Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Feil hjerterytme (arytmi)

Uregelmessig hjerterytme er en arytmi (også kalt dysrytmi). Hjertefrekvensen kan også være uregelmessig. Den normale hjertefrekvensen er fra 50 til 100 slag per minutt. Ikke nødvendigvis samtidig forekomst av arytmi og unormal hjertefrekvens. Arytmier kan oppstå med normal puls eller langsom frekvens (kalt bradyarytmier - mindre enn 60 slag per minutt). Også arytmi kan forekomme mot bakgrunnen av en akselerert hjertefrekvens (kalt takyarytmi - mer enn 100 slag per minutt). I USA blir over 850 000 personer sykehus hvert år på grunn av arytmier.

Arytmi kan oppstå på grunn av en rekke forskjellige faktorer, blant annet:

En uregelmessig hjerterytme kan også forekomme i et "normalt sunt" hjerte.

Hva er typer arytmier?

Hjertets arrytmi: hva er det og hvilke konsekvenser kan det være?

Hyppige hjertekontraksjoner forårsaket av dysfunksjon av blodstrømmen refereres til som hjertearytmier. Reduserende bevegelser utføres for bestemte tidsperioder. Disse reduksjonene er reprodusert av hjerteflasken i hjertet. Det representerer et bunt av nevrale plexuser som befinner seg på myokardområdene, og regenererer biopulsen i hjertet med en videre overgang til atriumet. Funksjonen til dette området påvirker direkte den uavbrutte tilstanden til muskelfibrene i hjertesystemet.

Ustabil blodstrøm til en av områdene fører til en rask puls. I slike tilfeller blir hjertefrekvensen ofte redusert (bradykardi) eller forhøyet (takykardi). I en sunn person bør hjertets rytme være 75 slag per minutt. Ifølge medisinske indikatorer er arytmi klassifisert etter slike underarter:

 • sinus burs og takykardi;
 • flimmer av bukspyttkjertelen;
 • paroksysmal arytmi;
 • hjerteblokk.

Faktorer av forekomst

En rekke faktorer kan forårsake en ustabil prosess i hjerteaktivitet (spesielt arytmi). Blant dem - en svak tone i det vaskulære nettverket, patologiske manifestasjoner under fødselen, betennelse i myokardiet, dysfunksjon i indre organer, hormonelle forandringer hos kvinner.

Ofte blir sykdommen observert som følge av mangel på nyttige enzymer og sporstoffer i menneskekroppen. Dessuten kan årsakene komme fra en usunn livsstil, underernæring, røyking, alkoholisme, stressende situasjoner, bruk av medisinske legemidler.

Dysfunksjoner i hjertet kan ofte manifestere som uvanlige symptomer, kan dramatisk og signifikant påvirke helsestatusen, og i verste fall føre til øyeblikkelig død.

Sinus takykardi i hjertet

Bioimpulser i myokardiet dannes som et resultat av passasje gjennom sinuskoden. Sinus takykardi er preget av økt hjerterytme og når 90 slag per minutt. Årsaken til forekomsten er fysiske, psykomotoriske, inflammatoriske prosesser som skyldes infeksjon.

Sinus bradykardi

Manifestasjonen av denne type hjertearytmi er preget av en reduksjon i rytmen i hjerte muskelen, og gir den opp til 55 slag per minutt. En spesiell manifestasjon av bradykardi kan observeres hos friske personer i en rolig periode.

Bradykardi kan provosere hypertensjon, mislykkes i vitale organer, manifesterer som følge av endokrine sykdommer. Langsom rytme under palpasjon av puls er preget av generell ubehag, kvalme, hodepine.

Sinus arytmi

Slike taksonomi oppstår ved ustabil hjerteavbrudd. Sykdommen er karakteristisk for barn i yngre og eldre alder. Funksjonalitet av hjertet og atria med sinusarytmi er assosiert med luftveiene. Åndedyr oksygen, økning av hjerteslag, ved utånding - frekvensen minker. Forstyrrelser i pusten er trygge for menneskers helse.

Hvis du fanger luften, forsvinner fenomenet, som det fremgår av prosessene som utføres som en diagnostikk. Denne form for den underliggende sykdommen ligger i de fysiologiske egenskapene, og elimineringen skjer uten bruk av komplekse preparater for hjertet.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

beats

Vises uventet, utenom det vanlige, som et resultat av ustabil funksjon av hjertets muskelsystem. Extrasystoler kan også diagnostiseres hos friske borgere, siden deres forekomst ofte er forbundet med en persons livsstil. Hovedsymptomen er en intensivert trykk i hjertet av hjertet, hvoretter det er en annen fading av rytmen.

Paroksysmal form

Hjertearytmi av denne typen er preget av hyppige kardiale sammentrekninger med en frekvens på 140 til 240 slag per minutt. Hendelsen oppstår uventet, hvorpå den også plutselig avtar. De viktigste årsakene til denne manifestasjonen ligner ekstrasystoler. Personer med takykardi opplever ofte økt svette, svimmelhet, ustabil hjerterytme.

Atrieflimmer

Denne typen hjertearytmi er basert på vekslende sammentrekning av hjertemuskulaturen, noe som resulterer i en økt og redusert fase av hjerteaktivitet som oppstår i aggregatet. Med et forsiktig kardiogram kan man observere en ufullstendig vaskulær sammentrekning i området av atriale ventiler mens ventriklene fortsetter å fungere i forstyrret modus, som produserer 120-150 slag per minutt.

Når belastningen på kroppen øker, samler ventriklene seg med en frekvens på stabil karakter på 250-300 slag per minutt. Blant hovedårsakene til flimmer kan man merke hjertesykdom, hypertyreoidisme, skade på indre organer.

Pasienter som har blitt diagnostisert med atrieflimmer, klager ofte på økt hjerterytme og lite vitale tegn. Flimmer medfører også en rekke symptomer, blant annet mangel på luft under bevegelse, smerte i brystet. Flimmer og funksjonsfeil i ventrikulære sammentrekninger er de farligste manifestasjonene som negativt påvirker funksjonene til alle indre organer til en person. Sykdommen kan oppstå som følge av myokardinfarkt, elektrotrauma, overdreven bruk av medisiner.

