Tabell over blodproppene og blødningstiden

Clotting skyldes et protein kalt fibrin. Det skaper trombi og tykker blodet. Denne prosessen er viktig for hele organismenes fulle funksjon. Det bidrar til å unngå stor blodtap som følge av ulike skader. Hvis blodprøvenes resultater er langt fra normal, kan dette føre til alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Derfor er det viktig å overvåke blodtilstanden, samt overvåke integriteten til blodkarets vegger. Norm for blodkoagulasjon hos en sunn person - 2-3 minutter etter prøvetaking.

For hva kontrollerer koagulerbarheten av blod

En laboratorieblodprøve utføres under forskjellige forhold, for eksempel:

 • forberedelse til fødsel;
 • preoperativ periode;
 • åreknuter;
 • trombose;
 • autoimmune sykdommer;
 • hemorroider;
 • kronisk blødning.

Redusert koagulabilitet skaper risiko for langvarig blødning under operasjon eller som følge av andre skader. Stort blodtap er farlig for kroppen. For kvinner er det en trussel under arbeid eller menstruasjon. Menn kan utvikle en arvelig sykdom - hemofili. Dette er et komplett eller delvis fravær av proteiner som er ansvarlige for blodpropper. Kvinner er bare bærere av sykdommen. Nesten halvparten av barn med hemofili lever ikke til voksen alder. Redusert blodpropp kan forekomme mot diabetes mellitus eller på grunn av bruk av antikoagulantia.

Det kan virke som at avviket fra koagulasjon fra normen i retning av økning er bra. Men dette er ikke slik. Denne patologien er fulle av farlige konsekvenser. Pasienten har risiko for å få et slag, fordi for mye blod sirkulerer dårlig rundt kroppen. Det bringer ikke oksygen og andre essensielle stoffer til hjernen. Som et resultat av høy koagulasjon utvikler åreknuter, hemorroider og andre abnormiteter. Denne patogen utvikler seg på grunn av dehydrering, med brudd på leveren, nyrene og blæren. Hos kvinner vises høy koagulasjon under mottak av prevensjonsmidler.

Tidspunktet for blodkoagulasjon av Sukharev

Prøvingen av Sukharev-metoden utføres på tom mage eller minst tre timer etter måltidet. Blod er tatt fra fingeren. Spesiell forberedelse til analysen er ikke nødvendig. En egenskap ved denne metoden er at blodet undersøkes bare kapillært.

Den første dråpen av pasientens blod fjernes med en vattpinne. Den gjenværende delen er plassert i en spesiell kolbe, som svinger i begge retninger. Tiden når blodet slutter å være flytende, og det er koagulasjonstid. Ifølge Sukharevs metode bør den være fra 30 til 120 sekunder. Perioden fra begynnelsen av fibrindannelse til slutten av koaguleringsprosessen bør ikke overstige fem minutter.

Blodstimuleringstid ved Sukharevs metode er en mulighet til å bestemme scenen når fibrinogen, oppløselig i et vanlig medium, passerer inn i en uoppløselig form.

Morawitz-metoden

Denne metoden er fortsatt mye brukt i medisin. Dette er en av de enkleste måtene som bestemmer tidspunktet for blodproppene. Vurder hvordan Morawitz-analysen utføres.

Før du tar testen, bør du ikke spise. To til tre dager før koagulogrammet, bør alkohol elimineres. Du kan ikke røyke og drikke kaffe umiddelbart før du tar blod. Eksperter anbefaler å drikke et tomt glass vanligt vann på tom mage. Dette vil øke effektiviteten av studien.

Laboratorieglasset påføres pasientens blod tatt fra finger eller øre. Stopp-klokkeslett. Hvert halve minutt senkes et spesielt tynt glassrør i blodet. Så snart den første tråden av fibrin er trukket bak den, stoppes tiden. Dette er tiden for blodkoagulasjon i henhold til Morawitzs metode. Norm er mellom tre og fem minutter.

Blodkoagulasjonsmetode av hertug

En lignende prosedyre for denne metoden, samt de to tidligere, bør gjøres om morgenen på tom mage.

Pasienten er gjennomboret av ørepinnen av den såkalte Frank-nålen. Hver 15-20 sekunder påføres et spesialpapir på punkteringsstedet. Når blod flekker slutter å eksistere på det, anses studien å være komplett. Den nedre grensen for normal koaguleringstid er 60 sekunder, den øvre grensen er 180 sekunder.

I tillegg til disse to metodene er det en annen 30 for å bestemme koagulasjon. Avhengig av metoden varierer tiden fra to minutter til en halv time.

Alt ovenfor er tydelig illustrert ved bordet:

Hva skal være graden av blodpropp?

For å forhindre eller diagnostisere hemostase, foreskriver legene forskjellige studier i laboratoriet. I dette tilfellet bestemmes blodets koagulerbarhet oftere - normen for denne indikatoren viser leverfunksjonen, patency av fartøyene og bevegelse av blod i blodårene, riktig blødningsstopp. All slags inkonsekvenser indikerer forstyrrelser i gener av hemostasesystemet.

Det bør bemerkes at brudd på koagulasjon ofte fører til utvikling av de fleste sykdommer og patologi av graviditet hos kvinner. Det er sykdommer i hjertet eller blodårene. Koagulasjon endres alltid, spesielt på bakgrunn av alvorlige patologier. Mange menn kan ha en medfødt sykdom kalt hemofili. Denne sykdommen overføres kun ved arv. For menneskers helse er blodkoagulerbarhet en viktig indikator, så du må vite normen, komponentene og årsakene til koagulasjonsavvik.

Koagulasjons evalueringskriterier

Normen for indikatorer for blodkoagulabilitet i menneskekroppen i de opplistede tilstandene i menneskekroppen er bestemt og preget av noen verdier. Blødningstiden er målt fra begynnelsen av skade på hudområdet og til blodet stopper helt fra såret. Den normale verdien er 5 minutter. I dette tilfellet karakteriseres den generelle tilstanden til veggene i karene, faktor VII og blodplatebalanse.

Prothrombintid. Hjelper å se samsvar med proteininnholdsstandarden (protrombin og trombin), som er ansvarlig for folding av blodceller, er kodet av F2-genet. I tillegg til metning må også kjemiske sammensetning og prosentvise korrelasjon av indeksene angis i analysene. Den optimale tiden er fra 11 til 18 sekunder.

