Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter. Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

Under babyens svangerskap gjennomgår en kvinnes kropp enorme endringer, så han må tilpasse seg nye forhold. Endringer forekommer i mange systemer. Dette fører ofte til funksjonsfeil, inkludert i sirkulasjonssystemet. Blant hovedårsakene til dårlig blodpropp under graviditeten er:

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Ved alvorlige åpne sår vil det være vanskelig nok å stoppe blødning. Overdreven blodtap vil føre til forstyrrelse i arbeidet i alle indre organer. Hvis en person ikke mottar hjelp til tid og ikke mottar blodtransfusjon, vil han dø.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Hvorfor det er en dårlig koagulerbarhet av blod, og hva du skal gjøre

Blod - den viktigste delen av menneskekroppen, fordi den inneholder stoffer som er viktige for alle organer og vev uten unntak. Avvik fra normen av tilstanden eller sammensetningen av blodet forårsaker forstyrrelse av mange funksjoner og fører til sykdommer. Hva er farlig, er dårlig blodkoagulabilitet, hva er navnet på sykdommen forbundet med det, og hva som kan gjøres for å normalisere tilstanden? Spørsmål som er bedre å vite svar på forhånd for ikke å gå seg vill i en krisesituasjon.

Dårlig blodpropp blir kalt en sykdom

Dårlig blodpropp, samt dens fortykkelse er ikke en sykdom, det er en manifestasjon av sykdommer og tilstander som bestemmer en reduksjon i blodkoncentrasjonen av koagulasjonsfaktorer. Sykdommer er ofte arvelige.

 1. Hemofili. Genetisk bestemt sykdom. Det er to typer - når det ikke er noe protein i blodet som er ansvarlig for blodkarakterisering eller når det er mangel på Kristmas plasma.
 2. Von Willebrands sykdom. Arvelig i de fleste tilfeller, en mangel i blodet hos pasienter med en bestemt faktor av von Willebrand. Som et resultat er det ingen dannelse av blodpropp, da blodplater ikke holder seg til veggene til den skadede beholderen, oppstår ikke aggregering av blodplater. Reduksjon i blodet av von Willebrand-faktor forekommer også som følge av flere blodtransfusjoner, med aortastenosose, reumatoid artritt.

Dette er to sykdommer, hvor hoved manifestasjonen er økt blødning. Du kan også legge merke til betingelsene forbundet med antall blodceller som deltar i dannelsen av blodpropp - en trombose på stedet for skade på karet eller fibrinfilamenter som fikser det:

Årsaker til dårlig blodpropp

Reduksjon i koagulasjonskapasiteten til blod oppstår ved slike faktorer:

 • leversykdommer, som er ansvarlig for utviklingen av de fleste koagulasjonsfaktorer:
  • onkologisk - karsinom, metastase i leveren,
  • infeksiøs - hepatitt,
  • reduserer mengden av fungerende levervev - skrumplever;
 • forgiftning, langvarig bruk av antibiotika, antikoagulantia;
 • kalsiummangel involvert i dannelsen av en trombus, er dets deltakelse nødvendig for å danne trombin og fibrin;
 • mangel på vitamin K - dannelsen av mange koagulasjonsfaktorer oppstår med den obligatoriske forekomsten av vitamin K.
 • noen former for anemi, rikelig blodtap - tap av et stort antall røde blodlegemer stimulerer benmarget til økt produksjon, til skade for dannelsen av blodplater; med rask blodtap har kroppen ikke tid til å fylle antall blodplater;
 • leukemi - det er et brudd på trombocytdannelse.

Symptomer på lavt blodpropp

Hoved manifestasjonen er økt blødning og manglende evne til å stoppe blodet ved vanlige metoder.

Også pasienter opplever hyppig spontan blødning, fra de minste blåmerker, store blåmerker og blåmerker, svakhet og svimmelhet observeres.

Dårlig blodpropp: hva skal jeg gjøre

Hvis symptomer på lavt blodkoagulerbarhet ses, bør du besøke en hematolog og gjennomgå en grundig undersøkelse for å fastslå årsaken til patologien.

Den viktigste metoden som lar deg overvåke blodtilstanden - biokjemisk analyse - koagulogram. Alle medisinske tiltak utføres med jevne mellomrom testing.

Behandling av overdreven blodtynning bør utføres nødvendigvis under tilsyn av en lege, for ikke å overføre patologien til motsatt tilstand og ikke da kjempe med økt trombose.

Fra medisiner bruker vanligvis:

 • K-vitamin i form av injeksjoner;
 • aminokapronsyre og andre midler som hemmer oppløsningen av fibrin;
 • koagulanter av direkte og indirekte virkning;
 • legemidler som stimulerer produksjon av blodplater - oprelvekin, hydroxyurea.

En god effekt er en transfusjon av blodplasma som inneholder koagulasjonsfaktorer.

Ved behandling av lavt blod koagulerbarhet er næring av stor betydning. anbefales

 • økt innhold i kostholdet av matvarer som inneholder vitamin K: berik dietten med bokhvete, bananer, mango, reddik, mulberry, rød pepper, belgfrukter, valnøtter;
 • begrensning eller utelukkelse av drikkevarer med koffein;
 • nettle, yarrow, avkok av valnøtt skall - folkemedisiner effektive med blødning.

Dårlig blodpropp under graviditet

Under graviditeten opplever en kvinnes kropp betydelige belastninger, så det kan være forhold som bidrar til å redusere blodkoagulasjon. Ofte skjer dette i tilfelle av

 • en overbelastning av immunsystemet;
 • virussykdommer;
 • bruk av medisiner, tillatte antibiotika;
 • beriberi;
 • økt innhold av vitamin C i mat.

