Okklusjon av kar: utseende, grunnleggende lokalisering, tegn, hvordan å behandle, prognose

Blodkar i menneskekroppen er den viktigste lenken i å opprettholde vitale funksjoner i alle indre organer. Det er gjennom dem til kroppens celler at blodet strømmer med de nødvendige energisubstrater som deltar i de nødvendige biokjemiske prosessene. Men i forbindelse med mange eksterne og interne faktorer kan fartøyets lumen utryddes (tilstoppet) fra innsiden, slik at de aktuelle organene ikke mottar riktig ernæring, og celler kan dø, noe som fører til tap av kroppens funksjoner.

Tenk på hvilke grunner og hva som vanligvis "tettes" menneskeskapene - arterier og årer.

Hvorfor er det blokkering av blodårer?

Utblokking av det vaskulære lumen kan forekomme både i arteriell, begge i venøs vei. Mekanismene som bidrar til blokkering av arterien eller venen inkluderer to hovedpersoner: utdanning blodpropp og forming aterosklerotisk plakk:

 1. Blodpropper kan tette fartøy av begge typer - årer og arterier, men opprinnelig dannes hovedsakelig i årene.
 2. Aterosklerotiske plakk, i sin tur, "vokser" bare på veggene i arteriene. Likevel, som trombi under frigjøring, kan de migrere gjennom blodbanen.
 3. I mange tilfeller, når det gjelder blokkeringer av fartøy med "alvorlige" lokaliseringer (okklusjon av blodkar i hjertet, hjernen), blir genesis blandet - atherotrombotisk. Aterosklerotisk plakk tillater ikke å passere en "mikrothrombus" og substratet for atherotrombose vokser ut av to komponenter som en snøball.
 4. I relativt sjeldne tilfeller kan blokkering av blodkar forekomme av andre mekanismer - fett, kroppsvev, mikrober. Om dette - i et eget materiale.

Den første gruppen av årsaker i de fleste tilfeller (unntatt lokal trombose) inkluderer tromboemboliske forhold, det vil si dannelsen av en trombose i fartøyets lumen og dens videre migrasjon gjennom blodbanen. I utgangspunktet er det system som er utsatt for tromboembolisme av lungearterien, koronararterier (fartøyene eget hjerte), hjerne arterier, vener i de lavere ekstremiteter, samt bryzzheyki arterie i bukhulen, leverer tynn- og tykktarmen. I de fleste tilfeller er blodpropper som dannes inne i hulrommet i de dype og overfladiske venene i bena og lår, mens dens ustabil fiksering til åreveggen er frittliggende trombe og dens ytterligere spredning til høyre hjerte og inn i lungearterien. Dersom tromben er dannet i ett av de venstre hjertekamrene (mural trombose), kan den komme inn i cerebralarterie iskemisk slag, koronar arterie i utvikling av akutt hjerteinfarkt eller utvikling av den mesenteriske arterie mesenterica trombose.

a) koagulering av fartøyet med en trombose og tromboembolisme ved hjelp av eksempel på benene på bena

Til den andre gruppen av årsaker tilhører aterosklerose - en patologisk prosess kjennetegnet ved dannelse og fiksering på indre veggen av arterier av plaques som består av en kjernen og et dekk. Kjernen inneholder overskytende kolesterol, og mikrotrombi kan slå seg på dekk. I tillegg til det faktum at plakkene i seg selv fører til at fartøyet smalter fra innsiden, kan det destabiliseres, idet atheromytiske masser også sprer seg gjennom blodbanen til de utelukker en arterie. Dannelsen av plaques påvirkes ofte av hjernens arterier, kranspulsårer, arterier i underekstremiteter.

b) okklusjon av karet med aterosklerotisk plakk

Hvordan vises blokkering av blodkar?

Det kliniske bildet av utryddelse av det vaskulære lumen utmerker seg ved mange forskjellige symptomer. Først og fremst avhenger det av om prosessen har utviklet seg kraftig eller går lang tid. I tillegg spiller lokalisering av utryddet en viktig rolle i klinikken.

Den vanligste formen for hindring av fartøyene - trombose i nedre lemmer. Den lumske trombotiske okklusjonen av benene på bena er at sykdommen kan være helt asymptomatisk og være en usynlig følgesvenn av venøs stasis og insuffisiens. Maleri av akutt form kan også være fargerik - pasienten begynner å føle smerte, lemmen endrer farge, ødem utvikler seg.

akutt okklusjon av dype vener i bena

Og for eksempel når arteriene i nedre ekstremiteter er blokkert, forårsaket av aterosklerose obliterans, er et symptom patognomonisk claudicatio intermittens, når den er i forbindelse med lasten (gang) økende etterspørsel leggen skjelettmuskel for oksygen og utslettet arterien tilfredsstille dette behov ikke kan. Etter en rekke tiltak i en pasient ser kjedelig eller skarp smerte i bena, noe som er grunnen til at han ble tvunget til å halte og permanent stoppe.

okklusjon av føttene i føttene med en plakett i aterosklerose

Når utryddelsen av lumen i hjertekaronier i hjertet, Det kliniske bildet vil avhenge av prosentandelen som lumen av arterien er blokkert fra innsiden. Når tilstopping av hjertekarene på mindre enn 50% av pasienten vil bli observert sjeldne tilfeller av brystsmerter av angina type, og med en betydelig stenose (70-90% eller mer) sannsynlighet for å utvikle akutt myokardinfarkt med skarp retrosternal smerte, beskjæres bare administrering av narkotiske smertestillende midler, og også med Generell alvorlig tilstand hos pasienten. Noen pasienter kan utvikle en smertefri eller atypisk form for akutt myokardinfarkt.

Langvarig, men ikke kritisk, utslettelse av cerebral fartøy fører til utvikling av encefalopati. Vanligvis nevner en lege med bekreftet atherosklerose av karoten arterier nærværet av pasientens encefalopati aterosklerotisk genese. Denne patologien oppstår vanligvis hos eldre og manifesteres av en endring i humør, gråt, gnidning, minnetap og kognitive (mentale) prosesser. Langvarig okklusjon av cerebral fartøy fører til en reduksjon i intelligens opp til senil (senil) demens.

Akutt overbelastning av hjernearteriene provoserer utviklingen av akutt slag ved iskemisk type. Igjen, avhengig av lokaliseringen av slaget, har pasienten symptomer på varierende alvorlighet - fra mild taleforstyrrelse (dysartri) og en liten ansikts asymmetri til alvorlig paralyse av lemmer (para- og tetrapareses), ofte i strid med svelging og respiratoriske funksjoner.