Aktiv tromboplastintid. Denne indikatoren er utformet for å oppdage nivået av fibrinogeninnhold og aktivitetsnivået for blodfaktorer. Intervallet mellom 35 og 45 sekunder regnes som normen.

Blodkoagulasjonstid. Hvis kroppen er sunn, er den optimale perioden fra 5 til 7 minutter. Beregn fra øyeblikket å ta bio-væsken til analyse før koaguleringen begynner. En slik analyse viser dynamikken til plasma, blodplater, og også tilstanden til fartøyets vegger. Ofte er indikatoren bestemt av Sukharev-metoden. Det er nødvendig å gi om morgenen en tom mage. Ifølge Sukharev blir blodet for analyse tatt fra fingeren og fylt inn i et reagensrør, og tiden beregnes ved hjelp av stoppeklokken.

Hvilke verdier er normale

Er blodkoagulasjonen i menneskekroppen normal? Du kan se den under blodprøver. En direkte blodprøve, et hemostasiogram, utføres strengt i laboratoriet med fullstendig sterilitet, oftest blir studien administrert under graviditet. Hver av disse testene vil bidra til å vurdere tilstanden til en enkelt lenke i hele hemostatiske systemet. Typer av analyser og normer er presentert i følgende tabell.

Blodpropp er normen

For forebyggende formål eller når man klargjør årsakene til symptomer på sykdommen, blir det vanligvis tildelt en rekke laboratorietester. Dette bestemmer ofte blodets koagulerbarhet - normen for denne indikatoren indikerer en normal funksjon av leveren, blodkarens patenter og strømmen av biologisk væske i blodårene. Eventuelle avvik tyder på vedvarende brudd på hemostase, som må behandles.

Koagulasjonsindikatorer - norm

Hemostasiogram eller koagulogram anbefales for følgende forhold:

 • graviditet;
 • Preoperative studier og perioden etter operasjonen;
 • leversykdom;
 • patologi i det vaskulære systemet;
 • åreknuter
 • tilbøyelighet til trombose;
 • autoimmune sykdommer.

Bestem hvilken norm for blodkoaguleringsparametre som er krenket og karakteriserer hver av de listede tilstandene, det er mulig med følgende verdier:

 1. Tiden for hvilken blodet er strammet. Det beregnes fra det øyeblikk da det biologiske væsken ble tatt for analyse, før koaguleringen begynte. I en sunn kropp er denne tiden fra 5 til 7 minutter. Denne indikatoren indikerer aktiviteten av trombocytter, plasmafaktorer, samt funksjonen av veggene i blodårene.
 2. Blødningens varighet. Det måles fra øyeblikket av skade på huden til utløpet av blod fra såret stopper. Normalt er denne verdien ikke mer enn 5 minutter, den karakteriserer tilstanden til vaskulære vegger, balansen mellom blodplater og faktor VII.
 3. Delvis aktiv tromboplastintid. Denne indikatoren er utformet for å studere konsentrasjonen av fibrinogen, samt nivået av aktivering av blodfaktorer. Verdien avhenger ikke av antall blodplater, normen er fra 35 til 45 sekunder.
 4. Prothrombintid. Dette elementet gjør det mulig å finne ut hvor mye normen for innholdet av proteiner som er ansvarlig for koagulering av blod (trombin og protrombin). I tillegg til konsentrasjon, må den kjemiske sammensetningen og prosentandelen av de målte verdiene angis i analyseresultatene. Ideelt sett er denne tiden fra 11 til 18 sekunder.

Det er verdt å merke seg at graden av blodkoagulasjon hos gravide er noe forskjellig fra de generelt aksepterte indikatorene, siden i morgen fremstår mor en ekstra sirkel av blodsirkulasjon - livmorhulen.

Blood clotting av Sukharev - normen

Denne analysen utføres enten 3 timer etter siste måltid, eller i tom mage om morgenen. Blod er tatt fra fingeren på hånden og fylt med en spesiell beholder, kalt en kapillær, til et merke på 30 mm. Deretter beregnes tiden ved hjelp av en stoppeklokke gjennom hvilken væsken begynner å fylle fartøyet sakte, hvilket betyr at den er brettet. Begynnelsen av denne prosessen er normalt fra 30 til 120 sekunder, enden - fra 3 til 5 minutter.

Blodstrykkbarhet i hertug - normen

Studien i spørsmålet er utført ved hjelp av en Frank-nål som pierces øreklokket til en dybde på 4 mm. Fra øyeblikket av en punktering blir tiden notert, og hver 15-20 sekunder påføres en stripe av filterpapir på såret. Når røde merker slutter å eksistere på det, anses analysen fullstendig og blodets koaguleringstid beregnes. Den vanlige lesingen er 1-3 minutter.

Blodstimulering er høyere eller lavere enn normalt

Avvik fra de oppnådde verdier av laboratorieundersøkelser i en eller annen retning indikerer tilstedeværelsen av vaskulære og vaskulære veggsykdommer, venøse sykdommer, hepatitt, ervervede eller medfødte hemostasepatologier, leukemier, hemofili.

Alt om koagulasjonsprøver

Blodet kan koagulere med blødning. Når koaguleringen er ødelagt, utvikler ulike patologier, for eksempel, en reduksjon i koagulabilitet, blødning observeres, og ettersom koaguleringen minker øker risikoen for trombose. Derfor burde borgere forstå essensen av analysen av koagulabilitet, slik det vil bli diskutert nærmere i dette materialet.

Det medisinske navnet på koagulasjonsanalysen

Koagulogram (koagulasjonsmekanisme) - biokjemisk analyse som lar deg kjenne til koagulasjonsegenskapene.

For å oppnå nøyaktig informasjon om koagulering, er det nødvendig med en grundig undersøkelse av 13 faktorer. Et koagulogram foreskrives når et stort blodtap er mulig, enten med utvikling av åreknuter, leversykdommer.

I dette materialet snakker vi om et koagulogram som har andre navn, for eksempel: hemostasiogram, koagulasjon, hemostasetester, koagulasjonshemostase.

