Anatomi av inferior vena cava, funksjon

Sirkulasjonssystemet i menneskekroppen har en kompleks struktur. En viktig del av det er årer, som er utviklet for å samle brukt blod. Den største av disse er den ringere vena cava.

Krenkelser i arbeidet kan føre til alvorlige helsekonsekvenser. Derfor er det viktig å kjenne den normale strukturen til dette fartøyet og dets mulige anomalier.

Tiltenkt bruk og plassering av den dårligere vena cava

Den nedre hule venen er det største fartøyet i kroppen. Det er ingen ventiler i den. Svaret på spørsmålet, hvor dette fartøyet befinner seg, er utvetydig.

Denne venen har sin opprinnelse mellom den fjerde og femte ryggraden i lumbale ryggraden. Stedet for dets dannelse er foreningen av venstre og høyre iliac ader. Fartøyet stiger på forsiden av lumbale muskler.

Den strekker seg videre langs den bakre overflate av duodenum, sporet er lokalisert i leveren, trenger gjennom en spesiell åpning i membranen og er i perikardium. Fra dette blir det klart hvor venen kommer inn, sin ende ligger i høyre atrium. Venstre side er i kontakt med aorta.

Under åndedrettsprosessen endres fartøyets diameter. Ved innånding krymper venen noe, men utvides som den utånder. Oscillasjoner av diameter er i området fra 2 til 3,4 cm, dette er normen.

Hovedformålet med fartøyet er innsamling av søppelblod fra hele kroppen. Det overføres direkte til hjertet.

struktur

Anatomien til den dårligere vena cava er ikke komplisert. Den har to typer bifloder: visceral og parietal.

Viscerale bifloder av den dårligere vena cava er designet for blodoppsamling fra indre organer. Blant dem er følgende årer:

 1. Leveren. De går inn i den nedre vena cava i området som går langs leveren. Disse sidene er korte. Oftere har de ikke en enkeltventil.
 2. Adrenal. Det er et lite fartøy som ikke har ventiler. Det starter fra binyrene. Fordel venstre og høyre vener. Det avhenger av hva slags binyrene de kommer fra.
 3. Nyre. Hver faller inn i et fartøy på nivået mellom mellomrommet 1 og 2. Det venstre fartøyet er litt lengre enn det høyre.
 4. Eggstokk eller eggstokk. Hos menn kommer fartøyet til den bakre veggen av testiklen. Det er en lobular plexus av flere små fartøy, som er inkludert i spermatisk ledning. Hos kvinner blir kilder eggstokker.

Parietale bifloder ligger i bekkenet og bukhulen. Inkluder følgende årer:

 1. Korsrygg. De er innebygd i veggene i bukhulen. Som regel overstiger deres antall ikke fire. Inneholder ventiler.
 2. Nedre membran. Tilordne høyre og venstre. De er koblet til den dårligere vena cava i sonen av utgangen fra leveren i leveren.

Komplekse system av den nedre vena cava fører til det faktum at enhver patologi påvirker menneskers helse negativt.

Syndrom av inferior vena cava

Mer vanlig er syndromet til den dårligere vena cava hos gravide kvinner. Denne tilstanden kan ikke kalles en sykdom, men det er et brudd på prosessen med å tilpasse kroppen til den økte størrelsen på livmoren, samt endringer i blodsirkulasjonen.

I de fleste tilfeller manifesterer denne avviket fra normen seg hos kvinner som har for stort et foster eller flere babyer på samme tid. Siden veggene på fartøyet er for myke, og blodstrømmen i det er lavt trykk, blir det lett presset.

Syndromet kan skyldes følgende årsaker:

 1. Endring i blodsammensetningen.
 2. Arvelighet.
 3. Økt koagulerbarhet av blod.
 4. Smittsomme sykdommer i årer.
 5. Tilstedeværelse av en svulst i bukhinnen.

Ordningen av sykdomsforløpet er i stor grad avhengig av egenskapene til en bestemt organisme. Oftest er det en blokkering av grunnen til den dårligere vena cava, en trombus dannes.

Symptomatologien til problemet er i stor grad avhengig av omfanget av lesjonen. Oftere vises de første tegnene i tredje trimester. De blir verre når kvinnen ligger på ryggen. Blant hovedtrekkene er:

 1. Følelse av liten prikken i underdelene.
 2. Svimmelhet.
 3. Hevelse av føttene.
 4. Åreknuter.
 5. Smertefornemmelser i lemmer, svakhet.

I de fleste tilfeller forårsaker kompresjonssyndromet ingen spesiell helsehelse. Men i noen tilfeller kan en collapoid tilstand utvikle seg. Hvis kompresjonen under graviditeten er signifikant, kan den påvirke fosteret negativt. Noen ganger fører dette til placentaavløsning, åreknuter eller trombose.

Fartøy depresjon fører til en reduksjon i hjerteproduksjon, dermed mindre næringsstoffer og oksygen inn i vevet. Hypoksi kan utvikle seg.

Behandling er valgt av en lege individuelt, basert på pasientens egenskaper. Siden bruk av rusmidler i svangerskapet kun er mulig i ekstremt vanskelige tilfeller, anbefaler eksperter deg å gjennomføre behandling ved å justere atferd og ernæring.

Følgende regler må overholdes:

 1. Du kan ikke sove i en stilling på ryggen. Dette fører til en økning i ubehagelige symptomer.
 2. Det er forbudt å utføre øvelser som involverer å være på baksiden, og også involvere musklene i bukpressen.
 3. I løpet av resten er det best å bosette seg på venstre side eller i semi-sittende stilling. Du kan bruke spesielle puter, som legges under ryggen og bena.
 4. Normaliser blodstrømmen, hjelper til med å gå. Det fører til aktiv sammentrekning av beinmuskulaturen, som hjelper blodet til å stige opp.
 5. En god effekt gir svømming. Mens det er i vannet, opprettes en komprimeringseffekt som fjerner blod fra nedre lemmer.
 6. Bruken av økte mengder askorbinsyre og vitamin E.

Overholdelse av slike anbefalinger vil bidra til å gjenopprette normal blodstrøm og forbedre helse.

trombose

Konstruksjonen av den dårligere vena cava er enkel. Patologier i dette området er sjeldne. Noen ganger observeres en blokkering av lumen. Det kan oppstå på grunn av følgende grunner:

 1. Problemer med blodkoagulasjon.
 2. Skader på venen veggen.
 3. Reduksjon av blodstrømningshastighet.

Slike faktorer fører til dannelse av en trombus. For å forverre situasjonen kan infeksjonssykdommer, traumer, ondartede svulster, langvarig opphold i immobilisert tilstand.