Tette på fartøy av sprut trombe er en alvorlig kirurgisk patologi som krever akutt operasjon, siden mangel på blodtilførsel i bryzzheyke fører til utvikling av tarmnekrose med påfølgende peritonitt og sepsis (blodforgiftning). Den manifesterer seg en trombose akutte magesmerte, kvalme, oppkast og hurtig tilsetning av peritoneale tegn (symptomer på peritoneal irritasjon, noe som indikerer utvikling av peritonitt).

Hvordan blir vaskulær obstruksjon diagnostisert?

På grunn av det faktum at fartøyet nedleggelse av alle nettsteder er en potensielt farlig tilstand som krever umiddelbar hjelp, bør legen for noen spesialitet vet hvilke metoder for diagnostisering kan bekreftes eller utelukkes tegn på utslettelse av fartøyet.

For å visualisere det berørte fartøyet brukes ultralyd, spesielt Doppler-studier og tosidig skanning. Slike metoder tillater pålidelig å estimere det berørte området av arterien eller venen, samt vurdere blodkarets patenter og graden av forstyrrelse av blodstrømmen. UZDG brukes til å diagnostisere blokkering av kar på bena, så vel som i tilfelle aterosklerose av karoten arterier som fôrer hjernen.

Ved mistanke om hjerteobstruksjon utføres koronarangiografi (CAG) ved innføring av et røntgenkontrastmedium inn i koronararterienes lumen og etterfølgende undersøkelse av bildene som er oppnådd.

Med utviklingen av akutt blokkering av hjernens kar, er MR eller CT i hjernen vant til å visualisere det utviklede slag.

Hvordan behandles vaskulær obstruksjon?

Klinisk behandling av tilstopping av blodårer er avhengig av type og lokalisasjon. Således, trombose direkte antikoagulantia (heparin), eller trombolytisk (streptokinase, alteplase, etc.) behov for å "oppløse" blodproppen, som har vært brukt med hell. Denne behandlingsregime som vist på akutt myokardialt infarkt indusert ved okklusjon av karene i hjertet. Terapi lenge eksisterende koronar arteriestenose er bruken av preparater med nitroglyserin, som utvider arteriene, samt i en konstant som får antiblodplatemidler - særlig medisiner basert på acetylsalisylsyre for forebygging av øket trombedannelse (aspirin tromboAss, atsekardol aspirin Cardio etc.). Hvis komplikasjoner utvikle, pasienten langsiktig utnevnt tablettform indirekte antikoagulantia (farvarin, fenilin, neodikumarin etc.). Fordi moderne medisiner mest vanlige som ksarelto og pradaksa.

Når tilstopping av de nedre lemmer som anvendes basert salve heparin (heparin salve, geler og lioton gepatrombin) venotoniki tabletter - eksempelvis "Phlebodia" og elastiske bandasjer lår og trommestikker eller å bære støttestrømper (strømper og sokker).

Arteriosklerose obliterans i de lavere ekstremiteter ble behandlet med vasodilaterende (nifedipin, amlodipin) og lipid-senkende midler - statiner (atorvastatin, simvastatin, etc.).

I tilfelle av en pasient med akutt okklusjon av cerebral fartøy behandlingsstrategi er hjerneinfarkt terapi ved intravenøs administrering av passende medikamenter. Den kroniske natur av aterosklerotisk encefalopati behandles med en kurs for mottak antihypoksisk og nootropiske midler (piracetam, aktovegin, mildronat etc.).

I noen tilfeller kan en pasient med vaskulær okklusjon kreve kirurgisk behandling - koronar bypass grafting (CABG) og stenting for angina pectoris og hjerteinfarkt, fjerning zatrombirovannyh nedre ekstremiteter, installasjon cava filter i lumen av den nedre vena cava for å hindre vandring av tromben av venøse og et al.

Hvorvidt komplikasjoner ved okklusjon av kar er mulige?

Utblokking av fartøyet av lokalisering kan forårsake betydelig skade på menneskers helse, siden det ikke er blodforsyning, utvikler iskemi og hypoksi i kroppen, noe som resulterer i at celler dør nekrose utvikler seg. Lignende patologiske prosesser i nedre lemmer kan føre til limambutasjon, og i hjertets kar, hjernen eller splatters - til pasientens død. Men med rettidig detektering av emboli og utslettelse, samt med vellykket behandling, kan risikoen for komplikasjoner minimeres, mens livskvaliteten og varigheten uten tvil øker.

Vanlige vaskulære sykdommer i nedre ekstremiteter

Som statistikk viser, er den vanligste dødsårsaken kardiovaskulære lidelser. Disse inkluderer ulike patologier i hjertet og blodårene, inkludert sykdommer i karene i nedre ekstremiteter.

Sykdommer i beinene på beina er også delt inn i flere typer. Mange av dem kan flyte nesten unnoticeably for pasienten selv og manifestere seg når helsearbeidet er enten svært problematisk eller helt umulig.

Nylig leste jeg en artikkel som beskriver preparatet Holedol for rengjøringsfartøy og bli kvitt kolesterol. Dette stoffet forbedrer den generelle tilstanden til kroppen, normaliserer venøs tone, hindrer avsetning av kolesterol plakk, renser blod og lymfe, og beskytter også mot høyt blodtrykk, slag og hjerteinfarkt.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte emballasjen. Jeg la merke til endringene i en uke: de konstante smerter i hjertet mitt, tyngden, trykket hopper som plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Derfor, folk som ofte har smerter i bena eller andre mistenkelige symptomer, bør du vite hva som er sykdommene i beinbeinene og hvilke symptomer de karakteriseres.

Strukturen av beina på bena

For å forstå hvordan sykdommer utvikler seg, er det nødvendig å kjenne strukturen på karene i underbenet og forstå prosessene som forekommer i dem.

Gjennom alle vevene i menneskekroppen er store og små kar. De er et system med levende rør som transporterer blod. Sistnevnte gir oksygen og nyttige stoffer til vevet, slik at organene fungerer som de skal. I fravær av blodtilgang til et bestemt sted oppstår dødsfallet.

