Timoleprøve

Legg igjen en kommentar 4,890

For å bestemme sykdommene forbundet med ubalanse av myseproteiner i kroppen, er indikatoren for tymol-testen sjekket. Analysen er sedimentær og bestemmer fluktuasjonen i stabiliteten av proteinkomponentene i blodet. I kroppens normale tilstand er proteiner mer resistente mot kolloid. Når forholdet mellom globuliner og albumin endres, reduseres denne parameteren. Prosessen er preget av sedimentering og nedbrytning av proteiner i tymolreagenset. Graden av turbiditet karakteriserer alvorlighetsgraden av lidelsen.

Timolovaya test gir en ide om status for blodserum for fravær av patologier i kroppen.

Essensen og hensikten med prosedyren

Timolovaya test er en biokjemisk studie av serumdelen av blodet, nemlig proteinkolloidal resistens. På grunn av analysen som gjør det mulig å bestemme det nøyaktige forholdet mellom proteinkomponenter i plasma, blir det lettere å diagnostisere de første stadier av patologiske tilstander i leveren, når det ikke foreligger eksterne tegn. Under normale forhold utfeller proteiner ikke under virkningen av tymolreagenser. I tillegg estimeres graden av turbiditet av prøven på grunn av det dannede bunnfallet. Indikatoren konverteres til enhetene i "McLagan". Turbiditetsparameteren estimeres ved bruk av en elektrisk fotokorimeter.

Det vesentlige ved analyse består i omsetning av blodplasmaprøven med en reagens tymol, som et resultat av hvilket den må motta et komplekst sett timololipidnogo globulin-type, bestående av: 40% globuliner; 32% tymol; 18% kolesterol; 10% fosfolipider. Hvis innholdet i et av de nevnte stoffene blir avvist, mistenkes en bestemt liste over patologiske tilstander i leveren i formelen. Derfor, er analysen anses smal, som den viktigste oppgave for reaksjons - definisjonen av leverens evne til å produsere proteinet til plasmadelen av blodet.

Når utnevnt?

Oftere er tymolanalysen foreskrevet for mistanke om hepatitt, spesielt viral, forgiftning med legemidler, lupus erythematosus. Analysen fremmer tidsriktig gjenkjenning av hepatitt A, giftig leverbetennelse, for eksempel hos personer som misbruker alkohol. Ved hjelp av tymol-testen kontrolleres gjenopprettingsfunksjonen og dynamikken til regenerering av det hepatiske vev etter den herdede sykdom.

Formålet med prøven anses hensiktsmessig for mistanke om utvikling av patologier som:

 • revmatoid artritt;
 • kronisk betennelse i ledd og ryggrad;
 • autoimmun involvering av kapillærer og bindevev (lupus erythematosus);
 • renal dysfunksjon;
 • pankreatitt;
 • noen onkologi.

Hvordan foregår det?

Før du tar testen, anbefales det ikke å spise og komme til studien tidlig om morgenen. Fra 20:00 dagen før du ikke kan spise, drikker du te, kaffe eller juice. Drikkevann er tillatt i liten mengde. Nøyaktigheten av analysen avhenger av overholdelse av disse anbefalingene. Resten av preparatet er ikke nødvendig. Studien vil kreve venøst ​​blod (0,1 ml). Til det vil bli tilsatt 6 ml veronal-medialbuffer med pH = 7,8, 0,1 ml av en mettet oppløsning av tymol. Etter 30 minutter undersøkes reagenset ved hjelp av fotokalorimetrisk metode for å bestemme graden av koagulasjon og turbiditet.

I tillegg til dietten blir pasienten før analysen for nøyaktighet påvirket av kvaliteten på reagensene, nemlig surhet av bufferløsningen og renheten av tymol.

Norm og avvik av tymol-test i blod

Det normale resultatet av studien er en indikator som ligger i området 0-5 enheter i McLagan. Slike indikatorer anses som negative og snakker ikke om patologi. Hvis antallet proteiner i blodserumet er utilstrekkelig, vil verdien oppnådd overstige 5 enheter. Derfor vil McLagan bli vurdert som positiv. Timolovaya-testen er indikativ i de første stadier av patologiske tilstander i leveren, nyrene, tarmkanalen og med det slettede løpet av disse patologiene.

Overdreven timolestest - et signal om tilstedeværelse av leversykdom, svikt i proteinsyntese eller GIT. Tilbake til innholdet

overflødig

I utgangspunktet ble et positivt resultat for en prøve med thymol behandlet som et spesielt tegn på leverskade. I moderne medisin vurderes graden av nedbrekning og turbiditet av blodproteiner i tymolkomplekset ved tilstedeværelsen av enhver patologi som er forbundet med syndromet av dysproteinemi. Følgelig er en positiv test for slike patologiske forhold:

 • leversykdom - alle typer hepatitt, cirrhose, leverforgiftning kroppsfett grunn av overdreven opphopning av tumor, leverdysfunksjon mens man tar prevensjon eller steroidmedikamenter;
 • nyresvikt, når albumin mangler i tap sammen med urin - glomerulonephritis, pyelonefrit, amyloidose;
 • destabilisering av prosessen med proteinmetabolisme på grunn av "dårlig" arvelighet;
 • reumatoid sykdom i den systemiske planen;
 • patologi i mage-tarmkanalen, spesielt forbundet med alvorlige symptomer i form av diaré, - pankreatitt, enteritt;
 • onkologi.

Å provosere en reduksjon i stabiliteten av proteinene i plasmadelen av blodet er i stand til uriktig næring, nemlig overvekt av fet og skadelig mat i menyen. For å gjøre en diagnose mest nøyaktig, anbefales det å være oppmerksom på konsentrasjonen av andre indikatorer, som bilirubin, kolesterol, transaminase, alkalisk fosfatase. I tillegg kan det være nødvendig å utføre en sinksulfat eller en sulfat-test.

Tolkning av analyse

Siden denne typen studie bekrefter eller disproves de kvantitative og kvalitative forstyrrelsene i proteinsammensetningen av blodplasmaet, er tolkningen av resultatene enkel. De negative eller positive indeksene er bestemt. I sistnevnte tilfelle snakker vi om utvikling av patologi. Det er mange sykdommer som preges av et sprang i timolar testen.

Det mest bemerkelsesverdige er en studie på hepatitt når gulsott ennå ikke har manifestert seg visuelt og økning av bilirubin og aminotransferasekonsentrasjon, selv om den inflammatoriske prosessen er startet og går framover. Imidlertid er denne situasjonen typisk for hepatitt, A-type, men hepatitt B er ikke manifestert på denne måten. Den positive verdien av tymol-testen indikerer at betennelsen i leveren ble overført tidligere, og tillater derfor en å dømme graden av regenerering av leverenvevet. For nøyaktigheten av den foreløpige diagnosen anbefales serologiske tester for blodserum.

