Nevrologisk dystoni av blandet type

I lang tid ble denne sykdommen kalt sjelens sjel. Bare i forrige århundre har forstyrrelsen som påvirker arbeidet i luftveiene, kardiovaskulærsystemet og nervesystemet blitt nærmere bestemt - symptomkomplekset. Den progressive karakteren av nevrocirkulær dystoni er farlig på grunn av funksjonsfeil i hjertet og andre alvorlige helseproblemer.

Hva er en blandet type NDC?

En av varianter av vegetativ-vaskulær dysfunksjon, i henhold til ICD-koden, er et polyetologisk symptom som forener en hel gruppe lidelser. Klassifiseringen av blandet type VSD basert på beregning av blodtrykk brukes som basis. perifer vaskulær reaksjon kan være ledsaget av økt (hypertensjon) eller redusere (hypotensjon) blodtrykket, og en kombinasjon av disse symptomene suksessive diagnostisert cardiopsychoneurosis blandet type eller NDC.

årsaker

Ulike faktorer kan provosere utseendet på en funksjonsforstyrrelse. Blant listen over årsaker til at nevrokirkulasjonsdystonien av blandet type begynte å forstyrre, er det en arvelig faktor. Den vanligste årsaken til lidelsen kalles en livsstil. En stor liste, hvor de typiske synderne av utseendet av nevrocirkulatorisk dystoni er notert, ser slik ut:

 • alvorlige sykdommer i indre organer;
 • traumer til skallen;
 • akutt smittsom sykdom;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • mangel på mosjon,
 • stress,
 • mangel på søvn;
 • arbeid.

Tegn på dystoni

Noen symptomer på neurokirkulatorisk dystoni er vanskelig å diagnostisere. Komplikasjoner av riktig diagnose av en rekke symptomer eller likheter med andre sykdommer, for eksempel hjertesykdom. Funksjonsforstyrrelse tilhører ikke sistnevnte kategori, men de viktigste symptomene på NDC for en blandet type er:

 1. Smerte i hjertet, brystet, som ligner på tinning. Varigheten av slike "jabs" kan være forskjellig - fra noen få sekunder til timer, og foregår av utseendet av fysisk eller nervøs overbelastning.
 2. Krenkelse av rytmen av hjertekontraksjoner (ekstrasystol, takykardi). Disse tegn på neurokirkulatorisk dystoni sammenfaller med VSD i hjerte type.
 3. Rask tretthet.
 4. Svimmelhet helt opp til den formodede tilstanden, flekker i øynene, en følelse av uvirkelighet av det som skjer.

Ytterligere symptomer som kan indikere utviklingen av sykdommen:

 1. Hodepine (pulserende, moderat, undertrykkende) som oppstår etter trening eller emosjonell stress.
 2. Søvnforstyrrelser (intermitterende, rastløs) eller søvnløshet, og oppvåkning følger med en følelse av knusthet.
 3. Panikkanfall.
 4. Meteozavisimost.

Hvordan etableres diagnosen NDC?

Ulike tegn på neurokirkulatorisk dystoni, som ifølge ICD-koden refererer til den vegetative dysfunksjonen, gjør diagnosen vanskelig. Bare en differensial tilnærming bidrar til å identifisere NDC i en blandet type, ikke forvekslet med myokarditt, hypertensjon, neurose og en rekke andre sykdommer. Anamnesis er det første trinnet på riktig diagnose av pasienten, og pasienten vil bli vurdert av en kardiolog, nevropatolog, endokrinolog. Hvis NDC mistenkes, kan spesialister foreskrive følgende undersøkelser:

 • bryst røntgen;
 • en blodprøve for hormoner;
 • EKG (elektrokardiogram);
 • Ultralyd (skjoldbruskkjertel, bukhule);
 • daglig overvåking av blodtrykk;
 • ortostatisk test.

Hvordan behandle syndromet av nevrocirkulatorisk dystoni av en blandet type

Symptomokompleks gir nesten ikke seg til medisinsk behandling. Det er svært vanskelig å velge riktig piller for MZD etter blandet type, fordi det er vanskelig å forutsi pressestopp, engstelig eller panikktilstand. Perioden med midlertidig forbedring er heller ikke en garanti for fullstendig avhending: etter fullført løpet av nevrokirkulatorisk dystoni kan en blandet type returnere. For å kurere forstyrrelsen innebærer en effektiv tilnærming et sett med tiltak som inkluderer farmakoterapi, massasje og treningsterapi.

Psykoterapi, trening av meditasjon er en reell hjelp for reguleringen av ens egen følelsesmessige tilstand i nevrokirkulatorisk dystoni. Påvirkningen av psyken i fysisk tilstand er svært stor, mangelen på ferdigheter til å kontrollere følelser med sin konstante negative farge fører til et brudd på hjerterytmen, blodtrykket. Sessioner av psykoterapi, styrking av teknikker som bidrar til å takle stress, normalisering av dagens regime, fysioterapi, herding er alle effektive metoder for behandling av blandet type VSD uten medisiner.

medisiner

Medisinsk terapi gir mulighet for bruk av følgende stoffer:

 1. Sedative eller beroligende stoffer (tinkturer, tabletter) - Valerianrot, Hawthorn, Motherwort, Corvalol, Valocordin.
 2. Tranquilizers for å berolige nervesystemet, redusere følelser av frykt, fjerne panikkanfall - Seduxen, Diazepam, Medazepam, Phenazepam.
 3. Antidepressiva med neurokirkulatorisk dystoni - Amitriptylin, Imipramin.
 4. Bedre hjernesirkulasjon - Cavinton, Cinnarizine, Pyracetam.

Folk behandling av dystoni

For å glemme trykkprang, trenger du ikke å ta piller. Folk healere tilbyr ikke å bringe kroppen til hypoton eller hyperton krise, og det vil ha å ringe og motta nyttige verktøy: decoctions, tinkturer, forberedelser, urtete og andre gaver av naturen.

 1. Urte samling. Ved 5 ss. skjeer med rosen hofter ta 2 ss. skjeer av angelica rot, levisei, rhodiola, mistelten gres; 3 ss. skjeer av roten av valerianen, johannesurt. Rør, ta to spiseskjeer av samlingen, hell en liter kokende vann, simer på et vannbad i omtrent en kvart time. Insister 24 timer, ta deretter en halv time før frokost i en halv kopp (100 ml), varigheten på kurset er 3 måneder.
 2. Samling av urter. Lige deler av calendula blomster, hvite bjørkblader, mynte, fennikelfrø blandes godt, hell 0,5 l varmt vann, kok i ca 10 minutter. La det brygge i 2 timer, ta tre til fire ss to ganger om dagen.
 3. Te laget av tørkede bær. Ta i like stor andel blåbær, currants, aronia, barbær: bær å male. For å fremstille ny drikk ta en spiseskje bær blanding kokt vann, lar en kvart time, og deretter drikke for å herde cardiopsychoneurosis uten piller.

Hva er farlig for vegetativ vaskulær dystoni i blandet type

En direkte trussel mot livet, fører ikke nevrokirkulatorisk vaskulær dystoni, men påvirker sin sosiale, personlige og familiens side i alle aldre. Kroppen må jobbe med slitasje, den følelsesmessige belastningen blir så høy at en person begynner å oppleve vanskeligheter på det fysiske nivået: søvn er forstyrret, arbeidskapasiteten minker. En kardinal tilnærming for å hindre negative konsekvenser av vegetovaskulær dysfunksjon er forebygging, basert på riktig livsstil.

