Behandling av cerebrovaskulær ulykke

En tilstand som kalles nedsatt cerebral sirkulasjon i akutt form er en av de viktigste årsakene til dødelighet i utviklede land. Ifølge statistikken har over 6 millioner mennesker et slag hvert år, hvorav en tredjedel dør som følge av sykdommen.

Årsaker til hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Leger kaller brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, sværheten i blodbevegelsen gjennom sine kar. Nedfallet av vener eller arterier, som er ansvarlig for blodtilførsel, forårsaker vaskulær insuffisiens.

Patologien til fartøyene som fremkaller en forstyrrelse av hjernens sirkulasjon kan være svært forskjellig:

 • blodpropper
 • dannelsen av looper, kinks;
 • innsnevring;
 • emboli;
 • aneurisme.

Å snakke om cerebral vaskulær insuffisiens kan gjøres i alle tilfeller når mengden blod som faktisk transporteres til hjernen, ikke sammenfaller med det nødvendige.

Statistisk, forårsaker problemet med blodtilførsel sklerotiske vaskulære lesjoner. Formasjon i form av en plakk hindrer normal gjennomføring av blod gjennom fartøyet, forverrer dens gjennomstrømning.

Hvis behandlingen ikke er planlagt i tide, vil plakkene uunngåelig akkumulere blodplater, og dermed øke i størrelse, og til slutt dannes en trombose. Han lukker enten fartøyet, forhindrer bevegelse av blod gjennom det eller tårer av med en blodstrøm, hvorpå den blir levert til hjernen arterier. Der vil det tette fartøyet, forårsaker en akutt sykdom i hjernecirkulasjonen, kalt et slag.

Hypertensjon anses også som en av hovedårsakene til sykdommen. For pasienter som lider av hypertensjon, er en frivoløs holdning til ens eget trykk, inkludert måter å normalisere seg på, notert.

I tilfelle at behandlingen foreskrives, og doktorsforskriftene blir observert, reduseres sannsynligheten for vaskulær insuffisiens.

Osteochondrose i livmoderhalsen kan også forårsake vanskeligheter med blodstrøm, da den klemmer arterier som fôrer hjernen. Behandling av osteokondrose er derfor ikke bare et spørsmål om å bli kvitt smerte, men mer et forsøk på å unngå alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall.

Kronisk tretthet anses også som en av årsakene til utviklingen av sirkulasjonsproblemer i hjernen.

Hodeskader kan også være en direkte årsak til sykdommen. Hjerterusjoner, blødninger eller blåmerker forårsaker klemming av hjernens sentre, og som en konsekvens - sykdomsproblemer.

Typer av brudd

Legene snakker om to typer problemer med cerebral blodstrøm: akutt og kronisk. For akutt er preget av rask utvikling, siden det kan gå ikke bare om dagene, men til og med om minuttene av sykdomsforløpet.

Akutte brudd

Alle tilfeller av cerebral sirkulasjonsproblemer med akutt kurs kan deles inn i to grupper:

 1. hjerneslag. I sin tur er alle slag delte inn i hemorragisk, der det er blødning i hjernevævet på grunn av ruptur av fartøyet og iskemisk. Med sistnevnte er blodkaret blokkert av en eller annen grunn, noe som forårsaker hypoksi i hjernen;
 2. forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon. Denne tilstanden er preget av lokale vaskulære problemer som ikke påvirker vitale steder. De er ikke i stand til å forårsake ekte komplikasjoner. Forsinket forstyrrelse fra akutt utmerker seg ved varigheten: Hvis symptomer blir observert i mindre enn en dag, anses prosessen for forbigående, ellers - slag.

Kroniske lidelser

Vanskeligheter med cerebral blodstrøm, som har kronisk karakter, utvikler seg i lang tid. Symptomer som er karakteristiske for denne tilstanden er i utgangspunktet svært svakt uttrykt. Bare med tidenes gang, når sykdommen er merkbart fremgang, blir følelsene sterkere.

Symptomer på cerebral blodstrømningsobstruksjon

Det kliniske bildet for hver av de typer vaskulære problemer kan ha et annet utseende. Men for alle er det vanlige tegn på tap av hjernens funksjonalitet.

For at behandlingen skal være mest effektiv, er det nødvendig å identifisere alle de signifikante symptomene, selv om pasienten er trygg på subjektiviteten.

For forstyrrelsen av cerebral sirkulasjon er følgende symptomer typiske:

 • hodepine av ukjent opprinnelse, svimmelhet, følelse av skumle, prikkende, ikke forårsaket av fysiske årsaker;
 • immobilisering: Som delvis, når motorfunksjonene delvis mister en lem, og lammelse, forårsaker en fullstendig immobilisering av en del av kroppen;
 • kraftig reduksjon i synsstyrken eller hørselen;
 • symptomer som indikerer problemer med hjernebarken: vanskeligheter med å snakke, skrive, tap av evnen til å lese;
 • anfall som minner om epileptisk
 • kraftig forverring av minne, intellekt, mentale evner;
 • plutselig utviklet fravær, manglende evne til å konsentrere seg.

Hvert av problemene med cerebral blodstrøm har sin egen symptomatologi, hvor behandlingen avhenger av det kliniske bildet.

Således, med iskemisk slag er alle symptomer svært akutte. Pasienten vil nødvendigvis ha klager over subjektive egenskaper, inkludert alvorlig kvalme, oppkast eller fokal symptomer, signalering brudd på de organene eller systemene som det berørte området av hjernen er ansvarlig for.

Hemoragisk berøring observeres når blod fra en skadet kar går inn i hjernen. Da kan væsken klemme hjernehulen, noe som forårsaker ulike skader på det, noe som ofte fører til et dødelig utfall.

Transiente iskemiske anfall, kjent som forbigående iskemiske anfall kan være ledsaget av et delvis tap av motorisk aktivitet, søvnighet, svekket syn, tale ferdigheter, samt forvirring.

For kroniske problemer med cerebral blodtilførsel er preget av uhyggelig utvikling i mange år. Derfor er pasienter oftest eldre, og behandling av tilstanden tar nødvendigvis hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer. Hyppige symptomer er en nedgang i intellektuelle evner, minne, evne til å fokusere. Slike pasienter kan være mer aggressive.

diagnostikk

Diagnosen og påfølgende behandling av tilstanden er basert på følgende parametere:

 • samling av anamnese, inkludert klager fra pasienten;
 • samtidige sykdommer hos pasienten. Diabetes mellitus, aterosklerose, økt blodtrykk kan indirekte indikere sirkulasjonsproblemer;
 • skanning, signalering av skadede fartøy. Det lar deg tildele sin behandling;
 • magnetisk resonans avbildning, som er den mest pålitelige måten å visualisere det berørte området av hjernen. Moderne behandling av cerebral sirkulasjon er umulig uten MR.

