Årsaker, klinikk og metoder for behandling av hemofili

Inkonsekvensen av blod har lenge vært kjent for leger som "kongelig sykdom". Denne sykdommen (på en annen måte kalles hemofili) er beskrevet som karbonens tilbøyelighet til økt blødning. Tydeligvis bærer sykdommen en trussel, ikke bare for helse, men også for pasientens liv.

Viktig: hemofili refererer til hemorragiske patologier og er arvet. Den største faren for blodkoagulasjon er at det forårsaker langvarig og ganske intens blødning. På samme tid for å fastslå hvilken faktor denne gangen provoserte et lignende fenomen, er det ekstremt problematisk.

årsaker

Denne sykdommen er genetisk bestemt i de fleste tilfeller. Hovedårsakene til utviklingen av sykdommen ligger i brudd på syntesen av protrombin og fibrinogen, samt i mangel på biokjemiske forbindelser som fortynner blod.

De underliggende faktorene som kan provosere sykdommen er:

 • Den viktigste er arvelig trombocytopati.
 • Kronisk leversykdom - at legemet danner fibrinogen og protrombin (proteiner som er ansvarlige for blodpropp), men noen funksjonelle feil resulterer i reduserte nivåer av syntesen av disse stoffer, og følgelig provoserer blødning.
 • Redusert antall blodplater som skyldes trombocytopeni, mangel på faktorene X, V, II, VII.
 • Hemolytisk anemi er en alvorlig sykdom forbundet med ødeleggelsen av røde blodlegemer direkte i karene. Som et resultat, beinmargen, forsøker å fylle oksygenmangel, aktivt syntetiserer ytterligere umodne røde blodlegemer. Antallet blodplater som produseres av ham, tvert imot, faller vesentlig - som et resultat, bretter blodet ikke.
 • Andre årsaker til sykdommen er systemiske allergiske manifestasjoner (elveblest, anafylaktisk sjokk). På bakgrunn av slike forandringer i kroppen slippes en stor mengde histamin ut i pasientens blodstrøm - vaskulære vegger blir permeable, og selve blodet blir fortynnet.
 • Ofte sykdommen utvikler seg som et resultat av leukemi - blodkreft (brutt generasjon leukocytter, erytrocytter, blodplater).
 • Kalsiummangel i kroppen. Dette elementet, sammen med proteiner fibrinogen og protrombin, er ansvarlig for koagulering av blod.
 • Mangel på vitamin K.
 • Sykdommen kan provosere injeksjoner av heparin - et stoff som fortynner blod.
 • Årsaker som forårsaker fremkallelse av kapillær-hematom blødning, Willebrands sykdom, DIC-syndrom.
 • Immun vaskulitt.

Klinisk bilde

Den beskrevne sykdommen i en voksen eller et barn manifesterer sig som følger:

 • økt blødning av sår, tannkjøtt;
 • hyppig blåmerker;
 • Det er vanskeligheter når du prøver å stoppe blødningen.

Et av de typiske tegn på sykdommen hos et barn er den vanlige forekomsten av små hematomer. Hovedårsaken til dette fenomenet er von Willebrands sykdom.

diagnostikk

For å bekrefte riktig diagnose må pasienten:

 • å gi en generell blodprøve;
 • å gjennomgå en undersøkelse av blodplateaggregering (demonstrerer cellens evne til å knytte til hverandre);
 • å måle tiden som blodet stoppet etter en fingerpekning med en penn.

Hvordan håndtere sykdommen?

Hvis sykdommen oppsto fra en systemisk sykdom forårsaket av en redusert blodpropp hastighet, bør behandlingen rettet mot å løse den underliggende årsaken til sykdommen. Så når patologi av leukemi er basert, viser pasienten stråling, kjemoterapi, om nødvendig - beinmargstransplantasjon.

Hvis leveren er dårlig å klandre for det dårlige blodet, foreskrives pasienten en medisinsk behandling ved hjelp av hepatoprotektive stoffer.

Ofte er sykdom remisjon oppnås ved å anrike komponentene i dietten, noe som førte til en mangel på dens utvikling - folinsyre, kalsium, vitamin K, samt essensielle aminosyrer.

Øk antall manglende koagulasjonsfaktorer i blodet til et barn eller en voksen som lider av en sykdom, ved bruk av visse medisiner.

Behandling av hemofili (avhengig av årsaken som forårsaket utviklingen) kan omfatte følgende medisiner:

 • Koagulanter oppnådd fra donorplasma brukes til å stoppe blødningen.
 • Bekjempelse av fibrinogenmangel er mulig ved intravenøs bruk av legemidler med økt innhold.
 • Behandling av hemofili forårsaket av von Willebrands sykdom utføres ved injeksjoner av kryoprecipitat og antihemofilt plasma.
 • En utmerket hemostatisk effekt er demonstrert av Contrikal og aminocaproic acid. Disse legemidlene forhindrer dannelsen av blodpropper.

Uavhengig av årsaken til sykdommen, inkluderer behandlingen nødvendigvis:

 • preparater med forhøyet jerninnhold
 • transfusjon av donorblod.

Tradisjonell medisin anbefaler supplering av medisinsk behandling av sykdommen med avkok fra frukten av slike planter:

 • berberis;
 • chokeberry;
 • blader av currant og jordbær.

I fravær av adekvat terapi kan patologi fremkalle tung blødning, noe som vil føre til døden.

Dårlig blodpropp under graviditet er en alvorlig sykdom. Det kan være basert på systemiske patologier eller mangel på proteiner (protrombin, fibrinogen), vitamin K, kalsium. I alle fall trenger pasienter med denne sykdommen rettidig medisinering (med sikte på å eliminere årsaken til sykdommen og eliminere konsekvensene). Ellers kan sykdommen føre til pasientens død.

Inkompetanse av blod, det er hemofili

Vanligvis stopper mindre blødning innen 10 minutter. Det er denne gangen at blodcellene trenger å "lappe opp" det skadede karet. Men dette skjer ikke alltid. Manglende evne til å stoppe blodet kan føre til alvorlige konsekvenser. Hva er navnet på sykdommen forbundet med blodets uopprettelighet? Det er kjent siden antikken og kalles hemofili.

Hva er hemofili?

Hemofili er en sykdom der blod ikke koagulerer. Sykdommen kan ikke forekomme i løpet av livet, siden den har en utelukkende genetisk opprinnelse. Det går bare på morslinjen til mannlige barn. Kvinner selv lider ikke nesten av det. For at en jente skal bli født med arvelig arvelig patologi, må to faktorer kombineres - moren er bæreren av det skadede genet, og faren er syk med hemofili.

Hvorfor dør vi ikke fra blødning?

En sunn person i blodet inneholder proteiner som er ansvarlige for å gjenopprette blodkarets integritet. Hvis fartøyets vegg er skadet, utløser kroppen en rekke biokjemiske prosesser som kan deles inn i tre faser:

 1. Primær blødningsstopp (hemostase) ved spasmer i fartøyet og blokkering av blodplatebeskadigelse. De limes sammen og danner en slags kork. Dette tar 3 minutter.
 2. Videre i blodet begynner å danne spesielle proteiner - filamenter av fibrin, fra dem dannes en trombose. Det er en koagulasjonsprosess (koagulasjon), som fullfører fullstendig blokkering av fartøyets vegg. Koaguleringstid - 10 minutter
 3. Når integrasjonen av vaskemuren er fullstendig gjenopprettet, løsner tromben seg som en ubrukbarhet.