Redusert blodpropp kan forårsake alvorlige komplikasjoner - postpartum blødning, tidlig opphør av graviditet.

For å forhindre utvikling av patologi,

 • helt gi opp røyking (og passiv også);
 • å fullt ut spise, for å fylle mangelen på vitaminer;
 • å etablere en drikkegruppe uten å bruke overflødig væske.

Tilstedeværelsen av dårlig blodkoagulasjon er en anledning til å være oppmerksom på kroppens velvære, å utføre de nødvendige tiltak for sanitet, å innføre restriksjoner i vanlig livsstil. Da vil denne sykdommen være under pålitelig kontroll og kan ikke forårsake mye skade.

Årsaker til dårlig blodpropp

Menneskekroppen er en kompleks mekanisme hvor hver komponent oppfyller den funksjonen som er nødvendig for livet. For eksempel leverer blod næringsstoffer og oksygen til organer og celler, fjerner karbondioksid og dekomponeringsprodukter, forhindrer blødning og utfører andre vitale funksjoner. Du kan observere sirkulasjonsforstyrrelser på egen hånd i hverdagen. Hvis en person har dårlig koagulasjon, stopper blodet ikke lenge, subkutane hematomer og blåmerker opptrer. Disse tegnene indikerer et brudd på koagulasjon og behovet for behandling.

Årsaker til koagulasjonsforstyrrelse

Konservering av blod i flytende tilstand, stoppe blødning i strid med vaskulær integritet og oppløsning av blodpropper gir hemostatiske system, som omfatter tre komponenter: vaskulær-blodplate hemostase, koagulering hemostase (koagulering), fibrinolyse (oppløsningen av en blodpropp). Behandlingsprosessen er regulert av endokrine og nervesystem. På grunn av blodets væskestatus beveger celler seg fritt gjennom karene og utfører funksjoner.

Årsakene til at det er en blødningsforstyrrelse er følgende:

 • patologi av leveren;
 • mangel på kalsium;
 • hemolytisk anemi - en gruppe sykdommer, ledsaget av økt ødeleggelse av røde blodlegemer;
 • leukemi - onkologisk sykdom i hematopoietisk system;
 • betydelig blodtap
 • trombocytopeni, ulike etiologier - en tilstand preget av redusert nivå av blodplater;
 • genetiske forstyrrelser i produksjonen av fibrinogen;
 • mangel på vitamin K;
 • DIC-syndrom - spredt intravaskulær koagulasjon;
 • arvelige forstyrrelser i blodpropp (hemofili, Willebrands sykdom);
 • terapi med antikoagulantia - legemidler som forhindrer dannelse av trombi og undertrykkende koagulabilitet;
 • vaskulitt - en gruppe sykdommer ledsaget av immunopatologisk betennelse i blodkar.

Det er andre årsaker som påvirker koagulasjonsprosessen. For eksempel forårsaker langvarig bruk i store doser av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (aspirin, diklofenak, ibuprofen og andre) trombocytopeni. En høy sannsynlighet for å utvikle dårlig koagulasjon hos mennesker som er foreskrevet behandling for varicose og tromboflebitt.

Symptomer på koagulasjonsforstyrrelse

Som hovedregel kalles det viktigste symptomet på dårlig blodpropp - langvarig og ustoppelig blødning. Hos kvinner kan dette uttrykkes i økt utslipp under menstruasjonen. Ved husholdningsskader stopper blodet ikke lenge. Også til symptomene, som vitner om brudd på koagulasjon, inkluderer:

 • blåmerker uten grunn
 • hyppig blødning fra nesen;
 • blødninger på huden (petechiae, økymose, blåmerker);
 • subkutane akkumuleringer av blod;
 • blødning av indre skall i tarm, nese og munnhule. Blødning i tarmene kan forårsake koagulasjoner i avføringen;
 • blødninger i hjernen;
 • Hvis årsaken til brudd på hemofili, så kan det oppstå blødninger i leddene, muskelvev og andre indre organer.

Hvis du har noen symptomer som indikerer en koagulasjonsforstyrrelse, må du se en lege og ta en koagulasjonstest. Den største faren for dårlig koagulasjon er at traumatiske skader kan føre til kraftig blodtap. Analysen bestemmer hvilken tid blodet krølles og andre viktige indikatorer for hemostatisk system. Etter å ha studert klager og symptomer i forbindelse med resultatene av studiene, bestemmer legen hvorfor koagulasjonsprosessen er ødelagt og utpeker riktig behandling.

Behandling og forebygging

Etter å ha etablert årsaken til koagulasjonsforstyrrelsen, foreskriver legen behandling og gir anbefalinger for forebygging. Hvis redusert koagulasjon skyldes patologiske abnormiteter, er terapi primært rettet mot eliminering av en sykdom som forhindrer blodpropp. Ved å eliminere de negative faktorene som påvirker koaguleringsprosessen, blir blodfunksjonene gradvis normalisert. I tillegg kan agenter som øker blodproppene foreskrives.

Narkotikabehandling, som påvirker økningen i koagulasjonen, er basert på inntaket av vitamin K og medikamenter som forbedrer koaguleringen.

Dersom koagulatets resultater ikke koagulerer ved reguleringstid, på grunn av trombocytopeni, brukes transfusjon av donorplater. Ved allerede oppstått rikelig blodtap utnevne preparater som inneholder jern og produkter med høyt innhold. For å fylle volumet av tapt blod, tyder de på blodtransfusjon (transfusjon).

