Hvordan behandles og hva er fulle av en blødningsforstyrrelse

Dårlig koagulasjon av blod innebærer unormaliteter i obstruksjon av blodkar med tap av integritet. Hvis blodpropp har god ytelse, nesten umiddelbart etter dannelsen av såret blodet blir tykkere, er det denne funksjonen gjør det mulig å hindre tap av et stort volum av blod, som er fylt med anemi, tap av bevissthet, og i ekstreme tilfeller død.

Hvorfor blodet ikke blir dårlig

Stoffer for den komplekse mekanismen for folding, de fleste av dem proteiner. Blant de vanlige årsakene til tap av en betydelig mengde blod - et proteinmangel i blodplasmaet, som umiddelbart viser analysen. Det er sykdommer der slike proteiner er fraværende i det hele tatt, eller deres antall er så minimalt at det praktisk talt ikke påvirker koagulasjon.

For det meste oppstår problemet på grunn av sykdomens arv, men andre årsaker til abnormiteter er også kjent i medisinsk praksis.

Leger oppmerksom på følgende hovedårsaker i lang tid med blødende sår:

 • mangel på vitamin K;
 • Karsinom i leveren eller onkologi, overført fra et annet organ;
 • sykdommer som påvirker leveren, av en smittsom natur og forårsaker cirrhose, utseendet på slimhinnene av arr og arr;
 • Med utilstrekkelig hurtig blodkoagulasjon kan pasienter som har tatt antibiotika eller legemidler som er ødeleggende for blodpropper, være i fare;
 • bruk legemidler som hemmer og forhindrer utvikling av blodkar - være forberedt på å møte avvikene fra koagulasjon;
 • nødvendigvis overlevere analysen ved å avsløre en trombocytopeni, er det mulig, blodplater mindre enn normen eller hastigheten;
 • Anemi er årsaken til mange plager, og koagulasjonsforstyrrelser er også på denne listen.

Tegn på dårlig blodpropp

Hovedsymptomet, som indikerer brudd på blodkoagulasjon, som hovedårsakene er beskrevet ovenfor, er utvilsomt lang blødning, men det er ingen klare forutsetninger for det. Hva mer indikerer at du må gjennomgå en medisinsk undersøkelse for å oppdage abnormiteter:

 1. Bruises som er tatt fra et merkelig sted.
 2. Rikelig smertefulle perioder.
 3. Konstant blødning fra nesen. Selv om det først er nødvendig å passere en analyse av innholdet av vitamin C - underskuddet bare forårsaker neseblødning. Det er nok å drikke vitaminkomplekser, ascorbinsyre regelmessig, og problemet vil gradvis komme til intet.
 4. Selv om såret er lite og mer som et slitasje, bløder det i lang tid.

Hvordan diagnostisere dårlig blodkoagulasjon

Hvis du merker disse symptomene, bør du kontakte legen din. Hvis blodet ikke trenger å stoppe akkurat nå for å ringe en ambulanse, som vil gi førstehjelp og gi generell veiledning om hvordan du skal gå fram dersom gjentatte blødninger, avhenger mye av beliggenhet og type skade.

Det er umulig å diagnostisere en ekte sykdom på grunn av koagulasjonsforstyrrelse, selv en lege kan bare anta mulige avvik. Foreløpig diagnose innebærer intervju og mottak av klager fra pasienten. Til deg kan du stille slike spørsmål:

 1. Hva klager du på?
 2. Er det noen sammenhengende sykdommer?
 3. Hvor lenge varer blødningen sist?
 4. Hva gjorde pasienten for å stoppe blodet? Effektiviteten av metodene vurderes.

Legen vil også ta følgende liste over tester:

 • en blodprøve som vil bidra til å avklare mengden blodtap og antall røde og hvite okser;
 • aggregering av blodplater som reflekterer blodplaternes evne til å bli festet til hverandre;
 • Måling av tidsperioden for blødning.

Helseleverandøren holder rede på hvor snart blodkarene tetter etter en normal fingerpekking. For å være redd for stor blødning er det ikke nødvendig - i tilstandene på sykehuset for å stoppe et blod er det mye lettere enn hus.

Hvordan behandle konsekvensene etter tap av blod

Generelt er det ikke mulig å rette opp situasjonen og helbrede helt avvik knyttet til blodtap. Derfor, hva en lege virkelig kan hjelpe er å nivåere og rette konsekvensene. Du har flere måter å avlaste tilstanden forårsaket av blodkoagulasjon:

 1. Mottak av jernholdige forbindelser. I stedet for den naturlige fyllingen med jern blir således stoffets mangel kunstig oppfylt. Hvorfor ikke forstyrre bruken av jernholdige komplekser? Faktum er at med blodtap hemoglobin faller, føler en person svakhet, apati, svimmelhet, besvimelse. Hvis det med en midlertidig mangel på vitamin er tilstrekkelig til å spise mat med et rikt jerninnhold, kan en pasient med dårlig blodkoagulasjon ikke gjøre med ett produkt. Det mest enkle og lett fordøyelige stoffet, som kan gis til barn, er fortsatt hematogen.
 2. Hvis medisiner og ernæring ikke korrigerer situasjonen, anbefales blodtransfusjon. Det er viktig at det tilsvarer typen pasient ved bruk av en donorsubstans. For å levere materialet, kan ikke alle, betingelsene for materialtilførsel fås fra helsearbeidere på blodtransfusjonstasjonen.
 3. Når et fokal av betennelse (sår) oppstår, er det nødvendig å begrense størrelsen.
 4. Hvis en historie med diaré, kolitt, eller UC, prøv å behandle dem eller helt bli kvitt, fordi, som praktisering av medisin, er det - stadig irriterende faktorer som kan føre til tap av en stor mengde jern og protein.

