Nødhjelp for akutt venstre ventrikulær svikt

Nødhjelp for akutt venstre ventrikulær svikt

Prof. MD Vertkin AL, kandidat for medisinsk vitenskap Topolyansky A.V.
Nasjonalt vitenskapelig og praktisk samfunn for akuttmedisinsk behandling, Moskva,
Moscow State University of Medicine and Dentistry.

Hovedårsakene til nødsituasjonen. Lungødem er en formidabel komplikasjon av mange sykdommer, spesielt kardiovaskulære sykdommer. Akutt svekkelse av kontraktilitet av venstre ventrikkel fører til det faktum at han ikke klarer å pumpe inn i aorta alt blodet som kommer fra venstre atrium, forårsaker økende lunger over venstre atrioventrikulær åpning, altså. E. I venstre atrium og lunge blodsirkulasjon. Akutt svakhet av venstre ventrikkel forekommer oftere hos pasienter med hjerteinfarkt og postinfarkt cardiosclerosis for hypertensiv krise, mitral og aorta defekter. Pasienter med sykdommer i det kardiovaskulære systemet, kan lokalbedøvelse med adrenalin provosere utvikling av akutt svikt i venstre hjertekammer. Giftig lungeødem kan også forekomme ved akutt forgiftning, lungebetennelse og noen andre stater.

KLINISK BILDE. Manifestasjoner av akutt venstre ventrikkelsvikt er typisk dyspné varierende alvorlighet (opp til smertefulle dyspné), tetthet i brystet, paroksysmal hoste (tørr eller med separasjon av lys eller rosa skummende sputum), orthopnea stilling (sittestilling med senket ben blod er deponert i venene i den systemiske sirkulasjon, en liten sirkel av blodsirkulasjon er utladet, pusten blir lettere). Ved akutte stillstands rales i utgangspunktet ikke kan auscultated eller bestemmes snaut mengde fine boble rales ovenfor den nedre lungeenhetene; svelling av slimhinnen av de små luftveiene kan følges ved å forlenge utånding og utseendet av wheezes gjennom lungene, noe som krever differensialdiagnose med astma. Den typiske manifestasjon av akutt venstre ventrikkelsvikt - våt fint tungpustethet: i hjerteastma de blir hørt over Postero-lavere lunge, lungeødem i utbrettet tilstand - over hele overflaten av lungene og i regionen (boblende puste). Vanligvis er takykardi bestemmes til 140 - 150 slag per 1 minutt, kan blodtrykket være normal, forhøyet eller redusert.

DIFFERENTIAL DIAGNOST. Hvis lungeødem er ganske vanskelig med noe forvirret, deretter i hjerte astma differensialdiagnose av astma angrep noen ganger presenterer visse vanskeligheter. En viktig rolle spiller det historiedata: for bronkial astma er karakterisert ved forekomsten av sykdommen hos unge, noen ganger i barndommen, en historie med kronisk bronkitt, tilbakevendende lungebetennelse; hjerteastma forekommer oftere hos eldre og alder på grunn av organiske sykdommer i det kardiovaskulære system og nyrene. I astma hindret, langstrakt, støyende utånding av pusten råder, kan avstanden bli hørt tungpustethet, er hoste ledsaget av lean, tøff, vanskelig oppspytt, lungeauskultasjon på alle områder som er definert rikelig tørre rales i svekkelsen av pust med dramatisk forlenget utpust. Hoste og separasjon av slim bringer lindring til pasienten. Hjerte astma er mer preget av vanskeligheter med inspirasjon; objektivt identifisere tegn på stagnasjon i en liten sirkel av blodsirkulasjon; Hoste med sputumseparasjon forbedrer ikke pasientens velvære. Auscultatory bilde i hjerte astma er generelt mer knappe, til tross for alvorlighetsgraden av pasientens tilstand.

TAKTIKKER FOR HELSE AV PATIENTER.
Akutt venstre ventrikulær svikt er en direkte indikasjon for akutt sykehusinnleggelse av pasient på sykehus. Medikamentterapi bør være rettet mot å redusere respiratoriske senterets spenning og avlaste den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen og krever et prehospitalstadium av en terapeut eller en renimatolog. Avhengig av hoveddiagnosen kan et sett med terapeutiske tiltak være forskjellige.

1. Pasienten er festet til den hevede stilling (hvis unexpressed bilde av stagnasjon - en hevet hodeende, ved en grov lungeødem - et sittestilling med buksene nede); Disse tiltakene utfører ikke med alvorlig arteriell hypotensjon. For å kunne avsette seg på periferien av blod og uttømming av lungekretsløpet, normal eller forhøyet veneblodtrykket påføres sublingualt vasodilatorer - nitroglycerin 0,5 mg eller 0,4 mg -1,25 aerosoliseres hvert 10 min eller isosorbiddinitrat 5-10 mg i tabletter eller 1,25-2,5 mg i form av en spray en gang. Kontraindikasjoner for bruk av nitrater er den allergiske reaksjonen på dem i anamnesen; alvorlig hypotensjon, hypervolemi ukorrigert (sisitolicheskoe trykk på under 100 ml Hg diastolisk - under 60 mm Hg); massiv tromboembolisme i lungearterien uten tegn på lungeødem; astmaanfall, astmatisk status; alvorlig mitral stenose; forhindrer utstrømningen av blod fra det venstre hjertekammer (aortastenose, obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati); hjerneslag og kronisk cerebral dyscirculation i dekompensasjonsstadiet; intrakranial hypertensjon; alvorlig anemi hypertyreose (inkludert medisinering); giftig lungeødem; vinkel-lukkende glaukom.

2. For å redusere fenomenene av stagnasjon i lungene med normalt eller forhøyet blodtrykk, ty til innføring av diuretika. Den mest effektive intravenøse væskeinsprøytningen av lasix (furosemid). Ved hevelse i lungene øker initialdosen av legemidlet (60-80 mg - 6-8 ml 1% oppløsning uten fortynning) raskt avhengig av effekten av forrige administrering, om nødvendig kan den økes til 200 mg. Effekten av stoffet i de første 30 minuttene skyldes dets vasodilaterende egenskaper, i fremtiden spiller en rolle diuretisk effekt.

3. Ved akutt venstre ventrikkelsvikt må administrering av narkotiske analgetika, optimalt - fraksjonert intravenøs administrering av morfin i en dose på 2-5 mg med gjentatt administrering av medikamentet eventuelt etter 15 minutter (1 ml av en 1% løsning justert til 20 ml med isoton natriumklorid-oppløsning og administrert gjennom fire -10 ml). Morfin har egenskaper av en venøs vasodilator og letter avlasting av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen; I tillegg reduserer det åndedrettsmuskulaturen, ved å undertrykke respiratorisk senter, noe som gir en ytterligere reduksjon i belastningen på hjertet. Når pusterytme brudd (pusting typen Cheyne - Stokes), hemming av pustesenteret (puste blir grunt, mindre hyppig, tar pasienten en nedre stilling i sengen) bør ikke gis morfin. Forsiktighet er nødvendig, og i de tilfeller hvor angrepet er uklart (bronkial astma er ikke utelukket).

4. toksisk lungeødem behandling innebærer tilsetning cardiotropic og diuretisk behandling særskilte tiltak mot virkningen av den forårsakende faktor, og som forårsaker angrep (f.eks når pasienten forgiftende stoffer i gassform i hovedsak utført av den farlige sone). For å redusere økt permeabilitet av lungekapillærene, administreres 60-90 mg prednisolon eller andre glukokortikoider intravenøst.

Nødhjelp for akutt venstre ventrikkelfeil (hjertesyma og lungeødem)

symptomer

Førstehjelp

Førstehjelp

Nødhjelp

Av alle kirurgiske instrumenter kan du lage kits som lar deg utføre typiske kirurgiske prosedyrer. På operasjonssøsterens operasjonstabell bør det være "bindingsverktøy" - dvs. de som bare operativsykepleier jobber med: saks, en anatomisk liten pincet og så videre.

For en feilfri tolkning av endringene i analysen av EKG, må du følge følgende ord for tolkning.

