Hvorfor nøytrofiler i blodet senkes, hva sier det?

Neutrofile er den største gruppen av hvite blodlegemer som beskytter kroppen mot en rekke infeksjoner. Denne typen leukocytter dannes i benmargen. Penetrerer inn i vevet i menneskekroppen, ødelegger nøytrofiler patogene og fremmede mikroorganismer ved metoden for fagakytose.

Tilstanden, når nøytrofiler senkes i blodet, kalles nøytropeni i medisin. Vanligvis indikerer dette den raske ødeleggelsen av disse cellene, den organiske eller funksjonelle forstyrrelsen av hematopoiesis i beinmarg, uttømming av kroppen etter langvarige sykdommer.

Om nøytropeni snakker, hvis vedlikehold av nøytrofiler i den voksne personen under normen og utgjør 1,6 eller 10, og det er mindre. Reduksjon kan være sant hvis mengden endres i blod, og relativt hvis prosentandelen minker i forhold til resten av leukocytten.

I denne artikkelen vil vi undersøke hvorfor nøytrofile senkes hos voksne, og hva dette betyr, og hvordan å øke denne gruppen leukocytter i blodet.

Hva er normen for nøytrofile?

Neutrofiltallet i blodet avhenger av personens alder. Hos barn under ett år utgjør nøytrofiler 30% til 50% av hvite blodlegemer. Når barnet vokser, begynner nivået på nøytrofiler å øke. I løpet av syv år skal mengden være fra 35% til 55%.

Hos voksne kan normen variere fra 45% til 70%. I tilfeller av abnormitet, når indikatoren er lavere, kan vi snakke om et senket nivå av nøytrofiler.

Gravitasjonsgrader

Graden av nøytropeni hos voksne:

 • Lys nøytropeni er fra 1 til 1,5 * 109 / L.
 • Moderat nøytropeni er fra 0,5 til 1 * 109 / L.
 • Alvorlig nøytropeni er fra 0 til 0,5 * 109 / L.

Typer av nøytropeni

I medisin er det tre typer nøytropeni:

 • medfødt;
 • ervervet;
 • Ukjent opprinnelse.

Neutrofiler kan av og til avta, og deretter sprette tilbake. I dette tilfellet snakker vi om sykligheten av nøytropeni. Det kan være en uavhengig sykdom eller utvikle med visse sykdommer. Medfødt godartet form overføres ved arv og vises ikke klinisk.

klassifisering

Moderne medisiner identifiserer to typer nøytrofiler:

 • Stakkene er umodne, med en stangformet kjerne ikke fullt utdannet;
 • Segmenterte kjerner har en formet kjernen som har en klar struktur.

Nærværet i nøytrofile blod, så vel som celler som monocytter og lymfocytter, er kort: det varierer fra 2 til 3 timer. Så blir de transportert til vevet, hvor de vil holde seg fra 3 timer til et par dager. Den eksakte tiden av livet avhenger i stor grad av naturen og den sanne årsaken til den inflammatoriske prosessen.

Årsaker til redusert nøytrofilm

Hva betyr dette? Hvis blodprøven viser at nøytrofiler senkes, er det nødvendig å umiddelbart begynne aktiv eliminering av årsaken.

Slike faktorer er:

 • langsiktig inflammatorisk prosess i kroppen;
 • alvorlig virusinfeksjon (meslinger, rubella, HIV);
 • generell soppinfeksjon;
 • parasittiske midler (toxoplasmose, malaria);
 • arvelig patologi (Costmans syndrom);
 • radioaktiv bestråling;
 • kjemoterapi i behandling av onkologi;
 • helminths, for å være mer presis, giftene frigjort av dem;
 • allergi (nøytrofiler senkes etter anafylaksi);
 • Virkningen av eksogene toksiner (noen giftstoffer og kjemikalier);
 • tar visse medisiner (kloramfenikol, zidovudin, sulfonamid antibiotika);
 • Beinmargens nederlag ved tumorprosessen, inkludert metastatisk.

Men å dømme sykdommen bare på grunnlag av en enkelt blodprøve er det ikke veldig sikkert. For å få riktig diagnose er det ikke bare nødvendig å estimere antall nøytrofile i blodet, men også andre viktige indikatorer. Det er derfor mange tror at det bare er nødvendig å donere blod for riktig diagnose. Men blodtellingen er indirekte. Videre er det bare i nærvær av denne analysen og uten undersøkelse av pasienten vanskelig å avgjøre hva en person ble syk med helminths eller rubella.

Segment-neutron nøytrofiler senkes, og lymfocytter økes

Hvis segmenterte nøytrofiler senkes, og lymfocytter økes, kan årsakene til denne tilstanden være:

 • virussykdommer;
 • HIV;
 • tuberkulose;
 • problemer med skjoldbruskkjertelen;
 • lymfocytisk leukemi;
 • lymfosarkoma.

Dermed kan det konkluderes med at hvis lymfocytter blir forhøyet og nøytrofiler senkes, har kroppen et infeksjonssted, sannsynligvis en virusinfeksjon. Imidlertid bør resultatene av blodprøven sammenlignes med det kliniske bildet.

Hvis det ikke er tegn på sykdom, er det mulig at viruset er bærer. Med en reduksjon i nivået av granulocytter med samtidig økning i lymfocytter, er det nødvendig med en fullstendig undersøkelse, siden slike farlige patologier som hepatitt og HIV ikke utelukkes.

behandling

Det bør forstås at det ikke er noen direkte midler til å øke nøytrofile hos voksne. For dem gjelder de samme forholdene som med nedsatte leukocytter som helhet. Hvis det er en merkbar avvik fra normen, bør legen ta tiltak for å raskt eliminere årsaken til patologien.

Hvis nøytrofile hos voksne blir senket på grunn av den medikamentterapien som tas, bør legen korrigere behandlingsregime, opptil erstatning eller fullstendig tilbaketrekking av legemidler som undertrykker produksjon av nøytrofiler.

I noen tilfeller er årsaken ubalansen mellom næringsstoffer, og deretter er oppgaven å rette opp bakgrunnen til B-gruppe vitaminer (spesielt B9 og B12) ved hjelp av stoffer eller diett. Som regel, etter eliminering av provokerende faktor, returnerer nøytrofiltallet til normalt innen 1-2 uker.

Normen for stab og segmenterte nøytrofiler i blod av kvinner og menn

Humant blod er et helt system der forholdet mellom ulike typer celler spiller en stor rolle. Klinisk analyse kan gi informasjon om prosentandelen og absolutt antall celler i en biologisk væske. Dette har stor diagnostisk betydning - på grunnlag av disse dataene kan det konkluderes med at funksjonen til et hvilket som helst organ eller system har blitt forstyrret.

