Dårlig blodpropp

Blodstimulering er en svært kompleks enzymatisk katalyse, hvorav det viktigste permanente elementet er alltid et fargeløst protein (fibrinogen). Det tjener til å danne blodpropper i blodkarene, som igjen er nødvendige for å stoppe blødningen. Normen er viskositeten av blod nær viskositeten av destillert vann (nevner, 4,3-5,45; kvinner 3.9-4.9) og en viskositet lavere enn normalt indikerer at legeme av dårlig koagulasjon. Det er takket være flytende tilstand at alt vev leveres med næringsstoffer, oksygen, mikroelementer etc. Selv den minste skade på beholderveggene fra å komme inn i blodbanen finner sted av vevtromboplastin (protein-lipidkompleks) som starter mekanismen av blodkoagulasjonen.

Årsaker til redusert koagulasjon

Hovedårsakene til redusert koagulabilitet er:

 1. ulike leversykdommer som fører til en reduksjon i blodproppens hastighet og bremsing av syntesen av prosesser
 2. langvarig bruk av medisinske stoffer i acetylsalisylsyre gruppen, oppløsning av trombi og blodfortynning
 3. akutt blodtap, selv raskt etterfylt
 4. mangel på kalsium
 5. arvelig trombocytopati
 6. hemofili
 7. urtikaria, eller anafylaktisk sjokk, det vil si aktive former for en allergisk reaksjon ledsaget av en signifikant utløsning i blodkarene av histaminer som fortynner blodet
 8. ondartede svulster, på grunn av hvilke kroppen mister sin evne til å korrekt syntetisere erytrocytter, blodplater og leukocytter
 9. innføring av infusjon eller injeksjon i stoffet av en stor dose av legemiddel heparin
 10. for tidlig avlivning
 11. mangel i kroppen av kalsium
 12. emboli med fostervann

Symptomer på nedsatt koagulasjon

Leger etablerte nøyaktig tegnene, som vitner om tilstedeværelsen av problemer i pasienten med koagulerbarhet av blod. De er:

 • urimelig overdreven blødning av noen, selv små sår
 • raskt som vises på kroppen blåmerker og blåmerker, som noen ganger ledsages av neseblødning
 • blødende tannkjøtt
 • med noen blødning alvorlig problemer med å stoppe blod

Til de synlige tegn på lavt blodpropp kan også tilskrives forekomsten av små hematomer i steder med mindre blåmerker. Hvis dette alltid har skjedd, er årsaken mest sannsynlig Willebrands sykdom.

Definisjon av sykdom

Legen vil være i stand til å sette inn nøyaktig diagnose og foreskrive riktig medisinsk behandling til pasienten bare etter å ha passert den aktuelle laboratorium analizov.Kak Typisk dette er utdelt koagulering, og tromboelastrogramma trombotesta, men i mange tilfeller er tilstrekkelig til å bestemme koagulering.

Behandling av sykdommen

Sykdommen er ikke blant uhelbredelig, men behandlingsprosessen er ganske lang, fordi det er nødvendig å øke antallet koagulasjonsfaktorer ved hjelp av med.preparaty. Hvis sykdommen er medfødt, bør pasienten undersøkes med jevne mellomrom og ta foreskrevet medisiner gjennom livet. Med en kraftig forverring av koagulabilitet på grunn av patologier, foreskrives pasienten å gjennomgå et behandlingsforløp etterfulgt av rehabilitering.

Terapeut foreskriver medisiner etter en hel medisinsk undersøkelse og basert på årsakene til sykdommen:

 1. For å stoppe blødning bruk spesielt oppnådd fra donorplasma koagulantene, honning. preparater (motkan, aminokaprosyre og aminometylbenzoesyre)
 2. medisiner som inneholder vitamin K og kalsium
 3. Med Villenbrands sykdom og hemofili administreres pasienten intravenøst ​​kryoprecipitat

Folkemidlene

I tillegg til medisinsk behandling kan du øke hastigheten på blodproppene ved ganske enkelt å endre kostholdet ditt, legge til produkter beriket med Vikasol, kalsium, folsyre og aminosyrer. Disse inkluderer: noen melkeprodukter (ost, yoghurt, ost, etc.), fisk, kjøtt, bladrike grønnsaker (brønnkarse, spinat, kål, vårløk fjær).

Som et forebyggende behandling anbefales å regelmessig drikker avkok av brennesle, til blader av solbær og jordbær likør med hvite sopp eller Galega narkotika, spise frukten av berberis og chokeberry.

Hvorfor det er en dårlig koagulerbarhet av blod, og hva du skal gjøre

Blod - den viktigste delen av menneskekroppen, fordi den inneholder stoffer som er viktige for alle organer og vev uten unntak. Avvik fra normen av tilstanden eller sammensetningen av blodet forårsaker forstyrrelse av mange funksjoner og fører til sykdommer. Hva er farlig, er dårlig blodkoagulabilitet, hva er navnet på sykdommen forbundet med det, og hva som kan gjøres for å normalisere tilstanden? Spørsmål som er bedre å vite svar på forhånd for ikke å gå seg vill i en krisesituasjon.

Dårlig blodpropp blir kalt en sykdom

Dårlig blodpropp, samt dens fortykkelse er ikke en sykdom, det er en manifestasjon av sykdommer og tilstander som bestemmer en reduksjon i blodkoncentrasjonen av koagulasjonsfaktorer. Sykdommer er ofte arvelige.

 1. Hemofili. Genetisk bestemt sykdom. Det er to typer - når det ikke er noe protein i blodet som er ansvarlig for blodkarakterisering eller når det er mangel på Kristmas plasma.
 2. Von Willebrands sykdom. Arvelig i de fleste tilfeller, en mangel i blodet hos pasienter med en bestemt faktor av von Willebrand. Som et resultat er det ingen dannelse av blodpropp, da blodplater ikke holder seg til veggene til den skadede beholderen, oppstår ikke aggregering av blodplater. Reduksjon i blodet av von Willebrand-faktor forekommer også som følge av flere blodtransfusjoner, med aortastenosose, reumatoid artritt.

