Kurset og behandlingen av neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

I kardiologi er det en rekke sykdommer som ikke kan tilskrives visse nosologiske former. I henhold til ICD-10 er nevrologisk dystoni ved hypotonisk type et kompleks av vegetative og neurogene lidelser, som fører til patologiske forandringer i kardiovaskulærsystemet. I dette tilfellet er det umulig å oppdage eventuelle strukturelle endringer i endokrine eller nervesystemet. Sykdommen har perioder med forverring og remisjon med et bølgelignende kurs, ofte med en gunstig prognose, siden det ikke er noen utvikling av hjertesvikt.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type

I femtiotalet av forrige århundre foreslo sovjetiske nevroveterne å bruke termen "neurokirkulatorisk dystoni" (NDC) for første gang. Denne verdien kombinerer flere stater som ikke kan skilles inn i en separat nosologisk kohorte. Disse inkluderte asteni, hjerte-neuroser, økt excitability av hjertet, i undersøkelsen som ingen strukturelle abnormiteter i organene ble funnet. Nå har patologien en høy forekomst, men det er å foretrekke hos ungdom og unge under 40 år.

Årsaker til utvikling

Kardiologer bemerker at en tredjedel av alle pasientene som søker hjelp, lider av nevrologisk dystoni. Blant dem er NDC for hypotonisk type syk mer enn halvparten av pasientene. Leger skiller ungdommer hvis nervesystem ikke er tilpasset det ytre miljøet. På grunn av dette kan forskjellige stressende omstendigheter provosere homeostaseforstyrrelser og funksjonell organsvikt. Følgende utviklingsfaktorer skiller seg ut:

 • arvelige egenskaper av organismen;
 • dårlige vaner og ubehagelige sosiale forhold i livet;
 • forvrengt oppførselsmønstre fra utsiden;
 • det kulturelle nivået i samfunnet, som inkluderer tradisjoner og diettregimer, alkoholforbruk, måling av fysisk aktivitet;
 • tidlig begynnelse av seksuell aktivitet;
 • akutt og kronisk følelsesmessig stress;
 • en konstant tilbøyelighet til stress;
 • overgangsalder eller graviditet hos kvinner;
 • langsiktige smittsomme sykdommer;
 • ekstremt tung fysisk aktivitet;
 • negativ påvirkning av miljøfaktorer - stråling, klimaendringer, luftforurensning av industrielle forgiftninger.

Sammen forstyrrer disse faktorene det etablerte arbeidet til kroppens nervøse og humorale systemer. Formentlig, med dystoni, påvirkes dype hjernestrukturer som hypothalamus og thalamus. De er ansvarlige for behandling og systematisering av data mottatt fra alle organer. Dette forstyrret vann og elektrolytiske balanse, regulering av adrenalin og noradrenalin frigjøring, insulin, histamin, som fører til forstyrrelser av mikrosirkulasjonen og vevshypoksi. Først av alt er det en forstyrrelse i reguleringen av hjertet og ofte en hypotonisk type med trykkfall, kardialgi.

Klassifisering av neurokirkulatorisk dystoni

Symptomene på sykdommen er like. For eksempel tilskrives tegn på hypotonisk dystoni noen ganger en cardialgisk type. Symptom kompleks er vanskelig å klassifisere, fordi mange faktorer påvirker sykdommen, men det er ingen strukturelle endringer i organene. Men klinikerne S.O. Abbakumova og V.I. Makolina identifiserte i 1996 følgende varianter av sykdommen:

 1. NDC for hypotonisk type.
 2. NDC på hypertonisk type.
 3. NDC av hjerte type.
 4. NDC av blandet type.

Når det gjelder alvorlighetsgraden av symptomer, er de: mild, moderat og alvorlig. Med enkel flyt er det 3-6 klager, det er ingen kriseforhold, pasienter jobber og trenger ikke medisinsk behandling. Den gjennomsnittlige graden av dystoni karakteriseres av respiratoriske lidelser, mental utmattelse, betydelig reduksjon i evnen til å jobbe og behovet for behandling av legemidler. Det alvorlige kurset er preget av stabiliteten av symptomer, asthenoneurotisk syndrom, EKG-endringer, midlertidig funksjonshemning, behovet for permanent behandling.

Symptomer på NCD på hypotonisk type

Det er vanskelig å tro på ungdom eller unge som gjør ulike klager, mens de ser sunne ut. Dystoni i hypotonisk type bringer imidlertid mange ubehagelige opplevelser helt opp til bevissthetstap. Samtidig øker tonen i det parasympatiske nervesystemet, som et resultat av hvilke symptomene på vaskulær insuffisiens dominerer. For å opprettholde lange fysiske og følelsesmessige stammer, er pasientene ikke i stand. Blant symptomene som er bestemt hos slike pasienter, kan vi skille mellom:

 • alvorlig svakhet;
 • hypotensjon - blodtrykk under 100/60 mm Hg. Artikkel.;
 • hyppig ortostatisk kollaps - dette er en kraftig nedgang i trykk med endring i kroppens stilling;
 • tretthet, sløvhet;
 • vedvarende eller gjentatt smerte i hjertet;
 • noen ganger svimmelhet;
 • døsighet.

Alvorlighetsgraden av disse manifestasjonene avhenger av egenskapene til organismen. Tenåringer er mer sannsynlig å miste bevisstheten under treningsleksjoner eller med dårlig ernæring. Personer i ung alder er utsatt for hjertesmerter og alvorlig svakhet, ofte ikke i stand til å jobbe lenge. Hypotonisk dystoni forekommer ofte i lange, tynne mennesker, og i dette tilfellet er hjertet ikke i stand til å levere hver celle oksygen, næringsstoffer. Deretter er det episoder av fallende blodtrykk.

Diagnose av NCD ved hypotonisk type

Kardiologer etablerer diagnosen "Neurokirkulatorisk dystoni" ved utelukkelse. Alderen til pasienter som gjør typiske klager er tatt i betraktning. Det er nødvendig å gjennomføre en rekke objektive undersøkelser for å verifisere fraværet av organiske endringer i hjerte og blodårer. Følgende metoder for forskning skiller seg ut:

 1. Måling av blodtrykk (BP) på begge hender. Indeksene er mindre enn 100/60 mm Hg. Art.
 2. Evaluering av blodtrykk på beina, som vil være under skulderen ved 10-15 mm Hg. Art.
 3. Daglig overvåkning av blodtrykk, som vil vise hypotoniske kriser, deres frekvens og varighet.
 4. EKG. Ofte oppdages brudd på myokardnæring, men det er et syndrom med tidlig repolarisering av ventriklene, enkelt ekstrasystoler, bradykardi.
 5. Sykkel ergometri. Testen bidrar til å bestemme motstanden mot stress og motstanden av blodårene etter trening.
 6. Ekkokardiogram. Ultralydundersøkelse av hjertet vil ikke oppdage strukturelle endringer.
 7. Funksjonsprøver. Valsalva-prøven, en kald og hyperventilasjonstest, vil rapportere at pasienten har dårlig pasient til belastningen, ledsaget av hypotensjon.