Leukocytter i menneskekroppen gir immunitetsfunksjoner. Ved penetrasjon av en fremmed agent er det hvite blodlegemer som "engasjerer seg i en kamp for liv og død". Det finnes flere typer leukocytter. Forandringen i leukocyttformelen (forholdet mellom typer hvite blodlegemer) kan være tegn på alvorlig patologi.

klassifisering

Hvite blodceller kan deles inn i to store grupper: granulocytter og agranulocytter. Strukturen til den første inkluderer spesifikke granuler fylt med forskjellige enzymer. Den andre er fratatt slike granuler - de inkluderer lymfocytter og monocytter.

Alle leukocytter har evnen til å gå utover blodet - inn i det intercellulære væsket - og fagocytisere (absorbere) fremmede partikler. Noen av dem er i stand til aktive bevegelser.

Blant alle typer leukocytter er de mest tallrike nøytrofile. Deres norm i blod er 65-70% av totalen. Funksjonene til nøytrofiler er mange, og betydningen for kroppen kan ikke overdrives. I sin tur er nøytrofiler delt inn i segmentert (modent) og stabbet (ung).

Slike navn ble oppnådd av hvite celler på grunn av formen av kjernen. Unge nøytrofiler har en langstrakt kjerne av "stang" -formen, mens den i modne celler separeres av sammenbrudd og tilsvarer 2-3 segmenter.

Normalt er stabsene i blodet mye dårligere enn de modne. I fravær av problemer med segmenterte granulocytter bør 57-70% være tilstede, og unge - kun 1-6%. Dette forholdet er etablert på grunn av at granulocytter, som forlater blodbanen ung, har tid til å "modne" ganske raskt, siden den totale levetiden til en nøytrofil er ca. 6-8 timer.

egenskaper

Hver celle har sin egen funksjon. Immunologi bestemmer i dag at noen hvite blodlegemer fungerer som soldater mot andre menneskers materiale, og noen er ansvarlige for å lagre informasjon om antigener for overføring til neste generasjon lymfocytter.

Neutrofile rolle i dette systemet har blitt bestemt lenge siden. Disse er angripende elementer. Inne i granulatene finnes enzymer som kan bryte ned fremmede stoffer. Det vil si at segmenterte nøytrofiler deltar direkte i immunresponsen. I dette er de hjulpet av evnen til aktiv bevegelse: de forandrer sin form og danner utvoksninger av cytoplasmaet. Således synes de å "rulle over". Dette hjelper granulocyttene til å svømme mot blodbanen og gå utover karene.

Facet med et antigen (f.eks. En bakterie) absorberer granulocytten den. Inne i cellen frigjøres aggressive enzymer. Som et resultat oppstår lys av cellen sammen med patogenet. Ved å drepe, utskiller den hvite blodlegemer markørstoffer som tiltrekker seg andre celler av immunitet. Som et resultat av den beskrevne prosessen blir pus og betennelse dannet rundt såret.

Neutrofiler i blodet aktiveres oftest som følge av bakteriell infeksjon. Når andre virus er involvert i organismen, er andre cellesystemer involvert. Derfor kan økningen av segmenterte leukocytter i blodet være et tegn på bakteriell infeksjon.

Den endelige diagnosen avhenger av hvordan forholdet mellom hvite blodlegemer endret seg. En erfaren lege, etter å ha sett på den kliniske analysen av blod, kan ta en antagelse om hva andre tester skal foreskrives for pasienten.

Kvantitative indikatorer

Blodindikatorer er svært forskjellige hos mennesker i ulike aldre, fordi menneskets immunforsvar på forskjellige tidspunkter utvikler og styrker forsvaret, reduserer aktiviteten. Basert på dette er normen for nøytrofiler i blodet forskjellig hos voksne og barn.

Så, normen for å stikke og segmentere nøytrofiler i blodet av representanter av forskjellige aldre og kjønn:

 • Spedbarn - 10-40%.
 • Barn fra ett år til 6 år - 20-45%.
 • Barn fra 6 til 15 år - 30-60%.
 • Ungdom 16-20 år - 35-65%.
 • Hos menn 25-60 år - 50-80%.
 • I blodet av kvinner 25-55 år - 40-70%.

Noen ganger for analyse av indikatorer er absolutte tall, i stedet for prosent, nødvendige. For å opprette absolutt antall celler må du multiplisere totalt antall hvite blodlegemer med prosentandelen. Disse tallene i normal tilstand varierer fra 1,5 til 7000 celler per kubikk millimeter plasma.

Ved laboratorieinspeksjon definerer eller bestemmer du bare prosentandelen av nøytrofile forhold til leukocytter.

Forhøyelse av segmenterte nøytrofiler

I blodet av en sunn person er normen for segmenterte granulocytter fra det totale antall leukocytter 60-75%. Utviklingen av segmenterte celler avhenger direkte av dannelsen av stilkne nøytrofiler i hematopoiesisorganene. Derfor øker disse to fraksjonene av leukocytter oftest. Som et resultat observerer leger et skifte av leukocyttformelen til venstre. Dette kan skje av følgende grunner:

 • Akutt betennelsesprosess i kroppen.
 • Forverring av kroniske sykdommer.
 • Nekrose av vev.
 • Vaksinasjon, utført dagen før.
 • Forgiftning med alkohol.
 • Tilstedeværelsen av en svulst i forfalletrinnet.
 • Nyresykdommer.
 • Behandling med steroidhormoner, heparin.

I noen tilfeller forblir de modne former for celler innenfor det normale området, og deres forløpere, myelocytter, vises i blodet. I prinsippet bør de ikke bli funnet i blodet i det hele tatt. Dette mønsteret observeres i sykdommer som påvirker beinmargene (for eksempel myelom).

Den omvendte situasjonen er skiftet av leukocyttformelen til høyre. Noen ganger, hvis bare modne former for celler heves, mens de unge forblir normale. Årsakene til denne tilstanden er:

 • Signifikant blodtap.
 • Hemotransfusjon (blodtransfusjon).
 • Anemi (anemi).

Noen ganger er en økning i nøytrofiler ikke en permanent tilstand, men en midlertidig. Det er, en stund etter hoppet i mengden granulocytter, går det tilbake til normalt, og krever ingen alvorlig inngrep. Dette skjer med slike tilstander i kroppen:

 • De siste dagene i menstruasjonssyklusen (før menstruasjonens begynnelse).
 • Stressfull tilstand.
 • Utmattende fysisk arbeid.

Den patologiske økningen av nøytrofiler i blodet kalles nøytrofili. Avhengig av graden av uttrykk, er den delt inn i følgende former:

 • Moderat - Antallet celler overstiger ikke 10 x 10 9 / l.
 • Uttrykt - absolutt innhold på 10 til 20 x 10 9 / liter.
 • Tungt - Antall celler over 20 x 10 9 / l.