Hjerteblokkering

En type arytmi forårsaket av lav puls i myokardiale muskelfibre. Blokkering er preget av en plutselig forsvunnelse av puls. Sykdommen har en fullført og ufullstendig form. Den fullførte blokkaden er forbundet med hyppig muskelkontraksjon. Slike mennesker opplever tremor, svimmelhet. Uferdig blokkering fører til en plutselig død.

Diagnose av hjertearytmi

Etablering av diagnosen for klager på systematisk hjertesvikt skjer når en medisinsk undersøkelse gjennomføres. De første tegn er merket med farge, probing puls, hjertefrekvens, og i henhold til en ekkokardiogram - presist er det mulig å gi en fullstendig mening på årsakene til hjerte-dysfunksjon.

behandling

Velger et kompleks med medisiner, du trenger en nøyaktig diagnose, type arytmi og symptomatiske indikatorer. For en integrert terapeutisk tilnærming er en viktig komponent diagnostisert hovedfokus for sykdommen. Den andre delen av behandlingen for hjertearytmi består av inntak av medisinske stoffer sammen med inntak av enzymer som støtter hjertesystemet. Effektiviteten av behandlingen avhenger av rettidig behandling i klinikken og fastslå hjertesykdommen. Fra de mottatte medisinske indikatorene avhenger valget av medisiner.

Men ikke alltid terapeutisk terapi utføres i tilstrekkelig grad for å fullstendig gjenopprette hjertemuskelen. I de fleste tilfeller er medisiner foreskrevet mot arytmiske angrep. Blant medisinene i denne tiltak kan man skille flere grupper av antiarytmisk retning. Noen av dem er rettet mot å redusere de gjennomførte bioimpulser i hjertemuskulaturen, sistnevnte bidrar til økningen.

De resterende stoffene i denne gruppen eliminerer smerte symptomer i hjertet. Sammen med den viktigste behandlingen for hjertearytmi, er vitamin-mineralsammensetning eller blodfortynningstabletter foreskrevet. Redusere takykardi kan være refleksprosedyrer. Dette skjer ved å trykke fingrene på øyebollene med en pause på to minutter, ved massasjehandling på kraftsonen. Det samme resultatet er mulig med trykk på solar plexus, dyp tilbaketrekking og oppkast. Alle disse manipulasjonene brukes til iskemi, alvorlige former for asteni og infarkt.

Disse teknikkene tar sikte på å redusere stresset på hjertesystemet fra siden av nerveplexusene. I tillegg til behandling med medisiner og refleksøvelser, utføres behandling av arytmi ved å installere en pacemaker, som muliggjør stabilisering av myokardets rytme eller cauterization.

Fysioterapi er valgt for hver enkelt person. Med ekstrasystoler er det fornuftig å bruke elektromagnetiske stoffer basert på oksygen- og radon-applikasjoner. I tilfelle av hyppige manifestasjoner av sjokk som er uvanlig for en sunn tilstand, som forekommer flere ganger i uken, er det mulig å kombinere grunnleggende medisiner med vedtak av tørre og firekammerede bad.

Når blokkater og andre arytmiske manifestasjoner oppstår, unntatt atrieflimmer, er fysiske prosedyrer kontraindisert.

medisiner

Behandling av hjertearytmi består i å eliminere hovedårsakene til ubehagelige symptomer. Terapeutiske tiltak og narkotika er mulige etter å ha fastslått den eksisterende sykdomsformen og dens spesielle manifestasjoner.

Hvis pasienten klager over hjertesmerter og nedsatt aktivitet, er betablokkere foreskrevet i små doser. For mer alvorlige former foreskrives medisiner: Kratal, ATP-lang, Cardil. Narkotika bør brukes i henhold til en strengt spesifisert ordning.

Folkemetoder

For behandling av hjertearytmi, i tillegg til medisinering, er det mange ukonvensjonelle metoder. Metoder for behandling er som følger:

 1. Alkoholisk infusjon av valerian: 2 ss. Skjeer med tørre urter fylle en spiseskje med ren alkohol. Basert på styrken av tinkturen, kan blandingen fortynnes med kokt vann. Å insistere på at valerian er nødvendig i to dager i et rom med lav temperatur. Bruk av løsningen bør utføres ikke mer enn 5 ganger daglig i mengden en teskje per mottak.
 2. Kornblomst infusjon. Håndfull tørkeblomstrer helles varmt vann og 15 minutter å simre ved lav varme. Bland blandingen i 20 minutter. Bruk 2 ganger om dagen med mat.
 3. Tinktur av calendula. En håndfull blomstrer helles over med to briller varmt vann. Deretter blir blandingen kokt. For å dampe i en halv time, drenerer jeg likøren og tar den 3 ganger om dagen i perioden med de utviklede ekstrasystolene.
 4. Melissa te - fra gress, som har en beroligende effekt. Å ta melissa bidrar til å normalisere nervøsitet og hjerteaktivitet. For forberedelse trenger du et vannbad og blader av melissa. Å insistere på at det er nødvendig før du kjøper en rik farge, og etter filtrering drikker du halvparten av glasset flere ganger om dagen. Ved bruk av melissa bør du ta brudd på bruken, som er 3 måneder, og gjenta kurset.
 5. En infusjon av lumbago. To skjeer av en tørr blanding helles i kaldt vann med en hastighet på 250 mg. Legg i et vannbad og kom med koking. Infusjon anbefales å motstå minst to dager. Inntaket er 3-4 glass per dag under spising. Lumbago normaliserer hjerteaktivitet, fører til tonus av blodårer.
 6. Asparges tinktur. En skje med ung asparges er dekket av emaljeholdige retter, og det helles vann, kokes over lav varme. Infuse blandingen bør være ca to timer. Bruk asparges tinktur i en måned for 2 ss. skje 4 ganger om dagen. Tinktur er utformet for å eliminere anfall av takykardi.
 7. Infusjon av hagtorn. Hawthorn bær i tørr form er gjennomvåt i 100 ml alkohol og la til infusjon i 7 dager. Bruk tinktur skal være 10 dråper i kombinasjon med vann. Forberedelser basert på hagtornsfrugter teller opp hjertets blodkar, normaliserer blodstrømmen, eliminerer psykometrisk stress på muskelsystemet.