Symptomer og metoder for behandling av nevrocirkulatorisk dystoni av blandet type

Det er svært vanskelig å forstå og reagere korrekt på bølgeaktige svingninger i blodtrykket, når det på en gang om dagen blir sterkt redusert, og i en annen - det hopper dramatisk. Og i begge tilfeller er det ledsaget av en masse ubehagelige symptomer og manifestasjoner som forstyrrer livets vanlige rytme. Nevrologisk dystoni i en blandet type blir en alvorlig test for pasienten og legen: den første er vanskelig å leve med, og den andre må diagnostiseres riktig. Men likevel dystoni - en funksjonell forstyrrelse av nerve- og vaskulær regulering som krever korrigering, men det er ikke en alvorlig sykdom hvor det er nødvendig å foreta langvarige, kostbare og kompliserte terapeutiske tiltak.

Blandet form for nevrokirkulatorisk dystoni

Ubalansen i de nervøse og vaskulære systemene kan manifesteres av forskjellige varianter av angiodystoni. Vanlige former for vegetasjonssykdommer er følgende:

Hvis legen ser flere manifestasjoner av nevrovaskulære lidelser når pasienten liggende klage faller og stiger i blodtrykket, periodevis det er smerter i venstre bryst, er det forskjellige manifestasjoner av autonome forstyrrelser, da det vil være en blandet form av dystoni.

Årsaker til vaskulære nervesykdommer

Utseendet til symptomer på vegetar-vaskulære sykdommer av blandet type skyldes følgende årsakssfaktorer:

 • emosjonelle og psykologiske problemer av neurose-lignende natur, hvor selv minimal stress eller en enkel emosjonell reaksjon fører til endring i vaskulær tone;
 • endokrine problemer, når hormonelle lidelser fremkaller en rekke forandringer i nervøs og vaskulær regulering;
 • alvorlige smittsomme sykdommer, mot hvilke det er en vaskulær ubalanse;
 • langsiktige kroniske sykdommer som skaper tilstander for dystonsykdommer;
 • yrkesfare, som fører til forstyrrelse av vaskulære og nevrale mekanismer for tilpasning;
 • skadelige vaner som bidrar til nevrologiske sykdommer.

Blandet form av vegetovaskulær dystoni kan forekomme i unge, mellom og eldre aldre, både hos menn og kvinner. På mange måter er symptomene på denne tilstanden avhengig av den følelsesmessige labiliteten til personen og den første tilstanden til kardiovaskulærsystemet.

Symptomer på blandet dystoni

Ofte er det mest ubehagelige for vegetasjonssykdommer i blandet type uforutsigbarheten av symptomer. Uventede spasmodiske endringer i blodtrykk til følelser eller stress kan manifestere seg som et skarpt fall, og et hopp i vaskulær tone. Det er umulig å hindre denne situasjonen, og det er mulig å reagere bare etter måling av trykket. I noen tilfeller endres tilstanden til vaskulær tone stabil i løpet av dagen: om morgenen spontant reduseres, om kvelden - den stiger. Spenningssvaret er imidlertid uforutsigbart: pasienten vet ikke hva som vil være - hypotensjon eller hypertensjon.

I tillegg til vaskulær tone vil være følgende symptomer:

 • hodepine, som, avhengig av vaskulær dystoni, vil være periodisk eller migrenelignende;
 • Svimmelhet med en tendens til å svimme
 • kraftig redusert arbeidsevne med raskt økende tretthet;
 • søvnløshet om natten og konstant døsighet i løpet av dagen;
 • emosjonell ustabilitet, irritabilitet, angst og andre nevrotiske forhold;
 • Økt hjertefrekvens med hjertebank, hjertesmerter og dyspné;
 • chilliness, kulderystelser, svette;
 • diaré og hyppig vannlating.

Oftest i vegetovaskulære problemer av blandet type manifesterer alle disse symptomene avhengig av svingninger i blodtrykket.

Nevrologisk dystoni

Nevrologisk dystoni - et symptom nevrogen natur, som følge av eksponering til et antall etiologiske provoserende faktorer er manifestert i utseendet av ustabilitet av puls og blodtrykk indikatorer cardialgia, respirasjonsforstyrrelser, autonome forstyrrelser, forstyrrelser av den tone av muskelfibrene og den vaskulære vegg, så vel som lav toleranse overfor vanlig fysisk aktivitet og eksponering stressende situasjoner.

For første gang ble diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni" etablert i 1948-1950 av Savitsky NN. Denne patologien for tiden er preget av en høy forekomst, og på grunn av et bredt utvalg av kliniske manifestasjoner krever etableringen av den riktige diagnosen konsultasjon av pasienten med en rekke spesialister.

I den generelle strukturen av forekomsten av pasienter under tilsyn av en praktiserende læge, er "neurokirkulatorisk dystonis syndrom", som nå er en egen nosologisk form, minst 50% av tilfellene. Det er ingen klar patogenetisk avhengighet av utbruddet av nevrokirkulatorisk dystoni hos mennesker av forskjellig alder og kjønn, men en stor erfaring med klinisk observasjon viser utbredelsen av unge og unge pasienter blant alle mulige aldersgrupper.

Nevrologisk dystoni hos barn er svært sjeldne, og er mer som en "diagnostisering av utestenging".

Årsaker til neurokirkulatorisk dystoni

De fleste eksperter kardio profil, med hvilken er styring og behandling av pasienter som lider av neuro dystoni i en spesiell klinisk form, er forenet i den mening at denne patologi er klassifisert polietiologichesky sykdommer, hvor utviklingen er utilstrekkelig detektering av pasientens hvilket som helst utløsende faktor. Detaljert kliniske bildet utvikler seg i en person bare når det tilgjengelige sett av ulike etiopathogenic årsaker.

Når det gjelder utvikling av kardiovaskulære og nevrologiske manifestasjoner hos en pasient med neurokirkulatorisk dystoni, som er funksjonell, er det mange patogenetiske teorier. I henhold til den første teori, alle forstyrrelser av strukturer i kroppen, forekomme som en konsekvens av de direkte effekter på organene i det sentrale nervesystemet, som følge av utmattelse, negative følelser, stress, ulike varianter av natten søvnforstyrrelser, uunngåelig vekk psykisk asteni.

Den skadelige virkning på sentralnervesystemet strukturer kan også ha kronisk giftvirkninger, kan effekten av skadelige yrkesmessige faktorer, hormonell ubalanse, og forgiftnings effekter som finner sted i løpet av kroniske og akutte infeksjonssykdommer. Det er predisponert, med langvarig eksponering som utvikler lett markerte sentralnervesystemet som oppstår når hvilken som helst form neurocirculatory dystoni er en genetisk disposisjon, såvel som langvarig irrasjonell hypokinesi.

Tilhengere av andre teorier si at den umiddelbare årsak, og får dermed utvikling av nevro dystoni, er et brudd av funksjonene til anordningen, som regulerer tonen i den vaskulære veggen, og alle de andre årsaksfaktorer er bakgrunnen for den primære sykdomsfremkallende. Denne teorien er bekreftet i en klar avhengighet av forekomsten av neurokirkulatorisk dystoni hos mennesker som har blodforhold i 25% av tilfellene.