Det er interessant at i 75% av pasientene med kvinner og menn med mekanisk gulsott er tymolprøveindeksene negative. Dette skyldes det faktum at parenkymvev ikke er involvert i prosessen, derfor observeres ingen betennelse i leveren.

Ved vurdering av det oppnådde analyseresultatene anbefales det å ta hensyn til funksjonene i pasienter alderen, vekten, og konsentrasjonen av alfa- og gamma-globulin, som er i stand til å bremse operativ evne beta lipoproteiner. Ikke mindre signifikant i analysen er samtidig oral inntak av hormonelle prevensjonsmidler, hepatotoksiske stoffer. Til tross for den gradvise aldring av og tilgang til arena difdiagnostiki moderne teknikker, for eksempel elektroforese med immunologisk forskning, tymol turbiditetstest fremdeles er mye brukt i medisinsk praksis, fordi det gir tid til å identifisere og behandle et stort antall alvorlige patologiske tilstand av lever, nyre, bukspyttkjertel, andre systemer og organer.

Således indikerer svingningen av indikatoren mot økningen i tymol-test utviklingen av følgende betingelser:

 1. Hepatitt, levercirrhose med erstatning av kroppene i kroppen med bindevevsstruktur.
 2. Betennelse i leveren forårsaket av kronisk alkoholisme, forgiftning skadelige kjemikalier og medikamenter (anti-allergi, kreft, diabetes, depresjon og diuretika, hormonmidler, antibiotika). I dette tilfellet syntetiserer leveren ikke proteiner riktig for blodplasma.
 3. Langvarig mekanisk gulsott forårsaket av et brudd på galleveien og ledsaget av betennelse i leverenvevet.
 4. Autoimmune betennelse, akutt fett atrofi, kreftsvulster i leveren, som er utviklet på bakgrunn av disse smittsomme sykdommer, slik som mononukleose, leptospirose, brucellose.
 5. Nyresykdommer forbundet med nefrotisk syndrom.
 6. Utvikling av systemiske sykdommer - lupus, hemoragisk vaskulitt, dermatomyositt, reumatoid artritt, uzeloobrazny nodosa, skleroderma.
 7. Pankreatitt, enteritt, malaria, myelom.

I tillegg er indeksen av proteinprøven for tymol påvirket av fysiologiske abnormiteter. For eksempel endres svingninger i forholdet mellom alfa- og beta-globuliner, i konsentrasjonen av lipoproteiner på bakgrunn av overflødig eller undervekt, underernæring og spisemønstre. Men i alle fall den positive dekoding av tymol med prøvedata som er omtalt i forbindelse med andre blod biokjemiske parametere: bilirubin, urobilinogen, aminotransferase i urinen, alkalisk fosfatase og så videre.

Hva er tymolanalyse? Hva er hennes norm hos kvinner?

Biokjemiske blodprøver er nå den viktigste måten å oppdage de fleste sykdommer i de tidlige stadier, mens det er en gruppe av forebyggende inspeksjoner og spesialisert gruppe, som er anbefalt dersom det er mistanke om visse brudd. Spesielt, for å vurdere status av leveren er tilordnet timolprøve. Hva er det som å lese resultatet? Hva kan indikere avvik fra normen?

Hva er hensikten med tymol-testen?

Denne analysen er ganske begrenset, fordi først og fremst det tillater å kontrollere leverens funksjon; spesielt dets evne til å produsere et plasmaprotein. Men bortsett fra det faktum at tymol spores syntese funksjonen selv, på grunnlag av ekspert estimater og forholdet mellom ulike proteinfraksjoner, som gjør det mulig ikke bare å identifisere visse sykdommer, men også å forutsi dem før de vil bli uttalt symptomer.

 • Blodproteiner er delt inn i albuminer og globuliner av flere arter; de deltar både i reguleringen av syrebasenes balanse av blod og i dens koaguleringshastighet og i å opprettholde sitt korrekte volum. I tillegg er de transport for visse forbindelser og til og med stoffer: for eksempel penicillin.
 • Timolovaya test refererer til analysene som vurderes for sedimentering av proteiner i blodserum, tilhører derfor gruppen av koagulasjonsbiokjemiske studier. I noen medisinske institusjoner kan det bli referert til som "McLagan test", med navnet på utvikleren.
 • Thymol løsning, noe som ga hovedtittelen for denne analysen blir tilsatt til serum, hvorved reaksjonen finner sted, noe som, hvis den er positiv respons fører til dens turbiditet. Etter at legen vurderer graden av turbiditet gjennom fotokolometrichesky metode, og resultatene er angitt i enheter Maklagana - ed.M.

Hittil anses tymolanalyse på en eller annen måte å være en utdatert måte å teste den syntetiserende funksjon av leveren på, men den brukes fortsatt i de fleste klinikker. Ofte er hennes passasje foreskrevet hvis det er mistanke om hepatitt, rusmiddelforgiftning, lupus erythematosus.

Normative indikatorer og mulige avvik

For at resultatet skal være pålitelig, må analysen utføres på tom mage, noe vann er tillatt om morgenen, men te eller kaffe er forbudt. Når det gjelder medisinbehandling (spesielt hepatotoksisk), er det nødvendig å opplyse legen om listen over legemidler og varigheten av kurset for å gjøre endringer i mulig forvrengning på grunn av medisinering.

 • Norm tymol i kvinner er mindre enn 5 ed.M., men den øker med fysiologisk dysproteinemia, og ved bruk av orale prevensjonsmidler. I andre tilfeller viser den oftest forskjellig fra denne indikatoren tilstedeværelsen av visse forstyrrelser i leveren.
 • Leger si at økningen ikke er observert ved tidspunktet for gulsott: voksen blod vil gi et negativt resultat så lenge patologi ikke tilsettes til den inflammatoriske prosessen i leveren.
 • Fysiologiske abnormiteter er også mulige med det opprinnelig forskjellige forholdet mellom alfa- og beta-globulin. I tillegg utøver lipoproteiner innflytelse. Det kan være små endringer i nivåer med overdreven eller undervekt.

Les også:

ADVARSEL! Føler du deg ensom? Mister du håp om å finne kjærlighet? Ønsker du å forbedre ditt personlige liv? Du vil finne din kjærlighet hvis du bruker en ting som hjelper Marilyn Carro, finalisten av de tre årstiderne i Slaget ved Psykisk.
Les mer.

Det er vanskelig å vurdere tilstanden til personen på tymol i nærvær av hepatitt B, fordi B-type indikatorer forbli innenfor 1-5 ed.M. som ikke anses som et avvik, og et positivt resultat bare oppstår i hepatitt av type A. I tillegg kan denne verdi øke etter eliminering av sykdommen, siden regenerering av leveren tar tid: i dette tilfelle med reduksjonshastigheten for f.eks. dømme hastigheten på utvinning av kroppen.

