Hva er verdiene av kreatinin hos menn?

Kreatinin er det endelige stoffet som er oppnådd under proteinomdannelse. Det produseres i muskelvev og utskilles i sirkulasjonssystemet. Jo mer muskulære muskler i en mann, jo høyere nivå av kreatinin i blodet. Det utskilles kun gjennom urinsystemet, derfor er det en viktig indikator på nyres funksjon. Hvis hele livet har en uendret fysikk, vil nivået av kreatinin være konstant.

Tilgjengelig for kreatinin

Indikasjoner for analyse

Eventuelle abnormiteter i nyrefunksjon og funksjon av muskelvev er indikasjoner på analyse. Følgende symptomer og sykdommer kan forårsake angst:

 • Problemer med vannlating (smerter, motstander og andre ubehagelige opplevelser).
 • Dystrofi av muskelvev.
 • Sykdommer i endokrine organer.
 • Nyresvikt.
 • Observasjon av dynamikk ved behandling av nyrene eller urinveiene.
 • Graviditet, som i denne tilstanden, øker byrden på nyrene til tider.

Informasjon om hvorfor du trenger å utføre denne analysen

HJELP! Å sende for analyse og dechifrere det kan bare lege.

analyse av

Nivået av kreatinin i kroppen kan gjenkjennes på flere måter, som varierer i informativitet:

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

 • Biokjemisk blodprøve.
 • Kreatininclearance: forholdet mellom antall enzymer i urinen til mengden i blodet. Clearance er kroppens evne til å rense blod fra skadelige stoffer.
 • Forholdet mellom nitrogen og kreatinin. Brukes til å bestemme graden av dehydrering av kroppen.
HJELP! Den mest informative metoden er bestemmelsen av kreatininclearance. Den høyeste konsentrasjonen av kreatinin observeres om kvelden, og det laveste i morgen.

Forberedelse for analyse

Biokjemisk blodprøve:

 • Blod må tas om morgenen på tom mage.
 • Innen få dager, minimere mengden kjøttprodukter i kostholdet.

Biokjemisk analyse av urin:

 • En grundig hygiene av kjønnsorganene er nødvendig, men uten bruk av kjemiske midler som dreper den naturlige mikrofloraen.
 • Dagen før testen må du drikke om to liter rent vann (den fysiologiske normen for en voksen).
 • Regler samle daglig urin: etter at du våkner opp, må du tisser (dette urinen samlet er ikke nødvendig), alle oppfølgings ganger (24 timer), bør urinen samles i en beholder og oppbevar den i et mørkt kjølig sted. Den siste delen av urinen bør være morgenurinen neste dag.

Normal for menn

Nivået av kreatin reduseres med alderen, etter hvert som muskelvevet minker.

Hastigheten av kreatinin i urinen, utskilles per dag, avhenger av kroppsvekt og kroppsbygning. For menn er normen 122-220 μmol per kg vekt. Normen i forholdet mellom nitrogen og kreatinin er fra 10: 1 til 20: 1.

Kreatininclearance hos menn:

Avvik fra normen

Avvik fra normen er ikke alltid en indikasjon på alvorlige sykdommer. Øke eller senke nivået av kreatinin i blodet kan være en fysiologisk norm på en bestemt måte. Vegetarere, idrettsutøvere med stor muskelmasse, modeller og dansere som holder seg til en streng diett. I disse tilfellene Avvik fra normen er ikke så kritisk, som med patologier av indre organer.

Øke nivået

Årsakene til et forhøyet nivå av kreatinin i blodet kan skyldes både fysiologiske faktorer og utvikling av alvorlige patologier.

Fysiologiske faktorer inkluderer:

 • Et sett med stor muskelmasse, for eksempel idrettsutøvere av tungvekter og kroppsbyggere.
 • Prevalens i dietten av proteiner av animalsk opprinnelse.
 • Bruk av antiinflammatoriske legemidler: "Ibufrofen", "Nurofen".
 • Bruk av antibiotika.

Patologier inkluderer følgende sykdommer:

 • Nyresvikt i noen form.
 • Feil i det endokrine systemet. Sykdommer i skjoldbruskkjertelen assosiert med økningen og en overflod av hormoner.
 • Krenkelse av sirkulasjonssystemet i hjertemuskelen, som fører til oksygen sult i nyrene og reduserer ytelsen.
 • Onkologiske sykdommer.
 • Skader på muskelvev: Traumer og brudd, Crash syndrom.
 • Dehydrering (det er en økning i alle blodtall).
 • Diabetes mellitus.

Hvis du ikke behandler nyresykdom, kan det oppstå en rekke komplikasjoner:

 • Problemer med urinering: Fra fullstendig urinretensjon i kroppen til overdreven utskillelse (opptil to liter per dag).
 • Konstant vondt i nedre rygg.
 • Ødem (på grunn av væskestagnasjon i kroppen).
 • Økning i blodtrykk.
VIKTIG! Bestemmelse av nivået av kreatinin Det er ikke tillatt for tidlig diagnose av sykdommer, som økningen observeres når det meste av nyrene er påvirket.

Hvordan redusere nivået

Anbefalinger for å redusere kreatininnivåene varierer, avhengig av årsaken til økningen. Hvis nivået har økt ubetydelig, og som følge av undersøkelsen var det ingen alvorlige nyrepatologier, er det verdt å følge følgende tips:

 • Det er nødvendig å normalisere dietten. For en voksen er det ukentlige behovet for kjøtt 450 gram (150 gram 3 ganger i uken). Kjøttet skal ikke være for fett og kalorier, kanin, kalvekjøtt, kylling, kalkun. Den grunnleggende daglige normen er protein som skal oppnås fra produkter av vegetabilsk opprinnelse. Berik dietten med rik fiber for å normalisere tarmfunksjonene: grøt (havregryn, bokhvete, hirse), klibrød.
 • Eliminere dehydrering. En voksen skal drikke mer enn to liter rent vann. Det er vanskelig å bli vant til, så hold oversikt over mengden full, ta en flaske vann til jobb eller en tur. Husk at den viktigste mottakelsen av vann er om morgenen på tom mage.
 • Reduser fysisk aktivitet. Hvis du er profesjonell idrettsutøver, så er det bedre å hoppe over konkurransesongen og gjenopprette nyrene for din egen helse.

