Anatomi av inferior vena cava, funksjon

Sirkulasjonssystemet i menneskekroppen har en kompleks struktur. En viktig del av det er årer, som er utviklet for å samle brukt blod. Den største av disse er den ringere vena cava.

Krenkelser i arbeidet kan føre til alvorlige helsekonsekvenser. Derfor er det viktig å kjenne den normale strukturen til dette fartøyet og dets mulige anomalier.

Tiltenkt bruk og plassering av den dårligere vena cava

Den nedre hule venen er det største fartøyet i kroppen. Det er ingen ventiler i den. Svaret på spørsmålet, hvor dette fartøyet befinner seg, er utvetydig.

Denne venen har sin opprinnelse mellom den fjerde og femte ryggraden i lumbale ryggraden. Stedet for dets dannelse er foreningen av venstre og høyre iliac ader. Fartøyet stiger på forsiden av lumbale muskler.

Den strekker seg videre langs den bakre overflate av duodenum, sporet er lokalisert i leveren, trenger gjennom en spesiell åpning i membranen og er i perikardium. Fra dette blir det klart hvor venen kommer inn, sin ende ligger i høyre atrium. Venstre side er i kontakt med aorta.

Under åndedrettsprosessen endres fartøyets diameter. Ved innånding krymper venen noe, men utvides som den utånder. Oscillasjoner av diameter er i området fra 2 til 3,4 cm, dette er normen.

Hovedformålet med fartøyet er innsamling av søppelblod fra hele kroppen. Det overføres direkte til hjertet.

struktur

Anatomien til den dårligere vena cava er ikke komplisert. Den har to typer bifloder: visceral og parietal.

Viscerale bifloder av den dårligere vena cava er designet for blodoppsamling fra indre organer. Blant dem er følgende årer:

 1. Leveren. De går inn i den nedre vena cava i området som går langs leveren. Disse sidene er korte. Oftere har de ikke en enkeltventil.
 2. Adrenal. Det er et lite fartøy som ikke har ventiler. Det starter fra binyrene. Fordel venstre og høyre vener. Det avhenger av hva slags binyrene de kommer fra.
 3. Nyre. Hver faller inn i et fartøy på nivået mellom mellomrommet 1 og 2. Det venstre fartøyet er litt lengre enn det høyre.
 4. Eggstokk eller eggstokk. Hos menn kommer fartøyet til den bakre veggen av testiklen. Det er en lobular plexus av flere små fartøy, som er inkludert i spermatisk ledning. Hos kvinner blir kilder eggstokker.

Parietale bifloder ligger i bekkenet og bukhulen. Inkluder følgende årer:

 1. Korsrygg. De er innebygd i veggene i bukhulen. Som regel overstiger deres antall ikke fire. Inneholder ventiler.
 2. Nedre membran. Tilordne høyre og venstre. De er koblet til den dårligere vena cava i sonen av utgangen fra leveren i leveren.

Komplekse system av den nedre vena cava fører til det faktum at enhver patologi påvirker menneskers helse negativt.

Syndrom av inferior vena cava

Mer vanlig er syndromet til den dårligere vena cava hos gravide kvinner. Denne tilstanden kan ikke kalles en sykdom, men det er et brudd på prosessen med å tilpasse kroppen til den økte størrelsen på livmoren, samt endringer i blodsirkulasjonen.

I de fleste tilfeller manifesterer denne avviket fra normen seg hos kvinner som har for stort et foster eller flere babyer på samme tid. Siden veggene på fartøyet er for myke, og blodstrømmen i det er lavt trykk, blir det lett presset.

Syndromet kan skyldes følgende årsaker:

 1. Endring i blodsammensetningen.
 2. Arvelighet.
 3. Økt koagulerbarhet av blod.
 4. Smittsomme sykdommer i årer.
 5. Tilstedeværelse av en svulst i bukhinnen.

Ordningen av sykdomsforløpet er i stor grad avhengig av egenskapene til en bestemt organisme. Oftest er det en blokkering av grunnen til den dårligere vena cava, en trombus dannes.

Symptomatologien til problemet er i stor grad avhengig av omfanget av lesjonen. Oftere vises de første tegnene i tredje trimester. De blir verre når kvinnen ligger på ryggen. Blant hovedtrekkene er:

 1. Følelse av liten prikken i underdelene.
 2. Svimmelhet.
 3. Hevelse av føttene.
 4. Åreknuter.
 5. Smertefornemmelser i lemmer, svakhet.

I de fleste tilfeller forårsaker kompresjonssyndromet ingen spesiell helsehelse. Men i noen tilfeller kan en collapoid tilstand utvikle seg. Hvis kompresjonen under graviditeten er signifikant, kan den påvirke fosteret negativt. Noen ganger fører dette til placentaavløsning, åreknuter eller trombose.

Fartøy depresjon fører til en reduksjon i hjerteproduksjon, dermed mindre næringsstoffer og oksygen inn i vevet. Hypoksi kan utvikle seg.

Behandling er valgt av en lege individuelt, basert på pasientens egenskaper. Siden bruk av rusmidler i svangerskapet kun er mulig i ekstremt vanskelige tilfeller, anbefaler eksperter deg å gjennomføre behandling ved å justere atferd og ernæring.

Følgende regler må overholdes:

 1. Du kan ikke sove i en stilling på ryggen. Dette fører til en økning i ubehagelige symptomer.
 2. Det er forbudt å utføre øvelser som involverer å være på baksiden, og også involvere musklene i bukpressen.
 3. I løpet av resten er det best å bosette seg på venstre side eller i semi-sittende stilling. Du kan bruke spesielle puter, som legges under ryggen og bena.
 4. Normaliser blodstrømmen, hjelper til med å gå. Det fører til aktiv sammentrekning av beinmuskulaturen, som hjelper blodet til å stige opp.
 5. En god effekt gir svømming. Mens det er i vannet, opprettes en komprimeringseffekt som fjerner blod fra nedre lemmer.
 6. Bruken av økte mengder askorbinsyre og vitamin E.

Overholdelse av slike anbefalinger vil bidra til å gjenopprette normal blodstrøm og forbedre helse.

trombose

Konstruksjonen av den dårligere vena cava er enkel. Patologier i dette området er sjeldne. Noen ganger observeres en blokkering av lumen. Det kan oppstå på grunn av følgende grunner:

 1. Problemer med blodkoagulasjon.
 2. Skader på venen veggen.
 3. Reduksjon av blodstrømningshastighet.

Slike faktorer fører til dannelse av en trombus. For å forverre situasjonen kan infeksjonssykdommer, traumer, ondartede svulster, langvarig opphold i immobilisert tilstand.

Sykdommen kan være asymptomatisk. Blant hovedtrekkene er: rødhet og hevelse i ekstremiteter, rask tretthet, døsighet. I sjeldne tilfeller er det sprekker smerte.

Behandlingen av en slik sykdom er rettet mot å forebygge tromboembolisme stoppe videre utvikling av trombose, redusere graden av svelling av vev, restaurering av årehulrommet. Flere metoder brukes til dette formålet:

 1. Narkotika terapi. Det inkluderer bruk av antikoagulantia - legemidler som fortynner blodet, samt midler beregnet på å oppløse blodproppen. Hvis sykdommen ledsages av alvorlig smerte, foreskriver legen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. I løpet av perioden når sykdommen oppstår i den akutte fasen, vises en spesiell elastisk bandasje.
 2. Kirurgisk inngrep. Det anbefales i tilfelle når det er stor sannsynlighet for tromboembolisme. Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen og pasientens tilstand utføres endovaskulær intervensjon eller plikasjon.

Komplekset av terapeutiske tiltak inkluderer obligatorisk kosthold. Kostholdet bør inkludere så mange produkter som mulig med vitaminer K og C. Når du kompilerer menyen, må den inkludere hvitløk og grønn pepper.

Endovaskulær inngrep

Endovaskulær utvidelse innebærer installasjon av et cava filter. Det er en liten enhet laget av wire dannet i form av en timeglass, en paraply eller en rede.

Slike strukturer er motstandsdyktige mot korrosjon og har ingen ferromagnetiske egenskaper. Det er ikke vanskelig å installere dem. På den måten jobber de godt. De er laget av titan, nitinol eller stål av høy kvalitet.

Et slikt filter velges individuelt for hver pasient. Dette tar hensyn til funksjonene i strukturen til den dårligere vena cava og dens diameter. Cava filtre er delt inn i tre hovedgrupper:

 1. Permanent. Du kan ikke slette dem etterpå. De er tett festet til veggene på fartøyet ved hjelp av spesielle antenner.
 2. Avtagbart. Når de har fullført oppgaven, blir de fjernet.

Indikasjoner for installasjon av filtre er: umuligheten av å bruke terapi med antikoagulantia, en større sannsynlighet for tilbakefall av tromboembolisme. Ikke installer en slik enhet hvis innsnevringen av lumen er kritisk eller det er ingen fri tilgang til fartøyet.

bruksområde

Klemming av den underfargede vena cava er å danne et lumen av karet ved hjelp av spesielle U-formede stifter. Som et resultat er lumen delt inn i flere kanaler. Diameteren på en kanal overstiger ikke 5 mm. Denne mengden er tilstrekkelig til å gjenopprette normal blodstrøm, mens trombi ikke kan passere videre.

Det anbefales å gjennomføre plication når installasjonen av cava filtre er umulig av en eller annen grunn. Under prosedyren fjernes tromben som er dannet i karet. Indikasjon for en slik operasjon er tilstedeværelsen av en svulst i bukhulen eller retroperitonealrommet.