Hva betyr økningen i tymolprøve i blodet?

I utgangspunktet ble den positive responsen til blodserum deklarert bare som en leverskade, men i dag er et lignende resultat forbundet med funksjonen til andre indre organer: nyrene, fordøyelsessystemet. I tillegg kan det være relatert til dårlig kvalitet utdanning. Av denne grunn er det ofte nødvendig å utføre ytterligere kontroller for en nøyaktig diagnose.

 • Mangelfullhet av albuminer provoserer i noen tilfeller nyresykdommer, samt brann på høyt nivå i et stort område (med vevnekrose) og alvorlige dietter.
 • Syntesen av proteiner kan påvirkes av den genetiske faktoren, så vel som den hyppige og aktive bruk av fettstoffer.
 • Et positivt resultat av tymolprøve forekommer i reumatoid sykdom, noe som fremkaller en økning i andelen globuliner og myelom.
 • Pankreatitt og / eller aneritt, ledsaget av diaré, bryter også forholdet mellom proteinfraksjoner.

Les også:

Og ennå er hovedårsaken til økningen i tymol leverproblemer: hepatitt av ulike etiologier (ikke bare viral, men også alkoholisk, medisinsk, smittsom), cirrose, fettatrofi, svulster. Men det som blir forutsetningen for en positiv reaksjon, bør du konsultere en lege for en nøyaktig diagnose og behandling.

Timolovaya test: essensen av analysen, normen og avvik, årsakene til økt

Thymol test (timoloveronalovaya prøvene, prøve tymol turbiditet Maklagana test) er ikke blant de meget populære metoder for biokjemiske blodprøver, men fra kontoene til påvisning av spesifikke sykdommer er ikke tilbakestilt, og fortsetter å bli brukt i kliniske laboratoriediagnostikk.

Ikke-spesifikk reaksjon basert på interaksjon med tymol i veronalbufferen av individuelle plasmaproteiner (Gamma-globulin og beta-globulin blir forbundet med lipider - low-density lipoprotein), og uklarheten av oppløsningen, et klart svar med hensyn til visse sykdommer ikke gi, men ofte betraktelig hjelper til i forbindelse med andre forsøk, og i noen tilfeller - og til og med foran seg. Dette skjer i begynnelsen av sykdommen (Hepatitt A hos barn, for eksempel), når andre laboratorietester fortsatt er innenfor normale grenser. I tillegg har hun andre fordeler som hindrer leger fra laboratoriediagnostikk fra å gi denne analysen til glemsel.

Fordeler ved timol test

Vanligvis er tymolanalysen i tillegg til bilirubin og enzymer (transaminaser - AlT, AsT, alkalisk fosfatase) ved mistanke om skade på kroppen, som er preget av en rekke biokjemiske reaksjoner som foregår i den. Selvfølgelig snakker vi om leveren, den normale funksjonen avhenger i stor grad av implementeringen av de grunnleggende livsprosessene i alle celler i en levende organisme. Og det som er interessant er at disse indikatorene ikke kan reagere mye på patologiske endringer og derfor ikke overskrider eller overstiger normalt normale nivåer, og timoleltesten vil tydelig "krype" oppover.

I tillegg til å identifisere leverabnormaliteter, hjelper en tymolprøve, hvis norm er fra 0 til 4 enheter av S-H, ellers i diagnosen av patologiske tilstander i hjertet, mage-tarmkanalen, nyrene og andre organer.

De viktigste fordelene ved timol test er at det:

 • Det krever ikke spesielle midlertidige og materielle kostnader, bruk av komplisert utstyr (reagenser er tilberedt på en magnetomrører i en avtrekksvifte);
 • Det adskiller seg i sin enkelhet i utførelse (resultatet blir lest ved hjelp av et elektrospektrofotometer, som er tilgjengelig i ethvert laboratorium);
 • Det gir en mulighet til å starte behandling i de tidlige stadiene av sykdommen og bidrar dermed til å unngå uønskede komplikasjoner forårsaket av en langvarig inflammatorisk prosess;
 • Kan brukes som en god indikator på effektiviteten av terapeutiske tiltak som tar sikte på å gjenopprette den funksjonelle kapasiteten til leverenvevet.

Derfor forblir i noen tilfeller tymolturbiditetstesten uten å se på det store antallet nye laboratorieundersøkelser blant hovedtester som avslører patologiske tilstander i leveren.

Brudd på forholdet mellom proteiner er grunnlaget for tymol-testen

I tilfelle skade på leverparenchyma Reduksjonen i albuminfraksjonen fremmer en lettere avsetning av globulinfraksjonen. Forandringen i de fysisk-kjemiske egenskapene til blodplasmaproteiner for forskjellige leversykdommer er grunnlaget for diagnostiske sedimentære reaksjoner, for eksempel timolprober og Veltman-prøver.

Thymol turbiditetstest, som har en temmelig høy følsomhet, gir et positivt resultat (100%) i akutt hepatitt, men spesiell verdi er det at en positiv reaksjon detekteres selv i dozheltushnom periode og ved anicteric former av sykdommen (for eksempel, i tilfeller av hepatitt C., som er preget av en lys debut).

Dermed kan de viktigste egenskapene til testen presenteres i følgende form:

 • Indikatorer for tymolprøve uttrykkes i enheter av timolær turbiditet i henhold til Shank-Hoaland (ED S-H) eller enheter av McLagan (enhet M);
 • Normale verdier av resultatene av tymolprøven ligger i området 0-4 ED S-H (noen laboratorier gir en norm på opptil 5 enheter S-H);
 • Normen for indekser av tymolprøve hos kvinner og menn er ikke forskjellig - i en sunn kropp albumin, å være i normale konsentrasjoner sikre stabiliteten av globuliner, Derfor vil den studerte indikatoren, uavhengig av kjønn, ikke overstige normgrensen.

I mellomtiden, hos kvinner, unge og sunne, men ved bruk av orale prevensjonsmidler, kan thymol-testen fortsatt forbedres. Dette skyldes at disse stoffene påvirker leverens funksjonelle kapasitet, som følge av at forholdet mellom serumproteiner endres, og følgelig øker verdiene av denne koagulasjonstesten.

Hos barn er verdiene for normale indekser også i området 0-4 enheter S-H, Men når hepatitt A, som hyppigere blir "plukket opp" av yngre studenter og ungdom, økes timoljetesten allerede i begynnelsen av sykdommen, når selv de minste tegn på gulsott er fraværende.