For å gjøre det lettere å beskrive egenskapene til lindring eller lokalisering av patologiske prosesser, er 5 overflater av tannkronen utbredt.

Førstehjelp til akutte tilstander og akutte sykdommer - Akutt venstre ventrikulær svikt

Førstehjelp til akutte tilstander og akutte sykdommer - Akutt venstre ventrikulær svikt


Akutt venstre ventrikulær svikt

(kardial astma, hevelse i lungene)

Hjerte astma - Dette er et kvelningsangrep, ledsaget av en følelse av mangel på luft, inspirerende dyspné, verre i utsatt stilling.

Det er en plutselig reduksjon i kontraktiliteten til venstre ventrikel og blodsirkulasjonen i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen (stagnasjon) forstyrres.

Utvikler en kopp om natten: kvelende, boblende pust, hoste med slimete sputum (i alvorlige tilfeller er det skumring av skumrende rosa sputum - lungeødem) frykt for døden, pasienten tar en obligatorisk stilling (orthopne), gisp for luft, er spent, et smertefullt uttrykk i ansiktet hans. Akrocyanose, takykardi, hud lysegrå, svette i ansiktet, nakkesår hovent, CRP 30-40-60 per minutt., BP kan forbli normal, stige eller falle. Lungene høres i lungene, små raler i de nedre delene, stillestående raler, spredte tørre hveser overalt, hørbar på avstand, hjertet lyder døvt

årsaker: akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, hypertensive krise, hjertefeil, myokarditt, myokarddystrofi, CHF, IV injeksjon av en stor mengde væske.

Sykepleiers taktikk:

Nødhjelp for akutt venstre ventrikulær svikt

Prof. MD Vertkin AL, kandidat for medisinsk vitenskap Topolyansky A.V.

Nasjonalt vitenskapelig og praktisk samfunn for akuttmedisinsk behandling, Moskva,

Moscow State University of Medicine and Dentistry.

BESTEMMELSE. Akutt venstre ventrikulær svikt - et klinisk syndrom forårsaket av svette av vævsvæsken først i interstitial lungevev (hjerteastma) og deretter inn i alveolene (lungeødem).

Hovedårsakene til nødsituasjonen.

Lungødem er en formidabel komplikasjon av mange sykdommer, spesielt kardiovaskulære sykdommer. Akutt svekkelse av kontraktilitet av venstre ventrikkel fører til det faktum at han ikke klarer å pumpe inn i aorta alt blodet som kommer fra venstre atrium, forårsaker økende lunger over venstre atrioventrikulær åpning, altså. E. I venstre atrium og lunge blodsirkulasjon. Akutt svakhet av venstre ventrikkel forekommer oftere hos pasienter med hjerteinfarkt og postinfarkt cardiosclerosis for hypertensiv krise, mitral og aorta defekter. Pasienter med sykdommer i det kardiovaskulære systemet, kan lokalbedøvelse med adrenalin provosere utvikling av akutt svikt i venstre hjertekammer. Giftig lungeødem kan også forekomme ved akutt forgiftning, lungebetennelse og noen andre stater.

Manifestasjoner av akutt venstre ventrikkelsvikt er typisk dyspné varierende alvorlighet (opp til smertefulle dyspné), tetthet i brystet, paroksysmal hoste (tørr eller med separasjon av lys eller rosa skummende sputum), orthopnea stilling (sittestilling med senket ben blod er deponert i venene i den systemiske sirkulasjon, en liten sirkel av blodsirkulasjon er utladet, pusten blir lettere). Ved akutte stillstands rales i utgangspunktet ikke kan auscultated eller bestemmes snaut mengde fine boble rales ovenfor den nedre lungeenhetene; svelling av slimhinnen av de små luftveiene kan følges ved å forlenge utånding og utseendet av wheezes gjennom lungene, noe som krever differensialdiagnose med astma. Den typiske manifestasjon av akutt venstre ventrikkelsvikt - våt fint tungpustethet: i hjerteastma de blir hørt over Postero-lavere lunge, lungeødem i utbrettet tilstand - over hele overflaten av lungene og i regionen (boblende puste). Vanligvis er takykardi bestemmes til 140 - 150 slag per 1 minutt, kan blodtrykket være normal, forhøyet eller redusert.

Hvis lungeødem er ganske vanskelig med noe forvirret, deretter i hjerte astma differensialdiagnose av astma angrep noen ganger presenterer visse vanskeligheter. En viktig rolle spiller det historiedata: for bronkial astma er karakterisert ved forekomsten av sykdommen hos unge, noen ganger i barndommen, en historie med kronisk bronkitt, tilbakevendende lungebetennelse; hjerteastma forekommer oftere hos eldre og alder på grunn av organiske sykdommer i det kardiovaskulære system og nyrene. I astma hindret, langstrakt, støyende utånding av pusten råder, kan avstanden bli hørt tungpustethet, er hoste ledsaget av lean, tøff, vanskelig oppspytt, lungeauskultasjon på alle områder som er definert rikelig tørre rales i svekkelsen av pust med dramatisk forlenget utpust. Hoste og separasjon av slim bringer lindring til pasienten. Hjerte astma er mer preget av vanskeligheter med inspirasjon; objektivt identifisere tegn på stagnasjon i en liten sirkel av blodsirkulasjon; Hoste med sputumseparasjon forbedrer ikke pasientens velvære. Auscultatory bilde i hjerte astma er generelt mer knappe, til tross for alvorlighetsgraden av pasientens tilstand.

TAKTIKKER FOR HELSE AV PATIENTER.

Akutt venstre ventrikulær svikt er en direkte indikasjon for akutt sykehusinnleggelse av pasient på sykehus. Medikamentterapi bør være rettet mot å redusere respiratoriske senterets spenning og avlaste den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen og krever et prehospitalstadium av en terapeut eller en renimatolog. Avhengig av hoveddiagnosen kan et sett med terapeutiske tiltak være forskjellige.

1. Pasienten er festet til den hevede stilling (hvis unexpressed bilde av stagnasjon - en hevet hodeende, ved en grov lungeødem - et sittestilling med buksene nede); Disse tiltakene utfører ikke med alvorlig arteriell hypotensjon. For å kunne avsette seg på periferien av blod og uttømming av lungekretsløpet, normal eller forhøyet veneblodtrykket påføres sublingualt vasodilatorer - nitroglycerin 0,5 mg eller 0,4 mg -1,25 aerosoliseres hvert 10 min eller isosorbiddinitrat 5-10 mg i tabletter eller 1,25-2,5 mg i form av en spray en gang. Kontraindikasjoner for bruk av nitrater er den allergiske reaksjonen på dem i anamnesen; alvorlig hypotensjon, hypervolemi ukorrigert (sisitolicheskoe trykk på under 100 ml Hg diastolisk - under 60 mm Hg); massiv tromboembolisme i lungearterien uten tegn på lungeødem; astmaanfall, astmatisk status; alvorlig mitral stenose; forhindrer utstrømningen av blod fra det venstre hjertekammer (aortastenose, obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati); hjerneslag og kronisk cerebral dyscirculation i dekompensasjonsstadiet; intrakranial hypertensjon; alvorlig anemi hypertyreose (inkludert medisinering); giftig lungeødem; vinkel-lukkende glaukom.

2. For å redusere fenomenene av stagnasjon i lungene med normalt eller forhøyet blodtrykk, ty til innføring av diuretika. Den mest effektive intravenøse væskeinsprøytningen av lasix (furosemid). Ved hevelse i lungene øker initialdosen av legemidlet (60-80 mg - 6-8 ml 1% oppløsning uten fortynning) raskt avhengig av effekten av forrige administrering, om nødvendig kan den økes til 200 mg. Effekten av stoffet i de første 30 minuttene skyldes dets vasodilaterende egenskaper, i fremtiden spiller en rolle diuretisk effekt.