Hovedstadiet er prosessen med dannelse av en trombus. Blodkoagulasjonsfaktorer er involvert i det - proteiner som er tilstede i blodplasmaet. De kalles for plasmakonsentrasjonsfaktorer. Hvis minst en av dem mangler, brettes ikke blodet.

Klassifisering og alvorlighetsgrad av sykdommen

Fraværet eller lavt innhold av koagulasjonsfaktorer i blodplasmaet oppstår på grunn av mutasjonen av genet, som er ansvarlig for deres syntese. Avhengig av hvilken faktor som ikke er nok, er det tre typer sykdom:

 1. Mangelen på antihemofil globulin (faktor VIII) forårsaker et brudd på dannelsen av protrombinase. En slik hemofili kalles klassisk (A). Det står for opptil 85% av tilfellene.
 2. Når plasmafaktor IX (en komponent av tromboplastin) er fraværende eller inneholdt i liten mengde, er hemofili B diagnostisert. Hun lider av ca 13% av pasientene.
 3. Hemofili C er ekstremt sjelden (1-2%) og oppstår på grunn av mangel på tromboplastinforløper (faktor XI).

Alvorlighetsgraden av sykdommen bestemmes av aktivitetsgraden av plasma koaguleringsfaktorer. Hvis de er helt fraværende eller innholdet ikke overstiger 1%, er sykdommen vanskelig. Den gjennomsnittlige graden av alvorlighetsgrad observeres når koagulasjonsfaktoren er 1-5%. Hvis nummeret overstiger 5%, snakker de om en enkel form. Alvorlig og moderat grad manifesterer seg umiddelbart etter fødselen eller i løpet av barnets første år. En enkel scene kan bare manifestere seg i skolealderen.

Symptomer på blodpropp

Det viktigste symptomet er blødning, noe som er vanskelig å stoppe. Umiddelbart etter fødselen bløder dette fra stubben av navlestrengen. Fastholdelsesfaktoren for utviklingen av det kliniske bildet i barndom er brystmelk som inneholder tilstrekkelig mengde trombokinase.

Utvikling av symptomer i barndommen

Når barnet begynner å utvikle det omkringliggende rommet, har han hematomer og blødninger under huden. Årsaken til blødning er et traumer - tannkjøtt og faller ut av tennene, biting av tungen, en ripe, et blåmerke, forstyrrelser i form av kutte av tunge, injeksjoner. Ved en årig alder har barnet neseblod. Hemorragisk syndrom styrker barnas infeksjoner - meslinger, vannkopper, ARVI, rubella. Etter dem ser det ut til at flere utprøve blødninger på huden.

Når du blir eldre, blir symptomene verre. Begynn store interne blødninger, blodstrømmen i leddene - hemartrose. De kan provoseres av blåmerker, mindre skader eller de begynner spontant. Blodrose forårsaker delvis delvis og deretter fullstendig immobilisering av leddet. Mest lider av knær, albuer og ankler. I alvorlig form kan den patologiske prosessen deaktivere opptil 12 ledd. Ved ungdomsår kan et barn bli deaktivert.

Kliniske manifestasjoner hos voksne

Gradvis gjentatte intra-artikulære blødninger fører til utvikling av alvorlige brudd:

 1. Deformere slitasjegikt, når nedsatt motoraktivitet på grunn av krumning i bekkenbenet, ryggraden, føttene. I forbindelse med dette utvikler muskelen underernæring.
 2. Kronisk synovitt - Betennelse i det indre fôr i leddet og opphopning av væske i den.

Blodet kan strømme inn i bløtvev. Hematomene som danner mellom musklene, oppløses ikke, og øker, klemmer fartøyene, forårsaker iskemi av det omkringliggende vev opp til muskelkreftens atrofi og gangren. Hyppigheten av komplikasjoner i første omgang er hemartrose. Følges av hematomer. Det tredje stedet er opptatt av nyre, gastrointestinal blødning, som påvirker sentralnervesystemet. En sekundær og svært alvorlig sykdom som følge av lavt blodkoagulasjon er anemi, som utvikler seg på grunn av konstant blodtap.

Manifestasjoner av hemofili hos kvinner og bærere av et defekt gen

For kvinner, overfører ikke hemofiliens bærer uten spor. Deres blod har en lavere koagulasjonsevne enn en sunn person. Men dette viser ikke kliniske tegn og påvirker ikke helse. En kvinne med hemofili har et vanlig sett med symptomer. For henne er alvorlig fødselsblødning en alvorlig fare.

Diagnose og behandling

Den viktigste diagnostiske testen er et koagulogram med bestemmelse av blodkoagulasjonstid. Det er analysert:

 • frekvensen av koagulasjonsdannelse
 • trombintid - en analyse av kvaliteten og mengden av fibrinogen (tiden der en fibrinprotein dannes);
 • protrombin er en test som bestemmer tilstedeværelsen og funksjonaliteten til plasmakonsentrasjonsfaktorer.

Hemofili er differensiert fra andre sykdommer med lignende kliniske manifestasjoner - Willebrandt sykdom (det påvirkes av menn og kvinner), aplastisk anemi, kronisk leukemi.

Herding av hemofili er umulig. Terapi er rettet mot å opprettholde og overvåke pasientens tilstand. Grunnlaget for det er den konstante innføringen i blodet av de manglende koagulasjonsfaktorene. Injiseringene må gjøres 2 til 3 ganger om dagen. Ved blødning får pasienten sengestøtte, innføring av legemidler som beskytter blodårene og stopper blodet. Blødninger blir behandlet ved å immobilisere skjøten og pumpe ut blodet akkumulert i den. Deretter administreres hormonbehandling ved å injisere stoffet (prednisolon) i leddet.

Død av mindre, selv langvarig blødning i vår tid er umulig, fordi de eksisterende stoffene kan bringe blodsammensetningen til en tilstand nær nær sunn. Pasienten, spesielt barnet, skal alltid ha et "hemofilt pass" - et kort som viser diagnosen (for førstehjelp) og koordinatene til foreldrene eller nærtstående personer.

Blodstimuleringsanalyse

Analyse for blodpropp - En obligatorisk del av undersøkelsen ved påvisning av leversykdommer, venøs patologi, under graviditet, gjennomfør det før kirurgi. For å få pålitelige resultater må du ordentlig forberede deg på den kommende studien.

En generell analyse for koagulering av blod kan vise abnormiteter i leveren og årene

Blodproppanalyse - hva er det?

En analyse for koagulering av blod kalles et koagulogram, et hemostasiogram, som gjør det mulig å avsløre skjulte sykdommer i mange indre organer. Ved hjelp av denne laboratorieundersøkelsen fungerer hemostase - et komplekst biologisk system som er ansvarlig for å opprettholde optimal blodviskositet, rettidig ødeleggelse av blodpropper, stoppe blødning.

