Behandling av cerebrovaskulær ulykke

En tilstand som kalles nedsatt cerebral sirkulasjon i akutt form er en av de viktigste årsakene til dødelighet i utviklede land. Ifølge statistikken har over 6 millioner mennesker et slag hvert år, hvorav en tredjedel dør som følge av sykdommen.

Årsaker til hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Leger kaller brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, sværheten i blodbevegelsen gjennom sine kar. Nedfallet av vener eller arterier, som er ansvarlig for blodtilførsel, forårsaker vaskulær insuffisiens.

Patologien til fartøyene som fremkaller en forstyrrelse av hjernens sirkulasjon kan være svært forskjellig:

 • blodpropper
 • dannelsen av looper, kinks;
 • innsnevring;
 • emboli;
 • aneurisme.

Å snakke om cerebral vaskulær insuffisiens kan gjøres i alle tilfeller når mengden blod som faktisk transporteres til hjernen, ikke sammenfaller med det nødvendige.

Statistisk, forårsaker problemet med blodtilførsel sklerotiske vaskulære lesjoner. Formasjon i form av en plakk hindrer normal gjennomføring av blod gjennom fartøyet, forverrer dens gjennomstrømning.

Hvis behandlingen ikke er planlagt i tide, vil plakkene uunngåelig akkumulere blodplater, og dermed øke i størrelse, og til slutt dannes en trombose. Han lukker enten fartøyet, forhindrer bevegelse av blod gjennom det eller tårer av med en blodstrøm, hvorpå den blir levert til hjernen arterier. Der vil det tette fartøyet, forårsaker en akutt sykdom i hjernecirkulasjonen, kalt et slag.

Hypertensjon anses også som en av hovedårsakene til sykdommen. For pasienter som lider av hypertensjon, er en frivoløs holdning til ens eget trykk, inkludert måter å normalisere seg på, notert.

I tilfelle at behandlingen foreskrives, og doktorsforskriftene blir observert, reduseres sannsynligheten for vaskulær insuffisiens.

Osteochondrose i livmoderhalsen kan også forårsake vanskeligheter med blodstrøm, da den klemmer arterier som fôrer hjernen. Behandling av osteokondrose er derfor ikke bare et spørsmål om å bli kvitt smerte, men mer et forsøk på å unngå alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall.

Kronisk tretthet anses også som en av årsakene til utviklingen av sirkulasjonsproblemer i hjernen.

Hodeskader kan også være en direkte årsak til sykdommen. Hjerterusjoner, blødninger eller blåmerker forårsaker klemming av hjernens sentre, og som en konsekvens - sykdomsproblemer.

Typer av brudd

Legene snakker om to typer problemer med cerebral blodstrøm: akutt og kronisk. For akutt er preget av rask utvikling, siden det kan gå ikke bare om dagene, men til og med om minuttene av sykdomsforløpet.

Akutte brudd

Alle tilfeller av cerebral sirkulasjonsproblemer med akutt kurs kan deles inn i to grupper:

 1. hjerneslag. I sin tur er alle slag delte inn i hemorragisk, der det er blødning i hjernevævet på grunn av ruptur av fartøyet og iskemisk. Med sistnevnte er blodkaret blokkert av en eller annen grunn, noe som forårsaker hypoksi i hjernen;
 2. forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon. Denne tilstanden er preget av lokale vaskulære problemer som ikke påvirker vitale steder. De er ikke i stand til å forårsake ekte komplikasjoner. Forsinket forstyrrelse fra akutt utmerker seg ved varigheten: Hvis symptomer blir observert i mindre enn en dag, anses prosessen for forbigående, ellers - slag.

Kroniske lidelser

Vanskeligheter med cerebral blodstrøm, som har kronisk karakter, utvikler seg i lang tid. Symptomer som er karakteristiske for denne tilstanden er i utgangspunktet svært svakt uttrykt. Bare med tidenes gang, når sykdommen er merkbart fremgang, blir følelsene sterkere.

Symptomer på cerebral blodstrømningsobstruksjon

Det kliniske bildet for hver av de typer vaskulære problemer kan ha et annet utseende. Men for alle er det vanlige tegn på tap av hjernens funksjonalitet.

For at behandlingen skal være mest effektiv, er det nødvendig å identifisere alle de signifikante symptomene, selv om pasienten er trygg på subjektiviteten.

For forstyrrelsen av cerebral sirkulasjon er følgende symptomer typiske:

 • hodepine av ukjent opprinnelse, svimmelhet, følelse av skumle, prikkende, ikke forårsaket av fysiske årsaker;
 • immobilisering: Som delvis, når motorfunksjonene delvis mister en lem, og lammelse, forårsaker en fullstendig immobilisering av en del av kroppen;
 • kraftig reduksjon i synsstyrken eller hørselen;
 • symptomer som indikerer problemer med hjernebarken: vanskeligheter med å snakke, skrive, tap av evnen til å lese;
 • anfall som minner om epileptisk
 • kraftig forverring av minne, intellekt, mentale evner;
 • plutselig utviklet fravær, manglende evne til å konsentrere seg.

Hvert av problemene med cerebral blodstrøm har sin egen symptomatologi, hvor behandlingen avhenger av det kliniske bildet.

Således, med iskemisk slag er alle symptomer svært akutte. Pasienten vil nødvendigvis ha klager over subjektive egenskaper, inkludert alvorlig kvalme, oppkast eller fokal symptomer, signalering brudd på de organene eller systemene som det berørte området av hjernen er ansvarlig for.

Hemoragisk berøring observeres når blod fra en skadet kar går inn i hjernen. Da kan væsken klemme hjernehulen, noe som forårsaker ulike skader på det, noe som ofte fører til et dødelig utfall.

Transiente iskemiske anfall, kjent som forbigående iskemiske anfall kan være ledsaget av et delvis tap av motorisk aktivitet, søvnighet, svekket syn, tale ferdigheter, samt forvirring.