En slik intervensjon kan utføres selv i sen graviditet. Men før det blir kvinnen nødt til å lage en keisersnitt og trekke ut frukten.

Den nedre vena cava er en viktig del av sirkulasjonssystemet. Hennes sykdommer er ofte asymptomatiske, så du må periodisk gjennomgå en medisinsk undersøkelse.

Senk den tomme venen

Bunnen tom er en vene - et bredt fartøy, redskaper med hatten av zlotty lіvoї і rett og clubbing årer på рівні

den fjerde femte ryggraden på krysset. Diameteren av den nedre hellingsavvik er i området fra 20 til 34 mm. Dovzhina thoracic del - 2-4 cm, interlaced 17-18 cm.

Budova nedre etasjer

Viden rozmishaetsya i zaocherivinnomu prostorii, pozadu vnutriyshnykh organov, høyre i aorti. Won passere zzadi verhnoї dіlyanki dvanadtsyatipaloї innvoller for stedegent brizhі i hodet (verhіvkoyu) pіdshlunkovoї zalozi i potraplyaє i pechіnkovu Borozna, vbirayuchi en Veni pechіnki.

Passerer gjennom den ensidige otviren i seneområdet i diafragmi, strømmer venen inn i bakre delen av brysthulen. Når det gjelder elastisk, kollagen og mesofytter, blir fibrene i veggen vevd inn i diaphragmens vegger.

Dishovshi å tømme perikardiet, tranen trer inn i høyre side av fronten. Ved inngangen til inngangen til porterens høyre er en vene trofé truet. Ventiler i Donau er svært viktige.

Diameteren på den nedre, tomme gulvet blir utvidet ved å utvide den dikotomiske syklusen. På vidihu vein rozshiryuetsya, og når vdihu stiskyaetsya. Zmіna dіametru nizhnoї porozhnistoї Veni polegshuє її rozpіznavannya I diferentsіyuvannya od іnshih gode vener.

Nedre gulvbelegg

Systemet med nedre gulvventilasjon er designet for personer i organisasjonen. På С-С-delen av nettstedet, nær 70% av den venøse blodsirkulasjonen.

System nizhnoї porozhnistoї Veni formuyut sudini scho zbirayut blod od cherevnoї porozhnini, stіnok jeg organіv bekkenet nizhnіh kіntsіvok.

Dana vea mae pariètalní (pristinkovi) og indre (viscerale) sidebygninger.

Opp til pristenkovym bifloder vidnosyat:

 • poperekovі Veni (tre-Vier av kozhnoї side) - zbirayut blod fra m'yazіv i shkіri rygg, mage od stіnok og takozh od oblastі Spinebone plexus;
 • діатрагмальний veni - ta cob i bunnen av diafragmens overflate;
 • Klubova-poperekovy, lateralnі krizhovі, ​​nizhnі i verhnі sіdnichnі Veni - zbirayut ly od m'yazіv abdomen, bekken Stegna i.

Opptil intestinale sidebygninger:

 • gonadnim veni - yaєchnikova і Yaichkovaya veni, scho zboriat krov vid yayachnika (yaєchka);
 • nirkovi veni - z'eduyutsya på rivni brusk i den nedre, tomme vein mizh transversale stammer (den første og den andre). Lіva nirkova Wien nabagato dovsha pravoї nirkovoї Veni. Vaughan perehurechu aorta foran.
 • veni nadnirnikіv - retens vener trenge inn i den nedre porozhnistu venen, og det er veena z'єdnuєtsya z nirkovoi venen.
 • печінкові veni - å bære ly i ovnen.

Alle verdens (de viktigste selv) sier den numerologiske sladder av alle verdens organer og organer for gjenåpning av blodet. I tilfelle av pokazdzhennya ansjos-nebudi veni potik krovi styrt av kolateraly (obhіdnih shlyahіv).

Trombose av nedre ileum

På trombosen av den nedre urogenitale venen er den nær 11% av fekal antall blodpropp i blodårene i nedre ledning. Trombosen av gulvet kan være den første og den andre (ligger bak årsakene til utviklingen).

rozvivaєtsya vnaslіdok zloyakіsnoyu abo dobroyakіsnoyu puhlini, vrodzhenih defektіv, Veni skade. Årsaker til sekundær trombose kan skyldes en puffy buk. Nerіdko vtorinny trombose nizhnoї porozhnistoї Veni poshiryuєtsya viskhіdnim Shlyakhov av іnshih vener (bіlsh drіbnih).

I medisinsk syn, trombose av den distale dilatasjonen av veni, og takozh nirkovogo і pechinkovogo dіljanok. Trombose, distal dіlyanki Veni proyavlyaєtsya i tsіanozі i nabryaku nizhnіh kіntsіvok, nizhnoї underliv, poperekovoї oblastі. Іnodі nabryak poshiryuєtsya opp cob grudnoї klіtki. Den øvre delen av cyanosen og aksentene til gardinene skal deponeres langs trinnene i den bredere trombosen.

Med trombose av nirkovic-segmentet, veniynyut viktige pyloner, som kan kalles til et dødelig utfall.

Rozvitok trombose pechіnkovogo segment Veni naychastіshe suprovodzhuєtsya revet ned Main jeg funktsіy pechіnki bort trombose vorіtnoї Veni. Før simptomіv trombose pechіnkovogo dіlyanki vіdnosyatsya bolі i zhivotі, zbіlshennya selezіnki, pechіnki, ascites, dispepsichnі rozladi, zmіna pіgmentatsії shkіri.

Den nederste etasjen i bygningen

Zdavlennya nizhnoї porozhnistoї Veni Mauger vinikati vnaslіdok zbіlshennya lіmfatichnih vuzlіv og takozh med retroperitoneal fіbrozі jeg puhlinah pechіnki.

Zdavlennya nizhnoї porozhnistoї Veni i aorta zbіlshenoyu uterus i vagіtnih (ved polozhennі liggende på spinі) er årsaken til syndromet rozvitku arterіalnoї gіpotonії i viniknennya revet av livmor-placenta krovoobіgu.

Zdavlennya Veni i perіod vagіtnostі Mauger prizvesti til rozvitku flebіtu, poyavі nabryaku nizhnіh kіntsіvok jeg venøs stase.

Senk den tomme venen

Nedre porozhnista Wien (v. Cava inferior) (fig. 420) av jak utvoryuєtsya zlittya pravoї at lіvoї zagalnih zduhvinnih vener rіvnі IV-V poperekovih hrebtsіv, predstavlyaє en gryte dіametrom 20-34 mm, jak vanligvis ikke Got klapanіv. Tіlki på mіstsі її faller ned i riktig peredserdya Je deyake potovschennya m'yazovoї stіnki, nagaduє sfіnkter og іnodі zustrіchaєtsya fold. Dovzhina cherevnoї Chastain nizhnoї porozhnistoї Veni 17 - 18 cm, grudnoї - 2-4 div.

Lavere porozhnista Wien i cherevnіy porozhninі coverages blad parієtalnoї ocherevini jeg roztashovuєtsya pravoruch od aorta bak vsіh vnutrіshnіh organіv. På rіvnі IV poperekovogo hrebtsya її peretinaє korіn brizhі tynntarmen, for rіvnі II - I poperekovih hrebtsіv - viskhіdna Chastina dvanadtsyatipaloї tarmen pіdshlunkova zaloza, vorіtna Wien, zagalny zhovchny kanalen Chastina dvanadtsyatipaloї øvre tarmen. I oblast for. epiploicum Nedre porozhnista Wien coverages blad ocherevini jeg potіm passere gjennom den bakre Chastain pravoї pozdovzhnoї Borozna pechіnki, i de neї vpadayut pechіnkovі Veni. I thoracic hulrom trenger gjennom den ensidige otvir av senen delen av diaphragmi. Stіnka nizhnoї porozhnistoї Veni zrostaєtsya av dіafragmoyu Shlyakhov bezposerednogo overgang m'yazovih, kolagenovih, elastichnih fibre stіnki Veni i dіafragmu.
Den nederste delen av Wien er den indre, midt- og lydballen. Karakteristisk nayavnіst m'yazovogo pozdovzhnogo zovnіshnogo ball i cherevnіy її Chastain. I mіstsyah vpadіnnya pristіnkovih jeg visceral årer Je potovschennya m'yazovih sharіv i viglyadі m'yazovih sfіnkterіv i yakіys mіrі regulyuyut venøs vіdtіk krovі od vnutrіshnіh organіv.
Anomalієyu rozvitku nizhnoї porozhnistoї Veni Je Povny її vіdsutnіst og takozh nayavnіst pravoї i lіvoї zadnіh kardinal årer (fig. 421).

Tykkelsen på underetasjen skal festes til interiøret og interiøret.

Senk den tomme venen

Senk den tomme venen pochinaєtsya retroperitoneal rіvnі på IV-V poperekovih hrebtsіv av zlittya dvoh spіlnih Klubova årer. Tse Sted dekke opp pravoї zagalnoї klubovoї arterієyu. Dali georeferanse od Svoge cob Nedre porozhnista Wien pіdnіmaєtsya Vgoru, fremre pravoruch i od området fra napryamku til pechіnki i åpnet Vlasna i dіafragmі.


Synopi av lavere tomhet

Foran den nedre, tomme gulvet znahodyatsya høyre parietale ocherevina brizhovih sinus korіn brizhі tonkoї tarmen hos som strekker seg i nyoma verhnіmi brizhovih Sudin, horisontalt (lavere) Chastina dvanadtsyatipaloї tarmen hode pіdshlunkovoї zalozi, gate Wien, zadnenіzhnіh pechіnki overflate. Lavere porozhnistu blodåre i її cob peretinaє foran en. iliaca communis dextra, og hviske - a. testicularis dextra (a. ovarica).