Behandling av NDC ved hypotonisk type

Enhver sykdom kan herdes ved å påvirke årsakene til utviklingen. Gunstig påvirke nervesystemet, forbedrer levekårene, god ernæring, moderat trening, morgen jogging i frisk luft, herdesøkt. Og det er også nødvendig å ty til tjenester av psykoterapeuter, dersom det viser seg sterkt uttrykk for dystoni. Spesialisten vil forklare pasienten og hans slektninger essensen av patologien, kurset og muligheten for utvinning. Autosuggestion kan lindre ubehagelige symptomer og kontrollere tilstanden din i stressende situasjoner, noe som vil forbedre behandlingen.

medisinering

På grunn av det faktum at de fleste pasienter er vær-avhengige og variasjoner i atmosfærisk trykk forårsaker hypotensjon, er det nødvendig å bruke adaptogener. Tinktur av Eleutherococcus, har Ginseng en tonisk effekt på strukturen i hjernestammen og karveveggen. Blodtrykk stiger, tretthet og døsighet forsvinner, blodsirkulasjonen i hjertet forbedrer, metabolske prosesser i organene. På dagen må du drikke 1 teskje tre ganger, varig 2 måneder. Etter en månedspause, gjenta behandlingsforløpet.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type

Komplekset av nevropentiske symptomer som oppstår på grunn av ulike provokasjonsfaktorer kalles nevrologisk dystoni. Sykdommen begynner ofte i pubertal alder, når hormoner er aktive. Nevrologisk dystoni (NDC) reduserer livskvaliteten, og krever derfor behandling.

Hva er NDC for hypotonisk type

Patologi er en hyppig form av vegetativ dystoni. Det oppstår når normal regulering av vaskulær tone er forstyrret. Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni (kode for ICD-10) er løst hos 25-80% av moderne skolebarn, men forekommer sjelden hos personer eldre enn 40 år. Sykdommen anses ungdom, fordi den går tilbake til barndommen. Følgende typer neurokirkulatorisk dystoni utmerker seg:

 1. Cardinal. Det manifesteres ved brudd på hjertemuskelen.
 2. Vaskulær. Ledsaget av skarpe hopp i blodtrykk.
 3. Hypertensive. Karakterisert av økt blodtrykk.
 4. Hypotonisk (hypotensiv). Det er en vedvarende nedgang i blodtrykket.
 5. Blandet. Kombinerer alle de ovennevnte symptomene.

Årsaker til neurokirkulatorisk dystoni

Det autonome nervesystemet (VNS) er ansvarlig for tilkoblingen av alle vev og organer til sentralnervesystemet. Den støtter tilpasningen av organismen til ytre forhold. Cardiopsychoneurosis hypoton typen er et resultat av en ubalanse i det autonome nervesystemet, når det er en dysfunksjon i det sympatiske eller parasympatiske sin avdeling. En impuls til utviklingen av sykdommen kan tjene som følgende faktorer:

 • arvelighet;
 • sosialt miljø (holdninger på jobb, i familien);
 • egenskaper av temperament;
 • hormonelle lidelser;
 • craniocerebral trauma;
 • endring i klimatiske forhold;
 • stort fysisk eller psykisk stress;
 • infeksjoner og allergiske sykdommer.

Hvordan er hypothyroidism av VSD

I formuleringen av diagnosen tas hensyn til symptomer som en undertrykt sinnstilstand, generell svakhet, uvilje til å delta i daglige aktiviteter. Nevrologisk dystoni er en svært ubehagelig diagnose, da den er ledsaget av hyppig hodepine, svimmelhet, mangel på lyst til å bevege seg. Symptomatologien til NDC på hypotonisk type ligner tegn på mange nervesykdommer, derfor er det sjelden vurdert som en uavhengig patologi.

Cardialgia syndrom

Hos neurosirkulatorisk dystoni er hypotonisk type hos 90% av pasientene hjertesyndrom. Når du har oppstått, er kardialgi fastgjort ved hjelp av en betinget refleks eller en mekanisme for automatisk forslag. Mønsteret av smerteangrep med NCD av hypotonisk type er fraværende, men provoserer deres stressende situasjon, overdreven fysisk belastning. Det er en langsom hjertefrekvens og smerte i hjertet, som kan være av forskjellige etiologier:

 1. klemming;
 2. verkende;
 3. intens brennende;
 4. paroksysmal.

Lavt trykk

Lavt blodtrykk i NDC er ikke lavere enn normalt, men en tilstand hvor pasienter lider av alle. Dette er kroppens indre reaksjon til langvarig stress. Hjertet begynner å pumpe blodet verre, på grunn av hvilke pasienter som klager over lavt puls og blodtrykk, konstant frykt, panikk-engstelige tanker. Den mentale tilstanden hos pasienter med hypotonisk type VSD i lang tid er i diskord med omverdenen.

Lokal hyperhidrose

Et annet symptom på hypotonisk dystoni er økt svetting av hender og føtter. Ved normal funksjon av nervesystemet er separasjonen av svette balansert. I NTSD, forårsaket av stress, kronisk tretthet eller konstant stress, blir sympatiske avdelingen styrket, noe som medfører lokal hyperhidrose. Det kan observeres i alle aldre hos menn, kvinner og barn, men er mer vanlig i svangerskapet.

Hvordan diagnostiseres hypotonisk dystoni

Diagnose av sykdommen er ikke lett, fordi symptomene på hypotonisk dystoni også er karakteristiske for andre nervøse patologier. Det finnes flere laboratorieundersøkelser som bidrar til å etablere tilstedeværelse av en pasient med symptomer på GVA-hypotonisk type:

 • X-stråler;
 • funksjonell diagnostikk;
 • MRI;
 • blodprøve.

For å få en nøyaktig diagnose sendes pasienten til konsultasjon til en urolog, gynekolog, kardiolog, psykoterapeut. Resultatene av analysene gir ikke et komplett bilde, derfor hjelper de med å diagnostisere konklusjonene fra de ovenfor nevnte spesialistene. Hvis andre sykdommer ikke ble oppdaget under undersøkelsen, diagnostiseres hypotonisk dystoni.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

Behandling av sykdommen utnevnes først etter å ha avslørt sin årsak. Behandling av neurokirkulatorisk dystoni er basert på psykoterapi, herding. Normalisering av søvn og hvile, lett fysisk anstrengelse og en rekke andre tiltak for å eliminere mentale problemer er vist. Medisinering er tatt strengt i henhold til legenes resept. Utmerkede resultater vil bli vist ved sanatorium-resort behandling, der mot bakgrunn av psykoterapeutisk observasjon brukes slike metoder som:

 1. refleksologi;
 2. balneotherapy;
 3. fysioterapi;
 4. elektroforese;
 5. electrosleep.

Medikamentell behandling av hypotonisk dystoni er rettet mot rask tilbaketrekking av symptomer. Det varer som regel i flere måneder. Når sykdommen er foreskrevet:

 • beroligende midler og beroligende midler;
 • legemidler som øker blodtrykket
 • B-vitaminer for å forbedre funksjonen av hjertemuskelen;
 • beta-adrenoblokker for å redusere kardialgi og takykardi.

Anvendelse av fysioterapi prosedyrer

Hovedmålet med fysioterapi er å korrigere vegetativ regulering og normalisere vaskulær tone. Brukes:

 1. Vasodilatorer. Disse inkluderer natriumklorid, terpentinbad, elektroforese, darsonvalisering.
 2. Tonic. Dette er et kontrastbad, sirkulær dusj, SUF-bestråling.
 3. Avslappende. Jod-brom- eller nålebader, fyto-aromaterapi, elektroslep, paraffinapplikasjoner.
 4. Antiarytmisk. Elektroforese med prokainamid, kaliumklorid, lidokain.

