Blodpropp under graviditet

Analyser av blodet den fremtidige mor gir med en misunnelsesverdig periodicitet. Selvfølgelig, hvis noen indikatorer er forskjellige fra normen, oppstår spørsmålet - hvorfor skjer dette, hva betyr det, og kan på en eller annen måte påvirke barnets helse? En av de vanligste problemene - et brudd på blodpropp under graviditet i en eller annen retning.

Hvorfor trenger kroppen et koagulerende blodsystem (hemostase)? Det tillater oss å unngå store blodtap hvis fartøyene er skadet. I praksis er alle kjent med dette fenomenet: Hvis en person for eksempel kuttet, deretter gradvis blod fra såret er mer tyktflytende, og så stopper og plasser kuttet dannet trombe. Men blodet i kroppen må være flytende å sirkulere - og derfor har vi, i tillegg til koaguleringssystemet, en antikoagulant.

I graviditeten øker volumet av blod som sirkulerer i mors kropp, betydelig - med 25-50% av det opprinnelige nivået. Koagulasjonssystemet bør virke for å sikre utero-placental og fetoplacental blodstrøm. For å finne ut av arbeidet i systemet, er det laget en spesiell analyse-hemostasiogrammet.

Hva er graden av blodpropp under graviditeten? Legene vil se på følgende indikatorer for hemostasiogrammet:

 • APTTV - i normen på 24-35 sekunder. Dette er tiden for blodpropp
 • Prothrombin - i normen på 78-142%. Indikatoren er ansvarlig for kvaliteten på blodproppene;
 • TV (trombintid) - i normen på 11-18 sekunder. Tidspunkt for siste stadium av koagulasjon;
 • Antitrombin III - i normen på 71-115%. Dette proteinet hemmer koagulasjonsprosessene;
 • Fibrinogen - 2-4 g / l, ved graviditetens slutt - opptil 6 g / l;
 • D-dimer - mindre enn 248 ng / ml. Denne indikatoren er en markør for tilstedeværelsen av økt blodkoagulering;
 • RCMF og lupus koagulant er normalt fraværende.

Hva er avviket fra normer for blodkoagulasjon under svangerskapet? De indikerer muligheten for nedsatt blodflod i blodet eller risikoen for blødning ved fødsel. La oss se nærmere på dette.

Økt blodpropp under graviditeten

Tett blod kan ses selv på blodprøven. Hemostasiogrammet vil bekrefte eller motbevise nærværet av dette problemet. Faren for økt koagulasjon er forekomsten av DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon). Placentalblodstrømmen er forstyrret, noe som betyr at fosteret ikke mottar nødvendig ernæring og oksygen.

En baby i livmoren kan sakte seg i utviklingen, og i alvorlige tilfeller er det enda mulig å avbryte graviditeten. Risikoen for å utvikle DIC og økt blodpropp under svangerskapet øker hvis en kvinne i familien hadde hjerteinfarkt eller slag, åreknuter, trombose, hvis den forrige graviditeten ikke var donoshen (en spontanabort eller oppsigelse av sin utvikling). Overdreven fysisk aktivitet før graviditet (for eksempel profesjonell sport) kan også bli en provoserende faktor.

Hvordan løse situasjonen? Hvis blodtettheten er overdreven, vil leger anbefale å bytte diett til en fremtidig mor. Sørg for å drikke rikelig med vann, og spis også mat som inneholder en stor tilførsel av vitamin C. Enkel gymnastikk gjør ikke vondt.

I tillegg til kosthold og mosjon, er det mulig at en kvinne vil bli foreskrevet terapi med spesielle medisiner som fortynner blod i tablett eller injeksjonsform.

Og hvis blodet er for flytende?

Det motsatte problemet er den lave koagulasjonen av blod under graviditeten. En kvinne kan selvsagt merke noen av symptomene på dårlig koagulasjon. Dette er utseendet på blåmerker og blåmerker, selv med mindre skader, neseblod, blødende tannkjøtt.

Legene identifiserer flere faktorer som bidrar til fremveksten og utviklingen av lav koagulabilitet. Hvis dette ikke er relatert til de medfødte sykdommene i sirkulasjonssystemet, kan administrering av visse stoffer, for eksempel fra åreknuter, negativt påvirke situasjonen. Med hensyn til åreknuter, selvfølgelig, fungerer de bra - men generelt går blodet gradvis av sin evne til å koagulere. I tillegg er den ukontrollerte bruken av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer farlig, inkludert det velkjente analginet, aspirinet eller baralginet.

Endelig kan arbeid i farlig produksjon eller dårlig økologi også ha en negativ innvirkning på blodkoagulasjonssystemet.

Lav blodpropp under graviditet fare for gjennombruddsblødninger under fødsel, samt en høy sannsynlighet for morkakeløsning - og som et resultat av for tidlig fødsel. Unødvendig å si at hvis planlagt keisersnitt er planlagt, er dårlig koagulasjon også ekstremt farlig?

Hvordan være? Som i eksemplet ovenfor med overdreven tett blod, er det nødvendig å korrigere situasjonen samtidig på to måter: ta medisiner (koagulanter) og endre dietten. Det er ekstremt viktig å få den nødvendige mengden vitamin K. Den er syntetisert i tynntarmen, og derfor er det nødvendig at kvinnens fordøyelsessystem fungerer jevnt.

Med avvik i blodkoagulasjonssystemet til en gravid kvinne, er det nødvendig å følge legenes forskrifter og regelmessig ta kontroll over hemostasiogrammer.

Tett blod eller problemet med økt koagulasjon under graviditet

Ikke alle kvinner som ønsker å få en baby, skaffer seg morskapens lykke, til og med til tross for nivået på moderne medisinsk vitenskap. Problemer med infertilitet og vanlige abort (spontan avbrudd av to eller flere svangerskap) forblir ekstremt relevante. I den triste statistikken om årsakene til abort, den økte koagulasjonen av blod, det såkalte tette blodet under svangerskapet, står høyt andreplass, andre kun for obstetriske og gynekologiske faktorer.

Blodpropp: hva er det?

Før vi snakker om årsakene til økt koagulasjon (tett blod) i svangerskapet og de mulige konsekvensene for barnet og moren selv, la oss definere konseptene. La oss starte med det grunnleggende. Først skal vi finne ut hva koagulering er.

Blodkoagulering eller koagulasjon er en biologisk beskyttende reaksjon i kroppen, noe som gjør det mulig å holde den nødvendige mengden blod i karet og forhindre dødsfall fra blodtap i tilfelle vaskulær forstyrrelse.

Det er to hovedmekanismer for å stoppe blødning: Hemostase er primær, det kalles også vaskulær blodplate, og sekundær eller koagulasjon. Primær stopper blødning fra fartøy med liten diameter. Når kar-veggen blir traumatisert, krymper fartøyet kraftig, og defekten er blokkert av blodceller med blodplater, som sammenlimer, danner en hvit trombus.

Essensen av sekundær hemostase er overgangen av fibrinogen oppløst i plasma til fibrin ved en rekke foreløpige enzymtransformasjoner. Resultatet av denne prosessen er dannelsen av en rød blodpropp, som hovedsakelig består av røde blodlegemer (røde blodlegemer) og fibrinfilamenter.

Koagulering, som er en enzymatisk fler-trinns prosess, avhenger av ulike faktorer. Hvis fartøyet er skadet, aktiveres det av vævsfaktorer, og reguleres av koagulasjon, som hovedsakelig finnes i plasma og trombocytter (13 plasma og 22 blodplater).

I tillegg til stoffer som fremmer koagulasjon, de såkalte koagulantene, er det antikoagulantia i karet som begrenser eller senker det. I tillegg er det i blodet stoffer som utløser og hemmer fibrinolyse (prosessen med å oppløse blodpropper og blodpropper). Alt dette komplekse systemet sikrer tilstedeværelsen av blod i væsken, og samtidig stopper blødningen, etterfulgt av oppløsning av allerede unødvendige blodpropper.

Hva er trombofili, tromboembolisme og venøs tromboembolisme

For kroppens stabile funksjon er det svært viktig at blodkoagulasjonen er normal, da det med økt koagulasjon er risiko for blodpropper som hindrer fri blodstrøm gjennom karene. Under trombi forstås patologiske blodpropper som dannes under livet til en person i lumen i et fartøy eller hjertehulrom. Den patologiske tilstanden, som øker risikoen for trombose, kalles trombofili. Det kan være medfødt eller oppkjøpt.

Hvis en patologisk blodpropp separerer seg fra karveggen og går inn i blodbanen, blir den et embol som sirkulerer med blod og kan forårsake akutt blokkering av fartøyets lumen. Denne svært farlige komplikasjonen kalles tromboembolisme.

Når trombusdannelse oppstår i den venøse blodbanen, og blodproppene overføres av blodbanen videre langs karene, snakker man om venøs tromboembolisme. Ofte er denne helsen og livstruende tilstanden representert av dyp venetrombose i underdelene med utvikling av lungeemboli.

Økt koagulabilitet eller tykt blod under svangerskapet

Egenskaper ved blodpropp under graviditet

Normalt, når et barn bærer en baby i kroppen til en fremtidig mor, skjer det betydelige endringer i hemostasesystemet, noe som fører til en akselerasjon av blodkoagulasjonsprosesser. Siden den tredje måneden av svangerskapet øker aktiviteten av koagulasjonsfaktorer, spesielt fibrinogen, og den antikoagulerende aktiviteten til plasma reduseres.

Alt dette forhindrer blødning fra å skille placenta. Hvis disse beskyttelsesmekanismer var fraværende, ville moren dø av blødning fra plasentområdet, karakterisert ved svært høy blodstrømningsaktivitet.

Mulige komplikasjoner av hyperkoagulasjon hos gravide kvinner

I nærvær av innledende hyperkoagulasjon (fysiologisk økning i blodkoagulasjon) under graviditet, øker risikoen for trombose og forekomsten av farlige komplikasjoner mange ganger. Tross alt forstyrrer den fremvoksende mikrotrombien blodsirkulasjonen i morkaken og følgelig oksygenforsyningen og de nødvendige stoffene til fosteret. I tillegg utløser trombose en kaskade med immunologiske reaksjoner og "tett blod" hos en gravid kvinne kan gi opphav til slike komplikasjoner:

 • gestose eller, som det fremdeles kalles, sent giftose av gravide kvinner;
 • for tidlig frigjøring av en normalt lokalisert placenta (separasjon av et barns sted fra uterus før forfallsdato);
 • trussel om abort eller tidlig fødsel;
 • nedsatt utvikling av fosteret;
 • intrauterin føtal død.