Effektiviteten av behandlingen øker med en integrert tilnærming. Samtidig med behandling av medisiner, justeres det til kosthold og kosthold. Produktene som brukes skal inneholde stoffer som kalsium, folsyre, vitamin K, aminosyrer. Det er nyttig å legge til matgrønn løk, kål, spinat. I hoveddietet inngår melk, ost, cottage cheese, meieriprodukter. For akselerert påfylling av en bestand av nyttige stoffer foreskriver vitaminiserte preparater.

Viktig i behandlingen er riktig måte å leve på. Det er nødvendig å utelukke dårlige vaner (alkohol, røyking) og produkter som påvirker koaguleringen negativt. Mengden sukker som forbrukes, må reduseres til et minimum. Hvis det i behandlingen av sykdommer som tromboflebit eller åreknuter er foreskrevet legemidler for fortynning av blod, er det viktig å regelmessig sende inn en analyse for å kontrollere koagulering.

Lav blodkoagulasjon er en farlig patologisk lidelse som kan forårsake alvorlige komplikasjoner. Enhver sykdom er lettere å kurere i begynnelsen av utviklingen, derfor er det viktig når det oppstår tegn på avvik, å konsultere en lege og gjennomgå en undersøkelse. Dårlig koagulabilitet kan føre til intern blødning, inkludert dødelig. Det er ikke nødvendig å forsøke selvstendig å kurere bruddet, fordi det er mulig å forverre situasjonen. Før et besøk til legen, er det nødvendig å foreta justeringer av kostholdet og utelukke skadelige produkter.

Dårlig blodkoagulasjon: årsaker, symptomer, behandling

Problemet, der blodet er dårlig forstyrret, kalles en koagulasjonsforstyrrelse. Det er forårsaket av det faktum at det ikke er normal okklusjon av blodkar når de er skadet.

Når alt er bra, da blødningen på sårstedet blodet begynner å tykne, som hindrer de fleste av sine tap. Men noen ganger virker denne komplekse mekanismen ikke, og dette fører til sterk eller langvarig blødning.

Når blodet ikke brettes godt, fører dette ikke alltid til et eksternt tap av det. Det kan også manifestere seg som blødninger under huden eller i hjernen.

Årsaker til dårlig blodpropp

Blod foldes ikke godt når det er problemer med blodproppsfaktorer - stoffene i det som gir denne prosessen. De fleste av disse stoffene er forskjellige proteiner. Derfor er mange årsaker knyttet til defekter av proteinet i plasmaet (væskekomponenten i blodet). Disse proteinene er direkte ansvarlige for hvordan blodet koagulerer, ansvarlig for blokkering av skadede kar. I enkelte sykdommer kan de være helt fraværende eller inneholde for lite mengde. De fleste av disse sykdommene er arvelige (overføres fra foreldre til barn gjennom gener).

Imidlertid kan dårlig blodpropp skyldes ikke bare genetiske abnormiteter. Her er en liste over alle hovedårsakene:

 • Arvelige lidelser. Disse inkluderer først og fremst hemofili og Willebrands sykdom. Hemofili er en sykdom ledsaget av dårlig blodkoagulasjon. Von Willebrands sykdom - en forstyrrelse der utilstrekkelig eller ingen tittelen (von Willebrand) faktor i blodet, noe som fører til brudd på koagulering;
 • K-vitamin mangel;
 • Karsinom i leveren selv eller ødeleggelsen av cellene ved kreft fra andre organer;
 • Andre leverskader og sykdommer, oftest smittsomme (hepatitt) og forårsaker arr (cirrhosis);
 • Langvarig bruk av kraftige antibiotika eller antikoagulantiske stoffer (legemidler som er rettet mot å bekjempe dannelsen av blodpropper);
 • Bruk av legemidler som kalles angiogenesehemmere, som i noen tilfeller er nødvendig for å bremse og forhindre vekst og utvikling av nye blodkar i kroppen;
 • Trombocytopeni er en tilstand hvor nivået av blodplater faller under den etablerte normen;
 • Anemi er en tilstand hvor nivået av hemoglobin eller røde blodlegemer faller under den etablerte frekvensen;
 • Noen andre lidelser som ikke er forårsaket av onkologiske sykdommer.

De vanligste årsakene til problemer med blodkoagulasjon:

Som følge av det ovennevnte kan årsakene til dårlig blodproppdeling deles i arvet (overført genetikk) og ervervet. Noen av dem forårsaker blødning spontant, mens andre forårsaker blodtap etter vaskulær skade-traumer.

 • De vanligste arvelige blodproppene er:
  hemofili A og B, forårsaket av mangel eller mangel på visse proteiner som utfører funksjonen av blodkoagulasjon, som er en del av en gruppe faktorer. Denne lidelsen forårsaker alvorlig eller uvanlig blødning.
 • mangler i koagulasjonsfaktorer II, V, VII, X, XII - forårsaker koagulasjonsproblemer eller unormal blødning.
 • von Willebrands sykdom - den mest vanlige arvelige blødningsforstyrrelse forårsaket av en mangel av von Willebrand-faktor (en av plasmaproteiner) som bidrar til blodplater for å holde sammen og klebes til karveggen.

Noen sykdommer og medisinske forhold kan også forårsake mangel på en eller flere koagulasjonsfaktorer.
Den vanligste årsaken til ervervet koagulasjonsforstyrrelser forstyrrelser i det avsluttende trinn eller lever mangel på vitamin K. Ifølge American Association of Clinical Chemistry (AACC), er dette fordi de fleste av blodkoaguleringsfaktorer dannes i leveren og enkelte koagulasjonsfaktorer er avhengig av vitamin K.