3. Ved akutt venstre ventrikkelsvikt må administrering av narkotiske analgetika, optimalt - fraksjonert intravenøs administrering av morfin i en dose på 2-5 mg med gjentatt administrering av medikamentet eventuelt etter 15 minutter (1 ml av en 1% løsning justert til 20 ml med isoton natriumklorid-oppløsning og administrert gjennom fire -10 ml). Morfin har egenskaper av en venøs vasodilator og letter avlasting av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen; I tillegg reduserer det åndedrettsmuskulaturen, ved å undertrykke respiratorisk senter, noe som gir en ytterligere reduksjon i belastningen på hjertet. Når pusterytme brudd (pusting typen Cheyne - Stokes), hemming av pustesenteret (puste blir grunt, mindre hyppig, tar pasienten en nedre stilling i sengen) bør ikke gis morfin. Forsiktighet er nødvendig, og i de tilfeller hvor angrepet er uklart (bronkial astma er ikke utelukket).

4. toksisk lungeødem behandling innebærer tilsetning cardiotropic og diuretisk behandling særskilte tiltak mot virkningen av den forårsakende faktor, og som forårsaker angrep (f.eks når pasienten forgiftende stoffer i gassform i hovedsak utført av den farlige sone). For å redusere økt permeabilitet av lungekapillærene, administreres 60-90 mg prednisolon eller andre glukokortikoider intravenøst.

Nødhjelp for akutt venstre ventrikulær svikt

Akutt venstre ventrikulær svikt: konseptet og forutsetningene for utvikling, provokerende faktorer. Det kliniske bildet og symptomene på denne patologien, algoritmen for å gi akuttomsorg og vurdere effektiviteten. Klinisk bilde av lungeødem og dets behandling.

Å sende det gode arbeidet til kunnskapsbasen er enkelt. Bruk skjemaet nedenfor

Studenter, studenter, unge forskere som bruker kunnskapsbasen i sine studier og arbeid, vil være veldig takknemlige for deg.

Skrevet på http://www.allbest.ru/

Skrevet på http://www.allbest.ru/

Nødhjelp for akutt venstre ventrikulær svikt

Akutt venstre ventrikkelsvikt - et klinisk syndrom forårsaket propotevanie første vev fluid inn i interstitial lungevevet (hjerteastma), og deretter inn i alveolene (lungeødem).

Akutt venstre ventrikulær svikt

manifestert av et klinisk bilde av hjerteastma og lungeødem. Dette syndromet oppstår som en komplikasjon av en rekke sykdommer, i første rekke kardiovaskulære: CAD, hovedsakelig hos pasienter med aterosklerotisk (postinfarction) cardiosclerosis; arteriell hypertensjon (hypertensiv sykdom) med hypertensive kriser; i den akutte perioden med hjerteinfarkt; hos pasienter med revmatisk hjertesykdom (oftest med mitral stenose). Dessuten, lungeødem innspilt luftveissykdommer (lungebetennelse, pneumothorax, brysttraume), slag, anafylaktisk sjokk, forskjellige endogene og eksogene rus.

Faktorer som utfordrer et angrep:

1. psyko-emosjonell overbelastning,

2. utilstrekkelig fysisk aktivitet,

3. vær forandring

4. geomagnetiske forstyrrelser,

5. overflødig salt i mat,

6. mottak av alkohol,

7. Inntaket av kortikosteroider, antiinflammatoriske ikke-steroider, kjønnshormoner,

9. premenstruelt syndrom,

10. brudd på urodynamikk,

11. forverring av eventuelle kroniske sykdommer,

12 kansellering av kardiotonika, adrenoblokere.

Akutt ventrikulær svikt i opprinnelig form manifesteres ved akutt stagnasjon av blod i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon, dvs. i lungene og svette den intravaskulære væsken i det perivaskulære, interstitiale rommet - det såkalte interstitiale lungeødemet. Klinisk uttrykkes dette av kardial astma (kardial kvelning): en plutselig følelse av mangel på luft, en skarp kortpustethet med kortpustethet. Over lungene blir det hørt vanskelig å puste, tørr rhonchuses kan festes på grunn av komprimerte og interstitielle væske bronkioler. Videre begynner edematøs væske å oversvømme alveoli - alveolært ødem i lungene utvikler seg. Pusten blir boblende, hørbar på avstand, skummende rosa sputum skiller seg ut. Ved lytting oppdages et stort antall våte, ikke-vertebrate raler. Pose pasient med akutt venstre ventrikkelsvikt er typisk: de sitter (orthopnea), pusting gjennom munnen, kommer hyppig pust med en synlig anstrengelse.

Klinisk bilde av lungeødem

ved ulike sykdommer har en rekke funksjoner som det er nødvendig å vurdere ved differensiert terapi av denne tilstanden.

Hos pasienter med aterosklerotisk (postinfarkt) kardiosklerose forekommer lungeødem vanligvis på bakgrunn av kronisk hjertesvikt. Ved undersøkelse viste tegn til stagnasjon i det systemiske kretsløp: venøs kongestion, svelling av hals årer, forstørret lever, perifer ødem. Hjertefeil i de fleste av disse pasientene oppstår med en reduksjon i minuttvolumet av sirkulasjonen. Det umiddelbare utgangspunktet for utviklingen av lungeødem kan være fysisk stress, en svak økning i blodtrykket eller paroksysmal arytmi. På EKG, detekteres diffuse og cicatricial endringer i myokardiet.

Hos pasienter med essensiell hypertensjon utvikler lungeødem vanligvis som en komplikasjon av den hypertensive krisen. Utviklingen av lungeødem i disse tilfellene foregår av en plutselig økning i blodtrykket, ofte ledsaget av et klinisk bilde av den hypertensive krisen.

Lungeødem - en av de alvorlige komplikasjonene av en akutt periode med hjerteinfarkt. Det utvikler seg enten mot bakgrunnen av anginal status, eller i form av en astmatisk variant av hjerteinfarkt.

Det kliniske bildet av lungeødem i hjertefeil og akutt lungebetennelse kompletteres med symptomatologien til den underliggende sykdommen, karakteristiske anamnestiske data (revmatisme, hjertesykdom, etc.).

Lungeødem med akutt iskemisk hjerneslag er forårsaket av komplekse sammenhenger cerebrale og koronare sirkulasjon, cerebrovaskulær patologisk refleks handling med cerebral ulykke. Oftest utvikler lungeødem hos disse pasientene mot en bakgrunn av uttalt koronar aterosklerose og hypertensjon.

Hvis lungeødem er ganske vanskelig med noe forvirret, deretter i hjerte astma differensialdiagnose av astma angrep noen ganger presenterer visse vanskeligheter. En viktig rolle spiller det historiedata: for bronkial astma er karakterisert ved forekomsten av sykdommen hos unge, noen ganger i barndommen, en historie med kronisk bronkitt, tilbakevendende lungebetennelse; hjerteastma forekommer oftere hos eldre og alder på grunn av organiske sykdommer i det kardiovaskulære system og nyrene. I astma hindret, langstrakt, støyende utånding av pusten råder, kan avstanden bli hørt tungpustethet, er hoste ledsaget av lean, tøff, vanskelig oppspytt, lungeauskultasjon på alle områder som er definert rikelig tørre rales i svekkelsen av pust med dramatisk forlenget utpust. Hoste og separasjon av slim bringer lindring til pasienten. Hjerte astma er mer preget av vanskeligheter med inspirasjon; objektivt identifisere tegn på stagnasjon i en liten sirkel av blodsirkulasjon; Hoste med sputumseparasjon forbedrer ikke pasientens velvære. Auscultatory bilde i hjerte astma er generelt mer knappe, til tross for alvorlighetsgraden av pasientens tilstand.

Kupirovanie en hypostase av lungene består av en sammenhengende kjede av handlingene rettet mot separate patogenetiske forbindelser i et syndrom:

Pasienten skal gis en semi-stillesittende (med hypotensjon) eller stillesittende (ved høyt arteriell trykk) stilling. I blodårene i buken og nedre lemmer er avsatt til 1 / 4-1 / 5 totalt blodvolum avtar og dens intrathoracic volum, noe som skaper forutsetninger for å redusere det hydrostatiske trykket i karene i lungesirkulasjonen.

Det bør huskes at nitroglyserin også bidrar til å redusere venøs tilstrømning og redusere trykket i forskjellige fartøy. Gi derfor en tablett under tungenitroglyserin eller 1 dråpe av 1% alkoholoppløsningen. Begrensning til bruk av nitroglyserin er hypotensjon (betinget - ikke gi ved systolisk blodtrykk under 100 mm Hg).

