Årsaker, klinikk og metoder for behandling av hemofili

Inkonsekvensen av blod har lenge vært kjent for leger som "kongelig sykdom". Denne sykdommen (på en annen måte kalles hemofili) er beskrevet som karbonens tilbøyelighet til økt blødning. Tydeligvis bærer sykdommen en trussel, ikke bare for helse, men også for pasientens liv.

Viktig: hemofili refererer til hemorragiske patologier og er arvet. Den største faren for blodkoagulasjon er at det forårsaker langvarig og ganske intens blødning. På samme tid for å fastslå hvilken faktor denne gangen provoserte et lignende fenomen, er det ekstremt problematisk.

årsaker

Denne sykdommen er genetisk bestemt i de fleste tilfeller. Hovedårsakene til utviklingen av sykdommen ligger i brudd på syntesen av protrombin og fibrinogen, samt i mangel på biokjemiske forbindelser som fortynner blod.

De underliggende faktorene som kan provosere sykdommen er:

 • Den viktigste er arvelig trombocytopati.
 • Kronisk leversykdom - at legemet danner fibrinogen og protrombin (proteiner som er ansvarlige for blodpropp), men noen funksjonelle feil resulterer i reduserte nivåer av syntesen av disse stoffer, og følgelig provoserer blødning.
 • Redusert antall blodplater som skyldes trombocytopeni, mangel på faktorene X, V, II, VII.
 • Hemolytisk anemi er en alvorlig sykdom forbundet med ødeleggelsen av røde blodlegemer direkte i karene. Som et resultat, beinmargen, forsøker å fylle oksygenmangel, aktivt syntetiserer ytterligere umodne røde blodlegemer. Antallet blodplater som produseres av ham, tvert imot, faller vesentlig - som et resultat, bretter blodet ikke.
 • Andre årsaker til sykdommen er systemiske allergiske manifestasjoner (elveblest, anafylaktisk sjokk). På bakgrunn av slike forandringer i kroppen slippes en stor mengde histamin ut i pasientens blodstrøm - vaskulære vegger blir permeable, og selve blodet blir fortynnet.
 • Ofte sykdommen utvikler seg som et resultat av leukemi - blodkreft (brutt generasjon leukocytter, erytrocytter, blodplater).
 • Kalsiummangel i kroppen. Dette elementet, sammen med proteiner fibrinogen og protrombin, er ansvarlig for koagulering av blod.
 • Mangel på vitamin K.
 • Sykdommen kan provosere injeksjoner av heparin - et stoff som fortynner blod.
 • Årsaker som forårsaker fremkallelse av kapillær-hematom blødning, Willebrands sykdom, DIC-syndrom.
 • Immun vaskulitt.

Klinisk bilde

Den beskrevne sykdommen i en voksen eller et barn manifesterer sig som følger:

 • økt blødning av sår, tannkjøtt;
 • hyppig blåmerker;
 • Det er vanskeligheter når du prøver å stoppe blødningen.

Et av de typiske tegn på sykdommen hos et barn er den vanlige forekomsten av små hematomer. Hovedårsaken til dette fenomenet er von Willebrands sykdom.

diagnostikk

For å bekrefte riktig diagnose må pasienten:

 • å gi en generell blodprøve;
 • å gjennomgå en undersøkelse av blodplateaggregering (demonstrerer cellens evne til å knytte til hverandre);
 • å måle tiden som blodet stoppet etter en fingerpekning med en penn.

Hvordan håndtere sykdommen?

Hvis sykdommen oppsto fra en systemisk sykdom forårsaket av en redusert blodpropp hastighet, bør behandlingen rettet mot å løse den underliggende årsaken til sykdommen. Så når patologi av leukemi er basert, viser pasienten stråling, kjemoterapi, om nødvendig - beinmargstransplantasjon.

Hvis leveren er dårlig å klandre for det dårlige blodet, foreskrives pasienten en medisinsk behandling ved hjelp av hepatoprotektive stoffer.

Ofte er sykdom remisjon oppnås ved å anrike komponentene i dietten, noe som førte til en mangel på dens utvikling - folinsyre, kalsium, vitamin K, samt essensielle aminosyrer.

Øk antall manglende koagulasjonsfaktorer i blodet til et barn eller en voksen som lider av en sykdom, ved bruk av visse medisiner.

Behandling av hemofili (avhengig av årsaken som forårsaket utviklingen) kan omfatte følgende medisiner:

 • Koagulanter oppnådd fra donorplasma brukes til å stoppe blødningen.
 • Bekjempelse av fibrinogenmangel er mulig ved intravenøs bruk av legemidler med økt innhold.
 • Behandling av hemofili forårsaket av von Willebrands sykdom utføres ved injeksjoner av kryoprecipitat og antihemofilt plasma.
 • En utmerket hemostatisk effekt er demonstrert av Contrikal og aminocaproic acid. Disse legemidlene forhindrer dannelsen av blodpropper.

Uavhengig av årsaken til sykdommen, inkluderer behandlingen nødvendigvis:

 • preparater med forhøyet jerninnhold
 • transfusjon av donorblod.

Tradisjonell medisin anbefaler supplering av medisinsk behandling av sykdommen med avkok fra frukten av slike planter:

 • berberis;
 • chokeberry;
 • blader av currant og jordbær.

I fravær av adekvat terapi kan patologi fremkalle tung blødning, noe som vil føre til døden.

Dårlig blodpropp under graviditet er en alvorlig sykdom. Det kan være basert på systemiske patologier eller mangel på proteiner (protrombin, fibrinogen), vitamin K, kalsium. I alle fall trenger pasienter med denne sykdommen rettidig medisinering (med sikte på å eliminere årsaken til sykdommen og eliminere konsekvensene). Ellers kan sykdommen føre til pasientens død.

Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter. Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

Under babyens svangerskap gjennomgår en kvinnes kropp enorme endringer, så han må tilpasse seg nye forhold. Endringer forekommer i mange systemer. Dette fører ofte til funksjonsfeil, inkludert i sirkulasjonssystemet. Blant hovedårsakene til dårlig blodpropp under graviditeten er:

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Ved alvorlige åpne sår vil det være vanskelig nok å stoppe blødning. Overdreven blodtap vil føre til forstyrrelse i arbeidet i alle indre organer. Hvis en person ikke mottar hjelp til tid og ikke mottar blodtransfusjon, vil han dø.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Hva betyr dårlig blodpropp?

Hvis blodkoagulasjonen er dårlig, signaliserer den alltid forekomsten av sykdommer som påvirker ytelsen til hele systemet og påvirker kvaliteten på dannelsen av væskesammensetningen av blodet.

Prosessen med blodkoagulering er et flerlags systematisert enzymarbeid, hvor fibrinogen trombi dannes etter spaltning av kantpeptider og polymerisering av fibrinogener i blodkar. Disse trombiene har evnen til å stoppe blødningen.

Blodens væskestatus opprettholdes på grunn av balansert prosesser for både inhibering og aktivering av systemet. Aggregasjon på mobilnivå sammen med aktiveringsprosessen spiller en viktig rolle i utviklingen av lokalisert trombose med forstyrret funksjon av hemodynamikk og reologiske blodegenskaper.

Funksjonell koagulering fysiologiske funksjon sirkulasjonssystem ved at når den massive mikrovaskulær trombose i smittsom betennelse det kan begrense dem, og dermed svekke tilstrømningen av bakterielle toksiner. Imidlertid overdreven produksjon av stoffer som fremmer koagulering kan føre til sykdom med utviklingen av tromben syndrom, som, i sin tur, er årsaken til mange sykdommer og alvorlige brudd.

Hovedårsakene til dårlig blodpropp

Koagulerbarheten av blod påvirkes av mange årsaksfaktorer. For eksempel fører en overdose av vanlige ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, selv som Analgin, Baralgin og så videre, til utviklingen av trombocytopeni.

Risikoen for å utvikle dårlig koagulasjon eksisterer for de personer som systematisk er utsatt for rusmidler i behandling av åreknuter i bein og bekken. Som et resultat blir blodet flytende med et gradvis tap av evnen til naturlig å danne blodpropper.

Det er verdt å merke seg at formålet med behandlingen er nettopp å oppnå denne effekten i behandlingen av trofasår og tromboflebitt. Gjennomføring av medisinsk terapi med anvendelse av praktisk talt noen preparater fra denne serien gjør fibrinolytisk innflytelse på en blodtilstand.

Blant de vanligste er legemidler som troxevasin, heparin, detralex og warfarin.

I normal blodtilstand aktiveres blodplater og fibrinogen trinnvis uten å forårsake forstyrrelser i fysiologien av reologiske egenskaper. I tilfelle en trussel mot det skadede området, er trombocytter og fibrinogen i en akselerert hastighet, hvorpå de limer sammen på mobilnivå og en blodpropp begynner å danne seg.

En viktig rolle i evnen til å koagulere er lokalisering, begrensning og cupping av betennelsesfokuset. Som et eksempel kan du demontere en vanlig abscess. Det er vanligvis omgitt av en raskt dannet sone av hyperemi med lokalisering av en liten, isolert pute. I utgangspunktet er det i dette området dannelse av flere blodpropper, som hindrer oppføring av smittsomme midler i det sentrale sirkulasjonssystemet.

Årsakene til dårlig koagulerbarhet kan skyldes:

 • mangel på vitaminer og proteinforbindelser som deltar i metabolske prosesser;
 • genetisk inneboende patologi av den enzymatiske forbindelsen mellom de forårsakende faktorene som er ansvarlige for prosessen med koagulering;
 • et brudd på produksjonen av fibrinogen.

Dårlig økologi, virkningen av skadelig produksjon, redusert immunitet, lang utilsiktig blødning og kreft kan godt fungere som hovedårsakene til blodkoagulasjon.

Blodpropp under graviditet

Under graviditeten skjer en kompleks hormonell restrukturering i kvinnens kropp. Samtidig undergår immunforsvaret også sterke endringer, og blodkoagulasjon under graviditeten avhenger i stor grad av tilstanden. Den naturlige mekanismen for undertrykkelse av immunitet er basert på det faktum at fosteret ikke blir utsatt for avvisning, da dette kan skje fordi proteinstrukturen er forskjellig fra moderens.

I mange tilfeller neutraliserer dette hemorroider, tromboflebitt og åreknuter.

Den største faren her er at i denne situasjonen er det en viss risiko for plasental eksfoliering, postpartum blødning, miscarriages og for tidlig fødsel.

Korrigering av tilstanden med fullstendig eliminering av bivirkninger bør skje under veiledning og tilsyn av behandlende lege.

Røyking kvinner bør forlate avhengigheten, i tillegg er det uakseptabelt å drikke alkohol av noen styrke. Drikkevæsker bør være begrenset og årvåken å overvåke sin egen vann-saltbalanse. Overdreven vannforbruk fører blodet til fortynnet tilstand og dannelsen av puffiness.

Som konsekvenser er det mulig å utelukke utviklingen av fosterhemopatologier.

Dårlig koagulasjon av blodet i et barn kan være medfødt, men i overveldende flertall er en slik tilstand fysiologisk.

Hva bør gjøres for å behandle dårlig koagulasjon

Mange pasienter har et naturlig spørsmål om hva de skal gjøre når det er mistanke om at de har dårlig blodkoagulasjon. Det første trinnet er å fullføre en fullstendig eksamen. Slik symptomatologi kan godt oppstå mot bakgrunnen av utvikling av kronisk hepatitt eller levercirrhose. I dette scenariet er vanligvis ultralyd og en klinisk blodprøve foreskrevet. Etter dette inneholder undersøkelsesprogrammet en undersøkelse av tilgjengeligheten og ytelsen av blodfaktorer, med unntak av en arvelig disposisjon, hvor blod ikke dreneres gjennom livet. Da er det uten tvil nødvendig å ha en konsultasjon med en angiosurgeon for å undersøke tilstanden til blodkarene i sirkulasjonssystemet.

