Basofiler: funksjon, norm, økning i blodnivåer - årsaker, mekanisme og manifestasjoner

Basofiler (BASO) - en liten gruppe representanter for granulocyt-serien. Disse små (mindre enn nøytrofile) celler etter formasjonen går direkte til periferien (i vevet), og oppretter ikke en reserve i benmargen. Basofilene lever ikke lenge, opp til en uke. De er svakt fagocytiske, men dette er ikke deres oppgave. Basofiler er bærere av reseptorer for immunoglobulin E, produsenter av histamin og andre stimulerende stoffer, deltar i prosessen med koagulering (produsere en antikoagulant - heparin).

Vevformen av basofiler er mastceller, som ofte kalles mastceller. Basofiler er mange i huden, serøse membraner, så vel som i bindevevet som omgir kapillærkarene. Disse leukocytene har fremdeles mange nyttige egenskaper, selv om de selv Basofiler i ingenting av blod - 0-1%, men hvis kroppen trenger dem, vil tallet øke.

Reduserte verdier finnes ikke

Normen for basofiler i perifert blod hos voksne er 0-1%, men dette betyr ikke at de ikke kan være i kroppen i det hele tatt, for eksempel, deres allergiske reaksjon i øyeblikket aktiveres og deres antall vil øke. Det er ikke slikt som "basophilia" i medisinsk praksis.

Til tross for at leukocytformelen hos barn har spesielle egenskaper for å forandre seg med alderen, opplever to kryssinger, gjelder basofilene ikke alle disse endringene - de forblir på samme figur av normen - i gjennomsnitt 0,5% (0-1%), og et nyfødt barn har ikke alltid dem i smøret. Generelt kan forholdet av hvite celler i formel (i prosent) i spedbarn variere betydelig selv om dagen (gråt, angst, administrering av sluk, temperaturendring, sykdommer), og derfor for å oppnå et mer nøyaktig resultat skal vurdere resultatene i absolutte verdier.

Det absolutte innholdet av basofiler i normen vil ligge i området: fra 0 til 0,09 X 10 9 / l (0,09 Giga / liter).

Årsakene til de økte verdiene av basofiler kan være forskjellige tilstander, fra umiddelbar reaksjon på introduksjonen av stoffet og slutter med en langstrømmende inflammatorisk prosess. Kort sagt, nivåene av disse cellene økes i tilfelle av:

 • Akutte overfølsomhetsreaksjoner;
 • Noen hematologiske sykdommer (hemofili, erythremi, hemolytisk anemi, kronisk myeloid leukemi)
 • Etter innføring av forebyggende vaksiner;
 • Virale infeksjoner (kyllingkopper, influensa);
 • Revmatoid artritt;
 • Tuberkulose prosess;
 • Jernmangel anemi;
 • Ikke-spesifikk ulcerøs kolitt;
 • Maligne neoplasmer av epitelvev.

Således taler en generell blodprøve med en økt mengde basofile granulocytter først og fremst om penetrasjon av et annets antigen, som ved sine egenskaper helt og holdent ikke passer inn i den antigene sammensetningen av denne organismen, så sistnevnte og forsøker å rive fienden så snart som mulig. Noen ganger er svaret veldig stormfullt og raskt (anafylaktisk sjokk), pasienten trenger samme rask medisinsk hjelp (adrenalin, hormoner), ellers vil det triste resultatet komme raskt.

Viktige funksjoner i en liten gruppe

På overflaten av basofiler er et stort antall stimulerende stoffer, reseptorer for immunoglobulin E (IgE), cytokiner, komplement konsentrert. De utfører umiddelbare typer reaksjoner (granulocytt-avhengig type), der disse cellene spiller en viktig rolle. Vi kan se deltakelsen av basofiler i utviklingen av anafylaktisk sjokk. Sekunder - og personen trenger nødhjelp.

Basofiler produserer histamin, serotonin, heparin, proteolytiske enzymer, peroksidase, prostaglandiner og andre biologisk aktive stoffer (BAS), som for tiden er lagret i deres granulat (her viser det seg, hvorfor de trengs). Kontakt med fremmede antigen fører til basofile celler raskt migrere på plass "krise" BAS og kaste ut dens pellet, og dermed lette å sette inn for å problemområder (utvidelse av kapillærene, helbredelse av såroverflater og andre.).

Som nevnt, basofiler - deltakere i produksjon av naturlig antikoagulant - heparin, som forhindrer blodkoagulasjon der det ikke er nødvendig, for eksempel med anafylaksi, når det er en reell utviklingsfare trombohemoragisk syndrom.

Forsvarer eller fiende?

Kroppsligfunksjonsevnen av vev mastceller, basofile fokusere på sine overflater bindingsseter med høy affinitet for IgE (betegnet som meget affine reseptor - FcεR), som perfekt tilfredsstille behovene til denne klasse av immunglobuliner (E). Disse områder, dvs. reseptorer FcεR, i motsetning til andre Fc-strukturer, har kapasitet til å binde til å bevege seg fritt i blodet antistoffer, og derfor er høy-Athens. Kohl basofiler av natur utrustet med den fordel å ha slike reseptorer, den frittflytende antistoff dem raskt "følelse", "sitte" på dem og fast "stick" (bind). Forresten har de samme reseptorene eosinofiler, og derfor akkumuleres de alltid i sonene for å utføre overfølsomhetsreaksjoner av umiddelbar type, hvor sammen med basofiler utfører effektorfunksjon (effektorceller av IgE-medierte allergiske reaksjoner).

Skjematisk alt dette samvirket mellom antistoffer og reseptorer hos basofile granulocytter kan representeres som følger:

 1. Antistoffer, beveger seg langs blodbanen, søker etter passende reseptorer som er funnet på membranene av basofile leukocytter. Etter å ha funnet det ønskede objektet, festes antistoffer til det, enn de får muligheten til å tiltrekke seg antigen analog til dets spesifisitet.
 2. Antigener, etter å ha trengt inn i kroppen, kommer til antistoffene som venter på dem, assosiert med basofil granulocytter.
 3. Ved å interagere med antistoffer, spesifiserer antigener "tverrbind" med dem, noe som resulterer i dannelsen av IgE-aggregater.
 4. Reseptorene signaliserer basofiler og mastceller for å utløse en lokal respons-inflammatorisk respons. Dette får dem til å aktivere og begynne å isolere innholdet av granulatene, dvs. biogene aminer og andre overfølsomhetsmediatorer av umiddelbar type.
 5. I et øyeblikk frigjøres histamin med serotonin og heparin fra basofilgranulatene (degranulering), noe som forårsaker lokal utvidelse av karene i den mikrocirkulatoriske sengen i det inflammatoriske fokuset. Permeabilitet av veggene i kapillærene øker, blodstrømmen i dette området øker, omgivende væske akkumuleres, blod sirkulerer til stedet for "katastrofe" rushes sirkulerer der granulocytter. Når degranuleringen ikke lider basofilene selv, blir deres levedyktighet bevart, alt er ordnet slik at granulene går til periferien av cellen og gjennom membranporene går ut.