Dersom det i tillegg til økt nivå av kreatinin diagnostiseres alvorlige sykdommer i nyrene og urinveiene, bør behandlingen kontrolleres nøye av en spesialist. De viktigste metodene for behandling av nyresvikt er:

 • Utnevnt legemiddelpreparater rettet mot å normalisere prosessene for proteinbrudd.
ADVARSEL! Uavhengig av å regulere nivået av kreatinin i blodet er det farlig for helsen.

Årsaker og symptomer på lavt nivå

Symptomene er dårlig uttrykt, det er generell svakhet i musklene, svimmelhet og redusert effektivitet. Nivået av kreatinin reduseres på grunn av følgende sykdommer og tilstander i kroppen:

 • De første seks månedene av svangerskapet.
 • Anemi, anemi.
 • Skarp nedgang i muskelvev (med lemfeil).
 • Feil diett (ingen protein).
 • Fastende, anoreksi.
 • Leukemi.
 • Lammelser.

Tabell av kreatininnivåer hos menn når det gjelder alder

Kreatinin - molekylstruktur, som produserer kreatin daglig (ca. 2%) er dannet i musklene, det er resultatet av energi forråtnelse i de organer, på grunn av noe som er nok skadelig.. Stoffet går langt i menneskekroppen: først er det en sekresjon i blodet, da - når det kommer inn i nyrene, er sluttfasen naturlig ut av kroppen. Mengden av stoffet i menns kropp er avhengig av mengden muskelmasse. Hva er stedet for kreatinin i blodet, normen hos menn med ulike aldersintervaller - denne artikkelen.

Grunnleggende analyser

Nivået av kreatinin i blodet bestemmes ved å bruke tre grunnleggende tester:

1. Blodtest for kreatinin.

Forhøyede blodprøveresultater for kreatinin signaliserer fremveksten av lesjoner i nyrene. Årsaker: stress, farlige dødelige sykdommer, gikt, dehydrering, urolithiasis, lav blodstrøm, polycystose.

Lav kreatinin - en markert reduksjon i muskelmasse, tilstedeværelse av muskeldystrofi.

De nevnte grunnene kan også vitne om farlige problemer med leveren.

2. Kreatininclearance (en indikator på hastigheten som blodet passerer gjennom nyrene).

Årsakene til å øke den normale bakgrunnen kan være: forgiftning, forbrenning, tung fysisk anstrengelse, muskelbrudd.

Redusert bakken clearance, hva er det? Denne blodprøven indikerer en alvorlig funksjonsfeil i nyrene som truer menneskelivet. Slike faktorer inkluderer onkologiske sykdommer, infeksjoner, cirrhosis, hjerteproblemer og det observerte raske tapet av vann i kroppen.

3. Forholdet mellom nitrogen og kreatinin.

Høye indikatorer er et tegn på tilstedeværelse av problemer med nyresvikt, dannet av dehydrering eller etter et nervesjokk, og også om det er problemer med urinveier. Reduksjon i mengden av stoffet viser godt alle hendelsene og handlingene som har oppstått hos en person i den siste tiden.

Resultatet av studien viser i detalj hvilke alvorlige skader eller store fysiske overbelastninger som ble opplevd i denne perioden, selv om den mannlige organismen opplever slike avvik fra normen nesten hele livet.

Av de nevnte ovenfor anses den andre analysen for å være den mest effektive; en daglig del av urinen er gitt for sin adferd. De resulterende dataene diagnostiserer nøyaktig prosessen med dehydrering av kroppen.

Slik forbereder du på testprosedyren

Blod gis tidlig om morgenen før du spiser. Før du går gjennom prosedyren for å oppnå et pålitelig resultat, er det nødvendig å begrense forbruket av kjøtt i noen dager så mye som mulig. Sterk kaffe og te er utelukket. Ikke tillat brudd på kroppstemperaturen - superkjøl eller overoppheting.

Stoffet i stoffet er mikromol per liter / milligram per deciliter.

Urin test er gjennomført som følger: morgenurin er ikke nødvendig å samle inn, men alle påfølgende urinering resultater innen dager til å rense retter tilberedt og lagret i et mørkt og kjølig. Denne analysen ble satt sammen i henhold til reglene, før oppsamling av behovet for å foreta de nødvendige hygieniske prosedyrer, uten hjelp av kjemikalier for å bevare flora miljø.

Et senket nivå er observert hos mennesker 60 år og eldre på grunn av en gradvis nedgang i muskelvev.

Normen hos menn i henhold til alder

Kreatinins normer i menns blod er avhengig av nyres funksjon, og normer for innholdet bestemmes av alder. For enkel bruk er det en tabell med data, men i dette tilfellet krever innholdet en mer detaljert presentasjon:

Hvis pasienten er diagnostisert med diabetes mellitus, vurderes kreatininpoengene spesielt nøye - figurene gir mulighet til å vurdere ekskretjonsarbeidet til nyrene.

Hvis indikatorene er over normen

Nivået av kreatinin i menneskenes blod i løpet av en persons liv kan vesentlig endres - øke eller redusere.

Med økt kreatinin i blodet hos menn, diagnostiserte spesialister flere typer nyresykdom, kan det være:

 • Nyresvikt i akutt eller kronisk form;
 • glomerulonefritt;
 • Pyelonefritt.

Reduksjon av blodstrømmen (patologi skyldes komplikasjoner av diabetes, sjokk eller observerte hjertesvikt).

Imidlertid er andre årsaker av høy betydning mulig som ikke er relatert til nyresykdom. En økt norm for kreatinin i menneskers blod dannes ofte som en konsekvens av en spesiell livsstil, dersom mange kjøttprodukter forbrukes eller alvorlig fysisk stress oppleves. Den normale bakgrunnen for denne aminosyren i kroppen øker også eksisterende hjerte / vaskulær insuffisiens, prostatitt, brannskader, strålingssykdom, dehydrering av kroppen. Redusert kreatinin hos menn i blodet er sjeldent, og oftest observert med vegetarisme eller kurativ sult. Øk indikatorene kan endre kostholdet.

Hvordan oppnå en reduksjon

Først og fremst trenger du ikke å kjempe med et forhøyet nivå selv, du må søke hjelp fra spesialister. Hvis den høye prisen skyldtes sykdommen - du må finne kildene og umiddelbart begynne behandlingen.

Men det er en annen, veldig vanlig, årsaken til økningen - dette er kosthold og livsstil. Den normale figuren gjenopprettes ved å eliminere fete og røyke, melkeprodukter og surmælkprodukter, krydder, sterk kaffe og te fra kostholdet, samt en alvorlig begrensning av forbruk av sukker og salt.