Parametrene til koagulasjonssystemet kommer til normalt ikke umiddelbart etter barnets utseende. Risikoen for å utvikle tromboemboliske forhold forblir høy i seks flere postpartum uker, noe som truer helsen og livet til en kvinne. En av de farligste forholdene er tromboembolisme av lungearterien.

Trombofili og vanlige abort

Men noen ganger vet en kvinne ikke hvilken patologi hun har. Hun vurderer ikke en frossen graviditet som følge av "tett blod".

Utseendet av kliniske tegn på trombofili hos bærere av genetiske mutasjoner avhenger i stor grad av alder og predisponerende faktorer, som for eksempel:

 • kirurgiske inngrep;
 • ondartede sykdommer;
 • traumer;
 • immobilisering (opprettelse av immobilitet til den skadede delen av kroppen i tilfelle sykdom eller skade);
 • tar hormonelle legemidler (substitusjonsbehandling, prevensjon).

Tallrike kliniske studier har vist et objektivt årsakssammenheng mellom vanlig abort og patologiske forhold som:

 • genetisk forårsaket Trombofili (mutasjon som koder for en koagulasjonsfaktor V - mutasjon Leiden, hyperhomocysteinemi, mangel på protein C og S, antitrombin ӏӏӏ etc. Mangel av naturlige antikoagulanter eller til deres slagfasthet ved et slikt gen brekkasje øker vesentlig trombe og føre til fosterdød.);
 • antifosfolipid syndrom (patologi der kroppen produserer antistoffer mot sine egne fosfolipider, er komponenter av cellemembraner. Antistoffer som påvirker de prosesser som regulerer hemostase, fremmer trombose. Pregnant det påvirker placental fartøy med alle de påfølgende negative konsekvenser. avslutte graviditet kan til enhver tid, men oftere - i ӏӏ og ӏӏӏ trimester jo flere svangerskap avbrutt, jo mindre den perioden hvor det skjer)..

Effektiviteten av IVF-prosedyrer blir også redusert dersom det er en tendens til hypercoagulability, da denne betingelse er vanskelig implantasjon av embryo i livmorslimhinnen.

Risikogrupper for komplikasjoner

En omfattende studie av hemostatisk system - evnen til å nøyaktig forutsi og forhindre utvikling av komplikasjoner av graviditet. Det er ønskelig at hver kvinne som bestemte seg for å bli mor, bestok en slik undersøkelse.

Det er sterkt anbefalt til pasienter som lider av ufruktbarhet, abort og de som har hatt en for tidlig fødsel, dødfødsel, in vitro fertilisering forsøk har vært mislykket. Gravide kvinner som lider av hypertensjon, fedme, dysfunksjon av endokrine organer, systemiske sykdommer, åreknuter gjøre den etter behov.

Genetisk testing på graviditetsplanleggingen vil avdekke medfødte sykdommer i koagulasjonssystemet og unngå perinatal tap.

Observasjon og anbefalinger fra hemostasisten (en lege som har problemer med blodproppene) vil trenge deg gjennom hele graviditeten din.

Behandling av økt koagulabilitet (tett blod) hos gravide kvinner

Tilstedeværelsen av patologi i hemostase systemet krever korreksjon på scenen for planlegging av graviditet og i løpet av dens forekomst - nøye utvalg av produkter basert på deres potensial teratogen (som fører til strukturelle avvik og misdannelser) effekter på fosteret.

For å behandle hyperkoagulasjon hos gravide, bruk antikoagulantia - legemidler som senker aktiviteten til koagulasjonssystemet og forhindrer dannelsen av blodpropper. De er delt inn i direkte, senker aktiviteten av trombin, og indirekte, bryter syntesen av faktor ӏӏ (protrombin) i leveren.

Hos gravide er de mest effektive legemidlene hepariner med lav molekylvekt som ikke går gjennom placenta og ikke har en negativ effekt på fosteret. De refererer til direkte antikoagulantia. Multiplikasjon av påføring og dose beregnes av klinisk lege individuelt med behørig hensyntagen til perioden.

Bruken av et indirekte antikoagulant warfarin er uønsket på grunn av dets teratogene effekt. Hvis stoffet ble brukt før graviditet, bør det erstattes med heparin. Ta warfarin mens du ammer.

Kvinner som bærer et barn, å eliminere venøs lunger og effekten av tykk blod spesialist kan foreskrive urte narkotika har venøs og angioprotective (forbedrer tilstanden til åreveggen) egenskaper. For behandling av trombofili og forebygging av tromboemboliske komplikasjoner, brukes antiaggreganter aktivt. Den mest kjente av disse stoffene forblir aspirin.

Beslutningen om at det er hensiktsmessig å ta medisiner, tas av legen. Det samme gjelder urter som fortynner blod, som medisinske planter under graviditet må brukes svært nøye.

Det eneste en gravid kvinne kan gjøre alene er å justere dietten og inkludere i de daglige diettprodukter som fortynner tykt blod.

Tidlig appell til spesialister vil bidra til å unngå de triste konsekvensene av tett blod. Den mest riktige avgjørelsen er å bestå de nødvendige tester på graviditetsplanleggingen.

Krenkelse av blodpropp under graviditet

Under graviditeten forskyves den subtile fysiologiske hemostatiske balansen mellom hemostase og fibrinolyse mot økende koagulering.

Virchows triade - et brudd på blodkoagulasjonssystemet, skade på karveggen og en endring i blodstrømshastigheten - forutsettes for venøs tromboembolisk sykdom. Blødning er et resultat av ubalanse og påfølgende antikoagulant terapi.

Blødning under graviditet forekommer hovedsakelig på grunn av en defekt eller mangel av koagulasjon koagulasjonsfaktorer (koagulopati), eller reduksjon eller en funksjonell mangel på blodplater (thrombocytopathy). Patologi er medfødt og ervervet.

Fysiologiske endringer i blodkoagulasjonssystemet under graviditet

 • Overvekt av pro-itostatiske endringer (forkortelse av koaguleringstid)
  • økning i fibrinogenkonsentrasjon
  • økning i faktor VIII og andre koagulasjonsfaktorer
 • Økning i konsentrasjonen av aktivatoren til plasminogeninhibitoren (redusert systemisk fibrinolytisk evne)
 • Reduksjon av protein S-konsentrasjon
 • Økning i konsentrasjonen av protein C

Hemorragiske sykdommer i svangerskapet

Koagulasjonsforstyrrelser

Medfødt og arvelig

 • Hemofili A (faktor VIII-mangel)
 • Hemofili B (faktor IX-mangel)
 • Hemofili C (mangel på faktor XI)
 • Von Willebrands sykdom
 • Sjeldne mangler i faktorer (faktor XIII, X)
 • Disseminert intravaskulær koagulasjon (ICE)
 • Koagulopati assosiert med alvorlig sepsis
 • Koagulopati assosiert med akutt promyelocytisk leukemi
 • Koagulopati assosiert med massivt blodtap
 • Koagulopati assosiert med nyre- og leversykdom
 • Ervervede koagulasjonsinhibitorer - Antiphospholipid Syndromer
 • Ervervede koagulasjonsinhibitorer - Antistoffer mot faktor VIII
 • Trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP)
 • Andre trombotiske mikroangiopatier

Trombocytopati (blodplateavvik)

Medfødt og arvelig

 • Arvelig trombocytopeni og funksjonsfeil
 • Forberedelser / kjemikalier (etanol, tiazider, østrogener)
 • Isoimmune (alloimmun trombocytopeni hos nyfødte)
 • Infiltrering av benmarg (mucopolysaccharidose)
 • Medfødte infeksjoner (cytomegalovirus, toxoplasmose, rubella)
 • Gestasjonell trombocytopeni
 • Immun trombocytopeni
 • Associert med hypertensjon i svangerskapet
 • Medisin: heparinnatrium (heparin), kinin, zidovudin, sulfonamider
 • Antiphospholipid syndromer
 • Forbundet med infeksjon av det humane immunbristviruset
 • Andre sekundære årsaker (ICE, TTP, hypersplenisme)

Blodproppssykdommer

Arvelige forstyrrelser i blodproppene er sjeldne, de kan klassifiseres som følger. Hyppig (20-100 tilfeller per 1 million):

 • hemofili A, X-koblet kromosommangel eller defekt av faktor VIII;
 • hemofili B, den X-bundet kromosommangel eller defekt av faktor IX;
 • von willebrand sykdom (vWD) er en autosomal dominerende eller recessiv tilstand, uttrykt i underskudd eller defekt av vWF.

Sjeldne (opptil 1 tilfelle per 1 million):

 • hemofili C - en autosomal dominant eller resessiv sykdom, uttrykt i underskudsfaktoren XI, blir ofte møtt i de tyske jødene Ashkenazi;
 • autosomal recessiv sykdom som er kjennetegnet ved manglende faktorer X, V, VII, II, XIII, kombinert mangel på faktor V + VIII, afibrinogenemia og disfibrino-genemiey.

I hemofili A er kvinner bærere av sykdommen, og 50% av kvinnene har et tilstrekkelig lavt nivå av faktor VIII, som krever erstatningsterapi for kirurgi, inkludert keisersnitt. Sann hæmofili A er sjelden (i tilfelle av en kvinnelig bærer kvinne, hos berørte menn eller i Turners syndrom).

Imidlertid er den vanligste årsaken til faktor VIII-mangel hos kvinner Willebrandt sykdom. Det er lett å skille mellom ved immunologisk påvisning av en reduksjon i mengden av vWF antigen og forlengelse av blødningstid (fravær av vWF i blodplater i nærheten av innsnittet av snittet). Undiagnosed von Willebrands sykdom har opptil 20% av kvinner med menorrhagia. Under graviditeten kompenseres sykdommen imidlertid til normen eller den nedre grensen til normen, bortsett fra en sjelden alvorlig type III sykdom.

Hyppigheten av sjeldne hemorragiske sykdommer øker med økningen i hyppigheten av nært beslektede ekteskap (muslimer, india). Disse sykdommene er vanligvis heterogene og har relativt enkle manifestasjoner.