Påføring av turneringer til lårregionen er vist å utelukke et visst volum blod fra sirkulasjon. Tourniquets må påføres etter 5-10 minutter etter at pasienten har blitt overført til en semi-sittende stilling, da bevegelse og deponering av blod ikke skjer øyeblikkelig.

Aspirasjon av skum fra øvre luftveier utføres ved fot eller elektrisk suging gjennom et kateter, utført ved hjelp av et laryngoskop til glottis eller gjennom nesepassasjene. Denne prosedyren er lettere for pasienter med hjernehypoksi som har fått beroligende midler og rusmidler. Hos pasienter med klar bevissthet er det nødvendig å søke fjerning av sputum ved hjelp av hostestress.

Oksygen Inhalering med antiskummiddel: 30-40% etylalkohol gjennom masken når koma og 70-96% hos pasienter med kateteret lagret bevissthet antifomsilar (1 ml av en 10% oppløsning via forstøveren)

I nærvær av smerte langsomt intravenøst ​​administrert morfin (1 ml av 1% oppløsning) og fentanyl (1 2 ml av 0,005% oppløsning) utføres enten Neuro-leptanalgeziyu (1-2 ml fentanyl og 2 av 4 ml 0,25% oppløsning i nærvær av arterielle droperidol hypertensjon).

Morfin og leptoanalgesia i lungeødem ha uavhengig medisinsk verdi, og ikke bare en smertestillende, som årsak gunstige hemodynamiske endringer, sedasjon, lindre dyspné Derfor bør de anvendes i lungeødem uten koronar smerte begrensninger som da gir nitroglyserin, er hypotensjon, hvilken morfin forverres ofte

Ved individuelt høye nivåer av arterielt trykk indikeres en intravenøs strålingsforsinkelse av ganglionblokkeren. amin (0,5 til 1,0 ml av en 5% løsning i 10 ml 0,9% natriumkloridløsning under kontroll av blodtrykket, tillates å avta i systolisk blodtrykk tall er til en forverring av hypertensjon), eller benzogeksony (0,5-1, 0 ml av en 2,5% løsning) er også vist intravenøs administrering diuretika - furosemid (Lasix) i en dose på 40-120 mg, eller uregita (50 - 100 mg) eller urea (30% oppløsning av 10% glukoseoppløsning, en oppløsning fremstilt extempoge, skriv kun intravenøst ​​drypp)

Sakte administrert intravenøst ​​0,3 til 0,5 ml 0,05% oppløsning av strophanthin eller 1 ml av 0,06% løsning Korglikon, eller 0,5-1 ml av 0,25% løsning av digoksin (angitt) i 20 ml 0, 9% natriumkloridoppløsning, intravenøst ​​prednisolon (30-60 mg), difenhydramin (1 ml av 1% oppløsning), aminofyllin (10 ml av 2,4% løsning blandet med astma og bronkospasmer).

Transport til hjertesykehus er gjort umiddelbart etter lunkenødemets kupp. Kriteriet for transportmuligheter kan være fraværet av tilbakefall av lungeødem når pasienten overføres til en horisontal stilling. Under transport er det tilrådelig å gi en forhøyet posisjon til bæreenden av båren.

Venstre hjertefeil førstehjelp

Akutt venstre ventrikulær svikt

Klinisk bilde av akutt venstre ventrikulær svikt

Utilstrekkelig kontraktilitet i venstre ventrikel fører til utvikling av hjerteastma og lungeødem. Akutt venstre ventrikulær svikt kan være en manifestasjon av akutt hjerteinfarkt, noen ganger oppstår i hypertensive kriser, hjerneskader, akutte lungebetennelse, stråleskade, forgiftning, og så videre. d. Som et resultat av forskjellige årsaker økt trykk i arteriene i lungekretsløpet, begynner fluid propotevanie på vevet som omgir lungene arterioler kapillærer (trinn interstitielt ødem), og deretter den flytende delen av blodet ut i hulrommet i de pulmonale alveolene (alveolær ødem trinn forekommer).

Angrepet utvikler seg vanligvis kraftig, ofte om kvelden eller om natten. Det er kvelning, en følelse av mangel på luft, svakhet, hoste, først tørr, og deretter med avgang av rosa skummende sputum. Hjerte lyder er døve. Dyspné er inspirerende i naturen (puste er vanskelig). I dette tilfellet snakker de om utviklingen av hjerteastma.

I fremtiden, raskt utviklende cyanose, blir tørre raler i lungene erstattet av små bobler fuktige (først i de nedre delene og deretter spredt), fenomenene respiratorisk svikt øker. Utviklet lungeødem.

Førstehjelp

• Sette pasienten (han kan ikke lyve!) Eller løft hodet på senga.

Gi frisk luft, start oksygenbehandling;

• Nitroglyserin under tungen på 1 fane. hver 3-4 minutter (opptil 4 stk.),

• Morfin 1% - 1 ml subkutant eller 0,5 ml subkutant og 0,5 ml intravenøst ​​med 10 ml 0,9% natriumkloridoppløsning. Inntak av hele dosen morfin intravenøst ​​kan være farlig på grunn av muligheten for å stoppe pusten.

• Lasix (furosemid) 1% -2-6 ml (20-60 mg) med 10 ml 0,9% natriumkloridoppløsning intravenøst. Introduser i en egen sprøyte - er uforenlig med de fleste rusmidler!

"hjerteglykosider (strophanthin, Korglikon, digoksin) til 1 ml med 10 til 20 ml 0,9% natriumkloridløsning (ingen hjerteinfarkt, bradycardia eller andre kontraindikasjoner);

• Pentamin 5% - 0,5 ml i 20 ml 0,9% kloridoppløsning

• Natrium eller 40% glukoseoppløsning (bland!) Gis intravenøst ​​i 5-10 minutter, blodtrykket måles hvert 3. minutt, administrasjonen stoppes når blodtrykket avtar med '/ fra begynnelsen. Pentamin har en god effekt, men den kan ikke brukes med blodtrykk under 150 og 90 mm Hg. Art.

• Ved utvikling av lungeødem mot en bakgrunn av lavt blodtrykk administreres prednisolon 3-5 ml (90-150 mg) intravenøst.

I mangel av nødvendige medisiner er pasienten plassert på lårene og skuldrene (kan være fra improviserte midler) - for å begrense volumet av sirkulerende blod. Du kan også introdusere en intravenøs blanding av følgende sammensetning: 2-3 ml 96? -Akohol injiseres i en 10 ml sprøyte, resten er fylt med vann til injeksjon eller isotonisk natriumkloridløsning. Har en skummende effekt. Pasient med akutt venstre ventrikkelfeil det er nødvendig å ringe et hjerte eller minst et lineært medisinsk team. Alle pasienter er underlagt obligatorisk opptak til kardiologisk avdeling etter cupping av lungeødem. Transport er utført på strekkere med hevet hodekant eller sittende.

Akutt venstre ventrikulær svikt. Førstehjelp for akutt venstre ventrikulær svikt.

1. Ofte akutt venstre ventrikulær svikt (LV) hos voksne forekommer i det akutte stadiet av hjerteinfarkt hos pasienter med stenosering av koronar aterosklerose. Alvorlig iskemi av en signifikant del av venstre ventrikulær myokardium kan også føre til forbigående LVF med en reduksjon i hjerteutgang. Blant andre årsaker er det en akutt økende mitral (MH) eller aorta insuffisiens (AH) (f.eks. På grunn av bakteriell endokarditt), samt akutt myokarditt.

2. hos pasienter med akutt myokardinfarkt Undertrykkelse av hjertefunksjon og hemodynamiske lidelser kan ha en annen karakter. Det er 4 grupper: 1) uten kliniske tegn på redusert blodtilførsel eller stagnasjon, med normal hjerteutgang (CB) og normalt lungekapillær anfallstrykk (Pc3); 2) med tegn på hypo-volemia og en reduksjon av sirkulasjonshastigheten, men uten stagnasjon, med lav hjerteutgang, Pc3 og trykk i høyre atrium; 3) med nærvær av symptomer på stagnasjon uten å redusere sirkulasjonshastigheten ved forhøyet Pg og normal CB; 4) med redusert sirkulasjonshastighet og tegn på stagnasjon, redusert CB og høy Pc3. Systemisk blodtrykk kan ikke reduseres ved å øke total perifer motstand. Ved akutt akutt aorta eller mitral insuffisiens, blir en reduksjon i hjerteutgangen ofte ledsaget av en økning i trykk i lungeårene og arteriene.