Behandling av cerebrale sirkulasjonsproblemer

Krenkelser av cerebral sirkulasjon, som er akutte, krever en umiddelbar forespørsel til lege. I tilfelle streker er beredskapssorgen rettet mot å opprettholde vitale menneskelige organer og systemer.

Behandling av vaskulære hjerneproblemer er å gi pasienten normal pust, sirkulasjon, fjerning av cerebralt ødem, korrigering av blodtrykk, normalisering av vann-elektrolyttbalansen. For alle disse prosedyrene må pasienten være på sykehuset.

Videre behandling av stroke vil bestå i å eliminere årsaken til sirkulasjonsproblemer. I tillegg vil den generelle blodstrømmen i hjernen og restaureringen av de berørte områdene bli korrigert.

I henhold til medisinsk statistikk øker korrekt behandling i tide riktig sjansene for fullstendig gjenoppretting av de berørte berørte funksjonene. Om lag en tredjedel av pasientene etter rehabilitering kan komme tilbake til sitt arbeid.

Kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon behandles med medisiner som forbedrer arteriell blodstrøm. Parallel foreskrive en behandling som normaliserer blodtrykket, kolesterolnivået i blodet. I tilfelle av kroniske lidelser er det også vist uavhengig trening av minne, konsentrasjon og intelligens. Blant slike aktiviteter kan kalles lese, memorere tekster av hjerte og annen intellektuell opplæring. Det er umulig å reversere prosessen, men pasienten kan ikke tillate situasjonen å forverres.

Kanskje det vil være interessant for deg. En meget liknende sykdom kalles: cerebral angioødem i hjerneskader.

Kronisk lidelse av hjernecirkulasjon (CHMK): hva er det?

1. Blodforsyning til hjernen 2. Årsaker til sykdommen 3. Utviklingsmekanismer 4. Kliniske manifestasjoner 5. Diagnose 6. Behandling

Cerebrovaskulær patologi har en ledende posisjon blant alle nevrologiske sykdommer. Hvis deteksjon av akutte hemodynamiske lidelser oftest ikke gir vanskeligheter på grunn av levende kliniske manifestasjoner, kan kronisk dyscirkulasjon ikke diagnostiseres i betydelig tid. Slike uspesifikke symptomer som periodisk hodepine, tretthet, fraværshet er noen ganger forløperne av en gradvis økning i sykdommen. Samtidig fører kronisk cerebrovaskulær ulykke (CNMK) ofte til uførhet og reduserer pasientens livskvalitet betydelig.

KhNMK er en progressivt progressiv sykdom i hjernen, som er basert på sin diffuse disirkulasjonsprosess, som fører til iskemi av nervesystemet. Utsletting av cerebral blodstrøm endrer biokjemiske reaksjoner i nerveceller, forstyrrer ernæringen og forårsaker senere nevronedød. Med signifikante hemodynamiske endringer, oppstår nevrologiske symptomer forbundet med mangel på tilstrekkelig blodtilførsel til visse områder av hjernen.

Begrepet "kronisk hjerne-sirkulasjonsfeil" i den internasjonale klassifikasjonen av sykdommer i ICD 10 er fraværende. Det nærmeste i det kliniske bildet og patogenesen av sykdommen er kronisk cerebral iskemi (kode I 67.9) og cerebrovaskulær sykdom ikke spesifisert (kode I 67.9). I tillegg kan ICD 10 finnes lignende begreper - progressiv vaskulær leukoencefalopati, cerebral aterosklerose og hypertensiv encefalopati.

Blodforsyning til hjernen

Karotisystemet gir de fremre og midtre cerebrale arteriene som mates:

 • frontal, parietal og temporal lobes;
 • striopallidarnye subkortiske strukturer;
 • indre kapsel.

Blodforsyningssoner i vertebral-basilarbassenget:

 • hjernestammen;
 • cerebellum;
 • occipital lobe;
 • delvis parietale og tidsmessige områder;
 • thalamus.

Den primære dyscirkulasjonen i vertebro-basilærsystemet er ofte forbundet med de anatomiske egenskapene til vertebrale arterier som befinner seg i kanalen i livmorhalsen. Osteochondrosis av denne avdelingen, nakke traumer og forskyvning av ryggvirvlene deformerer blodårene og hindrer tilstrekkelig blodtilførsel til hjernen.

Årsaker til sykdommen

Mangel på cerebral sirkulasjon er hovedsakelig funnet hos eldre. Men nylig har det vært en trist tendens til å "forynge" sykdommen. I dette tilfellet er årsakene til utviklingen av sykdommen ofte ikke avhengig av pasientens alder. De viktigste predisponerende faktorene inkluderer:

 • ustabilitet av blodtrykk (hypertensjon, hypotensjon);
 • aterosklerose;
 • hjertepatologi;
 • vaskulitt;
 • brudd på blodreologi;
 • diabetes mellitus;
 • kronisk forgiftning;
 • fysisk inaktivitet;
 • fedme;
 • stressende situasjoner.

Årsakene til patologi kan også gjemme seg i den genetiske predisponering av en person til utvikling av etiologiske komponenter av sykdommen (arvelige former for hypertensjon, diabetes, hyperlipidemi).

Mekanismer for utvikling

Utilstrekkelig cerebral blodstrømmer provoserer en rekke morfofunksjonelle lidelser, som spiller en viktig rolle i utviklingen av sykdommen. Mangel på tilstrekkelig oksygenforsyning av celler:

 • reduserer aktiviteten av oksidasjonsreduserende prosesser;
 • hemmer syntesen av adenosinfosfat;
 • hemmer aerob form av glykolyse;
 • aktiverer en anaerob vei for bruk av glukose;
 • Krenker aktiviteten av iontransport gjennom cellevegget.

Disse prosessene fører til dannelsen av små punkter av iskemi diffust spredt i hjernevævet. Graden av hypoksisk skade på det nervøse vevet bestemmer årsakene til den patologiske prosessen, alvorlighetsgraden av disse faktorene, varigheten av virkningene og tilstanden til selve organismen (syrebasebalanse, blodgassnivå).

Kliniske manifestasjoner

Det kliniske bildet av sykdommen avhenger av sykdommens varighet og vaskulær basseng, hvor det overveiende er oppløsning. På grunn av det faktum at foki av iskemi oftest er lokalisert diffus, kan symptomene på sykdommen inkludere flere komponenter.