Dette er to sykdommer, hvor hoved manifestasjonen er økt blødning. Du kan også legge merke til betingelsene forbundet med antall blodceller som deltar i dannelsen av blodpropp - en trombose på stedet for skade på karet eller fibrinfilamenter som fikser det:

Årsaker til dårlig blodpropp

Reduksjon i koagulasjonskapasiteten til blod oppstår ved slike faktorer:

 • leversykdommer, som er ansvarlig for utviklingen av de fleste koagulasjonsfaktorer:
  • onkologisk - karsinom, metastase i leveren,
  • infeksiøs - hepatitt,
  • reduserer mengden av fungerende levervev - skrumplever;
 • forgiftning, langvarig bruk av antibiotika, antikoagulantia;
 • kalsiummangel involvert i dannelsen av en trombus, er dets deltakelse nødvendig for å danne trombin og fibrin;
 • mangel på vitamin K - dannelsen av mange koagulasjonsfaktorer oppstår med den obligatoriske forekomsten av vitamin K.
 • noen former for anemi, rikelig blodtap - tap av et stort antall røde blodlegemer stimulerer benmarget til økt produksjon, til skade for dannelsen av blodplater; med rask blodtap har kroppen ikke tid til å fylle antall blodplater;
 • leukemi - det er et brudd på trombocytdannelse.

Symptomer på lavt blodpropp

Hoved manifestasjonen er økt blødning og manglende evne til å stoppe blodet ved vanlige metoder.

Også pasienter opplever hyppig spontan blødning, fra de minste blåmerker, store blåmerker og blåmerker, svakhet og svimmelhet observeres.

Dårlig blodpropp: hva skal jeg gjøre

Hvis symptomer på lavt blodkoagulerbarhet ses, bør du besøke en hematolog og gjennomgå en grundig undersøkelse for å fastslå årsaken til patologien.

Den viktigste metoden som lar deg overvåke blodtilstanden - biokjemisk analyse - koagulogram. Alle medisinske tiltak utføres med jevne mellomrom testing.

Behandling av overdreven blodtynning bør utføres nødvendigvis under tilsyn av en lege, for ikke å overføre patologien til motsatt tilstand og ikke da kjempe med økt trombose.

Fra medisiner bruker vanligvis:

 • K-vitamin i form av injeksjoner;
 • aminokapronsyre og andre midler som hemmer oppløsningen av fibrin;
 • koagulanter av direkte og indirekte virkning;
 • legemidler som stimulerer produksjon av blodplater - oprelvekin, hydroxyurea.

En god effekt er en transfusjon av blodplasma som inneholder koagulasjonsfaktorer.

Ved behandling av lavt blod koagulerbarhet er næring av stor betydning. anbefales

 • økt innhold i kostholdet av matvarer som inneholder vitamin K: berik dietten med bokhvete, bananer, mango, reddik, mulberry, rød pepper, belgfrukter, valnøtter;
 • begrensning eller utelukkelse av drikkevarer med koffein;
 • nettle, yarrow, avkok av valnøtt skall - folkemedisiner effektive med blødning.

Dårlig blodpropp under graviditet

Under graviditeten opplever en kvinnes kropp betydelige belastninger, så det kan være forhold som bidrar til å redusere blodkoagulasjon. Ofte skjer dette i tilfelle av

 • en overbelastning av immunsystemet;
 • virussykdommer;
 • bruk av medisiner, tillatte antibiotika;
 • beriberi;
 • økt innhold av vitamin C i mat.

Redusert blodpropp kan forårsake alvorlige komplikasjoner - postpartum blødning, tidlig opphør av graviditet.

For å forhindre utvikling av patologi,

 • helt gi opp røyking (og passiv også);
 • å fullt ut spise, for å fylle mangelen på vitaminer;
 • å etablere en drikkegruppe uten å bruke overflødig væske.

Tilstedeværelsen av dårlig blodkoagulasjon er en anledning til å være oppmerksom på kroppens velvære, å utføre de nødvendige tiltak for sanitet, å innføre restriksjoner i vanlig livsstil. Da vil denne sykdommen være under pålitelig kontroll og kan ikke forårsake mye skade.

Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter. Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

Under babyens svangerskap gjennomgår en kvinnes kropp enorme endringer, så han må tilpasse seg nye forhold. Endringer forekommer i mange systemer. Dette fører ofte til funksjonsfeil, inkludert i sirkulasjonssystemet. Blant hovedårsakene til dårlig blodpropp under graviditeten er:

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Ved alvorlige åpne sår vil det være vanskelig nok å stoppe blødning. Overdreven blodtap vil føre til forstyrrelse i arbeidet i alle indre organer. Hvis en person ikke mottar hjelp til tid og ikke mottar blodtransfusjon, vil han dø.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Alt om dårlig blodkoagulasjon

Blodens evne til å koagulere er den viktigste eiendommen, som forhindrer risikoen for blodtap i tilfelle vaskulær skade. Den fysiologiske trombusen som tetter opp skadestedet, bidrar til å stoppe blødningen og blokkerer bakteriens penetrasjon fra utsiden. Dårlig koagulasjon av blod er en konsekvens av brudd på koagulasjonsprosessen på grunn av ulike patologier.

Hvilke verdier anses å senkes

Normalt går hemostase (prosessen med blodkoagulasjon) gjennom tre faser:

 • Primær spasme av blodkar.
 • Adhesjon og aggregering av blodplater, det vil si deres tilslutning til bindevev og dannelsen av en fysiologisk trombus.
 • Reduksjon av fysiologisk trombus og dens komprimering.
Alt dette skjer under påvirkning av lipoproteiner, blodplater og fibriner.

Redusert blodpropp er en konsekvens av mangelen på disse elementene.

Blodstrykkbarhet måles ved hjelp av en koaguleringsanalyse (Koagulasjon). Han undersøker flere indikatorer som er oppført i tabellen:

sluttid er 3-5 minutter

nyfødte 1,2-2,9 g / l

Hvis verdiene til indikatorene er lavere, er dette en dårlig koagulasjon av blodet.

Hos kvinner kan indikatorene variere avhengig av syklusens dag.

Se en video om dette emnet

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

årsaker

Prosessen med hemostase godt studert, i medisin er det klare årsaker til blodets dårlige koagulerbarhet.

Årsakene til redusert blodpropp kan deles inn i fysiologisk og patologisk.

Fysiologiske årsaker er de naturlige faktorer, provoserende midlertidig skade på hemostasen.

Når faktorene elimineres, kommer indikatorene tilbake til normal.

Naturlige årsaker til dårlig blodpropp:

 • Periode før menstruasjon i en kvinne. Dette er et midlertidig fenomen som bidrar til frigjøring av endometrium og utgang fra livmoren. Etter månedlig blødning normaliseres.
 • Langvarig bruk av enkelte stoffer: antikoagulantia, aspirin, antibiotika.
 • Skade på fartøy, hvor det som følge av alvorlig blødning mister kroppen mye blodplater.
 • Graviditet. I løpet av denne perioden gjenoppretter kvinnen immunforsvaret, noe som resulterer i dårlig blodpropp.