Påminnelse for pasient med hjertearytmi

I medisinske forskrifter er kardiovaskulære sykdommer i de første lister, som utfordrer plutselig død. Den videre utviklingen av alle typer kompliserte former som oppstår i forbindelse med hjerterytme dysfunksjon, vil bidra til å forhindre kirurgisk behandling med rettidig adgang til medisinsk behandling.

I tillegg, hvis du føler deg klemt i hjertet og besøkt terapeuten og kardiologen, må du følge alle anbefalingene, ta narkotika strengt og gå til de fysiske prosedyrene. Uavhengig medisinering, samt behandling med folkemidlene, bør gjøres etter konsultasjon med en lege.

Den eneste

 • kilde:
 • Depositphotos

Krenkelse av hjertets rytme, minst en gang i livet, oppstår i alle. Det er viktig å ikke gå glipp av øyeblikket og gå til legen i tide, fordi feil hjertefrekvens ikke bare kan være et resultat av overbelastning eller stress. Noen ganger indikerer han en alvorlig sykdom.

Krenkelse av hjertets rytme er som regel et symptom på en sykdom eller lidelse. Derfor, i alle fall, ikke ignorere dette problemet, for ikke å gå glipp av den mer seriøse.

Hjertet av en mann består av to ventrikler og to atria. I høyre atrium ligger en sinusknudepunkt, i celler hvor en elektrisk impuls genereres. Det sprer seg til atriene og når det atrioventrikulære krysset, da dekker begge ventrikler og fører til en sammentrekning av hjertet. Når hjertet trekker sammen, er det systolsfasen, og når du hviler - diastolens fase. Hvis et av de tre hovedpunktene som en elektrisk impuls passerer er å svikte, blir rytmen og holdingen av impulsen brutt. Den kan variere den elektriske eksitering midten (stedet sinus kommer fra andre steder) retarderes puls kurs eller fullstendig avbrutt elektrisk forbindelse mellom atriene og ventriklene - alle arytmier.

Hjerte rytmeforstyrrelse: årsaker til funksjonsfeil

Vanligvis er puls av en sunn person 60-90 slag per minutt. For å beregne pulsen riktig, vent ikke nødvendigvis et helt minutt - bare telle antall hjerteslag i 6 sekunder og multipliser dette tallet med 10.

Det er mange hjerterytmeforstyrrelser, vi forteller om de vanligste av dem. Hvis hjertefrekvensen øker til 100 eller flere slag per minutt, er dette en sinus takykardi. Som regel viser elektrokardiogrammet ikke merkbare forstyrrelser i hjertets tilstand. En lignende rytmeforstyrrelse kan indikere en normal respons på fysisk stress eller stress - hvis det er en sunn person.

Hvis hjertefrekvensen øker til 100 eller flere slag per minutt, er dette en sinus takykardi. Hvis økningen i hjertefrekvensen skjer ofte og uten tilsynelatende grunn, kan det indikere skjoldbrusk sykdom, rusmiddel, hjertesykdom.

Men hvis det raske hjerteslaget oppstår ofte og uten tilsynelatende grunn, kan det tyde på skjoldbruskkjertel, rus, hjertesykdom. Typisk er takykardi i ro hos de fleste røykere, spesielt irriterende og med en god opplevelse.

 • For sjelden en puls - mindre enn 60 slag per minutt - kalles en sinus bradykardi. Hos fysisk sunne mennesker forekommer det sjelden, men det forekommer noen ganger hos profesjonelle idrettsutøvere.
 • Hvis pasienten føler en nedgang i hjertefrekvens, virket hjerte transfixed, i tillegg betydelig svimmel (opp til tap av bevissthet), så står det at bradykardi er ledsaget av blokkering av hjertet.

Bradykardi forekommer ofte sammen med rus (spesielt sopp forgiftning), samt å redusere skjoldbruskkjertelen, nedkjøling og så videre. Hvis hjertet slår for fort og føles ikke helt rytmisk, kanskje pasienten arytmi.

 • Extrasystole er en sammentrekning av hjertet eller dets deler, som skjer tidligere enn det skal.

I tillegg er ekstrasystolen ledsaget av en tilsvarende pause i hjerteslag, på grunn av hvilken hele rytmen er ødelagt. Ved en ciliaryarytmi er det en kaotisk sammentrekning av separate grupper av fibre i en hjertemuskulatur. En slik sammentrekning kan være i form av flimmer eller atriell fladder.

 • Flimmer er en kaotisk sammentrekning av individuelle grupper av atriale muskelfibre. En fladder - vanlige atrielle sammentrekninger eller deler derav, med en rytme på ca 250-300 ganger pr. Minutt. Ventricles kontrakt i en mer sjelden rytme, ganske regelmessig (etter hver 2., 3., etc., atrielle sammentrekninger). Fluttering skjer sjeldnere enn flimmer. Begge former for arytmi i samme person kan alternere.

Atriell fibrillering, atriene ikke samtykker riktig, og ventriklene også kontrakt uregelmessig, henholdsvis. Dette er et seriøst nok brudd på rytmen, og dets lumske er at det ofte ikke følges av pasienten. Atrieflimmer kan føre til hjertesvikt. Vanligvis overgår atrieflimmer puls merket 100, og noen ganger over 150 slag per minutt, og den viktigste behandlingen er rettet ikke bare å gjenopprette rytmen av hvordan man kan redusere pulsfrekvens - for å tillate hjertemuskelen til å slappe av.

Atrieflimmer forekommer i hjertesykdommer og andre patologier av kardiovaskulærsystemet, tyrotoksikose, samt i misbruk av alkoholholdige drikker.

 • For paroksysmal takykardi er preget av en skarp og plutselig økning i hjertefrekvensen fra 130 til 200 eller flere slag per minutt.