For tiden, gradering av kronisk cerebrovaskulær patologi med tre grader. Denne delen reflekterer alvorlighetsgraden av de viktigste manifestasjoner og alvorlighetsgrad av sykdommen.

II grad av kronisk cerebrovaskulær patologi er diagnostisert når et fokal symptomkompleks av sykdommen er identifisert. På dette stadiet, oftest:

 • cerebellar syndrom. Det manifesteres av statisk og dynamisk ataksi, ustabilitet i Rombergs stilling, dismetri og krenkelse av koordinasjonstester.
 • pyramidale lidelser. De blir åpenbart i nærvær av parese av lemmer med manifestasjon av patologiske reflekser;
 • strio-pallidarnye brudd. Vanligvis diagnostiseres vaskulær Parkinsonisme med en spesifikk tremor, som "telle mynter" eller "rulle ned piller", øker muskeltonen ved ekstrapyramidal variant og hypokinesi;
 • syndrom av sensoriske lidelser. Oppstår når hjerneledere på overflaten og dyp følsomhet er skadet. Symptomer på hypoestesi, perversjon av følsomhet, hyperpati, reduksjon av todimensjonal-romlig følelse dannes.
 • kognitiv dysfunksjon. Er manifestert patologi av minne, oppmerksomhet, tenkning. For klasse II kronisk iskemi i hjernen er ikke vanligvis en brutto kognitiv tilbakegang.

III grad av kronisk hjernesvikt er diagnostisert med alvorlig kognitiv patologi med utvikling av demens. Pasienter i dette tilfellet, som regel, er desorienterte, ikke kritiske. I denne perioden er symptomene på følelsesmessige forstyrrelser i form av apato-abulisk syndrom og aggressiv oppførsel karakteristisk. Omfattende soner av iskemi kan fungere som et epileptisk fokus med utvikling av periodiske somato-motoriske eller somato-sensoriske paroksysmer. Symptomer på sykdommen på dette stadiet kan praktisk talt ikke kurateres ved medisinering. Hennes behandling er redusert til sosial rehabilitering og miljøtilpasning av pasienten.

Pasienter med kronisk nedsatt cerebral hemodynamikk III grad krever konstant overvåking av slektninger og leger.

Serebral blodstrøm er direkte relatert til kvaliteten på perifer sirkulasjon. Med en reduksjon i hjernens perfusjon, er det mulig å få en klinisk manifestasjon av symptomkomplekset av vaskulære forstyrrelser i periferien. Dermed kan kroniske former for cerebral dyscirculation assosieres med utviklingen av perifert Raynauds syndrom.

Det er begrepet "innledende manifestasjoner av cerebral sirkulasjonssykdom". En slik diagnose er kvalifisert i nærvær av subjektive klager, typisk for cerebral dyscirculation, i nærvær av en normal nevrologisk status.

diagnostikk

Det er nødvendig med en rekke diagnostiske prosedyrer for å bekrefte diagnosen. På den ene siden gjør dette det mulig å avklare forekomsten av sykdoms hovedmorfologiske substrat (foki av iskemi), samt å identifisere predisponerende faktorer og omfanget av manifestasjoner. På den annen side kan ytterligere instrumentelle undersøkelsesmetoder utelukke en annen patologi i hjernen, som er i stand til å manifestere et slikt nevrologisk underskudd.

Standarden for diagnostisering av kronisk cerebrovaskulær insuffisiens inkluderer:

 • Bildediagnostiske;
 • angiografi;
 • ultralyd skanning av karene i hodet og nakken;
 • daglig overvåking av parametere av perifert arterielt trykk;
 • elektrokardiagramma;
 • Røntgenundersøkelse av livmorhalsen;
 • analyse av lipidspektrum av blod;
 • koagulasjon;
 • glykemisk profil.

behandling

Kroniske former for forstyrrelser i cerebral blodstrøm, som regel, er gjenstand for ambulant behandling. Dekompenserte typer patologi med økt sannsynlighet for å utvikle akutte cerebrovaskulære komplikasjoner blir innlagt på sykehuset.

Behandling av mangel på cerebral blodtilførsel bør korrigere risikofaktorene for sykdommen og hindre dens progresjon. For å gjøre dette, aktivere kompenserende mekanismer for å gjenopprette blodstrømmen. Hovedbehandlingen er rettet mot årsakene til sykdommen og utvinningen av cerebral perfusjon.

For å normalisere bakgrunnen for utviklingen av kronisk mangel på cerebral sirkulasjon,

 • antihypertensiva;
 • lipidsenkende behandling;
 • antiblodplatemidler.

Behandling med disse stoffene antar deres konstante mottak. Etiotrop behandling av kronisk cerebral iskemi er ikke brukt som kursbehandling.

For å stabilisere pasientens tilstands bruk:

 • antioksidanter;
 • neyrotrofiki;
 • vaskulære beskyttelsesmidler for å forbedre både sentral og perifer blodstrøm;
 • nootropic drugs;
 • metabolske midler.

Grunnleggende behandling er supplert med symptomatiske midler for nivellering av de enkelte komponentene i kliniske manifestasjoner av sykdommen (analgetika, antikonvulsiva midler).

Den omfattende behandling I og II graders kroniske cerebrovaskulære sykdommer, og cerebrale distsirkulyatsii innledende manifestasjoner inkluderer fysioterapi, massasjeterapi, slik at for å stoppe moderat uttrykt symptomer.

Kronisk cerebral iskemi er en alvorlig nevrologisk patologi med ugunstige konsekvenser uten rettidig behandling. Prognosen avhenger direkte av sykdommens varighet, graden av fremdrift og tilstrekkelig behandling av den foreskrevne behandlingen. Å unngå utvikling av akutte cerebrovaskulære lidelser og vaskulær demens vil tillate kompetent behandling og overholdelse av de grunnleggende regler for forebygging (riktig kosthold, moderat fysisk aktivitet, vanlig medisinsk undersøkelse).

Hvordan behandle cerebrovaskulære ulykker

Etter 40-50 år akkumuleres byrden av problemer og sykdommer gradvis. Noen av dem kan løses på bekostning av en sunn livsstil, ernæring og spenningsendringer, men når forstyrret cerebral sirkulasjon, må behandlingen være spesifikk, avhengig av typen av sykdom (akutt eller kroniske lidelser), så vel som på alvorlighetsgraden og tilstedeværelsen av visse symptomer og komplikasjoner.