De patologiske årsakene til blodkoagulasjon inkluderer forskjellige alvorlige sykdommer. Hos voksne er det:

 • Arvelig patologi, hvor syntesen av fibrinogen er forstyrret.
 • Arvelig trombocytopati (nedsatt trombocytfunksjon).
 • Autoimmune sykdommer (vaskulitt, lupus).
 • Trombocytopeni (mangel på blodplater).
 • Leverpatologi (hepatitt). I disse tilfellene produserer leveren mindre fibrinogen og protrombin.
 • Hemofili. Dette er en arvelig blodsykdom, preget av et inkonsekvens syndrom.
 • Maligne blodsykdommer (leukemi).
 • Hemolytisk anemi. Samtidig reduseres handlingsperioden for erytrocytter betydelig, slik at beinmargen produserer dem i økt mengde, til skade for syntesen av blodplater.
 • Mangel på vitamin K, der det er en reduksjon i produksjonen av protrombin. Dette skjer med sykdommer i leveren og bukspyttkjertelen, alkoholisme.
 • Von Willebrands sykdom.
 • Langvarig eksponering for stråling eller skadelige kjemikalier.
Dårlig blodpropp kan forekomme hos barn i tidlig alder.

Årsakene til denne patologien i et barn er:

 • Hemofili.
 • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet (hjertesykdom).
 • Autoimmune sykdommer.
 • Blodtransfusjoner.

Hvordan er det manifestert?

Ved første fase er det tegn på koagulasjonsforstyrrelse ikke veldig merkbar. Noen ganger merker en person at riper hans heler i lang tid, eller det er en dråpe blod når han børster tennene sine. Det er sant at svært få mennesker tar hensyn til dette.

Etter hvert som patologien utvikler seg, er det andre tegn.

Symptomer på dårlig blodpropp er:

 • Hyppig blødning fra nesen.
 • Dårlig helbredelse av sår og slitasje.
 • Hematomer på huden som oppstår ved den minste fysiske effekten.
 • Kvinner - økt menstruell blødning.
 • Utseendet til bloddråper i avføringen.
Utseendet til ett eller flere symptomer er påskudd for lege for en grundig undersøkelse.

Farer og konsekvenser

I mangel av rettidig diagnose og behandling kan dårlig blodpropp føre til alvorlige konsekvenser og til og med til døden.

Konsekvensene er:

 • intern blødning;
 • blødning i hjernen;
 • hos gravide kvinner - løsrivelse av morkaken, blødning under arbeid, et brudd på fostrets utvikling;
 • utviklingen av anemi
 • død fra blødning.

Hvordan øke blodproppene

Hvordan øke blodpropp? Behandling av patologi er:

 • Medisinske terapi.
 • Juster strømforsyningen.
 • Bruk av folkemidlene.

Narkotikabehandling

Medisinsk behandling innebærer følgende grupper av legemidler:

 • Injeksjon av vitamin K.
 • Legemidler som øker blodkoagulabiliteten.
 • Legemidler som forhindrer ødeleggelse av fibrin.
 • Midler, normaliserer syntesen av blodplater.

Viktige medisiner, som foreskrives for pasienter:

Transfusjon av plasma

Plasma er den flytende delen av blodet.

Den viktigste funksjonen er hemostase. Med en reduksjon i blodproppene, blir donorplasma transfisert.

For å oppnå maksimal terapeutisk effekt, brukes plasmotransfusjon i kombinasjon med administrering av koagulanter til pasienten.

Vanligvis brukes et frosset plasma.

De viktigste bivirkningene ved denne metoden er:

 • en immunologisk reaksjon som oppstår fra tilstedeværelsen av antistoffer i pasientens blod;
 • allergiske reaksjoner opp til anafylaksi;
 • Sannsynligheten for infeksjon fra blodgiverens blod.

Folkemetoder

For å øke koagulabiliteten av blod som brukes, betyr det tradisjonell medisin. For å gjøre dette, bruk forskjellige urtedekk.

De mest populære folkoppskrifter:

 • Avkjøling av nettle. 2 ss tørket urter brygget 300 ml kokende vann, insister og ta 40 ml tre ganger daglig før måltider.
 • Avkjøling av gress. 30 gram urter dampes i 500 ml kokende vann, douses i et vannbad i 20 minutter, filtreres. Drikk 100 ml etter måltider flere ganger om dagen.
 • Vanninfusjon av valnøttskall. 100 gram eggeskall oppvarmes i 500 ml vann. Ta 30 ml 4 ganger om dagen.
Bruken av all tradisjonell medisin bør samordnes med spesialister.

Strømjustering

For å normalisere hemostasen er dietten svært viktig. Menyen skal inkludere matvarer som inneholder vitamin K og kalsium. Disse mikroelementene bidrar til å øke blodkoagulasjonen.

Produkter som øker koagulering:

 • Friske greener, spesielt spinat og grønn salat.
 • Oljefisk: makrell, ørret. Lever av torsk.
 • Friske grønnsaker: alle slags kål, gulrøtter, tomater, agurker.
 • Frukt: bananer, epler.
 • Rød bær: jordbær, bringebær, kbærbær.
 • Bønner, nøtter.
 • Grech.
 • Rødt kjøtt: svinekjøtt, lam, svinelever.
 • Meieriprodukter: ost, cottage cheese.
Det er nødvendig å eliminere bruken av alkohol helt, siden den negativt påvirker blodets koagulerbarhet.

Det er også nødvendig å forlate hermetikk, halvfabrikata, pølser og kutte søtsaker og bakverk.

Eksempelmeny for dagen:

 • Frokost: banan, cottage cheese, juice.
 • Lunsj: grønn salat, kokt egg, te.
 • Lunsj: Borsch, fisk med ris, greener.
 • Middag: biff kjøtt, bokhvete, juice.
 • Om natten: frukt.

Også i løpet av dagen skal drikke ca 1,5 liter rent drikkevann.

Det må brukes ofte i små porsjoner.

forebygging

Dårlig blodkoagulasjon er en farlig tilstand som truer pasientens liv direkte. For å forhindre denne patologien er det nødvendig å utelukke bruk av narkotika som bidrar til brudd på hemostase. Hvis årsaken ligger i en alvorlig sykdom, blir slike pasienter tvunget til å ta livslang medisiner som opprettholder et normalt nivå av koagulasjon.

I tilfelle hvor pasienten har hemofili eller trombocytopeni, som ikke kan helbredes, bør han unngå situasjoner som bidrar til blødning: fall, skader, brannskader.

Av stor betydning er riktig ernæring og inntak av vitaminer, spesielt vitamin K.

Dårlig koagulasjon av blod - hva er det?