Hvem er fortsatt utsatt for trombocytopeni

 1. Legg merke til om du tar store mengder ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, for eksempel Analgin og Baralgin, som kan forårsake langsom koagulering.
 2. Pasienter gjennomgår regelmessig behandling med legemidler som hjelper med åreknuter i ekstremiteter. Etter tynning reduseres risikoen for blodpropper, men den riktige mengden proteiner vaskes også ut, som legene holder seg stille når tabletter foreskrives.

Komplikasjoner etter et stort blodtap

Jo tidligere du starter behandling og mer nøye og forsiktig refererer til pasienten selv, jo raskere vil kunne bli kvitt de ubehagelige konsekvensene av tap av blod, samt å minimere presedens i fremtiden. Hvis unødig behandling eller fullstendig fravær av det er mulig, forekommer komplikasjoner av denne serien:

 • blødning i hjernen;
 • i organene i fordøyelseskanalen;
 • leddsmerter forbundet med blødning.

Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter. Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

Under babyens svangerskap gjennomgår en kvinnes kropp enorme endringer, så han må tilpasse seg nye forhold. Endringer forekommer i mange systemer. Dette fører ofte til funksjonsfeil, inkludert i sirkulasjonssystemet. Blant hovedårsakene til dårlig blodpropp under graviditeten er:

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Ved alvorlige åpne sår vil det være vanskelig nok å stoppe blødning. Overdreven blodtap vil føre til forstyrrelse i arbeidet i alle indre organer. Hvis en person ikke mottar hjelp til tid og ikke mottar blodtransfusjon, vil han dø.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Krenkelse av blodpropp

Generell informasjon

Koaguleringstid (koagulasjonssystemet) er en flertrinns enzymsystem som når den aktiveres blod fibrinogen oppløst i plasma undergår spalting etter polymeriseringen grense av peptidene og danner i blodårene fibrinklumper, stoppe blødning.

Aktivering cvortyvayuschey blodsystem i forbindelse med aggregeringen av blodceller (blodplater, røde blodceller), spiller en avgjørende rolle i utviklingen av lokale trombose ved forstyrrelser av hemodynamikk og blod reologi, forandrer sin viskositet, inflammatoriske og degenerative forandringer av blodkarveggene.

flere tilbakevendende trombose kan være forbundet med kongenital (arvet) abnormaliteter cvortyvayuschey blodsystem og fibrinolyse system, først og fremst med en reduksjon i aktiviteten av de store fysiologiske antikoagulerende (antitrombin III, protein C og S og andre.) som kreves for å opprettholde det sirkulerende blod i flytende tilstand.

Prosessen med blodpropp

Viktig fysiologisk funksjon cvortyvayuschey blod system består i at det ved massiv koagulering av mikrokar i området av betennelse rundt utbrudd av smittsom vevdestruksjon, og aseptisk nekrose skiller disse lommer og hindrer spredning av infeksjon svekker levering i blodet bakterielle toksiner og vev nedbrytningsprodukter.

Imidlertid fører overdreven og altfor utbredt spredt blodpropp til utviklingen av trombohemoragisk syndrom, patologisk prosess, som er en viktig komponent i patogenesen av et stort antall sykdommer, kritiske og terminale tilstander. I denne forbindelse er anerkjennelse av koagulasjonsforstyrrelser og deres korreksjon av stor betydning i medisinsk praksis.

Blodkoagulasjonssystemet på forskjellige nivåer virker nøye med cellen hemostase, i hvilken deltar:

endotel av blodkar;

plasma enzym-systemer.

Krenkelse av blodpropp

Koagulasjonsforstyrrelser manifesteres oftest i form av blåmerker som oppstår spontant eller med mindre skader. Spesielt hvis de kombineres med gjentatt neseblødning eller blødning fra andre steder. Øker også blødende tannkjøtt, det er kutt, sår.

En omtrentlig avgrensning av de fleste av disse forstyrrelsene er mulig på grunnlag av familie og personlig historie: typen av blødning; Bakgrunnssykdommer og virkninger (inkludert rusmidler), som kan være forbundet med utviklingen av blødninger. Også bruken av disse laboratorieforsøk for bestemmelse av aktivert partiell (delvis) tromboplastintid, protrombin og trombin tid, blodplateagglutinering påvirkes ristomycin (test er viktig for å påvise de fleste former Willebrands sykdom) -studier plasmanivåer av fibrinogen og dets metabolisering produkter (oppløselig fibrinmonomer komplekser, som detekteres via paracoagulation tester, for eksempel etanol, protaminsulfatnogo, ortofenantrolinovogo, stafylokokk-adhesjon test) og fibrinogen nedbrytningsprodukter (fibrin), plasmin (fibrinolizinom).

Bestemmelse av oppløselige komplekser av fibrinmonomerer og nedbrytningsprodukter av fibrinogen er spesielt viktig for diagnostisering av intravaskulær koagulasjon, inkl. trombohemoragisk syndrom. Det er også viktig å identifisere mikrofilmens skjørhetstid, blødningstidspunktet, beregning av antall blodplater i blodet og studiet av deres aggregeringsfunksjon. Valget av diagnostiske tester er bestemt av:

bakgrunnssykdommer og effekter.

