Gjennomgang av mitral insuffisiens, 1, 2 og resten av sykdommen

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er mitralventilinsuffisiens, hvorfor det utvikler seg, hvordan det manifesterer seg. Grad av sykdom og deres egenskaper. Hvordan bli kvitt mitralventilinsuffisiens.

Mangel på mitralventilen er dens vice, hvor ventilene ikke er i stand til å lukke helt. På grunn av dette opptrer opphissingen (revers blodstrøm) fra venstre ventrikel til venstre atrium.

Sykdommen er farlig fordi den fører til hjertesvikt, blodsirkulasjonsforstyrrelser og relaterte forstyrrelser i indre organer.

Ventilfeil kan fullstendig heltes ved kirurgi. Konservativ behandling er mer symptomatisk.

Kardiologen, kardiosurgen, reumatologen er engasjert i behandling.

årsaker

Det er en ervervet visum, ikke medfødt. Dets årsaker kan være sykdommer som ødelegger kroppens bindevev (fordi ventilene består av bindevev), hjertesykdom og uregelmessigheter i selve ventilen.

Mulige årsaker til mitralventilfeil:

Symptomer, grader og stadier

Sykdommen kan forekomme i akutte og kroniske former.

Akutt mitral insuffisiens oppstår når sene akkorder eller papillære muskler brister under et infarkt eller med infektiv endokarditt, så vel som i hjerte traumer.

Kronisk utvikler seg gradvis (i 5 trinn) som et resultat av kroniske sykdommer slik som reumatisme, systemisk lupus erythematosus, ischemisk hjertesykdom, så vel som på grunn av patologier i mitral ventil (dens prolaps, degenerasjon).

Symptomer på akutt bikuspideventil insuffisiens:

 • En kraftig nedgang i blodtrykket til kardiogent sjokk.
 • Insuffisient i venstre ventrikel.
 • Lungødem (manifestert av kvelning, hoste, hvesning, sputumsekresjon).
 • Atrielle ekstrasystoler.
 • Atrieflimmer.

Grader av mitral insuffisiens

For å bestemme graden av alvorlighetsgraden av defekten er mulig ved ekkokardiografi (ultralyd i hjertet). Det avhenger av mengden blod som kommer tilbake i venstre atrium, og på størrelsen på hullet som gjenstår når ventilklaffene lukkes.

Gravitasjonsgrader:

Stages av sykdommen: egenskaper og symptomer

Avhengig av graden av feil, alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelsen og symptomene som angår pasienten, er det fem trinn:

 1. Kompensasjonstrinn. Det er preget av mangel på mitralventilen i 1. grad (volumet av oppblåsning er mindre enn 30 ml). Sirkulasjonsforstyrrelser i små og store sirkler er fraværende. Pasienten er ikke plaget av noen symptomer. Sykdommen kan oppdages ved et uhell under en rutinemessig fysisk undersøkelse.
 2. Fase av subkompensasjon. Alvorlighetsgraden av ekkokardiografi er moderat. Den omvendte strømmen av blod inn i venstre atrium fører til dilatasjon (dilatasjon). For å kompensere for sirkulasjonsforstyrrelser, blir venstre ventrikkel tvunget til å trekke seg sammen mer intensivt, noe som fører til økning - hypertrofi. Med intens fysisk anstrengelse, oppstår dyspnø og økt hjertefrekvens, noe som indikerer at det fortsatt er en liten forstyrrelse av sirkulasjonen i lungesirkelen. Liten hevelse på føttene (føtter og skinner) er mulig.
 3. Dekompensasjonsstadiet. Sværheten av oppstyr er 2-3. På dette stadiet er blodsirkulasjonen forstyrret i både små og store sirkler. Det uttrykkes dyspné ved en hvilken som helst fysisk trening, en betydelig økning i den venstre ventrikkel, pressing, stikkende eller verkende smerte i venstre bryst (vanligvis etter trening), periodiske forstyrrelser av hjerterytmen.
 4. Dystrophic stadium. Graden av alvorlighetsgrad er den tredje (regurgitasjon er mer enn 60 ml eller 50%). Funksjonen til ikke bare venstre men også høyre ventrikler ble forstyrret. Ekkokardiografi eller brystrøntgen kan detektere hypertrofi hos begge ventrikkene. Signifikant forverret blodsirkulasjon i begge sirkler. På grunn av dette, er det markert hevelse i ben, smerte både venstre og høyre øvre kvadrant (og kan forekomme i ro), dyspné etter svak fysisk anstrengelse eller i ro, hjerteinfarkt av astma (dyspné, hoste). Det er nyre- og leverforstyrrelser. På dette stadiet kan insuffisiens av tricuspidventilen også legge til mangel på mitralventilen.
 5. Terminal scenen. Tilsvarer de 3 stadiene av kronisk hjertesvikt. Funksjonen av alle deler av hjertet er ødelagt. Hjertet er ikke lenger i stand til å levere blod riktig til alle organer. Pasient opptatt dyspné ved hvile, hyppige anfall av kardial astma, forstyrrelser i hjerte, intoleranse overfor en hvilken som helst fysisk anstrengelse, hevelse av lemmer og underliv, smerter i hjertet, arytmier (atrial fibrillering, atrial arytmi). Utvikle irreversible dystrophic endringer i indre organer (primært - nyre og lever). Prognosen er ekstremt ugunstig. Behandlingen er allerede ineffektiv.

diagnostikk

For å identifisere sykdommen, brukes en eller flere prosedyrer:

 • Konvensjonell ekkokardiografi;
 • transesofageal ekkokardiografi;
 • Røntgen av thoracic hule organer;
 • EKG.

behandling

Det kan være kirurgisk eller medisinsk. Imidlertid kan behandling ikke helt eliminere patologi. Helt helbredet mitral insuffisiens er bare mulig gjennom kirurgi.

Taktikk for behandling av sykdom

I akutt form av mitral insuffisiens, medisiner er raskt administrert for å lindre symptomer, og deretter operasjonen utføres.

I kronisk form er behandlingstaktene avhengig av scenen.

medisinering

I den akutte sykdomsformen mottar pasienten nitrater (Nitroglycerin) og ikke-glykosidiske inotropiske stoffer (f.eks. Dobutamine) som førstehjelp. Etter dette utføres en nødoperasjon.

I kronisk form bør behandlingen rettes både på å forbedre hjerte- og sirkulasjonsarbeidet og på å bli kvitt den underliggende sykdommen.

For å korrigere sirkulasjonsforstyrrelser, brukes diuretika, beta-adrenoblokere, aldosteronantagonister, nitrater, antiarytmika, ACE-hemmere. Hvis risikoen for trombose økes - antiaggreganter.

Behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket mitralventilens patologi:

Kirurgisk behandling

Det er foreskrevet i akutt form av sykdommen, så vel som i andre og høyere stadium av kronisk form.

I moderne kirurgisk praksis brukes to typer operasjoner:

 1. Plastens ventil. Dette er rekonstruksjonen av sin egen ventil (lining sine ventiler, sene akkorder).
 2. Prothese av ventilen. Dette er hans erstatning for kunstig eller biologisk protese.

