Vaskulær dystoni i hjernen: årsaker, symptomer, behandlingsmetoder

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er dystonien av hjernens kar, og hvordan den adskiller seg fra vegetativ-vaskulær dystoni. Årsaker til sykdommen, de viktigste kompleksene av symptomer, mulige komplikasjoner. Metoder for behandling og prognose.

Dystonien av cerebral fartøy kalles et sett av vaskulære sykdommer, ved roten til sykdommen er lidelser i det autonome nervesystemet, som er ansvarlig for å regulere tonen av karene til hele organismen som helhet.

Autonomt nervesystem, sympatisk og parasympatisk avdeling. Klikk på bildet for å forstørre

Det autonome nervesystemet av forskjellige grunner (trauma, en smittsom sykdom, hormonsvikt, stress, genetisk predisposisjon) regulerer korrekt vaskulær tone, noe som gir en spenning i de perioder med hvile eller i å redusere dets spenningsperioder. Responsen til kroppen er flere dystonier av hjernens symptomer: smertefull hodepine, svimmelhet, tinnitus, hjertebank, humørsvingninger. Denne kombinasjonen er mest typisk for de første stadiene av sykdommen.

Vaskulær dystoni i hjernen er en slags vegetativ-vaskulær dystoni. Når de cerebrale karene påvirkes (i motsetning til dystoni av andre kar), er symptomene forskjellige. årsaker og behandling av dystoni av alle fartøyer - det samme.

Det er flere hovedkomplekser av symptomer som er karakteristiske for patologi:

 1. Kardiologisk (med smerter i hjertet).
 2. Åndedrettsvern (med mangel på luft).
 3. Med svingninger i blodtrykk (hypertensjon eller hypotensjon).
 4. Termoregulatorisk (med endringer i kroppstemperatur).
 5. Dyspeptisk (med ulike fordøyelsessykdommer).
 6. Neurotisk (med humørsvingninger, angst).

De manifesteres enkeltvis eller kombinert med hverandre.

Enhver form for vaskulær dystoni betraktes ikke som en uavhengig sykdom, og legene legger vanligvis en slik diagnose i forbindelse med den underliggende sykdommen. I 90% av tilfellene er patologi ikke livstruende, påvirker ikke pasientens evne til å arbeide, men kan sterkt svekke livskvaliteten ved et kombinert symptomkompleks.

Vaskulær dystoni kan helbredes fullstendig, hvis det er i tide å identifisere og eliminere årsakene som forårsaker dets utvikling. Imidlertid diagnostiserer 80% av pasientene mellom 20 og 40 år alvorlige funksjonsforstyrrelser, noe som er vanskelig å kvitte seg med. Hos kvinner blir problemer diagnostisert 3 ganger oftere enn hos menn.

Behandling med medisiner kreves av bare en tredjedel av pasientene og skjer under tilsyn av terapeuten. I tilfeller der en rekke alvorlige lidelser fra det endokrine, nervøse eller kardiovaskulære systemet er kombinert med sykdommen, er avtalen utført av en endokrinolog, kardiolog, nevrolog eller psykiater.

Årsaker til patologi

Årsakene til vaskulær dystoni anses å være en rekke faktorer som kan påvirke funksjonen til det autonome nervesystemet:

 • arvelig predisposition;
 • medfødte eller ervervede CNS-patologier;
 • hormonelle forandringer i kroppen (pubertet, graviditet, overgangsalder);
 • eventuelle skader (inkludert fødsler);
 • en rekke kroniske sykdommer: endokrinologiske, kardiovaskulære, smittsomme, nervøse, allergiske, gastrointestinale og respiratoriske sykdommer;
 • dårlige vaner (røyking, alkohol);
 • mangel på mosjon,
 • stress og depresjon
 • endring av klima eller bosted;
 • monotont næring, hypovitaminose;
 • forgiftning (inkludert rusmidler).

Den vanligste årsaken til dystoni av cerebral fartøy hos barn i alderen 7 til 15 år regnes for å være stresset mottatt i skolen eller hjemme. Kildene til stress er vanligvis i konflikt med jevnaldrende, med foreldre, skilsmisse eller alkoholisme i familien, hyperopecia eller totalt uoverensstemmelse med familiemedlemmer.

Hovedårsakene til vaskulær dystoni

karakteristiske symptomer

Sykdommen er ledsaget av et kompleks av symptomer som kombinerer seg med hverandre eller manifesterer seg i isolasjon:

 • hjertekompleks av symptomer: smerte i hjertet, hurtig eller sakte hjerterytme, forstyrrelser i arbeid eller hjerteslag;
 • åndedretts kompleks: angrep av astmatisk dyspné, plutselig vanskeligheter eller rask pust, mangel på luft, manglende evne til å puste inn eller ut;
 • nevrotiske hodepine, svimmelhet, tinnitus, letargi, svakhet, tretthet alvorlig ved den minste anstrengelse, døsighet, konstante humørsvingninger - fra irritabilitet til tearfulness, en reaksjon på endringen i været, panikkanfall;
 • symptomer på svingninger i blodtrykk (hypertensjon eller hypotensjon): hodepine, tinnitus, svimmelhet, svakhet, sløvhet, tretthet;
 • termoregulatorisk: brudd på termoregulering av kroppen, som uttrykkes i temperatursprang som varierer fra 35 til 37 grader, kulderystelser, svette;
 • dyspeptisk kompleks: dårlig fordøyelse, kvalme, oppkast, magesmerter, diaré eller forstoppelse.

Den første fasen av vaskulær dystoni går i de fleste tilfeller ganske enkelt uten å påvirke ytelsen. Over tid, sykdommen utvikler seg, antall symptomer øker, pasientens livskvalitet kompliseres av flere manifestasjoner, og arbeidskapasiteten kan midlertidig reduseres.

De viktigste symptomene på cerebral vaskulær dystoni

Symptomer på kriser (plutselige anfall)

I 45% av tilfellene under påvirkning av ulike uønskede faktorer (skader, smittsomme eller kroniske sykdommer, hormonelle svikt, stress), er dystonien i hjernens kar komplisert av plutselige angrep (kriser).

Symptomer på vegetative-vaskulære kriser:

 1. Sympathoadrenal utvikles på grunn av en plutselig frigjøring i adrenalins blod (hormonet i binyrene). På dette tidspunktet bør du være oppmerksom på en plutselig og voksende hodepine, hjertebank, smerte i hjertet, økende kulderystelser, tremor i lemmer, økt press, panikkanfall.
 2. Vagoinsulyarnye krise utvikler seg på grunn til å frigjøre insulin (pankreatiske hormon) og er karakterisert ved blekhet på huden, hjerte synker, sjeldne puls, mangel på lufttrykket reduseres og blodglukosenivåer, svetting, blackout, presynkope, forbedret tarmaktiviteten.
 3. Blandet krise kombinerer de viktigste symptomene på sympathoadrenal og vagoinsular.