For kroniske problemer med cerebral blodtilførsel er preget av uhyggelig utvikling i mange år. Derfor er pasienter oftest eldre, og behandling av tilstanden tar nødvendigvis hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer. Hyppige symptomer er en nedgang i intellektuelle evner, minne, evne til å fokusere. Slike pasienter kan være mer aggressive.

diagnostikk

Diagnosen og påfølgende behandling av tilstanden er basert på følgende parametere:

 • samling av anamnese, inkludert klager fra pasienten;
 • samtidige sykdommer hos pasienten. Diabetes mellitus, aterosklerose, økt blodtrykk kan indirekte indikere sirkulasjonsproblemer;
 • skanning, signalering av skadede fartøy. Det lar deg tildele sin behandling;
 • magnetisk resonans avbildning, som er den mest pålitelige måten å visualisere det berørte området av hjernen. Moderne behandling av cerebral sirkulasjon er umulig uten MR.

Behandling av cerebrale sirkulasjonsproblemer

Krenkelser av cerebral sirkulasjon, som er akutte, krever en umiddelbar forespørsel til lege. I tilfelle streker er beredskapssorgen rettet mot å opprettholde vitale menneskelige organer og systemer.

Behandling av vaskulære hjerneproblemer er å gi pasienten normal pust, sirkulasjon, fjerning av cerebralt ødem, korrigering av blodtrykk, normalisering av vann-elektrolyttbalansen. For alle disse prosedyrene må pasienten være på sykehuset.

Videre behandling av stroke vil bestå i å eliminere årsaken til sirkulasjonsproblemer. I tillegg vil den generelle blodstrømmen i hjernen og restaureringen av de berørte områdene bli korrigert.

I henhold til medisinsk statistikk øker korrekt behandling i tide riktig sjansene for fullstendig gjenoppretting av de berørte berørte funksjonene. Om lag en tredjedel av pasientene etter rehabilitering kan komme tilbake til sitt arbeid.

Kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon behandles med medisiner som forbedrer arteriell blodstrøm. Parallel foreskrive en behandling som normaliserer blodtrykket, kolesterolnivået i blodet. I tilfelle av kroniske lidelser er det også vist uavhengig trening av minne, konsentrasjon og intelligens. Blant slike aktiviteter kan kalles lese, memorere tekster av hjerte og annen intellektuell opplæring. Det er umulig å reversere prosessen, men pasienten kan ikke tillate situasjonen å forverres.

Kanskje det vil være interessant for deg. En meget liknende sykdom kalles: cerebral angioødem i hjerneskader.

Krenkelse av cerebral sirkulasjon

Brudd på hjernecirkulasjon er en patologisk prosess som fører til vanskelig blodsirkulasjon gjennom hjernens kar. Et slikt brudd har mange alvorlige konsekvenser, ikke et unntak - et dødelig utfall. En akutt prosess kan forandre seg til en kronisk. I dette tilfellet øker risikoen for aneurisme, trombose og blødning betydelig. Alle disse patologiene fører til døden.

I nærvær av en slik patologisk prosess, bør du umiddelbart ringe til en lege, behandling med folkemidlene eller preparater etter eget skjønn er umulig.

etiologi

Brudd på blodsirkulasjonen i hjernen kan provosere nesten enhver patologisk prosess, traumer og til og med alvorlig stress. Klinikere identifiserer følgende, de vanligste årsakene til nedsatt cerebral sirkulasjon:

 • genetisk predisposisjon;
 • hode traumer;
 • tidligere hatt alvorlige sykdommer, med skade på hjernen, sentralnervesystemet og nærliggende organer;
 • mangel på mosjon,
 • økt emosjonell spenning;
 • aterosklerose;
 • diabetes mellitus;
 • hypertensjon;
 • hyppige endringer i blodtrykk
 • patologi av blodkar og blod;
 • hjertesykdom;
 • tromboflebitt;
 • fedme;
 • misbruk av alkohol og nikotin, mottak av narkotiske stoffer;
 • arytmi.

I tillegg merker klinikere at akutt nedsatt hjernesirkulasjon kan skyldes alder. I dette tilfellet er personer i fare fra 50 år eller eldre.

Det må forstås at denne lidelsen kan skyldes hyppige belastninger, sterkt nervøs overbelastning, overbelastning i kroppen.

klassifisering

I internasjonal medisinsk praksis aksepteres følgende klassifisering av hjernesykdommer:

Patologier av kronisk form inkluderer følgende underarter:

 • første manifestasjoner av cerebral blodtilførsel mangel (NPNMK);
 • karsirkulatorisk encefalopati.

Det siste underformet er delt inn i slike underarter:

 • hypertensjon;
 • aterosklerotisk;
 • blandet.

Akutte hjertesirkulasjonsforstyrrelser (CABG) skiller mellom følgende underarter:

 • forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon (PNMK);
 • akutt hypertensive encefalopati;
 • hjerneslag.

Enhver av disse skjemaene er livstruende, og kan når som helst provosere ikke bare en alvorlig komplikasjon, men også føre til et dødelig utfall.

I kronisk form utforskes utviklingsstadiene også:

 • den første - symptomatologien er vag. En persons tilstand er mer indikativ for kronisk utmattelsessyndrom;
 • den andre er en betydelig forringelse i minnet, sosial tilpasning er tapt;
 • Den tredje - nesten fullstendig nedbrytning av personligheten, demens, brudd på koordinering av bevegelser.

I tredje fase av utviklingen av sirkulasjonsforstyrrelser kan man snakke om en irreversibel patologisk prosess. Imidlertid bør pasientens alder og generell anamnese tas i betraktning. Å snakke om full restaurering er upraktisk.

Klassifisering etter morfologiske endringer benyttes også:

Fokale lesjoner inkluderer følgende:

Diffuse morfologiske endringer inkluderer følgende patologiske prosesser:

 • små cystiske neoplasmer;
 • mindre blødninger;
 • cicatricial endringer;
 • dannelse av små nekrotiske foci.

Det bør forstås at en lidelse i enhver form for denne patologiske prosessen kan føre til dødelig utgang, så behandlingen må begynne raskt.

symptomatologi

Hvert skjema og utviklingsstadium har tegn på nedsatt cerebral sirkulasjon. Til det generelle kliniske bildet er det mulig å bære slike tegn:

 • hodepine, uten tilsynelatende grunn
 • kvalme, som sjelden avsluttes med oppkast;
 • minneverdigelse;
 • redusert synsstyrke og hørsel;
 • svimmelhet;
 • brudd på koordinering av bevegelser.

