Naturlige statiner fra høyt kolesterol

Narkotikabehandling av hyperkolesterolemi forårsaker ofte bivirkninger. Dette forstyrrer normal drift av indre organer og systemer. Et alternativ til legemiddelbehandling er naturlige kolesterolstatiner som finnes i mat og urter.

Frukt og bær

Friske frukter, bær og grønnsaker har nyttige vitaminer og sporstoffer. Disse stoffene normaliserer fordøyelsessystemet, beskytter mot utvikling av aterosklerose, fremmer eliminering av toksiner, LDL (low density lipoproteins), som danner kolesterolplakk på veggene i blodårene.

I epler inneholder vegetabilsk fiber, pektiner, vitaminer B3, C. Disse aktive ingrediensene beskytter veggene i blodkarene, normaliserer arbeidet med kardiovaskulærsystemet, fremmer produksjonen av fordøyelsesenzymer. De trengs for å redusere nivået av skadelig kolesterol (LDL) og øke den nyttige (HDL).

Sitrusfrukter er rike på vitamin C, som styrker den totale immuniteten, deltar i metabolske prosesser, er en naturlig antioksidant som bidrar til å fjerne overflødig lipoprotein og toksiner.

Følgende frukter og bær er også nyttige:

 • sitron;
 • grapefrukt;
 • orange;
 • Apple;
 • druer;
 • avokado;
 • jordbær;
 • blåbær;
 • granater;
 • svart currant;
 • tyttebær.

Bær inneholder i deres sammensetning polyfenoler, som med vanlig bruk øker nivået av nyttig kolesterol med 5%. For å forebygge hjertesykdom, er åreforkalkning av blodkar det anbefales å drikke ferskt tilberedte frukt- og bærjuice hver dag.

Røde druesorter er rike på resveratrol. Det er en kraftig antioksidant, gunstig effekt på det vaskulære systemet, styrker veggene i arteriene, forhindrer dannelsen av kolesterolplakk. Det er nyttig å drikke et glass rødvin om dagen, men ikke mer.

Fra druefrøoljen er produsert, kan den brukes under matlaging for å normalisere forholdet mellom lipoproteiner i blodet.

grønnsaker

Du kan erstatte stoffstatistene med kål. Det er et rimelig produkt som fremmer
eliminering av lipoproteiner med lav tetthet fra kroppen. Du kan spise den i noen form: stekt, surkål, stuvete. Men de fleste av de nyttige komponentene lagres i et friskt produkt som ikke er varmebehandlet.

For å redusere kolesterol anbefales det å spise hvitløk hver dag.

Ved vanlig bruk av det i 2 måneder hos pasienter, senker innholdet av LDL i blodet. Men dette produktet er kontraindisert i sykdommer i mage-tarmkanalen.

Et annet nyttig middel for høyt kolesterol er søt pepper. Med mengden vitamin C innhold er det mindre enn bare sitron og svart currant. I sin sammensetning, har pepper kalsium, kalium, som styrker veggene i blodkarene, øker permeabiliteten. Regelmessig forbruk av grønnsaker kan forhindre atherosklerose, hjerteinfarkt og slag, normalisere arbeidet i fordøyelsessystemet.

Selv det høyeste kolesterolet kan senkes hjemme. Bare ikke glem å drikke en gang om dagen.

Sopp har uerstattelige nyttige egenskaper. De inneholder vitaminer B3, D, kalsium, kalium, som er nødvendige for normal drift av kardiovaskulærsystemet. Disse komponentene er involvert i lipidmetabolisme, bidrar til å normalisere nivået av skadelig kolesterol. Anti-inflammatorisk virkning hjelper under behandling av aterosklerose, trombose.

Sopp er rik på vegetabilske proteiner, kan tjene som erstatning for kjøtt med lavt kalori diett. Du trenger bare å kjøpe mat i butikken, og samle dem selv er farlig for helsen din.

Det er nyttig å regelmessig motta jordiskoksjuice. Denne rotgrønnsaken inneholder pektiner, som fremmer forbedring av intestinal peristaltikk, blodsirkulasjon, senking av kolesterolnivå. Jerusalem artisjokk brukes til behandling og forebygging av diabetes mellitus, aterosklerose, hjertesykdommer.

Grønnsaker og krydder

Frisk grønn persille i sammensetningen har vitamin C, karotenoider og vegetabilsk fiber. Disse stoffene øker innholdet av høyt tetthet lipoproteiner og fjerner skadelige kolesterolforbindelser. Enhver grønn er nyttig for forebygging av aterosklerose av blodårer, hjertesykdommer.

Viktig! Under behandling med naturlige statiner, er det nødvendig å konsultere en lege!

Gurkemeie er et duftende krydder, som inneholder en nyttig komponent av curcumin. På grunn av dens koleretiske egenskaper
senker nivået av kolesterol, gjør leveren til LDL i galle, som deretter utskilles gjennom tarmen. I tillegg har stoffet antibakteriell, antifungal, antiviral effekt.

Det vil være svært nyttig å redusere sellerinivået
LDL i behandlingen av hyperkolesterolemi. Planten inneholder vitaminer C, B, karotenoider, kolin. Den unike sammensetningen bidrar til normalisering av funksjonene til organene i kardiovaskulærsystemet. Selleri stimulerer metabolske prosesser i kroppen, bidrar til å bekjempe overflødig vekt.

Umettede fettsyrer

Animalfett bidrar til akkumulering av skadelig kolesterol og utvikling av aterosklerose. Under behandlingen av disse plager kan du ikke bruke smør, svinekjøtt, lam. Kilden til fett bør være plantefôr. Disse er naturlige, ikke-raffinerte oljer av kaldpressing: linfrø, oliven, fersken, gresskar. De kan brukes til å fylle ferske salater.

For å danne høy tetthet lipoproteiner i blodet, må omega-3 fettsyrer komme inn i kroppen. Deres kilde er sjøfisk (sild, laks, sardiner), apotek fiskeolje.

En annen naturlig statin er linfrø. De inneholder fettsyrer. Bruken av dette produktet normaliserer lipidmetabolisme, noe som bidrar til stabilisering av vekt i fedme. Linfrø er veldig nyttig for å behandle fordøyelsessykdommer, forbedre fordøyelsen og fjerne overflødig kolesterol og farlige giftstoffer fra kroppen.

Korn, nøtter og belgfrukter

Hele korn er rik på fiber, vitamin B3. Disse inkluderer havre, bokhvete, ris, hvetekorn. De er nyttige for å lage mat til frokost for å gi kroppen energi, normalisere fordøyelseskanalen, redusere høyt kolesterol.

Naturlig statin er havregryn, som utfører en antioksidantfunksjon og fjerner LDL. Den kan blandes med vanlig mel under tilberedningen.

Soyabønner og belgfrukter inneholder vegetabilsk fiber og er uunnværlig for lavt kalori diett. Overvekt bidrar til utviklingen av aterosklerose og hyperkolesterolemi, så under behandlingen foreskrives en diett som ekskluderer fett kjøtt. Et nødvendig protein for å mette kroppen kan være ved hjelp av fermentert soya, bønner.