Den vegetative-vaskulære krisen begynner så raskt som den stopper, etterlater en følelse av fullstendig fysisk og psykologisk utmattelse. Ved kriser trenger pasienten å konsultere en lege og foreskrive medisinering.

behandling

En fullstendig kur av dystonien i hjernens kar er mulig hvis det er i tide å bestemme og eliminere årsaken som forårsaker forstyrrelser i det autonome nervesystemet. Dette er ikke alltid mulig, så pasienter lever med symptomene på vaskulær dystoni gjennom livet, noen ganger fra ungdomsårene.

medisiner

Moderne metoder for behandling av dystoni er å lindre de viktigste og mest åpenbare symptomene på sykdommen med medisiner:

 • For å eliminere panikkanfall, aggresjon, mistanke, tårefullhet, humørsvingninger gjelder vitaminkomplekser, beroligende midler, antidepressiva, beroligende midler.
 • For å eliminere smerte i hjertet, forandres rytmen foreskrevet adrenoblokere (anaprilin);
 • for korreksjon av hypertensjon foreskrevet medikamenter som reduserer blodtrykk, med hypotensjon - medisiner for å stimulere tonen (ginseng, eleutherococcus, hagtorn);
 • For å forbedre blodtilførselen til cerebral fartøy, foreskrive nikotinsyre, vinpocetin, cinnarizin.

fysioterapi

Medikamentterapi gir gode resultater i kombinasjon med bruk av generelle styrker fysioterapi prosedyrer:

 • massasje, akupunktur, refleksbehandling, fototerapi;
 • elektroforese med ulike legemidler (kalsium, papaverin, magnesium, brom);
 • kontrastdusj, velværebad, mineralvann.

Endring i livsstil

En stabil positiv effekt kan oppnås ved behandling uten behandling: diett, eliminering av hypodynami, stress. Derfor anbefales enhver manifestasjon av dystoni å kombinere med fysisk anstrengelse, diett og dagbehandling:

 1. Pasienter med vaskulær dystoni er nødvendig for å eliminere eller sterkt redusere drikk med et høyt innhold av koffein og tanniner (kaffe og te), for å redusere forbruket av krydret, stekt, fet mat og eventuelle krydde stimulerer appetitten.
 2. Juster hvilemodus, og bruk deg til å gå til sengs på et bestemt tidspunkt.
 3. Eliminer hypodynamien, ta opp svømming, yoga, sykling, gå før du går og legger deg.
 4. Unngå stress, minimere kvelden TV-visning, dataspill og lese bøker om natten.
 5. Avvis fra røyking og drikking av alkohol.

Når man manifesterer overdreven angst på bakgrunn av dystoni, anbefaler leger flere behandlinger av individ- eller familiepsykoterapi eller en konsultasjon med en psykiater.

outlook

Dystoni fartøy praktisk talt forhindrer at lever, men i 45% av tilfellene kan kompliseres av forskjellige ytterligere reaksjoner av det autonome nervesystemet (alvorlige søvnforstyrrelser, panikkanfall, plutselige angrep).

Tidlig vaskulær dystoni i hjernen kan helbredes med en sannsynlighet på 90%. Dessverre anser de fleste pasienter og leger ikke at den første fasen av dystoni skal være oppmerksom.

Åtte av ti pasienter søker hjelp når symptomene blir utålelige eller forårsaker alvorlige atferdsendringer (ukontrollert aggresjon, tårer, mistenkelighet, panikk). Men selv i slike tilfeller utgjør sykdommen ikke en trussel mot livet, og er vellykket tilrettelagt for korreksjon. I nærvær av en kriseformular registreres, observerer og behandler pasientens dystoni i perioder med sesongmessige eksacerbasjoner (på vår og høst).

Medisinering og restorativ korreksjon i dette tilfellet krever tålmodighet og utholdenhet i lang tid, men fører til et positivt resultat og en reduksjon i alle manifestasjoner av dystoni i de fleste tilfeller.

Emne: Vaskulær toneforstyrrelse

Den viktigste indikatoren for vaskulær tone er systolisk blodtrykk (BP), hvis nivå avhenger av størrelsen på slagvolumet av blodet i hjertets venstre ventrikel, den maksimale hastigheten av utvisningen og uttrekningen av aorta. Normalt er systolisk blodtrykk 100-140 mm Hg. Art.

Diastolisk blodtrykk bestemmes hovedsakelig av tonen i arteriene av muskeltypen, volumet av sirkulerende blod og i mindre grad av fraksjonen av utkastet til venstre ventrikel. Hos friske mennesker svinger det diastoliske blodtrykket mellom 60-90 mm Hg. Art.

størrelsen på systolisk utkastning og IOC,

tilstanden av vaskulær tone (OPSS),

volum sirkulerende blod (BCC), dets viskositet.

Brudd på vaskulær tone er betegnet med hypertensjon og hypotensjon, og endringen i verdien av AD er "hypertensjon" og "hypotensjon".

Klassifisering av vaskulære toneforstyrrelser. For tiden er det to forhold knyttet til endringer i vaskulær tone:

1. Økt vaskulær tone - hypertensjon eller hypertensjon.

2. Redusert vaskulær tone - hypotensjon (hypotensjon eller vaskulær insuffisiens).

Arteriell hypertensjon

Arteriell hypertensjon (AH) er en tilstand hvor systolisk blodtrykk er 140 mm Hg. Art. og mer, og et diastolisk blodtrykk på 90 mm Hg. Art. og mer. Arteriell hypertensjon er ledsaget av økt intravaskulært trykk i blodårene i sirkulasjonssystemet. Arteriell hypertensjon påvirker omtrent 25% av den voksne befolkningen.

Ved opprinnelse er hypertensjon primær og sekundær.

Primær arteriell hypertensjon (hypertensjon) er en vedvarende økning i blodtrykk, ikke forbundet med organisk skade på organer og systemer som regulerer vaskulær tone. Det vanlige navnet på primær hypertensjon er begrepet "Essensiell hypertensjon" (hypertensiv sykdom - GB), noe som betyr at det er et vev av sin etiologi.

Sekundær arteriell hypertensjon - denne økningen i blodtrykket, som bare er et symptom på en annen diagnostisert sykdom (glomerulonefrit, stenose av nyrene, hypofysen eller binyrene osv.). I denne forbindelse kalles sekundær hypertensjon også symptomatisk.