Transitære sykdommer i hjernens sirkulasjon er preget av følgende ekstra symptomer:

 • nummenhet av halvparten av stammen, som er motsatt til patologens fokus
 • svakhet i hender og føtter;
 • taleforstyrrelser - det er vanskelig for en pasient å uttale enkelte ord eller lyder;
 • et syndrom av en fotopsy - synlighet av glanspunkter, mørke makulaer, fargesirkler og lignende synshallusinasjoner;
 • døsighet;
 • ørene i ørene;
 • økt svette.

Siden det er et symptom som taleforstyrrelser og svakhet i lemmer, blir det kliniske bildet ofte forvirret med stroke. Det skal bemerkes at i tilfelle av PNMK går akutt symptomatologi gjennom dagen, noe som ikke er tilfelle med et slag.

I den første fasen av kronisk form kan slike symptomer på cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser observeres:

 • hyppig hodepine;
 • døsighet;
 • økt tretthet - en person føler seg sliten selv etter lang hvile;
 • skarpe humørsvingninger, kort temperament;
 • glemsomhet;
 • minnefunksjon, som manifesterer seg i hyppig glemsomhet.

Når du går videre til den andre fasen av utviklingen av den patologiske prosessen, kan følgende observeres:

 • mindre nedsatt motorfunksjon, kan gangen til en person være rystet, som ved alkoholforgiftning;
 • konsentrasjonen av oppmerksomheten forverres, pasienten er vanskelig å oppleve informasjon;
 • hyppige humørsvingninger;
 • irritabilitet, angrep av aggresjon;
 • nesten hele tiden svimmel;
 • lav sosial tilpasning;
 • døsighet;
 • arbeidskapasiteten er praktisk tapt.

Den tredje fasen av kronisk nedsatt cerebral sirkulasjon har følgende symptomer:

 • demens;
 • tremmer av hender;
 • stivhet av bevegelser;
 • taleforringelse;
 • nesten fullstendig tap av minne;
 • folk er ikke i stand til å huske informasjon.

På dette stadiet av utviklingen av den patologiske prosessen observeres symptomer på nesten fullstendig nedbrytning, kan en person ikke eksistere uten hjelp fra utsiden. I dette tilfellet kan vi snakke om en irreversibel patologisk prosess. Dette skyldes at hjernenes nevroner begynner å dø i begynnelsen, noe som medfører alvorlige konsekvenser dersom prosessen ikke stoppes i tide.

diagnostikk

Uavhengig av å sammenligne symptomer og å godta behandling etter eget skjønn, er det umulig, som i dette tilfellet, stor risiko for utvikling av komplikasjoner, også de som er farlige for livet. Ved de første symptomene, bør akuttmedisinsk behandling tas umiddelbart.

Å belyse etiologi og nøyaktig diagnose, foreskriver legen følgende laboratorium og instrumentelle metoder for undersøkelse, hvis pasientens tilstand tillater:

 • en generell blodprøve;
 • lipidogram;
 • blodprøvetaking for glukoseanalyse;
 • koagulasjon;
 • dupleksskanning for påvisning av berørte fartøyer;
 • neuropsykologisk testing på MMSE skalaen;
 • MRI av hodet;
 • CT.

I noen tilfeller kan det diagnostiske programmet inkludere genetiske studier hvis det er mistanke om en arvelig faktor.

Hvordan behandle denne lidelsen, kan bare fortelle legen, etter en nøyaktig diagnose og identifisere etiologien.

behandling

Behandlingen vil avhenge av den primære årsaken - avhengig av dette, er baseline-behandlingen valgt. Generelt kan medisinering omfatte følgende stoffer:

 • sedativa;
 • neurobeskyttende midler;
 • en multivitamin;
 • venotoniki;
 • vasodilatorer;
 • antioksidanter.

All medisinering, uavhengig av etiologien, er rettet mot å beskytte nevronene i hjernen mot skade. Alle midler velges bare individuelt. Under pasientens behandling bør pasienten konstant overvåke blodtrykket, som en høy risiko for hjerneslag, hjerteinfarkt.

I tillegg til medisinsk behandling kan legen foreskrive et kurs av terapeutisk fysisk trening. I noen tilfeller brukes slike aktiviteter for rehabilitering. Standardprogrammet inneholder følgende:

 • komplekse øvelser "balanse", som tar sikte på å gjenopprette koordinering av bevegelser;
 • et kompleks av refleksøvelser på Feldenkrais;
 • mikrokineziterapiya;
 • øvelser på Vojta-systemet.

Også gjenopprettingsprogrammet omfatter terapeutisk massasje og gjennomføring av et behandlingsforløp for en kiropraktor.

Mulige komplikasjoner

Brudd på hjernecirkulasjon er et symptom på en alvorlig og livstruende patologisk prosess. Selv en liten forsinkelse i behandlingen kan føre til utvikling av alvorlige komplikasjoner. I dette tilfellet bør vi markere følgende:

 • fullstendig funksjonshemning
 • demens;
 • utviklingen av patologier fra siden av kardiovaskulærsystemet.

I mangel av rettidig medisinsk behandling og korrekt behandling skjer et dødelig utfall.

forebygging

Dessverre er det ingen spesifikke metoder for å forhindre manifestasjon av et slikt symptom. Men hvis du bruker de grunnleggende reglene for en sunn livsstil, kan du minimere risikoen for å utvikle en slik lidelse. I tillegg må du systematisk gjennomgå en omfattende forebyggende medisinsk undersøkelse. Ved de første symptomene på de ovenfor beskrevne kliniske bildene, bør man søke akutt medisinsk hjelp.

"Brudd på hjernecirkulasjon" er observert i sykdommer:

Arteritt er navnet på en gruppe patologier der inflammatoriske prosesser forekommer i blodårene. Betennelse begrenser hulrommet av blodårer, på grunn av dette blodstrøm er forstyrret, og det er gunstig for dannelsen av blodpropper. Når blodstrømmen forstyrres, mottar organene ikke den nødvendige mengden oksygen og næringsstoffer. Dette fører til utvikling av ulike sykdommer. En inflammatorisk prosess kan forekomme i et hvilket som helst fartøy - en vene eller en arterie.