Angrepet kan vare fra noen få sekunder til flere dager. Med paroksysmal takykardi, vises i noen del av hjertet et eksitasjonsfokus som er forskjellig fra sinuskoden, og produserer elektriske impulser med høyere frekvens. Årsakene til atriell paroksysmal takykardi (når fokuset oppstår i atria) er oksygen sult av hjertemuskulatur, metabolske forstyrrelser eller elektrolyttbalanse i blodet.

Alt dette kan være ledsaget av trykk i brystet, hjertebank, smerte i hjertet, noen ganger kortpustethet. I tilfelle at angrepet skyldes forstyrrelser i det autonome nervesystemet, klager pasienten ofte på mangel på luft, kulderystelser, økt blodtrykk. Årsakene til den ventrikulære formen av paroksysmal takykardi er iskemisk hjertesykdom, inflammatoriske sykdommer i hjertemuskelen, misdannelser. Denne typen paroksysmal takykardi er en livstruende rytmeforstyrrelse!

Noen mennesker er født med flere måter å gjennomføre elektriske impulser, det såkalte Wolff-Parkinson-White-syndromet. En person lever et normalt liv, men som svar på en akutt forkjølelse, alvorlig skade eller forgiftning, har han plutselig en rytmeforstyrrelse.

Hvis det skjer sjelden og går uten spor, trenger ikke behandling. Slike pasienter er forbudt tung fysisk anstrengelse, begrenset tilgang til bestemte typer arbeid. Imidlertid, hvis angrep forekommer ofte og en person mister effektivitet, utføres en spesiell operasjon (kateter ødeleggelse av den ekstra ruten).

Hjerte rytmeforstyrrelser: Hva har ryggraden å gjøre med det?

Brudd på rytmen skyldes noen ganger ganske uvanlige årsaker. For eksempel er kvinner som er over 40 år mer sannsynlig å oppleve en forandring i hjerterytmen. Undersøkelser viser ikke alvorlige brudd fra hjertet og blodårene. Imidlertid viser en mer detaljert undersøkelse gallestein, noe som provoserer arytmi (dette skyldes spesielle egenskaper ved organismenes refleksledningsevne).

Inntil stenen er fjernet, vil rytmen ikke bli gjenopprettet. Extrasystolia er vanlig hos osteochondrose i livmorhalsen og thoraxhinnen. Ofte skjer det hos menn, spesielt ivrige bilentusiaster og kontorarbeidere (og de tilbringer mye tid i en sittestilling). De har endringer i intervertebralskivene i cervical og thoracic ryggraden, som igjen kan forårsake endringer i rytmen i hjertet. Uansett hvilke terapier for rytmekorreksjon brukes i dette tilfellet, til ryggraden er helbredet, vil ekstrasystolen ikke forsvinne.

Ofte endringer i rytmen forårsaker vegetovaskulær dystoni (VSD). Ofte er det en ekstrasystole, en enkel økning eller reduksjon i rytmen.

Hvis resultatene av undersøkelsen ikke avslører hjerte muskel lesjoner og ledningssystem, og bruddene selv ikke er ledsaget av endringer i blodsirkulasjonen, krever en slik arytmi ikke medisinsk inngrep. Beslag er fjernet beroligende midler, urter (valerian, motherwort), avslappende bad (for eksempel med nåler), kontrastdusj, svømming i bassenget, elv, sjø. Husk: En sunn livsstil er den beste medisinen.

Krenkelser av hjertets rytme: Ikke gå glipp av sykdommen!

I tillegg til rent hjertesykdommer, er rytmeforstyrrelser (arytmier) oftest forårsaket:

 • osteochondrose av den cervicothoracic ryggraden (dette gjelder spesielt for kontorarbeidere som sitter ved bordet for en dag eller to);
 • sykdommer i skjoldbruskkjertelen (med utilstrekkelig skjoldbruskfunksjon er det en reduksjon i puls, med hyperfunksjon - økt frekvens, opp til alvorlige problemer, for eksempel atrieflimmer);
 • forgiftning, forgiftning av kroppen (spesielt om sommeren), tap av viktige elektrolytter (kalium, natrium, klor og andre) sammen med oppkast, diaré, for intens svette;
 • underernæring, for sulten eller ubalansert diett, feil utvalgte bioadditiver - de fremkaller også endringer i elektrolyttbalanse og som følge derav sterkt med hjerterytmeforstyrrelser;
 • sykdommer i leveren og nyrene, som et resultat av hvilke disse organene renser blodet dårligere. Bli undersøkt i tide!

Hovedmetoden for å diagnostisere hjertearytmier er et elektrokardiogram (EKG). Denne undersøkelsen lar deg bestemme hvilken type arytmi. Hvis du holder EKG i ro, kan ikke overtredelsen spores, fordi "fangst" øyeblikkelig svikt er ekstremt vanskelig.

Derfor brukes Holter-overvåkning i kompliserte tilfeller: Spesielle sensorer festet til enheten er festet til pasientens kropp. Han går med dem i en eller flere dager. Instrumenter reparerer eventuelle endringer i rytmen, slik at du nøyaktig kan bestemme hva som forårsaket patologien, og avklare form av arytmi.

I tillegg utføres kardiomonitoring med mosjon. Pasienten beveger seg raskt i tredemøllen eller svinger pedaler på en treningssykkel, og spesielle sensorer festet til kroppen bestemmer hvordan hjertet reagerer på lasten. For å diagnostisere en hvilken som helst type arytmi er det viktig om rytmeforstyrrelser oppstår under belastningsprosessen. I dette tilfellet, mest sannsynlig, årsaken til intrakardiell patologi. Når rytmen går tapt etter avslutning av stresstesten, er det mest sannsynlig at det påvirker innvendig påvirkning (sykdommer i indre organer og systemer, endokrine forstyrrelser og andre sykdommer). Brudd på rytmen kan forebygges! For å gjøre dette er det nødvendig å lede en sunn livsstil, gi regelmessig fartøyene en moderat belastning (minst en kontrastdusj om morgenen) og besøk regelmessig terapeuten.