Primær hypertensjon utgjør 80% av alle tilfeller av hypertensjon. De resterende 20% er sekundær hypertensjon.

Klassifisering av arteriell hypertensjon

WHO og International Society of Hypertension i 1999 foreslo klassifisering av arteriell hypertensjon i henhold til nivået av blodtrykk (Tabell 1).

Tabell 1. Klassifisering av arteriell hypertensjon når det gjelder blodtrykk

Systolisk blodtrykk, mm Hg. Art.

Diastolisk blodtrykk, mm Hg. Art.

Jeg grader (myk) AG

II grad (moderat) AG

III grad (uttrykt) AG

Isolert systolisk hypertensjon

Typer arteriell hypertensjon

jeg. På den første koblingen av patogenesen:

1. Nevrogen arteriell hypertensjon:

• sentrogen (brudd på BNI, organisk hjerneskade);

Refleks (refleksogen): Konditionert og ubetinget refleks AG.

2. Endokrine (hormonelle).

3. Hypoksisk (metabolisk, iskemisk): cerebro-iskemisk, nyre.

4. Hemisk ("blod").

II. Hemodynamiske varianter av AH (endring i hjerteutgang):

1. Hyperkinetisk. Økt hjerteutgang (med normal eller redusert OPSS).

2. Hypokinetisk. Redusert hjerteutgang (med betydelig økt OPSS).

3. Eukinetisk. Normal hjerteutgang og forhøyede OPSS.

III. Ved type økning i blodtrykk:

IV. Av naturen av det kliniske kurset:

"Benign". Flow med langsom utvikling, en økning i både systolisk og diastolisk blodtrykk (som regel eukinetisk);

"Ondartet". Raskt utviklet, med en overvektig økning i diastolisk blodtrykk (vanligvis hypokinetisk, sjeldnere - hyperkinetisk i utgangspunktet).

Etiologi og patogenese

faktorer risiko for hypertensjon: alder (over 65 år - 65% hypertensjon), kjønn (menn er oftere opptil 50 år, kvinner - etter 50 år); arv, overdreven forbruk av bordsalt; hyperkolesterolemi; fedme; diabetes mellitus; kronisk følelsesmessig stress; mangel på mosjon, dårlige vaner (røyking, alkohol); mottak av enkelte stoffer (prevensiver, adrenomimetika, etc.).

Neurogen arteriell hypertensjon. Allokere sentrogen og refleks (refleksogen) AG.

Centrogenic AH. Hovedstrukturen som regulerer systemisk blodtrykk er vasomotorisk senter. Dens efferente påvirkninger forandrer både vaskulær tone og hjertefunksjonen.

Centrogenic AH kan utvikle seg som følge av brudd på BNI (neurose), organiske lesjoner av hjernekonstruksjoner som regulerer systemisk hemodynamikk.

Neurose utvikler seg som et resultat av kronisk psykometrisk stress. Konsekvensen av neurose er dannelsen av et kortisk-subkortisk excitasjonskompleks (dominerende excitasjon). Dette komplekset inkluderer sympatiske kjerne av den bakre hypothalamus, adrenerge strukturer av retikulær formasjon og vasomotorisk senter.

Styrking av sympatisk nervesystems påvirkning manifesteres ved frigjøring av overskytende katekolaminer (CA), noe som medfører en økning i tonen i veggene i arterielle og venøse kar. Stimulering av hjertefunksjonen i hjertet fører til økning i sjokk og små blodutslipp.

Excitering av subkortiske sentre forårsaker aktivering av andre "hypertensive" systemer. Den viktigste er systemet hypothalamus - hypofyse - binyrene. Dette følger med en økning i produksjon og konsentrasjon i blodet av hormoner med hypertensiv virkning (ADH, ACTH og kortikosteroider).

Potensiering av graden og varigheten av innsnevring av arterioler og venuler, økning av BCC, økning av hjerteutgang fører til en vedvarende økning i blodtrykk - arteriell hypertensjon utvikles.

De hyppigste årsaker til arteriell hypertensjon forårsaket av organiske lesjoner av strukturer i hjernen som er involvert i reguleringen av blodtrykket, er: hjerneskade (hjernerystelse, blåmerker), encefalitt, hjernesvulst eller skall, som fører til kompresjon av det, blødning i hjernen ventrikler, focal ischemisk hjerneskade. Som et resultat, direkte skade strukturer som er involvert i reguleringen av blodtrykk: sympatisk nucleus av hypothalamus, retikulære formasjons, vasomotorisk sentrum. Dette aktiverer sympatisk nervesystem og "hypotalamus-hypofysen-adrenal" -systemet.

Refleks arteriell hypertensjon.

Konditionert refleks AG utvikle seg som et resultat av en re-kombinasjon av likegyldige (betingede) signaler (for eksempel informasjon om det kommende offentlige utseende) med virkningen av midler som forårsaker en økning i blodtrykk (for eksempel koffein). Etter et visst antall kombinasjoner registreres økningen i blodtrykket bare av et likegyldig signal. Etter en stund kan en vedvarende økning i blodtrykket utvikles.

Ubetinget refleks hypertensjon utvikles som et resultat av kronisk irritasjon og extero- interoceptors, nervestammen og nervesentre, eller som følge av opphør av "undertrykkende" afferente impulser (lang strømmer smertesyndromer - skade trigeminal, ansikts, og andre hoftenervene, encefalitt, hjerne tumor).

Langvarig reduksjon eller opphør av impulser fra de reflekssoner i aortabuen og carotid sinus "frigjør" vasomotorisk sentrum av den tilbakeholdende effekt og kan føre til utvikling av hypertensjon.

adrenal AG er delt inn i katekolamin og kortikosteroid (mineralokortikoid og glukokortikoid).

Katekolamin AG utvikle seg på grunn av en signifikant økning i blodkatekolaminer - adrenalin og norepinefrin, produsert av kromaffinceller. I 99% av alle tilfeller oppdages en slik hypertensjon av feokromocytom. Katekolaminer øker samtidig tonen i karene og stimulerer hjerteets arbeid.

I patogenesen av arteriell hypertensjon, den overordnede syntesen av mineralocorticoid aldosteron. Primær hyperaldosteronisme: Conns syndrom (adenom produserende aldosteron), adrenokortisk karsinom, primær adrenal hyperplasi. Sekundær aldosteronisme - som følge av patologiske prosesser som forekommer i andre organer (for eksempel i hjerte-, nyre-, leverinsuffisiens). Med disse former for patologi kan hyperproduksjon av aldosteron i glomerulær sone i cortex av begge adrenaler observeres. Hyperproduksjon aldosteron lette reabsorpsjon av natriumioner i nyrene, noe som fører til en forsinkelse i vannmassen, og en økning i sirkulerende blodvolum og dermed blodtrykket til å stige og dannelse av arteriell hypertensjon.