Det vil bidra til å gjenopprette normen til bruk av produkter som kan eliminere slagg - bær, frukt, nøtter, grønnsaker, da de inneholder de nødvendige vitaminene E og C.

Forbruket av rent vann er vist - opp til 1 liter per dag.

I hvilke tilfeller er resultatene forvrengt

Resultatet av blodprøven kan bli forvrengt, dette skyldes flere grunner:

 • Hemolyseprøve (for rask blodprøving veldig tynn nål). Samtidig skal analysen avbrytes, siden røde blodlegemer er skadet.
 • Tilstedeværelsen av for mye muskelmasse. Resultatet av analysen vil bli overvurdert, men faktisk vil nyrens patologi være fraværende.
 • Ta visse medisiner (f.eks. Cefazolin, reperpin eller askorbinsyre).

Det er ikke alltid mulig å oppnå fullstendig eliminering av feil, men spesialister overvåker nøye prosessens tid og tar hensyn til hver enkelt særegenhet hver for seg.

Kreatinin er en uunnværlig komponent i forskning på tilstanden til menneskekroppen. Indikatorene for innholdet i resultatene av forskningen hjelper leger til å avsløre i tide de første tegn på patologiske forandringer i de viktigste organene som er ansvarlige for normal funksjon av hele menneskekroppen.

Hastigheten av kreatinin i blodet hos menn

Kreatinin hos menn varierer vanligvis fra 7, 1 til 17, 7 mmol / l. Overskridelse av denne indikatoren indikerer et brudd på muskelsystemet eller ekskresjonsorganene. Det fysiologiske nivået av reststoffet, som frigis under proteinmetabolisme, varierer i forskjellige aldre, avhengig av kroppens kropp og livsstil. Et kvantitativt mål for kreatinin bestemmes ved biokjemisk blodanalyse, og også urea og nitrogennivåer tas i betraktning.

Konsentrasjonen av resterende nitrogen kan indikere problemer i funksjonen av ekskresjonssystemer og muskelvev. Når nyrefunksjonen er svekket, øker indikatoren betydelig, og helseproblemer oppstår.

Resten av gjenværende nitrogen kan variere sterkt for forskjellige mennesker, derfor kan kun en erfaren lege evaluere analysen. Dekoding tillater å se graden av avvik, hvorpå ytterligere diagnostikk er tildelt.

Normalt nivå av kreatinin

Stoffet kreatinin er konstant i blod av menn og kvinner, dets indikatorer har fysiologiske grenser. Dens nivå i blodet endres på forskjellige tider av dagen, avhengig av maten som brukes og fysisk aktivitet. Ulike menn har en annen kropp og livsstil, fordi normen er også individuell.

Det er en standardindikator som kan observeres ved å undersøke den biokjemiske analysen av blod og urin. Dette er 7,1 - 17,7 mmol / l. En lav sats innenfor normen vil bli observert hos menn som spiser litt proteinmat og fører en stillesittende livsstil. Normen i høy konsentrasjon er karakteristisk for idrettsutøvere, menn, som fører en aktiv livsstil og spiser overveiende proteinfôr.

Mengden gjenværende substans påvirkes av slike faktorer:

 • nivå av fysisk aktivitet;
 • frekvens og intensitet i sport;
 • rådende mat i kostholdet;
 • kroppsbygg, egenskaper av kroppens grunnlov.

Kreatinin dannes av kreatinfosfat, som tjener som en energikilde. Isolering oppstår under arbeidet i muskelsystemet, og reduserer fibrene. En liten del av stoffet dannes også i hjernen.

Hvordan er normen bestemt?

For å fikse kreatininscore, utføres en biokjemisk blodprøve. Du må gi det om morgenen på tom mage. Analysen vil vise det riktige resultatet bare om morgenen, da mannen fortsatt ikke spiste noe og ikke deltok i fysisk arbeid. Hvis blodprøven utføres om kvelden eller etter hardt arbeid, vil den resterende nitrogenindikatoren øke betydelig, og resultatet blir feil.

Å lage en biokjemisk blodprøve er viktig for å overvåke tilstanden til muskelsystemet og nyrene til en mann. Resultatene av studien kan være det første skrittet for å oppdage kronisk eller akutt forstyrrelse i funksjonen av ekskresjonsorganene.

Normen vil bli fysiologisk overskredet hos idrettsutøvere. Før studien skal en mann fortelle legen om kostholdet og livsstilen for å bestemme det tillatte området for indikatorens avvik.

Resultatene kan påvirkes av inntak av medisiner, inkludert antibakterielle stoffer, forbruk av store mengder kjøtt og behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. I dette tilfellet kan normen variere, men studien må gjentas.

Årsakene til økningen

Avvik fra normen kan observeres med slike brudd:

 • traumatisk skade på muskelvev, rubbing av ledbånd, blåmerke, åpen brudd;
 • dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen, overdreven frigjøring av hormoner;
 • alvorlig blodtap, forgiftning av kroppen, infeksjon av blod;
 • redusere og en kraftig økning i trykk.

I de fleste tilfeller er årsaken til økningen i gjenværende nitrogen at det er brudd på nyrene. I dette tilfellet kan menn observere symptomer på sårhet i magehulen, kvalme, oppkast, nedsatt koordinering av bevegelser, nedsatt appetitt og svimmelhet. Disse tegnene kan følge nyresvikt, og i dette tilfellet vises en analyse for det kvantitative målet for urea og kreatinin.

Sykdommer og graden av kreatinin

Følgende er de sykdommene hvor nivået av kreatinin kan endres.

 1. Nyresvikt er en vanlig årsak til økt restoksidkonsentrasjon, kroppen stopper behandlingen av stoffer, og kreatinin akkumuleres i kroppen.
 2. Neoplasmer i nyrene, polycystose - det er et brudd på nyrefunksjonen, som med nyresvikt, er kroppen ikke i stand til å fjerne resterende stoffer.
 3. På den delen av endokrine kjertler - hypertyreoidisme, med overdreven skjoldbruskkjertelarbeid, begynner ødeleggelsen av muskler, noe som fører til en reduksjon av kreatinin.

Nivået av kreatinin øker også med anemisk syndrom, muskuløs vevsatrofi, destruktive prosesser i muskuloskeletalsystemet. Nøyaktig å avsløre årsaken til at det er mulig etter komplekse undersøkelser av interne legemer.