I dette tilfellet må blodet ha et tilstrekkelig viskositetsnivå for å dekke skader i veggene til fartøyene i strid med deres integritet.

Lav koagulasjon er full av alvorlig blodtap, dødelig utgang, og med økt blodtetthet er det stor sjanse for å utvikle tromboembolisme, hjerteinfarkt, hjerneslag.

Du kan lage et koagulogram i en offentlig eller privat klinikk. Kostnaden avhenger av typen analyse. Den grunnleggende forskningen koster 350-1200 rubler. Prisen på den detaljerte analysen kan nå opptil 3 tusen rubler. Gratis undersøkelse gjøres under graviditet og i nødstilfeller.

For å motta resultater av analysen på koagulerbarhet av et blod, er det mulig i 1-2 dager.

Indikasjoner for analyse

Legene anbefaler å lage et koagulogram en gang i året til alle mennesker for forebyggende formål, for rettidig oppdagelse av skjulte patologier. I sykdommer som er preget av blodtetthet, en reduksjon av antall blodplater, er det nødvendig å kontrollere nivået av koagulering hver måned.

Når det er nødvendig å lage et koagulogram:

 • før kirurgiske inngrep for å forhindre alvorlig blodtap eller blodpropp;
 • når det er eksterne tegn på forstyrrelse av karene i bena - åreknuter, trombose;
 • hvis det er mistanke om funksjonsfeil i blodtilførselen av bekkenorganene, tarmene, tromboembolismen i lungene, utviklingen av spredt koagulasjon inne i karene;
 • med hyppig blødning fra nesen, subkutan blødning;
 • med alvorlige kardiovaskulære sykdommer - slag, hjerteinfarkt, iskemi, arytmi;
 • graviditet, spesielt med alvorlig toksisose, før fødsel, keisersnitt, for å identifisere årsakene til abort;
 • kronisk leversykdom;
 • Reumatoid artritt, sklerodermi og andre patologier av autoimmun natur.

Hvis det ofte er blod fra en nese, er det nødvendig å lage et koagulogram

Regelmessig overvåkning av nivået av koagulasjon bør gjøres under inntak av legemidler som fortynner blod, hormonelle legemidler, anabole, i behandling av leeches.

Kvinner som tar kontinuerlige orale prevensiver, bør et koagulogram gjøres hver 3. måned.

Hvordan forberede seg på studien

Feil forberedelse til blodprøving kan føre til alvorlige eller dødelige konsekvenser, så enkle regler bør følges for å unngå falske resultater. Et koagulogram tas alltid om morgenen på tom mage.

Slik forbereder du deg på analysen riktig:

 • ikke amme i 35-45 minutter før blod er oppsamlet;
 • et barn under 5 år kan spise i 4 timer før undersøkelsen;
 • 3 dager før undersøkelsen bør utelukkes fra kostholdet av akutt, fettholdig mat, ånder;
 • voksne bør avstå fra å spise i 12 timer;
 • om kvelden før analysen kan du bare drikke rent vann uten gass i små mengder, er te og kaffe strengt forbudt å bruke;
 • i en halv time før prøvetaking av biomaterialet er det nødvendig å roe ned, utelukke intens fysisk anstrengelse;
 • Det er ikke mulig å røyke på leveringsdagen.
Hvis pasienten tar antikoagulantia, bør laboratorietekniker informeres om dette.

Før du bestiller testen, kan du bare drikke vann uten gass

Hvor korrekt å passere analysen om koagulerbarhet av blod

Blodprøvetaking for å bestemme nivået av koagulasjon er laget fra venen. Huden behandles med et antiseptisk preparat, en liten punktering er laget med en sprøyte eller et vakuumsystem.

Laboratorieassistenten skal sørge for at blodårene eller nærliggende vev ikke blir skadet - hvis fragmenter av tromboplastin faller inn i materialet for analyse, vil dette negativt påvirke resultatet av studien. Blodet er fylt med 2 reagensrør, en annen dose sendes til undersøkelse.

Blod for analyse for koagulasjon er tatt fra venen

Som en ekspresstest i enkelte laboratorier analyseres blødningstiden for å vurdere tilstanden av trombocytter - en piercingnål er laget i en ringfinger eller øreflippe. Ideelt sett, etter 2-3 minutter på såret, skal det oppstå tørket skorpe. Men verdier innen 1-9 minutter betraktes som akseptable. Den fullstendige uovervinnelighet av blod, er tilstedeværelsen av alvorlige patologiske forhold indikert med indikatorer på mer enn 15 minutter.

Egenskaper ved bloddonasjon under graviditet

Koagulogram er inkludert i listen over obligatoriske tester under graviditet, som dårlig koagulering, så vel som overdreven viskøs blod er farlig for livet til mor og barn.

Studier for koagulering hos gravide bruker hvert trimester, i nærvær av arvelige blodsykdommer, hjertesykdommer, blodkar, lever, negativ Rh-faktor, analysen må passere oftere.

Krenkelse av blodpropp

Forstyrrelser i funksjonen av de store systemer i kroppen - det hemostatiske system utviklet for å beskytte individet mot tap av blod - fremstå som en blødningsforstyrrelse som er en patologi av koagulasjon proteinbestanddeler i blodet i tilfelle blødning.

Blodens evne til å tette av ulike årsaker kan reduseres, noe som fører til alvorlige og dødelige koagulopatier.

ICD-10 kode

Årsaker til blødningsforstyrrelser

Før man tenner roten forårsaker koaguleringsproblemer, skal det minnes om at i prosessen med koagulering for å stoppe blødning - et sett av komplekse biokjemiske prosesser forårsaket ved eksponering overfor (og interaksjon) nesten fire dusin av fysiologisk aktive stoffer, som er kalt plasma og blodplate koagulasjonsfaktorer.

som i en forenklet form av fremgangsmåten for blodpropp ved vaskulær skade kan beskrives som å konvertere blodprotein protrombin (plasma koagulasjonsfaktor II) til enzymet trombin, er virkningen i plasma fibrinogen (protein produsert av leveren, koagulering I faktor) blir omdannet til en polymerisert fibrøs (uoppløselig ) proteinfibrin. Eksponering for enzymet transglutaminase (XIII koagulasjonsfaktor) stabiliserer fibrin og dets fragmenter til å feste spesielle (ikke-nukleære) blod elementer - blodplater. Som et resultat av aggregering av blodplater og deres adhesjon til veggen av karet, dannes en blodpropp. Det er han som lukker "hullet" i tilfelle brudd på blodkarets integritet.

patogenesen

Patogenesen av abnormaliteter i blodkoaguleringsprosessen er direkte knyttet til en ubalanse i blodkoaguleringsfaktorer, ettersom det er bare når de aktiveres er drevet av den naturlige mekanisme for dannelsen av en blodpropp og stoppe blødninger. Ikke mindre viktig faktor er mengden blodplater i blodet som syntetiseres av beinmargens celler.

Den eksisterende klassifikasjonen av koagulasjonsforstyrrelser skiller dem - avhengig av etiologien - på kjøpt, genetisk betinget og medfødt, så vel som autoimmun.