Etter det foreløpige Korrigerende tester.

Arvelige lidelser

Blant de arvelige forstyrrelsene i blodproppene er det store flertallet i hemofili A og B, og von Willebrand sykdom. De er preget av blødning, som dukket opp i barndommen; Det bemerkes gematomny type blødning (fra blødning i leddene, og det tap av muskel- og skjelettsystemet) hos menn med hemofili og blandet type (petechial-flekket med et par blåmerker) i begge kjønn med von Willebrands sykdom.

Et karakteristisk laboratorieelement ved disse sykdommene er den isolerte forlengelsen av koaguleringstiden i testen for bestemmelse av aktivert partiell tromboplastintid i normal protrombin og trombintid. I von Willebrands sykdom blir blødningstiden ofte betydelig, det er et brudd på blodplateaggregasjon under påvirkning av ristomycin.

Årsaken trombofili Det kan være hyperaggregasjon av blodplater, mangel på prostacyklin og andre hemmere av blodplateaggregering. Sekundær utarming av de ovennevnte mekanismer for å opprettholde blodets væskeform kan skyldes de intensive utgiftene til fysiologiske antikoagulanter. Tendensen til trombose øker med en økning i blodviskositeten, som bestemmes ved viscometrimetoden, samt å øke hematokritindeksen, det økte innholdet av fibrinogen i blodplasmaet.

Hvorfor såret bløder i lang tid - årsakene til koagulasjonsforstyrrelser

Koagulasjonsforstyrrelser manifest tendens til forlenget blødning, for eksempel tung menstruasjon hos kvinner blødning etter å pusse tennene eller etter kirurgi, for eksempel etter injeksjon.

I prosessen med blodkoagulasjon, blodplater, blodkoagulasjonsfaktorer i plasma, deltar blodkarvegger. Hvis det er noen brudd på disse faktorene, kan stoppe blødning være betydelig hindret.

Typer av koagulasjonsforstyrrelser

K blødningsforstyrrelser inkluderer:

 1. trombocytopeni, dvs. tilbøyelighet for overdreven blødning etter lang, for eksempel, utstøting av den tann, under rutine kirurgiske operasjoner, etc., og tendensen til dannelse av lange ikke-absorberbar bloduttredelser og ecchymoses etter skade (blåmerker), og til og med uten grunn.

trombocytopeni kan ha følgende årsaker til utseendet:

 • brudd på funksjonene til hemostatiske blodplater eller deres mangel;
 • mangel på koagulasjonsfaktorer;
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • blandet type.
 • Tromboembolisk sykdom, det vil si tendensen til overdreven, spontan blødning med dannelsen av trombi i blodkarene.
 • Årsaker til blødningsforstyrrelser

  Som vi vet er blod et væskevev. En av betingelsene for blodets normale fysiologiske funksjon er å opprettholde en balanse mellom det hemostatiske systemet og glattheten på innsiden av karveggen.

  Effektiviteten til de to mekanismene, dvs. system som gir flyt av blod i blodkarene, samt systemer blodkoagulasjon, er en av de viktigste betingelsene for kroppens eksistens og utvikling.

  Tegn på en koagulasjonsforstyrrelse

  Typiske symptomer er forstyrrelser av blodlevring tendens til forlenget blødning, for eksempel, etter ekstraksjon, dvs. svekket evne til trombedannelse, blødning og repeterende felles hulrom.

  Når det er en koagulasjonsforstyrrelse.

  Ved primær trombocytopeni, hemoragiske sykdomssymptomer i tillegg også en økning av milten, økning i antall megakaryocytter i benmargen og megakaryoblasts forlengelse av blødningstiden.

  Denne ulempe er ikke bare utsatt for tallrike petihiyam på huden og slimhinner, men ofte stor interstitiell blødning i musklene, hjernen, indre blødninger i mage-tarmkanalen.

  Behandling av blodproppssykdommer

  For å gjøre en diagnose må du utføre laboratorietester som bestemmer mangelen eller overskytelsen av en faktor, samt deres fysiologiske effektivitet. Dette er en arbeidskrevende og kompleks analyse.

  Symptomatisk behandling utføres på sykehuset. Oppgi fersk blod eller blodprodukter, inneholder den manglende koagulasjonsfaktoren. Ved blødning anbefales umiddelbar kaldkompresjon av såret og transport av pasienten til sykehuset for spesialisert pleie.

  Et viktig forebyggende tiltak er beskyttelse av leddene fra skader og overbelastninger, samt unngåelse av alle typer injeksjoner. Du bør også varsle alle om tilstedeværelsen av blodproppssykdommer. Disse problemene er svært farlige og kan til og med føre til døden.

  Bryting av blodpropp: årsaker, symptomer, behandling

  Gumblødning eller plutselig utvikling av kutt og blåmerker kan indikere en koagulasjonsforstyrrelse. Noen patologier av blod og blodårer kan føre til utvikling av en så alvorlig tilstand som et brudd på prosessen med blodkoagulasjon. Slike sykdommer trenger obligatorisk terapi, fordi de kan være farlige, ikke bare for helse, men også for livet.

  Årsaker til blødningsforstyrrelser

  En slik livstruende tilstand, som et brudd på blodkoagulabilitet, kan oppstå som følge av eksterne faktorer eller bli arvet. Til arvelige patologier inkluderer Willebrands sykdom og hemofili. Disse sykdommene manifesteres oftest i barndommen som en felles blødning. Hemofili er for det meste en maskulin sykdom, mens von Willebrands sykdom kan påvirke både menn og kvinner: i denne patogenen opptrer blåmerker (hematomer) gjennom hele kroppen.

