Nevrologisk dystoni av hypotonisk type

Komplekset av nevropentiske symptomer som oppstår på grunn av ulike provokasjonsfaktorer kalles nevrologisk dystoni. Sykdommen begynner ofte i pubertal alder, når hormoner er aktive. Nevrologisk dystoni (NDC) reduserer livskvaliteten, og krever derfor behandling.

Hva er NDC for hypotonisk type

Patologi er en hyppig form av vegetativ dystoni. Det oppstår når normal regulering av vaskulær tone er forstyrret. Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni (kode for ICD-10) er løst hos 25-80% av moderne skolebarn, men forekommer sjelden hos personer eldre enn 40 år. Sykdommen anses ungdom, fordi den går tilbake til barndommen. Følgende typer neurokirkulatorisk dystoni utmerker seg:

 1. Cardinal. Det manifesteres ved brudd på hjertemuskelen.
 2. Vaskulær. Ledsaget av skarpe hopp i blodtrykk.
 3. Hypertensive. Karakterisert av økt blodtrykk.
 4. Hypotonisk (hypotensiv). Det er en vedvarende nedgang i blodtrykket.
 5. Blandet. Kombinerer alle de ovennevnte symptomene.

Årsaker til neurokirkulatorisk dystoni

Det autonome nervesystemet (VNS) er ansvarlig for tilkoblingen av alle vev og organer til sentralnervesystemet. Den støtter tilpasningen av organismen til ytre forhold. Cardiopsychoneurosis hypoton typen er et resultat av en ubalanse i det autonome nervesystemet, når det er en dysfunksjon i det sympatiske eller parasympatiske sin avdeling. En impuls til utviklingen av sykdommen kan tjene som følgende faktorer:

 • arvelighet;
 • sosialt miljø (holdninger på jobb, i familien);
 • egenskaper av temperament;
 • hormonelle lidelser;
 • craniocerebral trauma;
 • endring i klimatiske forhold;
 • stort fysisk eller psykisk stress;
 • infeksjoner og allergiske sykdommer.

Hvordan er hypothyroidism av VSD

I formuleringen av diagnosen tas hensyn til symptomer som en undertrykt sinnstilstand, generell svakhet, uvilje til å delta i daglige aktiviteter. Nevrologisk dystoni er en svært ubehagelig diagnose, da den er ledsaget av hyppig hodepine, svimmelhet, mangel på lyst til å bevege seg. Symptomatologien til NDC på hypotonisk type ligner tegn på mange nervesykdommer, derfor er det sjelden vurdert som en uavhengig patologi.

Cardialgia syndrom

Hos neurosirkulatorisk dystoni er hypotonisk type hos 90% av pasientene hjertesyndrom. Når du har oppstått, er kardialgi fastgjort ved hjelp av en betinget refleks eller en mekanisme for automatisk forslag. Mønsteret av smerteangrep med NCD av hypotonisk type er fraværende, men provoserer deres stressende situasjon, overdreven fysisk belastning. Det er en langsom hjertefrekvens og smerte i hjertet, som kan være av forskjellige etiologier:

 1. klemming;
 2. verkende;
 3. intens brennende;
 4. paroksysmal.

Lavt trykk

Lavt blodtrykk i NDC er ikke lavere enn normalt, men en tilstand hvor pasienter lider av alle. Dette er kroppens indre reaksjon til langvarig stress. Hjertet begynner å pumpe blodet verre, på grunn av hvilke pasienter som klager over lavt puls og blodtrykk, konstant frykt, panikk-engstelige tanker. Den mentale tilstanden hos pasienter med hypotonisk type VSD i lang tid er i diskord med omverdenen.

Lokal hyperhidrose

Et annet symptom på hypotonisk dystoni er økt svetting av hender og føtter. Ved normal funksjon av nervesystemet er separasjonen av svette balansert. I NTSD, forårsaket av stress, kronisk tretthet eller konstant stress, blir sympatiske avdelingen styrket, noe som medfører lokal hyperhidrose. Det kan observeres i alle aldre hos menn, kvinner og barn, men er mer vanlig i svangerskapet.

Hvordan diagnostiseres hypotonisk dystoni

Diagnose av sykdommen er ikke lett, fordi symptomene på hypotonisk dystoni også er karakteristiske for andre nervøse patologier. Det finnes flere laboratorieundersøkelser som bidrar til å etablere tilstedeværelse av en pasient med symptomer på GVA-hypotonisk type:

 • X-stråler;
 • funksjonell diagnostikk;
 • MRI;
 • blodprøve.

For å få en nøyaktig diagnose sendes pasienten til konsultasjon til en urolog, gynekolog, kardiolog, psykoterapeut. Resultatene av analysene gir ikke et komplett bilde, derfor hjelper de med å diagnostisere konklusjonene fra de ovenfor nevnte spesialistene. Hvis andre sykdommer ikke ble oppdaget under undersøkelsen, diagnostiseres hypotonisk dystoni.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

Behandling av sykdommen utnevnes først etter å ha avslørt sin årsak. Behandling av neurokirkulatorisk dystoni er basert på psykoterapi, herding. Normalisering av søvn og hvile, lett fysisk anstrengelse og en rekke andre tiltak for å eliminere mentale problemer er vist. Medisinering er tatt strengt i henhold til legenes resept. Utmerkede resultater vil bli vist ved sanatorium-resort behandling, der mot bakgrunn av psykoterapeutisk observasjon brukes slike metoder som:

 1. refleksologi;
 2. balneotherapy;
 3. fysioterapi;
 4. elektroforese;
 5. electrosleep.

Medikamentell behandling av hypotonisk dystoni er rettet mot rask tilbaketrekking av symptomer. Det varer som regel i flere måneder. Når sykdommen er foreskrevet:

 • beroligende midler og beroligende midler;
 • legemidler som øker blodtrykket
 • B-vitaminer for å forbedre funksjonen av hjertemuskelen;
 • beta-adrenoblokker for å redusere kardialgi og takykardi.

Anvendelse av fysioterapi prosedyrer

Hovedmålet med fysioterapi er å korrigere vegetativ regulering og normalisere vaskulær tone. Brukes:

 1. Vasodilatorer. Disse inkluderer natriumklorid, terpentinbad, elektroforese, darsonvalisering.
 2. Tonic. Dette er et kontrastbad, sirkulær dusj, SUF-bestråling.
 3. Avslappende. Jod-brom- eller nålebader, fyto-aromaterapi, elektroslep, paraffinapplikasjoner.
 4. Antiarytmisk. Elektroforese med prokainamid, kaliumklorid, lidokain.