Зліва від нижньої порожнистоїї veni Klippe på den bredeste delen av aorta.

Til høyre er den nederste tomme venen primekaєe til tverrgående mobia, høyre sechovodu, medialnyh kanter av lov og riktig nadnirnika. Vishche venen å ligge i viriztsi den bakre kanten eller territoriet til pechinki, parenchyma osako otochuє vein z trjoh storin. Dali, bunnen tom, går inn i thoraxen gjennom foramen venae cavae i diafragmi.

Etter den nedre, tomme gulvet passere rettighetene til nirkov arti og rettigheter over arteriene. Zzadu og til høyre, er det en krysspromenade av den riktige kjekke stovbury.

På bunnen av den tomme venen retroperitoneal i begynnelsen av tarm og parietal veni.


Forelder av de nedre etasjene:

1. Poperekovi Veni, Vv. lumbaler, langs den dermale siden.

2. Nedre diafragmalven, V. phrenica inferior, et par, faller inn i den nedre tomme venen over leveren.


Вісцеральні вени нижьої порожнистоїїї:

1. Rettighetene til Yaichkov (yayecnikova) ven, V. testicularis dextra (ovarica), faller inn i midten uten tomt i nedre hulrom, årer og i nirkovåven.

2. Nirkovі Veni, Vv. renales, dukker opp i den nedre tomme vegen, Mayge pid straight kut på den marginale brusk brusk I og II på de tverrgående ryggene. Litt omvendt, men det er ikke noe problem.

3. Nadirkoviha Veni, Vv. suprarenales (vv. sentraler), парні. Bezsedredno i den nedre porozhnistu venen vpadaya rettigheter over-pochechnikovaya venen, og liva - ved nirkov nerve venen.

4. Pechinkovi Veni, Vv. Hepaticae, vpadayut ved bunnen av venen porozhnistu vihodі av parenhіmi pechіnki, protyagom bakre kant pechіnki, mayzhe fra åpen til nizhnoї porozhnistoї Veni i dіafragmі.

På zaocherininnomu prostorii Ikke fall inn i bunnen av den tomme venen. Tse neparna vena, v. azygos, semi-unpaired vein, v. hemiazygos. Wongs begynner med viskøse tverrårene, w. lumbales ascendens, i pіdnіmayutsya på frontflatesiden til poperekovih hrebtsіv, pronikayuchi gjennom dіafragmu i bryst porozhninu. Ved bruk av v. azygoer passerer sideveis fra høyre til høyre for diaphragm, en v. hemiazygos - зліва від лівої ніжки.

Висхідні поперекові veni utomlyuyutsya på sidene av ryggen av vertikale venøse anastomoser i de transversale venene til mozh. På bunnen av stanken anastomeriseres de fra klubbbeltet til bukzabulinevene.

En slik rang, å gå inn i systemet med uparbeide og halvopløste vener, Je Cavo-CAVAL anastomoser, så yak uparet Wien vpadaє på toppen porozhnistu venen og її runde - nederst porozhnistu blodåre.

Senk den tomme venen

Lavere porozhnista Wien - en gryte, utvoreny Shlyakhov zlittya lіvoї i pravoї zduhvinnih vener rіvnі fjerde p`yatogo hrebtsіv poperekovogo vіddіlu. Diameteren av den nedre hellingsavvik er i området fra 20 til 34 mm. Dovzhina thoracic del - 2-4 cm, interlaced 17-18 cm.

Budova nedre etasjer

Viden rozmishaetsya i zaocherivinnomu prostorii, pozadu vnutriyshnykh organov, høyre i aorti. Vaughn går bak verhnoї dіlyanki dvanadtsyatipaloї tarmene for egne brizhі i hodet (verhіvkoyu) pіdshlunkovoї zalozi i potraplyaє i pechіnkovu Borozna, vbirayuchi en Veni pechіnki.

Passerer gjennom den ensidige otviren i seneområdet i diafragmi, strømmer venen inn i bakre delen av brysthulen. Når det gjelder elastisk, kollagen- og mesonfibre, er veggene av veggen innebygd i veggen av diafragmi.

Dishovshi å tømme perikardiet, tranen trer inn i høyre side av fronten. Ved inngangen til inngangen til porterens høyre er en vene trofé truet. Клапанів у даній вени немає.

Diameteren på den nedre, tomme gulvet blir utvidet ved å utvide den dikotomiske syklusen. På vidihu vein rozshiryuetsya, og når vdihu stiskyaetsya. Zmіna dіametru nizhnoї porozhnistoї Veni polegshuє її rozpіznavannya I diferentsіyuvannya od іnshih gode vener.

Nedre gulvbelegg

Systemet med nedre gulvventilasjon er designet for personer i organisasjonen. På С-С-delen av nettstedet, nær 70% av den venøse blodsirkulasjonen.

System nizhnoї porozhnistoї Veni formuyut sudini scho zbirayut blod od cherevnoї porozhnini, stіnok jeg organіv bekkenet nizhnіh kіntsіvok.

Dana vienna mae pariectalnye (pristinkovi) i indre (viscerale) sidebygninger.

Video: Zagorovka Т.М. Vene toppen av venen

Opp til pristenkovym bifloder vidnosyat:

 • poperekovі Veni (tre-s Vier skinnsiden) - zbirayut blod fra m`yazіv i shkіri rygg, mage od stіnok og takozh od oblastі Spinebone plexus;
 • діатрагмальні вени - ta cob i bunnen av overflaten av diafragmi;
 • klubb-transversal, lateral skjev, nedre og øvre sypernichnyi veni - zbirajut blod i magen, stagna og bekkenet.

Video: Den nederste tomme venen OSVITA, ХІД, приплив

Opptil intestinale sidebygninger:

 • gonadnogo veni - yaєchnikova і Yaichkovaya veni, scho zboriat krov vid yayachnik (yaєchka);
 • nirkovi veni - å komme til rivnya brusk fra bunnen av den tomme venen til de laterale linjene av hrebts (den første og den andre). Ліва ниркова venen nabagato dovsha til høyre nirkovoyї veni. Vaughan perehurechu aorta foran.
 • veni nadnirkovyh zaloz - høyre av venen trenge inn i den nedre porozhnistu venen, og det er veena z'єdnuєtsya z nirkovoi venen.
 • печінкові veni - å bære ly i ovnen.

Video: Likuvannya khvoryh på en nikir kreft med en trombose i den nedre urogenitale venen

Vse veny (krim naybіlshih) for å si den numerologiske sladder av alle organer og organer for gjenåpning av blodet. På forskjellige tidspunkter, vær som anker veni potyk zdorovi spryamovuyutsya på collaterals (obhіdnih shlyahіv).

Trombose av nedre ileum

På trombosen av den nedre urogenitale venen er det nær 11% av fekalnummeret av venetrombose i bekkenet og i nedre kretser. Trombose av boksen av den første og den andre (i løpet av sykdommen).

Primordial trombose rozvivaetsya vasledok zloyakіsno pobojakasno pukhlini, vzrogenii defekt, skader veni. Årsaker til sekundær trombose kan skyldes en puffy buk. Neridko den andre trombosen av den nedre iznozhnostyi veni utvider vishidnym shhayh z іnhih vener (drіbnіshih).

I medisinsk syn, trombose av den distale dilatasjonen av veni, og takozh nirkovogo і pechinkovogo dіljanok. Trombose, distal dіlyanki Veni proyavlyaєtsya i tsіanozі i nabryaku nizhnіh kіntsіvok, nizhnoї underliv, poperekovoї oblastі. En annen viktig faktor er at det ikke er noe annet. Den øvre delen av cyanosen og aksentene til gardinene skal deponeres langs trinnene i den bredere trombosen.

Med trombose av nirkovic-segmentet, veniynyut viktige pyloner, som kan kalles til et dødelig utfall.

Rozvitok trombose pechіnkovogo segment Veni naychastіshe suprovodzhuєtsya revet ned Main jeg funktsіy pechіnki bort trombose vorіtnoї Veni. Før simptomіv trombose pechіnkovogo dіlyanki vіdnosyatsya bolі i zhivotі, zbіlshennya selezіnki, pechіnki, ascites, dispepsichnі rozladi, zmіna pіgmentatsії shkіri.

Den nederste etasjen i bygningen

Zdavlennya nizhnoї porozhnistoї Veni Mauger vinikati vnaslіdok zbіlshennya lіmfatichnih vuzlіv og takozh med retroperitoneal fіbrozі jeg puhlinah pechіnki.

Zdavlennya nizhnoї porozhnistoї Veni i aorta zbіlshenoyu uterus i vagіtnih (ved polozhennі liggende på spinі) sprichinyuє rozvitok syndrom arterіalnoї gіpotonії i viniknennya revet av livmor-placenta krovoobіgu.

Zdavlennya Veni i perіod vagіtnostі Mauger prizvesti til rozvitku flebіtu, poyavі nabryaku nizhnіh kіntsіvok jeg venøs stase.

Senk den tomme venen

Nedre porozhnista Wien (LEL) yavlyaє ham en gryte, Yaky utvorivsya Shlyakhov zlittya pravoї i lіvoї Klubova oblastі blodårer i den fjerde eller femte poperekovih hrebtsіv. Dovzhina cherevnoї Chastain tsієї sudini skladaє 17-18 cm og grudnoї -. 2-4 cm Dіametr nizhnoї porozhnistoї Veni kolivaєtsya od 20 til 34 mm.