  Brudd på blodpropp kan også forekomme som følge av:

  bruk av noen medisiner;

  problemer med koagulabilitet i små blodkar;

  mangel på vitamin K i nærvær av en parallell forringelse av lipidabsorpsjon.

  Hva er farlig for blodproppssykdommer

  I tillegg til utseendet på flere blåmerker på kroppen som ligner et lite utslett, kan blodproppssykdommer forårsake alvorlig blødning, noe som er vanskelig å stoppe. Også på nærvær av problemer med koagulerbarhet kan det indikere blødende gummier og utvikling av omfattende hematomer selv i tilfelle en mindre skade. Personer som lider av denne patologiske tilstanden blir utsatt for en reell fare for blodpropp i karene og utvikling av slag og hjerteinfarkt på bakgrunnen.

  Hvordan vet jeg om det er en koagulasjonsforstyrrelse?

  For å avgjøre hvorvidt prosessen med blodkoagulasjon er normal, er det nødvendig å passere den samme analysen - et koagulogram, som innebærer direkte blodprøvetaking fra pasienten og undersøkelse av materialet oppnådd på spesialutstyr. Blodkoagulering er obligatorisk dersom pasienten er planlagt å utføre kirurgi, til kvinner under graviditet og i andre situasjoner som bærer risikoen for betydelig blodtap.

  I prosessen med blodkoagulering dannes et spesielt protein, fibrin. Dette stoffet hjelper kroppen til å danne blodpropper, fortykker blodet og er en naturlig reaksjon av kroppen til blodtap. I tilfelle av brudd på denne prosessen kan utvikle lang, vanskelig stoppet blødning, eller vice versa, er prosessen med hyperkoagulering når blodkoagulasjon forekommer i en akselerert modus og truer massiv trombe.

  Hvordan ta et koagulogram

  Når du besøker en lege for å bestemme blodets koagulerbarhet, vil det bli tildelt et koagulogram. Denne laboratorieprøven skal utføres på tom mage, blod tas fra venen, slik at du kan gjøre det uten bruk av venøse tourniquets og andre ubehagelige øyeblikk. Det er nødvendig å forsøke å roe seg på forhånd og ikke særlig nervøs, slapp av så mye som mulig, for å forenkle prosessen med å samle materialet til både spesialisten og deg selv. Det er også verdt å huske at nøyaktigheten av resultatet i stor grad avhenger av overholdelse av trening.

  Før du bestiller testen, er det forbudt å spise, fra øyeblikket til det siste måltidet til levering av blod skal passere minst 8 timer. Også, ikke drikk te eller juice om morgenen, du kan drikke et glass vanligt vann. Kategorisk anbefales det ikke å drikke alkohol i to dager før koagulogramleveransen.

  Hva å gjøre hvis det er blødningsforstyrrelser

  Hvis det oppdages blåmerker og blåmerker som har skjedd uten tilsynelatende grunn, bør du umiddelbart konsultere en spesialist for råd. Hvis blødningen har begynt, er det nødvendig å vedta en stilling der sårstedet må være over resten av kroppen. Blødningsområdet må nødvendigvis klemmes med en tampong laget av bandasje eller gasbind. Du må også ringe en ambulanse umiddelbart.

  Hvis det er problemer med blodkoagulasjon, vil spesialisten ordinere riktig farmasøytisk terapi. Også pasienten vil bli tildelt en tilsvarende diett, som avhenger av forskningsmessige indikatorer, henholdsvis, må legge til eller ekskludere visse produkter. For eksempel er den flytende effekten på blodet gitt av hvitløk, solsikkefrø, sjokolade, kaffe, sitroner, rødbeter. Den motsatte (fortykkelse) effekten er - koriander, bokhvete, dogrose, valnøtter.

  Årsaker og symptomer på koagulasjonsforstyrrelser

  Krenkelser av blodpropp kan skyldes visse sykdommer i sirkulasjonssystemet. Også blodproppssykdommer kan være medfødt i naturen. Denne patologien kan bare identifiseres ved lengre blodtap. Brudd på blodpropp er en ganske farlig sykdom.

  årsaker

  • hemofili
  • Sykdom av von Willebrand
  • Mangel på vitamin K mot en bakgrunn av gulsott, svekket absorpsjon av lipider, hemorragisk sykdom
  • Leverforstyrrelser
  • Blodpropp i blodkar
  • Sykdommer av autoimmun karakter
  • Blodtransfusjon
  • Noen medisiner

  De to første årsakene er relatert til medfødte årsaker til koagulasjonsforstyrrelser. Hvis vi snakker om hemofili, så kan diagnosen av denne sykdommen oppstå allerede i ung alder. Hovedsignalet er langvarig og alvorlig blødning, som oppstår selv etter mindre traumer. Pasienter med hemofili er stadig tilstede med hematomer i muskelvevet, patologiske hemartroser. Blødning i de første dagene av livet er mest sannsynlig forårsaket av et brudd på leveren ved syntese av vitaminet til, som regel, dette refererer til for tidlig babyer. Villebrand sykdom er preget av blødning av en blandet type, hvor mange små hematomer dannes på kroppen. Denne sykdommen oppdages i barndommen.