Folkemidlene

NDC på hypotonisk type av enhver form er perfekt behandlet av folkemessige rettsmidler. Hjemme er det lett å forberede infusjoner og urte medisinske urter som fjerner nervesykdommer. Ved bruk av folkeoppskrifter må det tas hensyn til at de krever langvarig bruk:

 1. Rød av rosa rhodiola. 100 g tørr plante, hell 500 ml vodka. På et kjølig sted, vedvarer i 7 dager, risting av og til. Ta 10 dråper tre ganger om dagen i en måned. Dette vil bidra til å normalisere trykket.
 2. Urten av St. John's wort og Angelica. Ta friske urter av hver plante, bland i en andel av 10 (St. John's wort) til 1 (Angelica). Plasser i en beholder, lukk tett, sett i ovnen i tre timer. Bland blandingen, bruk den som te. Ved langvarig bruk vil det gi tonisk effekt for blodårene.
 3. Frukt av rød hagtorn. Brygg 1 spoonful (tabell) av tørket frukt i kokende vann (1 glass). La i 2 timer å infuse, etter filter. Spis 1 ss. l. før du spiser. Har en tilretteleggende effekt under takykardi med nevrokirkulatorisk dystoni.

Diagnose av NDC under graviditet

Søvnløshet, tretthet i morgen, et dårlig minne. Hvis en pasient kommer til en lege med slike klager under graviditeten, blir hun diagnostisert med nevrokirkulatorisk dystoni. Problemet oppstår hovedsakelig på grunn av hormonelle forandringer i kroppen til en kvinne og brudd på regimet. En ung mor kan klage på:

 1. muskel og hjerte smerte;
 2. besvimelse;
 3. kortpustethet;
 4. urimelig frykt og panikkanfall.

Hvis patologien ikke blir behandlet, kan denne tilstanden negativt påvirke tilstanden til fosteret. Å lindre helsetilstanden vil bidra til å normalisere den psykologiske tilstanden. For å gjøre dette må du opprette en daglig rutine, beskytte deg mot stress, ta nødvendige mineralkomplekser og vitaminer. Å lindre spenning og interne problemer bidrar:

 • spesielle pusteøvelser;
 • lange turer i friluft;
 • massasje;
 • aromaterapi;
 • meditasjon.

Nevrologisk dystoni ved hypotonisk type: årsaker, tegn og behandlingsmetoder

Cardiopsychoneurosis hypotonisk type - en type av vanlige sykdommer, slik som autonom dysfunksjon-syndrom, som interfererer med regulering av vaskulær tone.

Hovedklagen hos pasienter - lavt blodtrykk. For sykdommen er preget av godartet kurs, en rekke kliniske manifestasjoner og en gunstig prognose med rettidig tilgang til en lege.

Årsaker til sykdommen

Oftest cardiopsychoneurosis (NCD) på hypotoniske typen forekommer i barndom og ungdom, noe som kan forklares som feil av mekanismene for regulering og koordinering av aktivitetene til de fleste av de indre organer og endokrine omleiringer som oppstår under puberteten.

En viss rolle her kan spilles av problemene med sosial tilpasning av skolebarn, så vel som av mental overbelastning i prosessen med å studere. I en tidlig alder er årsaken til vegetativ dysfunksjon ofte fødselstrauma og en patologisk graviditet.

Hvis vi snakker om kjønn, er det verdt å merke seg at kvinner er mer utsatt for sykdom: en utløser for debut av sykdommen er hormonelle endringer som er karakteristiske for fysiologi av organismen, som forekommer i ulike perioder av livet:

 • graviditet;
 • amming;
 • mottak av prevensjonspreparater;
 • abort;
 • menopause.

Ikke minst rolle i dannelsen av patologi spilles av den genetiske predisposisjonen: blant nære slektninger til pasienten lider ofte av disse eller andre kardiovaskulære lidelser.

Det er også mulig å provosere utviklingen av NDC med hypotonisk type:

 • mangel på mosjon,
 • fysisk og mental overstyring;
 • en feil modus for arbeid og hvile
 • kronisk stress;
 • smittsomme og inflammatoriske prosesser;
 • negative miljøfaktorer (støy, vibrasjon, klima eller tidssoneendring, langvarig eksponering mot solen);
 • ubalansert ernæring;
 • røyking og alkoholmisbruk;
 • forgiftning, inkludert produksjonsfarer;
 • craniocerebral trauma.

En av varianter av vegetativ vaskulær dystoni er nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen. Vurder årsakene, symptomene og metodene for behandling av sykdommen.

På deg VSD som er ledsaget av hodepine? I denne tråden vil vi snakke om årsakene til og behandlingen av et ubehagelig symptom.

Dersom foreldrene bekreftet diagnosen VSD, har barnet en høy sannsynlighet for mulige manifestasjoner av dette symptomet. Http://neuro-logia.ru/zabolevaniya/vegeto-sosudistaya-distoniya/u-detej-3.html denne linken kan du lese om hvordan du kan diagnostisere sykdommen i et barn, og hvordan du behandler den.

Avhengig av arten av fremkomsten av NDC på hypotonisk type er delt inn i to grupper - primær og sekundær. I det første tilfellet er dets utvikling knyttet enten med psykogene faktorer eller med traumer i sentralnervesystemet, i det andre - med utvikling av komplikasjoner av somatiske sykdommer, forgiftninger, etc.

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, er nevrologisk dystoni mild, moderat og alvorlig.

Mens type strømning skiller mellom følgende variasjoner av denne patologien:

 • åndedretts;
 • kardialgicheskaya;
 • med en overvekt av perifere vaskulære lidelser, inkludert vagoinsulære kriser;
 • asthenic;
 • myokardiodystrofi, etc.

symptomer

Sykdommen følger med en rekke forskjellige symptomer, som dekker nesten alle kroppens systemer.

Manifestasjoner fra kardiovaskulærsystemet:

 • kardialgi med smerter av kompressiv, trykkende, brennende eller pulserende natur uten at det er tydelig lokalisering;
 • senket systolisk blodtrykk, ortostatisk hypotensjon;
 • Bradykardi, som kan erstattes av økt hjertefrekvens;
 • følelse av falming, tyngde, trykk og tomhet i hjertet.
 • spenning hodepine;
 • høy tretthet og svakhet
 • asteni;
 • redusert minne;
 • svimmelhet;
 • irritabilitet, nervøsitet;
 • redusert arbeidsevne;
 • predisposisjon til synkope.
 • kvalme, oppkast;
 • smerte i magen;
 • galleblærens dyskinesi;
 • flatulens;
 • diaré.
 • kortpustethet;
 • en følelse av mangel på luft;
 • tyngde i brystet.
 • skinn av huden;
 • cyanose i fingertuppene, nesen og leppene;
 • økt svette;
 • fuktige kalde hender og føtter.

Vegetative Crises

For NDC er den hypotoniske typen preget av vagoinsulære kriser forårsaket av overveksten av den parasympatiske tonen i det autonome nervesystemet. Tegn på en forverring av sykdommen er:

 • senking av hjertefrekvensen;
 • fall i blodtrykk (BP) og kroppstemperatur;
 • økt svette;
 • dyspeptiske lidelser: kvalme, oppkast, magesmerter og flatulens;
 • skarp svakhet, mørkere i øynene;
 • svimmelhet;
 • besvimelse;
 • respiratorisk insuffisiens (hyperventilering).