Pistasjenøtter forstyrrer absorpsjonen av LDL i tarmen. Peanut inneholder en nyttig komponent - resveratrol, som er nødvendig for behandling av hyperkolesterolemi.

urter

For å redusere kolesterol i folkemedisin bruk medisinske urter. Påfør kolagogue og planter rik på vitamin C, B, noe som bidrar til eliminering av LDL og økning av HDL. Denne bitre malurt, salvie, trommehval, løvetann, plantainfrø, fjellaske, rose hofter.

Fra urter kan du forberede avkok eller infusjoner. For å gjøre dette, ta 1 ss tørket planter og hell 0,5 liter kokende vann. Deretter dekkes dekkene med lokket og får stå i 2 timer. Det fremstilte produktet filtreres gjennom en sigte og tas i 100 ml 3 ganger om dagen. Terapeutisk kurs er 1 måned.

Det har lenge vært fastslått at det er umulig å fullstendig kvitte seg med CHOLESTERIN. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Hodet til Institutt for kardiologi Renat Akchurin forteller om dette virkelig er slik. Les mer.

Noen planter har en rekke kontraindikasjoner som bør vurderes under behandling med folkemidlene. Cholagogue gress kan ikke brukes til forverring av cholecystitis, hvis det er steiner i galleblæren. Noen av de aktive ingrediensene kan utvikle allergiske reaksjoner.

Behandlingen av høyt kolesterol med naturlige statiner, som finnes i mat, planter, kan erstatte tradisjonelle medisiner. Slike terapi forhindrer dannelsen av kolesterolplakk i veggene i karene, utviklingen av aterosklerose, hjerteinfarkt og slag.

Nyttig informasjon

Overvekt, tretthet, smerte i hjerte og brystkassen, svak tilstand, dårlig hukommelse, prikking i ekstremiteter, kortpustethet, selv med en liten last, hypertensjon - alle disse er symptomer på høyt kolesterol! :

Hvis du har minst 2 av symptomene oppført, kan du ha høyt kolesterol, noe som er veldig farlig for livet! Blodet tykner og begynner å bevege seg sakte gjennom karene, som et resultat av hvilke organer og vev mister oksygen og næringsstoffer. Og kolesterolplakk i blodårene kan føre til en forverring av blodstrømmen eller for å fullstendig tette opp karet.

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju med en phlebologist, der hemmeligheten er avslørt hvordan å bringe kolesterol tilbake til det normale! Les intervjuet.

Doktorer anbefaler! Med dette unike verktøyet kan du raskt takle kolesterol og leve i en meget gammel alder. Stroke og hjerteinfarkt kan lett forhindres! Les artikkelen i sin helhet >>>

Naturlige analoger og et alternativ til statiner

Dyslipidemi er en tilstand preget av en endring i antall og korrelasjon av viktige lipidmetabolisme parametere. Dens fare ligger i risikoen for atherosklerose av hjernens, hjerte, lemmer, nyrer og andre organer med utseende av tegn på iskemi.

Pasienter med høyt kolesterolnivå som ikke vil bruke rusmidler fra statin-gruppen, kan anbefales å spise mat som inneholder naturlige statiner

Når bare statoterapi vises?

Medikasjonskorreksjon ved perifert detektert hyperkolesterolemi er bare nødvendig i tilfeller der kolesterolkonsentrasjonen overstiger 7-8 mmol / l. Det første trinnet i å forsøke å redusere nivået på denne indikatoren er diett. Men det er indikert i fravær av strukturelle skader på hjertet. Det er forhold og sykdommer der, uansett grunnlinjenivået av kolesterol og lavdensitetslipoproteiner, er det nødvendig å ta statiner for å senke kolesterolet.

Hvis en pasient med anamnese er klar over at han har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag, foreskrives en rekke medikamenter, dersom de ikke tidligere ble anbefalt til bruk. Blant gruppen av agenter som forbedrer prognosen, er de ledende stillingene representanter for statiner.

Videre vil Simvastatin og Atorvastatin ha større effekt i tilfelle en vaskulær hendelse som allerede har skjedd.

Likeledes bør vi opptre, dersom resultatene av ekkokardiografi avdekket parti hypokinesis og på elektrokardiografiske film - arrdannelse eller myokardinfarkt. Presiser terapeutiske doser av hydroksymetylglutarylkoenzym A-reduktaseinhibitorer.

Brudd på rytmen av hjerteaktivitet, som er farlig trombose, er en indikasjon på utnevnelse av statiner. Blant dem, atrieflimmer, atriell flutter, samt ekstrasystol og paroksysmal takykardi.

Statiner av naturlig opprinnelse

Denne gruppen av HMG-CoA-reduktasehemmere syntetiseres av myceliale sopp. Midler refererer til naturlige statiner. I motsetning til andre rusmidler i denne gruppen, var Lovastatin og Mevastatin ikke kjemisk modifisert.

Under påvirkning av lovastatin redusert total kolesterol i blodplasmaet, konsentrasjonen av LDL og VLDLP

Lovastatin er oppnådd fra kulturen av sopp Aspergillus terreus. Å komme inn i blodet, hemmer det konkurransemessig hydroksymetyl-glutaryl-koenzym A-reduktase. Dette reduserer den endogene kolesterolkolonnen i den atherogene fraksjonen av lipoproteiner. På det farmasøytiske markedet er det slike legemidler, hvorav grunnlaget er Lovastatin, som:

Mevastatin er et produkt av livet til sopp Penicillium citrinum. Grunnlaget er compactin. Farmakologer insisterer på at effekten av lovastatin overstiger effekten av Mevastatin.

Alvorlige fordeler ved disse statinene har ikke. De er forfedrene til kjemisk modifisert Simvastatin, Pravastatin, Rosuvastatin. Alle disse stoffene har stor effektivitet i kampen mot dyslipidemi, aterosklerose på forskjellige steder.

Nye stoffer utvikles som påvirker lipidprofilen. De er oppfordret til å handle ikke bare på scenen av dannelsen av mevalonsyre, men også på tidligere og senere stadier av biosyntese av kolesterol. Inntil de har bestått de nødvendige kliniske forsøk, har de derfor ikke inntatt rutinemessig praksis.

Situasjoner der statiner er bedre å erstatte

Det er lenge kjent at stoffer i denne gruppen kan føre til brudd på leverfunksjonen. Dette manifesteres i en økning i konsentrasjonen av leverenzymer - transaminaser. Denne situasjonen indikerer en cytolyse - ødeleggelsen av leverenes cellulære struktur.

Overskrider nivået av ALT og AST mer enn tre ganger - indikasjonen for kansellering. Legen bør tenke og bestemme hva du skal erstatte statinene i denne situasjonen. Den andre betingelsen er en markert økning i nivået av CK. Det snakker om nederlaget i muskelfibre. Hvis det fortsatt er myalgi-syndrom (muskelsmerter), er det all grunn til å avbryte statinterapi og korrigering av lipid-profil utført ved bruk av en "naturlig statiner" (fra høyt kolesterolnivå), eller de andre lipid-senkende midler.