Sykdommen kan være asymptomatisk. Blant hovedtrekkene er: rødhet og hevelse i ekstremiteter, rask tretthet, døsighet. I sjeldne tilfeller er det sprekker smerte.

Behandlingen av en slik sykdom er rettet mot å forebygge tromboembolisme stoppe videre utvikling av trombose, redusere graden av svelling av vev, restaurering av årehulrommet. Flere metoder brukes til dette formålet:

 1. Narkotika terapi. Det inkluderer bruk av antikoagulantia - legemidler som fortynner blodet, samt midler beregnet på å oppløse blodproppen. Hvis sykdommen ledsages av alvorlig smerte, foreskriver legen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. I løpet av perioden når sykdommen oppstår i den akutte fasen, vises en spesiell elastisk bandasje.
 2. Kirurgisk inngrep. Det anbefales i tilfelle når det er stor sannsynlighet for tromboembolisme. Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen og pasientens tilstand utføres endovaskulær intervensjon eller plikasjon.

Komplekset av terapeutiske tiltak inkluderer obligatorisk kosthold. Kostholdet bør inkludere så mange produkter som mulig med vitaminer K og C. Når du kompilerer menyen, må den inkludere hvitløk og grønn pepper.

Endovaskulær inngrep

Endovaskulær utvidelse innebærer installasjon av et cava filter. Det er en liten enhet laget av wire dannet i form av en timeglass, en paraply eller en rede.

Slike strukturer er motstandsdyktige mot korrosjon og har ingen ferromagnetiske egenskaper. Det er ikke vanskelig å installere dem. På den måten jobber de godt. De er laget av titan, nitinol eller stål av høy kvalitet.

Et slikt filter velges individuelt for hver pasient. Dette tar hensyn til funksjonene i strukturen til den dårligere vena cava og dens diameter. Cava filtre er delt inn i tre hovedgrupper:

 1. Permanent. Du kan ikke slette dem etterpå. De er tett festet til veggene på fartøyet ved hjelp av spesielle antenner.
 2. Avtagbart. Når de har fullført oppgaven, blir de fjernet.

Indikasjoner for installasjon av filtre er: umuligheten av å bruke terapi med antikoagulantia, en større sannsynlighet for tilbakefall av tromboembolisme. Ikke installer en slik enhet hvis innsnevringen av lumen er kritisk eller det er ingen fri tilgang til fartøyet.

bruksområde

Klemming av den underfargede vena cava er å danne et lumen av karet ved hjelp av spesielle U-formede stifter. Som et resultat er lumen delt inn i flere kanaler. Diameteren på en kanal overstiger ikke 5 mm. Denne mengden er tilstrekkelig til å gjenopprette normal blodstrøm, mens trombi ikke kan passere videre.

Det anbefales å gjennomføre plication når installasjonen av cava filtre er umulig av en eller annen grunn. Under prosedyren fjernes tromben som er dannet i karet. Indikasjon for en slik operasjon er tilstedeværelsen av en svulst i bukhulen eller retroperitonealrommet.

En slik intervensjon kan utføres selv i sen graviditet. Men før det blir kvinnen nødt til å lage en keisersnitt og trekke ut frukten.

Den nedre vena cava er en viktig del av sirkulasjonssystemet. Hennes sykdommer er ofte asymptomatiske, så du må periodisk gjennomgå en medisinsk undersøkelse.

Øvre og nedre hulve

Vena cava er grunnlaget for den venøse system, og er sammensatt av to stammer - de øvre og nedre årer som samler blod fra hele kroppen og strømmer inn i hjertet.

Anatomi av hule vener

Øvre er i brysthulen, nemlig i sin øvre del. Det dannes ved sammensmelting av to årer - brakiocephalic (høyre og venstre). Den starter ved den første kant til høyre for sternum er rettet nedover, strømmer ved den tredje høyre kant av høyre atrium. Det ligger ved siden av høyre lunge, til venstre for den passerer aorta. Bak den øvre hulen er det roten til høyre lunge, på nivået til den andre høyre ribben, er den dekket av perikardiet. Før det går inn i hjertehulen, kommer to blodårer inn i det: en uparret og en ekstra halv-uparret vene.

Den nedre hule venen begynner i bukhulen. Det dannes ved fusjon av iliacer, går oppover, avbøyer til høyre for aorta mot membranen. Det er i retroperitoneum bak de indre organene. Gjennom blenderåpningen i membranen går den til thoracic hule, derfra går til perikardiet, det flyter, så vel som den øvre hul i høyre atrium. Følgende årer faller inn i NIP:

 • leveren;
 • diafragmatisk lavere;
 • adrenal rett;
 • nyre;
 • rett eggstokk eller testikulær;
 • korsrygg.

Den nedre vena cava er delt inn i tre seksjoner: infrarenal, nyre og lever.

Sykdommer i hule vener

Hjerneårens hovedpatologi er deres fullstendige eller delvise obstruksjon (okklusjon) på grunn av trombose eller svulst. Utvikling i forbindelse med denne patologiske tilstanden kalles syndromet til den overlegne vena cava og syndromet til den dårligere vena cava.

ERW syndrom

Denne patologi utvikler på bakgrunn av trombose eller kompresjon av vena cava superior, noe som resulterer i forstyrret venøs utstrømning fra nakken, hodebunnen, skuldre, øvre torso. Syndromet er vanlig hos menn fra 30 til 60 år.

Årsaker til utvikling

Det er tre hovedårsaker til syndromet:

 • komprimering ekstravasal;
 • svulst spiring;
 • trombusdannelse.

I de fleste tilfeller er SVC-syndrom forårsaket av ondartede svulster, som for eksempel:

 • lungekreft (vanligvis rettidig);
 • lymfom;
 • metastase i mediastinum med kreft i brystet, testikkel, prostata;
 • Hodgkins sykdom;
 • sarkom.

I tillegg kan det være andre grunner:

 • godartede svulster
 • infeksjon (syfilis, tuberkulose og andre);
 • aorta aneurisme;
 • perikarditt constrictive;
 • fibroid mediastinitt.

SVC-syndromet kan utvikles i tilfelle venetrombose, som ofte oppstår ved langvarig kateterisering eller hvis det er en elektrokardiostimulator i den.

symptomer

Sværheten av symptomene avhenger av hvor mye sirkulasjonen er alvorlig svekket, samt på utviklingsgraden av ERW-syndromet. Kurset kan både være kronisk (med kompresjon og svulster) og akutt (ved trombose).