En slik rask reaksjon kan bli en forsvarer av kroppen eller tjene som en faktor som tiltrekker seg andre deltakere i immunresponsen mot det smittsomme fokuset:

 • Neutrofiler, som besitter alle egenskapene til fagocytiske celler;
 • Makrofager og monocytter som fanger og behandler fremmede stoffer;
 • Lymfocytter som ødelegger antigener eller gir kommandoer til å produsere antistoffer;
 • Antistoffene selv.

Men det samme er først og fremst slike hendelser (reaksjoner av en umiddelbar type) grunnlaget for utviklingen av anafylaksi, og så oppfattes det allerede i en annen kapasitet.

For histamin og serotonin er langvarig virkning ikke typisk, fordi disse stoffene ikke kan eksistere for lenge. I mellomtiden blir en lokal inflammatorisk fokus ikke forsvinner med avslutning av serotonin og histamin, er anti-infeksjon understøttet av de andre reaksjonskomponenter (cytokiner, vasoaktive metabolitter - leukotriener og andre stoffer som produseres i betennelse).

Kliniske manifestasjoner av anafylaksi og en nødsituasjon - sjokk

Klinisk kan allergisk (anafylaktisk) reaksjon manifesteres:

 1. Anafylaktisk sjokk, som refererer til de mest alvorlige manifestasjonene av allergi (tap av bevissthet, fallende blodtrykk) og krever øyeblikkelig legehjelp;
 2. Astma-angrepet hos pasienter med astmatikere;
 3. Kontinuerlig nysing og hevelse i neseslimhinnen (rhinitt);
 4. Utseende på utslett (urticaria).

Tydeligvis er den raskeste responsen til kroppen til inntak av et fremmed antigen anafylaktisk sjokk. Tiden for offensiven er sekunder. Mange opplevde eller opplevde tilfellene når en bit av et insekt (oftere bier) eller innføring av medisiner (vanligvis novocain i et tannlege) forårsaket en kraftig nedgang i presset, noe som truet livet. Dette er et anafylaktisk sjokk at en person som har opplevd en slik skrekk, bør huske resten av livet, for det andre tilfellet vil utvikle seg enda raskere. Imidlertid er hver etterfølgende respons vanskeligere enn den forrige - det er allerede antistoffer. Og det er bra om det finnes et anti-sjokksett med adrenalin og glukokortikoider i nærheten...

Basofiler i blodet

Normalt bør den relative mengden av basofiler i blodet ikke overstige 1%. Basopeni og basofili kan snakke om tilstedeværelse av inflammatoriske prosesser, blodsykdommer, etc.

Definisjonen av basofiler i leukocytformelen av en klinisk blodprøve utføres for å identifisere inflammatoriske prosesser og allergiske reaksjoner.

Basofilene i seg selv er en slags leukocyt og er blodceller avledet fra granulocytspiret.

Generell informasjon

Basofiler tilhører granulocytter, som er fordelt i perifert blod. De produseres av benmarg og kastes inn i serumet, hvoretter de legger seg i vevet. Livsyklusen til basofilen er ca 7-12 dager.

Når en inflammatorisk prosess oppstår, sendes basofiler og andre hvite blodlegemer til herden. De er ansvarlige for produksjon av histamin (kontroll av allergisk reaksjon), serotonin (nevrotransmitter, undertrykkende stress og depresjon) og heparin (et stoff som reduserer blodkoagulasjon). Basofiler inneholder også prostaglandiner, som sammen med histamin binder stimulansen (allergenet) og nøytraliserer det. På dette tidspunktet noterer pasienten utviklingen av inflammatoriske prosesser (feber, feber, svakhet, hevelse av vev, etc.). Alt dette er en reaksjon på økt blodgass og en økning i permeabiliteten av blodårene, for hvilke basofiler er ansvarlige.

Hovedformålet med basofiler er deltakelse i overfølsomhetsreaksjonen av umiddelbar og sjelden, forsinket type. De er en av de første i fokus på betennelse og, som det var, ringe på andre blodceller for å bekjempe utenlandske agenter. Denne prosessen kalles fagocytose og er en av funksjonene til det menneskelige immunsystemet. Hvis den inflammatoriske prosessen varer mer enn 3 dager, begynner beinmargen å produsere flere basofiler. Denne tilstanden i medisin kalles basophilocytosis.

Basofilene påvirker også koagulerbarheten av blod med naturlig heparin, øker permillabiliteten til kapillærene, fremmer opprettelsen av nye fartøy, stimulerer reduksjonen av glatt muskelvev.

Indikasjoner for analyse

Analyse for basofiler er nødvendig i følgende tilfeller:

 • planlagt forebyggende kontroll
 • undersøkelse før kirurgi
 • diagnostisering av inflammatoriske og smittsomme prosesser, samt blodsykdommer;
 • overvåke effekten av terapien.

Reduksjon i antall hvite kropper (basbopenia) hos barn kan forårsake dysfunksjon av det endokrine systemet, et brudd på prosessen med hematopoiesis og som følge av utviklingen av leukemi. Hos kvinner kan bassenget indikere graviditet.

Vanligvis utføres ikke studien av basofiler separat, men deklarerer resultatene i leukocyttformelen. Nivået på basofile gir en ide om de ulike inflammatoriske prosessene, allergiske reaksjoner (viktig for diagnose av anafylaktisk sjokk), kreft (blodkreft).

Konstruksjonen av leukocyttformelen utføres på grunnlag av en utviklet klinisk blodprøve.

Normen for basofiler

Når deklarerer resultatene av leukocytformelen, betraktes følgende indikatorer som norm for basofiler:

 • nyfødte - 0,75%;
 • Spedbarn (1 måned i livet) - 0,5%;
 • spedbarn (2-12 måneder) - 0,4-0,9%;
 • barn (12 år) - 0,7%;
 • ungdom (fra 12 til 21 år) - 0,6-1%;
 • voksne (over 21 år) - 0,5-1%.