Når resultatene økes

Med ulike leversykdommer er oppmerksomhet alltid trukket på reduksjonen av albuminfraksjonen, som er forbundet med et brudd på syntesen deres, og en økning i fraksjonene av gamma- og beta-globuliner. Dette skyldes at albuminer syntetiseres direkte i leveren celler, og det berørte parenchymaet er ikke i stand til å gi et normalt nivå av albumin. Den samtidige økningen i globulinfraksjonene (med en reduksjon i albuminkonsentrasjonen) er forklart av det faktum at andre komponenter, cellene som kommer inn i vevmakrofagasystemet, er ansvarlige for produksjonen av disse proteinene.

Hovedårsakene som forårsaker en økt tymol-test er leversykdommer, ledsaget av nederlaget til parenchymaen:

 1. Infeksiøs og viral hepatitt;
 2. Neoplasmer lokalisert i leveren;
 3. Tapet av hepatisk parenchyma med alkohol og spesielt med sine surrogater;
 4. Giftige virkninger av forskjellige giftstoffer, tungmetaller og visse medisiner;
 5. Levercirrhose;
 6. Fettdegenerasjon av levervev (fett hepatose) - opphopning av fett i hepatocytter (leverceller);
 7. Funksjonsforstyrrelser på grunn av langvarig inntak av orale prevensiver og andre hormonelle legemidler.

Men med hensyn til leveren, bør det bemerkes at mekanisk gulsott, selv om det er skremmende med sine ytre manifestasjoner, ikke i seg selv utvider grensene for tymolopacifisering. Denne testen vil bli økt bare ved involvering i den patologiske prosessen med levervev og utviklingen av parenkymal hepatitt.

Andre årsaker til økt tymolanalyse:

 • Alvorlig nyrepatologi (amyloidose, pyelo- eller glomerulonephritis), hvor en stor mengde protein kontinuerlig utskilles i urinen;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen (pankreatitt, enteritt med alvorlig diaré);
 • Tumorale prosesser av godartet og ondartet natur av forskjellig lokalisering;
 • Patologiske forhold forårsaket av en virusinfeksjon;
 • Arvelig disproteinemi (brudd på forholdet mellom myseproteiner);
 • myelom;
 • Systemiske sykdommer (SLE - systemisk lupus erythematosus, reumatoid polyarthritis, dermatomyositis);
 • Septisk endokarditt (med reumatisme prøven ikke økes, forblir den innenfor det normale området);
 • Malaria.

Timolovaya-prøven kan økes og i fravær av sykdom - for eksempel hvis en person er for glad i fettstoffer. I dette tilfellet varer velvære også på ubestemt tid. Rise annet problem - høyt kolesterol, vil en endring i lipidprofilen... akkumulert i blod low-density lipoprotein det avsettes på veggene i blodkarene, som danner aterosklerotiske plakk, som i sin tur vil begynne denne patologisk prosess, så som aterosklerose. Det vil si at den konstant hevede tymol-testen og fraværet av kliniske manifestasjoner av sykdommen signaliserer at det er nødvendig å endre dietten raskt.

Vi prøver å dechiffrere uavhengig

Tolkningen av analysen er enkel og tilgjengelig selv til pasienten selv: alt du trenger å vite er at laboratoriet tar 4 eller 5 enheter av S-H for øvre grense av normen. Og rekkevidden av sykdommer ledsaget av økt tymol-sammenbrudd er ikke så bred.

Når deklarerer analysen uavhengig, bør man ikke dømme det kvantitative forholdet mellom proteiner. Man kan bare anta at albumin syntetiseres mindre av en eller annen grunn. For å finne disse tallene i numerisk form, bør det være andre studier: for å bestemme konsentrasjonen av totalt protein og albumin, elektroforese metode, slik at proteinfraksjonene, beregne albumin-globulin-forhold... Og hvis legen finner det nødvendig, responsdata vil bli satt, og leseren bare behov å forstå at det på grunnlag av en av de ikke-spesifikk analyse av diagnosen er ikke fastslått. I kroppen, alle de biokjemiske prosessene henger sammen, samt i laboratoriet: en test gir parallell oppførsel andre studier.

Og den siste: slik at transkripsjonen ikke forårsaker vanskeligheter og forstyrrelser, er det nødvendig (som alltid) å forberede riktig på studien. Og det er så enkelt som alltid: Blod er tatt fra en blodåre i tom mage, under middagen, på kvelden for å utelukke fettstoffer.

Tymol test - hva er det, normen hos kvinner i blodet og årsakene til økningen

Biokjemisk analyse av blod er en kompleks studie som gjør det mulig å avdekke funksjonsforstyrrelser i ulike organer og systemer. I rammen er det også utført en tymol-test for å oppdage leverpatologier. Det har fortsatt ikke mistet sin diagnostiske betydning, selv om moderne metoder ofte brukes i dag. Hva er forskningen, hvilke sykdommer forårsaker en positiv reaksjon, hvordan å gi og dechifisere analysen - svarene på alle spørsmålene i artikkelen.

Tymol test - hva er det og hva viser det?

Denne testen har flere navn: McLagan's test, timoloneural eller timol opacification. Proteiner av forskjellige typer, som er ansvarlige for dannelsen av immunresponsen, osmotiske blodkarakteristika og andre indikatorer, produseres av celler i leveren og benmarg. Forholdet mellom albuminer og globuliner varierer med skade på hepatocytter, som også strukturen av proteiner som mister kolloid stabilitet og utfelling.

Timolovaya-prøven - er deponering av lipoproteiner og gamma-globulin med en bufferløsning av tymol.

Kobling til globuliner av forskjellige typer og lipoproteiner med lav densitet, reagensen forårsaker grumlighet, hvorav en lar dømme bruken av proteinsyntese i hepatocytter. Resultatet er målt i ED av McLagan eller Shank-Hoaland (forkortet henholdsvis M og S-H ED).

Timolovaya test som metode for å vurdere leverfunksjonen ble foreslått tilbake i 1944. For i dag brukes det sjelden nok, i utgangspunktet under indikasjoner på utvikling av symptomatologi av hepatitt og i kombinasjon med andre tester. Det brukes også i toksikologi og hepatologi for å vurdere den positive dynamikken i gjenopprettingsprosessen i leveren etter sykdommen. Det bidrar til å skille ulike typer gulsott, som i Botkins sykdom (type A) gir nesten 100% av tilfellene et positivt resultat, og for en mekanisk - alltid negativ.

Normen for tymolprøve hos menn

Oppløsningenes turbiditet når reagenset er bundet til globulinfraksjonen, kan ha forskjellig alvorlighetsgrad. Den spesifikke verdien i enheter av McLagan eller S-H bestemmes ved bruk av en spesiell enhet av et elektrospektrofotometer. I en sunn mann skal indikatorene være mellom 0 og 4. Noen laboratorier angir imidlertid øvre grense for referanseverdien på 5 enheter. M.