Feokromocytom er en godartet eller ondartet svulst som består av ekstraadrenalt kromaffinvev, samt adrenalmedulla. Oftere påvirker formasjonen bare en adrenal kjertel og har et godartet kurs. Det skal bemerkes at de nøyaktige årsakene til sykdomsprogresjonen ennå ikke er blitt fastslått av forskere. Generelt er adrenal feokromocytom sjeldne. Vanligvis begynner svulsten å utvikle seg hos mennesker i alderen 25 til 50 år. Men dannelsen av feokromocytom hos barn, spesielt hos gutter, er ikke utelukket.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon (PNMK) - Kortsiktig akutt cerebral iskemi, ledsaget av forbigående cerebrale og fokal symptomer, helt forsvinner innen 24 timer fra angrepstidspunktet. Kliniske manifestasjoner er forskjellige, på grunn av arten og emnet for PNMC. Diagnose utføres i ettertid og inkluderer neurologiske, oftalmologisk, og kardio undersøkelse, studiet av cerebral perfusjon (Doppler-ultralyd, tosidig skanning, MRA), røntgenstråler og CT-skanninger av ryggraden. Behandlingen PNMK er rettet mot normalisering av cerebral blodtilførsel og metabolisme, forebygging av tilbakefall og forebygging av hjerneslag. Med hemodynamisk signifikant okklusjon av store arterier er kirurgisk behandling utført av angio-kirurger mulig.

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon har en etiologi som ligner på iskemisk slag og utviklingsmekanismer. En karakteristisk funksjon er kortvarig varighet (varighet ikke mer enn en dag) og forbigående karakter av alle oppstående symptomer. Den generelt akseptert i verden og innenlandske Nevrologi er bestemmelsen om at de tilfeller hvor kliniske manifestasjoner av akutte cerebrovaskulære hendelser (CVA) som er lagret lenger enn 24 timer, tatt regnes som slag.

For transiente cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser inkluderer forbigående iskemisk anfall (TIA) og cerebral utførelse hypertensiv krise. PNMK er en av de vanligste former for sykdommer i hjernens sirkulasjon. Men det er vanskelig å få pålitelig statistikk på sykelighet av TIA, fordi på den ene siden, er det mange pasienter ikke søker tidlig medisinsk hjelp, men på den andre - leger diagnostisere vanskelig TIA faktum, kun basert på data historie.

Etiologi og patogenese

I hjertet av PNMK er en nedgang i blodstrømmen langs arteriene som leverer blod til hjernen. Det er mange faktorer som fører til lignende diskusjonsendringer. For det første blant dem - aterosklerose og hypertensjon. Ved etiofaktoram omfatter også diabetes, smittsomme, allergisk og systemisk vaskulitt (Kawasakis sykdom, periarteritis nodosa, Wegeners granulomatose), vaskulære lesjoner i kollagenozah. Spille en rolle medfødte vaskulære misdannelser - knekk, hypoplasi.

Den viktigste patogenetiske mekanismen for oppstart av PNMK er arterio-arteriell emboli. Emboli er partikler av en parietal trombus dannet i lumen av et patologisk endret kar, eller en nedbrytende aterosklerotisk plakk. Kilden til emboli kan være trombi som dannes i hjertehulene med oppkjøpte eller medfødte misdannelser, myxom, postinfarkt-aneurisme. Dette resulterer i en hovedarterie embolus med blod strømmer inn i de terminale grener av cerebrale kar, som fører til tilstopping av blodtilførsel og en kraftig reduksjon av den tilsvarende del av hjernen.

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon kan forekomme gjentatte ganger når carotisarterier er okkludert. Disse faktorene av en hypertensiv cerebral krise er spasmer i hjernearteriene og venøs deponering av blod. TIA i vertebrobasilær bassenget oppstår når kompresjon av ryggarterien på grunn av ustabilitet av nakkesøylen, skivedegenerasjon, cervikal spondylose, spinalskader. I noen tilfeller, blir årsak til TIA kompenserende arteriell krampe, utvikler seg i en spiss arteriell hypotensjon, slik som akutt blødning, hjerteinfarkt, alvorlig arytmi. Okklusjon av arteria subclavia TIA kan utvikle seg gjennom mekanismen av "stjele" når sivile blodtilførselen kommer fra hendene til vertebrobasilær bassenget på bekostning av cerebral blodstrøm.

Det viktigste patogene punkt som gir den korte varigheten av cerebral ischemi i TIA, er en godt utviklet system av sikkerhet sirkulasjon. Takket være den i arteriell blodstrøm okklusjon raskt redistribuert i alternative snirklete veier på en slik måte som gir tilstrekkelig blodtilførsel til det ischemiske området og fullstendig gjenvinning av sine funksjoner innen 1 dag etter okklusjon. Hvis dette ikke skjer i iskemiske hjerneceller oppstår irreversible endringer som fører til mer stabile og nevrologiske lidelser som er klassifisert som ischemisk slag.

Symptomer på PNMK

Vanligvis plutselig og akutt utvikling. Cerebrale symptomer TIA stikke hodepine, tretthet, kvalme (m. B. oppkast), tåkesyn, vegetovascular reaksjoner (rødme, tremor, svetting og P. m.), Korte bevissthetsforstyrrelser. Fokal symptomatologi er helt avhengig av emnet for den iskemiske prosessen. I gjennomsnitt varer PNMK fra flere minutter til flere timer. Pathognomonic er den komplette restaureringen av forstyrrede nevrologiske funksjoner i løpet av dagen.

TIA i BCA-systemet (carotis interna) har variable soner av hypoesthesia og / eller parestesi dekker separate områder av huden på ytre deler eller motstående flater (geterolateralnoy) locus ischemia side. Det kan være sentrale pareser som sprer seg til lokale muskelgrupper eller en lem. Mindre ofte er hemihypestesi og hemiparesis. Muskelstyrken er vanligvis moderat redusert. Typisk anisorefleksi, noen ganger er det patologiske reflekser Rossolimo og Babinsky. Ofte er det avasi eller dysartri. Kanskje reduksjon i synsskarphet på det ene øyet, utseende Jacksonian epilepsi ri, og til å rulle i generalisert epipristup.