Like etter fødselen øker antall basofiler i en person. Dette skyldes dannelsen av et uavhengig immunsystem. I den første måneden av livet, faller indikatoren litt, stabiliseres til 12 år og stiger igjen allerede i voksen alder.

Følgende indikatorer for basofiler kan ses i analysen: BA% (relativ mengde i prosent av andre leukocytter) og BA # (absolutt mengde, som vanligvis er 0,01-0,065 * 10 9 gram / liter).

Økning i basofili (basofili)

Tilstanden utvikler seg med en økning i antall basofiler med mer enn 0,2 * 10 9 g / l.

Viktig! Basofili kan forårsake inntak av hormonelle legemidler (østrogener), antityroid-legemidler.

I klinisk praksis er økningen i basofiler sjelden og er typisk for:

 • sykdommer i fordøyelseskanalen (kronisk form):
  • ulcerøs kolitt;
  • enterokolitt;
  • gastritt;
  • magesår og duodenalt sår, etc.;
 • sykdommer i sirkulasjonssystemet:
  • myeloid leukemi (kronisk form);
  • leukemi (akutt form);
  • polycytemi (økning i nivået av erytrocytter i en enhet av blodvolum);
  • hemolytisk og jernmangel anemi;
  • lymfogranulomatose, etc.;
 • individuell reaksjon på stimulansen (allergi);
 • scenen for tidlig remisjon av smittsomme sykdommer;
 • Hodgkins sykdom (malign patologi som påvirker lymfesystemet);
 • hypothyroidism (insuffisiens av skjoldbruskkjertelen, uttrykt i en reduksjon i sin sekretoriske funksjon);
 • Onkologi (kreft i blodet, lunger).

En økning i antall basofiler indikerer et brudd på immunitet og en aktiv invasjon av en utenlandsk agent. Kronisk basofili er også kjent hos pasienter som har blitt fjernet fra milten.

Reduksjon av basofiler (basepenia)

Med basobeni er antallet basofiler redusert (mindre enn 0,01 * 10 9 g / l).

Viktig! Reduksjon av basofiler observeres ofte i graviditetens første trimester, som er forbundet med en aktiv økning i blodtilførselen (væskefase) uten å øke antall blodceller. Men i dette tilfellet er baspenia ansett som falskt og indikerer ikke en patologisk prosess.

Også benopeni blir notert under eggløsning (midt i menstruasjonssyklusen), under inntak av kjemoterapidroger, kortikosteroider og andre "tunge" medisiner for kroppen.

Antall basofiler kan reduseres i en rekke patologier:

 • infeksjoner og sykdommer i akutt form;
 • nervøse og psykiske lidelser;
 • hypertyreose (økt sekretorisk aktivitet av skjoldbruskkjertelen);
 • akutt betennelse i lungene.

Dekryptere leukocyttformen for antall basofiler kan kun være kvalifisert spesialist: terapeut, smittsomme spesialist, hematolog eller funksjonell diagnostiker.

Anbefalinger før prosedyren

 • 8-12 timer før prosedyren, det siste måltidet er laget, og i 2-4 timer - vann;
 • Dagen før analysen skal pasienten forlate sportsopplæring, seksuelle forhold (stress for kroppen), løfte vekter og andre fysisk og psykisk stressende situasjoner. Det er også nødvendig å ekskludere fra kostholdet akutt, fet mat, næringsmiddel og snacks (chips, kjeks, etc.), alkoholholdige og tonic drikkevarer (energi, sterk kaffe, etc.);
 • Umiddelbart før du gir blod informerer pasienten legen om å ta medisiner og nylig fullførte behandlingsmåter.

Diagnose ved symptomer

Finn ut din sannsynlighet sykdom og til hvilken lege bør gå.

Hvorfor er basofiler forhøyet i blodet, hva sier det?

Den minste gruppen leukocytter er basofiler, som utfører mange funksjoner i menneskekroppen.

Spesielt støtter de ikke bare blodstrømmen i små fartøy og gir en migreringsbane for andre leukocytter i vevet, men påvirker også veksten av nye kapillærene effektivt.

Hvis basofiler heves i en voksen i blodet, indikerer dette utviklingen av sykdommen - basofili. Årsakene til denne tilstanden er forskjellige, under vil vi vurdere de viktigste plager, på grunn av hvilke basofiler i blodet stiger over normen.

Funksjoner av basofiler

Hovedfunksjonen til denne typen granulocyt er å delta i den inflammatoriske prosessen og utviklingen av allergiske reaksjoner, nemlig anafylaktisk sjokk. Videre basofiler blokk fanget i kroppen gjennom huden toksiner (forgifter insekter og dyr), og redusere blodlevring på grunn av tilstedeværelsen i disse av heparin. I stedet for ødeleggelse av basofiler er det ødem i vevet, kløe, rødhet.

Det er mulig å generalisere basofilens grunnleggende funksjoner i menneskekroppen:

 • undertrykkelse og "blokkering" av allergener;
 • hindringen for spredning av fremmede partikler gjennom kroppen;
 • bevaring av kroppens forsvar;
 • regulering av permeabilitet og tone av mikrofiler;
 • vedlikehold av vann og kolloid status, samt hudmetabolisme;
 • nøytralisering av toksiner og giftstoffer, inkludert insekter;
 • deltakelse i prosesser av koagulering og fagocytose.

Hvis basofiler økes hos en voksen, betyr det at problemet skal søges i en anamnese, for å analysere tidligere overførte sykdommer og pasientens levekår. Videre vil vi se nærmere på hvorfor det er oppdratt basofiler i en voksenes blod, og hvilke sykdommer som fører til slike indikatorer.

Normen for basofiler

Normalt antall basofiler varierer med alder og beregnes som prosent av totalt antall leukocytter i blodet:

 • for en voksen: 0,5-1%;
 • nyfødt: 0,75%;
 • 1 måned: 0,5%;
 • 1 år: 0,6%;
 • 2 år: 0,7%

Som det kan ses, er normen for basofiler i blodet fra 0,5% til 1% av det totale antall leukocytter. I absolutte tall gir dette ca. 0,3 nanoliter per liter blod.

Årsaker til forhøyede basofiler

Hvorfor er basofilen i blodet oppvokst hos en voksen, hva sier det? Ulike tilstander kan provosere en økning i verdiene av basofiler over normal, alt fra umiddelbar reaksjon på administrasjonen av legemidlet og ender med en langvarig inflammatorisk prosess.