Etter å ha gjennomført en grundig undersøkelse, anbefaler legen vanligvis å utelukke påvirkning av negative årsaksfaktorer og utnevne riktig behandlingsforløp.

På dette stadiet er det en spesifikk og ikke-spesifikk behandling for dårlig koagulasjon. Spesifikk behandling forutsetter eliminering av årsakene og rettidig opphør av leverpatologier og gastrointestinale sykdommer. Et av de viktigste punktene er vedtaket av forebyggende tiltak for å normalisere kosthold og kosthold.

I mat bør det inngå flere matvarer som påvirker blodets koagulerbarhet. Slike tiltak brukes vanligvis som et forebyggende tiltak for kroniske blodsykdommer som er preget av utilstrekkelig koagulabilitet. Det anbefales å i utgangspunktet utvide kostholdet ditt og forsøke å bli kvitt kolitt, forstoppelse, diaré og andre lidelser.

Videre bør bruk av ikke-steroide legemidler med antiinflammatorisk virkning kasseres. I slike tilfeller, når det oppstår smerte, anbefales det at du søker medisinsk hjelp i tide. Det bør tas i betraktning at smertestillende midler ikke gir hjelp i utførelsen av terapeutiske tiltak, men bare midlertidig bidrar til lindring av tilstanden.

Når det gjelder ikke-spesifikk behandling, er det ikke mer enn medisinering. Legemidler er foreskrevet strengt i samsvar med medisinske anbefalinger basert på resultatene av en detaljert undersøkelse.

Med dårlig blodkoagulasjon, bør du aldri engasjere seg i selvmedisinering, og muligheten for å bruke et middel bør diskuteres med legen uten å feile.

Medikament medisiner er utformet for å påvirke økningen i produksjonen av fibrinogen. Slike legemidler inkluderer aminokapro og tranexaminsyrer, motcala. Disse legemidlene administreres intravenøst. Dette inkluderer fibriner oppnådd fra blod, vikasol og en rekke andre koagulanter med en indirekte virkningsmekanisme. Protaminsulfat foreskrives samtidig med administrering av antiaggreganter og heparin med utilstrekkelig blodpropp. Som medisinske tiltak kan plasmaferes og blodtransfusjon foreskrives.

Dårlig blodkoagulasjon: årsaker, symptomer, behandling

Problemet, der blodet er dårlig forstyrret, kalles en koagulasjonsforstyrrelse. Det er forårsaket av det faktum at det ikke er normal okklusjon av blodkar når de er skadet.

Når alt er bra, da blødningen på sårstedet blodet begynner å tykne, som hindrer de fleste av sine tap. Men noen ganger virker denne komplekse mekanismen ikke, og dette fører til sterk eller langvarig blødning.

Når blodet ikke brettes godt, fører dette ikke alltid til et eksternt tap av det. Det kan også manifestere seg som blødninger under huden eller i hjernen.

Årsaker til dårlig blodpropp

Blod foldes ikke godt når det er problemer med blodproppsfaktorer - stoffene i det som gir denne prosessen. De fleste av disse stoffene er forskjellige proteiner. Derfor er mange årsaker knyttet til defekter av proteinet i plasmaet (væskekomponenten i blodet). Disse proteinene er direkte ansvarlige for hvordan blodet koagulerer, ansvarlig for blokkering av skadede kar. I enkelte sykdommer kan de være helt fraværende eller inneholde for lite mengde. De fleste av disse sykdommene er arvelige (overføres fra foreldre til barn gjennom gener).

Imidlertid kan dårlig blodpropp skyldes ikke bare genetiske abnormiteter. Her er en liste over alle hovedårsakene:

 • Arvelige lidelser. Disse inkluderer først og fremst hemofili og Willebrands sykdom. Hemofili er en sykdom ledsaget av dårlig blodkoagulasjon. Von Willebrands sykdom - en forstyrrelse der utilstrekkelig eller ingen tittelen (von Willebrand) faktor i blodet, noe som fører til brudd på koagulering;
 • K-vitamin mangel;
 • Karsinom i leveren selv eller ødeleggelsen av cellene ved kreft fra andre organer;
 • Andre leverskader og sykdommer, oftest smittsomme (hepatitt) og forårsaker arr (cirrhosis);
 • Langvarig bruk av kraftige antibiotika eller antikoagulantiske stoffer (legemidler som er rettet mot å bekjempe dannelsen av blodpropper);
 • Bruk av legemidler som kalles angiogenesehemmere, som i noen tilfeller er nødvendig for å bremse og forhindre vekst og utvikling av nye blodkar i kroppen;
 • Trombocytopeni er en tilstand hvor nivået av blodplater faller under den etablerte normen;
 • Anemi er en tilstand hvor nivået av hemoglobin eller røde blodlegemer faller under den etablerte frekvensen;
 • Noen andre lidelser som ikke er forårsaket av onkologiske sykdommer.

De vanligste årsakene til problemer med blodkoagulasjon:

Som følge av det ovennevnte kan årsakene til dårlig blodproppdeling deles i arvet (overført genetikk) og ervervet. Noen av dem forårsaker blødning spontant, mens andre forårsaker blodtap etter vaskulær skade-traumer.

 • De vanligste arvelige blodproppene er:
  hemofili A og B, forårsaket av mangel eller mangel på visse proteiner som utfører funksjonen av blodkoagulasjon, som er en del av en gruppe faktorer. Denne lidelsen forårsaker alvorlig eller uvanlig blødning.
 • mangler i koagulasjonsfaktorer II, V, VII, X, XII - forårsaker koagulasjonsproblemer eller unormal blødning.
 • von Willebrands sykdom - den mest vanlige arvelige blødningsforstyrrelse forårsaket av en mangel av von Willebrand-faktor (en av plasmaproteiner) som bidrar til blodplater for å holde sammen og klebes til karveggen.