Normen for tymolprøve hos kvinner i blodet

Som sådan kan kjønnsforskjeller i testresultat ikke påvirke. På prosessen med syntetisering av proteiner i leverceller har spesifikke mannlige og kvinnelige hormoner ingen effekt. Derfor, for det rettferdige kjønn, er de normale parametrene i prøven det samme som for menn: 0-4, maksimum 5 turbiditetsenheter.

Imidlertid kan bruk av en sunn ung kvinne prevensiver (oral prevensjonsmidler) ha en viss effekt på proteinsyntese. Under påvirkning av preparater av denne typen varierer forholdet mellom plasmaproteiner, noe som fører til en liten økning i indeksene.

Normen for tymolprøve hos barn

Alder påvirker heller ikke forholdet mellom globulin av forskjellige typer i serum. Hvis det ikke observeres noen funksjonell leverskade, vil globuliner og lipoproteiner ikke reagere med tymolbufferløsningen, og resultatet av McLagan-testen vil være negativt. Således har tymolprøve i normal hos barn samme indekser som hos voksne og ikke over 4 U / l.

Imidlertid kan det eksternt perfekt friske barnet ha økte resultater. Hvis kliniske tegn på sykdommen og subjektive klager er fraværende, og analysen indikerer et overskudd av de maksimalt tillatte verdiene, er det nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse for hepatitt A.

Symptomer på hepatitt A

Årsakene til å øke verdiene av tymol-test

Reduksjon av albuminfraksjonen med en samtidig økning i antall globuliner i blodplasma indikerer først og fremst et brudd på leveren. Denne ubalansen er forklart av det faktum at albuminer er produsert av hepatocytter, og vevmakrofager er ansvarlige for produksjonen av globuliner. På bakgrunn av leverdysfunksjon og disproteinemi øker globulinfraksjonen alltid.

Således vitner positiv thymol test først og fremst om følgende patologier i leveren:

 • Hepatittviral eller smittsom opprinnelse. Denne testen gjør det mulig å oppdage hepatitt A selv i fase med viral replikasjon, når andre studier gir negative resultater, og det er ingen klinisk symptomatologi.
 • Skrumplever.
 • Tapet av leveren parenchyma med alkohol.
 • Giftig effekt på kroppen av salter av tungmetaller, giftige stoffer og visse legemidler.
 • Neoplasmer, inkludert ondartede seg.
 • Fet hepatose - den såkalte degenerasjonen av hepatocytter på grunn av fettet lagret i dem.
 • Funksjonsforstyrrelser, provosert ved bruk av orale prevensiver og andre legemidler som inneholder hormoner.

Mekanisk gulsott, med all kombinasjon og alvorlighetsgraden av kliniske symptomer, gir et negativt testresultat.

I tillegg til leversykdommer har tymolprøve økt verdier ved sykdommer som:

 • Autoimmune sykdommer av systemisk natur (SLE, reumatoid polyarthritis og andre).
 • Nyrer i patologi, ledsaget av albuminuri (glomerulo- og pyelonefritis, amyloidose).
 • Tumorprosesser med forskjellig lokalisering, både ondartet og godartet, samt myelom.
 • Noen sykdommer i fordøyelsessystemet (enteritt, ledsaget av intens diaré, pankreatitt),
 • Septisk endokarditt (med en reumatisk test viser testen et negativt resultat).
 • Patologiske forhold i kroppen forårsaket av virusinfeksjoner, malaria.

Det skjer også at tymol-testen økes i en helt frisk person. Hvis resultatet var positivt på bakgrunn av et komplett fravær av kliniske tegn på patologi, er det en manglende overholdelse av dietten. Slike mennesker, som regel, er glad i fettstoffer, og nivået av kolesterol i blodet øker alltid.

Timolovaya test over normen hos menn og kvinner i dette tilfellet fungerer som en advarsel. Over tid vil denne tilstanden gå inn i en patologisk form og utvikle aterosklerotiske vaskulære lesjoner. Inntil situasjonen har blitt kritisk, bør dietten vurderes, og redusere andelen fett i den.

Også tymol-testen øker hos pasienter som tar stoffer av androgener, østrogener, steroider, insulin, erytromycin, tetracyklin og levomycetin.

Indikasjoner for formålet med analysen

Thymus-testen er vanligvis foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Mistanke om hepatitt A - basen er karakteristiske symptomer på catarrhal fenomener, en febril temperatur på forgiftning.
 • Sannsynlighet for autoimmune sykdommer - de er ledsaget av langvarig artralgi, hudlesjon, feber, økt ESR i blodprøven.
 • En omfattende studie av lever-tymol-testen utføres sammen med tester for alkalisk fosfatase, transaminaser og bilirubin.
 • Differensial diagnose av mekanisk og parenkym gulsot. I det første tilfellet er resultatet vanligvis negativt.

Ved hjelp av denne analysen overvåkes resultatet av behandlingen og prosessen med hepatocytreparasjon.

Hvordan klargjøre og bestå testen

Thymus-testen gjøres strengt om morgenen, for studien tar venøst ​​blod. Den er plassert i et reagensrør uten tilsetning av antikoagulant og sendt til laboratoriet. Der, innen en time, utføres en utfellingsreaksjon med 0,1 g plasma- og veronalbuffer og en tymoloppløsning. Hvis resultatet ikke er nødvendig, kan du få det neste dag.

Spesiell forberedelse til å ta blodprøve er ikke nødvendig. Kravene er ganske standard og består i å avstå fra mat på testdagen i morgen. Det siste måltidet bør være en middag på eve, hvor det er uønsket å spise fettstoffer, da overskuddet i kolesterolets blod påvirker testresultatet.

Timolovaya test i biokjemisk blodanalyse

Biokjemisk blodanalyse brukes til å diagnostisere en rekke sykdommer. Timolovaya-prøven er en av indikatorene som undersøkes under denne analysen. Det viser evnen til leveren til å syntetisere proteinforbindelser. Avvik fra normen indikerer imidlertid ikke alltid en leverpatologi. Det er mange grunner til at verdiene av thymol forsøker å endre seg. Vurder hva en tymol-test er i en biokjemisk blodprøve.

Timoleltest - hva er det?

Tymol test er en indikator som viser forholdet mellom proteiner (albuminer og globuliner) i en persons blod. Med hjelpen er det lett å identifisere et brudd på denne likevekten, som alltid følger med den patologiske prosessen som foregår i leveren.

Denne prøven har vært brukt i medisin siden 1944. For å gjennomføre det er pasientens blodplasma nødvendig, og et spesielt reagens er tymolalkoholblandingen. I et verolanrør kombineres fysiologisk saltvann, timolblanding og plasma. Samtidig vurderes graden av turbiditet av innholdet i røret. Normalt er skyigheten av den resulterende løsningen svakt uttrykt, og i nærvær av en viss patologi blir den hvit med mange flager (sediment).