Indikasjoner for analyse

Biokjemisk blodprøve for nivået av kreatinin utføres i slike tilfeller:

 • problemer med vannlating - smerte, hyppig oppmuntring, ubehag;
 • reduksjon i volumet av muskelvev, dystrofi, en skarp nedgang i vekten;
 • manifestasjoner av symptomer på nyresvikt;
 • Observasjonsperioden for pasienten etter operasjon og behandling med antibiotika;
 • endokrine sykdommer, hormonelle lidelser.

Disse tilstandene må overvåkes ved hjelp av instrumentelle og laboratoriediagnostiske metoder. Resten av gjenværende nitrogen i slike sykdommer er ekstremt høyt, eller kreatininen stiger til et patologisk nivå.

Hvis du ignorerer resultatene av biokjemisk analyse, som viste en avvik, kan det være komplikasjoner fra nyrene. Dette er hevelse, høyt blodtrykk, konstant smerte i underlivet, i lumbalområdet, et brudd på vannlating.

Et sterkt overskudd av nivået av kreatinin observeres selv med en signifikant lesjon av nyrene, fordi dårlige resultater av testene kan være årsaken til sykehusinnleggelse. Av denne grunn vil biokjemisk analyse i et tidlig stadium av den patologiske prosessen ikke være effektiv, og bør suppleres med andre diagnostiske prosedyrer.

Forberedelse for analyse

Norm eller avvik vil bli reflektert riktig når det er riktig utarbeidet:

 • Blod gir bare om morgenen på tom mage;
 • en uke før analysen er bruken av kjøttprodukter begrenset;
 • alkohol er utelukket;
 • Kun moderat fysisk aktivitet er tillatt.

Hvordan normalisere nivået av kreatinin

For å stabilisere den normale indikatoren for resterende nitrogen, bør nyrene inspiseres jevnlig, og næringsnivå og fysisk aktivitet bør overvåkes. Rødt kjøtt bør minimeres, men ikke helt kasseres. Idrettsutøvere bør inkludere mer protein mat.

Det er viktig å overvåke nivået av væske i kroppen, eliminere dehydrering. For å gjøre dette må du drikke minst 1,5-2 liter vann per dag. Om morgenen etter oppvåkning er det første å gjøre med å drikke et glass vann, og deretter spise frokost, drikke kaffe eller te.

Hvis det er en liten avvik, bør du midlertidig begrense fysisk aktivitet til normal proteinmetabolisme gjenopprettes. Denne prosessen er kontrollert av en lege som kan foreskrive en diett og noen medisiner.

Normen for kreatinin i blodet av menn i bordet og avviket fra normen

innhold

Kreatinin i blodet - normen hos menn? Verdien av konsentrasjon i blodet av kreatinin er stor nok til å diagnostisere nyresykdommer. Den kvantitative egenskapen er målt ved å ta blod fra en vene eller en finger. En vanlig mann som ikke lider av ulike sykdommer, produseres normalt kreatinin hele tiden - fra musklene han kommer inn i blodet, og utskilles sammen med urinen. Dermed er det pålidelig påvist at jo mer muskelmasse, desto høyere er innholdet i kroppen.

Generell informasjon

Når en pasient går inn på sykehuset med klager om nyrene, leder hans spesialist levering av en analyse for å bestemme det nåværende nivået av kreatinin i blodet, det utføres ved hjelp av biokjemisk analyse.

Dette stoffet er det endelige produktet av proteinmetabolisme. Kreatinin leverer muskler med nødvendige komponenter, og det er aktivt syntetisert i leveren. Utvilsomt skjer denne prosessen i kombinasjon med andre stoffer, et eksempel på dette er kreatininfosfat. Videre i musklene blir fosfatgruppen splittet, og gjenværende kreatinin kommer inn i blodet, derfra sendes det til nyrene, der det syntetiseres i urin.

Hver dag i menneskekroppen omdannes omtrent to prosent av kreatin til kreatinin.

Bestem mengden av dette stoffet, er mulig ved hjelp av følgende tester:

 1. Kreatinin av blod.
 2. Forholdet mellom slike indikatorer som kreatinin og nitrogen.
 3. Kreatininclearance.

Eksperter hevder at det er sistnevnte som er mest effektivt, og at urin og blodanalyse vil være nødvendig for å sikre den.

På grunn av anatomiske egenskaper er kreatininnivået i menns blod mye høyere, men på grunn av at dette stoffet er farlig nok for menneskers helse, må det skilles ut i urinen i tide, som sikres av sunne nyrer.

En analyse av definisjonen av kreatinin gjøres ved å ta blod, som bare gis på en tom mage om morgenen.

For pålitelighet av resultatet er det nødvendig å følge anbefalingene fra spesialister:

 1. Avstå fra å spise minst åtte timer før testen.
 2. Ikke bruk tobakksprodukter i minst en time.
 3. Avvis alkohol.
 4. Ikke overkjøle og unngå overoppheting.
 5. Ikke opplev følelsesmessige sjokk om en halv time.
 6. Unngå sterk te eller kaffe om morgenen.
 7. Ikke bruk manuelt arbeid tretti minutter før bloddonasjon.

Det er spesielt viktig å bestå testen for kvantifisering i tilfelle av:

 • Når pasienten er en nyre donor for en annen.
 • I tilfelle av forskrivning av legemidler som har en høy grad av toksisitet, er det derfor nødvendig å bestemme nøyaktig dosering for denne pasienten.
 • Med økt sannsynlighet for at en person har urolithiasis, problemer med muskelmasse og nyresvikt.

Stoffet kreatin selv deltar aktivt i energiutvekslingen, men kroppen forsøker å kvitte seg med det i tjuefire timer fra det øyeblikket det ser ut, noe som tydeligvis viser stoffskiftet i kroppen, da dette stoffet hele tiden produseres og utskilles.

Hastigheten av kreatinin hos mennesker

Kreatinin undersøkes i følgende tilfeller:

 1. For å utføre en nyreprøve.
 2. For rutinemessig biokjemisk analyse.
 3. Ved påvisning av tidligere nyresvikt, som har gått inn i kronisk form.
 4. Hemodialyse.

Hastigheten av kreatinin kan være forskjellig i forskjellige laboratorier, siden hver av dem har sin egen standard. For din egen forståelse må du stole på skjemaet med resultatene der referanseverdiene er angitt.