Til tross for det faktum at utviklingen av nevro dystoni delta en gruppe av faktorer som disponerer, patogenetisk mekanisme av sykdommen i alle situasjoner foregår på en enkel kjede, er i strid med reguleringen av hemodynamiske system. Hemodynamisk ustabilitet kan utløses som følge av brudd på den regulerende funksjon av kortikale strukturer i hjernen, og vegetative-vaskulære lidelser, som er manifestert i dysfunksjon i det kolinerge og sympatiske-adrenal system. En viktig rolle i utviklingen av mekanismen for nevrocirkulatorisk dystoni er fremveksten av en sympatisk dominerende og økt reaktivitet av det kolinergiske systemet som respons på funksjonelle forstyrrelser i hypotalamus-hypofysesystemet.

Foruten cardio-visceral reguleringsmekanismer, er utseendet av forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet som et resultat av stimulering av reseptorer i alle vaskulære vegger, er i de fleste kliniske varianter nevro dystoni.

Alle typer brudd på reguleringen av kardiovaskulærsystemet påvirker negativt de metabolske prosessene som finner sted i myokardiet, noe som uunngåelig fører til dystrofiske patomorfologiske forandringer. Forløpet av neurokirkulatoriske forandringer forverres med samtidig forstyrrelse av vannelektrolytt, karbohydrat og syrealkalisk metabolisme. Alle de ovennevnte mekanismer for utvikling av nevrokirkulatorisk dystoni kan observeres hos pasienter som har gjennomgått kirurgisk operasjon, fødsel, samt hos personer som har vært inaktive i lang tid.

Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni

Det grunnleggende prinsippet i det kliniske kurset av enhver form for neurokirkulatorisk dystoni er en dissonans mellom pasientens uttrykte subjektive følelser og mangel på tegn som ble avslørt ved den primære objektiv undersøkelsen av pasienten. For å lette diagnosen av denne sykdommen, er hele spekteret av kliniske symptomer delt inn i flere grupper av kliniske syndromer.

Det kardiologiske symptomkomplekset finner sted i 98% av tilfellene og består i utseende av ubehagelige opplevelser i brystet i projeksjonen av den antatte plasseringen av hjertet. Det kardiologiske angrepet er preget av typiske egenskaper i form av en typisk lokalisering i projeksjonen av hjertepunktet, smerte eller smerte i smerte. Fremveksten av smerte eller ubehag i hjertets fremspring har ingen sammenheng med økningen i fysisk aktivitet av personen, derimot oppstår mot bakgrunnen av fullstendig velvære. Klart bestemme varigheten og alvorlighetsgraden av smertsyndrom i nevrokirkulatorisk dystoni er umulig, fordi hver person er forskjellig individuell terskel for smertefølsomhet. For å stoppe smerten, er det ikke nødvendig å ta kardiotropiske legemidler, og for å lette pasientens tilstand, bør du bruke Valocordin eller Valerian's tinktur.

Det hyperkinetiske symptomkomplekset manifesteres ved tegn på et økt minuttvolum i hjertet forårsaket av en økning i støtvolumet og en samtidig reduksjon av den totale motstanden til de perifere vaskulære vegger. Som et resultat av slike hemodynamiske forandringer oppstår dannelsen av en hyperkinetisk sirkulasjon, som et resultat av hvilket arbeidet og kraften til myokardisk sammentrekning av hjertets venstre ventrikel øker kraftig. Det viktigste patognomoniske symptomet på hyperkinetisk klinisk syndrom er utseendet hos pasienten om forstyrrelser i avbrudd i hjertets rytmiske aktivitet og en økning i hyppighet av hjertekontraksjoner. Oftest er symptomene beskrevet ovenfor av pasienter som "hyppige endringer i rask hjertefrekvens og hjerteslagsperiode". Denne tilstanden påvirker pasientens livskvalitet negativt, men med fysisk aktivitet har de ovennevnte manifestasjonene en tendens til å bli nivellert selvstendig. Økt hjertefrekvens observert i løpet av psyko-emosjonelle stress og hyperventilering, og i noen situasjoner, kan et brudd på regularitet hjerteslag sees på bakgrunn av velvære, noe som skiller dem fra typisk angina. Objektiv undersøkelse av pasienten, som regel, er ikke ledsaget av deteksjon av utvidelse av hjerteets grenser eller sonoritet av hjertetoner.

Symptomatisk komplekst labilt arterielt trykk, karakterisert ved forbigående flyt, er en typisk manifestasjon av neurokirkulatorisk dystoni. Som regel går blodtrykkstallene ikke over 140/90 mm Hg, og disse indeksene normaliseres spontant uten bruk av medisinbehandling. Det er kliniske varianter av nevrokirkulatorisk dystoni, der tvert imot har pasienten episoder med en kortsiktig reduksjon i blodtrykksindikatorer. Ovennevnte symptomer har en klar avhengighet av meteorologiske forhold.

Åndedrettsstøt hos pasienter som lider av neurokirkulatorisk dystoni er en typisk klinisk manifestasjon. Disse forstyrrelsene har ingenting å gjøre med den klassiske versjonen av dyspné, men denne tilstanden kan heller ikke karakteriseres som ubehag i brystet når de utfører vanlige pustebevegelser. Til tross for alvorlighetsgraden av pasientens klager, med en objektiv undersøkelse, kan legen ikke oppdage tegn på lungepneumotisering, noe som betraktes som et patognomonisk kriterium for nevrokirkulatorisk dystoni. Spirografisk registrering i noen situasjoner ledsages av påvisning av tegn på hyperventilering.

Symptomokompleks av autonome sykdommer består av et bredt spekter av symptomer, hvis intensitet under like forhold kan variere sterkt i hvert enkelt tilfelle. Ofte opplever pasienter en økning i kroppstemperaturen, som har en permanent karakter uten tegn på subfebril fluktuasjon. Pasienter som lider av neurokirkulatorisk dystoni er bekymret for økt svetting og en konstant følelse av indre kulderystelser, uavhengig av omgivelsestemperaturen. På grunn av brudd på blodsirkulasjonen på mikrocirkulasjonsnivået, har pasienter en tendens til å utvikle edematøst syndrom, lokalisert i øvre halvdel av bagasjerommet om morgenen. Huddeksler med en lang sykdomskultur får akrocyanotisk nyanse, og i de fleste tilfeller er det et så visuelt symptom som "marmor hud".

Asthenoneurotisk symptomkompleks er ikke forskjellig i spesifisitet og kan manifestere seg ikke bare i nevrokirkulatorisk dystoni, men også i andre patologier. Karakteristiske tegn på dette syndromet manifesteres i form av økt svakhet, redusert effektivitet, angst, urimelig angst, irritabilitet og varierende grad av forstyrrelse av nattesøvn.

For å etablere diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni" er en forutsetning at det foreligger minst tre kliniske kriterier, forutsatt at det ikke er tegn på organiske endringer i hjertet og store fartøy som er bekreftet med instrumentelle diagnostiske metoder. De viktigste diagnostiske kriteriene for neurokirkulatorisk dystoni er: hjertesyndrom, respiratorisk dysfunksjon, blodtrykksbarhet.