  Symptomer på blødningsforstyrrelser

  • Langvarig blødning
  • Regelmessig utseende av blåmerker på kroppen, som fremstår selv med mindre skader eller uten dem i det hele tatt
  • Hyppig blødning
  • Blødende tannkjøtt

  Hvis du lider av en blødningsforstyrrelse, må du vite hvordan du stopper blødningen. Til å begynne med er det viktig å adoptere kroppens posisjon slik at området der blødningen er funnet ligger over resten av kroppen. Sørg for å klemme blødningsstedet. Overraskende er kvinners morsmelk en ekte gave for folk som lider av blodproppssykdommer. Hvordan bruke et slikt folkemedisin for å stoppe blødning? Tørk gas bør fuktes i melk (det er viktig etter at leveransen skal ta minst to uker), rullgass og bruk på det berørte området.

  Folk rettsmidler for blodfortynning

  • Ca. 120 mm ferskpresset appelsinjuice, fortynn 0,5 liter vann, tilsett 30g sukker. Ta stoffet om dagen i 7-8 mottakelser. Behandlingsforløpet er 2,5 måneder.
  • Tinktur av blod bidrar til tinktur fra hestekastnøttens frukter. Rengjør og grind 50g råmateriale, tilbered 0,5 liter vodka, la det være 12 dager å insistere. Ta løsningen før måltider tre ganger om dagen i en teskje.

  Rødbete, sitron, solsikkefrø, hvitløk, kirsebær, kirsebær, kaffe, sjokolade - disse produktene har fortynning av blod. Hvis du derimot er det nødvendig å tykne blodet, må du huske på at disse egenskapene har produkter som valnøtter, koriander, eik bark, johannesurt, villrose, bokhvete. Når hemophilia er nyttig å spise spinat, grønn løk, fox selleri, kål.

  Blodstammeforstyrrelser: generelle tilstander, symptomer, årsaker

  Under prosessen med koagulering aktiveres flere systemer i kroppen.

  Dette inkluderer "cellekoagulasjon" (= primær koagulasjon ved adhesjon av blodplater) og "plasmakoagulering" = sekundær koagulasjon). Videre spilles en viktig rolle av fibrinolysesystemet, et system av koagulasjonsinhibitorer og fibrinolyse og et endotelsystem. Samtidig aktiveres komponentene i den inflammatoriske kaskade (komplementsystem, kininsystem og sårhelingsprosesser) også.

  Normal hemostase utføres ved interaksjon av blodplater, fibrin dannet i koagulasjonskaskade og mikrosirkulasjonssystemet. Anomali av noen av disse komponentene manifesteres av tendensen til blødning, purpura og spontan, noen ganger massiv blødning.
  Tilgjengelighet muskel bruising eller hemartrose indikerer manglende koagulasjonsfaktorer (f.eks hemofili), mens purpura eller blødning karakteristisk for blodplate abnormaliteter.

  Blødning av slimhinnen (akutt gastrointestinal blødning) kan forekomme i fravær av hemostaseforstyrrelser, for eksempel i magesår.

  Hvis koagulasjon eller blodplateforstyrrelser ikke detekteres ved rutineundersøkelser, bør pasienten undersøkes for skjulte blødninger (for eksempel jernmangelanemi, blødning i fundus).

  Årsaker til blødningsforstyrrelser

  Kan deles inn i tre grupper:

  • koagulasjonsforstyrrelser;
  • abnormaliteter av blodplater (reduksjon i tall eller funksjon);
  • mikrosirkulatoriske lidelser.

  Laboratory og instrumentelle metoder for forskning

  Utfør hos alle pasienter:

  • Koaguleringsscreening (protrombintid, APTT, trombintid).
  • OAK og mikroskopi i et tynt lag.
  • Studie av urea og elektrolytter.
  • Undersøkelse av funksjonelle leverprøver.
  • Gjennomføre tester for kompatibilitet.
  • bestemmelse av blødningstid
  • funksjonelle tester av blodplater;
  • En undersøkelse av benmarg oppnådd ved aspirasjon;
  • påvisning av autoantistoffer;
  • påvisning av antiplatelet antistoffer;
  • bestemmelse av nivået av individuelle koagulasjonsfaktorer.

  Behandling av blødningsforstyrrelser

  Unngå at du foreskriver NSAID, spesielt acetylsalisylsyre.

  Ikke injiser narkotika intramuskulært.

  Unngå å utføre arteriell punktering.

  Be en spesialist om nødvendig for å gjennomføre invasive prosedyrer. Når den sentrale vene er kateterisert, foretrekkes den indre jugularvenen, snarere enn den subklaviske venen.

  Ikke bruk automatiske blodtrykksdetekteringsutstyr, da de kan provosere blødninger i de øvre delene av proppene.

  Inspiser huden, slimhinner i munnen og fundus for å identifisere tegn på fersk blødning.

  I nærvær av hemodynamiske lidelser kompenserer de for BCC med kolloidale infusjonsløsninger og vurderer behovet for blodtransfusjon.

  Spesiell terapi

  • Undersøke pasienten for å identifisere behandles årsaker til blødning (f.eks esophageal varicer, vaskulær skade forårsaket hemoptysis, lungeinfeksjon, etterfulgt av hemoptyse).
  • Stopp administreringen av et legemiddel som øker blødningen.
  • Om nødvendig, korrigere koagulasjonsforstyrrelser.
  • Om nødvendig, korrigerer blodplatebeskadigelsen.

  Medikamenter som forårsaker hemorragiske lidelser

  • Koagulasjonsforstyrrelser:
  • Heparin.
  • Warfarin.
  • Asparaginase (reduserer innholdet av vitamin K-avhengige faktorer).
  • Analoger av heparin (argatroban, hirudin).
  • trombocytopeni

  Immungenesis:

  • heparin;
  • kinin;
  • penicillamin;
  • blokkere av histamin H2-reseptorer;
  • tiazid diuretika.