På slutten av angrepet i flere dager, er det en følelse av svakhet og høy svakhet, samt økt tretthet og redusert effektivitet.

NDC og graviditet

I obstetrik er problemet med nevrocirkulatorisk dystoni meget relevant, da slike vegetative lidelser kan komplisere graviditeten og postpartumperioden. De kan også øke risikoen for perinatal dødelighet og påvirke barnets mentale og fysiske utvikling negativt.

I første halvdel av graviditeten er patologiske sykdommer ekstremt sjeldne, i andre er følgende komplikasjoner mulig:

 • vanlige abort
 • placenta insuffisiens
 • sent toksisose av gravide kvinner;
 • intrauterin vekstretardasjon.

Det er også unormaliteter av arbeidskraft i form av svakhet, diskoordinering og for tidlig gjennomføring av fostervann.

For å forhindre en trist utvikling av hendelser, er det nødvendig med nøye overvåkning av en gynekolog for fremtidige mødre.

De gravide kvinnene selv, hvis historie er belastet av NDC, må overholde forebyggende tiltak og motta rettidig behandling.

diagnostikk

For å kunne foreta en korrekt diagnose, eksperter første analysere objektive og subjektive somatiske og autonom dysfunksjon lidelser på grunnlag av pasientens klager og resultatene av dets kontroll. Etterpå, om nødvendig, er maskinvareprøvemetoder tildelt.

For eksempel, i den differensielle diagnose av sykdommer i det kardiovaskulære systemet :. CHD, hypotensjon, hjerteledningsforstyrrelser, etc., kan kreve spesialisert hjerteundersøkelse.

Den inkluderer:

 • EKG i en rolig tilstand og med stresstester;
 • Echo-KG, FCG;
 • daglig overvåkning av blodtrykk, EKG;
 • Ultralyd i bukhulen;
 • REG, UZDG fartøyer;
 • MR og CT.

For å utelukke den endokrine naturen av vegetative forstyrrelser, er en binyre-, skjoldbruskkjertel- og hypothalamus-hypofyseforskning tildelt. Om nødvendig utføres laboratoriehormonisk diagnose.

Tatt i betraktning det faktum at cardiopsychoneurosis annen rekke kliniske manifestasjoner, for dets tilstrekkelig differensialdiagnose krever samarbeid fra forskjellig hold: endokrinolog, nevrologen, øyenlege, kardiolog og en otolaryngologist.

Nevrologisk dystoni ved hypotonisk typebehandling

Behandlingen av sykdommen bør primært rettes mot å eliminere den provokerende faktoren, som oftest er psykologisk traumer.

For dette formål er det nødvendig å hindre konflikter på jobben og hjemme, for å utelukke andre stressende situasjoner.

Med angst, panikkanfall og dårlig humør, kan du ikke uten å ta beroligende midler og antidepressiva under tilsyn av en lege.

For å hjelpe til med å normalisere psyko-statisk tilstand, respiratorisk gymnastikk, kreves også automatisk trening og muskelavsla.

I nærvær av foci av kronisk infeksjon i kroppen, kan antibiotika av et bredt spekter av handling, tonsillektomi og sanitære av munnhulen bli foreskrevet.

Medisineringsterapi omfatter følgende grupper av legemidler:

 • nootropics: pyracetam, fenotropil;
 • Cerebroangiocorrectors for å forbedre funksjonen til de høyere sentrene i det autonome nervesystemet: Cavinton, Cinnarizine.

En viktig rolle i NDC på den hypotoniske typen spilles av fysioprocedurer:

 • electrosleep med en trinnvis økende frekvens av pulser (10-40 Hz);
 • koffein elektroforese;
 • karbonsyre og jod-brom terapeutisk bad med en vanntemperatur på 35-36 ºє;
 • galvanisk krage på Scherbak for asteni;
 • tørr og våt wraps, dusjer, dusjer med en vanntemperatur på 32-33 ºє;
 • rehabilitering og akupressurmassasje.

En av de mest effektive metoder for korreksjon av nevrokirkulatorisk dystoni er akupunktur.

Nyttig for spa behandling i lokale apoteker eller ved alpinanlegg med et mildt klima og en konstant atmosfærisk trykk, spesielt i helseleggene Yalta, Sotsji, Kaliningrad og Leningrad regioner.

Hvilken alternativ medisin tilbyr

Douches, pusteøvelser, vinter svømming, terpentin bad, yoga, bruk av fersk juice - det er bare en delvis liste over hva som er på tradisjonell medisin for behandling armer autonome forstyrrelser.

En god effekt er gitt av fytoterapi. For å øke adaptive egenskapene til organismen til den psyko-emosjonelle overbelastning og korreksjon av lavt blodtrykk er nyttig å ta vegetabilske muligheter, f.eks skjær Rosenrot, ginseng, Eleutherococcus eller Schisandra.

Psykostimulerende som et middel for å øke refleks CNS eksitabilitet, lindre tretthet og løftehelse nyttige flytende doseringsformer Echinops frø, urter Securinega Far og Pantocrine.

Sykdom eller syndrom?

Oppsummering av dataene gitt i medisinsk litteratur om nevrokirkulatorisk dystoni, bør det bemerkes at det ikke er noen enkeltdom på mange problemer.

Sannsynligvis er årsaken til dette ligger i det faktum at pasienter med denne patologi er pasienter smale spesialister: nevrologer, endokrinologer, terapeuter og psykiatere som har et annet syn på problemet.

I henhold til den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, refererer NDC for den hypotoniske typen til et bestemt tilfelle av et psykogent syndrom av autonom dystoni.

Den er ikke plassert som en uavhengig sykdom, men som et kompleks av symptomer som oppstår når balansen mellom de sympatiske og parasympatiske delene av det autonome nervesystemet er forstyrret.

Til tross for den åpenbare harmløsheten til denne utbredte sykdommen på grunn av fravær av organiske lesjoner, skaper dets forlengede kurs forutsetningene for utvikling av alvorlige psykosomatiske sykdommer. Ikke glem farene ved nevropirkulasjonsforstyrrelser for gravide, fordi de kan føre til abort og fosterutviklingspatiologier.

For å beskytte seg mot lumske komplikasjoner med mistanke om dette patologi er nødvendig å søke hjelp hos en spesialist, som vil etablere årsaken til ubehag og foreskrive riktig behandling.

Psykiske lidelser, tretthet, magesmerter, migrene - alle disse tegnene kan indikere at du har et syndrom med autonom dysfunksjon. Imidlertid kan bare en lege diagnostisere sykdommen.

Visste du at kvinner er 2-3 ganger mer sannsynlig å lide av vegetativ vaskulær dystoni? Om symptomene på sykdommen, les dette materialet.

Metoder for behandling og diagnose av neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

En hyppig og uttalt reduksjon i blodtrykket truer ikke alvorlig hjerte- og karsykdom, men kan skape mye uleilighet for hverdagen. Nevrologisk dystoni i hypotonisk type ledsages av en rekke forskjellige ubehagelige manifestasjoner som ikke tillater fullverdig liv og begrenser arbeidskapasitet. Behandling av vegetovaskulær hypotensjon er uspesifikk: legen vil forsøke å identifisere og eliminere årsaken, øke vitaliteten ved hjelp av restorative og tonic midler.