Patologi er preget av tre funksjoner: cyanotisk hud, hevelse, dilaterte saphenøse årer på ansikt, nakke, armer og overkropp.

I tillegg innbefatter manifestasjonene av syndromet til den dårligere vena cava:

 • smerte i brystet;
 • hoste;
 • kortpustethet;
 • angrep av kvelning;
 • hes stemme;
 • hevelse i strupehode og støyende piping;
 • vanskeligheter med å svelge:
 • blødning (nese, esophageal, lung), forårsaket av økt venetrykk;
 • hodepine, støy i hodet;
 • forvirret bevissthet;
 • døsighet;
 • kramper;
 • nedsatt syn, lacrimation, rask øyeutmattelse;
 • støy i ørene, auditiv hallusinasjoner, hørselshemmede.

Symptomer blir mer uttalt hvis pasienten tar en liggende stilling.

diagnostikk

En rekke studier blir utført for å diagnostisere ERWs syndrom, blant dem:

 • bryst røntgen;
 • MRI;
 • CT;
 • bronkoskopi;
 • Doppler-ultralyd;
 • mediastinoskopi;
 • thoracoscopy og biopsi.

behandling

Behandling avhenger av årsaken til syndromet. Hvis forekomsten er assosiert med en ondartet svulst, er radioterapi og kjemoterapi foreskrevet. Med ekstravasal kompresjon kan det være nødvendig med kirurgiske metoder: fjerning av ondartede og godartede svulster eller cyster.

Trombose viser trombolytiske midler, så vel som trombektomi.

I tillegg, før du finner ut årsaken til utviklingen av patologi, kan det være nødvendig med symptomatisk behandling, som inkluderer dietter med lavt saltinnhold, innånding av oksygen, inntak av diuretika og kortikosteroider.

NIP syndrom

Obstruksjonen av inferior vena cava, både i manifestasjoner og i utfall, refererer til de alvorligste former for venøs okklusjon. Vanligvis utvikler den i kombinasjon med trombose i nedre ekstremiteter og er dens komplikasjon i den stigende utviklingen av sykdommen. Dette er typisk for pasienter med akutt tromboflebitt i beina og for de med lavere lobe for å forebygge lungeemboli.

Som regel IVC trombose kombinert med trombose av bekken-femoral vener eller dyp venetrombose i bena, og denne kombinasjonen kan være en to-veis (i de fleste tilfeller), og en høyre eller venstre.

årsaker

De nøyaktige årsakene til NIP-syndromet er ikke uttalt, men av de provokerende faktorene er følgende uttalt:

 • økt koagulerbarhet av blod;
 • venøse infeksjoner av en smittsom natur;
 • endringer i blodbiokjemi;
 • genetisk predisposisjon.

Syndromet utvikler sjeldnere med svulster i bukhulen og ekkinokokker.

diagnostikk

Diagnosen er basert på laboratorietester: generell, biokjemisk og blodpropp og instrumentelle metoder: Røntgen, ultralyd, MR, CT, flebografi.

symptomer

Symptomatologien avhenger av graden av okklusjon av karet. Spesielt tung den er i okklusjon av den øvre del av den nedre vena cava av sylinderen og kombinasjonen av den med okklusjon av leverblodårer og utvikling av renalt syndrom. Ved slike lokalisering av trombose forekommer døden oftest.

De første symptomene på NIP-syndrom inkluderer kryp i nedre ekstremiteter. Ytterligere manifestasjoner er knyttet til lokaliseringen av den patologiske prosessen:

 • Hvis den okkluderte delen av venen ligger over stedet for avviket fra nyrene, kan følgende symptomer oppstå: protein i urinen; hovne føtter; nyreinsuffisiens.
 • Hvis fartøyets lumen er lukket under avviket fra nyrene, er det vanligvis tegn på åreknuter: hevelse i bena, kjønnsorganer; blåmerker på huden følelse av svakhet og smerte i bena; forstørrede årer.

I tillegg til de ovennevnte symptomene, kan hjertebanken øke, svakhet og angst kan oppstå, og trykket vil øke.

Behandling av levers syndrom

Det er ingen spesifikk behandlingsregime. Vanligvis foreskriver antitrombotiske legemidler, som er effektive i de innledende stadier av dannelsen av en trombus. Det viser inntaket av vitaminer (C og E), som bidrar til styrking av vaskemuren. Det er nyttig å spise mat rik på disse vitaminene. Askorbinsyre finnes i sitrus, kiwi og mange bær, vitamin E - i frokostblandinger, belgfrukter, bifflever, vegetabilske oljer. Det anbefales å inkludere i kostholdet rike rutiner (druer, aprikoser, kål, persille, tomater, dill, persille, etc.). I tillegg trengs mikronæringsstoffer som jern, kobber, sink.

I noen tilfeller kan kirurgisk behandling indikeres hvor en trombe fjernes eller stenting av den innsnevrede delen av venen utføres. Operasjonen er som regel nødvendig:

 • med tromboembolisme;
 • når venene til nyrene og leveren er blokkert;
 • med coarctation av LIP.

forebygging

Det er viktig å overvåke blodets koagulerbarhet og i tilfelle oppdagelse av brudd må du øyeblikkelig søke lege. Det er nødvendig å behandle sykdommer i hematopoiesisorganene og kardiovaskulære patologier til tiden. Legen skal behandles ved første tegn på NIP.

outlook

Med den tidlige gjenkjenningen av syndromet og den aktuelle behandlingen startet, er utsikterna relativt gunstige.

Syndrom av inferior vena cava i svangerskapet

Leversyndrom kan utvikles under graviditet. Dette er fordi livmor er forstørret i størrelse og venøs sirkulasjon har endret seg.

Syndromet er oftest diagnostisert ved flere graviditeter, stort foster, polyhydramnios, koagulasjon, hypotensjon.

Vanligvis er utstrømningen av venøst ​​blod fra kroppens nedre deler av gravide gjennom de uparvede og vertebrale årene, og blodsirkulasjonen forblir normal.

Farlig kan være en situasjon der det er et lite sammenbrudd, som oppstår med keisersnitt og leger tar hensyn til dette.

Dersom LEL er komprimert livmor kan forstyrre blodstrømmen til nyrene og livmor selv, og det truer fosterets tilstand, kan føre til morkakeløsning, utvikling av åreknuter og trombose.

konklusjon

Syndromet til øvre og nedre hule vener er en alvorlig nok patologi som kan bringe menneskelivet i fare, derfor er det svært viktig å oppdage det og begynne behandling i tide. Spesielt forsiktig må du overvåke helsen din, hvis det er predisponerende faktorer for utviklingen av syndromet.