3. Stagnasjon i hjertesvikt Det er en konsekvens av systemisk og pulmonal venøs hypertensjon, noe som ofte forekommer som et resultat av økende fylletrykket i den venstre og høyre ventrikkel (forhåndsinnlaste). Reduksjon av forbelastning og forbedring av pasientens tilstand kan oppnås enten ved å innføre en vanndrivende, hvilket reduserer volumet av sirkulerende og intrakardiale blod, og reduserer systemisk venøse og pulmonær venetrykk, eller påføring av venøse vasodilatorer, som fører til deponerings blod i perifere blodkar, reduksjon i venestrømning til hjertet og reduserer intravaskulært volum. Ved bruk av disse legemiddelgruppene kan systemisk og lungeventrykk reduseres uten å øke hjerteutgangen betydelig. Faktisk, med en betydelig reduksjon i forspenningen, reduserer CB selv.

Signifikant mindre ofte gjelder phlebotomy og anvendelse av tourniquets til lemmer.

4. Den vanligste årsaken til lavt CB med LVF er en reduksjon ikke i hjertefrekvensen, men i slagvolumet. Effektvolumet øker med økende forspenning, redusert etterbelastning og økende kontraktilitet. Med unntak av tilfeller med hypovolemisk sjokk eller overvektig høyre ventrikulær svikt (PZHN), observeres en økning i forspenning av venstre ventrikel hos nesten alle pasienter med NLZ. En ytterligere økning i forspenning fører vanligvis ikke til økning i hjerteutgang og kan provosere lungeødem.

5. For å redusere afterload Det kan være innføring av medikamenter som forbedrer arterioler (apressin, minoxidil, fenilgidin) eller vasodilatorer som virker på den venøse og arterielle seng (nitroprussid, fentolamin, prazosin, kaptopril). Arteriolær dilatorer øke minuttvolumet og redusere systemisk vaskulær motstand, nesten uten å forandre systemisk venøse og pulmonale venetrykk. Legemidler som påvirker både venøse og arterielle kar, øker CB med en reduksjon i Pc3 og trykk i høyre atrium. I tillegg til administrering av medisiner, tillater intra-aortisk ballong motpulsering å redusere afterload.

6. Økt myokardial kontraktilitet hos pasienter med akutt hjertesvikt kan oppnås ved administrering av katekolaminer (vekt / vekt), så som dopamin eller dobutamin. Minuttvolumet øker begge medikamenter, dopamin, men øker vanligvis systemiske blodtrykket, uten å endre eller øke RHM, mens dobutamin vanligvis ikke endrer det systemiske blodtrykket, men reduserer RHM. Dermed avhenger valget av stoffet av de hemodynamiske forstyrrelsene som er tilstede i pasienten. Overflødig kronotropisk effekt begrenser risikoen for arytmier og hypotensive forhold bruk av isadrin. Hjerteglykosider har en relativt svak positiv inotrop effekt. Når uttrykt NLZH beste virkning når det gjelder hemodynamiske stabilisering, kan oppnås ikke monoterapi og kombinasjons vasodilatorer og legemidler med en positiv inotrop effekt (nitroprussid i kombinasjon med dopamin eller dobutamin). Nylig har nye stoffer (for eksempel amrinon) med kombinert inotropisk og vasodilaterende virkning oppstått.

Innhold i emnet "Førstehjelp ved kardiovaskulær system.":

Venstre ventrikelfeil.

Hjertets aktivitet bestemmes av myokardiumets kontraktile funksjon; hjertefrekvens; mulighetene for å strekke myokardfibre (bestemme styrken av myokard-sammentrekninger); Kraften utviklet av myocardiums kontraktsmuskulatur. Med utviklingen av hjertesvikt lider kontraktile funksjonen av myokardiet først i tilfelle utvikling venstre ventrikkelfeil Kontraktil funksjonen av myokardiemuskel i venstre ventrikel lider. Venstre ventrikkelen kan ikke takle frigjøringen av hele blodvolumet som kommer inn i det, noe som fører til at blodårene overløper med lungekar. Resultatet av dette fenomenet er økt blodtrykk i lungeårene og kapillærene, forstyrret gassutveksling. Blodplasma går ut av veggene i kapillærene og går inn i alveolene, fyller dem med flytende innhold, og gassen i alveolene, som blandes med væsken, danner et skum. Så det er alveolært ødem, og bak det og lungeødem.

Årsaker til venstre ventrikulær svikt ligge i en rekke sykdommer som laster venstre side av hjertemuskelen:

 • iskemisk hjertesykdom (inkludert hjerterytmeforstyrrelser),
 • kardiomyopati,
 • hjerteinfarkt,
 • kardioklerose etter infarkt,
 • diffus myokarditt,
 • kardiogent lungeødem,
 • hypertensiv sykdom,
 • symptomatisk arteriell hypertensjon (for eksempel hvis nyrearbeidet er forstyrret, endokrine sykdommer, med sykdommer i nervesystemet, medisinhypertensjon, hemodynamisk hypertensjon),
 • mitral stenose,
 • overdreven fylling av blodbanen med væsker (med intravenøse oppløsninger),
 • obturering av lumen i lungevenen (for eksempel med tromboembolisme),
 • uremia.

Symptomer på venstre ventrikulær svikt utvikle seg gradvis:

 • i de tidlige stadier av hjerteproduksjon reduseres ikke ved å øke hjerteslag,
 • øker kortpustethet under trening,
 • utvikler en takykardi,
 • det er en hoste,
 • med en maskinvareundersøkelse, merkbart en økning i størrelsen på hjertet til venstre,
 • kardiogrammet viser den horisontale elektriske posisjonen til hjertet, tegn på hypertrofi og venstre ventrikel,
 • gradvis øke symptomene på hjerteastma,
 • symptomer på respiratorisk svikt er notert.

Behandling av venstre ventrikulær svikt.

Behandling av venstre ventrikulær svikt varierer avhengig av hvilken fase prosessen er lokalisert: akutt eller kronisk.

Den kroniske formen for venstre ventrikulær svikt krever:

 • stabil emosjonell tilstand,
 • lossing av den lille sirkulasjonen av sirkulasjon ved bruk av vanndrivende legemidler (syntetisk og urte diuretika),
 • behandling av hypertensjon ved å ta antihypertensive stoffer (redusere blodtrykket)
 • behandling av sykdommer som provosert ventrikulær svikt.

Akutt venstre ventrikulær svikt krever umiddelbare tiltak for å forhindre lungeødem og er assosiert med lindring av symptomer på hjerteastma som går foran lungeødem:

 • Redusere intensiteten av metabolske prosesser for å bedre toleranse for oksygenmangel (morfin - hemmer respirasjon og reduserer trykk (ha Contra); droperidol - har en sedativ virkning, som lider av hypotensjon anbefale natrium-oksybutyrat - har en sedativ effekt og normaliserer trykket).
 • Nedgangen i venøse retur av blod til hjertet (utvidelse av koronararterier (nitroglyserin), med alvorlig ødem - natriumnitroprussid, tilstrammende (se artikkelen "cardiac astma"), i stedet for selen kan benyttes mansjetten av anordningen, som måler trykket (trenger to mansjetter).).
 • Høyhastighets diuretika gjør det mulig å redusere belastningen på en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon (furosemid, ureitt) og administreres intravenøst.
 • I fravær av disse legemidlene brukes gangiblokatorer (intravenøst), noe som reduserer trykket i den lille og store sirkulasjonssirkulasjonen (Pentamin, Arfonade). Bruk av ganglionblokkere bør overvåkes ved hyppig måling av trykk (hvert 3. minutt) på frihånd. Med arteriell hypotensjon er ganglion blokkere kontraindisert.
 • Innånding med oksygen (oksygenbehandling) med et kateter eller med en maske.
 • Øk myokardial kontraktilitet på bakgrunn av hypertensjon ved å ta dopamin eller dobrex.