Graden av turbiditet i blandingen estimeres ved hjelp av en elektrisk fotokorimeter. Måleenheten er "maklagan". Det er så kalt til ære for forskeren som oppfunnet tymol-testen.

Normen for tymolprøve i blod av kvinner, menn og barn

I fravær av patologi som er forbundet med et brudd på konsentrasjonen av proteinformasjoner i blodet, overskrider tymol-testen ikke normen, det vil si ikke overstiger dem. Det skal bemerkes at grensene for normen er de samme for alle mennesker og ikke avhengig av pasientens kjønn og alder.

Den lette turbiditeten til løsningen under prøven tilsvarer verdier fra 0 til 4-5 enheter av McLagan. Disse verdiene anses negativt, det vil si at forholdet mellom proteiner i blodet ikke forstyrres.

Hvis resultatet av studien overstiger 5 enheter, anses det at prøven er positiv og det er en sykdom i leveren og andre indre organer som oppstår i akutt eller kronisk form. Når du mottar dette resultatet, må du gjennomgå en ytterligere undersøkelse for å bestemme årsaken til disproteinemi, det vil si et brudd på proteinbalansen i menneskekroppen.

Det skal bemerkes at kvinner kan ha et falskt positivt resultat. Det er en positiv test (mer enn 5 enheter), og patologier er fraværende. Dette er mulig i tilfelle når en representant for det rettferdige kjønnet i lang tid tar hormonelle orale prevensjonsmidler. Derfor bør legen klargjøre dette punktet før pasienten sendes til en laboratorietest.

Analyse av testen for tymol

Det skal huskes at i laboratoriet utføres kun beregning av indikatorer. Evaluering av det samme resultatet er den behandlende legen. Ved å gjøre det må han ta hensyn til de faktorene som kan påvirke utfallet:

 • Pasientens vekt
 • alder;
 • Utsatte sykdommer;
 • Bruk av visse grupper av legemidler som kan ha en viss effekt på leveren og dets indikatorer.

Hvis resultatet er negativt, er pasienten sunn. Hvis det er avvik fra normen, bør legen finne ut de etiologiske faktorene i denne tilstanden.

Hva bør vurderes når man vurderer et positivt resultat:

 • Hos unge barn, må tas i betraktning historie, ettersom et godt resultat, kan være en konsekvens av nylig hjerteinfarkt hepatitt A. I dette tilfellet, ved hjelp av denne prøve kan enkelt spore omfanget og hastigheten for utvinning av leverfunksjonen. Over tid reduseres indikatorene, og deretter normaliseres;
 • Hos en voksen kan denne indikatoren være det første tegn på alvorlig leversykdom. Prøven blir positiv selv før forekomsten av patologiske symptomer, noe som gjør det mulig å identifisere sykdommen i et tidlig stadium;
 • Med et lite overskudd av normen er det nødvendig å finne ut om resultatet er falskt positivt (brudd på forberedelse og teknikk for blodprøvetaking). Om nødvendig er omprøving foreskrevet.

Årsaker til forhøyet nivå av tymol

En økning i verdiene er notert når forholdet mellom proteiner i blodet er forstyrret. Samtidig reduseres nivået av albumin, men tross for at globuliner økes. Også i blod av en syke person, er paraglobuliner funnet som ikke er tilstede i kroppen til en sunn person.

Årsakene til at tymol-testen er økt:

 • Leverpatologi: hepatitt, cirrhosis, tumorer av forskjellig art;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen, ledsaget av dyspepsi (med andre ord diaré): pankreatitt, enteritt;
 • Sykdommer i nyrene, hvor albumin utskilles i urinen i store mengder: pyelonefrit, glomerulonephritis;
 • Systemiske reumatiske sykdommer;
 • Maligne svulster av forskjellig lokalisering;
 • Underernæring, der det mangler næringsstoffer.

Hos små barn oppstår avviket fra prøven fra normen i følgende tilfeller:

 • Gulsott av nyfødte. Denne tilstanden er forbundet med en tung belastning på babyens lever i de første dagene etter fødselen. Denne tilstanden er som regel fysiologisk og går gjennom 1 - 2 uker;
 • Hepatitt A - viral leverskade. I de fleste tilfeller er fullstendig gjenoppretting og gjenoppretting av orgelfunksjoner registrert.

Positiv test

Først av alt er det nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse og etter å ha avslørt grunnen til å starte behandlingen av sykdommen. Etiologisk behandling vil avhenge av patologien, og er rettet mot å gjenopprette det berørte organs funksjoner. I alvorlige tilfeller (i nærvær av ondartede neoplasmer), er kirurgisk behandling indisert.

I tillegg til rusmiddelbehandling er svært viktig diett. I dette tilfellet anbefaler eksperter:

 • Reduser forbruket av fett av animalsk og vegetabilsk opprinnelse;
 • Fullstendig forlate fett, stekt, saltet og hermetisert mat;
 • Fra kostholdet utelukkes konfektprodukter, sure bær og frukt, tomater, kjøtt- og fiskebøtter;
 • Prefekt er gitt til slimete supper og porrer på vannet, det er bedre å spise grønnsaker i kokt, stuvet eller bakt form, lavt fettkjøtt kjøtt og dampkoteletter;
 • Begrens bruken av salt;
 • Kaffe, sterk te og alkohol er utelukket.

Analyse for tymolprøve

En biokjemisk blodprøve er foreskrevet hvis det er mistanke om å ha:

 • Patologi i fordøyelseskanalen;
 • Nedsatt nyrefunksjon
 • tumorer;
 • Sykdommer i ledd og blodårer;
 • Hos små barn med langvarig ikke passerer gulsott av nyfødte.

Tymolprøve ses også under og etter behandling for å vurdere effektiviteten.

For å sikre påliteligheten av resultatet, er det nødvendig å forberede riktig bloddonasjon:

 • For noen dager før du tar testen, gi opp å spise fett og stekt mat;
 • På dagen før studien skal du lage en lett middag senest kl 20.00;
 • På dagen for blodprøvetaking kan du ikke spise og drikke drinker, unntatt vann. Studien utføres på tom mage om morgenen.

For å utføre et utvalg, må du ta venøst ​​blod, som blandes med reagenser. Denne blandingen undersøkes etter 30 minutter ved bruk av et fotokorimeter. Pasienten kan få resultatet aller neste dag etter å ha gitt blod.