Nedre hule venen

Nedre hule venen - den største, har ingen ventiler, ligger retroperitoneum. Den begynner på mellomvirvelskiven mellom fjerde og femte lumbale ryggvirvler fusjon av venstre og høyre felles bekken venene til høyre og under dele aorta arterie med samme navn. Først bør den nedre hule venen være opp på forsiden av den rette store lumbale muskelen. Som ligger til høyre for den abdominale aorta, passerer nedre vena Wien bak den vannrette del av tolvfingertarmen, er baksiden av hodet i bukspyttkjertelen, og mesenteriet rot faller i den samme fure leveren, idet det hepatiske vener. Når matten kommer ut fra sporene passerer gjennom passende hull i midten av membranen sene bakre mediastinum brysthule, trenger inn i hulrommet i peri- infarkt og blir dekket epicardium, strømmer inn i høyre atrium. I bukhulen bak den dårligere vena cava er det den rette sympatiske stammen, de innledende delene av høyre lumbale arterier og den høyre nyrearterien.
Det er parietale og viscerale bifloder av den ringere vena cava.

Parietale bifloder

Lumbal vener deres kurs og områdene hvor de samler blod tilsvarer forgreningen av lumbale arterier. Ofte faller den første og andre lumbale årene inn i en uparret vene, og ikke inn i den dårligere vena cava. Lumbale årer på hver side anastomose med hverandre ved hjelp av høyre og venstre stigende lumbale årer. I lumbale årene flyter ryggårene fra de vertebrale venøse plexusene gjennom ryggårene.

Nedre diafragmatiske årer, høyre og venstre, tilstøtende to til den samme arterien, strømmer inn i den nedre vena cava etter at den har gått ut fra leverens samme sulcus.

Viscerale sidebygninger

Egg (eggstokk) venen, Først starter fra den bakre kant av testikkel (gate av eggstokk) med mange årer som tvinner med arterien med det samme navn, og danner pampiniform plexus r1hpz ral1rilistyuiz. hos menn er lobate plexus en del av spermatisk ledning. Fusing med hverandre danner små vener på hver side en venøs koffert. Høyre testieular (eggstokkene) Wien går i spiss vinkel inn i vena cava inferior og venstre testieular (eggstokkene) Wien går i rett vinkel til venstre nyrevene.

Nyrene er parret, går fra nyrene i den horisontale retningen (foran nyrene) og på nivået på den mellomvertebrale skiven mellom 1. og 2. lumbar ryggvirvel tømmes inn i den nedre vena cava. Renalvenen er lengre enn den rette, som løper foran aorta. Begge venene anastomose med lumbale, samt med høyre og venstre oppadgående lumbale årer.

Binyrene, forlater binyrene. Dette er et kort valveless fartøy. adrenalvenen strømmer inn i venstre renalven, og den høyre venen inn i den nedre vena cava. Part overflate adrenal vener strømmer inn elver inferior vena cava (den nedre diaphragmatic, lumbal, vena renalis), og en annen del av elver portvenen i (a bukspyttkjertelen, milt, mage vene).

Leverveier ligger i parenkymen av leveren (ventilene i dem er ikke alltid uttrykt). Leverårene kommer inn i den nedre vena cava på stedet der den ligger i leverens furu. En av leverveiene (vanligvis den rette) før de går inn i den dårligere vena cava, er koblet til venøsligamentet i den lever-overgrodde venouskanalen, som fungerer i fosteret.

Øvre og nedre hulve: deres system og anatomi, patologi av hule vener

Den øvre og nedre vena cava er blant de største karene i menneskekroppen, uten hvilken det er umulig å operere det vaskulære systemet og hjertet. Kompresjonen, trombose av disse karene er fyldt ikke bare med ubehagelige subjektive symptomer, men også med alvorlige forstyrrelser i blodstrøm og hjerteaktivitet, og derfor fortjener nøye oppmerksomhet fra spesialister.

Årsakene til kompresjon av vena cava trombose, eller meget forskjellige, slik at de står overfor patologien til forskjellige spesialister - onkologer, Phthisiopneumology, hematologi, gynekologer, kardiologer. De behandler ikke bare konsekvensen, det vil si det vaskulære problemet, men også årsaken - sykdommer i andre organer, svulster.

Blant pasienter med lesjoner i superior vena cava (SVC) mer enn menn, mens den nedre vena Wien (NEG) påvirker ofte den kvinnelige halvparten i forbindelse med svangerskap og fødsel, obstetrisk og gynekologisk patologi.

Leger for forbedring av venøs utstrømning tyder på konservativ behandling, men det er ofte nødvendig å ty til kirurgiske operasjoner, spesielt med trombose.

Anatomi av øvre og nedre hule vener

Fra high school anatomi kurset, mange husker at begge hule vener bærer blod til hjertet. De har en ganske stor diameter av lumen, som setter alt det venøse blodet som strømmer fra vev og organer i kroppen vår. Kommer til hjertet av begge halvdeler av legemet, er venene koblet til den såkalte sinus gjennom hvilket blod kommer inn i hjertet, og deretter sendt til lunge krets for oksygenering.

System av nedre og øvre hule vener, portalvein - forelesning

Øvre vena cava

system av overlegne vena cava

Den overlegne hule venen (VPV) er et stort fartøy omtrent to centimeter bredt og ca 5-7 cm langt, med blod fra hodet og overkroppen og ligger i den fremre delen av mediastinum. Det er blottet for ventilapparatet og dannes ved å knytte to brakiocephalic vener bakfra fra stedet der den første ribben er koblet til brystbenet til høyre. Fartøyet går nesten vertikalt ned til brusk av den andre ribben, hvor den kommer inn i hjerteposen, og deretter i fremspringet av den tredje ribben kommer inn i høyre atrium.

Foran ERW er det en tymus og områder av høyre lunge, til høyre er den dekket med et medianblad av serøs membran, til venstre - det ligger ved siden av aorta. Baksiden av den er fremre for lungens rot, bak og litt til venstre er luftrøret. I cellulosen bak fartøyet passerer vagusnerven.

ERW samler blodstrømmer fra hodet, nakken, armene, brystet og magen, esophagus, intercostal vener, mediastinum. I det faller uberørte vener bakfra og fartøy som bærer blod fra mediastinum og perikardium.

