Åpen arteriell kanal (OAP) hos barn: Hva er denne patologien

Barn er ikke forsikret mot medfødte anomalier, så det er viktig for foreldrene å vite hvilke tegn som kan tyde på ulike utviklingsmessige anomalier. For eksempel om en slik patologi som den åpne arterielle kanalen hos nyfødte.

Den arterielle kanalen er et lite fartøy som forbinder lungearterien med føtale aorta som omgår lungesirkulasjonen. Dette er normen før fødselen, siden den gir den embryonale sirkulasjonen nødvendig for fosteret, som ikke puster luft i livmoren. Etter utseendet på babyen lukkes en liten kanal i de første to dagene etter fødselen og blir til en ledning fra bindevev. I premature spedbarn kan denne perioden vare opptil 8 uker.

Men det er tilfeller når kanalen forblir åpen og fører til forstyrrelser i lungene og hjertet. Oftere observeres denne patologien hos barn av prematuritet og kombineres ofte med andre medfødte misdannelser. Hvis flaskehalsen forblir åpen i 3 eller flere måneder, er det en diagnose som OAD (åpen arteriell kanal).

Ved hvilke tegn kan du mistenke at kanalen forblir åpen?

De viktigste symptomene hos barn under ett år er kortpustethet, rask hjertefrekvens, langsom vektøkning, blek hud, svette, vanskeligheter med fôring. Årsaken til deres utseende er hjertesvikt, som oppstår ved overbelastning av blodkarene som blodet returnerer når kanalen er åpen, i stedet for å rush til organene.

Graden av symptomer avhenger av kanalens diameter. Hvis den har en liten diameter, kan det være et asymptomatisk forløb av sykdommen: Dette skyldes et svakt avvik fra normen for trykk i lungearterien. Med en stor diameter på den åpne beholderen er symptomatologien mer alvorlig og preges av flere andre symptomer:

 • en hes stemme;
 • hoste;
 • hyppige smittsomme sykdommer i luftveiene (lungebetennelse, bronkitt);
 • vekttap;
 • svak fysisk og mental utvikling.

Foreldre trenger å vite - hvis barnet er langsomt økende vekt, raskt blir lei, det blir blå når ropet, ofte puste og holder pusten når gråt og spiser, er det nødvendig å ta snarest til barnelege, kardiolog eller hjertekirurgi.

Hvis den åpne arterielle kanalen ikke har blitt diagnostisert hos et nyfødt, da symptomene vokser, har symptomene en tendens til å forverres. Hos barn fra ett år og voksne kan man observere følgende tegn på OAA:

 • hyppig pust og mangel på luft selv med mindre fysisk anstrengelse;
 • hyppige smittsomme sykdommer i luftveiene, vedvarende hoste;
 • cyanose - blå hud på bena;
 • mangel på vekt;
 • rask tretthet selv etter et kort livlig spill.

Hva er årsakene til at arteriellkanalen ikke lukker?

Hittil kan legene ikke gi et nøyaktig svar på dette spørsmålet. Det antas at risikofaktorene for unormal utvikling inkluderer:

 • en rekke andre CHD (medfødte hjertesykdommer);
 • for tidlig levering;
 • utilstrekkelig kroppsvekt av nyfødte (mindre enn 2, 5 kg);
 • arvelig predisposition;
 • oksygen sult av fosteret;
 • genomiske patologier, som Downs syndrom;
 • diabetes mellitus hos gravide kvinner;
 • infeksjon med rubella i barneperioden;
 • kjemiske og utstrålende effekter på gravide kvinner;
 • bruk av gravid ånder og narkotiske stoffer;
 • tar medisiner under graviditet.

Videre viser statistikk at i pati forekommer denne patologien dobbelt så ofte som hos gutter.

Hvordan diagnostiserer legene?

Først og fremst lytter legen til det nyfødte hjerte med et stetoskop. Hvis støyen ikke stopper etter to dager, fortsetter undersøkelsen med andre metoder.

På roentgenogrammet på brystet, settes endringer i lungevevvet, utvidelse av hjertegrenser og vaskulær bunt. En høy belastning på venstre ventrikkel er detektert ved hjelp av EKG. Ekkokardiografi eller ultralyd i hjertet utføres for å oppdage en økning i størrelsen på venstre ventrikel og atrium. For å bestemme volumet av utladet blod og retningen av dets nåværende, er Doppler ekkokardiografi nødvendig.

I tillegg undersøker lungearterien og aorta mens sonden gjennom den åpne kanalen fra arterien passerer inn i aorta. Under denne undersøkelsen måles trykket i høyre ventrikkel. Før en aortografi gjennomføres, injiseres et kontrastmiddel i aorta med et kateter som, med blod, kommer inn i lungearterien.

Tidlig diagnose er svært viktig, fordi risikoen for komplikasjoner og alvorlige konsekvenser er svært høy, selv med asymptomatisk strømning.

Hva er den anbefalte behandlingen?

Spontan lukning av den patologiske arterielle kanalen kan forekomme hos barn under 3 måneder. I en senere periode er selvhelbredende nesten umulig.

Behandlingen utføres avhengig av pasientens alder, alvorlighetsgraden av symptomene, den patologiske kanalens diameter, de eksisterende komplikasjonene og samtidig medfødte misdannelser. De viktigste behandlingsmetodene: medisinske, opphør, bandasje av kanalen.