Langsiktig løpet av nevrokirkulatorisk dystoni i noen tilfeller er ledsaget av utviklingen av komplikasjoner i form av utseendet til en typisk krise. Det er flere varianter av kriseforløpet av nevrokirkulatorisk dystoni, som hver har sine egne patogenetiske mekanismer for utvikling.

For utvikling av sympatisk adrenalkrise er tilstedeværelsen av en psykomotorisk komponent nødvendigvis nødvendig. Typiske kliniske manifestasjoner i denne situasjonen er forekomsten av skarpe diffus hodepine, følelse av trykk i brystet, pustevansker bevegelser, brå frysninger og avkjøling av huden på de fjerne ekstremiteter. En karakteristisk manifestasjon av denne patologiske tilstanden er en kortsiktig økning i kroppstemperatur, manifestert av en utpreget chill og en intern tremor. I tillegg til utprøvde kliniske manifestasjoner, er sympatisk adrenalkrise ledsaget av signifikante psykiatriske lidelser av en alarmerende type.

Vagoinsulær krise med nevrocirkulatorisk dystoni ledsages av en følelse av forstyrrelser i rytmisk hjerteaktivitet, en reduksjon av blodtrykket og en reduksjon i hjertefrekvensen. I tillegg til brudd på hjertet utvikler pasienten manifestasjoner av respiratorisk svikt. Patognomonisk symptom vagoinsulyarnye krisen er ulike varianter av sykdommer i tarmen, som manifesterer seg i utviklingen av flatulens, trang til avføring og smerter langs tykktarmen.

Hver av de patogenetiske varianter av kriseforløpet av nevrocirkulatorisk dystoni kan forekomme i varierende grad av alvorlighetsgrad. Krisens varighet, som ikke overstiger 15 minutter med utbredelsen av ett klinisk syndrom, innebærer mild sværhet. En gjennomsnittlig krise med nevrocirkulatorisk dystoni varer minst 1 time, hvoretter pasienten har en lang periode med asteni. Alvorlig grad av kriseforløp i nevrokirkulatorisk dystoni er gjenstand for behandling i pasienter, da det i denne patologien er stor risiko for å utvikle alvorlige komplikasjoner. I noen situasjoner er kriseforløpet ledsaget av en merkbar lidelse i pasientens helse, men disse endringene er i de fleste tilfeller forbigående.

Nevrologisk dystoni av hypertonisk type

Det ledende kliniske symptomet på hypertensiv variant av nevrocirkulatorisk dystoni er en annen grad av økning i arterielt trykk, hovedsakelig systolisk, under betingelse av et normalt nivå av den diastoliske komponenten eller en liten økning i den. Under utbruddet av et detaljert klinisk bilde legger pasientene merke til en intens hodepine som ikke har en klar lokalisering, svimmelhet, dobbeltsyn av objekter.

En objektiv undersøkelse av pasienten gjør det mulig å bestemme den utprøvde hvite dermografismen, den økte fuktighet i huden i fremspringet på de distale delene av lemmerne. På grunn av høyt blodtrykk endres sjelden pulsfrekvensen, men i noen tilfeller kan det være litt labilitet i hjertefrekvensen. Den permanente varianten av strømmen av hypertensiv type neurokirkulatorisk dystoni er forskjellig ved en langsom økning i kliniske manifestasjoner uten merkbar utvikling av sykdommen. Paroksysmal form har også en svært negativ effekt på pasientens velvære, siden det preges av en rask utvikling av kliniske symptomer og hyppige perioder med eksacerbasjoner.

Denne patologien skal først og fremst differensieres fra den klassiske varianten av hypertensjon i begynnelsen av de første manifestasjonene. Hovedforskjellen neurocirculatory dystoni strømmer hypertensjon type, er et fullstendig fravær av tegn på vaskulære endringer fundus, øker bare isolert systolisk trykk indeks og manglende utvidelse av den venstre ventrikkel i ekkokardiografi.

God terapeutisk effekt i hypertensive utførelse neurocirculatory dystoni har påføringsmengde elektroforese ved anvendelse av en 5% oppløsning av kaliumbromid i kombinasjon med 1% løsning av aminofyllin med eksponering til kragen området.

Nevrologisk dystoni av blandet type

En blandet klinisk variant av løpet av nevrokirkulatorisk dystoni karakteriseres av skarpe endringer i indeksene av arteriell vaskulært trykk både oppover og en signifikant reduksjon. I noen situasjoner kan disse endringene i blodtrykk ha en tydelig korrelasjon i forhold til tidspunktet på dagen. Denne typen kurs av nevrocirkulatorisk dystoni kombinerer manifestasjonene av den hypertoniske og hypotoniske varianten samtidig, så spektret av kliniske manifestasjoner i denne patologien er ganske bredt. Under interictalperioden ser en pasient med en blandet type neurokirkulatorisk dystoni som regel ikke en forstyrrelse av trivsel.

Til tross for sykdomens bølgesyklus, som består av hyppige perioder med remisjon og eksacerbasjoner, observeres ikke en signifikant lidelse i pasientens helse med en blandet versjon av nevrocirkulatorisk dystoni.

Nevrologisk dystoni i henhold til hjerte type

Denne kliniske varianten av neurokirkulatorisk dystoni vurderes som den vanligste og det viktigste symptomatiske komplekset er utseendet på patologiske forandringer i hjertets aktivitet. Det utprøvde kardialgiske syndromet er ikke preget av en enkelt type smertsyndrom, så diagnosen dystoni er ekstremt vanskelig. I tillegg til ikke-spesifikt smertesyndrom viser hjerteprojeksjonen en annen grad av alvorlighetsgrad, som har en klar avhengighet av det individuelle nivået av pasientens smertefølsomhet.

Ikke-spesifikke manifestasjoner av den kardiale varianten av nevrocirkulatorisk dystoni er asthenoneurotiske og psykoneurologiske syndrom, som i de fleste tilfeller forverrer sykdomsforløpet.

Som forebyggende behandling kardialgicheskogo utførelses neurocirculatory dystoni velprøvd fysioterapi "electrosleep" -metoden hastighet på minst 15 sesjoner med frekvensen 10 Hz på 30 minutter.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type

En hypotonisk variant av neurokirkulatorisk dystoni skjer med en økt tone i parasympatiske nervesystemstrukturer og ledsages av en overvekt av symptomer på vaskulær insuffisiens. Senking av perifert arterielt trykk oppstår som følge av redusert total motstand av perifere kar.

Klinisk symptom neurocirculatory dystoni hypoton typen fulgt av en manifestasjon av hjerne symptomer som alvorlig svakhet i handikap, et kraftig fall i blodtrykket indikatorer i oversettelsen av legemet horisontal stilling i den stående stilling. I noen tilfeller er en markert nedgang i trykket ledsaget av utvikling av en ortostatisk svakhet, som har kort varighet.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni

Nevrologisk dystoni refererer til kategorien sykdommer der etiotropisk behandling ikke anvendes, da det i de fleste tilfeller ikke er mulig å bestemme årsaken til forekomsten. Imidlertid eliminerer eliminering av faktorene som fremkaller utviklingen av nevrokirkulatoriske kriser i stor grad pasientenes tilstand og forbedrer livskvaliteten. Disse faktorene inkluderer skadelige effekter av negative miljøforhold, negative følelser. Nøkkelen til suksessen til terapeutiske tiltak i nevrokirkulatorisk dystoni er det moralske og psykiske humøret til pasienten, så spesiell oppmerksomhet bør gis til psykoterapeutiske metoder for adferdskorreksjon.