Når kan jeg bruke naturlige analoger av statiner?

Når forhøyede tall for kolesterol eller triacylglyserider ikke er mye høyere enn normale verdier, og det er ingen tegn på strukturens patologi i hjertet, kan du prøve naturlige produkter som vil redusere disse indikatorene. Etter dette overvåkes tilstanden til lipidprofilen.

Hvis kolesterol- og lavdensitetslipoproteiner ikke når målnivået, eller i det minste ikke halveres, er det nødvendig å bytte til farmakologisk korreksjon av metabolske forandringer.

Det er kjent at noen forbindelser som forstyrrer utviklingen av aterosklerose, er i mat. Hvilke produkter inneholder anti-aterosklerotiske stoffer av naturlig opprinnelse?

Naturlige forbindelser i kampen mot dyslipidemi

Omega-3 fettsyrer er flerumettede organiske forbindelser. I motsetning til kolesterol hemmer de fremgangen av aterosklerose. Dette øker innholdet av antiaterogen fraksjon av serumlipider - lipoproteiner med høy tetthet. Samtidig reduseres mengden av LDL, liksom den totale kolesterolindeksen, atherogenitetsindeksen.

Kilden til Omega-3 er havfisk av fettsorter, for eksempel laks, samt linfrøolje

Disse syrene kan finnes i fettfisk. Denne silden, makrell, rosa laks. Andre marine produkter inneholder også anti-atherogene omega-3-flerumettede syrer. Flere multiple bindinger i deres sammensetning gir en reduksjon i den relative andelen LDL og såkalt "dårlig" kolesterol, samtidig som det øker bassenget med høy tetthetslipoproteiner.

Det er et medisinsk preparat i det moderne farmasøytiske markedet, som inneholder beryktede syrer. Dette verktøyet heter Omakor. For behandling av dyslipidemi med strukturell skade på hjerte og cerebral kar, er det neppe mulig å erstatte statiner. Men med vanlig kolesterolemi, og spesielt innenfor rammen av angina uten hjerteinfarkt, blir dette stoffet et middel til valg for kardiologer og terapeuter. En betydelig ulempe er den høye prisen og behovet for langsiktig opptak.

Prinsippet om diett i behandlingen av dyslipidemi er begrensningen i dietten av animalsk fett.

Det er en misforståelse at vegetabilske oljer inneholder kolesterol. Dette er en myte. Kolesterol er et produkt av den vitale aktiviteten til representanter for dyreriket. Planter kan ikke syntetisere denne forbindelsen. Derfor, i mat terapeuter, anbefaler kardiologer og ernæringseksperter å inkludere vegetabilske oljer til det maksimale. Preference er gitt til oliven, linfrø, sennep olje. De inneholder en meget stor mengde flerumettede fettsyrer.

Narkotika Alternativ til Statins

Hvis intoleranse, ineffektivitet eller tilstedeværelse av kontraindikasjoner til bruk av denne gruppen av legemidler, er riktig lipidprofilen nødvendig med hjelp av andre medisiner. Blant dem:

Med hver av legemidlene bør leses i detalj.

fibrater

Fibre har større effekt på innholdet av triacylglyserider. På grunn av aktivering av enzymet lipoprotein lipase, reduseres mengden VLDL og LDL. Derfor, ikke bare nivået av TAG, men også av kolesterolet reduseres. De stabiliserer mengden serumkolesterol, og forbedrer dermed lipidprofilen.

Fibrerer som en medisinposisjon seg selv for å senke kolesterol, og tar den andre linjen av terapeutisk popularitet etter statiner

Brukes i det moderne markedet Clofibrate og Fenofibrate. Jo mer vanlige handelsnavn er Traikor. Det er et middel til behandling av dyslipidemi, hvor triacylglyseridemi oppdages i tillegg til økt kolesterol. Det kan anses som et alternativ for intoleranse mot statiner.

Kolesterolabsorberende inhibitor

Ezetrol, som inneholder ezetimibe, er i hovedsak et monoklonalt antistoff som forhindrer absorpsjon av kolesterol i tynntarmen. Det vil si at den undertrykkende effekten på enzymsystemer av lipogenese ikke gjør dette til et middel, som de beryktede statinene.

Ezetimibe virker på et transportprotein kalt Nyman-Pick-protein. Han deltar i bindingen av eksogent kolesterol. Ezetrol hindrer dette. Mengden kolesterol levert fra tarmen til portalvenen og leveren minker, og mengden metabolitt som skal utskilles, øker. Også er effekten av Ezetimibe på å øke innholdet av høy tetthetslipoproteiner kjent.

Kombinerte preparater

Et kombinert middel mot dyslipidemi dukket opp ikke så lenge siden. Den inneholder Ezetrol og Simvastatin. Legemidlet kalles Inegi. Den inneholder 10 mg ezetimibe og forskjellige mengder simvastatin - 10 til 80 mg. Ved utnevnelsen av denne virkemåten følger doktoren to mål:

 1. Reduser absorpsjonen av kolesterol i tynntarmen.
 2. Reduser syntesen av kolesterol ved leverenes enzymsystemer.

Disse to mekanismene kompletterer hverandre perfekt. Begge kolesterolbassengene er normalisert - endogent og eksogent. Det bør titreres i dosen og overvåke leverfunksjonen.

Naturlige statiner for å senke kolesterol

Statiner er en gruppe organiske forbindelser som tilhører hypolipidemiske midler. Dette betyr at statiner er utformet for å hindre utvikling eller inhibering av atheromatøs prosess, som fremkommer på grunn av det høye innholdet av kolesterol i blodet.

De fleste av kolesterolmedierte legemidler gitt på statinbasis inneholder en syntetisk avledet substans, men det finnes også naturlige statiner fra kolesterol. Hvor kan jeg finne dem, hvor effektiv er deres bruk og hva er de naturlige statene - i denne artikkelen.

Hvorfor erstatte syntetiske statiner?

I en rekke artikler har vi undersøkt effekten av statinsmedisiner, samt bivirkninger, mulig når de brukes. La oss oppsummere grunnleggende informasjonen slik at leseren kan forstå hvorfor det bør være en substitusjon av statiner for å redusere kolesterol.

Behandling med statiner går ikke uten skade, med tanke på at medisinering tar sikte på bruk innen 3-4 år for å oppnå et reelt resultat. Størst skade utsatte muskelfibre - med tid og vises myopati karakterisert ved muskelsmerter (i USA brukt nøyaktig beskrivelse - muskelens influensa smerte - muskelsmerter som influensa).

Hvis et slikt symptomatisk bilde ikke stopper behandlingen, er det mulig å utvikle rhabdomyolyse - et patologisk fenomen der dekomponeringen av muskelfibre og den etterfølgende blokkering av nyretubuli. Som følge av dette får en pasient med forhøyet kolesterol akutt nyresvikt.

I tillegg øker den sannsynligheten for patologi hos pasienter som får antibiotika, lipid-senkende midler og visse faktorer som svekket leverfunksjon, mangelfull eller feilaktig diett, alder over 40 år, er tilgjengeligheten av en rekke kroniske sykdommer.