Sirkulasjonssystemet av mannen

Blodkar er et lukket system bestående av:

Strukturen og funksjonene til alle fartøyene er forskjellige fra hverandre. Så i blodårene er blodtrykket sterkere enn i andre fartøyer. Derfor er arterieveggene sterkere og mer elastiske. De består av bindevev, muskelceller og endotel. Fremdriften av blod fremmes ved å kontraktere arterielle muskler, og bevegelsen av blod gir kontinuerlig sammentrekning av hjertet.

Struktur av menneskefartøy

Venøse vegger består også av tre lag, men muskellaget i dem er mye svakere. Bevegelsen av blod bidrar til reduksjon av skjelettmuskulaturen, så vel som sugende virkning av brystet under inspirasjon.

Kapillærer er et nettverk av små fartøy som ligger mellom små årer og arterier. Det er ikke noe muskulært lag i kapillærene. Tykkelsen er 10 ganger mindre enn hårets tykkelse.

Hovedstammen på underbenene er lårbenet. Det er gjennom henne at blodet strømmer fra abdominal aorta inn i en persons ben. Abdominal aorta fortsetter av arteriene i underbenet og femorale arterier.

Stamfartøyene som går under knærne kalles popliteale arterier. Fra kneetivået er de delt inn i front og bak. Deres grener leverer blod til de nakne muskler og bein.

Enden av den bakre tibialarterien ligger på sålen og den fremre - på den øvre delen av foten. Hver ende er delt inn i fem grener, som sendes til fingrene og metatarsale bein.

Den bakre arterien forsyner blod til de bakre og laterale muskulære gruppene av tibia, hud og muskelbånd i plantar sonen. Den fremre tibialarterien forsyner blod til den fremre gruppen av muskelbånd, baksiden av foten og plantar sonen.

Alle vener i nedre ekstremiteter er delt inn i overflatisk og dyp. I føttene og underbenene er det dobbel dype blodårer som går langs arteriene. Hvis dypveven er skadet, kan det dannes en trombose i det, men det er nesten umulig å legge merke til med det blotte øye.

For å rengjøre FARTØYER, forhindre blodpropper og bli kvitt kolesterol, bruker leserne et nytt naturlig preparat, anbefalt av Elena Malysheva. Sammensetningen av stoffet inkluderer blåbærjuice, kløverblomster, innfødt hvitløkskonsentrat, steinolje og leekweedjuice.

Sykdommen i overfladiske årer er preget av dannelsen under nukleins hud og sintne betente kar, som pasienten straks merker.

Vaskulære sykdommer i nedre ekstremiteter

I medisin er mange av de nedre lemmerne isolert. De vanligste plager inkluderer aterosklerose, åreknuter, obstruksjon av blodårer og andre sykdommer, som diskuteres nedenfor.

aterosklerose

Aterosklerose regnes som en alvorlig sykdom. Den utvikler seg på grunn av at fartøyene på beina er tilstoppet med blodpropper eller aterosklerotiske plakk. Slike blokkeringer forverrer blodstrømmen i beina, som kan være delvis eller fullstendig.

Denne sykdommen kjennetegnes av innsnevring (stenose) eller fullstendig lukking (okklusjon) av rom i karene gjennom hvilke blod beveger seg i nedre lemmer. Som et resultat opphører hele blodstrømmen, tilførsel av essensielle stoffer og oksygen til vevet, som bryter mot deres normale funksjon.

I tillegg forårsaker de berørte arteriene smerter i bena.

Hvis behandlingen ikke starter i tide eller ikke, kan huden på underekstremitetene dekkes med trofasår. Den mest forferdelige konsekvensen av aterosklerose er gangrene.

Mange av våre lesere for rengjøring årene og senke kolesterolnivået i kroppen aktivt bruker veletablerte prosedyrer på grunnlag av frø og saften av Amaranth, en åpen Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

 1. Smerter i kalvemuskulaturen, som blir håndgripelige når de går.
 2. Running, klatring trappene forårsaker smerte.
 3. Periodisk lameness.
 4. Utvikling av gangrene.

endarteritis

Endarteritt er en gradvis utviklende sykdom i beinene i beina, som er preget av innsnevring av karene til de er helt tilstoppet. Som et resultat dør vev, der blod slutter å strømme, dør.

Årsaken til denne sykdommen er betennelse i karossens vegger.

Først og fremst er røykere, personer som lider av blodproppssykdommer, samt pasienter med infeksjonsfokus i lang tid i fare.

 1. Tilstedeværelse av kramper.
 2. Hurtig trøtthet på føttene.
 3. Tilstedeværelse av akutte smerter i bena.
 4. Intermittent claudication.

Vaskulær obstruksjon

Denne vaskulære sykdommen kalles også okklusjon. Det manifesterer seg i forekomsten av obstruksjon av blodkar. Årsakene kan være forskjellige: patologiske prosesser, blokkering av trombus, traumer. Ved plutselig okklusjon er det nødvendig å søke raskt på en medisinsk institusjon, fordi konsekvensene for pasienten kan være veldig trist.

Okklusjon kan være venøs eller arteriell når hovedkarene påvirkes. Oftere utvikler obstruksjonen av karene i popliteale eller femorale arterier.

 1. Uventet, intens smerte i beinet.
 2. Spasmer i arteriene.

Åreknuter

Sykdommer i venene på underekstremiteter er komplekse og farlige. Det er nødvendig å gjøre store anstrengelser for å bekjempe dem. En av disse alvorlige sykdommene er åreknuter. Det er preget av et brudd på strukturen på strukturen av karossens vegger og en forverring av tonen. Som et resultat av slike endringer oppstår ujevn ekspansjon av dyp venene.

Blodet som ikke kan stige opp til hjertet, stagnerer. Når blod stagnasjonspropper (tromboser) kan dannes i kar, som er dødelig for pasienten i tilfelle av fare for separasjon og forsegling av vitale arterier.

Årsakene til denne sykdommen kan være følgende:

 1. Langvarig trykk på beina.
 2. Arvelig disposisjon.
 3. Krenkelse av hormonell bakgrunn.
 4. Feil mat.
 5. Røyking.
 6. Feil funksjon av leveren og andre.
 1. Hevelse, tyngde, trette ben.
 2. Tilstedeværelsen av fortykkede og sinuøse deler av vener som rager ut over huden.
 3. Kramper.
 4. Mangel på hår, kløe og brennende følelse på steder som er rammet av åreknuter.