  Ikke-immungenesese:

  • cytotoksisk kjemoterapi;
  • kloramfenikol;
  • primaquine;
  • alkohol.

  Trombocytfunksjonssykdom:

  • Acetylsalisylsyre, NSAIDs.
  • tiklopidin
  • Antibiotika (for eksempel piperacillin, cefotaxim).
  • Dekstraner.
  • Alkohol.

  Mikrocirkulasjonsforstyrrelser:

  Kollisjonsbrudd

  Vanlige grunner:

  • Utnevnelse av antikoagulantia.
  • Leversykdommer
  • K-vitamin mangel;
  • Obstruktiv gulsot;
  • sykdommer i tynntarmen.
  • DIC.

  Sjeldne grunner:

  • Massiv transfusjon.
  • Hemofili A, B.
  • Von Willebrands sykdom.
  • Virkninger av faktor VIII-hemmere.
  • Amyloidose (oppnådd mangel på faktor X).
  • Mangel på en inhibitor av aglazmin.

  Medfødt misdannelse (sjelden)

  Årsaker kan være utilstrekkelige faktorer, en defekt av von Willebrand-faktor, trombocytopati.

  Ervervede koagulasjonsforstyrrelser

  årsaker kan være:

  • preparater:
   • antagonister av vitamin K → et brudd på syntesen av vitamin K-avhengige proteiner (FII, VTI, IX, X);
   • acetylsalicylsyre, klopidogrel, ikke-steroide antireumatiske midler, antagonister, glykoprotein Ilb / IIIa (abciximab - irreversibel blokkade tirofibanieptifibatid - reversibel blokkering), penicillin, cefalosporin, rekombinant vevsplasminogenaktivator, forskjellige cytotoksiske midler, kalsiumkanalblokkere og beta-reseptorblokkere, tri-cyklisk antidepressiva, antihistaminer → trombocytopati;
   • heparin (

   1000-folds forbedring av den antitrombotiske effekten) → heparininducert trombocytopeni (HIT I og II);

  • valproinsyre → von Willebrand syndrom, faktor VIII-mangel, hypofibrinogenemi;
  • infusjon av HES → fortynningskoagulopati;
  • antibiotika, som virker på tarmfloraen (induksjon av vitaminmangel);
  • fibrinolytika;
  • L-asparaginase (kjemoterapi i leukemi og ikke-Hodgkins lymfom, → forstyrrelse av fibrinogensyntese og ATIII);
 • Hypotermi (3 / μl)

  Krenkelse av blodpropp

  Forstyrrelser i funksjonen av de store systemer i kroppen - det hemostatiske system utviklet for å beskytte individet mot tap av blod - fremstå som en blødningsforstyrrelse som er en patologi av koagulasjon proteinbestanddeler i blodet i tilfelle blødning.

  Blodens evne til å tette av ulike årsaker kan reduseres, noe som fører til alvorlige og dødelige koagulopatier.

  ICD-10 kode

  Årsaker til blødningsforstyrrelser

  Før man tenner roten forårsaker koaguleringsproblemer, skal det minnes om at i prosessen med koagulering for å stoppe blødning - et sett av komplekse biokjemiske prosesser forårsaket ved eksponering overfor (og interaksjon) nesten fire dusin av fysiologisk aktive stoffer, som er kalt plasma og blodplate koagulasjonsfaktorer.

  som i en forenklet form av fremgangsmåten for blodpropp ved vaskulær skade kan beskrives som å konvertere blodprotein protrombin (plasma koagulasjonsfaktor II) til enzymet trombin, er virkningen i plasma fibrinogen (protein produsert av leveren, koagulering I faktor) blir omdannet til en polymerisert fibrøs (uoppløselig ) proteinfibrin. Eksponering for enzymet transglutaminase (XIII koagulasjonsfaktor) stabiliserer fibrin og dets fragmenter til å feste spesielle (ikke-nukleære) blod elementer - blodplater. Som et resultat av aggregering av blodplater og deres adhesjon til veggen av karet, dannes en blodpropp. Det er han som lukker "hullet" i tilfelle brudd på blodkarets integritet.

  patogenesen

  Patogenesen av abnormaliteter i blodkoaguleringsprosessen er direkte knyttet til en ubalanse i blodkoaguleringsfaktorer, ettersom det er bare når de aktiveres er drevet av den naturlige mekanisme for dannelsen av en blodpropp og stoppe blødninger. Ikke mindre viktig faktor er mengden blodplater i blodet som syntetiseres av beinmargens celler.

  Den eksisterende klassifikasjonen av koagulasjonsforstyrrelser skiller dem - avhengig av etiologien - på kjøpt, genetisk betinget og medfødt, så vel som autoimmun.