Budova nedre etasjer

Vishchevkazana vein zadeutitsya pozad vnutrishnih organov, i zaohervevinnomu prostorii, pravoruch vid aorti. NPV passere zzadu topp del dvenadnatyapaloї guts, for hodet pidshlunkovoy zalozi і brіm brigi. I løpet av synkningen stikker jeg inn i furgen. Passerer gjennom diafragmalne av otvir i senegionen, strømmer NIP inn i den bakre delen av thoracic hule. Mystiske, колагенові и ильство колагенові иістичніфы стінки судини vprovadzhuyutsya i veggen av diafragmi. Dali, dyshovshi opp til perikardiet, blir gitt venen rett foran hjertet. Ved inngangen til høyre for sjelen, trochaen av forberedelsene. Клапанів НПВ not має.

Diameteren på den nedre, tomme gulvet blir utvidet gjennom en dikotom syklus. Når vdihu venen stiskaetsya, og når vidishu - rozshoryuetsya.

Nedre gulvbelegg

NIP-systemet er en napotuzhnyu sistemoyu i menneskekroppen, så yak på С-С-en del av pripadaet ca 70% av det nasale venøse blodet. Jeg vil gi systemet sudini, yaki zboriat krov vіd nizhnіh kіntsіvok, organіv stenok tazu, og takozh, povorozhno izogozhnini. Vishchevkazana vein volodіє intern og pristinkovy innstrømning.

Opp til de indre sidene av NIP,

 • Nirkovi Veni.
 • Gonadnim veni (Yaichkovaya i yaєchnikova).
 • Pechinkovi Veni.
 • Відня наднирників.

Пристінковий притоками НПВ С ":

 • Andre steder.
 • Pererekovkov Veni.
 • Øvre og nedre sіdnichnі veni.
 • Lateral Krizhovi Veni.
 • Klubb-tverrvene.

Den nederste etasjen i bygningen

Zdavlennya LEL, yak vinikaє vanligvis på puhlinah pechіnki, retroperitoneal fіbrozі og takozh, vnaslіdok zbіlshennya lіmfovuzlіv. Zdavlennya aorta er LEL zbіlshenoyu livmoren i vagіtnih zhіnok Je revet årsaken til livmor placentaiskemi krovoobіgu i viniknennya syndrom arterіalnoї gіpotonії.

Zdavlennya vischevkazanoї Veni pid time vagіtnostі, Duzhe ofte dukket bare bli solgt til venøs stase, nabryaku nizhnіh kіntsіvok jeg rozvitku flebіtu.

Trombose av nedre ileum

Sudyachi av vіdgukіv medichnih fahіvtsіv, trombose nizhnoї porozhnistoї Veni (statistikk Tse takozh pіdtverdzhuє) pripadaє priblizno 11% trombozіv vener nizhnіh kіntsіvok I bekkenet. Trombose danoї Veni buvaє, Pervin jak, så jeg vtorinnim (alle innskudd od provocateur zahvoryuvannya).

Primær trombose er en konsekvens av resultatene av assimilering av en godartet ulovlig poohlini, traumatiske feilmangler. Hodet provocateurs av sekundær trombose vvazhayutsya zdalvlyuvannya NPV abo propestannya sudini pukhlinoyu.

Medspetsіalіsti vidіlyayut pechіnkovogo dіlyanki trombose, distal nirkovogo dіlyanki i dіlyanki Veni.

Trombosen av nirkov-segmentet i venepunktur er preget av viktige svampete parasitter, som ofte bringes til et dødelig utfall.

Trombose pechіnkovogo dіlyanki Veni suprovodzhuєtsya revet ned en bunt funktsіy pechіnki og takozh, trombose vorіtnoї Veni. De viktigste symptomene på sykdommer tsієї Je: zmіna pіgmentatsії shkіri, ascites, abdomіnalnі bolі, dispepsichnі rozladi, zbіlshennya pechіnki at selezіnki.

Trombose, distale segment Veni harakterizuєtsya tsіanozom og takozh nabryakom poperekovoї oblastі, nizhnoї abdomen i nizhnіh kіntsіvok. Іnodі nabryak sposterіgaєtsya jeg kolbe grudnoї klіtki.

Likuvannya trombose av den nedre porozhnistoy veni, naychastish, konservativ. I den nåværende situasjonen anerkjenner de trombolytiske zasobi, antikoagulant og protivopalny preparater. På vikinnenni- tromboembolії vesnevoї arterії vises den rekonstruksjonsoperasjonen.

Anatomi av magen

Senk den tomme venen

(vs. cava inferior) - naybіlsha for diameteren av sudina til folk, rozmіschena i zaocherininnomu prostorі i avstanden ta pravoruch v ridge.

Pochinaєtsya på rіvnі V poperekovogo hrebtsya od zlittya dvoh (pravoї det lіvoї) spіlnih Klubova årer. Pіdіymaєtsya brenne ut, vіdhilyayuchis pravoruch å odnoymennoї virіzki pechіnki, jeg pronikaє i bryst porozhninu gjennom for.venae cavae dіafragmi.

Lezhit på tіlah hrebtsіv descho pravoruch od seredinnoї lіnії. Lіvoruch od neї rozmіschuєtsya aorta. Popered - korіn brizhі tonkoї guts horisontal Chastina dvanadtsyatipaloї tarmen golіvka pіdshlunkovoї zalozi, vorіtna pechіnkova Wien, nutroscheva overflaten pechіnki i boroznі yakoї Won rozmіschuєtsya. Bak Veni passerer pravі poperekovі arterії rettigheter nirkova arterіya, Cute Stovbur rettigheter, rettigheter nadnirkova zaloza. Nederst i fortiden er det kjent at nær grensen m. psoas major, svette vener å passere til forsiden av m'az. Den øvre delen av veggen ligger på den tverrgående delen av diafragmi.

Innløpet av de nedre tømmerene er:

• vv. lumbales dextrae et sinistrae, SSMSC z'єdnuyutsya mіzh seg pozdovzhnіmi anastomose (v lumbales ascendens d-et s...);

• vv. phrenicae inferiores dextra et sinistra;

• v. testicularis (ovarica) dextra;

• vv. renales dextra et sinistra;

• v. suprarenalis dextra;

I zaocherevinomu prostorii rozmischuyetsya перековий відділ симпатичних стовбурів (høyresiden) i avdelingene, som de kommer inn.

Poperekovy vіddіl fint Stovbur representasjoner 1-6 poperekovimi vuzlami (glandula lumbalia), SSMSC z'єdnanі mіzh seg mіzhvuzlovimi gіlkami (rr.interganglionares). Spoluchnі gіlki (rr.communicantes) z'єdnuyut Søt Stovbur av poperekovimi somatichnimi nerver.

Poperekovі nutroschevі Nervi (nn.splanchnici lumbales), innkommende på plexus, rozmіschenі Navkolo cherevnoї chastain aorta i z'єdnuyutsya av odnoymennimi gіlkami protilezhnogo side.

Svært snill, men ikke så god som mulig, men det er ikke noe spesielt, men det er ikke noe problem. psoas major.

Regelen med en søt stovbur er å krølle oppover med den nedre, tomme venen, løven - den rozmischeny nazovnіv-peer delen av aorti.

På elven IV på tverskanten langs sympatisk stovburvi passerer spillny klubber sudini (arterie og vener). I fremtiden passerer de sympatiske stuene gjennom nirkovi arterii, og elskeren - den nedre Brizhov-kunsten. Poperekovі arterії rozmіschenі bak Cute stovburіv.

bekken - Tse del tila, scho obmezhena duma tazovimi kistkami, V krysset av en ryggrad, skrå som kaprikom.

Kіstki bekken mіtsno z'єdnanі mіzh syn for dopomoga par krizhovo-Klubova Suglob (art.sacroiliaca) i uparet simfіzu skam (symphysis pubica) (napіvsuglob).

Tazovі kіstki z'єdnanі av krizhovoyu kіstkoyu for Relief dvoh telefon mottagelse: krizhovo-ostovoї (. Lig sacrospinale) som krizhovo-gorbovoї (LIG sacrotuberale.). For Relief Tsikh telefon mottagelse er flott at små sіdnichnі virіzki tazovoї kіstki peretvoryuyutsya på stor at Maliy sіdnichnі åpnet av SSMSC vihodyat m'yazi, er sudini nervene, og i deyakih vipadkah - sіdnichnі grizhі.

Kutan bekken kіstka Got svіy Vlasnyi syndesmosis - zatulnu peretinku (membrana obturatoria), jak zakrivaє odnoymenny otvіr, dopovnyuyuchi Bokova stіnku bekkenet. Tіlki øvre Chastina zatulnogo skal åpnes på Ramus overlegne Ossis pubis i dіlyantsі sulcus obturatorius ikke zakrivaєtsya zatulnoyu peretinkoyu. I tsіy dіlyantsі zalishaєtsya vіlny od peretinki Prostir, obmezheny zverhu sulcus obturatorius, znizu - membrana obturatoria et m. obturatorius internus, en form for omskrivning til canalis obliteratorius obalatorius. Gjennom denne kanalen passerer zatulnі sudini (a. Et v. Obturatoria) den ene nerve nerve (n.obturatorius).

Gjennom den øvre delen av zatulnogo kanalen mozhut vyhoditi zatulnі grizi. Når stistennі grizhovim mіshkom zatulnogo nerve sposterіgaєtsya Gaushipa-Romberg syndrome: bіl som parastezії på vnutrіshnіy poverhnі Stegna.