Som for idrettsutøvere er situasjonen her noe annerledes, nemlig - på grunn av den store kroppsvekten dannet av muskelvev, vil dette stoffet være forhøyede konsentrasjoner, men nyrene selv vil være sunne.

Hastigheten av kreatinin hos menn, hvis alder er mindre enn 50 år, vil være fra 74 til 110 μmol / l. Med økende alder øker konsentrasjonen av dette stoffet, men i alderen blir det gradvis avtagende, siden muskler har en tendens til atrofi.

Husk at inntak av visse medisiner kan betydelig forvrenge resultatene, så det er nødvendig å informere legen om sykdommen, som et resultat av disse medikamentene er tildelt.

Kvinnen Figuren godt under det normale, nemlig 57 til 93 mmol / l, som er forårsaket ikke bare funksjon av kroppen, men også det faktum at muskelvevet, i de fleste tilfeller, kvinner er mye mindre.

Det er en viss norm, som for hver alder er forskjellig, for eksempel:

 • hos nyfødte barn - fra 35 til 95 μmol / l;
 • hos spedbarn opp til ett år - fra 15 til 33;
 • barn under 12 år - 30-65;
 • opptil 18 år - fra 50 til 110;
 • normen hos menn under 60 år - fra 83 til 115;
 • en kvinne av samme alder - fra 53 til 95;
 • i den sterke halvparten over 60 - fra 70 til 105;
 • hos kvinner i samme alder - fra 40 til 87.

Rebberg-testen

Denne prosedyren har et annet navn - "kreatininclearance", det er den mest detaljerte teknikken for å bestemme tilstanden av nyrehelsen, og lar deg også vurdere blodstrømmen som går til nyrene.

Reberg-testen er en blod- og urinprøveprosess, som bare skal oppstå på en tom mage om morgenen. Men det er en liten påminnelse - urin testen skal gjennomføres av materialet som ble samlet i løpet av dagen, som er lagret i minst 5 liter kapasitet. Selvfølgelig er det ikke nødvendig å bære alle fem liter, pasienten trenger å helle kun ca 30 ml av det totale volumet.

For påliteligheten av resultatet må pasienten følge tre enkle regler:

 1. Ikke ta medisinen en dag før starten av samlingen av urin eller dersom dette ikke er mulig, forteller legen din om legemiddelnavn og dens sammensetning.
 2. Vær oppmerksom på hygiene i kjønnsorganene slik at det ikke kommer noe hår eller smuss inn i beholderen.
 3. Kvinner bør avstå fra å overgi urin til menstruasjonen stopper.

Når en person kommer for testing, må han nødvendigvis spesifisere sin høyde og vekt, som skal oppgis på skjemaet og tas i betraktning ved diagnose.

Økt kreatinin

Eksperter hevder at en liten økning i denne indikatoren ikke har en alvorlig helserisiko, men med en konstant økning er situasjonen betydelig forverret.

Et eksempel på dette er en spesifikk sykdom, hvis navn er klart dets essens - hyperkreatininemi, den har sin egen symptomatologi, noe som indikerer behovet for nyreundersøkelse:

 • smerter i musklene;
 • høyt blodtrykk;
 • hevelse av ulike grader;
 • rask tretthet, som spesielt reflekteres i musklene;
 • patologiske endringer i urinets komponenter;
 • endre volumet av urin i hvilken som helst retning.

Men en økning i kreatinin indikerer ikke alltid forekomsten av en farlig sykdom, siden det er grunner til at disse endringene forekommer:

 1. Rapid økning i muskel, spesielt på grunn av bruk av bestemte stoffer.
 2. Følelsesmessig sjokk.
 3. Hyppig forbruk av en stor mengde proteinmat, et eksempel på dette er kjøtt.
 4. Etter overførte operasjoner.
 5. Spesielt tung fysisk aktivitet.
 6. Fasting.
 7. Dehydrering.

Men det er også patologiske årsaker:

 • Nyresvikt er akutt, noe som kan oppstå med nephritis, urogenital infeksjon og obstruksjon av stiene.
 • Strålingssykdom.
 • Intern blødning.
 • Nyresvikt av kronisk type - denne prosessen kan karakteriseres som ødeleggelse av nyrene, som oppstår uopprettelig. Følgende sykdommer fører til det: amyloidose, pyelonefrit og så videre.
 • Ekstrakorporeal uremi og ICD.
 • Glomerulonefritt.
 • Sykdommer i prostata.
 • Neuroendokrine sykdommer.
 • Brenne.
 • Pyelonefritt.

Senket kreatinin

Denne utviklingen av hendelser er mye sjeldnere og oppstår på grunn av problemer med metabolisme, spesielt proteinmetabolisme.

Denne tilstanden oppstår i følgende tilfeller:

 • Et vegetarisk kosthold.
 • I tilfelle av en diett basert på utelukkelse av protein fra dietten.
 • Ligger pasienter hvis muskler atrofi.
 • Med noen infeksjoner.
 • Med hypertyreose.
 • Med feil tilnærming til fysisk trening, nemlig - når belastningen er til stede, og riktig og full ernæring er begrenset.
 • Med anemi.
 • I tilfelle av en kreftvulst.
 • I nærvær av alvorlig leversykdom.
 • Ved bruk av visse medisiner.

Identifiser den nøyaktige årsaken og utnevn riktig behandling for å rette opp situasjonen kan bare spesialist som undersøker testene og tar hensyn til pasientens klager, kan gjøre den riktige diagnosen. Men det må huskes at mannlig kreatinin i alle fall vil være høyere i forhold til kvinnelig kreatinin.

For å redusere eller øke nivået av dette stoffet i kroppen, er det nødvendig å justere livsstilen og egen mat. Men dette vil bare hjelpe i fravær av sykdom og farlige symptomer.

Når det gjelder nedsatt nivå av kreatinin, anbefales eksperter i dette tilfellet å bygge muskler og spise mat rik på protein, i tillegg, ikke glem om vitaminer og mineraler.

Normen for kreatinin i menns blod

Konsentrasjonen av kreatinin i blodet er viktig for diagnostisering av nyresykdom. Måling av konsentrasjonen utføres på basis av venøst ​​og kapillært blod. En frisk mann med kreatinin stilles kontinuerlig, først i muskelvevet, og deretter kommer inn i blodet og utskilles i urinen. Dens innhold er direkte avhengig av volumet av muskelmasse hos menn, som ikke er gjenstand for abrupte endringer. Derfor er nivået av kreatinin konstant og går ikke utover en viss norm. Hva er hans norm i menneskers blod og hva er beviset på avvik?