Vurder hovedårsakene til forhøyede basofiler hos en voksen:

 1. Allergiske reaksjoner. Ved kontakt med allergenet frigjøres granulene inneholdt i cellene. På grunn av dette oppstår typiske allergi symptomer: kløe, utslett, hevelse, etc.
 2. Ved akutte smittsomme sykdommer i leveren, øker basofile også.
 3. Inflammasjoner (inkludert kroniske) ligger i fordøyelseskanalen. Spesielt tydelig er effekten observert ved akutte betennelser i tarmen.
 4. Ofte er basofile i blodet forhøyet i perioden før menstruasjonen.
 5. Permanent bestråling med små doser av stråling (for eksempel gjelder dette for de som jobber med røntgenapparater).
 6. Sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Således er en fullstendig blodtelling med et økt antall av basofile granulocytter i første omgang nevnte inntrengning av fremmed antigen, som ved dens egenskaper ikke helt inne i den antigene sammensetning av kroppen, slik at den siste og prøver så raskt som mulig for å rive fienden.

Noen ganger, er svaret veldig rask og turbulent (anafylaktisk sjokk), og pasienten krever samme rask medisinsk hjelp (adrenalin, hormoner), eller raskt kommer det triste resultatet.

Fysiologiske årsaker

Fysiologiske prosesser forårsaker en økning i basofiler:

 1. Når manstruerer, i begynnelsen av eggløsningen, når nivået av østrogen i blodet stiger.
 2. Under gjenoppretting av kroppen etter infeksjonen.
 3. Raised basophils som følge av en liten eksponering for strålingsdoser, ofte fra det lider radiologer, laboratorie teknikere.
 4. Etter å ha tatt prevensjonsmidler, som inneholder et stort antall østrogener.

Derfor er årsakene til basofili mange, så en grundig undersøkelse bør gjøres for å identifisere årsaken til hvert enkelt tilfelle. Selvbehandling er helt uakseptabelt.

Forhøyede basofiler i barnet

Hva betyr dette? Tilstanden, når basofilene i et barn er hevet, kalles basofili og årsakene til forekomsten er forskjellige:

 1. Forgiftning.
 2. Insektbiter.
 3. Infeksjon med helminths..
 4. Hemolytisk anemi.
 5. Mangel i blodet av jern
 6. Bihulebetennelse er kronisk.
 7. Nefrotisk syndrom.
 8. Smittsomme sykdommer
 9. Godkjennelse av visse medisiner.
 10. Allmenn allergi, narkotika eller mat.
 11. Myksem, eller utilstrekkelig tilførsel av vev og organer med skjoldbruskhormoner.
 12. Sykdommer i blodet: myeloid leukemi kronisk, akutt leukemi, ekte polycytemi, Hodgkin's sykdom.
 13. Gastrointestinale patologier av kronisk kurs, for eksempel ulcerøs kolitt. Basofiler kan øke ved overgang av en akutt sykdom til en akutt form.

Redusere basophils bare mulig med rettidig behandling av den underliggende sykdommen, som var årsaken til deres øker, og behovet for å sette inn i barns kosthold av matvarer som inneholder vitamin B12 (melk, egg, nyrer).

Hva å gjøre hvis basofilene i blodet er forhøyede

I de fleste tilfeller blir basofili kurert hvis den umiddelbare årsaken til forekomsten er eliminert, særlig er den underliggende sykdommen herdet. Men i noen tilfeller kan et høyt nivå av basofiler bli observert hos relativt sunne mennesker. Da er det nødvendig å dra nytte av disse anbefalingene:

 1. Øk metningen av kroppen med vitamin B12, fordi den er aktivt involvert i prosessen med dannelse av blodceller og hjernens arbeid. Dette kan gjøres ved å ta spesielle medisiner eller legge til diettretter fra kjøtt, nyrer, egg og melk.
 2. Å inkludere i kostholdet jernholdige vitaminer og matvarer: lever (spesielt kylling), bokhvete, fisk og annen sjømat.

Hvis basofile i blodet økes, er det i noen tilfeller tilstrekkelig å avbryte inntaket av medisiner: antithyroid, østrogenholdige og lignende. Hos kvinner kan basofili oppstå under eggløsning, i de tidlige dagene av menstruasjonssyklusen, samt i begynnelsen av graviditeten. Dette skyldes et direkte forhold mellom nivået av østrogener og progesteron i blodet og antall basofiler.

Hva er normer for basofiler i blodet

En av komponentene i kroppens immunsystem er basofiler. Dette er en gruppe leukocytter. En viss norm av basofiler er blitt etablert, hvorav avviket er et signal for immunitet som et allergen har "kommet inn i kroppen".

Spesielle funksjoner

Blod består av plasma og tre grupper av celler. Hver av dem utfører sin funksjon. Oppdraget med leukocytter er å generere et signal for å bestemme plasseringen av en utenlandsk agent.

Basofiler er en av de få leukocyttgruppene. Antallet deres er 0,5-1% av totalen. En slik liten brøkdel gjør det vanskelig å oppdage disse cellene i blodutslipp. Diameteren er ca. 10-15 μm.

Disse cellene dannes i granulocytdelen av benmargen. Derfra kommer de inn i blodet og sirkulerer der i flere timer. Det neste "punktet av bestemmelsesstedet" er vev. Livslengden for en slik celle er 8-12 dager.

Disse cellene består av:

Formasjon av blodceller.

 • leukotriene;
 • serotonin;
 • prostaglandin;
 • histamin;
 • heparin.

Alt dette "arsenalet" hjelper disse leukocyttene til å reagere på patogener av forskjellige arter.

Hvordan og hvilke funksjoner utføres

Stedet til den utenlandske agenten er som følger. I området for betennelse frigjør basofiler histamin, serotonin og heparin fra granulatene. De binder allergenet.

Som et resultat av dette, reduseres konsentrasjonen av disse beskyttende celler i blodet, og i henholdsvis vev øker. En slik forandring provoserer biologiske prosesser: økning i blodstrømmen, permeabilitet i nærliggende kar øker, rødhet oppstår, vevspyler, kløe.

En hotbed av betennelse er opprettet, et poeng for innkalling av celler som er i stand til å takle en fremmed agent. Kroppen begynner å reagere på patogenet og aktiverer beskyttende funksjoner, og kaster også krefter for å eliminere den negative faktoren. Basofiler er en slags "speidere" som finner en kilde til betennelse og gir et signal om beliggenheten.