Konservativ behandling foreskrives i tilfelle uutpressede symptomer, i fravær av komplikasjoner og andre medfødte misdannelser. Behandling av den åpne arterielle kanalen med ulike legemidler utføres ved en års alder under konstant medisinsk tilsyn. For behandlingen kan brukes legemidler: antiinflammatorisk ikke-steroid (ibuprofen, indometacin), antibiotika, diuretika.

Cathering utføres for voksne og barn over ett år. Denne metoden anses effektiv og sikker når det gjelder komplikasjoner. Legen utfører alle handlinger ved hjelp av et langt kateter, som settes inn i en stor arterie.

Ofte behandles den åpne arterielle kanalen kirurgisk - bandasje. Hvis det oppdages en flamme mens du lytter til ekstern støy i hjertet av en nyfødt, lukkes kanalen ved kirurgi når barnet fyller 1 år for å unngå mulig smittsomme sykdommer. Om nødvendig (med stor diameter på kanalen og hjertesvikt), kan operasjonen utføres og nyfødte, men det er optimalt å gjøre dem i en alder av opptil tre år.

Ikke glem å forebygge

For å beskytte det fremtidige barnet fra utviklingen av OAA, under graviditet, bør du unngå å ta medisiner, slutte å røyke og drikke alkohol, pass opp for smittsomme sykdommer. I nærvær av medfødt hjertesykdom hos familiemedlemmer og slektninger, må du vende deg til genetikk allerede før unnfangelsen.

Hva er prognosen?

Vesken er farlig, fordi risikoen for død er høy. En åpen arteriell kanal kan bli komplisert av en rekke sykdommer.

 • Bakteriell endokarditt er en smittsom sykdom som påvirker hjerteventiler og farlige komplikasjoner.
 • Myokardinfarkt, der det er nekrose av hjerte muskelstedet på grunn av nedsatt blodsirkulasjon.
 • Hjertefeil utvikler seg med stor diameter av den ikke-lukkede arterielle kanalen i fravær av behandling. Blant tegn på hjertesvikt, som ledsages av lungeødem, bør kalles: kortpustethet, hyppig pust, høy puls, lavt blodtrykk. Denne tilstanden er en trussel mot barnets liv og krever innlegging av sykehus.
 • Brudd på aorta er den alvorligste komplikasjonen til AOS, som fører til døden.

Oap av hjertet i nyfødte dimensjoner av normen

Årsaker, symptomer på åpen ductus arteriosus, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er den åpne arterielle kanalen hos barn, hvorfor denne medfødte mangelen utvikler seg, hvordan det manifesterer seg. Diagnose og behandling av denne sykdommen.

Patent ductus arteriosus (PDA) kalles medfødt defekt, hvor det er en kontinuerlig kanal som forbinder de to store fartøyer som kommer fra hjertet, aorta og lungearterien. Denne kanalen er en integrert del av normal føtale blodsirkulasjon under fosterutvikling, men kort etter fødselen overgås den.

I nærvær av en lukket aortakanal kommer blod fra aorta inn i lungearterien, noe som fører til at trykket i det øker. Økt trykk skader lungekarrene, som ikke er tilpasset det.

Denne medfødte misdannelsen er mer vanlig hos premature nyfødte. På grunn av den aktive innføringen av ultralydsmetoder, oppdages oftest den åpne aortakanalen hos barn ganske raskt, derfor er det ganske sjelden å møte en voksen pasient med denne patologen i dag. Imidlertid bør man ikke tro at hos voksne er denne besetningen anskaffet - det ble bare ikke identifisert og ikke kurert i barndommen.

Risikoen for sykdommen avhenger av størrelsen på aortakanalen, graden av skade på arteriene i den lille sirkulasjonen, eksistensen av ytterligere hjertefeil og behandlingens aktualitet. Ved tidlig oppdagelse og gjennomføring av konservativ terapi eller kirurgisk korreksjon er prognosen vanligvis gunstig - patologi kan velges.

Oftest håndteres problemet med en åpen aortakanal av barnekardiokirurger og barnekardiologer.

Aortisk kanal og sirkulasjonsfunksjoner i fosteret

Aortakanalen er normalt tilstede i fosteret under intrauterin utvikling. Hans tilstedeværelse skyldes det faktum at barnet i løpet av denne perioden i sitt liv ikke er behov for gjennomføring av blod gjennom lungene, som ikke deltar i gassutveksling. På aortakanalen faller blod som er beriget med oksygen i moderkaken, fra lungearterien inn i aortaen, gjennom hvilken den sprer seg gjennom hele kroppen.

Etter fødselen begynner babyen å puste, og lungene gir oksygen til kroppen og fjerner karbondioksid. Under slike forhold blir eksistensen av kanalen uheldig, og den lukker seg kort etter fødselen.

Årsaker til åpen aortakanal

Hvert barn er født med en åpen ductus arteriosus. I de fleste barn lukkes det innen 2-3 dager, og i preterm - litt lenger. De eksakte grunnene til at den ikke er avsluttet, er ukjent. Det antas at rollen i sin non-closure er spilt av genetiske årsaker, siden familiens tilfeller av denne hjertesvikt er beskrevet. Men de spesifikke gener som er ansvarlige for utseendet til OAA, er ikke blitt oppdaget.