De mest vanlige bivirkningene er hodepine, diaré forstyrrelser, forstyrrelser av høyere nerveaktivitet, manifestert i søvnløshet, svimmelhet, kognitive evner, og økning av blodsukkernivået.

Dermed er bruk av statiner bare berettiget i tilfelle av en signifikant økning i nivået av kolesterol i blodet og fraværet av faktorer som påvirker utviklingen av bivirkninger.

Folk som ønsker å bli kvitt et litt forhøyet nivå av skadelige fettsyrer, kan bruke naturlige statiner fra kolesterol.

Hva er de naturlige statene?

Naturlige analoger av syntetiske statiner har mye mindre patogenitet, slik at deres bruk er mulig selv i tilfeller der bruk av HMG-CoA reduktasehemmere ikke anbefales eller kontraindisert.

For objektivitetens skyld merkes det at de eksisterende naturlige statiner i næringsmidler har en mye lavere effektivitet i forhold til medisiner.

Helt bli kvitt skadelig kolesterol i 1-2 måneder, tar bare mat bare "statin" -produkter, vil ikke fungere. Til tross for dette vil mottak av slike matvarer oppnå god klinisk ytelse i forhold til hvis de ikke ble brukt i prinsippet.

Vurder hvordan du erstatter statiner for å senke kolesterolet:

 • Vitaminkomplekser. Syntese av atherogene lipoproteiner kan stoppes ved hjelp av et slikt naturlig statin som vitamin C. Niacin (vitamin B3) har lignende egenskaper.
 • Hvitløk. Den har en masse nyttige egenskaper, den systematiske bruken av mat lar deg justere innholdet av kolesterol i blodet. I tillegg beskytter komponentene som finnes i hvitløk, vegger av fartøyene fra de negative effektene av LDL.
 • Fiskolje, lin olje. Disse to produktene inneholder en stor mengde omega-3 flerumettede fettsyrer, som tillater regulering av produksjon av fettsyrer i kroppen. Linolje kan kjøpes på ethvert supermarked og nyttig fiskeolje kan tas i innkapslet form eller i form av en komponent som finnes i fett marin fisk (ørret, makrell, laks, laks, etc.).
 • Resveratrol. Friske bær, mørke druer, jordnøtter - alle disse produktene inneholder et stort antall polyfenoliske forbindelser og resveratrol. Dette stoffet bidrar til å redusere blodkoagulasjon, styrker vaskulære vegger, er en kraftig antioksidant, har en positiv effekt på sirkulasjonssystemet som helhet. I tillegg normaliserer resveratrol syntesen av kolesterol i leveren, og reduserer dermed mengden av skadelige fettsyrer hos mennesker. I tillegg til ovennevnte produkter er dette stoffet en aktiv komponent i stoffet Tranverol.
 • Et annet alternativ enn å erstatte statiner er å bruke curcumin i hjemmelaget mat. Denne planten, som krydder basert på den - gurkemeie, er en kraftig antioksidant, som brukes i moderne medisin for å behandle kardiovaskulære sykdommer. Også gurkemeie fremmer fjerning av overskytende fettsyrer fra kroppen, reduserer innholdet i blodserumet, forhindrer oksidative prosesser.
 • Matvarer som inneholder fiber. Den systematiske bruken av frokostblandinger og belgfrukter bidrar til reduksjon av kolesterol - dette er et bevist faktum. Til dags dato er disse produktene en nødvendig del av enhver diett for å senke kolesterolnivået.
 • Polikanazol - et preparat laget på basis av voks fra sukkerrør. I tillegg til å redusere nivået av LDL, forhindrer stoffet trombose, normaliserer vekt og påvirker blodtrykket positivt.

Vi foreslår også at leserne vurderer hvilket alternativ til statiner for høyt kolesterol som tilbys i USA, ifølge Healthline:

 • Rød gjærris. Den aktive komponenten av dette produktet er monakolin K, som også ble oppdaget av forskere i klassiske statiner, som mevinolin og lovastatin. Ifølge studier fra Mayo Clinic reduserer regelmessig forbruk av rød gjærrisiko mengden skadelig kolesterol i blodet fra 10% til 33%.
 • Banan. Det er en urt som inneholder mye fiber. Plantain er en del av mange medisinske preparater, de viktigste aktive komponentene er inneholdt i frø og husks av planten. Det er solgt i pulverform, kan tas med vann eller som ingrediens i fatet. En daglig dose på 10-12 gram lar deg redusere LDL-nivået med 10-25%.
 • Fenugreek er en plante som vokser i Europa og Vest-Asia. Ifølge forskning 2012 år i USA gjennomført, etylacetat ekstrakt av bukkehornkløver senker blod triglyserid, øker gode kolesterolet, på grunn av det høye innholdet av flavonoider og fenoliske forbindelser. I tillegg har utførte hypokolesterolemiske studier vist at fenugreekfrø er gode antioksidanter.

Dermed erstatter statiner for å redusere kolesterolet på naturlige produkter den rette løsningen for alle som vil bli kvitt høye LDL-nivåer.

Hvilke stoffer erstatter statiner?

De planteavledede statiner, listen over hvilke vi har vurdert ovenfor, kan erstattes eller suppleres med spesielle tilsetningsstoffer og preparater som er basert på naturlige komponenter som er inhibitorer av syntesen av fettsyrer. Spesielt kilden til Vitalitymagazine og en av dets redaktører, Dr. Zoltan P.

Rona, MD, M.Sc., MD og president for den kanadiske holistiske medisinske foreningen anbefaler at du bruker følgende verktøy for å senke blodkolesterolnivået:

 1. Koenzym Q10 - tas til 200 mg to ganger daglig. Det er en multifunksjonell antioksidant med uttalt beskyttende egenskaper av kardiovaskulærsystemet.
 2. Niacin (nikotinsyre) - tatt daglig for 1000-3000 mcg. La oss være oppmerksomme på at agenten kan forårsake irritasjon av leveren, og også for å forårsake rødmen av en hud, som går i løpet av vanlig bruk.
 3. Hexaniacate Inositol - er en blanding av nikotinsyre og inositol. Dyrere enn vitamin PP (nikotinsyre), men også mer effektivt. Det tas på 600-1800 mcg daglig.
 4. Tokotrienoler - tatt til 600 mcg daglig. Det er en av de farmakologiske former for vitamin E, skapt på grunnlag av risklid. Det blokkerer syntesen av kolesterol i leveren.
 5. Beta-sitosterol. Siden 1960-tallet har mer enn 50 studier blitt utført på dyr og mennesker, hvor det ble funnet at beta-sitosterol har sterke hypokolesterolemiske effekter. Stoffet forstyrrer syntesen av skadelig kolesterol ved å hemme intestinal reabsorpsjon av sirkulerende LDL. Også, studier har vist at å ta beta-sitosterol tillater en 42% reduksjon i mengden av skadelig kolesterol i blodet.

Vær oppmerksom på at noen av de ovennevnte legemidlene har andre kommersielle navn i hjemlandet enn de som presenteres. Imidlertid kan leserne enkelt finne analoger av stoffer som erstatter statiner for de viktigste aktive stoffene.