Hjertets hjerterytme: de farligere, de viktigste typene av arytmier

Arytmi - en hjerterytmeforstyrrelse, som er ledsaget av en feil på de elektriske impulsene som forårsaker hjertet til å slå for fort, langsom eller uregelmessig uregelmessig. Vanligvis er arytmier ikke bære en trussel og er forårsaket av ufarlige årsaker (ubehagelig klær, overspising osv.). Pasienten beskriver dem som en følelse av tap av en eller flere sammentrekninger, hyppige hjertebanker eller uregelmessigheter i hjertets arbeid. I noen tilfeller kan deres utseende betraktelig nedsette pasientens livskvalitet og å være assosiert med alvorlige sykdommer i hjerte, nervesystemet, endokrine og andre systemer i kroppen.

Mekanismen for arytmieutvikling

Normalt kontraherer et hjertes hjerte i en viss rytme med en frekvens på 60-80 slag per minutt. rytme frekvensen blir justert og genereres klynge av nerveceller (lomme), som er anordnet i den øvre delen av hjertemuskelen i høyre atrium. Etter utseendet av impulser fra sinusnoden spredte seg til alle deler av hjertet. Noen av dem forårsaker atriumet, mens andre sendes til AV-noden (atrioventrikulær knutepunkt). Det senker impulser, noe som gir atriumet med tid nok til full reduksjon og overføring av blod til ventrikkel. Etter dette strekker pulsen seg til bunten av Hyis som deler seg i to ben. Det høyre benet av fascicle bidrar til impulser til høyre ventrikel, og venstre til venstre.

Årsakene til forstyrrelser i arbeidet til hjertets ledningssystem kan være:

 • krenkelse av dannelsen av en puls i en av nodene til det ledende system;
 • brudd på å gjennomføre gjennom en av nodene til det ledende systemet.

Når svikt i funksjon av en av de "power" arytmi utvikler seg, noe som kan manifestere seg bradykardisk (bremse) eller et takykardi (rask) puls eller rytmeforstyrrelse av deres standard.

Typer av arytmi

Ifølge kilden til opprinnelsen kan arytmi være:

 • atrioventrikulær;
 • atrial;
 • supraventrikulær;
 • ventrikkel.

Antall kilder er:

 • monotopiske arytmier;
 • polytopisk arytmier.

På grunn av utviklingen av arytmi kan være relatert til:

 • med rytmeendringer i sinusnoden;
 • med ledningsforstyrrelser.

Ved forstyrrelsens art kan impulsledningsevnen være:

 • med redusert konduktivitet;
 • med økende konduktivitet.

Med endringer i rytmen i sinusnoden, kan slike typer arytmier utvikle seg:

 • sinus takykardi: hjertefrekvensen overstiger 90 slag per minutt, palpitasjon er følt, skyldes sterk følelsesmessig og fysisk stress, feberlige forhold og i sjeldne tilfeller hjertesykdom;
 • sinus bradykardi: antall hjertefrekvensen reduseres til 55 eller mindre slag per minutt, føles som smerte, svakhet, kan være ledsaget av svimmelhet, forårsaket av hypotensjon, redusert funksjon i skjoldbruskkjertelen eller hjertesykdom;
 • sinusarytmen: manifest feil alternerende hjerteslag, hyppig observert hos barn og ungdom, det kan være operativt forbundet med pusten (inspiratoriske antall hjertefrekvensen øker, og på puster - redusert), denne type arytmi i de fleste tilfeller ikke krever behandling;
 • syk sinus-syndrom: manifestert som bradykardi eller bradykardi med paroksysmal atrieflimmer, arytmi, kan være asymptomatisk eller ledsaget av svakhet, hjertebank og synkope, forårsaket forstyrrelser i det autonome nervesystem, hjertesykdom, traumatiske skader i hjertet, giftige stoffer og mottak noen medisiner.

Når nedsatt excitability (myokardceller evne til å generere en puls i handlingspotensialet), kan slike arytmittyper utvikle seg:

 • paroksysmal takykardi: frekvens riktig puls når 140-240 slag per minutt, oppstår takykardi episoder plutselig forsvinne og kan vare fra noen få sekunder til flere timer, ledsaget av følelser av svakhet, koma i halsen og hjertebank, svimmelhet, kvalme, svette, hyppig vannlating, forårsaket av hjertesykdom, hypertensjon, lungebetennelse, difteri, sepsis, ukontrollert inntak av efedrin, hjerteglykosider, diuretika, og kinidin;
 • beats: vises for tidlig (ekstraordinær) hjertets kontraktilitet, det er en kraftig dytt eller visne i hjertet, kan være ledsaget av en bølge i epigastriet regionen, angst, svetting, blekhet, følelse kortpustet, eller besvimelse, kalles funksjonelle årsaker (emosjonelt stress, autonome forstyrrelser, misbruk av koffein, alkohol og nikotin) eller organisk hjertesykdom.

Fare for arytmier

Typen av arytmi forutbestiller graden av fare. For eksempel krever sinusarytmi ikke spesiell terapi og går i de fleste tilfeller av seg selv. Det er mer vanlig hos ungdom og barn. I noen tilfeller er sinusarytmi et tegn på alvorlige sykdommer: sirkulasjonssykdom, hjernesvulster, anemi, neurose eller infeksjon. Denne type arytmi kan utgjøre en alvorlig trussel i svangerskapet, siden graviditeten i utseendet av sinusarytmi kan øke, og konsekvensene kan ha en negativ innvirkning på liv og helse hos fosteret og den forventende moren.

En av de farligste formene for hjerterytmeforstyrrelser er atrieflimmer, noe som kan føre til hjertesvikt, tromboembolisme og hjertestans. Hennes angrep kan skyldes ulike sykdommer i hjertet, skade på elektrisitet, bruk av betydelige doser alkohol, slag, alvorlig stress, kirurgi eller overdosering av visse medisiner. Denne type arytmi ledsaget av takykardi, retrosternal smerte, myokardial iskemi (opp til hjerteinfarkt), EKG-forandringer (atrial fibrillering) og hjertesvikt. Ved alvorlig sykdom, noe som førte til utviklingen av atrieflimmer, kan pasienten bli anbefalt et fast inntak av antiarytmika, og i sjeldne tilfeller slike arytmier ikke er tildelt en spesifikk terapi.