Under graviditeten er blodet hos kvinner preget av en rask økning i antallet av alle typer leukocytter. Generelt øker antallet deres med 20-30%. Dette bidrar til å beskytte fremtidig mor og foster fra farlige infeksjoner. Bare det totale antall celler vokser, deres prosentandel bør forbli uendret.

Segmentering av segmenterte nøytrofiler

Neutropeni - en reduksjon i antall neutrofiler segmentert kjerne under normen i blodet (under 47%). Årsakene som forårsaker nøytropeni:

 • Maligne prosesser i hematopoietiske organer.
 • Kjemoterapi i kampen mot kreft.
 • Langvarig bruk av antivirale legemidler.
 • Lang virusinfeksjon prosess.
 • Forhold til allergi.
 • Hyperfunksjon av skjoldbruskkjertelen.
 • Genetiske mutasjoner.

Nedgangen i antall nøytrofiler, samt økningen, kan være midlertidig. Slike neutropeni er observert i de tidlige dager etter overføring av virussykdommer. Populære antivirale stoffer (Interferon, Ribavirin) gir en bivirkning - undertrykkelse av myelopoiesis. Det vil si redusere intensiteten av dannelsen av hvite blodlegemer. På bakgrunn av deres inntak, faller mengden granulocytter i blodet også.

Neutropeni kan også deles i moderate og alvorlige former. Med en reduksjon i antall segmenterte celler under 1000 stk. Per mm3, er moderat mild nøytropeni indikert. Hvis dette tallet er under 500, er tilstanden tung. Denne nedgangen påvirker beskyttelsen av kroppen mot infeksjoner negativt - det blir sårbart.

Hos pasienter med nedsatt immunitet utvikler opportunistiske infeksjoner - sykdommer forårsaket av representanter for opportunistisk mikroflora. Dette inkluderer lungebetennelse, stomatitt, otitis, overgangen av smittsom prosess til sepsis.

Det er mennesker for hvem nøytropeni er en vanlig tilstand. De har ingen sykdommer på bakgrunn av en konstant nedgang i granulocytter. Det er omtrent 25% av slike mennesker. Som regel blir det avslørt under medisinske undersøkelser og er merket på et ambulant kort. Basert på disse dokumentene kan legen analysere endringene i pasientens leukocyttformel.

Også ansett å være syklisk nøytropeni. Dette betyr at en person etter en viss tidsperiode har en nedgang i granulocytter og deres tilbake til normal uten kliniske manifestasjoner. Mens nøytrofiler senker, senkes de gjenværende fraksjoner av hvite blodlegemer. Denne tilstanden er forbundet med de individuelle egenskapene til hematopoiesis-systemet.

Hvordan hindre du en endring i leukocytformelen?

For å opprettholde blodnivået i normen, bør du ta vare på helsen din. Immunitet må styrkes og ikke brukes forgjeves.

Det anbefales å rasjonalisere maten, sate den med friske grønnsaker og frukt, fullkorn og grønnsaker. Alle disse er verdifulle kilder til vitaminer. Bruk den anbefalte daglige mengden kalorier.

Hva annet er verdt å ta:

 • Være ansvarlig for vaksinasjon. Det er bedre å bli vaksinert på forhånd, og ikke når influensaepidemien begynner.
 • Følg regler for personlig hygiene, spesielt følg renslighet av hender, munn og nese.

Gravide kvinner skal være helt beskyttet mot infeksjonskilder.

Neutrofile norm hos kvinner etter aldersbordet

Normen for segmenterte og stabile nøytrofiler

Neutrofiler utgjør hovedparten av granulocytter (granulære hvite blodlegemer). Normen for segmenterte kjernefysiske og stabne nøytrofiler i blodet er en indikator som gjenspeiler tilstanden til immunsystemet ved en bestemt tid og indikerer mulig forekomst av smittsomme sykdommer i kroppen.

Neutrofiler - en slags leukocytter, blant disse er to viktige undergrupper skiller: segmentert (modne) som utgjør hovedmengden av leukocytter og stikk (umodne), som er forløpere for segmentert. Deres hovedfunksjon er ødeleggelsen av fremmede fiendtlige mikroorganismer (bakterier) som kommer inn i menneskekroppen. Neutrofile produseres av benmargen og kan migrere fra blodkarene til andre vev og organer som er berørt av den inflammatoriske prosessen.

Andelen neutrofiler står for 50-70% av totalt antall leukocytter, andelen stabile nøytrofiler (unge celler) - 1-5% av totalt antall nøytrofiler. Imidlertid, når mobilisering av immunsystemet i tilfelle av et bakterielt angrep, kan antall umodne celler i det perifere blod øke med en størrelsesorden.

I absolutte tall er det normale antall nøytrofiler i blodet 1,7-8 g / liter, totalt antall leukocytter er 4-9 g / liter.

Normen for nøytrofiler hos barn i blodet varierer med alderen og er vanligvis indikert i relative indekser (prosentandel innhold). Denne normen hos barn og voksne er som følger:

Etter hvert som barna vokser, øker prosentandelen av nøytrofile i blodet, selv om deres absolutte verdi forblir nesten uendret. I en alder av 2 til 5 år kan normen for segmenterte kjerner nå maksimalt, da satsen reduseres igjen og kommer til 12-15 år til normen for en voksen. Siden opptil 3 år er immuniteten i barnet ennå ikke fullstendig dannet, og et moderat redusert innhold av nøytrofiler kan også være en variant av normen.

Når det gjelder voksne, er normen for stab og segmenterte nøytrofiler i blodet av kvinner identisk med menns.

For å bestemme deres nummer, sendes en generell detaljert blodprøve, hvor resultatene inneholder informasjon om alle typer nøytrofiler. For å beregne absolutt antall nøytrofiler av en bestemt type, må du multiplisere den relative indikatoren med det totale antall leukocytter. Hvis for eksempel nøytrofiler 68%, leukocytter 5 g / liter, så absolutt antall nøytrofiler: 5 × 0,68 = 3,4 g / liter.

Et senket nivå av nøytrofiler i blodet kalles nøytropeni, et økt nivå av nøytrofiler - neutrofile. En av de vanligste årsakene til begge patologiske forhold er akutte infeksjoner og inflammatoriske responser av bakteriell og sopp opprinnelse.

Med alvorlige helseproblemer kommer umodne former for nøytrofiler (myelocytter og promyelocytter) inn i blodet, som normalt bare finnes i beinmargen.

Dermed kan mindre avvik fra nøytrofiler fra normen være midlertidig og kan være et tegn på mobilisering av immunsystemet, men alvorlige avvik i indikatorer over en lengre periode krever en omfattende undersøkelse.