Omtaler om bruk av naturlige statiner

Anmeldelser av naturlige statiner for å redusere kolesterol er vanskelig å finne på nettet. Ofte bestemmer folk med forhøyet kolesterol umiddelbart å bruke syntetiske stoffer uten å benytte muligheten til å prøve naturlige legemidler. Til tross for dette kan du finne nok tilbakemelding på bestemte kategorier av naturlige statiner.

Således er det mulig å studere vurderingene av fordelene av vitamin C og nikotinsyre, evalueringer av fiber - alt antydet sine positive egenskaper, som liksom bekrefte sin fordel i kampen mot kolesterol.

Produkter med naturlige statiner

Ifølge WHO, hver femte innbygger på planeten, som fyller 45 år, lider av aterosklerose. Denne sykdommen er forbundet med et brudd på fettmetabolismen i kroppen, der veggene i karrene danner kolesterolplakk. Spesielt farlig patologi er komplikasjoner: akutt død av hjertemuskelen (hjerteinfarkt) og hjernevev (slag).

Vanligvis involverer atherosklerosebehandling langsiktig administrasjon av medisiner fra statin-gruppen, som har bivirkninger og en ganske høy pris. Men få mennesker vet at noen matvarer også inneholder stoffer som senker kolesterolnivået. Er det mulig å erstatte statiner med medisiner for naturlige, vil dette bidra til å normalisere fettmetabolismen i kroppen, og hva skal man vite om å nekte å ta tabletter?

Virkningsmekanismen for statiner i hyperkolesterolemi

Det er kjent at opptil 80% av alt kolesterol som sirkulerer i blodet, blir syntetisert i leveren celler (de resterende 20% kommer med mat). Denne fettalkoholen er nødvendig for at kroppen skal bygge cellemembraner og syntetisere steroidhormoner. En økning i produksjonen i leveren, sammen med overdreven inntak i kroppen - er viktige faktorer ved dannelsen av aterosklerose.

Mekanismen for virkningen av statiner har blitt godt studert ved hypolipidemia: legemidler hemmer enzymaktiviteten av MMC-CoA-reduktase og i betydelig grad redusere de endogene kolesterol leverceller. Normalisering av fettmetabolismen er nødvendig for å stoppe dannelsen av kolesterolplakk og forhindre akutt kardiovaskulær patologi.

Fordeler med legemidler fra gruppen statiner:

 1. Redusere dødelighet fra hjertesykdom med 40% i løpet av de første 5 årene av opptak.
 2. Redusere risikoen for å utvikle hjerteinfarkt eller hjerneslag med en tredjedel.
 3. Reduserer konsentrasjonen av kolesterol i blodet med 45-50% med vanlig opptak.
 4. Sikkerhet - Moderne statiner i gruppen gir sjelden anledning til bivirkninger.
 5. Mangfold av stoffer med identisk aktiv substans.

For å kontrollere reduksjonen av kolesterol til alle pasienter som tar statiner, anbefales det å donere blod hver måned for å bestemme lipidspektret.

Imidlertid har stoffene for å redusere kolesterol betydelige ulemper:

 1. Behovet for langvarig administrasjon - ofte statiner foreskrives for pasienter med dyslipidemi i flere måneder og til og med år.
 2. Høy pris på moderne representanter for gruppen.
 3. Motstridende data om behovet for å ta statiner: Det er studier som styrker den negative effekten av lavt kolesterol på kroppen.
 4. Utvikling av bivirkninger med langvarig inntak hos 2-3% av pasientene: muskel svakhet; rhabdomyolysis - akutt nekrose av muskler; minneverdigelse; søvnløshet; nevropati; emosjonell labilitet: irritabilitet, skarpe humørsvingninger.

Således er statiner fra kolesterol ikke et paradis, og mottaket er ofte ubehagelig for pasienter med dyslipidemi. Tenk på hva som kan erstatte disse stoffene, i hvilke matvarer er naturlige stoffer som bidrar til å senke kolesterol, og om det overhodet er mulig å nekte å ta tabletter i aterosklerose.

Mange av produktene vi kjenner til, inneholder stoffer som gjenoppretter forstyrret lipidmetabolisme. De såkalte naturlige statiene er produkter, med vanlig bruk som fører til en nedgang i nivået av kolesterol i blodet. De er et utmerket alternativ til legemidler i behandlingen av mild til moderat aterosklerose.

Grønnsaker og frukt

Friske grønnsaker, frukt og bær er en kilde til vitaminer, microelements og fiber. De skal danne grunnlaget for rasjonen hos pasienter med nedsatt lipidmetabolisme, som:

 • normalisere arbeidet i mage-tarmkanalen og forhindre absorpsjon av skadelige stoffer i tarmene;
 • rens blodet av giftstoffer og skadelige stoffer, fjern giftstoffer fra kroppen;
 • på grunn av det høye innholdet av vitaminer og antioksidanter beskytter veggene til karene fra dannelsen av kolesterolplakk;
 • direkte redusere konsentrasjonen av den "farlige" brøkdel av kolesterol - LDL.

epler

Epler er rekordholdere for innholdet av pektin, vitamin B3 og askorbinsyre. Disse fruktene bidrar til normalisering av metabolisme, beskytter fartøyets vegg mot skade, reduserer konsentrasjonen av "dårlig" kolesterol.

Ifølge en studie utført av American Association for Control of Atherosclerosis, reduserer det daglige inntaket av 1 eple kolesterolnivået med 15-20%.

Sitrusfrukter og bær

Det sure kjøttet av sitrusfrukter inneholder et stort antall antioksidanter. Inkludering av appelsiner, sitroner eller mandariner i ditt daglige kosthold vil styrke immuniteten, gjenopprette forstyrret metabolisme og balanse mellom lipider. På grunn av vitamin C-metningen, forhindrer sitrusfrukter dannelsen av aterosklerotiske plakk og bidrar til ødeleggelsen av allerede dannede kolesterolavsetninger.

Ripe og søte bær av tranebær og svarte rips er en uerstattelig kilde til polyfenoler. Disse biologisk aktive stoffene øker nivået av antiaterogene lipoproteiner, og brukes med hell for både forebygging og kompleks behandling av aterosklerose.

I druer, spesielt sine røde karakterer, inneholder en stor mengde resveratrol - en kraftig antioksidant, som kan tilskrives naturlige statiner. Resveratrol forhindrer dannelse av skade på vaskemuren og dannelsen av aterosklerotiske plakk. Druesaft eller rødvin (men ikke mer enn 1 glass om dagen) er et effektivt naturlig middel for forebygging av hjerte-og karsykdommer. Druefrø, som inneholder en stor mengde umettede fettsyrer, produserer olje. Det anbefales også å inkludere i diettpasienter med aterosklerose.

Kål, hvitløk og paprika

En kål kjent for alle kan erstatte apoteksprodukter, siden det bidrar til å eliminere LDL og VLDL fra kroppen. Du kan konsumere det i strid med fettmetabolismen i noen form - stuvninger, surkål, tilberedt i de første retter og side retter, men det mest nyttige er fortsatt en frisk grønnsak.