Faktor XI-mangel er utbredt blant Ashkenazi-jøder, heterozygoter - 8% av pasientene, deres sykdom er mild. I studiet av nativt iransk Gentile ingen korrelasjon mellom kliniske manifestasjoner blødning og moderat / alvorlig mangel (faktor XI 70, typisk> 100) danner svangerskaps trombocytopeni - 8% av svangerskap. Det er ingen kliniske manifestasjoner eller blødninger, og sykdommen oppdages vanligvis ved et uhell med en standard blodprøve. Antall blodplater tilbake til normal etter 2-12 uker etter fødsel. Risikoen for føtal eller neonatal trombocytopeni er ekstremt lav. Etiologi forblir uklar, muligens på grunn av økt blodplateforbruk.

Immun trombocytopeni kompliserende på 1: 1000 til 1: 10.000 svangerskap oppstå på grunn av antiblodplate-antistoffer - immunoglobulin G (IgG) og immun-mediert blodplateødeleggelse. Imidlertid, i forbindelse med forskjellige metoder for å bestemme antistoffer mot blodplater, blir diagnosen fremstilt ved eliminasjonsmetoden, nemlig:

 • resistent trombocytopenisk 100;
 • normalt eller økt antall megakaryocytter i beinmargforskning;
 • Utelukkelse av andre systemiske sykdommer eller splenomegali.

Og moren (svak blåmerking, blødning fra tannkjøttet) og babyen (liten blødning assosiert med trombocytopeni, ca 10% av blodplättene

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Hvordan endres blodpropp under graviditet

En kvinne som venter på et barns fødsel, må ofte gjennomgå en rekke undersøkelser. En av de vanligste - analysen av blod på indikatorene for koagulasjon. Selv om selve prosessen med denne undersøkelsen ikke er den mest behagelige, er det nødvendig, siden forstyrrelser av blodkoagulerbarhet under svangerskapet noen ganger oppstår helt asymptomatisk. Dette bruddet er farlig. Det er ikke overraskende at obstetrik-gynekologer insisterer på nøye overvåking av statusen til denne indikatoren.

Blodstrykkbarhet, eller med andre ord, indikatoren for hemostase er en beskyttende funksjon av kroppen. Blod er den viktigste fysiologiske væsken som bærer oksygen og andre elementer og stoffer som er nødvendige for å opprettholde livet gjennom karene, som på hovedlinjene. Dette er hovedfunksjonen. Men det er en ekstra - beskyttende. Hvis karene eller vevet er skadet, blir blodet på skadestedet tykt, og lukker såret. Men i dette tilfellet bør det forbli flytende i sin vanlige tilstand, og antall blodplater må ikke overstige normen, slik at det ikke er tilstopping av fartøyene. dannelsen av blodpropper i blodårene kan også være dødelig, hvis under påvirkning av blodtrykket og blodproppen løsner fra sin kurs vil falle inn i et eller annet indre organ, noe som gir den en ødeleggende effekt. Så det er noen typer slag eller hjerteinfarkt.

For å opprettholde blodets beskyttende funksjon er det to systemer samtidig, som må fungere jevnt og gir en balanse mellom koagulasjonsrater. Ansvarlig for dette er leveren, som produserer aktive stoffer som opprettholder nivået av koagulasjon, som er nødvendig for normal funksjon av kroppen. Med andre ord, kan blodet hvis det er nødvendig å tykne og lukke det skadede området, sparer av menneskelig blod tap, men også slik at det fløt fritt gjennom blodårene og organer, og sine små klumper ikke skade dem.

Egenskaper ved blodpropp under graviditet

Graviditet preges av alvorlige endringer i metabolisme og hormonell bakgrunn. Blodstrykkbarhet endres fra begynnelsen av andre trimester. Videre øker denne indeksen av koagulerbarhet i det sunne løpet av graviditeten, mens de faktorene som hemmer denne reduksjonen kvantitativt. På den annen side er endringer i blodproppene ikke begrenset til dette. Ved tredje trimester begynner den motsatte effekten, etter hvert som blodet av en gravid kvinne flyter, og antallet blodplater og levetiden reduseres. Men igjen skjer dette hvis gravid er sunn.

Økende blodpropp er en økning i den beskyttende funksjonen. Faktum er at blodtilførselen til placentaområdet er veldig sterk, fordi den gir ernæring til barnet. Denne faktoren kan føre til dødelighet på grunn av blodtap, noe som ville drepe en kvinne om noen få minutter. Heldigvis redder interne mekanismer (sammentrekning av livmor) og økt koagulabilitet i svangerskapet blod en kvinne fra dette resultatet.

Årvåken overvåking av blodet til den gravide staten er nødvendig for å rettidig oppdage og forebygge problemer med blodplater, hvis det er for mye, så vel som å finne ut om hennes indre reservene vil være nok til å tåle økt levrer seg til levering.

Og selv om denne kontrollen er en naturlig del av å administrere en gravid obstetriksk-gynecologist, er det ytterligere risikofaktorer for eventuelle problemer med blodkoagulasjon. Disse inkluderer:

 • sen graviditet, som skjedde etter 40 år;
 • tidlig, opptil 18 år, den første graviditeten, selv om den første fødselen i prinsippet er en risikofaktor;
 • diabetes mellitus;
 • nyresykdom;
 • alvorlig arvelighet;
 • patologi av det kardiovaskulære systemet;
 • dårlige levekår; hyppig stress.

Å gjøre en avtale med en gynekolog under graviditet er i alle fall nødvendig, og legen vil ta vare på kvinnens helse før og etter fødselen. Hvis minst en av disse faktorene oppstår, er det bedre å advare legen på forhånd. Problemer med koagulabilitet diagnostiseres ved blodprøve.

Behandling og forebygging av koagulasjonsforstyrrelser hos gravide kvinner

Ved deteksjon av en fødselslege-gynekolog av disse eller andre avvik fra vanlig koagulering av blod under svangerskapet må utføre øyeblikkelig. Korrigering av hemostase utføres ved hjelp av medisiner. Utvalget av stoffer, deres administrering og samtidig behandlingsbetingelser velges imidlertid strengt individuelt. Dessuten blir bare elementet av hemostase som er forstyrret utsatt for korreksjon. Intervensjon i systemet med koagulasjon er generelt utelukket.

For å opprettholde helsen og den nødvendige tilstanden i sirkulasjonssystemet og blodet, er den gravide kvinnen foreskrevet et vitaminkurs og spesielle antioksidanter. Dette tiltaket er både kurativ og forebyggende.

Samtidig brukes også lavmolekylære heparinpreparater (for eksempel clexan, fraktiparin). Selv om disse medisinene teoretisk ikke bærer en trussel, da de ikke trenger inn i placenta skallet, blir de ikke brukt. Utnevnelsen av disse stoffene oppstår imidlertid først etter konsultasjon av en gynekolog, som må sørge for det virkelige behovet for intervensjon og velge stoffer fra en mulig liste, basert på indikatorene for kvinnens undersøkelser. Så, den første halvdelen av graviditeten generelt, ideelt sett, bør bli fratatt medisinering medisinering. Heldigvis, i første trimester, er den farligste graviditetsperioden, endringer i blodkoagulabilitet (både naturlig og farlig) vanligvis ikke observert, men oppmerksomhet til denne indikatoren er obligatorisk.

Krenkelse av blodpropp under graviditet

Blodkoaguleringssystemet er et komplekst flerlags system som er utformet for å stoppe blødningen. Fibrinogen danner blodpropp i blodet, som igjen stopper blødning. Under normale forhold er blodet i væsketilstand, fordi i alle koaguleringssystemene er alle prosessene som er ansvarlige for å aktivere koagulasjonsprosessen og for prosessene for inhibering av denne prosessen, balansert. Hvis vevet er skadet, oppstår lokal aktivering av systemet og blødningen stopper.

I det tilfelle hvor et brudd på noen av systemene er det en bryter med humant blodlevring, noe som fører til en rekke konsekvenser, fra utseendet av trombose å øke blodpropper til problemene med forskjellige infeksjons betennelse.

Symptomer på sykdommen

Eventuelt symptom er et signal fra kroppen som et organ, avdeling eller hele system er ødelagt. For å finne ut hvorfor det er et brudd på blodstivhet i en kvinne under svangerskapet, må du utelukke noen sykdommer. Ta vare på kvinnen for å gjennomgå rettidig diagnose, sjekk med legen, hvorfor det var en blødningsforstyrrelse og hvordan du raskt og effektivt forbedrer tilstanden til en gravid kvinne.

Liste over sykdommer der det er et brudd på blodproppene:

 • Alvorlig sepsis
 • Promyelocytisk leukemi;
 • Hemofili (A, B og C);
 • Von Willebrands sykdom;
 • Tumorer (leukemi, hemoblastose), som påvirker beinmargen;
 • Sykdommer i leveren (skrumplever, dystrofi).

Under graviditet er de vanligste kjøpt koagulopatier, noe som kan komplisere graviditet og bringe risikoen forbundet med fødsel. Arvet blødningsforstyrrelser er sjeldne, og de klassifiseres seg imellom i hyppige og sjeldne manifestasjoner, blant disse er det hemofili type A, B og C, så vel som sykdommer som er relatert til mangel av blodkoaguleringsfaktorer.

Behandling og spesialister

Behandling av blødningsforstyrrelse hos en gravid kvinne skal kun håndteres av en kvalifisert spesialist. Bare en lege kan fortelle deg hva du skal behandle denne sykdommen i en kvinne under svangerskapet, hvordan bli kvitt komplikasjoner og forhindre deres forekomst hos kvinner i fremtiden. Når du blir spurt om hva du skal gjøre, hvis den fremtidige moren har en blødningsforstyrrelse, kan følgende leger svare:

Hensikten med terapi og bruk av visse medisiner under graviditet bestemmes individuelt i henhold til helsetilstanden til kvinnen, så vel som hennes barn. Brudd på blodpropp under graviditeten kan behandles, men med noen begrensninger i bruk av medisiner. I dette tilfellet kan deres bruk foreskrives i minimale doser for å redusere effekten på fosteret. Vanligvis, i fravær av uregelmessigheter i utviklingen av fosteret, så vel som blodpropper liten avvik fra normaltilstanden verdier kvinne ikke anbefale bruk av medikamenter og for å begrense bruken av sedering på grunnlag av urter og bruke mer tid utendørs. Behandling utnevnes bare dersom faktumet av sykdommens tilstedeværelse er bekreftet og bestemmes i samsvar med årsakene som forårsaket det.