Normen for nøytrofile i barn og voksne og mulige avvik

Å forstå hva som skal være normen for nøytrofiler, for å evaluere resultatene av en blodprøve er mye lettere.

Tilstedeværelsen av abnormiteter i en eller annen retning fra normen indikerer et problem med helse.

Den eneste måten å finne ut hvilke patologier som påvirket kroppen og hvordan de skal beseire dem, er å bestemme nøyaktig antall blodceller og deres forhold til hverandre.

Typer og særegenheter av strukturen av nøytrofile celler

Blod er et av de grunnleggende vevene i kroppen, og dets bestanddeler, henholdsvis, utfører livsstøttens funksjoner for alle menneskets indre organer.

Det er tre typer blodceller - røde blodplater, hvite leukocytter og oksygenbærere - erytrocytter. Hver hvite blodlegemer anses å være en representant for immunsystemet og en forsvarer av kroppen.

Avhengig av opprinnelsen, funksjonene som utføres og egenskapene til strukturen, er leukocyttene delt inn i undergrupper.

Alle typer leukocytter er i stand til aktiv bevegelse og har evnen til å trenge gjennom kapillærveggene om nødvendig.

I en kollisjon med fremmede elementer absorberer leukocyttceller dem og gir fagocytose.

Det er en underart av leukocytter, hvis struktur er preget av nærvær av en segmentert kjerne, noe som resulterer i at cellene oppnår en granulær struktur.

Denne subtypen av leukocytter kalles granulocytter. I sin tur deles granulocyttceller i neutrofile, eosinofile og basofile celler. I blodet utgjør nøytrofiler den største undergruppen i størrelse.

Neutrofiler er produsert i benmargen fra stamceller, og gå gjennom flere utviklingsstadier: myeloblast omdannes til progranulocyte, da medullocell av disse er dannet av unge neutrofiler - megamielotsity.

Eldre neutrofile celler kalles segment-kjernefysiske, mens ikke-modne former kalles stabinkjede.

Modning av neutrofile celler skjer innen 5 dager, hvorpå de beveger seg inn i blodet. Sirkulerer sammen med blod, nøytrofiler avdekker utenlandske elementer og nøytraliserer dem.

I gjennomsnitt lever neutrofile partikler i ca 3 dager. Ødeleggelsen av nøytrofiler er leveren og milten.

Bestem tilstedeværelsen av avvik fra normen for nøytrofiler kan gjøres ved hjelp av en blodprøve. Unge, umodne og modne former for nøytrofilceller - dette er grunnlaget for leukocyttformelen, ifølge hvilke leger gjør diagnostiske konklusjoner om tilstanden for menneskers helse.

Segmenterte hvite celler utgjør opptil 75% av alle leukocytter. I små mengder, innen 6%, kan en blodprøve vise tilstedeværelsen av stivpartikler.

Antall unge nøytrofile i en sunn persons blod er så ubetydelig at leger sjelden tar hensyn til dem - opp til 1%. Hvis forholdet mellom de angitte proporsjoner endres, betraktes dette som tegn på sykdommer.

Funksjoner av nøytrofiler

Hovedoppgaven som utføres av nøytrofiler er ødeleggelsen av patogener som skader menneskelig vev. Som regel sikrer nøytrofile i blodet at bakterier blir ryddet og at prosessene forårsakes av dem, mens nøytrofile ikke reagerer på virusinfeksjoner.

En nøytrofil leukocyt kan nøytralisere ca. 7 bakterier. Etter å ha fullført sitt oppdrag dør cellen, men nye nøytrofiler kommer til å erstatte den.

Organismen reagerer raskt på utseendet av en bakteriell trussel og intensiverer produksjonen av segmenterte partikler i benmargen.

Likevel, når mengden av modne nøytrofiler ikke er tilstrekkelig til å undertrykke patogener, kommer umodne stablingsformasjoner inn i blodbanen.

Bevis på slike situasjoner er resultatene av en studie av blod, hvilke leger styres av diagnosen.

Forandringen i forholdet mellom antall unge, modne og umodne blodceller i analysen kalles et leukocyttskifte.

Når nivået av modne nøytrofiler minker, og de umodne øker, bestemmer legene skiftet av leukocyttformelen til venstre.

Når nivået av stablingsceller blir under normalt, og antallet segmenterte kjerner overskrider normale parametere, bestemmer leger forskyvningen av leukocytformelen til høyre.

Evnen til fagocytose er hovedfunksjonen og hovedforskjellen til nøytrofiler fra andre leukocytter. Muligheten for delvis absorpsjon av patogener er tilgjengelig for andre hvite celler, men ingen av dem kan gi samme nivå av prosessintensitet.

Absorpsjon og fordøyelse av fremmede elementer ved nøytrofiler oppstår på grunn av spesielle granulater som utgjør nøytrofile partikler.

Hver av granulatene inneholder enzymer, hvorved ødeleggelsen av fanget patogener utføres.

I tillegg inneholder granulen et stoff som, når det tas inn i blodet og vevet, påvirker andre typer leukocytter, stimulerer aktiviteten og beskyttelsesaktiviteten. Således anses nøytrofiler å være grunnlaget for antibakteriell beskyttelse av kroppen.

I nærvær av inflammatoriske prosesser og bakterielle lesjoner i menneskekroppen øker mengden av nøytrofiler i blodet kraftig.

Denne prosessen kalles nøytrofil leukocytose. Hvis absolutt antall nøytrofile endrer seg i retning av reduksjon, så diagnostiserer leger absolutt nøytropeni.

Bestemmelse av celle norm

Neutrofile teller hos kvinner og menn er de samme, endringen i verdier forekommer med alderen. Derfor er normen for nøytrofile i barns blod betydelig forskjellig fra norm for voksne.

Evaluering av den generelle blodprøven utføres på to parametere av nøytrofile partikler. Nøyt abs - nøytrofile granulocytter nummer (en milliard celler pr liter blod eller 10 ⁹ / l), Nøyt% - andelen av neutrofiler indeksforhold med andre leukocyttceller.

Tabellen nedenfor viser forskjellen i neutrofile teller hos barn og voksne.

Den etablerte normen hos barn er det nivået ved hvilken barnets immunsystem er bestemt.

Et nyfødt barn under de første fem dagene av livet gjennomgår en radikal forandring i leukocyttformelen - forholdet mellom lymfocytter og nøytrofile endres til det motsatte.

En gjentatt kryssing av leukocytformelen er observert hos barn i alderen 4-5 år og fortsetter deretter gjennom livet.

Avvik indikatorer antall neutrofile celler og oppover (neutrofiler) kan være et tegn på inflammasjon, infeksjon, kreft dannelse, myokardinfarkt, lunge, akutt blodtap.

En moderat grad av nøytrofili er diagnostisert ved hastigheter som ikke overstiger 10 * 10 9 / l og regnes som et symptom på en lokal inflammatorisk prosess.