Pasienter med aterosklerose anbefales også daglig bruk av hvitløk, som er rik på essensielle oljer, antioksidanter og stoffer som akselererer metabolisme. På grunn av lokal irritasjonsvirkning er produktet kontraindisert ved akutte og kroniske gastrointestinale sykdommer.

Pepper er grønnsaket med høyest innhold av vitamin C. Den vanlige bruken fører til styrking av vaskulære vegger, normalisering av metabolisme og forebygging av aterosklerose.

sopp

Nyttig i forstyrrelser i lipidmetabolismen og sopp i store mengder som omfatter kalsium og kalium, forsterkende beholderveggene, vegetabilsk protein, metning av legemet med energi på et lavt kaloriinntak, og vitamin D og B3 er nødvendig for å redusere den "dårlige" kolesterol. Sopp har uttalt anti-inflammatoriske egenskaper som bidrar til å beseire aterosklerose i de tidlige stadier av sykdommen.

Jerusalem artisjokk

Jerusalem artisjokk - utelukkende vises sjelden på våre bord grønnsaker. Han er en utmerket assistent i kampen mot økt kolesterol på grunn av innholdet av pektiner og vegetabilsk fiber. Saften og papirmasse av potetopptakere blir brukt til å gjenopprette motilitet av fordøyelseskanalen, noe som reduserer kolesterolnivået og forebygge kardiovaskulære og cerebrale lidelser aterosklerose.

Eksperter kaller også naturlige statiner blant frukt og grønnsaker:

Etter å ha diversifisert sitt daglige kosthold med retter fra friske grønnsaker og frukt, oppnår pasienter med aterosklerose gode resultater: allerede i de første tre månedene av en slik diett kan kolesterolnivået reduseres med 10-15% fra den første.

Krydder, urter og medisinske planter


Overraskende, et utmerket "middel" for kolesterol vokser i mange i hagen. Friske urter og krydret urter inneholder et stort antall biologisk aktive stoffer som bidrar til å bekjempe aterosklerose.

persille

Persille er en kilde til naturlige statiner - antioksidanter, plantefiber, vitamin C og karotenoider. Hvis du regelmessig legger til friske urter til salater, første og andre kurs, kan du oppnå en økning i nivået av "nyttig" kolesterol, og redusere risikoen for atherosklerotiske plaques betydelig.

selleri

Den unike sammensetningen av selleri, mettet med vitaminer, mikroelementer, fiber og kolin gjør det mulig å bruke det som et effektivt middel for forebygging av aterosklerose. Både stammer og rhizomer av planten er egnet for mat, noe som gjør det mulig å senke LDL-nivået med 5-10% fra den første, og normalisere metabolismen.

gurkemeie

Curcuma - dette er kanskje det mest nyttige krydderet for folk som lider av aterosklerose. Gylden pulver inneholder en unik ingrediens curcumin, som oppstår på grunn av transport aterogene, "dårlige" kolesterol i leveren og dens omdannelse til gallen og utskillelse fra kroppen. For forebygging og behandling av lidelser i lipidmetabolismen, leger anbefaler å legge en klype gurkemeie i første og andre kurs hver dag.

Urter og medisinske planter

Urtebehandling, eller urtemedisin - en stor del av tradisjonell medisin. Ifølge denne undervisningen kan biologisk aktive komponenter som finnes i medisinske planter raskt og effektivt etablere en lipidutveksling.

Hvordan kan jeg erstatte medisiner for å redusere kolesterol? Spesialister skiller flere medisinske planter:

 • salvie;
 • bitter malurt;
 • løvetann;
 • ryllik;
 • rogn;
 • frø av plantain;
 • hofter;
 • fjellaske.

Disse plantene er rike på naturlige statiner, vitaminer og antioksidanter, har milde koleretiske egenskaper, bidrar til vekttap og gjenoppretter fordøyelsen.

Oftest, for forebygging og behandling av høyt kolesterol, brukes infusjon av urter. For forberedelsen er det nødvendig å blande friske eller tørkede medisinske planter i like store mengder, 1 ss. l. Den resulterende blanding helles to kopper kokende vann og insisterer i minst to timer. Deretter filtreres infusjonen gjennom en sik eller brettes i flere lag av gasbind og drikker 100 ml 3 ganger daglig (før du spiser). Behandlingsforløpet er 1-2 måneder.

Vær oppmerksom! Bruk av oppskrifter av tradisjonell medisin bør avtales med behandlende lege. Denne infusjonen er kontraindisert ved individuell intoleranse, allergi, kolelitiasis og kronisk nyrepatologi.

Flerumettede fettsyrer som naturlige statiner

Det er kjent, alt fettet som inneholdes i næringsmidler, er delt inn i en skadelig, som bidrar til vekst av "dårlige" kolesterol og dannelsen av aterosklerotiske plakk, og nyttig - senkning av HDL-kolesterol og reduksjon av lipid balanse.

Hvis bruken av den første (maks innholdet i animalsk fett - slakteavfall, fett og fett kjøtt, melk, fløte, ost, eggeplommer) anbefales å begrense kraftig i aterosklerose, rettene, som inkluderer nyttige lipider, bør du prøve å inkludere i ditt daglige kosthold.

Nyttig til en organisme som gjør et høyt innhold av flerumettede fettsyrer - aktive deltagere i lipidmetabolisme som fanger den "dårlige" kolesterol fraksjon - LDL og VLDL, og levere dem til leveren for videre behandling og eliminering gjennom tarmen. Siden aterosklerose vanligvis viser en økning i LDL og en reduksjon i nyttig HDL, er det viktig å øke nivået på sistnevnte for å gjenopprette balansen.

Produkter rik på flerumettede fettsyrer inkluderer:

 • Uraffinerte vegetabilske oljer: gresskar, fersken, oliven, linfrø.
 • Oljemessig marine fisk: sardiner, makrell, laks, sild.
 • Linfrø er et unikt terapeutisk produkt som vellykket brukes til kompleks behandling av ikke bare aterosklerose, men også sykdommer i fordøyelsessystemet, samt normalisering av kroppsvekt og metabolisme.

Korn, nøtter og belgfrukter

Retter fra hele korn, nøtter og belgfrukter bør alltid være til stede i alles kosthold. Disse produktene kan også kalles naturlige statiner, siden de:

 • inneholder fiber som renser tarmene og fjerner seg fra kroppsforurensning, giftstoffer og andre skadelige stoffer;
 • fremme normalisering av kroppsvekt og metabolisme;
 • redusere syntesen av LDL i leveren celler og forårsake en reduksjon i konsentrasjonen i blodet;
 • forstyrre dannelsen av aterosklerotiske plaketter;
 • Matte kroppen med alle nødvendige næringsstoffer (inkludert høyverdig vegetabilsk protein), slik at du kan føle deg full selv med et kaloridiet diett.