Krenkelser i blodproppssystemet og graviditet

Blodkoagulasjonssystem, eller hemostase, i menneskekroppen utfører en av de viktigste funksjonene. På den ene side - beskytter mot blødning (anti-koaguleringskomponent av systemet), på den annen side - forhindrer (koaguleringskomponent) dannelsen av koagulasjoner (blodpropper). Normalt er koagulerings- og anti-koagulasjonskomponentene i det hemostatiske systemet balansert, noe som gjør at blodet kan være i flytende tilstand samtidig som det forhindrer blodtap og trombose.

Defekter i blodkoagulasjonssystemet (hemostase) kan være genetisk, det er arvet og ervervet. Hemostatiske forstyrrelser kan predisponere for både blødning og blødning (som alle kjente hemofili), og en økning i blodpropper (Trombofili). Sistnevnte blir observert mye oftere. Med slike lidelser ofte oppstår fødselsleger, siden mange av komplikasjoner under svangerskap og fødsel er ledsaget av blødning og trombose. I de senere år funnet at koagulasjonsforstyrrelser så genetisk betingede eller ervervede i mange autoimmune sykdommer, kan være årsaken til fosterdød, abort, infertilitet, alvorlige komplikasjoner av svangerskapet (gestosis, løsning, anemi, etc.). En studie av blodkoaguleringssystemet i slike tilfeller gjør at man kan svare på mange uklare spørsmål.

K anskaffet hemostase lidelser resulterer i:

 • langsiktige kroniske infeksjoner,
 • påkjenninger,
 • skade
 • fedme
 • endokrine og onkologiske sykdommer,
 • langvarig bruk av visse legemidler.

Blant dårlige vaner fører til endringer i blodproppene røyke. Det er ikke for ingenting at røyking regnes som en av de viktigste årsakene i risikogruppen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Røyking fører til økt blodpropp og predisponerer for trombose, som igjen tjener som den ledende mekanismen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Situasjonen er enda mer komplisert hvis røykeren har genetiske defekter i koagulasjonssystemet. Med alderen øker aktiviteten til koagulantkomponenten av hemostase også. Derfor er alder også en risikofaktor for utvikling av slag og hjerteinfarkt.

De vanligste årsakene til koagulasjonsforstyrrelser er:

 • antiphospholipid syndrom - patologi, hvor dannelsen av antistoffer mot kroppens fosfolipider. Antifosfolipidsyndrom manifestasjoner omfatte ikke bare obstetriske komplikasjoner (tidlig spontanabort, preeklampsi, placentasvikt, etc.), men også forskjellige kardiovaskulære, nevrologiske, kutane manifestasjoner.
 • arvelige hemostase lidelser som et resultat av forstyrrelse av strukturen av visse gener (Leiden mutasjon, hyperhomocysteinemi, svikt naturlig antikoagulerende proteiner -. protein C, S og antitrombin III et al).

Vanligvis ledsages graviditeten av økt blodpropp, spesielt på de siste vilkårene. Dette er en tilpasning som forhindrer patologisk blodtap under fødsel. I nærvær av brudd på hemostase, predisponering for trombose, Graviditet uten hensiktsmessig korreksjon av disse lidelsene leds ofte av alvorlige komplikasjoner: Gestosis, for tidlig løsgjøring av placenta, trusselen om avslutning av svangerskapet, aborter på forskjellige tidsperioder og for tidlig fødsel, samt økt risiko for å dø av slag og hjerteinfarkt på grunn av dannelse av blodpropper. Forstyrrelser av hemostase generelt kan ikke på noen måte forråde sig før graviditet, men manifesterer seg under graviditet, med noen kirurgiske inngrep eller ved bruk av hormonell prevensjon.

Graviditet generelt kan ikke forekomme, fordi slike brudd fører til tap av embryo i de tidlige stadier (spesielt med antiphospholipidsyndrom) på grunn av manglende evne til å befruktede egg til implantasjon i livmorhalsens slimhinne. Dette kalles preembryonic foster tap. Klinisk manifesteres dette av en annen menstruasjon, og kvinnen forblir ufruktbar med en diagnose av "en uklar form for infertilitet."

Tidligere ble det antatt at tromboser er uunngåelig. Nå med fremkomsten av moderne diagnostikk og svært effektive stoffer, har det blitt mulig å forhindre dem.

En studie av blodkoagulasjonssystemet gjør det mulig å forutse risikoen for komplikasjoner av graviditet på forhånd og ta tiltak for å hindre dem. Studien av hemostase anbefales for alle kvinner som planlegger en graviditet, spesielt for de som lider:

 • fedme
 • hypertensiv sykdom,
 • åreknuter,
 • infertilitet.

Og hvem hadde den siste spontanabort og for tidlig fødsel, dødfødsel, komplikasjoner under tidligere svangerskap og fødsler, mislykkede forsøk på in vitro fertilisering, hvis mor og bestemor hadde svangerskapskomplikasjoner.

Noen viktige diagnostiske metoder (spesielt definisjonen av genetiske former for trombofili) forblir svært komplekse og dyre, og derfor ikke alltid tilgjengelige. Likevel er en stor prestasjon at de kan defineres i noen moderne klinikker. Å vite dette eller det patologi av hemostase selv før graviditet eller tidligst, er det mulig å gjennomføre forebyggende behandling og oppnå graviditet, forlengelse av graviditet opp til optimal arbeidsperiode hos kvinner med abort og til og med redde et liv for deg og ditt fremtidige barn.

Til dags dato brukes en hel gruppe medikamenter i planleggingsstadiet av graviditet. Disse inkluderer stoffer som forhindrer blodplateaggregering, antikoagulantia, flerumettede fettsyrer, antioksidanter, folsyre og vitamin-mineralkomplekser. Denne eller den aktuelle behandlingen er foreskrevet, avhengig av skjemaet og graden av hemostase lidelse individuelt. Behandlingen fortsetter gjennom hele svangerskapet. I dette tilfellet er sannsynligheten for et vellykket resultat av graviditeten høy, og med riktig og rettidig behandling når 95%.

Behandling av blodproppssykdommer under graviditet.

Koagulasjonsforstyrrelser, selv i dag, er blant de mest uforutsigbare og farligste komplikasjonene av graviditet. Tilstanden for effektiv behandling er kunnskapen om de fysiologiske endringene i hemostase under graviditet. Den vanligste akutte ervervet forstyrrelser i hemostase, slik som tap og forbruk koagulopatier forbundet med betydelig blodtap og utilstrekkelig volum substitusjon (f.eks postpartalnoy atonia) med disseminert intravaskulær koagulasjon (PIG) ​​indusert ved hjelp av forskjellige obstetriske patologier. I 10% av alle svangerskapene er det nødvendig å telle trombocytopenisk blødning av ulike genese. Von Willebrands sykdom - dette er den mest hyppig medfødt krovotochivy tilstander, noe som er svært sjeldne arve koagulopatier (f.eks, hemofili A og B) krever at differensialanalyse av koagulering og tverr tilnærming til en spesifikk intra og postpartum erstatningsterapi.

Normale endringer i koagulasjon under graviditet

Normal graviditet hyperkoagulasjonsreaksjonen tilstand som kjennetegnes først og fremst forbundet med en progressiv økning faktor: VII (nesten 80%), VIII (10%), X (80%) og fibrinogen (ca. 70%) med omtrent 20 ukers svangerskap. Protrombin (faktor II), faktor V og faktor IX gir ingen eller oppviser meget svak økning i konsentrasjon under graviditet, mens den faktor XIII til utløp reduseres med ca. 50% av de normale verdier. Konsekvensen av dette i tredje trimester er signifikant forlengelse av protrombin og trombin ganger med den generelle uendrede aPTT.

Klinisk betydning er at svake former av medfødte koagulopatier ikke kan forbli klinisk ubemerket på grunn av en graviditetsfremkalt økning i produksjonen av spesielle koagulasjonsfaktorer (f.eks. Faktor VIII).
Inhibitorer av koagulering under graviditet oppfører seg annerledes: antitrombin III i hovedsak uendret med en svak reduksjon til slutten av svangerskapet, i tillegg, og protein C, eller vice versa, den totale aktiviteten til protein S resulterer i en betydelig reduksjon. I tillegg er det under graviditeten en reduksjon i fibrinolytisk aktivitet (for eksempel en økning i inhibitoren til plasminogenaktivatoren).

Økt agglutinering av blodplater i sen graviditet bør betraktes som en medvirkende faktor til trombose, og antall blodplater og overlevelsestid for blodplater i fysiologisk graviditet forblir generelt uendret. Detaljert omtale om emnet kan også bli funnet (16,18).

Generelt sett, når normal graviditet der lav grad av aktivering av koagulering føres blant annet i økende konsentrasjoner av D-dimer (terminal produkt lyserer fibrin chatogo-sett) som er funksjonelt kompensert hemodilution med svangerskapsindusert økning i kapillær perfusjon og mikrosirkulasjonen.

Kritiske grenseverdier for akutte komplikasjoner av blødning

1,5 ganger økningen fra normenes verdi

20 (-30)% av blodvolumet

Frosset plasma (FFP)

I presserende tilfelle:

0 Rhesus negativ

AB blodtype

I fravær av FFP:

50 mg / kg kroppsvekt

25 IE / kg kroppsvekt

Blodplater på 20% (1,2-1,5 l) av sirkulerende blod av dempende evner er ikke nok. Det påkrevde volumet av den opprinnelige administrering, selv om de kan hindre utvikling av støt fra sentralisere ikke desto mindre, de fører til en sterk fortynning hemostatisk potensial, noe som er utilstrekkelig for effektiv hemostase (koagulopati tap eller fortynning). Kritiske grenseværdier for akutte komplikasjoner av blødning med hensyn til manifest koagulopati er presentert i tabell 1.

Hovedårsakene til denne koagulopati er:

 • postpartal atoni av uterus (75-82% av alle postpartale komplikasjoner av blødning),
 • alvorlige fødselsskader,
 • brudd på pleinavbrudd,
 • tidlig forplantningsavbrudd (ofte en kombinasjon av disseminert intravaskulær koagulasjon / koagulopati tap).