TIA i vertebrobasilær bassenget system manifesterer svimmelhet tinnitus, autonome forstyrrelser, vestibular ataksi (discoordination bevegelser, ustadige gangart, ustabilitet i Romberg osv.), A synshemmede metamorphopsia, fotopsi, delesjoner synsfelt. Det er en horisontal nystagmus. Mulig dysartri, heshet, dobbeltsyn, dysfagi, forekomsten av vekslende hemiplegi. TIA i vertebrobasilær skål blir vanligvis ledsaget av hodepine på baksiden av hodet, hvis intensitet er forbundet med hodebevegelser.

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon i hjernestammen er manifestert av systemisk svimmelhet, parese av de oculomotoriske musklene, hørselstap, dobbeltsyn. Forløpende forstyrrelser av svelging og artikulasjon, hemianopsi, lokal hypoestesi av ansiktshud, kan oppstå. Ved PNMK i feltet medulla oblongata (retikulær formasjon, lavere oliven), såkalt. drop-angrep - forbigående paroksysmer av immobilitet på grunn av skarp muskel svakhet. I PNMK er et kortvarig Korsakov-syndrom notert i de midterste delene av temporal lobe - et tap av orientering i miljø og tid kombinert med en minneforstyrrelse om aktuelle hendelser.

Det skal bemerkes at samtidig stenose av flere arterier i hodet er mulig, hvilket fører til utseendet av forbigående iskemi i flere vaskulære bassenger. I slike tilfeller kombinerer PNMK-klinikken symptomer på nederlaget for alle cerebrale regioner som er involvert i iskemisk prosess.

Diagnostikk av PNMK

I sjeldne tilfeller blir pasientene undersøkt av en nevrolog direkte under PNMK. Oftere etter en konsultasjon av en nevrolog, kommer pasienter som har gjennomgått PNMC hjemme, mens den iskemiske episoden kan registreres av en distriktsterapeut eller en ambulanse. Noen pasienter vet ikke engang om den overførte ONMK, men med detaljert spørsmål er det mulig å oppdage tilstedeværelsen i det siste av lignende anfall. Identifisering av PNMKs historie er viktig i valg av videre taktikk for pasientledelse.

I den nevrologiske statusen etter at den overførte PNMK vanligvis ikke avslører vesentlige avvik. Nødvendig utnevnelse av tilleggsundersøkelser - Øyemalogisk konsultasjon med perimetri og oftalmokopi; koagulogrammer, bestemmelse av blodsukker, kolesterol og lipider; REG, tosidig skanning eller ultralyd av karene i hodet og nakken, MR-hjernen, MR-angiografi. Testen registrerer som regel tegn på kronisk cerebral iskemi og disirkulatorisk encefalopati; Det er mulig å oppdage okklusjon av carotid- eller vertebrale arterier.

Undersøkelse av de vertebrale arterier blir utført ved hjelp av REG og UZDG med funksjonelle analyser (f.eks pan og tilt hode) supplert ryggraden røntgen i nakkesøylen eller CT. Ved diagnostisering av trombose i store kar som forsyner hjernen, anbefales det å konsultere en kirurg å bestemme hensiktsmessigheten av den kirurgiske behandling. I nærvær av kardiovaskulære sykdommer, en konsultasjon av en kardiolog, EKG, daglig overvåking av blodtrykk, ultralyd i hjertet.

Behandling av PNMK

I milde tilfeller, når PNMC varer ikke mer enn en time, utføres terapien under utilsiktede forhold. Med mer alvorlige manifestasjoner eller gjentatt PNMK-behandling på et nevrologisk sykehus er indikert. Hovedoppgavene i behandlingen av PNMC er forbedring av cerebral sirkulasjon og gjenoppretting av tilstrekkelig metabolisme av hjernevev.

Prescribed medisiner som forbedrer reologiske blodtall (pentoxifyllin, dextran). Behandlingsforløpet anbefalt 3-5 daglige intravenøse dryppsinnledninger. Deretter foreskrives et langtidsinntak av acetylsalisylsyre. Pasienter med PNMK, som har kontraindikasjoner for å ta salicylater (for eksempel i nærvær av magesårssykdom), anbefaler bromcampor. Av nevometometitter som brukes mye piracetam, cerebral hydralizate griser, gamma-aminosmørsyre, vitaminer gr. V.

Det er viktig å normalisere antall blodtrykk. For dette formål gjennomføres intravenøs eller intramuskulær administrering av dibasol, papaverin, intramuskulær magnesiumsulfat, drotaverine. Når svimmelhet og merkede autonome symptomer utnevne belladonna-alkaloider, fenobarbital, belladonna-ekstrakt, diazepam, ifølge vitnesbyrd - klorpromazin. Sedasjonsterapi med valerian, trioksazin, tazepam eller elenium anbefales i 1-2 uker fra øyeblikket av PNMK.

Diagnostisert stenose av karoten arterien over 70% av dens lumen er en indikasjon på kirurgisk behandling. På individuell basis velges de mest passende kirurgiske taktikkene: eversjon eller klassisk karotid endarterektomi, stenting, protese og subklinisk bypassoperasjon. Stenting eller proteser i vertebralarterien utføres også i henhold til indikasjonene.

Prognose og forebygging av PNMK

Med hensyn til fullstendig eliminering av det neurologiske underskuddet, har PNMK et gunstig utsikter. Ufordelt er typisk for PNMK repeterbarhet. Hyppigheten av tilbakefall kan gå opp flere ganger i året. Hver etterfølgende episode av PNMK øker sannsynligheten for å utvikle iskemisk slagtilfelle. Den mest fordelaktige prognosen for PNMK i bassenget av den indre hørselsarterien. Med lokalisering av abnormiteter i karnebassenget, er prognosen verre enn med PNMC i vertebrobasilar-regionen. Vanligvis, hos slike pasienter, oppstår et slag i løpet av det første året.

Grunnlaget for PNMK-profylakse er en sunn livsstil, unntatt faktorer som påvirker tilstanden til blodårene - røyking, tar store doser alkohol, overdreven forbruk av animalsk fett. Forebyggende tiltak inkluderer overvåking av blodtrykk, blodsukker, lipidspektrum; tilstrekkelig behandling av arteriell hypertensjon, diabetes, vaskulære sykdommer. Sekundær profylakse av PNMK er den regelmessige observasjonen av nevrologen ved gjennomføring av gjentatte kurer av vaskulær terapi.

