Kramper i bena: årsaker og behandling

Kramper i bena er ikke den hyggeligste følelsen. Spesielt når det ser ut om natten under søvnen. Hvordan hjelpe deg med slike uvanlige symptomer og forhindre deres videre utseende? En kompleks tilnærming til organismen din vil hjelpe deg her.

Hvorfor kremer beina mine? Årsaker

Beslag oppstår ufrivillig og plutselig. Følelse av nummenhet, krypende "skumle" smerte, alt dette er ganske ubehagelig. Dermed kan nervesykdommer og sykdommer i andre systemer i menneskekroppen manifestere seg.

Kramper i bena? Hva du skal gjøre, vil du fortelle en nevrolog. Noen ganger kramper kramper av muskler i kalv og lår. Denne tilstanden oppstår ofte under søvn. Det kalles myoclonia. Årsaken kan være:

 • en reduksjon i nivået av kalsium i blodet;
 • forstyrrelser i hjernens ekstrapyramidale system;
 • andre sykdommer og tilstander.

Lav kalium eller hypokalcemi oppstår når en persons kalsiumnivå faller mindre enn 1,87 mmol per liter. Sykdommen oppstår når:

 • mangel på skjoldbruskhormoner;
 • mangel på vitamin D, som hjelper absorpsjon av kalsium;
 • sykdommer i tarmene, med brudd på assimilasjonsfunksjonen;
 • en ufullstendig mengde galde i tarmen, som i siste instans forstyrrer prosessen med å skaffe kalsium av kroppen. Krenkelse av galle utskillelse kan skyldes steiner;
 • med en liten mengde magnesium i blodet, noe som også fører til hypokalcemi;
 • et lavt nivå av albumin eller protein i blodplasmaet.

Ekstrapyramidale lidelser - dette er et brudd på muskeltonen, deres motoraktivitet. Ekstrapyramidalt system gir tone, justerer stillingen. Takket være det, kan vi bevege oss jevnt, raskt og nøyaktig. Når dets strukturer påvirkes, blir bevegelsene inkonsekvent, kramper vises.

Smerter ved anfall er kjent for nesten alle bosatt i landet, og til og med på planeten. Ubehagelige opplevelser kan dukke opp om natten eller om ettermiddagen, uansett alder av personen eller hans løp. Smerten er kjent for alle, etter at det er en ubehagelig følelse som ikke kan passere i flere dager, og med feil belastning, og svinget øker sannsynligheten for anfall. I denne artikkelen foreslår vi å svare på et av de vanligste spørsmålene "fra det som reduserer bena".

Kramper er en kraftig sammentrekning av muskelen uten videre avslapning. Prosessen er veldig smertefull og det er umulig å ikke legge merke til det. Årsaker til anfall er:

 • mangel på oksygen og glukose, problemet er særegen for de som er involvert i idrett eller føre en meget aktiv zhizn.Chasto kramper skje under svømming leksjoner, grunnen kaldt vann, som kjøler musklene, som igjen aktivt rabotayut.Esli problemet bare oppstår om natten, dette er en konsekvens av overexertion;
 • ubehagelige opplevelser kan oppstå og på grunn av svært ubehagelig fottøy (trangt) eller konstant stående (selgere, parkere, frisører);
 • en vanskelig posisjon i en drøm kan også føre til kramper;
 • Mangelen på visse vitaminer og sporstoffer påvirker tilstanden til lemene negativt, særlig de er mer sannsynlige å merke seg, kramper og følelsesløshet.
 • folk med flate føtter er mer utsatt for kramper;
 • hevelse kan også føre til muskelsammensetninger og forårsake smerte;
 • Hvis pasienten lider av smerte i bena, kan de i løpet av tiden være trangt og nummen;
 • venøs insuffisiens, aterosklerose og mange andre sykdommer manifesteres ved konvulsjoner;
 • sykdommer i urinsystemet kan føre til alvorlige problemer, inkludert med føttene;
 • Hvis det er problemer med ryggraden, spesielt med lumbale ryggraden, øker sannsynligheten for anfall flere ganger.

Selvfølgelig er disse ikke alle årsakene til anfall, men de er de vanligste.

Kramper i bena om natten: årsaker

Nattpasmer i kalver hos kvinner om natten kan være den første manifestasjonen av åreknuter i underekstremiteter. Blodstrømmen i syke vener blir feil, den stagnerer, øker trykket i karene, strekker dem, tynner veggene.

Som et resultat er det hevelse, dilatert smerte, en følelse av varme, kramper. I tillegg oppstår kramper i gastrocnemius musklene hos personer med ryggradssykdom, idrettsutøvere eller aktivt engasjert i fysisk utdanning. Dette fører til utilstrekkelig oppvarming, overdreven arbeidsbelastning, økt trening.

Kramper i bena forårsaker ofte skarp temperaturendring, for eksempel svømming i kaldt vann, kjøling i kulde. Ofte er de i gravide kvinner. Den voksende livmor øker trykket på nerve og blodkar, forstyrrer blodstrømmen.

Kramper i bena: behandling

Det er flere enkle måter å hjelpe, noe som resulterer i at muskeltonen gjenopprettes, smerte forsvinner. For det første, ikke panikk, bekymring kan styrke prosessen. Hvis det skjedde hjemme eller i en drøm, bare sitte på sengen, stol, senk bena, (vel, når gulvet er kult).

Blodforsyningen vil bli restaurert på egen hånd, og alt vil passere. Du kan klemme et ømt punkt et par ganger, gjør en lysmassasje (bevegelser må være strengt fra bunnen).

Så legg deg ned og løft føttene på puten litt høyere. Noen anbefaler å injisere en nål med en spasme, men det er bedre å betro det til en profesjonell. Det er fare for å skade blodkaret eller nerven. Prøv å inhalere godt, ta tak i fingrene på et sykt ben, og til tross for smerten, trekk dem forsiktig til deg selv og oppover. Du kan vri foten din, og deretter en lysmassasje.

Folk kamps metoder anbefales å smøre sålene av sitronsaft, om morgenen og om kvelden i minst to uker. Etter tørking, bruk sokker. Selv for smøring gjelder: sennep olje, vodka, eple cider eddik (selv i form av komprimerer). De har alle en oppvarmingseffekt, gjør blodet raskere, forbedrer blodtilførselen.

Vitaminer i benkramper

For å redusere kramper i bena, eller å si farvel til dem for alltid, er det nødvendig å utføre behandling og ikke glemme forebygging.
For å starte er det nødvendig å gjenopprette ordren i kostholdet: øke antallet produkter som inneholder sporstoffer: kalium, magnesium og kalsium.

 • Kalsium er mye i meieriprodukter (men i lavt fett er det ikke nok).
 • Kalium vil gi oss fjærfe og fisk, bananer, avokadoer.
 • Magnesium vil gi bønner og nøtter, havremel og rugbrød, sild og spinat.
 • Effekten kan akselereres i tillegg tar komplekser av vitaminer (nødvendigvis gruppe B og vitamin C).
 • Vel, kveld kontrasterende fotbad vil hjelpe, det er mulig med urter, bare gjør ikke temperaturen faller for hard.