For sjeldne årsaker inkluderer blødning under abort og med brudd på ektopisk graviditet og blødning med Plazenta-praevia.
I forhold til akutt obstetrisk tilnærming i disse situasjonene, er detaljer beskrevet i de siste vurderingene (16,17).

terapi

Parameterene som definerer den terapeutiske tilnærmingen er kraften av blødning (blødning faktisk), den kliniske tilstanden til den gravide kvinnen og resultatene av analyse av mønsteret av blod og koagulasjon (tabell 1). Sammen med den hurtige eliminering av blødnings årsaker (medisinsk, kirurgisk) ved første gangs blodtap på opp til 20% av blodvolum er som oftest tilstrekkelig hurtig utskifting volum: 1 ml blodtap til 3 ml oppløsning av krystallinsk. blodtap overstiger 20 til 30% av blodvolum krever rask innføring av erytrocytt-konsentrater og friskt frosset plasma ( «friskt frosset plasma»), som inneholder alle de koagulasjonsproteiner, herunder antitrombin III i fysiologisk kombinasjon: innledningsvis i et forhold på 2: 1 eller 3: 1 (tabell 2).

Ved vedvarende blødninger er hemoglobinverdien på 8,5 mg / dl terapeutisk indikativ for initiering av erstatning med erytrocytkoncentrater. Ved forebyggende erstatningsterapi ikke ble utført, og på grunnlag av tidlig deteksjon av global koagulering å ha en verdi som er bestemt for hemostase reduksjon koagulering potensial (100 mg / dl (Cave:! Thrombosis risiko med betydelig substitusjon).

Lovende ny, og i noen tilfeller livreddende behandling er den intravenøse administrering av rekombinant aktivert faktor VII (Novo Seven®): dose 60-90 g / kg vekt tal, eventuelt gjenta 10-15 minutter (tabell 3). Dette starter prosessen med koagulering gjennom frigjøring og binding av "vevsfaktoren" med den aktiverte faktor VII. Faktor Vlla aktiverer blodplater på overflaten av aktivert faktor X direkte, og dermed forårsaker en massiv trombindannelse, den såkalte «Trombin-burst», noe som raskt fører til dannelse av en stabil fibrinkoagel.

Laboratoriekjemisk kontroll av denne terapien er ikke nødvendig, indikatoren er en reduksjon i blødningsstyrken. Recombined aktivert faktor VII så langt bare er godkjent for behandling Hemmkorper-hemofili, men i fremtiden - ikke minst takket være de mange beskrivelser av vellykkede tilfeller (se anmeldelse.) - ingen tvil vil ta minst like Ultima ratio for kirurgi, en sterk plass i behandling av livstruende obstetriske blødningskomplikasjoner (koagulasjonsforstyrrelser).

Ikke utvilsomt den optimale tiden for innføring av blodplatekonsentrat. Selv om trombocytopeni 200 mg / dl), blodplatetall> 100,000 / l slått etter alvorlige blødningskomplikasjoner bruke peripartalyh medisinsk profylakse av trombose Guerin fortrinnsvis en lav molekylvekt.

Disseminert intravaskulær koagulasjon og forbrukskoagulopati

Denne systemiske trombohemoragiske komplikasjonen er preget av følgende kliniske faser:

 • aktivering av koaguleringssystemet (hyperkoagulasjon),
 • formidlet intravaskulær koagulasjon med forbruk av faktorer og koagulasjonsinhibitorer, inkludert reaktiv hyperfibrinolyse,
 • utvikling av forbruket koagulopati med blødning og / eller mikro / makrotrombose,
 • svikt i organet med diffuse blødninger.

Obstetriske patologier som fører til disseminert intravaskulær koagulasjon (DIG) er presentert i tabell 4, patofysiologi og diagnose er beskrevet i detalj et annet sted (16).
Den kliniske betydning er det faktum at fasen av aktivering av intravaskulær koagulasjon (gjenkjennes ved en spiss D-dimerer) kan passere gjennom klinisk fremdeles ikke observert, og ofte ikke bestemmes globale parametere koagulering fase intra fibrindannelse gradvis og rolig i flere timer i en klinisk manifest koagulopati På grunn av hva med riktig mistanke er det nødvendig å utføre dagens laboratorie- og kjemisk kontroll først etter 1-2 timer. Diagnose av DIG er vist i tabell 5.

terapi

Forutsetning for vellykket behandling er korrekt diagnose og feil som ligger til grunn for den patologi, vanligvis ved umiddelbar lukning på graviditet (noen ganger seksjon Caesarea), f.eks, med alvorlig for tidlig løsgjøring og / eller hurtig HELLP-syndrom.

Sammen med balansering erstatning mengde for å opprettholde tilfredsstillende mikrosirkulasjonen bestemmelse av riktig administrering av erytrocytt-konsentrater og friskt frosset plasma (tabell 6).

Økt blodpropp under graviditet enn farlig

Blodpropp under graviditet

Koagulogram under graviditet og APTT

Kvinner gjennom hele graviditeten gjør dusinvis av tester. En av de viktigste studiene av helsen til en fremtidig mor og hennes baby er et koagulogram - en analyse for blodpropp (actv). Fra denne indikatoren avhenger av det normale løpet av graviditet og fødsel, så alle kvinner skal vite hva blodkoagulasjon er og hvorfor denne analysen må sendes uten feil.

Blodstivhet og dens frekvens under graviditet

Blod i kroppen til enhver person utfører et stort antall funksjoner: transport, termoregulerende, beskyttende og andre. Siden blodet strømmer gjennom fartøyene, må det ha evne til å danne blodpropp i tilfelle skade og bidra til å unngå blødning. Denne egenskapen kalles koagulerbarhet. Stimuleringsfaktoren til en persons blod avhenger av hemostasen og antikoagulantsystemet. Og hvis et sted er en feil, så er dette fulle av et brudd på funksjonen til ett av systemene. Som et resultat kan det være en redusert eller forhøyet blodkoagulasjonsindeks. Den første er fulle av dannelsen av trombi, og den andre er fulle av økt blødning.

Indeksen for blodkoagulasjon under graviditeten har en tendens til å øke. Den andre trimesteren ledsages av en reduksjon i antikoagulantfaktorer, og følgelig begynner aktiviteten av koagulasjonsfaktorer å øke. Disse endringene anses å være normale, etter at en kvinne er født, skal blødningen stoppe så snart som mulig. Hvis koagulasjonsfaktorene er langt fra normale, så kan en kvinne med stor blødning dø.

Normen for indeksen for blodkoagulasjon hos gravide kvinner

Indikatoren avhenger av følgende komponenter:

 1. APTTV (norm 17-20 sek.) - tiden som er nødvendig for at blodet skal koagulere.
 2. Blodplater (norm 131-402 tusen / mkl) - blodceller som dannes i beinmarg.
 3. Prothrombin (norm 78-142%) - et protein av blodplasma, som bidrar til å danne blodpropper.
 4. Fibrinogen (en norm på ca. 6,5 g / l.) - et protein, uten som den normale dannelsen av koagulasjoner ikke forekommer.
 5. Antitrombin III (norm 70-115%) er et protein som utfører funksjonen av å senke koagulabiliteten.
 6. Lupus antikoagulant (norm 0) - spesifikke antistoffer, som ikke bør være tilstede i blodet av en sunn gravid kvinne.
 7. Trombintid (norm 18-25 sek.) Er perioden hvor transformasjonen av fibrinogen til fibrin foregår under påvirkning av trombin.
 8. D-dimer (normen på 33-726 ng / ml) - en indikator som er ansvarlig for den totale prosessen med dannelse av blodpropper.

Resultatene som ble oppnådd for blodkoagulasjonsindeksen, bør kun ses av observatøren. Mange av de ovennevnte indikatorene kan og bør endres med en økning i graviditeten, slik at de kun kan bestemmes av en spesialist. For gravide kvinner er både høye og lave koagulasjonsfrekvenser farlige. Derfor, under graviditet, administreres koagulogrammet flere ganger.

Økt blodpropp under graviditeten

Hvis under fødselen av fosteret øker blodkjøpbarhetsindeksen til en kvinne, vil dette i fremtiden utvilsomt føre til mange komplikasjoner. Morkaken, som fosteret mottar fra mors kropp, de stoffene som er nødvendige for utviklingen, består av flere fartøy. Derfor, hvis koagulater begynner å danne der, vil det fremtidige barnet ikke lenger motta det nødvendige antall nødvendige elementer. Som et resultat vil fosteret raskt forsvinne i utviklingen, for ikke å nevne at han risikerer å oppstå med medfødte patologier. Dermed kan en økt hastighet føre til abort, sent toksisose og placentainsuffisiens.

For den kvinnelige kroppen er en økning i koagulasjonsfaktoren også farlig. Hun kan ha trombose under graviditet. Hvis analysen viste et lite overskudd, anbefales kvinnen å holde seg til en bestemt diett for en stund, inkludert en spesiell drikkegruppe. I løpet av dagen må den fremtidige moren drikke ca 2 liter væske (grønn, urtete, naturlig juice, fortsatt karbonisert vann).

Når det gjelder dietten, er det viktig å balansere det daglige inntaket av proteiner, fett og karbohydrater, mens du ikke glemmer vitaminer. På bordet av enhver gravid kvinne må være nøtter, havkål, oliven og linolje. Forbruk av kjøttretter anbefales å kutte og erstatte dem med marine fisk, som er rik på proteiner. Fra grønnsaker, må du inkludere i kosten hvitløk, løk, paprika. Hvis koagulasjonsfaktoren fortsetter å vokse, må legen foreskrive legemidlene til den fremtidige moren for å fortynne blodet.

Dårlig blodpropp under graviditet

Hvis analysen viste utilstrekkelig koagulerbarhet av blodet, indikerer dette en kraftig reduksjon i immuniteten til en gravid kvinne. Dette er for å sikre at kroppen ikke avviser den oppfattede frukten. Men hvis indikatoren er for lav, er den fulle av utviklingen av flere patologiske forhold, blant hvilke de farligste er abort, for tidlig fødsel, risikoen for økt blødning under fødsel.

En lav score kan også skade fosteret, siden det kan utvikle koagulasjonssykdommer i livmoren. Hvis koagulabiliteten reduseres, mottok kvinnen straks en spesiell behandling med flere stoffer. Når det gjelder dietten, anbefales det å slutte å ta akutt mat under svangerskapet. En fremtidig mor bør også nekte å drikke alkohol, og også redusere væskeinntaket.

Tett blod under svangerskapet

Under ulike laboratorieundersøkelser, som den gravid kvinne gjentatte ganger passerer for hele perioden med å bære barnet, hører hun ofte fra legene at visse indikatorer for urin og blod blir avvist fra normen. Men dette betyr ikke alltid at ting er dårlige: mange endringer er typiske for den fremtidige morens organisme - ikke noe overraskende i dette. Og ennå, fordi så ofte og må bestå testene om at de samme endringene raskt kan advare legen om alvorlige brudd som er farlige for fremtidens barn og mor. En av disse kan være tett blod under graviditeten.