Etter å ha fullført operasjonen i tide, er det mulig å forhindre videre progresjon av defekten og tilhørende hjertesvikt.

forebygging

Forebyggende tiltak inkluderer behandling av den underliggende sykdommen selv før utbruddet av mitral insuffisiens (rettidig behandling av endokarditt med antibiotika, korrekt inntak av medisinering foreskrevet av legen for revmatisme, etc.).

Eliminere de faktorene som øker risikoen for hjertesykdom: røyking, alkoholisme, hyppig inntak av fet, salt og krydret mat, drikke feil modus, mangel på søvn, dårlig mobilitet, fedme, stress, feil fordeling av arbeid og hvile tid.

Liv med mitral insuffisiens

Hvis feilen er den første graden av alvorlighetsgrad og er i kompensasjonsfasen, kan du bare gjøre det ved å se en lege og ta minimum medisiner. Besøk kardiologen og gjør ekkokardiografi hvert sjette år.

Fysisk aktivitet innenfor rimelige grenser er ikke kontraindisert, men sportsbelastninger av konkurransedyktig karakter utelukkes i et hvilket som helst stadium av defekten.

Med hensyn til graviditet er det mulig i et tidlig stadium av et blemish uten alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser, men leveransen vil foregå gjennom keisersnitt. Ved sykdom 2 og over et stadium er vellykket graviditet bare mulig etter eliminering av en defekt.

Etter en ventilutskifting, følg reglene for en sunn livsstil for å forebygge hjerte-og karsykdommer. Hvis man trenger noen videre drift (også tann) eller invasive diagnostiske prosedyrer, leger advarer på forhånd om nærvær av en ventilprotese, som man vil tildele et spesielt medikamenter for å forebygge inflammasjon og trombedannelse i hjertet.

outlook

Prognosen avhenger av årsaken til feilen.

 • I de fleste tilfeller er det ugunstig, siden de underliggende sykdommene (revmatisme, lupus, Marfan's syndrom, iskemisk hjertesykdom) er vanskelige å behandle og ikke kan stoppes helt. Dermed kan sykdommen føre til andre lesjoner i hjertet, kar og indre organer.
 • Hvis styrken forårsaket av endokarditt eller degenerative endringer i selve ventilen, er prognosen mer trøstende. Cure er mulig i tilfelle av rettidig plastikkirurgi eller protesventil. Den faste protesen varer fra 8 til 20 år og mer, avhengig av sorten.
 • Prognosen for en defekt med 1 grad av alvorlighetsgrad, som ikke er ledsaget av sirkulasjonsforstyrrelser, kan være gunstig. Med riktig observasjon taktikk, og også i behandlingen av den underliggende sykdommen, kan mitral insuffisiens ikke utvikles i mange år.

Mitralventilinsuffisiens: behandling ved 1, 2 og 3 grader av sykdom og utvinningsprognose

Mitralfeil er en type hjertehinnebetennelse. Patogenesen er forårsaket av ufullstendig lukking av mitralåpningen, som foregår av strukturelle forstyrrelser i ventiler, vev under ventilene.

Patologi er preget av oppblåsthet av blod inn i venstre atrium fra venstre ventrikel. La oss se nærmere på hva det er, utviklingens art og det kliniske bildet av mitralventilinsuffisiens i nivå 1, 2 og 3, behandlingsmetodene og prognosen for en retur til det normale livet.

Beskrivelse av sykdommen

NMC (mitralventilinsuffisiens) er den mest populære hjerteavviken. Av alle tilfellene 70% lider av en isolert form av NMC. Vanligvis er reumatisk endokarditt hovedårsaken til utviklingen av sykdommen. Ofte et år etter det første angrepet, fører hjertets tilstand til kronisk mangel, hvis kur er ganske vanskelig.

Den høyeste risikogruppen inkluderer personer som har blitt syk med valvulitt. Denne sykdommen skader ventilflappene, slik at de gjennomgår krusning, ødeleggelse, som gradvis blir kortere enn den opprinnelige lengden. Hvis valvulitt er på et sent stadium, utvikler kalsifisering.

Septisk endokarditt fører til ødeleggelse av mange hjertestrukturer, så NMC har de sterkeste manifestasjonene. Ventilflapper er ikke nært forbundet med hverandre. Med deres ufullstendige lukking gjennom ventilen oppstår for mye blod, som provoserer sin reloading og dannelsen av stillestående prosesser, en økning i trykk. Alle tegn fører til økende mangel på MC.

Årsaker og risikofaktorer

Folk som lider av NMI lider av en eller flere av følgende patologier:

 1. Medfødt predisposisjon.
 2. Syndrom av bindevev dysplasi.
 3. Mitral ventil prolapse, preget av regurgitation av 2 og 3 grader.
 4. Ødeleggelse og ødeleggelse av akkorder, brudd på brosjyrer av MC på grunn av skade i brystet.
 5. Brytningen av ventiler og akkorder i utviklingen av endokarditt er en smittsom natur.
 6. Destruksjon av apparatet, forening av ventiler, med endokarditt, som oppstod som følge av bindevevssykdommer.
 7. Et infarkt av en del av mitralventilen, etterfulgt av dannelsen av et arr i den subvalvulære regionen.
 8. Endring i form av ventiler og vev under ventilene, med revmatisme.
 9. Økningen i mitralringen under dilatasjon kardiomyopati.
 10. Mangelfull ventilfunksjon i utviklingen av hypertrofisk kardiomyopati.
 11. Mangel på MC på grunn av operasjonen.

Mitralfeil er ofte ledsaget av en annen defekt - stenose av mitralventilen.

Typer, former, stadier

Med NMC det totale slagvolumet til venstre ventrikulær. Avhengig av mengden er sykdommen delt inn i 4 alvorlighetsgrader (prosentandelen av blodet som er omfordelt feil er angitt):

 • Jeg (den mest myke) - opp til 20%.
 • II (moderat) - 20-40%.
 • III (medium form) - 40-60%.
 • IV (den tyngste) - over 60%.

I følge sykdomsformene kan sykdommen deles inn i akutt og kronisk:

Når man bestemmer funksjonene ved bevegelsen av mitralventiler, 3 typer klassifikasjonspatologi:

 • 1 - Ventilens standardnivå for mobilitet (med smertefulle manifestasjoner i dilatasjonen av fiberringen, perforering av ventiler).
 • 2 - ødeleggelsen av brosjyrene (den største skaden er tatt av akkordene, ettersom de blir trukket eller revet, og integriteten til papillære muskler er også manifestert.
 • 3 - redusert mobilitet av brosjyrene (tvungen kommissurforbindelse, forkortelse av akkordlengden og også spleising).