Fullfør prosedyren med en lysmassasje (fra bunnen opp) og, etter å ha satt på varme sokker, kan du gå i seng. Begynn regelmessig å utføre en øvelse for å slappe av på muskler i kalven, for eksempel ta føttene dine med fingrene og dra til deg selv.

Det er veldig enkelt å gjøre mini-øvelser: å rotere føttene, flytt fingrene. Det er viktig å være oppmerksom på sko, det skal ikke være smalt, med høye hæler. Prøv å slutte å røyke, minst redusere antall sigaretter om dagen. Reduser mengden kaffe, unngå stress. Sørg for å gå til doktors undersøkelse, ta tester for å tydelig kjenne årsaken til anfall av anfall og bli kvitt dem for alltid

Førstehjelp for kramper i bena

Hva skal jeg gjøre når jeg tar bena mine? Siden problemet alltid opptrer uventet, er det verdt å forberede og kjenne prinsippene for førstehjelp, spesielt hvis du er i fare. Hvis smerten er overhalet i en liggende stilling - rush, men uten plutselige bevegelser.

Sett føttene på det kalde gulvet. Du kan gjøre en stroking eller gnist massasje (til hvem det hjelper). Hvis det er en nål nær ved hånden, eller en pinne ikke kan prikke det felles benet, bør smerten trekke seg ned. Samtidig, bør du ikke i noen tilfeller panikk, spesielt hvis du ikke er hjemme, men i bassenget eller i sjøen. Panikk på ingen måte vil hjelpe til med å slappe av, og dette er et viktig element i å bringe musklene i en normal tilstand.

Hvis kramper reduserer bena for ofte, er det sterkt anbefalt å besøke en lege, kanskje det foreskrevne behandlingsforløpet vil fullstendig lindre problemet og tillate deg å nyte hvert minutt av livet uten smerte.

Kramper i benkalver

Den mest ubehagelige følelsen er når spasmen reduserer kalver. Prosessen er smertefull, det tillater ikke deg å flytte og gjøre noe.
Hvorfor reduserer kalver på bena? Årsakene til dette fenomenet kan være mange, alt fra den banale mangelen på vitaminer og mineraler og ender med sykdommer i nervesystemet.

Naturligvis fylle vitaminer kan være deg selv, sant å avsløre mangelen på dem kan bare legen, håper at alt vil skje er ikke nødvendig, men før besøket til legen når angrepene kan gjøre noe og redusere smerte.

Førstehjelp

Til å begynne med må du gjøre en avslappende massasje av lemmen, som var kramper.

Deretter kan du gjøre strekkøvelser for beinmuskulaturen. For eksempel, lene seg mot veggen med to hender, legg en fot på foten, ta den andre tilbake og legg den på tåen. Gjør strekkbevegelser, prøver å sette en fot fra tåen på foten. Gjør flere tilnærminger for ett ben, så for det andre.

 • Gjenta din diett.

Legg til det flere matvarer som inneholder magnesium, kalsium og kalium. Det kan være bønner, alle typer nøtter, bananer, rødbeter og gulrøtter, tørkede aprikoser og fiken, melkeprodukter med levende bakterier (kort holdbarhet), bjørnebær og plommer, epler, solbær og aprikos, grapefrukt og mange andre representanter for grønnsaker og frukt. Tilsett grøt, sopp og oster til kostholdet.

 • Ikke vær for lat til å gjøre gymnastikk på daglig basis.

Du kan stå på dine hæler for å presse og trekke opp tærne. Kryss bena dine og vekselvis overfør vekten til føttens indre kanter. Som en ekstra nyttig prosedyre, to ganger om dagen kan du tørke eggene med en hummer av sitron og vent til den tørker.

Svært ofte vekker en kram oss om natten, slik at det heller ikke skjer panikk. Det er best å stå opp og stå litt, i en slik posisjon av blodsirkulasjon innen få minutter for å gjenopprette og smerte syndromet vil passere. Forresten, anbefaler leger å bli på et kaldt gulv, i stedet for på teppe.

Noen foretrekker å stikke den pinnede delen av nålen eller pinnen, du kan gjøre noen gni eller patting bevegelser langs kalven til hælen.

Beslag kan forhindres eller gjøres mindre sannsynlig å vises. For dette trenger du ikke bare å diversifisere maten din, men også å spille sport, for eksempel svømming. Hvis kramper ikke kan unngås, og de er for hyppige, anbefales det at du fortsatt ser legen, behandling av sykdommer i de tidlige stadiene (hvis det avsløres) er mye lettere enn om du starter prosessen i en forsømmelsesform.

Krympende benkramper: Hva skal jeg gjøre og hvordan bli kvitt?

Svært mange mennesker er kjent med plutselige kramper, som virker uventet. Dette er ganske ubehagelig fenomen som plutselig plager og overtar en person i det mest uopprettholde øyeblikket. Kramper i bena - Ukontrollert sammentrekning av musklene, som har en annen intensitet og varighet. Det fete av dette fenomenet gjør oss lurer på hvorfor benet har kommet ned og hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Etter hyppige og langvarige kramper kan det indikere tilstedeværelse i kroppen av alvorlige nok sykdommer.

Årsaker til anfall

Så hvorfor tar han beina sine? Kramper er en smertefull økning i muskeltonen, som preges av en viss varighet: fra noen få sekunder til flere minutter. Den vanligste reduksjonen i gastrocnemius muskler. Dette skyldes at sjinens muskler opplever størst belastning, foruten å være langt fra de sentrale fartøyene.

Årsakene til spasmer kan deles inn i to kategorier:

 • som skyldes overdreven belastning;
 • oppstår på bakgrunn av ulike patologier.

Derfor er årsakene til spasmer:

 1. Forlenget eiendom. Hvis en person i lang tid er i samme posisjon, kan det oppstå en spasm av en bestemt gruppe muskler.
 2. Nedkjøling. Dette er den vanligste årsaken som forårsaker anfall. Det er ikke et symptom på sykdommen.
 3. Mangel på magnesium, kalsium og kalium i kroppen. Krenkelsen av absorpsjon av disse elementene utvikler seg som følge av overdreven forbruk av kaffe, nikotin, alkohol, søtsaker og melprodukter. Med en mangel på magnesium ekstraherer kroppen den fra muskuloskeletalsystemet.
 4. Mangel på jern (oftest observert under graviditet og amming.)
 5. Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
 6. Diabetes mellitus.
 7. Mangel på B-vitaminer.
 8. Åreknuter og tromboflebitt.
 9. Osteochondrose.
 10. Sykdommer i nyresystemet.
 11. Åreforkalkning.
 12. Psyko-emosjonelle tilstander og stress.
 13. Hormonale feil.
 14. Søvnløshet og tretthet
 15. Flat føtter. Forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen og forhindrer normal utstrømning av lymfe.
 16. Akkumulering av melkesyre i vev og ledd.
 17. Leversykdommer
 18. Parkinsons sykdom.
 19. Spazmofiliya.
 20. Multiple sklerose.
 21. Menstruasjon i kvinner. På dette tidspunktet blir blodvolumet av blod kraftig redusert hos kvinner, noe som kan føre til kramper.
 22. CNS.
 23. Tumorprosesser i kroppen.