Selv om det viser seg at du har tykt blod, ikke stress for å bekymre deg! Obstetricians forsikre seg om at denne tilstanden er typisk for gravide og ofte ikke utgjør noen farer. I enkelte tilfeller må du imidlertid gjennomgå passende behandling for å forhindre mulige farer.

Tett blod under graviditet: undersøkelse

Svært ofte bestemmes tett blod "ved øyet": Når du består testene, kan laboratorietekniker legge merke til at den gravide kvinnen har veldig tykt blod - nålehullet er tilstoppet eller bare ved viskositeten er det synlig at det er for tykt. Det skal imidlertid forstås at det tette blodet under graviditet ikke er en sykdom eller en diagnose. Snarere er det manifestasjonen av noen lidelser forårsaket av en smertefull tilstand eller som fører til det.

Blodet blir tett på grunn av avviket fra visse indekser av homeostase (blodkoaguleringssystem). Og på grunnlag av hvilke av dem er brutt, avhenger både prognoser og behandling. Det er derfor før du gjør noen konklusjoner, enn si ta noen tiltak som er nødvendige for å sende gravid på koagulasjon (eller hemostasiogram) - en omfattende studie av blod koagulasjon system, som utføres strengt på tom mage!

Årsaken til en slik analyse kan være resultatet av en generell blodprøve, som viste et økt antall ensartede elementer.

Følgende indikatorer for koagulogrammet er avgjørende for tett blod:

 • fibrinogen - Normalt bør den ikke overstige 2,0-4,0 g / l, og fibrinogen B i blodet bør ikke være i det hele tatt. Men under graviditeten øker fibrinogenivået naturlig gjennom hele siktet og til slutt kan det nå 6 g / l;
 • APTT - aktivert partiell tromboplastintid eller koaguleringstid - vanligvis er 24-35 s, og på grunn av økningen av fibrinogennivåer i gravide kvinner clotting naturligvis noe høyere (17-20 s);
 • TV - trombintiden er vanligvis 11-18 s; På grunn av økningen i fibrinogenivået under svangerskapet øker det også, men det går ikke utover normen;
 • lupus antikoagulant - Normalt skal være fraværende, indikerer dets tilstedeværelse utviklingen av patologier, autoimmune lidelser og ledsages av en økning i APTT;
 • protrombin - Normalt ligger i området 78-142%; Overskudd av normen hos gravide kan indikere for tidlig frigjøring av morkaken.

Tett blod under svangerskapet: hvorfor vente?

Svært ofte legger legene ikke engang vekt på det faktum at den gravide kvinnen har tykt blod. En slik tilstand kan være en fysiologisk norm og kan fortsette etter levering. Forresten, selv jernpreparater, som ofte foreskrives for gravide kvinner med lavt hemoglobin, kan øke blodtettheten.

Men hvis en kvinne har oppdaget tykt blod under svangerskapet, så et par uker før fødsel det må passere flere tester for å sjekke ytelsen (de, forresten, har en tendens til å endre hele tiden i hele perioden).

Derfor, kjære kvinner, ikke få panikk hvis legen som et resultat av koagulasjon besluttet å gjøre ingenting. Vær imidlertid sikker på å lytte til hans anbefalinger når han foreskriver behandling av tett blod under graviditeten. Faktum er at en slik tilstand også kan utgjøre stor fare for barnet og moren. Dette er hovedsakelig risikoen for blodpropp dannelse (etter fødselen ofte "komme ut" åreknuter, hvis en graviditet var en tett blod) og okklusjon av blodkar, noe som resulterer i påført begge: frukten gjennomgår oksygenmangel, økt risiko for spontanabort, hjerteinfarkt, hjerneslag og generell forstyrrelse av normal blodsirkulasjonen har mange konsekvenser.

Men den gode nyheten i dette tilfellet er at situasjonen kan løses.

Tett blod under graviditet: hva skal jeg gjøre?

Det skal sies at tett blod dannes ikke bare hos gravide kvinner. Men situasjonen er at mange medisiner som fortynner blod er forbudt for den fremtidige moren. Derfor, hvis situasjonen tillater det, vil legen foreskrive en diett for deg, eller, mer nøyaktig, justere dietten litt.

Først av alt vil du bli rådet til å drikke mer. Det har lenge vist seg at væskeretensjon i kroppen blir tilrettelagt ikke med vann, men med salt, så det vil være nødvendig å begrense forbruket av sistnevnte (hvis det ikke kan utelukkes helt) og øke forbruket av det førstnevnte. Drikker trenger absolutt nok, det vil si minst en og en halv liter per dag, selv om det nøyaktige volumet skal beregnes for deg selv individuelt. Drikke i dette tilfellet er bare vann: alltid rengjort og uten gass, men ikke destillert! Kjøpe deg en flaske organisk plast og hold den på hånden hele tiden, hver 20-40 minutter med noen få sip. Vær oppmerksom på at mer enn 70 ml vann full på en gang, kroppen er ikke fordøyd - overskudd kan bare gå inn i hevelse. Pass på at du til slutten av dagen drikker hele flasken (hvis den er 1,5-2 liter) eller tilsvarende volum.

Fra kostholdet må unngås fete, salte, krydrede retter, hvis du ikke har gjort dette før. Til gjengjeld må du gå inn i menyproduktene som har blodtynningseffekt. Blant slike som hovedsakelig inneholder vitamin C og appelsinrøde grønnsaker, frukt og bær og juice derav:

 • bær (mulberries, bringebær, solbær, jordbær, blommer, tranebær, havtornbær);
 • sitrusfrukter (grapefrukt, appelsin, sitron, kalk);
 • tørkede aprikoser;
 • granater;
 • ananas;
 • tomater;
 • rødbeter;
 • sopp;
 • hvitløk, løk;
 • kakao, sjokolade;
 • birkesap, bark og bjørkeknopper;
 • vegetabilske oljer: oliven, linfrø, rapsfrø;
 • krydder: gurkemeie, oregano, karri, cayennepepper, dill, paprika, timian, ingefær, kanel.
 • Vegetabilsk mat bør spises etter sesong. Ikke glem at bringebær og viburnum ikke kan være gravid for gravide, du må også være forsiktig med sopp. I tillegg kan mange produkter forårsake allergier - du kan ikke misbruke noe.

  Det bør også redusere forbruket av produkter som tykkere blodet: poteter, bokhvete, bananer, karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer (det sier seg selv), etc.

  Å blodsirkulere bedre rundt kroppen, begynner å trene. Bare noen få enkle øvelser om dagen, sammen med drikkeregimet, kan forbedre ditt trivsel vesentlig. Snart vil du legge merke til at døsighet og sløvhet forsvant, smerten i bena minket, og munterhet og munterhet dukket opp i stedet. Søvn blir fullstendig, normal arbeidskapasitet kommer tilbake og mental aktivitet vil bli bedre.

  Men først rådfør deg med legen din dersom du har kontraindikasjoner for bruk av væske i store mengder og til moderat fysisk anstrengelse.

  Tett blod under graviditet: behandling

  Men dessverre er det ikke alltid mulig å administrere nærings- og livsstilsjusteringer. Hvis tilstanden truer barnets liv eller gir alvorlige farer, må du søke medisinsk hjelp.

  Leger i slike tilfeller oftest foreskrevet Kurantil baner (for eksempel 2 uker for å ta 2 ukers pause) kan, men avhengig av koagulasjonsparametrene og kvinners status brukes og andre legemidler, innbefattende ved injeksjon: Fraksiparin, Cardiomagnyl, Phlebodia, trombotisk ACC og andre.

  Blodfortynningsbehandling avbrytes fra den 36. graviditetsvecken eller minst 2 uker før forventet leveringsdato.

  Til slutt vil vi oppfordre deg til å forbli rolig, uansett. Mange gravide kvinner står overfor tett blod - Algoritmen til terapeutiske tiltak i slike tilfeller for leger er velkjent.

  Spesielt forberemennost.net Elena Kichak

  Blodstimulering under graviditet er normal

  Blodprøve under graviditet på blodkoagulasjon

  Blodprøven under graviditet behandles gjentatte ganger. En av testene du donerer blod til er koagulogram.

  Hva er koagulogram?

  Koagulogram er en analyse av blodkoagulasjonstesten.

  Det anbefales å gi en analyse på tom mage. Mellom mottak av mat og levering av analysen må passere minst 8 timer, og enda bedre hvis du passerer og alle. 12.Veldig, bare rent vann er tillatt å drikke.

  En analyse er utført for blodkoagulasjon 1 gang per trimester, det er tre ganger for hele graviditetsperioden. Hvis den gravide kvinnen har problemer i denne planen, blir denne analysen gitt oftere.

  Hvis graviditeten er normal, øker koagulasjonsaktiviteten, for å forhindre blødning under fødsel.

  Hva er de oppmerksom på når de mottar analyseresultatene

  Koagulasjon?

  • Fibrinogen er et protein som utgjør selve blodproppen i blodproppen. Verdien av normen er 2,0 - 4,0 g / l. På tærskelen til fødsel kan den nå 6,0.
  • APTTV - normindikatorer - 24 - 35 sekunder. Dette er faktisk tiden for blodpropp.
  • Lupus antikoagulant - ideelt sett i en gravid kvinne, er den ikke produsert. Disse antistoffene vises i blodet av en gravid kvinne, bare som følge av en økning i APTT, og er ledsaget av graviditetspatologier.
  • Trombintid - 11-18 sek. Dette fenomenet kan oppstå i tilfelle leverproblemer.
  • Prothrombin - dens hastighet på 78 143%. Dette er det viktigste elementet som spiller en rolle i blodkoagulasjon. Hvis denne indikatoren stiger, kan det bety at for tidlig avløsning av moderkaken har oppstått.
  • Hvis det plutselig er et brudd, kan det negativt påvirke utviklingen og løpet av graviditeten. Den farligste er DIC-syndromet. Det kan skyldes forskjellige grunner, men de vanligste er:
  • for tidlig avlivning. som er ledsaget av blødning, og noen ganger dannes det et hematom.
  • Fostervannsemboli - en svært farlig komplikasjon av svangerskapet, kommer det fra - for tilsig i blodet til en gravid, noe som kan føre til respirasjonssvikt.
  • endometritis er en betennelse i livmormembranen som kan oppstå etter levering, akkurat som et ICE kan utvikle seg øyeblikkelig mot bakgrunnen.