For angina, cerebral ischemi, hjertesvikt og plutselig død kan forårsake alvorlige utbrudd av fullstendig eller ufullstendig hjerteblokk, hvor det er en demping eller stans av pulsene i hele strukturen av myokard. Når delvis kryss-blokkering hos pasienter observerte tap av hjertelyder og hjertefrekvens, og i løpet av den totale blokade oppstår senke hjertefrekvensen (mindre enn 40 slag per minutt) og utvikler et angrep av Morgani-Adams-Stokes (synkope, krampeanfall).

Årsaker til arytmi

Årsaken til utviklingen av hjertearytmi kan bli ulike sykdommer og predisponerende faktorer. Periodiske ekstrasystoler kan registreres i en helt sunn person. De vises under påvirkning av fysisk eller emosjonell overstyring, bruk av alkoholholdige drikker, nikotin, koffeinholdige produkter og medisiner.

Patologiske arrytmier utvikles på grunn av ulike sykdommer. Deres grunner kan være:

 • hjertepatologier: IHD, kardiomyopati, hjertefeil, myokarditt;
 • tar medisiner, for eksempel hjerte glykosider, diuretika, antiarytmika, sympatomimetika;
 • giftige virkninger: narkotiske stoffer, alkohol, nikotin, tyrotoksikose, insektbitt;
 • elektrolyttbalanseforstyrrelser: hypo- og hyperkalemi, hyperkalsemi, hypomagnesemi, etc.;
 • lesjoner av nervesystemet: hjernesvulster, cerebrale blodstrømforstyrrelser, kranietskader, neuroser, stress;
 • arytmier med uforklarlig etiologi (idiopatisk).

Som enhver sykdom trenger arytmi behandling og forebygging. Når dette symptomet fremkommer, må pasienten gjennomgå en test og bestemme årsaken til brudd på hjerterytmen. For å behandle denne patologiske tilstanden kan terapeutiske og kirurgiske teknikker brukes.

Det anbefales også at pasientene følger slike anbefalinger:

 • overholdelse av den daglige rutinen;
 • begrensning av fysisk aktivitet
 • nektelse fra røyking, mottak av narkotika og alkoholholdige drikkevarer;
 • konstant overvåking av blodsukker, blodtrykk og kroppsvekt
 • balansert ernæring;
 • rettidig behandling av smittsomme sykdommer, kardiovaskulære patologier, sykdommer i skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Overholdelse av disse enkle anbefalingene vil gjøre det mulig for pasienten å redusere risikoen for utvikling av funksjonshemming betydelig og forlenge det aktive livet i flere tiår.

RBC, "Good Morning" -programmet, dr. Pavel Evdokimenko snakker om hva en arytmi er, om årsakene til arytmier og prinsippene for deres behandling.

Hjertefrekvensforstyrrelser: typer, årsaker, tegn, behandling

Menneskets hjerte under normale forhold slår jevnt og jevnt. Hjertefrekvensen per minutt er da 60 til 80 sammentrekninger. Denne rytmen er gitt av sinusnoden, som også kalles pacemakeren. Det er pacemakerceller hvorfra eksitasjonen overføres videre til andre deler av hjertet, nemlig atrio-ventrikulærnoden, og til bunten av Hyis direkte inn i det ventrikulære vevet.

Denne anatomisk-funksjonelle separasjonen er viktig ut fra det punktet for en forstyrrelse, fordi en blokk for impulser eller akselerasjon av impulser kan forekomme på noen av disse stedene.

Hjerte rytmeforstyrrelser og ledelse kalles arytmier og representerer forhold når hjertefrekvensen blir mindre enn normal (mindre enn 60 per minutt) eller mer enn normalt (mer enn 80 per minutt). Også en arytmi er en tilstand hvor rytmen er uregelmessig (feil eller nonsinus), det vil si at den starter fra hvilken som helst del av ledningssystemet, men ikke fra sinusnoden.

Forskjellige typer rytmeforstyrrelser forekommer i forskjellige prosenter:

 • Så ifølge statistikk er løveandelen blant rytmeforstyrrelser med nærvær av hovedkardiologisk patologi atriell og ventrikulær ekstrasystol, som forekommer i 85% tilfeller hos pasienter med iskemisk hjertesykdom.
 • På andre plass i frekvens, den paroksysmale og permanente formen for atrieflimmer, som forekommer i 5% tilfeller hos personer over 60 år og i 10% tilfeller hos personer eldre enn 80 år.

likevel, enda hyppigere brudd på sinusnoden, særlig takykardi og bradykardi, som skjedde uten hjertets patologi. Sannsynligvis hver innbygger på planeten opplevde hjertebanken, forårsaket av stress eller følelser. Derfor har disse typer fysiologiske abnormiteter ingen statistisk betydning.

klassifisering

Alle brudd på rytme og ledningsevne klassifiseres som følger:

 1. Hjerte rytmeforstyrrelser.
 2. Krenkelser av ledning langs hjertet.

I det første tilfellet er det som regel en akselerasjon av hjertefrekvensen og / eller en uregelmessig sammentrekning av hjertemuskelen. I det andre er det blokkeringer av ulike grader med eller uten rytme.
Generelt Den første gruppen inkluderer nedsatt formasjon og impulser:

Pulssyklusen gjennom hjertet er normalt

I sinusnoden, manifestert sinus takykardi, sinus bradykardi og sinusarytmi - takyarytmi eller bradyarytmi.

 • Ved atriets vev manifestert av atrialt ekstrasystol og paroksysmal atriefakykardi,
 • Ved den atrio-ventrikulære forbindelsen (AV-noden), manifestert av atrioventrikulær ekstrasystol og paroksysmal takykardi,
 • På fibrene i hjertets ventrikler, manifestert av ventrikulær ekstrasystol og paroksysmal ventrikulær takykardi,
 • I sinusknudepunktet og vevet av atriene eller ventriklene, manifestert av flåt og flimmer (fibrillering) av atria og ventrikler.
 • Den andre gruppen av ledningsforstyrrelser inkluderer blokker (blokkeringer) i impulsene, manifestert av syndoatriell blokkering, intrakardial blokkering, atrioventrikulær blokkade av 1, 2 og 3 grader og blokkering av bunnlens ben.