Kanskje det er en av de mest populære i Maly-bassenget. En person vil gå en linje i en linje (linea terminalis), en yak passere gjennom en frøken på lin.arcuata og crista pubis til tuberculum pubicum.

Det store bekkenet er kortere enn det lille. Yogo izogoznina є storozovuyu partnoyu tømme magen і og gå inn i lageret С-С-bunnen på toppen. Her, i den rette klubben yamtsi, rozmishchuyutsya prikintseviy viddіl klubovoy guts, slip kishka z chervopodibnim vidrostkom. I likhet med klubben yamtsі rozmіshchuytsya sigmopodіnna obovoy tarm.

Et lite bekken er en kort kistkovykanal, som kan høres ned til bunnen og to åpninger: det øvre og det nedre.

Øvre otvir, aboide i malic bekkenet (apertura pelvis superior) av lin interlains lin.terminalis.

Vi har et lite bekken (apertura bekken underordnet) обмежения: куприком, lig. sacrotuberale, tuber ischiadicum, ramus inferior ossis pubis, lig. pubicum inferius.

I den lille bekken er det en organisasjon av sechostatevoy system som prikintseviy viddil travnogo kanal.

M'yazi, scho pokrivayut stinki er dannet bunnen av det små bekkenet, podilyayutsya på pristenkovi ta nutroschev. Nutroschev (visceral) m'yazi går inn i lageret av mellemproduktet og krøller det lille bekkenet.

Før pristіnkovih m'yazіv vіdnosyat to m'yazi: (m. Piriformis) grushopodіbny m'yaz Det vnutrіshnіy zatulny m'yaz (m obturatorius internus.).

Grushopodіbny m'yaz (m. Piriformis) pochinaєtsya od tazovoї poverhnі krizhovoї kіstki passere gjennom store sіdnichny otvіr i prikrіplyuєtsya i størst sving stegnovoї kіstki. Prohodyachi gjennom store sіdnichny otvіr, m'yaz formuє Dvi schіlini: over- pіdgrushopodіbny som åpner for - (for suprapiriformis et for infrapiriformis..).

Gjennom overbelastningen oppstår den øvre syperiske sinuøse bunten (a. Et v. Gluteus overlegen, n.gluteus overlegen).

Gjennom pіdgrushopodіbny otvіr, Yaky rozmіschuєtsya mіzh nizhnіm kraєm grushopodіbnogo m'yaza at krizhovo-ostovoyu zv'yazkoyu forbifarten: n.gluteus mindreverdig, en. et v. glutea mindreverdig, n.ischiadicus, n.cutaneus femoris posterior, n.pudendum, en. et v. pudenda interna. Nizhnі sіdnichnі sudini at nizhnіy sіdnichny nerve formuyut nizhnіy sіdnichny sudinno-nervovy bjelke. Soromіtnі sudini at nerve formuyut vіdpovіdno soromіtny sudinno-nervovy bjelke. Sudini at Genoa, scho passerer gjennom pіdgrushopodіbny otvіr ved dovgotrivalomu tonіchnomu napruzhennі grushopodіbnogo m'yaza mozhut pіdlyagati stisnennyu. I tilfelle av vinica, syndromet av pseudopodia m'yaz. Podraznennya Søt nervovih fibrer som passerer fra SSMSC tovschі sіdnichnogo nerve krampe sprichinyaє Sudin nizhnoї kіntsіvki, vnaslіdok chogo vinikaє peremіzhna kulgavіst. Z'yavlyaєtsya bіl i m'yazah gomіlki.

En annen pristіnkovim m'yazom Je vnutrіshnіy zatulny m'yaz (m. Obturatorius internus). Vіn pochinaєtsya od vnutrіshnoї poverhnі zatulnoї peretinki at kraїv zatulnogo åpnet passere gjennom Maliy sіdnichny otvіr (mіzh krizhovo-ostovoyu som krizhovo-Gorbovo zv'yazkami) i til prikrіplyuєtsya fossa trochanterica. I de furer åpnet liten sіdnichnogo vnutrіshnіy zatulny m'yaz zalishaє slank schіlinu gjennom jak i sіdnichno-hull vіdhіdnikovu pronikaє soromіtny sudinno-nervovy bjelke. Stisnennya soromіtnogo nerve sprichinyaє bіl i sіdnitsyah, zatrimku sechovipuskannya, lindring fra erektsії cholovіkіv.

Bekkenbunnen er delt inn i tre topper: cavum bekkenet peritoneale, cavum bekken subperitoneale og cavum bekken subcutaneum.

Ocherevinny vіddіl bekken (cavum bekken peritoneale) yavlyaє ham nizhnіy vіddіl cherevnoї porozhnini jeg obmezheny ploschinoyu scho passere gjennom vhіd at Maliy bekkenet. Her znahodyatsya organer SSMSC pokrivayutsya ocherevinoyu: Chastina pryamoї tarm, livmor av vedheng Chastina sechovogo mіhura.

Pіdocherevinny vіddіl bekken (cavum pelvis subperitoneale) rozmіschuєtsya mіzh ocherevinoyu bekken, bekken zverhu som fastsієyu, jak I m pokrivaє stіnki bekkenet. Levator Ani, nede. Her rozmіschuyutsya pozaocherevinny vіddіl sechovogo mіhura at pryamoї tarmen peredmіhurova zaloza, sіm'yanі puhirtsі, sіm'yavinosna kanalsystem som її ampulle, bekken vіddіl sechovoda. På zhinok - shiika av livmor som er usikker. I zhirovіy klіtkovinі scho otochuє legemer znahodyatsya sudini, Genoa i lіmfatichnі vuzli.

Tretіy løpet av cavum bekken subcutaneum (pіdshkіrny vіddіl bekken) rozmіscheny mіzh bekken dіafragmoyu at zovnіshnіm hakket (shkіroyu promezhini). Her rozmіschuyutsya pіhva (ved zhіnok) sechіvnik som vіdhіdnikovy kanal.

I cholovіkіv ocherevina på perehodі av perednoї cherevnoї stіnki verhnіy på toppen av bekken pokrivaє Chastain bіchnih at den bakre stіnku sechovogo mіhura, ampuller sіm'yavinosnih protokіv at sіm'yanі puhirtsі. Potіm flytte til rektum, utvoryuyuchi pryamokishkovo-mіhurovu zaglibinu (excavatio rectovesicalis) av Jak bokіv obmezhena pryamokishkovo mіhurovimi-folder (plicae rectovesicales).

I zhіnok ved perehodі ocherevini іz sechovogo mіhura på uterus og potіm rektal utvoryuyutsya DVI zaglibini: Front - mіhurovo-av livmor zaglibina (excavatio vesicouterina) er den bakre - pryamokishkovo-av livmor zaglibina (excavatio rectouterina), abo duglasіv Prostir, obmezheny av bokіv pryamokishkovo -materialefeller (plicae rectouterinae). Ostannі mіstyat fіbroznі som m'yazovі fiber.

Douglas er enkelt - det nedre punktet av pouring. Her mozhut nakopichuvatisya patologіchny vipіt ved tenningen i cherevnіy porozhninі ABO blod ved rozrivah matkovoї høres en trompet pid time pozamatkovoї vagіtnostі. I Tsikh vipadkah på digital doslіdzhennі rektum sposterіgaєtsya sagging perednoї stіnki pryamoї tarmen som rіzky bіl. Punktsіya zadnoї chastain sklepіnnya pіhvi (kolpotsentez) daє mozhlivіst pіdtverditi dіagnoz og fremgangsmåte doslіdzhennya organіv bekken zhіnki Shlyakhov Innføring endoskopa gjennom en punktering sklepіnnya pіhvi nazivaєtsya kuldoskopієyu.

Veggene i tynntarmen i det lille bekkenet krøller bekkenet fascia (fascia bekkenet), som er lagret i to brosjyrer: parietal og visceral. Den første vistilya stinki som bunnen av tomt små bekken, og det andre er det skjeve organet. På dovzhinі od simfіzu å sіdnichnoї ostі parієtalny ark ocherevini potovschuєtsya Jeg fikk NAVN Arcus tendineus m. levatoris ani, for å finne ut m'yaz-pіdіymach vіdhіdnika (m. levator ani). Fastsiya, scho pokrivaet vnutrishnju topp m'aza, nazivaetsya fascia diaphragmatis pelvis superior. Det å de Won pіdhodit vnutrіshnіh organіv (rektum, sechovy mіhur) Vant potovschuєtsya jeg flytter i vіstseralny ark.

I cholovіkіv mіzh kjønnshår simfіzom at peredmіhurovoyu zalozoyu, mens zhіnok mіzh simfіzom at sechovim mіhurom bekken fastsіya potovschuєtsya jeg utvoryuє Dvi Tovsta, orієntovanih sagіtalno zv'yazki - lig. puboprostatisk (i choloviks) og lig. pubovesicale (hos kvinner). Sered fіbroznih puchkіv i tovschі Tsikh telefon mottagelse Je m'yazovі fiber. Tsі bjelker seg yavlyayutsya potovschennya nutroschevogo (vіstseralnogo) ark tazovoї fastsії, prodovzhuyutsya dozadu i dosyagayut krizhovoї kіstki. I denne ritus, organer i den andre på toppen av en liten kum ved opinyayutsya pomіschenimi prostorі, obmezhovanomu popered skam kіstkami bak - Kriz Kuprikov i, s bokіv - potovschennyami tazovoї fastsії, zverhu - ocherevinoyu, znizu - porozhnini bunnen av bekkenet.