Glukokortikoid AG er resultatet av hyperproduksjon av glukokortikoider, hovedsakelig kortisol (resten - kortison, kortikosteron, etc.). Nesten alle AH glukokortikoidgenesis utvikler seg med sykdommen og Itenko-Cushing-syndromet.

Primær eller sekundær (under påvirkning av ACTH) øke glukokortikoid sekresjon forårsaker en økning i tettheten av adrenerge reseptorer lokalisert i hjertet og blodkarene, så vel som økt følsomhet overfor katekolaminer; stimulering av produksjonen av angiotensinogen i leveren. Etter økningen i adrenoreaktiviteten til hjertet og karene, er det en økning i tonen i karene og hjerteutgangen. Resultatet av disse hemodynamiske effektene er en økning i blodtrykket.

Hypertyreose. Hjertet i utviklingen av hypertensjon: den kardiotoniske effekten av T3 og T4. Det preges av en betydelig økning i IOC. Dette oppnås på grunn av uttalt takykardi (positiv kronotropisk effekt) og økt sjokkutløsning (positiv inotrop effekt av skjoldbruskhormoner).

AH med forstyrrelser i den endokrine funksjonen i hypotalamus-hypofysen. Den største kliniske signifikansen er arteriell hypertensjon, som utvikler seg med en betydelig og langvarig økning i blod ADH og ACTH.

Hyperproduksjon av ADH fører til en økning i BCC (hypervolemia), som kan føre til økt blodtrykk. Økningen i hjerteproduksjonen skyldes en økning i blodstrømmen til hjertet på grunn av hypervolemi. Overflød av blod, som strekker myokardiet, øker styrken av dens sammentrengninger (Frank-Starling-loven) og som en konsekvens - størrelsen av kardial og BP-utstøtning. Stimulering av ADH av dets reseptorer i MMC av arteriolære vegger fører til en innsnevring av deres lumen, en økning i OPSS og blodtrykk.

Hypoksisk arteriell hypertensjon - utvikles som et resultat av hypoksi organer (spesielt hjerne og nyre. Disse inkluderer hypertensjon, der patogenesen ligge forstyrrelser av stoffskiftet hypo- og hypertensive virkning. Disse oppstår som et resultat av hypertensjon sirkulatoriske forstyrrelser og påfølgende hypoksi forskjellige indre organer.

Metabolitter med hypertensive (Pressor) handling: angiotensiner (i størst utstrekning - angiotensin II), biogene aminer (serotonin, tyramin) PGF, tromboksan A2, endotelin, sykliske nukleotider (hovedsakelig cAMP).

Metabolitter med antihypertensive (Depressor) virkning: kininer (bradykinin, kallidin), Pg-grupper E og I, adenosin, acetylcholin, natriuretiske faktorer (inkludert atriopeptin), GABA, nitrogenoksid (NO).

De hyppigst forekommende kliniske varianter av hypoksisk hypertensjon er cerebral iskemisk hypertensjon og nyresykdom.

Cerebrokemisk hypertensjon. Årsak: Brudd på blodtilførselen til hjernen, spesielt - medulla oblongata, hvor det vasomotoriske senteret befinner seg (aterosklerose, trombose). Hjernen er svært følsom for en reduksjon av oksygeninnholdet i blodet.

Med en signifikant reduksjon i perfusjonstrykket i hjerneskipene, blir det sympatiske adrenalsystemet aktivert. Dette fører til en betydelig og vedvarende økning i konsentrasjonen av katecholaminer i blodet. Forhøyede nivåer av epinefrin og norepinefrin forårsaker en signifikant økning i hjerteproduksjonen (på grunn av positive krono- og inotrope effekter) og innsnevring av arteriolene, noe som fører til økning i OPSS.

Disse effektene av katecholaminer fører til en signifikant økning i blodtrykket. Med kronisk cerebral iskemi resulterer dette i utvikling av arteriell hypertensjon.

renovascular (Renovaskulær) AG er forårsaket av nyre-iskemi (nyre) på grunn av okklusjon av nyrearteriene. Brudd på intrarenal blodstrøm forårsaker nyreiskemi, som virker som en "trigger mekanisme", som aktiverer sekretjonen av renin i den juxtaglomerulære apparatet (SOHA).

Renin går inn i blodet og forårsaker enzymatisk fordøyelse av plasmaproteinet av angiotensinogen relatert til a2-globuliner. Dette resulterer i et dekapeptid angiotensin I, som er under påvirkning av det angiotensin-konverterende enzym (ACE angiotenzinkonvertaza) blir oktapeptidet angiotensin II, representerer en en av de mest sterke vasokonstriktorer.

Det bør spesielt bemerkes at angiotensin-II forårsaker en vedvarende og langvarig økning i blodtrykket, noe som skyldes den relativt langsomme enzymatiske spaltningen.

Imidlertid øker angiotensin II ikke bare øynene i arteriene, men gjør også mitogen virkning, forårsaker økt spredning av glatte muskelceller og fortykning av vaskulærmuren. Av denne grunn kalles også angiotensin II for vekstfaktor. Denne effekten formidles gjennom aktivering av proteinkinase C, tyrosinkinase og fosforylering av regulatoriske proteiner forårsaket av dem.

Funksjonelle og morfologiske endringer i arterier indusert av angiotensin II og andre endogene biologisk aktive stoffer kalles remodeling av vaskulær veggen.

angiotensin-II-reseptorer er funnet i binyrene, deres stimulering forårsaker øket sekresjon av aldosteron som induserer en forsinkelse av Na + -ioner og vann i kroppen. Slike endringer og vandig saltutbytting fører til en økning i BCC og forbedre AD.

Dermed er angiotensin-lenken av patogenesen av AH (renin-angiotensin-aldosteron-systemet - RAAS) omfatter tre hovedkomponenter: 1) økt arteriell tone; 2) remodeling av vaskulærveggen; 3) økt sekresjon av aldosteron.

Renoparenhimatoznaya (Renoprivnaya, fra lat. ren - nyre, lese mere - frata av noe) hypertensjon forårsaket av medfødt eller ervervet nyresykdom (bilateral (glomerulonefritt, diabetisk nefropati, tubulær nefritt, polycystisk) og unilaterale lesjoner av nyrene (pyelonefritt, en tumor, et traume, en enkelt cyste renal hypoplasi, tuberkulose) Den vanligste årsaken. - glomerulonefritt.

Pathogenese: Det er viktig å redusere massen av nyreparenchyma, og produsere en BAS med hypotensiv effekt (Pg i gruppe E og I med vasodilaterende effekt, bradykinin og callidinum.