Hvor mye kreatinin skal være normalt i blodet av en voksen mann?

For å sikre at resultatene av analysen ikke har en feil, er det nødvendig å observere vilkårene for korrekt levering. Før du tar blod, bør du ikke spise i 8 timer, ikke røyk i 1 time og helst ikke være fysisk eller følelsesmessig stresset i 30 minutter.

Kreatinin i blodet av menn under 50 år ligger i området fra 74 til 110 μmol / l. Med alderen er det en økning i konsentrasjonen i blodet normale menn som er eldre enn 51 år er 72-127 pmol / l. Dannelsen av kreatinin hos eldre menn reduseres, da muskler gradvis forverrer seg. Derfor, i studien av nyrearbeid, sammen med innholdet av dette stoffet, bør det tas hensyn til andre indikatorer (for eksempel urea i blodet). Hemolysen av blodprøven kan ha en effekt på resultatet. Det oppstår hvis blodprøven ble utført for raskt gjennom en tynn nål eller et hetteglass ble kraftig rystet. I dette tilfellet er de røde blodcellene skadet og analysen blir uegnet.

Resultatet av analysen kan forskyves i tilfelle av overdreven muskelmasse hos menn, for eksempel hos idrettsutøvere. Det vil bli en overvurdert konsentrasjon, og nyrene vil være sunne på samme tid.

Overestimerer betydningen av kreatinin i analysen og inntaket av slike legemidler som levodopa, cefazolin, reperpin, ascorbinsyre og noen andre.

Hva er avviket fra kreatinin fra normal?

Den økte verdien av indikatoren er en følge av noen nyresykdommer:

 • akutt og kronisk nyresvikt;
 • pyelonefrit - betennelse i nyrebekkene;
 • glomerulonephritis - skade på nyreglomeruli;
 • Nedgang i blodgennemstrømning i nyrene, som skyldes sjokk, hjertesvikt, komplikasjoner av diabetes.

I noen tilfeller kan årsakene til økt kreatininkonsentrasjon ikke være forbundet med nyresykdom. Disse inkluderer:

 • prostata sykdom;
 • kardiovaskulær svikt;
 • ødeleggelse av muskelvev
 • brannsår;
 • strålingssykdom;
 • dehydrering og noen andre.

Økt kreatinininnhold kan være en konsekvens av menns livsstil, for eksempel økt fysisk anstrengelse og overdreven forbruk av kjøtt og kjøttprodukter.

I sin tur fører fasting og muskelatrofi til lavere konsentrasjon.

Hvordan normalisere innholdet av kreatinin?

Hvis konsentrasjonen var mye høyere enn normalt, er det nødvendig å passere ytterligere tester, identifisere sykdommen og gjennomgå behandling.

Hvis overskuddet er ubetydelig og det ikke er symptomer som tyder på noen sykdom, bør menn gjøre endringer i deres livsstil. Først av alt, for å begrense forbruket av kjøtt og protein som kreves av kroppen for å motta fra andre matvarer. Inkluder i kostholdet av frukt og grønnsaker. Det er kokte kokter på vannet. Foretrekker brød med kli. Spis mer væske om morgenen før du spiser og mellom måltider.

Hvis årsaken til økt kreatinininnhold er økt fysisk aktivitet, bør de reduseres.

For å unngå alvorlig sykdom, bør menn regelmessig ta en blodprøve. Og hvis nivået av kreatinin ikke er i samsvar med normen, gå gjennom undersøkelsen og ta tiltak for å normalisere det.

del henne med venner og de vil sikkert dele noe interessant og nyttig med deg! Det er veldig enkelt og raskt, enkelt trykk knappen for tjenesten du bruker oftest:

Kreatinin rate hos menn etter alder i tabellen

Kreatinin er en organisk forbindelse som er det endelige produktet av metabolisme av proteiner og aminosyrer. Det er dannet hovedsakelig i muskelvevet, hvorfra det kommer inn i blodet, og i nyrene utskilles i urinen ved filtrering i nyrene glomeruli. Bestemmelsen av konsentrasjonen av denne forbindelsen i blodet hos menn er en diagnostisk indeks for nyrens funksjonelle aktivitet.

Hvordan analysere

Bestemmelse av konsentrasjonen av kreatinin i blodet hos menn refererer til en biokjemisk studie. For å utføre analysen, blir blod fra den cubitale (ulnar) venen i mengden 5-10 ml tatt. Blodprøvetaking utføres på kontoret til manipulering av medisinske institusjoner med obligatorisk overholdelse av aseptiske og antiseptiske regler utformet for å hindre smitte komme inn i pasientens kropp. Etter å ha tatt blod, tilsettes et antikoagulant til røret (en forbindelse som hindrer dannelsen av en koagulasjon), det sendes til et laboratorium hvor nivået av kreatinin bestemmes ved hjelp av en spesiell biokjemisk analysator. Resultatet av studien kan vanligvis oppnås innen 1 virkedag. For å oppnå et pålitelig resultat av en blodprøve for kreatinin, inneholder pasientens preparat vanligvis flere anbefalinger, som inkluderer:

 • Blod bør tas om morgenen på tom mage (det siste måltidet skal være om kvelden i form av en lett middag uten kjøttprodukter og alkohol, om morgenen er det bare mineralvann uten gass tillatt).
 • 2 dager før studien anbefales det å unngå intensiv fysisk anstrengelse, da dette kan føre til en fysiologisk økning i konsentrasjonen av denne forbindelsen.
 • Innen 1 dag før testen, er det ikke tilrådelig å spise mat som øker nivået av kreatinin (kaffe, alkohol, kjøtt).
 • 15-20 minutter før bloddonasjon, bør en mann hvile litt, sitte i en avslappet tilstand.

Implementering av slike anbefalinger vil unngå fysiologisk forhøyning av nivået av kreatinin i blodet og oppnå det mest pålitelige resultatet av laboratorietesting.