  Årsaker til hjerterytmeforstyrrelser

  Rytmiske overgrep kan ikke bare forårsakes av alvorlig hjertepatologi, men også av kroppens fysiologiske egenskaper. Så for eksempel kan sinus takykardi utvikle seg med rask gange eller løp, og også etter å ha spilt sport eller etter sterke følelser. Respiratorisk bradyarytmi er en variant av normen og består i å øke sammentrekningene under inspirasjon og senking av hjerteslag ved utånding.

  Men disse arytmier, som er ledsaget av atrieflimmer (atrieflimmer og atrieflutter), premature slag og paroksysmal takykardi arter, i de fleste tilfeller utvikle seg på bakgrunn av hjertesykdom eller andre organer.

  Sykdommer der rytmeforstyrrelser oppstår

  Patologien til det kardiovaskulære systemet, som går mot bakgrunnen:

  • Iskemisk hjertesykdom, inkludert angina pectoris, akutt og led av hjerteinfarkt,
  • Arteriell hypertensjon, spesielt med hyppige kriser og langvarig,
  • Hjertefeil,
  • Kardiomyopati (strukturelle endringer i myokardiums normale anatomi) på grunn av de ovennevnte sykdommene.

  Intrinsic sykdommer:

  • Mage og tarm, for eksempel magesår, kronisk cholecystit, etc.,
  • Akutt forgiftning,
  • Den aktive patologien til skjoldbruskkjertelen, særlig hypertyreose (økt sekresjon av skjoldbruskhormoner i blodet),
  • Dehydrering og forstyrrelser av elektrolytblodsammensetningen,
  • Feber, alvorlig hypotermi,
  • Forgiftning med alkohol,
  • Feokromocytom er en svulst i binyrene.

  I tillegg er det risikofaktorer som bidrar til forekomsten av rytmeforstyrrelser:

  1. fedme,
  2. Dårlige vaner,
  3. Alder over 45 år,
  4. Samtidig endokrin patologi.

  Er hjerterytmeforstyrrelser manifestert på samme måte?

  Alle forstyrrelser i rytme og ledningsevne manifesterer seg klinisk på forskjellige måter hos ulike pasienter. Noen pasienter føler seg ikke noen symptomer og lærer bare om patologien etter et planlagt EKG. Denne delen av pasientene er ubetydelig, siden pasientene i de fleste tilfeller oppdager åpenbare symptomer.

  Således, for rytmeforstyrrelser ledsaget av hjerteklapp (100 til 200 m), særlig paroksysmal former, som er kjennetegnet ved en plutselig og hurtig avbrudd i hjertet, kortpustethet, smerter i området for brystbenet.

  Noen ledningsforstyrrelser, for eksempel grenblokk, ikke vist, og bare gjenkjennes på et elektrokardiogram. Sinoatriell og atrioventrikulær blokkering første effektstrømmen med ubetydelig demping av hjerte (50-55 min), på grunn av disse kan klinisk manifest bare liten svakhet og tretthet.

  Blokkene 2 og 3 grader manifesteres av en uttalt bradykardi (mindre enn 30-40 per minutt) og preget av kortvarige pasienter med tap av bevissthet, kalt MES-angrep.

  I tillegg kan noen av disse tilstandene bli ledsaget av en generell alvorlig tilstand med kald svette, med sterk smerte i venstre halvdel av brystet, en reduksjon i blodtrykket, generell svakhet og med bevissthetstap. Disse symptomene skyldes et brudd på hjertehemodynamikk og krever nøye oppmerksomhet fra en ambulanse eller polyklinisk behandling.

  Hvordan diagnostisere patologi?

  Det er ikke vanskelig å diagnostisere en rytmeforstyrrelse hvis pasienten gjør typiske klager. Før pasientens første undersøkelse, kan pasienten selvstendig regne ut puls og vurdere visse symptomer.

  men utseendet av rytmeforstyrrelser er kun etablert av en lege etter et EKG, siden hver art har sine egne tegn på et elektrokardiogram.
  For eksempel, ekstrasystoler manifest forandrede, ventrikulære komplekser ri tachycardia - korte intervaller mellom komplekser, atrieflimmer - uregelmessig rytme og hjertefrekvensen på over 100 per minutt, sinus blokk - forlengelse P-bølge som reflekteres holder puls ved atria, atrioventrikulærblokk - forlenge intervallet mellom det atriale og ventrikulære komplekser og så videre.

  I alle fall kan kun kardiologen eller terapeuten tolke endringene på EKG på riktig måte. Derfor, når de første symptomene på rytmeforstyrrelser oppstår, bør pasienten søke medisinsk hjelp så snart som mulig.

  I tillegg til EKG, som kan utføres allerede etter ankomsten av et medisinsk ambulanseteam på pasientens hjem, kan det være behov for ytterligere undersøkelsesmetoder. De er utnevnt i klinikken dersom pasienten ikke var innlagt på sykehus, eller i hjertets (arrytmiske) avdeling på sykehuset, dersom pasienten hadde indikasjoner på sykehusinnleggelse. I de fleste tilfeller er pasientene innlagt på sykehus, fordi selv en mild krenkelse av hjerterytmen kan bli en harbinger av en mer alvorlig livstruende rytmeforstyrrelse. Et unntak er sinus takykardi, da det ofte stoppes ved hjelp av tabletter i prehospitalet, og trusselen mot livet som helhet er ikke båret.

  Ytterligere diagnostiske metoder viser vanligvis følgende:

  1. Overvåkning av blodtrykk og EKG i løpet av dagen (ifølge Holter),
  2. Prøver med fysisk aktivitet (gå på trappene, gå på tredemølle - tredemølle test, sykling - veloergometri),
  3. Transesofageal EKG for å avklare lokaliseringen av rytmeforstyrrelser,
  4. Transesophageal elektrofysiologisk undersøkelse (CHPEFI) når arytmier ikke klarer å registrere seg med en standard EKG, og du har til å stimulere hjertefrekvens og forårsake hjerterytme forstyrrelser, for å fastslå den eksakte type.