Alle legemidler anvendt som en behandling for pasienter med nevro dystoni tilhører kategorien av empiriske: Gruppe beroligende midler (Sibazon i en daglig dose på 10 mg oralt, Nozepam i en daglig dose på 20 mg oralt), nevroleptika (Sonapaks i en daglig dose på 0,025 g p.o.), sedativa (Corvalol 15 faller en gang daglig).

Som en reduksjon i effekten av økt aktivitet av sympatho-adrenalsystemet, bør preparater av B-adrenoblokgruppen brukes. Den største effekten av disse legemidlene er i forhold til lindring av sympatisk tonisk krise og hjertesyndrom. Imidlertid bør det tas hensyn til at B-adrenoblokker er absolutt kontraindisert i bradyarytmiske tilstander og lave blodtrykkstall. Det valgte stoffet i denne situasjonen er pyroxan i en enkeltdose på 0,015 g oralt eller intramuskulært i en dose på 1 ml av en 1% løsning.

Har pasienten vagoinsulyarnye tegn på en krise er en indikasjon for anvendelse av atropin sulfat 0,25 mg i kombinasjon med difenhydramin 1 ml intramuskulært. I en situasjon når en krise oppstår med hyperventile symptomer, må pasienten angi sibazona 0,5% oppløsning i et volum på 2 ml intramuskulært i kombinasjon med en kalsium-klorid 10% oppløsning av 5 ml av intravenøst.

Bruken av neurobeskyttende midler pathogenetically rettferdiggjøres ved alle variantene neuro dystoni, da denne gruppe av stoffer er i stand til å forbedre energi prosesser i strukturene i hjernen og cerebral sirkulasjon, en positiv effekt på intellektuelle-mentale egenskaper. En god klinisk effekt har Nootropil selv i oral form i en daglig dose på 1,2 g.

Å påføre legemidler tserebroangioprotektornogo trinn som er nødvendige betingelse er tilstedeværelsen av symptomer hos pasienter angiodistonicheskih hodepine (vinpocetin i en daglig dose på 0,005 g p.o.).

På grunn av det faktum at de fleste pasienter med dystoni neurocirculatory variere meteosensitivity å hindre utvikling av kliniske manifestasjoner av sykdommen anbefales selvfølgelig ta adaptogens. Som brukt stoff adaptogens av vegetabilsk opprinnelse, som kan ha en styrkende virkning på strukturen i hjernen, vaskulære veggen og alle organer i menneskekroppen. På grunn av den positive innflytelsen indirekte på metabolske prosesser i kroppen, adaptogens forbedre kroppens motstand mot skadelige påvirkninger fra omgivelsene, og eksponering for stress. Som et middel for adaptogenic neurocirculatory dystoni ofte brukt Eleutherococcus forlenget infusjonshastigheten eller infusjon Ginseng. Når forsk adaptogenic farmakologiske grupper bør være oppmerksom på at disse stoffene er i stand til å øke blodtrykket, noe som er absolutt indikasjon for avbrytelse. Disse midler må ikke påføres ved hypertonisk utførelse neurocirculatory dystoni strømning av samme grunn.

Separat bør vi nevne bruk av fysioterapeutiske prosedyrer, som i de fleste tilfeller er effektive for å hindre utviklingen av nevrokirkulatoriske kriser og har en gunstig effekt på aktiviteten til strukturen i sentralnervesystemet. Den største applikasjonen ble funnet i slike teknikker som massasje av krageområdet, elektroslange, karbondioksidbad og sirkulær kontrastdusj.

Som en ikke-medikamentelle behandlinger for lidelser neurocirculatory viktigste fysioterapi, øker utøve toleranse og en positiv effekt på den mentale helsen til pasienten.

På grunn av det faktum at cardiopsychoneurosis under alle forhold, ikke er ledsaget av utvikling av organiske syke organer og systemer i kroppen, resultatet av sykdommen er generelt gunstig. Det eneste unntaket er krisevarianter i løpet av neurokirkulatorisk dystoni, noe som negativt påvirker livskvaliteten og pasientens ytelse.

Nevrologisk dystoni, som ingen annen patologi, er godt egnet til korreksjon ved bruk av folkemedisin, hvis tiltak er rettet mot normalisering av nervesystemet.

Symptomer og behandling av nevrokirculatorisk dystoni

I tilfelle en funksjonsfeil i hjertet, provosert av et brudd på nevendokrine regulering, er det en nevrokirkulatorisk dystoni (NDC). Det er en konsekvens av en uorden i det autonome nervesystemet, som oppstår under påvirkning av ulike interne og eksterne faktorer. Symptomkomplekset er ganske omfattende, så det er delt inn i flere former. Avhengig av type forstyrrelse, utarbeides en behandlingsregime og anbefalinger for en livsstilskorreksjon.

Hva er det

For første gang i historien hørte vi om neurokirkulatorisk dystoni tilbake på 50-tallet av XX-tallet. Professor NN Savchitsky beskrev de mest sannsynlige manifestasjonene og patogenesen (utviklingsmekanismen). På latin lyder patologien slik:

 • neuro "neuron" - nerven;
 • sirkulatorisk "circulatorius" - relatert til blodsirkulasjon;
 • dystoni "tonos" - spenning.

Sykdommen har mange synonymer (neurodiscirkulatorisk, nevrovaskulær, neurokirkulær), som hver gjenspeiler essensen av problemet (brudd på hjertereguleringen). I hverdagen kalles det "nervesykdom" på grunn av karakteristiske manifestasjoner.

Krisen (plutselig utseende eller økning i symptomer) av nevrocirkulatorisk dystoni er mulig i alle aldre. I en voksen forverres problemet av stress og overbelastning, og hos barnet - på grunn av hormonelle endringer.

Ifølge statistikken lider kvinner av NDC 3 ganger oftere enn menn.

Ifølge de fleste eksperter er NDC bare en av formene av vegetativ vaskulær dystoni (VSD). I henhold til ICD (International Classification of Diseases), går begge konseptene under koden F45.3. Det står for somatoform dysfunksjon av det autonome nervesystemet. Refererer til diagnosen psykisk lidelse. Forskjellen mellom LPC og andre typer funksjonsfeil er utbredelsen av symptomer knyttet til kardiovaskulærsystemet.

Kollaps med nevrologisk syndrom (et kompleks av resistente tegn) leger av forskjellige retninger (kardiologer, terapeuter, nevrologer). Folk beskriver et omfattende klinisk bilde, men etter undersøkelse og diagnose av spesiell organisk skade blir det ikke oppdaget. Diagnosen er utarbeidet ved utelukkelse.

klassifisering

Ifølge årsakssammenhengen er nevrologisk dystoni delt inn i følgende typer:

 • Essential;
 • blandet;
 • smittende-toksiske;
 • dyshormonal.

Avhengig av graden av manifestasjon ble sykdommen delt inn i en lett, middels og tung form. Hver av dem er preget av en periode med ettergivelse (remisjon av symptomer) og forverring (krisesituasjon).