Ifølge WHO-data er patologier forbundet med fartøy, særlig akutte, den viktigste årsaken til funksjonshemming og død hos relativt unge pasienter.

Progressive symptomer på kroniske lidelser uten medisinsk intervensjon gradvis over flere år, fører til progressiv demens som et resultat av dannelsen av DEP (vaskulær encefalopati), med lidelser som mental aktivitet, den kognitive funksjon og motoriske handlinger, følsomhet og koordinasjon. I denne forbindelse er viktig spørsmålet om hvordan man skal behandle sykdommen i nærvær av akutte eller kroniske lidelser, etter hvert utvikler seg unormalt. Disse problemene blir behandlet nevrokirurger, nevrologer og terapeuter som står overfor slike pasienter.

Brudd på hjernecirkulasjon: symptomer, behandling av akutte og kroniske former

Hvis symptomene på denne patologien dannes, utføres terapien utelukkende i et stasjonært miljø under tilsyn av leger og medisinsk personell. Dette er viktig for ikke å gå glipp av dyrebar tid og minimere graden av skade på nervesystemet ved hematom eller iskemi. Dersom anrop av en ambulanse og levering av en pasient med mistanke om slag er innen de første 4-6 timene, vil spådommer for videre behandling og rehabilitering være gunstigst. I denne perioden er det mulig å aktivisere lys av tromben eller for å stoppe blødning i rupturens område, noe som vil redusere alvorlighetsgraden av lesjonen og dens størrelse.

Til å begynne med, la oss se på de grunnleggende prinsippene for hvordan å behandle cerebrale blodstrømssykdommer. Disse inkluderer en nødsituasjon for mistenkte slag og sykehusinnleggelse i en nevrologisk avdeling eller ICU (intensivavdeling).

 • I første fase utføres handlinger for å opprettholde vitale funksjoner i alle indre organer, spesielt kardiovaskulærsystemet og lungeventilasjon, trykkregulering er viktig, slik at skade ved slag eller TIA (forbigående iskemisk angrep) ikke øker.
 • Viktige prosedyrer for å bekjempe hevelse og hevelse i hjernen, for å sikre full funksjon av skjellene. Korrigering av vann-salt metabolisme forstyrrelser utføres på grunn av administrering av løsninger, vedlikehold av vaskulær tone og fjerning av deres spasmer, korreksjon av reologiske og koagulerende egenskaper av blod.
 • I fremtiden er terapien rettet mot å eliminere årsaken som forårsaket alle endringene som har skjedd, og for forebygging av tilbakefall utføres rehabiliteringstiltak i nærvær av motoriske, sensoriske eller kognitive forstyrrelser.

I nærvær av symptomer på kronisk lidelse utføres behandling på en komplisert måte, med innflytelse på den underliggende årsaken til problemet og på normalisering av blodstrømmen i arteriene og venene til alle organer. Formålsfullt brukte stoffer: inne, intramuskulært, intravenøst.

Komplekset av prosedyrer bør nødvendigvis omfatte midler som normaliserer blodtrykket:

 • grunnleggende terapi;
 • midler til forebygging av kriser.

Det er også viktig å redusere kolesterol og atherogene lipidfraksjoner - "skadelige" fett som bidrar til dannelsen av kolesterolplakk på innsiden av karene. Blant fysioterapiteknikken anbefales magnetoterapi.

Gjennomføring av slike tiltak forbedrer indeksene av arterielt trykk, tilstanden til blodkar, normaliserer blodstrømmen og bidrar til å stabilisere indeksene. I denne forbindelse, gradvis bedre søvn og generelle helse, eliminere hodepine og svimmelhet, tinnitus og andre symptomer forbundet med sykdommen.

Trenger en fullstendig overhaling av dietten, inkludert korrigering av overvekt er ofte ledsaget av høyt blodtrykk og forstyrrelser av blodtilførsel, er terapi supplert med regime øyeblikk, uteksaminert trening og fysioterapi, psyko forebyggende tiltak, sedasjon og eliminering av mulig kognitiv svikt (øvelser for å trene hukommelse, tenkning, lese bøker, løse kryssordene).

Akutte hjertesirkulasjoner: symptomer og behandling

Når den akutte hodepine, nummenhet i kroppen, ansikts lammelse, lemmer, sykdomsfølelse, tap av bevissthet og kvalme, oppkast, bør du umiddelbart ringe en ambulanse for å bringe pasienten til sykehuset og ingen forsøk på selvmedisinering, spesielt med tradisjonell medisin eller ulike utradisjonelle metoder. Det kan gå tapt verdifull tid, noe som truer uopprettelige konsekvenser.

I den akutte perioden gjennomføres alle nødvendige tiltak permanent, men i fremtiden er rollen som pårørende og personen som er rammet av problemene stor.

Når hjernesirkulasjonen forstyrres, velges behandling og preparater individuelt. I samsvar med kliniske standarder, følgende
grupper av medisiner:

 • nevroprotektorer, som bidrar til å gjenopprette arbeidskapasiteten til celler;
 • beroligende midler, eliminere stress og nød, frykt for død og funksjonshemning;
 • multivitamin, spesielt inneholdende komplekser av B-vitaminer, som bidrar til å gjenopprette nervegiringen av de områdene som delvis overtok funksjonene til de berørte områdene;
 • preparater av venotonisk virkning, normalisering av utstrømningen av blod gjennom venøse kar og reduksjon av hevelse i hjernen;
 • legemidler med vasodilaterende (vasodilaterende) effekt;
 • antioksidanter som bidrar til å beskytte celler mot hypoksi og effekten av frie radikaler og aggressive forbindelser.

Virkningen av alle legemidler er rettet mot å forbedre tilstanden til celler ved å beskytte mot hypoksi og skade, forbedre ernæring og arbeid. Doser og en bestemt kombinasjon velges av legen, basert på pasientens alder, alvorlighetsgraden av sykdommen og pasientens generelle tilstand. Det er viktig å ta hensyn til tilstedeværelsen av samtidig patologi og årsaken som har blitt et utgangspunkt i sykdommen. Utvinningen vil bli lang og faset, etter uttømming fra sykehuset, en rehabiliteringsperiode er nødvendig og deretter støttende terapi gjennom livet.