Farer og komplikasjoner

Med den gradvise utviklingen av NMC, opptrer slike brudd:

 1. Utviklingen av tromboembolisme på grunnlag av konstant stagnasjon av en stor del av blodet.
 2. Trombose av ventilen.
 3. Hjerneslag. Stor betydning i risikofaktorene for utviklingen av hjerneslag foregår tidligere trombose i ventilen.
 4. Atrieflimmer.
 5. Symptomer på kronisk hjertesvikt.
 6. Mitral regurgitation (delvis avslag på å utføre mitralventilfunksjoner).

Symptomer og tegn

Alvorlighetsgraden og alvorlighetsgraden av MCT avhenger av graden av utvikling i kroppen:

 • 1. trinn sykdommen har ingen spesifikke symptomer.
 • 2 trinn tillater ikke pasienter å trene i en akselerert modus, som kortpustethet, takykardi, brystsmerter, banker ned hjerterytmen, ubehagelige opplevelser manifesterer seg umiddelbart. Auskultasjon med mitral insuffisiens bestemmer økt intensitet av tonen, tilstedeværelsen av en støybakgrunn.
 • 3 trinn preget av mangel på venstre ventrikel, patologi av hemodynamikk. Pasienter lider konstant kortpustethet, ortopedi, akselerasjon av hjerterytmen, føler ubehag i brystet, huden er blekere enn i en sunn tilstand.

Lær mer om mitralinsuffisiens og hemodynamikk med henne fra videoen:

Når skal du se en lege og hva slags

Når det identifiseres symptomer som er karakteristiske for MKT, er det nødvendig umiddelbart konsultere en kardiolog, å stoppe sykdommen i de tidlige stadiene. I dette tilfellet kan du unngå behov for konsultasjon med andre leger.

Noen ganger er det mistanke om en revmatoid etiologi av sykdomsbegyndelsen. Deretter bør du besøke en reumatolog for å diagnostisere og foreskrive riktig behandling. Hvis det er behov for kirurgi, behandling og oppfølging kardiosurgen reparerer problemet.

diagnostikk

Vanlige metoder for å identifisere NMC:

 • Fysisk. Pulsens hastighet og ensartethet, egenskapene til endringer i blodtrykk, alvorlighetsgraden av støy i lunger av systolisk natur, blir vurdert.

Leger ved undersøkelsen er oppmerksom på arten av pasientens puste. Når sykdomsdyspenet ikke stopper selv når pasienten beveger seg til en horisontal stilling, manifestert når man unngår distraksjoner, fysiske og mentale stimuli. Ved undersøkelse er det oppdaget et ufattelig utseende på føttene og bena, en reduksjon i diuresen.

 • EKG. Bestemmer intensiteten av hjerteets bioelektriske potensial under funksjonen. Hvis patologien går til terminaltrinnet, er det kjent en arytmi.
 • Phonocardiography. Det lar deg visualisere støy når hjertet fungerer, samt endre toner. Auscultation viser:

 • Apekskardiografiya. Det lar deg se svingningene i den øvre brystet, som forekommer ved lav frekvens.
 • Ekkokardiografi. Ultralyd diagnose, avslørende alle funksjonene i arbeid og hjerte bevegelser. Krever omsorg og ferdigheter fra en spesialist som utfører den.
 • X-ray. Bildet viser et bilde av lesjoner i hjertemuskler, ventiler og bindevev. Det er mulig ikke bare å identifisere de sykeområdene, men også å bestemme helt friske områder. Denne metoden brukes kun med den andre fasen av patologisk utvikling.
 • Les mer om symptomene og diagnosen fra videoen:

  Det er nødvendig å skille NMC fra andre hjertesykdommer:

  1. Myokarditt i alvorlig form.
  2. Medfødte og anskaffe hjertefeil hos tilstøtende etiologi.
  3. Kardiomyopati.
  4. Prolapse MK.

  Om symptomene på aortaventilinsuffisiens og forskjellene i denne hjertesvikt fra beskrevet i denne artikkelen kan du lese i et annet materiale.

  Se også informasjonen om hvordan Behcets sykdom ser ut og hva som er farlig, med metoder for behandling av denne komplekse vaskulære patologien.

  Metoder for terapi

  Med alvorlige symptomer på NIC, er pasienten vist kirurgisk inngrep. Umiddelbart operasjonen utføres av følgende grunner:

  1. I andre og senere stadier, mens volumet av blodutløpet er fra 40% av dets totale mengde.
  2. I fravær av effekten av antibakteriell terapi og eksacerbasjon av endokarditt av en smittsom natur.
  3. Forsterkede deformasjoner, sklerose av ventiler og vev plassert i subvalvulært rom.
  4. I nærvær av tegn på progressiv venstre ventrikulær dysfunksjon i forbindelse med generell hjertesvikt, som strømmer til 3-4 grader.
  5. Hjertefeil i de tidlige stadier kan også være en grunn til operasjonen, men for dannelse av indikasjoner bør tromboembolisme av store kar som ligger i den store sirkel av blodsirkulasjon, avsløres.

  Slike operasjoner praktiseres:

  • Ventilbevarende rekonstruksjonsoperasjoner er nødvendige for korreksjon av NMC i barndommen.
  • Komissuroplastikk og avkalkning av ventiler er vist med alvorlig MK-insuffisiens.
  • Chondoplasty er utviklet for å normalisere ventilasjonens mobilitet.
  • Omstillingen av ledningen vises når de faller av.
  • Fiksering av deler av papillarmuskulaturen utføres ved bruk av teflonputer. Dette er nødvendig når du deler muskelhode med resten av komponentene.
  • Akkordproteser er nødvendige ved fullstendig ødeleggelse.
  • Valvuloplasty unngår stivheten av ventiler.
  • Anuloplasti er utformet for å befri pasienten av oppblåsthet.
  • Prothese av ventilen utføres med sin alvorlige deformasjon eller utviklingen av uopprettelig og forstyrrende normal levetid for fibrosclerose. Mekaniske og biologiske proteser brukes.

  Lær om den minimalt invasive operasjonen for denne sykdommen fra et videoklipp:

  Hva du kan forvente og forebyggende tiltak

  Med utviklingen av NMC, bestemmer prognosen alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet, det vil si nivået av regurgitasjon, utseendet på komplikasjoner og irreversible forandringer i hjertestrukturer. Overlevelse i 10 år etter at diagnosen er høyere enn med lignende alvorlige patologier.

  Hvis ventilfeilen er moderat eller moderat, har kvinner evnen til å bære og bære barn. Når sykdommen blir kronisk, bør alle pasienter ha en ultralydsskanning hvert år og besøke en kardiolog. Hvis det oppstår forringelser, besøk sykehuset oftere.

  Forebygging av NSC er i forebygging eller tidlig behandling av sykdommer som forårsaker denne patologien. Alle sykdommer eller manifestasjoner av mitralventilinsuffisiens på grunn av feil eller redusert ventil bør raskt diagnostiseres og behandles raskt.

  NMC er en farlig patologi som fører til alvorlige destruktive prosesser i hjertevevet, så det trenger riktig behandling. Pasienter som følger anbefalingene fra en lege kan, noen tid etter starten av behandlingen gå tilbake til normalt liv og helbrede lidelsen.