Video: øvre hulvein - formasjon, topografi, tilstrømning

Nedre hule venen

Den nedre hule venen (LIP) er blottet for ventilapparatet og har størst diameter blant alle venøse kar. Det begynner ved å kombinere to vanlige iliacer, munnen er plassert til høyre enn sonen for forgrening av aorta i iliac arterier. Topografi av begynnelsen av fartøyet er i projeksjonen av den intervertebrale disken på 4-5 lumbale vertebrae.

LEL er rettet vertikalt opp til høyre for abdominal aorta, fra baksiden ligger den faktisk på den store lumbale muskelen i høyre halvdel av kroppen, forsiden dekket med et blad av den serøse membranen.

Kommer til det høyre atrium, er plassert bak NIP 12 duodenal ulcus, rot mesenteriet og hodet av bukspyttkjertelen, er det samme navnet som inngår i den fure av leveren, der det er forbundet til den hepatiske venøse kar. Deretter ligger banen vene diafragma, som har sin egen åpning for den nedre vena cava, gjennom hvilken den sistnevnte går opp og går til den bakre mediastinum, kardial når skjorten og koblet til hjertet.

NIP samler blod fra vene i midjen, de nedre membran- og viscerale grener som løper fra indre organer - eggstokk- og testikkel hunn hann (til høyre strømme direkte inn i vena cava, venstre - i den venstre nyre), nyre (renal går horisontalt fra porten), høyre adrenal Wien (venstre forbundet direkte med nedsatt), leverfunksjon.

Den nedre hule venen tar blod fra beina, bekkenorganene, magen, membranen. Væsken beveger seg langs den fra bunnen oppover, til venstre for fartøyet, for hele lengden ligger aorta. Ved inngangen til høyre atrium er den dårligere vena cava dekket med et epikardium.

Video: Nedre hule venen - formasjon, topografi, tilstrømning

Patologi av hule årer

Endringer i vena cava ofte er sekundære, og er assosiert med sykdommer i andre organer, slik at de er referert til som syndrom enten den øvre eller den nedre vena cava, og peker på mangel på uavhengighet av patologien.

Syndrom av den overlegne vena cava

Syndrom av inferior vena cava er vanligvis diagnostisert blant mannlige befolkningen av både ung og alder, gjennomsnittlig alder av pasienter er ca 40-60 år.

I hjertet av syndromet til den overlegne vena cava er kompresjon fra utsiden eller trombose på grunn av sykdommer i mediastinum og lungene:

 • Bronkopulmonal kreft;
 • Lymfogranulomatose, forstørrede lymfeknuter av mediastinum på grunn av metastaser av kreft i andre organer;
 • Aorturisme av aorta
 • Smittsomme og inflammatoriske prosesser (tuberkulose, perikardial betennelse med fibrose);
 • Trombose på bakgrunn av et kateter eller en elektrode som ligger i karet i lang tid under hjertestimulering.

kompresjon av den overlegne vena cava med lungesvulster

Når kompresjonen av fartøyet eller et brudd på terrenget er en kraftig hindring av veneblodstrømmen fra hodet, halsen, armene, skuldrene til hjertet, er resultatet en venøs stase og alvorlig hemodynamisk uorden.

Lysstyrke symptomer på vena cava superior-syndrom er bestemt av hvor raskt i blodet var et brudd, og hvor godt utviklet løsninger blodtilførsel. Når plutselig overlapp vaskulært lumen venøs dysfunksjon fenomen vil øke raskt og forårsake akutt svekkelse av sirkulasjonssystemet i vena cava superior, ved en forholdsvis langsom utvikling av en patologi (forstørrede lymfeknuter og lunge tumorvekst), og sykdommen er langsomt progressiv.

Symptomer som følger med utvidelse eller trombose av ERW er "stablet" i den klassiske triaden:

 1. Hevelse av ansikt, nakke, hender.
 2. Cyanose av huden.
 3. Utvidelse av de subkutane årene i øvre halvdel av kroppen, hender, ansikt, hevelse i nakkestikkene i nakken.

Pasienter klager over problemer med å puste selv i fravær av fysisk aktivitet, stemmen kan bli hes, svelger, en tendens til å popperhivaniyam, hoste, smerte i brystet. En kraftig økning i trykket i den overlegne vena cava og dens sidestykker fremkaller brudd på veggene på fartøyene og bløder fra nesen, lungene, spiserøret.

En tredjedel av pasientene står overfor strupe i larynx mot en bakgrunn av venøs stasis, noe som er manifestert av støyende, stridende pust og farlig asfyksi. Økt venøs insuffisiens kan føre til hjernesødem - en dødelig tilstand.

For å lindre symptomene på patologien har pasienten en tendens til å vedta en sittende eller semi-sittende stilling, hvor utstrømningen av venøst ​​blod til hjertet er noe lettere. I den bakre stilling er tegnene på venøs stasis beskrevet forbedret.

Brudd på utstrømningen av blod fra hjernen er fulle av slike tegn som:

 • hodepine;
 • Konvulsivt syndrom;
 • døsighet;
 • Forstyrrelser av bevissthet opp til besvimelse;
 • Hørsels- og synshemming
 • Giktpine (på grunn av hevelse av cellulose bak øyebolene);
 • rennende øyne;
 • Gum i hodet eller i ørene.

For å diagnostisere den øvre vena cava syndrom anvende lys radiografi (svulster viser endringer i mediastinum, fra hjertet og hjerteposen), datamaskin og magnetisk resonansavbildning (neoplasme studie lymfeknute), er flebografi vist for å bestemme lokaliseringen og omfanget av vaskulær okklusjon.

I tillegg til de beskrevne studiene refereres pasienten til en oftalmolog som vil oppdage stillestående fenomener på fundus og ødem, og ultralyd av karene i hodet og nakken for å vurdere efflukseffektiviteten. Med patologi i brysthulen, kan biopsier, thoracoscopy, bronkoskopi og andre studier være nødvendig.

Før årsaken venøs stase vil bli klart, er pasienten tildelt en diett med et minimum innhold av salt, diuretika, hormoner, begrenset drikkevann regime.

Hvis patologien til den overlegne vena cava skyldes kreft, vil pasienten ha kjemoterapi-kurser, bestråling, kirurgi på et onkologisk sykehus. Med trombose er trombolytika foreskrevet og en versjon av operativ restaurering av blodstrømmen i fartøyet er planlagt.