Oppfølging av sykdomsbehandling

Så opptatt periode bak, og etter utskrivning fra sykehuset reiser spørsmålet om hva de skal behandle cerebrovaskulær sykdom i fremtiden, under restitusjonsfasen. Behovet for konstant, blant annet medisinsk overvåking av nivået av blodtrykket og koagulering, den generelle tilstanden av indre organer og funksjoner. Fra og med tidlig rehabilitering, fortsatt på sykehuset og deretter hjemme eller i sanatorium viser fysioterapi selvfølgelig å hjelpe i restaureringen av forstyrret motorikk, koordinasjon og muskel tone etter en langvarig sengeleie.

Kurset kan inneholde

 • terapeutisk massasje;
 • ortopedisk korreksjon;
 • psykoterapi.

ХНМК: behandling

I nærvær av permanente eller forbigående symptomer på kroniske hjernesirkulasjonsforstyrrelser, vil behandlingen være lang, livslang og med sikte på å bremse utviklingen i kran forbundet med hypoksi og mangel på celle ernæring. Det er viktig å utføre alle tiltak for å beskytte nevroner fra frie radikaler og hypoksiske lesjoner, for å aktivere metabolske prosesser på nivået av cortex og subcortical, stamformasjoner, for å normalisere blodstrømmen gjennom karene. Legen velger preparater individuelt, mottak av dem utføres strengt under kontroll av vitale indikatorer.

I tillegg til grunnleggende terapi kan pasienter som har dårlig, utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjernen, suppleres (kun i samråd med legen eller i samsvar med formålet) ved bruk av folkemedisin og urtemedisin. Med de viktigste medisinene er det anbefalt urtemedisiner - samlingen av urter for normalisering av vaskulær tone og blodstrøm, middel for naturlig opprinnelse - biavlprodukter.

Dietten er vist med en nedgang i kaloriinnholdet i mat for å bekjempe overflødig vekt og tiltak for å redusere total kolesterol og atherogen fett (lav og svært lav tetthet lipoproteiner). Hvis ineffektiviteten til matkorreksjonen alene er vist, utpekes spesielle preparater av statin-gruppen, som utnevnes over en lengre periode.

Metoder for rehabilitering og restorativ behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Medisiner kan stoppe sykdommens fremgang, men kan ikke gjenopprette evnen til å bevege seg eller kognitive funksjoner av stoffet kan ikke. Derfor er det viktig å gjennomføre et kurs for rehabilitering som vil bidra til å eliminere eller redusere alvorlighetsgraden av problemer med lemmer, bevegelse og atrofi av muskler.

Når du gjenoppretter for å komme tilbake, trenger kroppens tapte funksjoner tålmodigheten og utholdenheten til personen og hans familie, som må gjennomføre spesielle kurs for massasje og gymnastikk i flere måneder.

Det er et klassisk øvelsesøvelse utført ved hjelp av menneskelige hender eller simulatorer, som hjelper til med å lære nye bevegelsesmønstre, danner nye betingede refleksforbindelser i hjernen. Faktisk lærer en person å bevege seg igjen, opprettholde balanse og tone i muskelgrupper. I utviklingen av rehabiliteringsbehandling deltar rehabilitatorer, kinesioterapeuter, massører og nevrologer.

Eksperter velger et enkelt program, overvåker overførbarheten og fremdriften i gjenopprettingsfunksjoner.

Ekstra rehabiliteringstiltak

Etter hvert som akutte symptomer elimineres, blir terapi supplert med respiratorisk gymnastikk, utført rett i senga når pasientens tilstand forbedrer seg. Komplekset med øvelser er rettet mot å forbedre oksygeninnholdet av vev, inkludert muskler, for å lindre muskelspenning etter gymnastikk og massasje, og forbedre den generelle følelsesmessige tonen.

I nærvær av langvarig sengen hviler preparatene i full skala som er nødvendig for å hindre alvorlige komplikasjoner - kongestiv lungebetennelse, leddkontrakt og trykksår. Det er viktig å hele tiden endre pasientens stilling, inkludert forstyrrelser i magen, og det er også nødvendig å sette ruller og puter under bena og baksiden. Bruk i prosessen med å ta vare på spesielle hygieneprodukter, kosmetiske preparater, medisinske apparater gjør at du kan holde huden på en lykkelig pasient i god stand.

Still spørsmål til legen

Det var spørsmål om emnet "Hvordan behandle cerebrovaskulær ulykke"?
Spør legen din og få en gratis konsultasjon.

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon: tegn og behandling

Kronisk cerebral sirkulatorisk insuffisiens (HNMK) er en langsomt progressiv patologi, som fører til en konstant oksygenmangel margceller og næringsstoffer.

Avhengig av hvilke deler av hjernen som har mest, manifesterer sykdommen sig i ulike nevrologiske, nevropsykologiske patologier. Forstyrrelse av hjernefunksjoner er sekundær mot bakgrunnen av endringer i hjernekonstruksjoner - brennende eller spredte lesjoner forekommer i dem.

Når innsnevringen eller overlapper en av cerebral vaskulær aterosklerotisk plakk eller trombe, oppstår blodstrøm forstyrrelse. Som et resultat er energiressurser utmattet for å sikre hjernens funksjon, akkumulere skadelige stoffer. Dette fører til forstyrrelse av lokale metabolske prosesser. I fremtiden dannes en sone for substitusjon av medulla med arrvæv.

Årsakene til utviklingen av kronisk cerebral iskemi er oftest:

 • aterosklerotisk lesjon av cerebrale (cerebrale) kar
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hypertensiv sykdom eller episoder av hypertensjon.

De sekundære årsaker inkluderer unormal deformasjon av nakkesøylen, diabetes og andre endokrine forstyrrelser, blodsykdommer, cerebral revmovaskulit, venøs insuffisiens, vaskulære misdannelser i hjerne og hjerte. Enhver patologisk prosess som påvirker karene og smalker lumen, er potensielt årsaken til utviklingen av kronisk HNMK.

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon er forskjellig fra den akutte, hvilken diameter fartøyene påvirkes. Dersom en av hovedarteriene, er det utviklet vaskulære ulykker det er involvert i patologien - hjerne slag - en tilstand med alvorlige symptomer og dårlig prognose. I HMNK lider små arterier og kapillærer. Som et resultat dannes mange små foci på ulike tidspunkter, eller hjernen lider som en helhet. Kliniske manifestasjoner i dette tilfellet utvikles gradvis, med akkumulering av endringer.