Symptomer på dårlig blodpropp

Hovedtegnet på en koagulasjonsforstyrrelse er en blødning som varer lenge eller for mye. Blødning er som regel tyngre enn vanlig, og uten åpenbare grunner til dette.
Andre symptomer inkluderer:

 • uforklarlige blåmerker;
 • tung menstrual blødning
 • hyppig neseblødning;
 • for langt et stopp på blødning fra ubetydelige sår.

Hva å gjøre hvis blodet ikke brettes riktig

I nærvær av de ovennevnte symptomene, bør du alltid konsultere en lege og få en kontroll. På blødningstidspunktet skal den første medisinske behandlingen gis i henhold til generelle anbefalinger, basert på sted og type skade. Ring om nødvendig en ambulanse.

diagnostikk

For diagnostisering av koagulering undersøker legen først pasientens medisinske historie. For å gjøre dette vil han stille spørsmål om tilstedeværelsen av helseproblemer og medisiner. Det er nødvendig å svare på en slik liste med spørsmål:

 • Hva er de medfølgende symptomene?
 • Hvor ofte oppstår blødning?
 • Hvor lenge varer blødningen sist?
 • Hva gjorde du før blødningen startet (for eksempel noe vondt, tok medisiner)?

hoved~~POS=TRUNC analyser for sjekker clotting blod:

 • En komplett blodprøve for å kontrollere blodtap ved analyse, samt antall røde og hvite blodceller.
 • En analyse av blodplateaggregering, som viser hvor mye blodplater kan knytte til hverandre.
 • Mål blødningstiden for å se hvor raskt blodkarene tetter etter en fingerpekking.

Alternativer for behandling av dårlig blodpropp

Behandling av blødningsforstyrrelser kommer fra årsakene til at det er forårsaket. Om mulig blir sykdommer behandlet umiddelbart som forårsaket uorden, som for eksempel kreft eller leversykdom. Ytterligere behandlinger inkluderer:

 • Mottak av vitamin K i form av injeksjoner;
 • Narkotika rettet mot å forbedre koagulasjonsfunksjonen;
 • Transfusjon av frosset blodplasma eller blodplater av blodgivere;
 • Andre rusmidler, inkludert hydroksyurea (Droxia, Hydrea) og oprevequin (Neumega) for behandling av forstyrrelser assosiert med blodplater.

Behandling av konsekvenser forårsaket av blodtap

Iron narkotika

I nærvær av signifikant blodtap kan legen foreskrive medisiner som inneholder jern for å fylle opp mengden i kroppen. Et lavt nivå av jern kan føre til jernmangel anemi, som er ledsaget av en følelse av svakhet, kortpustethet og svimmelhet. Et av de vanligste og tilgjengelige stoffene i dette tilfellet er "hematogen". I tillegg til behandling med jernholdige legemidler kan blodtransfusjon være nødvendig.

overføring blod

Under denne prosedyren, som det er kjent for de fleste, kompenseres blodtap av donorblod. Donorblod må samsvare med blodtype for å forhindre komplikasjoner. Denne prosedyren utføres kun på sykehuset.

Komplikasjoner av koagulasjonsforstyrrelse

De beste resultatene i behandlingen vil oppnås hvis behandlingen påbegynnes så tidlig som mulig. Komplikasjoner kan oppstå hvis du starter det for sent eller etter en kraftig blødning.

Vanlige komplikasjoner av blødningsforstyrrelser:

 • blødning i hjernen;
 • blødning i mage-tarmkanalen;
 • blødning og ledsmerter.

Dårlig blodpropp

Hemokoagulering er et komplekst interaksjonssystem av blodplater, fibriner og blodproteiner, som gir pålitelig beskyttelse av menneskekroppen mot massivt blodtap med mindre skader. I denne prosessen påvirker forskjellige enzymstoffer spaltningen av fibrinogen. Dette stoffet kan raskt danne tett trombi, noe som stopper små brudd i blodårene. Tror ikke at et slikt system kan stoppe blødning fra arteriene og andre store blodkar. Men når kapillærene er skadet, som kan bli traumatisert av kutt og slitasje, stopper det perfekt.

Dårlig koagulasjon av blod er en farlig tilstand der det er en trussel mot menneskelivet. Selv om det i enkelte tilfeller er den dårlige blodkoagulabiliteten som forhindrer utviklingen av hjerteinfarkt, hjerneslag og trombose i lungearteriene. Imidlertid er det nødvendig med en viss fysiologisk balanse, der det ikke er dårlig koagulasjon av blodet og protrombintiden har normale parametere.

Hva er dårlig blod koagulerbarhet: hva heter det?

Til å begynne med er det nødvendig å forstå hva som er en dårlig koagulerbarhet av blod, med hva en slik tilstand kan knyttes til. Den generelle definisjonen er:

Dårlig blodkoagulasjon er en patologisk tilstand der det observeres enzymatisk mangel på reagensegenskaper av fibrin og proteolytiske stoffer.

Mange spør seg om navnet på dårlig blodkoagulasjon hos mennesker. Og dette er ikke på noen måte en ulykke, siden det er flere navn for en slik stat, og de har alle rett til å eksistere. Så kalles dårlig koagulering av blod trobocytopeni, hvis den viktigste patogene faktoren er utilstrekkelig produksjon av blodplater. I tilfelle at overdreven blødning er assosiert med mangel på fibrinogen, kalles dårlig blodkoagulering fibrinogenese. Det er et annet navn som forrige århundre forferdet alle de kongelige familier i Europa. Denne hemofili er en arvelig sykdom som overføres fra mor utelukkende til menn. Kvinner med hemofili lider ekstremt sjelden.