Noen sykdommer og medisinske forhold kan også forårsake mangel på en eller flere koagulasjonsfaktorer.
Den vanligste årsaken til ervervet koagulasjonsforstyrrelser forstyrrelser i det avsluttende trinn eller lever mangel på vitamin K. Ifølge American Association of Clinical Chemistry (AACC), er dette fordi de fleste av blodkoaguleringsfaktorer dannes i leveren og enkelte koagulasjonsfaktorer er avhengig av vitamin K.

Symptomer på dårlig blodpropp

Hovedtegnet på en koagulasjonsforstyrrelse er en blødning som varer lenge eller for mye. Blødning er som regel tyngre enn vanlig, og uten åpenbare grunner til dette.
Andre symptomer inkluderer:

 • uforklarlige blåmerker;
 • tung menstrual blødning
 • hyppig neseblødning;
 • for langt et stopp på blødning fra ubetydelige sår.

Hva å gjøre hvis blodet ikke brettes riktig

I nærvær av de ovennevnte symptomene, bør du alltid konsultere en lege og få en kontroll. På blødningstidspunktet skal den første medisinske behandlingen gis i henhold til generelle anbefalinger, basert på sted og type skade. Ring om nødvendig en ambulanse.

diagnostikk

For diagnostisering av koagulering undersøker legen først pasientens medisinske historie. For å gjøre dette vil han stille spørsmål om tilstedeværelsen av helseproblemer og medisiner. Det er nødvendig å svare på en slik liste med spørsmål:

 • Hva er de medfølgende symptomene?
 • Hvor ofte oppstår blødning?
 • Hvor lenge varer blødningen sist?
 • Hva gjorde du før blødningen startet (for eksempel noe vondt, tok medisiner)?

hoved~~POS=TRUNC analyser for sjekker clotting blod:

 • En komplett blodprøve for å kontrollere blodtap ved analyse, samt antall røde og hvite blodceller.
 • En analyse av blodplateaggregering, som viser hvor mye blodplater kan knytte til hverandre.
 • Mål blødningstiden for å se hvor raskt blodkarene tetter etter en fingerpekking.

Alternativer for behandling av dårlig blodpropp

Behandling av blødningsforstyrrelser kommer fra årsakene til at det er forårsaket. Om mulig blir sykdommer behandlet umiddelbart som forårsaket uorden, som for eksempel kreft eller leversykdom. Ytterligere behandlinger inkluderer:

 • Mottak av vitamin K i form av injeksjoner;
 • Narkotika rettet mot å forbedre koagulasjonsfunksjonen;
 • Transfusjon av frosset blodplasma eller blodplater av blodgivere;
 • Andre rusmidler, inkludert hydroksyurea (Droxia, Hydrea) og oprevequin (Neumega) for behandling av forstyrrelser assosiert med blodplater.

Behandling av konsekvenser forårsaket av blodtap

Iron narkotika

I nærvær av signifikant blodtap kan legen foreskrive medisiner som inneholder jern for å fylle opp mengden i kroppen. Et lavt nivå av jern kan føre til jernmangel anemi, som er ledsaget av en følelse av svakhet, kortpustethet og svimmelhet. Et av de vanligste og tilgjengelige stoffene i dette tilfellet er "hematogen". I tillegg til behandling med jernholdige legemidler kan blodtransfusjon være nødvendig.

overføring blod

Under denne prosedyren, som det er kjent for de fleste, kompenseres blodtap av donorblod. Donorblod må samsvare med blodtype for å forhindre komplikasjoner. Denne prosedyren utføres kun på sykehuset.

Komplikasjoner av koagulasjonsforstyrrelse

De beste resultatene i behandlingen vil oppnås hvis behandlingen påbegynnes så tidlig som mulig. Komplikasjoner kan oppstå hvis du starter det for sent eller etter en kraftig blødning.

Vanlige komplikasjoner av blødningsforstyrrelser:

 • blødning i hjernen;
 • blødning i mage-tarmkanalen;
 • blødning og ledsmerter.

Dårlig blodpropp

Hemokoagulering er et komplekst interaksjonssystem av blodplater, fibriner og blodproteiner, som gir pålitelig beskyttelse av menneskekroppen mot massivt blodtap med mindre skader. I denne prosessen påvirker forskjellige enzymstoffer spaltningen av fibrinogen. Dette stoffet kan raskt danne tett trombi, noe som stopper små brudd i blodårene. Tror ikke at et slikt system kan stoppe blødning fra arteriene og andre store blodkar. Men når kapillærene er skadet, som kan bli traumatisert av kutt og slitasje, stopper det perfekt.

Dårlig koagulasjon av blod er en farlig tilstand der det er en trussel mot menneskelivet. Selv om det i enkelte tilfeller er den dårlige blodkoagulabiliteten som forhindrer utviklingen av hjerteinfarkt, hjerneslag og trombose i lungearteriene. Imidlertid er det nødvendig med en viss fysiologisk balanse, der det ikke er dårlig koagulasjon av blodet og protrombintiden har normale parametere.

Hva er dårlig blod koagulerbarhet: hva heter det?

Til å begynne med er det nødvendig å forstå hva som er en dårlig koagulerbarhet av blod, med hva en slik tilstand kan knyttes til. Den generelle definisjonen er:

Dårlig blodkoagulasjon er en patologisk tilstand der det observeres enzymatisk mangel på reagensegenskaper av fibrin og proteolytiske stoffer.

Mange spør seg om navnet på dårlig blodkoagulasjon hos mennesker. Og dette er ikke på noen måte en ulykke, siden det er flere navn for en slik stat, og de har alle rett til å eksistere. Så kalles dårlig koagulering av blod trobocytopeni, hvis den viktigste patogene faktoren er utilstrekkelig produksjon av blodplater. I tilfelle at overdreven blødning er assosiert med mangel på fibrinogen, kalles dårlig blodkoagulering fibrinogenese. Det er et annet navn som forrige århundre forferdet alle de kongelige familier i Europa. Denne hemofili er en arvelig sykdom som overføres fra mor utelukkende til menn. Kvinner med hemofili lider ekstremt sjelden.