Folkemidlene

NDC på hypotonisk type av enhver form er perfekt behandlet av folkemessige rettsmidler. Hjemme er det lett å forberede infusjoner og urte medisinske urter som fjerner nervesykdommer. Ved bruk av folkeoppskrifter må det tas hensyn til at de krever langvarig bruk:

 1. Rød av rosa rhodiola. 100 g tørr plante, hell 500 ml vodka. På et kjølig sted, vedvarer i 7 dager, risting av og til. Ta 10 dråper tre ganger om dagen i en måned. Dette vil bidra til å normalisere trykket.
 2. Urten av St. John's wort og Angelica. Ta friske urter av hver plante, bland i en andel av 10 (St. John's wort) til 1 (Angelica). Plasser i en beholder, lukk tett, sett i ovnen i tre timer. Bland blandingen, bruk den som te. Ved langvarig bruk vil det gi tonisk effekt for blodårene.
 3. Frukt av rød hagtorn. Brygg 1 spoonful (tabell) av tørket frukt i kokende vann (1 glass). La i 2 timer å infuse, etter filter. Spis 1 ss. l. før du spiser. Har en tilretteleggende effekt under takykardi med nevrokirkulatorisk dystoni.

Diagnose av NDC under graviditet

Søvnløshet, tretthet i morgen, et dårlig minne. Hvis en pasient kommer til en lege med slike klager under graviditeten, blir hun diagnostisert med nevrokirkulatorisk dystoni. Problemet oppstår hovedsakelig på grunn av hormonelle forandringer i kroppen til en kvinne og brudd på regimet. En ung mor kan klage på:

 1. muskel og hjerte smerte;
 2. besvimelse;
 3. kortpustethet;
 4. urimelig frykt og panikkanfall.

Hvis patologien ikke blir behandlet, kan denne tilstanden negativt påvirke tilstanden til fosteret. Å lindre helsetilstanden vil bidra til å normalisere den psykologiske tilstanden. For å gjøre dette må du opprette en daglig rutine, beskytte deg mot stress, ta nødvendige mineralkomplekser og vitaminer. Å lindre spenning og interne problemer bidrar:

 • spesielle pusteøvelser;
 • lange turer i friluft;
 • massasje;
 • aromaterapi;
 • meditasjon.

Kurset og behandlingen av neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

I kardiologi er det en rekke sykdommer som ikke kan tilskrives visse nosologiske former. I henhold til ICD-10 er nevrologisk dystoni ved hypotonisk type et kompleks av vegetative og neurogene lidelser, som fører til patologiske forandringer i kardiovaskulærsystemet. I dette tilfellet er det umulig å oppdage eventuelle strukturelle endringer i endokrine eller nervesystemet. Sykdommen har perioder med forverring og remisjon med et bølgelignende kurs, ofte med en gunstig prognose, siden det ikke er noen utvikling av hjertesvikt.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type

I femtiotalet av forrige århundre foreslo sovjetiske nevroveterne å bruke termen "neurokirkulatorisk dystoni" (NDC) for første gang. Denne verdien kombinerer flere stater som ikke kan skilles inn i en separat nosologisk kohorte. Disse inkluderte asteni, hjerte-neuroser, økt excitability av hjertet, i undersøkelsen som ingen strukturelle abnormiteter i organene ble funnet. Nå har patologien en høy forekomst, men det er å foretrekke hos ungdom og unge under 40 år.

Årsaker til utvikling

Kardiologer bemerker at en tredjedel av alle pasientene som søker hjelp, lider av nevrologisk dystoni. Blant dem er NDC for hypotonisk type syk mer enn halvparten av pasientene. Leger skiller ungdommer hvis nervesystem ikke er tilpasset det ytre miljøet. På grunn av dette kan forskjellige stressende omstendigheter provosere homeostaseforstyrrelser og funksjonell organsvikt. Følgende utviklingsfaktorer skiller seg ut:

 • arvelige egenskaper av organismen;
 • dårlige vaner og ubehagelige sosiale forhold i livet;
 • forvrengt oppførselsmønstre fra utsiden;
 • det kulturelle nivået i samfunnet, som inkluderer tradisjoner og diettregimer, alkoholforbruk, måling av fysisk aktivitet;
 • tidlig begynnelse av seksuell aktivitet;
 • akutt og kronisk følelsesmessig stress;
 • en konstant tilbøyelighet til stress;
 • overgangsalder eller graviditet hos kvinner;
 • langsiktige smittsomme sykdommer;
 • ekstremt tung fysisk aktivitet;
 • negativ påvirkning av miljøfaktorer - stråling, klimaendringer, luftforurensning av industrielle forgiftninger.

Sammen forstyrrer disse faktorene det etablerte arbeidet til kroppens nervøse og humorale systemer. Formentlig, med dystoni, påvirkes dype hjernestrukturer som hypothalamus og thalamus. De er ansvarlige for behandling og systematisering av data mottatt fra alle organer. Dette forstyrret vann og elektrolytiske balanse, regulering av adrenalin og noradrenalin frigjøring, insulin, histamin, som fører til forstyrrelser av mikrosirkulasjonen og vevshypoksi. Først av alt er det en forstyrrelse i reguleringen av hjertet og ofte en hypotonisk type med trykkfall, kardialgi.

Klassifisering av neurokirkulatorisk dystoni

Symptomene på sykdommen er like. For eksempel tilskrives tegn på hypotonisk dystoni noen ganger en cardialgisk type. Symptom kompleks er vanskelig å klassifisere, fordi mange faktorer påvirker sykdommen, men det er ingen strukturelle endringer i organene. Men klinikerne S.O. Abbakumova og V.I. Makolina identifiserte i 1996 følgende varianter av sykdommen:

 1. NDC for hypotonisk type.
 2. NDC på hypertonisk type.
 3. NDC av hjerte type.
 4. NDC av blandet type.

Når det gjelder alvorlighetsgraden av symptomer, er de: mild, moderat og alvorlig. Med enkel flyt er det 3-6 klager, det er ingen kriseforhold, pasienter jobber og trenger ikke medisinsk behandling. Den gjennomsnittlige graden av dystoni karakteriseres av respiratoriske lidelser, mental utmattelse, betydelig reduksjon i evnen til å jobbe og behovet for behandling av legemidler. Det alvorlige kurset er preget av stabiliteten av symptomer, asthenoneurotisk syndrom, EKG-endringer, midlertidig funksjonshemning, behovet for permanent behandling.

Symptomer på NCD på hypotonisk type

Det er vanskelig å tro på ungdom eller unge som gjør ulike klager, mens de ser sunne ut. Dystoni i hypotonisk type bringer imidlertid mange ubehagelige opplevelser helt opp til bevissthetstap. Samtidig øker tonen i det parasympatiske nervesystemet, som et resultat av hvilke symptomene på vaskulær insuffisiens dominerer. For å opprettholde lange fysiske og følelsesmessige stammer, er pasientene ikke i stand. Blant symptomene som er bestemt hos slike pasienter, kan vi skille mellom:

 • alvorlig svakhet;
 • hypotensjon - blodtrykk under 100/60 mm Hg. Artikkel.;
 • hyppig ortostatisk kollaps - dette er en kraftig nedgang i trykk med endring i kroppens stilling;
 • tretthet, sløvhet;
 • vedvarende eller gjentatt smerte i hjertet;
 • noen ganger svimmelhet;
 • døsighet.