Tsey Prostir s Relief osoblivoї septum septum rectovesicale i cholovіkіv at septum rectovaginale i zhіnok podіlyaєtsya to vіddіli: perednіy at zadnіy. Partition rozmіschena i frontalnіy ploschinі, natyagnuta od bunnen ocherevinnogo mіshka til bunnen av bekken porozhnini Jeg fikk titler ocherevinno-promezhinnogo aponeurosis, aponeurosis abo Denonvіlє. Vi har perednіh vіddіlah cholovіkіv rozmіschuyutsya zaocherevinny vіddіl sechovogo mіhura, peredmіhurova zaloza, sіm'yanі puhirtsі, ampuller sіm'yavinosnih kanal i bekken vіddіlіv sechovodіv. I zhіnok - sechovy mіhur, bekken vіddіl sechovodіv, livmor shiyka jeg bіlsha Chastina pіhvi. På baksiden vіddіlі cholovіkіv jeg har, jeg har zhіnok passere endetarmen.

Usі myndighet i den annen på toppen av bekkenet porozhnini otochenі fastsіalnimi tilfellet vіdgaluzhennya nutroschevogo ark tazovoї fastsії - Amyussa kapsel pryamoї tarmen i otochuyuchoї її klіtkovini at kapselen Pirogovs, sechovogo Rettsіusa for mіhura, peredmіhurovoї zalozi i otochuyuchoї їh klіtkovini. Nasovny kapsler i bekkenets kropp.

Klitkovinny og den lille bekkenunderlaget på pristnoki ta nutroschev. Før pristіnkovih vіdnosyat: peredsechomіhurovy (zalobkovy) pozasechomіhurovy, pozapryamokishkovy at to bіchnih.

Peredsechomіhurovy klіtkovinny Prostir trikutnoї form, popered obmezheny skam simfіzom i tver fastsієyu bak - peredsechomіhurovoyu fastsієyu (perednіy ark fastsії Pirogovs-Rettsіusa) zboku fіksuєtsya til zakritoї chastain pupkovoї arterії, tobto til plica umbilicalis medialis, de fastsіya zrostaєtsya av ocherevinoyu, zverhu dosyagaє Pupkova kіltsya, zlyu - sechostateva diaphragma, med yak obezhdeniy z dopomogoju lig. puboprostatisk og lig. pubovesicale. Mіzh navn zv'yazkami zverhu, sechostatevoyu dіafragmoyu znizu at frontflaten peredmіhurovoї zalozi rozmіschuєtsya fossa puboprostatica Valdeyєra. Fossa zapovnena klіtkovinoyu i veneplexus at Mauger Buti Jerel abscesser peredsechomіhurovogo mellomrom, slik som tittelen på viskhіdnih abstsesіv Zіngera.

Predsechomіhuroviy at pozasechomihuroviy brosjyrer av kapselen vipper ikke veggene av den sekulære mikhuraen, men takozh gå for interorganet, nå navlen. Ved krysset mellom den sekulære mihuraen er stanken rozmozhovany orgel og ototchyuchyu prisechomihurovoyu klіtkovinoju. Peredsechomіhurovy (zalobkovy) klіtkovinny Prostir rozmіschuєtsya popered od vіstseralnogo prisechomіhurovogo klіtkovinnogo romslighet.

En slik rang, et kryss i en fasett og en kø av rozmischeny tre klitkovinnyh mellomrom: pre-cut, konstruksjon og priestscherivyny.

I tilfelle frakturer av pubic dorsal cyster, stinki av sekulære michura av pre-insekt, den keiseriske roten, tjene som lager av blod. Gjennom forsiden av churche prostoren tilbringer punkteringen av den sekulære mihuraen. Gjennom Tse prostiir prolyagaye pozaocerevinivny operativ tilgang med operativ vtruchannyi til stasjonen suprapubic rose sechovogo mihura.

Klippene på forsiden av kalklera kan utvides:

1) på stingo langs stikket og sidekanalene

2) i tilfelle av enkle klitkovinny prostry på veien sechomihurovyh sudin;

3) for prisecomihuroviy klitkovinny prostirovі gjennom prissechomihurovoi facies;

4) nær peredocherevinu klіtkovinu gjennom åpningen av det fascinske tilfellet av den sekulære mikhuraen;

5) på tomt av linjen gjennom åpningen av det fascinske tilfellet av den sekulære mikhuraen til det uberørte bladet på ventelisten.

Pozasechomihuroviy prostiiir (spatium retrovesicale) av obmenezhny: tverrgående - sechovim mihurom nutrotchevoyu facies, scho yogo pokrivaє; з боків - сагітальними відрогами nutrochechevoї фасції; pozad - aponos av Denonvil; fra bunnen - sechostatevuyu diafragmoyu.

I tilfelle av koloviks romslighet, pannens vekst, sym'yany puhirtsi, ampulla av sym'avinose kanalen og sechovodi. På zhinok - піхва та сечоводи.

Gnіyniki pozasechomіhurovogo hvelv mozhut poshiryuvatisya under sіm'yavinosnoї pahvinny strømning gjennom kanalen i pahvinnu dіlyanku er porten, og i løpet sechovodіv - ved zaocherevinnu klіtkovinu.

Bіchny klіtkovinny Prostir rozmіscheny symmetrisk på bekkenet bіchnih stіnkah. Vіn obmezheny: zboku - pristіnkovim blad tazovoї fastsії scho pokrivaє vnutrіshnіy zatulny at grushopodіbny m'yazi; zseredini - strіlovimi vіdgaluzhennyami nutroschevoї fastsії, jak pryamuє på bіchnih overflate organіv od pelvis skam kіstok til krizhіv; bunnen er den øvre fasetten til tazovoi diafragmi, yak er skrå oppover m. levator ani; til toppen - en linje.

Bіchny klіtkovinny Prostir vіdmezhovany od pozapryamokishkovogo vidde krizhovo-av livmor (ved zhіnok) abo krizhovo-pryamokishkovimi (ved cholovіkіv) zv'yazkami.

I nyoma rozmіschenі: vnutrіshnі klubovі sudini, sechovodi, sіm'yavinosnі kanaler krizhove at nizhnє pіdcherevne vegetativnі nervovі plexus jeg lіmfatichnі vuzli. Він з'єднується:

1) i løpet av zatulnih-fartøyene, som nerver gjennom den stumpe kanalen i sengen av den tilstøtende m'yaziv stagna;

2) at banen verhnіh nizhnіh sіdnichnih Sudin i nervіv supra- gjennom den åpne til pіdgrushopodіbnі av klіtkovinoyu sіdnichnoї dіlyanki;

3) en sagging av den adenokarpale nerven med kragebenet i stagnas bakre fasciale seng;

4) Senking av intern somatisk sudin av den somatiske nerven i sypernochno-vidhidnikovuyu gropen;

5) langs trunksløpet i tarmenes krøllete rom i bekkenet;

6) på vei sechovodіv av zaocherevinnoyu klіtkovinoju.

Pozapryamokshkivy klitkovinny prostiir obmizheny: Tverrgående - nuthroschevoyu facies rektum (Amusa kapsel); pozadu - pristenkovoy facies, yaka pokrivaє frontflaten av kryzhіv і грушоподібний м'яз; bunnen er fasier, yak er skrå oppover m. levator ani jeg kuprikovy m'yaz. De fleste av dem har en tendens til å være med på å få tak i det.

I klіtkovinі pozapryamokishkovogo expanse rozmіschenі: midten er bіchnі krizhovі arterії, serednі pryamokishkovі sudini, venøs plexus, verhnє pіdcherevne at krizhove vegetativnі nervovі plexus jeg lіmfatichnі vuzli.

En av de mest kjente i verden er spuluchaetsya av zaocherevinimnym spaciousness, og i løpet av det blodtørste sudin - i det åpne rommet.

Nutroschevі klіtkovinnyi prostory otochuyut vse organi bassenget, rozmischensya pіd pridavinoyu. Forfatter: присечоміхуровий, приматковий та припрямокишковий клітковинні простори.

Naivazhlivyshy av dem - primatkovy klitkovinny prostyr - parameter. Gjør ynomu rozriznyayut takkelig: fremre, to prishchekovyh (bіchnih) ta pozadushikivy. Bіchny paratservіks rozmіscheny på sidene od livmoren shiyki Jeg fikk telefon mottagelse av klіtkovinoyu scho rozmіschena mіzh ark shirokoї zv'yazki livmor. Vi må vite det: matkova arterii, sechovid, matkovo-pihvove venozna som nervevevet sladder.

Bіchny primatkovy klіtkovinny Prostir spoluchaєtsya av pristіnkovim bіchnim klіtkovinnim vzdovzh gjennom bred, livmor telefon mottagelse i løpet av livmor Sudin, brenne ut i løpet sechovodіv - іz zaocherevinnoyu klіtkovinoyu; zboku at det bak - gjennom over- i pіdgrushopodіbnі, åpen - av klіtkovinoyu sіdnichnoї dіlyanki; nedstrøms krugloї matkovoї zv'yazki - s vnutrіshnіm åpnet pahvinnogo Dali kanal i - z klіtkovinoyu perednoї cherevnoї stіnki.

Hovedpinnen er blodtilførselen til organene i det små bekkenet - innsiden av klubbens arterie. Å gå inn i spinalklubben på elven av Krijovo-klubben suglob, for å synke til bunnen, peretina "m. psoas større rіvnі jeg på den øvre kanten av den store sіdnichnogo åpnet rozgaluzhuєtsya på perednіy at zadnіy Stovbur, od yakih vіdhodyat pristіnkovі som nutroschevі gіlki.