Hemical AG. Endringer i blodtilstanden (økt bcc eller viskositet) fører ofte til utvikling av arteriell hypertensjon (for eksempel sann polycytemi - Vaquez sykdom).

Medisinsk AH. Legemidler med hypertensiv effekt: adrenomimetiki (f.eks. efedrin, fenylefrin). Orale prevensjonsmidler (som inneholder østrogener, stimulering av renin-angiotensinsystemet og væskeretensjon). Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) forårsaker arteriell hypertensjon på grunn av undertrykkelse av syntese av Pg, som har en vasodilaterende effekt, og også på grunn av væskeretensjon. Tricykliske antidepressiva (stimulering av det sympatiske nervesystemet). glukokortikoider forårsake en økning i blodtrykk på grunn av økt vaskulær reaktivitet mot angiotensin II og norepinefrin, og også som et resultat av væskeretensjon.

Alkoholisk arteriell hypertensjon. I 5-25% av tilfellene er årsaken til hypertensjon kronisk alkoholbruk. Den eksakte mekanismen for hypertensiv virkning av alkohol er ikke kjent. Betydningen av stimulering av det sympatiske nervesystemet, øke produksjonen av glukokortikoider, hyperinsulinisme, øke cellulært opptak av kalsium og øke CSO under påvirkning av alkohol.

Blandet arteriell hypertensjon. I tillegg til det ovennevnte kan arteriell hypertensjon utvikles som et resultat av samtidig innlemming av flere mekanismer.

Klinikk, diagnose og behandling av dystonien i hjernen

Rollen av blodårer i menneskekroppen er uvurderlig: blod beveger seg gjennom dem, og leverer oksygen og næringsstoffer til alle organer og vev. Dystoni av karene i hjernen fører til brudd på blodstrømmen på grunn av spasmer. Som et resultat avtar forsyningen av blod og de nødvendige stoffene til hjernevevvet. Dette fører til utvikling av et karakteristisk symptomkompleks med mange manifestasjoner.

Grunnleggende begreper

Vegeta-vaskulær dystoni (VSD) er en utbredt sykdom som påvirker ulike systemer og organer. Når du er involvert i den patologiske prosessen i hjernen, snakk om den cerebrale formen av sykdommen. Begrepet "vaskulær dystoni i hjernen" forstås som en feilstilling mellom fartøyets arbeid og hjernens behov i sirkulasjonen.

Dette skjer på grunn av vaskulær spasme, som følge av at hjernen lider av tilstrekkelig mengde oksygen og næringsstoffer. Lidelse og venøs tone. Dystoni kan forekomme i alle aldre. Nylig er barn og til og med spedbarn utsatt for dystoni.

Ved denne funksjonen er tre typer dystoni karakterisert:

 • hypertensiv: sympatisk avdeling dominerer;
 • hypotonisk: Arbeidet til den parasympatiske avdelingen i nervesystemet hersker;
 • normotonisk: det er ingen overordnet avdelinger, deres dysfunksjon observeres.

Som et resultat av spasm utvikler et karakteristisk symptomkompleks, som inkluderer en rekke manifestasjoner som ofte forhindrer at legen raskt utfører nøyaktig diagnose. Men etter å ha gjennomført de nødvendige studiene, er den riktige diagnosen etablert og kompleks terapi av dystoni foreskrevet. I de fleste tilfeller er det svært vellykket.

Faktorer som fører til patologi

I barndommen er den viktigste årsaken til hjertesvikt i hjernen uoverensstemmelsen mellom nivået på modenhet og utviklingsgraden av det neuro-humorale apparatet. Det er en arvelig faktor i dystoni.

I voksen alder kan årsakene til denne patologien være:

 • uttømming av kroppen på grunn av smittsomme sykdommer, traumer eller rusmidler;
 • søvnforstyrrelser i form av søvnløshet, tidlig våkne om morgenen eller vanskeligheter med å sovne;
 • kronisk tretthet, stress;
 • hodeskader;
 • underernæring, søvnforstyrrelser og hvile
 • mangel på motoraktivitet eller overdreven belastning;
 • hormonell ubalanse under pubertet eller graviditet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • kompresjon av blodkar under osteokondrose;

Noen betydning i dystoni av hjernen har en endring av bosted, avhengighet, misbruk av kaffe og te, dårlig økologi, konstant arbeid i et tett rom. Intensiv fysisk aktivitet, eksponering for kjemi og stråling kan også provosere dystoni.

Karakteristiske manifestasjoner

Mangel på oksygen i hjernevevet under dystoni fører til oksygen sult, noe som utløser utviklingen av visse forandringer, som uttrykkes i karakteristiske kliniske manifestasjoner. Hver person bør ha en viss årvåkenhet når følgende symptomer oppstår:

 • hyppige hodepine i nakkenes nakke, templer og panne, hvor angrepene kan bli forlenget i lang tid;
 • hevelse i ansiktet om morgenen (vanligvis den nedre delen);
 • rask tretthet og døsighet
 • plutselig sterk svimmelhet,
 • en følelse av kvalme og kortpustethet;
 • hyppige humørsvingninger.

Spesielt nøye overvåke disse manifestasjonene av dystoni hos barn, fordi ikke alle barn er i stand til å klage eller spesifisere sine klager.

I forsømte tilfeller kan dystoni manifesteres ved tap av orientering og tale- og minneverdier. I fravær av adekvat terapi kan de være irreversible, noe som fører til slag eller hjerteinfarkt. Derfor, når det er enda et tegn på patologi fra alt ovenfor, bør man vende seg til en spesialist for gjennomføring av det nødvendige sett med studier.

Gjennomføring av diagnostikk

For å gjøre en diagnose må du vise ekspertens eksterne symptomer på dystoni og påpeke alle dets manifestasjoner. Men det bør klargjøres at en sykdomsklinikk og pasientens klager for diagnosen "hjerneskade i vascular dystonia" ikke er nok. Å etablere den riktige diagnosen bidrar til å utføre et obligatorisk forskningskompleks:

 • laboratorium: urin og blodprøver;
 • funksjonell: EKG, transkardiell dopplerografi, tosidig skanning av fartøy i nakken og hodet;
 • Røntgen (røntgen ryggrad i to fremspring) og ultralyd;
 • høyteknologisk: MR;
 • tillegg: datatomografi;
 • ekkofinografi av hjernen: bestemmer patologiske forandringer og problemområder.

Om nødvendig gjøres en undersøkelse av nivået av blodhormoner, daglig overvåking av blodtrykket. Om nødvendig skal pasienten bli vist til nevrolog, urolog, endokrinolog og kardiolog for konsultasjoner.