Alvorlighetsgraden av disse manifestasjonene avhenger av egenskapene til organismen. Tenåringer er mer sannsynlig å miste bevisstheten under treningsleksjoner eller med dårlig ernæring. Personer i ung alder er utsatt for hjertesmerter og alvorlig svakhet, ofte ikke i stand til å jobbe lenge. Hypotonisk dystoni forekommer ofte i lange, tynne mennesker, og i dette tilfellet er hjertet ikke i stand til å levere hver celle oksygen, næringsstoffer. Deretter er det episoder av fallende blodtrykk.

Diagnose av NCD ved hypotonisk type

Kardiologer etablerer diagnosen "Neurokirkulatorisk dystoni" ved utelukkelse. Alderen til pasienter som gjør typiske klager er tatt i betraktning. Det er nødvendig å gjennomføre en rekke objektive undersøkelser for å verifisere fraværet av organiske endringer i hjerte og blodårer. Følgende metoder for forskning skiller seg ut:

 1. Måling av blodtrykk (BP) på begge hender. Indeksene er mindre enn 100/60 mm Hg. Art.
 2. Evaluering av blodtrykk på beina, som vil være under skulderen ved 10-15 mm Hg. Art.
 3. Daglig overvåkning av blodtrykk, som vil vise hypotoniske kriser, deres frekvens og varighet.
 4. EKG. Ofte oppdages brudd på myokardnæring, men det er et syndrom med tidlig repolarisering av ventriklene, enkelt ekstrasystoler, bradykardi.
 5. Sykkel ergometri. Testen bidrar til å bestemme motstanden mot stress og motstanden av blodårene etter trening.
 6. Ekkokardiogram. Ultralydundersøkelse av hjertet vil ikke oppdage strukturelle endringer.
 7. Funksjonsprøver. Valsalva-prøven, en kald og hyperventilasjonstest, vil rapportere at pasienten har dårlig pasient til belastningen, ledsaget av hypotensjon.

Behandling av NDC ved hypotonisk type

Enhver sykdom kan herdes ved å påvirke årsakene til utviklingen. Gunstig påvirke nervesystemet, forbedrer levekårene, god ernæring, moderat trening, morgen jogging i frisk luft, herdesøkt. Og det er også nødvendig å ty til tjenester av psykoterapeuter, dersom det viser seg sterkt uttrykk for dystoni. Spesialisten vil forklare pasienten og hans slektninger essensen av patologien, kurset og muligheten for utvinning. Autosuggestion kan lindre ubehagelige symptomer og kontrollere tilstanden din i stressende situasjoner, noe som vil forbedre behandlingen.

medisinering

På grunn av det faktum at de fleste pasienter er vær-avhengige og variasjoner i atmosfærisk trykk forårsaker hypotensjon, er det nødvendig å bruke adaptogener. Tinktur av Eleutherococcus, har Ginseng en tonisk effekt på strukturen i hjernestammen og karveveggen. Blodtrykk stiger, tretthet og døsighet forsvinner, blodsirkulasjonen i hjertet forbedrer, metabolske prosesser i organene. På dagen må du drikke 1 teskje tre ganger, varig 2 måneder. Etter en månedspause, gjenta behandlingsforløpet.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type

Nevrologisk dystoni (NDC) refererer til funksjonelle sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Hva er dette?

Dette er et ganske vanlig problem, som er mer vanlig hos eldre barn, tenåringer og unge.

definisjon

Nevrologisk dystoni er en uavhengig sykdom som er preget av forstyrrelse av kardiovaskulære, nervøse og endokrine systemer. Den viktigste etiologiske faktoren er en funksjonsfeil i det autonome nervesystemet.

Begrepet ble foreslått i 1953 av GF Gang.

Overraskende, NDCs hypotoniske type, som andre NDC-varianter, har ikke sin egen kode i ICD-10. Sykdomskoden er satt i henhold til de gjeldende symptomene i pasienten. Les mer om dette i vår artikkel.

Grunnlaget for prosessen er et brudd på makro- og mikrosirkulasjon, det vil si patologien til vaskulær tone og total blodstrøm.

årsaker

Spørsmålet om opprinnelsen til NDC er fortsatt gjenstand for diskusjoner blant forskere. Dette forklares lett av det faktum at sykdommen har flere symptomer, og den første fasen av sykdommen oppstår hos barn og ungdom, når i kroppen alle interne prosesser og så flyter ganske voldsomt. NDC, som det store flertallet av kardiologiske sykdommer, har et langt kronisk kurs. Gjennom hele livet påvirkes prosessaktiviteten av ulike grupper av årsaker (både eksogene og endogene). Samtidig dominerer miljøfaktorer. Forverringen kommer noen ganger på uforutsette og ikke vist før grunn, for eksempel etter overført infeksjonssykdom.

Dette er en multifaktoriell sykdom. Leger identifiserer en rekke forhold som bidrar til manifestasjon av symptomer på autonom dystoni:

 • Arvelig predisposisjon (tilstedeværelse av lignende symptomer hos slektninger)
 • Virkningen av risikofaktorer (fysiske forhold i miljøet - støy, vibrasjon, ulike typer stråling, uregelmessig arbeidstid, dårlige arbeidsforhold)
 • Konstitusjonelle funksjoner (strukturer av kardiovaskulærsystemet og adaptive evner av makro- og mikrocirkulasjon som respons på stressfaktorer, kroppsvektsmangel)
 • Individuelle egenskaper ved funksjonen av nervesystemet
 • Holde en åpenbart usunn livsstil (røyking, alkoholmisbruk, inaktivitet)

I nærvær av en eller flere av disse forholdene akkumuleres kvalitative endringer i arbeidet med indre organer, inkludert i sentralnervesystemet. Og dette fører igjen til en forverring av symptomer. Her fungerer regelen: jo mer grunnene er kombinert, jo strengere sykdommen, og jo vanskeligere vil behandlingen bli.

Umiddelbare eller primære årsaker

Identifiser de umiddelbare eller primære årsakene til NDC:

 1. nevrogen
 2. traumatisk
 3. disadaptative

De regnes som de hyppigste. La oss analysere hver av dem mer detaljert.