Førstehjelp for akutt venstre ventrikulær svikt

Gjennomgang av venstre ventrikkelfeil: årsaker, førstehjelp, behandling

Fra denne artikkelen vil du finne ut: årsakene til venstre ventrikulær svikt, hva slags sykdom er det. Hvilke metoder blir diagnostisert og behandlet for patologi.

Innholdsfortegnelse:

Venstre ventrikulær svikt er en tilstand av hjertet der venstre ventrikel ikke kan skille ut et tilstrekkelig blodvolum i aorta. På grunn av dette stagnerer det venøse blodet i den lille (pulmonale) sirkulasjonen av sirkulasjonen. Brutt blodsirkulasjon i en stor sirkel, noe som fører til utilstrekkelig blodtilførsel til alle organer.

Kronisk venstre ventrikulær svikt er en farlig patologi, som bare kan herdes i begynnelsen.

Akutt venstre ventrikulær svikt fører ofte til døden og herdes bare hvis legen kom raskt til pasienten. En viktig rolle er spilt av riktig tilveiebrakt førstehjelp.

Behandling av venstre ventrikulær svikt håndteres av en kardiolog og hjertekirurg.

Årsaker til patologi

Mangel på venstre ventrikel provoserer medfødte eller oppkjøpte kardiovaskulære sykdommer, som for eksempel:

 • hjerteinfarkt i venstre ventrikel;
 • kronisk iskemi av hjertet;
 • kardiomyopati;
 • kronisk arteriell hypertensjon;
 • stenose av aortaklappen;
 • aortaklafffeil;
 • defekter av mitralventilen;
 • myokarditt (betennelse i hjertets muskellag);
 • defekt av inngrepsseptum;
 • Eisenmenger kompleks;
 • tetrad av Fallot.

Øk risikoen for å utvikle ventiler i slekt vaner i venstre ventrikulær tilstand (alkoholisme, røyking, rusmisbruk), stillesittende livsstil eller for intens fysisk aktivitet. Og også hyppige belastninger, overdreven forbruk av fettstoffer, overvekt, eldre alder.

Egenskaper og symptomer på patologi

Alvorlighetsgraden av symptomer avhenger av stadiet av venstre ventrikulær svikt. I begynnelsen av utviklingen er det ingen symptomer, og patologi er kun synlig på EKG og ultralyd i hjertet. Derfor er det svært viktig å sende en forebyggende medisinsk undersøkelse til rett tid, selv om du ikke er bekymret for noe.

Kronisk venstre ventrikulær svikt

Denne konstante manglende evne til venstre ventrikkel å fullstendig utlede blodet, som fører til brudd på blodtilførselen til alle organer og stagnasjon av blod i lungesirkelen.

Symptomer på kronisk form:

Men folk som ikke har engasjert i fysisk trening på regelmessig basis, disse skiltene ikke har klinisk verdi som kortpustethet og hjertebank og normalt vises skarpe treningen med høy intensitet.

Karakteristiske symptomer: kortpustethet med et lite fysisk trening (tur til butikken, vandre rundt i huset, innenrikspolitikk), og over tid - og i ro, smerte og tyngde i øvre høyre kvadrant (på grunn av nedsatt blodsirkulasjon øker leveren), cyanose av lepper, hoste, angrep av hjerteastma, ascites (hevelse i bukhulen).

Også hodepine og svimmelhet er mulig på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen.

Manifestasjoner på EKG, ultralyd av hjerte og røntgen:

Ved hjelp av disse diagnostiske metodene kan man også identifisere den underliggende sykdommen som fremkalte ventrikulær svikt.

Akutt form for patologi

Akutt venstre ventrikulær svikt er en kraftig reduksjon i effektiviteten til venstre ventrikel. Det utvikler i løpet av et hjerteinfarkt, hypertensiv krise, ventrikulær septal brudd, aortastenose eller akutt mitral, akutt svikt i en av disse ventiler.

Siden funksjonen til venstre ventrikel er forstyrret, og høyre ventrikel samtidig fungerer normalt, øker trykket i lungesirkulasjonen. I denne forbindelse er det lungeødem.

Og på grunn av et sterkt brudd på blodsirkulasjonen i alle organer kan det utvikles kardiogent sjokk.

Symptomer på akutt venstre ventrikulær svikt:

Hvis pasienten lyver, antar han en tvunget sitteposisjon, siden i horisontalet øker symptomene.

Også kan legges kaldt svette, hevelse av årer på nakken.

Isolering av skumende rosa sputum, høyt hvesende, hørbar i avstand, kvelning, kald svette, hovne livmorhalsvev.

Ved akutt ventrikulær svikt kombineres kardiogent sjokk med lungeødem og dets symptomer (beskrevet ovenfor).

Helse og liv til pasienten avhenger av hastigheten på tilveiebringelse av kvalifisert medisinsk behandling, samt om riktigheten av førstehjelp.

Manifestasjoner av akutt form på EKG:

 • Depresjon av ST-segmentet i 1, aVL og thoraxledninger.
 • Deep S tenner i 3 ledninger.
 • Høy R-tann i 1 bly.
 • Høy og bred P-tann i 1 bly.

Klikk på bildet for å forstørre

Førstehjelp i akutt form

Det første du må gjøre er å ringe en ambulanse, eller hvis pasienten allerede er på sykehuset, ring til legen.

Ved førstehjelp er det ekstremt viktig å kjenne pasientens blodtrykk.

Hvis pasienten lyver, flytt ham til en sittende eller semi-liggende stilling, med beina senket ned.

Disse tiltakene utføres ikke under sterkt redusert trykk.

Med kardiogent sjokk, er førstehjelp for å sikre tidligst mulig ankomst av leger. Ring umiddelbart til en ambulanse eller ta en person til sykehuset selv.

behandling

medisinering

I kronisk form av sykdommen kan legemidler forskrives i både tabletter og injeksjoner. I akutt form preparater injiseres, innånding brukes også.

Grunnleggende medisiner for behandling:

Ved akutt venstre ventrikulær svikt for øyeblikkelig hjelp, inklusive injeksjon, inhalasjon oksygen antifomsilanom for å eliminere den skummende slim og enkel å puste.

Hvis pasienten har kardiogent sjokk, må du ikke injisere medisiner som reduserer blodtrykket.

Nødhjelp for kardiogent sjokk er å øke trykket til minst 90 til 60 mm Hg. Art. For å gjøre dette, bruk Dobutamin, Dopamin, Norepinephrine eller andre medisiner.

Videre behandling av pasienter som har opplevd akutt ventrikulær svikt, er å hindre gjentakende lungeødem. For det første er nitrater (Nitroglycerin) foreskrevet for å redusere diastolisk trykk i lungearterien. Hvis en pasient har alvorlig arteriell hypertensjon, er ganglion blokkere foreskrevet. I andre henseender er behandlingen ligner den i kronisk form av venstre ventrikulær svikt.

Kirurgisk behandling

Det er rettet mot å eliminere årsaken til kronisk ventrikelsvikt eller gjenopprette blodsirkulasjonen ved hjerteinfarkt, noe som forårsaket en akutt form for patologi.

I kronisk form, avhengig av hvilken sykdom det forårsaket, oppfører:

 1. Koronararterie stenting.
 2. Prostetisk aortaklaff.
 3. Mitralventilproteser.
 4. Lukking av en interventrikulær septalfeil med en okkluderer.
 5. Radikal korreksjon av komplekse hjertefeil (Eisenmenger kompleks, Fallot tetrads).

I den akutte form av venstre ventrikulær svikt forårsaket av hjerteinfarkt, som er ledsaget av kardiogent sjokk, utføres følgende operasjoner:

 • Intra-aorta ballong motpulsering - innføring av en spesiell oppblåst ballong som pumper blod inn i aorta.
 • Koronar angioplastikk - utvidelse av lumen i koronarbeholderen for å gjenopprette blodtilførselen til hjertemuskelen.