Blant årsakene til oppkjøpte blodproppssykdommer, merker hematologer patologier som fører til en reduksjon i nivået av fibrinogen i blodet (hypofibrinogenemi) eller til en reduksjon i innholdet av blodplater i den:

 • leverdysfunksjon (for eksempel med skrumplever eller fettsykdom);
 • trombogemorragichesky ICE syndrom eller syndrom som oppstår når sjokk og traumatiske tilstander, under en operasjon, etter massiv blodoverføring, med alvorlig sepsis og infeksjonssykdommer, maligniteter oppløsningen av stor størrelse;
 • mangel på vitamin K (på grunn av obturering av gallekanal eller dårlig tarmfunksjon);
 • pernistisk (megaloblastisk) anemi, som skyldes mangel på cyanokobalamin (vitamin B12) og folsyre (vitamin B9); Denne patologien kan være en konsekvens av alvorlig dysbiose, så vel som diphyllobothriasis (parasitisme i kroppen av et bredt bånd);
 • svulstsykdommer i hematopoiesis-systemet (leukemi, hemoblastose) med skade på beinmargestamceller;
 • bivirkninger av antikoagulantiske legemidler som brukes til behandling av tromboser, samt cytostatika, som brukes til kjemoterapi av kreft.

Årsakene til blødningsforstyrrelser inkluderer følgende genetiske og medfødte abnormiteter:

 • hemofili A (mangel på antihemophilic globulin - koagulasjonsfaktor VIII), hemofili B (koagulasjonsfaktor IX-mangel), og hemofili C (tromboplastin-mangel - Faktor XI);
 • Villebrand-sykdom (konstitusjonell trombopati eller Willebrand-Jurgens syndrom, når blodet mangler antihemofil globulin);
 • trombocytopenisk purpura (Werlhofs sykdom);
 • arvelig trombastheni av Glantzman;
 • medfødt affibrinogenemi (fravær av fibrinogen i blodet) og dysfibrinogenemi (strukturelle defekter av fibrinogenmolekyler).

En patogenese av idiopatisk autoimmun trombocytopeni er assosiert med økt ødeleggelse av blodplater i milten og tilsvarende en reduksjon av innholdet i blodet.

Symptomer på blødningsforstyrrelser

Typiske symptomer på blødningsforstyrrelser i nesten alle de nevnte patologiene er manifestert i forskjellige kombinasjoner og med varierende intensitet.

De første tegnene er hemorragisk syndrom - en tendens til blødninger i hud og subkutan vev, samt økt blødning av slimhinner.

Blødning kan være kapillær, hematologisk eller blandet. For eksempel, i tilfelle av mangel på koagulasjonsfaktorer, slik som protrombin, proaktselerin, kappa-faktor, Stuart-Prauera faktor (med von Willebrands sykdom, trombocytopeni eller disfibrinogenemii) på huden av føttene i anklene og føttene vises små rødaktig purpur flekker - petekkier (kapillær blødning).

Hvis det er et underskudd på antihemofil globulin, opptrer blåmerker (økymoser) konstant. Subkutane hematomer er karakteristiske for hemofili, så vel som for de fleste ervervede koagulasjonsforstyrrelser, inkludert etter langvarig bruk av antikoagulerende legemidler.

I tillegg er symptomer på blødningsforstyrrelser uttrykt i hyppig spontan blødning fra nesen, gummier blødning, betydelig blodtap under menstruasjon (menoragi), blødningstiden, selv med mindre skader på de minste fartøyene. Kanskje hyppig rødhet proteiner, kan også observeres Melena (svart avføring), noe som indikerer blødning, lokalisert i mage-tarmkanalen. I hemofili blod helles ut, ikke bare i vevet av bukhulen og musklene, men også i leddene (hemartrose). Det forårsaker nekrose av benet redusere dens innhold av kalsium og etterfølgende funksjonelle komplikasjoner i muskel- og skjelettsystemet.

Symptomer som manifesterer trombohemoragisk syndrom, samt mulige konsekvenser (som kan være dødelig) - se Disseminert Intravaskulært Koaguleringssyndrom (DVS).

Alvorlige komplikasjoner av de fleste koagulasjonsforstyrrelser er anemi, noe som fører til hypoksi av alle kroppsvev, noe som forårsaker generell svakhet og redusert vitalitet med hyppig svimmelhet og takykardi.

Diagnose av koagulasjonsforstyrrelser

Klinisk diagnose av koagulasjonsforstyrrelser begynner med samlingen av anamnese og inkluderer nødvendigvis laboratorieundersøkelser av pasientens blod.

Slike blodprøver er nødvendige:

 • generelt klinisk;
 • koagulogram (tiden for blodkoagulasjon er bestemt);
 • PTW og PTI (protrombintid og protitrobromindikator gir en ide om hastigheten på koagulasjonsprosessen);
 • TV (bestemmer trombintiden, det vil si omsetningshastigheten av fibrinogen til fibrin);
 • ABC-test (bestemmer aktivert blodkoagulasjonstid);
 • på aggregering av blodplater med stimulering av adenosindifosfat (ADP);
 • APTTV (bestemmer forekomsten av mangel på flere plasmakonsentrasjonsfaktorer);
 • på antitrombin III (glykoprotein-antikoagulant blod, som hemmer prosessen med koagulering).

Instrumental diagnostikk (fluoroskopi, ultralyd, MR) kan brukes til å avklare tilstanden i leveren, milten, tarmene eller hjernen.

Differensial diagnostikk

Gitt den polyetiologiske karakteren av koagulasjonsforstyrrelser, er en reell mulighet til å bestemme den spesifikke årsaken til koagulopati og foreskrive riktig terapi kun gitt ved differensial diagnose.

Til hvem skal du vende?

Behandling av blødningsforstyrrelser

Ved blødning krever behandling av blødningsforstyrrelser akutte tiltak - se Blødning. Legemidler som fremmer trombusdannelse (fibrinogen, trombin) brukes også på et sykehus for å stoppe blødningen.

Og terapien av ervervede koagulasjonsforstyrrelser forutsetter etiologisk behandling av sykdommene som forårsaket dem og nøytralisering av provokerende faktorer.

I mange tilfeller er de anbefalte anvendelsesAnti og hemostatiske midler: tromboplastin aktiverende formasjon, heparin-antagonister, inhibitorer av fibrinolyse, så vel som midler for å legge til rette for trombose.

Medisiner foreskrevet for å stimulere produksjonen av tromboplastin av væv (III koagulasjonsfaktor) er Dicinone (et annet handelsnavn er Etamsilat). Dette legemidlet brukes til å stoppe kapillær og intern blødning frigjøres som en injeksjonsvæske, og i tabletter på 0,5 g for behandling av blodproppssykdommer. Dosen bestemmes av legen i henhold til blodindikatorene (vanligvis 0,25-0,5 g to til tre ganger om dagen), varigheten av mottaket avhenger også av diagnosen. Dietion gir bivirkninger i form av hodepine, kvalme, senke blodtrykk, hudspyling og hudfølsomhet på bena. Legemidlet er kontraindisert dersom økt blødning og blåmerking skyldes antikoagulantia.