Kompleks terapi

Etter å ha gjennomført det nødvendige sett med forskningsmetoder, er neste trinn å bestemme behandlingsregime for vaskulær dystoni, som består av flere terapeutiske stadier.

1) Medisinbehandling. Avhengig av hovedsymptomene, er hjernens dystoni foreskrevet følgende medisiner:

Utvelgelse av et bestemt sett med legemidler, deres former (kapsler, droppere, etc.), dosering og varighet av medisinering er utelukkende legen som har ansvaret for sykdommens anamnese og disse tilleggsforskningsmetodene. De bidrar til å styrke karveveggene og normalisere arbeidet i kardiovaskulærsystemet.

Hjelpemetoder. Komplekset av tilleggsprosedyrer for vaskulær dystoni i hjernen innebærer nødvendigvis akupunktur, nakkekrammassasje og fysioterapi. Sistnevnte består av magnetisk terapi, elektroforese ved bruk av brom, euphyllin eller magnesia.

Massasje og akupunktur i dystoni bidrar til å lindre spasmer av blodårer, akselerere blodsirkulasjonen og næringsstofftilførsel til hjernevevet. I osteokondrose bidrar de til å fjerne muskelkontraksjoner, som ofte blir årsak til dystoni.

Livsstilsendring. Siden en feil livsstil er ofte den viktigste årsaken til dystoni, anbefales det sterkt å endre sine vaner. Uten gjennomføringen av denne anbefalingen vil de ovennevnte rettsmidler for hjernens dystoni være ineffektiv eller kortvarig.

Først og fremst må du utvikle en optimal daglig rutine med endring av perioder med arbeid og hvile. Det er nødvendig å sove godt (minst 8 timer) og spise riktig. Det er nødvendig å forlate dårlige vaner, å gjøre gymnastikk og auto-trening.

Hjemmeterapi

Som metoder for tradisjonell medisin for dystoni, kan du bruke følgende populære oppskrifter:

 1. Infusjon av immortelle sand: Du trenger en liten klype bakken, som du må fylle med et glass kokende vann; bør ta en ferdig kjøttkraft i en måned hver dag;
 2. Frisk fra en honningrose og gulrøtter: Det er nødvendig å male disse ingrediensene i en blender i like store mengder og bruke den i ferdig form hver dag; fremmer styrking av vaskulære vegger;
 3. Infusjon av hvitløk: Noen hvitløksklær skal males til en homogen mush og helle et glass alkohol; Deretter plasseres i kjøleskapet og la det fylles i et par uker. det er nødvendig å legge til et par dråper om dagen i et glass melk og drikke.
 4. En blanding av juice: blandes bete, gulrot og agurk juice i forholdet 1: 3: 1, og ta inne hver dag i en uke. Eller bare søk biffhalvdeler til templene i 5-7 minutter.

En pasient med etablert vaskulær dystoni må lære å kontrollere de nærliggende angrepene av sykdommen. For rask lindring av smerte hjemme, anbefaler eksperter å bruke følgende metoder:

 • Senk føttene i kaldt vann og hold det i minst 3 minutter;
 • vask ansiktet med kaldt vann og legg deg ned
 • drikke et glass varmt vann med en liten mengde honning;
 • gjør selvmassasje: sakte slår palmen på pannen til venstre og høyre i retning fra nesen til templene, haken;
 • masser sirkulære bevegelser av whisky med fingertuppene dine;
 • bruk aromaterapi: slipp på overleppen en dråpe lavendelolje, valerian, mynte, jasmin.

Hvis ikke et av de listede produktene med vaskulær dystoni ikke hjelper, bør du straks kontakte en medisinsk institusjon for å få hjelp.

Utvikling av komplikasjoner i fravær av terapi

I tillegg til det faktum at manifestasjoner av vaskulær dystoni forårsaker mye uleilighet, forstyrrer et normalt liv, truer de med alvorlige konsekvenser. Med fremdriften av dystoni i fravær av adekvat terapi utvikles patologiske endringer i karossens struktur. De fremkaller et brudd på vaskulær tone og går gradvis inn i kronisk form, noe som er vanskelig å kurere komplekse behandlinger.

Blant de vanligste årsakene til dystoni i hjernen er:

 1. Forstyrrelse av hjerneblodforsyning. Det manifesterer seg i form av intens hodepine, minne og oppmerksomhetsforstyrrelser. Det kan være en av årsakene til slag.
 2. Vaskulær spasme. Det fører til irreversible forstyrrelser i hjernens arbeid, som i alvorlige tilfeller manifesteres av epileptiske anfall, svekket koordinering av bevegelser og nedsatt syn. Utvikler en gradvis atrofi av hjerneceller, som kan tjene som en av årsakene til Alzheimers sykdom.
 3. Forstyrrelser av følelsesmessig bakgrunn. Er manifestert panikkanfall, en følelse av uforklarlig angst, nevroser. Noen ganger utvikler depresjon i forskjellige grader av alvorlighetsgrad.

Gjennomføring av forebyggende tiltak

Mange pasienter med dystoni klager ofte på sine karakteristiske manifestasjoner bare med fysisk, følelsesmessig stress, værendringer eller hyppig stress. Derfor har en profylaktisk korreksjon av livsstilen en betydelig effekt i hjernens vaskulære dystoni.

For å glemme ubehagelige symptomer, er det nok til å normalisere arbeidsmodus og hvile, skape gunstige forhold på jobben og hjemme, og også forlate dårlige vaner.

For å styrke cerebral fartøy når det gjelder profylakse av dystoni, hjelper flere anbefalinger:

 • Det er nødvendig å delta i respiratorisk gymnastikk, yoga, svømming, sykling og gå mer;
 • Ikke sitte lenge før en TV eller datamaskin;
 • du bør prøve å stå opp og gå til sengs samtidig og ofte gå ut i frisk luft;
 • det er nødvendig å utføre vanlige prosedyrer for herding, for å ta en kontrastdusj;
 • Hvis mulig, unngå mentale og fysiske overbelastninger;
 • Unngå å røyke og prikker rom;
 • drikke mer væsker i løpet av dagen;
 • bør være fra dårlige vaner og ikke misbruke te og kaffe.

Bli kvitt vaskulær dystoni vil hjelpe til med riktig ernæring. For å utelukke utviklingen karakteristisk for sykdommen av patologiske prosesser trenger å spise mer rå grønnsaker og frukt med obligatorisk inkludering i dietten av hvitløk, bønner, grønnsaker, løk, korn, fisk og grønn te.