Пристінкові (парітальні) гілки:

1 A. iliolumbalis - vri på fossa iliaca og blodig m. iliopsoas ta m. kvadratus lumborum.

2 A. a. sacrales laterales - bukser til m. levator ani gjennom tazovі kryzhovі izvoryi perejayut på krizhovy kanal, de blod-forsyner ryggmargen støtte.

3 A. glutea overlegen, - direkte prodovzhennya bak Stovbur, pronikaє gjennom for.suprapiriforme i sіdnichnu dіlyanku de krovopostachaє sіdnichnі m'yazi.

4 A. obturatoria - å gå gjennom den utadvendte kanalen til den nærmeste mellomstore gruppen av stagnasjon.

På sin egen måte:

• r.acetabularis, yaka i dagens lys. capitis femoris passerer til golivki stinnovoi kistki;

• r.pubicus, yak anastomozuє av odnoymennoyu gіlkoyu od nizhnoї nadcherevnoї arterії, utvoryuyuchi så tittelen "smertі krone" - corona mortis.

5 A. Glutea inferior, penetrerer gjennom for.infrapiriformis i sydnichnu dylanku, hemorragisk sіdnichnі mìязи. Vedlegg av nerve nerve a. comitans nervi ischiadici.

1 A. umbilicalis - på hele dovzhinі functіінує тільки your плода. I middelaldrende folk i Сїї іїкіккриї частини pars patens gå inn:

• a. ductus deferentis (i choloviks);

• rr.ureterici - til seo-driveren;

• aa. vesicales superiores - opp til den sekulære mihuraen, sechovodiv, pihvi, prehumihurovoi zalozi.

En delvis okklusjon (pars occlusa) utføres i denne plica umbilicalis medialis.

2 A. uterina - i zhіnok, vіdhilyaєtsya priseredno, peretinayuchi sechovіd, rozmіschuєtsya nizhche od ostannogo, som holdes mіzh ark lig. latum uteri til basis tsієї zv'yazki i på vіdstanі (priblizno) 2 cm od livmor shiyki plutselig peretinaє sechovіd, rozmіschuyuchis zverhu od Demba. Vіddaє gіlki til livmoren, matkovoї rør, yaєchnika jeg pіhvi.

3 A. rectalis media - vіddaє gіlki til serednoї chastain pryamoї innvoller til pіhvi (ved zhіnok) som til peredmіhurovoї zalozi (ved cholovіkіv).

Øvre og nedre hulve: deres system og anatomi, patologi av hule vener

Den øvre og nedre vena cava er blant de største karene i menneskekroppen, uten hvilken det er umulig å operere det vaskulære systemet og hjertet. Kompresjonen, trombose av disse karene er fyldt ikke bare med ubehagelige subjektive symptomer, men også med alvorlige forstyrrelser i blodstrøm og hjerteaktivitet, og derfor fortjener nøye oppmerksomhet fra spesialister.

Årsakene til kompresjon av vena cava trombose, eller meget forskjellige, slik at de står overfor patologien til forskjellige spesialister - onkologer, Phthisiopneumology, hematologi, gynekologer, kardiologer. De behandler ikke bare konsekvensen, det vil si det vaskulære problemet, men også årsaken - sykdommer i andre organer, svulster.

Blant pasienter med lesjoner i superior vena cava (SVC) mer enn menn, mens den nedre vena Wien (NEG) påvirker ofte den kvinnelige halvparten i forbindelse med svangerskap og fødsel, obstetrisk og gynekologisk patologi.

Leger for forbedring av venøs utstrømning tyder på konservativ behandling, men det er ofte nødvendig å ty til kirurgiske operasjoner, spesielt med trombose.

Anatomi av øvre og nedre hule vener

Fra high school anatomi kurset, mange husker at begge hule vener bærer blod til hjertet. De har en ganske stor diameter av lumen, som setter alt det venøse blodet som strømmer fra vev og organer i kroppen vår. Kommer til hjertet av begge halvdeler av legemet, er venene koblet til den såkalte sinus gjennom hvilket blod kommer inn i hjertet, og deretter sendt til lunge krets for oksygenering.

System av nedre og øvre hule vener, portalvein - forelesning

Øvre vena cava

system av overlegne vena cava

Den overlegne hule venen (VPV) er et stort fartøy omtrent to centimeter bredt og ca 5-7 cm langt, med blod fra hodet og overkroppen og ligger i den fremre delen av mediastinum. Det er blottet for ventilapparatet og dannes ved å knytte to brakiocephalic vener bakfra fra stedet der den første ribben er koblet til brystbenet til høyre. Fartøyet går nesten vertikalt ned til brusk av den andre ribben, hvor den kommer inn i hjerteposen, og deretter i fremspringet av den tredje ribben kommer inn i høyre atrium.

Foran ERW er det en tymus og områder av høyre lunge, til høyre er den dekket med et medianblad av serøs membran, til venstre - det ligger ved siden av aorta. Baksiden av den er fremre for lungens rot, bak og litt til venstre er luftrøret. I cellulosen bak fartøyet passerer vagusnerven.

ERW samler blodstrømmer fra hodet, nakken, armene, brystet og magen, esophagus, intercostal vener, mediastinum. I det faller uberørte vener bakfra og fartøy som bærer blod fra mediastinum og perikardium.

Video: øvre hulvein - formasjon, topografi, tilstrømning

Nedre hule venen

Den nedre hule venen (LIP) er blottet for ventilapparatet og har størst diameter blant alle venøse kar. Det begynner ved å kombinere to vanlige iliacer, munnen er plassert til høyre enn sonen for forgrening av aorta i iliac arterier. Topografi av begynnelsen av fartøyet er i projeksjonen av den intervertebrale disken på 4-5 lumbale vertebrae.

LEL er rettet vertikalt opp til høyre for abdominal aorta, fra baksiden ligger den faktisk på den store lumbale muskelen i høyre halvdel av kroppen, forsiden dekket med et blad av den serøse membranen.

Kommer til det høyre atrium, er plassert bak NIP 12 duodenal ulcus, rot mesenteriet og hodet av bukspyttkjertelen, er det samme navnet som inngår i den fure av leveren, der det er forbundet til den hepatiske venøse kar. Deretter ligger banen vene diafragma, som har sin egen åpning for den nedre vena cava, gjennom hvilken den sistnevnte går opp og går til den bakre mediastinum, kardial når skjorten og koblet til hjertet.

NIP samler blod fra vene i midjen, de nedre membran- og viscerale grener som løper fra indre organer - eggstokk- og testikkel hunn hann (til høyre strømme direkte inn i vena cava, venstre - i den venstre nyre), nyre (renal går horisontalt fra porten), høyre adrenal Wien (venstre forbundet direkte med nedsatt), leverfunksjon.

Den nedre hule venen tar blod fra beina, bekkenorganene, magen, membranen. Væsken beveger seg langs den fra bunnen oppover, til venstre for fartøyet, for hele lengden ligger aorta. Ved inngangen til høyre atrium er den dårligere vena cava dekket med et epikardium.

Video: Nedre hule venen - formasjon, topografi, tilstrømning

Patologi av hule årer

Endringer i vena cava ofte er sekundære, og er assosiert med sykdommer i andre organer, slik at de er referert til som syndrom enten den øvre eller den nedre vena cava, og peker på mangel på uavhengighet av patologien.

Syndrom av den overlegne vena cava

Syndrom av inferior vena cava er vanligvis diagnostisert blant mannlige befolkningen av både ung og alder, gjennomsnittlig alder av pasienter er ca 40-60 år.

I hjertet av syndromet til den overlegne vena cava er kompresjon fra utsiden eller trombose på grunn av sykdommer i mediastinum og lungene:

 • Bronkopulmonal kreft;
 • Lymfogranulomatose, forstørrede lymfeknuter av mediastinum på grunn av metastaser av kreft i andre organer;
 • Aorturisme av aorta
 • Smittsomme og inflammatoriske prosesser (tuberkulose, perikardial betennelse med fibrose);
 • Trombose på bakgrunn av et kateter eller en elektrode som ligger i karet i lang tid under hjertestimulering.

kompresjon av den overlegne vena cava med lungesvulster

Når kompresjonen av fartøyet eller et brudd på terrenget er en kraftig hindring av veneblodstrømmen fra hodet, halsen, armene, skuldrene til hjertet, er resultatet en venøs stase og alvorlig hemodynamisk uorden.

Lysstyrke symptomer på vena cava superior-syndrom er bestemt av hvor raskt i blodet var et brudd, og hvor godt utviklet løsninger blodtilførsel. Når plutselig overlapp vaskulært lumen venøs dysfunksjon fenomen vil øke raskt og forårsake akutt svekkelse av sirkulasjonssystemet i vena cava superior, ved en forholdsvis langsom utvikling av en patologi (forstørrede lymfeknuter og lunge tumorvekst), og sykdommen er langsomt progressiv.

Symptomer som følger med utvidelse eller trombose av ERW er "stablet" i den klassiske triaden:

 1. Hevelse av ansikt, nakke, hender.
 2. Cyanose av huden.
 3. Utvidelse av de subkutane årene i øvre halvdel av kroppen, hender, ansikt, hevelse i nakkestikkene i nakken.

Pasienter klager over problemer med å puste selv i fravær av fysisk aktivitet, stemmen kan bli hes, svelger, en tendens til å popperhivaniyam, hoste, smerte i brystet. En kraftig økning i trykket i den overlegne vena cava og dens sidestykker fremkaller brudd på veggene på fartøyene og bløder fra nesen, lungene, spiserøret.