Også risikofaktorer for åpen aortakanal er:

 1. Kromosomale abnormiteter (f.eks. Downs syndrom). Problemer med kromosomer kan føre til medfødt røde hunde i første trimester av graviditet, alkoholisk fostersyndrom, bruk av den fremtidige narkotikamisten.
 2. Prematuritet. Den åpne arterielle kanalen er vanligere hos premature spedbarn (8 tilfeller per 1000 nyfødte) enn i begrepet spedbarn (2 tilfeller per 1000 nyfødte).
 3. Lav fødselsvekt.
 4. Fødsel av et barn under forhold med lavt partialtrykk av oksygen i atmosfæren (ved høy høyde fra havnivå).

symptomer

Umiddelbart etter fødselen, vises ikke den åpne aortakanalen. Leger kan mistenke tilstedeværelsen av en blødende anuskultasjon når de hører hjertemormer.

Hjertemormen kan ha ulike årsaker, hvorav de fleste er ufarlige.

Hvis kanalen ikke lukkes innen 2-3 dager, kan barnet etter hvert utvikle symptomer på økt trykk i lungearteriesystemet, som kan omfatte:

 • rask pust, kortpustethet. Premature spedbarn kan trenge ekstra oksygenforsyning eller assistert ventilasjon;
 • problemer med fôring og utilstrekkelig vektøkning;
 • lett tretthet;
 • økt svette under trening (for eksempel under fôring);
 • akselerert hjertefrekvens;
 • hes skrik;
 • hoste;
 • luftveisinfeksjoner.

Disse symptomene utvikles i de tilfeller hvor aortakanalen har en tilstrekkelig stor diameter.

Voksne som ikke har blitt diagnostisert som et barn, og ikke ha blitt behandlet, kan ha symptomer på hjertefeil, kortpustethet, uregelmessig hjerterytme, cyanose i de lavere ekstremiteter (blå farge, noe som indikerer at entring av blod fra lungekretsløpet ved store).

I denne medfødte misdannelsen hos voksne kan lungehypertensjon utvikles - en økning i trykk i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon. I alvorlige tilfeller kan denne komplikasjonen føre til en betydelig begrensning av fysisk aktivitet, til det punkt at de letteste daglige oppgavene blir umulige å oppfylle.

diagnostikk

Å avsløre en åpen aortakanal under intrauterin utvikling er umulig, siden det er en vanlig del av blodsirkulasjonen i fosteret. For å mistenke tilstedeværelsen av en medfødt misdannelse hos et barn, kan legen ved tilstedeværelse av hjertemormer med auskultasjon av hjertet. For å avklare diagnosen utføres:

 • Ekkokardiografi er en smertefri undersøkelsesmetode som bruker lydbølger for å skape et bilde av hjertet i sanntid. Under denne undersøkelsen reflekteres lydbølger fra barnets hjerte, hvoretter de fanges av sensoren og omdannes av datamaskinen til et bilde. Ekkokardiografi gjør det mulig for leger å tydelig se eventuelle problemer med hjertets struktur og dens funksjon. Dette er den viktigste metoden for en pediatrisk kardiolog som kan diagnostisere hjertesykdom og se det med tiden. Ved hjelp av ekkokardiografi er det også mulig å bestemme størrelsen på den åpne aortakanalen og å studere hjertets reaksjon på eksistensen. Hvis behandlingen av OAA utføres, tillater denne metoden å evaluere effektiviteten.
 • Elektrokardiografi (EKG) er en enkel og smertefri undersøkelsesmetode som registrerer hjertets elektriske aktivitet. Hos barn og voksne med åpen aortakanal viser EKG en økning i hjertestørrelsen.
 • Oksymetri er en ikke-invasiv test (det vil si uten å forstyrre kroppen), måle mengden oksygen i blodet. Den kan brukes til å identifisere pasienter med alvorlig pulmonær hypertensjon bringes til å strømme tilbake gjennom aorta-blodstrøm fra lungearterien inn i aorta.
 • Radiografi av brysthulen - undersøkelse ved hjelp av røntgenstråler for å få bilder av hjerte og lunger. Med den åpne arterielle kanalen på radiografien, kan du oppdage et forstørret hjerte, og også identifisere tegn på væskestagnasjon i lungene.
 • Hjertekateterisering - en invasiv test som er normalt åpen for diagnostisering av aoartastrøm i barn, er ikke nødvendig, men det er ofte utført for å påvise andre medfødt hjertefeil detektert ved ekkokardiografi. I blodkaret i barnets lyske er et tynt og fleksibelt kateter satt inn, som ledes inn i hjertet. Dette tillater kateteret å måle trykket i hjertekamrene, samt introdusere dem til kontrasten som gjør det mulig å visualisere åpning av aorta strømmen i røntgen.

Diagnostisering av denne hjertesvikt hos voksne er praktisk talt den samme som hos barn, bortsett fra at de ofte bruker hjertekateterisering for å måle trykket i hjertekamrene.

Klikk på bildet for å forstørre

Metoder for behandling

Den åpne aortakanalen behandles med konservativ medisinbehandling, minimalt invasive perkutane inngrep og kirurgiske operasjoner. Målet med behandlingen er å lukke aortakanalen, som forhindrer utviklingen av komplikasjoner og normaliserer hjertets arbeid (det vil si at patologien kan elimineres vellykket).

Åpne aortakanaler av liten størrelse, ofte i nærheten, uten behandling. Ved foreløpige spedbarn opp til tre måneder, observeres spontan lukning av aortakanalen i 72-75% av tilfellene. Hos barn eldre enn 3 måneder er selvlokking av blemmen svært sjelden.