Det er nødvendig å utelukke fra dietten følgende liste over produkter: svinekjøtt, lam, røkt produkter, kakao, majones, sjokolade. Kontraindikert meieriprodukter med stort fettinnhold, stekt og fet mat, marinader. Du bør spise mindre smør og sukker.

prediksjon

Vaskulær dystoni i hjernen forstyrrer ikke livet, men det påvirker livskvaliteten negativt. Ofte er det komplisert av panikkanfall og alvorlige søvnforstyrrelser. Med rettidig oppdagelse av denne patologien i 90% av alle tilfeller er det mulig å oppnå suksess i behandlingen. Men bare 2 av 10 pasienter behandles med de ovennevnte symptomene til legen i tide.

Resten kommer for hjelp når ingen hjemmepleje terapi metoder hjelper, og symptomene blir utålelig. Og selv i dette tilfellet klarte dystonien oftest å korrigere og kurere i tide. Men for dette vil det være nødvendig å utøve en betydelig innsats og følge alle doktors forskrifter. Generelt er prognosen for dystoni gunstig.

For flere tiår siden var fremveksten av problemer med hjernens kar karakteristisk for de eldre. Nylig er dystoni funnet blant unge mennesker. I storbyer på grunn av alvorlig luftforurensning med høyt innhold av giftige stoffer, er også barn ikke beskyttet mot det.

Med vegetativ-vaskulær dystoni i hjernen, er det forskjellige kliniske manifestasjoner som forstyrrer det normale livsforløpet og får en person til å søke hjelp. Noen ganger må spesialister gjøre mye forskning før en nøyaktig diagnose er etablert. I de fleste tilfeller kan sykdommen ikke takle helt, som har en gunstig effekt på den generelle tilstanden til pasienten, slik at han kunne komme tilbake til arbeid, hjem saker og bekymringer.

Hva påvirker vaskulær tone, hvor farlig er endringer i trykk i fartøyene?

Graden av spenning i glatte muskler i vaskemuren kalles tonus. Når det øker, øker motstanden mot blodstrømmen, blodtrykket øker, med lav tone, blir det arterielle lumen større og trykket faller. Denne prosessen påvirkes av neurale mekanismer - sympatiske og parasympatiske innervasjon, vasomotorisk sentrum av hjernen, samt betydelige mengder av hormoner og bioaktive forbindelser.

Brudd på normal tone fører til hypertensjon eller hypotensjon.

Les i denne artikkelen

Hvorfor trenger du vaskulær tone

Ved hjelp av vaskulær tone regulerer kroppen en av hovedparametrene - blodtrykk. Dens normale nivå sørger for tilstrekkelig ernæring av indre organer, inkludert myokard, hjernen. Fra hvordan å reagere på endringer i den vaskulære veggen av den interne parametere og ytre miljø den er avhengig av menneske når atmosfæretrykket synker, øker fysisk aktivitet, virkninger av stressfaktorer.

Hos friske mennesker, en god kondisjon av det kardiovaskulære systemet, er det særlig når en rask utvidelse og sammentrekning av blodårene i respons til belastningen, og deretter like raskt vaskulær tone tilbake til det normale. Videre får alle organer og vev en tilstrekkelig mengde blod, noe som betyr at oksygen og næringsstoffer, metabolske prosesser aktiveres, og ekstra stress blir enkelt overført.

Den første tonen på fartøyene opprettholdes av arbeidet med glatte muskler. Således koronararteriene, skjelettmuskel og nyreblodkarene har høy, og hud og slimhinner mate arterier lav tone. Når den intense stimulansen er aktiv, synker den høye tonen og den lave tonen øker.

Vi anbefaler å lese artikkelen om vaskulær angiospasm. Fra det vil du lære om årsakene og typene angiospasme, symptomer, diagnosemetoder og behandling, forebygging hos barn og voksne.

Og her er det mer detaljert om behandling av aterosklerose av cerebral fartøy.

Reguleringsmekanismer

Kontroll og vedlikehold av de nødvendige parametrene for fartøyets lumen utføres av tre mekanismer - lokal (autonom regulering), nervøs og humoristisk (gjennom blod, vævsvæske).

nervøs

Umiddelbar innvirkning på tonen i vaskemuren har impulser som kommer fra den vasomotoriske senter av hjernen. Det overfører et signal om innsnevring av lumen av arteriene gjennom sympatiske fibre, og om utvidelsen av parasympatiske signaler.

Det andre nivået (refleks) er strukturer av karoten sinus, aorta og lungearterien. De inneholder reseptorer som oppfatter blodtrykk, dets alkaliske reaksjon, innholdet av oksygen og karbondioksid. Gjennom nervefibrene kommer informasjonen til ryggradenes sentre. På grunn av denne kontrollkoblingen blir blodstrømmen fordelt under stressforhold - vitale organer får viktige næringsstoffer, selv til skade for andre.

Tynnere regulering utføres av hypothalamus. Det endrer aktiviteten til noen deler av vegetative fibre, som hemmer signaler fra andre. Dette skyldes slike mekanismer:

 • Sympatiske nerver redusere diameteren karene i huden, slimhinner og fordøyelsessystemet, utvider koronararteriene og hjerne, lunge og skjelettmuskel.
 • Parasympatiske dilaterer tungenes fartøy, kjertlene i munnhulen, hjernens vaskulære membran og kjønnsorganer.
 • Axon reflekser har en lokal vasodilator effekt. Et eksempel er rødhet av huden med irritasjon av dets reseptorer.

humoral

På lokalt nivå regulere vaskulær tonus av blodelektrolytter - natrium og kalsium innsnevre fartøy og trykksatt, og kalium og magnesium har den motsatte effekt. Autonome regulatorer inkluderer også:

 • metabolske produkter (karbondioksid, organiske syrer, hydrogenioner) akselerere overføringen av impulser til hjernen, smalere karene;
 • histamin, bradykinin og prostaglandiner senker tonen;
 • serotonin, endotelens enzymer (indre skall) har en vasokonstriktiv effekt.

Systemisk regulering av vaskulær tone utføres av hormoner som utskiller endokrine kjertler:

 • adrenalin og norepinefrin smal alle arterier, unntatt hjernen, nyre og skjelettmuskler;
 • vasopressin reduserer venerens lumen og angiotensin 2 arterier og arterioler;
 • kortikosteroider i binyrene og tyroksin øker gradvis tonen i karene på grunn av sympatiske impulser.

lokal

Dette er reaksjonen av fartøyet til to hovedparametere - blodtrykk og hastighet. Ved høyt trykk strekker glatte muskelfibre seg, noe som fører til at deres refleks sammentrekning og økt motstand. Med en reduksjon i trykk i arteriene, slapper veggen av og hindrer ikke blodets fremgang. Disse prosessene krever ikke involvering av hjernen.