En tredjedel av pasientene står overfor strupe i larynx mot en bakgrunn av venøs stasis, noe som er manifestert av støyende, stridende pust og farlig asfyksi. Økt venøs insuffisiens kan føre til hjernesødem - en dødelig tilstand.

For å lindre symptomene på patologien har pasienten en tendens til å vedta en sittende eller semi-sittende stilling, hvor utstrømningen av venøst ​​blod til hjertet er noe lettere. I den bakre stilling er tegnene på venøs stasis beskrevet forbedret.

Brudd på utstrømningen av blod fra hjernen er fulle av slike tegn som:

 • hodepine;
 • Konvulsivt syndrom;
 • døsighet;
 • Forstyrrelser av bevissthet opp til besvimelse;
 • Hørsels- og synshemming
 • Giktpine (på grunn av hevelse av cellulose bak øyebolene);
 • rennende øyne;
 • Gum i hodet eller i ørene.

For å diagnostisere den øvre vena cava syndrom anvende lys radiografi (svulster viser endringer i mediastinum, fra hjertet og hjerteposen), datamaskin og magnetisk resonansavbildning (neoplasme studie lymfeknute), er flebografi vist for å bestemme lokaliseringen og omfanget av vaskulær okklusjon.

I tillegg til de beskrevne studiene refereres pasienten til en oftalmolog som vil oppdage stillestående fenomener på fundus og ødem, og ultralyd av karene i hodet og nakken for å vurdere efflukseffektiviteten. Med patologi i brysthulen, kan biopsier, thoracoscopy, bronkoskopi og andre studier være nødvendig.

Før årsaken venøs stase vil bli klart, er pasienten tildelt en diett med et minimum innhold av salt, diuretika, hormoner, begrenset drikkevann regime.

Hvis patologien til den overlegne vena cava skyldes kreft, vil pasienten ha kjemoterapi-kurser, bestråling, kirurgi på et onkologisk sykehus. Med trombose er trombolytika foreskrevet og en versjon av operativ restaurering av blodstrømmen i fartøyet er planlagt.

Absolutte indikasjoner på kirurgisk behandling av lesjoner av den dårligere vena cava er akutt trombusobstruksjon eller en raskt økende tumor med sikkerhetssirkulasjonsfeil.

stenting av den overlegne vena cava

Ved akutt trombose kan du ta bort trombus (trombektomi), hvis årsaken til svulsten - det er skåret ut. I alvorlige tilfeller, når vevets vifte er irreversibelt endret eller overgrodd med en svulst, er reseksjon av fartøyets sted mulig, med erstatning av defekten med pasientens eget vev. En av de mest lovende metodene er stenting av venen på stedet for den største vanskeligheten ved blodstrømmen (ballongangioplastikk), som brukes til svulster og arr deformasjon av mediastinum vev. Som en palliativ behandling brukes shunt-operasjoner for å sikre blodutslipp, omgå den berørte avdelingen.

Syndrom av inferior vena cava

Syndrom av inferior vena cava betraktes som en ganske sjelden patologi, og den er vanligvis forbundet med tilstopping av lumen av karet med en trombus.

klemming av den dårligere vena cava hos gravide kvinner

En spesiell gruppe av pasienter med dysfunksjon av vena cava blodet strømme opp gravide kvinner som har skapt forutsetninger for økning av livmorsammenpressing av beholderen, samt omfattende endringer i blodpropper med hyperkoagulasjonsreaksjonen side.

Gjennom kurset vurderes arten av komplikasjoner og utfall, trombose av vena cava blant de mest alvorlige varianter av venøs sirkulasjon, fordi en av de største årene i menneskekroppen er involvert. Vanskelighetene ved diagnose og behandling kan ikke bare være knyttet til den begrensede bruken av mange undersøkelsesmetoder hos gravide kvinner, men også med sjeldenhet i selve syndromet, som ikke engang er skrevet i spesialisert litteratur.

Årsakene til den nedre vena cava syndrom kan være en trombose, som oftest er kombinert med okklusjon av de dype beinet årer, lår- og bekken årer. Nesten halvparten av pasientene har en oppadgående trombosevei.

Brudd på blodstrømmen gjennom vena cava kan være forårsaket av målrettet binding av venen for å unngå lungeemboli, arterier med lesjoner i underekstremitetene. Maligne neoplasmer i retroperitoneale avdelingen, fremkaller abdominale organer blokkering av LIP i omtrent 40% av tilfellene.

I svangerskapet, blir betingelsene for kompresjon av IVC stadig økende uterus, noe som er spesielt merkbart når fruktene av to eller flere, diagnostisering av polyhydramnion eller fosteret er stor nok. Ifølge enkelte rapporter, kan tegn på venøs utstrømning i vena cava inferior bli funnet i halvparten av vordende mødre, men symptomene bare forekommer i 10% av tilfellene, og uttrykte former - en kvinne ut av 100, med svært sannsynlig en kombinasjon av graviditet forstyrrelser i hemostasen og somatiske sykdommer.

Kliniske tegn på trombose av den nedre vena cava bestemmes av sin grad, hastigheten av obstruksjon av lumen og nivået ved hvilken okklusjon oppstod. Avhengig av nivået av blokkering er trombose distal, når et parti av venen rammes under det sted hvor nyrene vender inn i det, i andre tilfeller er nyrer og lever-segmenter involvert.

Hovedtegnene på trombose av den dårligere vena cava er:

 1. Smerter i magen og under ryggen, muskler i bukveggene kan være anstrengt;
 2. Hevelse i beina, lyske, kjønn, buk;
 3. Cyanose under okklusjonssonen (bein, nedre del, underliv);
 4. Kanskje utvidelsen av subkutane årer, som ofte kombineres med gradvis nedgang i ødem som følge av etablering av sikkerhetssirkulasjon.

Med nyresvulster er sannsynligheten for akutt nyresvikt høy på grunn av uttalt venøs overflod. Samtidig forverres organets filtreringskapasitet raskt, mengden urin dannes kraftig til den er helt fraværende (anuria), og konsentrasjonen av nitrogenmetabolitter (kreatinin, urea) øker i blodet. Pasienter med akutt nyresvikt mot venetrombose klager over ryggsmerter, tilstanden deres forverres gradvis, forgiftning utvikler seg og bevisstheten kan forstyrres av typen uremisk koma.

Trombose i vena cava inferior ved samløpet av sideelvene til leveren hennes er manifestert av sterke smerter i magen - epigastriet, under høyre kyst buen, er preget av gulsott, den raske utviklingen av ascites symptomer på forgiftning, kvalme, oppkast, feber. Ved akutt okklusjon av karet symptomer meget hurtig, har høy risiko for akutt lever eller nyresvikt med en høy dødelighet.

Nedsatt blodstrøm i vena cava på nivået av lever- og nyreelver er blant de mest alvorlige typer av sykdom med høy dødelighet, selv i mulighetene for moderne medisin. Okklusjon av vena cava inferior under tuftene av nyre årer forgreninger inntektene mer gunstig fordi vitale organer samtidig fortsette å utføre sin funksjon.

Når lumen av underverdige vena cava er stengt, er nederlaget på beina alltid tosidig. Typiske symptomer på sykdommen kan bli betraktet som en smerte som påvirker ikke bare den kurs, men lysken, mage, sete, og hevelse, sprer seg jevnt over hele foten, den fremre veggen av magen, lysken og pubis. Under huden blir forstørrede venetropper synlige, og tar rollen som forbikoblinger av blodstrøm.

Mer enn 70% av pasientene med trombose av den dårligere vena cava lider av trofiske sykdommer i beinets myke vev. På grunn av alvorlig hevelse er det ikke-helbredende sår, de er ofte flere, og konservativ behandling gir ikke noe resultat. I de fleste pasienter med menn med en lesjon av den dårligere vena cava, forårsaker blodstasis i bekkenorganene og skrotum impotens og infertilitet.

Hos gravide kvinner med kompresjon av vena cava fra utsiden av livmorhulen, kan symptomene være lite eller ikke-eksisterende med tilstrekkelig sikkerhetsblodstrøm. sykdomssymptomer vises ved det tredje trimester, og kan bestå i hevelse av ben, alvorlig svakhet, svimmelhet, og synkope i liggende stilling, når livmoren faktisk ligger på den nedre vena cava.

I alvorlige tilfeller i svangerskapet, kan syndromet til den dårligere vena cava manifesteres ved episoder av bevissthetstab og alvorlig hypotensjon, noe som påvirker utviklingen av fosteret i uterus, som gjennomgår hypoksi.

For å oppdage okklusjoner eller komprimering av den dårligere vena cava, er flebografi brukt som en av de mest informative diagnostiske metoder. Det er mulig å bruke ultralyd, MR, blodprøver for koagulabilitet og urinalyse er nødvendige for å utelukke nyrepatologi.

Video: Trombose av den nedre vena cava, flotasjonstromb på ultralyd

Behandling av den nedre vena cava syndrom kan være konservativ i en destinasjon antikoagulanter, trombolytisk terapi, korrigering av metabolske forstyrrelser ved infusjon av en legemiddeloppløsning, men med massive og høyt vaskulære okklusjoner anordnet operasjoner kan ikke gjøre uten. Thrombectomy utført, reseksjon av vaskulære områder, bypass-kirurgi, rettet mot utslipp av blod i en rundkjøring måte, utenom blokkeringen. spesielle cava filtre er montert for forebygging av tromboembolisme i lungearterien.

Gravide kvinner med symptomer på kompresjon av vena cava er anbefalt å sove eller ligge på siden, unngå trening i liggende stilling, og erstatte dem med tur- og vannbehandlinger.

Les Mer Om Fartøyene