Den uttrykte grad av nøytrofil leukocytose er observert ved frekvenser på 10 - 20 * 10 9 / l og regnes som et symptom på omfattende betennelse.

I alvorlige nøytrofil leukocytose indikatorer neutrofiler står for 20 - 60 * 10⁹ / L - er en symptomkompleks som generaliserte betingelser endrer kvaliteten av blodceller - sepsis eller peritonitt.

Blant de viktigste patologiene som bidrar til en økning i antall nøytrofiler i blodet, er:

 • akutt betennelse - otitis media, tonsillitt, lungebetennelse, abscesser, appendisitt, tuberkulose, kolera, scarlet feber;
 • nekrotiske skader, inkludert de som er forårsaket av brannskader, tropiske sår, slag, spasmer i arteriene, gangrene;
 • leukemi;
 • diabetes mellitus;
 • forgiftning på grunn av leverkoma eller diabetisk ketoacidose;
 • hematologiske prosesser - alle former for myeloid leukemi, erythremia, myelofibrose;
 • forgiftning på grunn av bakteriell forurensning, forgiftning med tungmetaller eller alkohol.

Dessuten vil økende antallet nøytrofiler i blodet cellene kan bidra til vevsskade drifts, strøm eller nylig infeksjon - virus, bakterier, sopp, parasitter, vaksinasjon. Mindre nøytrofili er observert etter trening og under graviditet.

Med fokus på nøytrofiltallene som ble oppnådd under blodprøven, kan leger evaluere ikke bare intensiteten av de inflammatoriske prosessene, men også nivået av immunsystemets respons.

Sankning av neutrofile celler - årsaker og effekt

Avviket fra nøytrofileverdier fra normen i retning av reduksjon (nøytropeni) regnes som bevis for en nedgang i kroppens beskyttende funksjoner og utseendet av alvorlige helseproblemer.

Reduksjon av kvantitative indekser av nøytrofiler er mulig med funksjonsforstyrrelser i beinmarg eller på grunn av overførte sykdommer.

Mens en endring i prosentandelen av nøytrofile celler mot en reduksjon kan skyldes:

 • omfattende bakterielle lesjoner;
 • utmattelse av hematopoietisk system;
 • blodsykdommer;
 • virusinfeksjoner som forårsaker en økning i antall andre typer leukocytter i blodet - influensa, røde hunder, meslinger, hepatitt;
 • stråling eksponering;
 • strålebehandling;
 • kjemoterapi;
 • en genetisk lidelse - Costman's patologi, arvet;
 • et brudd på kostholdet, noe som resulterte i mangel på folsyre og B-vitaminer.

Reduksjon av nivået av nøytrofiler mot bakgrunnen av lymfocyttopptak betraktes som et symptom på tuberkulose, HIV-syndrom, lymfosarcom og lymfocytisk leukemi.

I noen tilfeller observeres nøytropeni som et midlertidig fenomen - en konsekvens av å ta visse medisiner.

Reduksjon i antall stabile nøytrofile partikler observeres oftest hos personer med redusert funksjonalitet i immunsystemet og med:

 • stomatitt;
 • ENT sykdommer;
 • anemi,
 • narkotikamisbruk
 • dårlig økologi;
 • nøytrofile;
 • endogene forgiftninger;
 • allergier;
 • croupøs lungebetennelse;
 • difteri;
 • hemolytisk krise;
 • komatose forhold.

Å senke nivåene av nøytrofiler i bakgrunnen av økende monocytter indikerer tilstedeværelsen av en patologisk art: artritt, lupus erythematosus, protoznoy virusinfeksjon, enteritt, infeksiøs endokarditt, Hodgkins sykdom, akutt leukemi monoblastny, brucellose, ulcerøs kolitt, syfilis.

For å øke indeksene for nøytrofile celler i blodet, må du etablere årsaken til patologien og eliminere den.

For dette er det nødvendig å bruke råd fra slike spesialister som terapeut, infektiolog og hematolog.

Normalisering av neutrofile celler involverer medisinering, som stimulerer restaureringen av immunsystemet.

Tatt i betraktning at mange sopp og bakterier aktiveres i den varme årstiden, når sommeren kommer, bør det tas spesiell forsiktighet.

Unngå avvik i analysen av blod vil bidra til en sunn livsstil, riktig ernæring og overholdelse av grunnleggende hygienestandarder.

Fullstendig blodtelling

Artikkel fra overskriften: Metoder for diagnostikk

Hver av oss donerte blod for analyse, men ikke alle vet hva indikatorene i denne analysen sier.

En generell blodprøve er en av de vanligste diagnosemetodene, slik at legen kan diagnostisere inflammatoriske og smittsomme sykdommer, og vurdere effekten av behandlingen.

For analysen, bruk kapillært blod (fra fingeren) eller venøst ​​blod (fra venen). Forbered deg på denne undersøkelsen er ikke nødvendig, men det anbefales å bruke det om morgenen, på tom mage.

Hovedindikatorer for den generelle blodprøven

Hemoglobin er hovedkomponent av erytrocyter, farger blod i rødt og leverer oksygen til alle organer og vev.

Normen for hemoglobin for menn er 130-160 g / l, for kvinner - 120-140 g / l

Forhøyet hemoglobin kan snakke om polycytemi, overdreven fysisk anstrengelse, dehydrering, fortykning av blodet. Redusert hemoglobin kan snakke om anemi.

Fargeindeksen bestemmes av forholdet mellom mengden hemoglobin i erytrocytene. Denne indikatoren brukes til å bestemme typen anemi.

Normen for fargeindeks for menn er 0,85-1,15, for kvinner - 0,85-1,15

Overskudd av normen kan snakke om sfærocytose, en reduksjon i normen - om jernmangelanemi.

Erytrocytter er røde blodlegemer som har mistet en kjede som inneholder hemoglobin og transport oksygen.

Normen for erytrocyter for menn er 4-5,1x1012, for kvinner - 3,7-4,7x1012

En økning i normen for røde blodlegemer kan snakke om polycytemi (beinmargsykdom) og dehydrering, en reduksjon i blodmangel på grunn av blodtap, mangel på jern, vitaminer.

Retikulocytter er unge, umodne erytrocyter, som har resterne av en kjernen. Blodet blir bare en liten del av slike erytrocytter, og den viktigste er inneholdt i beinmarg.

Normen for retikulocytter for menn er 0,2-1,2%, for kvinner 0,2-1,2%

Overdreven innhold av retikulocytter i blodet snakker om anemi, blodtap. Redusering av antall retikulocytter kan være et tegn på nyresykdom, et brudd på erytrocytmetabolismen, aplastisk anemi.

Blodplater er blodceller som dannes fra beinmargsceller. Takket være disse cellene kan blodet foldes.