  Mitralventilinsuffisiens (mitral insuffisiens)

  Under mitralinsuffisiens i medisin forstås den ufullstendige lukking av ventilen på tidspunktet for systolen, til slutt strømmer en del av blodet tilbake til venstre atrium, mens volumet av blod og trykk i det vokser. Da går blodet fra venstre atrium inn i venstre ventrikel, hvor volumet og trykket også øker. Som et resultat fører mangel på mitralventilen til en økning i trykk og dannelsen av stagnasjon i lungekarrene. Bevegelsen av blod i motsatt retning kalles regurgitasjon.

  I sin rene form er mitral insuffisiens sjelden og er bare 5% av tilfellene. Hos voksne observeres det sjeldnere enn hos barn. Som regel er sykdommen kombinert med andre hjertefeil, for eksempel mitralstenose, aortafeil.

  klassifisering

  Det er tre grader av mitral insuffisiens, avhengig av hvor sterkt regurgitasjonen uttrykkes.

  • Ved 1 grad er blodstrømmen til venstre atrium ubetydelig (ca. 25%) og observeres kun ved ventilen. I forbindelse med kompensasjon for mangelen føler pasienten godt, symptomer og klager er fraværende. EKG viser ingen endringer, undersøkelsen avslører lyder ved systolen og litt utvidet venstre grenser i hjertet.
  • Ved 2 grader kommer returstrømmen av blod til midten av atriumet, blodet kastes mer - fra 25 til 50%. Atriumet kan ikke presse blodet uten å øke presset. Pulmonal hypertensjon utvikles. I denne perioden er det kortpustethet, hyppige hjertebanker under trening og i ro, hoste. På EKG er endringer i atriumet synlige, systoliske lyder og utvidelse av hjertegrenser avsløres i undersøkelsen: til venstre - opptil 2 cm, oppover og til høyre - med 0,5 cm.
  • Ved klasse 3 når blodet den bakre atriamuren og kan være opp til 90% av det systoliske volumet. Dette er scenen for dekompensering. Det er hypertrofi av venstre atrium, som ikke kan presse ut hele mengden blod. Vises ødem, leveren blir forstørret, venetrykk øker. EKG viser tilstedeværelsen av hypertrofi i venstre ventrikel og mitraltand. En uttalt systolisk murmur blir hørt, hjertets grenser er sterkt utvidet.

  symptomer

  I lang tid manifesterer mitral insuffisiens ikke seg selv og gir ikke noe ubehag på grunn av at det er vellykket kompensert av hjertets muligheter. Pasienter må ikke konsultere lege i flere år, da det ikke er noen symptomer. Registrere defekten kan være når du lytter til den karakteristiske støyen i hjertet, som oppstår når blodet strømmer tilbake til venstre atrium med en sammentrekning av venstre ventrikel.

  Med mitral insuffisiens øker venstre ventrikel gradvis i størrelse, da det blir tvunget til å pumpe mer blod. Som et resultat intensiverer hver kardial sammentrekning, og personen opplever hjertebank, spesielt når han ligger på venstre side.

  For å holde overflødig blod som kommer fra venstre ventrikel, øker venstre atrium i størrelse, begynner å unormalt og krympes for raskt på grunn av atrieflimmer. Pulsfunksjonen i hjertemuskelen med mitralinsuffisiens er forstyrret på grunn av en feil rytme. Atria kontrakter ikke, men skjelver. Brudd på blodstrømmen fører til trombose. Ved alvorlig opphisselse utvikler hjertesvikt.

  Dermed er det mulig å nevne følgende mulige tegn på sykdommen, som vanligvis forekommer i det sentrale stadium av mitralventilinsuffisiens:

  • hjertebank;
  • unproductive tørr hoste som ikke kan helbredes;
  • hevelse av bena;
  • dyspnø oppstår med trening, og deretter i ro på grunn av stagnasjon av blod i lungekarrene.

  årsaker

  Denne feilen kan være forbundet med skade på ventilen selv eller i forbindelse med patologiske forandringer i myokard og papillær muskler. Relativ mitralfeil kan også utvikles med en normal ventil som ikke dekker åpningen som strekkes som følge av en økning i venstre ventrikel. Årsakene kan være følgende:

  • tidligere infeksiøs endokarditt;
  • revmatisme;
  • kalsifisering av mitralringen;
  • skade på ventilflapper;
  • noen autoimmune systemiske sykdommer (revmatoid artritt, lupus erythematosus, sklerodermi);
  • mitral ventil prolapse;
  • hjerteinfarkt;
  • kardioklerose etter infarkt.
  • progressiv arteriell hypertensjon;
  • iskemisk hjertesykdom;
  • dilatert kardiomyopati;
  • myokarditt.

  diagnostikk

  De viktigste diagnostiske metodene for mitral insuffisiens er:

  • undersøkelse og samtale med pasienten;
  • EKG;
  • Bryst røntgen;
  • ekkokardiografi.

  Når du lytter, kan legen bestemme tilstedeværelsen av mitralinsuffisiens ved den karakteristiske lyden under sammentrekningen av venstre ventrikel. Brystrøntgen og EKG bidrar til å oppdage en økning i venstre ventrikkel. Ekkokardiografi anses som den mest informative metoden for å diagnostisere mitralinsuffisiens og lar deg se ventilfeilen og vurdere alvorlighetsgraden av lesjonen.

  behandling

  Behandling av mitralinsuffisiens avhenger av alvorlighetsgraden av feilen og årsakene til utbruddet. Medikamenter brukes til atrieflimmer, arytmi, for å redusere hjertefrekvensen. Lett og moderat mitral insuffisiens krever begrensning av emosjonell og fysisk anstrengelse. Du trenger en sunn livsstil, fra røyking og drikking av alkohol bør kastes.

  Med alvorlig NIC, er kirurgisk behandling foreskrevet. Operasjonen for å gjenopprette ventilen skal utføres så snart som mulig, til det oppstår irreversible endringer i venstre ventrikkel.

  Ved den kirurgiske behandlingen av mitralventilinsuffisiens finner restaureringen sin sted. Denne operasjonen er indikert hvis endringer i hjerteventilen er ubetydelige. Det kan være plastringer, plastvinger, innsnevring av ringen, utskifting av brosjyrene.

  Det er et annet alternativ - å fjerne den skadede ventilen og erstatte den med en mekanisk. Ventilbevarende kirurgi kan ikke alltid eliminere oppkast, men det kan redusere det, og derfor lindre symptomene. Som et resultat blir prosessen med ytterligere skade på hjertet suspendert. En mer effektiv metode er proteser. Imidlertid med en kunstig ventil er det risiko for trombose, slik at pasienten blir tvunget til hele tiden å ta midler som forhindrer rask blodpropp. Ved beskadigelse av protesen må den erstattes umiddelbart.

  outlook

  Prognosen avhenger av alvorlighetsgraden av ventilskade og tilstanden til myokardiet. Den utbredte insuffisiens og utilfredsstillende tilstand av myokardiet fører raskt til alvorlig forstyrrelse av blodsirkulasjonen. En ugunstig prognose kan sies ved overholdelse av kronisk hjertesvikt. Dødeligheten i løpet av året er 28%. Med relativ svikt i MC, er utfallet av sykdommen bestemt av alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelsen og sykdommen som førte til defekten.