Dystoni med lavt trykk

Langsiktige eller kortsiktige episoder med å senke blodtrykket under 100/60 mm Hg, som skyldes brudd på vegetovaskulær regulering i sentrale eller perifere nervesenter, kan få betydelig innvirkning på menneskelivet. Ofte fortsetter denne tilstanden til vaskulær tone bølget - det midlertidige fallet erstattes av normalisering av blodtrykket. Vanligvis er den hypotoniske tilstanden mer typisk for unge følelsesmessige personer med asteni, som er engasjert i mentalt arbeid og leder en stillesittende livsstil. Som regel har de ikke en markant økning i vaskulær tone, som med neurokirkulatorisk dystoni i form av hypertonisk type. Det er ingen symptomer og ubehagelige opplevelser, som i kardial vegetovaskulær dystoni.

Årsaker til dystoni med hypotensjon

Vegetasjonsvaskulære endringer med en overveiende reduksjon i blodtrykk skyldes følgende faktorer:

 • arvelige og medfødte problemer med vaskulær tone og nervøs regulering;
 • emosjonell labilitet og dårlig motstand mot stress på bakgrunn av utprøvde og ofte forekommende psykogene effekter;
 • alvorlige akutte smittsomme sykdommer;
 • sykdommer og patologiske forhold i det endokrine systemet;
 • særegenheter av arbeid eller livsstil (uforholdsmessig hardt arbeid, yrkesfare i form av støy, vibrasjon, høye temperaturer, dårlige vaner, feilaktig bruk av medisiner).

Hvilke alternativer kan det være?

Leger skiller mellom 2 former for vegetasjonssykdommer i henhold til den hypotoniske varianten:

 • primær eller fysiologisk hypotensjon på grunn av arvelighet og aldersrelaterte egenskaper;
 • sekundær eller kronisk, der nevropirkulasjonsendringer oppsto mot en bakgrunn av vanlige sykdommer eller patologiske forhold.

Med det første alternativet mot bakgrunnen for å senke blodtrykket, er det ikke mange sterkt uttalt symptomer på vegetativ dystoni, og etter hvert som du vokser opp, blir alle problemer med tonene av karene gradvis normalisert. I den andre - mot en bakgrunn av relativt uuttrykt hypotensjon er det en masse symptomer som forverrer livskvaliteten betydelig og krever obligatorisk behandling.

Symptomer i hypotonisk tilstand

De mest typiske symptomene som indikerer en hypotonisk tilstand er:

 • konstant svakhet og uvilje til å gjøre noe;
 • forskjellige typer hodepine, vanligvis periodisk og ikke uttrykt;
 • svimmelhet med sjeldne synkopefall;
 • sløvhet og en følelse av "evig" tretthet;
 • problemer med søvn fra søvnløshet til konstant døsighet;
 • ubehagelig tilstand av bevegelsessykdom i transporten med utseende av kvalme;
 • svar på endringer i atmosfæretrykk og omgivelsestemperatur.

Alle disse symptomene kan være permanente eller periodiske med mild til moderat alvorlighetsgrad av neurokirkulatorisk dystoni med lavt blodtrykk. I alvorlige vegetasjonskrav, i tillegg til de andre, er følgende symptomer lyse og sterke:

 • uttalt migrene hodepine, hvorfra det er ekstremt vanskelig å kvitte seg med tilgjengelige midler;
 • ortostatiske reaksjoner, når personen mister bevisstheten når kroppens stilling endres;
 • hyppig forekomst av synkope
 • chilliness eller svette med behovet for stadig å tilpasse seg temperaturvariasjoner.
For å forstå og forstå årsakene til ubehagelige symptomer, må du se en lege-terapeut for undersøkelse.

Hvilke metoder kan identifisere dystoni

Legen i resepsjonen vil evaluere alle klager og ubehagelige symptomer som oppstår ved undersøkelse, han vil være oppmerksom på en svak og sjelden puls, senke arterialtrykket til 100/60 mm Hg og under. Du må passere generelle kliniske tester for å oppdage kroniske sykdommer (anemi, gastritt, hepatitt, lavt blodsukker). Om nødvendig vil legen utpeke en undersøkelse for å identifisere endokrine lidelser. I følge indikasjonene vil det være nødvendig å sende EKG.

I fravær av alvorlige vaskulære forandringer eller alvorlige sykdommer, vil legen forklare årsaken til de viktigste symptomene og manifestasjonene som reduserer kvaliteten på menneskelivet. Og jeg vil definitivt gi anbefalinger om behandling.

Hvilken behandling vil bidra til å øke presset

Det første som må gjøres for behandling av neuro dystoni hypoton - for å prøve å finne de viktigste utløsende faktorer, for å bli kvitt sine handlinger på kroppen. Det er svært vanskelig å gjøre dette i nærvær av en genetisk disposisjon, men hvis vegetososudistye problemer har oppstått på grunn av stressfaktorer, yrkesmessig eksponering eller dårlige vaner, er det mulig å fjerne disse årsakene.

Stor betydning for behandling av vegetovaskulær hypotensjon har en rettidig og komplett behandlingsmetode for infeksiøse og endokrine sykdommer. Dette er spesielt viktig i skjoldbruskkjertelens patologi, når hormonell ubalanse påvirker vaskulær tone.

Med en mild form for nevrokirkulatorisk dystoni er det nok nok generelle toning-anbefalinger:

 • moderat fysisk aktivitet og regelmessig ytelse av et kompleks av terapeutisk fysisk trening;
 • bruk av kontrastdusj;
 • bruk av sterk te og kaffe.

Ved en dystoni av gjennomsnittlig tyngdekraft vil legen anbefale å overholde spesielle diett, vegetative midler og medisinske produkter for økning av arterielt trykk.

Behandling vegetovascular lidelser med uttalt hypotoni er alltid gjort med bruk av vasopressor narkotika med obligatorisk normalisering livsstil.

Hvilke komplikasjoner kan det være?

I motsetning til neurocirculatory dystoni hypertensjon typen, betyr vaskulære forstyrrelser trykksenkning ikke resultere i en alvorlig og farlig komplikasjoner. Derfor prognosen for hypoton dystoni ganske gunstig - det absolutte flertallet av mennesker som er utsatt for råd av legen, forsvinner dette problemet spontant.

For å forbedre livskvaliteten, bør personer med hypotonisk nevrologisk dystoni ikke få lov til å senke blodtrykket.

Utmerkede forebyggende tiltak vil være en aktiv livsstil med besøk til svømmebassenget eller treningssenteret, kosthold og bruk av tonic drikkevarer. Med et sterkt trykkfall, bør du bruke medisinen som er foreskrevet av lege-vasopressorer.

Nevrologisk dystoni: årsaker, tegn, typer, behandling

Det er klart at essensen av de mange navnene på syndromet i neuro dystoni (NCD) en - autonom ubalanse primære organer reduserer livskvaliteten, fra barndommen eller ungdomsårene, derfor NDC betraktet som "ungdom" sykdom.

Hyppigst forekommende neurokirkulatorisk dystoni (vegetativ-vaskulær dystoni, vegeto-vaskulær dysfunksjon, vegetativt dystoni-syndrom) begynner i puberteten, når bare sekundære seksuelle egenskaper blir samlet, og hormoner begynner aktiv aktivitet i forbindelse med den kommende perestroikaen.