  Blant årsakene til oppkjøpte blodproppssykdommer, merker hematologer patologier som fører til en reduksjon i nivået av fibrinogen i blodet (hypofibrinogenemi) eller til en reduksjon i innholdet av blodplater i den:

  • leverdysfunksjon (for eksempel med skrumplever eller fettsykdom);
  • trombogemorragichesky ICE syndrom eller syndrom som oppstår når sjokk og traumatiske tilstander, under en operasjon, etter massiv blodoverføring, med alvorlig sepsis og infeksjonssykdommer, maligniteter oppløsningen av stor størrelse;
  • mangel på vitamin K (på grunn av obturering av gallekanal eller dårlig tarmfunksjon);
  • pernistisk (megaloblastisk) anemi, som skyldes mangel på cyanokobalamin (vitamin B12) og folsyre (vitamin B9); Denne patologien kan være en konsekvens av alvorlig dysbiose, så vel som diphyllobothriasis (parasitisme i kroppen av et bredt bånd);
  • svulstsykdommer i hematopoiesis-systemet (leukemi, hemoblastose) med skade på beinmargestamceller;
  • bivirkninger av antikoagulantiske legemidler som brukes til behandling av tromboser, samt cytostatika, som brukes til kjemoterapi av kreft.

  Årsakene til blødningsforstyrrelser inkluderer følgende genetiske og medfødte abnormiteter:

  • hemofili A (mangel på antihemophilic globulin - koagulasjonsfaktor VIII), hemofili B (koagulasjonsfaktor IX-mangel), og hemofili C (tromboplastin-mangel - Faktor XI);
  • Villebrand-sykdom (konstitusjonell trombopati eller Willebrand-Jurgens syndrom, når blodet mangler antihemofil globulin);
  • trombocytopenisk purpura (Werlhofs sykdom);
  • arvelig trombastheni av Glantzman;
  • medfødt affibrinogenemi (fravær av fibrinogen i blodet) og dysfibrinogenemi (strukturelle defekter av fibrinogenmolekyler).

  En patogenese av idiopatisk autoimmun trombocytopeni er assosiert med økt ødeleggelse av blodplater i milten og tilsvarende en reduksjon av innholdet i blodet.

  Symptomer på blødningsforstyrrelser

  Typiske symptomer på blødningsforstyrrelser i nesten alle de nevnte patologiene er manifestert i forskjellige kombinasjoner og med varierende intensitet.

  De første tegnene er hemorragisk syndrom - en tendens til blødninger i hud og subkutan vev, samt økt blødning av slimhinner.

  Blødning kan være kapillær, hematologisk eller blandet. For eksempel, i tilfelle av mangel på koagulasjonsfaktorer, slik som protrombin, proaktselerin, kappa-faktor, Stuart-Prauera faktor (med von Willebrands sykdom, trombocytopeni eller disfibrinogenemii) på huden av føttene i anklene og føttene vises små rødaktig purpur flekker - petekkier (kapillær blødning).

  Hvis det er et underskudd på antihemofil globulin, opptrer blåmerker (økymoser) konstant. Subkutane hematomer er karakteristiske for hemofili, så vel som for de fleste ervervede koagulasjonsforstyrrelser, inkludert etter langvarig bruk av antikoagulerende legemidler.

  I tillegg er symptomer på blødningsforstyrrelser uttrykt i hyppig spontan blødning fra nesen, gummier blødning, betydelig blodtap under menstruasjon (menoragi), blødningstiden, selv med mindre skader på de minste fartøyene. Kanskje hyppig rødhet proteiner, kan også observeres Melena (svart avføring), noe som indikerer blødning, lokalisert i mage-tarmkanalen. I hemofili blod helles ut, ikke bare i vevet av bukhulen og musklene, men også i leddene (hemartrose). Det forårsaker nekrose av benet redusere dens innhold av kalsium og etterfølgende funksjonelle komplikasjoner i muskel- og skjelettsystemet.

  Symptomer som manifesterer trombohemoragisk syndrom, samt mulige konsekvenser (som kan være dødelig) - se Disseminert Intravaskulært Koaguleringssyndrom (DVS).

  Alvorlige komplikasjoner av de fleste koagulasjonsforstyrrelser er anemi, noe som fører til hypoksi av alle kroppsvev, noe som forårsaker generell svakhet og redusert vitalitet med hyppig svimmelhet og takykardi.

  Diagnose av koagulasjonsforstyrrelser

  Klinisk diagnose av koagulasjonsforstyrrelser begynner med samlingen av anamnese og inkluderer nødvendigvis laboratorieundersøkelser av pasientens blod.

  Slike blodprøver er nødvendige:

  • generelt klinisk;
  • koagulogram (tiden for blodkoagulasjon er bestemt);
  • PTW og PTI (protrombintid og protitrobromindikator gir en ide om hastigheten på koagulasjonsprosessen);
  • TV (bestemmer trombintiden, det vil si omsetningshastigheten av fibrinogen til fibrin);
  • ABC-test (bestemmer aktivert blodkoagulasjonstid);
  • på aggregering av blodplater med stimulering av adenosindifosfat (ADP);
  • APTTV (bestemmer forekomsten av mangel på flere plasmakonsentrasjonsfaktorer);
  • på antitrombin III (glykoprotein-antikoagulant blod, som hemmer prosessen med koagulering).

  Instrumental diagnostikk (fluoroskopi, ultralyd, MR) kan brukes til å avklare tilstanden i leveren, milten, tarmene eller hjernen.

  Differensial diagnostikk

  Gitt den polyetiologiske karakteren av koagulasjonsforstyrrelser, er en reell mulighet til å bestemme den spesifikke årsaken til koagulopati og foreskrive riktig terapi kun gitt ved differensial diagnose.

  Til hvem skal du vende?

  Behandling av blødningsforstyrrelser

  Ved blødning krever behandling av blødningsforstyrrelser akutte tiltak - se Blødning. Legemidler som fremmer trombusdannelse (fibrinogen, trombin) brukes også på et sykehus for å stoppe blødningen.