I tillegg til funksjonen til å påskynde prosessen med å undertrykke allergener og forhindre spredning, blir basofiler også preget av oppfyllelse av flere oppgaver, for eksempel:

 • Stabilisering av blodstrømmen i kapillærene.
 • Transport av andre grupper av leukocytter til plasseringen av en utenlandsk agent.
 • Gir veksten av nye kapillærer.
 • Fremme næring av vev.
 • Aktiv kamp med helminths og beskyttelse mot deres effekter på hud, tarm og slimhinne.
 • Forhindre spredning av giftige insekter.
 • Deltakelse i utviklingen av en allergisk reaksjon.

Til tross for det lille antallet har basofiler en flersidig effekt på kroppen og deltar i mange beskyttelsesprosesser.

Normer etter aldersgrupper

I medisinsk praksis beregnes basofilantallet på to måter:

 • BA% er den relative mengden til andre leukocytter; spesifisert i%;
 • BA # er en absolutt mengde, normen er 0,01-0,065 * 10 9 gram / liter.

Bestemmelsen av antall basofiler er tatt i betraktning ved beregning av leukocyttformelen basert på en detaljert analyse.

Barns norm

Indikatorene for konsentrasjon av beskyttende celler i barnet er forskjellige i livsstadier. De blir stabile bare innen 12 år. Tabellen etter alder gjør det mulig å spore hoppene i innholdet av basofiler i blodet:

Relativt antall av alle leukocytter,%

I et spedbarn øker antall basofiler, siden i denne alderen skjer dannelsen av ens eget immunsystem. Etter en måned, faller dette tallet betydelig.

Denne situasjonen er normal og krever ingen behandling. Nivået faller da, og stiger deretter til normalt. Stabilisering observeres kun etter 10 år. Normen hos barn i ulike aldersgrupper er forskjellig.

Norm for voksne

Den basofile normen hos menn er 0,5-1% stabil. Den gjennomsnittlige frekvensen av basofiler hos kvinner er den samme. Men i ulike perioder av livet kan det variere litt.

Så kan overvurderte indikatorer indikere en økning i nivået av østrogen. Som regel observeres dette fenomenet i begynnelsen av menstruasjonssyklusen og i eggløsning.

Nivået under 0,01 * 10 9 gram / liter kalles stadig basepenia. Dette er normen i svangerskapet (i 1 trimester). En lignende tilstand kan oppstå etter en røntgenundersøkelse eller etter røde hunder.

Den tillatte vibrasjonen er 0-0,2 * 10 9 gram / liter. Indikatorer for basofiler kan variere av ulike årsaker. Dette betyr ofte at den patologiske prosessen utvikler seg.

Bloddonasjon for analyse

Normene for basofile i blodet kontrolleres ved analyse. For å overgi biomateriale er det nødvendig om morgenen på tom mage. Testen utføres med blodanalysen. For å gjøre dette, gjør gjerdet hennes fra fingeren.

Denne prosedyren krever en liten forberedelse:

 • 8 timer før du går på laboratoriet, kan du ikke spise.
 • For en dag stopper enhver fysisk aktivitet.
 • I 24 timer er alkohol og tunge måltider forbudt.
 • På elva er det nødvendig å redde nerver. Rolig emosjonell tilstand bidrar til å få mer nøyaktige data.

En omfattende blodprøve er en ganske populær prosedyre i medisinsk praksis. Men dens formål for å bestemme absolutt innhold av basofiler utføres bare hvis:

 • inflammatorisk prosess;
 • en allergisk reaksjon eller anafylaktisk sjokk;
 • under graviditet.

Årsaker til abnormiteter

Resultatene av undersøkelsen kan påvirkes av langvarig bruk av østrogen eller uforberedt behandling av pasienten for prosedyren. Derfor er det svært viktig å ikke donere blod uten tilstrekkelig opplæring og å advare legen om medisiner som tas innen en måned.

Et økt resultat indikerer:

 • Økt østrogen i blodet.
 • Mottak av hormon gruppe legemidler.
 • Utsatt infeksjonssykdom.
 • Svikt i funksjon av bukspyttkjertelen.
 • Godartet eller ondartet svulst.
 • Tilstedeværelse av hepatitt.
 • Mindre bestråling under medisinske undersøkelser.
 • Blodsykdom
 • Allergisk reaksjon.
 • Feil i det endokrine systemet.
 • Kirurgisk fjerning av milten.
 • Med gastrointestinale sykdommer.
 • Intoxikasjon etter en insektbit.

Regelmessig overskudd av den absolutte indeksen - 0,065 * 10 9 gram / liter kalles basofili. Det kan utvikle seg i et barn på grunn av allergi.

Hos voksne kan antallet "scouting cells" reduseres på grunn av:

 • En smittsom sykdom.
 • Eksponering for stress.
 • Hypertyreose.
 • Cushings sykdom.
 • Aktiv skjoldbrusk aktivitet.
 • Med abnormiteter i binyrene.
 • Lungebetennelse.

Stabiliser metriske

Hvis basofili eller bassenget skyldes sykdommen, bør en behandling først startes. I andre tilfeller må du revidere dietten. For eksempel deltar vitamin B12 aktivt i prosessen med dannelse av blodceller.

Derfor er det verdt å øke forbruket:

Det er ofte nødvendig å spise mat som inneholder en stor mengde jern. Det er fisk og sjømat. Moderat inntak av tørr hvitvin aktiverer absorpsjonen av jern. Den samme prosessen fremmes og appelsinjuice.

Det er nødvendig å forlate de dårlige vanene: bruk av alkohol og tobakk.

Basofiler er en markør for tilstedeværelsen av fremmedlegemer i kroppen. Denne indikatoren er kun diagnostisert med en utvidet blodprøve, dens verdi brukes til en omfattende vurdering av pasientens tilstand. Økning eller fravær av leukocytter av denne typen indikerer patologiske prosesser, hvilket betyr at det er nødvendig å gjennomgå ytterligere undersøkelser.

Basofiler er normen

Basofiler er den minste gruppen leukocytter. De tilhører granulocyt underarter av hvite blodlegemer, de er født og modne i beinmarg. Fra det går basofile til det perifere blodet og sirkulerer gjennom sengen bare noen få timer. Deretter migrere cellene til vevet. Der er de ikke mer enn tolv dager og oppfyller deres oppdrag: nøytralisering av fremmede og skadelige organismer som er uønskede for menneskekroppen.

Funksjoner av basofiler

Basofiler inneholder inne i seg granuler av heparin, histamin, serotonin - biologisk aktive stoffer. Når de kommer i kontakt med allergener, er det en degranulasjon, det vil si at innholdet utføres utenfor basofilene. Dette bidrar til å binde allergener. Et inflammatorisk fokus dannes som tiltrekker seg andre grupper av leukocytter som har muligheten til å drepe utenlandske og ubudne gjester.