Sykdommen har en tendens til å være forbundet med spesifikke årsaker, som ga opphav til vedvarende brudd forble en levetid og gjøre en person "verken syk eller frisk."

Hvorfor skjer dette?

Det autonome nervesystemet gjennomtrenger hele menneskekroppen og er ansvarlig for den innervasjon av de indre organer og lymfe systemer og sirkulasjons, fordøyelsessystemet, luftveiene, separasjon, hormonal regulering, og hjerne- og ryggmarg vev. I tillegg opprettholder det autonome nervesystemet konstancen av det indre miljøet og sikrer tilpasningen av organismen til ytre forhold.

Arbeidet til alle systemer sikres av likevektsadferdene i de to avdelingene: sympatisk og parasympatisk. Med overhodet av funksjonen til en avdeling over en annen, skjer en endring i ytelsen til individuelle systemer og organer. Tilpasningsevner av organismen med dette fenomenet, naturlig, reduseres.

Det er interessant at skaden på enkelte organer og feilfunksjonen i det endokrine systemet selv kan føre til ubalanse i det autonome nervesystemet. Nevrologisk dystoni er et resultat av ubalanse i det autonome nervesystemet, Derfor er NDC-typen avhengig av overvekt av en bestemt del av VNS (sympatisk eller parasympatisk).

Drevet til sykdommen

Spørsmålet om hvorfor noen er syke, og noen ikke er, er iboende i NDC, så vel som resten av sykdommene. Etiologien til nevrocirkulatorisk dystoni kan skelnes av hovedfaktorene:

 • Familiens natur av sykdommen, hvor arvelighet spiller en betydelig rolle, men det bør huskes på at ikke sykdommen overføres, men egenskapene til organismen, som ligner foreldrene. I tilfelle av neurokirkulatorisk dystoni har moren flere sjanser til å overføre en predisposisjon til patologi;
 • Det sosiale miljøet, som inkluderer både levekårene og relasjonene i teamet som påvirker psykomotionalstaten;
 • Temperament og personlighet;
 • Craniocerebral traumer og neuroinfections i anamnese;
 • Hormonale lidelser;
 • Smittsomme-allergiske sykdommer;
 • Overdreven mental og fysisk stress;
 • Endring av klimatiske forhold på boligen.

Kombinasjonen av flere eller alle faktorer sammen fører til kroppens reaksjon på stimuli. Denne reaksjonen er ansvarlig for dannelsen av patologiske forhold som manifesteres av lidelser:

 1. Exchange prosesser;
 2. Innervering av indre organer;
 3. Mage-tarmkanalens arbeid;
 4. I blodkoaguleringssystemet;
 5. Aktiviteten til det endokrine systemet.

Forløpet av moderens graviditet, hypoksi og fødselstrauma har også en negativ effekt på tilstanden til det vegetative systemet og kan være årsaken til nevrocirkulatorisk dystoni hos barn.

Inkonsekvensen av driften av systemene fører til et svar på fartøyene - deres spasmer. Dermed begynner manifestasjonen av neurokirkulatorisk dystoni.

Video: neurokirkulatorisk dystoni - Dr. Komarovsky

Typer NDCer

Hver nevrokirkulatorisk dystoni forekommer på forskjellige måter. Essensen av disse fenomenene ligger i overveielsen av en bestemt avdeling i det autonome nervesystemet og i dannelsen av NDC-typen. Ett hjerte gjør vondt eller "popper opp", den andres hode spinner, bare temperaturen på miljøet endres med en grad eller to. Og hvis Gud forbyder, spenning, stress eller en skarp forandring i været - er det generelt ukontrollert reaksjon. Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni er lyse og varierte, men følelser er alltid ubehagelige.

Du kan føle noe, noe. Svimmelhet, pre-stupor, ledsaget av kvalme eller ubehagelig "klump" i magen. Følelsen er at noen ganger vil du miste bevisstheten, og deretter få lindring. Ofte besvimelse for noen mennesker er en frelse, etter at det kommer en hyggelig languor og avslapping...

Behandling av nevrokirkulatorisk dystoni er lang, i lys av prosessenes bølgende forløb, og er rettet mot å forhindre tilbakefall. I tillegg avhenger et kompleks av medisiner direkte av typen NDC og endringer i kardiovaskulærsystemet.

Typer av neurokirkulatorisk dystoni er delt avhengig av blodtrykksindeksene:

 • Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen - blodtrykket har en tendens til å øke, uavhengig av alder og omstendigheter.
 • Nevrologisk dystoni ved hypotonisk type - sløvhet, svakhet, redusert trykk og puls;
 • Nevrologisk dystoni i en blandet type, det er vanskelig å holde styr på hvordan og når alt kommer til å slå. Det verste er at pasienten ikke vet på forhånd og med rystelser forventer enten en økning eller et trykkfall.

Hypertensive NDC type

Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen er karakterisert ved ubalanse i det autonome nervesystemet, uttrykt av overvekt av tonen i sympatiske systemet over den parasympatiske avdelingensympathicotonia) og er uttrykt av:

 1. Økt blodtrykk;
 2. Hodepine, som er avhengig av fysisk aktivitet og styrkes med det;
 3. svimmelhet;
 4. Avhengighet av værforhold (hodepine, løfte blodtrykk);
 5. Hjertebanken, noen ganger med avbrudd;
 6. Mitral ventil prolapse med ultralyd undersøkelse av hjertet;
 7. Krenkelsen av termoregulering - høy kroppstemperatur hos barn med smittsomme sykdommer;
 8. Endringer fra mage-tarmkanalen i form av svak peristaltikk, og dermed - til en tendens til forstoppelse;
 9. Mangelfull funksjon av tårer ("tørre tårer");
 10. Endring av stemning (melankoli og melankoli);
 11. Rapid tretthet.

Hypotonisk type NDC

Med overhodet av den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet (vagotonia) utvikler nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til hypotonisk type, hovedtegnene som er:

 1. Reduksjon av blodtrykk;
 2. En sjelden puls (bradykardi), som raskt kan øke (takykardi);
 3. Smerte i hjertet (kardialgi);
 4. svimmelhet;
 5. Hyppige besvimelsesforhold, spesielt karakteristiske i nærvær av nevrokirkulatorisk dystoni hos barn (hovedsakelig i jenter) i pubertetperioden;
 6. Hodepine forbundet med værforhold, fysisk og psykisk stress;
 7. Økt tretthet og dårlig ytelse;
 8. Dyskinesi i galdeveien, som er forbundet med ujevn og kaotisk sammentrekning av galleblæren;
 9. Fordøyelsessykdommer (tilbøyelighet til diaré og flatulens);
 10. Brudd på termoregulering: En reduksjon i kroppstemperatur og en langvarig subfebril tilstand for infeksjoner hos barn;
 11. Klager om "shortness of breath" og "sukk";
 12. Tilnærming til allergiske reaksjoner;
 13. Blek hud (marbling), cyanose av ekstremiteter;
 14. Kaldsvette.

Blandet type NDC - når mellom avdelinger er det ikke samtykke

Ukoordinert arbeid av sympatiske og parasympatiske avdelinger fører til brudd på funksjonen til systemer og organer. Hvis trykket "hopper", hvis hudfarge i noen få minutter plutselig blir rødt eller blek, hvis kroppen reagerer til mindre hendelser uforutsigbart, så kan du mistenke blandet type neurokirkulatorisk dysfunksjon.

