Nevrologisk dystoni av blandet type

I lang tid ble denne sykdommen kalt sjelens sjel. Bare i forrige århundre har forstyrrelsen som påvirker arbeidet i luftveiene, kardiovaskulærsystemet og nervesystemet blitt nærmere bestemt - symptomkomplekset. Den progressive karakteren av nevrocirkulær dystoni er farlig på grunn av funksjonsfeil i hjertet og andre alvorlige helseproblemer.

Hva er en blandet type NDC?

En av varianter av vegetativ-vaskulær dysfunksjon, i henhold til ICD-koden, er et polyetologisk symptom som forener en hel gruppe lidelser. Klassifiseringen av blandet type VSD basert på beregning av blodtrykk brukes som basis. perifer vaskulær reaksjon kan være ledsaget av økt (hypertensjon) eller redusere (hypotensjon) blodtrykket, og en kombinasjon av disse symptomene suksessive diagnostisert cardiopsychoneurosis blandet type eller NDC.

årsaker

Ulike faktorer kan provosere utseendet på en funksjonsforstyrrelse. Blant listen over årsaker til at nevrokirkulasjonsdystonien av blandet type begynte å forstyrre, er det en arvelig faktor. Den vanligste årsaken til lidelsen kalles en livsstil. En stor liste, hvor de typiske synderne av utseendet av nevrocirkulatorisk dystoni er notert, ser slik ut:

 • alvorlige sykdommer i indre organer;
 • traumer til skallen;
 • akutt smittsom sykdom;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • mangel på mosjon,
 • stress,
 • mangel på søvn;
 • arbeid.

Tegn på dystoni

Noen symptomer på neurokirkulatorisk dystoni er vanskelig å diagnostisere. Komplikasjoner av riktig diagnose av en rekke symptomer eller likheter med andre sykdommer, for eksempel hjertesykdom. Funksjonsforstyrrelse tilhører ikke sistnevnte kategori, men de viktigste symptomene på NDC for en blandet type er:

 1. Smerte i hjertet, brystet, som ligner på tinning. Varigheten av slike "jabs" kan være forskjellig - fra noen få sekunder til timer, og foregår av utseendet av fysisk eller nervøs overbelastning.
 2. Krenkelse av rytmen av hjertekontraksjoner (ekstrasystol, takykardi). Disse tegn på neurokirkulatorisk dystoni sammenfaller med VSD i hjerte type.
 3. Rask tretthet.
 4. Svimmelhet helt opp til den formodede tilstanden, flekker i øynene, en følelse av uvirkelighet av det som skjer.

Ytterligere symptomer som kan indikere utviklingen av sykdommen:

 1. Hodepine (pulserende, moderat, undertrykkende) som oppstår etter trening eller emosjonell stress.
 2. Søvnforstyrrelser (intermitterende, rastløs) eller søvnløshet, og oppvåkning følger med en følelse av knusthet.
 3. Panikkanfall.
 4. Meteozavisimost.

Hvordan etableres diagnosen NDC?

Ulike tegn på neurokirkulatorisk dystoni, som ifølge ICD-koden refererer til den vegetative dysfunksjonen, gjør diagnosen vanskelig. Bare en differensial tilnærming bidrar til å identifisere NDC i en blandet type, ikke forvekslet med myokarditt, hypertensjon, neurose og en rekke andre sykdommer. Anamnesis er det første trinnet på riktig diagnose av pasienten, og pasienten vil bli vurdert av en kardiolog, nevropatolog, endokrinolog. Hvis NDC mistenkes, kan spesialister foreskrive følgende undersøkelser:

 • bryst røntgen;
 • en blodprøve for hormoner;
 • EKG (elektrokardiogram);
 • Ultralyd (skjoldbruskkjertel, bukhule);
 • daglig overvåking av blodtrykk;
 • ortostatisk test.

Hvordan behandle syndromet av nevrocirkulatorisk dystoni av en blandet type

Symptomokompleks gir nesten ikke seg til medisinsk behandling. Det er svært vanskelig å velge riktig piller for MZD etter blandet type, fordi det er vanskelig å forutsi pressestopp, engstelig eller panikktilstand. Perioden med midlertidig forbedring er heller ikke en garanti for fullstendig avhending: etter fullført løpet av nevrokirkulatorisk dystoni kan en blandet type returnere. For å kurere forstyrrelsen innebærer en effektiv tilnærming et sett med tiltak som inkluderer farmakoterapi, massasje og treningsterapi.

Psykoterapi, trening av meditasjon er en reell hjelp for reguleringen av ens egen følelsesmessige tilstand i nevrokirkulatorisk dystoni. Påvirkningen av psyken i fysisk tilstand er svært stor, mangelen på ferdigheter til å kontrollere følelser med sin konstante negative farge fører til et brudd på hjerterytmen, blodtrykket. Sessioner av psykoterapi, styrking av teknikker som bidrar til å takle stress, normalisering av dagens regime, fysioterapi, herding er alle effektive metoder for behandling av blandet type VSD uten medisiner.

medisiner

Medisinsk terapi gir mulighet for bruk av følgende stoffer:

 1. Sedative eller beroligende stoffer (tinkturer, tabletter) - Valerianrot, Hawthorn, Motherwort, Corvalol, Valocordin.
 2. Tranquilizers for å berolige nervesystemet, redusere følelser av frykt, fjerne panikkanfall - Seduxen, Diazepam, Medazepam, Phenazepam.
 3. Antidepressiva med neurokirkulatorisk dystoni - Amitriptylin, Imipramin.
 4. Bedre hjernesirkulasjon - Cavinton, Cinnarizine, Pyracetam.

Folk behandling av dystoni

For å glemme trykkprang, trenger du ikke å ta piller. Folk healere tilbyr ikke å bringe kroppen til hypoton eller hyperton krise, og det vil ha å ringe og motta nyttige verktøy: decoctions, tinkturer, forberedelser, urtete og andre gaver av naturen.

 1. Urte samling. Ved 5 ss. skjeer med rosen hofter ta 2 ss. skjeer av angelica rot, levisei, rhodiola, mistelten gres; 3 ss. skjeer av roten av valerianen, johannesurt. Rør, ta to spiseskjeer av samlingen, hell en liter kokende vann, simer på et vannbad i omtrent en kvart time. Insister 24 timer, ta deretter en halv time før frokost i en halv kopp (100 ml), varigheten på kurset er 3 måneder.
 2. Samling av urter. Lige deler av calendula blomster, hvite bjørkblader, mynte, fennikelfrø blandes godt, hell 0,5 l varmt vann, kok i ca 10 minutter. La det brygge i 2 timer, ta tre til fire ss to ganger om dagen.
 3. Te laget av tørkede bær. Ta i like stor andel blåbær, currants, aronia, barbær: bær å male. For å fremstille ny drikk ta en spiseskje bær blanding kokt vann, lar en kvart time, og deretter drikke for å herde cardiopsychoneurosis uten piller.

Hva er farlig for vegetativ vaskulær dystoni i blandet type

En direkte trussel mot livet, fører ikke nevrokirkulatorisk vaskulær dystoni, men påvirker sin sosiale, personlige og familiens side i alle aldre. Kroppen må jobbe med slitasje, den følelsesmessige belastningen blir så høy at en person begynner å oppleve vanskeligheter på det fysiske nivået: søvn er forstyrret, arbeidskapasiteten minker. En kardinal tilnærming for å hindre negative konsekvenser av vegetovaskulær dysfunksjon er forebygging, basert på riktig livsstil.

Nevrologisk dystoni

Nevrologisk dystoni (NDC) - Kompleks av lidelser i det kardiovaskulære systemet av funksjonell natur, som utvikles som følge av brudd på nevendokrine regulering. Cardiopsychoneurosis har polietiologichesky genese, ledsaget av mange forskjellige, hovedsakelig kardiovaskulære sykdommer, manifestasjoner, forårsaket eller forverret under påvirkning av stress, karakterisert ved benign kurs og tilfredsstillende prognose.

Nevrologisk dystoni

Nevrologisk dystoni I litteraturen er det noen ganger betegnet termerne "nervesykdom", "neurokirkulatorisk asteni", "utrolige hjerte". Det er akseptert å skille mellom to typer funksjonsforstyrrelser i kardiovaskulærsystemet: vegetativ-vaskulær og neurokirkulatorisk dystoni. Vegeto-vaskulær dystoni kombinerer ulike manifestasjoner av autonom dysfunksjon, som følger med organiske lesjoner av det nervøse, endokrine og andre systemer. Nevrologisk dystoni er en uavhengig nosologisk form med sin etiologi, patogenese, symptomatologi og prognose og adskiller seg fra en rekke funksjoner fra autonom dysfunksjon. Karakteristiske trekk er forekomsten av nevro dystoni blant de kliniske manifestasjoner av kardiovaskulære symptomer, primær-funksjonell natur autonom ubalanse og manglende kommunikasjon med organisk patologi, inkludert nevroser.

Med nevocirkulatorisk dystoni, må nevrologer, kardiologer, praktiserende leger ofte møte. Blant pasienter i kardiologisk og terapeutisk profil finnes NCD hos 30-50% av pasientene. Nevrologisk dysfunksjon kan utvikle seg i ulike aldre, men er vanlig hos unge mennesker, for det meste kvinner, som er 2-3 ganger mer sannsynlige enn menn. Sykdommen utvikler sjelden hos personer under 15 år og eldre enn 40-45 år.