Med avanserte åreknuter kan følgende symptomer oppstå:

 1. Inten smerte i beina.
 2. Utvikling av dermatitt, eksem og sår i berørte områder som følge av blodstagnasjon i karene.
 3. Blodpropper

Tromboflebit kan i sin tur identifiseres med følgende tegn:

 1. Følelse av mangel på luft, utseende av dyspnø, svakhet.
 2. Tetning av huden i det berørte området, temperaturen på den berørte beinet kan være høyere enn den totale kroppstemperaturen. Ekstremiteten til berøring er varm.
 3. Smertefulle opplevelser i løpet av berørt fartøy.
 4. Huden rundt den berørte venen blir betent og blir rød.

Dyp venøs okklusjon

Denne vaskulære sykdommen er preget av dannelse av blodpropp i dype årer. Hvis en trombose helt eller delvis blokkerer venetens lumen, blir bevegelsen av blod vanskelig eller stopper. Når lumen er blokkert av en blodpropp mer enn 90%, kan det være et hjerteinfarkt og nekrose av vev eller organceller.

De vanligste årsakene til trombusdannelse er:

 1. Skader på fartøyets vegg (inkludert, og etter kateteret).
 2. Brudd på blodkoagulasjonsprosesser.
 3. Krenkelse av fart og natur av sirkulasjonen.
 4. Røyking.
 5. Graviditet, mottak av prevensjonsmidler.
 6. Endre den hormonelle bakgrunnen.

Avhengig av fartøyet der en trombose ble dannet, er trombose delt inn i arteriell og venøs.

 1. Inten smerte i beina.
 2. Poser.
 3. Blå hud på den berørte beinet.
 4. Hvis størrelsen eller antallet blodpropper er signifikant, kan det periodisk forekomme en økning i kroppstemperaturen i det berørte området.

Når en av blodårene er tilstoppet, opptrer fotens hevelse og mindre smerte observeres. Dermed kan pasienten føle seg ganske normalt.

Trombus i saphenøsvenen

Vanligvis er det blokkering i overfladiske vener dannet i saken, dersom fartøyene truffet på bena åreknuter.

Klumper i underhuden vender lett med fingrene, og i noen tilfeller stikker de ut på overflaten av huden i form av små tuberkler.

Årsakene til dannelsen av blodpropper i subkutan venen er de samme som ved dype vener.

 1. Rødhet.
 2. Smertefulle opplevelser.
 3. Infiltrering (akkumulering av blod og lymf) langs venene.

Forebyggende tiltak

De listede sykdommene, der beinene på beina påvirkes, regnes som de vanligste. Den fullstendige listen over vaskulære lidelser er imidlertid mye større.

Når den mistenkte smerter i beina og disse symptomene bør oppsøke lege phlebologist som gjør en nøyaktig diagnose og foreskrive riktig behandling. Det bør bli husket som den avdøde, uriktige eller selv kan føre til svært ubehagelige konsekvenser.

Det er ikke nødvendig å håpe at den oppdagede sykdommen vil forsvinne av seg selv - ved fravær av behandling vil det utvikle seg raskere, og kampen med den vil bli mye tyngre.

Vi må også tenke på at trombose - en svært farlig sykdom, men påvisning av en blodpropp i en tidlig fase for å bli kvitt det er mye enklere enn på den langvarige komprimert trombe.

For å beskytte båtene dine på føttene, bør du spise riktig, bruke så mye tid i frisk luft, prøv å slutte å røyke. Jenter skal gi opp ubehagelige og tette sko med hæler.

Hvis du har en medfødt predisposisjon for sykdommen, er det anbefalt å drikke daglig mer enn en liter vann, for å inkludere i kosten av matvarer som bidrar til tynning blodet og styrke veggene i blodårene (hvitløk, løk, ingefær, selleri, drue juice, grønn te, blåbær). Også veldig nyttig vil være gresskar, solsikkefrø, sjokolade, bønner, hvetekli, hvetekim.

Har du noen gang prøvd å gjenopprette arbeidet i hjertet, hjernen eller andre organer etter å ha lidd av patologier og skader? Dømmer av det faktum at du leser denne artikkelen - du skjønner ikke av hearsay hva det er:

 • ofte er det ubehagelige opplevelser i hodet (en smerte, en svimmelhet)?
 • plutselig kan du føle svakhet og tretthet...
 • stadig følte det økte trykket...
 • om kortpustethet etter den minste fysiske anstrengelsen og det er ingenting å si...

Vet du at alle disse symptomene indikerer et forhøyet nivå av kolesterol i kroppen din? Og alt som er nødvendig er å bringe kolesterol tilbake til det normale. Og nå svar på spørsmålet: Er du fornøyd med dette? Er alle disse symptomene du kan tolerere? Og hvor mye tid har du allerede "fusjonert" med ineffektiv behandling? Tross alt vil situasjonen fortere eller senere bli forverret.

Det er riktig - det er på tide å begynne med dette problemet! Er du enig? Det er derfor vi bestemte oss for å publisere et eksklusivt intervju med leder av Institute of Cardiology, russisk Helsedepartementet - Akchurina Renat Suleimanovich der han avslørte hemmeligheten behandling av høyt kolesterol. Les intervjuet.

Symptomatologi, årsaker til blokkering av vener på beina og måter å behandle (med bilde)

For noen få dusin år siden ble en blokkering av vener på beina diagnostisert hovedsakelig hos eldre pasienter. Den største andelen av sykdommen var i alderen 50 år og eldre. I dag har patologien vokst betydelig og oppdages stadig hos unge 25-30 år. Det medisinske navnet for blokkering av venene er trombose. Denne sykdommen preget av dannelse av blodpropper delvis eller helt overlappende lumen av overfladiske vener, og ledsaget av deres betennelse.

Etiologi av sykdommen

Okklusjon av vener i underdelene er en patologi som utvikles under påvirkning av visse faktorer som fremkaller en endring i kvaliteten på blodstrømmen eller strukturen i venøsveggene.