  I noen tilfeller kan det være nødvendig med en hjertesvikt, for eksempel hvis en pasient mistenker hjertesvulster, myokarditt eller et arr etter hjerteinfarkt som ikke påvirker kardiogrammet. En metode som ultralyd i hjertet, eller ekkokardioskopi, er en obligatorisk standard for forskning for pasienter med rytmeforstyrrelser av en hvilken som helst opprinnelse.

  Behandling av rytmeforstyrrelser

  Behandling av rytme og ledningsforstyrrelser varierer avhengig av arten og årsaken som forårsaket den.

  For eksempel, i tilfellet av koronar hjertesykdom hos pasienter som nitroglyserin, blod tynner (tromboAss aspirin cardio) og midlene for å normalisere forhøyede nivåer av blodkolesterol (atorvastatin, rosuvastatin). Når hypertensjon er berettiget utnevnelsen av antihypertensive stoffer (enalapril, losartan, etc.). I nærvær av kronisk hjertesvikt, er diuretika (lasix, diacarb, diower, veroshpiron) og hjerteglykosider (digoksin) foreskrevet. Hvis pasienten har hjertesykdom, kan han bli vist en kirurgisk korreksjon av feilen.

  Uavhengig av årsaken, nødhjelp i nærvær av arytmier i form av atrieflimmer eller paroksysmal takykardi, omfattende administrering til en pasient ritmovosstanavlivayuschih (antiarytmika) og ritmourezhayuschih preparater. Den første gruppen inneholder slike stoffer som panangin, asparcom, novocainamid, cordaron, strophantin for intravenøs administrering.

  Når ventrikulær takykardi administreres intravenøst, lidokain og med ekstrasystol - betalkov i form av en løsning.

  Sinus takykardi kan stoppes ved å ta anaprilin under tungen eller Egiloka (konkor, koronal, etc.) oralt i tablettform.

  Bradykardi og blokkeringer krever fullstendig annen behandling. Spesielt intravenøst ​​blir pasienten gitt prednisolon, euphyllin, atropin og ved et lavt nivå av arterielt trykk - mezaton og dopamin, sammen med adrenalin. Disse stoffene "dispergerer" hjertefrekvensen og får hjertet til å trekke sammen oftere og mer.

  Er komplikasjoner av hjerterytmeforstyrrelser mulig?

  Krenkelser av hjertets rytme er farlige, ikke bare fordi blodsirkulasjonen gjennom kroppen er forstyrret på grunn av feil hjerteoperasjon og reduksjon i hjerteutslipp, men også utvikling av noen ganger forferdelige komplikasjoner.

  Oftest utvikles hos pasienter med bakgrunn av rytmeforstyrrelser:

  • kollaps. Det manifesteres av en kraftig nedgang i blodtrykket (under 100 mm Hg), en generell skarp svakhet og lakk, en pre-fainting tilstand eller svimmelhet. Det kan utvikle seg som følge av direkte rytmeforstyrrelse (for eksempel med angrep av MES) og som følge av administrering av antiarytmiske legemidler, for eksempel novokainamid med atrieflimmer. I sistnevnte tilfelle behandles denne tilstanden som medisininducert hypotensjon.
  • Arrytmogent sjokk - oppstår som følge av en kraftig nedgang i blodstrømmen i indre organer, i hjernen og i arteriolene i huden. Det er preget av den generelle alvorlige tilstanden til pasienten, mangel på bevissthet, blep eller cyanose i huden, trykk under 60 mm Hg, sjeldne hjerteslag. Uten rettidig assistanse kan pasienten dø.
  • Iskemisk slag oppstår på grunn av økt trombusdannelse i hjertehulen, som i paroksysmalt takykardiablod i hjertet "piske", som i en mikser. De resulterende blodproppene kan settes på hjerteets indre overflate (parietal trombi) eller spre seg langs blodkarene til hjernen, tette deres lumen og føre til alvorlig cerebral iskemi. Det manifesterer seg skarpt med taleforstyrrelser, ustansighet i gangen, fullstendig eller delvis forlamning av lemmer.
  • PE (lungeemboli) oppstår av samme grunn som streken, bare som et resultat av blokkering av pulmonal arterie trombi. Klinisk manifestert av alvorlig kortpustethet og kvelning, samt blå hud i ansiktet, hals og hud på brystet over nippelivået. Med fullstendig obstruksjon av lungefartøyet opplever pasienten en plutselig død.
  • Akutt myokardinfarkt skyldes det faktum at i løpet av angrep av takyarytmi, slår hjertet med svært høy frekvens, og kranspulsårene kan ganske enkelt ikke gi den nødvendige blodstrømmen til selve hjertemuskelen. Det er en oksygenmangel i hjertevævet, og en del av nekrose eller død av myokardceller dannes. Det manifesteres av alvorlig smerte bak brystbenet eller i brystet til venstre.
  • Ventrikulær fibrillering, asystol (hjertestans) og klinisk død. Oftere utvikle seg ved en paroksysm av en ventrikulær takykardi som passerer i fibrillering av ventrikler. Samtidig er kontraktiliteten til myokardiet helt tapt, og blodkarene mottar ikke tilstrekkelige mengder blod. Noen få minutter etter fibrillasjonen, stopper hjertet og klinisk død utvikles, som uten rettidig hjelp flyter inn i biologisk død.

  I et lite antall tilfeller har pasienten en lynrask rytmeforstyrrelse, noen av komplikasjonene og et dødelig utfall. Denne tilstanden er inkludert i begrepet plutselig hjertedød.

  outlook

  Prognosen for rytmeforstyrrelser i fravær av komplikasjoner og i fravær av en organisk patologi i hjertet er gunstig. Ellers bestemmes prognosen av graden og alvorlighetsgraden av den underliggende patologien og typen komplikasjoner.

  Les Mer Om Fartøyene