Klassifisering av neurokirkulatorisk dystoni

Ved etiologiske former isolert essensielt (konstitutsionalno-arvelig), psykogen (nevrotisk), infeksjon giftig, dishormonal blandet cardiopsychoneurosis og NDC fysisk overanstrengelse.

Avhengig av den ledende klinisk syndrom klassifisering V.P.Nikitina (1962) og N.N.Savitskogo (1964) skilles fire typer nevro dystoni: hjerte (med en primær sykdom i hjerteaktivitet), hypotensive (reduksjon av blodtrykket med en primær), hypertensiv ( med en overvektig økning i blodtrykket), blandet (kombinerer brudd på blodtrykk og hjerteaktivitet). Ved alvorlighetsgrad av symptomer er en mild, moderat og alvorlig grad av nevrokirkulatorisk dystoni isolert; varianten av kurset - fasen av forverring og remisjon.

Årsaker til utvikling av neurokirkulatorisk dystoni

Ulike faktorer kan føre til utvikling av nevrologiske sykdommer, men de inkluderer ikke organiske lesjoner i endokrine og nervesystem. I ungdomsår og ungdomsår er nevrokirkulatorisk dystoni vanligvis på grunn av ufullkommenheten til den nevroendokrine mekanismen for regulering av vegetative prosesser. Utviklingen av NDC i prepubertal og pubertetperioder blir tilrettelagt av økt psykisk og fysisk belastning, sosialt miljø.

Individer av en hvilken som helst alder cardiopsychoneurosis kan utvikles på bakgrunn av akutte og kroniske infeksjoner, mangel på søvn, tretthet, traumer, eksponering for fysiske og kjemiske faktorer (innstråling, varmt klima, vibrasjon), uriktig diett, fysisk aktivitet (overbelastning eller inaktivitet), forgiftninger, inkludert alkohol og tobakk. I utviklingen av neuro dystoni spille rollen perioder med hormonelle forandringer i kroppen (pubertet, abort, graviditet, menopause, eggstokkdysfunksjon).

En rekke pasienter har arvelig-konstitusjonell predisposisjon til utvikling av nevrokirkulatorisk dystoni. Virkningen av disse faktorene bevirker at dysfunksjon av neurohumoral kontroll av det kardiovaskulære systemet, hvor da den ledende patogenetiske koblingen fungerer som et tap av hypothalamus-hypofyse institusjoner som driver koordinering av disse prosessene. Brudd på neurohumoral systemer forstyrrelse manifistert kontrollfunksjoner som gir homeostase i kroppens prosesser: kolinerg, sympathoadrenal, kallikreinkininovoy, gistaminserotoninovoy et al.

Dette i sin tur utløser mekanismer som fører til forstyrrelser og flere endringer fra karbohydrat, vannelektrolyttmetabolismen, syrebasestatus, mediator og hormonelle systemer. I myokardets vev forekommer aktiveringen av biologisk aktive stoffer (histamin, serotonin, kinin etc.) som forårsaker metabolske forstyrrelser og utvikling av dystrofi. På den delen av sirkulasjonssystemet er det observert fluktuasjoner i vaskulær tone, spasmer av perifere kar, senking av mikrosirkulasjon, noe som fører til utvikling av hypoksi av vev.

Etter å ha dannet, blir patogenetiske mekanismer autonome, og nevrokirkulatorisk dystoni er en uavhengig sykdom. Eventuelle stimuli (endringer i værforhold, stress etc.) forårsaker en patologisk reaksjon som bestemmer manifestasjonen av en bestemt type neurokirkulatorisk dystoni.

Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni

Felles for alle typer av nevro dystoni manifestasjon av nevrose er en tilstand karakterisert ved tretthet, svakhet, søvnforstyrrelser, irritabilitet, hukommelsestap, humør og viljebestemte egenskaper, forringelse av konsentrasjon, der det er festet den funksjonelle sirkulatoriske lidelser er fremherskende.

Forløpet av hjerte-typen av neurokirkulatorisk dystoni er manifestert av hjertebank, hjertebank, uregelmessig hjerterytme, noen ganger kortpustethet med fysisk aktivitet; signifikante endringer i blodtrykk blir ikke observert. Kan bestemmes objektivt takykardi, luft fibrillering, paroksysmal takykardi, supraventrikulær ekstrasystoli, utilstrekkelig blodsirkulasjon belastningsendring, EKG - den endring i spennings av T-bølgen (høy eller reduseres).

Nevrologisk dystoni i henhold til den hypotensive typen er preget av fenomenene kronisk vaskulær insuffisiens: en reduksjon i systolisk blodtrykk på mindre enn 100 mm Hg. stivhet av føtter og hender, en tendens til ortostatisk sammenbrudd og besvimelse. Typisk for pasienter med hypotensiv NDC er klager på tretthet, muskel svakhet, hodepine. Slike pasienter har som regel en asthenisk kroppsbygning, blek hud, kalde og fuktige palmer.

For en hypertensiv type neurokirkulatorisk dystoni er en forbigående økning i blodtrykk til 130-140 / 85-90 mm Hg karakteristisk. som i halv tilfeller ikke er ledsaget av en subjektiv forandring i pasientens velvære og avsløres ved medisinske undersøkelser. Klager over hjertebank, hodepine, tretthet er mindre vanlig. Den hypertensive NDC-typen er lik i sine egenskaper til borderline arteriell hypertensjon.

En enkel grad av neurokirkulatorisk dystoni er preget av moderat uttrykte symptomer som oppstår bare i forbindelse med psyko-motionelle overbelastninger. Pasientens arbeidsevne har blitt bevart, det kan være en liten reduksjon i fysisk utholdenhet; legemiddelbehandling er ikke indikert.

Med nevocirkulatorisk dystoni av moderat alvorlighetsgrad er det en rekke symptomer, en reduksjon i fysisk arbeidskapasitet med mer enn 50%. Reduksjon eller midlertidig tap av arbeidsevne krever utnevnelse av medisinering. Ved alvorlige manifestasjoner av nevrokirkulatorisk dystoni er det vedvarende og flere kliniske symptomer, en kraftig reduksjon eller tap av evnen til å jobbe, og krever pasientbehandling hos pasientene.

Diagnose av neurokirkulatorisk dystoni

Den lave spesifisiteten av symptomene på nevrocirkulatorisk dystoni gjør diagnosen vanskelig og krever nøye verifisering av diagnosen.

Hjelpemiddel diagnostiske kriterier neuro dystoni basert på pasientens klager kan tjene som symptomene kan føres i mer enn 1 til 2 måneder: falsk angina, hjertebank, kortpustethet, pulsering i prekordial eller i nakken fartøy, svakhet, tretthet, nevrotiske symptomer (irritabilitet, angst, søvnforstyrrelser), svimmelhet, kulde og våte ekstremiteter. For neuro dystoni er karakterisert ved et flertall av klager som har en klar sammenheng med stressende situasjoner eller perioder med hormonelle endringer, kan strømmen av sykdommen med perioder med remisjoner og eksaserbasjoner, men ingen tendens til progresjon.

For pålitelig kriterier ved fysisk nærvær av NDC er ustabil hjerterytmen med en tendens til takykardi, og opptrer spontant eller utilstrekkelig situasjon, labilitet av blodtrykk, tilstedeværelsen av lunge arytmi (tachypné, dyspné), hyperalgesi i hjertet. EKG kan tas opp i pasienter som takykardi, arytmi, migrasjon pacemaker (21,3%), arrythmia (8,8%), paroksysmal takykardi og forkammerflimmer (3%) negative T-bølger i to eller flere ledninger (39,4 %).

Informative diagnostiske metoder for neurokirkulatorisk dystoni er diagnostiske EKG-prøver med en belastning.

 • En fysiologisk test med hyperventilering innebærer å utføre tvungen pust og utånding i 30-40 minutter, etterfulgt av innspilling av EKG og sammenligning med den opprinnelige. En positiv prøve som indikerer NDC er en 50-100% økning i pulsfrekvensen og en negativ T-bølge på EKG eller en økning i deres amplitude.
 • Ortostatisk test gir registrering av EKG i utsatt stilling, og deretter etter 10-15 minutters stående. Positive resultater av testen er de samme endringene som i hyperventileringstesten, observert hos NCDer hos 52% av pasientene.
 • Drogprøver (med β-adrenoblokker, kalium) er rettet mot å skille mellom neurokirkulatorisk dystoni og organiske hjertesykdommer. EKG-registrering utføres 40-60 minutter etter å ha tatt 60-80 mg β-blokkere (obzidana, inderal, anaprilina) eller 6 g kaliumklorid. Ved organisk kardiopatologi (myokarditt, iskemisk hjertesykdom, myokardisk hypertrofi), registreres en positiv T-bølge, med NDC, en negativ T-bølge.