Hvis aortakanalen har en stor diameter eller forårsaker helseproblemer, trenger barn på full sikt behandling. Premature nyfødte bør behandles for denne plassen hvis det fører til problemer med pust eller hjerteproblemer.

Det er interessant at det i noen medfødt hjertefeil, leger forsøker å støtte aorta-kanalen i den åpne tilstand, fordi bare når eksistensen av oksygenrikt blod kan blande seg med venøs (f.eks upassende utslipp av fartøyer fra hjertet). I slike tilfeller, før kirurgisk korreksjon av eksisterende mangler, behandles prostaglandinmedikamenter som holder aortakanalen åpen.

Konservativ terapi

Konservativ medisinbehandling er effektiv hos prematur spedbarn. Siden den åpne tilstanden til aortakanalen tilrettelegges av prostaglandin, kan stoffer som undertrykker sin syntese starte prosessen med å stenge denne feilen. Disse stoffene inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler - indomethacin eller ibuprofen, som administreres intravenøst. Disse stoffene har omtrent samme effekt.

Hvis en nyfødt med en åpen aortakanal har symptomer og tegn på hjertesvikt, kan konservativ behandling omfatte digoksin og diuretika. For fullstendig kur er imidlertid en fullstendig lukning av aortakanalen nødvendig.

Minimalt invasive perkutane inngrep

Minimalt invasive perkutane inngrep utføres ved å bruke et tynt og fleksibelt kateter som settes inn i aorta gjennom lårbenet i lysken. Disse inngrepene brukes ofte til å lukke aortakanalen hos spedbarn eller barn som allerede er gamle nok til å bære dem. Også, med deres hjelp, oftest behandling av voksne pasienter.

Den samme metoden er noen ganger brukt til å behandle liten CAP for å forhindre utvikling av infeksiv endokarditt (infeksjonsbetennelse i hjertets indre skall).

Barnet får narkotika som hjelper ham som sov under prosedyren. Legen vender kateteret inn i et stort kar i lysken (lårarterien), og sender den deretter til aorta. Når kateteret er på riktig sted, går legen gjennom en liten metallspiral eller annen blokkeringsenhet og plasserer den i aortakanalen. Denne enheten blokkerer strømmen av blod gjennom aortakanalen.

Behandling av perkutane inngrep på hjertet krever ikke et kutt på thoraxen, på grunn av hvilket barnets tilstand raskt gjenopprettes. I noen land utføres prosedyren for å lukke aortakanalen på poliklinisk basis.

Komplikasjoner med minimal invasiv eliminering av denne feilen er sjeldne og har kortvarig karakter. De kan inkludere blødning eller infeksjon på stedet for innsetting av kateteret, forskyvning av blokkeringsanordningen fra stedet der den befant seg.

Spiral for å lukke aortakanalen

kirurgi

Operasjonen for å korrigere den åpne aortakanalen kan utføres både for barn og voksne hvis:

 1. Et for tidlig eller sent fullfødt nyfødt har et helseproblem på grunn av denne feilen, og den er fortsatt for liten til minimalt invasiv perkutan intervensjon.
 2. Minimalt invasiv perkutan intervensjon mislyktes.
 3. Operasjonen er planlagt for behandling av medfødte medfødte hjertefeil.

Hos barn som ikke har helseproblemer på grunn av åpen aortakanal, utføres kirurgisk inngrep oftest etter å ha fylt 6 måneder. Noen ganger gjør legene kirurgi for en liten smuss for å redusere risikoen for infeksiv endokarditt.

Slike operasjoner utføres under generell anestesi, det vil si at pasienten sover og føler seg ikke smerte. Kirurgen gjør et lite snitt mellom ribbenene på brystet for å få tilgang til aortakanalen. Så lukker han det ved hjelp av sømmer eller klips.

Komplikasjoner av kirurgiske inngrep er sjeldne, ofte med kortsiktig karakter. Disse kan omfatte heshet, diafragmaforlamning, infeksjoner, blødning og væskeakkumulering rundt lungene.

Pleural hule effusjon

Postoperativ periode

Etter operasjonen er barnet på sykehuset i flere dager. Han ble gitt medisiner for å roe og redusere smerte. For tidlig babyer blir litt lengre på sykehuset fordi de ofte har andre helseproblemer.

Leger og sykepleiere lærer foreldrene til babyen hvordan han skal ta vare på ham hjemme. Disse anbefalingene tilhører følgende:

 • begrense aktiviteten til barnet til den gjenoppretter4
 • besøk legen regelmessig for overvåking;
 • følg legenes anbefalinger om bruk av medisiner hjemme.

Full gjenoppretting bør skje innen få uker.

outlook

Hvis pasienten har OAP avslørt i tide, er han det eneste hjerteproblemet, prognosen for denne sykdommen er bra. I prematur spedbarn er prognosen med den åpne aortakanalen ofte bestemt av eksistensen av andre helseproblemer.

Vanligvis, etter å ha lukket aortakanalen, opplever pasienter ingen symptomer, de utvikler ikke komplikasjoner.

Hos voksne pasienter er prognosen avhengig av tilstanden til karene i en liten sirkel av blodsirkulasjon og tilstanden til myokardiet før behandlingen.

I fravær av behandling er dødeligheten fra den åpne aortakanalen 20% til 20 år, 42% til 45 år, 60% til 60 år.