Normen for kreatinin i menns blod

Den normale kreatininen hos menn er litt høyere enn hos kvinner, som er forbundet med en større muskelmasse. Det er en relativt konstant indikator. Konsentrasjonen av kreatinin endres nesten ikke over tid og er den samme for ulike aldersgrupper. Hos menn varierer nivået av denne organiske forbindelsen i blodet innenfor grensene 74-110 μmol / l (mikromol per 1 liter blod). Hos barn er denne indikatoren noe lavere, som er forbundet med en liten muskelmasse, den er 45-105 μmol / l. Hos eldre barn er det normale nivået av kreatinin noe lavere - 27-62 μmol / l. Under den endelige dannelsen av muskelsystemet når nivået av kreatinin normen for en voksen. Normale indikatorer kan presenteres i form av et bord:

Livsperiode for en mann

Hastigheten av kreatinin i μmol / l

Teen (skolealder)

Kunnskap om normale nivåer av kreatinin i blodet av en mann tillater legen å tolke resultatet av studien kvalitativt.

Årsakene til økningen

Øke nivået av kreatinin i menns blod er et ganske vanlig fenomen som utvikler seg under påvirkning av fysiologiske og patologiske årsaker. Patologiske faktorer inkluderer:

 1. Ødeleggelsen av muskelvev på grunn av alvorlige skader, enkelte smittsomme sykdommer, samt sirkulasjonsforstyrrelser i vev. I dette tilfellet kommer kreatinin i store mengder i blodet.
 2. Omfordeling av blod med redusert inntak i nyrene og et brudd på filtreringsprosessen i nyreglomeruli.
 3. Brudd på vann-elektrolyttbalansen med en økning i konsentrasjonen av natriumsalter, noe som bidrar til væskeretensjon i kroppen.
 4. Blodtap eller dehydrering (dehydrering) av den mannlige kroppen, noe som fører til en relativ økning i nivået av kreatinin i blodet.
 5. En signifikant reduksjon i nyrens funksjonelle aktivitet, karakterisert ved et brudd på blodfiltreringsprosessen i nyreglomeruli.
 6. Intoksisering av kroppen, som er resultatet av eksogen (ekstern) inntak eller endogen (intern) dannelse av forskjellige toksiske forbindelser.
 7. Patologi av det endokrine systemet (ulike endokrine kjertler) som fører til en endring i nivået av kreatinin i blodet.

fysiologiske faktorer også skille seg ut under påvirkning av hvilken det er mulig forbigående økning i konsentrasjonen av kreatinin i blodet hos mennesker. Disse omfatter forbedret tilførsel av visse matvareprodukter med mat som inneholder en forbindelse, kreatinin forløpere (resultatet av forbedret protein- ernæring) som er tilstrekkelig stor muskelmasse økning (typisk er tilfellet i idrettsutøvere), forlengede tunge belastninger på det lagdelte skjelettmuskulaturen.

Grunner til nedgangen

Å redusere konsentrasjonen av kreatinin i blodet til en mann er ganske sjelden. Det indikerer en markert svekkelse av proteinmetabolisme, særlig uttømming av energisubstratet av kors-strikket skjelettmuskulaturkreatinfosfat, hvorfra kreatinin dannes. Dette kan være med en betydelig uttømming av legemet til en mann mot bakgrunnen av en lang periode med smittsomme prosesser, samt i de senere stadier av utvikling av en ondartet tumor med et stort antall metastaser. Det er også flere faktorer som kan føre til redusert konsentrasjon av kreatinin i blodet:

 • Kosthold med minimal inntak av proteinforbindelser i kroppen, noe som fører til alvorlig emaciering av menn (kakeksi).
 • Redusert kroppsvekt i systematisk fysisk belastning, hvor energien som er tapt for å utføre muskelarbeid, ikke er supplert av ernæring.
 • Langsiktig behandling med bruk av hormonelle preparater av glukokortikosteroider, noe som fører til en gradvis endring i basisk metabolisme med nedbrytning av kroppens egne proteiner, inkludert de som inngår i skjelettstrimmelmuskulaturen.

Disse faktorene, hvor nivået av kreatinin i blodet avtar hos en mann, krever omfattende diagnose og passende passende behandling.

Ytterligere studier i tilfelle av abnormitet

Etter å ha utført analysen og avslørt faktumet for endringen i nivået av kreatinin i blodet til en mann, tilordner doktoren også andre forskningsmetoder som gjør det mulig å etablere nettopp årsaken til endringene:

 1. Klinisk analyse av urin for studiet av tilstanden til nyrene og utelukkelse eller bekreftelse av utviklingen av den patologiske prosessen i dem.
 2. Bestemmelse av clearance av kreatinin med innføring av denne forbindelsen i blodet, og deretter den påfølgende bestemmelse av konsentrasjonen i urinen - studien utføres for å analysere intensiteten av filtreringsstrømmen av blodplasma i glomeruli.
 3. Bestemmelse av andre organiske forbindelser i blodet, som også utskilles av nyrene med urin (urinsyre, urea, kreatin).

I tillegg kan myografi også bli brukt, med hjelp av hvilken kontraktiliteten til strierte skjelettmuskler undersøkes.

Blodprøven for kreatinin er en diagnostisk informativ studie som tilhører gruppen av nyreindikatorer.

Hastigheten av kreatinin i menns blod, avhengig av alder

Kreatinin, normen hos menn etter alder (tabellen er presentert i artikkelen) som er forskjellig, er den endelige substansen i proteintransformasjon. Innholdet i kroppen avhenger av mengden muskelvolum. Bestemmelse av kreatinin i biologiske væsker (blod, urin) spiller en viktig rolle ved diagnostisering av nedsatt nyrefunksjon.

Hva er kreatinin?

Stoffet oppstår ved oppløsning av energi i ulike organer. Lokaliseringen av lokaliseringen er musklene. Så kommer han inn i blodstrømmen, gjennom det - inn i nyrene. Ekskresjon oppstår i urinen.

Kreatinin er kilden til kreatin (ca. 2 g per dag). Sistnevnte tilhører nitrogenholdige strukturer og er nødvendig for produksjon av ATP-energi. I normale mengder er kreatin ikke skadelig: det gir musklene energi, fremskynder utvinningen. I andre tilfeller fører stoffet til nyresvikt, svekker benvevet.

Nivået av kreatinin påvirkes av flere faktorer:

 • Paul.
 • Løpet.
 • Age.
 • Kosthold av mat.
 • Vektkategori.
 • Fravær eller tilstedeværelse av inflammatoriske prosesser.

Muskelmasse med noen få unntak endres raskt, og derfor er kreatinininnholdet mer eller mindre stabilt.