Til dags dato er mikronæringsdefekt hovedårsaken til dette fenomenet, spesielt med utviklingen av hypokalemi (kaliummangel), mot hvilke følgende symptomer er observert:

 • kronisk tretthet;
 • rask tretthet;
 • minneverdigelse og oppmerksomhetskonsentrasjon;
 • nummenhet i underekstremiteter;
 • en konstant følelse av angst;
 • en følelse av frykt;
 • natt svette;
 • søvnløshet;
 • økt irritabilitet og nervøsitet.

Det er også faktorer som kan provosere spasmer:

 • brudd på kosthold, dårlig og ubalansert kosthold;
 • konstant psyko - emosjonelle belastninger;
 • Hyppig bruk av ubehagelige sko med høye hæler, noe som fører til åreknuter og tromboflebitt.

Hvis benet blir tatt opp under økt fysisk aktivitet, kan du klare denne tilstanden alene. Det er nok å trekke et stopp på deg selv og spasmer umiddelbart stoppe.

Førstehjelp for muskelkramper

Hvis angrepet allerede har skjedd, da først og fremst:

 • ikke panikk og panikk, du må slappe av og puste dypt for å forbedre hjertefrekvensen og blodsirkulasjonen;
 • spasmer forårsaket av enkle årsaker kan lett stoppes ved å trekke foten i en vinkel på 90 grader til deg selv;
 • du kan stå på gulvet, legge føttene sammen og rette ryggen;
 • hvis kramper er forlenget, kan benet bli knipt eller prikket, knust eller massert;
 • Du kan lage en massasje med oppvarming salve;
 • Etter at angrepet har passert, er det nødvendig å ligge slik at beina er i oppreist stilling.

Svært ofte kan kramper forekomme i kaldt vann under svømming. Dette er veldig farlig, fordi en person kan få panikk og stupe i vannet. Hvis kramper i bena forekommer i vannet, er det nødvendig:

 • vend om fra mage til rygg;
 • trekk foten mot deg;
 • stikk benet med en pinne som du trenger å pinne til en badedrakt eller badebukser, slike forholdsregler er ikke overflødige.

Etter et anfall slutter å bade og raskt komme ut av vannet. Kramper forekommer som regel i kaldt vann, slik at du bare kan svømme ved en vanntemperatur over 18 grader.

Hvordan behandle muskelspasmer

Før du begynner å behandle muskelspasmer, må du identifisere årsaken til forekomsten deres. I nærvær av patologiske forhold som forårsaker kramper, er det nødvendig å behandle den underliggende sykdommen. Med adekvat og rettidig behandling av den underliggende sykdommen stopper kramper raskt. Hvis pasienter har skjoldbrusk sykdom, kardiovaskulær system, diabetes mellitus, nyresykdom, så er det ingen mening å gjennomføre isolert antikonvulsiv terapi. Det vil ikke hjelpe, så lenge det er en gunstig bakgrunn for deres forekomst. Hvis årsaken til anfall er muskelspenning, brukes antikonvulsiv terapi, som har lang behandling.

Gravide kvinner, for hvem muskelspasmer ikke er patologi, må du kontakte legen din for å lindre anfall. I dette tilfellet må du foreta en korreksjon av kosthold og hvile.

De som er sterkt engasjert i sport, aerobic, fitness eller kraftøvelser trenger før trening for å strekke hele kroppen. Det vil lindre spenningen i alle muskelgrupper og forhindre spasmer.

I tillegg vil riktig utført strekking gi muskler fleksibilitet og leddets elastisitet.

For å forhindre utbrudd av anfall før sengetid, kan du lage fotbad med salt. For å gjøre dette løsne fire ss saltvann i varmt vann, og tilsett noen dråper essensiell olje. Prosedyren bør ikke være mer enn 15 minutter.

Et brett med natron er laget som følger: en spiseskje sodavann oppløses i fem liter varmt vann. Jeg legger føttene i badekaret i 10 minutter. Soda forbedrer tilstanden til huden på beina, myker den og gjør den øm.

Baths med urter er laget med ekstrakt av skum, calendula, salvie eller kamille.

Viktig! Gravide kvinner er strengt kontraindisert bad med varmt og varmt vann. Også allergier er kontraindisert med skuffer og essensielle oljer.

For forebyggende formål er det nødvendig å begrense forbruket av kaffe, nikotin og alkohol. De fremmer dehydrering og kalsiumforringelse.

Medisinering mot antikonvulsiv behandling

Det vanligste stoffet som brukes til å behandle kramper er fenobarbital. Du kan bare kjøpe den i apoteket på legeens anbefaling, fordi den inneholder narkotiske stoffer og tilhører barbituratgruppen. Legemidlet stopper ikke bare krampaktige angrep, men har også en beroligende effekt.

Et annet antikonvulsiv middel er karbamazelin. Legemidlet inneholder også narkotika og selges på resept.

Hvordan forhindre muskelkramper i beina

For å hindre angrep, ta følgende tiltak:

 • rette dietten, pasientens diett bør inkludere produkter som inneholder mye kalsium, magnesium og kalium, samt vitamin B, C og A;
 • hver dag for å gjennomføre morgenen strekker hele kroppen, legger særlig vekt på beinets muskler;
 • Ikke misbruke diuretika og hormonelle stoffer (prevensjonsmidler);
 • unngå overdreven fysisk anstrengelse;
 • Bruk behagelige sko uten hæl eller på en liten hæl;
 • å korrigere psyko-emosjonell tilstand
 • Utfør kun medisin som beskrevet av en lege.
 • før du går til sengs, gjør fotmassasje med oppvarming salve;
 • gjør fotbad med medisinske planter og havsalt;
 • under søvn under føttene bør være en pute som forhindrer nattpasmer og åreknuter;
 • ta kalsiumglukonat (hvis legen godkjenner);
 • å korrigere valgus platypodia;
 • Bruk ortopediske sko eller ortopediske innleggssåler.

Beslag hos barn

Barn har sine egne årsaker, forårsaker muskelkramper.

 • mangel på mikro- og makroelementer (kalsium, kalium, magnesium, jern);
 • dårlig og utilstrekkelig ernæring for vekst og utvikling av muskler og skjelett;
 • rask vekst;
 • betydelig belastning på beinmuskulaturen;
 • dårlig oppvarmet rom der barnet sover.

Hva om et barn har et ben? Først av alt, gi førstehjelp, og finn ut årsaken til kramper. For dette må følgende tiltak tas:

 • i barnas rom bør opprettholdes en konstant lufttemperatur;
 • Ved et angrep å vikle opp barnet med et varmt teppe, hvis rommet er kaldt;
 • å eliminere angrepet er det nødvendig å massere barnets ben;
 • dra beinet sitt vekk fra seg selv, det vil si til barnet;
 • Å tvinge barnet til å gå rundt i barbarn for å gjenopprette normal blodsirkulasjon.

Det skjer ofte at barnet har et angrep om morgenen, fordi det er om morgenen i rommet er kult. Umiddelbart er det nødvendig å dekke barnet med et varmt teppe, massere ham og hold en oppvarming med ham.

Svært ofte har barn konvulsiv kramper under svømming. Årsaken er fortsatt den samme: kaldt vann. For å unngå uønskede situasjoner bør et barn bare svømme i varmt vann minst 20 grader.