Åpen arteriell kanal (OAP) hos barn: Hva er denne patologien

Barn er ikke forsikret mot medfødte anomalier, så det er viktig for foreldrene å vite hvilke tegn som kan tyde på ulike utviklingsmessige anomalier. For eksempel om en slik patologi som den åpne arterielle kanalen hos nyfødte.

Den arterielle kanalen er et lite fartøy som forbinder lungearterien med føtale aorta som omgår lungesirkulasjonen. Dette er normen før fødselen, siden den gir den embryonale sirkulasjonen nødvendig for fosteret, som ikke puster luft i livmoren. Etter utseendet på babyen lukkes en liten kanal i de første to dagene etter fødselen og blir til en ledning fra bindevev. I premature spedbarn kan denne perioden vare opptil 8 uker.

Men det er tilfeller når kanalen forblir åpen og fører til forstyrrelser i lungene og hjertet. Oftere observeres denne patologien hos barn av prematuritet og kombineres ofte med andre medfødte misdannelser. Hvis flaskehalsen forblir åpen i 3 eller flere måneder, er det en diagnose som OAD (åpen arteriell kanal).

Ved hvilke tegn kan du mistenke at kanalen forblir åpen?

De viktigste symptomene hos barn under ett år er kortpustethet, rask hjertefrekvens, langsom vektøkning, blek hud, svette, vanskeligheter med fôring. Årsaken til deres utseende er hjertesvikt, som oppstår ved overbelastning av blodkarene som blodet returnerer når kanalen er åpen, i stedet for å rush til organene.

Graden av symptomer avhenger av kanalens diameter. Hvis den har en liten diameter, kan det være et asymptomatisk forløb av sykdommen: Dette skyldes et svakt avvik fra normen for trykk i lungearterien. Med en stor diameter på den åpne beholderen er symptomatologien mer alvorlig og preges av flere andre symptomer:

 • en hes stemme;
 • hoste;
 • hyppige smittsomme sykdommer i luftveiene (lungebetennelse, bronkitt);
 • vekttap;
 • svak fysisk og mental utvikling.

Foreldre trenger å vite - hvis barnet er langsomt økende vekt, raskt blir lei, det blir blå når ropet, ofte puste og holder pusten når gråt og spiser, er det nødvendig å ta snarest til barnelege, kardiolog eller hjertekirurgi.

Hvis den åpne arterielle kanalen ikke har blitt diagnostisert hos et nyfødt, da symptomene vokser, har symptomene en tendens til å forverres. Hos barn fra ett år og voksne kan man observere følgende tegn på OAA:

 • hyppig pust og mangel på luft selv med mindre fysisk anstrengelse;
 • hyppige smittsomme sykdommer i luftveiene, vedvarende hoste;
 • cyanose - blå hud på bena;
 • mangel på vekt;
 • rask tretthet selv etter et kort livlig spill.

Hva er årsakene til at arteriellkanalen ikke lukker?

Hittil kan legene ikke gi et nøyaktig svar på dette spørsmålet. Det antas at risikofaktorene for unormal utvikling inkluderer:

Diabetes mellitus hos gravide er en av risikofaktorene

 • en rekke andre CHD (medfødte hjertesykdommer);
 • for tidlig levering;
 • utilstrekkelig kroppsvekt av nyfødte (mindre enn 2, 5 kg);
 • arvelig predisposition;
 • oksygen sult av fosteret;
 • genomiske patologier, som Downs syndrom;
 • diabetes mellitus hos gravide kvinner;
 • infeksjon med rubella i barneperioden;
 • kjemiske og utstrålende effekter på gravide kvinner;
 • bruk av gravid ånder og narkotiske stoffer;
 • tar medisiner under graviditet.

Videre viser statistikk at i pati forekommer denne patologien dobbelt så ofte som hos gutter.

Hvordan diagnostiserer legene?

Først og fremst lytter legen til det nyfødte hjerte med et stetoskop. Hvis støyen ikke stopper etter to dager, fortsetter undersøkelsen med andre metoder.

På roentgenogrammet på brystet, settes endringer i lungevevvet, utvidelse av hjertegrenser og vaskulær bunt. En høy belastning på venstre ventrikkel er detektert ved hjelp av EKG. Ekkokardiografi eller ultralyd i hjertet utføres for å oppdage en økning i størrelsen på venstre ventrikel og atrium. For å bestemme volumet av utladet blod og retningen av dets nåværende, er Doppler ekkokardiografi nødvendig.

I tillegg undersøker lungearterien og aorta mens sonden gjennom den åpne kanalen fra arterien passerer inn i aorta. Under denne undersøkelsen måles trykket i høyre ventrikkel. Før en aortografi gjennomføres, injiseres et kontrastmiddel i aorta med et kateter som, med blod, kommer inn i lungearterien.

Tidlig diagnose er svært viktig, fordi risikoen for komplikasjoner og alvorlige konsekvenser er svært høy, selv med asymptomatisk strømning.

Spontan lukning av den patologiske arterielle kanalen kan forekomme hos barn under 3 måneder. I en senere periode er selvhelbredende nesten umulig.

Behandlingen utføres avhengig av pasientens alder, alvorlighetsgraden av symptomene, den patologiske kanalens diameter, de eksisterende komplikasjonene og samtidig medfødte misdannelser. De viktigste behandlingsmetodene: medisinske, opphør, bandasje av kanalen.

Konservativ behandling foreskrives i tilfelle uutpressede symptomer, i fravær av komplikasjoner og andre medfødte misdannelser. Behandling av den åpne arterielle kanalen med ulike legemidler utføres ved en års alder under konstant medisinsk tilsyn. For behandlingen kan brukes legemidler: antiinflammatorisk ikke-steroid (ibuprofen, indometacin), antibiotika, diuretika.