En av de viktigste egenskapene til blodet som naturen har gitt oss i utviklingsprosessen, er dens koagulabilitet eller hemostase. Hvis det ikke var et slikt godt etablert system i menneskekroppen, kan det være dødelig for ham å kutte eller slå. Før vi forteller hva som er dårlig koagulasjon, la oss prøve å forklare hvordan denne mekanismen fungerer. Ved den minste skade kommer blodkroppene inn i slaget - blodplater som tetter den skadede beholderen og beskytter den mot ytre påvirkninger, mens det koagulerte blod utfører helingsprosessen.

Redusert koagulabilitet

Dårlig blodpropp er en ganske vanlig lidelse. Hvis den normale koaguleringstiden er 8 minutter, er en 9-minutters koagulasjon allerede indikativ på forekomsten av denne farlige sykdommen. Årsakene kan være som følger:

- et brudd på immunforsvaret;

- økt produksjon av antikoagulantia (antikoagulasjon - det motsatte av koagulasjonsprosessen);

- forstyrrelser i syntese av fibrinogen, protrombin og andre blodfaktorer;

- smittsomme sykdommer, leversykdom.

Eksperter bemerker at brudd i blodsammensetningen kan forekomme hos kvinner etter første graviditet. Vanlige årsaker kan også være: dårlig arvelighet, hyppige nerveforstyrrelser, diabetes, fedme, dårlig og feil ernæring (mangel på vitamin K) og stress. Hvis en person har en neseblod fra tid til annen, lider han av blødende tannkjøtt, blåmerker går ikke bort i lang tid, og kuttene heler ikke, årsakene til dette er dårlig blodkoagulasjon. Med disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte en spesialist. Men dette er neppe det verste. Alvorlig forstyrrelse av blodproppene observeres med en slik arvelig sykdom som hemofili. Dette fører til en økning i tiden for blødning, noe som resulterer i et stort blodtap, problemer med leddene og med hele organismen.

Høy blodkoagulasjon

Kan føre til blokkering av blodårer, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hva er årsaken til tett blod? Årsakene til problemer med sirkulasjonssystemet er ofte like. Slike sykdommer er mulig på grunn av utilstrekkelig inntak av væske eller omvendt drikker for lite vann, mangel på vitamin C, sink, dårlig økologi og også fra overflødig av sukker, salt, kjøtt og røkt produkter i kosten. Et slikt brudd på blodpropp har negativ effekt på neglens tilstand (sprøtt), hår (tap). Disse menneskene har kronisk tretthet, hukommelsessvikt, depresjon.

behandling

Folk som har dårlig blodpropp kan ty til folkemedisin. Dette og forskjellige kjøttpudder for rensing, mat etter blodgruppe og så videre. Men ikke alltid "bestemors" metoder gir det ønskede resultatet, ofte kan situasjonen forverres, særlig med en så alvorlig sykdom. Det er bedre å gå gjennom undersøkelsen med en lege, ta de nødvendige tester og starte behandlingen. Dårlig blodpropp er et problem som i de fleste tilfeller kan løses. Det viktigste er ikke å nøle med dette spørsmålet og ta vare på helsen din.

Redusert blodpropp

Redusering av blodkarakteristikken har alltid en viss trussel mot menneskelivet. Denne indikatoren er spesielt viktig for gravide på et senere tidspunkt og for de som forbereder en planlagt operasjon. Det bør bemerkes at reduksjonen i koagulerbarhet eller flytning av kuttet observeres noe mindre hyppig enn høy viskositet.

Årsaker til redusert koagulasjon

Kanskje er alle fra skolens benk kjent med en slik arvelig sykdom som hemofili. Det er relatert til avvikene i genomområdet, som er ansvarlig for produksjonen av protrombin. Hemofili er som regel sterkt forbundet med recessive gener, og bare menn kan være syke. Likevel oppstår også en reduksjon i blodpropp hos mennesker uten genoomabnormaliteter. I dette tilfellet bør årsakene søges i to retninger - syntesen av protrombin og fibrinogen, samt utviklingen av forbindelser som fortynner blodet.

 • Leversykdommer Prothrombin og fibrinogenproteiner, som er en av de viktigste faktorene ved blodkoagulasjon, dannes i leveren, slik at enhver patologi i dette orgelet fører til en reduksjon i prosessens intensitet og en reduksjon av blodproppens hastighet.
 • Hemolytisk anemi, som er basert på ødeleggelse av blodårene direkte, på grunn av behovet for å kompensere for mangelen på oksygen i blodet, begynner benmargen til kraftig produsere umodne former for røde blodceller, "glemme" om blodplater.
 • Anafylaktisk sjokk og urtikaria er intense former for allergi, der det er en signifikant utgivelse av histaminer i blodet, noe som øker permeabiliteten til veggene i blodkar og fortynnet blod.
 • Leukemi, hvor det hemopoietiske vevet påvirkes av en ondartet tumor og mister sin evne til normal syntese av hovedelementene i blodet - erytrocytter, blodplater, leukocytter.
 • Mangel på kalsium. Mikroelementet av kalsium, sammen med vitamin K, protrombin og fibrinogen, er en av hovedfaktorene for blodkoagulasjon. Dens mangel forårsaker ikke bare en reduksjon i koagulabilitet, men også en rekke andre prosesser, fra hjertearytmi til sprø bein.
 • Mangel på vitamin K i kostholdet.
 • Innføring av en stor dose heparin
 • Langvarig bruk og overdreven avhengighet av acetylsalisylsyre (aspirin), som fortynner blod og oppløser trombi.

behandling

Hvis det er noen patologi, noe som resulterte i en reduksjon i graden av blodpropp, vil grunnlaget for behandlingen være å eliminere denne sykdommen. Når leukemi er en benmargstransplantasjon, kjemoterapi og stråling, i leversykdommer - beskyttelsesbehandling. Kort sagt, hvis den underliggende sykdommen elimineres, vil dens konsekvens bli eliminert.

Generelt kan øke hastigheten for blodpropp oppnås ved å anrike diettfaktorer er direkte involvert i denne prosess - kalsium vikasolom, folinsyre, essensielle aminosyrer. Den maksimale mengden kalsium kroppen mottar fra meieriprodukter og fisk, spesielt rekordholdere i dette området, er kornost og cheddarost.

K-vitamin og folsyre er rikelig i alle løvrike grønnsaker - vannkryss, hvitkål, spinat og løkfjær. Irreplaceable aminosyrer bør finnes i kjøtt, egg og fisk.

Tradisjonell medisin anbefaler også, som en behandling, å regelmessig ta fruktene av aronia og barbær, avkok av nesel, blader av jordbær og solbær.

Vet ikke hvordan du skal hente en klinikk eller lege til rimelige priser? Et enkelt opptakssenter er på telefon +7 (499) 519-32-84.

Hvorfor har blodet dårlig koagulasjon?