Årsaker til dårlig blodpropp

Også personer som systematisk gjennomgår behandlingskurs for åreknuter i underekstremiteter og bekkenhulen, har risiko for å utvikle dårlig blodpropp. Nesten alle legemidler som brukes til slik terapi, inkludert "Troxevasin", "Heparin", "Detralex", "Warfarin" og mange andre, har en utbredt fibrinolytisk effekt. Blodet fortløper og reduserer gradvis evnen til å danne blodpropper. Det er strengt tatt nødvendig for effektiv behandling av dyp venetrombose, noe som forårsaker tromboflebitt og trofasår.

For å vurdere andre årsaker til dårlig blodpropp, er det nødvendig å dvele på selve prosessen med dannelse av fibrinogen, trobocytter og deres interaksjon mellom seg selv.

I normal tilstand av blodkoaguleringssystemet finner fagaktivering og reaktivering av blodplater og enzymatisk aktivitet av fibrinogen sted. På grunn av disse prosessene forblir de reologiske egenskapene i den fysiologiske tilstanden. Når det er en trussel om blødning, blir de nødvendige forsyningene av blodplater og fibrinogen raskt transportert til stedet for skade på blodkarene. Prosessen med liming av blodceller begynner å danne en trombose.

En annen viktig rolle for blodkoagulasjonen er lokalisering og avgrensning av det lokale inflammatoriske fokuset. For eksempel er det nødvendig å demontere et lite sår på huden. En zone av hyperemi dannes raskt rundt den, som er lokalisert av en liten, lys ruller. Det er på dette stedet at massiv dannelse av mikroskopiske blodpropper forekommer for å forhindre infiltrering av smittsomme midler i det sentrale sirkulasjonssystemet.

Om nødvendig er inkluderingen av et koaguleringssystem en membranvirkning på fosfolipidcellulære inneslutninger. Koagulasjonsfaktorer aktiveres i blodplasmaet, som er digitalisert fra I til VIII. Under påvirkning blir fibrinogen ved hjelp av enzymstoffer i stand til å interagere med blodplater. Regulering av denne prosessen skjer under veiledning av sentralnervesystemet og immunitet.

Det blir således klart at årsakene til dårlig blodkoagulerbarhet kan være:

 • i underskuddet av visse vitaminer, for eksempel K, eller proteiner som deltar i blodets metabolske prosesser;
 • i medfødt forstyrrelse av enzymatiske forbindelser mellom faktorer av blodkoagulasjon;
 • ved bruk av noen medisinske preparater;
 • i patologien av fibrinogenproduksjon.

Noen ganger er årsakene til dårlig blodkoagulasjon dårlig miljøforhold, arbeid i skadelig produksjon, nedsatt immunfunksjon, langvarig blødning, kreft.

Dårlig blodpropp under graviditeten er farlig!

Mange kvinner i løpet av svangerskapet opplever den mest komplekse hormonelle og immunrekonstruksjonen av kroppen deres. Som regel er dårlig koagulasjon av blod under svangerskapet en følge av nedsatt arbeid med immunitet, som undertrykkes, slik at organismen ikke avviser det utviklende fosteret, som har en annen genetisk struktur av proteiner fra moren.

I noen tilfeller unngår dette negative konsekvenser som hemorroider, tromboflebitt og åreknuter i underbenet. MEN ved passering gjennom en viss terskel av et nivå av en depresjon av trombocytter, er dårlig koagulasjon av et blod ved graviditet det farlig.

Faren ligger først og fremst i det faktum at det er en alvorlig risiko for plasentabrudd i senere perioder, kraftig blødning i arbeid, for tidlig fødsel og abort på grunn av hemodynamiske forstyrrelser i morkaken og navlestrengen.

Denne tilstanden krever korreksjon, men bare under nøye veiledning fra behandlende lege. Eliminer faktorene for uønsket innflytelse. Unngå å røyke og drikke alkoholholdige drikkevarer, følg kontinuerlig på drikkebalansen. Bruken av for mye væske fører til en uttynding av blodet og massiv hevelse i beina og ansiktet.

Konsekvenser kan også være forskjellige hemopatologier i fosteret. Det kan være medfødt dårlig blodkoagulasjon i barnet. Selv om det i de fleste tilfeller hos nyfødte barn er det mer en fysiologisk tilstand som stabiliserer etter hvert som tilpasningsperioden går. I barnehage- og barnehagealderen kan dårlig blodpropp i et barn være forbundet med mangel på inntak av visse typer protein i kroppen. De er involvert i dannelsen av fibrinogen.

Symptomer på dårlig blodpropp

Tegn på patologi i lang tid kan gå ubemerket. Men som de patologiske endringene i koaguleringssystemet øker, begynner det kliniske bildet gradvis å manifestere seg med spesifikke egenskaper.

De viktigste symptomene på dårlig blodkoagulasjon kan manifesteres som:

 • hyppige flere tilfeller av subkutane hematomer med liten fysisk innvirkning;
 • neseblod, utslipp av erytrocytter med urin;
 • Etter at tannbørsten har tann, kan det oppstå blod på børsten;
 • Utseendet til mikroskopiske sprekker og sår på huden uten synlig ekstern påvirkning.

I fremtiden er et klart symptom på dårlig blodkoagulasjon det kliniske bildet av anemi. Det kan være svakhet, svimmelhet, håravfall, sprø spikerplater, forstoppelse og diaré. Den bleke slimhinnen i det indre nedre øyelokket er synlig.

I von Willebrands sykdom er store ledd påvirket. I deres indre hulrom er det en regelmessig utblodning av blod som fremkaller en aseptisk inflammatorisk prosess.

Hva om dårlig blodpropp?