Ved neurogene stressfaktorer som påvirker en person i hverdagen, forstås det. På barn og i ungdoms alder er det som regel ikke-overholdelse av grenser til personen fra jevnaldrende eller foreldre. I voksen alder er det ulike konfliktsituasjoner på jobben og hjemme, personlige psykiske dramaer. Effekten av en stresskomponent kan være enten akutt eller kronisk. Disse psykotraumatiske hendelsene er utgangspunktet for den etterfølgende forstyrrelsen av sentrale og perifere nervesystemet. Naturen gir noen bevisste og ubevisste mekanismer for beskyttelse mot stress (likegyldig holdning til problemet, bevisst tilbaketrekking fra konflikten, etc.), men ikke alle takler det. Og svært få mennesker studerer aktivt måter å selvlindre psyko-emosjonell stress på. I dette tilfellet utløses den neurogene mekanismen i en tilstand av overbelastning eller overarbeid.

Rolle generelt traumer, særlig hodeskader, i utviklingen av klinikken for vegetativ dystoni er også bekreftet. I slike tilfeller er traumer ledsaget av vanlige opplevelser.

tilpasningsforstyrrelse uttrykt i å redusere uførhet, generell svakhet, labilitet av nervesystemet, harde arbeidstoleranse, følsomheten til atmosfæretrykk, til oksygeninnholdet i den inhalerte luft (forverring i en trykkende innendørs).

Teoretiske grunner

En rekke spesialister skiller fortsatt lite kjente årsaker (som teori):

 1. Smittsom og allergisk
 2. Feil modus for sports trening
 3. Lang tid jobber med elektroniske enheter.

Særegenheter av risikofaktorer i utvalgte befolkningsgrupper

 • Idrettsutøvere: ugunstig overbelastning, konkurranse, skade, samt en skarp avslutning av karriere. Alt dette gjør tilpasningssystemet veldig stressende og langsiktig arbeid. Og selvfølgelig er det mulige slag i systemet;
 • På schoolboys og students: Utførelsen av de store oppgavene, ofte ulik og ikke logisk sammenhengende, forberedelse og levering av eksamener. Og alt dette med den konstante mangelen på tid i våre barn;
 • Hos gravide kvinner og unge mødre: dette skyldes plutselige hormonelle endringer i kroppen i ferd med svangerskap og fødsel, samt endringer i følelsesmessig bakgrunn og livsstil. Dette er spesielt merkbart hvis graviditet oppstår med store vanskeligheter.

klassifisering

For klinisk praksis har mange klassifikasjoner av NDC blitt foreslått. De vanligste av dem tilhører forfatterskapet til NN Savitsky og VP Nikitin. De ligner i det hele tatt, men varierer noe i terminologi.

Ifølge det kliniske bildet er tre former for NDC preget:

Deretter vil det være spesielt om NDCs på hypotonisk type.

Symptomer på NCD ved hypotonisk type, kriser

Som det fremgår av tittelen, er kjernen i prosessen brudd på hjerteaktivitet og mikrosirkulasjon, ledsaget av en reduksjon av blodtrykket. Hvis vi ser på etiologien av prosessen dypere, vil ikke bare en nedgang i trykket oppstå, men et omstrukturert system med generell blodsirkulasjon i en hypokinetisk type. Så forsøker kroppen å kompensere for bruddene som har oppstått. I dette tilfellet er det en økning i følsomheten av vev til mangel på oksygen, en reduksjon i total perifer motstand av blodkar, en økning i venetrykk.

Kjente og beskrevne syndromer og symptomer på dystoni er hypotoniske.

 • Generelle svakhetssyndrom: rask tretthet, redusert ytelse nesten umiddelbart etter starten av aktiviteten, dårlig toleranse for fysisk anstrengelse;
 • Ortostatisk syndrom: på en annen måte kalles postural hypotensjon. Det betyr en kraftig nedgang i blodtrykket og det påfølgende utbruddet av svimlende eller pre-stupor, når kroppens stilling endres fra horisontal til vertikal. Dette bildet er ofte ledsaget av kvalme, mørkere i øynene, svimmelhet, hjertebanken;
 • Hjertevariant: ganske hyppig, forekommer hos en tredjedel av pasientene. Det manifesterer seg som en kortvarig smerte i hjertet av hjertet som presser den komprimerende naturen (ligner på angina). En annen type smerte er mulig: det kan oppstå skarp, bestråle til venstre arm eller skulderblad (som ved hjerteinfarkt). I dette tilfellet blir pulsen ofte redusert (bradykardi). Mulige forstyrrelser i hjertearbeidet, knyttet til rytmens brudd (oftere avslørt paroksysmal takykardi og ekstrasystole);
 • Serebrale manifestasjoner: hodepine er stump og lokalisert i frontalområdet. Det øker med mental og fysisk aktivitet. Ofte kombinert med svimmelhet og etterfølgende svimning.
 • Reflekstilstander av generell disadaptasjon: besvimelse, nummenhet og chilliness av lemmer, lavere kroppstemperatur. Ofte hos slike pasienter, kalde hender med blek cyanotisk hudfarge;
 • Kombinert alternativ: en kombinasjon av flere syndromer.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type, men sjelden, men kan fortsatt ha en krise. Vi har alle hørt om hypertensive krisen, men det skjer også hypotonisk. Et typisk bilde innebærer et skarpt enda mer signifikant fall i blodtrykket. Dette blir etterfulgt av et sammenbrudd (besvimelse). Subjektivt opplever pasienter hodepine, ubehag i hjerteområdet.

En av de karakteristiske egenskapene til personligheten hos pasienter med NDT er hypotonisk type - økt følelsesmessighet og angst.

diagnostikk

Den er basert på identifisering og korrekt tolkning av klager, objektiv status og resultatene av funksjonstester.

Uten mislykkes, anbefales disse pasientene av en terapeut eller barnelege, kardiolog, nevrolog. Siden det er få spesifikke symptomer i NDC-klinikken for hypotonisk type, er det svært viktig å fastslå om de oppdagede forstyrrelsene er symptomene på organiske sykdommer.

Ved måling av blodtrykk vil hypotensjon bli oppdaget.

Når du registrerer EKG, vil legen se en rekke hjerterytmeforstyrrelser (takykardi, bradykardi, ekstrasystol, blokkering av buntpakken osv.).

For å studere funksjonen av blodårer, kan det bli nødvendig med rheoencefalografi (REG). Det er en asymmetri av blodstrøm gjennom hjernens kar, ustabilitet av rheologiske bølger.

Spesielle diagnostiske tester brukes også.

behandling

Behandling NTSD på hypotonisk type er basert på tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av kliniske manifestasjoner. Det inkluderer korreksjon av kardiologiske, neurogene, adaptive lidelser.

Legen vil foreskrive nødvendige medisiner fra følgende grupper: beroligende midler, antidepressiva, beroligende midler; metabolisk terapi (preparater av kalium, magnesium, vitamin B6); kardiovaskulære legemidler av rettet handling.