Forklaring av analysen

Etter koagulasjonen mottar pasienten et skjema ifølge hvilket eksperten utfører analyse av analysene. Men pasienten kan selvstendig undersøke resultatene oppnådd ved følgende dekoding:

 1. BC (koagulasjonstid) - minutter, for hvilke en blodprotein syntetiseres i leveren og blodplasmaet (fibrin). Gjennomsnittlig verdi av flyet er opptil 5 minutter.
 2. PTI (protrombinindeks) - varierer fra 80-120%.
 3. TV (trombintid) er den perioden som kreves av et protein som er i blodet i en oppløst form (fibrinogen), for å gå til fibrin. Normen er opptil 18 sekunder.
 4. APTTV (aktivert partiell tromboplastintid) er den perioden som er nødvendig for dannelsen av blodpropp etter eksponering for kalsiumklorid. Normen er opptil 40 sekunder.
 5. Fibrinogen er et protein som oppløses i blodplasmaet. Normen er 5,9-11,7 μmol / l.
 6. ATS (aktivert omkalkningstid) - ved hjelp av dette tidsintervallet er det verdt å evaluere løpet av ett trinn av koagulasjon. I en sunn pasient, opptil 70 sekunder.
 7. GRP (plasma omkalkningstid) - reflekterer koagulasjonsperioden etter tilsetning av sitronsyre og kalsiumsalter til blodet. Normen er 1-2 minutter.

Koagulasjonsanalyse er en kompleks prosedyre som avhenger av en rekke indikatorer, så hvis et brudd oppstår blant ovennevnte punkter, sender legen pasienten til en ny analyse, som deretter vurderer flere koagulogramparametere, nemlig:

 • Protein C er et protein som fører (med mangel) til dannelsen av tromboser.
 • Adhesion - evnen til røde blodplater (blodplater) å bli fikset på problemzonene til fartøyene. Ideelle indikatorer - 20-50%.
 • Aggregasjon - indikerer forbindelsesegenskapene til blodplater. Normen er fra 0-20%.
 • Antitrombin er et element som bidrar til å forhindre trombogenese. I et prosentvis forhold bør antitrombin være 70-115%.
 • D-dimer - bidrar til å bestemme muligheten for trombose. Normen er opptil 500 ng / ml.
 • Lupus antikoagulant - er foreskrevet for mistenkte autoimmune patologier (sykdommer forbundet med økt immunitet) og når barn bæres.

For mer informasjon om koagulering, se følgende video:

Hvor og hvordan skal man ta?

Koagulasjonstester kan utføres på ethvert medisinsk senter, hvor det er spesialutstyr for koagulasjon. Når du besøker et av de medisinske sentrene, må pasienten ha en henvisning fra den behandlende legen.

Før du tar testen, må pasienten forberede seg til prosedyren som følger:

 • Du kan ikke spise i 8 timer (minimum) før bloddonasjon. Den ideelle perioden er 12 timer.
 • Før analysen er det forbudt å drikke drinker (bortsett fra vanlig vann). Legene anbefaler å drikke litt vann 10 minutter før prosedyren.
 • Analysen bør tas om morgenen.
 • 2 dager før testen, er det forbudt å spise fettstoffer og alkohol (jevn øl).
 • Røyking er forbudt fra morgen til blodet tas direkte.
 • Dagen før testene er det forbudt å engasjere seg i tung fysisk aktivitet.
 • Under blodprøveperioden bør pasienten være i en rolig emosjonell tilstand.
 • En klient som er svimmel i ferd med å ta blod, bør advare sykepleieren om dette, hvem tar testene. Denne pasienten antar "liggende" stilling.

Analysens indikatorer kan være feil hvis klienten tar medisiner. Derfor må pasienten advare legen om medisinering før han går til behandlingsrommet.

Viktig! Det er forbudt å ta tester under menstruasjon, samt i utviklingen av kroniske eller virussykdommer.

For å utføre prosedyren, brukes en av to metoder: Lee-White eller Sukharev-metoden. I det første tilfellet blir blod tatt fra venen (i albuefeltet) i en mengde på opptil 15 ml. Når du bruker den andre teknikken, tas prøven fra fingeren.

I begge tilfeller vil blodprøveprosessen være som følger:

Bøyning av albuen eller fingeren er forbehandlet med alkoholtinktur. Etter at alkoholen tørker, produserer spesialisten en punktering. De første få dråpene faller ikke inn i de forberedte reagensrørene.

Forberedte kolber (to stykker) bør inneholde en liten mengde natriumcitrat. Bare det andre testrøret er gitt for undersøkelse. Resultatene av testene kan samles i gjennomsnitt etter 2 dager.

Norm hos voksne

Det er verdt å huske at i indikatorer kan indikatorene for analyse og metoder som brukes variere. Derfor er dommen på analysen gjort direkte av legen.

I tillegg til disse kriteriene kan følgende elementer være på skjemaet:

Rate of clotting hos kvinner. Avvik og årsaker

Av stor betydning i det medisinske feltet er analysen av blodkoagulerbarhet. Denne indikatoren bestemmer dens evne til å nærme indre organer og gi dem informasjon om helheten til hele organismen. Stengetid på mange måter bestemmer hvordan det vil bli en tilpasning av menneskekroppen til ulike miljøforhold.

Både reduksjon og økning av denne indikatoren kan føre til negative konsekvenser. Det er spesielt viktig å legge merke til brudd på blodkoagulabilitet under graviditet, men i andre situasjoner forblir det en viktig faktor. Hvis en person har leversykdom eller venøs sykdom, vil slike studier være en obligatorisk komponent i diagnosen.

Både senket og økt koagulasjon av blod er dårlig, fordi i denne prosessen er det gylne middelværet ekstremt viktig

Hvordan beholder blodet sin tilstand?

Blodet kan selvstendig opprettholde sin egen konsistens. Normalt beholder den en tilstrekkelig grad av tetthet, på grunn av hvilken væsken ikke frigjøres gjennom karene under påvirkning av trykk. For normal drift bør det ikke bli for flytende.

Det er interessant. Ofte er kvinner interessert i navnet på blodets evne til å opprettholde sin tilstand. Navnet på muligheten til å redusere og øke tetthet-koagulasjonshemostasen.

Parametrene for koagulering av blod avhenger av ulike faktorer. For eksempel er de påvirket av:

 • Tilstanden til veggene på fartøyene. Hvis deres indre lag er ødelagt, har dette en økt effekt på koagulasjon.
 • Tilstanden av trombocytter. Antallet og evnen til å jobbe er svært viktig for helsen. Blodplater i blodet overvåker blodkarets integritet. Om nødvendig reagerer de umiddelbart, blodet begynner å kollapse intensivt.
 • Plasmafaktorer. Konsentrasjonen og tilstanden har stor innflytelse. En betydelig del av slike stoffer er produsert i leveren under betingelse av nærværet av vitamin K. Lignende egenskaper er besatt av endotelet av karene.