  Med en mild og moderat form for mitral insuffisiens, kan en person forbli å jobbe lenge, hvis observert av en kardiolog og følge hans råd. Sykdom på disse stadiene er ikke en kontraindikasjon for barns fødsel.

  Mitral hjertesvikt: årsaker, manifestasjoner og behandling

  Mitralventilen blokkerer oppblåsing av blod, det vil si hindre reversstrømmen. For å gjøre dette, lukk hullet mellom venstre ventrikel og atriumet, som skjer når ventilflappene er stengt. Mangel på mitralventilen manifesteres når ventilene ikke kan lukkes helt, og lumen i åpningen forblir, og omvendt bevegelse av blod blir mulig.

  Nesten halvparten av personer med hjertesykdom har et slikt brudd. I dette tilfellet er mitral insuffisiens vanligvis ledsaget av andre problemer, det kan være forskjellige stenoser, patologier av store fartøy.

  Hvorfor utvikler patologien?

  Mangel på mitralventilen er resultatet av skade på selve ventilen eller på hjertets strukturer. Årsakene til dette kan være ganske mye. Videre kan det være akutt og kronisk og skyldes ulike problemer og sykdommer.

  Som et resultat av skade på ulike hjertekonstruksjoner, gjør ventilen en verre jobb med sin funksjon. Ventilene selv kan lide, så vel som musklene som gir sitt arbeid, eller sener som styrer ventilflappene.

  Årsaker til akutt insuffisiens

  • Endringer og ødeleggelse i vevet i mitralringen
  • Perforering av brosjyrer,
  • Ruptured akkorder,
  • Svakhet og ødeleggelse av papillære muskler.

  Årsaken til alle disse skadene er som regel sykdommer. Den viktigste og vanligste årsaken til dato er infeksiv endokarditt. Den inflammatoriske prosessen i denne sykdommen kan negativt påvirke tilstanden til mitralringvævene, ventilflikene eller føre til ødeleggelse av senekordene.

  Noen systemiske sykdommer, spesielt lupus erythematosus, kan føre til samme skade på hjertestrukturene. Degenerative prosesser, som strekker seg til kardiovaskulærsystemet, påvirker negativt tilstanden til alle vev i hjertet.

  Som et resultat av alle disse sykdommer oppstår skader som forstyrrer normal ventilklaffen klemme på grunn av sin perforering, eller sprekker som følge av det faktum at de skadede muskler og akkorder ikke lenger kan effektivt kontrollere driften av mitral ventil.

  Den samme skaden kan oppstå som følge av en skade som kan oppstå under en operasjon på hjertet.

  Andre årsaker til akutt insuffisiens.

  • Tumorprosesser i atria;
  • Revmatiske prosesser;
  • koronar arteriesykdom;
  • Venstre ventrikelfeil.

  Årsaker til kronisk insuffisiens

  • Endringer i vev på grunn av inflammatoriske prosesser;
  • Degenerative prosesser;
  • infeksjon;
  • Strukturelle endringer;
  • Arvelige faktorer.

  Inflammatorisk prosess forårsaker ikke alltid skarpe endringer, det er mulig at det strømmer tregt, og vevskader vokser sakte, ofte ubemerket for pasienten. Kronisk form av sykdommen kan forårsake de samme sykdommene som akutte. Denne revmatisme, infeksiøs endokarditt, lupus erythematosus.

  Blant degenerative prosesser som fører til denne patologien, oppdages oftest myxomatøs degenerasjon, bindevevssykdommer, kalsiumavsetninger i mitralventilområdet.

  Noen hjertesykdommer fører til strukturelle endringer som forstyrrer den normale driften av ventilapparatet. For eksempel, som følge av infarkt, kardiomyopati, endokarditt, akkorder eller papillære muskler er skadet, som blir den direkte årsaken til utviklingen av kronisk insuffisiens. Til de samme konsekvensene kan det føre til prolaps av ventilen.

  Arvelige patologier dannes under intrauterin utvikling på grunn av negative påvirkninger på mors kropp. De kan også være forårsaket av genetiske lidelser. Ofte er det dannet med defekter i ventilfliker og patologi av store fartøy.

  funksjoner

  Hemodynamikk i mitral insuffisiens, det vil si blodstrømmen, avhenger av alvorlighetsgraden av patologien.

  Grad av mangel

  1. En mindre;
  2. moderat;
  3. uttrykt;
  4. Tung.

  I ubetydelig grad observeres oppblåsning direkte ved ventiler på mitralventilen. Det forekommer også hos friske mennesker. Moderat grad betyr oppblåsing som forekommer i en og en og en halv centimeter fra ventilen.

  I tredje grad kommer den omvendte bevegelsen av blodet til midten av atriumet. Dette resulterer i en utvidelse av atriet. Alvorlig insuffisiens fører til det faktum at oppstyret opptar hele det venstre atrium.

  Hvordan manifesterer problemet

  Den karakteristiske støyen, som legen noterer seg når han lytter til hjertet, er hovedsymptomet. Det er forårsaket av retur av blod fra venstre ventrikel til venstre atrium.

  Diagnosen begynner med dette symptomet. Selv med mild svikt kan det ikke være noen symptomer.

  Med mer alvorlig utvikling av blemish, er venstre ventrikkel tvunget til å pumpe mer blod for å ta også den som vender tilbake til atriumet. Som et resultat øker det gradvis, er hypertrofiert. Samtidig øker dens sammentrekninger, noe som føltes av en person som et intensivert hjerteslag. Spesielt merkbar er disse symptomene, når pasienten ligger på venstre side.

  Som et resultat av regurgitation, går blodet tilbake til atriumet, det bør inneholde et større volum blod, og det øker også gradvis. Med en betydelig grad av økning i atriumet klarte ikke å fungere, fordi det er fibrillering og hyppige ikke-rytmiske sammentrekninger. Pumpefunksjonen til hjertet faller derfor.

  Videreutvikling av graden av patologi fører til det faktum at atriene ikke normalt trekker sammen, men bare skjelver. Disse problemene kan være belagt med mer alvorlige lidelser, for eksempel dannelsen av trombi, fordi det ikke er normal blodstrøm. Trombi dannet i hjertet er veldig farlig, fordi de kan blokkere store fartøy, og dette fører til skade på ulike organer, slag.

  Ved 3 og 4 grader oppblåsning er svært uttalt, noe som gir en ekstra byrde på hjertet. En person risikerer å få hjertesvikt, som har slike symptomer som kortpustethet, hevelse, hoste. Skadet hjertevev blir mer sårbart, mindre resistent mot infeksjoner, slik at risikoen for infeksiv endokarditt øker.