  Hvis det er forårsaket av akutte feil i ventiler, er de presserende proteser.

  outlook

  I kronisk form avhenger prognosen av scenen.

  I begynnelsen er prognosen gunstig. Ved riktig behandling kan en vedvarende forbedring i pasientens tilstand oppnås.

  I akutt form er prognosen relativt ugunstig. Selv om det var mulig å fjerne lungeødem, er risikoen for tilbakefall høy. Dersom fullstendig eliminere årsaken til akutt svikt i venstre hjertekammer via kirurgi (for eksempel transplantasjon ventil eller nøddrift for å gjenopprette den koronare blodstrøm), er prognosen er forbedret, men er ikke gunstig.

  Med kardiogent sjokk oppstår 88% av dødsfall. Ofte er det knyttet til tidlig medisinsk behandling.

  Behandling av hjerte og blodårer © 2016 | Nettstedskart | Kontakt oss | Personvernregler | Vilkår for bruk | Når du citerer et dokument, kreves en lenke til nettstedet som angir kilden.

  113. Nødhjelp for akutt venstre ventrikulær svikt

  • Sette pasienten (han kan ikke lyve!) Eller løft hodet på senga.

  Gi frisk luft, start oksygenbehandling;

  • Nitroglyserin under tungen på 1 fane. hver 3-4 minutter (opptil 4 stk.),

  • Morfin 1% - 1 ml subkutant eller 0,5 ml subkutant og 0,5 ml intravenøst ​​med 10 ml 0,9% natriumkloridoppløsning. Inntak av hele dosen morfin intravenøst ​​kan være farlig på grunn av muligheten for å stoppe pusten.

  • Lasix (furosemid) 1% -2-6 ml (20-60 mg) med 10 ml 0,9% natriumkloridoppløsning intravenøst. Introduser i en egen sprøyte - er uforenlig med de fleste rusmidler!

  "hjerteglykosider (strophanthin, Korglikon, digoksin) til 1 ml med 10 til 20 ml 0,9% natriumkloridløsning (ingen hjerteinfarkt, bradycardia eller andre kontraindikasjoner);

  • Pentamin 5% - 0,5 ml i 20 ml 0,9% kloridoppløsning

  • Natrium eller 40% glukoseoppløsning (bland!) Gis intravenøst ​​i 5-10 minutter, blodtrykket måles hvert 3. minutt, administrasjonen stoppes når blodtrykket avtar med '/ fra begynnelsen. Pentamin har en god effekt, men den kan ikke påføres arterielt trykk under 150 og 90 mm Hg. Art.

  • Ved utvikling av lungeødem mot en bakgrunn av lavt blodtrykk administreres prednisolon 3-5 ml (90-150 mg) intravenøst.

  114. Nødhjelp for tromboembolisme av lungearterien (teela)

  Nødbehandling på prehospitalstadiet omfatter følgende aktiviteter:

  utnevnelsen av strenge sengestil;

  anestesi, er arten av hvilke bestemmes av intensiteten av smerten, strengheten av pasientens eksitasjon ml fentanyl (0,005% oppløsning) 2 ml 0,25% oppløsning av droperidol (med systolisk blodtrykk under 100 mm Hg St.-droperidol 1 ml.); 1 ml 2% omno-pon-oppløsning med 2 ml droperidol, ml 50% analgin med 1 ml 2% oppløsning av promedol eller leksikon; alle legemidler administreres intravenøst;

  Innføringen venu000 IU heparin samtidig, deretter drypper 15 ml 2,4% aminofyllin reopoliglyukina i 400 ml av en hastighet på 60 dråper / min; ved et systolisk trykk under 100 mm Hg. eufillin administreres ikke

  i alvorlig hypotensjon - innføring i en vene med reopoliglyukina skorostyuml / min (400 ml av 10% løsning), dråpeinfusjons av norepinefrin-bitartrat (1 ml av en 0,2% løsning) eller 0,5 mg angiotensin 250 ml 0,9% natriumkloridløsning med innledende hastighet kap / min (ytterligere cap / min), innføring av prednisolonstruino; blodtrykket overvåkes hvert minutt;

  på de uttrykte fenomenene ODN - terapi av respiratorisk svikt;

  ifølge indikasjoner utføres antiarytmisk terapi;

  ved begynnelsen av klinisk død - gjenopplivning.

  I alvorlig og moderat PE for infusjonsterapi og overvåkning av CVP er det nødvendig med kateterisering av sentralvenen.

  115.kardiogenny sjokk Akutt kardio - vaskulær insuffisiens - den manglende evne av hjertet og blodkarene for å gi tilstrekkelig blodstrøm til de metabolske behovene til kroppens vev, noe som fører til ødeleggelse av cellefunksjon og død.

  Akutt vaskulær insuffisiens oppstår på grunn av forstyrrelser forholdet mellom arbeidet i hjerte, perifer vaskulær motstand, kapasitans arterielle og venøse vaskulære bed volum og strømningshastighet.

  Symptomer på kardiogent sjokk:

  • Lasix (furosemid) 1% -2-6 ml (20-60 mg) med 10 ml 0,9% natriumkloridoppløsning intravenøst. Introduser i en egen sprøyte - er uforenlig med de fleste rusmidler!

  "hjerteglykosider (strophanthin, Korglikon, digoksin) til 1 ml med 10 til 20 ml 0,9% natriumkloridløsning (ingen hjerteinfarkt, bradycardia eller andre kontraindikasjoner);

  • Pentamin 5% - 0,5 ml i 20 ml 0,9% kloridoppløsning

  • Natrium eller 40% glukoseoppløsning (bland!) Gis intravenøst ​​i 5-10 minutter, blodtrykket måles hvert 3. minutt, administrasjonen stoppes når blodtrykket avtar med '/ fra begynnelsen. Pentamin har en god effekt, men den kan ikke brukes med blodtrykk under 150 og 90 mm Hg. Art.

  • Ved utvikling av lungeødem mot en bakgrunn av lavt blodtrykk administreres prednisolon 3-5 ml (90-150 mg) intravenøst.

  I mangel av nødvendige medisiner er pasienten plassert på lårene og skuldrene (kan være fra improviserte midler) - for å begrense volumet av sirkulerende blod. Du kan også introdusere en intravenøs blanding av følgende sammensetning: 2-3 ml 96? -Akohol injiseres i en 10 ml sprøyte, resten er fylt med vann til injeksjon eller isotonisk natriumkloridløsning. Har en skummende effekt. En pasient med akutt ventrikelsvikt skal kalle et hjerte eller minst et lineært medisinsk team. Alle pasienter er underlagt obligatorisk opptak til kardiologisk avdeling etter cupping av lungeødem. Transport er utført på strekkere med hevet hodekant eller sittende.

  Akutt venstre ventrikulær svikt. Førstehjelp for akutt venstre ventrikulær svikt.

  1. Den mest vanlige akutte venstre ventrikkelsvikt (LZHN) hos voksne forekommer i den akutte fasen av hjerteinfarkt hos pasienter med koronar aterosklerose stenotisk. Alvorlig iskemi av en signifikant del av venstre ventrikulær myokardium kan også føre til forbigående LVF med en reduksjon i hjerteutgang. Blant andre årsaker er det en akutt økende mitral (MH) eller aorta insuffisiens (AH) (f.eks. På grunn av bakteriell endokarditt), samt akutt myokarditt.

  2. Hos pasienter med akutt myokardinfarkt kan hjertedepresjon og hemodynamiske forstyrrelser ha en annen karakter. Det er 4 grupper: 1) uten kliniske tegn på redusert blodtilførsel eller stagnasjon, med normal hjerteutgang (CB) og normalt lungekapillær anfallstrykk (Pc3); 2) med tegn på hypo-volemia og en reduksjon av sirkulasjonshastigheten, men uten stagnasjon, med lav hjerteutgang, Pc3 og trykk i høyre atrium; 3) med nærvær av symptomer på stagnasjon uten å redusere sirkulasjonshastigheten ved forhøyet Pg og normal CB; 4) med redusert sirkulasjonshastighet og tegn på stagnasjon, redusert CB og høy Pc3. Systemisk blodtrykk kan ikke reduseres ved å øke total perifer motstand. Ved akutt akutt aorta eller mitral insuffisiens, blir en reduksjon i hjerteutgangen ofte ledsaget av en økning i trykk i lungeårene og arteriene.