Dårlig blodpropp, mulige årsaker

Det skal bemerkes at dannelsen av trombus (fysiologisk hemostase) er en kjede av suksessive prosesser. I implementeringen av mekanismen for blodpropp involvert mer enn et dusin forskjellige proteiner, mikroelementer og celler. Hvis en av faktorene ikke er tilstrekkelig, blir hele prosessen med bloddannelse forstyrret. Redusert blodpropp betyr at i mekanismen for trombusdannelse er en av komponentene fraværende eller ikke fungerer ordentlig.

Den normale prosessen med dannelse av blodpropp i karene styres av endokrine og nervesystem, så vel som ved blodsystemet. De fleste koagulasjonsfaktorer dannes i leverenes og miltens celler, og derfor er hovedårsakene til å redusere koagulasjon sykdommer eller patologiske forhold fra de nervøse og endokrine systemene, leveren eller blodsystemet.

 1. Sykdommer i leveren parenchyma. Som allerede nevnt, dannes de fleste koagulasjonsfaktorene i leverceller (fibrinogen, protrombin, Hageman-faktor og andre). Når arbeidet til disse cellene forstyrres (spesielt med hepatitt), blir disse faktorene produsert i mindre mengder, prosessen med blodpropping bremser ned.
 2. Utilstrekkelig mengde kalsium i blodet. Kalsiumioner utfører en betydelig del av arbeidet i prosessen med dannelse av trombus. De er involvert i initiering av trombusdannelse, ved omdannelse av protrombin til trombin og fibrinogen til fibrin. På grunn av dette sporelementet, er heparin inaktivert, som forhindrer dannelse av trombber, og trombusoppløsningsprosessen hemmes.
 3. Hemolytisk anemi, hvor masseødeleggelse av røde blodlegemer (erytrocytter) oppstår. Benmargen mottar informasjon om at blodet mangler røde blodlegemer, og kroppen lider av mangel på oksygen. Den intensive dannelsen av unge erytrocytter begynner, og blodplater blir produsert i stadig mindre og mindre mengder, som senere fører til en reduksjon i koagulasjonen.
 4. Maligne blodsykdommer (leukemi), hvor mekanismen for dannelse av blodceller, inkludert blodplater, forstyrres.
 5. Skader på store fartøy, som fører til betydelig blodtap. Sammen med blodet mister kroppen et stort antall blodplater som er nødvendige for dannelsen av en koagulasjon, samt koagulasjonsfaktorer. Organismen klarte ikke å kompensere for tapene, og prosessen med koagulering er vanskelig.

 • Medfødt og oppkjøpt trombocytopeni (reduksjon i antall blodplater i blodet) og trombocytopati (med et normalt antall blodplater som deres funksjoner brytes).
 • Arvelig svikt av ulike koagulasjonsfaktorer, inkludert vitamin K.
 • Overdosering eller misbruk av antikoagulantia - legemidler som forstyrrer blodkoagulasjon og blodfortynning.
 • Sykdommer i vaskulærvegg (vasculitt) av en smittsom eller autoimmun natur.
 • Hva er navnet på analysen som gjenspeiler blodets koagulerbarhet?

  Biokjemisk blodprøve, ifølge hvilken du kan bedømme effekten av blodkoagulasjonssystemet, kalles et koagulogram. Det viser koagulasjonstid og nivået på visse koagulasjonsfaktorer. Hvis det er behov for å bestemme nivået av kalsium i blodet, vitamin K eller en av koagulasjonsfaktorene - for dette formål er det spesielle tester.

  Symptomer på lavt blodpropp

  • Utslett på huden. Avhengig av årsaken til dårlig koagulasjon, kan det oppstå små pekeblødninger (petechiae) og omfattende hematomer på huden.
  • Nasal blødning.
  • Blødninger i slimhinnene i munnen, nesen, tarmene. Det sistnevnte alternativet kan føre til utseende av en blanding av blod i avføringen.
  • Blødninger i hjernen. Oppstå med skjørhet av blodkar og lav koagulerbarhet av blod.
  • Med et traumer, et kutt, et blåmerke, stopper blodet ikke lenge.
  • Blødninger i ledd, muskler og indre organer kan observeres med arvelig hemofili. Bruising (blåmerker) kan dannes selv med mindre mekanisk skade.

  Behandling av årsakene som førte til en reduksjon i blodproppkapasiteten

  1. Legemidler som hemmer (hemmer) prosessen med fibrinolyse (fibrin ødeleggelse). Disse inkluderer aminokapronsyre og Kontrik.
  2. Koagulanter er stoffer som akselererer dannelsen av blodpropper. De er delt inn i to store grupper - direkte og indirekte handling. Direkte inkluderer fibrinogen, trombin og hemostatisk svamp. Indirekte - dette er vitamin K (eller Vikasol).
  3. Plasma av donorblod helles til pasienten som et middel som inneholder naturlige faktorer for blodkoagulasjon.

  Medisinsk behandling av lav koagulerbarhet er en ambulanse til kroppen. Avhengig av årsaken til dårlig koagulasjon, kan en bruk av visse medisiner (f.eks. Hemofili) og en diett beriket med vitaminer og kalsium foreskrives til pasienten. I alle fall er behandlingen av en slik patologi som en redusert koagulasjonskapasitet i blod et kompleks av tiltak.

  Årsaker til dårlig blodpropp og måter å reparere brudd på

  Blod er en unik biologisk væske. Den består av plasma, hvite og røde blodlegemer, som hver utfører ulike funksjoner som er nødvendige for å opprettholde menneskeliv og helse. Evnen til å koagulere, gi hemostase - en av dens viktige egenskaper.

  Det er en rekke sykdommer når pasienten utvikler en patologi - dårlig koagulerbarhet av blod, hvis årsaker er bestemt i medisinske institusjoner etter å ha utført diagnostiske prosedyrer. Hvorfor er denne tilstanden farlig? Enn det kan true? Hvordan forbedre og normalisere blodpropp?

  Genetisk faktor

  Mangelen på koagulasjon, dårlig koagulasjon, som motsatt prosess - hyperkoagulerbarhet, er ikke en uavhengig sykdom. Dette fenomenet betyr at en person utvikler en sykdom, en av manifestasjonene derav er endringen i antall og egenskaper blodceller - blodplater.

  Usammenhengen eller dårlig blodpropp kan være forbundet med arvelige (genetiske) sykdommer eller ervervet i løpet av livet. Dårlig eller lav koagulerbarhet av blodserum har ulike årsaker som krever forskjellige behandlinger. Alle brudd er notert ved koder D65-69 for ICD 10.