  En person med moderat og alvorlig grad har ikke full blodtilførsel til organene, siden et slikt brudd fører til en reduksjon av hjertepumpens funksjon. Som kroppene ikke mottar normal ernæring, lider hele kroppen, og dette kan påvirke hans generelle tilstand og pasientens velvære.

  symptomer

  • Forbedret hjertebank,
  • arytmi,
  • Økt tretthet,
  • ødem,
  • Kortpustethet
  • hoste
  • cyanose,
  • Mitral rødme.

  Symptomer kan manifestere seg i ulike kombinasjoner. Med en viss grad av alvorlighetsgrad kan det ikke være noen åpenbare manifestasjoner. En person kan føle at han har blitt sliten raskere, mindre tid til å gjøre det på en dag, verre endrer fysisk aktivitet.

  Alt dette blir vanligvis ikke oppfattet for symptomene på hjerteproblemet, slik at den patologiske prosessen fortsetter å utvikle seg.

  diagnostikk

  • ettersyn;
  • Analyse av urin og blod (generelt, biokjemisk, immunologisk);
  • ECG;
  • DopplerEhoKG;
  • Ultralyd av hjertet.

  Andre metoder kan brukes til å gjøre en diagnose, men disse er grunnleggende, og oftere enn ikke, de er nok.

  Undersøkelse og samtale med pasienten tillater oss å isolere symptomene og anta tilstedeværelse av patologi. Det er nødvendig å finne ut hva personen var syk med, hva er hans arvelighet. Analyser tillater å bestemme tilstedeværelsen av den inflammatoriske prosessen, nivået av kolesterol, sukker, protein i blodet og andre viktige indikatorer. Ved oppdagelse av antistoffer kan man anta tilstedeværelse av betennelse eller infeksjon i hjertemuskelen.

  For diagnosen: Det er nødvendig å lage et EKG som viser hjertets rytme, bidrar til å oppdage arytmi og andre funksjonsfeil, for å vurdere om det er en overbelastning av hjertet og om dens avdelinger er forstørret. Hovedmetoden er ultralyd eller ekkokardiografi.

  Hvorfor gjør ultralyd i hjertet

  • Vurder tilstanden til ventilflapper;
  • Se hvordan sashene lukker;
  • Forstå størrelsen på ventriklene og atriene;
  • Mål tykkelsen på hjerteveggene;
  • Oppdag fortykkelsen av hjertets indre skall.

  Doppler EchoCG er en studie som viser hvordan blodet beveger seg. Denne metoden for diagnose gjør det mulig å identifisere den omvendte strømmen av blod, som er karakteristisk for en slik defekt.

  Hvordan behandle sykdommen

  Hvis symptomene er identifisert og diagnostisert, må du finne ut årsaken til hjerteventilfeilen. Først og fremst må du behandle sykdommen som førte til en slik tilstand. Hvis problemet er mildt eller moderat, er det som regel ikke nødvendig med ekstra behandling.

  Hvis graden av skade er mer alvorlig eller hvis det oppstår komplikasjoner (hjertesvikt, arytmi), vil det være nødvendig med medisiner.

  Ved alvorlig svikt bør behandlingen være omfattende, kanskje en kirurgisk operasjon vil være nødvendig.

  Kirurgisk behandlet ved hjelp av operasjoner utført med kunstig sirkulasjon.

  Når plastikkirurgi, som utføres ved 2-3 grader av sykdommen, kan det opprettes en spesiell støttering nær ventiler, akkordene og vingen forkortes. Etter operasjonen blir blodstrømmen normalisert, og den egne ventilen forblir.

  Hvis plastikkirurgi ikke gir resultater eller vevene er skadet, er det nødvendig med proteser. Biologiske eller mekaniske proteser brukes. For produksjon av biologiske dyr vev er brukt, er de mekaniske laget av spesielle legeringer.

  Funksjoner av den postoperative perioden

  • Etter plastikkirurgi er ikke antikoagulant terapi nødvendig.
  • Etter implantasjon av en biologisk protese er bruk av antikoagulantia nødvendig i 2-3 måneder.
  • Etter installasjon av en kunstig protese, foreskrives antikoagulantia for permanent administrasjon.

  Suksessen med behandling og hvordan en person vil føle seg etter operasjonen avhenger av graden av manifestasjon av mangel og oppkast, på sykdommens dynamikk og individuelle egenskaper. Det er viktig å ikke utsette diagnosen og behandlingen.

  Mitral insuffisiens av ventilen på 2 grader

  • Årsaker til utvikling av ventilens overførte patologi
  • Mekanisme for mitral insuffisiens 2 grader
  • De viktigste symptomene på sykdommen
  • Ytterligere studier med mitral insuffisiens
  • Diagnose av en skadelig sykdom
  • Hvordan behandle ventilens patologi?

  Mitral insuffisiens av 2 graden refererer til den overførte patologien, som fører til brudd i hjertearbeidet. Endringer i intrakardiell og generell sirkulasjon observeres i pasientens kropp. Mangel på mitralventilen er vanskelig, ikke bare for voksne, men også for barn.

  Årsaker til utvikling av ventilens overførte patologi

  Pasienter som har hatt reumatisk endokarditt eller systemisk sykdom i bindevev, tror ikke at de har fått tilveiebrakt forandringer i hjertets ventiler. Septiske komplikasjoner under spesielle prosedyrer for rengjøring av karene fører til skade på ventiler.

  Viral endokarditt påvirker all kardial aktivitet, svekker styrken. Hjertet minner om seg selv i tilfelle når veggene ikke kobles helt sammen under systolisk sammentrekning av ventrikkene. Hullet mellom hjertekamrene er ikke lukket. Blod beveger seg i motsatt retning fra venstre ventrikel til atrium, noe som gir en viss lyd. Det er en økning i volumet i venstre atrium, blodtrykksverdiene øker.

  Avhengig av etiologien, skiller mellom organisk og funksjonell insuffisiens. Økt volum av venstre ventrikel etter sykdommer i hjertemuskelen fører til funksjonelle endringer i ventiler.

  Brudd på blodstrøm og vaskulær tone som følge av IRR bidrar til utseendet på uregelmessigheter i arbeidet til mitralventilen i 2. grad. Endringer i ventiler forekommer i akutt og kronisk form. Den rasktflytende prosessen utvikler seg etter dannelsen av en abscess med endokarditt eller på grunn av vevsskader under operasjonen. Ofte er årsaken til den patologiske tilstanden slike faktorer som:

  • skade i tilfelle lupus erythematosus;
  • endokarditt av viral etiologi;
  • bytt ventil klaff;
  • revmatisk prosess;
  • spontan brudd på sener.

  Kronisk form av sykdommen er ledsaget av degenerative og inflammatoriske endringer. Hennes utvikling fremmes av medfødte patologier i ventilapparatet, endres under påvirkning av den smittsomme prosessen.