  Ikke glem å donere blod under graviditet, fordi hvis du finner ut problemet i tide, kan du unngå forferdelige, uønskede konsekvenser.

  Del det med vennene dine!

  Koagulogram i svangerskapet - hvorfor trenger du denne analysen?

  Gjennomføring av graviditet i en kvinners konsultasjon eller i en privat klinikk inkluderer alltid en rekke tester, hvorav noen er obligatoriske, andre er ekstra, og de overgis dersom det foreligger visse indikasjoner.

  Den obligatoriske analysen under graviditeten inkluderer et koagulogram - en spesiell studie per definisjon nivået av koagulering av blod.

  Under det mystiske ordet "koagulogram" ligger en ekstremt viktig analyse, hvor resultatene bidrar til å identifisere mulige komplikasjoner av graviditet og forhindre dem.

  Hvordan er graviditetsprosessen avhengig av nivået av blodpropp?

  Blodstivhet, eller snakkes på medisinsk språk, homeostase. Er kroppens evne til å opprettholde en konstant sammensetning og mengde blod. I bredere forstand - den mobile balansen mellom systemer i kroppen.

  Med normal homeostase og i fravær av andre problemer og patologier hos kvinner, går graviditeten trygt.

  Forresten, under graviditeten, er blodproppnivået høyere enn i "vanlig" tilstand, dette skyldes økning i blodvolum og er normalt.

  Men med brudd på koagulasjon, er det reelle trusler mot utviklingen av graviditet.

  Hvis Blodstivhet er senket. så er det en trist mulighet for plasentabrudd, blødning og abort. Økt clotting - heller ikke bra: i de kar som gjennomtrenger placenta klumper kan vises, og det innebærer en mangel på oksygentilførsel til fosteret og derfor hypoksi.

  La oss fortelle hva som er farlig for graviditetsdiabetes mellitus i svangerskapet for fosteret.

  Bruken av folsyre er diskutert her. Vi lærer å drikke riktig.

  Les om problemer med lav plassering av morkaken.

  Hvordan er analysen gjort?

  Planlagt koagulogram utføres under graviditet hver tredje måned - 1 gang i en trimester. Hvis det oppdages en avvik, er prosedyren hyppigere. Og også et større antall koagulogrammer foreskrives for gravide kvinner som lider av lever- og vaskulære sykdommer, åreknuter eller har Rh Rhesus-konflikt med barnets far.

  Prosedyren for å ta blod utføres om morgenen på tom mage. Blod er tatt fra venen. Før du tar testen, trenger du minst 8 timer å ikke spise noe.

  Koagulogram i svangerskapet - transkripsjon av analysen

  Det bør umiddelbart bemerkes at den nøyaktige og begrunnede dekoding av koagulogrammet for hver gravid kvinne kun kan forklares av en lege. Men selvfølgelig, mange kvinner som forventer en baby og bekymret for sin utvikling, er interessert i å vite hva de uforståelige ordene og tallene i analysen form betyr.

  Hovedindikatorene for koagulogrammet er som følger:

  • Prothrombintid Er perioden med blodpropp.
  • Prothrombosed indeks - verdien bestemmes av forholdet mellom prosentandelen av perioden for koagulering av plasmaet til pasienten med kontrollplasmaet.
  • fibrinogen - proteinet som skaper leveren. Dette er en av hovedkomponentene i blod, involvert i trombose.
  • APTT (aktivert partiell tromboplastintid) er tidsperioden under hvilken en blodpropp dannes. Økt APTT indikerer en risiko for blødning, en redusert - om tendensen til utseende av blodpropper.
  • Lupus antikoagulant - Antistoffer produsert av immunsystemet.
  • Disse antistoffene forstyrrer fosfolipidernes funksjoner og ødelegger dem.

  Tilstedeværelsen av lupus antikoagulant i blod kan provosere blodpropp i blodårene, samt abort. Hvis helsen er ok, bør disse antistoffene i analysen ikke være.

 • blodplater - blodceller skapt av beinmerg og tar en aktiv rolle i prosessen med blodpropp. Når graviditeten er normal, er en liten reduksjon mulig.
 • D-dimer - En del av proteinet, rester etter nedbrytning av fibrin. Ved graviditet kan indikatoren øke.
 • Antitrombin 3 - Det er behov for et protein med en spesifikk spesifisitet for blodpropp. Den umiddelbare funksjonen er å forhindre dannelsen av blodpropper. Reduksjon av protein i blodet betyr risikoen for blodpropper, en økt hastighet - om mulig blødning.
 • Koagulogram i svangerskapet - hva er normen?

  Selvfølgelig, etter den gåtefulle ord var klar, og det var enda en idé om noen av elementene og egenskapene til sirkulasjonssystemet, er det interessant og viktig å vite frekvensen av disse indikatorene. Under graviditeten kan de være litt forskjellige.

  • Prothrombintid: 18-25 sekunder

  Hemostasiogram i svangerskapet

  Under svangerskapet kan eventuelle abnormiteter i en kvinnes kropp føre til negative konsekvenser for henne og barnet. Derfor er det svært viktig å finne og rette brudd på arbeidet med indre organer og systemer i tide. En av de farligste feilene i en gravid kvinne er forstyrrelsen av blodsystemer. For å ekskludere eller oppdage problemer i sirkulasjonssystemet, foreskriver legene en spesiell studie - hemostasiogram.

  Hvorfor skal hemostasiogrammet bli tatt med i listen over obligatoriske tester for gravide?

  For å utføre sine funksjoner i kroppen vår må blodet være i en bestemt væskestatus, som på den ene siden støtter hemostase (koagulerende blodsystem) og på den annen side et antikoagulant system. Det godt koordinerte arbeidet i disse to systemene sikrer normal blodtilstand. Men en funksjonsfeil i dette arbeidet mot aktivering av en av dem kan føre til en økning i blodets tetthet og dannelsen av blodpropper, eller for å væske tilstanden og blødningen.

  Under graviditet oppstår en kvinnes kropp fysiologiske endringer i den hemostatiske system på grunn av utseendet av ytterligere utero-placenta sirkulasjon, hormonelle forandringer og for å forberede for den naturlige blodtapet under fødsel. En betydelig økning av blodpropper kan føre til utvikling av DIC (disseminert intravaskulær koagulasjon), som i sin tur er i stand til å forårsake brudd på placenta blodstrøm, samt falming av graviditet og fosterdød.

  En annen ekstreme forstyrrelse i koagulasjons- og antikoagulantsystemet er for mye blodfortynning, noe som kan føre til alvorlig blødning i arbeidskraft.

  For å unngå problemene som er nevnt ovenfor, utføres en studie av blodkoagulasjonsparametere eller et hemostasiogram. Haemostasiogrammet utføres som regel flere ganger i løpet av hele graviditetsperioden for rettidig behandling av mulige hemostaseforstyrrelser. I tillegg er denne analysen nødvendigvis tildelt i følgende tilfeller:

  • kvinnen hadde flere frosne graviditeter eller miskramper;
  • Det er tegn på gestose: hevelse i hender og føtter, høyt blodtrykk, tilstedeværelse av protein i urinen (gestose er bedre å hindre - å passere hemostasiogrammet før graviditet eller i tidlige stadier);
  • Det er en trussel mot abort (livmorhalsens høyt blodtrykk).
  • Les også

  Hva kan fortelle hemostasiogrammet?

  Vi viser hovedparametrene i studien, som gjør det mulig for legen å bestemme tilstanden for koagulasjon og blodtrykkssystemer:

  APTTV er en aktivert partiell tromboplastittid eller med andre ord en indikator på blodkoagulasjonstid. Standarden på denne indikatoren er 24-35 sekunder. Reduksjon av tid snakker om den akselererte koagulering av blod, som igjen er en indikator for DIC-syndrom. Og omvendt, hvis APTT er mer enn 35 sekunder - er blodet dårlig koagulert og det er en trussel om blødning etter fødsel.

  Prothrombin eller protrombinindeks er en indikator som også reflekterer kvaliteten på blodproppene. Verdiene fra 78% til 142% regnes som normen. En reduksjon eller økning i prosentandelen indikerer en forsinket eller akselerert blodpropp.

  Antitrombin III er et protein, blodet som hemmer koagulasjonsprosessene. Dens norm anses å være mellom 71% og 115%. En reduksjon i nivået av antitrombin III medfører mulighet for blodpropper, og en økning fører til en risiko for postpartumblødning.

  Trombintid (TB) er tiden for den siste fasen av blodproppene. Normalt tar denne prosessen fra 11 til 18 sekunder. Kortere tid (opptil 11 sekunder) indikerer symptomer på DIC-syndrom, mer - advarer om muligheten for blødning etter fødsel.

  D-diameter - den viktigste indikatoren for hemostasiogrammer, som lar deg lære om økningen i blodproppene. Normalt bør verdien av D-dimmeren være mindre enn 248ng / ml. En større verdi indikerer for tette, viskøse blodpropper.

  RCMF er en markør for intravaskulær koagulasjon som overskrider normen derav (mer enn 5,1 mg per 100 ml) indikerer DIC-syndromet.

  Ovennevnte parametere er grunnleggende og kan suppleres med andre indikatorer. Det skal også bemerkes at utfallet av hemostasiogrammet kan påvirkes ikke bare av graviditet, men også av andre faktorer, for eksempel: indre sykdommer, mangel på vitaminer og sporstoffer, å ta visse medisiner, skader og blåmerker. Alt dette tas i betraktning av legen når dechifrerer resultatene av analysen.

  Behandling av blodsystemforstyrrelser

  Årsakene til forstyrrelser i koagulasjon og blodtrykkssystemer kan være flere. Derfor er det bedre å undersøke eventuelle avvik før graviditet. Dette gjelder spesielt for kvinner som:

  • noen fra nære slektninger hadde et slag, hjerteinfarkt, trombose;
  • Mamma eller bestemor lider av åreknuter;
  • ble frosset eller avbrutt av en naturlig graviditetsmetode;
  • Det er sykdommer forbundet med forstyrrelser i sirkulasjonssystemet.

  På grunnlag av de oppnådde dataene fra hemostasiogrammet kan legen avgjøre avvik i arbeidet med blodsystemer og foreskrive nødvendig behandling både før og under graviditeten.

  Gravide kvinner er ofte redd for behandling, men forberedelser for normalisering av blodsystemene som er foreskrevet under graviditet, har ikke en negativ effekt på barnet. Kvinner som ikke nekter behandling, øker sin sjanse til å bære en sunn baby og unngå alvorlig blødning i fødsel.