Medikamenter slik som aminokapronsyre, Tranexam, ambenom et al., Hemmer blod klumpingsoppløsning (fibrinolyse). Aminokapronsyre (epsilon-aminokapronsyre, Atsikapron, Afibrin, Karpatsid, Karpamol, Epsamon) til tabletter på 0,5 g utnevnt innover fra beregningen av massen, skal den maksimale daglige dose ikke overstige 15, har det vært catarrhal symptomer svimmelhet Blant bivirkninger, kvalme, diaré. Med dårlig nyrefunksjon aminokapronsyre er kontraindisert.

Hemostatisk middel Tranexam (tranexaminsyre) i tabletter på 0,25 g anbefales for hyppig neseblødning og menorrhagia to tabletter tre ganger daglig, men ikke lenger enn en uke. Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner på det tidligere legemidlet.

Ved foreskrivelse av behandling for koagulasjonsforstyrrelser, anbefales ofte et preparat som inneholder vitamin K-analogen - Vikasol (Menadion natriumbisulfitt, Menadion). Vikasol (i tabletter med 15 mg) øker blodets evne til å kaste seg, som påvirker produksjonen av vitamin K-avhengig protrombin og proconvertin (koagulasjonsfaktorer). Dosering av dette legemidlet: For voksne - 15-30 mg per dag (3 dager med avbrudd), barn opptil ett år - 2-5 mg, 1-3 år - 6 mg, 4-5 år - 8 mg, 6-10 år - 10 mg.

Også anbefalt av hematologer vitaminer inkluderer B9 og B12. Tabletter av folsyre (vitamin B9) bør tas oralt etter måltider - 1-2 mg til to ganger daglig. Den daglige dosen bør ikke overstige 5 mg, varigheten av kontinuerlig mottak - ikke mer enn en måned.

Hvordan behandle hemophilia, for mer informasjon, se publikasjonen av hemofili. Se også - Villebranch sykdom behandling.

Nasjonal behandling av blodproppssykdommer

Med denne patologien kan folkebehandling på ingen måte påvirke årsakene til forekomsten eller gjøre "korreksjoner" med syntesen av plasma- og blodplate-koagulasjonsfaktorer.

Det kan derfor brukes urteterapi, er kjent for sine hemostatiske egenskaper, ryllik, gjeter Veske, Urtica dioica (blader), smartweed (smartweed) goritsveta Kukushkin. Vann pepper og gjeter-vesken er sammensatt av vitamin K. For avkok er tatt spiseskje med tørre urter i et glass med kokende vann og kok i 8-10 minutter, å insistere og akseptert: vann pepper - en spiseskje 3-4 ganger om dagen; avkok av gjeter-vesken - en tredje kopp tre ganger om dagen.

Det er kjent for innholdet av vitamin K og nettle; Vanninfusjonen av bladene til denne medisinske planten er utarbeidet ved å hente en spiseskje tørr råstoff 200 ml bratt kokende vann og infusjon i 1-1,5 timer (i en lukket beholder). Godkjent infusjon med blødende tannkjøtt, kraftig menstruasjon, neseblødning - før du spiser en spiseskje 3-4 ganger i løpet av dagen.

Av alle tiltakene som vanligvis foreslås for å forhindre utvikling av visse sykdommer, kan nesten ingen ha en positiv effekt i tilfelle en koagulasjonsforstyrrelse. Unntaket er forebygging av vitamin K-mangel i kroppen, samt avvisning av langvarig bruk av rusmidler (antikoagulantia, aspirin, NSAID) som kan redusere blodkoagulasjon. Og folk med dårlig koagulabilitet er viktige for å unngå situasjoner som kan føre til skade og føre til blødning.

De betraktede forstyrrelsene i blodkoagulerbarhet refererer til blodsykdommer. I hjemmemedisin er begrepet "hemorragiske sykdommer", så vel som "hemorragisk syndrom", det vil si et sett med symptomer som karakteriserer forholdene under hvilke blødninger forekommer. Og eksperter fra American Society of Hematology (ASH) tildeler bare hemorragisk syndrom hos nyfødte, assosiert med mangel på vitamin K (kode P53 for ICD-10). Åpenbart er forekomsten av terminologiske uoverensstemmelser også karakteristisk for et slikt felt av klinisk medisin som hematologi.

Genomisk hemofili er en "kongelig sykdom"

Hemofili eller hemofili (såkalt blå blodig sykdom) - arvelig sykdommens art prosess, basert på den lidelse eller en skarp reduksjon i syntesen av VIII, XI, IX, eller faktorer som er ansvarlige for blodets evne til å koagulere.

Med andre ord, det nesvorachivaemost blod, som manifesterer seg i form av en menneskelig tendens til alle slags blødning: Gastrointestinal, hemartrose, og retroperitoneal blødning i intramuskulære vev.

Inkompatibilitet av blod er ekstremt farlig for en persons liv, som er rettet mot en kirurgisk operasjon. En mutasjon i bare ett gen gjør det fødte barnet til livslang avhengighet av narkotika som regulerer blodpropp.

Hemofili er en arvelig avvik. I historien er det kjent som en kongelig sykdom.

Sykdommen er preget av det faktum at bærere av patologi utelukkende er kvinner, og syke menn er.

Saken er at sykdommen genet er recessivt og er lokalisert på kromosom typen H. Hvis en kvinne som bærer en gutt, sitt kromosom inneholder hemofili-genet, og Y-kromosomet er ikke en dominant gen, som er i stand til å hemme den recessive. Gutten vises i verden en pasient med hemofili.

Medisinsk statistikk har vist at hvis en far er syk med hemofili, kan sønnen hans bli født med en positiv eller negativ diagnose.

Årsaker til sykdommen

Den eneste faktoren som forårsaker hemofili er arvelighet. Det vil si at hemofili overføres fra moren til sine sønner. Denne situasjonen oppstår i 80% av tilfellene. Men det er en liten del av sannsynligheten for at sykdommen vil manifestere seg under en persons livssyklus.

symptomer

Arvelig hemofili manifesterer seg i form av følgende symptomer:

 • vanlig blødning fra bihulene
 • Tilstedeværelse av blodelementer i avføring og urin;
 • dannelsen av omfattende hematomer med blåmerker og enda mindre skader;
 • blødning under utvinning av tenner som ikke kan stoppes i lang tid;
 • blødning i leddene (eller hemartrose), som skyldes frigjøring av en del blod i dem, forårsaker hevelse og fysisk ubehag.

Symptomatologi hos barn

Sykdommen er preget av en alvorlig grad, hvis den utvikler seg under første 6-12 måneder barnets liv. Dens viktigste symptomer er:

 1. fra barnets navlestreng i lang tid er det flekker.
 2. små hematomer, som er lokalisert i ulike deler av kroppen eller på slimhinner.
 3. blødning ved punkteringssteder for introduksjon av vaksiner og andre nødvendige injeksjoner.

Så snart barnet fyller to år, blir kapillær (petechiae) og leddblødninger lagt til de ovennevnte symptomene. De kan dannes uten tilsynelatende grunn eller som et resultat av mindre fysisk anstrengelse.