Hva er formålet med kreatinintesten?

Grunnlaget for analysen av kreatinin er den mistenkte sykdommen i nyrene. Følgende punkter kan bevare pasienten og pasienten:

 • Svakt muskelvev, dets tap.
 • Vanskelighetsproblemer.
 • Tilstedeværelsen av forstyrrelser i det endokrine systemet (tørrhet av slimhinner, økt hårvekst).
 • Progresjon av sykdommer i genitourinary sfæren.

Blod for undersøkelse samles inn fra en finger eller fra en blodåre.

Metoder for påvisning av kreatinin

Det er 3 måter å bestemme nivået av kreatinin, som hver er forskjellig i sin informativitet.

 1. Biokjemi av blod De økte resultatene tillater å hevde nederlag ved patologisk prosess av nyrer. Reduserte data snakker til fordel for muskeldystrofi.
 2. Rydding av stoffet. Metoden er basert på hastigheten på gjennomføringen av blod gjennom nyrene. Følgende forhold er fast: enzymer i urinen til blodvolumet. Det antas at analysen mest trofast gjenspeiler bildet av pasientens helse. Materialet til studien er daglig urin.
 3. Forholdet mellom 2 stoffer til hverandre: nitrogen til kreatinin. Denne andelen bidrar til å etablere graden av dehydrering.

Hvordan bestå testen for kreatinin?

Hvis blodanalyse er nødvendig for analyse, anbefales pasienten:

 • Lei det om morgenen. Før analysen er det forbudt å spise.
 • For et par dager før diagnosen må du fjerne kjøttet fra menyen.

Før du får urin til analyse, anbefales det å vaske kjønnsorganene grundig uten å bruke hygieneprodukter. En dag før testen, ta opptil 2 liter vann.

Innsamling av urin utføres innen 24 timer. Hva slags urin er egnet for analyse? En del av morgenurinen lagres ikke for analyse, vi samler all den påfølgende urinen i en beholder. Den siste delen skal være urinen mottatt neste morgen. Det er ekstremt viktig å lagre det oppsamlede materialet på et mørkt og kjølig sted, slik at det ikke forverres.

Oppmerksomhet vær så snill! Minste konsentrasjon av kreatinin i urinen er løst om morgenen, maksimum - om kvelden.

Hva er de normative verdiene for kreatinin?

Mengden kreatinin reduseres med aldring av en person. Innholdet avhenger av volumet av muskelvev. Sistnevnte med alder blir mindre. Abdominalen eller mangelen på kreatinin påvirkes av tilstanden til nyrene.

Verdiene av kreatinin i sterkere kjønn i blodet i henhold til alder:

Forholdet av N (nitrogen), kreatinin reflekteres i et digitalt intervallet fra 10: 1 til 20: 1.Ot 122-220 mmol / kg - Disse tallene er normal kreatinin som skal fordeles i urinen pr dag.

Klaringen (rask frigjøring av legemet fra biologiske væsker) av kreatinin er presentert nedenfor:

Høy kreatinin: dets årsaker og komplikasjoner Det er viktig å vite! Når nyresykdommen utvikler seg raskt, blir innholdet av kreatinin i blodet større, og oppholdet i urinen er mindre.

Økningen i kreatinin i blodet påvirker både kroppens fysiologiske egenskaper og patologi.

Fysiologiske årsaker (livsstil, ernæring), som bidrar til fremveksten av høy kreatinin:

 1. En kraftig økning i muskelmasse for konkurranser (for kroppsbyggere, vektløftere) ved hjelp av veksthormoner eller intensiv trening.
 2. En diett høy i protein.
 3. Bruk av antibakterielle midler.
 4. Bruk av antiinflammatoriske legemidler. Til slike tilhører "Nurofen".
 5. Sjokk stater.
 6. En lang sultestrike.
 7. Forstyrret drikkeregime (dehydrering).

Økt kreatinin forekommer i slike patologiske tilfeller:

 1. Nyresvikt (akutt og kronisk kurs). Akutte tilstander observeres ved nephritis, obstruksjon av nyretubuli, vedlegg av et smittsomt middel. Den kroniske formen er provosert av pyelonefrit, amyloidose.
 2. Oncology.
 3. Skader av muskelvev (dets brudd, snitt).
 4. Syndromet med langvarig kompresjon.
 5. Strålingssykdom.
 6. Burns.
 7. Diabetes mellitus.
 8. Endokrine sykdommer (skjoldbruskkjertel sykdommer med økt produksjon av hormoner).
 9. Hjertesvikt.
 10. Stopp den.

Problemer med nyrene, hvis ikke behandlet, kan føre til at pasienten følger komplikasjoner:

 • Regelmessig ubehag i lumbalområdet. Over tid vil ubehag utvikle seg til smerte syndrom. Det er uttrykt i intense vondt smerter.
 • Edematøse fenomener.
 • Vedvarende økning i blodtrykket.
 • Et problematisk ekskrement. Trang til å urinere kan ikke være i det hele tatt, eller de blir for hyppige. I sistnevnte tilfelle kan mengden urin utgitt per dag nå 2 liter.

Viktig! Analyse for kreatinin brukes ikke til tidlig påvisning av nyrepatologier. En økning i indeksene observeres når en betydelig del av nyrene påvirkes.

video

Lav kreatinin: årsakene til nedgang og manifestasjon

Redusert kreatinin oppdages sjelden i studier. Det er karakteristisk for personer med problem metabolisme, spesielt - med utveksling av proteiner. Årsakene til de senkede prisene er:

 • Anemi.
 • Atrofi av muskelvev hos sengetepper.
 • Kosthold med mangel på proteinprodukter i den.
 • Leukemi.
 • Leversykdommer
 • Maligne svulster.

Pasienter føler seg svak i musklene, hyppig svimmelhet. De har redusert effektivitet og minne.

Hva påvirker resultatet av studien negativt?

Upålitelige resultater oppnås hvis blodprøven ble utført feil (blodet ble tatt for raskt av en tynn nål). Forvrengning av analyseresultater skjer når:

 • Muskelvekten dominerer i pasienten. Resultatene blir overvurdert, men det vil ikke være noen problemer med nyrene.
 • På dagen før diagnosen ble det tatt stoffer ("Cefazolin", askorbinsyre).

Analysen utføres under hensyntagen til pasientens kropps individuelle egenskaper.

Les Mer Om Fartøyene