Ved utføring av veloergometry defineres typisk neurocirculatory dystoni redusert toleranse for stress, m. E. Neurocirculatory dystoni pasienten er i stand til å utføre en mindre last enn en frisk person av samme alder og kjønn. Laboratoriedata indikerer en økning i aktiviteten av sympathoadrenal system: som svar på en belastning i blodet er utilstrekkelig forbedring av noradrenalin, adrenalin, metabolitter, melkesyre.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni

Ved behandling av nevrokirkulatorisk dystoni spiller en uvanlig viktig rolle av ikke-narkotiske tiltak som er utformet for å øke organismens adaptive kapasitet til endrede forhold. Når NDC viser holdingen av tempereringsprosedyrer, sport (friidrett, svømming), rasjonell psykoterapi, normalisering av regimet av arbeid og hvile.

Den positive effekt på utøvelse system for regulering av autonome funksjoner har balneoterapi, fysioterapi (terapeutiske dusjer og kar, elektrisk, refleksologi, elektroforese med brom, magnesium, prokain), treningsterapi, spa behandling. Søvnforstyrrelser, kan irritabilitet tildele beroligende stoffer: motherwort, vendelrot, beroligende midler (oksazepam, etc.).

For behandling av hjerte neurocirculatory dystoni og hypertensive type som er vist å motta betablokkere (atenolol, propranolol, oxprenolol), eliminerer takykardi, hypertensjon, Cardialgia og stoffer som forbedrer metabolismen av hjertemuskelen (inosin, kalium- preparater, vitaminer fra gruppe B). Når dystoni neurocirculatory typen hypotensiv asteni og tilstedeværelsen av ortostatiske lidelser som er foreskrevet infusjon ginseng (sitrongress, aralia), koffein.

Prognose for neurokirkulatorisk dystoni

Forløpet av en hvilken som helst type neurokirkulatorisk dystoni forårsaker ikke utvikling av kardiomegali, hjertesvikt eller livstruende rytme- og ledningsforstyrrelser. I ungdomsårene, med rettidig behandling eller selvhelbredelse, er det en fullstendig gjenoppretting. Med alderen reduseres prognosen for fullstendig kur av neurokirkulatorisk dystoni. Reduksjon eller midlertidig funksjonshemming kan observeres i perioder med forverring.

Pasienter med hypertensiv type neurokirkulatorisk dystoni er i fare for hypertensjon; Ved hvilken som helst type NDC på grunn av brudd på lipidmetabolisme, er det mulig at aterosklerose og hjertesykdom kan utvikle seg.

Profylakse av neurokirkulatorisk dystoni

Problemene med å forebygge nevrokirkulatorisk dystoni går utover rent medisinske tiltak. Forebygging inkluderer riktig fysisk, mental og hygienisk opplæring av ungdom, økning av selvtillit og sosial tilpasning. Stor rolle er å fremme sunn livsstil, spille sport, unntatt røyking og drikking av alkohol.

Medisinsk profylakse av nevrokirkulatorisk dystoni inkluderer kamp med brennpunktsinfeksjoner, stressfaktorer, regulering av hormonell bakgrunn hos kvinner i overgangsalder.

Hva er NDC for en blandet type og hvordan å behandle den?

Nevrologisk dystoni er en funksjonsforstyrrelse som påvirker normal funksjon av kroppens kardiovaskulære, respiratoriske, endokrine systemer. Sykdommen er godt behandles, men for en viss periode gir det en person mye uleilighet, noe midlertidig uførhet.

Nevrologisk dystoni: Arter

NDC er i fire etapper

Leger skiller fire former for neurokirkulatorisk dystoni avhengig av hvordan symptomene manifesterer seg: hypotonisk, hypertonisk, hjerte og blandet.

 • NDC for hypotonisk utseende. Et klassisk tegn er et vedvarende lavt blodtrykk, lemmer er frosset hos pasienter, hodet gjør ofte vondt, arbeidskapasiteten reduseres. Pasienter kan ha svimlende forhold, oftest har de blek hud, og børstene er kalde og våte.
 • NDC på hypertonisk type. Dette skjemaet er iboende av høyt blodtrykk, andre noen karakteristiske symptomer kan ikke påvises før en utilsiktet diagnose på en forebyggende undersøkelse. Den overvektige delen av pasienter med denne form for NDC føles sunn, noen ganger kan de bli plaget av hodepine eller periodisk hjertebanken.
 • NDC av hjerte type. I dette tilfellet klager pasientene på patologien til hjertemuskelen. Til tross for fravær av endringer i blodtrykk, har pasienter en tendens til å utvikle takykardi, utseende av smerte og dyspné, respiratorisk arytmi og takykardi med paroksysmer. Symptomer kan manifestere uten å påvirke hjertet av fysisk aktivitet.
 • NDC på en blandet type. For denne variasjonen er symptomene på alle former for dystoni karakteristiske.
  Basert på alvorlighetsgraden av manifestasjonen av sykdommen, er den klassifisert av alvorlighetsgrad. En enkel grad oppstår bare etter en stressende situasjon eller en kortvarig nervebelastning. Personens generelle tilstand er fortsatt tilfredsstillende og påvirker ikke dens eksistens, det er en liten tretthet.

I mellomtrinnet har pasienten allerede en vanskelig tid å oppfylle sine arbeidsoppgaver, på dette stadiet vises narkotikabehandling.

Den alvorlige graden av NDC-manifestasjon krever behandling i pasienter, siden en person praktisk talt blir deaktivert.

Den vanligste nevrocirkulatoriske dystonien er hypertonisk, mindre ofte hypotonisk og blandet. Sistnevnte type er vanskelig å diagnostisere og behandle.

Du kan lære mer av denne videoen.

NDC for blandet type: grunner

Det andre navnet på neurokirkulatorisk dystoni er "nervesykdom". I kildene til medisinsk litteratur er det ikke noe begrep om dystoni i en blandet type. Leger til denne dagen kan ikke komme til en avtale og avgjøre hva NDC er av blandet type. Svært oppdeling av sykdommen i underarter er ganske betinget.

Alle stadier har de samme årsakene

Årsakene til patologien som er felles for alle typer neurokirkulatorisk dystoni. Sykdommen oppstår asymptomatisk, og barn og unge har også en tendens til å utvikle en lignende funksjonsforstyrrelse.

Det er flere grunner til å provosere fremveksten av NDC i en blandet type:

 • infeksiøse - hyppige katarralsykdommer, vedvarende infeksjonsfokus i munnhulen, sykdommer i øvre luftveiene
 • klimatisk - lever i et varmt klima, langvarig eksponering for solen, eksponering for høye temperaturer, høy strålingsbakgrunn
 • arvelig - en funksjon av den konstitusjonelle strukturen, en genetisk predisposisjon
 • hormonell - pubertal, graviditet, overgangsalder, abort, fødsel, nedsatt funksjon av eggstokkene

Nevrologisk dystoni bidrar til kronisk forgiftning av kroppen gjennom røyking og alkoholmisbruk, ugunstige sosiale levekår. Overvekt, vanlig tretthet, konstant mangel på søvn, stress, dårlig ernæring - alle disse faktorene kan påvirke utviklingen av funksjonsforstyrrelser.

Den underliggende årsaken til NDC for en blandet type, ifølge forskere, er et alvorlig psykisk traume. Dermed reagerer kroppen på langsiktig psykologisk stress.

NDC for blandet type: symptomer

Det er umulig å diagnostisere nevrocirkulatorisk dystoni utelukkende av symptomene hennes. Mistenkt sykdommen kan være ved plutselige blodtrykkstrykk. Indikatorer avviker fra normen, deretter nedover, deretter oppover, og hopp er alltid uforutsigbare for pasienten. Senere stabiliserer trykket i noen tid.

Neurose i hjertet er preget av en rekke symptomer

I tillegg til ustabilt trykk kan grunnlaget for diagnosen "hjerte-neurose" overveies:

 • svimmelhet
 • rask tretthet, en konstant følelse av svakhet
 • økt følsomhet for endrede værforhold
 • Flygende flyr for øynene
 • ulike søvnforstyrrelser - søvnløshet, engstelig søvn, søvnighet i dag, en følelse av tretthet etter oppvåkning
 • pre-okklusiv tilstand
 • hodepine som øker etter fysisk anstrengelse eller følelsesmessig sjokk
 • følelse av mangel på luft eller mangel på mulighet til å få full pust
 • hjertesorg, utløst av stress eller fysisk overbelastning, er piercing, pressing
  endring i hjertefrekvens

Som sykdommen utvikler, begynner vegetative kriser hos pasienter. Forverring av helse i en krise begynner plutselig, ubehagelige symptomer når en topp i en periode på 10 minutter.

Det er et uventet hopp i trykk, huden kan bli rød eller bli hvit. Mulig utseende av smerte i hjertet, skarp svette, kuldegysninger, kvalme, senking av puls.

Symptomologien til en krise avhenger av hvilken avdeling som er aktiv for øyeblikket. Saker av diaré eller hyppig vannlating, forekomsten av en uforklarlig følelse av frykt, en økning i temperatur til subfebrile indikatorer ble registrert. Krisen fanger pasienten på en overraskelse og oftest om natten. Dens varighet varierer fra 20 minutter til 3 timer.

Den blandede typen NDC inneholder et stort antall symptomer, en riktig og individuell tilnærming er nødvendig for en korrekt diagnose.

diagnostikk

Problemet med å diagnostisere NDC for en blandet type ligger i storheten av manifestasjoner. Etter de utførte undersøkelsene er det funnet ut at aktiviteten av hjerte, kar og andre organer ikke er ødelagt, selv om symptomene fortsatt vises.