Genehemofili i førskolebarn er preget av symptomer:

 • kraftig tap av blod fra nesen;
 • blødning fra tannkjøttet, spesielt under daglig tannhygiene;
 • det periodiske utseendet av blod i urinen, hvis nivå går ut over normen;
 • hemarthroses, den lange tilstedeværelsen som fører til kroniske kontrakturer, synovitt;
 • deteksjon av blodelementer i avføring av barnet, hvilket indikerer et tidlig stadium av anemi av en progressiv type;
 • blødninger i noen indre organer;
 • en tendens til blødninger i hjernen, som representerer en reell trussel om skade på sentralnervesystemet.

Et hemofilt barn skiller seg vanligvis ut blant andre barn med mager kroppsbygning og dårlig appetitt. Sykdommen er farlig fordi den kan forårsake alvorlige komplikasjoner: trombocytopeni, leukopeni, nyresvikt, som fører til uførhet i en tidlig alder.

Symptomer i kvinner

Hemofili hos kvinner er ekstremt sjelden. Hvis denne diagnosen er bekreftet, har sykdomsforløpet vanligvis en enkel form. Symptomer manifesteres som neseblødning eller kraftig menstruasjon. Problemer med blodkoagulasjon kan også oppstå ved behandling av tenner eller fjerning av mandler.

Symptomatisk hos menn

Med alderen får sykdommen hos menn en progressiv natur. Symptomer blir uttalt og kan forårsake alvorlig skade på kroppen:

 1. Blødning til retroperitoneal regionen. De fører til slutt til akutte sykdommer i indre organer, som kun kan herdes kirurgisk.
 2. Subkutane og intramuskulære blåmerker. Deres fare er høy sannsynlighet for vevnekrose og infeksjon i blodet.
 3. Anemi av posthemorragisk type.
 4. Blødninger i beinvev. Uten skikkelig behandling vil det snart føre til nekrose.
 5. Hematomer av stort område forårsaker lammelse og gangrene.
 6. Blødninger i fellesområdet, slitasjegikt. Begrensning av deres mobilitet og partiell atrofi av muskelfibrene i lemene vil etterfølgende føre pasienten til funksjonshemming.

klassifisering

Sykdommen er delt inn i flere typer, som hver er preget av fraværet av en bestemt koagulasjonsfaktor i blodet.

 • Hemofili type A. Ser hos pasienter i fravær av et spesifikt blodprotein - koagulerbarhet med anti-hemofil globulin eller faktor VIII. Denne typen er funnet oftest: for 5000 friske menn, er en hemofil av type A.
 • Hemophilia type B. Utviklingen av slike hemofili skyldes mangelen eller komplett fravær av den såkalte faktor for julen (IX faktor). Oppstår sjeldnere enn den ovenfor beskrevne typen. Type B er fast hos nyfødte gutter i 1 av 30 tusen tilfeller.
 • C-hemofili. Svært sjelden form, som påvirker pasienter som er diagnostisert med fravær av XI-faktor for blodkoagulasjon. Denne hemophilia syke jentene, hvis far er hemofil, og moren - bæreren av genmutasjonen. Forekomsten er 5%.

diagnostikk

Diagnose av hemofili hos barn fra fødselen utføres av flere smale spesialister: hematolog, neonatolog, genetiker, barnelege. Hvis sykdommen allerede har forårsaket komplikasjoner eller oppstår i forbindelse med andre patologier, vil det bli nødvendig ytterligere konsultasjoner av slike barneleger som ortopedist, traumatolog, gastroenterolog, nevrolog og otolaryngolog.

Giftpar som har risiko for å få barn med en lignende sykdom, må nødvendigvis utføre en medisinsk konsultasjon av genetisk art. Dette må gjøres selv under graviditetsplanlegging. En studie av DNA fra en kvinne og en mann, samt en prenatal diagnose av hemofili, vil avsløre muligheten for å overføre et mutasjonsgen.

Bekreftelse av diagnosen hos en nyfødt utføres ved hjelp av en laboratorieanalyse av homeostase. I hemofili vil koagulogrammet vise økt koagulasjonstid for blodbiomaterialet, økningen i trombintiden og tiden for rekalcifisering. Den mest pålitelige indikatoren for sykdommens tilstedeværelse er en reduksjon av prokoagulerende aktivitet under 50% en av de karakteristiske koagulasjonsfaktorene.

Et barn som lider av hemofili bør konstant bli utsatt for kroppens diagnose.

I tilstedeværelsen av hematomer bak bukhinnen og intern blødning på forskjellige steder, vises ultralyd i bukhulen i tilfelle av hemarthrose, radiografisk undersøkelse av leddene. Hvis blodceller blir funnet etter urinering, anbefales det å ta urinanalyse (generell) og regelmessig utføre ultralyd av nyrene.

behandling

Hittil er hemofili regnet som en uhelbredelig sykdom. Derfor må pasienten bare kontrollere utseendet av nye symptomer og følge forskriftene for terapien valgt av legen. Behandling er tilrådelig å gjennomføre i medisinske klinikker som er involvert i studiet av hemofili og spesialiserer seg i denne sykdommen.

Behandlingen av hver pasient individuelt og begynner med å forklare typen hemofili. Videre handlinger av leger vil være rettet mot å gi pasienten den manglende koagulasjonsfaktoren. For dette brukes donorblod. Meget viktig er den nøyaktige doseringen av faktoren som innføres i kroppen, ellers er utviklingen av anafylaktisk sjokk mulig. Etter neste prosedyre kommer blodtellingen og pasientens tilstand tilbake til normal. Dette er den såkalte forebyggelsen av akutt blodtap og minimering av negative konsekvenser.

Symptomatisk behandling følger:

 1. Hvis det var en felles blødning, bør du bruke en kald komprimering til lesjonsstedet. Fugen er immobilisert i 3-4 dager, og deretter ty til UHF-prosedyre.
 2. Forstyrrelser i muskel-skjelettsystemet gjenopprettes ved hjelp av ulike metoder for fysioterapi. De er vanligvis foreskrevet av den behandlende legen. Utmerkede resultater viser metoden for synovektomi og achilloplasti.
 3. Hematomer av kapseltype fjernes kirurgisk. Parallelt gjennomføres operasjonen med anti-hemofile konsentrater.
 4. Ekstern blødning behandles i klinikken under anestesi. For det første blir såroverflaten nøye rengjort av blodpropper, desinfisert med spesielle midler, og deretter påføres bandagen med blodstoppende legemidler.
 5. Et viktig sted i behandlingen av hemofili er diett. Produktene som pasienten bruker, må være mettet med vitaminer fra alle grupper, med mikroelementer.

forebygging

Den viktigste rollen i forebygging av hemofili er tidlig diagnose av barnets kjønn og dets mulige patologi under graviditet (hvis moren er bærer av mutasjonsgenet, og faren er syk med en av typer hemofili).

Personer med denne diagnosen bør unngå skader og blåmerker fra barndommen. Sterke fysiske arbeids- og sportsaktiviteter er forbudt, som er forbundet med risikoen for ulike typer skader.

Det er nødvendig å utelukke bruk av rusmidler som forårsaker blodfortynning. Disse inkluderer antipyretiske tabletter, antiinflammatoriske legemidler.