De såkalte plasmafaktorene for antikoagulasjon kan føre til en nedgang i tetthet. Disse inkluderer stoffer som heparin, antitrubin og antiplasmin. Jo mer av dem, desto mer vil konsentrasjonen av blod redusere.

Ved normal kroppsstyrke opprettholder blodet sin optimale tilstand uavhengig

Grad av blodpropp

Blodprøven utføres både på grunnlag av en fingerprøve og venøst ​​blod. Som et resultat er det opparbeidet et bord, hvor indikatorene er sammenlignet med normer. Hos menn og kvinner kan graden av koagulasjon være litt forskjellig, men forskjellen er oftest knyttet til alder.

 • Antall blodplater i blodet, gjerdet fra fingeren. For menn og kvinner er indikatoren fra 150 til 400 g / l. Blod hos barn inneholder fra 150 til 350 g / l.
 • Blodkoagulering av Sukharev, en kapillærprøve. Vanligvis svarer begynnelsen til 30 sekunder til to minutter, slutten er mellom tre og fem minutter.
 • Evaluering av Lee-White, venøst ​​blod. Den normale hastigheten er fem til ti minutter.
 • Varighet av blødning, gjerde fra fingeren. Tiden bør ikke være mer enn fire minutter.
 • Trombintid, blod fra venen. Skal ta ca 11-20 sekunder.
 • Prothrombin-indeks, kapillærblod. Det bør være en prosentandel innenfor 93-107.
 • Prothrombin-indeks, venøst ​​blod. Intervallet er 90-105.
 • Tromboplastintid, blod fra venen. Den normale figuren endres ikke avhengig av kjønn eller alder, det skal alltid være innen 35-50 sekunder.
 • Fibrinogen, venøst ​​blod. Hos barn i de første dagene av et liv er indikatoren lik 1,25 til 3 g / l. Hos voksne er nivået høyere, fra to til fire g / l.

Selvfølgelig inneholder prosessen med koagulasjon mye flere indikatorer som analyseres i detalj på koagulogrammer i laboratorier. Men ovennevnte faktorer er noen av nøkkelen, de er viktige for diagnose.

Det er interessant! Graden av blodpropp hos kvinner er gjenstand for konstant hopp og endringer. På bestemte øyeblikk kan det være høyt, og i andre lave. Dette skyldes bruken av hormonelle legemidler, menstruasjonssyklusen og graviditeten.

Blodstimulering hos kvinner endres nesten hele tiden, fordi hormonell bakgrunn kan forandre seg aktivt på grunn av menstruasjon og graviditet

Den naturlige effekten på resultatene og betydningen av indikatorer

Ikke alltid årsakene til endringen i koagulasjon ligger i noen patologiske prosesser. En rekke faktorer påvirker den naturlige måten, inkludert:

 • Menstruasjon. På denne tiden er indikatorene avtagende.
 • Gravide kvinner. På denne tiden øker graden av koagulasjon vanligvis.
 • Forbruk av orale prevensiver. Hormonale stoffer fører til økning.
 • Bruk av antikoagulantia. Deres handling er rettet mot å redusere blodets tetthet, noe som fører til en senkende effekt.
 • Påvirkning av høye temperaturer, mangel på fuktighet i kroppen. I slike tilfeller er det mulig å øke indikatoren.
 • Ekstern forstyrrelse. Prosessen med blodtransfusjon, overførte operasjoner og traumer påvirker koagulasjonsnivået.

Dekryptering av verdiene i analysen lar deg lære mye om tilstanden til en kvinne eller en mann. For eksempel angir nivået på blodplater hvor mange celler i kroppen som kan starte prosessen med blodpropp. Etter tid (Sukharevs metode) kan man forstå om en væske er i stand til å skape blodpropper, og hvor lang tid det tar.

Beskrivelse av andre innflytelsesrike indikatorer:

 • Trombintiden er knyttet til sluttfasen av koagulasjonsprosessen. Kan snakke om tilstedeværelse av narkotika.
 • Varigheten av blødning bestemmer hvor mye kroppen kan klare blodtapet. Analyse av hertugen er bemerkelsesverdig for sin enkelhet, siden det er nok for ham å få en prikk i fingeren og se hvor raskt blodet stopper.
 • Prothrombin-indeksen indikerer koagulerbarhet av plasmafaktorer.

APTTV ligner på mange måter protrombin-indeksen, men vurderer bare aktive faktorer og tar ikke hensyn til blodplater. Fortsetter nivået av fibrinogen. Dette stoffet er ansvarlig for prosessen med å styrke blodproppene.

Analysens indikatorer påvirkes av et stort antall faktorer: fra menstruasjon og slutter med p-piller

Patologiske årsaker til endringer i koagulasjon

Hvis koagulabiliteten økes eller reduseres, kan den forårsakes ikke bare av naturlige årsaker, men også av sykdommer. En dårlig analyse med forhøyet nivå kan oppnås mot bakgrunnen av følgende brudd:

 • Overdreven produksjon av blodplater ved benmargen,
 • Sepsis, infeksjon, effekten av toksiner,
 • Alvorlige sykdommer i indre organer,
 • Aterosklerose av fartøy,
 • Autoimmune patologier,
 • Endokrine sykdommer,
 • Lavt blodtrykk, hjertesvikt,
 • Medfødte sykdommer i antikoagulantsystemet,
 • DIC-syndrom (begynnelsen).

Øk også stivkapasiteten til vaskulære proteser og kunstige hjerteventiler. Kan redusere mengden av ødeleggelse av blodårsaker som følgende brudd:

 • leukemi,
 • Arvelige forstyrrelser i koagulasjon, hemofili,
 • Cirrhosis, leversvikt,
 • Den siste fasen av DIC-syndromet,
 • Hemolytisk anemi,
 • Bruk av antikoagulantia, overdreven inntak av legemidler,
 • Mangel på kalsium og vitamin K.