Brudd på lokal regulering kan oppstå med mangel på oksygen, blodtap, dehydrering, lav motoraktivitet.

Hva påvirker vaskulær tone

Enhver endring i det interne eller eksterne miljøet påvirker aktiviteten til kardiovaskulærsystemet. De hyppigste årsakene til betydelige svingninger i vaskulær tone er:

 • reduksjon eller økning i atmosfæretrykk, klimaendringer;
 • genetiske trekk ved reaksjonen av nervesystemet;
 • stressende situasjoner;
 • smittsomme sykdommer;
 • forgiftning med kjemikalier, medisiner, alkohol eller nikotin;
 • traumer til skallen;
 • aterosklerose;
 • diabetes mellitus;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • ubalanse av kjønnshormoner;
 • fedme;
 • lav fysisk aktivitet.

Hva vil bruddene fortelle (redusere, øke)

Vibrasjoner i vaskulær tone er normale reaksjoner på endringer i det interne og eksterne miljøet. Sykdomstilstander oppstår bare med jevn oppgang eller fall.

Lav tone - hypotensjon

Det er en reduksjon i blodtrykket under 100/60 mm Hg. Art. I dette tilfellet kan den generelle svake tonen ikke kompenseres av en lokal økning i resistens av arterioler eller kapillærer.

Typiske kliniske manifestasjoner er:

 • generell svakhet,
 • rask tretthet,
 • hodepine
 • svimmelhet,
 • svimlende stater,
 • smerte i hjertet.

Årsakene til vedvarende hypotensjon kan være medfødt astheni, lav aktivitet av binyrene, skjoldbruskkjertel, hypofyse. Nedgang i trykket er registrert med utmattelse, langvarig infeksjon, forgiftning. De mest alvorlige forholdene oppstår med sjokk eller sammenbrudd, som følger med skader, brannskader, anafylaktiske reaksjoner, akutt hjertesvikt.

Se på videoen om hypotensjon, årsaker og behandling:

hypertensjon

Mekanismen for høy motstand av arterievegg hos eldre er oftest forbundet med sklerotiske endringer, tap av vaskulær elastisitet. I en yngre alder spilles hovedrolle av vaskulær spasme. Det oppstår når reguleringen av sentralnervesystemet eller den humorale lenken er svekket. Oftest er det endringer i aktiviteten til det vasomotoriske senteret.

Under påvirkning av en forlenget stressfaktorer oppstår hjerne-overspenning ved vedvarende eksitasjon sone, som sender en konstant strøm til arteriene vasokonstriktive pulser. Reaksjonen av karene til irritasjon øker, og noen ganger forvrenger den også.

En sekundær økning i vaskulær tone forekommer i slike sykdommer:

 • glomerulo- og pyelonefritis,
 • komprimering av nyrene,
 • forstyrrelse av endokrine kjertler,
 • polio,
 • svulster og blødninger i hjernen.

Hvordan øke eller redusere tone i blodårene

For normalisering av vaskulær tone bør følgende anbefalinger følges:

 • vanlig trening, spesielt nyttig cardio - gå, løpe, svømme;
 • nok tid til søvn;
 • utføre kontrasterende vannprosedyrer;
 • holder seg til en diett og et sunt kosthold.

I tilstedeværelse av sykdommer der tonene i karene er forstyrret, er det nødvendig å utføre behandling med en spesialist, selvmedisinering i slike tilfeller kan føre til fatale konsekvenser.

Vi anbefaler å lese artikkelen om cerebral aterosklerose av cerebral fartøy. Fra det vil du lære om årsakene til sykdomsutviklingen, tegn på aterosklerose, diagnostiske prosedyrer og terapimetoder.

Og her handler det mer om årsakene til lavt blodtrykk.

Vaskulær tone reflekterer tilstanden til regulatoriske mekanismer fra nervesystemet og endokrine organer. Dens nivå påvirkes av alle endringer i det interne og eksterne miljøet. I en sunn person oppstår stigende og fallende fysiologiske grenser. Hastigheten til retur til de innledende parametrene viser treningsnivået til kardiovaskulærsystemet.

Ved patologiske forhold er tonen høy (hypertensjon) eller redusert (hypotensjon). Normalisering av vaskulær motstand utføres i form av terapi av den underliggende sykdommen.

Mexidol brukes til cerebral fartøy for å forbedre blodsirkulasjonen, fjerne negative manifestasjoner av VSD og andre. I utgangspunktet tar de ut injeksjoner og bytter deretter til tabletter. Legemidlet vil hjelpe med spasmer, for hjertet. Er det innsnevring eller utvidelse av blodkarene?

Det er synkope i vaskulær dystoni i alvorlige tilfeller. Når VSD kan hindre dem, vet enkle regler for oppførsel. Det er også viktig å forstå hvordan man hjelper med svimning fra vegetativ-vaskulær dystoni.

Det oppstår angiospasme i blodårene på grunn av mekaniske problemer eller ujevnhet i sengen. Det kan være cerebralt, perifert, funksjonelt, oppstår i hjernens eller lemmerens arterier. Symptomer i et barn og en voksen er smerte. Behandling av vasospasme er individuelt valgt.

På grunn av stress, ubehandlet hypertensjon og mange andre årsaker, kan en cerebral hypertensiv krise forekomme. Det skjer vaskulær, hypertensive. Symptomer manifesteres av alvorlig hodepine, svakhet. Konsekvensene er slag, hjerne ødem.

En viktig funksjon er koronar sirkulasjon. Dens funksjoner, bevegelse krets på en liten sirkel, fartøy, fysiologi og regulering studere Hjerte mistenkt problemer.

Med iskemisk, hemorragisk hjerneslag, er mobiliteten svekket hos pasienter. Fysioterapi for hjerneslag kan gjenopprette pasienten, returnere ham til normalt liv. Hvor mange leksjoner kan startes og hva slags hjem kan jeg bruke? Hvordan gjør du det riktig?

Om nødvendig utføres rheoencefalografi av fartøyene. Indikasjoner kan mistenkes for atherosklerose, hypo- og hypertensjon, dystoni og andre. Oppførelsen av REG kan være med funksjonelle tester for en detaljert undersøkelse av blodtilførselen til hjernen.

Cerebral aterosklerose av cerebral fartøy truer livene til pasientene. Under hans innflytelse endres en person til og med i karakter. Hva skal jeg gjøre?

Akutt vaskulær insuffisiens eller vaskulær kollaps kan forekomme i alle aldre, selv i de minste. Årsakene kan være forgiftning, dehydrering, blodtap og andre. Symptomer bør være kjent for å skille fra svimning. Tidlig beredskapssorg vil redde deg fra konsekvensene.

Les Mer Om Fartøyene