Årsaker til dårlig blodpropp

Også personer som systematisk gjennomgår behandlingskurs for åreknuter i underekstremiteter og bekkenhulen, har risiko for å utvikle dårlig blodpropp. Nesten alle legemidler som brukes til slik terapi, inkludert "Troxevasin", "Heparin", "Detralex", "Warfarin" og mange andre, har en utbredt fibrinolytisk effekt. Blodet fortløper og reduserer gradvis evnen til å danne blodpropper. Det er strengt tatt nødvendig for effektiv behandling av dyp venetrombose, noe som forårsaker tromboflebitt og trofasår.

For å vurdere andre årsaker til dårlig blodpropp, er det nødvendig å dvele på selve prosessen med dannelse av fibrinogen, trobocytter og deres interaksjon mellom seg selv.

I normal tilstand av blodkoaguleringssystemet finner fagaktivering og reaktivering av blodplater og enzymatisk aktivitet av fibrinogen sted. På grunn av disse prosessene forblir de reologiske egenskapene i den fysiologiske tilstanden. Når det er en trussel om blødning, blir de nødvendige forsyningene av blodplater og fibrinogen raskt transportert til stedet for skade på blodkarene. Prosessen med liming av blodceller begynner å danne en trombose.

En annen viktig rolle for blodkoagulasjonen er lokalisering og avgrensning av det lokale inflammatoriske fokuset. For eksempel er det nødvendig å demontere et lite sår på huden. En zone av hyperemi dannes raskt rundt den, som er lokalisert av en liten, lys ruller. Det er på dette stedet at massiv dannelse av mikroskopiske blodpropper forekommer for å forhindre infiltrering av smittsomme midler i det sentrale sirkulasjonssystemet.

Om nødvendig er inkluderingen av et koaguleringssystem en membranvirkning på fosfolipidcellulære inneslutninger. Koagulasjonsfaktorer aktiveres i blodplasmaet, som er digitalisert fra I til VIII. Under påvirkning blir fibrinogen ved hjelp av enzymstoffer i stand til å interagere med blodplater. Regulering av denne prosessen skjer under veiledning av sentralnervesystemet og immunitet.

Det blir således klart at årsakene til dårlig blodkoagulerbarhet kan være:

 • i underskuddet av visse vitaminer, for eksempel K, eller proteiner som deltar i blodets metabolske prosesser;
 • i medfødt forstyrrelse av enzymatiske forbindelser mellom faktorer av blodkoagulasjon;
 • ved bruk av noen medisinske preparater;
 • i patologien av fibrinogenproduksjon.

Noen ganger er årsakene til dårlig blodkoagulasjon dårlig miljøforhold, arbeid i skadelig produksjon, nedsatt immunfunksjon, langvarig blødning, kreft.

Dårlig blodpropp under graviditeten er farlig!

Mange kvinner i løpet av svangerskapet opplever den mest komplekse hormonelle og immunrekonstruksjonen av kroppen deres. Som regel er dårlig koagulasjon av blod under svangerskapet en følge av nedsatt arbeid med immunitet, som undertrykkes, slik at organismen ikke avviser det utviklende fosteret, som har en annen genetisk struktur av proteiner fra moren.

I noen tilfeller unngår dette negative konsekvenser som hemorroider, tromboflebitt og åreknuter i underbenet. MEN ved passering gjennom en viss terskel av et nivå av en depresjon av trombocytter, er dårlig koagulasjon av et blod ved graviditet det farlig.

Faren ligger først og fremst i det faktum at det er en alvorlig risiko for plasentabrudd i senere perioder, kraftig blødning i arbeid, for tidlig fødsel og abort på grunn av hemodynamiske forstyrrelser i morkaken og navlestrengen.

Denne tilstanden krever korreksjon, men bare under nøye veiledning fra behandlende lege. Eliminer faktorene for uønsket innflytelse. Unngå å røyke og drikke alkoholholdige drikkevarer, følg kontinuerlig på drikkebalansen. Bruken av for mye væske fører til en uttynding av blodet og massiv hevelse i beina og ansiktet.

Konsekvenser kan også være forskjellige hemopatologier i fosteret. Det kan være medfødt dårlig blodkoagulasjon i barnet. Selv om det i de fleste tilfeller hos nyfødte barn er det mer en fysiologisk tilstand som stabiliserer etter hvert som tilpasningsperioden går. I barnehage- og barnehagealderen kan dårlig blodpropp i et barn være forbundet med mangel på inntak av visse typer protein i kroppen. De er involvert i dannelsen av fibrinogen.

Symptomer på dårlig blodpropp

Tegn på patologi i lang tid kan gå ubemerket. Men som de patologiske endringene i koaguleringssystemet øker, begynner det kliniske bildet gradvis å manifestere seg med spesifikke egenskaper.

De viktigste symptomene på dårlig blodkoagulasjon kan manifesteres som:

 • hyppige flere tilfeller av subkutane hematomer med liten fysisk innvirkning;
 • neseblod, utslipp av erytrocytter med urin;
 • Etter at tannbørsten har tann, kan det oppstå blod på børsten;
 • Utseendet til mikroskopiske sprekker og sår på huden uten synlig ekstern påvirkning.

I fremtiden er et klart symptom på dårlig blodkoagulasjon det kliniske bildet av anemi. Det kan være svakhet, svimmelhet, håravfall, sprø spikerplater, forstoppelse og diaré. Den bleke slimhinnen i det indre nedre øyelokket er synlig.

I von Willebrands sykdom er store ledd påvirket. I deres indre hulrom er det en regelmessig utblodning av blod som fremkaller en aseptisk inflammatorisk prosess.

Hva om dårlig blodpropp?