  Mekanisme for mitral insuffisiens 2 grader

  Når ventilens ventiler er skadet, dannes vevet: et arr er dannet mot bakgrunnen av utviklingen av den inflammatoriske prosessen. Forandringen i brosjyrene fører til en betydelig forkortelse. I prosessen med kardial sammentrekning passerer den resulterende åpningen en signifikant del av blodet i motsatt retning fra venstre ventrikel til venstre atrium. Pasienten har en økning i størrelsen på venstre kammer i hjertet og myokard overbelastning.

  Mitralventilinsuffisiens er preget av endringer i venstre atrium, med en økning i volumet av utkastet blod og hypertrofi i musklene. Med mangel på andre grad er det kliniske symptomer som hjelper legen til å etablere en nøyaktig diagnose. Pasienten er forstyrret av hjertets rytme, mengden blodstrømning endres, oksygenavgiften til vev avtar.

  Under dannelsen av dekompensasjon, endres karbohydratmetabolismen, utvikles acidose. Det svake atriumet har en liten tone og utvider seg sterkt. Trykket i lungevenen øker. Som et resultat av sykdomsprogresjon, med stagnerende prosesser i en liten sirkel av blodsirkulasjon, forekommer endringer i høyre ventrikel, ledsaget av blodstagnasjon.

  De viktigste symptomene på sykdommen

  Etter å ha undersøkt pasienten, kan legen mistenke dannelsen av endringer i mitralventilen i 2. grad i den aktive fasen av revmatisk carditt. Pasienten har en systolisk murmur ved spissen og i IV-intercostalområdet, nær sternumets venstre kant. Det er ingen tegn på sirkulasjonsforstyrrelser som indikerer lesjonen av venstre ventil.

  Etter fjerning av det revmatiske angrepet, bestemmer legen nærværet av intens lyd, noe som indikerer den dannede mangelen på mitralventilen. Den endelige diagnosen er bekreftet 6-12 måneder etter sykdomsutbruddet.

  Pasienter som har en 2-trinns sykdom, gjør vanligvis ikke visse klager i lang tid. Ved sykdomsprogresjon har pasienten kortpustethet etter en kortvarig belastning. Vanligvis skjer disse endringene etter å ha klatret trappene, akselerert gå eller løpe.

  Hos barn og ungdommer observerer legen økte hjertekontraksjoner, dannelsen av hjertebukk.

  Det er tilfeller der det er pulsasjon i hjerte- og bukområdene på grunn av hypertrofi av muskler i høyre ventrikel. Pasientene er forvirret med hjertets grenser, og puls når grensene for normen eller overgår dem litt. Blodtrykket stiger litt.

  Legen lytter til dempningen av hjertestrømmen ved toppunktet, som dannes når vingene ikke er helt sammenføyde under systolen. Mange pasienter opplever alvorlig støy under kardial sammentrekning. Den fyller hele systolen og forsvinner eller blir veldig svak med en svak hjerte muskel. Støy fortsetter med pasientens vertikale stilling, med inspirasjon, og vises heller ikke på halsens kar.

  Ytterligere studier med mitral insuffisiens

  Avhengig av utviklingsgraden av sykdommen, observeres endringer på elektrokardiogrammet. I begynnelsen av sykdommen registrerer EKG ikke noen patologi. Med utviklingen av fiasko er det data som indikerer hypertrofi og endringer i muskel i venstre atrium. Hos pasienter med alvorlig sykdom beveger den elektriske aksen til hjertet til venstre. I den siste fasen av sykdommen er det et brudd på rytmen til hjertet, det er ekstrasystoler og atrieflimmer.

  Etter den aktive fasen av revmatisme er det sykdommer i den systoliske fasen, spesielt hos pasienter med 2-3 grader av insuffisiens. Pasienter klager over vedvarende kortpustethet. Legen legger merke til deformering av brystet, styrking av apikal impuls, dannelse av hjertebukk. Hjertets grenser er utvidet med 1,5-2,5 cm, og pulsfrekvensen er mye raskere.

  Når symptomene oppstår, utføres en røntgenundersøkelse. Bestem fyllingen av blodet med en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen. Når høyre hjertekammer dekompenseres, utføres terapien til det øyeblikk dannelsen av irreversible forandringer i myokardiet.

  Pasientens lever er forstørret, ødem fremkommer på underdelene, dyspnø øker.

  Diagnose av en skadelig sykdom

  Mitralfeil refererer til kategorien sykdommer som du ikke bør joke med. I de første stadiene av sykdommen er legen vanskelig å diagnostisere, fordi systolisk murmur kan forekomme hos friske mennesker med ulike plager.

  Mitral insuffisiens er preget av å styrke og skifte til venstre for apikal impuls, utseendet på systolisk støy, fusjonere med den første hjertetonen. Utfør ekkokardiografi, som løser overbelastning av hjertets venstre hjerte, forandringer i blodets bevegelse i ventiler. Av stor betydning er funksjonene i sirkulasjonen gjennom mitralåpningen. Med ventildefekt etableres blodbevegelse i motsatt retning med Doppler ekkokardiografi.

  I begynnelsen av sykdommen er oppblåsthet svært svak. Jo tidligere en ny metode for forbedret elektrokardiografi blir brukt, desto bedre blir den tidlige diagnosen av sykdommen.

  Systolisk støy i patologien til mitralventilen er differensiert fra den i andre hjertesykdommer. Hos pasienter med pankarditt, ligner mange av symptomene de patologiske tegnene på ventilskade.

  Diagnosen av mitralinsuffisiens er differensiert med mangler i interventrikulær septum.

  Hvordan behandle ventilens patologi?

  Mange pasienter trenger ikke behandling i lang tid.

  Legen foreskriver behandling for den underliggende sykdommen, og spesialisten betaler størst oppmerksomhet til to kategorier av pasienter:

  • med den primære symptomatiske lesjonen av mitralventilen;
  • pasienter med alvorlige kliniske manifestasjoner av sykdommen.

  Ved utseende av ekstrasystoler, sterk palpitasjon, foreskriver legen legemidler fra gruppen av p-blokkere: propanolol i 3 måneder, og kontrollerer mengden blodtrykk under behandlingen.

  Når det er symptomer som truer pasientens liv, utføres intensiv terapi. I tilfelle av ventrikulær arytmier, inkluderer spesialisten Amiodarone til behandling i 5-10 dager.

  Hos barn forebygges infeksiøs endokarditt i nærvær av omvendt blodstrøm. Hvis diagnosen er bekreftet, foreskriver legen behandling for kronisk infeksjonsfokus. Ifølge vitnesbyrd er fysioterapeutiske prosedyrer anbefalt i form av en sirkulær og kontrastdusj, fitovanny med beroligende effekt, massasje, vegetative preparater. Det er nødvendig, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, å ta kardiometabolitter:

  Det tas særlig vekt på forebyggende tiltak av tilbakefall av revmatisme. Ved utvikling av dekompensasjon behandles sirkulasjonsfeil med diuretika, hjerteglykosider og ACE-preparater.

  Moderne prestasjoner av medisin tillater å diagnostisere i tid mangel på mitralventilen, for å utføre behandling og forebygging.