Absolutte indikasjoner på kirurgisk behandling av lesjoner av den dårligere vena cava er akutt trombusobstruksjon eller en raskt økende tumor med sikkerhetssirkulasjonsfeil.

stenting av den overlegne vena cava

Ved akutt trombose kan du ta bort trombus (trombektomi), hvis årsaken til svulsten - det er skåret ut. I alvorlige tilfeller, når vevets vifte er irreversibelt endret eller overgrodd med en svulst, er reseksjon av fartøyets sted mulig, med erstatning av defekten med pasientens eget vev. En av de mest lovende metodene er stenting av venen på stedet for den største vanskeligheten ved blodstrømmen (ballongangioplastikk), som brukes til svulster og arr deformasjon av mediastinum vev. Som en palliativ behandling brukes shunt-operasjoner for å sikre blodutslipp, omgå den berørte avdelingen.

Syndrom av inferior vena cava

Syndrom av inferior vena cava betraktes som en ganske sjelden patologi, og den er vanligvis forbundet med tilstopping av lumen av karet med en trombus.

klemming av den dårligere vena cava hos gravide kvinner

En spesiell gruppe av pasienter med dysfunksjon av vena cava blodet strømme opp gravide kvinner som har skapt forutsetninger for økning av livmorsammenpressing av beholderen, samt omfattende endringer i blodpropper med hyperkoagulasjonsreaksjonen side.

Gjennom kurset vurderes arten av komplikasjoner og utfall, trombose av vena cava blant de mest alvorlige varianter av venøs sirkulasjon, fordi en av de største årene i menneskekroppen er involvert. Vanskelighetene ved diagnose og behandling kan ikke bare være knyttet til den begrensede bruken av mange undersøkelsesmetoder hos gravide kvinner, men også med sjeldenhet i selve syndromet, som ikke engang er skrevet i spesialisert litteratur.

Årsakene til den nedre vena cava syndrom kan være en trombose, som oftest er kombinert med okklusjon av de dype beinet årer, lår- og bekken årer. Nesten halvparten av pasientene har en oppadgående trombosevei.

Brudd på blodstrømmen gjennom vena cava kan være forårsaket av målrettet binding av venen for å unngå lungeemboli, arterier med lesjoner i underekstremitetene. Maligne neoplasmer i retroperitoneale avdelingen, fremkaller abdominale organer blokkering av LIP i omtrent 40% av tilfellene.

I svangerskapet, blir betingelsene for kompresjon av IVC stadig økende uterus, noe som er spesielt merkbart når fruktene av to eller flere, diagnostisering av polyhydramnion eller fosteret er stor nok. Ifølge enkelte rapporter, kan tegn på venøs utstrømning i vena cava inferior bli funnet i halvparten av vordende mødre, men symptomene bare forekommer i 10% av tilfellene, og uttrykte former - en kvinne ut av 100, med svært sannsynlig en kombinasjon av graviditet forstyrrelser i hemostasen og somatiske sykdommer.

Kliniske tegn på trombose av den nedre vena cava bestemmes av sin grad, hastigheten av obstruksjon av lumen og nivået ved hvilken okklusjon oppstod. Avhengig av nivået av blokkering er trombose distal, når et parti av venen rammes under det sted hvor nyrene vender inn i det, i andre tilfeller er nyrer og lever-segmenter involvert.

Hovedtegnene på trombose av den dårligere vena cava er:

 1. Smerter i magen og under ryggen, muskler i bukveggene kan være anstrengt;
 2. Hevelse i beina, lyske, kjønn, buk;
 3. Cyanose under okklusjonssonen (bein, nedre del, underliv);
 4. Kanskje utvidelsen av subkutane årer, som ofte kombineres med gradvis nedgang i ødem som følge av etablering av sikkerhetssirkulasjon.

Med nyresvulster er sannsynligheten for akutt nyresvikt høy på grunn av uttalt venøs overflod. Samtidig forverres organets filtreringskapasitet raskt, mengden urin dannes kraftig til den er helt fraværende (anuria), og konsentrasjonen av nitrogenmetabolitter (kreatinin, urea) øker i blodet. Pasienter med akutt nyresvikt mot venetrombose klager over ryggsmerter, tilstanden deres forverres gradvis, forgiftning utvikler seg og bevisstheten kan forstyrres av typen uremisk koma.

Trombose i vena cava inferior ved samløpet av sideelvene til leveren hennes er manifestert av sterke smerter i magen - epigastriet, under høyre kyst buen, er preget av gulsott, den raske utviklingen av ascites symptomer på forgiftning, kvalme, oppkast, feber. Ved akutt okklusjon av karet symptomer meget hurtig, har høy risiko for akutt lever eller nyresvikt med en høy dødelighet.

Nedsatt blodstrøm i vena cava på nivået av lever- og nyreelver er blant de mest alvorlige typer av sykdom med høy dødelighet, selv i mulighetene for moderne medisin. Okklusjon av vena cava inferior under tuftene av nyre årer forgreninger inntektene mer gunstig fordi vitale organer samtidig fortsette å utføre sin funksjon.

Når lumen av underverdige vena cava er stengt, er nederlaget på beina alltid tosidig. Typiske symptomer på sykdommen kan bli betraktet som en smerte som påvirker ikke bare den kurs, men lysken, mage, sete, og hevelse, sprer seg jevnt over hele foten, den fremre veggen av magen, lysken og pubis. Under huden blir forstørrede venetropper synlige, og tar rollen som forbikoblinger av blodstrøm.

Mer enn 70% av pasientene med trombose av den dårligere vena cava lider av trofiske sykdommer i beinets myke vev. På grunn av alvorlig hevelse er det ikke-helbredende sår, de er ofte flere, og konservativ behandling gir ikke noe resultat. I de fleste pasienter med menn med en lesjon av den dårligere vena cava, forårsaker blodstasis i bekkenorganene og skrotum impotens og infertilitet.

Hos gravide kvinner med kompresjon av vena cava fra utsiden av livmorhulen, kan symptomene være lite eller ikke-eksisterende med tilstrekkelig sikkerhetsblodstrøm. sykdomssymptomer vises ved det tredje trimester, og kan bestå i hevelse av ben, alvorlig svakhet, svimmelhet, og synkope i liggende stilling, når livmoren faktisk ligger på den nedre vena cava.

I alvorlige tilfeller i svangerskapet, kan syndromet til den dårligere vena cava manifesteres ved episoder av bevissthetstab og alvorlig hypotensjon, noe som påvirker utviklingen av fosteret i uterus, som gjennomgår hypoksi.

For å oppdage okklusjoner eller komprimering av den dårligere vena cava, er flebografi brukt som en av de mest informative diagnostiske metoder. Det er mulig å bruke ultralyd, MR, blodprøver for koagulabilitet og urinalyse er nødvendige for å utelukke nyrepatologi.