 1. Skader på fartøyets vegg. Emboli kan oppstå på grunn av infeksiøs eller immunallergisk prosess, traumer (vanlig injeksjon av samme område, innføring av et kateter).
 2. Medfødte vaskulære fotavvik. De fører til en nedgang og stagnasjon av blodstrømmen.
 3. Onkologiske patologier som bryter med metabolske prosesser og øker blodkoagulasjonen. En ekstra rolle er spilt av pasientens stillesittende livsstil.
 4. Forstyrrelser i hormonbalansen. Økningen i østrogen eller progesteron aktiverer produksjonen av fibrinogen og protrombin, som er ansvarlig for økningen i blodkoagulerbarhet.
 5. Kirurgisk inngrep eller brudd. Etter operasjon eller under helbredelsen av en deformert bein, finnes en stor mengde vevstromboplastin i blodet, som deretter kan tette legene i beinet.
 6. Fedme. Den skyldige i blodkar er leptin, som produseres under fedme. Ved å irritere reseptorene av blodplater, provoserer den deres aktive liming.

Hvis forlamning utvikler seg, som følge av forstyrrelser i bevegelsen, forverres metabolismen og innerveringsprosessen, noe som fremkaller stagnasjon av blodstrømmen og dens hindring. Smittsomme sykdommer, hvor den indre overflaten av karene påvirkes og blodets sammensetning forandrer seg, som et resultat av hvilken det blir viskøst. Langvarig, ukontrollert behandling med medisiner som øker blodkoagulasjon, noe som resulterer i dannelse av okklusjon av karet.

Okklusjon av vener på beina kan oppstå etter fedme.

Hoveddelen av årsakene til blokkering utvikles under regelmessig innflytelse av provokerende faktorer, som inkluderer søvnforstyrrelser, vedvarende stress, overdreven stress, røyking, stillesittende livsstil.

Hva kommer i forkant

Okklusjon av kar på bena er ledsaget av tidlige symptomer, på grunn av hvilke sykdommen kan identifiseres i begynnelsen av utviklingen. På dette stadiet kan utviklingen av patologi bestemmes hjemme uten spesiell diagnostisk utstyr, bare på subjektive opplevelser. Som situasjonen forverres, blir symptomene mer uttalt, og sykdommen diagnostiseres av eksterne endringer.

Subjektive egenskaper

Subjektive symptomer på blokkering inkluderer en konstant vekt i beina, verre om kvelden eller etter en lang spasertur; ubehag og kløe i området av den berørte venen; ømhet, spre seg over foten, shin eller hofte (smerter er sløvt voksende karakter, uttrykt hovedsakelig når du går eller står i lang tid, liggende stilling med en liten høyde av beinet gir lindring); delvis følelsesløshet, ledsaget av en følelse av krypende krever; forekomst av kramper om natten.

Ofte blir subjektive symptomer forlatt uten tilsyn eller behandlet hjemme uten involvering av en spesialist, noe som fører til videre utvikling av sykdommen og forverring av den generelle situasjonen.

Objektive tegn

Som et resultat av en kraftig innsnevring av lumen i blodåren eller blokkering, vises eksterne endringer som kan ses hjemme uten bruk av spesialdiagnostisk utstyr:

 • Poser. Først er foten og benet hevelse, og deretter hele lemmen.
 • Huddeksler i det berørte området skaffer seg en cyanotisk nyanse og skinnende glans.
 • Subkutane kar er forstørret, som de lett kan se på overflaten, ikke bare ved direkte undersøkelse, men også på bildet av pasientens betent område.
 • Brudd på blodsirkulasjonen fører til en endring i temperaturen på problematisk lem, som blir kaldere enn et sunt ben.
 • Ved skade på huden i den patologiske regionen dannes ikke-helbredende sår.
 • Kombinasjonen av tilstopping med betennelse i vevet indikeres av en økning i kroppstemperatur til 39 ° C og symptomer på generell forgiftning av kroppen.

På grunn av patologi på beina kan det oppstå puffiness.

Hvis det oppdages symptomer på blokkering av venene på beina, vil behandling med en kvalifisert fagperson være den eneste riktige avgjørelsen. Mens sykdommen er i et tidlig stadium, er det mulig å behandle huset.

Takle sykdommen

Behandling av venøs okklusjon utføres ved bruk av moderne metoder, som tillater eliminering av patologi både i begynnelsen og senetrinnet av utviklingen. Variasjoner av lindring av sykdommen er valgt avhengig av graden av fartøyets skade. Okklusjon av vener på beina, symptomene som ikke er uttrykt, utføres ved hjelp av medisinering hjemme.

Medisineringsterapi

Konservativ terapi er foreskrevet i begynnelsen av sykdommen og utføres i et hjemmemiljø. Det er en medisinsk behandling i kombinasjon med kompresjon og fysioterapi. For å eliminere blokkering av vener, brukes visse grupper av legemidler:

 1. Antikoagulantia av direkte type: Fraksiparin, Heparin, Fragmin, Klexan. Tillat å redusere tetthet og koagulerbarhet av blod. Legemidlet krever konstant overvåking av blodstrømmen, da det kan provosere blødning.
 2. Antikoagulantia av indirekte type: Kumadin, Warfarin. De er utformet for å undertrykke produksjonen av protrombin, noe som øker blodkoagulasjonen.
 3. Enzympreparat. Det er vist for oppløsningen av den dannede trombi: urokinase.
 4. Hemoretikk: Rheosorbybla, Refortan. Den terapeutiske effekten er å regulere sammensetningen, strukturen og sirkulasjonen av blodstrømmen.
 5. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler: Diklofenak. Utnevnt ved alvorlig smerte under okklusjon av benene på bena.

Legemidler til legemiddelbehandling er kun foreskrevet av den behandlende legen, som bestemmer nøyaktig doserings- og behandlingsregime for hver pasient, basert på diagnostiske data. Pasienten kan ta medisiner hjemme i form av piller eller delta på et daghospital for injeksjon.

Når sykdommen er foreskrevet enzymatiske preparater for oppløsning av trombi.

Kirurgisk inngrep

Okklusjon av vener på beina, hvis behandling ikke kan utføres ved hjelp av medisinering i hjemmet eller sykehuset, krever kirurgi. I utgangspunktet indikeres kirurgiske metoder ved dannelsen av en volumstørrelses trombus, som har stor risiko for frigjøring fra karvegveggen. Beprøvde og effektive metoder brukes som operative metoder.

Troyanov-Trendelenburg-metoden. Det er en søm i lumen på stammen av hoved saphenøsvenen med metallklemmer eller klemmer som gjør at blodet kan sirkulere fritt, men vil ikke tillate at trombinen trenger inn i venenvenen.

Cava filter. Essensen av dette alternativet er å installere i en hul nedre vene en symmetrisk felle som ligner et paraplyskjelett. Hun tillater ikke at trombenen beveger seg mot hjertet, lungene og hjernen, og tar det med strikknålene.