Hvis barnet har vanlige spasmer i tærne, i venstre ben og i høyre lår - er det nødvendig å ikke forsinke diagnosen og snarest søke lege for å identifisere årsakene til slike hyppige angrep.

Konvulsive angrep hos kvinner

Det er noen spesifikke faktorer som forårsaker kramper hos kvinner:

 1. Bruk ubehagelige sko med høye hæler. Svært ofte fra kvinners lepper kan du høre uttrykket: skjønnhet krever ofre. Men skjønnhet til enhver pris kan ikke være en fordel. Tross alt, skjønnhet og ungdom av prisen bare i forbindelse med helse. Derfor bør du ha på seg sko med høye hæler med komfortable sko uten hæl.
 2. Under graviditet, spesielt senere, er krampeanfall normale. Dette skyldes babyens vekst i livmoren, hans bevegelser, øker kroppsvekten. Svært ofte mangler kvinner i denne perioden noen mikro- og makroelementer, så vel som vitaminer. Fordi de er brukt på dannelsen av fosteret.
 3. Muskelkramper hos gravide kan være forbundet med jernmangel, da det også er nødvendig for normal utvikling av fosteret. Identifisere og eliminere problemet vil bidra til en samlet blodprøve.
 4. Svært ofte, for å eliminere ødem, blir gravide kvinner foreskrevet diuretika. Deres hyppige bruk kan provosere mangel på sporstoffer og føre til muskelsammensetninger.
 5. Forårsakelse av muskelkontraksjon kan være syndromet til den dårligere vena cava. Dette skyldes at livmor, som øker i størrelse, kan klemme en hul åre, noe som fører til brudd på blodsirkulasjonen rundt det lille bekkenet.

Hvordan justere dietten?

Den beste måten å forebygge sykdommen på er å forebygge. Hvilke forebyggende tiltak hindrer reduksjonen av muskelfibre?

Først av alt - et fullt måltid. I kostholdet til hver person må inkludere produkter som bidrar til inntak av proteiner, som danner grunnlaget for kroppen vår. Siden det er proteiner som sikrer normal funksjon av muskelvevet. Diktet skal spises riktig og forbruke kjøtt, melkeprodukter og bønneprodukter, samt oster, grønnsaker, grønnsaker, bladsalater og frukt.

Også, karbohydrater kan ikke ignoreres. Å komme inn i kroppen, leverer de den med glykogen, noe som er svært nødvendig for muskelfibrene. Karbohydrater bør ikke trekkes fra sukker, kaker og kaker, men fra grønnsaker og frukt. Ikke unngå fett, de er også en betydelig energikilde. Derfor er det ikke en synd å spise en sandwich med smør eller bacon og egg om morgenen. Rå frukt og grønnsaker er rike på vitaminer og makronæringsstoffer, og bladkål inneholder den største mengden kalsium.

Mineralstoffer finnes oftest i følgende produkter:

 • Hestekjøtt, oster, belgfrukter og ulike kornblandinger er rik på kalsium;
 • Bananer og appelsiner, samt poteter i deres uniform inneholder kalium;
 • yoghurt, nøtter, havkål, frø inneholder magnesium;
 • egg, selleri, oster og persille er rik på natrium.

Forebygging av anfall

Mangel på mikro- og makroelementer oppstår mot bakgrunn av å ta diuretika eller svette. Derfor må du justere riktig mengde kalsium, kalium og magnesium, samt vitamin B, som er nødvendig for å få bedre utvinning. I tilfelle der det er umulig å justere dietten, kan du ta kosttilskudd og vitaminkomplekser for å fylle dem.

Med valgus flatfoot anbefales det å bruke ortopediske innleggssåler eller sko. Hver morgen strekker du kalvemuskulaturene og masserer føttene og bena.

Reduser mengden kaffe og kullsyreholdige drikkevarer som forbrukes.

Hvorfor krammer bena mine?

Kramper er en svært ubehagelig og smertefull følelsesløp i musklene, som oppstår ufrivillig. Disse forkortelsene har forskjellig varighet, intensitet og prevalens. I medisin klassifiseres kramper i henhold til varigheten, graden av involvering av musklene og lokaliseringen av lokaliseringen.

Det er mange årsaker til anfall. Noen ganger er de episodiske og krever ikke spesiell behandling.

Variasjoner i anfall

Benkramper om natten

Spesielt ubehagelig og smertefull er benkramper om natten. Skritt smerte fører til oppvåkning, opphører den kontraherte muskelen på en gang. Nattkramper forekommer hos både barn og voksne, samtidig som det skal bemerkes at aldersfaktoren ikke har minst rolle i denne venen.

Årsaker til nattlige anfall kan være:

 1. Muskel tretthet;
 2. Problemer i nervesystemet
 3. Graviditet periode;
 4. Noen sykdommer, noe som resulterer i en reduksjon i normal strøm av blod til lemmer;
 5. Godkjennelse av visse medisiner;
 6. Mangel på vitaminer og sporstoffer;
 7. flate føtter;

Det er en oppfatning at kramper om natten er forbundet med personens holdning i en drøm: knærne er litt bøyd og føttene senkes ned. Dette provoserer forkortelse av musklene, noe som forårsaker smertefulle spasmer.

Kramper av tærne

La oss prøve å finne ut hvorfor det gjør føttene kramper.

Kramper av tærne oppstår alltid plutselig og uventet. Kan trekke som en og flere fingre samtidig. Mulige årsaker:

 1. Bruk ubehagelige, tette sko;
 2. Underkjøling av føtter;
 3. Mangel på vitaminer og sporstoffer;
 4. Brudd på normal sirkulasjon i føttene;

Kramper i kalvemuskelen

Kalspasmer er den mest smertefulle av alle slags spasmer. Noen få øyeblikk før spasmen kan du føle en lett muskelstreng.

Symptomer på gastrocnemius:

 1. Skarp smerte;
 2. Benet er veldig spent i stedet for spasmer;
 3. Det er umulig å stå på hele foten;
 4. Musklene blir veldig elastiske og tette;

Årsaker til kramper:

 1. Mangel på vitaminer og mikroelementer;
 2. Kronisk tretthet på grunn av langvarig opphold på bena, utmattende sport;
 3. Venøs insuffisiens;
 4. aterosklerose;
 5. Hevelse av føttene;
 6. Bruk av diuretika;
 7. Sykdommer i lumbale ryggrad.

Og vet du hvilke metoder som brukes til å behandle VSD med hypotonisk type? Symptomer og tegn på vegetativ-vaskulær dystoni.

Alt om konsekvensene med økt intrakranielt trykk hos voksne finnes her.

Årsaker til anfall

Primære årsaker til anfall

Primær (idiopatisk) Kramper forekommer uten tilsynelatende grunn. Formentlig kan utseendet av primære muskelspasmer påvirkes av:

 1. Overeksponering av muskler som følge av fysisk anstrengelse. Hvis en person tilbrakte hele dagen på føttene uten å hvile, var veldig sliten i sport, hadde tyngde eller gikk langt i ubehagelige sko, er det en funksjonsfeil i musklene. I slike tilfeller er det større sannsynlighet for muskelspasmer;
 2. Plutselig blodsirkulasjonsforstyrrelse i lemmer;
 3. Naturlig forkortelse av sener, som forekommer i alderdommen;
 4. Ubeleilig holdning under søvn;

Sekundære årsaker til anfall

sekundær forårsaker anfall er symptomer på visse sykdommer, samt brudd på arbeidet i menneskekroppen:

Magnesium mangel

Denne mikronæringsstoffet er nødvendig for den normale prosessen med muskelkontraksjon. Mangelen på magnesium kan være forbundet med feil ernæring.