Krenkelse av cerebral sirkulasjon

Den cerebrale sirkulasjonen er en sirkulasjon i systemet av ryggmargen og hjernen. Patologiske prosessen som forårsaker cerebral sirkulasjon, kan også påvirke hjernen og hovedpulsåren (brachiocephalic trunk, aorta, den ytre og indre ryggvirvel, carotis, subclavian, spinal, radikulære arterier og deres grener) og hjernehalsvenene, venøse bihulene. Patologi av tegnet kan være forskjellig: emboli, trombose, løkker og bøyningene, spinal vaskulær aneurisme og hjerne, innsnevring av lumen.

Tegn på nedsatt cerebral sirkulasjon

Tegn på brudd på riktig sirkulasjon i hjernen av en morfologisk natur er delt inn i diffus og fokusert. Å diffundere tegn omfatter små organiserer og friske områder med nekrose av hjernevev, små brenn flere endringer i hjernen substans, små cyster og blødning, gliomezodermalnye arr; en fokal - cerebralt infarkt, hemoragisk slag, intratekal blødning.

Av arten av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser er delt inn i akutt (intratekal blødning, forbigående, slag) innbefatter det første trinn og kroniske forstyrrelser av cerebral og rygg sirkulasjon (sirkulasjons-encefalopati og Myelopati).

Symptomer på hjernesirkulasjonsforstyrrelser

I begynnelsen kan sykdommen være asymptomatisk. Men i fravær av riktig behandling, skritt fremskritt raskt. Symptomer på hjernesirkulasjonsforstyrrelser er som følger:

• Hodepine. Dette er det aller første symptomet på sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Hvis hodepine blir systematisk, bør du kontakte legen din uten forsinkelse.

• Svimmelhet. Legen skal kontaktes umiddelbart dersom svimmelhet observeres mer enn tre ganger i måneden.

• Smerte i øynene. Smerte i øynene med sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen har egenskapen til å øke under bevegelsen av øyebollene. Ofte er slike smerter observert på slutten av arbeidsdagen, når øynene er trette av stress hele dagen.

• Kvalme og oppkast. Legen bør konsulteres hvis kvalme og oppkast blir observert sammen med hodepine, svimmelhet og øye smerte.

• Konvulsjoner. Beslag kan være av alle slag. Som regel skjer de sjelden.

• Zalozhennost, ringing og støy i ørene. Med sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er det en følelse som om ørene fikk vann.

• Numbness. De som har hjernesirkulasjonsforstyrrelser, kan dumme hender, føtter eller andre deler av kroppen. Numbness oppstår ikke som vanlig, etter lang tid i en ubehagelig stilling, men akkurat slik. Dette er en direkte følge av forstyrrelsen av normal blodsirkulasjon i hjernen.

Akutte hjertesykdommer

Akutt forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen kan være vedvarende (hjerneslag) og forbigående.

Forbigående iskemiske angrep finner sted på grunn av hypertensiv krise, cerebral vasospasme, cerebral arteriosklerose, arytmi, hjertesvikt, kollaps. Symptomene på TIA kan manifestere seg som et par minutter eller hele dagen.

Behandling av cerebrovaskulær ulykke

Behandling av cerebral sirkulasjonsforstyrrelser er normalisering av cerebral blodstrøm i vev, stimulering av metabolisme i nevroner, behandling av store kardiovaskulære sykdommer, beskyttelse av hjernenneuroner fra faktorene av hypoksi.

Forebygging av hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Forebygging av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er enkel nok. For å unngå utseendet av brudd er det nødvendig:

• Ikke røyk eller bruk psykotrope stoffer;

• Leve en aktiv livsstil;

• Reduser saltinntaket;

• Overvåk og vedlikehold en normal kroppsvekt;

• Kontroller nivået av glukose, innholdet av lipoproteiner og triglyserider i blodet;

• Behandle eksisterende hjerte-og karsykdommer.

YouTube-video om emnet til artikkelen:

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

Leveren er det tyngste organet i kroppen vår. Den gjennomsnittlige vekten er 1,5 kg.

I løpet av livet produserer den gjennomsnittlige personen to eller flere store spyttpulver.

Mages mage passer godt med fremmedlegemer og uten medisinsk inngrep. Det er kjent at magsaft kan løse selv mynter.

Den første vibratoren ble oppfunnet på 1800-tallet. Han jobbet på en dampmotor og var ment å behandle kvinnelig hysteri.

Når kjærester kysser, mister hver av dem 6,4 kcal per minutt, men de bytter nesten 300 forskjellige bakterier.

Ifølge statistikk øker risikoen for tilbake skader på mandager med 25%, og risikoen for hjerteinfarkt - med 33%. Vær forsiktig.

I Storbritannia er det en lov som en kirurg kan nekte å gjøre en operasjon til en pasient hvis han røyker eller er overvektig. En person må gi opp dårlige vaner, og da, kanskje, trenger han ikke kirurgi.

Den mest sjeldne sykdommen er Kuru's sykdom. Bare representanter for stammen Fores i New Guinea er syke. Pasienten dør av latter. Det antas at årsaken til sykdommen er å spise den menneskelige hjerne.

Hostmedisin "Terpinkod" er en av lederne i salget, ikke i det hele tatt på grunn av dets medisinske egenskaper.

En utdannet person er mindre utsatt for hjernesykdommer. Intellektuell aktivitet bidrar til dannelsen av ytterligere vev som kompenserer for de syke.

Alle har ikke bare unike fingeravtrykk, men også språk.

Det er veldig nysgjerrige medisinske syndromer, for eksempel påtrengende svelging av gjenstander. I en pasients mage som led av denne manien ble det funnet 2500 gjenstander.

For å si selv de korteste og enkleste ordene, bruker vi 72 muskler.

Det velkjente stoffet "Viagra" ble opprinnelig utviklet for behandling av arteriell hypertensjon.

I tarmene våre blir millioner av bakterier født, lever og dør. De kan bare sees med en sterk økning, men hvis de kom sammen, ville de passe inn i en vanlig kaffekopp.

Mange mennesker vet situasjonen når babyen ikke kommer ut av forkjølelse. Hvis det i det første året av å besøke barnehagen er det en normal reaksjon av kroppen, så oppstår den i.