Patologi er ikke isolert i en uavhengig sykdom

På grunn av symptomene spesifiserer doktorer fortsatt om det er verdt å tilegne seg patologi til en uavhengig sykdom. Grunnlaget for eksamenens begynnelse er den unormale tilstanden til en person som kan spores gjennom hele måneden.

For å utelukke andre sykdommer bruker nevrologer en rekke metoder for instrumentell og laboratorie diagnostikk:

 • blodtrykksovervåking i to uker
 • urin og blodprøver
 • ultralyd diagnose av nyrer, adrenaler
 • Rheoencefalografi, som viser tilstanden av blodsirkulasjon i blodkar
 • fonokardiografi - analyserer hjerte lyder og toner, gjenkjenner hjertesyklusens patologier

Under forberedelsen av det kliniske bildet skal pasienten i detalj beskrive klager, arten av smerten, lokasjonen, varigheten av angrepet, de medfølgende symptomene, hendelsene som førte til smerteutbrudd.

Uten mislykket er det nødvendig å gjennomføre en ultralyd av hjertet og et elektrokardiogram for å kontrollere pasientens hormonelle bakgrunn.

For å ekskludere en lidelse i skjoldbruskkjertelen, er en røntgenundersøkelse av dette organet foreskrevet.

I tillegg er det anbefalt å besøke kontoret til en oftalmolog, endokrinolog, otolaryngolog, nevrolog. En tradisjonell undersøkelse med mistanke om nevrocirkulatorisk dystoni er bestemmelsen av toleranse for lasten, utført på et veloergometer under kontroll av en elektrokardiograf.

Etter testene og den nøyaktige diagnosen bestemmer leger videre behandling.

Behandling av NDC etter blandet type

Selv om dystoni ikke er farlig for livet, er det fortsatt nødvendig å behandle det. På grunn av variasjonen og mangfoldet av symptomer, gir ikke NDC for en blandet art seg til klassisk medisinbehandling. Kilden til patologien har en mer psykosomatisk opprinnelse.

For det første blir pasienten tildelt ikke-medisinsk behandling

Derfor foreskriver i første omgang nevrologer metoder for ikke-medikamentbehandling:

 • psykoterapi - automatisk trening, avslapping, meditasjon, rådgivningsterapeut
 • trene - gå, sykle, svømme, friidrett, yoga økter
 • fysiologiske tiltak - balneoterapi, terapeutisk dusj, elektroforese, refleksologi, akupunktur, elektrosløyfe

Det er veldig gunstig å redusere symptomene på dystoni tonic og akupressur. Et ideelt behandlingsalternativ er hvile i et sanatorium-og-spa-kompleks.

Alle handlinger er rettet mot å berolige nervesystemet, i fravær av effektive prosedyrer, er pasienten foreskrevet beroligende midler, beroligende midler eller beroligende midler. I tilfelle søvnforstyrrelser, kan du ta hagtorn, valerian eller motherwort infusjon eller farmasøytiske produkter på anbefaling av legen din. Det er ønskelig å bruke stoffer som stimulerer metabolisme, basert på ginseng, eleutherococcus.

I justeringen trenger det vanlige kostholdet, anbefales det å utelukke matvarer som spiser nervesystemet (krydder, krydret mat, alkohol, overskytende koffein).

Alvorlig stadium av NDC krever bruk av antidepressiva, legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen, nootropics (Nozepam, Adaptol, Gelarium, Bellataminal og andre).

Hovedoppgaven i behandlingen av "nervesykdommer" er å få pasienten til å roe seg, normalisere søvn- og hvile-regimet, lære å kontrollere sine følelser.

NDC på blandet type: forebygging

Hovedkategori av pasienter er kvinner i alderen 20 til 40 år, med ustabil psyke, med tilstedeværelse av vaskulære sykdommer. Ofte er disse hypokondriere og inntrykkelige personer som tar stressfulle situasjoner nær hjertet.

Til utviklingen av sykdommen fører en stillesittende livsstil

Merkelig nok, men folk som lider av et kompleks med NCD symptomer på en blandet art, fører en stillesittende livsstil. Derfor er det første forebyggende tiltaket innføring av et minimum av fysisk trening i dagens regime.

For å forhindre utvikling av dystoni vil hjelpe følgende aktiviteter:

 • full søvn i minst 8 timer i et godt ventilert rom på en godt tilpasset ortopedisk madrass;
 • Begrensning av visning av nyhetsprogrammer, filmer som viser mord, voldtekt og andre programmer som bærer negativ informasjon på TV eller Internett.
 • Avskaffe overdreven trening, begrenser deg til enkle fysiske øvelser for å opprettholde muskeltonen og stabil vekt;
 • i den daglige menyen må råde over frukt og grønnsaker, surmelkeprodukter, bønner, frokostblandinger, den mest nyttige bokhvete, bygg;
 • ingen profylakse kan ikke gjøre uten avvisning av sigaretter og misbruk av alkoholholdige drikkevarer.

Hovedoppgaven til pasienter som overlevde neurokirkulatorisk dystoni, lærer å takle stress, responderer rolig på livets vanskeligheter, oppfatter tilstrekkelig glade og triste hendelser.

Prognose og komplikasjoner

Tidlig behandling startet gir en positiv prognose for gjenoppretting. Manifestasjoner av neurokirkulatorisk dystoni i ungdomsårene kan forsvinne selv med selvmedisinering eller etter bruk av tradisjonell medisin. Men jo større pasientens alder, jo mindre sjanse for å helbrede seg helt.

Sykdommen kan ikke ignoreres

Behandling av blandet type dystoni er dårlig forstått, men de fleste leger er enige om at det er umulig å la patologi gå alene.

Personer diagnostisert med NDC av blandet type har risiko for å utvikle:

I tillegg til risikoen for å tjene sykdommer i indre organer, uten kvalifisert behandling hos pasienter, forverres vegetative-vaskulære kriser. Det alvorlige stadiet av denne tilstanden er preget av kramper, ufrivillige bevegelser av musklene.

Krisen varer i mer enn en time, og gjenopprettingsperioden tar flere dager. I denne forbindelse utvikler en person fobier, konstant frykt for et annet angrep, blir symptomene mer og mer smertefulle.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til gravide kvinner med diagnose av NDC av en blandet art. Utløste sykdommer kan provosere ekstremitetens følelsesløp, unormal døsighet, intensivere manifestasjoner av toksisose.

Når det gjelder det foregående, er det verdt å merke seg at en person som lider av en nevrokirkulatorisk dystoni av en blandet type, enten kan helbredes eller sterkt redusere symptomene på sykdommen. For dette er det nødvendig å lytte til råd fra den behandlende legen og oppfylle de foreskrevne forskriftene.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Nevrologisk dystoni ved blandet type - manifestasjon og behandling

Nevrologisk dystoni (NDC) er et syndrom med funksjonsforstyrrelse av kardiovaskulærsystemet, forårsaket av manglende regulering.

Det er flere former (typer) av nevrokirkulatorisk dystoni, forårsaket av retningen av hovedsymptomene - hypertensiv, hypotensiv, hjerte- og blandet form.

Hva betyr nevokirkulatorisk dystoni med en blandet type?

Fremveksten av begrepet NDC skyldes behovet for å betegne denne sykdommen som en egen nosologisk enhet ved diagnostisering. Koden hennes i ICD-10 er F45.3 (psykosomatisk sykdom eller somatoform autonom dysfunksjon).

Til somatoformforstyrrelser inkluderer psykogene sykdommer, hvor forstyrrelser i mental aktivitet er skjult bak symptomene på kroppssykdommer i fravær av deres reelle organiske manifestasjoner.

Begrepet brukes også når syndromet ledsages av en organisk patologi av blodsirkulasjonsreguleringssystemer.

NDC erstatter ikke en rekke lignende termer, som "vegetarisk dystoni" (VSD), etc.

VSD er en bredere klasse av lidelser som ikke er en uavhengig nosologisk form, og omfatter hele klassen av vegetative funksjonsforstyrrelser i ulike sykdommer. NDC faller sammen med patogenesen av AVR bare i den neurogene fasen.

NDC er en uavhengig årsak til forstyrrelser i driften av interne systemer. Isolering av det som en separat, opprinnelig neurogen form av sykdommen gjorde det mulig å begrense omfanget av de anvendte termer og forenklet etableringen av en nøyaktig diagnose med de tilsvarende symptomer.

Betegnelsen reflekterer tilstanden regulatorer dysfunksjon i det autonome nervesystemet (ANS) - sin sympatiske og parasympatiske avdelinger som definerer den biologiske respons overfor det ytre miljø og opprettholdelse av den dynamiske likevekten av organismen (den homeostase).

Typer og tegn på nevrokirkulatorisk dystoni:

 1. Hypertensive type. Aktiviteten til den sympatiske avdelingen til VNS dominerer, excitasjonsprosesser dominerer i kroppen.
 2. Hypotensiv type. Aktiviteten til den parasympatiske avdelingen til VNS dominerer, bremseprosesser dominerer i kroppen.
 3. Hjertetype. Forhindre ikke systemisk, men bare direkte relatert til arbeidet med hjertesymptomene.
 4. Den blandede typen. Symptomer på alle disse typene manifesterer seg i en eller alternativ i forskjellige angrep.

utstilling

Pasientens klager refererer vanligvis til problemer med organer eller systemer som er delvis eller helt relatert til innerveringen av VNS - kardiovaskulære, respiratoriske, gastrointestinale og genitourinary systemer.