Basert på pasientklager og objektiv forskning utmerker seg følgende syndrom:

 • asthenisk syndrom - økt utmattelse, følelsesmessig labilitet, søvnforstyrrelser;
 • cephalgic - hodepine som forekommer minst en gang i uken i minst tre måneder:
 • syndrom av diffuse nevrologiske symptomer - uuttrykte nevrologiske tegn åpenbart av sikte undersøkelsen: asymmetri ansiktsmusklene, sene reflekser i kraft forskjell på venstre og høyre, svekkelse av pupill-reaksjon;
 • vestibulo cerebellar syndrom - ustabilitet i å gå, svimmelhet, koordinasjonsforstyrrelser;
 • pseudobulbar - symptomer forbundet med nedsatt svelging og artikulasjon;
 • ekstrapyramidalt syndrom - avdelingen som forbinder ryggmargen og hjernen er berørt, det er skjelving av hode og hender, handlingene er bremset, stivheten i musklene utvikles;
 • syndrom av vaskulær demens (demens) - et brudd på intelligens, minne, vilje.

Ved utvikling av kronisk hjerneinsuffisiens utvikles sjelden ett syndrom alene. Siden hjerneskade er forbundet med systemisk vaskulær patologi, er det vanlig. Derfor, når man diagnostiserer en diagnose, snakker man om et dominerende syndrom.

Som skaden på individuelle små områder i hjernen, blir deres funksjon skiftet til nærliggende, normalt fungerende avdelinger. Det er kompensasjon for svekket hjernevirksomhet. Når en stor mengde hjernemateriell påvirkes, oppstår en kompensasjonsfeil - symptomer vises og fremgang.

Hvis eksacerbasjonen av bakgrunnssykdommen elimineres i tide (for eksempel, blodtrykket avtar under en krise), og hjernecellene blir "vedlikeholdt", kan endringene reverseres. Hvis hjelpen leveres senere, blir endringene beholdt.

Det er tre stadier av kronisk hjerneinfarkt:

 1. 1. Kompensasjon - den subjektive symptomatologien er iboende. Klager om langvarig hodepine, tinnitus, svimmelhet, tretthet, redusert minne og ytelse, uoppmerksomhet, deprimert tilstand, endring i livsverdier.
 2. 2. subcompensation - bli ustø når han går, uklar tale, skjelving fingre, ukontrollert latter og gråt, lider faglig minne, er forstyrret orientering i terrenget markert redusert kritikk til seg selv. Ikke utelukke forekomsten av forbigående iskemiske angrep (angrep som ligner slagtilfelle, men foregår mot bakgrunnen av behandlingen uten alvorlige konsekvenser), svingninger i blodtrykket.
 3. 3. Dekompensasjon - på dette stadiet av klager er pasientene svært få, i lys av mangel på kritikk. Objektive lidelser i følsomhet, brutal lammelse og parese, nedsatt funksjon av bekkenorganene (hyppig vannlating) bestemmes objektivt. I de fleste tilfeller er det allerede en historie med slag.

Vanligvis vokser statlighetsgraden gradvis over flere år og tiår. I undersøkelsen avslører nevrologeren ofte endringer som er tilstede samtidig i første og andre eller andre og tredje fase.

Ved undersøkelse av en pasient med kronisk cerebral insuffisiens, bør den primære patologiske prosessen først bestemmes, noe som resulterte i forstyrrelser i blodtilførselen til hjernen. Dette avhenger av etiologisk behandling (med sikte på å eliminere årsaken til sykdommen).

Det første trinnet er en grundig undersøkelse av pasienten undersøkelsen, noe som resulterte i estimerte klager, historie av sykdommer, særlig av livet, komorbiditet, tidligere sykdommer, kirurgi, traumer, familiehistorie. I laboratoriedata bestemmes diagnostisk verdi av definisjonen av lipidprofilen, blodglukosenivået og koagulasjonshastighetene.

Ved hjelp av instrumentelle forskningsmetoder bestemmes endringer i kardiovaskulærsystemet av EKG, Echo-KG. For å visualisere hjernens kar, bør ultralyddopplerografi utføres, og for grundig analyse av patologien til hjernestrukturer - datamaskin og magnetisk resonansbilder.

Det er en rekke sykdommer som manifesterer lignende syndromer.

Differensiere kronisk cerebral iskemi med borderline psykiske lidelser, endogene psykoser i tidlig stadium, konsekvensene av hjerneskade, onkologiske sykdommer. Den største kompleksiteten for diagnose er representert ved neurodegenerative sykdommer (ikke forbundet med vaskulære lesjoner), spesielt hvis de blir ledsaget av endringer i psyken. Det er Alzheimers, Parkinsons og noen andre.

Først av alt er det nødvendig å påvirke pasientens livsstil. Det er nødvendig å observere normalisert fysisk aktivitet, nektelse fra røyking og bruk av alkohol.

Diet - tabell nummer 10c for Pevzner. I henhold til denne dietten utelukker forbruket av høy kolesterol matvarer (fettholdig kjøtt, hermetikk, kjøtt, bakeri-produkter), øker - mat som er rik på fiber (frukt, grønnsaker). Maten er tilberedt for et par eller småkoke. Mengden daglig væske og salt som forbrukes er begrenset. En dag krever 5-6 måltider i moderasjon. Siste mottak er 3 timer før sengetid.

Patogenetisk terapi består i behandling av den underliggende sykdommen (koronar hjertesykdom, arteriell hypertensjon, diabetes mellitus), inkluderer flere grupper av rusmidler.

De er utformet for å påvirke vaskulære risikofaktorer, korreksjon av blodtrykk. Legemidlet eller en kombinasjon derav, så vel som dosen, velges individuelt. Til denne gruppen medisiner er:

 • inhibitorer av angiotensin-konverterende enzym (ACE) - kaptopril, lisinopril, enalapril, perindopril;
 • beta-blokkere: anaprilin, metoprolol, oksprenolol, talinolol;
 • kalsiumantagonister: verapamil, nifedipin, nimodipin;
 • diuretika (spironolakton, hypotiazid).

Normalisering av blodkolesterolnivået består i å senke nivået av lavdensitetslipoproteiner, korrigere hypertriglyseridemi, og øke nivået av lipoproteiner med høy tetthet. Spesielt viktig er den atherogene indeksen - en beregnet indeks som reflekterer kolesterolets evne til å danne plakk. For behandlings anvendt statiner - Introduksjon Legemidler som påvirker kolesterol (atorvastatin, rosuvastatin, simvastatin) og fettsyre sekvestreringsmidler (kolestyraminagglomerater).

De reologiske egenskaper for blodet blir forbedret ved hjelp av antiblodplatemidler (dipyridamol, lav dose aspirin), antikoagulerende (warfarin). Bruk av disse legemidlene bør utføres med regelmessig overvåkning av blodkoagulasjon.