Typer av sykdommer i cerebral sirkulasjon

Under hjerneblodsirkulasjonen forstås blodsirkulasjonen i karene som foder sentralnervesystemet - hjernen og ryggmargen.

I dag diagnostiseres ulike typer patologier av cerebral sirkulasjon mer og mer, som er forbundet med en rekke årsaker. Dette er en dårlig økologi, dårlige vaner og dårlig ernæring, og stillesittende livsstil og genetisk bestemte sykdommer.

Hvorfor utvikle brudd på hjernecirkulasjon?

Til antall umiddelbare årsaker, som blodforsyningen til sentralnervesystemet er forstyrret av, inkluderer:

 • kinks av blodkar;
 • signifikant innsnevring av lumen av arteriene;
 • trombose (blokkering av lumen i trombosen);
 • emboli;
 • aneurisme.

En av de viktigste årsakene som fører til blødning i hjernevevet og dannelsen av et hematom er en signifikant økning i blodtrykket. Med et plutselig hopp i blodtrykket er det mulig å få et brudd på blodkaret.

En sjeldnere i klinisk praksis er rupturen av arteriell aneurisme - fremspring på vaskemuren, uten kraftig elastisk og muskuløs base. Selv en relativt liten økning i blodtrykk på bakgrunn av mindre fysisk anstrengelse eller psykometrisk stress kan godt føre til brudd på den patologisk endrede delen av karetveggen.

Vennligst merk: hvis aneurismen er lokalisert i hjernenes konvolutt, så ikke intracerebral, men subaraknoid blødning utvikler seg.

Clogging av hovedkarene fører vanligvis til frigjøring av en trombus eller infiltrat som dannes på hjerteventilene under betennelse. Emboli med blodstrømmer migrerer til cerebral fartøyene og tetter den som har en diameter på lumenet som er mindre enn diameteren av tromben. Embolus kan være et fragment av et atherosklerotisk plakk. Okklusjonen av fartøyet fører til det faktum at fôringen av hjerneområdet stopper. I slike tilfeller er det vanlig å snakke om embolisk mekanisme for utvikling av iskemisk slag.

Trombuset kan gradvis danne seg direkte i hjernebeholderen i umiddelbar nærhet av den aterosklerotiske plakk. Gradvis fyller plakkene lumen, noe som medfører en nedgang i blodstrømmen. Vegget på fartøyet i sonen av aterosklerotisk lesjon har en ujevn overflate, som i tillegg bidrar til aggregering av blodplater. Kombinasjonen av lokale faktorer med senking av blodstrømmen og forårsaker en trombose av karet med den påfølgende utvikling av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser i form av iskemisk slag.

Blodforsyning til hjernen brytes ofte mot bakgrunnen av muskulaturens muskulatur.

Fullstendig blokkering av hovedfartøyet er ikke en forutsetning for utvikling av hjerneinfarkt. I en rekke tilfeller er det nok å bøye fartøyet for at blodet ikke er tilstrekkelig til et bestemt område.

Mekanisme for utvikling av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser som forbigående iskemisk anfall ( "mindre slag") er lik den mekanisme for iskemisk slag, men i første rekke i flere timer tilstrekkelig kompenserende mekanismer aktiveres.

Symptomer på hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Avhengig av pasientens individuelle egenskaper, blir alderen hans, området som er matet av det berørte fartøyet, og også mekanismen og alvorlighetsgraden av prosessen, også forskjellige patologiske endringer i vevet. Følgelig kan den kliniske symptomatologien også variere.

I henhold til den aksepterte klassifiseringen er alle morfologiske endringer delt inn i diffus og brennvidde.

Fokalforstyrrelser i cerebral sirkulasjon:

 • iskemisk slag;
 • hemorragisk slag:
 • subaraknoid blødning.

Det er viktig å: iskemisk berøring, leger ofte kalles "hjerneinfarkt".

Diffusive sykdommer i hjernecirkulasjon:

 • liten nekrotisk foci;
 • fokobaserte endringer i stoffet;
 • Blødninger av liten størrelse (enkelt og flere);
 • små cystiske formasjoner;
 • Gliomesodermal arr-endringer.

Med patologier av cerebral sirkulasjon har pasienten ofte bare subjektive symptomer, som inkluderer:

 • hodepine av varierende intensitet;
 • svimmelhet;
 • forstyrrelse av følsomheten til forskjellig lokalisering.

Objektive nevrologiske symptomer kan ikke påvises.

Det er også lokal dysfunksjon avføler Development organisk symptomatologi beholder CNS-funksjoner, motoriske forstyrrelser (f.eks lammelser eller hyperkinesi) epileptoformnye beslag, forstyrrelser av hukommelse og kognitive funksjoner.

Av utviklingens art er alle patologier i denne kategorien delt inn i:

 • sakte fremgang (dysirkirkulatorisk encefalo- eller myelopati);
 • innledende (forbigående iskemiske angrep og hypertensive kriser);
 • akutt (slag og subarachnoidblødninger).

Vennligst merk: forbigående iskemiske angrep som mennesker langt fra medisin, og praktiserende leger kalles ofte "mikro-fornærmelser".

Symptomer på kroniske sakte fremdriftsforstyrrelser

Dyscirculatory encephalopathy er en patologi preget av gradvis progresjon. Det er forårsaket av forstyrrelser fra hjernen. I denne sykdommen dannes fokale strukturelle endringer i subkortiske områder.

Generelle kliniske trekk ved dyscirculatory encephalopathy:

 • alvorlig hodepine;
 • økt irritabilitet
 • Sporadisk svimmelhet;
 • redusert evne til å huske;
 • mangel på koordinering;
 • glemsomhet;
 • søvnløshet;
 • depresjon.

Dyscirculatory encephalopathy utvikler seg gradvis; Det er tre påfølgende trinn.

 1. Den første fasen er preget av et syndrom, på mange måter som minner om asthenisk form for neurastheni. Det er ingen nedgang i intellektuelle evner.
 2. I den andre fasen utvikler symptomatologien seg. Det er en liten nedgang i intelligens, og organiske symptomer manifesteres - lemmer, bevegelsesforstyrrelser, parestesi og mild dysartri. Pasienten med andre trinn bestemmer patologiske reflekser.
 3. På tredje etappe, nedgang fra psyke fremgang (opp til utviklingen av demens). Pasienten er diagnostisert med nevrologiske syndromer - cerebellær ataksi, parkinsonisme, etc., som indikerer en fokal hjerneskade. Det kan ikke utelukkes at tilstanden forverres skarpt, og tegn som ligner slag forekommer.