Klager er som regel delt inn i to typer, uten at noen av dem avslører en fysisk sykdom:

 1. Klager basert på objektive tegn på økt aktivitet av VNS - hjertebank, høy svette, hyppig vannlating, tremor, etc. Klager er ofte ledsaget av frykt for deres fysiske helse, generell angst og depresjon.
 2. Det er subjektive plager av ubestemt, foranderlige natur - det flyktige, passerer smerte, brennende følelse, sel, tyngdekraften, oppblåsthet, fylde, henviser pasienten til et bestemt organ eller system.

NDC inkluderer symptomene på følgende sykdommer:

 • Nevrologisk astheni (hjerte-neurose);
 • Ja Kosta syndrom (frenokardi, irritert hjerte);
 • vegetativ vaskulær dystoni med en krisestrøm (cardioneurosis, panikklidelse);
 • en nevos i en mage.

Og også de psykogene former av følgende symptomer:

 • hiccoughs, hoste;
 • inntak av luft (aerophagy);
 • intensiv pusting (hyperventilering);
 • økt hyppighet av urinering;
 • problemer med urinering (dysuri);
 • spasm av pylorus i magen (pylorospasm);
 • akkumulering av gasser i tarmen (flatulens);
 • irritabel tarmsyndrom, diaré;
 • vanskelig, smertefull fordøyelse (dyspepsi).

I formuleringen av diagnosen er psykologiske og atferdsfaktorer knyttet til ekte sykdommer og har en lignende effekt på pasientens tilstand, utelukket.

 • dermatitt;
 • magesår;
 • mukosal kolitt;
 • ulcerøs kolitt;
 • urticaria.

Hvordan bli kvitt?

Psykosomatiske sykdommer er vanskelige å diagnostisere og behandle. Å sette riktig diagnose og velge taktikk for behandling krever alvorlig innsats for å utføre differensialanalyse av diagnosen, samt deltakelse i arbeidet til en psykoneurolog.

Kompleksiteten ved å arrestere NCD-symptomer, spesielt blandede, ligger i deres uforutsigbarhet og stort mangfold.

Arterielt trykk, for eksempel, kan enten økes eller reduseres, avhengig av formen på det pågående angrepet.

Det antas at spesialbehandling av NDC i mild form ikke er nødvendig.

Det er nok for en pasient å regulere sin livsstil og lære å løse nye problemer på en billigere måte, uten å provosere nye kriser.

En viktig retning for forebygging og behandling av noen form for NDC er en sunn livsstil.

VSD er et syndrom som fører til en utilfredsstillende tilførsel av oksygen til vev og organer. Nevrologisk dystoni - symptomer, årsaker og klassifisering, lest i artikkelen.

Muskeldystystoni hos babyen - er det farlig? Nærmere om dette syndromet, la oss snakke om dette emnet.

Torsjonsdystoni er et svært ubehagelig syndrom som kan utvikles. Koblingen http://neuro-logia.ru/zabolevaniya/vegeto-sosudistaya-distoniya/torsionnaya.html nyttig informasjon om behandling av sykdommer, prognose og forebygging.

behandling

Behandlingen av nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til en blandet type utføres av distriktslegen med involvering av andre spesialister, for eksempel kardiolog, endokrinolog, nevropatolog, etc., om nødvendig.

Ved behandling av NDC er det viktig å gradvis redusere bruken av medisiner, og ikke bare å fokusere på psykoterapeutiske metoder. NTSD ikke en somatisk sykdom og ikke en neurose.

Den mest tilgjengelige metoden for behandling er utryddelse av dårlige vaner. Blant de mest signifikante av disse er de som har en direkte innvirkning på arbeidet med indre organer og systemer som gjennomgår et ANS-angrep.

 • observere riktig arbeidsform og hvile;
 • sunn og tilstrekkelig varighet av søvn;
 • utviklingen av en felles oppførselskultur og kommunikasjon;
 • overholdelse av et riktig, balansert kosthold;
 • nekte å røyke og overdreven bruk av alkohol;
 • økning av generell hygienekultur og hygienisk kunnskap.

Liste over anbefalte medisiner for terapeutisk bruk, avhengig av retning og alvorlighetsgrad av symptomer, utnevnes av den behandlende legen.

Et spesielt sted i behandlingen av NDC av en blandet type er okkupert av terapeutisk gymnastikk og fysiologiske prosedyrer. Legen i øvelsen vil fortell deg hvordan du skal reagere på endringer i blodtrykk, hvordan du kan lindre staten under en krise, hvordan du kommer i form om morgenen.

Enhver massasje som bidrar til å lindre trøtthet, forbedre sirkulasjonssystemet og øke utstrømningen av lymf fra edematøse områder er nyttig.

Anbefalt systematisk fysisk trening og idrett, turer i frisk luft, arbeidet for felles og harmonisk utvikling av personlighet, til en optimal kombinasjon av fysiske og åndelige interesser, forsvarlig bruk av reserver.

Prognosen for sykdommen er gunstig, symptomene truer ikke livet, og sykdommen gir seg til systematisk behandling.

Ved autonom dysfunksjon er lavt blodtrykk et vanlig symptom. Nevrologisk dystoni av hypotonisk type - dette navnet har dette syndromet.

Når skal vegetar-vaskulær dystoni bli henvist til lege? Om dette i neste emne.

Nevrologisk dystoni av blandet type

NDC for blandet type: sykdomsfunksjoner

NDC (neurokirkulatorisk dystoni) er en funksjonsforstyrrelse i arbeidet med det kardiovaskulære systemet av en neurogen natur. Den er basert på endringer i nevroendokrin regulering, noe som forårsaker fremveksten av ulike kliniske symptomer, som blir mer uttalt under påvirkning av stress.

Jeg må si at denne sykdommen har et godartet kurs, og selv med langvarig kurs fører det ikke til strukturelle forstyrrelser fra de indre organene.

Det finnes følgende typer NDCer:

• Hjerte - inkluderer arytmiske og hjertetyper;

Sistnevnte type sykdom er karakterisert ved hjerte-neurose, som kombineres med endringer i vaskulær tone (hypotensjon eller forbigående hypertensjon).

Risikofaktorer for utseendet av nevrocirkulatorisk dystoni:

• akutt eller kronisk stress;

• Overarbeid (både fysisk og mental);

• kroniske infeksjoner i nasopharynx;

• Hodeskader i historien;

• Kroniske indre skader;

• endokrine patologier og hormonelle feil;

• lavt nivå av immunforsvar av kroppen;

• arbeid på datamaskinen.

NDC på blandet type: kliniske manifestasjoner

Denne typen sykdom manifesteres av symptomer som er karakteristiske for andre typer neurokirkulatorisk dystoni. Klinikken skiller mellom hjertesyndrom, karakterisert ved smerte i hjertet og oppstår etter fysisk anstrengelse. Hvis kardialgi er ledsaget av hypertensjon hos sympatisk avdeling av nervesystemet, er pasientene rastløse, bleke, klager over hjertebank og høyt blodtrykk, frysninger og feber. NDCer av en blandet type, som går videre med aktiveringen av det parasympatiske nervesystemet, manifesteres av bradykardi og lavt arterielt trykk, hyperemi i ansiktet. Det er verdt å merke seg at smerten i hjertet med NTSD er dårlig fjernet av nitroglyserin eller validol, men forsvinner etter å ha tatt smertestillende midler.

I denne sykdommen kan respiratorisk syndrom også forekomme, hvor episodiske pasienter føler seg mangel på luft, klager over svimmelhet, hyppig og grunne puste. I tillegg er astheniske manifestasjoner registrert. Pasienter opplever konstant svakhet, de forstyrres av koordinering av bevegelser, humør forverres, minne og oppmerksomhet reduseres. Kan også være urolig av hodepine, midlertidig synshemming, tinnitus og kalde ekstremiteter. Noen ganger observeres subfebril temperatur. Det bør bemerkes at NDC av blandet type kan forekomme med autonome kriser, som ofte oppstår plutselig om natten når pasienten sover.

For å bekrefte forekomsten av nevrocirkulatorisk dystoni er det nødvendig å utelukke alle sykdommer av organisk natur som kan ha et lignende klinisk bilde. Noen ganger er diagnosen NDC laget i henhold til resultatene av EKG-tester med hyperventilering og dosert fysisk aktivitet eller med EKG-endringer etter administrering av beta-blokkere eller kaliumklorid til pasienten.

Behandlingen NTSD skal begynne med normalisering av regimet for arbeid og hvile, avvisning av dårlige vaner og organisering av et balansert kosthold. NDC av blandet type krever en integrert tilnærming til behandling med bruk av passende medisiner, fysioterapi, fysioterapiøvelser og tradisjonell medisin.

VSD (NDC) på en blandet type

For NDC eller VSD for en blandet type er preget av en konstant endring i blodtrykket, deretter i større eller mindre grad. I dette tilfellet blir lave verdier av systolisk trykk oftest observert om morgenen, om kvelden blir denne indikatoren ofte økt. I løpet av dagen, med høy fysisk eller mental aktivitet, kan trykket variere i hvilken som helst retning, og de kritiske markørene når vanligvis etter stress eller fysisk overarbeid, for eksempel under idrett.