Video: Trombose av den nedre vena cava, flotasjonstromb på ultralyd

Behandling av den nedre vena cava syndrom kan være konservativ i en destinasjon antikoagulanter, trombolytisk terapi, korrigering av metabolske forstyrrelser ved infusjon av en legemiddeloppløsning, men med massive og høyt vaskulære okklusjoner anordnet operasjoner kan ikke gjøre uten. Thrombectomy utført, reseksjon av vaskulære områder, bypass-kirurgi, rettet mot utslipp av blod i en rundkjøring måte, utenom blokkeringen. spesielle cava filtre er montert for forebygging av tromboembolisme i lungearterien.

Gravide kvinner med symptomer på kompresjon av vena cava er anbefalt å sove eller ligge på siden, unngå trening i liggende stilling, og erstatte dem med tur- og vannbehandlinger.

SHEIA.RU

Hollow Vienna: Hvor er

Hvor det er en hul vene: funksjoner, sykdommer

Det menneskelige sirkulasjonssystemet består av en rekke fartøy som varierer i størrelse og funksjon. Den største vaskulære i kroppen er den hule venen (øvre og nedre), som samler blod fra alle deler, organer og vev i menneskekroppen og knytter seg til hjertemuskelen. Hele systemet med blodsirkulasjon vil avhenge av hvordan de hule venene vil fungere. Eventuelle forstyrrelser i disse fartøyers arbeid kan utløse utviklingen av sykdommer som utgjør en fare ikke bare for helse, men også for menneskelivet.

Kort informasjon

Den øvre vena cava ("vena cava superior" - Latin) er en venøs koffert som har en stor tykkelse og ligger i regionen av thoraxen til høyre for aorta. Hovedfunksjonen til dette korte, men kraftige fartøyet er å samle blod fra organene som befinner seg i den øvre delen av kroppen (hjerne, hode, nakke, armer, bryst osv.). Den øvre venen begynner hvor den høyre ribben forbinder brystbenet (fra humerus og cephalic vener). Venøs kolonne går inn i høyre atrium.

Den nest største og mektigste venøs pole - en nedre hul Wien ( «vena cava inferior.» - latin), utfører de samme funksjonene til blodprøvetaking, men samler den venøse blod fra underkroppen (fra bekken, mage, ben og pr.). Starter lavere vene til høyre av aorta, er det i bukhulen (i området for den lumbale ryggvirvler 4-5), blir beholderen rettet oppover fra dette, passerer i nærheten av leveren og membranen såvel som den øvre Wien strømmer inn i høyre forkammer.

Og i de øvre og nedre årene strømmer mange forskjellige fartøy. Med den øvre venestammen blir det forbundet med slike beholdere som:

 • vener av perikardiet;
 • uparret vene;
 • høyre thoracic vein;
 • venen av fremre mediastinum.

Den nedre venestokken forbinder seg med følgende fartøy:

 • ileal vener;
 • lumbal og midtsakrale vener;
 • diafragmatisk venen;
 • åre av eggstokk eller testis;
 • nyre- og binyrene
 • levervein;
 • gluteal vener, etc.

Mulige sykdommer

Etter å ha funnet ut at både øvre og nedre hule vener er av stor betydning for organismen, er det også nødvendig å forstå hvilke patologier som kan knyttes til disse fartøyene.

De vanligste patologiske forholdene forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser er:

 1. trombose;
 2. syndrom i hule venen (ofte en konsekvens av trombose).

Hver av disse sykdommene er en fare for mennesker. Sykdommer som påvirker nedre og øvre vener har en lignende symptomatologi og årsaker.

Fartøysporing

Syndromet til den underverdige eller overlegne vena cava er en fullstendig eller delvis okklusjon av venøs kolonne.

Vaskulær sammentrekning kan oppstå på grunn av følgende sykdommer og tilstander:

 • smittsomme sykdommer (syfilis, tuberkulose, etc.);
 • vaskulære patologier (aneurisme, trombose, etc.);
 • en svulst (en blokkering av blodårene kan oppstå når en neoplasm vises i lungene, bukhulen, små bekkenet, leveren og andre organer i nærheten av karene);
 • graviditet (spesielt ofte forekommer syndromet av komprimering av nedre vener hos kvinner som bærer tvillinger eller store foster).

I noen tilfeller kan vena cava syndromet bli arvet og medfødt. Men i de fleste tilfeller oppnås en slik sykdom gjennom livet

Trombusdannelse

Trombose er en patologisk tilstand der blodårene dannes i blodkarene som forstyrrer normal blodgang.

En slik sykdom utvikler seg vanligvis under påvirkning av følgende årsaker:

 1. nedsatt blodpropp;
 2. sykdommer i indre organer;
 3. infeksjon;
 4. vektig;
 5. stillesittende livsstil;
 6. overførte operasjoner;
 7. traumer;
 8. hormonelle feil, etc.

symptomatologi

Både trombose og vena cava syndrom er relaterte sykdommer og har derfor lignende manifestasjoner.

Pasienter som har problemer med blodårene, opplever vanligvis følgende symptomer:

 • hevelse, økning i årer på kroppen;
 • økt hevelse;
 • blåser av huden;
 • økte indre organer;
 • smertefulle opplevelser i hele kroppen;
 • endring i blodtrykk;
 • vedvarende hodepine;
 • svimmelhet;
 • kvelning, hoste, kortpustethet;
 • søvnløshet;
 • generell svakhet

Symptomene kan variere avhengig av hvilken av de hule venene som påvirkes - det øvre eller nedre. Med noen mistanke om trombose eller klemming av blodårer, må en person nødvendigvis vende seg til en vaskulær kirurg eller phlebologist.

behandling

Faren for trombose og klemming av karene er at både nedre og øvre vener strømmer inn i hjertet. Derfor kan en progressiv sykdom alltid påvirke tilstanden til hjertemuskelen og forårsake enda mer alvorlige patologier. Kun en spesialist bør behandle vaskulære sykdommer.

Legen kan foreskrive for sin pasient ulike grupper av legemidler:

 • spasmolytika;
 • anti-inflammatorisk;
 • antikoagulantia (for fortynning av blod);
 • venotonikk (for å opprettholde blodkar i en tone);
 • vitaminkomplekser.

I særlig alvorlige tilfeller utfører legene operasjoner for å fjerne blodpropper og normalisere blodsirkulasjonen. Slike kirurgiske inngrep bidrar til å eliminere trombose og normalisere patologisk endrede årer.