Dårlig blodpropp under graviditeten er svært farlig, men i andre tilfeller kan for lav eller forhøyet indikator alvorlig skade helsen. Hurtig koagulabilitet kan føre til blodpropper, og fører langsomt til massiv blødning.

Clotting kan reduseres både av naturlige grunner og på grunn av sykdom

Funksjoner i analysen av gravide kvinner

Gravide kvinner tar ofte tester for å bestemme graden av blodpropp. Ved bearbeiding av et barn blir denne indikatoren alltid raskere, dette er ikke relatert til forekomst av sykdommer. Ved levering av blod kan du overvåke koagulabiliteten, for å redusere hastigheten hvis nødvendig.

Hvordan ta tester, generelle regler:

 • Dette gjøres om morgenen, på tom mage, for ikke å forvride resultatene.
 • Fire dager før testen kan du ikke drikke alkohol.
 • I to eller tre dager må du gi opp fett og krydret mat.
 • Mellom det siste måltidet og forskning skal passere tolv timer.
 • Om kvelden kan du ikke drikke mye væske, det er bare tillatt å drikke rent vann.
 • Det er bedre å midlertidig gi opp betydelig fysisk anstrengelse.

I utviklingsprosessen utvikler mange kvinner et ICD-syndrom. Som et resultat opplever de først økt koagulasjon, og deretter med redusert. Avhengig av indeksen i tabellen, vil legen velge riktig behandling. Kun en ekspert kan bestemme hvordan man øker blodkoagulasjonen, eller omvendt, for å senke den.

Ethvert brudd vil kreve endring i livsstil, spesielt når det gjelder ernæring. Redusert blodpropp krever vitaminer B12 og K, men den totale kostholdet skal være høyverdig. Noen ganger må kvinner gå til medisiner, og behandling skjer gjennom blodtransfusjon hos gravide kvinner.

Dårlig blodpropp i et barn behandles med en kompleks effekt, som kan omfatte folkemetoder. For eksempel er det nyttig for barn å drikke juice laget av røde bær, for eksempel currants, tranebær, bringebær eller jordbær.

For gravide er det en rekke spesielle regler for å ta en slik analyse, fordi under graviditet er hormonbakgrunnen ikke den mest stabile

Normer for blodkoagulasjon hos kvinner

Blodpropp eller hemokoagulering - et biologisk system for å skaffe fibrinnett i det flytende bindevevet, som polymeriserer danner grunnlaget for tromben, mens fluidet mister fluiditet gjennom venene, oppnår utseende av en ostemasse-konsistens.

Funksjon av blod:

 • transport (transport av gasser og nødvendige stoffer);
 • Beskyttende (forhindre inntrenging av mikroorganismer);
 • regulatorisk (konstant kroppstemperatur).

Koagulerbarhet er en beskyttende funksjon. Hos friske mennesker, hvis et lite fartøy er skadet, hjelper det raskt med å stoppe blødning og penetrasjon av smertefulle mikrober. Dette kalles primær hemostase, noe som fører til innsnevring av små kar og plugging av blodplater. Trombuset fungerer som en blodpropp i blodproppen.

Flere mekanismer med primær hemostase med dannelsen av en blodplateplugg:

 1. Tidlige perifer spasmer (angiospasm);
 2. Rollen av dannelsen av en blodplateplugg utfører adhæsjon (vedlegg til overflaten) og aggregering (liming) av blodplater. Mer informasjon om hvilke blodplater i blodet, les her.
 3. Kondensasjonen eller sammentrekningen av en koagel kalles tilbaketrekning.

Sekundær hemostase er delt inn i flere fase prosesser:

 1. Protromboobrazovanie.
  • Time-lapse rate for Lee-White er 5-7 minutter;
 2. Trombinoobrazovanie.
  • Kalium-cephalic periode 30-45 sekunder;
  • Den tolvte faktoren av Hageman, 30-225%;
  • Den åttende antihemofile faktor, 50-220%;
  • Den niende antihemofilny faktor, 90-110%;
  • Ellevte anti-hemofile faktor, 70-120%;
  • Prothrombinindeks, 70-110%.
 3. Fibrin.
  • Fibrinogen A 1,7-3,5 g / l;
  • Fibrinogen B;
  • Etanol prøve;
  • Protamin test.

Stengetid er normalt i 5-7 minutter, med arvelig sykdom blir ikke koagulering utført.

Definisjon og indikatorer for blodkoagulasjon

Behandlingsprosessen kalles koagulasjon (blodplateagglutinasjon). Brudd på koagulasjon fører til ulike patologiske forhold (hjerteinfarkt, trombose, hyperkoagulerbarhet).

Indikatorene for koagulabilitet og deres normer inkluderer:

 • Blødningstiden, den viktigste indikatoren, er normalt to til fire minutter;
 • Fibrinogen er et protein som indikerer mulig betennelse;
 • Aggregasjon (liming) av blodplater;
 • Adhesion (feste til overflaten) av blodplater;
 • Koagulasjonstid, bestemt ved dannelse av blodpropp med fremmed overflate. Norm av to til fem minutter;
 • Prothrombin-perioden gjelder for diagnose av arvelig sykdom. Hos voksne er normen 11-15 sekunder, hos barn 13-17 sekunder;
 • Trombinperioden bestemmer koagulasjons arbeidstilstand.

Gjennomføring av analyse for koagulering, forberedelse

koagulasjon (Lat coagulatio «konsentrasjon», fra det greske gamma «bilde»..) Eller hemostasiogram - kumulativ analyse er nødvendig for å utføre undersøkelser med immunsystemsykdommer, åreknuter, hepatitt, diabetes, så vel som driftstiden under svangerskapet.

Blod er tatt fra venøs fartøy, om morgenen og alltid på tom mage. Det er forbudt å drikke før du tar testen for en dag eller to. Røyking bør slettes om fire timer. Tatt blod er plassert i et lite reagensrør, mens et stoff blir tilsatt for å tykke væsken.

For viktige parametre:

 • Selektive tester for studien og resultater som viser normen:
  • PTV - protrombintid, 11-16 sekunder;
  • PTI - protrombinindeks, 80-120%;
  • INR er et internasjonalt normalisert forhold, 0,8-1,2 enheter.
 • APTT (aktivert partiell tromboplastintid) - test for indre blødningsveier, 21-35 sekunder:
  • Trombintid - TV, utseendet på en trombose indikerer tilstedeværelsen av fibrin i blodet, 14-21 sekunder.