Cathering utføres for voksne og barn over ett år. Denne metoden anses effektiv og sikker når det gjelder komplikasjoner. Legen utfører alle handlinger ved hjelp av et langt kateter, som settes inn i en stor arterie.

Ofte behandles den åpne arterielle kanalen kirurgisk - bandasje. Hvis det oppdages en flamme mens du lytter til ekstern støy i hjertet av en nyfødt, lukkes kanalen ved kirurgi når barnet fyller 1 år for å unngå mulig smittsomme sykdommer. Om nødvendig (med stor diameter på kanalen og hjertesvikt), kan operasjonen utføres og nyfødte, men det er optimalt å gjøre dem i en alder av opptil tre år.

Ikke glem å forebygge

For å beskytte det fremtidige barnet fra utviklingen av OAA, under graviditet, bør du unngå å ta medisiner, slutte å røyke og drikke alkohol, pass opp for smittsomme sykdommer. I nærvær av medfødt hjertesykdom hos familiemedlemmer og slektninger, må du vende deg til genetikk allerede før unnfangelsen.

Hva er prognosen?

Vesken er farlig, fordi risikoen for død er høy. En åpen arteriell kanal kan bli komplisert av en rekke sykdommer.

 • Bakteriell endokarditt er en smittsom sykdom som påvirker hjerteventiler og farlige komplikasjoner.
 • Myokardinfarkt, der det er nekrose av hjerte muskelstedet på grunn av nedsatt blodsirkulasjon.
 • Hjertefeil utvikler seg med stor diameter av den ikke-lukkede arterielle kanalen i fravær av behandling. Blant tegn på hjertesvikt, som ledsages av lungeødem, bør kalles: kortpustethet, hyppig pust, høy puls, lavt blodtrykk. Denne tilstanden er en trussel mot barnets liv og krever innlegging av sykehus.
 • Brudd på aorta er den alvorligste komplikasjonen til AOS, som fører til døden.

OAB av hjertet i nyfødte

Diagnose av kardiovaskulær sykdom hos spedbarnet støter alltid foreldrene, men på bakgrunn av alvorlige patologier ser OAP på nyfødte mest uskadelige ut.

Resultatene av moderne kardiologi gjør det mulig å løse dette problemet på en operativ måte med minimal komplikasjoner.

Åpne arteriellkanalen. Grunnleggende informasjon

Den arterielle kanalen er nødvendig under fosterutvikling, da det skaper en ekstra strøm av blod i lungene - hjertesystemet kalles det Botallov. Etter fødselen av babyen lukkes åpningen, men ikke i alle tilfeller. Ubundet botallovkanal betraktes som en patologi.

I de fleste tilfeller lukkes det ekstra hullet på den tredje dagen i livet, med prematuritet er denne prosessen forsinket med flere uker, men hvis hullet ikke er stengt i tre måneders levetid, vil det aldri lukkes igjen og regnes som en hjertefeil.

For en tid påvirker den åpne Botallovkanalen ikke hjertets arbeid, og deretter reduserer en ekstra byrde på lungene og kardiovaskulærsystemet barnets livskvalitet.

Det er stillestående fenomener i lungene, hjertesvikt dannes, noe som kan føre til dødelig utgang.

Usluttet arteriell kanal av liten størrelse kan ikke vise seg i mange år og vises på forebyggende undersøkelse i voksen alder.

Årsaker til utvikling av misdannelse

Kardiologer nevner ikke de spesifikke årsakene til den ikke-avsluttende aortakanalen, men det er noen faktorer som kan provosere denne typen blemish:

 • forfødsel av det nyfødte
 • dårlige vaner av moren, for eksempel røyking, alkohol, narkotika;
 • skadelig produksjon, som den fremtidige moren arbeider med;
 • virale og smittsomme sykdommer;
 • diabetes mellitus hos gravide kvinner;
 • oksygen sult av fosteret;
 • tilknyttede hjertefeil;
 • genetiske sykdommer;
 • dårlig arvelighet.

Symptomer på SAD

Barn med store åpne arterielle kanaler har problemer med lungene, er alvorlig sakte i vekst og fysisk utvikling. De tolererer ikke fysisk anstrengelse, svette, de er forstyrret av astmaanfall, arytmi, voldelig hjerteslag.

Huden er blek, så dette problemet kalles "hvite" hjertefeil. Nyfødte suger ikke godt, deres søvn er forstyrret, den karakteristiske deformasjonen av brystet hos eldre barn.

For kardiologen bør foreldrene konsulteres dersom barnet har slike symptomer:

 • Med god ernæring blir ikke barnet i vekt.
 • Barnet blir raskt sliten selv fra et spill hvor det ikke trengs fysisk innsats.
 • Når vi gråter, blir huden bleg, barnet kvitterer.

Lytt til hjerteslag, barnelege kan høre hjertemormer som tyder på funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet, og sender barnet til kardiologen for undersøkelsen.

Diagnose og behandling

Kardiologen leder barnet med mistanke om hjertesykdom til ultralyd, kardiogram, aortografi, kateterisering. Premature nyfødte med en kritisk kroppsvekt, som regel, opererer umiddelbart, siden overdreven stress på hjertet kan føre til barnets død. Indikasjon for umiddelbar kirurgisk inngrep er bredden på den åpne kanalen mer enn fire millimeter.