I ingen utgave av klassifisering av sykdommer, er det ingen referanser til vegetativ-vaskulær eller nevro-circulatorisk dystoni i en blandet type. Og alt dette skyldes at patologien selv ikke kan kalles en sykdom. Det er snarere et syndrom eller et kompleks av visse symptomer som ikke taler om tilstedeværelsen av en ekte patologi av organer eller systemer. I tillegg NDC blandet selv ganske vanlig, ca 70% av pasientene som er diagnostisert med VSD, er et annet enn som en komplisert form for sykdom, som er manifestert symptomer på hyper, hypoton da, hjerte typen NDCs.

Hva betyr det for den blandede typen?

Fordelingen av vegetativ-vaskulær dystoni i typer er meget betinget, men i de fleste tilfeller bruker spesialistene klassifiseringen av VI Makolkin. Det er basert på symptomene til perifer fartøy og som et resultat - endringer i blodtrykk, hudens utseende, forverring av velvære. I denne klassifiseringen er følgende manifestasjoner typiske for ulike typer VSD:

 1. Ved hypertensjon øker den systoliske indeksen for blodtrykk som følge av stress og fysisk overbelastning, hjertefrekvensen øker, varmen i hodet, skjelving i lemmer, temperaturen stiger.
 2. NDC for den hypotensive typen uttrykkes av "motsatte" symptomer: en reduksjon av blodtrykket, senking av hjerteslag, en dråpe i kroppstemperatur.
 3. Neurokirkulatorisk dystoni av blandet type i dette tilfellet fremstår som en manifestasjon av en av de ovennevnte former, deretter en annen, og noen ganger under angrep, kan begge symptomene opptre samtidig.

Noen eksperter anser ikke for tre, men fire former for VSD. Den fjerde er vegetativ-vaskulær dystoni av kardial type. På sitt forverring hos pasienter med hjerte symptomer, som er relatert til hjerte brystsmerte likner et hjerte, føler en synkende hjerte eller hjertebank, arytmier, hurtig eller langsom hjerterytme, respirasjonssvikt, og andre. I denne klassifiseringen manifesterer blandet-type vegetativ-vaskulær dystoni samtidig med symptomer på hypertensive og hjerte- eller hypotensive og hjertetyper. # Image.jpg

I de fleste tilfeller konfronteres både pasienter og leger med en blandet type NDC. Kompleksitet og fare for denne form for brudd på autonom regulering ligger i vanskeligheter med diagnose og umuligheten av fullstendig kur ved hjelp av klassiske medisinmetoder. I mangel av behandling forverres situasjonen: det er frykt som forhindrer normalt liv, en konstant forventning om et annet angrep, og anfallene selv blir lysere med tiden, hver gang vanskeligere.

Hvordan ser VSD blandet ut?

Cardiopsychoneurosis blandet type vises skarp, nesten vilter trykk hopper i store, deretter nedover, og dens normalisering uten medisinering. I dette tilfellet kan leger ikke oppdage noen patologiske forandringer i hjertet eller i karene. Derfor er denne form for VSD noen ganger kalt "spøkelsykdom": symptomer og dårlig helse er der, og alle tester og resultater av studien viser fraværet av sykdommen. Det fører også til overdiagnostikk NDCs blandet: noen leger sette denne diagnosen nesten alle på rad, da enten ikke kan fastslå årsaken til sykdom, eller ikke kan tildele riktig behandling og redde pasienten fra symptomene gir ham ubehag.

MDI i en blandet type i tillegg til trykkstropper kan manifesteres av følgende symptomer:

 1. svimmelhet, svakhet, økt tretthet;
 2. irritabilitet, apati, høy følelsesmessighet, ofte angst og frykt;
 3. smerte i brystet av enhver lokalisering, ofte lik hjerte;
 4. endringer i hjertefrekvensen, hurtighet eller senking av puls, følelser av et tidlig "hjertebrudd" eller dets stopp;
 5. konstant eller hyppig hodepine, migrerer til migrene eller klyngesmerter under eller etter et angrep, spenningshodepine, spesielt hvis pasienten har osteokondrose i livmoderhalsen;
 6. Åndedretts manifestasjoner: kortpustethet, kortpustethet, følelse av mangel på luft.
 7. asteni er konstant eller etter angrep, manifestert av svakhet, sløvhet, konstant kvalme, tap av appetitt, svimmelhet, "flyr for øynene," apati;
 8. søvnforstyrrelser: søvnløshet, rastløs søvn, hyppige oppvåkninger;
 9. tendens til å svimme
 10. meteorologi, intoleranse mot stuffiness og varme.

Alle disse symptomene forgifter pasientens liv, hindrer sosial tilpasning. Og den mest ubehagelige ting er at progressive cardiopsychoneurosis over tid kan føre til svært reelle sykdommer i blodårene og kroniske former for hypo- eller hypertensjon, kronisk depresjon, tap av interesse i livet.

Hvordan bli kvitt VSD etter blandet type

Vegeto-vaskulær dystoni i en blandet type gir ikke seg til klassisk medisinering, fordi symptomene er varierte og foranderlige. Dette komplikerer behandlingen: Det er umulig å velge et legemiddel for korreksjon av blodtrykk, mot bakgrunnen av hopp der mange andre symptomer oppstår.

Behandling av VSD i en blandet type er ofte ikke-rusmiddel. Symptomer er nesten umulige å fjerne ved bruk av farmakologiske produkter, men bruk av beroligende midler kan bidra til å forhindre deres videre utseende. Legene anbefaler å unngå stress og overdreven fysisk aktivitet. For å forebygge ytterligere anfall, er massasje, fysioterapi, akupunktur, terapeutiske øvelser for å styrke hele kroppen foreskrevet.

Den største effekten ved behandling av blandede type NCD er demonstrert ved psykoterapeutiske metoder. Det viktigste for pasienten er å forstå at hans tilstand ikke er dødelig, at "alle sykdommer fra nerver", for å identifisere og ekskludere situasjoner som provoserer anfall. Pasienten trenger å lære å håndtere sin frykt og bekymringer, som han driver seg til i depressiv tilstand og provoserer anfall, lærer å kontrollere sine følelser, "gi opp" hva som skjer og roe seg ned. Uerstattelig hjelp i sistnevnte kan gis av en kvalifisert psykolog som også anbefaler ikke bruk av beroligende midler til fottur, kvalitetshvile, tilstrekkelig søvn og ernæring.

Vegetoneurose, vegetabilsk-vascular (neurokirkulatorisk) dystoni

Vegetosovaskulær dystoni - En svært vanlig sykdom i kardiovaskulærsystemet, som påvirker mennesker i alle aldre, inkludert barn, ungdom og eldre. Ifølge moderne data er mer enn en tredjedel av alle pasientene som går til kardiologer og nevrologer, pasienter med nevrologisk dystoni (NDC). I utviklingen var det et brudd på reguleringen av sirkulasjonssystemet, først og fremst nervesystemet. Etiologiske faktorer i denne gruppen av sykdommer: En rekke psykogene reaksjoner, negative følelser, overarbeid, yrkesfare, endokrine dysfunksjoner.

Klinisk pasienter note økt tretthet, meteozavisimost, manglende evne til fysisk og mental spenning, affektiv labilitet, hodepine etter følelsesmessig stress, smerter i hjertet, eller magesmerter. Noen ganger pasienter oppmerksom astenitilstander i regionen av hjertet - avbrytelser, falming, kribling eller verkende langvarig smerte er hyppige klager over smerter i hjertet, hjerterytme, blodtrykk ustabilitet (smerter i hjertet skal ikke arrestere angina og beroligende midler). Hyppige perifere vasomotoriske forstyrrelser: kalde hender og føtter, svette, akrozianoz (rødhet og blueness av fingrene, marmor hender hud figur), noe som indikerer et brudd på tone av mindre fartøy og kapillærer.

Den mest levende manifestasjon av vegetativ dystoni er vegetative kriser, hvor pasientene har en vital frykt for død, aggresjon, irritasjon, en følelse av angst. Pasientene føler hjertebank, mangel på luft, hodepine, følelse av varme over hele kroppen, svette, generell svakhet og kulderystelser. Varigheten av en slik krise er fra noen få minutter til en dag. Det kan utløses av stress, værbytte, tung fysisk anstrengelse. Etter krisen føles pasientene brutte, de har hyppig vannlating, døsighet og nedsatt humør. Det er på grunn av en slik rekke symptomer og det er vanskeligheter med å diagnostisere sykdommen.

NDC er konvensjonelt delt inn i typer: hypertonisk, hypotonisk, hjerte, blandet.

vegetative nevrose - Nevrotiske forstyrrelser i mage-tarmkanalen, inkludert brudd på spiserørets funksjoner, mag (belching, inntak av luft, oppkast, oppkast, smerte) og tarmkriser. Under mat blir forsinkelsen av maten forsinket, som enten skyves inn i magen med kraft eller skyves ut av oppkast. Følelsen av en spasme i spiserøret er smertefull, med tiden vises de både under spising og ved en mental presentasjon av pasienten om spiseforløpet (V. Ya. Gindikin, 1996). Motor dysfunksjon av spiserøret. Kan bli ledsaget av en følelse av trykk, brenning, smerte bak brystbenet eller mellom skulderbladene. Disse pasientene, i motsetning til pasienter med organisk patologi i spiserøret, er lettere å svelge fast mat enn væske.