De fleste pasienter med denne tilstanden vet ikke hva de skal gjøre og hvordan de skal beskytte seg mot ulike komplikasjoner. Hvis du har dårlig blodpropp, må du først og fremst gjennomgå en fullstendig undersøkelse av kroppen. Lignende syndrom forekommer ofte mot en bakgrunn av nedsatt leverfunksjon. Dette kan være et merket symptom på langsom kronisk hepatitt eller levercirrhose. Pass på å sende inn en biokjemisk blodprøve og lage en ultralyd av dette orgelet. Deretter bestemmer tilstedeværelsen og ytelsen av alle blodfaktorer og ekskluderer arvelig disposisjon. Deretter er det nødvendig å gjennomgå en konsultasjon med en angiosurgeon som kan utelukke patologiske endringer i blodårene.

Avvis fra konstant bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Hvis du har noe som gjør vondt, må du kontakte legen din på en riktig måte. Fordi det tar smertestillende midler ikke hjelper i behandlingen av sykdommen, eliminerer det ikke årsaken til smerte syndromet, men fjerner kun dette symptomet midlertidig.

Spis nok mat som påvirker koagulasjonsfaktorer. Få mennesker vet, men vitamin K, som er ansvarlig for blodpropp, dannes i tynntarmen. Feil diett, mager diett, dysbacteriosis, kolitt, forstoppelse og diaré drenerer ressursen til dette viktige stoffet. Noen ganger kan parenteral administrering av vikasol være nødvendig. Men det skal bare gjøres under tilsyn av legen.

Behandle åreknuter av underekstremiteter og hemorroider bare under oppsyn av en lege.

Hva skal man gjøre med dårlig blodkoagulasjon hos pasienter som ikke kan utelukke negative påvirkningseffekter? Først av alt, beskytt deg mot plutselige fall, sår, slitasje og slag. Kontroller kontinuerlig blodparametrene når det gjelder koagulasjonsfaktorer og følg anbefalingen fra legen.

Behandling av dårlig blodpropp

Det er ingen spesifikk og spesifikk behandling for dårlig blodpropp. Den første er utelukkelsen av årsaken til dette bruddet. Det er nødvendig å rettidig behandling av lever- og gastrointestinale sykdommer. Viktig forebygging av menstruell blødning hos kvinner. Normaliser dietten din.

Spesifikk behandling av dårlig blodpropp involverer bruk av visse grupper av legemidler. Men du kan bare ta dem på anbefaling av en lege og under konstant overvåking av blodparametere. Så ikke selvmedisinere. All informasjon nedenfor er en innledende informasjon og kan ikke brukes til selvbehandling av dårlig blodpropp.

Så, narkotika for behandling av dårlig blodpropp omfatter:

 1. faktorer som påvirker forbedringen av fibrinogenproduksjonen - det kan være aminokapronsyre, motkan eller tranexaminsyre, som administreres intravenøst;
 2. vikasol og andre koagulanter av den indirekte virkningsmekanismen;
 3. fibriner oppnådd fra donorblod;
 4. sulfatprotamin er viktig å bruke bare med dårlig blodpropp mot en bakgrunn av langvarig bruk av antiplatelet og heparin;
 5. plasmaferese og transfusjon av donorblod.

Redusert blodpropp: Årsaker til lav folding, sykdom, behandling

Dårlig koagulasjon av blod... Dette uttrykket brukes, noe som betyr en reduksjon i blodets evne til å danne en tett blodpropp som dekker den skadede veggen av blodkaret. Lav koagulasjon av blod skyldes mangel på visse faktorer av hemokoaguleringssystemet eller deres funksjonelle inkonsekvens.

Redusert blodkoagulabilitet kan mest negativt påvirke helsen og livet til en person, selv med den minste skade på fartøyet, hvis kaliberet er tilstrekkelig stort. Situasjonen er bedre når kapslarene og karene i mikrovaskulaturen er skadet, i så fall kan situasjonen ikke være så farlig.

Forresten, "våre små brødre" kan lider av ugjennomtrengelighet av blod. For eksempel observeres en slik sykdom noen ganger i kjæledyr som er nyttige for mennesker, for eksempel hunder og hester.

Når bare gutter?

Den dårlige koagulasjon av blod (hypokoagulering) ble manifestert i cesarevitch Alexis - sønn av Nicholas II, for hvilken sykdommen ble kalt "kongelig". Faktisk kalles sykdommen hemofili, og gutten led av type B hemofili på grunn av mangel på julefaktoren (FIX). Han mottok en slik "gave" fra sin mor - Alexandra Feodorovna.

Arvelig blodkoagulasjon betraktes som en ganske sjelden sykdom. For eksempel er en type hemofili B gitt til ett barn på 60.000 nyfødte. Imidlertid tar hemofili A og B, samt von Willebrands sykdom, opptil 96% av alle patologiske tilstander av hemostase, manifestert på lignende måte, utgjorde andelen av andre arvelige koagulopatier bare 4%.

Generelt har patologien forbundet med lavt blodkoagulerbarhet, kalt hemofili, flere typer:

 • Det klassiske alternativet - hemofili A, Denne typen er diagnostisert i ca 85% av alle "hemophiliacs". Sykdommen oppstår som et resultat av en recessiv mutasjon i X-kromosomet (en kjønnsbundet funksjon), etterfulgt av en mangel på antihemofil globulin eller faktor VIII;
 • Mindre vanlig type - hemofili B, opptil 20% av alle arter (det skjedde bare med Tsarevich Alexei). Årsaken til dårlig blodpropp er den samme som i hemofili A - en patologisk forandring i genet som er ansvarlig for syntesen i X-kromosomet, på grunn av hvilken en mangel på faktor IX dannes. En særegenhet (og forskjell fra forrige form) er at hemorragisk blødning ikke oppstår umiddelbart, men etter en stund (noen ganger ganske lang), og de varer lenge.