Basofiler er utsatt for kjemotaksis, det vil si fri bevegelse gjennom vev. Det er slik bevegelse under påvirkning av spesielle kjemiske stoffer.

De har også en predisposisjon til fagocytose - absorpsjon av skadelige bakterier og mikroorganismer. Men dette er ikke grunnleggende og naturlig funksjon for basofiler.

Det eneste som cellene må utvilsomt utføre, er øyeblikkelig degranulering, noe som fører til økt blodgass, økt vaskulær permeabilitet, mobilisering av andre granulocytter direkte inn i det inflammatoriske fokuset.

Så hovedformålet med basofiler er å undertrykke allergener, for å begrense effekten og ikke gå glipp av kampanjen på kroppen.

Normen for basofile i blodet

Det normative innholdet av basofiler, som regel, bestemmes som en prosentandel av den totale populasjonen av leukocytter: BA%.

Mål antall celler kan være i absolutte tal: BA # 10 9 g / l.

Det optimale antall basofiler forblir uendret gjennom livet (x10 9 g / l):

Indikatoren for spesifikke vekt av celler avhenger litt av alder. For voksne er normen innenfor følgende grenser: minst halvparten og ikke mer enn en prosent.

For barn behandles det optimale innholdet av basofiler utvetydig (i%):

 • nyfødt barn: 0,75;
 • månedlig alder: 0,5;
 • år gammelt barn: 0,6;
 • opptil 12 år: 0,7.

For det første er andelen celler større (0,75%), senker og øker igjen med året. Etter tolv år, bør prosentandelen av basofiler allerede stemme overens med normen for voksne.

Avvik fra normen

Basofili økte

Overskudd av basofiler kalles basofili. Det skjer sjelden, men årsakene er godt kjent og kjent for spesialister.

Først av alt er dette en allergisk reaksjon.

Også, basofili kan følge slike lidelser:

 • Hematologisk, det vil si blodsykdommer, spesielt:
  • kronisk myelogen leukemi;
  • lymfogranulomatose eller Hodgkins sykdom: Vanligere hos ungdom, og toppene i sykelighet observeres ved 20 og 50;
  • akutt leukemi;
  • ekte polycytemi.
 • Kroniske inflammatoriske prosesser i fordøyelseskanalen.
 • Hypotyreose.
 • Akutt hepatitt, som er ledsaget av gulsott.
 • Hemolytisk anemi.

Å ta antithyroid medisiner eller østrogener kan også være årsaken til basophil vekst.

Noen ganger oppstår basophilia når det ikke er nok jern i kroppen. I sjeldne tilfeller advarer hun om utseende av en neoplasma i lungene.

Hvis en person hadde en operasjon for å fjerne milten, så vil basophili være hans følgesvenn for resten av livet.

Økningen i den spesifikke vekten av celler hos kvinner er mulig i begynnelsen av menstruasjonssyklusen, så vel som i eggløsningstiden.

Basofiler senket

Reduksjonen av basofiler utover normen er en grunnleggende forklaring. Hvor vanskelig det er, det er ingen måte å evaluere det, siden den lavere verdien av normen er for liten.

Senking av basofiler er observert når det finnes slike patologier i kroppen:

 • Akutte smittsomme sykdommer.
 • Hypertyreose.
 • Sykdom og Cushings syndrom.
 • Lungebetennelse.

Årsaken til reduksjonen av basofiler kan være stresset, samt langvarig bruk av kortikosteroider.

Bazopenia anses ikke som en patologi for kvinner som bærer barn. Det manifesterer seg i tredje trimester av svangerskapet. I løpet av denne perioden øker blodvolumet raskt, men det er en økning i plasma, og ikke antall celler. Deres nummer forblir innenfor normen. Derfor er senket basofile hos kvinner i en interessant situasjon ganske akseptabelt fenomen.
En reduksjon i nivået av basofiler under normen kan oppstå under utvinning fra smittsomme plager.

Celler forsvinner ofte helt fra blodet under kjemoterapi eller ved behandling av noe annet komplekst og vanskelig for kroppens medisinske preparater.

Hvordan returnere basophils tilbake til normal

En separat behandling som lar deg returnere basofiler tilbake til normal eksisterer ikke. Det er en terapi for plager som er ledsaget av basofili eller baseness.

Og likevel, hvis studien viser overskudd av cellene i normen, er det ikke vondt å ta vare på å øke innholdet av vitamin B12 og jern i kroppen. De vil bidra til å normalisere blod og hjernearbeid.

Ikke forsøm de naturlige kildene der det er B12. Først av alt bør dietten diversifiseres med produkter av animalsk opprinnelse: kjøtt, melk, egg. Soymilk og gjær inneholder også B12.

Å fylle opp lagrene av jern vil hjelpe:

 • Lever av kalvekjøtt og kylling;
 • fisk;
 • rødt kjøtt.

Ved moderat forbruk av tørr hvitvin aktiveres jernabsorpsjon. Denne prosessen kan bidra med appelsinjuice, som ikke er forbudt å drikke i ubegrensede mengder (hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner).

Å justere nivået av basofiler til en sunn person er nok til å bytte til riktig ernæring og fjerne slike ubehagelige vaner som røyking eller avhengighet av sterke drikker.

I noen tilfeller går basofilene tilbake til det normale etter at visse medisiner er tatt tilbake - spesielt antithyroid eller inneholder østrogener.

basophils

I denne artikkelen ser vi på hvilke basofiler som er i analysen av blod og hva de svarer på. Blant alle typer blodleukocytter er et spesielt sted okkupert av basofiler. De er oppkalt, fordi de er malt med alkaliske fargestoffer (fra latinbasen - base, alkali) for å utføre mikroskopisk analyse. Disse er de minste beskyttende blodcellene, hvor andel er bare 0,5-1% av det totale antall leukocytter.

Med så lite antall og kort levetid på bare 1 uke, har basofiler tid til å spille sin store rolle i å beskytte kroppen mot skadelige eksterne og interne faktorer. Dette oppnås på grunn av deres spesielle struktur og aktivitet av biokjemiske prosesser. Basofiler - heller store celler, inneholder deres cytoplasma store mengder av granuler som er i stand ved kontakt med skadelige stoffer tildele spesielle stoffer mediatorer: serotonin, histamin, prostaglandin, leukotrien.