Symptomer på nevrocirkulatorisk dystoni i en blandet type inkluderer symptomer som er karakteristiske for både hypotoniske og hypertoniske typer. Hvilken del av det autonome nervesystemet, på hvilket tidspunkt vil seire, vil slike tegn være iboende i pasientens tilstand.

Video: hvordan manifesterer NDC?

Kriser av nevrocirkulatorisk dystoni

Nevrologisk dystoni, som har oppstått i barndommen, kan "bli beriket" med symptomer i løpet av tiden og gi mer levende vegetative manifestasjoner i form av kriser hos unge mennesker. Angrep med nevrocirkulatorisk dystoni er også avhengig av typen, selv om de ofte ikke har et levende bilde av tilhørende, men er av blandet natur. Høy aktivitet av den parasympatiske avdelingen til VNS kan gi vagoinsulær krise, for hvilke følgende egenskaper er karakteristiske:

 • Svette og kvalme;
 • Plutselig svakhet og mørke i øynene;
 • Reduksjon av blodtrykk og kroppstemperatur;
 • Sakte hjertefrekvens.

Etter vagoinsulær krise, føler pasienten for noen dager fremdeles ødelagt og svakt, blir hodet regelmessig svingt.

Når den sympatiske avdelingen tar "forrang", utvikler en annen type neurokirkulatorisk dysfunksjon. Neurokirkulatorisk dystoni med sympatadrenekriser gjør seg følt av det plutselige utseendet av årsakssykefrykt, som raskt legges til:

 1. Intense hodepine;
 2. Smerter i hjertet;
 3. Økt blodtrykk og kroppstemperatur;
 4. Forekomst av kulderystelser;
 5. Rødhet i huden eller oppkjøpet av blek.

Video: Hvordan håndtere NDC-eksacerbasjoner?

Vegetativ dysfunksjon og graviditet

Selv om graviditet er en tilstand og fysiologisk, men da kan neurokirkulatorisk dystoni forekomme, fortsetter latent (skjult), fordi under graviditeten blir organismen gjenoppbygget og forbereder seg på fødsel av et nytt liv. Vesentlige endringer gjennomgår den hormonelle bakgrunnen - regulatoren av alle graviditetsprosessene. Interne organer "passer" annerledes, og frigjør stedet for den stadig økende livmoren. Og alt dette er under kontroll av det autonome nervesystemet, som selv uten en slik last ikke alltid klarte, men her...

Kvinner som lider av NDC, kan lære om graviditeten før testen, fordi det første tegnet kan være en synkope. Neurokirkulatorisk dysfunksjon i svangerskapet har et mer uttalt klinisk bilde, så graviditet er vanskeligere.

Reaksjonen til alt "galt", tårene på hver anledning, hjerte smerte og raserianfall, nedsatt blodtrykk, og i transport er bedre å ikke gå... gravid vanker følelse av åndenød og stuffiness, og har neurocirculatory dysfunksjon selv vet "lukten av fersk puster ".

Men alt kan ikke være så ille, og bør ikke være opprørt. Det var mange tilfeller av forsvunnelse av NDC-manifestasjoner etter fødsel. At denne grunnen - om "å bringe orden" i kroppen til en kvinne, eller en ansvarlig yrke forbundet med å ta vare på babyen - er ukjent. Men pasienter oppdager ofte at hvis de blir distrahert av viktige ting, blir det vegetative-vaskulære komplekset redusert.

Sykdom eller syndrom?

Rangerer om vegetative-vaskulære lidelser, hvordan å ringe dem, har forskere ikke bestemt seg. Vegeto-vaskulær dystoni betraktes som et mer korrekt navn, siden det uttrykker sykdomspatogenesen. Den siste trenden med å bestemme denne tilstanden har blitt autonom dystoni-syndrom, som fra dette ikke ble en selvstendig enhet i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD).

ICD 10 kode for neurokirkulatorisk dystoni - F45.3, hvor bokstaven F indikerer en psykogen opprinnelse, som generelt foregår. Ifølge samme klassifisering er ikke NDC anerkjent som en sykdom, men symptomkompleks, oppstår som følge av utilstrekkelig oppførsel av det autonome nervesystemet (ukoordinert og ikke-likevektsinteraksjon av to avdelinger av ANS: sympatisk og parasympatisk). Det er usannsynlig at folk som er godt kjent med dette komplekset av symptomer fra denne "føler seg bedre", men til dags dato er det.

Mange spørsmål er forårsaket av vegetativ-vaskulær dysfunksjon, når det er på tide å gi gjeld til morslandet. Hvordan er neurokirkulatorisk dystoni kompatibel og militærtjeneste? Like forskjellige manifestasjoner, det samme bør være tilnærmingen.

Forbereder for militær plikt: NDC og hæren

Selvfølgelig er noen så ivrige etter å fylle fylkene av Forsvarernes forsvarere, da de glemmer sykdommen. Eller skjul det? Andre, tvert imot, har fra barndommen en post på kortet - NDC, prøver å kvitte seg med militære oppgaver. I denne forbindelse bør kommisjonens tilnærming være objektiv og allsidig. På den ene siden, se rekruttere den første gang, som gjør at ingen klager og "bryter i kampen", noe som gir bare en lav eller høy (over eller under 100/60 160/100) trykk og vegetative forstyrrelser klare til "face" i pusten og hjerterytmer, du kan tilfredsstille hans ønske. En kvalifisert kommisjon bør imidlertid finne ut for første gang, periodisk eller permanent. Det samme gjelder for de som gjør mange klager, og bare skarpe oppføringer i barnekortet sier om sykdommen. Selvfølgelig, det er en gjennomsnittlig: klinikken der og klager, noe som indikerer tilstedeværelse av autonome forstyrrelser. I alle tilfeller er kommisjonens oppgave å finne ut:

 • Er klager permanent?
 • Om blodtrykket er stabilt eller lavt;
 • Er cardialgias og hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Hvor mye symptomene på NDC påvirker effekten av draftee.

For å studere helsen til en ung person, er det obligatoriske spesialister (nevrolog, kardiolog, oculist, endokrinolog, otolaryngolog).

I tillegg, ved valg av egnet for militærtjeneste i tilfelle av nevro dystoni, en differensialdiagnose med andre sykdommer for diagnose og utelukkelse av sykdommer i mage-tarmkanalen, hjertet og lungene, noe som kan være lik symptomer i NDC.

Til hvem lyder "Slavens farvel"?

For en objektiv tilnærming til spørsmålet, blir rekruttere sendt til sykehus for undersøkelse, etter som han kan bli anerkjent som midlertidig uskikket til artikkel 48. I dette tilfellet, den unge mannen som skal behandles på nevro dystoni, men hvis det viser seg å være ineffektiv og symptomene indikerer vedvarende brudd på det autonome nervesystemet, er vernepliktig ikke gjenstand for militærtjeneste og den militære får en billett med et notat om uegnethet kunst. 47 "a".

På samme måte gjelder Kommisjonen også de unge mennene som er tydelig sporet vedvarende vegetative-vaskulære sykdommer med en økning eller senking av trykket, det er eksplisitt tegn på brudd hjertefrekvens, og smerte i hjertet er permanent.