Noen ganger kan årsaken til mangel på dette mikroelementet være sykdommer som forhindrer normal absorpsjon av magnesium inn i kroppen.

Symptomer på magnesiummangel er:

 • søvnløshet, tretthet;
 • depresjon;
 • ryggsmerter;
 • hyppige brudd og dislokasjoner;
 • hodepine;
 • høyt blodtrykk;
 • artritt;
 • hjertesykdom;
 • hyppige kramper og nervøsitet i øynene;

Kalsiummangel

Kalsium er den fysiologiske "partner" av magnesium.

 • skjøre og smertefulle bein;
 • splittet, usunnt hår, sprø negler;
 • usunn tenner;
 • forfall, irritabilitet;
 • kramper;

Mangel på kalsium og magnesium etter en stund kan føre til signifikante endringer i blodets biokjemiske sammensetning.

Mangel på jern i kroppen (anemi)

Siden jern er involvert i oksygenmetning av celler, kan dens mangel provosere muskelspasmer.

Mangel på glukose i kroppen

Det kan oppstå under diett, samt som følge av bruk av hypoglykemiske stoffer.

Skarpe endringer i kroppstemperatur

Ofte forårsaker kortsiktige kramper. De kan oppstå under sykdommen, samt som følge av en solstråle.

Irritasjon av motorområdet i hjernen

Hjernens område som er ansvarlig for muskelkontraksjon kan bli utsatt for nerveimpulser:

 • med influensa;
 • under et slag, så vel som under rehabilitering etter det;
 • med ARVI;
 • ved alkoholforgiftning;

Sykdommer i beinene i beina

Under vaskulær sykdom forstyrres normal blodstrøm, noe som resulterer i at vev ikke mottar den nødvendige mengden oksygen. Lokal hypoksi utvikler seg.

Sykdommer i de nedre delene av ryggraden

Under disse sykdommene er nerveenderne fastkjørt, noe som fører til brudd på følsomheten til visse muskelgrupper.

Høy temperatur utenfor vinduet

Kroppen under varmen med svette mister mye væske og salter, noe som kan føre til anfall av anfall.

Mottak av prevensjonshormonale preparater

Årsaker til hyppige anfall

Hvis kramper ikke forstyrres av og til, men ofte, kan årsakene til dette være:

 1. Muskulært overarbeid;
 2. Overvekt
 3. Hyppig stress og følelsesmessig stress;
 4. Lidelser i endokrine og nervesystemer;

Konvulsjoner hos gravide kvinner

Under graviditeten klager nesten alle kvinner på muskelkramper i bena. Dette er ganske vanlig fenomen, som forsvinner uten spor etter fødselen til babyen. Årsaker til hyppige anfall hos forventede mødre:

 1. Overvekt
 2. Det utvidede livmor utøver trykk på karene og nerveendene på beina, noe som resulterer i at blodsirkulasjonen forstyrres;
 3. Volumet av blod øker, forårsaker hevelse i blodkar og vev;
 4. Predisposisjon til åreknuter;
 5. Høy etterspørsel etter vitaminer og microelements;
 6. Endring i hormonell status.

Krampe hos barn

Hos barn er anfall av anfall oftest forbundet med aktiv vekst og utvikling av hele organismen. Hovedårsakene til spasmer hos barn er:

 1. Underkjøling av føtter;
 2. flate føtter;
 3. Mangel på vitaminer;
 4. Finne beina i en ubehagelig stilling i lang tid;

diagnostikk

Med regelmessige kramper må du alltid se lege. Til å begynne med må du besøke en terapeut som skal gjennomføre en undersøkelse og foreskrive nødvendige tester.

Sannsynligvis vil legen lede etter konsultasjon til annen ekspert: nevropatologen, endokrinologen, kardiologen.

Hvis årsaken til spasmer er en hvilken som helst sykdom, så bør kramper passere. Hvis det ikke finnes noen sykdommer som kan forårsake anfall, er det ikke funnet, bare følg enkle forebyggende anbefalinger.

Metoder for å bekjempe benkramper

Det er mulig og nødvendig å bekjempe dette problemet.

 1. Det er nødvendig å revidere og diversifisere dietten din;
 2. Gjør sport moderat, unngå overutnyttelse;
 3. Ikke misbruke diuretika;
 4. Utfør enkle strekkøvelser;

Hvordan gi førstehjelp

 1. Du trenger ikke å panikk hvis beina dine kramper om natten. Du må slappe av og puste dypt for å forbedre blodtilførselen av vev;
 2. Deretter må du forsiktig stå på gulvet, legge føttene sammen og rette ryggen;
 3. Du kan trekke foten mot deg. Det vil skade, men du trenger litt tålmodighet. Når muskelen er litt strukket, vil spasmen passere;
 4. Hvis spasmen ikke går bort, kan du klemme foten din, gni den;
 5. Massasje med oppvarming salve hjelper;
 6. Etter angrepet er det nødvendig å ligge ned slik at beina er over hodet;

Ofte skjer at en kram reduserer en fot i vann: på sjøen, i bassenget. Dette er ganske farlig, så du må vite hvordan du skal handle i slike tilfeller. Hvis kramper har brakt et ben i bassenget, må du slutte å bade. Hvis spasmen griper muskelen på en dybde i sjøen, bør handlingene være som følger:

 1. Vend om fra mage til rygg;
 2. Prøv å trekke foten mot deg;
 3. Hvis krampen ikke passerer, vil pin hjelpe med pin, som er nødvendig bare for å klemme på badedrakt eller badebukser;

Beslag oppstår oftest i kaldt vann. Ikke svøm i vann, hvis temperatur er under 18 grader.

Forebyggende tiltak

Dette problemet kan unngås hvis du følger følgende anbefalinger:

 1. Bruk komfortable høykvalitets sko;
 2. Unngå for mye belastning på beina;
 3. Gjør øvelser om morgenen;
 4. Reduser mengden kaffe som forbrukes;
 5. Gjør regelmessig fotmassasje;
 6. Utmerket hjelper med en kontrastdusj;
 7. En rekke matvarer vil mette kroppen med vitaminer og mikroelementer;

Hvis du følger alle anbefalingene, kan du unngå et så ubehagelig fenomen som kramper.

La oss oppsummere:

 • Kramper - ufrivillig sammentrekning av muskler, som kan oppstå hos både barn og voksne.
 • Årsaker til anfall kan være mangel på vitaminer i kroppen, og enkelte sykdommer, samt fysisk aktivitet.
 • Oftest forekommer anfall om natten.
 • Under graviditeten påvirker muskelspasmer nesten alle kvinner, og krever ikke spesiell behandling.
 • Beslag hos barn er forbundet med vekst og utvikling av hele kroppen.
 • Diagnose av anfall er svært viktig, da det bidrar til å identifisere visse sykdommer.
 • Det er viktig å vite hvordan man gir førstehjelp på tidspunktet for kramper. Spesielt farlig er muskelspasmer under svømming i bassenget eller på sjøen.
 • Hvis du utfører enkle forebyggende tiltak, kan du unngå dette ekstremt ubehagelige fenomenet.