Thrombectomy. Den er utformet for å fjerne trombus fra arteriene i underdelene ved hjelp av et kirurgisk kateter. Prosedyren utføres gjennom en mikrokut i inngangsregionen, der et hul tynt rør er satt inn for kirurgisk manipulasjon.

Disse prosedyrene krever ikke lang innlegging av sykehus. Som regel, etter 3-10 dager, blir pasienten tømt hjem.

Eliminering av sykdommen hjemme

Behandling med folkemidlene hjemme vil ikke helt eliminere problemet, og uansett hvor mye de blir brukt som en selvstendig terapi, vil det ikke være et konkret positivt resultat. Men i kombinasjon med medisinsk eller kirurgisk behandling kan du forbedre det generelle kliniske bildet: lindre smerten, redusere intensiteten av betennelse, gjenopprette blodsammensetningen. De mest populære behandlingsalternativene som brukes hjemme, inkluderer følgende folkemidlene:

 • Motta kjøttkraft fra nesene og bladene av verbena, som tar 1 ss hver time.
 • Daglige fotbad med avkok av marshweed eller marsh eik. Badene er tatt i 20-30 minutter, hvoretter benet er pakket med elastisk bandasje eller på kompresjonstrømper.
 • Hjemme kan du bruke en salve eller krem ​​som bidrar til å lindre betennelse og blodfortynning. For eksempel, Troxevasin. Den brukes flere ganger om dagen til problemstedet.
 • Bruken av St. John's wort, agurk, plantain, koriander, lakris. Den kan være full 50 mg 3 ganger daglig.

Folkemessige behandlingsmetoder brukes kun som et tillegg til grunnbehandlingen.

Før du bruker noen hjemmemekanismer, er det nødvendig å konsultere en spesialist på forhånd, siden noen behandlingsalternativer kan føre til koagulasjonsforsinkelse og blokkering av venene i hjertet eller hjernen.

Clogging av fartøyene i nedre ekstremiteter refererer til langsiktige utviklingspatologier, noe som gjør det mulig å merke seg i de første stadiene av dannelsen. Tidlig appell til en spesialist vil gi en mulighet til å behandle blokkering av vener hjemme i de tidlige stadier av sykdommen og unngå utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Doktor kirurg phlebologist

Hva er bedre med åreknuter?

beste innlegg til post

Portal om phlebology og sykdommer i årer hos mennesker

Åre i en person blir ofte oppfylt, ifølge statistikk utgjør vaskulær patologi en større andel dødsfall enn onkologi. Men paradoksalt sett er det på sykdommer i årer og arterier at folk betaler minst oppmerksomhet. Vår side vil korrigere denne urettferdigheten og fortelle deg alt som angår venøs patologi og vaskulære sykdommer generelt. Her er det skrevet om de vanligste sykdommene og deres symptomer, de moderne metodene for diagnose og behandling er oppkalt, og viktige punkter for forebygging innen phlebology er indikert.

Les hele teksten.

Nettsted om fartøyene: Det du trenger å vite

Sirkulasjonen av blod langs fartøyene går i en strengt utpekt retning og i en lukket syklus - så oppfattet av naturen. Når de blir utsatt for skadelige faktorer, har blodårene, spesielt underkroppene, det aller viktigste - de må kjøre den "brukte" blod tilbake. Fra retur er blodstrømmen beskyttet av ventiler, men hvis de virker feil og under påvirkning av tyngdekraften, begynner blod å ligge i blodårene og strekker dem. Dette er hvordan varicose er dannet!

En utvalgsliste over hva du kan lese på nettstedet:

 • Vaskulære stjerner.
 • Alle typer tromboflebitt, flebitt og trombose.
 • Åreknuter i underekstremiteter, bekken, skinker og perineum.
 • Trophic ulcers.

Du må definitivt besøke nettstedet vårt hvis du er bekymret for ett eller flere av følgende symptomer:

 • Systematisk hevelse i bena, kramper, tyngde og feber.
 • Nodler, reticulums, asterisker - spredt på forskjellige deler av kroppen (varicose føtter, couperose).
 • Tilstedeværelse av rødhet, tetninger på bena eller tap av følsomhet (patologi av dype årer).

Ubegrenset behandling fører til komplikasjoner i form av trofasår og vevdød.

Viktig om årer

Det er ganske vanskelig for en person, langt fra medisin, å finne pålitelig informasjon om en torturssykdom, de fleste steder inneholder spredt eller bare upålitelig informasjon.

Vi har forsøkt å samle inn portalen alt som angår angiens patologi, all informasjon presenteres i følgende avsnitt:

 • Typer og former av åreknuter.
 • Legemidler og produkter fra åreknuter.
 • Symptomer og diagnose av åreknuter.
 • Komplikasjoner av åreknuter.
 • Folkemidlene og ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder.
 • Behandling og forebygging av åreknuter.

På vår portal kan du lære alt om åreknuter, vitenskapen om phlebology og når du skal ringe til en phlebolog og vaskulær kirurg.

ADVARSEL! Informasjon publisert på nettstedet er kun til informasjonsformål og er ikke en anbefaling for bruk. Husk å konsultere legen din!

Årsaker, symptomer og behandling av obstruksjon av beinene i beina

Smerter i bena når du går eller fysisk aktivitet (løping, sykling) - ikke bare et resultat av muskelspenninger, men det kan likevel være et vitnesbyrd om at det blokkering av blodårer i bena som arteriene, venene så. Claudicatio intermittens - er det viktigste tidlig symptom på en gradvis tilstopping av arteriene i beina, årsaken som er den mest aterosklerose. En mer alvorlig manifestasjon av denne sykdommen er utseendet til ikke-helbredende sår eller i ekstreme tilfeller gangrene. Blokkering av den nedre lem pulsåren kan oppstå akutt, hvor årsaken er trombose - en komplett og plutselig lukking av hulrommet for å bryte bort trombe.

Dannelsen av trombi kan forekomme både i de ytre og dype venene på de nedre ekstremiteter. Trombose i det første er ikke så farlig, fordi det sjelden fører til lungemboli, i motsetning til den andre situasjonen. Det er nødvendig å forstå årsakene og konsekvensene av patologier.