  Hemofili er en genetisk bestemt sykdom som utvikler seg på grunn av mangel i blodet av dets betydelige komponenter - et bestemt protein eller plasma som er ansvarlig for prosessen med å stoppe kroppsblødningen. En annen arvelig patologi kalles Willebrands sykdom. Pasienten danner ikke blodpropp på grunn av fraværet av en viktig komponent - en bestemt faktor for von Willebrand.

  Blødningsforstyrrelser i en voksen mann eller en gutt på grunn av hans hemofili provoserer utviklingen av samtidig sykdom - regelmessig blødning i indre organer og ledd, noe som kan forverre under patologiske prosesser.

  Årsaker til utilstrekkelig blodkoagulasjon, ikke relatert til genetikk

  Lav unormal koagulerbarhet av blodenzymer har årsaker som ikke er relatert til genetikk, som i de fleste tilfeller er herdbare. Leger identifiserer faktorer som kan redusere denne evnen:

  • leversykdom av en onkologisk, smittsom eller betennelsessykdom;
  • redusert immunforsvar av kroppen;
  • blodsykdommer, hvor det er en endring i kvantitativ dannelse av blodplater;
  • Langsiktig bruk av rusmidler fra grupper av antibiotika eller antikoagulantia;
  • mangel på kalsium, jern og vitamin K, som er involvert i mekanismen for blodpropper;
  • lever i områder med dårlige miljøforhold, arbeider med skadelige stoffer eller farlige arbeidsfaktorer;
  • Noen allergiske reaksjoner som kan oppstå hos pasienten.

  Hvilke tegn bidrar til å bestemme en patologisk tilstand?

  En tilstrekkelig grunn til raskt å søke medisinsk hjelp er påvisning av slike tegn:

  • blødning av sterk, langvarig natur som oppstår når et blodår er skadet litt;
  • Causeless utseende av blåmerker på kroppen;
  • Vanlige neseblod som er vanskelig å stoppe
  • blødning når du børster tenner;
  • økning i volumet av menstruasjonsblod;
  • utseendet av livmorblodning, ikke forbundet med den månedlige syklusen;
  • utseendet av blod i avføringen - oppstår som følge av intestinal blødning.

  Bekreft at den lave koaguleringen hjelper testen, analysen sendes på tom mage, prøven tas fra fingeren.

  For hver pasient vil legen tildele utvidet diagnose som vil koble det eksisterende symptomet med en bestemt sykdom og foreskrive en behandling som kan redusere manifestasjoner eller eliminere alle tegn på farlig tilstand.

  Den enkleste måten å oppdage et brudd er å undersøke munnhulen etter hygieneprosedyrer

  Patologi i barndommen

  Dårlig koagulasjon av blod i et barn, som hos en voksen, kan være forbundet med arvelige faktorer eller ervervet på grunn av sykdommer. Hver nyfødt i de første timene i livet blir utsatt for en undersøkelse - han tar blod for å bestemme helseindikatorene, blant annet å studere sin evne til å koagulere.

  Barnet kan få patologiske forandringer, hvor den beskrevne indikatoren vil endres:

  • hjertesykdom og blodkar;
  • autoimmune sykdommer;
  • mangel på essensielle stoffer og vitaminer;
  • Konsekvenser av transfusjon av donorblod, utført under kirurgi eller etter vitale tegn.

  Dr. Komarovsky E.O. viet en hel leksjon til dette emnet, videoen derav lett kan bli funnet på hans offisielle ressurs.

  Donorblod kan forårsake en patologisk tilstand

  Hva er farlig patologi under graviditet?

  Dårlig blodpropp under graviditeten er en faktor med økt fare for en kvinne og et foster. Når du planlegger fødselen til et barn, må du gå til en konsultasjon og ta de nødvendige tester. I ventetiden endrer kvinnen raskt hormonell bakgrunn, det er en skarp korreksjon av blodet, immunsystemet.

  Hvis en kvinnes blodkapasitet for koagulasjon senkes, er komplikasjoner for fosteret og den gravide kvinnen selv mulig:

  • fare for abort
  • for tidlig levering av en for tidlig baby på grunn av placentaavvisning
  • postpartum blødning, stopp som bare hjelper kirurgisk behandlingsmetode.

  En gravid syke kvinne skal redusere bruken av vann, noe som kan fortynne blod og utvide blodårene.

  Koagulasjonsprøving hos raske, gravide kvinner utføres en gang i trimesteren

  Hvordan kan jeg øke lavt blodpropp?

  Utilstrekkelig evne til blodpropper kan heves. Den terapeutiske metoden med bruk av medisinsk behandling, et kompleks av vitaminer, mikroelementer, folkemidlene, endringer i livsstilen og ernæring av pasienten vil bli foreskrevet i en medisinsk institusjon. Tverrfaglig terapi vil kun forbedre tilstanden ved grundig overholdelse av alle anbefalinger.

  I tilfeller der dårlig blodkoagulasjon er diagnostisert, hva skal man gjøre for hver pasient i hvert enkelt tilfelle identifisert - rådgiver kun legen på grunnlag av en detaljert studie av helsestatusen. Hvis du gjennomgår et akselerert månedlig behandlingsforløp, kan du forbedre tilstanden betydelig. Selvmedisinering er uakseptabelt, kan føre til uopprettelige helsemessige feil, har høy risiko for dødelighet, spesielt i alderen.

  Mer informasjon om koagulasjonsprosessene finnes i videoen:

  Redusert blodpropp: Årsaker til lav folding, sykdom, behandling

  Dårlig koagulasjon av blod... Dette uttrykket brukes, noe som betyr en reduksjon i blodets evne til å danne en tett blodpropp som dekker den skadede veggen av blodkaret. Lav koagulasjon av blod skyldes mangel på visse faktorer av hemokoaguleringssystemet eller deres funksjonelle inkonsekvens.

  Redusert blodkoagulabilitet kan mest negativt påvirke helsen og livet til en person, selv med den minste skade på fartøyet, hvis kaliberet er tilstrekkelig stort. Situasjonen er bedre når kapslarene og karene i mikrovaskulaturen er skadet, i så fall kan situasjonen ikke være så farlig.

  Forresten, "våre små brødre" kan lider av ugjennomtrengelighet av blod. For eksempel observeres en slik sykdom noen ganger i kjæledyr som er nyttige for mennesker, for eksempel hunder og hester.

  Når bare gutter?

  Den dårlige koagulasjon av blod (hypokoagulering) ble manifestert i cesarevitch Alexis - sønn av Nicholas II, for hvilken sykdommen ble kalt "kongelig". Faktisk kalles sykdommen hemofili, og gutten led av type B hemofili på grunn av mangel på julefaktoren (FIX). Han mottok en slik "gave" fra sin mor - Alexandra Feodorovna.