Som konklusjon

Den nedre og øvre hule venene er et av de viktigste karene i sirkulasjonssystemet. Fra deres tilstand avhenger ikke bare selve sirkulasjonen, men også de indre organers arbeid, inkl. hjerte, lever, lunger, mage, etc. Det er derfor hver person trenger å overvåke helsen og forhindre forekomst av vaskulære patologier.

Senere vena cava strømmer inn i

Parietal tilstrømning av den dårligere vena cava er parret nedre membranårer (vf. phrenicae inferiores), som ligger ved siden av de samme arteriene, og lumbal vener (vv. lumbaler), som i mengden 4-5 er tilstøtende til lumbale arterier. Lumbar vene blod blir trukket fra en sidevegg av magen, fra hud og muskler av lumbalregionen, den indre og ytre virveldyr plexus, og anastomose med den oppadstigende lumbale vene sidene.

Viscerale bifloder av den nedre vena cava er parret eggstokk (eggstokk), nyrene, binyrene. Egg (eggstokk) venen (v. testicularis, s. ovarica), sammenkoblet, er festet til en enkeltkalt arterie. Den testiske venen begynner på baksiden av testiklen, fletter testikelen, danner den såkalte pampiniform plexus (plexus pampiniformis), som

Fig. 425. Overfladiske vener i overkroppen. Forfra.

1 - mediale subkutane Wien hender 2 - median Wien albue-3 - Wien mediale underarm 4 - palmar venøse børste nettet 5 - palmar digital vene, 6 - side subkutane Wien hender.

Fig. 426. Vene på skulderen og axillærvenen. Forfra. Store og små pectorale muskler og fascia av skulderen fjernes.

1 - aksillær Wien, 2 - aksillær arterie, 3 - subscapular Wien, 4 - Wien, konvolutt finnen 5 - grudospinnaya Wien, 6 - latissimus dorsi, 7 - den øvre og ulnar sikkerhet arterie Wien, 8 - brakialarterien, 9 - mediale subkutan Wien rekker 10 - skulder vene 11 - median Wien albuen 12 - median Wien underarm 13 - lateral subkutan Wien rekker 14 - biceps brachii, 15 - store brystmuskel 16 - mindre pectoralis muskel 17 - deltoid muskel.

Fig. 427. Nedre vena cava og dens sidestykker. Forfra. Organene i bukhulen og bekkenet er delvis fjernet.

1 - leverblodårer, 2 - venstre nedre diafragma vene, 3 - spiserør, 4 - venstre gastrisk arterie, 5 - øvre venstre adrenal årer 6 - membran 7 - venstre adrenal kjertel, 8 - den nedre venstre phrenic arterie NJ, 9 - celiac fat, 10 - miltarterien, 11 - den store mesenteriske arterie, 12 - venstre nyrearterien, 13 - venstre nyre- Wien, 14 - venstre nyre, 15 - ureter, 16 - venstre testieular Wien, 17 - kvadratfot lumborum, 18 - stor lumbale muskel, 19 - venstre vanlig iliac arterie, 20 - indre iliac arterie, 21 - ekstern iliac arterie, 2 2 - ytre iliac Wien, 23 - lår- Wien, 24 - innvendig iliaca Wien, 25 - rektum, 26 - blære 27 - sakrale veneplexus 28 - den nedre epigastriske arterie og Wien, 29 - dyp arterie og Wien, konvolutter iliaca ben, 30 - den midlere arterie sacralis media, 31 - en median sakrale Wien, 32 - venstre felles bekkenarterie Wien, 33 - abdominale aorta, 34 - den nedre vena Wien, 35 - høyre testieular (ovarie) Wien, 36 - lumbale arterier og vener 37 - høyre renalvein, 38 - inferior vena cava, 39 - høyre adrenalven, 40 - høyre nedre membran hematologiske vener.

er en del av spermatisk ledning og strømmer til høyre - inn i den nedre vena cava, til venstre - inn i renalvenen. Eggstokkene begynner fra eggstokkens portene og går inn i den nedre hule venen på høyre side og inn i venstre renalve på venstre side. I bukhulen strømmer små blodårer i testikkelen (eggstokken). Nyrevein (v. renalis), et par, går fra nyrenes port. Den rette adrenalvenen (v. Suprarenalis) strømmer inn i den nedre vena cava, den venstre adrenalvenen - inn i renalvenen. De grunne overfladiske adrenalårene strømmer inn i de nedre diafragmatiske, nyrene, og innløp av portalvenen. Leverveier (vv. hepaticae) i mengden 2-3 faller inn i den nedre vena cava på nivået av sporet av leverenes dårligere vena cava.

Leverens leverveve (V. Porta), som er dannet av øvre og nedre mesenteriske vene og miltvenen fra, samles blod fra uparede fordøyelsesorganer i bukhulen og milt (fig. 428), med unntak av leveren. Ved porten gate Wien leveren går dypt i leverligament, nær felles gallegang og leverpulsåren riktig. I leveren er portalvenen delt inn i høyre og venstre grener, deretter til segmentale årer og grener med mindre diameter. Fra hver av leveren lobule befinner sublobular vener som fusjonerer og danner en stor vene, og til slutt dannes to eller tre lever vener tømmes i den nedre vena cava. I portalvenen går du inn i mage-, gall- og peripumpårene. Høyre og venstre mageår (vv. gastricae dextra og sinistra) passerer langs den lille krumningen i magen, gallekanal (v. cystica) trekker blod fra galleblærens vegger. Peri-okulære vener (vv. paraumbilicales) begynner i den nær-papulære regionen, gå sammen med det sirkulære legamentet i leveren, strømme inn i portalvenen foran leverportene.

Øvre mesenterisk ven (V. mesenteriale hove overlegen), som grenser til homonymous arterie, blod ble samlet fra tynntarmen, cecum og vedlegg at den stigende og tverrgående kolon tarmer, mage, fra den større omentum og bukspyttkjertel. Den overlegne mesenteric vene flyt og 16-20 jejunal podvzdoshnokishechnyh årer podvzdoshnoobodochnokishechnaya Wien, rett og midtre colonic vene ved siden av selvtitulerte arteriene. Den overlegne mesenteric vene strømme inn i øvre og nedre bukspyttkjertel-duodenal vene bukspyttkjertelen vene og høyre fordøyelseskjertelen Wien, dannet fra venene i magen og omentum.

Miltåre (v. lienalis, S. splenica) påtar seg korte mage- og bukspyttkjertelår, venstre gastro-omentale venen. Nedre mesenterisk ven (v. mesenteri inferior) vises i den venstre iliac regionen fra den overordnede rektale venen og sigmoidoviscerale årer.

Les Mer Om Fartøyene