Diskusjonsmylopati, som skyldes sirkulasjonsforstyrrelser i ryggmargen, utvikler seg også gradvis.

Symptomer på karsirkulerende myelopati

Discirkulatorisk myelopati er en lesjon i ryggmargen av vaskulær genese, manifestert i form av bekkenforstyrrelser, følsomhetsforstyrrelser, forskjellige pareser. Det går også gradvis.

Forstyrrelser i ryggmargens blodsirkulasjon har vanligvis form av:

 • Persons syndrom - Turner, der distsirkulyatsii kommer i zonesheyno-arm arterier, noe som fører til parese av musklene i armene og smerte i nakke-skulder-område.
 • Syndrom Preobrazhensky, preget av sirkulasjonsforstyrrelser i den fremre dorsale cerebrale arterien

Utviklingen av denne typen hjernesirkulasjonsforstyrrelse omfatter 3 stadier:

 • kompensert;
 • subcompensated;
 • dekompensert.

I første fase bestemmes pasienten av økt tretthet eller svakhet i muskulaturen til armene og bena. I den andre fasen blir patologiske endringer mer merkbare, refleksreflekser og parestesi blir tilsatt. Dekompensert stadium er preget av utseende av lidelser fra bekkenorganene (avføring og urinretensjon), samt utvikling av parese av ulike lokaliseringer og lammelse.

Symptomer på en initial svikt i hjernesirkulasjonen

Første tegn på hjernens sirkulasjonssykdom utvikler seg vanligvis på bakgrunn av mental eller fysisk stress eller er i ugunstige forhold (med mangel på oksygen eller høy temperatur i rommet).

Hovedtegnene til første feil er:

 • følelse av støy i hodet;
 • en betydelig reduksjon i effektiviteten;
 • periodisk eller vedvarende hodepine;
 • søvnforstyrrelser;
 • dagtid døsighet.

Utseendet av slike kliniske tegn på cerebral sirkulasjon er grunnlaget for en omfattende medisinske undersøkelser for å detektere eventuelle arteriosklerotiske karforandringer, hypertensjon (høyt trykk) og vaskulær dystoni.

Transittoriske forstyrrelser i cerebral blodtilførsel er preget av cerebrale eller fokale tegn, som vedvarer i ikke mer enn 24 timer.

Forløpende iskemiske angrep er forbigående forstyrrelser i cerebral sirkulasjon forårsaket av utilstrekkelig blodgjennomstrømning til visse deler av sentralnervesystemet.

Symptomer på forbigående iskemiske angrep:

 • taleforringelse;
 • problemer med koordinering av bevegelser og statikk;
 • dobbeltsyn i øynene;
 • blinkende "flyr" foran øynene;
 • parestesi (brudd på følsomheten av lemmer);
 • følelse av svakhet.

Det er viktig å: Hvis du oppdager at vennen din eller kollegaen svarer uhensiktsmessig, faller objekter eller beveger seg usikkert, trenger han sannsynligvis akutt medisinsk hjelp. Mange tegn på "mikrostreker" ligner de som er i alkoholforgiftning.

Hypertensive kriser, som fører til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, skyldes en spasmodisk økning i blodtrykket.

Symptomer på hypertensive cerebrale kriser:

 • intenst hodepine;
 • en følelse av kvalme
 • oppkast (ikke alltid);
 • svimmelhet.

Ved en typisk nevrologiske symptomer hos en pasient bestemmes av mer enn 24 timer, diagnosen "slag", dvs. E. Det er et spørsmål av akutt iskemisk slag.

Tegn på akutte lidelser

Symptomatologi av iskemisk og hemoragisk slag, venøs trombose sinus og venøs blødning som ligner på klinikken forbigående iskemiske angrep, men nevrologiske symptomer ble diagnostisert i løpet av en dag eller mer.

Det er viktig å: i de fleste tilfeller utvikles slag utviklet tidlig på morgenen eller sent på kvelden. En pasient med mistanke om denne akutte sirkulasjonsforstyrrelsen har ofte behov for sykehusinnleggelse med plassering i en neuroreanimeringsenhet.

Iskemiske slag er forårsaket av å stoppe blodstrømmen til hjernens steder på grunn av blokkering eller skarp spasmer av blodkar.

Hemorragiske blødninger er forårsaket av blødning i hjernevævet når integriteten til vaskulærveggen brytes.

Iskemiske endringer øker gradvis over en periode på flere timer (i noen tilfeller opp til en dag). Hemorragisk slag utvikler seg nesten øyeblikkelig. Med ham har pasienten en intens hodepine og tap av bevissthet.

Det er viktig å: For noen slag er det alvorlige lidelser av følsomhet og lammelser, ofte ensidige. Når en lesjon er lokalisert i høyre halvkule, lider venstre side av kroppen og vice versa. Pasienten utvikler vanligvis synshemming og artikulasjon.

Subaraknoid blødning utvikler seg mot bakgrunnen av aneurysmbrudd av karene fra arachnoidmembranen. Det er vanligvis ikke ledsaget av nevrologiske symptomer. En karakteristisk funksjon er en intens hodepine av "dolk" karakter og tap av bevissthet.

Faktorer som øker risikoen for utvikling av iskemiske og hemorragiske slag:

 • økt blodtrykk;
 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • bruk av perorale p-piller;
 • myokardisk iskemi;
 • blodpatologi (koagulasjonsforstyrrelser);
 • aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
 • overvekt og fedme (spesielt - i kombinasjon med aterosklerose);
 • forstyrrelser av mikrosirkulasjon i perifere arterier;
 • forstyrrelser i lipidmetabolismen (fettmetabolismen);
 • mangel på mosjon,
 • vanlig stress;
 • Tilstedeværelse av slag i anamnesen.

Mer detaljert informasjon om skjemaer, symptomer og metoder for behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser du vil motta ved å se videooversikten:

Plisov Vladimir, medisinsk anmelder

8,228 visninger totalt, 1 visninger i dag

Les Mer Om Fartøyene