Det vil også være nyttig å søke behandling for en spesialistpsykolog eller psykoterapeut.

Men du selv kan og bør ta noen skritt for å forbedre tilstanden din. Her er noen tips:

 • Juster hvilemodus: sove minst 8 timer, prøv å gå og legge deg opp samtidig, fastslå biorhythmene og prøv å følge dem;
 • Kutt ned på drinker med koffein (te, kaffe), hvis du trenger å komme raskt ut av tilstanden av hypotensjon
 • Rasjonal ernæring: observere en klassisk variert meny for innholdet av proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og sporstoffer;
 • Fysisk aktivitet: nyttige dynamiske øvelser for å forbedre blodstrømmen og pusteøvelsene for å mette blod med oksygen.

konklusjon

NDC for hypotonisk type er en multifaktoriell sykdom som krever videre studier. Det kan tilskrives sosialt betydelige plager, siden folk i arbeidsalder ofte lider av det. De opplever oftest neurokirkulatorisk dystoni i hypotonisk type. En integrert tilnærming til diagnose og behandling er nødvendig for å sikre en høy livskvalitet for pasienten.

Metoder for behandling og diagnose av neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

En hyppig og uttalt reduksjon i blodtrykket truer ikke alvorlig hjerte- og karsykdom, men kan skape mye uleilighet for hverdagen. Nevrologisk dystoni i hypotonisk type ledsages av en rekke forskjellige ubehagelige manifestasjoner som ikke tillater fullverdig liv og begrenser arbeidskapasitet. Behandling av vegetovaskulær hypotensjon er uspesifikk: legen vil forsøke å identifisere og eliminere årsaken, øke vitaliteten ved hjelp av restorative og tonic midler.

Dystoni med lavt trykk

Langsiktige eller kortsiktige episoder med å senke blodtrykket under 100/60 mm Hg, som skyldes brudd på vegetovaskulær regulering i sentrale eller perifere nervesenter, kan få betydelig innvirkning på menneskelivet. Ofte fortsetter denne tilstanden til vaskulær tone bølget - det midlertidige fallet erstattes av normalisering av blodtrykket. Vanligvis er den hypotoniske tilstanden mer typisk for unge følelsesmessige personer med asteni, som er engasjert i mentalt arbeid og leder en stillesittende livsstil. Som regel har de ikke en markant økning i vaskulær tone, som med neurokirkulatorisk dystoni i form av hypertonisk type. Det er ingen symptomer og ubehagelige opplevelser, som i kardial vegetovaskulær dystoni.

Årsaker til dystoni med hypotensjon

Vegetasjonsvaskulære endringer med en overveiende reduksjon i blodtrykk skyldes følgende faktorer:

 • arvelige og medfødte problemer med vaskulær tone og nervøs regulering;
 • emosjonell labilitet og dårlig motstand mot stress på bakgrunn av utprøvde og ofte forekommende psykogene effekter;
 • alvorlige akutte smittsomme sykdommer;
 • sykdommer og patologiske forhold i det endokrine systemet;
 • særegenheter av arbeid eller livsstil (uforholdsmessig hardt arbeid, yrkesfare i form av støy, vibrasjon, høye temperaturer, dårlige vaner, feilaktig bruk av medisiner).

Hvilke alternativer kan det være?

Leger skiller mellom 2 former for vegetasjonssykdommer i henhold til den hypotoniske varianten:

 • primær eller fysiologisk hypotensjon på grunn av arvelighet og aldersrelaterte egenskaper;
 • sekundær eller kronisk, der nevropirkulasjonsendringer oppsto mot en bakgrunn av vanlige sykdommer eller patologiske forhold.

Med det første alternativet mot bakgrunnen for å senke blodtrykket, er det ikke mange sterkt uttalt symptomer på vegetativ dystoni, og etter hvert som du vokser opp, blir alle problemer med tonene av karene gradvis normalisert. I den andre - mot en bakgrunn av relativt uuttrykt hypotensjon er det en masse symptomer som forverrer livskvaliteten betydelig og krever obligatorisk behandling.

Symptomer i hypotonisk tilstand

De mest typiske symptomene som indikerer en hypotonisk tilstand er:

 • konstant svakhet og uvilje til å gjøre noe;
 • forskjellige typer hodepine, vanligvis periodisk og ikke uttrykt;
 • svimmelhet med sjeldne synkopefall;
 • sløvhet og en følelse av "evig" tretthet;
 • problemer med søvn fra søvnløshet til konstant døsighet;
 • ubehagelig tilstand av bevegelsessykdom i transporten med utseende av kvalme;
 • svar på endringer i atmosfæretrykk og omgivelsestemperatur.

Alle disse symptomene kan være permanente eller periodiske med mild til moderat alvorlighetsgrad av neurokirkulatorisk dystoni med lavt blodtrykk. I alvorlige vegetasjonskrav, i tillegg til de andre, er følgende symptomer lyse og sterke:

 • uttalt migrene hodepine, hvorfra det er ekstremt vanskelig å kvitte seg med tilgjengelige midler;
 • ortostatiske reaksjoner, når personen mister bevisstheten når kroppens stilling endres;
 • hyppig forekomst av synkope
 • chilliness eller svette med behovet for stadig å tilpasse seg temperaturvariasjoner.
For å forstå og forstå årsakene til ubehagelige symptomer, må du se en lege-terapeut for undersøkelse.

Hvilke metoder kan identifisere dystoni

Legen i resepsjonen vil evaluere alle klager og ubehagelige symptomer som oppstår ved undersøkelse, han vil være oppmerksom på en svak og sjelden puls, senke arterialtrykket til 100/60 mm Hg og under. Du må passere generelle kliniske tester for å oppdage kroniske sykdommer (anemi, gastritt, hepatitt, lavt blodsukker). Om nødvendig vil legen utpeke en undersøkelse for å identifisere endokrine lidelser. I følge indikasjonene vil det være nødvendig å sende EKG.

I fravær av alvorlige vaskulære forandringer eller alvorlige sykdommer, vil legen forklare årsaken til de viktigste symptomene og manifestasjonene som reduserer kvaliteten på menneskelivet. Og jeg vil definitivt gi anbefalinger om behandling.

Hvilken behandling vil bidra til å øke presset

Det første som må gjøres for behandling av neuro dystoni hypoton - for å prøve å finne de viktigste utløsende faktorer, for å bli kvitt sine handlinger på kroppen. Det er svært vanskelig å gjøre dette i nærvær av en genetisk disposisjon, men hvis vegetososudistye problemer har oppstått på grunn av stressfaktorer, yrkesmessig eksponering eller dårlige vaner, er det mulig å fjerne disse årsakene.