NDC for det viktigste kliniske syndromet er delt inn i 4 typer. For å forstå hva dette betyr, vil følgende informasjon hjelpe:

Årsaker til utviklingen av en funksjonsfeil

Nevrologisk dystoni forekommer under påvirkning av ulike faktorer. Blant de vanligste årsakene til utvikling kan identifiseres som vanlig:

 • infeksjon;
 • manglende overholdelse av søvnmønstre;
 • tretthet,
 • psykiske lidelser;
 • påvirkning av fysiske og kjemiske faktorer;
 • feilaktig formulert diett
 • overdreven eller utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • rus.

Hos barn og ungdom utvikler sykdommen ofte av følgende grunner:

 • umodenhet av nevroendokrin regulering;
 • fysisk og mental overbelastning;
 • samfunnets innvirkning.

Burst av hormonell aktivitet bidrar til utvikling av funksjonsfeil i den vegetative avdelingen i nervesystemet. Vanligvis manifesterer de seg av følgende grunner:

 • puberteten;
 • graviditet;
 • menopause;
 • forstyrrelse av eggstokkene;
 • abort.
 • Den ledende rollen i utviklingen av sykdommen er nederlaget i hypotalamus-hypofysestrukturene som er ansvarlige for neurohumoral regulering av hjerte og blodårer. I pasientens kropp begynner feilene å forekomme i systemer som kontrollerer prosesser for homeostase. På grunn av dem blir stoffskiftet, hormonbalansen og mediatorsystemet gradvis forstyrret.

  På bakgrunn av utviklingen av funksjonsfeilen, aktiveres spesielle stoffer (serotonin, histamin og andre) i hjertemuskulaturen, forårsaker vevsdystrofi og metabolsk forstyrrelse av kardiomyocyttene. På sirkulasjonssiden er en spesielt farlig manifestasjon hypoksi, forårsaket av hopp i vaskulær tone og forverring av mikrosirkulasjonen.

  Gradvis er den patologiske prosessen fullstendig dannet og forankret. Hans kriser forekommer nesten alle eksterne og interne effekter. Spesielt oppstår ofte anfall på grunn av stress og overarbeid.

  Klinisk bilde

  Det kliniske bildet av neurokirkulatorisk dystoni er ganske omfattende. Dette er en liste over manifestasjoner:

  • rask tretthet;
  • irritabilitet;
  • humørsvingninger;
  • søvnforstyrrelser;
  • generell svakhet;
  • minneverdigelse;
  • redusert konsentrasjon av oppmerksomhet.

  Til de stemmede symptomene blir det lagt til manifestasjoner av det rådende kliniske syndromet. Med NCD av hjerte typen er skiltene vanligvis følgende:

  • en følelse av hjertebank
  • hjertesmerter;
  • arytmi;
  • kortpustethet;
  • hyppig og rask pusting.

  På et elektrokardiogram kan endringer i T-bølgen ses. Blant arytmier er takykardi og ekstrasystol fremtredende.

  Den hypotensive form for funksjonsfeil er vist ved følgende kliniske bilde:

  • Nedgang i blodtrykk er under 100/60 mm Hg. Artikkel.;
  • Følelse av chilliness av lemmer;
  • Bevisstap;
  • Muskel svakhet;
  • Hodepine.

  Den hypertensive form av NDC manifesteres som følger:

  • økning i trykk opp til 140/90 mm Hg. Art. og høyere;
  • hodepine;
  • rask tretthet;
  • en følelse av hjertebank.

  Avhengig av graden av manifestasjon av sykdommen, varierer alvorlighetsgraden av symptomene:

  • Lysform er preget av kriser som oppstår under stress. Symptomene manifesterer seg ikke egentlig. Arbeidsevnen til pasientene er bevaret, men utholdenheten minker noe. Medisinsk behandling utføres ikke.
  • Den gjennomsnittlige graden av NDC er preget av et stort klinisk bilde og en seriøs nedgang i operativiteten (opptil 50%). Som behandling hjemme, brukes preparater i form av tabletter.
  • Den alvorlige formen manifesteres av en rekke uttalt symptomer. Tapet på arbeidsevne er betydelig. Behandling utføres i stasjonære forhold ved hjelp av fysioterapi, tabletter og injeksjoner.

  diagnostikk

  Etter å ha identifisert karakteristiske NCD-symptomer, bør pasienten kontakte klinikken på bostedet. Legen-terapeuten skal gjennomføre en undersøkelse og utnevne en rekke undersøkelser for å utelukke mulige patologiske prosesser. Vanligvis er dette:

 • analyse av urin og blod;
 • elektrokardiogram;
 • ekkokardiografi av hjertet;
 • ultralyd undersøkelse av indre organer;
 • Evaluering av skjoldbruskkjertelen og binyrene;
 • bryst røntgen.
 • På grunn av den kaotiske manifestasjonen av angrep av nevrocirkulatorisk dystoni, er det nødvendig å utføre tester med fysisk aktivitet og daglig overvåking av EKG. I det første tilfellet utføres prosedyren etter eller under idrettsaktiviteter. Den andre varianten av studien bidrar til å vurdere hjertearbeidet innen 24 timer.

  Under undersøkelsen vil ekspert identifisere slike brudd:

  • smerte under palpasjon av intercostal plass;
  • liten systolisk murmur i auskultasjon;
  • forskjellige temperatur- og trykkindekser på lemmer.

  Etter å ha fått all nødvendig informasjon, vil terapeuten vurdere pasientens tilstand og anbefale rådgivning med en kardiolog og nevrolog. Spesialister vil lage et behandlingsprogram og gi råd om livsstilsretten.

  Behandlingskurs

  Behandlingsskjemaet er laget individuelt. Dens grunnlag er representert ved følgende metoder:

 • medisiner;
 • folkemessige rettsmidler;
 • fysioterapi.
 • Som supplement brukes terapeutiske øvelser, pusteøvelser, psykoterapi og andre metoder. Å kombinere dem er ønskelig med hensyn til en sunn livsstil.

  Medisineringsterapi

  Ved oppdagelse av angst, depresjon og panikkanfall, foreskrives pasienten spesielle piller for å forbedre den psyko-emosjonelle bakgrunnen. For å bli kjent med listen over de mest populære legemiddelgruppene for nevrokirkulatorisk dystoni kan være lavere:

  • Tranquilizers ("Relanium", "Bellaspon") bidrar til reduksjon av nevrotiske symptomer. En spesiell fordel med dem er eliminering av fobier, følelser av angst og frykt, uten å påvirke bevisstheten. På grunn av bruken av disse stoffene blir vegetative lidelser gradvis mindre uttalt. Behandlingens varighet er 2-3 uker.
  • Antidepressiva ("Amitpiptin", "Toralen") er foreskrevet for lindring av depresjon. Dosering velges individuelt. Varighet av medisinering 1-2 måneder. Etter hvert som alvorlighetsgraden av depresjon reduseres, reduseres dosen av legemidlet, opp til en fullstendig kansellering.
  • Neuroleptika ("Paliperidon", "Flufenazin") reduserer kroppens respons på ytre stimuli. De brukes til alvorlige psykiske lidelser, som ledsages av hallusinasjoner, ukontrollabel frykt, panikkanfall og aggresjon. Behandlingens og dosens varighet bør velges av den behandlende legen, da tabletter fra denne gruppen påvirker hjernens aktivitet og forårsaker mange bivirkninger.
  • Nootropiske medisiner ("Vinpocetine", "Pantogam Active") bidrar til å begrense krisen i nevrokirkulatorisk dystoni. De forbedrer kognitive funksjoner og øker graden av hjernens motstand mot hypoksi og psyko-emosjonell overbelastning.
  • Betablokkere ( "acebutolol", "metipranolol") brukes for trykkreduksjon og normalisering av kontraksjonen frekvens ved å redusere effekten av adrenalin på hjertemuskelen. Spesielt relevant i denne gruppen av legemidler i hypertensjon i forbindelse med takykardi.