Disse to typene (A og B) finnes bare hos menn, siden genet er resessivt, plassert i sexkromosomet X, så i genetikk er dette fenomenet definert som en sexknyttet funksjon. Som kjent hos menn X-kromosom, bare en (sett av kjønnskromosomer hos menn - XY, kvinner - XX), og dermed får nøyaktig kromosomet som bærer patologisk endret recessive allel, og gutten får sykdommen. Jenter har to X-kromosomer, kan man bære denne patologi, men i det andre kromosomet er en dominant allel, som vil undertrykke de svake recessive - en jente i hele sin helse vil fortsette å være bærer av sykdommen, som innebærer lavere blodpropp. Det er derfor Hemofili hos kvinner er nesten aldri funnet eller oppstår i unntakstilfeller. Tidligere var slike jenter (homozygote for lavkonjunktur) bestemt til å leve opp til de første månedene, nå teoretisk det er mulig (med den konstante støtten til faktor VIII eller IX) å leve til avanserte år. Dessverre, i absolutt avhengighet av rusmidler som øker blodkoagulabiliteten. Selv om menn og hemofilier er avhengige... Men litt ikke det.

Ingen forskjell - en mann eller en kvinne...

I tillegg til de ovennevnte former for sykdommen, er det andre varianter:

 • Hemofili C (Mangel på faktor XI), som kan lide av både menn og kvinner, ettersom arvegangen i dette tilfellet en ikke kjønnsbundet gen er i autosome (ikke sex kromosom) kan være recessiv og dominant;
 • Hemofili D - Den sjeldneste medfødte koagulopati, den er forårsaket av mangel på Hageman-faktor (FXII). Arvstypen er autosomal dominant, slik at sykdommen kan true i samme grad individer av både mann og kvinne.

I motsetning til type A og B forekommer hemofili C oftest uten symptomer. Blåmerker og spontane blødninger i hemofili C er sjeldne, bortsett fra at etter den alvorlige skader eller kirurgi (det er da diagnosen er etablert), slik at folk ofte leve og ikke vet om sin sykdom, hvis du ikke kommer over i livet med problemer av denne typen.

Hemofili D er også mindre farlig enn A og B - åpen symptomer hun ikke manifesterer redusert blodpropper, som kan sees i laboratoriestudier (forlengelse koaguleringstid). Vanligvis er slike tester foreskrevet før noen kirurgisk inngrep.

Imidlertid lider kvinner fra hemofili D mer, da de finner det vanskelig å bære et barn - de kan kontinuerlig forfølge gjentatte spontane miskramper.

Kalt pseudohemofili von Willebrand sykdom representerer en autosomal dominant arvelig patologi, noe som tyder på mangelfullhet av en faktor med et lignende navn som er involvert i vedheft av blodplater - blodplater. For en gitt karakteristisk uregelmessighet forekomst tid til annen spontan blødning, som skiller seg spesielt varighet, som er forbundet med blodlevring brudd i tre posisjoner på en gang (og reduksjon proteolyse FVIII, vasodilatasjon utenfor mål og økt permeabilitet av veggene). Hos pasienter som lider av denne sykdommen, er det et klart brudd på blodplasmahemostase. Von Willebrands sykdom har flere undertyper.

Svært sjeldne former

Og ennå er arvelig patologi av forskjellige former for hemofili ikke begrenset. Fra fødselen kan barnet diagnostiseres og andre lignende når det gjelder symptomer og opprinnelsen til sykdommen:

 • Medfødte anomalier av faktor I (FI-fibrinogen) koagulasjonshemostase: afibrinogenemia, når selv spor av FI ikke kan oppdages ved laboratoriemetoder, fibrinopenia, preget av en reduksjon i konsentrasjonen av dette proteinet, disfibronogenemiya - fibrinogen er, men dets funksjonelle evner etterlater mye å være ønsket på grunn av det store antall strukturelle mangler i molekylet til dette proteinet;
 • Enda mer sjelden sykdom forårsaket av mangel av andre faktorer: X - Stewart-Prauera sykdom, II - hypoprotrombinemi, VII - gipokonvertenemiya, V - paragemofiliya (Ourena sykdom).

Alle disse genetiske anomaliene har også en autosomal dominant (eller resessiv) arv, og derfor kan kvinner og menn fremstå i samme grad.

Figur: Mekanismen for blodpropp og de faktorer som er involvert i det

K-vitamin for nyfødte

Men i denne sammenheng vil jeg gjerne huske enda en patologi som er svært skarpt manifestert i et barn umiddelbart etter fødselen, og slette symptomene med hver eneste dag i livet. Dette er - hemorragisk neonatal sykdom, utvikler seg med FII, FVII, FIX, FX-mangel, hvis syntese er avhengig av vitamin K. Det er ikke utelukket i slike tilfeller og leverens rolle, fordi det ennå ikke har nådd sin funksjonelle modenhet hos nyfødte.

Umiddelbart etter fødselen nærmer nivået av de ovennevnte faktorene nesten 50% og begynner umiddelbart å falle ut og nå minimum 2-3 dager i livet. I beste fall er sykdommen manifestert ved blødning fra navle såret og hematuria (blod i urin), og i verste fall - forårsake alvorlige komplikasjoner: alvorlig blødning, intrakranial blødning, utvikling av hypovolemisk sjokk.

Hvis patologien oppdages i tide og leger klarer å unngå komplikasjoner, øker konsentrasjonen av faktorer i blodet gradvis, men for en viss tid, som er flere uker, når ikke nivået i blodet hos en voksen.

Behandling - preparater av vitamin K. Forresten bør det bemerkes at kumelkemiddel i innholdet av vitamin K overstiger kvinnene betydelig. Det er også lagt til melkeblandingene beregnet for "kunstige personer", slik at utviklingen av symptomene på sykdommen er mer sannsynlig hos barn som er naturlig brystmatet.