Liker du artikkelen? Del det med vennene dine på sosiale nettverk:

Timolovaya test: hva viser, og hva bestemmer?

innhold

Timolovaya test - en studie av biokjemisk opprinnelse, som gjør det mulig å bestemme hvor intensivt leveren fungerer med produkter som passerer gjennom den. Leveren produserer de fleste proteiner som er i plasma. Disse proteinene utfører følgende funksjoner: opprettholder nivået av trykk, påvirker koagulasjon, regulerer pH-balansen i miljøet, og bidrar også til å transportere forskjellige organiske forbindelser til vevsceller. Det er 5 fraksjoner, når tymolprøven er laget, avsløres deres forhold til hverandre, noe som gjør det mulig å diagnostisere ulike sykdommer.

Hva betyr den økte prøven?

Hovedårsakene som forårsaker en økning i tymolprøve er leversykdommer ledsaget av skade på dets parenkyvevev:

 • hepatitt, smittsom eller viral;
 • Maligne eller godartede formasjoner som ligger i leveren;
 • nederlag parenchym vev med alkoholholdige drikker;
 • negative virkninger av giftige stoffer;
 • cirrhose sykdom;
 • pyelonefrit og andre sykdommer ledsaget av tap av albumin;
 • forstyrrelser i proteinsyntese forårsaket genetisk;
 • Gastrointestinale sykdommer;
 • reumatoid patologi;
 • opphopning av fett i leverceller;
 • Leverfunksjon, som skyldes inntak av hormonelle legemidler eller oral prevensjon.

Du bør vite at gulsott ikke påvirker tymol-testen på noen måte. Det vil bli økt bare når levervev er involvert i prosessen med leverforstyrrelser og utvikling av hepatitt.

Tidligere i medisin ble det antatt at et positivt resultat av tymolanalyse bare taler om leverskade. For tiden er det fastslått at det finnes andre patogene forhold der det er disproteinemi.

Timoleprøve

Så, normal analyse er vanligvis supplert med en studie av bilirubin og enzymer, hvis det er mistanke om et organs funksjonsfeil. I motsetning til andre diagnostiske metoder, kan tymolanalysen klart bestemme nivået på normale verdier.

Først av alt, fordelene med denne testen er som følger:

 1. Blodprøven for tymolprøven er billig, da det ikke krever noen spesielle utgifter med instrumentasjonen.
 2. Ganske raskt og enkelt bestemt av spesialutstyr.
 3. Denne studien lar deg begynne behandling av sykdommen i utviklingsstadiet, noe som bidrar til å unngå en rekke komplikasjoner. De oppstår ganske ofte i utviklingen av den inflammatoriske prosessen.
 4. Brukes som determinant i restaureringen av leveren.

Disse forholdene viser at tymol-testen er svært effektiv, selv om den ble oppdaget av forskere i lang tid.

oppførsel

For å gjøre tymolprøven mer nøyaktig, bør blodet tas om morgenen før måltider. Det anbefales å avstå fra å spise i 8 eller flere timer før analysen. I løpet av disse tidene er det lov å drikke bare renset vann, men ikke andre væsker.

Serum av pasientens blod blir tilsatt til bufferoppløsningen, samt en oppløsning av stoffet kalt "thymol". Blandingen blir igjen i en halv time og bestemmer hvor mye løsningen har blitt uklar med den fotokalorimetriske metoden. Tilstedeværelsen av opasiteter avhenger av tilstanden til miljøet der reaksjonen ble utført og på graden av stabilitet av proteinformasjoner.

Reaksjonsbetingelsene inkluderer:

 • oppførelsen av bufferløsningen;
 • surhet;
 • temperatur av tymoloppløsning;
 • renhet av løsningen.

transkripsjon

Det er nødvendig å vite at tymolprøven kun kan bekrefte eller nekte tilstedeværelsen av eventuelle forstyrrelser i proteinene som utgjør plasmaet.

Tolk prøven er ganske enkel: med normalt proteininnhold i blodserum, viser denne analysen negative resultater og er begrenset til mindre enn 5 enheter.

Det er flere sykdommer for hvilke tymolanalyse er det viktigste diagnostiske verktøyet. Ofte er en slik biokjemisk studie nødvendig for å bestemme hepatitt på et tidlig stadium, siden gulsott ennå ikke er manifestert, og nivået av bilirubin og aminotransferase ligger innenfor den tillatte norm.

En viktig egenskap ved tymolanalyse er definisjonen av hepatitt hos barn: i hepatitt A er det alltid positivt, men med B-form er hepatitt innenfor det normale området. Positiv tymol-test gir deg mulighet til å bedømme at hepatitt allerede har oppstått i denne kroppen, da kan du bygge leveringsspådommer. Derfor er det nødvendig å klargjøre diagnosen ved å utføre flere serologiske test.

Hos voksne med mekanisk gulsott er testresultatene negative. Analysen viser et positivt resultat hvis patologi er komplisert ved betennelse i leverparenkymen.

Tolkningen av prøven for denne studien bør avhenge av følgende faktorer:

 • alder;
 • vekt;
 • innholdet av visse globuliner;
 • Tiden for å utføre (om morgenen før du spiser mat i et spesialisert vakuumsystem som ikke inneholder koagulanter);
 • Det bør også bemerkes at hepatotoksiske legemidler kan påvirke resultatet av studien (normen av tymolprøve i blod hos kvinner kan variere ved bruk av prevensjonsmidler).

Det er nødvendig å vite at tymol-testen fortsetter å bli brukt sammen med moderne diagnostiske metoder. Dette skyldes den høye evne til å oppdage sykdommer i leveren og andre organer.

Krenkelse i forholdet mellom proteiner

Tapet i leveren parenchyma reduserer albumininnholdet og øker antall globuliner. De fysisk-kjemiske aspektene av blodproteiner kan variere bare når de blir utsatt for patogene prosesser, og dette brukes mye i alle typer diagnostiske studier.

Den viktigste funksjonen i denne studien er et positivt resultat i hepatitt før utseendet av gulsott, så vel som med andre former for hepatitt.

Hovedkomponentene i denne analysen er som følger:

 • Indikatoren er uttrykt i enheter og bestemmer graden av turbiditet;
 • Normaliserte indikatorer for analyse bestemmes fra 0 til 4 enheter (noen ganger opptil 5);
 • kvinnelige og mannlige indekser i studien er ikke forskjellige fra hverandre: albuminene skal støtte globuliner. Det er derfor tymolanalysen og den testede normen svinger ikke avhengig av kjønn, hos kvinner faller det sammen med hannen.

Ved små barn med normal status svinger indikatoren i grenser fra 0 til 4 enheter. Med hepatitt A stiger prøven over 5 enheter og indikerer tilstedeværelsen av sykdommen.