Med en liten kanalbredde foreskriver legene medisiner og konstant overvåking av kardiologen.

Den optimale alderen for kirurgisk inngrep er før pubertet, og den beste alderen der barnets kropp er raskt gjenopprettet, er fra to til fem år.

Forsinkelse av løsningen av problemet fører til forstyrrelse av indre organer og tidlig død av en person.

Operativ intervensjon utføres på to måter: minimalt invasiv og kirurgisk.

Den minst traumatiske er en minimalt invasiv metode, der en sonde settes inn i et lite hull på låret, leverer en okkluderer til den åpne kanalen eller en spesiell spiral.

Den innsatte okkluderingen lukker åpningen, og normal drift av hjertet gjenopprettes.

I en åpen hjerteoperasjon er kanalen bandasjert.

Hvordan mate et barn etter operasjonen

I de første dagene etter operasjonen, bør barnet bare gi flytende mat: kissel, buljong, grønnsaksgnippesuppe, yoghurt, juice.

På den tredje dagen kan barnet gradvis gå til den vanlige menyen.

Prinsipper for postoperativ ernæring:

 • Hovedvolumet av mat bør deles inn i fem mottakelser.
 • Barnet skal gis nok gjærte melkprodukter for å forhindre forstoppelse.
 • I dietten skal være den nødvendige mengden frukt, bær og grønnsaker.

Nyfødte er matet med spesielle formler eller gir uttrykt brystmelk. Barnet skal veies hver annen uke for vektkontroll. Med en tilfredsstillende tilstand til det nyfødte, er det lov til å søke på brystet. Barns diett avhenger av alvorlighetsgraden av operasjonen og dens fysiske tilstand.

Er amming vist hos nyfødte som gjennomgikk kirurgi.

Barn som gjennomgikk kirurgisk inngrep, blir svekket i en stund og blir raskt lei av ammingsprosessen. Det var tidligere antatt at alle opererte nyfødte skulle overføres til kunstig ernæring. Nylig forskning har vist at denne oppfatningen er feilaktig.

Nyfødte som har gjennomgått kirurgisk inngrep, gjenoppretter helsen sin med morsmelk mye raskere.

Naturlig morsmelk inneholder alle stoffene som er nødvendige for babyen.

Legene anbefaler å mate barn på etterspørsel, ikke insistere på at barnet ikke vil ta brystet, om nødvendig, kan du bruke en brystpumpe til å mate barnet fra flasken med morsmelk.

medisinering

Det er vist for barn uten kliniske symptomer, oftest konservativ behandling foreskrives for premature nyfødte og barn under ett år.

Gjennomføring av konservativ terapi viser om det er noen mening i kirurgisk behandling. Hvis barnets tilstand etter flere kurs ikke vender tilbake til normal, anbefaler kardiologer kirurgi. Metoder for konservativ behandling:

 • En diett med et begrenset volum av væske.
 • Alle for tidlige babyer er ventilert.
 • Barn med åpen aortakanal tar spesielle legemidler som aktiverer lukking av hullet (hemmere av prostaglandiner), ibuprofen eller indometacin intravenøst ​​eller i tabletter.
 • For å forebygge smittsomme sykdommer, er lungebetennelse eller endokarditt foreskrevet antibiotika.
 • Med hjertesvikt, diuretika og hjerteglykosider som korglikon, er strophantin foreskrevet. I tillegg er ACE-hemmere kapropril, enalapril foreskrevet.

Forebygging av medfødt AUC

Forhindre fødsel av en baby med hjertesykdom kan ikke, men du kan redusere risikoen for problemet ved å overholde visse regler:

 • Overgi dårlige vaner som alkohol, røyking og rusmidler.
 • Det finnes medisiner som øker risikoen for å ha et sykt barn, så selvmedisinering kan ikke gjøres.
 • En fremtidig mor bør unngå stressende situasjoner.
 • Gravid er kontraindisert badstuer og bad.
 • Røntgenstråler kan påvirke fosterets utvikling negativt.
 • Riktig ernæring er nøkkelen til fødselen til et sunt barn. Mat på bordet av en gravid kvinne skal inneholde hele komplekset av vitaminer, mineraler og nødvendigvis - folsyre.
 • Fysisk aktivitet er nødvendig for fremtidig mor i alle faser av graviditeten.
 • For ikke å bli smittet med en viral eller smittsom sykdom, anbefales gravide kvinner å unngå overfylte steder, spesielt i influensa perioden.

Når du diagnostiserer diabetes, må en kvinne strengt følge forskriftene fra den behandlende legen for å forhindre økning i blodsukkernivå.

Konsultasjoner og avtaler til foreldre som blir behandlet om medfødte hjertefeil hos et fremtidig barn, gis av en genetiker.

Åpen arteriell kanal hos barn

OAA er kommunikasjon som gir blodsirkulasjon i føtalene. Hos spedbarn forekommer funksjonell lukning av arteriell kanal for første gang 10-15 timer etter fødselen, anatomisk - i 2-3 uker. Typisk lokalisering er på venstre side av aorta. Den starter fra krysset av aorta-ismusen med den nedadgående aorta, strømmer inn i munnen til venstre lungearteri. Det finnes andre alternativer for plasseringen av OAA (åpen arteriell kanal), vanligvis kombinert med ulike utviklingsmessige misdannelser av CCC (kardiovaskulær system).

patofysiologi

Hemodynamikk av OAP er lik VSD. Lokaliseringen av blodets venstre høyre blod på nivået av aorta og LA, og den systolodiastolske karakteren av blodstrømmen, bør tilskrives de særegne. Retning og volum av utladning i OAAP bestemmes av de forskjellige verdier av trykket i aorta og i LA, og også ved strømningsmorfologi (diameter, lengde, tortuositet).