Hele sannheten om årsakene til hodepine med cervikal osteokondrose. Årsaker og art av hodepine.

Symptomer på cerebral encefalitt er mangfoldige og varierte. All nødvendig informasjon om denne sykdommen kan fås her.

Hodepine forstyrrer den vanlige rytmen av livet til mange innbyggere på planeten, triptansene fra migrene, som er produsert i form av tabletter, vil bidra til å løse dette problemet. Eventuell informasjon om preparater som inneholder triptaner kan fås på følgende adresse: http://gidmed.com/lekarstva/triptany-ot-migreni.html.

En video som du kan se årsakene til benkramper og vurdere behandlingsmetodene:

Hvorfor opptrer benkramper, og hva skal jeg gjøre?

Kramper i bena forekommer i alle aldre, men mest av alt irriterer alle de samme menneskene i alderen 50 år. Krampe er ufrivillige sammentrekninger av striated legemuskulaturen, som kan skyldes ulike årsaker. Sammentringene av skjelettmuskulaturen er paroksysmale og ofte utålelig smertefulle.

Tallrike årsaker til muskelspasmer er godt studert av medisin, lettjustert, raskt behandlet. Hvis du stadig lider av sammentrekninger av lemmer, så sørg for å konsultere en lege som vil hjelpe deg med å løse dette problemet.

I denne artikkelen vil vi vurdere hvorfor bena krampe, spesielt om natten i en alder av 50 år. Hva er årsaken til dette ubehagelige symptomet, og hva skjer i hjemmet, slik at kramper ikke lenger blir forstyrret.

Hva er årsakene til benkramper?

Årsakene til at muskelkramper utvikles om natten finnes i brudd på elektrolyttbalansen i muskelceller, utilstrekkelig blodtilførsel til bløtvev eller nevrologiske problemer.

Disse tre gruppene av årsaker kan forekomme både isolert og i forskjellige kombinasjoner, medfølgende medfødte anomalier eller overførte sykdommer. Det er ikke så viktig som pasientens alder, da mekanismer for myoklonusutvikling er nesten identiske for barn, voksne og eldre (inkludert de over 50 år).

 1. Overeksponering av muskler (for eksempel med langvarig arbeid i hagen i sengene eller profesjonelle spasmer av musklene i hendene på porno eller si musikere);
 2. En kraftig temperaturstigning fører til hypertermiske kramper. En slik tilstand kan oppstå med en termisk, solstøt, så vel som i sykdommer ledsaget av en økning i temperaturen.
 3. Dehydrering av kroppen. Med aktiv svetting er det et signifikant tap av sporstoffer, som sikrer en god funksjon av musklene. Derfor er det så viktig å drikke opptil 2,5 liter vann om dagen, spesielt i den varme sommersesongen og i aktive sportsaktiviteter.
 4. En av grunnene til at natten reduserer bena, kan være begynnelsen åreknuder. Andre symptomer på denne patologien er hevelse, tyngde i beina, tretthet.
 5. Smittsom skade på nervesystemet er også en ganske vanlig årsak til anfall i bena. Et slikt nederlag kan være med influensa, så vel som med andre infeksjoner.
 6. Stress. Under følelsesmessig stress oppstår en nervøs sammenbrudd, en intens belastning på hele menneskekroppen, først og fremst på nerveenden som er ansvarlig for å trekke kroppens muskler. Overbelastning av stresshormonet (kortisol) fører til en forstyrrelse i balansen mellom mikro- og makroelementer, noe som fører til mangel på kalsium i kroppen som er nødvendig for sunn funksjon, stress og avslapning av muskulaturen.
 7. Forstyrrelser av biokjemisk eller elektrolytblodsammensetning (med tap av kalsium, kalium, magnesiumsalter, D-vitaminmangel).

Mangelen på vitaminer og mineraler kan skyldes:

 1. En stressende tilstand, hvor kortisol produseres i store mengder (det forverrer absorpsjonen av kalsium i tarmene, bidrar til utskillelsen i urinen);
 2. Langvarig inntak av narkotika som forstyrrer absorpsjon og ytterligere absorpsjon av magnesium i kroppen. Til tilsvarende effekt fører antacida midler Maalox og Almagel, som brukes til halsbrann. Deres tiltak er å pakke magesømmen i magen for å beskytte mot aggressiv virkning av saltsyre. Samtidig er det en nedgang i absorpsjonen av sporstoffer og vitaminer. Euphyllin og insulin frigjør magnesium fra cellene.
 3. Bruken av proteiner i store mengder (glukose er ikke fordøyd fra karbohydrater, men fra fett butikker i kroppen, noe som forårsaker ketoner i blodet som fremmer utskillelsen av kalsium i urinen);
 4. Graviditet av en kvinne med ikke-overholdelse av et balansert kosthold (mangel på kalsium, magnesium);
 5. Et langvarig fravær av sollys (mangel på vitamin D, som fører til en forverring av kalsiumabsorpsjonen) - dette påvirker innbyggerne i de nordlige breddgrader;
 6. Økt svette, noe som fører til utskillelse sammen med svette magnesium, noe som resulterer i mangel på dette sporelementet i kroppen.

Sekundære kramper er farligere, siden deres utseende om natten kan være forbundet med et bredt spekter av sykdommer. Blant dem diabetes, brudd på arbeidet i sentralnervesystemet og skjoldbruskkjertelen, åreknuter, samt enkelte smittsomme sykdommer.

Svært ofte forstyrrer de gravide kvinner, hvis vekt øker, noe som fører til en økning i belastningen på beinmuskulaturen. Vi merker også at forgiftning med narkotika, bly, kvikksølv kan være årsaken.

Om natten faller beina mine, fra hva og hva skal jeg gjøre?

Hvis benet ble brakt ned om natten, er det nødvendig å utføre flere tiltak som bidrar til å eliminere spasmen. Først må du stå med foten din på noe kaldt. Ved å gjøre det, bør du prøve å trekke sokken så langt frem som mulig. Deretter kan du prøve å sitte litt, lener seg hovedsakelig på beinet, hvilke kramper. Spasm reduseres med lett massasje av det berørte området.

Det anbefales også å klemme en tett muskel eller klemme den lett med en skarp gjenstand, for eksempel en nål eller en pin - spasmen skal stoppe. For å hindre tilbakefall, bør du spre et sårt sted med oppvarming salve eller gni den med alkohol.

Behandling av benkramper

Hovedbetingelsen for vellykket behandling er å bestemme årsaken til anfall. For å finne ut hvorfor bena kramper om natten, kan legen foreskrive en blodprøve for magnesium og kalsium, nevromyografi og andre tester.

 • påvirkning på årsaken (behandling av åreknuter, korreksjon av flatfot, beroligende terapi i tilfelle stress);
 • En diett rik på vitaminer og mikroelementer.