For å forbedre blodtilførselen, foreskrive legemidler som utvider hjernebruskene - Vinpocetine, Cinnarizine.

For å forbedre metabolske prosesser i forhold til mangel på næringsstoffer og oksygen i hjernevævet, brukes neproprotektorer - piracetam, biogene stimulanter, B-vitaminer.

Hvis nevrose lignende tilstander og søvnforstyrrelser foreskrive medisiner gruppe beroligende midler og sedativa: Phenazepam, anstrøk av vendelrot, motherwort, peon. For å eliminere svimmelhet, brukes preparater av betagistiner.

Kirurgisk behandling av kronisk hjerneblodsirkulasjonssvikt er mulig ved okklusjon av hjernebeholderen med trombose eller plakk. Det anbefales også å eliminere provokerende faktorer, som for eksempel deformiteter i ryggraden og thoraxen.

Forebygging bør begynne i tidlig alder. Å gjøre sport hjelper til med å unngå hypodynami, forbedre blodsirkulasjonen i hjernen og øke kroppens generelle motstand mot sykdom. En viktig rolle er spilt av forebygging og behandling av samtidige patologier, som er risikofaktorer for forekomst av cerebral sirkulasjonssuffisiens.

Ved den første utviklingsstadiet er behandlingen for kronisk cerebral iskemi en relativt gunstig prognose for helse.

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon: symptomer og behandling

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon (CNMK) er hjernesvikt, preget av langsom progresjon. Det er en av de vanligste patologiene i nevrologisk praksis.

Etiologiske faktorer

Årsaken til utviklingen av insuffisiens, spesielt vanlig hos eldre pasienter og senil alder, er liten eller diffus skade på hjernevæv. Det utvikler seg mot bakgrunnen av langvarige problemer med cerebral sirkulasjon, som med CNS-iskemi, blir oksygen og glukose ikke mottatt nok.

De vanligste årsakene til kronisk iskemi er:

En av de etiologiske faktorene er anomalier i utviklingen av aortabuen og karene i nakken og skulderbeltet. De kan ikke føle seg til utviklingen av aterosklerose og hypertensjon. En viss verdi er knyttet til kompresjonen (kompresjonen) av karene ved benstrukturer (med krumning av ryggraden og osteokondrose) eller av svulster.

Blodsirkulasjon kan forstyrres og som følge av innskudd av et spesifikt protein-polysakkaridkompleks - amyloid på vaskulære vegger. Amyloidose fører til dystrofiske forandringer i blodårene.

Hos eldre mennesker blir lavt blodtrykk ofte en av risikofaktorene for HNMK. Med det, er arteriosklerose, det vil si skade på de små arteriene i hjernen, ikke utelukket.

Symptomer på kronisk hjernesirkulasjonsfeil

Det er viktig å: Blant de viktigste kliniske egenskapene til CNMK er syndrom, oppstart og progressiv kurs!

Det er akseptert å skille mellom 2 hovedstadier av kronisk hjerneiskemi:

 1. innledende manifestasjoner;
 2. karsirkulatorisk encefalopati.

Den første fasen utvikler seg med en reduksjon i blodstrømmen (strømning) fra normale verdier på 55 ml / 100 g / min til 45-30 ml.

Typiske klager hos pasienter:

 • økt tretthet;
 • kortvarige episoder av svimmelhet;
 • søvnforstyrrelser (søvnforstyrrelser om natten og døsighet i løpet av dagen);
 • periodisk følelse av tyngde i hodet;
 • minneverdigelse;
 • reduserer tempoet i å tenke;
 • nedsatt syn;
 • episoder av hodepine;
 • forbigående følelse av ustabilitet når du går (ubalanse).

I de tidlige stadier av utviklingen av cerebral blodstrømssuffisiens, oppstår symptomer etter fysisk anstrengelse eller psyko-nomjonell stress, sult og drikking.

I løpet av undersøkelsen er det ikke tegn på brennpunktsendringer i CNS ved bestemmelse av nevrologisk status. Spesielle nevropsykologiske tester tillater oss å identifisere forstyrrelser i funkjonsfunksjonene (i lysform).

Vennligst merk: Årlig i vårt land diagnostiseres opptil 450 000 tilfeller av akutt cerebrovaskulær ulykke - slag. Vaskulær demens er gjenstand for varierende data fra 5% til 22% av eldre og senile pasienter.

Dysirkulatorisk encefalopati (DE) utvikler seg mot bakgrunnen av en nedgang i strømningshastigheten for blodstrømmen til 35-20 ml / 100 g / min. Endringer skjer vanligvis som følge av generelle vaskulære patologier.

Vennligst merk: signifikante endringer i hemodynamikk er notert om det er en innsnevring av hovedkarene til 70-75% av normen.

Skjemaer av DE:

 • venøs;
 • hypertensjon;
 • aterosklerotisk;
 • blandet.

Dyscirculatory encephalopathy er delt inn i 3 trinn, avhengig av graden av nevrologiske symptomer.

Tegn på 1. trinn:

 • minnefunksjon (problemer med å huske ny informasjon er notert);
 • redusert evne til å konsentrere seg;
 • reduksjon i mental og fysisk ytelse;
 • høy tretthet;
 • kjedelig hodepine (cephalgia), økende med psykomotoriske erfaringer og psykisk stress;
 • problemer med å bytte fra en oppgave til en annen;
 • hyppig svimmelhet;
 • shakiness når du går;
 • søvnløshet;
 • forverring stemning;
 • emosjonell ustabilitet.

Arbeidsevnen til pasienter med 1. trinn er bevart. Under den nevrologiske undersøkelsen oppdages moderat minneverdigelse og redusert oppmerksomhet. Reflekser er moderat forhøyet; deres intensitet til høyre og venstre er noe annerledes.

Tegn på 2. trinn:

 • progression av minneforstyrrelser;
 • alvorlig forverring av søvn;
 • hyppig cephalalgi;
 • forbigående svimmelhet og ustabilitet i oppreist stilling;
 • mørkere øynene når kroppens stilling endres (stigende);
 • touchiness;
 • irritabilitet;
 • reduserte krav;
 • sakte tenkning;
 • patologisk oppmerksomhet til mindre hendelser;
 • åpenbar innsnevring av interessekretsen.

For den andre fasen kjennetegnes ikke bare av nedgangen i arbeidskapasitet (II-III gruppe av funksjonshemming), men også av problemer med pasientens sosiale tilpasning. Under studiet av nevrologisk status avsløres vestibulo-cerebellarforstyrrelser, fattigdom og bremsing av aktive bevegelser med en bestemt økning i muskeltonen.