Basofiler "varsle" kroppen om typen fare, utløse dens respons på en beskyttende reaksjon. Inntrenging av beinmarg i blodet, unge basofiler ikke lengre i det, og etter noen timer de bosette seg i vevene, utfører rollen som konstant "sentinel". Å anerkjenne faren, mister de granuler, blir til mastceller og oppfyller deres beskyttende oppdrag, dør i vev.

Denne prosessen med inntak i vev og død av basofiler foregår hele tiden, og avhengig av hvilken av dem som hersker, kan antallet deres øke eller redusere.

Normen for basofile i blodet

Indeksen for basofilinnhold i blodet er av stor betydning. Endringen i mengden i en eller annen retning indikerer tilstedeværelsen av en patologisk prosess i kroppen: betennelse, allergi, traumer, blødning, ondartet tumorutvikling.

Det vil si at hvis det er avvik fra normen i analysen, er dette en indikasjon på at pasienten skal undersøke årsaken. Unntaket er den fysiologiske svingningen som er forbundet med graviditet.

Normen for basofiler i blod av voksne (kvinner og menn) er 0,5-1%, hos barn er den litt høyere. Det meste av den nyfødte - 0,75%, og da den er redusert til 0,5% til 0,6% øker til et år, opp til 12-14 år - til 0,7%, hvoretter verdien er stabilisert, som i voksne. Dette er på grunn av utviklingsstadier av barnets kropp: dannelsen av immunforsvar, ulike infeksjoner, forekomsten av allergiske reaksjoner og skader, utvikling av det endokrine systemet.

Årsaker til forhøyede basofiler

Når antall basofiler økes, kalles denne tilstanden basofili. Følgende sykdommer kan føre til utvikling:

 • Akutte infeksjoner: viral, bakteriell, parasittisk.
 • Kronisk inflammatorisk prosess, inkludert spesifikk (tuberkulose).
 • Autoimmune sykdommer (reumatoid artritt, revmatisme, lupus erythematosus, ulcerøs kolitt, Crohns sykdom).
 • Kroniske hudsykdommer (psoriasis, eksem).
 • Allergi av noe slag.
 • Onkologiske sykdommer (kreft, sarkom, lymfom, leukemi).
 • Hormonale lidelser (hypothyroidisme, diabetes).

For et økt nivå av basofiler i blodet hos barn, kan du lese her.

Behandling av basofili

Det første du må gjøre når du øker nivået av basofiler i blodet, er å gjennomgå en undersøkelse. Han må utnevne en lege, med hensyn til anamnese, pasientklager, resultatene av hans undersøkelse. Det er tilfeller der det ikke er noen klager, ingen kliniske manifestasjoner, da er en generell undersøkelse foreskrevet.

Når sykdommen oppdages, foreskrives behandling, og når gjenopprettingen utvikler seg, vil nivået av basofiler gradvis bli normalisert. Dersom det ikke ble observert patologi, justere diett: øke andelen av produkter som inneholder jern, vitaminer av gruppen B. Den gode effekt vil oralt jern og multivitaminer, eller stoffer, som kombinerer jern, folsyre (vitamin B6), askorbinsyre, vitamin B12 (hemoferon, vitaferon, sorbifer og andre).

Årsaker til reduserte basofiler

Senking av nivået av basofiler kalles basepenia, det er mer typisk for en voksen organisme og kan være forårsaket av:

 • Alvorlige former for lungebetennelse.
 • Sterkt lekkende infeksjoner.
 • Alvorlige former for allergi.
 • Insuffisiens av binyrefunksjon.
 • Thyrotoxicosis (økt funksjon av skjoldbruskkjertelen).
 • Syndrom Itenko-Cushing (endokrine sykdommer i strid med hypofysen).
 • Langsiktig stressende situasjoner.
 • En generell svekkelse av kroppen, en reduksjon i immunitet.

Behandling av basbopeni

Basopenia krever undersøkelse, fordi det ofte skyldes alvorlige sykdommer. Da de blir behandlet, vil en økning i nivået av basofiler i blodet være en god prognostisk indikator som indikerer gjenoppretting eller oppstart av remisjon.

Hvis bassenget er relatert til den generelle svekkelsen av kroppen, med en reduksjon i immunitet, bør handlingsplanen være som følger:

 • Normalisere kostholdet ved å introdusere kalorimat, vitaminer.
 • Øk motoraktiviteten, hold deg i frisk luft.
 • Gi ro og full søvn, eliminere stressende situasjoner.
 • Avvise dårlige vaner.
 • En god effekt er mottak av immunstimulerende legemidler av naturlig opprinnelse, spesielt for svekkede barn.

Basofiler hos gravide kvinner

Ved utbrudd av graviditet hos kvinner, øker det totale antall leukocytter i de første månedene, hovedsakelig på grunn av nøytrofiler. Det kan vokse under graviditet fra 4-9 til 13-15 tusen (per mikroliter blod), og kommer tilbake til normal bare etter fødsel. Dette skyldes utviklingen av fosteret, nøytraliseringen av dets toksiner. På denne bakgrunn er det en viss relativ nedgang i antall basofiler, på grunn av en økning i prosentandelen av nøytrofiler.

Basogenese er også kjent i første trimester av graviditet på grunn av økningen i volumet av sirkulerende blod, tilstrømning av væske. Men denne nedgangen i innholdet er også feil, fordi kun konsentrasjonen minker, og den absolutte mengden forblir uendret.

Liker du artikkelen? Del det med vennene dine på sosiale nettverk:

Basofiler i blodet

Basofiler er en slags leukocytter (hvite blodlegemer), som, som nøytrofiler og eosinofiler, stammer fra benmargen. Basofiler i blodet bruker en begrenset periode: å komme inn i blodet fra beinmarg, de blir eliminert derfra om noen timer. Deres viktigste livssyklus (10-12 dager) passerer i vevet. Hovedfunksjonen til basofiler er beskyttende.

Disse cellene er en viktig del av immunforløpene som foregår i kroppen. Eventuelle beskyttende og allergiske reaksjoner i kroppen (inkludert helsefarlige) utføres med aktiv hjelp av basofiler. Disse cellene (så vel som andre leukocytter) er også involvert i utviklingen av inflammatoriske prosesser i kroppen i infeksjoner og mekaniske skader.

Et karakteristisk trekk ved basofile som celler er tilstedeværelsen av et stort antall granuler i cytoplasmaen og tilstedeværelsen av en stor kjerne bestående av lober. Basofiler inneholder et økt antall biologisk aktive forbindelser: prostaglandin, serotonin, histamin.