Normen for blodplater for menn er 180-320x109, for kvinner - 180-320x109

Forhøyede blodplater kan indikere en inflammatorisk prosess, polycytemi, og også være en konsekvens av kirurgiske operasjoner. Redusert blodplatetallet kan indikere systemiske autoimmune sykdommer, aplastisk anemi, hemolytisk anemi, hemolytisk sykdom, isoimmunization av Rh faktor og blodgruppene.

ESR - denne forkortelsen står for graden av erytrocytsedimentering. Unormal ESR fra normen kan være et tegn på en inflammatorisk eller patologisk prosess som foregår i kroppen.

Hastigheten til ESR for menn er 1-10 mm / h, for kvinner - 2-15 mm / h

ESR kan øke under graviditet, smittsomme sykdommer, inflammatorisk prosess, anemi, svulstdannelse.

Hvite blodlegemer er hvite blodlegemer. Deres hovedfunksjon er å beskytte kroppen mot bakterier og fremmede stoffer.

Normen for leukocytter for menn er 4-9x109, for kvinner - 4-9x109

Ved å øke antallet hvite blodlegemer kan snakke om leukemi, inflammatorisk eller infeksiøs prosess, allergier, blodtap, autoimmune sykdommer. Reduksjon i antall hvite blodlegemer kan tyde på visse infeksjoner (influensa, røde hunder, meslinger, etc.), genetiske avvik av immunitet, heve milt, benmarg patologi.

Leukocytformelen er prosentandelen av forskjellige typer leukocytter.

Neutrofile - gi en kamp mot bakteriell infeksjon og er ansvarlig for å fjerne cellene som døde som følge av denne kampen.

Det er to typer nøytrofiler i blodet: staben (ung) og segment-kjernen (moden).

Normen for stabne nøytrofiler for menn er 1-6%, for kvinner 1-6%

Normen for segmentkjernerte nøytrofiler for menn er 47-72%, for kvinner 47-72%

Økning av neutrofiler indikerer en bakteriell, fungal og andre infeksjonssykdommer, inflammatoriske prosesser på grunn av trauma av vev, artritt, artrose, etc. neutrofiler kan også øke på grunn av mosjon, temperaturforandringer under svangerskapet.

Reduksjon av nøytrofiler kan oppstå på grunn av utmattelse av kroppen, sistnevnte lange kroniske sykdommer, skjoldbrusk sykdom.

Eosinofiler - er involvert i kampen mot parasittiske invasjoner, allergier.

Normen for eosinofiler for menn er 0-5%, for kvinner 0-5%

Økt antall eosinofiler i allergiske reaksjoner og astma, så vel som parasittiske infeksjoner, maligne tumorer. Den avtar med purulente infeksjoner, fødsel, kirurgiske inngrep, sjokk.

Basofiler - ta del i allergiske reaksjoner av umiddelbar type.

Antallet av basofiler for menn er 0-1%, for kvinner - 0-1%

Antallet basofiler øker med blodsykdommer, ulcerøs kolitt, kyllingpoks, matintoleranse og medisiner. Det avtar med hypertyreose, eggløsning, graviditet, stress, akutte infeksjoner og økt produksjon av binyrene.

Lymfocytter - bekjempe fremmede celler og proteiner, virusinfeksjoner, sekretere antistoffer og blokkere antigener.

Normen for lymfocytter for menn er 18-40%, for kvinner 18-40%

Antallet av lymfocytter øker i smittsom monokuleze, hepatitt, tuberkulose, syfilis, virale infeksjoner, så vel som leukemi. Den avtar med akutt infeksjon, autoimmune sykdommer, kreft, immunodefekt.

Monocytter - ødelegge fremmede proteiner og celler i vev.

Antallet av basofiler for menn er 2-9%, for kvinner -2-9%

Antallet monocytter øker etter akutte infeksjoner, med tuberkulose, syfilis, reumatiske sykdommer. Senker med benmargskader.

Vi lærer normen for nøytrofiler

Neutrofiler er type hvite blodlegemer. Faktisk er de fleste hvite blodlegemer som fører til immunsystemreaksjonen, nøytrofiler. Det finnes fire andre typer leukocytter, men nøytrofiler er den mest omfattende typen. Neutrofiler er nøkkelkomponenter i et infeksjonsvernsystem.

Hvilke verdier anses normen?

Neutrofiler i nukleær form er delt inn i tidlig (stab) og moden (segmentert).

Hovedfunksjonen er immunaktiviteten mot bakterier. Når en bakteriell infeksjon oppstår, er stab-kilene de første til å delta i immunresponsen. Segmenteringsneutrofiler er grunnlaget for immunsystemet i leukocytformelen.

Resultatene av analysen kan variere mye, avhengig av laboratoriet der testen utføres. De varierer også avhengig av:

 • din alder;
 • sex;
 • din arvelighet
 • hvor høyt over havet du bor
 • Hvilke verktøy ble brukt under testingen?
Legg merke til at kontrollen er omtrentlige.

Hvilken analyse er bestemt?

Mer viktig enn prosentandelen av nøytrofiler er absolutt antall neutrofiler (ACN), som skal være fra 1,0 til 8,0 k / μl. Årsaken til at ACN representerer det sanne kliniske bildet er bedre er at i de tilfeller hvor mengden blod reduseres i terapi, vil prosentandelen av nøytrofiler være høyere hvis de generelle indikatorene er lave. ACN kan beregnes ved å multiplisere andelen fullstendig leukocytter (segmenterte nøytrofiler i desimalform) pluss prosentandelen umodne leukocytter (i desimalform) med totalt antall leukocytter. Antallet umodne nøytrofile er vanligvis lite eller null, slik at du kan få en ganske nøyaktig DCS, slik at prosentandelen av umodne neutrofile fra ligningen.

Absolutt antall nøytrofiler kan gi legen din viktig informasjon om helsen din.

ACN utføres vanligvis som en del av en klinisk blodprøve med differensial.

Legen din kan bestille ACN:

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

 • å sjekke for en rekke symptomer;
 • for å diagnostisere tilstanden;
 • å overvåke tilstanden din hvis du allerede er syk eller gjennomgår kjemoterapi.

Hvis din ACN ikke er normal, mest sannsynlig, vil gjennomføre gjentatte blodprøver flere ganger, i flere uker.

Dermed styrer endringen i antall leukocytter.

Se på en nyttig video om nøytrofiler

For ACN-testen vil en liten mengde blod tas, vanligvis fra venen i hånden.

Tabellen nedenfor viser normen for ACN i blodet.

Hva kan påvirke resultatene av studien?