  Mitralventilinsuffisiens

  Mitralventilen er en ventil mellom venstre atrium og hjerteets venstre hjerte, som forhindrer oppblåsting av blod i venstre atrium under systolen.

  Mitralventilinsuffisiens eller mitralfeil er ventilens svikt for å hindre oppblåsthet av blod fra venstre ventrikel inn i venstre atrium.

  Regurgitation er en rask strøm av blod i retning motsatt til normal bevegelse som oppstår under systole.

  Mitralinsuffisiens er sjelden isolert (ca. 2% av det totale antall hjertesykdommer). Det er ledsaget av defekter av aorta ventiler, stenose av mitral åpningen.

  Skelne mellom funksjonell (relativ) og organisk mitral insuffisiens.

  Funksjonell mitralinsuffisiens er på grunn av akselerasjonen av blodstrøm i dystoni, en endring i tonen av den papillære muskelfibre, dilatasjon (utvidelse) av venstre ventrikkel, som gir hemodynamiske overbelastning av hjertet avdeling.

  Organisk mitral insuffisiens utvikles som et resultat av anatomisk skade på bindevevsplater av selve ventilen, samt senetråder som fester ventilen.

  Hemodynamiske lidelser av disse typer av mitral insuffisiens har samme karakter.

  Brudd på hemodynamikk med ulike former for mitral insuffisiens

  Systole - en serie sammenhengende sammentrekninger av myokardiet i ventriklene og atriene i en bestemt fase av hjertesyklusen.

  Aorta-trykket overstiger signifikant trykket fra venstre atrium, noe som bidrar til opphissning. Under systolen er det en omvendt strøm av blod i venstre atrium på grunn av den ufullstendige omslaget til atrioventrikulæråpningen med ventilfliker. Som et resultat kommer en ekstra del av blod inn i diastolen. Under ventrikulær diastol strømmer et betydelig volum blod fra atriumet inn i venstre ventrikel. Som et resultat av denne forstyrrelsen, er det en overbelastning av venstre hjerte, som øker styrken av sammentrekninger av hjertemuskelen. Det er hyperfunksjon av myokardiet. I begynnelsen av utviklingen av mitral insuffisiens er det god kompensasjon.

  Mitral insuffisiens fører til venstre ventrikulær og venstre atriell hypertrofi, noe som resulterer i økt trykk i lungekarrene. Spasm i lungernes arterioler forårsaker lungehypertensjon, noe som resulterer i hypertrofi i høyre ventrikel, insuffisiens av tricuspidventilen.

  Mitralventilinsuffisiens: symptomer, diagnose

  Med god kompensasjon for mitralventilinsuffisiens, oppstår symptomer ikke. Den uttrykte mitral insuffisiens er karakterisert ved følgende symptomatologi:

  • Kortpustethet og hjerterytmeforstyrrelser under fysisk aktivitet (da i ro.);
  • cardialgia;
  • Økt tretthet;
  • Kardial astma (angrep av alvorlig kortpustethet);
  • Smerte, hevelse i høyre øvre kvadrant, på grunn av leverforstørrelse;
  • Hevelse i nedre ekstremiteter;
  • Tørr hoste med liten sputum, i sjeldne tilfeller med urenheter i blodet;
  • Smerte i hjertet av en piercing, presserende, vondt natur, ikke forbundet med fysisk aktivitet.

  Med kompensert mitralventilinsuffisiens, kan symptomene ikke vises i flere år. Alvorlighetsgraden av symptomer skyldes kraften av oppblåsthet.

  For diagnostisering av mitral insuffisiens, brukes følgende metoder:

  • EKG avslører tegn på hypertrofi og hypertrofi i venstre ventrikel og atrium, i tredje fase - det rette hjertet;
  • EchoCG - Definisjon av hypertrofi og dilatasjon av venstre hjerte;
  • Radiografisk undersøkelse av brystorganer - Bestemmelse av graden av pulmonal venøs hypertensjon, utstrekningsgrad av bøyene i atriaen;
  • Ventrikulografi - bestemmelse av forekomsten og omfanget av oppblåsthet;
  • Ventrikulær kateterisering - bestemmelse av trykkdynamikk i hjertets ventrikler.

  Foreløpig er det en hyperdiagnose av mitralinsuffisiens. Moderne forskningsmetoder har vist at en minimal grad av regurgitasjon kan være tilstede i en sunn kropp.

  Mitralventil mangel 1 grad: klinisk bilde

  Mangel på mitralventilen i 1. grad er preget av kompensasjon av hemodynamikk og svikt i ventilen for å hindre revers blodstrøm, som oppnås ved hyperfunksjon av venstre ventrikel og atrium. Denne fasen av sykdommen er preget av fraværet av symptomer på sirkulasjonsmangel, pasientens velvære under fysisk stress. Ved diagnosering av mangel på mitralventilen på 1 grad, oppdages en ubetydelig utvidelse av hjertet til venstre, tilstedeværelsen av systoliske lyder. På elektrokardiogrammet er det ingen tegn på nedsatt ventilfunksjon.

  Mitral ventil insuffisiens grad 2: klinisk bilde

  Mangel på mitralventilen i 2. grad er preget av utvikling av den passive formen for venøs pulmonal hypertensjon. Denne fasen er karakterisert ved en rekke symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser: kortpustethet og hjertebank under fysisk aktivitet og i ro, hoste, hjerteastma, hemoptyse. I diagnostisering av mitralinsuffisiens 2 grader detekterte utvidelse av hjertet til venstre for grensen (1 - 2 cm) til høyre (til 0,5 cm), og opp systolisk støy. Et elektrokardiogram viser endringer i atriell komponent.

  Mitralventilinsuffisiens grad 3: klinisk bilde

  Med mangel på mitralventilen i tredje grad utvikler hypertrofi i høyre ventrikel, som er ledsaget av karakteristiske symptomer: en økning i leveren, utvikling av puffiness, en økning i venetrykk.

  Diagnose av mangel på mitralventilen i tredje grad avslører en betydelig utvidelse av hjertemuskulaturgrensene, intensive systoliske lyder. Elektrokardiogrammet viser tilstedeværelsen av mitraltanden, tegn på venstre ventrikulær hypertrofi.

  Behandling av mitralventilinsuffisiens, spådommer

  Behandling av mangel på mitralventilen reguleres av en enkelt regel: En pasient med diagnostisert mitral insuffisiens er en kirurgisk pasient. Denne patologien er ikke gjenstand for medisinsk korreksjon. Kardiologens oppgave er å ordne pasienten riktig for operasjonen.

  Konservativ behandling av mitralinsuffisiens er rettet mot kontroll av hjertefrekvensen, så vel som forebyggelse av tromboemboliske hendelser, å redusere graden av oppgulp. Symptomatisk behandling er også brukt.

  I løpet av operasjonen blir implantering av mitralventilen utført.

  Prognoser for mitral insuffisiens er helt avhengig av graden av opphiss, alvorlighetsgraden av valvulærdefekten og sykdommens dynamikk.

  YouTube-video om emnet til artikkelen:

  Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

  Les Mer Om Fartøyene