Viktige parametere:

 • Antitrombin 3 - En indikator på inkontinens av blod
 • D - dimer, dersom en første fase av trombose dannes når lungearterien og andre kar er tilstoppet;
 • Protein C - prosessen med anti-koagulasjon
 • AB - antikoagulerende lupus, testet ved diagnose som indikerer trombose i arteriell eller venøs.

Testing for koagulering i svangerskap er en obligatorisk studie, fordi i noen, kan graviditeten gå bra, og hos andre med patologiske komplikasjoner. I den første graviditetsmåneden kan det bli funnet lavt blodpropp, og før arbeidsprosedyren blir det observert en høy koagulasjon.

Hva påvirker blodkoagulasjon?

For å unngå trombotisk dannelse er det nødvendig å vite hva som påvirker akselerasjon og retardasjon av blodpropp.

Redusert blodpropp er dødelig hovedsakelig på grunn av indre blødning. Kvinner kan oppdage redusert koagulasjon i menstruasjonssyklusen.

Årsaker som påvirker utviklingen av ulike patologiske fenomener:

 1. Genetisk dysfunksjon;
 2. Onkologi i de sentrale stadiene;
 3. Forberedelser for fortynning av blod;
 4. Mangel på kalsium og vitamin K;
 5. Leverbeten.

Behandlingsforløpet er utpekt av legen en hematolog. Hvis dårlig koagulabilitet forårsaket medisinbehandling, bør alle medisiner elimineres eller erstattes med mer egnede som ikke forårsaker komplikasjoner

På grunn av økt koagulasjon av blodet, opptrer trombusdannelse av vener, kar og arterier. På grunn av clogging av arteriene, kan orgeldød, trombusbrudd, blokkering av vitale arterier eller hjerte begynne. Alt dette kan føre til døden.

Tegn på nedsatt koagulasjon:

 • infeksjon;
 • Manglende mobilitet;
 • aterosklerose;
 • Dehydrering.
 • Genetiske faktorer;
 • Diabetes mellitus;
 • Problemet med vekt;
 • Graviditet periode;
 • Autoimmun sykdom;
 • Stressfulle situasjoner;
 • Oncology;
 • Arteriell hypertensjon.

For å redusere blodkoagulasjon til ønsket dose, foreskriver legen antikoagulantia til pasienten.

Full opplæringsopplæring overvåkes av en spesialist:

 • Et første kurs av heparin er foreskrevet, og etterpå aspirinbehandling. En liten dose aspirin skyldes arvelig sykdom fra en liten alder.
 • Før operasjonen, på blodkoagulabilitet - dette er gjort for å utelukke alle slags alvorlige komplikasjoner;
  Gravide kvinner og pasienter med klager får en blodprøve for diagnose. Eldre mennesker lider mest av høyt blod koagulerbarhet;
 • Hvis blodprøven du har identifisert clotting dysfunksjon, bør du rådføre deg med en lege for å passere de nødvendige tester for å finne årsakene til bruddet.

Normale indikatorer hos kvinner etter alder

Avhengig av tidspunktet for analysen ble menstruasjonsperioden, medisinering, etc.:

 • På kvinnen fra 40 år og høyere norm for blodplater er forskjellig. Innenfor normen er data på 180-380 tusen / μL tatt;
 • I alderen 15-18 år denne indikatoren er 180-340 tusen / mkl, fra 18-40 år normen tilsvarer 180-380 tusen / mkl, i alderen 40-50 år når blodplate-tallet 180-360 tusen / mkl og i 50-60 år er normen vist 180-320 tusen / mkl;
 • Typer av indikatorer, avviket fra normen 180-380 tusen / mkl, er patologiske tegn. Det er sant at i noen situasjoner er en kvantitativ reduksjon av platene tillatt.

Gjennomsnittlig volum av blodplater bestemmes av koagulasjon og en generell blodprøve.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Årsakene til avviket fra normen

Hemostase i blodet stiger på følgende grunnlag:

 1. Overskrider normen for blodplater i benmargen;
 2. Genetisk predisposisjon;
 3. Autoimmun sykdom;
 4. Endring i stoffskiftet, på grunn av immunsystemet;
 5. Syndrom ICE, den første fasen;
 6. Hypodinami, stagnasjon i blodet;
 7. Kunstig hjerteventil;
 8. Smittsomme sykdommer som bidrar til infeksjon i kroppen.

Tilstedeværelsen av patologier med redusert hastighet:

 • arvelighet;
 • leukemi;
 • Syndrom ICE, den fjerde fasen;
 • levercirrhose;
 • Overskrider doseringshastigheten av medisiner;
 • Mangel på vitaminer og kalsium;
 • Hemolytisk anemi.

I utgangspunktet foreskrive Aspirin for profylakse, men man bør huske på bivirkninger og kontraindikasjoner, siden for hver person er en bestemt dose, liten eller stor, foreskrevet. Les instruksjonene før bruk for å unngå ytterligere komplikasjoner. Vær oppmerksom på at dosen skal være korrekt, ellers kan effekten være liten.

Koagulogram er en viktig analyse for kvinner, bidrar til å identifisere brudd og forhindre dem. Normen for hver kvinne er identifisert av en spesialist. Til tross for resultatet av testen tas også andre analyser og pasienthistoriske pasienter med i betraktning.

Hvis i tide til å se en lege, er det mulig å forebygge hjerte-og karsykdommer og mulige konsekvenser, bidrar til døden.

Anbefalinger for dårlig koagulering, behandling

Anbefalinger for å forbedre blodproppene:

 • Te er fortrinnsvis grønn;
 • Matvarer som inneholder vitamin K;
 • Vikasol er et legemiddel;
 • Hemostatiske stoffer som statin eller aprotinin;
 • Svamp kollagen hemostatisk;
 • Stikkende nettle - inneholder vitamin C, K.

Å øke blodproppene vil hjelpe folkemessige løsninger.

Det er verdt å inkludere i diettprodukter av melkeopprinnelse, som inneholder kalsium, folsyre, aminosyre:

Også fisk og kjøttprodukter bidrar til raskt å eliminere dårlig koagulabilitet.