Andre årsaker til dårlig blodpropp

Dermed er hovedårsakene til virkelig dårlig blodkoagulasjon arvelig patologi - denne eller den slags hemofili (selvfølgelig er det i utgangspunktet A eller B), von Willebrands sykdom eller andre medfødte sykdommer som genetisk programmerer sviktet av faktorer i hemokoaguleringssystemet.

Men i tillegg til sykdommen som oppstår som et resultat av mutasjonen av genet og den etterfølgende anomali av genomet, er redusert blodkoagulering også forårsaket av andre sykdommer, for eksempel:

 1. Patologi i leveren. Som kjent i parankymet til dette organet, blir viktige faktorer i hemokoaguleringssystemet syntetisert - protrombin og fibrinogen;
 2. Mangel på vitamin K, som også deltar i dannelsen av de ovennevnte faktorene i leveren;
 3. Hemolytisk anemi, etterfulgt av ødeleggelse av røde blodceller (RBC) i blodet, noe som fører til at benmargen (BM) for å jobbe i en nødmodus - han forsøker å gjenopprette tap, men cellene går inn i blodet for ung, ikke i stand til å takle sine funksjonelle oppgaver til det fulle. I tillegg, mens man engasjerer seg i den aktive produksjonen av røde blodlegemer, glemmer beinmargene noe om blodplater som gir den primære vaskulære blodplatehemostase;
 4. Allergiske og anafylaktiske reaksjoner, forårsaker betydelig inntak av histamin i blodet, og ved å øke permeabiliteten av vaskulære vegger bidrar han til fortynning av blod;
 5. Trombocytopenisk purpura;
 6. Hematologisk patologi (leukemi), hvor det hematopoietiske vevet berørt av en ondartet prosess er berøvet muligheten til å syntetisere normale elementer normalt;
 7. Mangel på et så viktig element for kroppen, som kalsium, fordi det ikke bare fremmer normal funksjon av hjertet og styrker beinene, er det sammen med andre faktorer (fibrinogen, protrombin) mest direkte relatert til blodproppens prosess;
 8. DIC-syndrom i fasen av hypokoagulering;
 9. Kjøpt Willebrands syndrom, som kan skyldes kollagenoser, systemisk lupus erythematosus (SLE), amyloidose, forgiftning assosiert med inntak av pesticider i kroppen;
 10. introduksjontrombolytika (plasmin, streptokinase), store doser antikoagulanter (heparin) eller forlenget antiplatelet terapi (preparater av acetylsalisylsyregruppen).

Hovedsymptomet er økt blødning

Differensiering av koagulopatier (arvelig og oppkjøpt) utføres basert på pasientens familie og personlige anamnese, samt på basis av laboratorieundersøkelser.

Medfødt patologi manifesterer som regel økt blødning uten å vente på en voksen menneskelig tilstand. Et barn som har fått hemofili fra sin mor, tidlige hematomer og blødninger i muskler og ledd, som ofte i barndommen, bryter muskuloskeletalsystemet og danner funksjonshemning. Med von Willebrands sykdom er blødningen spesielt langvarig i tide og laboratorietester bekrefter dette (langvarig blødning, ristomycin er svekket blodplateaggregasjon).

tegn på redusert blodpropp, inkl. av arvelige grunner

Dårlig koagulasjon av blodet er oftest manifestert:

 • Dannelsen av blåmerker, som ofte vises på egenhånd ("fra grunnen av") eller etter mikrotraumas, er svært ubetydelig;
 • Nasal, gingivalblødninger eller blødninger fra små riper, for ikke å nevne kutt;
 • Utslett av ulike typer;
 • I andre tilfeller (f.eks. Hemofili) - store hematomer og dårlig stopp av blødning.

Sannsynligvis har leseren allerede innsett at blodets lave koagulasjon kan være veldig farlig for livet, så en pasient som lider av en slik patologi må iakttas av legen og hans umiddelbare inngrep, hvis forholdene krever det.

Lykke til morskap er i spørsmålet

Dårlig blodpropp fare i alle tilfeller blødning som til enhver tid kan komme ut av kontroll, men spesielt denne patologi er farlig under svangerskapet, når kroppen er klar til å forlate, prøver alle de "gi" og resultere i skjønneste orden hele hemostase (for å unngå og blødning og trombose). Sannsynligheten for å gjøre uten komplikasjoner av denne typen er høy hos kvinner som ikke har en arvelig patologi av hemostase og de oppkjøpte sykdommene som er nevnt ovenfor, der det er en nedsatt koagulasjon av blodet. Dessverre faller ikke ønskene alltid sammen med virkeligheten.

Finne en forventningsfull mor når du registrerer problemer i koagulasjonssystemet, en fødselslege-gynekolog ser det som en høyrisikogruppe og i fremtidige utgaver avgjøres i forbindelse med andre spesialister (hematologist, indremedisiner, revmatolog, en allergolog). I særlig alvorlige tilfeller (akutt leukemi, hemolytisk anemi) advarsler legen kvinnen om fremtidige komplikasjoner og foreslår å avbryte graviditeten av medisinske grunner.

I mellomtiden, par som vil ha en sunn baby, trenger ikke å vente på en uplanlagt graviditet, denne hendelsen bør utarbeides på forhånd og i all alvor. For eksempel bør en kvinne maksimere leveren, hvis organet ikke er ganske sunt, behandle andre kroniske sykdommer, og om mulig ta seg av allergisk status.

Sikkert, hver spesifikke patologisk variant krever en separat vurdering og en spesiell tilnærming, derfor er det neppe mulig å gi anbefalinger for alle tilfeller av liv. Men kvinner med en familie historie og historie i håp om trygt å føde et friskt barn bør bli husket som under svangerskapet, mange latente, asymptomatisk sykdom kan plutselig mest dårlig måte å uttrykke seg, derfor er det nødvendig å lytte til legens råd og kontinuerlig overvåke deres helse.

I konklusjonen av denne delen vil jeg gjerne gi en tabell med normale verdier av noen (mest signifikante) indikatorer under svangerskapet:

Les Mer Om Fartøyene