Symptomer på sykdommen - blodproppssykdommer

Overtredelser og deres årsaker etter kategori:

Overtredelser og årsaker i alfabetisk rekkefølge:

brudd på blod koagulabilitet -

Ved hvilke sykdommer er det et brudd på blodproppene:

Til hvilke leger å ta opp, hvis det er et brudd på blodstivhet:

Har du lagt merke til en koagulasjonsforstyrrelse? Vil du vite mer detaljert informasjon eller trenger du en inspeksjon? Du kan ta en avtale med en lege - Klinikk eurolab alltid til din tjeneste! De beste leger vil undersøke deg, undersøke de eksterne tegnene og hjelpe deg med å identifisere sykdommen ved symptomer, konsultere deg og gi den nødvendige hjelpen. Du kan også ring en lege hjemme. klinikk eurolab er åpen for deg døgnet rundt.

Hvordan kontakte klinikken:
Telefonnummeret til vår klinikk i Kiev: (+38 044) 206-20-00 (flerkanals). Klinikkens sekretær vil hente deg en praktisk dag og en times besøk til legen. Våre koordinater og retninger er angitt her. Se nærmere på alle klinikkens tjenester på hennes personlige side.

Hvis du tidligere har fullført noen undersøkelser, sørg for å ta resultatene til en lege kontor. Hvis studier ikke er utført, vil vi gjøre alt som er nødvendig i vår klinikk eller med våre kolleger i andre klinikker.

Har du hatt en koagulasjonsforstyrrelse? Det er nødvendig å nøye nærme seg tilstanden til helsen din generelt. Folk betaler ikke nok oppmerksomhet symptomer på sykdommer og ikke innse at disse sykdommene kan være livstruende. Det er mange sykdommer som i utgangspunktet ikke manifesterer seg i kroppen vår, men til slutt viser det seg at de dessverre allerede blir behandlet for sent. Hver sykdom har sine egne spesifikke tegn, karakteristiske eksterne manifestasjoner - den såkalte symptomer på sykdommen. Definisjonen av symptomer er det første trinnet i diagnosen sykdommer generelt. For dette er det bare nødvendig flere ganger i året gjennomgå medisinsk undersøkelse, ikke bare for å hindre en forferdelig sykdom, men også å opprettholde et sunt sinn i kroppen og kroppen som en helhet.

Hvis du vil spørre en lege et spørsmål - bruk delen for online konsultasjon, kanskje du vil finne svar på dine spørsmål og lese tips for å ta vare på deg selv. Hvis du er interessert i vurderinger om klinikker og leger - prøv å finne informasjonen du trenger på forumet. Også registrer deg på den medisinske portalen eurolab, å være kontinuerlig oppdatert med de siste nyhetene og oppdateringene på nettstedet, som automatisk sendes til deg på posten.

Blod inkoagulabilitet

patologisk blodkoagulerbarhet i medisin ble kalt hemofili. Dette fenomenet har vært kjent siden antikken, da det ble kalt "kongelig sykdom", på grunn av det faktum at hun led mange av regjeringens dynastier i denne verden. Tilbake i II århundre f.Kr. dødsfall av gutter fra ikke å stoppe blødning er blitt beskrevet. Begrepet hemofili ble foreslått i 1828. F. Hopff. Blod inkoagulabilitet Er fartøyens tendens til å bløde og blødning. Sykdommen er en del av en gruppe hemorragisk diatese og er overspiset av arv. Vanligvis er blødning en lang, langvarig, ikke tilbøyelig til selvstopp, noen ganger oppstår uten tilsynelatende grunn.

Blod inkoagulabilitet er forbundet med lave blodnivåer i en av faktorene som påvirker denne prosessen. Plasma koagulasjonsfaktorer har romerske tall. Den klassiske hemofili sykdommen er vanligvis forårsaket av et underskudd av antihemofil globulin, og er nummerert VII faktor. I tillegg til det klassiske kurset isoleres hemofili B (eller Kristmas sykdom), som er forbundet med en mangel på plasmotromboplastinkomponenten i blodet. Hemofili begynner med mangel på tromboplastin. Det er flere flere varianter av denne sykdommen, for eksempel hypoprokonvertinemi, paragemofidi, angiogemofili (eller von Willebrands sykdom). Disse sykdommene anses ikke som ekte hemofili, fordi de kan skade både kvinner og menn. Ekte hemofili er alltid arvet i koblingen med kjønnsgenomet, og bare menn lider av det. Kvinner fungerer vanligvis som sendere av sykdom fra generasjon til generasjon. Sykdommen, som regel, overføres fra bestefar til barnebarn. Men i verdenspraksis er 60 saker beskrevet, da kvinnen var syk med ekte hemofili.

Døtrene og søstrene til en person med hemofili er vanligvis senderen av denne sykdommen. I den forbindelse kan de overføre det gjennom sine døtre til barnebarn, barnebarn, og også til et fjernere avkom. Omtrent 30% av pasientene som er registrert blodkoagulerbarhet, har ingen slektninger til pasienter med denne sykdommen, noe som antyder en høy grad av mutasjon av den overførte sykdommen. Hemofili kan være av flere grader av alvorlighetsgrad: alvorlig, moderat, lys, latent strøm. Blod inkoagulabilitet Den sanne typen, ifølge Verdens helseorganisasjon, finnes i 1-5 gutter av hundre tusen. Det mest karakteristiske tegn på denne sykdommen er blødning, noe som oppstår selv fra den minste skade.

Blødning i disse pasientene oppstår lett, ofte er de rikelig og langvarig. De vanlige metodene for å stoppe blodvirkningen bringer ikke. Ofte er det subkutane blødninger i form av hematomer. Hvis et nyfødt barn lider av denne sykdommen, da under fødsel, blir han ofte påført med omfattende hode traumer, subkutan og åpen blødning, intradermal blødning. Etter navlestrengets fødsel suger blodet i lang tid, og når tennene går ut, vil det bli flere, blodige kutt i kuttene. Noen ganger kan slike blødninger gå 2-3 uker. Ofte skader kan forårsake blødninger i leddene. Hvert hematom vil løse seg i omtrent to måneder. Ved alvorlige indre blødninger har disse barna feber, nekrose av bein.

Hemofili fører til en rekke alvorlige sykdommer. Blant barn med ekte hemofili er dødsfrekvensen ekstremt høy i yngste og yngste alder. Prognosen for en slik sykdom er alltid ugunstig. Forebyggende tiltak kan være en medisinsk genetisk undersøkelse av personer som har tenkt å få barn. Hvis et gen for hemofili er funnet i et slikt par, anbefales de ikke for barn, siden gutter vil ha 100% sjanse for å utvikle symptomer på denne sykdommen, og jenter vil bli ledere, sendere av det berørte kromosomet.

Hvordan kalles blodkoagulasjonstesten: Dekoding og norm

Blodkoagulasjonsanalyse er en obligatorisk del av en rekke komplekse studier for alvorlige leversykdommer, under graviditet eller i tilfelle av venøs patologi. Det er tilrådelig å ikke forlate en slik studie som forberedelse til kirurgi. Hva er navnet på analysen, og hva er de "sunne" resultatene? Vi forteller.

Hva er blodkoagulasjonstesten gjort for?