Blodkoagulering og koagulering: konsept, indikatorer, analyser og normer

Blodkoagulering skal være normal, så grunnlaget for hemostase er likevektsprosessene. Det er umulig at vår verdifulle biologiske væske forverres for fort - dette truer med alvorlige, dødelige komplikasjoner (tromboser). Tvert imot kan den langsomme dannelsen av blodpropp føre til ukontrollabel massiv blødning, noe som også kan føre til døden til en person.

Komplekse mekanismer og reaksjoner, som involverer et antall stoffer i ett eller annet stadium, støtter denne balansen og gjør det mulig for kroppen å klare seg veldig raskt (uten å tiltrekke seg noen hjelp utenfor) og gjenopprette.

Graden av blodpropp kan ikke bestemmes av noen parameter, fordi mange komponenter deltar i denne prosessen, aktiverer hverandre. I forbindelse med dette er blodproppstestene forskjellige, hvor intervaller av deres normale verdier hovedsakelig avhenger av metoden for å gjennomføre studien, og også i andre tilfeller - fra kjønn til en person og dagene, månedene og årene de levde. Og det er usannsynlig at leseren vil være fornøyd med svaret: "Koagulasjonstid er 5 til 10 minutter ". Det er mange spørsmål...

Alt er viktig og alt er nødvendig

Blodstoppet hviler på en arkaisk mekanisme, som inneholder mange biokjemiske reaksjoner, som involverer et stort antall forskjellige komponenter, hvor hver spiller en viss rolle.

blodkoaguleringsskjema

I mellomtiden kan fraværet eller inkonsekvensen av minst én faktor koagulasjon eller antikoagulasjon forstyrre hele prosessen. Her er bare noen få eksempler:

 • En utilstrekkelig respons fra fartøyets vegger forstyrrer adhesjon og aggregeringsfunksjonen til blodplättene - blodplater som "føler" den primære hemostasen;
 • Lav evne til endotelial syntetiserer og utsondrer blodplateaggregasjonsinhibitorer (basisk - prostacyklin) og naturlige antikoagulanter (antitrombin III) blir tykkere beveger seg langs blodkar, noe som fører til dannelsen av sirkulerende helt unødvendige organismebunter, som for tiden er fri til å "sitte" knyttet til stenochke av ethvert fartøy. Disse propper (tromboser) er meget farlig når det kommer ut og begynner å sirkulere i blodstrømmen - dermed ikke lenger utgjør fare for vaskulære hendelser;
 • Fraværet av en plasmafaktor, som FVIII, er assosiert med en sykdom knyttet til sexhemofilien A;
 • Hemophilia B er funnet hos mennesker, hvis det av samme grunner (recessiv mutasjon i X-kromosomet, som er kjent for å ha bare en mann), forekommer Christman-faktor (FIX) -mangel.

Generelt er alle starter på nivået av den skadede åreveggen, som ved å utskille stoffer som er nødvendige for blodkoagulering, tiltrekker som sirkulerer i blodplater - blodplater. For eksempel von Willebrand faktor, "shill" blodplater til ulykkesstedet og bidra til deres adhesjon til kollagen - en potent stimulator av hemostase, skal straks begynne sitt arbeid, og fungerer godt, slik at du senere kan forvente dannelsen av høyverdig kork.

Når blodplater er opp til merket ved hjelp av sin funksjonalitet (klebemiddel og samlingsfunksjon), raskt innlemmes i arbeidet til andre komponenter av primære (vaskulær-blodplate) hemostase og i en kort tid danne en blodplateplugg, for å stoppe blod kommer ut av mikrovaskulaturen, kan du gjøre uten den spesielle innflytelsen fra andre deltakere i prosessen med blodpropp. Imidlertid, for dannelse av høyverdig kork, i stand til å lukke den skadde kar, som har en bredere avstand, at kroppen ikke klare uten plasmafaktorer.

I første fase (umiddelbart etter skade på vaskulærveggen) begynner følgelig konsekutive reaksjoner, hvor aktiveringen av en faktor gir impulsen til aktiveringen av resten. Og hvis noe mangler et sted eller faktoren viser seg å være uholdbar, blir prosessen med blodkoagulasjon hemmet eller kuttet helt av.

Generelt består koaguleringsmekanismen av 3 faser, som skal gi:

 • Dannelse av et komplekst kompleks av aktiverte faktorer (protrombinase) og transformasjon av proteinet syntetisert av leveren - protrombin, i trombin (aktiveringsfase);
 • Transformasjonen av faktorproteinet I (fibrinogen, FI) oppløst i blod i uoppløselig fibrin utføres i koagulasjonsfase;
 • Fullføring av koagulasjonsprosessen ved dannelse av en tett fibrinkolbe (tilbaketrekkingsfase).

Blodpropper

En multi-trinns kaskade-enzymatisk prosess, hvis endelige mål er dannelsen av en koagulasjon som kan lukke "gapet" i fartøyet, vil sikkert virke forvirrende og uforståelig for leseren, så det vil være tilstrekkelig å minne om at dette mekanismen tilveiebringes av forskjellige koagulasjonsfaktorer, enzymer, Ca2 + (kalsiumioner) og en rekke andre komponenter. I denne sammenheng er pasientene ofte interessert i spørsmålet: hvordan oppdages om noe er galt med hemostasen eller roen ned, å vite at systemene fungerer normalt? Selvfølgelig er det for slike formål tester for blodkoagulerbarhet.

Den vanligste spesifikk (lokal) analyse av den hemostatiske anses kjent, er ofte foreskrevet av leger, kardiologer og obstetricians mest informative koagulasjon (hemostasiogram).

Koagulering innebærer noen grunnleggende (fibrinogen, aktivert partiell tromboplastintid - aPTT og at en hvilken som helst av de følgende: internasjonale normaliserte forholdet - INR, protrombin index - PTI, protrombintid - PTV), som gjenspeiler den ekstrinsiske reaksjonsvei av blodkoagulasjonen, samt ytterligere indikatorer for blodkoagulering (antitrombin, D-dimer, RFMC, etc.).

I mellomtiden skal det bemerkes at utførelsen av et slikt antall tester ikke alltid er begrunnet. Det avhenger av mange forhold: hva legen leter etter, på hvilket stadium av reaksjonskaskaden fokuserer han på hans oppmerksomhet, hvor mye tid er tilgjengelig for medisinske arbeidere, etc.