  Med nevocirkulatorisk dystoni, hypotonisk type for stabilisering av trykk, brukes medisiner basert på ginseng og koffein.

  Tilleggsordningen av terapi kan være narkotika av kalium og magnesium og vitaminer fra gruppe B.

  De vil forbedre nevromuskulær innervering, redusere alvorlighetsgraden av autonom dysfunksjon og stabilisere hjertearbeidet.

  Tradisjonell medisin

  De grunnleggende stadier av neurokirkulatorisk dystoni stoppes effektivt ved enkle metoder for tradisjonell medisin. Deres essens ligger i den kompetente kombinasjonen av naturlige ingredienser. Prioritet er gitt til medisinske urter, rike på stoffer som er nyttige for kardiovaskulær og nervesystemet. Oppskrifter er valgt avhengig av form av den patologiske prosessen.

  Når NDC er utviklet i henhold til hypertonisk type, kan følgende midler brukes:

  • 140 gram St. John's Wort, 90 g rose hofter, 50 g fjellklatrer, 30 g neseblader, 30 g bringebær og 80 g jordbær blandes i en beholder. 2 ss. l. Samle 500 ml kokende vann og la det fylles i 8 timer. Drikk en infusjon på ½ kopp før måltider i 3 måneder.
  • 200 g Hypericum, 60 g oregano, 15 g kalmus rot og enebær, 30 g verbena og mynte knotweed og 100 g hoftene blandes sammen. 2 ss. l. Samle den resulterende samlingen av 2 kopper kokende vann og lukk beholderen med et lokk. Etter 7-8 timer vil medisinen være klar. Drikk 1 kopp om dagen, dividere med 3-4 ganger.
  • 30 gram rhodiola, hagtorn, hundrose, nettle og 15 gram St. John's wort-kombinasjon i en beholder. 30 gram av den resulterende blandingen, hell 350 ml kokende vann og dekk med lokk i 2 timer. Drikk 70 ml før måltider 3-4 ganger om dagen.
  • Humle, marsh swine, valerian, sweetboy, motherwort, mynte, ta melissa i like deler og bland. 30 g blanding helles en kopp kokende vann, vent til det er avkjølt og avløp. Ta medisinen en dag før du spiser.

  Med NDC på hypotonisk type er følgende oppskrifter best:

  • Ginseng-tinktur selges i mange store apotek og har en tonic effekt. Det anbefales å bruke kurset fra oktober til mai 3 ganger om dagen for 15 dråper.
  • Eleutherococcus tinktur anses som et effektivt og naturlig adaptogen, som kan kjøpes på apotek. Hvis du vil forberede legemidlet selv, må du ta 40 g av hovedbestanddelen for 500 ml alkohol. Etter 2 uker med å insistere på et mørkt sted, vil legemidlet være klart. Drikk Eleutherococcus tinktur på 0,5 ts. før måltider 3-4 ganger om dagen.

  Fysioterapeutiske prosedyrer

  Fysioterapi gir nesten ikke uønskede reaksjoner og har en mild effekt på kroppen. Dens kurs er laget av den behandlende legen, avhengig av sykdomsformen. Følgende prosedyrer har beroligende effekt:

 • Elektrosleep terapi;
 • jodid-brom og nålebad;
 • elektroforese med injeksjoner av sedativer.
 • Tonisk effekt på kroppen er gitt av følgende typer fysioterapeutiske prosedyrer:

  • kontrasterende, perle, solbad;
  • toning dusj (skotsk, sirkulær, Charcot);
  • sauna;
  • elektroforese med injeksjoner av legemidler som forbedrer cerebral blodstrøm.

  Med nevocirkulatorisk dystoni stabiliseres hypertensjon ved slike prosedyrer:

  • galvanisering i Shcherbak-teknikken;
  • klorid natrium og terpentin bad;
  • darsonvalisering av kraftsonen.

  For å øke trykket når NDC for den hypotoniske typen tilordnes elektroforese med innføring av følgende løsninger:

  Styrke kroppen som helhet, fjern symptomer og øke motstanden mot irriterende stoffer, vil hjelpe slike metoder for fysioterapi:

  • tørr karbonbad;
  • elektroforese med innføring av vitamin B6;
  • darsonvalisering av perikardialområdet;
  • selektiv fotokromoterapi.

  outlook

  Nevrologisk dystoni har en meget gunstig prognose med rettidig deteksjon. Uansett form, forårsaker sykdommen ikke hjertesvikt og farlige typer arytmi. Feil i vegetativ avdeling hos ungdom er fullstendig herdet. Det er bare viktig å gi barnet mer hvile og forsøk å beskytte ham mot stress og nød. Med alderen vil sannsynligheten for å kvitte seg med problemet reduseres, og dens alvorlighetsgrad vil vokse. Nedgang i arbeidskapasitet blir observert i perioder med eksacerbasjoner.

  Alle former for NDC har høy risiko for manifestasjon av aterosklerose og iskemi i hjertet. Årsaken er den ødelagte lipidmetabolismen. Separat kan man skille en sykdom som fortsetter i henhold til den hypertensive typen. Personer med denne form for neurokirkulatorisk dystoni har en økt sjanse for å utvikle hypertensjon.

  Forebyggende tiltak


  Det er nødvendig å begynne å følge regler for forebygging fra barndommen. Foreldre bør overvåke tilstanden til psyken, fysisk og psykisk utvikling og sosial tilpasning av barnet. Det er ikke mindre viktig å gjennomgå en full undersøkelse hvert år.
  Den generelle listen over anbefalinger for forebygging av funksjonsfeil i det autonome nervesystemet:

  • lede en aktiv livsstil
  • unngå stressende situasjoner;
  • å gå inn for sport;
  • ikke misbruke dårlige vaner;
  • spis riktig;
  • årlig gjennomgå en hel medisinsk undersøkelse;
  • følg alle anbefalingene fra leger;
  • sove minst 7-8 timer om dagen.

  Nevrologisk dystoni manifesterer seg som et kompleks av symptomer som er karakteristiske for mange hjertesykdommer. Diagnose av sykdommen ved å utelukke andre patologiske prosesser. Som behandling brukes ulike metoder for å stoppe symptomene og redusere alvorlighetsgraden av en funksjonsfeil i den vegetative avdelingen i nervesystemet.

  Nevrologisk dystoni av blandet type

  Nevrologisk dystoni - et brudd på funksjonaliteten til kardiovaskulærsystemet, forårsaker endringer i blodtrykket. Ikke medfører strukturelle endringer i vevet i hjertemuskelen eller blodkarene. Det finnes flere typer utvikling, ifølge hvilke det er 4 typer sykdommen - hypertensiv, hjertesykdom, hypotensiv og blandet. Negativt påvirker ytelsen på grunn av et stort antall ubehagelige symptomer. Den mest alvorlige formen er nevrokirkulatorisk dystoni i en blandet type. Med denne utviklingen er det vanskelig å diagnostisere på grunn av likheten av symptomer med andre patologier i kardiovaskulærsystemet. NDC kan behandles godt, det kan helt elimineres, det har ingen kronisk form.