Les i denne artikkelen

Hovedårsaken til blokkering er dannelsen av blodpropper

Blodkoagulasjon er en svært viktig fysiologisk prosess for menneskekroppen, hvor blodplater, fibrin og andre komponenter limes sammen for å danne en blodpropp (trombus). Denne reaksjonen gjør at du kan stoppe blødning ved skade på huden eller indre organer. Klumpen danner en beskyttende film som sparer kroppen mot tung blødning. I fravær av denne reaksjonen på skaden kan noen mindre kutt slutte dårlig.

Det er to typer blodpropper. Noen er dannet i sonen med rask blodgass (arterier), som i utgangspunktet består av blodplater, har en grå farge. Andre oppstår i fartøy med relativt langsom blodstrøm (blodårer), rødt og fremstår som følge av liming sammen fibrin med erytrocytter.

I blodårene skjer dette oftere enn i arteriene, fordi blodet flyter langsommere. Andre mekanismer for utvikling av venøs trombose: endotelskader (indre lag av karvegveggen), hyperkoagulerbarhet (økt blodkoagulasjon).

I arteriell sengen på underdelene kommer blodpropper oftest fra de øvre delene av den store sirkelen av blodsirkulasjon. Denne situasjon kalles en tromboembolisme, noe som tyder på at Klumpen ble dannet ikke i vaskulær okklusjon, og beveget dit fra hjertet, abdominal aorta, arteria iliaca. Derfor arteriell emboli i benene oppstår ofte mot hjertearrytmier, aneurismer, aterosklerotiske vaskulære lesjoner som finnes over lårarteriene (aterosklerotisk plakk som dannes på trombotiske masser som kan komme av, og deretter bevege seg gjennom blodstrømmen til periferien).

Aterosklerose er årsaken til vaskulær okklusjon

Okklusjon av arterier: plutselig og gradvis, akutt og kronisk

En avbrutt trombus, som beveger seg med en blodstrøm, blir sittende fast i fartøyets lumen, forårsaker fullstendig blokkering, blodtilførselen av vev opphører. Som et resultat av dette utvikler akutt iskemi eller, som denne tilstanden også kalles, akutt insuffisiens i nedre lemmer. Plutselig vises følgende symptomer:

 • skarp smerte;
 • plutselig blek av huden;
 • parestesi (nålesting);
 • lokal reduksjon i temperaturen på huden;
 • mangel på puls;
 • lammelse.

Denne tilstanden krever akutt hjelp, og treffer tiltak. En pasient med tromboembolisme får en lokal injeksjon av trombolytika gjennom et kateter eller en operasjon utføres. Trombosen fjernes ved den åpne metoden - fartøyet blir dissekert direkte over lokaliseringsstedet, eller ved hjelp av et ballonkateter.

Okklusjon av arterier på beina kan utvikle seg gradvis, da oppstår kronisk arteriell obstruksjon. Oftest forekommer dette som et resultat av aterosklerose. Andre, mindre vanlige årsaker:

Obliterating aterosklerose i nedre lemmer er en systemisk sykdom som ofte fører til kronisk arteriell insuffisiens i bena. Aktualitet av deteksjon og behandling kan betydelig forenkle pasientens liv. Hvordan definere det?

Årsaken til å utrydde aterosklerose

Den viktigste årsaken til arteriene innsnevring lumen av benene er aterosklerose - en kronisk sykdom der karveggen er akkumulert i en vokslignende substans, en såkalt ateromatøse plakk. I utgangspunktet består disse forekomstene av kolesterol, noen fraksjoner av lipoproteiner. Over tid, disse vokser bindevev (sklerose), blir kalsium (forkalkning), noe som fører til tap av elastisitet, stenose (luminale reduksjon) inntil karobstruksjon (fullstendig okklusjon). Som et resultat er blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter brutt, vevets iskemi eller deres oksygen sult utvikler seg.

"Tilstopping aterosklerose" fartøy i den nedre delen av kroppen som kan skje ikke bare i beina, men i bekken arteriene, abdominal aorta, først manifestert utseendet kramper og smerter under trening. Dette er den første symptom på vaskulær okklusjon i bena som oppstår når arterien til området av plakk som dannes blir redusert med mer enn halvparten.

Risikofaktorene er de samme som med lesjoner av kranspulsårene - blodkar som fôrer hjertet og fører til hjerteinfarkt:

 • røyking,
 • diabetes,
 • høyt blodtrykk,
 • høyt blod kolesterol.

Symptomer på å redusere lumen av arteriene i nedre ekstremiteter

Avhengig av nivået som blodstrømmen hindret, kan det oppstå smerte i kalvene på bena, lårene eller skinkene. Intensitet og varighet er i stor grad avhengig av graden av innsnevring av arterien. I tilfelle av alvorlig stenose (lumen nesten lukket), blir huden bleke fingrene på berørings kald puls i popliteal fossa, praktisk talt ikke påvisbare til lår eller ankelen. I alvorlige tilfeller (fullstendig blokkering), når blodstrømmen til vevene opphører, begynner de å dø (dette kalles gangrene), som vanligvis krever amputasjon.

Dette indikative symptomet på blokkering av kar på bena har selv navnet - "intermittent claudication". Kald og noen medisiner er også i stand til å provosere smerter i bena.

Hvordan diagnostiseres arteriell okklusjon

Formålet med diagnosen er å avsløre stedet og graden av arteriell stenose. Følgende forskningsmetoder brukes til dette:

Hvordan benpatologier behandles

Bruken av en eller annen type behandling avhenger stort sett av plasseringen (hvilken arterie påvirkes, på hvilket nivå) og graden av okklusjon av fartøyet. I de første stadier av stenose kan symptomene på sykdommen styres av regelmessige fysiske øvelser. En god hjelp i dette vil også være:

 • Hvis pasienten har ekstra pounds, vil deres tap bare ha nytte;
 • hvis han røyker - bli kvitt denne avhengigheten vil unngå utviklingen av sykdommen.

For pasienter med alvorlig stenose er endovaskulær kirurgi indisert. I mer alvorlige situasjoner brukes åpen kirurgisk fjerning av atheromatøs plakett. Hvis dette ikke kan gjøres, utføres en shunt.