De fleste pasienter med denne tilstanden vet ikke hva de skal gjøre og hvordan de skal beskytte seg mot ulike komplikasjoner. Hvis du har dårlig blodpropp, må du først og fremst gjennomgå en fullstendig undersøkelse av kroppen. Lignende syndrom forekommer ofte mot en bakgrunn av nedsatt leverfunksjon. Dette kan være et merket symptom på langsom kronisk hepatitt eller levercirrhose. Pass på å sende inn en biokjemisk blodprøve og lage en ultralyd av dette orgelet. Deretter bestemmer tilstedeværelsen og ytelsen av alle blodfaktorer og ekskluderer arvelig disposisjon. Deretter er det nødvendig å gjennomgå en konsultasjon med en angiosurgeon som kan utelukke patologiske endringer i blodårene.

Avvis fra konstant bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Hvis du har noe som gjør vondt, må du kontakte legen din på en riktig måte. Fordi det tar smertestillende midler ikke hjelper i behandlingen av sykdommen, eliminerer det ikke årsaken til smerte syndromet, men fjerner kun dette symptomet midlertidig.

Spis nok mat som påvirker koagulasjonsfaktorer. Få mennesker vet, men vitamin K, som er ansvarlig for blodpropp, dannes i tynntarmen. Feil diett, mager diett, dysbacteriosis, kolitt, forstoppelse og diaré drenerer ressursen til dette viktige stoffet. Noen ganger kan parenteral administrering av vikasol være nødvendig. Men det skal bare gjøres under tilsyn av legen.

Behandle åreknuter av underekstremiteter og hemorroider bare under oppsyn av en lege.

Hva skal man gjøre med dårlig blodkoagulasjon hos pasienter som ikke kan utelukke negative påvirkningseffekter? Først av alt, beskytt deg mot plutselige fall, sår, slitasje og slag. Kontroller kontinuerlig blodparametrene når det gjelder koagulasjonsfaktorer og følg anbefalingen fra legen.

Behandling av dårlig blodpropp

Det er ingen spesifikk og spesifikk behandling for dårlig blodpropp. Den første er utelukkelsen av årsaken til dette bruddet. Det er nødvendig å rettidig behandling av lever- og gastrointestinale sykdommer. Viktig forebygging av menstruell blødning hos kvinner. Normaliser dietten din.

Spesifikk behandling av dårlig blodpropp involverer bruk av visse grupper av legemidler. Men du kan bare ta dem på anbefaling av en lege og under konstant overvåking av blodparametere. Så ikke selvmedisinere. All informasjon nedenfor er en innledende informasjon og kan ikke brukes til selvbehandling av dårlig blodpropp.

Så, narkotika for behandling av dårlig blodpropp omfatter:

 1. faktorer som påvirker forbedringen av fibrinogenproduksjonen - det kan være aminokapronsyre, motkan eller tranexaminsyre, som administreres intravenøst;
 2. vikasol og andre koagulanter av den indirekte virkningsmekanismen;
 3. fibriner oppnådd fra donorblod;
 4. sulfatprotamin er viktig å bruke bare med dårlig blodpropp mot en bakgrunn av langvarig bruk av antiplatelet og heparin;
 5. plasmaferese og transfusjon av donorblod.

Krenkelse av blodpropp

Forstyrrelser i funksjonen av de store systemer i kroppen - det hemostatiske system utviklet for å beskytte individet mot tap av blod - fremstå som en blødningsforstyrrelse som er en patologi av koagulasjon proteinbestanddeler i blodet i tilfelle blødning.

Blodens evne til å tette av ulike årsaker kan reduseres, noe som fører til alvorlige og dødelige koagulopatier.

ICD-10 kode

Årsaker til blødningsforstyrrelser

Før man tenner roten forårsaker koaguleringsproblemer, skal det minnes om at i prosessen med koagulering for å stoppe blødning - et sett av komplekse biokjemiske prosesser forårsaket ved eksponering overfor (og interaksjon) nesten fire dusin av fysiologisk aktive stoffer, som er kalt plasma og blodplate koagulasjonsfaktorer.

som i en forenklet form av fremgangsmåten for blodpropp ved vaskulær skade kan beskrives som å konvertere blodprotein protrombin (plasma koagulasjonsfaktor II) til enzymet trombin, er virkningen i plasma fibrinogen (protein produsert av leveren, koagulering I faktor) blir omdannet til en polymerisert fibrøs (uoppløselig ) proteinfibrin. Eksponering for enzymet transglutaminase (XIII koagulasjonsfaktor) stabiliserer fibrin og dets fragmenter til å feste spesielle (ikke-nukleære) blod elementer - blodplater. Som et resultat av aggregering av blodplater og deres adhesjon til veggen av karet, dannes en blodpropp. Det er han som lukker "hullet" i tilfelle brudd på blodkarets integritet.

patogenesen

Patogenesen av abnormaliteter i blodkoaguleringsprosessen er direkte knyttet til en ubalanse i blodkoaguleringsfaktorer, ettersom det er bare når de aktiveres er drevet av den naturlige mekanisme for dannelsen av en blodpropp og stoppe blødninger. Ikke mindre viktig faktor er mengden blodplater i blodet som syntetiseres av beinmargens celler.

Den eksisterende klassifikasjonen av koagulasjonsforstyrrelser skiller dem - avhengig av etiologien - på kjøpt, genetisk betinget og medfødt, så vel som autoimmun.