  Arvelig blodkoagulasjon betraktes som en ganske sjelden sykdom. For eksempel er en type hemofili B gitt til ett barn på 60.000 nyfødte. Imidlertid tar hemofili A og B, samt von Willebrands sykdom, opptil 96% av alle patologiske tilstander av hemostase, manifestert på lignende måte, utgjorde andelen av andre arvelige koagulopatier bare 4%.

  Generelt har patologien forbundet med lavt blodkoagulerbarhet, kalt hemofili, flere typer:

  • Det klassiske alternativet - hemofili A, Denne typen er diagnostisert i ca 85% av alle "hemophiliacs". Sykdommen oppstår som et resultat av en recessiv mutasjon i X-kromosomet (en kjønnsbundet funksjon), etterfulgt av en mangel på antihemofil globulin eller faktor VIII;
  • Mindre vanlig type - hemofili B, opptil 20% av alle arter (det skjedde bare med Tsarevich Alexei). Årsaken til dårlig blodpropp er den samme som i hemofili A - en patologisk forandring i genet som er ansvarlig for syntesen i X-kromosomet, på grunn av hvilken en mangel på faktor IX dannes. En særegenhet (og forskjell fra forrige form) er at hemorragisk blødning ikke oppstår umiddelbart, men etter en stund (noen ganger ganske lang), og de varer lenge.

  Disse to typene (A og B) finnes bare hos menn, siden genet er resessivt, plassert i sexkromosomet X, så i genetikk er dette fenomenet definert som en sexknyttet funksjon. Som kjent hos menn X-kromosom, bare en (sett av kjønnskromosomer hos menn - XY, kvinner - XX), og dermed får nøyaktig kromosomet som bærer patologisk endret recessive allel, og gutten får sykdommen. Jenter har to X-kromosomer, kan man bære denne patologi, men i det andre kromosomet er en dominant allel, som vil undertrykke de svake recessive - en jente i hele sin helse vil fortsette å være bærer av sykdommen, som innebærer lavere blodpropp. Det er derfor Hemofili hos kvinner er nesten aldri funnet eller oppstår i unntakstilfeller. Tidligere var slike jenter (homozygote for lavkonjunktur) bestemt til å leve opp til de første månedene, nå teoretisk det er mulig (med den konstante støtten til faktor VIII eller IX) å leve til avanserte år. Dessverre, i absolutt avhengighet av rusmidler som øker blodkoagulabiliteten. Selv om menn og hemofilier er avhengige... Men litt ikke det.

  Ingen forskjell - en mann eller en kvinne...

  I tillegg til de ovennevnte former for sykdommen, er det andre varianter:

  • Hemofili C (Mangel på faktor XI), som kan lide av både menn og kvinner, ettersom arvegangen i dette tilfellet en ikke kjønnsbundet gen er i autosome (ikke sex kromosom) kan være recessiv og dominant;
  • Hemofili D - Den sjeldneste medfødte koagulopati, den er forårsaket av mangel på Hageman-faktor (FXII). Arvstypen er autosomal dominant, slik at sykdommen kan true i samme grad individer av både mann og kvinne.

  I motsetning til type A og B forekommer hemofili C oftest uten symptomer. Blåmerker og spontane blødninger i hemofili C er sjeldne, bortsett fra at etter den alvorlige skader eller kirurgi (det er da diagnosen er etablert), slik at folk ofte leve og ikke vet om sin sykdom, hvis du ikke kommer over i livet med problemer av denne typen.

  Hemofili D er også mindre farlig enn A og B - åpen symptomer hun ikke manifesterer redusert blodpropper, som kan sees i laboratoriestudier (forlengelse koaguleringstid). Vanligvis er slike tester foreskrevet før noen kirurgisk inngrep.

  Imidlertid lider kvinner fra hemofili D mer, da de finner det vanskelig å bære et barn - de kan kontinuerlig forfølge gjentatte spontane miskramper.

  Kalt pseudohemofili von Willebrand sykdom representerer en autosomal dominant arvelig patologi, noe som tyder på mangelfullhet av en faktor med et lignende navn som er involvert i vedheft av blodplater - blodplater. For en gitt karakteristisk uregelmessighet forekomst tid til annen spontan blødning, som skiller seg spesielt varighet, som er forbundet med blodlevring brudd i tre posisjoner på en gang (og reduksjon proteolyse FVIII, vasodilatasjon utenfor mål og økt permeabilitet av veggene). Hos pasienter som lider av denne sykdommen, er det et klart brudd på blodplasmahemostase. Von Willebrands sykdom har flere undertyper.

  Svært sjeldne former

  Og ennå er arvelig patologi av forskjellige former for hemofili ikke begrenset. Fra fødselen kan barnet diagnostiseres og andre lignende når det gjelder symptomer og opprinnelsen til sykdommen:

  • Medfødte anomalier av faktor I (FI-fibrinogen) koagulasjonshemostase: afibrinogenemia, når selv spor av FI ikke kan oppdages ved laboratoriemetoder, fibrinopenia, preget av en reduksjon i konsentrasjonen av dette proteinet, disfibronogenemiya - fibrinogen er, men dets funksjonelle evner etterlater mye å være ønsket på grunn av det store antall strukturelle mangler i molekylet til dette proteinet;
  • Enda mer sjelden sykdom forårsaket av mangel av andre faktorer: X - Stewart-Prauera sykdom, II - hypoprotrombinemi, VII - gipokonvertenemiya, V - paragemofiliya (Ourena sykdom).

  Alle disse genetiske anomaliene har også en autosomal dominant (eller resessiv) arv, og derfor kan kvinner og menn fremstå i samme grad.

  Figur: Mekanismen for blodpropp og de faktorer som er involvert i det

  K-vitamin for nyfødte

  Men i denne sammenheng vil jeg gjerne huske enda en patologi som er svært skarpt manifestert i et barn umiddelbart etter fødselen, og slette symptomene med hver eneste dag i livet. Dette er - hemorragisk neonatal sykdom, utvikler seg med FII, FVII, FIX, FX-mangel, hvis syntese er avhengig av vitamin K. Det er ikke utelukket i slike tilfeller og leverens rolle, fordi det ennå ikke har nådd sin funksjonelle modenhet hos nyfødte.

  Umiddelbart etter fødselen nærmer nivået av de ovennevnte faktorene nesten 50% og begynner umiddelbart å falle ut og nå minimum 2-3 dager i livet. I beste fall er sykdommen manifestert ved blødning fra navle såret og hematuria (blod i urin), og i verste fall - forårsake alvorlige komplikasjoner: alvorlig blødning, intrakranial blødning, utvikling av hypovolemisk sjokk.