Sykdommer hos barn, bestemt med tymol-test

Overskridende indikatorer for denne analysen tyder på at barnet utvikler leversykdom. Det er uønsket for barn å bli utsatt for slike lidelser, da dette kan forstyrre sin normale utvikling: Dette er vanligvis uttrykt av en forsinkelse i utviklingen på det psykofysiske nivået og redusert ytelse av immunsystemet.

Hos nyfødte kan den gule fargen på huden snakke om problemer knyttet til leveren. Vanligvis viser det seg at leveren ikke utviklet seg til enden under barnebarnet.

Årsaken til denne patologien er dannelsen av bilirubin, som akkumuleres når blodcellene blir ødelagt, og dette gir huden til babyen en gulaktig farge. Denne tilstanden kan bli funnet etter noen dager etter fødselen og går vanligvis om en uke.

Oftest i et barns kropp, oppdages hepatitt A og E, som er preget av følgende tegn:

 1. Kvalme med oppkast.
 2. Smerte i leverområdet.
 3. Utgangen av avføring er hvitaktig.
 4. Urinen er mørk brun i fargen.

Hepatitt A eller E kan herdes ved å isolere barnet fra andre. Indikatorene for tymol-testen i dette tilfellet bør komme tilbake til normal, og symptomatologien - helt forsvinner. Nå er denne analysen den mest nøyaktige metoden for å bestemme leversykdommer hos barn.

Generelt er det mange moderne diagnostiske metoder, men tymolanalyse er fortsatt en av de mest effektive måtene for å oppdage leversykdommer. Det gjør det mulig å identifisere sykdommer i de tidligste stadiene, noe som bidrar til å starte pasientens rettidige behandling.

Timolovaya test: normen hos kvinner i blodet og økt ytelse

Bruk av biokjemiske analyser i medisin gjør det mulig å oppdage mange sykdommer i begynnelsen, men høyt spesialiserte metoder kreves for nøyaktig diagnose. Disse inkluderer Tymol-testen. Det brukes til å studere leverens generelle tilstand eller å beregne den positive dynamikken i behandlingen av visse sykdommer.

Hva er det

Timolensprøven er klassifisert som en høyt spesialisert blodprøve. Dens andre navn er McLagan-testen. Med sin hjelp blir leverstatusen vurdert, eller heller sin evne til å produsere et plasmaprotein. I tillegg vurderer legen på grunnlag av prøven proteinfraksjonforhold, som gjør det mulig å identifisere noen sykdommer og til og med forutsi dem før manifestasjonen av signifikante symptomer.

Blodproteinene selv er delt inn i to generelle grupper, som også har sine egne undergrupper:

Ved hjelp av ovennevnte proteiner reguleres syrebasebalansen i blodplasmaet, koagulasjonshastigheten endres, det nødvendige volumet opprettholdes og komponentene av de medisinske stoffene og andre forbindelser blir transportert.

Prøven blir studert basert på nedsatt frekvens av proteinet. Av denne grunn er det referert til som koagulasjon biokjemiske studier. En test utføres ved tilsetning spesiell løsning til det resulterende serum. Som følge av dette observeres en kjemisk reaksjon.

 • hepatitt type A;
 • rusmiddelforgiftning;
 • lupus erythematosus;
 • andre sykdommer.

Normal for kvinner

Normale indikatorer på studien avhenger av nøyaktigheten av testen. Det er nødvendig å gjøre dette på tom mage om morgenen, men det er lov å drikke vann før testen. Når du bruker studien til bakgrunnen medisinering, før testen, bør du varsle legen om bruken av medisiner slik at han kan justere forvrengningen av resultatene.

Hos kvinner er den normale indeksen for tymolanalyse opp til 5 enheter. Men med disproteinemi og perorale prevensjonsmidler stiger normen. Hvis frekvensen heves utenfor disse forholdene, er sannsynligheten for svikt i leveren høy. Prøven i seg selv gjør det mulig å avsløre proteinstabiliteten, avhengig av indeksene, blir helseproblemer avslørt.

En økning i indikatoren kan ikke diagnostiseres med mekanisk gulsott, Først når sykdommen går til et mer alvorlig stadium og utviklingen av betennelse, kan problemet diagnostiseres.

I tillegg til gulsott kan fraværet av et positivt resultat av tymol-test observeres når det er forskjell i det naturlige forholdet mellom alfa- og beta-globuliner, i nærvær av overdreven eller undervekt i betydelige mengder.

Det skal bemerkes at når en person utvikler hepatitt B, gir tymol-testen ikke et positivt resultat, siden resultatet vil variere fra 1 til 5 enheter M., Dette er ikke en avvik fra normal ytelse.

økt

Hvis testen er positiv, diagnostiseres leverskade. Hittil er et positivt resultat av analysen også observert i sykdommer i nyrene, fordøyelsessystemet, utseendet av neoplasmer av dårlig kvalitet. På grunn av unøyaktig diagnose av sykdommen, er det nødvendig å utføre tilleggsstudier for å identifisere den nøyaktige årsaken til avviket av tymolprøven fra normen.

årsaker

Økningen i prøvefrekvenser kan skyldes følgende årsaker:

 • nyresykdom;
 • brenner med et stort område;
 • stive dietter;
 • genetikk;
 • hyppig spising av fettstoffer;
 • systemiske sykdommer;
 • endokarditt;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • revmatiske sykdommer;
 • myelom;
 • pankreatitt;
 • ENER;
 • hepatitt;
 • alle typer neoplasmer i levervev;
 • nederlag av leveren parenchyma med alkohol substitusjoner eller alkohol;
 • forgiftning med giftstoffer, metaller, narkotika;
 • levercirrhose;
 • fete lesjoner av levervev;
 • langvarig bruk av hormonelle stoffer;
 • leversykdom av forskjellig etymologi.

Det er det siste punktet som oftest fører til en økning i prøven. For å kunne beregne nøyaktig diagnose anbefales det imidlertid å besøke en lege og få avtaler til behandling.

Selve prøven tas om morgenen på tom mage, derfor anbefales det ikke å ta mat 12 timer før analysen. Om morgenen kan du bare drikke vann i begrensede mengder, men det er ingenting du ikke kan.

behandling

Med økende indekser av tymol-test er den vanligste årsaken leversykdom. Av denne grunn, for å normalisere parametrene for analysen, er det først og fremst nødvendig å finne årsaken til endringen i tilstanden til blodproteinene. Og, avhengig av diagnosen, vil legen bli utnevnt passende behandling.

Men i tillegg til det, når du øker indeksene av tymol-test, må du følge et spesielt diett. Det består i å begrense pasientens inntak av fettstoffer, uansett om de er av dyr eller vegetabilsk opprinnelse.

I tillegg bør hurtig karbohydrater, noen syre frukter, sitrusfrukter, tomater, supper basert på kjøtt eller fisk, buljonger utelukkes fra dietten.

Les Mer Om Fartøyene