Visse forhold kan påvirke resultatene blodprøven din. Sørg for å fortelle legen din dersom du er gravid, eller om noe fra følgende liste gjelder for deg:

 • nylig infeksjon;
 • kjemoterapi;
 • strålebehandling;
 • kortikosteroidbehandling;
 • nylig operasjon;
 • angst;
 • HIV.

Økt nivå

Tilstedeværelsen av en høy prosentandel av nøytrofiler i blodet kalles nøytrofili. Dette er et tegn på at kroppen din har en infeksjon. Neutrofili kan skyldes en rekke grunnleggende forhold og faktorer, inkludert:

 • akutt og kronisk bakteriell infeksjon, spesielt purulente bakterier;
 • noen virus- og soppinfeksjoner (f.eks. kyllingpoks);
 • parasittiske infeksjoner (f.eks. hepatisk amoebiasis);
 • ikke-smittsom betennelse;
 • skader;
 • kirurgiske inngrep;
 • røyking sigaretter;
 • høyt nivå av stress;
 • bruk av steroider;
 • hjerteinfarkt;
 • kronisk myeloid leukemi;
Neutrofili kan oppstå som en normal fysiologisk prosess.

Sunn nyfødte har et høyere antall nøytrofiler.

Graviditet årsaker en merkbar økning i antall nøytrofiler, som øker enda mer under og etter fødselen. Energiske øvelser kan doble antallet deres, forandre fordelingen av hvite blodceller i sirkulasjonen.

Neutrofili, årsakene til disse skyldes eksterne faktorer, i stedet for primær hematopoietisk lidelse, er svært vanlig, med den vanligste årsaken til infeksjon.

Hvis blodprøver viser et høyt nivå av nøytrofiler, må du gjennomføre en grundig medisinsk undersøkelse i nær fremtid. Først når legene kan bestemme hovedårsaken til nøytrofili, kan de anbefale bruk av narkotika eller andre behandlingsalternativer for å gjenopprette det normale antallet neutrofiler. Etter et sunt kosthold og ta andre riktige livsstilsvalg, er det definitivt en lang vei å gå i å behandle denne tilstanden.

Lavt nivå

Neutropeni er begrepet for lave neutrofile nivåer. Et lavt antall nøytrofiler er oftest forbundet med rusmidler, men de kan også være et tegn på andre faktorer eller sykdommer, blant annet:

 • etter å ha tatt noen stoffer, inkludert de som brukes til kjemoterapi;
 • med et undertrykt immunforsvar;
 • knoglemarvsfeil;
 • aplastisk anemi;
 • febril nøytropeni;
 • hepatitt A, B eller C;
 • HIV / AIDS;
 • med sepsis;
 • i autoimmune sykdommer, inkludert reumatoid artritt;
 • med leukemi
 • med influensa, spesielt med alvorlige og vedvarende symptomer;
 • Lyme sykdom;
 • med moderat eller alvorlig bakteriell infeksjon;
Det bør bemerkes at et lavt nivå av neutrofilt blod også kan være medfødt.

Kostmansky syndrom Er en tilstand hvor kroppen produserer mindre nøytrofiler og myelocatekser, en tilstand der nøytrofiler ikke er nok til å trenge inn i blodet.

Denne tilstanden viser ingen symptomer i begynnelsen. Forstyrrelsen kan bare oppdages når infeksjonen blir alvorlig. Nedenfor er noen av symptomene på nøytropeni.

 • En person blir mer utsatt for infeksjoner. Det kan også oppleve ondt i halsen, lav til høy feber og hyppig hodepine som skyldes infeksjon.
 • Hyppig diaré på grunn av problemer med dyspepsi.
 • Hudinfeksjoner og langsom helbredelse av sår.
 • En brennende følelse når du passerer urin og en reduksjon i magesmerter ved urinering.
 • Utvidelse av lymfeknuter.
 • Utvikling av sår i munnen og analområdet.
For å bestemme nøyaktighetsnivået for nøytrofiler i kroppen, kan en person måtte gjennomgå en blodprøve.

En beinmarvsbiopsi utføres også for diagnose dersom en person lider av nøytropeni. For å behandle denne lidelsen er det nødvendig å diagnostisere den underliggende årsaken og foreskrive riktig behandling. Antibiotika og antivirale legemidler er foreskrevet for behandling av parasittiske infeksjoner. Ved mangel på mat anbefales pasienten å følge et balansert kosthold. Også foreskrevet er visse kosttilskudd og medisiner som kan provosere dannelsen av leukocytter. Ved kronisk nøytropeni kan en person trenge transfusjon av neutrofile granulocytter sammen med andre typer behandling.

forebygging

For å opprettholde et normalt nivå av nøytrofile i blodet, må du ta vare på immuniteten. Som forebygging anbefales følgende:

 • Håndvask er den beste måten å stoppe spredning av infeksjoner. Hold antibakterielle servietter i din bil, lommebok eller lomme for en tid da såpe og vann ikke er tilgjengelige.
 • Hold deg unna folk som hoster eller nyser. Folk med forkjølelse, influensa eller andre smittsomme sykdommer bør ikke kontakte deg.
 • Det er veldig viktig å ta vare på munnhulen.
 • Vær forsiktig, unngå kutt og riper. Hold huden ren slik at bakterier ikke kommer inn i kroppen din.
 • Drikk rikelig med væsker hele dagen.
 • Øk mengden vitamin A, E og C konsumert, bruk av folsyre, inntak av selen og sink;
 • Følg riktig næring, inkludere i din diett naturlig yoghurt, grønn te, matrik Omega-3, konsumere en stor mengde hvitløk, frukt og grønnsaker.
 • Ikke overexert deg selv, hvile nok.
Husk at nøytrofiler er nøkkelkomponenter i et infeksjonsbeskyttelsessystem.

Fravær eller mangel på nøytrofile gjør en person sårbar. Forebyggende livsstilstiltak kan hjelpe deg med å redusere potensielle komplikasjoner.

Normen for innholdet av nøytrofiler i blodet

I den generelle analysen av blod spilles en viktig rolle ved evalueringen av leukocytter og spesielt nøytrofiler. Disse cellene bestemmer i stor grad vår immunitet, så det er absolutt nødvendig å overvåke tilstanden deres. Menneskekroppen reagerer på endringer i antall nøytrofile på en rekke lidelser. Derfor er det bare nødvendig å kjenne normen for nøytrofiler i en blodprøve. Dette er imidlertid ikke nok: det er nødvendig å forstå årsakene til mulige avvik.

Neutrofile er vanlige

Alle nøytrofiler kan deles inn i stabnokulær eller ung, og segmenteres eller modnes. Selv tidligere former kalles unge, men i analysen av blod hos friske mennesker bør de ikke forekomme. Forskjellen mellom stabnuclear og segment-nukleare former for nøytrofiler ligger i egenskapene til strukturen av kjernen. I det første tilfellet ser det virkelig ut som en stav, og i andre tilfelle er det delt inn i segmenter. Laboratorietekniker ser denne forskjellen godt under mikroskopet under analysen.