Imitasjon av den eksterne vei for blodpropp

For eksempel kan aktivering av den ekstrinsiske reaksjonsveien til koagulasjon i laboratoriet kan simulere studie kalt protrombin leger for rask, rask nedbrytning, protrombin (PTT), eller tromboplastintid (alle forskjellige betegnelser i analysen). Grunnlaget for denne test, som er avhengig av faktorene II, V, VII, X, er en del av vevtromboplastin (det er i gang på en prøve av blod er koplet til rekaltsinirovannoy citratplasma).

Grenser for normale verdier for menn og kvinner av samme alder, er ikke forskjellig og er begrenset til området 78 - 142%, men hos kvinner som venter på barnet, er denne indikatoren litt forhøyet (men litt!). I barn, tvert imot, er normene innenfor rammen av mindre verdier og øker med tilnærmingen til voksen alder og utover:

Refleksjon av den interne mekanismen i laboratorieforhold

I mellomtiden, for å bestemme brudd på blodkoagulabilitet forårsaket av en funksjonsfeil i den interne mekanismen, blir ikke tromboplastin vev brukt i analysen - dette gjør at plasmaet kun kan bruke sine egne reserver. Under laboratorieforholdene blir den interne mekanismen sporet, venter til blodet tatt fra blodbanens blodkar er i seg selv. Utbruddet av denne komplekse kaskadereaksjonen sammenfaller med aktiveringen av HA-faktor (faktor XII). Aktivering av denne aktiveringen gir forskjellige forhold (kontakt av blod med en skadet vegg av blodkar, cellemembraner som har gjennomgått visse endringer), derfor kalles det en kontakt en.

Kontaktaktivering skjer utenfor kroppen, for eksempel når blod kommer inn i et fremmed miljø og kommer i kontakt med det (kontakt med glass i et reagensrør, instrumentering). Fjernelse av kalsiumioner fra blodet påvirker ikke starten på denne mekanismen, men prosessen kan ikke ende med dannelse av en blodpropp - det bryter av ved aktiveringsfasen av faktor IX, der det ikke lenger er nødvendig å gjøre det uten ionisert kalsium.

Tidspunktet for blodkoagulasjon eller tiden der den, mens den fortsatt er i flytende tilstand, heller ut i form av en elastisk blodpropp, avhenger av omdannelseshastigheten av fibrinogenprotein oppløst i plasma til uoppløselig fibrin. Det (fibrin) danner trådene som holder de røde blodcellene (erytrocytter), noe som får dem til å danne et bunt som dekker hullet i det skadede blodkaret. Blodstimuleringstiden (1 ml, tatt fra venen - Lee-White-metoden) i slike tilfeller er i gjennomsnitt begrenset til 4 til 6 minutter. Imidlertid har graden av blodkarakterisering sikkert et bredere spekter av digitale (tid) verdier:

 1. Blod tatt fra venen, går i form av en blodpropp fra 5 til 10 minutter;
 2. Koaguleringstid i henhold til Li-White i et glassprøverør er 5 - 7 minutter, i et reagensrør laget av silikon blir det utvidet til 12-25 minutter;
 3. For blod tatt fra en finger, betraktes indikatorene som normale: Begynnelsen er 30 sekunder, blødningens slutt er 2 minutter.

Til analysen som reflekterer den interne mekanismen, adresserer ved de første mistanke om brutto overtredelser av koagulerbarhet av et blod. Testen er veldig praktisk: den utføres raskt (så lenge blodet strømmer eller en blodpropp i testrørformene), disponerer med spesielle reagenser og komplisert utstyr, trenger pasienten ikke spesiell forberedelse. Selvfølgelig kan blodproppssykdommer funnet på denne måten gi grunn til å anta en rekke signifikante endringer i systemene som gir en normal tilstand av hemostase og tvinge videre forskning for å avsløre de sanne årsakene til patologi.

Med økende (forlenget) tid kan koagulerbarhet av blod mistenkes:

 • Mangel på plasmafaktorer designet for å gi koagulasjon, eller deres iboende underlegenhet, til tross for at de i blodet er tilstrekkelig
 • Alvorlig leversykdom, som forårsaket funksjonell svikt i orgelparenchymen
 • DIC-syndrom (i fase, når blodets evne til å koagulere faller);

Klumpetiden er langvarig i tilfeller av heparinbehandling, derfor bør pasienter som får denne antikoagulanten ta tester som vitner om tilstanden til hemostase ganske ofte.

Den antatte indeksen for koagulerbarhet av blod reduserer sine verdier (forkortes):

 • I fasen av høy koagulasjon (hyperkoagulasjon) av DIC-syndrom;
 • Med andre sykdommer som forårsaket den patologiske tilstanden til hemostase, det vil si når pasienten allerede har blødningsforstyrrelser og refereres til økt risiko for blodpropper (trombose, trombofili, etc.);
 • Kvinner som bruker prevensjonsmiddel eller langtidsbehandling for orale hormonholdige stoffer;
 • Hos kvinner og menn, som tar kortikosteroider (i utnevnelsen av kortikosteroider alder er svært viktig - mange av dem barn og eldre kan føre til betydelige endringer i hemostase, derfor ikke lov til å bruke i denne gruppen).

Normalt er normene lite forskjellige

Indikatorer for blodpropp (rate) for kvinner, menn og barn (henviser til en alder for hver kategori) i prinsippet variere litt, selv om noen indikatorer på kvinner endre fysiologisk (før, under og etter menstruasjon, under graviditet) Derfor er kjønn av en voksen fortsatt tatt i betraktning ved utførelse av laboratorietester. I tillegg, i kvinner i befruktningsdyktig enkelte parametre har til å bevege seg noen få, fordi kroppen vil stoppe blødninger etter fødselen, slik koagulasjonssystemet begynner å fremstille på forhånd. Fritak for noen indekser av blod koagulasjon er en kategori av barn av de første dagene av livet, for eksempel hos nyfødte PTV for et par er høyere enn hos voksne, mannlige og kvinnelige (voksenpris - 11 - 15 sekunder), og premature barn protrombintid øker i 3 - 5 sekunder. Sant nok, et sted til fjerde dagen i livet reduseres PTV og etterlevelse levrer voksne.

Møte med normen av de enkelte indikatorer på blodlevring, og kan ha for å sammenligne dem med sine egne parametere (hvis testen ble utført forholdsvis nylig, og i hendene har en form med resultatene av studien), vil hjelpe leseren til tabellen nedenfor:

Les Mer Om Fartøyene