  Hva er den særegne blandetypen?

  Forstå hva NDCs blandede type vil bidra til å sammenligne den med andre former for sykdommen. Nevrologisk dystoni forårsaker en funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet. Hovedindikatoren er blodtrykk. I den hypotoniske typen utvikling er et karakteristisk symptom en reduksjon av blodtrykket, mens hypertensjon er en økning. Med blandet dystoni observeres ukontrollert økning og fall av trykk. Dette gjør det vanskelig ikke bare å diagnostisere sykdommen, men også pasientens tilstand.

  årsaker til

  Dystoni er ikke bare en sykdom i det kardiovaskulære systemet, det er også direkte relatert til nervesystemet. Inntil midten av forrige århundre ble det kalt sjelens sjel, siden synlige fysiske endringer ikke blir introdusert i vevet. Med medisinutviklingen har det blitt oppdaget årsakene til at NDC av hver art og blandet type er oppstått. Disse inkluderer:

  • Systematisk fysisk utmattelse av kroppen
  • Hyppig stress
  • Utsatt infeksjonssykdom
  • Mangel på søvn
  • Samhandling med skadelige stoffer på arbeidsplassen
  • Hormonisk sprut. For eksempel i pubertaleperioden hos ungdom, hos kvinner under graviditet, når overgangsalderen oppstår.
  • Langvarig forverring av kroniske sykdommer

  Genetisk predisponering til sykdommen ble også notert. Hvis det er slektninger med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, øker sannsynligheten for å bli syk.

  Blandet type dystoni forekommer i alle aldre, uavhengig av pasientens kjønn. Fremdriften for utvikling kan være enten en faktor eller en kombinasjon av grunner, støttet av dårlige vaner - alkoholisme, røyking. Hovedfaktoren er den psykologiske situasjonen, tilstedeværelsen av stressende situasjoner i livet.

  Hva indikerer tilstedeværelsen av NDC?

  Et karakteristisk trekk ved blandet type er en omfattende liste over symptomer som ligner på andre lidelser i hjerte-kar-systemet. Hovedkilden til ubehag er hopp i blodtrykk. Uansett tidspunktet på dagen eller pasientens tilstand, kan trykket falle kraftig eller også stige. Dette medfører en undertrykt tilstand, samt forverring av den generelle tilstanden og tap av effektivitet. Andre symptomer varierer hos pasienter, men det meste er:

  • Hodepine. Avhengig av trykkindeksen kan de være periodiske eller konstante
  • Vanskelighetsgrad som sovner, søvnløshet
  • Mage opprørt
  • Smerter i brystet. Kan ha en annen karakter - prikkende, kjedelig
  • Overdreven svette i kroppen
  • Irritabilitet, angst
  • Svimmelhet, tap av orientering i rommet, pre-okklusiv tilstand
  • Forringet hjertefrekvens. Takykardi, bradykardi
  • Økende tretthet i løpet av arbeidsdagen
  • Overfølsomhet for endringer i værforhold

  Blandet type utvikling kombinerer symptomene på andre typer sykdommer. Overflod av alle disse negative faktorene introduserer raskt en person til en undertrykt tilstand, depresjon, noe som kompliserer behandlingsprosessen.

  diagnostisere

  På grunn av likheten av symptomer med ulike sykdommer og fraværet av smalt regimerte symptomer, er det problematisk å diagnostisere NDC. Å etablere den eksakte årsaken vil bare hjelpe en omfattende undersøkelse. Den inkluderer:

  • EKG. Registrerer brudd på hjertefrekvensen. Det utføres i en rolig tilstand og etter fysisk anstrengelse.
  • USA. Tillater deg å utelukke fysisk skade eller modifisering av hjertevev
  • Generelle tester av blod og urin. Identifiser tilstedeværelse eller fravær av avvik i innholdet av kalium, magnesium.

  Diagnose av blandet dystoni ved første avtale av lege er umulig på grunn av det store volumet av symptomer. I noen tilfeller kan 10 forskjellige tegn manifestere seg samtidig, noe som kan indikere andre patologier.

  behandling

  Nevrologisk dystoni er ikke farlig for pasientens liv, men det er nødvendig å behandle det. Forløpet av sykdommen påvirker den psykologiske tilstanden negativt, reduserer effektiviteten, økt irritabilitet skaper problemer i familien og laget. Effektiv narkotikabehandling av NCD i blandet type er ikke oppfunnet, så et behandlingsforløp er foreskrevet for normalisering av den psykosomatiske tilstanden. Anbefalinger inkluderer:

  • Normalisering av regimet av arbeid og hvile. Organismen arbeider på grensen av muligheter under sykdom, derfor er det viktig å ikke kaste bort energi forgjeves.
  • Eliminering av stressende situasjoner. Dette vil bidra til å forandre arbeid eller innredning.
  • Eliminering av skadelige stoffer på arbeidsplassen, hvis noen.
  • Behandling av sykdommer som forårsaket dystoni. I nærvær av en forverring av en kronisk sykdom foreskrives et behandlingsforløp under oppsyn av en nevrolog.
  • Avslag fra dårlige vaner. Alkohol og tobakk har en negativ innvirkning på kardiovaskulærsystemet.

  En positiv faktor i terapi vil være hvile i resortområder eller sanatorier. Før turen må du ta hensyn til økt følsomhet for endrede værforhold, samt trykkfall. Det anbefales å ligge i den vanlige klimasonen.

  I tillegg tilbys psykoterapi - trening i meditasjon, avslapping, samarbeid med en psykolog. Det vil også være nyttig punkt eller avslappende massasje. Det vil bidra til å fjerne tretthet, forbedre blodstrømmen.

  Ved startskjemaet og den skarpe visningen av tegn foreskrives ekstra beroligende midler: tinktur av valerian, corvalol, validol, tinktur av motherwort. mottak disse plantemedisiner vil redusere de ubehagelige følelsene av takykardi og bidra til å normalisere trykket. Når panikkanfall er foreskrevet, beroligende midler, som avlaster følelsen av frykt, har en beroligende effekt på nervesystemet.

  Det er umulig å forutsi utseendet av symptomer, slik at legen utfører detaljert konsultasjon med pasienten. Detaljer blir fortalt hvordan man skal handle og hvilke stoffer som vil bidra til å redusere angrepets alvorlighetsgrad.

  Hvordan minimere sjansene for å utvikle patologi?

  Opprettholde en sunn livsstil reduserer sannsynligheten for denne sykdommen betydelig. En forsiktig holdning til regimer av søvn, hvile og arbeid vil utelukke muligheten for overarbeid. Helt utelukkende for å utelukke stressfulle situasjoner, viser det seg ikke hos en person, men for å endre reaksjon på dem er det mulig. Ikke ta alt til hjerte for ikke å få problemer med det.

  Nevrologisk dystoni av enhver form for utvikling kompliserer livet betydelig. Følelsesmessig ustabilitet, som er en av manifestasjonene av denne sykdommen, kan forverre forholdet til slektninger og kollegaer. Derfor er det viktig å søke medisinsk hjelp i tide for ubehagelige forhold eller symptomer. Tidlig diagnose er nøkkelen til raskt å kvitte seg med sykdommen, samt fravær av tilbakefall.

  Les Mer Om Fartøyene