Tegn på tredje fase:

 • psykiske lidelser, økende demens (demens);
 • tearfulness;
 • uforsiktighet;
 • epileptiske anfall (ikke alltid);
 • en markert nedgang i selvkritikk;
 • patologisk mangel på vilje;
 • svekkelse kontroll over sphincters (ufrivillig vannlating og avføring);
 • hyppig døsighet etter å ha spist

Vennligst merk: for pasienter på dette stadiet av patologisk utvikling er svært karakteristisk for triaden av Vinshida, dvs. en kombinasjon av hukommelsessvikt, hodepine og episoder av svimmelhet.

Pasienter med stadium 3 av dyscirculatory encephalopathy er deaktivert; de får en gruppe funksjonshemninger.

diagnostikk

Diagnosen er basert på det kliniske bildet, pasientklager og resultatene som er oppnådd i studien av hjernen og blodårene.

Vennligst merk: Det er et omvendt forhold mellom antall klager pasienten har for å redusere evnen til å huske og graden av alvorlig kronisk iskemi. Jo mer et brudd på kognitive funksjoner, jo mindre klager.

Under undersøkelsen av fundus oppdages misfarging av optisk nerveplate og atherosklerotiske endringer i karene. Når palpasjon bestemmes av komprimering av arterier som fôrer hjernekaroten og tidsmessige.

Blant de instrumentelle metodene for forskning, som nødvendigvis brukes til å verifisere diagnosen, inkluderer:

 • Doppler;
 • angiografi;
 • rheoencephalography med ekstra prøver;
 • radiografi av aorta og andre store fartøyer;
 • MR i hjernen og karene i "cerebral basin" (den viktigste metoden for neuroimaging);
 • elektroencefalografi.

Ytterligere data er oppnådd ved laboratorietester på metabolisme av lipidforbindelser, fjerning av elektrokardiogrammet og biomikroskopi av konjunktivarbein.

Det er viktig å: Aterosklerose av cerebral fartøy er ofte kombinert med aterosklerotiske skader av benarterier og koronarbein.

Oppgaven med differensialdiagnose er utelukkelsen av hjernesykdommer som ikke har en vaskulær etiologi. Det er kjent at funksjonene i sentralnervesystemet kan brytes igjen ikke på grunn av diabetes mellitus, lesjoner i luftveiene, nyrer, lever og fordøyelseskanaler.

Tiltak for behandling og forebygging av KNMK

Ved identifisering av de første symptomene på kronisk hjerne-iskemi anbefales det å regelmessig gjennomføre en omfattende kursbehandling. Det er nødvendig å forhindre eller sakte utviklingen av patologiske forandringer.

Primærforebygging av HNMK er i kompetanse av spesialister i generell praksis - familiedoktorer og distriktsterapeuter. De bør utføre forklarende arbeid blant befolkningen.

Hovedforebyggende tiltak:

 • overholdelse av et normalt kosthold
 • gjør justeringer i kostholdet (reduserer mengden karbohydrater og fettstoffer);
 • rettidig behandling av kroniske sykdommer;
 • avvisning av dårlige vaner
 • regulering av arbeidsforhold, samt søvn og hvile;
 • sliter med psykomotisk overstyring (stress);
 • aktiv livsstil (med dosert fysisk aktivitet).

Det er viktig å: primær forebygging av patologi bør begynne så tidlig som ungdomsårene. Hovedretningen er eliminering av risikofaktorer. Det er nødvendig å unngå overeating, hypodynamia og stress. Sekundær forebygging er nødvendig for å forhindre episoder av akutte forstyrrelser i cerebral blodstrøm hos pasienter med diagnostisert kronisk iskemi.

Behandling av vaskulær insuffisiens forutsetter rasjonell farmakoterapi. Alle legemidler skal bare foreskrives av den lokale legen eller en spesialist, under hensyntagen til den generelle tilstanden og de individuelle egenskapene til pasientens kropp.

Pasienter som får kursen er vist vasoaktive medikamenter (cinnarizin, Cavinton, Vinpocetine), anti-sklerotiske midler og antiblodplatemidler for å redusere blod viskositet (acetylsalisylsyre, aspirin, og D. Curantil t.). I tillegg er antihypoksanter foreskrevet (for å bekjempe oksygen sult av hjernevæv), nootropics og vitaminkomplekser (inkludert vitaminer E og B). Pasienten anbefales å ta nevrobeskyttende legemidler, som inkluderer aminosyrekomplekser (Cortexin, Actovegin, Glycine). For å bekjempe noen sekundære lidelser fra sentralnervesystemet, kan en lege ordinere medisiner fra en gruppe beroligende midler.

Det er viktig å: Av stor betydning er antihypertensiv terapi for å opprettholde blodtrykk ved 150-140 / 80 mmHg.

Det er ofte nødvendig å velge flere kombinasjoner av legemidler dersom pasienten er diagnostisert med aterosklerose, hypertensjon og (eller) koronarinsuffisiens. Innføringen av visse endringer i standardbehandlingsregimet er nødvendig i sykdommer i det endokrine systemet og metabolske sykdommer - diabetes, tyrotoksikose og fedme. Både den behandlende legen og pasienten bør huske: å ta medisinen følger hele kurset, og etter en pause på 1-1,5 uker for å starte en annen medisins forlengelse. Hvis det er et tydelig behov for å bruke forskjellige stoffer på en dag, er det viktig å holde et tidsintervall på minst en halv time mellom metodene. Ellers kan deres terapeutiske aktivitet reduseres, og sannsynligheten for utvikling av bivirkninger (inkludert allergiske reaksjoner) - øker.

Personer som har kliniske symptomer på cerebral sirkulasjonsmangel, anbefales å avstå fra å besøke bad og badstuer for å unngå overoppheting av kroppen. Det er også tilrådelig å redusere tiden i solen. En viss fare er oppstigningen til fjellene og bo i områdene som ligger over 1000 m over havet. Det er nødvendig for fullstendig å gi opp nikotin og alkohol-holdig drikk forbruket blir minimalisert (ikke mer enn 30 ml av "ren alkohol" per dag). Forbruket av sterk te og kaffe bør reduseres til 2 kopper (ca. 100-150 ml) per dag. Overdreven fysisk aktivitet er uakseptabel. Før en TV eller PC-skjerm, ikke sitte mer enn 1-1, 5 timer.

Plisov Vladimir, medisinsk anmelder

4,898 visninger totalt, 4 visninger i dag

Les Mer Om Fartøyene