Blant årsakene til oppkjøpte blodproppssykdommer, merker hematologer patologier som fører til en reduksjon i nivået av fibrinogen i blodet (hypofibrinogenemi) eller til en reduksjon i innholdet av blodplater i den:

 • leverdysfunksjon (for eksempel med skrumplever eller fettsykdom);
 • trombogemorragichesky ICE syndrom eller syndrom som oppstår når sjokk og traumatiske tilstander, under en operasjon, etter massiv blodoverføring, med alvorlig sepsis og infeksjonssykdommer, maligniteter oppløsningen av stor størrelse;
 • mangel på vitamin K (på grunn av obturering av gallekanal eller dårlig tarmfunksjon);
 • pernistisk (megaloblastisk) anemi, som skyldes mangel på cyanokobalamin (vitamin B12) og folsyre (vitamin B9); Denne patologien kan være en konsekvens av alvorlig dysbiose, så vel som diphyllobothriasis (parasitisme i kroppen av et bredt bånd);
 • svulstsykdommer i hematopoiesis-systemet (leukemi, hemoblastose) med skade på beinmargestamceller;
 • bivirkninger av antikoagulantiske legemidler som brukes til behandling av tromboser, samt cytostatika, som brukes til kjemoterapi av kreft.

Årsakene til blødningsforstyrrelser inkluderer følgende genetiske og medfødte abnormiteter:

 • hemofili A (mangel på antihemophilic globulin - koagulasjonsfaktor VIII), hemofili B (koagulasjonsfaktor IX-mangel), og hemofili C (tromboplastin-mangel - Faktor XI);
 • Villebrand-sykdom (konstitusjonell trombopati eller Willebrand-Jurgens syndrom, når blodet mangler antihemofil globulin);
 • trombocytopenisk purpura (Werlhofs sykdom);
 • arvelig trombastheni av Glantzman;
 • medfødt affibrinogenemi (fravær av fibrinogen i blodet) og dysfibrinogenemi (strukturelle defekter av fibrinogenmolekyler).

En patogenese av idiopatisk autoimmun trombocytopeni er assosiert med økt ødeleggelse av blodplater i milten og tilsvarende en reduksjon av innholdet i blodet.

Symptomer på blødningsforstyrrelser

Typiske symptomer på blødningsforstyrrelser i nesten alle de nevnte patologiene er manifestert i forskjellige kombinasjoner og med varierende intensitet.

De første tegnene er hemorragisk syndrom - en tendens til blødninger i hud og subkutan vev, samt økt blødning av slimhinner.

Blødning kan være kapillær, hematologisk eller blandet. For eksempel, i tilfelle av mangel på koagulasjonsfaktorer, slik som protrombin, proaktselerin, kappa-faktor, Stuart-Prauera faktor (med von Willebrands sykdom, trombocytopeni eller disfibrinogenemii) på huden av føttene i anklene og føttene vises små rødaktig purpur flekker - petekkier (kapillær blødning).

Hvis det er et underskudd på antihemofil globulin, opptrer blåmerker (økymoser) konstant. Subkutane hematomer er karakteristiske for hemofili, så vel som for de fleste ervervede koagulasjonsforstyrrelser, inkludert etter langvarig bruk av antikoagulerende legemidler.

I tillegg er symptomer på blødningsforstyrrelser uttrykt i hyppig spontan blødning fra nesen, gummier blødning, betydelig blodtap under menstruasjon (menoragi), blødningstiden, selv med mindre skader på de minste fartøyene. Kanskje hyppig rødhet proteiner, kan også observeres Melena (svart avføring), noe som indikerer blødning, lokalisert i mage-tarmkanalen. I hemofili blod helles ut, ikke bare i vevet av bukhulen og musklene, men også i leddene (hemartrose). Det forårsaker nekrose av benet redusere dens innhold av kalsium og etterfølgende funksjonelle komplikasjoner i muskel- og skjelettsystemet.

Symptomer som manifesterer trombohemoragisk syndrom, samt mulige konsekvenser (som kan være dødelig) - se Disseminert Intravaskulært Koaguleringssyndrom (DVS).

Alvorlige komplikasjoner av de fleste koagulasjonsforstyrrelser er anemi, noe som fører til hypoksi av alle kroppsvev, noe som forårsaker generell svakhet og redusert vitalitet med hyppig svimmelhet og takykardi.

Diagnose av koagulasjonsforstyrrelser

Klinisk diagnose av koagulasjonsforstyrrelser begynner med samlingen av anamnese og inkluderer nødvendigvis laboratorieundersøkelser av pasientens blod.

Slike blodprøver er nødvendige:

 • generelt klinisk;
 • koagulogram (tiden for blodkoagulasjon er bestemt);
 • PTW og PTI (protrombintid og protitrobromindikator gir en ide om hastigheten på koagulasjonsprosessen);
 • TV (bestemmer trombintiden, det vil si omsetningshastigheten av fibrinogen til fibrin);
 • ABC-test (bestemmer aktivert blodkoagulasjonstid);
 • på aggregering av blodplater med stimulering av adenosindifosfat (ADP);
 • APTTV (bestemmer forekomsten av mangel på flere plasmakonsentrasjonsfaktorer);
 • på antitrombin III (glykoprotein-antikoagulant blod, som hemmer prosessen med koagulering).

Instrumental diagnostikk (fluoroskopi, ultralyd, MR) kan brukes til å avklare tilstanden i leveren, milten, tarmene eller hjernen.

Differensial diagnostikk

Gitt den polyetiologiske karakteren av koagulasjonsforstyrrelser, er en reell mulighet til å bestemme den spesifikke årsaken til koagulopati og foreskrive riktig terapi kun gitt ved differensial diagnose.

Til hvem skal du vende?