Kornblandinger er tradisjonelt betraktet som et utmerket alternativ til frokost, da de ikke overbelaster gastrointestinale kanaler, men samtidig gir de alle kroppens energibehov. Spesielt nyttig i aterosklerose er:

 • bokhvete groats;
 • hvete groats;
 • ris korn;
 • havremel og havregryn.

Til tross for at nøtter er høyt i kalorier, anbefales de i små mengder til pasienter med nedsatt lipidmetabolisme som en ekstra kilde til nyttige umettede fettsyrer. Pistachio (i klinisk ernæring er bedre å bruke uten salt) reduserer opptaket av kolesterol fra mat i tarmen, og peanøtter bidrar til å gjenopprette forstyrret balansen mellom LDL og HDL.

Legumes (erter, bønner, soyabønner og soyaprodukter) er en viktig kilde til høyverdig vegetabilsk protein for pasienter med aterosklerose. Mangelen på animalsk fett og matfett gjør dem uunnværlige for folk som holder seg til kosternæring.

Kan jeg nekte tabletter helt?

Til tross for at regelmessig bruk av naturlige statiner, tilslutning til en sunn livsstil og kosthold samsvar gipoholisterinovoy garantert til å føre til lavere nivåer av kolesterol med 10-20% av de opprinnelige, ikke-farmasøytiske produkter er ikke alltid berettiget. Dessverre kan mat ikke redusere risikoen for død fra hjerte-og karsykdommer, som statiner klarer å klare.

Deres bruk er obligatorisk for alvorlig koronarpatologi:

 • etter et tidligere hjerteinfarkt eller slagtilfelle - for sekundær forebygging;
 • etter operasjon for aterosklerose (f.eks. stenting eller aortokoronar bypassoperasjon);
 • iskemisk hjertesykdom IV i funksjonell klasse, hvor risikoen for akutte kardiovaskulære komplikasjoner er høy.

Statiner fra kolesterol anbefales for alle pasienter med brutto lipidmetabolismeforstyrrelser, hvor LDL-nivået overskrider en terskelverdi på 160 mg / dL (en svært høy risiko for komplikasjoner).

I søket etter et svar på spørsmålet om det er mulig å forlate apotekdroger til fordel for naturlige statiner, kan det ikke være et entydig svar. I hvert tilfelle bør dette være en felles beslutning fra legen og pasienten.

Tradisjonelt anbefaler eksperter at personer med aterosklerose av mild og moderat alvorlighetsgrad har ikke-farmakologiske metoder for korrigering av lipidbalanse i tre måneder. Hvis etter denne perioden observert positiv dynamikk på kontrollanalysene, reduseres nivået av skadelige fraksjoner av kolesterol, og de nyttige fraksjonene vokser, det er ikke nødvendig med forskrivning av rusmidler. Forverring av tilstanden av fettmetabolismen er en unnskyldning for å begynne å ta piller.

Naturlige statiner fra kolesterol - det beste alternativet til "syntetiske"

Naturlige (naturlige) statiner fra kolesterol - eller en jevn overgang fra medisinbehandling til alternative (naturlige) måter å redusere nivået av "dårlig" kolesterol i blodet under streng tilsyn med leger.

En fersk (nykter) utsikt over syntetiske statiner

Flere tiår har gått siden den tiden da narkotika som senket kolesterol dukket opp på markedet, under det vanlige navnet - statin narkotika. Først ble de oppfattet som et medisinsk gjennombrudd innen kardiovaskulære sykdommer. Og ganske raskt ble de den bestselgende klassen av narkotika av alle "tider og folk". Men over tid ble mange bivirkninger oppdaget, noen av dem selv (!) i lys av svært alvorlige konsekvenser.

"Det har blitt offisielt bevist at statiner kan redusere risikoen (kardiovaskulære sykdommer) betydelig," sier Robert Runtree, MD, MD og medisinsk redaktør av Delicious Living. Men nye studier, sa han: "peker på det faktum at hovedmekanismen for arbeidet med alle disse medisinene i seg selv ikke er rettet (!) å redusere nivået av dårlig LDL-kolesterol. Og for å bekjempe den viktigste fienden - systemisk betennelse!".

Og så er det mange programmer (naturlige / naturlige dietter, livsstilsendringer, fysiske aktiviteter etc.) som kan utføre samme rolle som statinmedisiner. Bare allerede uten bivirkninger (fra muskel smerte til leverskade). Hvis en person allerede tar en statin, vil innføringen av noen sunne justeringer (i behandlingen) over tid redusere eller eliminere bruken av dem (under veiledning av profesjonelle leger).

Statiner og alternativer (forskernes mening)

Statiner senker kolesterolnivået ved å hemme HMG CoA reduktase, et enzym som hjelper kroppen til å produsere kolesterol, forklarer Mark Houston (direktør for Institute of Hypertonic Diseases of Nashville. "Dette fører til lavere total kolesterol, dårlig LDL-kolesterol og triglyserider i blodserumet," sier han. "Dette er meget nyttig på grunn av LDL / LDL blodstrøm (low-density lipoprotein, eller" dårlig "kolesterolet) og triglyserider økt betennelse, oksidativt stress / immun dysfunksjon, hvilket bidrar til dannelsen av plakk på blodårene. Dette fører selvsagt til en kraftig begrensning av blodstrømmen, noe som øker risikoen for hjertesykdom, opp til et hjerteinfarkt.

Men, ganske enkelt - å redusere mengden dårlig kolesterol i blodet påvirker ikke det underliggende problemet, sier Houston. En del av dette skyldes at plakk har en tendens til å utvikle hvor veggene til fartøyene allerede er skadet av høyt blodtrykk, diabetes, kronisk betennelse eller autoimmun lidelse. Forskerne forstår ikke helt hvorfor disse forholdene forårsaker forverring av arteriene, men de vet at reduksjon av skadelig kolesterol er bare "toppen av isfjellet".

Av forskningsresultater: økning i HDL (høy tetthet lipoprotein eller "godt" kolesterol) kan være et like viktig skritt for å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom. HDL / HDL spyler overskytende kolesterol i blodet, og bærer det til leveren for videre behandling. Dermed er jo høyere HDL-kolesterolet (optimal 60-80 mg / dL), jo lavere LDL ("dårlig" kolesterol i blodet).

Statiner i kombinasjon med andre tiltak

Den ideelle strategien for å normalisere hjertearbeidet bør omfatte et balansert kosthold og en sunn livsstil, som nødvendigvis vil føre til langsiktige seire i kampen mot alvorlige sykdommer. "Det er dumt å ta statin, og deretter gå til McDonalds for lunsj og forvent at det vil hjelpe," skriver grunnlegger av UltraWellness Center i Lenox (Massachusetts, USA) Mark Hyman.

Ifølge ham er det ikke en "tryllestav" selv å senke LDL-nivået til den optimale verdien (mindre enn 100 mg / dl). Ifølge resultatene av studier (gjennomført i 2009): blant de 250 000 pasientene som ble innlagt med kranspulsårene, hadde nesten 125 000 et normalt LDL-nivå. Dette skyldes det faktum at partiklene av LDL varierer i størrelse, skriver Houston. Små partikler av LDL har en tendens til å tette arteriene, mens store partikler simpelthen "svømmer" forbi. Dermed kan LDL-kolesterolet ditt (ved analyseresultater) ha lave verdier, men den "lumske" overvektigheten av små partikler, kompliserer faktisk bare hemmelig situasjonen.