  Og terapien av ervervede koagulasjonsforstyrrelser forutsetter etiologisk behandling av sykdommene som forårsaket dem og nøytralisering av provokerende faktorer.

  I mange tilfeller er de anbefalte anvendelsesAnti og hemostatiske midler: tromboplastin aktiverende formasjon, heparin-antagonister, inhibitorer av fibrinolyse, så vel som midler for å legge til rette for trombose.

  Medisiner foreskrevet for å stimulere produksjonen av tromboplastin av væv (III koagulasjonsfaktor) er Dicinone (et annet handelsnavn er Etamsilat). Dette legemidlet brukes til å stoppe kapillær og intern blødning frigjøres som en injeksjonsvæske, og i tabletter på 0,5 g for behandling av blodproppssykdommer. Dosen bestemmes av legen i henhold til blodindikatorene (vanligvis 0,25-0,5 g to til tre ganger om dagen), varigheten av mottaket avhenger også av diagnosen. Dietion gir bivirkninger i form av hodepine, kvalme, senke blodtrykk, hudspyling og hudfølsomhet på bena. Legemidlet er kontraindisert dersom økt blødning og blåmerking skyldes antikoagulantia.

  Medikamenter slik som aminokapronsyre, Tranexam, ambenom et al., Hemmer blod klumpingsoppløsning (fibrinolyse). Aminokapronsyre (epsilon-aminokapronsyre, Atsikapron, Afibrin, Karpatsid, Karpamol, Epsamon) til tabletter på 0,5 g utnevnt innover fra beregningen av massen, skal den maksimale daglige dose ikke overstige 15, har det vært catarrhal symptomer svimmelhet Blant bivirkninger, kvalme, diaré. Med dårlig nyrefunksjon aminokapronsyre er kontraindisert.

  Hemostatisk middel Tranexam (tranexaminsyre) i tabletter på 0,25 g anbefales for hyppig neseblødning og menorrhagia to tabletter tre ganger daglig, men ikke lenger enn en uke. Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner på det tidligere legemidlet.

  Ved foreskrivelse av behandling for koagulasjonsforstyrrelser, anbefales ofte et preparat som inneholder vitamin K-analogen - Vikasol (Menadion natriumbisulfitt, Menadion). Vikasol (i tabletter med 15 mg) øker blodets evne til å kaste seg, som påvirker produksjonen av vitamin K-avhengig protrombin og proconvertin (koagulasjonsfaktorer). Dosering av dette legemidlet: For voksne - 15-30 mg per dag (3 dager med avbrudd), barn opptil ett år - 2-5 mg, 1-3 år - 6 mg, 4-5 år - 8 mg, 6-10 år - 10 mg.

  Også anbefalt av hematologer vitaminer inkluderer B9 og B12. Tabletter av folsyre (vitamin B9) bør tas oralt etter måltider - 1-2 mg til to ganger daglig. Den daglige dosen bør ikke overstige 5 mg, varigheten av kontinuerlig mottak - ikke mer enn en måned.

  Hvordan behandle hemophilia, for mer informasjon, se publikasjonen av hemofili. Se også - Villebranch sykdom behandling.

  Nasjonal behandling av blodproppssykdommer

  Med denne patologien kan folkebehandling på ingen måte påvirke årsakene til forekomsten eller gjøre "korreksjoner" med syntesen av plasma- og blodplate-koagulasjonsfaktorer.

  Det kan derfor brukes urteterapi, er kjent for sine hemostatiske egenskaper, ryllik, gjeter Veske, Urtica dioica (blader), smartweed (smartweed) goritsveta Kukushkin. Vann pepper og gjeter-vesken er sammensatt av vitamin K. For avkok er tatt spiseskje med tørre urter i et glass med kokende vann og kok i 8-10 minutter, å insistere og akseptert: vann pepper - en spiseskje 3-4 ganger om dagen; avkok av gjeter-vesken - en tredje kopp tre ganger om dagen.

  Det er kjent for innholdet av vitamin K og nettle; Vanninfusjonen av bladene til denne medisinske planten er utarbeidet ved å hente en spiseskje tørr råstoff 200 ml bratt kokende vann og infusjon i 1-1,5 timer (i en lukket beholder). Godkjent infusjon med blødende tannkjøtt, kraftig menstruasjon, neseblødning - før du spiser en spiseskje 3-4 ganger i løpet av dagen.

  Av alle tiltakene som vanligvis foreslås for å forhindre utvikling av visse sykdommer, kan nesten ingen ha en positiv effekt i tilfelle en koagulasjonsforstyrrelse. Unntaket er forebygging av vitamin K-mangel i kroppen, samt avvisning av langvarig bruk av rusmidler (antikoagulantia, aspirin, NSAID) som kan redusere blodkoagulasjon. Og folk med dårlig koagulabilitet er viktige for å unngå situasjoner som kan føre til skade og føre til blødning.

  De betraktede forstyrrelsene i blodkoagulerbarhet refererer til blodsykdommer. I hjemmemedisin er begrepet "hemorragiske sykdommer", så vel som "hemorragisk syndrom", det vil si et sett med symptomer som karakteriserer forholdene under hvilke blødninger forekommer. Og eksperter fra American Society of Hematology (ASH) tildeler bare hemorragisk syndrom hos nyfødte, assosiert med mangel på vitamin K (kode P53 for ICD-10). Åpenbart er forekomsten av terminologiske uoverensstemmelser også karakteristisk for et slikt felt av klinisk medisin som hematologi.

 • Les Mer Om Fartøyene