  Hvis patologien oppdages i tide og leger klarer å unngå komplikasjoner, øker konsentrasjonen av faktorer i blodet gradvis, men for en viss tid, som er flere uker, når ikke nivået i blodet hos en voksen.

  Behandling - preparater av vitamin K. Forresten bør det bemerkes at kumelkemiddel i innholdet av vitamin K overstiger kvinnene betydelig. Det er også lagt til melkeblandingene beregnet for "kunstige personer", slik at utviklingen av symptomene på sykdommen er mer sannsynlig hos barn som er naturlig brystmatet.

  Andre årsaker til dårlig blodpropp

  Dermed er hovedårsakene til virkelig dårlig blodkoagulasjon arvelig patologi - denne eller den slags hemofili (selvfølgelig er det i utgangspunktet A eller B), von Willebrands sykdom eller andre medfødte sykdommer som genetisk programmerer sviktet av faktorer i hemokoaguleringssystemet.

  Men i tillegg til sykdommen som oppstår som et resultat av mutasjonen av genet og den etterfølgende anomali av genomet, er redusert blodkoagulering også forårsaket av andre sykdommer, for eksempel:

  1. Patologi i leveren. Som kjent i parankymet til dette organet, blir viktige faktorer i hemokoaguleringssystemet syntetisert - protrombin og fibrinogen;
  2. Mangel på vitamin K, som også deltar i dannelsen av de ovennevnte faktorene i leveren;
  3. Hemolytisk anemi, etterfulgt av ødeleggelse av røde blodceller (RBC) i blodet, noe som fører til at benmargen (BM) for å jobbe i en nødmodus - han forsøker å gjenopprette tap, men cellene går inn i blodet for ung, ikke i stand til å takle sine funksjonelle oppgaver til det fulle. I tillegg, mens man engasjerer seg i den aktive produksjonen av røde blodlegemer, glemmer beinmargene noe om blodplater som gir den primære vaskulære blodplatehemostase;
  4. Allergiske og anafylaktiske reaksjoner, forårsaker betydelig inntak av histamin i blodet, og ved å øke permeabiliteten av vaskulære vegger bidrar han til fortynning av blod;
  5. Trombocytopenisk purpura;
  6. Hematologisk patologi (leukemi), hvor det hematopoietiske vevet berørt av en ondartet prosess er berøvet muligheten til å syntetisere normale elementer normalt;
  7. Mangel på et så viktig element for kroppen, som kalsium, fordi det ikke bare fremmer normal funksjon av hjertet og styrker beinene, er det sammen med andre faktorer (fibrinogen, protrombin) mest direkte relatert til blodproppens prosess;
  8. DIC-syndrom i fasen av hypokoagulering;
  9. Kjøpt Willebrands syndrom, som kan skyldes kollagenoser, systemisk lupus erythematosus (SLE), amyloidose, forgiftning assosiert med inntak av pesticider i kroppen;
  10. introduksjontrombolytika (plasmin, streptokinase), store doser antikoagulanter (heparin) eller forlenget antiplatelet terapi (preparater av acetylsalisylsyregruppen).

  Hovedsymptomet er økt blødning

  Differensiering av koagulopatier (arvelig og oppkjøpt) utføres basert på pasientens familie og personlige anamnese, samt på basis av laboratorieundersøkelser.

  Medfødt patologi manifesterer som regel økt blødning uten å vente på en voksen menneskelig tilstand. Et barn som har fått hemofili fra sin mor, tidlige hematomer og blødninger i muskler og ledd, som ofte i barndommen, bryter muskuloskeletalsystemet og danner funksjonshemning. Med von Willebrands sykdom er blødningen spesielt langvarig i tide og laboratorietester bekrefter dette (langvarig blødning, ristomycin er svekket blodplateaggregasjon).

  tegn på redusert blodpropp, inkl. av arvelige grunner

  Dårlig koagulasjon av blodet er oftest manifestert:

  • Dannelsen av blåmerker, som ofte vises på egenhånd ("fra grunnen av") eller etter mikrotraumas, er svært ubetydelig;
  • Nasal, gingivalblødninger eller blødninger fra små riper, for ikke å nevne kutt;
  • Utslett av ulike typer;
  • I andre tilfeller (f.eks. Hemofili) - store hematomer og dårlig stopp av blødning.

  Sannsynligvis har leseren allerede innsett at blodets lave koagulasjon kan være veldig farlig for livet, så en pasient som lider av en slik patologi må iakttas av legen og hans umiddelbare inngrep, hvis forholdene krever det.

  Lykke til morskap er i spørsmålet

  Dårlig blodpropp fare i alle tilfeller blødning som til enhver tid kan komme ut av kontroll, men spesielt denne patologi er farlig under svangerskapet, når kroppen er klar til å forlate, prøver alle de "gi" og resultere i skjønneste orden hele hemostase (for å unngå og blødning og trombose). Sannsynligheten for å gjøre uten komplikasjoner av denne typen er høy hos kvinner som ikke har en arvelig patologi av hemostase og de oppkjøpte sykdommene som er nevnt ovenfor, der det er en nedsatt koagulasjon av blodet. Dessverre faller ikke ønskene alltid sammen med virkeligheten.

  Finne en forventningsfull mor når du registrerer problemer i koagulasjonssystemet, en fødselslege-gynekolog ser det som en høyrisikogruppe og i fremtidige utgaver avgjøres i forbindelse med andre spesialister (hematologist, indremedisiner, revmatolog, en allergolog). I særlig alvorlige tilfeller (akutt leukemi, hemolytisk anemi) advarsler legen kvinnen om fremtidige komplikasjoner og foreslår å avbryte graviditeten av medisinske grunner.

  I mellomtiden, par som vil ha en sunn baby, trenger ikke å vente på en uplanlagt graviditet, denne hendelsen bør utarbeides på forhånd og i all alvor. For eksempel bør en kvinne maksimere leveren, hvis organet ikke er ganske sunt, behandle andre kroniske sykdommer, og om mulig ta seg av allergisk status.

  Sikkert, hver spesifikke patologisk variant krever en separat vurdering og en spesiell tilnærming, derfor er det neppe mulig å gi anbefalinger for alle tilfeller av liv. Men kvinner med en familie historie og historie i håp om trygt å føde et friskt barn bør bli husket som under svangerskapet, mange latente, asymptomatisk sykdom kan plutselig mest dårlig måte å uttrykke seg, derfor er det nødvendig å lytte til legens råd og kontinuerlig overvåke deres helse.

  I konklusjonen av denne delen vil jeg gjerne gi en tabell med normale verdier av noen (mest signifikante) indikatorer under svangerskapet:

  Les Mer Om Fartøyene