Stor betydning for behandling av vegetovaskulær hypotensjon har en rettidig og komplett behandlingsmetode for infeksiøse og endokrine sykdommer. Dette er spesielt viktig i skjoldbruskkjertelens patologi, når hormonell ubalanse påvirker vaskulær tone.

Med en mild form for nevrokirkulatorisk dystoni er det nok nok generelle toning-anbefalinger:

 • moderat fysisk aktivitet og regelmessig ytelse av et kompleks av terapeutisk fysisk trening;
 • bruk av kontrastdusj;
 • bruk av sterk te og kaffe.

Ved en dystoni av gjennomsnittlig tyngdekraft vil legen anbefale å overholde spesielle diett, vegetative midler og medisinske produkter for økning av arterielt trykk.

Behandling vegetovascular lidelser med uttalt hypotoni er alltid gjort med bruk av vasopressor narkotika med obligatorisk normalisering livsstil.

Hvilke komplikasjoner kan det være?

I motsetning til neurocirculatory dystoni hypertensjon typen, betyr vaskulære forstyrrelser trykksenkning ikke resultere i en alvorlig og farlig komplikasjoner. Derfor prognosen for hypoton dystoni ganske gunstig - det absolutte flertallet av mennesker som er utsatt for råd av legen, forsvinner dette problemet spontant.

For å forbedre livskvaliteten, bør personer med hypotonisk nevrologisk dystoni ikke få lov til å senke blodtrykket.

Utmerkede forebyggende tiltak vil være en aktiv livsstil med besøk til svømmebassenget eller treningssenteret, kosthold og bruk av tonic drikkevarer. Med et sterkt trykkfall, bør du bruke medisinen som er foreskrevet av lege-vasopressorer.

Nevrologisk dystoni ved hypotonisk type: årsaker, tegn og behandlingsmetoder

Cardiopsychoneurosis hypotonisk type - en type av vanlige sykdommer, slik som autonom dysfunksjon-syndrom, som interfererer med regulering av vaskulær tone.

Hovedklagen hos pasienter - lavt blodtrykk. For sykdommen er preget av godartet kurs, en rekke kliniske manifestasjoner og en gunstig prognose med rettidig tilgang til en lege.

Årsaker til sykdommen

Oftest cardiopsychoneurosis (NCD) på hypotoniske typen forekommer i barndom og ungdom, noe som kan forklares som feil av mekanismene for regulering og koordinering av aktivitetene til de fleste av de indre organer og endokrine omleiringer som oppstår under puberteten.

En viss rolle her kan spilles av problemene med sosial tilpasning av skolebarn, så vel som av mental overbelastning i prosessen med å studere. I en tidlig alder er årsaken til vegetativ dysfunksjon ofte fødselstrauma og en patologisk graviditet.

Hvis vi snakker om kjønn, er det verdt å merke seg at kvinner er mer utsatt for sykdom: en utløser for debut av sykdommen er hormonelle endringer som er karakteristiske for fysiologi av organismen, som forekommer i ulike perioder av livet:

 • graviditet;
 • amming;
 • mottak av prevensjonspreparater;
 • abort;
 • menopause.

Ikke minst rolle i dannelsen av patologi spilles av den genetiske predisposisjonen: blant nære slektninger til pasienten lider ofte av disse eller andre kardiovaskulære lidelser.

Det er også mulig å provosere utviklingen av NDC med hypotonisk type:

 • mangel på mosjon,
 • fysisk og mental overstyring;
 • en feil modus for arbeid og hvile
 • kronisk stress;
 • smittsomme og inflammatoriske prosesser;
 • negative miljøfaktorer (støy, vibrasjon, klima eller tidssoneendring, langvarig eksponering mot solen);
 • ubalansert ernæring;
 • røyking og alkoholmisbruk;
 • forgiftning, inkludert produksjonsfarer;
 • craniocerebral trauma.

En av varianter av vegetativ vaskulær dystoni er nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen. Vurder årsakene, symptomene og metodene for behandling av sykdommen.

På deg VSD som er ledsaget av hodepine? I denne tråden vil vi snakke om årsakene til og behandlingen av et ubehagelig symptom.

Dersom foreldrene bekreftet diagnosen VSD, har barnet en høy sannsynlighet for mulige manifestasjoner av dette symptomet. Http://neuro-logia.ru/zabolevaniya/vegeto-sosudistaya-distoniya/u-detej-3.html denne linken kan du lese om hvordan du kan diagnostisere sykdommen i et barn, og hvordan du behandler den.

Avhengig av arten av fremkomsten av NDC på hypotonisk type er delt inn i to grupper - primær og sekundær. I det første tilfellet er dets utvikling knyttet enten med psykogene faktorer eller med traumer i sentralnervesystemet, i det andre - med utvikling av komplikasjoner av somatiske sykdommer, forgiftninger, etc.

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, er nevrologisk dystoni mild, moderat og alvorlig.

Mens type strømning skiller mellom følgende variasjoner av denne patologien:

 • åndedretts;
 • kardialgicheskaya;
 • med en overvekt av perifere vaskulære lidelser, inkludert vagoinsulære kriser;
 • asthenic;
 • myokardiodystrofi, etc.

symptomer

Sykdommen følger med en rekke forskjellige symptomer, som dekker nesten alle kroppens systemer.

Manifestasjoner fra kardiovaskulærsystemet:

 • kardialgi med smerter av kompressiv, trykkende, brennende eller pulserende natur uten at det er tydelig lokalisering;
 • senket systolisk blodtrykk, ortostatisk hypotensjon;
 • Bradykardi, som kan erstattes av økt hjertefrekvens;
 • følelse av falming, tyngde, trykk og tomhet i hjertet.
 • spenning hodepine;
 • høy tretthet og svakhet
 • asteni;
 • redusert minne;
 • svimmelhet;
 • irritabilitet, nervøsitet;
 • redusert arbeidsevne;
 • predisposisjon til synkope.
 • kvalme, oppkast;
 • smerte i magen;
 • galleblærens dyskinesi;
 • flatulens;
 • diaré.
 • kortpustethet;
 • en følelse av mangel på luft;
 • tyngde i brystet.
 • skinn av huden;
 • cyanose i fingertuppene, nesen og leppene;
 • økt svette;
 • fuktige kalde hender og føtter.

Vegetative Crises

For NDC er den hypotoniske typen preget av vagoinsulære kriser forårsaket av overveksten av den parasympatiske tonen i det autonome nervesystemet. Tegn på en forverring av sykdommen er:

 • senking av hjertefrekvensen;
 • fall i blodtrykk (BP) og kroppstemperatur;
 • økt svette;
 • dyspeptiske lidelser: kvalme, oppkast, magesmerter og flatulens;
 • skarp svakhet, mørkere i øynene;
 • svimmelhet;
 • besvimelse;
 • respiratorisk insuffisiens (hyperventilering).