Normen for nøytrofiler i blodet er den samme for kvinner og menn. Dette er 2-5% av alle leukocytter for stabnuclear og 55-67% for segmenterte kjerner.

Hos barn er disse tallene noe annerledes:

 • hos spedbarn: henholdsvis 3,5% og 32,5%
 • hos et barn på 4-5 år: 4% og 41%
 • hos et barn på 6-7 år: henholdsvis 3,5% og 45,7%
 • hos et barn på 9-10 år: 2,5% og 48,5%
 • hos et barn i alderen 11-12 år: 2,5% og 49%
 • hos barn etter 13 år: 2,5% og 58%.

Denne forskjellen i blodverdier hos et barn og hos en voksen skyldes den forskjellige intensiteten av hematopoiesis-prosesser, samt ufullkommenheten til immunsystemet hos barn. Det faktum at hos menn og kvinner er disse standardene det samme, indikerer at prosessen med dannelse av nøytrofiler ikke er avhengig av kjønnshormoner.

Det er imidlertid en ting her: Under graviditeten er nivået av nøytrofiler hos kvinner markert økt. Dette skyldes at kvinnekroppen er betydelig rekonstruert under barnets ventetid, og homeostasen endres. I graviditetens første trimester øker prosentandelen av nøytrofiler i blod hos kvinner med ca 10%, og i siste trimester når denne tallet 69,6%.

For å overvåke endringsdynamikken, bør en kvinne under graviditet regelmessig besøke en lege og ta en blodprøve. Tidlige avslørte abnormiteter i kroppen av kvinner som venter på barn, tillater så tidlig som mulig å begynne sin korreksjon, og dermed beskytte det fremtidige barnet mot uønskede effekter.

Neutrofile leukocytter lever i gjennomsnitt 13 dager. Som alle blodceller danner de seg i det røde benmarget, og deretter går det inn i det generelle blodet. Etter at nøytrofile fra blodet passerer inn i vevet, dør de raskt. I gjennomsnitt dannes rundt hundre milliarder neutrofiler om dagen i kroppen vår (denne figuren er omtrent den samme for menn, kvinner og barn).

I beskrivelsen av resultatene av en generell blodprøve kalles neutrofiler noen ganger neut eller neu. En slik reduksjon gir oftest et apparat som automatisk teller blodceller. I manuell analyse kan du som regel finne en komprimert post med / i (segmentert) og n / a (stab).

Før du går videre til årsakene til nøytrofile abnormiteter fra normen, er det nødvendig å si noen ord om deres funksjon i kroppen. Kort sagt, dette er deltakelse i immunreaksjoner. Det samme gjelder imidlertid for eksempel lymfocytter. Derfor krever nøytrofilens rolle noe avklaring. Deres betydning for immunsystemet bestemmes av det faktum at de utfører fagocytose, har en cytotoksisk effekt, og også frigjør lysosomale enzymer og biologisk aktive stoffer. Ingen inflammatorisk reaksjon er mulig uten nøytrofiler.

Årsaker til abnormiteter

En økning i prosentandelen av nøytrofiler i blodet kan være fysiologisk og patologisk. For fysiologisk forandring, i tillegg til graviditet hos kvinner, kan du inkludere fysisk stress, psykometrisk stress og til og med matinntak (i ​​forbindelse med den siste grunnen analysen må gis på tom mage). Patologiske faktorer som fører til at det totale nivået av nøytrofiler er forhøyet, er ekstremt variert.

De vanligste årsakene er bakterielle infeksjoner og inflammatoriske prosesser av enhver etiologi (inkludert på grunn av traumer, kirurgisk inngrep, forgiftning). I tillegg finnes et slikt bilde i en blodprøve i noen vevskader, for eksempel med hjerteinfarkt eller nyreinfarkt. Også, nøytrofili kan skyldes hormonelle lidelser, og spesielt tyrotoksikose, og forekomst av kreft i de tidlige stadier.

Dette mønsteret av blod er karakteristisk for noen typer leukemi. Som regel vises ukarakteristiske unge nøytrofiler i blodet, så analysen av analysen er ikke særlig vanskelig. Det er ubehagelig at leukemi blir yngre, og det blir stadig mer ikke hos middelaldrende menn og kvinner, som det var før, men hos barn. Imidlertid kan rettidig diagnose av barnet bli lagret, og for dette formål er en kompetent tolkning av blodprøven viktig.

Den vanligste årsaken til reduksjonen i totalt antall nøytrofile er virusinfeksjoner, som meslinger, rubella, influensa, hepatitt, etc. Også varianter med undertrykkelse av hematopoiesis er mulige. Det oppstår når det er mangel på kroppen av folsyre og vitamin B12, muligens med akutt leukemi, forgiftning med benzen eller anilin, massiv bestråling. I sjeldne tilfeller oppdages en genetisk lidelse av hemopoiesis, som manifesteres hos barn fra de aller første dagene i livet.

En annen faktor som fører til en reduksjon av neutrofiler er immune lidelser som oppstår ved slike sykdommer som reumatoid artritt, systemisk lupus erythematosus og andre. Kanskje immunsuppresjon med langvarig bakteriell infeksjon. I dette tilfellet snakker de senket nøytrofile ikke om utvinning, men viser at sykdommen har tatt en tung avgift. Videre er det omfordeling utførelse neutropeni når dekryptering av blodanalyse viste at neutrofiler ble droppet på grunn av deres lave innhold i en prøve tatt for analyse, men i virkeligheten det samlede mengde av blod innenfor normalområdet.

Denne uoverensstemmelsen oppstår ved omfordeling av blodstrøm til fordel for et eller annet organ (for eksempel til fordel for milten med splenomegali). En klar illustrasjon av omfordeling av nøytropeni er anafylaktisk sjokk.

Som regel, når man deklarerer en klinisk blodprøve, blir oppmerksomheten ikke bare betalt til det totale innholdet av nøytrofiler, men også til forholdet mellom de to hovedfraksjonene, de stabnuclear og segmenterte kjernene. Leger ser alltid ikke bare på neut (neu) verdier, men også på individuelle figurer for hver klasse. Dette skyldes det faktum at det er patologier der totalt antall tilsvarer normen, men det er et skifte i forholdet mellom celler i en eller annen retning. Men dette er et eget stort tema.

Men selv et endret antall nøytrofiler kan fortelle mye når de deklarerer en blodprøve. Ofte, hvis slike avvik er funnet, kan en erfaren lege, basert på klinisk bilde og laboratoriedata, allerede påta seg den eksisterende patologien, og alle videre studier er rettet mot å bekrefte den eksisterende antagelsen.

Les Mer Om Fartøyene