Hvis hjemme ble båret ned, må du massere det, gni dine muskler grundig, gå opp, gå rundt. Hvis muskelkramper forstyrrer om natten, er det bedre å sove i varme sokker eller golf. For å lindre smerte, bruk noen "brennende" salve, for eksempel finalgonen.

Når årsaken til anfall er mangel på vitaminer, bør du vurdere kostholdet ditt. Det er viktig å spise mat rik på magnesium, kalsium, vitamin D, B6 og så videre. Derfor er det nyttig å spise kli, tørkede aprikoser, rosiner, fisk, bananer, peanøtter. Hver dag, spis meieriprodukter - stekt ost, hard ost, drikk melk.

øvelser

For å hindre at bena faller om natten, uansett årsakene til kramper i nedre lemmer, er det nyttig å gjøre enkle øvelser før du legger deg til sengs:

 1. Trykk hælene på gulvet, stå i 10-20 sekunder.
 2. Gjenta øvelsen, bringe sokkene sammen, hælene fra hverandre.
 3. Gjenta øvelsen, men nå sokkene fra hverandre, hælene sammen.

Etter arbeidstid, prøv å fjerne det akkumulerte stresset ved hjelp av slike øvelser:

 1. Bøy tærne sakte ned, og rett dem ut.
 2. Se ut som ytre indre sider av føttene.
 3. Sitt på benken, løft bena og "skriv" tallene fra 1 til 10.

Og enda et treningsalternativ:

 1. Sitte, bøy beina og trekk i 8-12 sekunder ved føttene dine, strekker gastrocnemius muskelen. Vi gjentar 3-6 ganger med en pause på 5-10 sekunder.
 2. Stående, klatret til tå, strekker hendene opp, puster dypt. Så senker vi hælene til gulvet. Vi gjentar 3-6 ganger med en pause på 5-10 sekunder.
 3. Stående, torso på stammen og strekker hendene til tåen, løfter ikke hælene sine fra gulvet, strekker kalvemuskulaturen. Vi gjentar 3-6 ganger med en pause på 5-10 sekunder.

Når tungt fysisk arbeid, når du må stå på føttene i lang tid, finne muligheten for hvile i 5-10 minutter: Sett deg ned eller ta stillingen med å ligge med hevede ben. Samtidig kan du gjøre de ovennevnte oppgavene.

forebygging

For å hindre benkramper, bør du følge til forebygging:

 1. Bruk bare komfortable sko med lav hæl - dette vil forhindre ikke bare kramper, men også utvidelsen av venene;
 2. Unngå fysisk aktivitet forbundet med langvarig stående på føttene eller langvarig turgåing.
 3. Reduser forbruket av kaffe og sukker til et minimum, spesielt ved sengetid;
 4. Avvis fra røyking.
 5. Daglig, om kvelden, kontrastbad, samt bad med havsalt og avkok av urter som har
 6. antikonvulsiv virkning (horsetail, peppermynte, valerian).

Det er også veldig viktig å spise riktig og få nok vitaminer og mineraler. Mangelen på kalium i kroppen kan forårsake anfall i kalvene og føttene. Dehydrering kan også forårsake anfall. Kroppen trenger vann og andre væsker, spesielt de som gir det med elektrolytter.

Vitamin D er også viktig for helsen til føttene og beinene. Røyking og drikking av alkohol kan føre til dehydrering.

Rister på bena kramper: hva skal jeg gjøre?

Det er klagen av periodisk oppstrammet kramper i bena regnes som en av de vanligste ved mottak av leger. Det er bemerkelsesverdig at kramper i beina kan oppleve helt alle kategorier av mennesker - unge og gamle, gravide og barn, med utseendet av absolutt helse og med allerede diagnostiserte patologier. Ofte klager pasientene på utseendet av kramper i bena om natten, under søvn - dette syndromet gjør en person våkne opp, han opplever smerte og ubehagelige opplevelser.

Kramper - hva er det?

Kramper er ufrivillige sammentrekninger av en eller en gruppe muskler, som nødvendigvis ledsages av et sterkt smertesyndrom. Ofte, slike plutselige sammentrekninger av musklene dukker opp i beina, eller mer presist - på baksiden av shin, i kalvemuskelen.

Av en eller annen grunn begynner muskelen å være spasmodisk, og dette medfører en vilkårlig forlengelse av foten, og, på et mulig maksimum. Naturligvis fremkaller denne tilstanden smertsyndrom.

Hvorfor krammer bena mine?

Generelt kan årsakene til at kreftene oppstår, være ganske mye - fra brudd på regimet og diett til det utilstrekkelige inntaket av viktige sporstoffer i kroppen. Men hovedårsaken til det periodiske utseendet på konvulsive sammentrekninger av benmusklene er mangelen på magnesium i kroppen.

Mangel på magnesium i kroppen kan bare skje på grunn av irrasjonell ernæring - det faktum at mikroelementet er absorbert i kroppens vev med overdreven forbruk av kaffe, alkoholholdige drikker, søtt mat og melprodukter, er allerede bevist. Organismen, som føler seg mangel på magnesium, begynner aktivt å trekke den fra muskel-skjelettsystemet - forresten, det er grunnen til at når eksperter utfører en laboratorieblodtest, bestemmer eksperter nærværet av magnesium enten innenfor normens rammer eller med overvurderte indikatorer.

For å forstå at årsaken til anfall i bena er nettopp mangelen på magnesium i kroppen, er det nok å kjenne andre symptomer på slik mangel. Disse inkluderer:

 • rask tretthet, redusert konsentrasjon av oppmerksomhet og minne;
 • rikelig natt svette
 • følelser av angst og en følelse av frykt;
 • økt irritabilitet
 • nummenhet av lemmer.

I tillegg kan årsaken til forekomsten av anfall i bena være en mangel på magnesium i kroppen, det er andre faktorer som provoserer tilstanden i spørsmålet. Spesialister skiller mellom følgende:

 1. Redusert blodglukose - vanligvis skjer dette mot bakgrunnen av diabetes, når pasienten er enten for aggressiv terapi, eller ignorerer diettisters anbefalinger.
 2. Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
 3. Mangel på vitamin B6 i kroppen - er klassifisert som hypovitaminose B.
 4. Sykdommer i venene i nedre ekstremiteter - åreknuter, tromboflebitt.
 1. Sykdommer i ryggradsdegenerativ-dystrofisk natur - for eksempel osteokondrose.
 2. Overdreven fysisk anstrengelse på underkroppene - for eksempel lang kjøring, fotball, svømming.
 3. Kronisk nyresvikt.
 4. Forhøyede nivåer av østrogen i blodet - refererer til ubalansen i kvinnelige kjønnshormoner.
 5. Sykdommer forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser i karene i nedre ekstremiteter og av kronisk natur - for eksempel aterosklerose obliterans.
 6. Krenkelser i psykomotional bakgrunn.
 7. Søvnforstyrrelser, kronisk tretthetssyndrom.

Det mest interessante er at alle de ovennevnte problemene kan oppstå i nesten alle mennesker - de er resultatet av en "feil" livsstil. For eksempel kan de ovennevnte sykdommene føre til:

 • Selvbehandling av alvorlige infeksjoner av smittsom natur - for eksempel angina;
 • konstant stress, behovet for å løse mange problemer;
 • feilaktig bygget opp en diett - inkludert snacks "på farten", å spise halvfabrikata;
 • Konstant bruk av sko med høye hæler - utviklingen av åreknuter og tromboflebitt er nesten uunngåelig.