Krenkelser av blodkoagulasjonssystemet - en av hovedårsakene til utviklingen av en rekke kardiovaskulære patologier. Hvis indikatorene faller, er det fulle av økt blødning, men hvis den øker - øker risikoen for blodpropper. For å forstå hvordan riktig koagulerbarhet går, tildeles en passende analyse. Hans medisinske definisjon er et koagulogram.

Effekten av koaguleringssystemet er ganske komplisert, for eksempel kan vi ta en konvensjonell kutt. Dybden og plasseringen av traumet bestemmer intensiteten som blodet vil strømme med. Så snart det er behov for beskyttelse, kommer blodkroppene til handling: de samles på dette stedet for å danne den nødvendige barrieren - en blodpropp.

Takket være blodproppene oppstår et hinder som forhindrer at væskeblodet strømmer ut av den skadede delen av kroppen. Faktisk beskytter den kroppen mot overdreven blodtap, og forhindrer også smitteinntrengning i skadestedet, "festing" sårets kanter.

I dette tilfellet må blodet forbli flytende for å fortsette å sirkulere normalt i kroppen. Etter at blodet har herdet seg i det ønskede området, oppstår en balansert fortynning.

Indikatoren for balansen er tidsintervallet der koagulasjonsprosessen og revers-flytning skjer. Hvis det er noen avvik innen denne tiden, anbefaler leger at de utfører en detaljert blodprøve og nøyaktig bestemmer alle parametere.

Hvem trenger å gjøre denne analysen

Krenkelse av koagulasjonsprosessen er full av hjerteinfarkt, slag og trombose. Med reduserte priser er det umulig å forutsi hvordan operasjoner eller levering vil finne sted: pasienten kan ganske enkelt bløde. Tidlig påvisning av brudd bidrar også til å forhindre utvikling av farlige sykdommer.

Analysen kan foreskrives for mistenkt kardiovaskulære sykdommer eller forstyrrelser i koaguleringssystemet. I noen tilfeller er det obligatorisk. Slike situasjoner inkluderer:

 • prenatal periode;
 • mistenkte arvelige patologier;
 • før og etter operasjon
 • Behovet for langvarig bruk av antikoagulantia
 • akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen;
 • sykdommer i immunsystemet.

Hvis det ble funnet en reduksjon i antall blodplater under rutinemessig analyse, er det behov for hemostasiogram.

Med disse patologiene bør funksjonen til koagulasjonssystemet kontrolleres for å bekrefte diagnosen og forhindre mulige komplikasjoner.

Hvorfor hindrer blodet?

Kloakkbarhet refererer til ganske vanskelige biologiske prosesser. Under denne tiltaket dannes fibrin - et spesielt protein som er nødvendig for dannelsen av blodpropper. Det er på grunn av at blodet blir mindre væske, begynner dets konsistens å ligne cottage cheese. Stimuleringsfaktoren er i stor grad avhengig av dette proteinet.

Regulering av koagulasjon avhenger av to systemer i kroppen: nervøs og endokrine. På grunn av fluiditet er blodcellene ikke festet sammen og kan lett bevege seg langs karene. Flere funksjoner avhenger av væskens tilstand:

 • trofisk;
 • transport;
 • thermoregulatory;
 • beskyttende.

Hvis det er et brudd på integriteten til vaskulære vegger, er det et presserende behov i forbindelse med koagulasjon: uten dannelse av en blodpropp på problemstedet, kan en person alvorlig lide.

Den flytende form av blodet beholdes på grunn av et spesielt antikoaguleringssystem, og hemostase er ansvarlig for dannelsen av blodpropper.

Egenskaper ved levering av analysen ved graviditet

Under graviditeten gjennomgår kvinnekroppen alvorlige fysiologiske endringer. Er involvert i prosessen:

 • blod,
 • endokrine system;
 • excretory organer;
 • CNS;
 • kardiovaskulær system;
 • linker til hemostase.

Ofte i denne perioden er det en signifikant økning i koagulasjonsfaktorer, som kan tilskrives den fysiologiske normen. En analyse av blodkoagulasjon under graviditet er obligatorisk.

I løpet av perioden med å føre et barn med blod, oppstår visse endringer, som følgende kan tilskrives:

 • redusert aktivitet av C-protein;
 • redusert antitrombinaktivitet;
 • inhibering av fibrinolysaktivitet;
 • økning i aggregeringsegenskaper for blodplater.

Endringer knyttet til prosessen med hemostase er adaptive. De er nødvendige for å forhindre overdreven blødning under arbeid og i postpartumperioden. Dette skyldes en gradvis, men konstant reduksjon av fibrinolytisk aktivitet og økt koagulasjon.

På grunn av de alvorlige hormonelle endringene som oppstår under graviditeten, endres det hemostatiske systemet. Dannelsen av livmorhalskretsens blodsirkulasjon påvirker også dette. Noen kvinner utvikler et ICD-syndrom: for det første er det hyperkoagulerbarhet, som gradvis erstattes av hypokoagulering.

Dette kan føre til betydelig blodtap. For å unngå dette er analysen nødvendig ikke bare i første trimester, men også i de neste to, slik at spesialister kan følge alle endringene. Det er nødvendig å utføre undersøkelsen først og fremst til kvinner som led av livmorhalsens høyt blodtrykk eller hadde et abort.

Det er verdt å vurdere at graden av blodpropp i gravide kan avvike fra vanlig, dette er i rekkefølge av ting. Forklar alle nyansene av analysen bør den behandlende legen.

Hvordan å forberede

Før du tar analysen, trenger du litt trening, som avhenger av påliteligheten av dataene. Blodstimulering kan endres på grunn av virkningen av ulike faktorer, hvorav de fleste er direkte avhengig av pasienten.

Det er visse regler som bør observeres når du forbereder. Den enkleste listen er som følger:

 1. Å gi blod er bare nødvendig på tom mage. Eventuell mat kan forvride resultatene av analysen.
 2. Det anbefales at det siste måltidet tas 12 timer før blodprøver.
 3. Kvelden før drikking er det bare tillatt vann, men i begrensede mengder. Overdreven væskeinntak kan også forvride resultatet.
 4. Om morgenen er te og kaffe strengt forbudt foran gjerdet.
 5. 2-3 dager før bloddonasjonen anbefales det å unngå akutt og fet mat: lignende produkter kan påvirke koagulasjonsprosessen.
 6. Alkohol kan forbrukes bare 3-4 dager før analysen, på leveringsdagen er det forbudt å røyke.
 7. Hvis det er mulig, er det ønskelig å utelukke alvorlig fysisk aktivitet.

Det er verdt å vurdere at noen av legemidlene også påvirker blodfluidet. Hvis noen medisiner foreskrives på tidspunktet for gjerdet, er det verdt å advare legen som foreskriver analysen, ellers vil dekodingen være feilaktig.

Vanlige data

Blodens evne til å folde bestemmes ved å gjennomføre laboratorietester. Bruk til dette kan både venøs og kapillært blod fra fingeren. Hver av testene krever en bestemt type blod og lar deg identifisere tilstanden til de enkelte delene av koaguleringssystemet.

Les Mer Om Fartøyene