På slutten av angrepet i flere dager, er det en følelse av svakhet og høy svakhet, samt økt tretthet og redusert effektivitet.

NDC og graviditet

I obstetrik er problemet med nevrocirkulatorisk dystoni meget relevant, da slike vegetative lidelser kan komplisere graviditeten og postpartumperioden. De kan også øke risikoen for perinatal dødelighet og påvirke barnets mentale og fysiske utvikling negativt.

I første halvdel av graviditeten er patologiske sykdommer ekstremt sjeldne, i andre er følgende komplikasjoner mulig:

 • vanlige abort
 • placenta insuffisiens
 • sent toksisose av gravide kvinner;
 • intrauterin vekstretardasjon.

Det er også unormaliteter av arbeidskraft i form av svakhet, diskoordinering og for tidlig gjennomføring av fostervann.

For å forhindre en trist utvikling av hendelser, er det nødvendig med nøye overvåkning av en gynekolog for fremtidige mødre.

De gravide kvinnene selv, hvis historie er belastet av NDC, må overholde forebyggende tiltak og motta rettidig behandling.

diagnostikk

For å kunne foreta en korrekt diagnose, eksperter første analysere objektive og subjektive somatiske og autonom dysfunksjon lidelser på grunnlag av pasientens klager og resultatene av dets kontroll. Etterpå, om nødvendig, er maskinvareprøvemetoder tildelt.

For eksempel, i den differensielle diagnose av sykdommer i det kardiovaskulære systemet :. CHD, hypotensjon, hjerteledningsforstyrrelser, etc., kan kreve spesialisert hjerteundersøkelse.

Den inkluderer:

 • EKG i en rolig tilstand og med stresstester;
 • Echo-KG, FCG;
 • daglig overvåkning av blodtrykk, EKG;
 • Ultralyd i bukhulen;
 • REG, UZDG fartøyer;
 • MR og CT.

For å utelukke den endokrine naturen av vegetative forstyrrelser, er en binyre-, skjoldbruskkjertel- og hypothalamus-hypofyseforskning tildelt. Om nødvendig utføres laboratoriehormonisk diagnose.

Tatt i betraktning det faktum at cardiopsychoneurosis annen rekke kliniske manifestasjoner, for dets tilstrekkelig differensialdiagnose krever samarbeid fra forskjellig hold: endokrinolog, nevrologen, øyenlege, kardiolog og en otolaryngologist.

Nevrologisk dystoni ved hypotonisk typebehandling

Behandlingen av sykdommen bør primært rettes mot å eliminere den provokerende faktoren, som oftest er psykologisk traumer.

For dette formål er det nødvendig å hindre konflikter på jobben og hjemme, for å utelukke andre stressende situasjoner.

Med angst, panikkanfall og dårlig humør, kan du ikke uten å ta beroligende midler og antidepressiva under tilsyn av en lege.

For å hjelpe til med å normalisere psyko-statisk tilstand, respiratorisk gymnastikk, kreves også automatisk trening og muskelavsla.

I nærvær av foci av kronisk infeksjon i kroppen, kan antibiotika av et bredt spekter av handling, tonsillektomi og sanitære av munnhulen bli foreskrevet.

Medisineringsterapi omfatter følgende grupper av legemidler:

 • nootropics: pyracetam, fenotropil;
 • Cerebroangiocorrectors for å forbedre funksjonen til de høyere sentrene i det autonome nervesystemet: Cavinton, Cinnarizine.

En viktig rolle i NDC på den hypotoniske typen spilles av fysioprocedurer:

 • electrosleep med en trinnvis økende frekvens av pulser (10-40 Hz);
 • koffein elektroforese;
 • karbonsyre og jod-brom terapeutisk bad med en vanntemperatur på 35-36 ºє;
 • galvanisk krage på Scherbak for asteni;
 • tørr og våt wraps, dusjer, dusjer med en vanntemperatur på 32-33 ºє;
 • rehabilitering og akupressurmassasje.

En av de mest effektive metoder for korreksjon av nevrokirkulatorisk dystoni er akupunktur.

Nyttig for spa behandling i lokale apoteker eller ved alpinanlegg med et mildt klima og en konstant atmosfærisk trykk, spesielt i helseleggene Yalta, Sotsji, Kaliningrad og Leningrad regioner.

Hvilken alternativ medisin tilbyr

Douches, pusteøvelser, vinter svømming, terpentin bad, yoga, bruk av fersk juice - det er bare en delvis liste over hva som er på tradisjonell medisin for behandling armer autonome forstyrrelser.

En god effekt er gitt av fytoterapi. For å øke adaptive egenskapene til organismen til den psyko-emosjonelle overbelastning og korreksjon av lavt blodtrykk er nyttig å ta vegetabilske muligheter, f.eks skjær Rosenrot, ginseng, Eleutherococcus eller Schisandra.

Psykostimulerende som et middel for å øke refleks CNS eksitabilitet, lindre tretthet og løftehelse nyttige flytende doseringsformer Echinops frø, urter Securinega Far og Pantocrine.

Sykdom eller syndrom?

Oppsummering av dataene gitt i medisinsk litteratur om nevrokirkulatorisk dystoni, bør det bemerkes at det ikke er noen enkeltdom på mange problemer.

Sannsynligvis er årsaken til dette ligger i det faktum at pasienter med denne patologi er pasienter smale spesialister: nevrologer, endokrinologer, terapeuter og psykiatere som har et annet syn på problemet.

I henhold til den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, refererer NDC for den hypotoniske typen til et bestemt tilfelle av et psykogent syndrom av autonom dystoni.

Den er ikke plassert som en uavhengig sykdom, men som et kompleks av symptomer som oppstår når balansen mellom de sympatiske og parasympatiske delene av det autonome nervesystemet er forstyrret.

Til tross for den åpenbare harmløsheten til denne utbredte sykdommen på grunn av fravær av organiske lesjoner, skaper dets forlengede kurs forutsetningene for utvikling av alvorlige psykosomatiske sykdommer. Ikke glem farene ved nevropirkulasjonsforstyrrelser for gravide, fordi de kan føre til abort og fosterutviklingspatiologier.

For å beskytte seg mot lumske komplikasjoner med mistanke om dette patologi er nødvendig å søke hjelp hos en spesialist, som vil etablere årsaken til ubehag og foreskrive riktig behandling.

Psykiske lidelser, tretthet, magesmerter, migrene - alle disse tegnene kan indikere at du har et syndrom med autonom dysfunksjon. Imidlertid kan bare en lege diagnostisere sykdommen.