Når tarm kriser som oppstår ved nevroser mulig høyt borborygmus, oppblåsthet, smerte eller en brennende følelse i tarmen oppfattes som kramper, trang til avføring eller carminative (TI Kipiani, 1988).

Helbredende tiltak

Først og fremst må du øke din egen motstand mot følelsesmessig stress. Akkumulerende negative følelser kan føre til utvikling av emosjonelle autonome sykdommer.

Behandling av NAP begynner med normalisering av regimet av arbeid og hvile, moderat fysisk øvelse, sanatoriumbehandling, fysioterapi, autogen trening og psykoterapi.

Narkotikabehandling av denne sykdommen er dårlig utviklet, hovedsakelig er den begrenset til preparater av belloid og bellaspon. Begge legemidlene er basert på stoffer som kommer fra belladonna og plantens ergot parasitt. Belladonna, hentet fra nattbelladonna, blokkerer det parasympatiske nervesystemet, forsterker den sympatiske handlingen; ergot, tvert imot, forbedrer handlingen av det parasympatiske nervesystemet, svekker den sympatiske. Begge stoffene tilhører gruppe A, en overdose av dem er full av forgiftning.

Ifølge AE Fandeeva og IM Korochkina (1999), bør stoffet korreksjon neuro dystoni utføres under ordningen: adaptogens, beroligende midler, beta-blokkere, anti-oksidanter og desagregants. Dette tillot forfatterne ikke bare å overvåke de subjektive manifestasjonene av NCDD hos de fleste pasienter, men også å redusere antallet kliniske eksacerbasjoner av sykdommen 2,7 ganger.

A. G. Shestakova et al. (1999), 32 pasienter med vegetativ dystoni administreres i kombinasjon med basisk terapi (atropinosoderzhaschie legemidler, beroligende midler, nootropika) fremstilling ginkor forte en kapsel 2 ganger om dagen hver 12. time. Ved gjennomføring rheovasography med databehandling av dataene viste en reduksjon i diastolisk indeks med 38%, indeksen for venøs utstrømning - med 32%, noe som indikerer forbedring av den venøse del av normalisering av vaskulær tone. Den sammensatte indeksen for subjektive symptomer er nesten halvert. Autonome forstyrrelser (ustabilitet av blodtrykk og hjertehastighet, dens asymmetri, hjerterytmeforstyrrelser, økt dermographism, hyperhidrose føtter og hender, vasomotorisk ustabilitet) er eliminert.

For behandling av sykdommen, anbefaler vi samling av medisinske planter som har følgende terapeutiske egenskaper: beroligende, hypotensive, vasodilaterende, vanndrivende. regulerer hemodynamikk.

I den komplekse behandlingen av NDC av den hypotoniske typen spiller fytoterapeutisk og fytodetisk behandling en viktig rolle. Dette først og fremst medisinske planter, noe som eliminerer astenitilstander: Aralia manchu, ginseng, devil, Leuzea, Schisandra, Rosenrot, sibirsk ginseng. Galeniske preparater fra dem utøver en tonisk effekt, forbedrer eksitasjonsprosessene, aktiverer metabolske prosesser (stimulerer funksjonene til det endokrine systemet, regulerer nivået av hormoner i blodet). Under påvirkning av de listede preparatene, irritasjon reduseres, søvn forbedrer, nivået av arterielt trykk reguleres, reduseres subjektive fenomener i hjertet. I sekundære asthenoneurotiske syndromer (posttraumatisk encefalopati, postgripposeastheni) er effekten av planteadaptogener mindre uttalt eller fraværende. VA Ivanchenko sedler (1989), at den styrkende virkning av adaptogens er assosiert med aktivering av hypothalamus-hypofyse-binyre-system, på grunn av hvilket deres langvarig bruk ikke er ønskelig. Med langsiktig og overdreven ta av urte phyto-daptogenov vises symptomer på overdosering: økt blodtrykk, søvnløshet, opphør av menstruasjon hos kvinner, og diaré. Phytoadaptogen bør ikke gis med nervøs uro, økt blodtrykk, i strid med hjerterytmen i perioden i menstruasjonssyklusen løpet av de varme månedene av året (når navnet på måneden ikke inneholder bokstaven "r"), med hypertermi.

Anbefales på astenonevroticheskih manifestasjoner dystoni medisinske planter: Calamus, Aloe, bjørk, immortelle, Watch, Speedwell, elecampane, oregano, johannesurt, jordbær, isop, selje, nesle, oliven, Echinops, mynte, løvetann, reinfann, plantain, rips, kjerringrokk. salvie, djevelen, Eleutherococcus, Schisandra, Rhodiola.

Hvis pasienten lider av søvnløshet, blir han plaget av generell angst, så på kvelden bør man ta infusjon med beroligende effekt. I den hypotoniske (hypotensive) typen NDC er mottak av medisinske former fra planter med generell styrke effekt vist: plantain, havre, burdock, lakris, aloe.

Plantevern

AA Krylov et al. (1992) anbefaler at:

Samling (deler):

Valerian officinalis, rødder 4

peppermynteblader 3

trebladet ur, forlater 3

fennikel, frukt 2

5 g av en blanding av planter, hell 2 kopper kokende vann, insister 2 timer, ta 100 ml 3-4 ganger daglig før måltider.

Det anbefales å bruke samlinger med farmakoterapeutisk virkning, stimulere sentralnervesystemet, øke blodtrykket, regulere hjerteaktivitet, kardiotonisk, tonisk, restorativ.

Samling (g):

aralia manchurian, røtter 10,0

løvetann, rot 20.0

eleutherococcus, rhizome 10.0

Den daglige dosen av buljong 2 g / 200 ml vann.

Med fytodetisk formål anbefales matplanter: kaffe, te, selleri, soya, valnøtt, bokhvete såing, granat, solbær, persille, blåbær, bjørnebær.

Samling (g):

vanlig humle, kjegler 10,0

peppermynteblader 10.0

hagtorn stikkende, blomster 15,0

plantain stor, etterlater 15,0

Valerian officinalis, røtter 10,0

1 ts planteblanding, hell 2 kopper kokende vann, insister 30 minutter, press og drikk en tredje kopp 3 ganger daglig før måltider.

Med planteytende formål anbefales matplanter: druer, jordbær, vanlig fjellaske, gulrøtter sådd, hvitløk, bringebær, oliven, fiken, rødbeter, kirsebær, fersken.

Når vegetososudistoy hypertensjon typen, takykardi (NI Sokolov, 2000) phytogathering utgjøre fra 4-6 planter: løvetann, Agrimony, goutweed, elecampane, kalmus, kvann.

Når du kombinerer dystoni med stenokardi, anbefales det å bruke en mørkblå sateng, angelica, budra, lår, saxifrage, timian, lakris og hiccough.

The menopause i samlingen omfatte planter med en øket mengde av fytoøstrogener: lakris nakne, humle, etterlater medisinsk salvie, kløver eng støt, peppermynte blader og korn silke.

Følgende behandlingsmetode brukes neurokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen.

Samling (deler):

vanlige lav, urt 3

nettle, forlater 1

Gressgrønt gress, gress 4

salvia officinalis, forlater 2

mor-og-mormor, forlater 2

St. John's Wort, gress 3

2-3 spiseskjeer av samlingen helles 0,5 liter kokende vann, insister 1-2 timer, press og drikk varm til, 100 ml 2-3 ganger daglig i 30 minutter før du spiser.

Tinktur valerian for 20 dråper (sukker) 3 ganger daglig i 20 minutter før du spiser, og så i 3-4 uker.

Safinor 1 tablett 3 ganger om dagen.

Adoniside 10 dråper 2 ganger daglig.

En blanding av motherwort infusjoner, valerian, hagtorns ekstrakt - 100 ml, Corvalolum - 50 ml tar 30 dråper 3 ganger daglig før måltider.

I den blandede type NCD tilbud om morgenen anlegget tonic kardiovaskulære og nervesystem (Eleutherococcus, aralia, Leuzea), og på kvelden - en plante med sedativ, beroligende virkning (pasjonsfrukt, peon, motherwort), som bidrar til restaurering av en biorhythm av hjertet på grunn av hans "swing" (VG Pashinsky, 1998).

Følgende behandlingsregime for vegetoneuroser anbefales også.

Samling (deler):

vendelrot. rhizom 4

Forbered infusjonen i en dose på 2 g / 200 ml kokende vann for mottak i løpet av dagen.

Adonis-brom for 2 tabletter om morgenen og om kvelden.

Fitovonosed 30 dråper om kvelden.

Tinktur av aralia for 15 dråper om morgenen og om ettermiddagen før du spiser.

Manifestasjoner av nederlaget i det autonome nervesystemet er forskjellige og er i stor grad bestemt av hvilke av avdelingene som er overveiende involvert i den patologiske prosessen. Sykdommer av vegetative plexuser. f.eks celiac eller solar plexus, ganglion, karakterisert ved smerter av ulike lokalisering og intensitet, forstyrrelse av funksjonene til de indre organer forbundet med dem, som kan ligne akutt sykdom i hjertet, mage, bekken.