Behandling av blødningsforstyrrelser

Ved blødning krever behandling av blødningsforstyrrelser akutte tiltak - se Blødning. Legemidler som fremmer trombusdannelse (fibrinogen, trombin) brukes også på et sykehus for å stoppe blødningen.

Og terapien av ervervede koagulasjonsforstyrrelser forutsetter etiologisk behandling av sykdommene som forårsaket dem og nøytralisering av provokerende faktorer.

I mange tilfeller er de anbefalte anvendelsesAnti og hemostatiske midler: tromboplastin aktiverende formasjon, heparin-antagonister, inhibitorer av fibrinolyse, så vel som midler for å legge til rette for trombose.

Medisiner foreskrevet for å stimulere produksjonen av tromboplastin av væv (III koagulasjonsfaktor) er Dicinone (et annet handelsnavn er Etamsilat). Dette legemidlet brukes til å stoppe kapillær og intern blødning frigjøres som en injeksjonsvæske, og i tabletter på 0,5 g for behandling av blodproppssykdommer. Dosen bestemmes av legen i henhold til blodindikatorene (vanligvis 0,25-0,5 g to til tre ganger om dagen), varigheten av mottaket avhenger også av diagnosen. Dietion gir bivirkninger i form av hodepine, kvalme, senke blodtrykk, hudspyling og hudfølsomhet på bena. Legemidlet er kontraindisert dersom økt blødning og blåmerking skyldes antikoagulantia.

Medikamenter slik som aminokapronsyre, Tranexam, ambenom et al., Hemmer blod klumpingsoppløsning (fibrinolyse). Aminokapronsyre (epsilon-aminokapronsyre, Atsikapron, Afibrin, Karpatsid, Karpamol, Epsamon) til tabletter på 0,5 g utnevnt innover fra beregningen av massen, skal den maksimale daglige dose ikke overstige 15, har det vært catarrhal symptomer svimmelhet Blant bivirkninger, kvalme, diaré. Med dårlig nyrefunksjon aminokapronsyre er kontraindisert.

Hemostatisk middel Tranexam (tranexaminsyre) i tabletter på 0,25 g anbefales for hyppig neseblødning og menorrhagia to tabletter tre ganger daglig, men ikke lenger enn en uke. Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner på det tidligere legemidlet.

Ved foreskrivelse av behandling for koagulasjonsforstyrrelser, anbefales ofte et preparat som inneholder vitamin K-analogen - Vikasol (Menadion natriumbisulfitt, Menadion). Vikasol (i tabletter med 15 mg) øker blodets evne til å kaste seg, som påvirker produksjonen av vitamin K-avhengig protrombin og proconvertin (koagulasjonsfaktorer). Dosering av dette legemidlet: For voksne - 15-30 mg per dag (3 dager med avbrudd), barn opptil ett år - 2-5 mg, 1-3 år - 6 mg, 4-5 år - 8 mg, 6-10 år - 10 mg.

Også anbefalt av hematologer vitaminer inkluderer B9 og B12. Tabletter av folsyre (vitamin B9) bør tas oralt etter måltider - 1-2 mg til to ganger daglig. Den daglige dosen bør ikke overstige 5 mg, varigheten av kontinuerlig mottak - ikke mer enn en måned.

Hvordan behandle hemophilia, for mer informasjon, se publikasjonen av hemofili. Se også - Villebranch sykdom behandling.

Nasjonal behandling av blodproppssykdommer

Med denne patologien kan folkebehandling på ingen måte påvirke årsakene til forekomsten eller gjøre "korreksjoner" med syntesen av plasma- og blodplate-koagulasjonsfaktorer.

Det kan derfor brukes urteterapi, er kjent for sine hemostatiske egenskaper, ryllik, gjeter Veske, Urtica dioica (blader), smartweed (smartweed) goritsveta Kukushkin. Vann pepper og gjeter-vesken er sammensatt av vitamin K. For avkok er tatt spiseskje med tørre urter i et glass med kokende vann og kok i 8-10 minutter, å insistere og akseptert: vann pepper - en spiseskje 3-4 ganger om dagen; avkok av gjeter-vesken - en tredje kopp tre ganger om dagen.

Det er kjent for innholdet av vitamin K og nettle; Vanninfusjonen av bladene til denne medisinske planten er utarbeidet ved å hente en spiseskje tørr råstoff 200 ml bratt kokende vann og infusjon i 1-1,5 timer (i en lukket beholder). Godkjent infusjon med blødende tannkjøtt, kraftig menstruasjon, neseblødning - før du spiser en spiseskje 3-4 ganger i løpet av dagen.

Av alle tiltakene som vanligvis foreslås for å forhindre utvikling av visse sykdommer, kan nesten ingen ha en positiv effekt i tilfelle en koagulasjonsforstyrrelse. Unntaket er forebygging av vitamin K-mangel i kroppen, samt avvisning av langvarig bruk av rusmidler (antikoagulantia, aspirin, NSAID) som kan redusere blodkoagulasjon. Og folk med dårlig koagulabilitet er viktige for å unngå situasjoner som kan føre til skade og føre til blødning.

De betraktede forstyrrelsene i blodkoagulerbarhet refererer til blodsykdommer. I hjemmemedisin er begrepet "hemorragiske sykdommer", så vel som "hemorragisk syndrom", det vil si et sett med symptomer som karakteriserer forholdene under hvilke blødninger forekommer. Og eksperter fra American Society of Hematology (ASH) tildeler bare hemorragisk syndrom hos nyfødte, assosiert med mangel på vitamin K (kode P53 for ICD-10). Åpenbart er forekomsten av terminologiske uoverensstemmelser også karakteristisk for et slikt felt av klinisk medisin som hematologi.

Les Mer Om Fartøyene