  3. Stag i hjertesvikt er en konsekvens av systemisk og pulmonal venøs hypertensjon, noe som ofte forekommer som et resultat av økende fylletrykket i den venstre og høyre ventrikkel (forhåndsinnlaste). Reduksjon av forbelastning og forbedring av pasientens tilstand kan oppnås enten ved å innføre en vanndrivende, hvilket reduserer volumet av sirkulerende og intrakardiale blod, og reduserer systemisk venøse og pulmonær venetrykk, eller påføring av venøse vasodilatorer, som fører til deponerings blod i perifere blodkar, reduksjon i venestrømning til hjertet og reduserer intravaskulært volum. Ved bruk av disse legemiddelgruppene kan systemisk og lungeventrykk reduseres uten å øke hjerteutgangen betydelig. Faktisk, med en betydelig reduksjon i forspenningen, reduserer CB selv.

  Signifikant mindre ofte gjelder phlebotomy og anvendelse av tourniquets til lemmer.

  4. Den vanligste årsaken til lav CB i pasienter med LV er en reduksjon i slagvolumet i stedet for hjertefrekvensen. Effektvolumet øker med økende forspenning, redusert etterbelastning og økende kontraktilitet. Med unntak av tilfeller med hypovolemisk sjokk eller overvektig høyre ventrikulær svikt (PZHN), observeres en økning i forspenning av venstre ventrikel hos nesten alle pasienter med NLZ. En ytterligere økning i forspenning fører vanligvis ikke til økning i hjerteutgang og kan provosere lungeødem.

  5. For å oppnå reduksjon i etterbelastning kan for administrering av legemidler som forbedrer arterioler (apressin, minoxidil, fenilgidin) eller vasodilatorer som virker på den venøse og arterielle seng (nitroprussid, fentolamin, prazosin, kaptopril). Arteriolær dilatorer øke minuttvolumet og redusere systemisk vaskulær motstand, nesten uten å forandre systemisk venøse og pulmonale venetrykk. Legemidler som påvirker både venøse og arterielle kar, øker CB med en reduksjon i Pc3 og trykk i høyre atrium. I tillegg til administrering av medisiner, tillater intra-aortisk ballong motpulsering å redusere afterload.

  6. Økningen av den myokardiale kontraktilitet hos pasienter med kongestiv hjertefeil kan oppnås ved administrering av katekolaminer (vekt / vekt), så som dopamin eller dobutamin. Minuttvolumet øker begge medikamenter, dopamin, men øker vanligvis systemiske blodtrykket, uten å endre eller øke RHM, mens dobutamin vanligvis ikke endrer det systemiske blodtrykket, men reduserer RHM. Dermed avhenger valget av stoffet av de hemodynamiske forstyrrelsene som er tilstede i pasienten. Overflødig kronotropisk effekt begrenser risikoen for arytmier og hypotensive forhold bruk av isadrin. Hjerteglykosider har en relativt svak positiv inotrop effekt. Når uttrykt NLZH beste virkning når det gjelder hemodynamiske stabilisering, kan oppnås ikke monoterapi og kombinasjons vasodilatorer og legemidler med en positiv inotrop effekt (nitroprussid i kombinasjon med dopamin eller dobutamin). Nylig har nye stoffer (for eksempel amrinon) med kombinert inotropisk og vasodilaterende virkning oppstått.

  Innhold i emnet "Førstehjelp ved kardiovaskulær system.":

  Venstre ventrikelfeil.

  Hjertets aktivitet bestemmes av myokardiumets kontraktile funksjon; hjertefrekvens; mulighetene for å strekke myokardfibre (bestemme styrken av myokard-sammentrekninger); Kraften utviklet av myocardiums kontraktsmuskulatur. Med utviklingen av hjertesvikt lider kontraktile funksjonen av myokardiet først, i tilfelle utviklingen av venstre ventrikulær svikt, lider kontraktile funksjonen av myokardmuskelen i venstre ventrikel. Venstre ventrikkelen kan ikke takle frigjøringen av hele blodvolumet som kommer inn i det, noe som fører til at blodårene overløper med lungekar. Resultatet av dette fenomenet er økt blodtrykk i lungeårene og kapillærene, forstyrret gassutveksling. Blodplasma går ut av veggene i kapillærene og går inn i alveolene, fyller dem med flytende innhold, og gassen i alveolene, som blandes med væsken, danner et skum. Så det er alveolært ødem, og bak det og lungeødem.

  Årsakene til venstre ventrikulær svikt finnes i en rekke sykdommer som laster venstre side av hjertemuskelen:

  • iskemisk hjertesykdom (inkludert hjerterytmeforstyrrelser),
  • kardiomyopati,
  • hjerteinfarkt,
  • kardioklerose etter infarkt,
  • diffus myokarditt,
  • kardiogent lungeødem,
  • hypertensiv sykdom,
  • symptomatisk arteriell hypertensjon (for eksempel hvis nyrearbeidet er forstyrret, endokrine sykdommer, med sykdommer i nervesystemet, medisinhypertensjon, hemodynamisk hypertensjon),
  • mitral stenose,
  • overdreven fylling av blodbanen med væsker (med intravenøse oppløsninger),
  • obturering av lumen i lungevenen (for eksempel med tromboembolisme),
  • uremia.

  Symptomer på venstre ventrikulær svikt utvikles gradvis:

  • i de tidlige stadier av hjerteproduksjon reduseres ikke ved å øke hjerteslag,
  • øker kortpustethet under trening,
  • utvikler en takykardi,
  • det er en hoste,
  • med en maskinvareundersøkelse, merkbart en økning i størrelsen på hjertet til venstre,
  • kardiogrammet viser den horisontale elektriske posisjonen til hjertet, tegn på hypertrofi og venstre ventrikel,
  • gradvis øke symptomene på hjerteastma,
  • symptomer på respiratorisk svikt er notert.

  Behandling av venstre ventrikulær svikt.

  Behandling for venstre ventrikulær svikt varierer avhengig av om prosessen er akutt eller kronisk.

  Den kroniske formen for venstre ventrikulær svikt krever:

  • stabil emosjonell tilstand,
  • lossing av den lille sirkulasjonen av sirkulasjon ved bruk av vanndrivende legemidler (syntetisk og urte diuretika),
  • behandling av hypertensjon ved å ta antihypertensive stoffer (redusere blodtrykket)
  • behandling av sykdommer som provosert ventrikulær svikt.

  Akutt venstre ventrikkelsvikt krever øyeblikkelige tiltak for å forebygge lungeødem og er forbundet med å avskaffe de har symptomer på hjerte astma, lungeødem foregående:

  • Redusere intensiteten av metabolske prosesser for å bedre toleranse for oksygenmangel (morfin - hemmer respirasjon og reduserer trykk (ha Contra); droperidol - har en sedativ virkning, som lider av hypotensjon anbefale natrium-oksybutyrat - har en sedativ effekt og normaliserer trykket).
  • Nedgangen i venøse retur av blod til hjertet (utvidelse av koronararterier (nitroglyserin), med alvorlig ødem - natriumnitroprussid, tilstrammende (se artikkelen "cardiac astma"), i stedet for selen kan benyttes mansjetten av anordningen, som måler trykket (trenger to mansjetter).).
  • Høyhastighets diuretika gjør det mulig å redusere belastningen på en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon (furosemid, ureitt) og administreres intravenøst.
  • I fravær av disse legemidlene brukes gangiblokatorer (intravenøst), noe som reduserer trykket i den lille og store sirkulasjonssirkulasjonen (Pentamin, Arfonade). Bruk av ganglionblokkere bør overvåkes ved hyppig måling av trykk (hvert 3. minutt) på frihånd. Med arteriell hypotensjon er ganglion blokkere kontraindisert.
  • Innånding med oksygen (oksygenbehandling) med et kateter eller med en maske.
  • Øk myokardial kontraktilitet på bakgrunn av hypertensjon ved å ta dopamin eller dobrex.
 • Les Mer Om Fartøyene