Anerkjennelse av sykdommen i det autonome nervesystemet kanskje i disse tilfellene bare ved utelukkelse, etter en detaljert undersøkelse av pasienten. Skader på sentralnervesystemet vanligvis manifesteres gener lidelser regulatorisk aktivitet i det autonome nervesystemet forstyrrelse i tilpasning til endrede miljøbetingelser (for eksempel atmosfæretrykk, vibrasjoner, fuktighet og lufttemperatur, etc.)., En reduksjon av effektiviteten, toleranse overfor fysisk, følelsesmessig og psykisk stress. Tidligere er slike forhold ofte kalt vegetativ dysfunksjon, vegetativ dystoni, vegetoneurose.

Men vegetative lidelser Det er vanligvis komplekse funksjoner (for eksempel hysteri, nevrose) eller organiske skader i nervesystemet generelt, og ikke bare dens vegetative kort (f.eks hodeskade). Hypothalamus nederlag er preget av utseende av hypotalamiske syndromer. Dysfunksjon av de høyere vegetative sentrene (hypothalamus og det limbiske system) kan være ledsaget av forholdsvis selektive forstyrrelser assosiert med funksjonelle forstyrrelser i det autonome innervasjon av blodkar, spesielt arterier - den såkalte angiotrofonevrozami. Dysfunksjon av høyere vegetative sentre inkluderer søvnforstyrrelser i form av faste eller paroksysmal søvnighet, er det sistnevnte ofte ledsaget av emosjonelle forstyrrelser (svik, aggresjon), og unormal økning i appetitt.

I barndommen kan uttrykket for slik vegetativ dysfunksjon være sengevettende.

Mer om vegetativ-vaskulær dystoni

Nevrologisk dystoni - En vanlig sykdom i kardiovaskulærsystemet, tidligere det ble kalt neurose i hjertet, i hjertet av hjertets neurose er en forstyrrelse i reguleringen av sirkulasjonssystemet, den viktigste rollen som nervesystemet spiller. I utviklingen av denne sykdommen spiller stress den dominerende rollen.

Nevrologisk dystoni vurderes av mange leger som et stadium til mer alvorlige sykdommer - hypertensive sykdommer. angina pectoris. neurose, og så videre.

Kampen mot negative følelser er hovedoppgaven i å overvinne hjernens neurose.

Nevrologisk dystoni er en pre-sykdom, og det avhenger av deg i hvilken retning den videre utviklingen vil gå - til helse eller de nevnte mer alvorlige sykdommene.

På diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni" er det ingen organisk forandring i hjertemuskelen, og det avhenger av om de vil utvikle seg videre eller ikke.

Cardiopsychoneurosis ikke gir faste medisiner, er farmakologiske midler som er tilordnet som akuttbehandling for høyt blodtrykk, hjertesvikt på feltet, tretthet og søvnløshet.

De viktigste behandlingsmetoder vurderer rasjonelt utvikling av psyko-fysisk stabilitet, stressbekjempelse, aktiv hvile og økt fysisk aktivitet, vannprosedyrer (kontrastdusjer, kluter, avslappende bad).

Nevrologisk dystoni er delt inn i fire grunnleggende typer :

 • hypertensive (hoved symptomet - høyt blodtrykk);
 • hypotonisk (ledende symptomer - lavt blodtrykk, generell svakhet, svakhet);
 • kardialt (ledende symptomer - smerte i hjertet, forstyrrelser);
 • blandet (kombinasjon av symptomer på de ovennevnte typer sykdommer).

Fytoterapi med nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til hypertonisk type

Det bør bemerkes at prosessen med å ta anbefalte medisiner er lang, kan effekten forventes ikke tidligere enn i 2-3 uker.

Bredt brukt i behandlingen av nevrokirkulatoriske dystoni-planter. Aralia er roten. Hawthorn - frukt, blader.

Valerian er roten. Tre-lags klokke - blader. Oregano er gress. Ginseng er roten. Zamaniha høy er roten. Calendula - blomster. Leuzea er roten. Schisandra kinesisk - frukt. Melissa er gresset. Peony unngår er roten. Morwort er gress. Rhodiola rosea er roten. Gressgress er gress. Humle - blomstrer (kjegler). Sage - gress. Eleuterokokker er roten.

Oppskrift 1

Valerian, roten - 1 del. Mint, blader - 2 deler. Tre-lags klokke, blader - 2 deler. Humle, blomsterstand - 1 del.

5 g av blandingen per 400 ml vann. Hell kokende vann, insister 30 minutter, klem, ta 100 ml 2 ganger daglig før måltider.

Oppskrift 2

Morwort, gress - 1 del. Valerian, roten - 1 del. Kummin, frukt - 1 del. Fennikel, frukt - 1 del.

5 g av blandingen i 200 ml vann. Hell kokende vann, trykk 2 timer, klem, ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider.

Oppskrift 3

Kamille, blomster - 1 del. Mint, blader - 1 del. Fennikel, frukt - 1 del. Kummin, frukt - 1 del. Valerian, roten - 1 del.

Nevrologisk dystoni i henhold til hjerte type

Karakterisert ved å stave smerte i hjertet, forstyrrelser, hjertefading, som er ledsaget av en følelse av mangel på luft, misnøye med inspirasjonen.

Oppskrift 1

Yarrow, gress - 3 deler.

5 g av blandingen i 200 ml vann. Hell kaldt vann, insistere ved romtemperatur i minst 3 timer, kok deretter og kok i et vannbad i 10 minutter, klem, ta 30-40 ml 5-6 ganger om dagen.

Oppskrift 2

Mint. blader - 3 deler. St. John's wort, gress - 1 del. Oregano, gress - 1 del. Lakris, rot - 1 del. Trifol, blader - 1 del.

5 g av blandingen i 200 ml vann. Insistere på kaldt vann i minst 8 timer, koking, kok i et vannbad i 5 minutter, klem, ta 100 ml 2 ganger daglig før måltider.

Fytoterapi med neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

Fytoterapi er ikke så ufarlig som det ser ut ved første øyekast, derfor må du konsultere legen din før du begynner å ta urteinfusjoner.

Når neuro dystoni hypoton type anbefalt adaptogens (ginseng, sitrongress, rosenrot) for en kort periode (for lindring av hypoton krise), men ikke for kontinuerlig bruk. Adaptogener er kontraindisert ved initiering, tårefrekvens, søvnløshet, hjertesykdommer (uregelmessigheter i hjertet).

Et eksempel. Du har hørt at under redusert trykk normaliser det hjelper tinktur av magnolia vintreet, ginseng, men du tar ikke hensyn til at på dette punktet dårlig søvn, irritert, tårefull. Ved å ta de ovennevnte tinkturene, vil du oppnå noe økt trykk, men nervøsiteten vil øke, søvn blir enda mer rastløs.

Derfor er regelen som opererer i enhver situasjon, for noen sykdom, ingen avtale alene, uten å konsultere en lege.

Oppskrift 1

Valerian, rot - 4 deler. Mint, blader - 3 deler. Fennikel, frukt - 2 deler. Oregano, gress - 3 deler. Tre-lags klokke, blader - 3 deler. Rosehip, frukt - 4 deler. Humle, blomsterstand - 2 deler.

5 g av blandingen per 400 ml vann. Hell kokende vann, insister 3-4 timer, ta 100 ml 3-4 ganger daglig før måltider.

Oppskrift 2

Kamille, blomster - 3 deler. Nettles, leaves - 3 deler. Hawthorn, frukt - 3 deler. St. John's wort, gress - 1 del. Rosehip, frukt - 3 deler. Kull, rot - 1 del.

5 g av blandingen i 200 ml vann. Hell kokende vann, insister 4 timer i termos, ta 100 ml 2 ganger daglig før måltider.

Behandling av vegetativ-vaskulær (neurokirkulatorisk) dystoni med folkemidlene

1. Hawthorn er blodrød.

a) en spiseskje tørket frukt brygg et glass kokende vann, insister 2 timer på et varmt sted (i ovnen, på komfyren), avløp. Infusjon tar 1-2 spiseskjeer 3-4 ganger daglig før måltider med hypertensjon, vegetoneurozah, svimmelhet, kvælning, overgangsalder.

b) ta jevn frukt og blomster, bland godt. 3 spiseskjeer av blandingen bryg 3 kopper kokende vann, insister 2 timer på et varmt sted, avløp. Infusjon tar glasset 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider eller en time etter å ha spist med hjertesykdom, kvelning, svimmelhet, i begynnelsen av overgangsalderen til forsvunnelse av tegn på sykdommen og gjenoppretting av velvære.

c) 10 g tørket frukt fyller 10 dager i 100 g vodka eller 40 graders alkohol, filter. Tinktur tar 30 dråper med vann 3 ganger daglig før måltider.

d) 10 g blomster fylles i 10 dager i 100 ml vodka eller 40 graders alkohol, filter. Tinktur tar 20-25 dråper 3 ganger daglig før måltider.

2. Ta en spiseskje av scum og linfrø og en teskje anisfrukt; kok 10 minutter i 1 liter vann; drikk litt om dagen i stedet for vann.

3. Planter som brukes til å behandle sykdommen: Belladonna, celandine stor, tynnbladet tistel.

Les Mer Om Fartøyene