Visste du at kvinner er 2-3 ganger mer sannsynlig å lide av vegetativ vaskulær dystoni? Om symptomene på sykdommen, les dette materialet.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type hos barn

Nevrologisk dystoni i hypotonisk type er mindre vanlig enn den forrige og er ca. 4%. Familier med barn med denne sykdommen har ofte sykdommer i sirkulasjonssystemet. Så på moderlinjen er tallet over 75%, og på fadersiden - mer enn 50%. Leveringsprosessen ved fødselen av disse pasientene er komplisert oftere (60-70%) enn hos tidligere pasienter. Et større antall pasienter med dystoni hypoton typen lider av neuropati (ca. 60%), som kan forbindes med virkningene av den overførte intrapartum hypoksi, forstyrrelser av oksygen homeostase i mor og foster betingelser, reduksjon i blodtrykket. Dette fører til en sympatisk-adrenal insuffisiens ved fødselen, sentralnervesystemet og nedsatt adrenal funksjon, skjoldbruskkjertel, hypofyse. Rollen til psykososiale faktorer i opprinnelsen til denne type dystoni kan demonstreres ved en høy andel av pasientene fra aleneforelderfamilier, irrelevant for deres behov, utdanning i form av dominerende og overbeskyttende av sin høye angst, som manifesterer seg i frykt for døden, mørke, ensomhet. De er sensitive, usikre på seg selv, sjenert eller spent, irritabel, ikke fornøyd med omgivelsene.

Klinisk bilde av neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

De hyppigste klager er alvorlige langsiktige hodepine i frontale, parietale eller tidsmessige områder, som ofte presser og vanligvis vises på ettermiddagen. I tillegg morgesvakhet, rask tretthet etter fysisk og psykisk stress, svimmelhet etter skoletid, en skarp forandring i kroppsposisjon, en tendens til å svimme. Halvparten av barna har klager om skarpe, sømmer i hjertet av hjertet. BP har redusert, og i noen - det laveste tallet på morgenen, mens andre observert en markert økning i kveld eller blodtrykk svingninger er ubetydelig. Huddeksler hos pasienter er bleke og kalde. Historien til disse barna er ofte preget av fenomenet nevropati (61,4-62,2%), som er 4 ganger oftere enn hos barn med hypertensive symptomer. Ofte som en kronisk infeksjon fokal (28,9%), allergiske reaksjoner (34,2%), sykdommer i mage-tarmkanalen (17,1%) - Blant disse pasientene predominated mezosomaticheskim barn (59,2%) og mikrosomaticheskim ( 19,7%) etter type konstitusjon. I 57-60% av barn med arteriell hypotensjon observert hovedsakelig kronisk psihotravmi- puyuschie situasjon (familie konflikter, alkoholisme av en forelder), en betydelig andel av pasientene, innenriks konfliktsituasjon blir patogene uten bevissthet om hva som skjer. Det var hyppige avvik i utdanningen av disse barna, som består av hyperopecia (48,7%), noe som påvirker deres evne til sosial tilpasning. Under påvirkning av psykologiske faktorer hos pasienter med arteriell hypotensjon, øker klagenes omfang betydelig. Disse barna er ofte lett spennende, usikre for seg selv, følsomme, sårbare, hypokondriere, avhengige, følsomme for trusselen, trist. De mangler tilstrekkelig sosial tilpasningsevne, personlig angst er økt i 92% av barna.
Halvparten av barna (48,9-51,3%) er dominert av hypokondriakal holdning til sykdommen, de anser seg seriøst syk, er bekymret for tilstanden deres, tror ikke på suksess av behandlingen.

La oss illustrere den beskrevne typen dystoni.
Andrei M., 12 år gammel, er en elev av femte klasse. Arv av slektninger til mor og far er belastet med sykdommer i sirkulasjonssystemet. Moren lider av NDC på hypotonisk type. Gutten - fra den tredje graviditeten, ledsaget av giftose, vaskulære kriser og akutt pyelitt. Utviklet uten noen spesielle funksjoner. Inntil et år ble han oppvokst som en innfødt alkoholholdig far. Senere (opptil 11 år) oppstod en styvfar i familien, som satte seg i strid med sin mor, slo henne og gutten, spesielt etter hans halvbrors fødsel. Etter skilsmissen giftet moren sin om igjen. Gutten er veldig sjalu mor til sin yngre bror. Oppleve sin situasjon i familien. Opp til et år led han en uklar smittsom sykdom i alvorlig form. I en alder av 2 var det diphenhydraminforgiftning, komplisert av kramper. Mange akutte luftveisinfeksjoner, lungebetennelse og dysenteri er overført. Siden 5 år var det smerter i hjertet av hjertet, tretthet, svette. Observert av leger om funksjonsforstyrrelsen i kardiovaskulærsystemet. Med b år - sengevann. I en alder av 10 led en brudd på ryggraden. Av natur er jeg ikke selvsikker i meg selv, kjærlig, velvillig, fantasifull, suggestiv, glemsom, fraværende, passiv, langsom, lett trøtt. Sosialt, veldig engstelig. Det var alltid årsakssyktig frykt, lett bortskjemt stemningen. For tiden er det brudd på atferd, går bort fra skolen, tar ting ut av huset.

Allerede i førskolealderen hadde gutten klager av svakhet, tretthet, irritabilitet, smerte i hjertet. Observasjoner av døve hjerte lyder og en reduksjon i blodtrykk avslørte NDC på hypotonisk type. I samme alder ble enuresis notert. Litt senere begynte han å forlate skolen, vandre, ta penger ut av huset, ødelegge ting. Blant de mulige årsakene til dystoni, enuresis og avvik i oppførsel, bør det første sted være ødelagte relasjoner
i familien. Fremveksten av VSD ble tilrettelagt av det faktum at mange nære slektninger hadde sykdommer i sirkulasjonssystemet. I tillegg er skadetiden av intrauterin perioden (toksisitet, pyelitt
hos moren) og tidlig alder (smittsom sykdom, forgiftning), som forårsaket forstyrrelser i nervøsitet. Persistensen og alvorlighetsgraden av disse forstyrrelsene kan dømmes ut fra dataene om elektroensfalografi.

Materialelektrophenalografisk undersøkelse av barn med VSD, både hypotonisk og hypertonisk type, avslører tilstedeværelsen av neurodynamiske forandringer i dem. For eksempel, ut av 60 undersøkte bare 8 barn kunne ikke finne noen trekk ved bioelektriske aktiviteten i hjernen, 12 ble markert nedsatt funksjon, og 40 barn var grovere endring: høy-amplitude-induksjons-kurvene med dårlig rytme (3), diffus (10) og fokal (3) organiske forstyrrelser bioelektriske aktivitet, med fordel endre irritativ (7), de fleste ble observert (29) brudd dyp bioelektriske aktivitet av hjernestrukturer på mesencefalisk-diencephalic nivå.

Les Mer Om Fartøyene