Vel, som noen som hadde en enkel registrering av sykdom i det autonome nervesystemet, men har ikke bekreftet det med ære jeg må gå for å tjene fedrelandet og fedreland. Gamle, men fortsatt en konstant og unik, marsjere Vasily Agapkin sin høytidelighet grunn til å gråte sin egen mor og hans kjæreste... ingenting forferdelig - vil ta litt tid og en sunn, modnet og trygg i går inductee, vil returnere hjem, helt glemme om sykdommen.

Og likevel: hva skal jeg gjøre med det?

Snakk om neurokirkulatorisk dystoni kan være en lang og mange, gode og mange navn på denne patologien, og dette tillater en rekke. Men de som har en slik "lykke" er på utkikk etter frelser for frelse fra dette medav immunutfellingen, som ganske mye forgifter livet og manifesterer seg i de mest uforutsette situasjoner. Generelt er en betydelig del av menneskeheten opptatt av spørsmålet om hvordan man skal behandle en nevrologisk dystoni som har et dusin flere navn. Når alt kommer til alt, endrer navnet ikke på pasientens velvære.

Merkelig nok, vegetativ-vaskulær dysfunksjon liker ikke hypodynamien. Og til tross for at manifestasjonene av sykdommen er spesielt påfallende etter fysisk anstrengelse, gjør ikke fysisk utdanning til pasienten ikke bare skade, men er vist. Sant, det bør være en målrettet, terapeutisk øvelse, dosert og gjennomtenkt.

obligatorisk overholdelse av arbeids- og hvilevernet er også en integrert del av behandlingsprosessen. Selvfølgelig er det ikke sannsynlig at arbeid i nattskift, søvnmangel, lang tidsforventning i nærheten av skjermen, hjelper til med å føle den enkle i hodet og kroppen. Men frisk luft, stille kveld går til fots, et varmt bad med beroligende urter, tvert imot, vil gi en god sunn søvn og forbedre humøret ditt.

Psykoterapeutisk tilstand pasienter bør være spesielt oppmerksom. Unngå stressende situasjoner, delta i automatisk trening, ta beroligende te og gjør alt som er mulig for å skape et rolig og vennlig hjem og lagmiljø for deg selv og andre.

Uansett hvor tett det høres ut, men her tilhører en viktig rolle dietten. Neurokirkulatorisk dystoni "liker ikke" verken krydder, krydret mat eller alkohol. Alt som opphisser nervesystemet kan forverre prosessen, så det er bedre å unngå overskudd og ikke bli stresset. Men rik på kaliumprodukter (aubergine, poteter, bananer, svisker og aprikoser) "som" det "lunefullt" nervesystemet.

Behandling foreskrevet av lege

Medikamentell behandling i nevropirkulasjonsforstyrrelser er svært ønskelig å utføre med generelle helseforanstaltninger og fysioterapi. Terapeutisk massasje, elektroforese med beroligende midler i kragen området, electrosleep og sirkulær dusj - vil bidra til å styrke nervesystemet, og gi positive følelser, hvor pasienter med neuro dystoni krever det.

Og hva en flott prosedyre - akupunktur. Ved å bruke det, kan du permanent gi opp medisiner og føle seg bra bare takket være den årlige gjentakelsen av akupunktur. Leveres i nevromuskulære bunter, tynn gull eller platina nåler vil føre til en langvarig og vedvarende remisjon, og sykdommen vil forsinke...

Vitaminterapi og antioksidantkompleks (Dr. Theiss, gerovital, etc.) vil være et utmerket tillegg til de restorative tiltakene.

Legemidler til behandling av nevrokirkulatorisk dystoni er tatt på råd fra en lege og foreskrevet av ham. Ingen råd fra venner og Internett er upassende her, siden medisinen er foreskrevet med hensyn til blodtrykk, tilstedeværelse av cardialgias og tilstanden til hjerterytmen. Det er klart at det vil hjelpe en pasient med høyt blodtrykk, det kan ha en skadelig effekt på en person med lavt blodtrykk, så det er usannsynlig at en hypotonisk type vil vise aegilok (beta-adrenoblokker). Legemidler som regulerer hjertefrekvensen, er seriøse og krever spesiell omsorg, så "amatør" i slike tilfeller - til ingenting.

Ofte er pasienter med autonome sykdommer foreskrevet med rusmidler fra gruppen av beroligende midler - adaptol, afobazol, grandaxin. Bemerkelsesverdig effekt har et urtepreparatgelarium, som har antidepressive egenskaper. For fjerning av spasmer ofte utnevnt bellataminal, som også gir en beroligende effekt.

Hawthorn, valerian, motherwort - alkoholiske infusjoner av disse plantene er svært kjent for pasienter med neurokirkulatorisk dystoni, de lagres kontinuerlig i et hjemmemedisinskap og utfører funksjonen "førstehjelp".

Video: Ekspertuttalelse om NDC

Hva kan hjelpe tradisjonell medisin?

Mangfoldet av resept for behandling av folkemidlene til nevrokirkulatorisk dystoni er enda mer slående enn mangfoldet av kliniske manifestasjoner. Kontrasterende sjeler, respiratorisk gymnastikk av tibetanske munker og østerriksk helbreder Rudolf Brois er utvilsomt bemerkelsesverdige, men folket foretrekker på en eller annen måte russisk "skapelse" av en eller annen grunn. Populær drikke fra kirken "Cahors" og en blanding av juice av hvitløk, sitron, rødbeter, gulrøtter og reddiker, smaksatt med naturlig honning, overføres "fra munn til munn og fra generasjon til generasjon."

Men for behandling med folkemidlene bør NDC ikke glemme trykket, så folkeslagere anbefaler også en annen behandling. For eksempel, med økt blodtrykk i folket, er infusjoner av mynteblader og hvit bjørk, kalendula blomster og dillfrø brukt. Vel redusere trykket av alkoholiske infusjoner av magnolia og mistelteinhvite.

Sterk te og kaffe for hypertensive NDC anbefales ikke, men om morgenen kan du drikke en fantastisk te tilberedt hjemme:

 • Tørke bær av blåbær, aronia, sort currant, currant og barberry er tatt i like deler, er malt, blandet og brukt, fylt med kokende vann.

Ved normale indikasjoner av arterielt trykk og en tendens til å redusere, blir infusjoner av elecampan, immortelle, tilberedt, og ferskpresset gulrot og rosen hofter er full. De sier det hjelper mye.

Selvfølgelig kan roten til valerianen (du kan ta den inne, du kan lage bad), hagtorn, varm melk med honning for natten - alle vet. Slike folkemedisiner er kanskje i hvert hjem, selv der det ikke finnes neurokirculatoriske lidelser.

Hvordan etableres diagnosen?

Syndrom av vegetativ dystoni Det er ikke bare basert på pasientens klager. Før legen diagnostiserer, må pasienten bestå testene og gjennomgå instrumentelle undersøkelser, og hovedstadene "på veien" til NDC vil være:

 1. Generelle tester av blod og urin, som ikke avviker fra normen i denne sykdommen;
 2. Blodtrykksprofil i 10-14 dager for å bestemme typen NDC;
 3. Ultralyd av nyrene og hjertet for å utelukke uavhengige sykdommer i disse organene;
 4. rheoencephalography;
 5. EKG, FCG, ekkokardiografi;
 6. Konsultasjoner av endokrinolog, otolaryngolog, nevrolog, oftalmolog.

I tillegg, ofte for å bestemme årsaken, er det behov for en detaljert studie av funksjonen av nyrene, binyrene, hypothalamus og skjoldbruskkjertelen.

Les Mer Om Fartøyene