 • Angioplastikk / Stenting - endovaskulær operasjon, gjør det mulig å utvide fartøyets lumen. Det utføres under kontroll av angiografisk undersøkelse. I utgangspunktet bringes et fleksibelt kateter til plassenes plassering i arterien. Ved bruk av det første kateteret, som en leder, introduserer en annen mindre diameter med en oppblåsbar ballong på spissen. Ballongen skal installeres over stenosen, hvorpå den oppblåses, noe som fører til en utvidelse av fartøyets lumen, komprimering av plaketten. Fullfør prosedyren ved å installere en selvutvidende stent, som holder arterien i sin utvidede tilstand.
 • Artery bypass kirurgi- En kirurgisk prosedyre som innebærer pålegg av en bypass-anastomose. Med denne hjelpen blir blodstrømmen gjenopprettet. Han går, omgå den blokkerte delen av fartøyet. Til dette formål sys ender av transplantasjonsbeholderen (vanligvis veneseksjonene på armen) inn i arterieveggene over og under stenosen. Dette oppnås ved omdirigering (omgåelse av innsnevring) av blodstrøm gjennom graft. Operasjonen er indikert med fullstendig okklusjon (blokkering) av fartøyet.
Resultatet av angioplastikk

Blokkering av trombus av vener i nedre ekstremiteter

Dannelsen av en trombus i venene i underekstremiteter, også kalt venøs trombose, er en ganske vanlig patologi. En farlig tilstand er dyp venetrombose (DVT), når blokkering ikke forekommer i overflatene på bena som ligger like under huden, men i muskelmassen. Denne tilstanden er livstruende, siden en trombose kan komme ut og med blodstrømmen inn i lungearterien, forårsake en øyeblikkelig hjertestans.

Årsakene til koagulasjonsdannelse

Økningen i blodproppene skyldes som regel at blodstrømmen senkes i beina, samt skade på venenees vegger som følge av traumer eller infeksjoner, som er hovedårsakene til trombusdannelse.

Andre faktorer som bidrar til dannelsen av trombi inkluderer:

 • røyking,
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • diabetes;
 • høyt blodtrykk;
 • onkologiske sykdommer;
 • bruk av visse hormoner, spesielt bruk av østrogener under graviditet, øker risikoen for blodpropp i bena;
 • genetiske sykdommer.

Symptomer på koagulasjonsdannelse i beina

Dannelsen av en trombose i de subkutane årene ledsages av et lite lokalt ødem, smerte og rødhet. Symptomer på dyp venetrombose er mer uttalt, kan omfatte:

 • hevelse av anklene og kalvene;
 • sårhet, hevelse, rødhet og varme rundt det berørte området;
 • økt smerte når du løfter beina opp.

Diagnose av trombose

Vanligvis okklusjon av en trombus av overfladiske vener på beina, hvis symptomer er ganske vanskelig å forvirre med en annen patologi, er anerkjent uten store vanskeligheter av legene. Om nødvendig er en ultralyd tilordnet. Ved dyp venetrombose krever diagnosen som regel bruk av røntgenundersøkelse, magnetisk resonansbilder (MRI) eller computertomografi (CT).

Behandling av blokkering av vener

Behandling avhenger av årsaken til dannelsen av en trombose. I de fleste tilfeller er blodfortynnere foreskrevet (antikoagulantia). Seng hviler er også anbefalt i 3 til 5 dager. Lokal terapi: bruker fuktig varme og medisiner som reduserer hevelse og smerte. Vanligvis utføres ambulant behandling hjemme, i tillegg anbefaler legen:

 • moderat gange
 • prøv å holde foten i en hevet stilling;
 • iført kompresjonstrømper.

Hvis legen mener at "trombosproblemet må tas opp umiddelbart", blir pasienten plassert på et sykehus for trombolytisk terapi. Trombolytika er stoffer som raskt oppløser en trombose. De settes inn i blodet gjennom en vene som ligger på armen, eller legen kan bruke et spesielt rør (kateter), og leverer disse stoffene direkte til tromben. I lys av at medisiner kan forårsake alvorlig blødning, blir de bare brukt i svært spesifikke situasjoner.

I de pasientene som ikke er foreskrevet antikoagulantia, utføres kirurgi. Behandling av obstruksjon av karene på beina surgisk har til hensikt å forhindre lungeemboli. For å gjøre dette, etablere en "felle for blodpropper" (cava filter) i den nedre vena cava. Det er i stand til å hindre en blodpropp i lungene (lungeemboli), imidlertid ikke forhindre forekomsten av nye klumper.

Hvis du merker de første tegn på en trombose, kan du forhindre en katastrofe. Hva er symptomene hvis blodpropp i hånd, ben, hode, hjerte? Hva er tegn på utdanning som har gått av?

I nedre ekstremiteter forekommer tromboflebitt av overfladiske vener oftest. Den har ulike former - akutt, overfladisk, stigende, subakut, subkutan år. Bare rettidig deteksjon og behandling vil redde fra de triste konsekvensene.

En utskåret trombus utgjør en dødelig trussel mot en person. Forebygging av trombose i vener og kar kan redusere risikoen for dødelig trussel. Hvordan forebygge trombose? Hva er de mest effektive midler mot ham?

Endringer i venene indikerer ofte en patologi. Imidlertid lar ikke bare visuell diagnose av tromboflebitt i nedre ekstremiteter legen diagnostisere, men også blodprøver, maskinvareundersøkelsesmetoder.

Kirurgisk inngrep på underekstremiteter, særlig fjerning av vener, provoserer ofte utseendet av en patologi som tromboflebitt etter kirurgi. Hvordan unngå det? Hvilken type rehabilitering skal utføres av pasienten?

Ofte bærer dyp venetrombose en alvorlig trussel mot livet. Akutt trombose krever umiddelbar behandling. Symptomer på underekstremiteter, spesielt underbenet, kan ikke diagnostiseres umiddelbart. Operasjonen er ikke alltid nødvendig.

Det er posttraumatisk trombose i fravær av tilstrekkelig behandling. Den akutte formen av lesjonen av de dype karene i underbenene er farlig ved avvikelse av tromben. Jo tidligere blodproppen blir avslørt, desto større er sjansene for suksess i behandlingen.

Overveiende, på grunn av langvarig opphold i en stilling, kan ileofemoral trombose forekomme. Symptomer - cyanose, hevelse i blodårene, følelsesløp, etc. Diagnose er basert på ultralyd, CT. Behandling av akutt venøs trombose begynner med installasjon av cava filtre og fortynningsmidler.

Forebygging av vaskulær trombose bør utføres på en omfattende måte. Denne dietten, og riktig ernæring, narkotika og vitaminer. All informasjon i artikkelen.

Les Mer Om Fartøyene