Årsaker til benkramper hos gravide kvinner

Legekramper hos gravide kvinner er vanlige, men de er vanligvis ikke forbundet med nyresvikt eller kronisk kardiovaskulær sykdom. Årsakene til utseendet til det aktuelle syndromet i løpet av perioden med å bære et barn hos kvinner kan være:

 1. Krenkelse av balansen mellom vitaminer og sporstoffer i kroppen, som kan knyttes til underernæring, skjoldbruskdysfunksjon, inntak av diuretika, overdreven rask / aktiv vekst av fosteret.
 2. Anemi av jernmangel, forekommer i moderat til alvorlig alvorlighetsgrad. Denne tilstanden er også forbundet med utilstrekkelig inntak av jern i kroppen eller blodtap i første trimester av svangerskapet.
 3. Hypoglykemi.
 4. Dehydrering av muskulaturen.
 5. Mangel på oksygen i kroppens vev.
 6. Klem den dårligere vena cava med et forstørret livmor når kvinnen ligger ned. Som følge av dette blir blodsirkulasjonen i nedre lemmer forstyrret, og resultatet blir allerede kramper i bena.
 7. Kronisk venøs insuffisiens. Dette bidrar til kvinnens vekt, økt blodvolum som sirkulerer gjennom venene, lavt tone og elastisitet i blodkarets vegger.

Vennligst merk: gravide kvinner kan utvikle eclampsia - økt blodtrykk, sterk hevelse, et protein er funnet i urinen. Den farligste i eclampsia er forekomsten av generaliserte kramper, noe som er en entydig indikator for levering av akutt levering.

Benkramper hos barn om natten

Utseendet til dette syndromet i barndommen er oftere forbundet med den aktive veksten av barnet. Det er bemerkelsesverdig at små barn ikke kan beskrive det smertefulle konvulsive syndromet i ord, derfor rapporterer de sitt problem med gråt - det er alltid skarpt og skråt. Årsakene til nattlige anfall hos barn kan være:

 • alvorlig hypotermi i underlivet;
 • lenge opphold i en ubehagelig stilling med gjemt / bøyd bein;
 • flate føtter;
 • mangel på kalium og magnesium i barnets kropp.

Det er interessant at flat føtter og mangel på kalium / magnesium vil manifesteres ikke ved sporadiske kramper, men ved vanlige hendelser.

Kramper i beina - hva å gjøre

Det er klare anbefalinger fra leger som vil bidra til å raskt takle kramper i beinet - smerte og ubehag bare tvinge en person til å ta noen tiltak. Hva skal jeg gjøre hvis det er kramp i benet:

 1. Tre fotens tå mot deg (så langt som mulig), og gå tilbake til sin opprinnelige posisjon, og straks, uten avbrudd, trekk tåen på deg selv, men med maksimal innsats.
 2. Stå opp på dine føtter og ta noen skritt - om enn med innsatsen. I dette øyeblikk øker blodstrømmen i beina, som vil slappe av spastisk spenningsmuskel.
 3. Utfør en rekke lysmassasjebevegelser i retning fra midten av krampen til periferien.
 4. Bruk en oppvarmende salve eller gel, ved å bruke et legemiddel på huden i spasmodisk muskelkontraksjon med massasjebevegelser.
 5. Klemme trang muskel, som et alternativ - med skarpe bevegelser for å stikke krampeplassen med en kamp, ​​hårklipp.

Vanligvis, etter bruk av en av de nevnte måtene å lindre kramper i beina, kommer lettelse. En person bør ta en liggende stilling med litt opphøyde ben - dette vil akselerere utstrømningen av blod fra underbenet, noe som vil forhindre forekomst av en annen kramper.

Beslag - diagnose, behandling og forebygging

Hvis kramper i beina er urolig med misunnelsesverdig regelmessighet, hjelper ikke de ovennevnte anbefalingene å fjerne et spastisk angrep raskt, dette er grunnen til å søke profesjonell medisinsk hjelp. Først må du besøke terapeuten (eller barneleger hvis det er krampe i barnets bein) - han vil gjennomføre en første undersøkelse av pasienten og sende for ytterligere konsultasjon til en smalere spesialist (nevropatolog, endokrinolog). Først etter det vil behandlingen av den underliggende sykdommen bli foreskrevet - med positiv dynamikk og kramper i beina vil skje mindre og mindre, og så helt til ingenting.

Hvis det ikke oppdages noen patologiske forandringer i kroppen, vil legen gi anbefalinger om eliminering av mulige årsaker til konvulsiv syndrom i nedre lemmer. Som regel består de av følgende:

 1. Organiser riktig ernæring:
 • en dag må bli spist minst fem ganger;
 • porsjoner for hvert måltid bør være små;
 • grunnlaget for ernæring bør være komplekse karbohydrater - frokostblandinger, pasta, frukt og grønnsaker;
 • fett må være på menyen - det kan være et lite stykke oljeaktig fisk (for eksempel laks) eller 50 g smør daglig;
 • På menyen må du legge inn nøtter, bananer, tørkede aprikoser, meieriprodukter, sjøkål, gulrøtter, grønnsaker.
 1. Å lede en sunn livsstil, for ikke å unngå fysisk aktivitet. Det eneste som leger advare - på underkroppene må du gi en minimumsbelastning.
 2. For å sove er det nødvendig i en komfortabel seng, er det nødvendig å løfte underbenene litt over aksen på bagasjerommet og hodet.
 3. Hver natt kan du lage fotbad med havsalt (3 spiseskjeer til 5 liter varmt vann) - de har en avslappende effekt.
 4. Før du går i seng, kan du og bør gjøre gnidestoppsalve, som har en oppvarmingsegenskap.
 5. Hvis det er tidligere diagnostisert venøs insuffisiens, er det nødvendig å bruke kompresjonslinne.

Vennligst merk: Kompresjonslinne har forskjellige størrelser og varierende grader av trykk på underdelene. Derfor bør et slikt linn velges av en lege, fra hvilken pasienten blir behandlet.

 1. Fra ubehagelige sko og for høye hæler bør forlates. Maksimalt tillatt - bruk av sko med hæl er ikke mer enn 5 cm. Hælen skal være stabil!
 2. Hvis legen diagnostisert platypodi, må den nødvendigvis behandles og justeres - for eksempel bruk spesielle ortopediske innleggssåler eller ortopediske sko.
 3. Å ta vitamin mineralske komplekser - kalsium-D3-ni-comed, asparkam, magne-B6. Men de må utpeke en spesialist!

Kramper i bena - et veldig ubehagelig fenomen som kompliserer en persons liv. Faktum er at kramper fremkaller søvnløshet, noe som igjen fører til utviklingen av syndromet for kronisk tretthet. Men leger vet godt hvordan og hvordan pasienter kan bli hjulpet med klager om tilstanden i spørsmålet - det er nok bare å følge deres anbefalinger.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk anmelder, terapeut av den høyeste kvalifikasjonskategorien.

24,136 visninger totalt, 3 visninger i dag

Les Mer Om Fartøyene