  Spesielt forberemennost.net - Olga Pavlova

  • autoimmune sykdommer;
  • forstyrrelse av metabolske prosesser.

  Som følge av disse sykdommene forstyrres den kjemiske sammensetningen og viskositeten av blodplasma, noe som fører til en endring i den normale tilstanden til erytrocytter og blodplater. Disse cellene begynner å holde seg sammen voldsomt, forholdet mellom væskedelen til blodmasse av blodet forstyrres, risikoen for blodpropp i karene og hjertet øker. Derfor er økt koagulerbarhet av blod en alvorlig trussel mot helse, noe som krever umiddelbar og kompetent behandling.

  Symptomer på økt koagulasjon

  Med økt koagulasjon anbefaler leger at de drikker minst 1,5 - 2 liter juice per dag.

  Hovedsakelig, symptomene med økt blodkoagulasjon, manifesteres i en følelse av konstant tretthet, en følelse av tyngde i beina. Pasienter blir fort trente når de går, opplever svakhet, døsighet, hodepine av varierende intensitet.

  Symptomer på trombofili er manifestert i form av blåmerker som opptrer på kroppen med mindre skader og blåmerker. Dette skyldes mikrofjernes høye skjøthet. Hos pasienter øker blødende tannkjøtt. Det er uregelmessigheter i tarmens og indre organers arbeid, hvor vevet er dårlig tilført med oksygen og nyttige stoffer. Bli smertefulle og hovne hemorroider.

  Høy blodkoagulasjon fører til trombose og varicose, hvor symptomene er vaskulære stjerner og venøse noder på beina. Symptomer på høy blodviskositet er oftest manifestert i sykdommer som fedme, diabetes, stress, røyking, kreft og autoimmune sykdommer.

  Fare for høy blodviskositet under graviditet

  Foreløpig snakker leger i økende grad om forholdet mellom trombofili og komplikasjoner som oppstår under graviditeten. Økt blodpropp under graviditeten kan resultere i abort. Hos gravide øker tilbøyeligheten til å danne blodpropper mange ganger. Videre, hos kvinner som har høy blodviskositet før unnfangelse, forverres problemet under fødsel. Resultatet kan være ulike komplikasjoner: sen toksisose, abort, placentaavdeling, for tidlig fødsel og til og med intrauterin føtal død.

  Hvordan oppstår disse komplikasjonene? Det fremtidige barnet mottar alle vitale stoffer fra moderkaken, der det er mange blodkarillærer og kar. Hvis trombosen dannes på placenta med uterus eller i blodkarene, kan fosteret ikke motta næringsstoffer og slutter å utvikle seg.

  Ved hjelp av moderne teknikker identifiseres kvinner som lider av høy blodviskositet, utsatt for blodpropper, tidligere komplikasjoner i svangerskapet. For å forhindre mulige problemer behandles de med legemidler som fortynner blodet.

  Behandling med høy blodkoagulasjon

  Ved behandling av høy blodviskositet bør spesiell oppmerksomhet tas til årsakene til utseende og diagnose.

  Den klassiske metoden for behandling av trombofili er bruk av antikoagulantia. Avhengig av arten av patologi, antispasmodika, antiinflammatoriske legemidler, kan fibrinolytika foreskrives. En fremgangsmåte for påfylling av blodvolum ved bruk av transfusjon og infusjonsbehandling kan benyttes, eller en metode for fjerning av trombi ved kirurgi kan benyttes.

  Når arvelig trombofili viser et langsiktig aspirin i små doser. Under graviditeten er aspirin kontraindisert. Behandlingen skal utføres med konstant laboratorieovervåking av blodtall, da det kan oppstå ukontrollert intern blødning når det tas blodfortynnere. Alle medisiner bør kun tas som beskrevet av legen ansvarlig og under hans tilsyn.

  Flytningen av blod er hjulpet av en spesiell drikking og etterlevelse av riktig diett. Legene anbefaler å drikke minst en og en halv, to liter væske om dagen. Preferanse bør gis til naturlig grønnsak og fruktjuicer, urte- og grønn te, vanlig rent drikkevann.

  Mat bør balanseres, med det nødvendige innholdet av proteiner, karbohydrater, fett og vitaminer. Som en kilde til protein er det bedre å velge havfisk, ikke kjøtt. Det er godt å spise uraffinerte oliven eller linolje, nøtter, havkål.

  Den friske hvitløk og løk, den søte bulgarske peppen, forteller blodet. Sprouted frø av hvete er veldig nyttige. Vitamin E, som finnes i spirene, øker effekten av antikoagulantia.

  Andre artikler i denne delen

  Koagulogram i svangerskapet: egenskaper ved studien. Blodstimulerende frekvenser under graviditet

  morskap. Februar 05, 2015. Visninger: 760

  Når graviditeten er etablert, må den forventede moren passere et stort antall tester, for å gjennomgå ikke mindre en rekke studier. Noen av dem kan gjentas flere ganger. Hva kan du lære av dem? Og viktigst av alt - hvordan dechifiserer resultatene sine?

  Bein og vitamin B17, laetril

  Koagulogram: Hva er denne analysen?

  Ved wordkogoagulogramme forstår vi studien av blodkoagulasjonssystemet. Denne typen test vil bidra til å bestemme egenskapene til disse indikatorene i en gravid kvinne, for å forutsi noen komplikasjoner som kan være forbundet med blødning. Ved rettidig diagnose av koagulasjonsforstyrrelser vil det være mulig å gjennomføre passende behandling og sikre fremtidig mor og baby under levering.

  Under graviditeten øker den normale aktiviteten til blodkoaguleringssystemet generelt. Dette er en fysiologisk prosess, som er begrunnet ved dannelsen av utero-placenta sirkulasjonssystemet.

  Koagulogrammet behandles en gang i svangerskapets trimester, men i nærvær av eventuelle unormaliteter, kan det utføres oftere, individuelt. Blod for forskning er tatt fra venen, med den obligatoriske tilstanden - på tom mage!

  Koagulogram i svangerskapet: Hvordan fungerer blodkoaguleringssystemet?

  Hver av oss la merke til at ved å kutte en finger, dannes en trombose på kort tid, og blodet stopper. Slik fungerer blodkoaguleringssystemet. Leveringsprosessen er direkte relatert til blodtap. Og for å beskytte en kvinne er det nødvendig å avgjøre hvor riktig dette systemet fungerer.

  Blodkoagulasjon skjer i flere stadier. Ved mekanisk eller kjemisk skade på beholderveggene, starter utvalg av spesielle stoffer - tromboplastin, som utløser koagulasjonsreaksjon.

  Den andre fasen er aktiveringen av koagulasjonsfaktorer, det vil si spesielle proteiner som alltid er i blodet og sikrer dannelse av en trombose på skadestedet. Den tredje fasen er trombinaktivering, og gjør den til fibrin, som er grunnlaget for blodproppen. I fibrin-nettverk avgjør trombocytter og andre ensartede blodelementer. Blodplater komprimerer blodproppen og gjør blodproppen moden, som lett lukker defekten i vaskulærveggen.

  Kroppen vår er et likevektssystem, og enhver handling har sin motvirkning. I motsetning til blodets koaguleringssystem er det en antikoagulant. Og det godt samordnede arbeidet til disse to komponentene opprettholder kroppens normale tilstand.

  Koagulogram: Dekoding under graviditet

  Som i noen form for forskning, med hensyn til koagulogrammet, blir visse komponenter og deres konsentrasjon vurdert. Tallet vil indikere normen, eller avviket fra det.

  • Således er det i studien av blodprotein bestemt fibrinogen, som er en forløper for fibrin, og er anerkjent som den grunnleggende basen av blodproppen når den er størknet. Fibrinogen er en svært følsom indikator for tilstedeværelsen av inflammasjon og vevsnekrose, samt er hovedplasmaprotein som vil påvirke økningen i erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR). Fra de tidligste stadier av graviditet og over hele lengden, oppstår en fysiologisk økning i plasmafibrinogeninnholdet. Maksimal indikator er nådd før fødsel.
  • Den neste indikatoren, APTT, deklareres som aktivert partiell tromboplastintid. Faktisk er dette tidspunktet for blodpropp, som vil avhenge av tilstedeværelsen av koagulasjonsfaktorer. Definisjonen av denne indikatoren, så vel som andre, har en ledende rolle i diagnosen DIC-syndrom.
  • DIC syndrom er formidlet intravaskulær koagulasjon. Oppkomsten av patologi under graviditet bidrar til utviklingen av tromboser og blødninger, noe som kan bli en trussel ikke bare for helsen til den fremtidige moren, men til og med hennes liv.
  • Lupus antikoagulant er normalt i en gravid ung dame bør ikke utvikles og bestemmes. Dette begrepet omfatter en gruppe antistoffer som er aktive mot det ytre skall av blodplater. Disse antistoffene bestemmes i autoimmune sykdommer, det vil si når immunsystemet virker mot sin egen organisme, også i graden av graviditet, for eksempel gestose. Hos kvinner med denne patologien blir svangerskapet ofte komplisert ved spontan abort, placentainfarkt og fosterdød.
  • Trombintid (TB) reflekterer varigheten av sluttstadiet av blodpropp. Denne typen studie brukes til å diagnostisere feil i produksjonen av fibrinogen, for eksempel kan fibrinogen øke med leverpatologi. Også, TV er nødvendig for å evaluere blodets antikoagulerende aktivitet.
  • Prothrombin er definert som en prosentandel og er en av de viktige indikatorene for et koagulogram som karakteriserer tilstanden til blodkoaguleringssystemet som helhet.
  • I analysen av koagulogrammet har antitrombin III, som er et anti-koagulerende blodprotein og trombininhibitor, sin betydning. Det er i stand til å utøve en deprimerende effekt på blodproppens prosesser, med andre ord for å sikre at blodet ikke stikker seg.
  • Det er også nødvendig å være oppmerksom på en slik indikator som D-diameter, som er en indikator for trombose og oppløsning av fibrin. Det er viktig for diagnostisering av trombose. Under graviditeten, som begynner med 1. trimester, øker denne indikatoren gradvis. Og i slutten av termen kan det være flere ganger høyere enn den opprinnelige.

  Koagulogram i svangerskapet: norm

  Etter å ha bestemt hovedindikatorene for koagulogrammet, er det nødvendig å kjenne normenes verdier. Basert på disse tallene kan du bedømme patologien.

  Les Mer Om Fartøyene