Normen for basofile i blodet

Basofiler er den minste gruppen av hvite blodlegemer. Når man støter på et allergen eller et fremmedmiddel, dør basofiler: de ødelegger granulater med biologisk aktive stoffer som kommer inn i blodet og forårsaker et typisk klinisk bilde av inflammatoriske og allergiske reaksjoner.

Siden basofilene tilhører leukocytter, måles deres kvantitative indeks og betegnes av leger som en prosentandel av totalt antall leukocytter. Mindre ofte i medisinske dokumenter (kliniske blodprøver) angir absoluttverdier.

Normen for basofiler hos voksne er 0,5-1%.

I absolutte tall er mengden uttrykt som følger: 0,01-0,065 * 109 g / l.

Normen for basofiler hos barn: 0,4-0,9%.

I medisinske former ser poengene med antall basofiler ut slik:

 • BA% (basofiler) - relativ indikator for basofiler;
 • BA (basofile abs.) Er det absolutte antall basofiler.
Innholdet av basofile i blodet indikerer tilstedeværelsen av inflammatoriske eller allergiske prosesser i kroppen.

Denne verdien har ikke en avgjørende diagnostisk verdi, men noen ganger trenger leger å vite om den totale aktiviteten til leukocytter i ulike patologiske forhold.

Basofili økte

Staten når basofiler er forhøyet kalles basofili. Det absolutte innholdet av basofile i blodet er variabelt: de kvantitative indeksene til disse cellene påvirkes av en rekke eksterne og interne forhold. Imidlertid er en overdreven økning i nivået av basofiler ganske sjelden.

Hovedårsakene til en økning i basofil i blodet av en voksen:

 • blodsykdommer;
 • kroniske og akutte patologiske tilstander i mage-tarmkanalen (ulcerøs kolitt, gastritt, ulcus i tolvfingre og mage);
 • Myxedema (uttalt mangel på bukspyttkjertelhormoner);
 • allergiske reaksjoner av en hvilken som helst type: urticaria, kløe, åndedrettsskader, dermatitt, eksem og andre manifestasjoner av forsvarssystemets utilstrekkelige aktivitet;

 • hemolytisk anemi;
 • kylling pox;
 • diabetes mellitus;
 • onkologiske sykdommer i bronkiene og lungene i første fase;
 • forgiftninger av annen art;
 • mottak av hormonelle stoffer i sykdommer i skjoldbruskkjertelen;
 • mottak av østrogener eller kortikosteroider.
 • Sykdommer i blodet og allergiske reaksjoner er de vanligste tilstandene der basofilene i blodet økes hos en voksen. Årsakene til økningen i basofile hos et barn kan være lik den forskjellen at listen over de vanligste årsakene til pediatrisk basofili er supplert med helminthic invasjoner og forgiftning med giftstoffer.

  Man bør dvele på blodsykdommer som fremmer basofili.
  Patologier av denne typen inkluderer:

  • kronisk leukemi (malign blodsykdom);
  • akutt leukemi;
  • Lymfogranulomatose (Hodgkin's sykdom) - ondartet lesjon av lymfesystemet;
  • polycytemi sant (godartet sykdom i blodsystemet).

  Noen av de ovennevnte sykdommene kan føre til en økning i antall leukocytter av forskjellige grupper i blodplasmaet, inkludert basofiler.

  Hvis basofiler økes i blod i et barn og en voksen i en liten mengde, kan dette indikere tilstedeværelse av noen inflammatorisk prosess i kroppen (kronisk eller akutt). Disse prosessene, som gir beskyttelse av kroppen mot uønskede faktorer, kan forekomme i fordøyelsessystemet, urinveiene, åndedrettsorganene.

  Effekten av uønskede faktorer utløser immunreaksjoner som involverer tilstedeværelse av aktive stoffer inneholdt i basofilgranulatene. Utgivelsen av histamin, prostaglandin og andre elementer og sikrer lanseringen av en mekanisme for å beskytte vev og organer fra fremmede påvirkninger.

  Hos kvinner kan basofili indikere starten på menstruasjonssyklusen, et lite forhøyet basofilnivå observeres også under eggløsning.

  En annen grunn til det høye innholdet av granulocytter er mangel på jern i kroppen.

  Dermed, hvis det i laboratorieanalysen er basofiler over normal, betyr det egentlig bare doktoren kan si. Å gjøre selvdiagnose er ikke bare meningsløs, men også helsefare.

  Senking av nivået av basofiler er også en medisinsk prerogativ. Etter den kompetente og rettidig behandling av den underliggende sykdommen, kommer antallet av disse blodcellene vanligvis tilbake til normal. Hvis årsaken til basofili er den lange mottakelsen av hormonelle stoffer, avbrytes legemidler, eller erstattes med analoger uten bivirkninger.

  For å normalisere blodsammensetningen etter hovedforløpet av behandling av inflammatoriske og infeksjonssykdommer, er en ekstra terapi foreskrevet i form av vitaminkomplekser og et spesielt diett med obligatorisk tilgjengelighet av produkter som inneholder vitamin B12. Denne forbindelsen har en positiv effekt på funksjonen av hematopoiesis generelt. Stadig økt antall basofiler er bevis på kronisk patologi, som må detekteres og elimineres.

  Basofiler senket

  Blodstaten, når basofilene senkes, kalles basepenia: det indikerer uttømming av leukocyttreserven i hematopoietiske organer.

  Årsakene til senking av basofiler hos en voksen kan være svært forskjellige:

  • akutte smittsomme sykdommer;
  • hypertyreose - overdreven aktivitet av skjoldbruskhormoner;
  • stressende situasjoner;
  • utmattelse av kroppen;
  • økt fysisk aktivitet
  • Cushings syndrom (hyperkortis) - hyperaktivitet av binyrebarken.

  Ikke alle situasjoner som fører til grunnleggende behov krever en terapeutisk respons. Ofte, et redusert antall av disse elementene i sirkulasjonssystemet vender tilbake til det normale på egen hånd.

  En reduksjon i antall basofiler observeres ofte hos gravide kvinner i første trimester. Denne indikatoren er oftest feil, fordi i løpet av svangerskapet hos kvinner øker det totale volumet av blod på grunn av en økning i sin flytende fraksjon. Det vil si at antall celler i blodet forblir det samme: bare deres antall per voluminnhold minker.

  Hvis du finner at basofilene er forhøyet eller senket på blodtestet, bør du diskutere dette med legen din. Kanskje vil han sende deg for ytterligere diagnostikk eller for mer spesialiserte spesialister. Ignorer avviket fra normen kan ikke, men ikke panikk på forhånd: det er mulig at situasjonen er midlertidig.

  Les Mer Om Fartøyene