Så hvorfor syntetiske statiner ikke er ideelle?

Mark Hyman frimodig hevder at statin narkotika er ikke spesielt veloppdragen show med "kampen" med disse svært - distressed små partikler av LDL kolesterol, noe som betyr at disse stoffene kan være "de-facto" lavere LDL tall, men du likevel risikere.

Videre har studier vist at statiner pleier å være best for de som har en historie med hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Medisinsk test gjennomført i 2010, viste at statiner ikke (!) For å forhindre dødsfall blant de pasienter som har høy risiko for å utvikle hjertesykdom (på grunn av arvelige faktorer), et høyt kolesterol i blodet eller andre negative grunner.

Selv om statiner anses å være de sikreste stoffene, har bruken deres noen ulempe. De viktigste er bivirkninger, inkludert myopati, leverdysfunksjon, samt tap av minne og nerveskade, sier Houston. Så, hva er alternativet? Deretter vurderer hva som er naturlige / naturlige statiner, i bytte for narkotika.

Naturlige statiner fra kolesterol - hvordan å gjenopprette på en naturlig måte?

1. Kostholdsmat

En ny studie, utført av David Jenkins (professor i ernæring ved University of Toronto), som opprettet "konseptet med glykemisk indeks", observert frivillige som fulgte seg med spesiell diett. Det harmonisk kombinerte produkter garantert - senker nivået av kolesterol (de såkalte naturlige statiner):

 • soya proteiner som tofu og soya melk;
 • vannoppløselig fiber fra havre og bygg;
 • vegetabilsk olje, beriket med sterolester;
 • og tre nøtter som mandler og valnøtter.

For 6 måneder nivået av LDL i alle deltakerne falt minst 13%, noe som er sammenlignbare med resultatene fra handlingen av statiner, og er mye bedre enn bruk av tradisjonell diett lav i fett. I tillegg anbefales Houston (vist seg i praksis) "Middel diett" der hovedvekten legges på proteiner og sunt fett, slik som fisk og oliven-klasse ekstra olje, så vel som mange fiberrike matvarer (6 vegetabilsk og 4 frukt porsjoner per dag ).

2. Flytt mer!

Spesielle fysiske øvelser (for kardiovaskulærsystemet) vil styrke hjertet ditt, øke "godt" kolesterol og senke nivået av "dårlig" kolesterol. Begynn liten: først med en tur i parken. Deretter går det langsomt, svømmer eller sykler i opptil 20 minutter om dagen. Kombinere denne saken, med 40 minutters daglig gymnastikk.

Gradvis gå til lengre økter med en frekvens på 4 ganger i uken, sier Houston. Ditt hovedmål: å slippe av med visceralt abdominalfett (for eksempel rundt midjen), den viktigste risikofaktoren. Hvis du røyker, så umiddelbart - kast!

Røyking øker mengden dårlig kolesterol i blodet og senker innholdet av det gode, som er den viktigste risikofaktoren for å utvikle hjertesykdom.

3. Gi alltid opp skadelige fettstoffer

Unngå transfett, som senker nivået av HDL og øker innholdet av LDL. Oftest finnes de i bearbeidet mat og bakervarer, der det til og med er en innskrift, i ånden - "ingen skadelige stoffer".

"Loophole" i normer i næringsmiddelindustrien tillater bruk av 0,5 g transfett per 1 porsjon av produktet, slik at det regnes som sikkert for helse.

Men problemet er at hvis du spiser mer enn 1 porsjon eller mer av en type slik mat, vil du ende opp med en dårlig dose skadelige elementer. For mye mettet fett finnes i matvarer av animalsk opprinnelse, som rødt kjøtt og smør. De kan også ha negativ innvirkning på kolesterolet, så redusere deres inntak betydelig.

4. Spis mer fet fisk

Studier viser at EPA og DHA, omega-3, som finnes i fiskearter som for eksempel laks, makrell og sardin, redusere triglycerider. De reduserer også systemisk betennelse. Forskere mener at disse komponentene effektivt motvirker de negative effektene av slike inflammatoriske stoffer i kroppen som prostaglandiner og makrofager.

anbefales: minst 2 fullverdige porsjoner fettfisk per uke! Hvis du ikke spiser fisk (allergier, ikke bære lukt eller andre gode grunner), ta deretter fiskolje. Et utmerket alternativ til nyttig sjømat er en ganske kraftig naturlig statin - linfrøolje, som også bekjemper betennelse, takket være ALA (en annen fettsyre).

5. Vend seg bort fra karbohydrater og sukker

Ved å ha gjennomgått mer enn 200 studier har forskere vist at spise matvarer som er høyt i glykemisk indeks (som hvitkartofler, sukker, hvit ris og hvitt brød) øker risikoen for atherosklerose. Sammen med sukkerpulver forårsaker disse produktene betennelse og danner nøyaktig skadelige små LDL-partikler (som vi skrev over).

Velg helfiberrik fullkorn og hyggelige gaver av naturen, som bringebær og pærer (deilige naturlige statiner).

Nyt den svarte sjokolade. Ifølge nyere studier, kan antioksydant-flavonoider i kakao redusere oksidasjon av skadelige kolesterol, og mørk sjokolade med et høyt innhold av polyfenoler øker nivået av gode kolesterolet. De fleste sjokoladeprodukter inneholder også mettet fett.

6. Nyt rødvin, te og karri.

Nyere studier har knyttet forbruk av røde drue juice og en svært moderat mengde rødvin (opp til ca. 240 ml. Hver dag for menn, og 120 ml. For kvinner) med forbedret hjerte helse og redusere systemisk inflammasjonsprosessen. Alt dette skyldes den kraftige anti-oxidant resveratrol.

Den samme effekten gi grønt og sort te: drikke minst 3 kopper en dag for å forbedre forholdet mellom LDL-kolesterol - HDL kolesterol og redusere risikoen for hjerteanfall.

Og til slutt, har en helt ny eksperimenter vist at antioksidant curcumin, som stammer fra det indiske safran ( "hellig pulver" - så han kalte indianerne selv), perfekt hindrer utvikling av aterosklerose, og selv bremse kreft.

Naturlige statiner er en svært viktig anbefaling!

FORSIKTIG: Selv med den ideelle pakken med tiltak (med den beste kosthold og mosjon), vil de fleste pasienter fortsatt trenge statiner for å opprettholde hjertehelsen. For å kunne vurdere om en jevn overgang fra narkotika til alternative / naturlige behandlingsmuligheter er riktig for deg, kontakt lege.

Hvis svaret er positivt, utvikler du en trinnvis (detaljert) plan for endring av livsstil (under veiledning av lege), og reduserer langsomt bruken av statindrikker. Til syvende og sist, underlagt strenge overholdelse av alle anbefalinger fra behandlingsspesialisten, kan du føle deg selv i et sunt hjerte (og uten statiner)!

Les Mer Om Fartøyene