Som i VSD, det største volumet overbelastning når PDA test luftfartøy (pulmonalis) PL (venstre atrium) og LV (venstre ventrikkel), som er ledsaget av dilatasjon. Forlenget volum overbelastning av MCC (en liten sirkel av blodsirkulasjon) fører til utvikling av pulmonal hypertensjon. Volumet til venstre-høyre ventilasjon er redusert.

Det store problemet CAP kan være for spedbarn med svangerskaps alder mindre enn 30 - 32 uker og en vekt på mindre enn 2000 i disse spedbarna med forbedret oksygenering av blodstrømmen er ikke spazmiruyutsya som er forbundet med hypoplasi i muskellaget av strømningen og den lave følsomhet overfor oksygen. I tillegg, i blodet av premature nyfødte, er konsentrasjonen av prostaglandin E2 høy. Hypervolemi ICC (lungekretsløpet) kompliseres ved å øke stivheten av lungevevet og forårsaker en langvarig mekanisk ventilasjon og oksygenbehandling, noe som er risikoen for bronkopulmonal dysplasi.

CLINIC

a. Kliniske manifestasjoner av sykdommen avhenger av volumet av venstre-høyre utladning av blod og graden av overbelastning av ICC og LV:

- Barn med liten OAA-størrelse er asymptomatiske;

- ved mellomstore og store CAP, er det tegn på sirkulasjonssvikt forårsaket av IWC væskeoverskudd og væskeoverskudd av venstre ventrikkel (forsinket fysisk utvikling, redusert arbeidstoleranse, dyspné, takykardi, hyppig bronkopulmonær sykdom, fokal atelektase), "høy" puls ved periferien og høye verdier pulstrykk (med stort OAA diastolisk blodtrykk synker ned til null);

Les også: Sykdommer i hud på en mann - diagnose av hudsykdommer

- som regel viser premature nyfødte en viss forbedring i staten i den første uka i livet.

Hvis det i løpet av denne tiden klarte å fjerne pasienten fra ventilatoren, eller det er et behov for å bruke den mer "harde" parametre, bør du mistanke om hemodynamisk signifikant PDA,

Hos nyfødte som er på uavhengig pust, kan de første symptomene på sykdommen være episoder av apné og bradykardi;

- med utvikling av høy lunghypertensjon vises en annen grad av manifestasjon av cyanose av slimhinner og hud på den nedre halvdelen av kroppen.

b. Fysisk undersøkelse:

- deformasjon av brystet ("hjertebukk") med en stor OAA og en signifikant dilatasjon av LV;

- systolisk eller systolodiktisk jitter ved hjertebunnen (mer til venstre);

- moderat eller høy intensitet (2 - 4/6) systolisk ( "maskin") støy i venstre subclavian område, ofte i nyfødte systolisk støy, som er forbundet med en fysiologisk pH;

- øm diastolisk murmur av relativ hemodynamisk stenose av MC på hjertepunktet (med signifikant venstre-høyre utslipp);

- i individer med høy LH merket II bek aksent i en projeksjon LA auscultation, støy forsvinning og cyanose av den nedre halvdel av kroppen (i nærvær av en omvendt utladning fra LA i aorta).

DIAGNOSE

- EKG er normalt hos pasienter med hemodynamisk ubetydelig OAP;

- Hypertrofi i venstre ventrikel og prostata, noen ganger hypertrofi av LP (med mellomstore og store størrelser OAP);

- Hypertrofi av prostata (med utvikling av høy LH).

Anbefalinger for gjennomføring av studien

Tilstedeværelsen av en åpen arteriell kanal oppdages lett ved bruk av todimensjonal ekkokardiografi med en fargedopplerstudie. Nettstedet er trukket fra den parasternale projeksjonen langs lungearteriens lange akse, noen ganger er den suprasternale posisjonen nyttig. Den arterielle Kanalen er visualisert som et støttefartøy som kobler den nedadgående aorta og lungearterien bifurkasjonen, vanligvis plassert noe nærmere venstre gren av. Nedblåsing strømmen rettet generelt fra aorta til lungearterien, ved høy LH tilbakestilling kan ikke ses eller faststrømmen i den nedadgående aorta.

Kriterier for diagnose:

- økning i volumet av LV og LP;

- med OAB med betydelig diameter og tilstedeværelsen av LV-dilatasjon, mitralregurgitasjon og en liten reduksjon i LV-ejektjonsfraksjonen, bestemmes ofte.

Les også: Meningokokk infeksjonsbehandling

Når diameteren av kanalene er mindre enn 3 mm, er endringer i hjertekamrene vanligvis fraværende.

BEHANDLING OG OBSERVASJON

 1. Observasjon og behandling av pasienter med ukorrigert OAID

a. For nyfødte med symptomer på hjertesvikt er begrensningen av væskeinntaket til 120 ml / kg indisert og administrering av furosemid i en dose på 2 til 3 mg / kg / dag. Digoksin brukes ikke. I eldre alder utføres behandling av hjertesvikt i henhold til standardskjemaet (diuretika, digoksin).

b. Farmakologisk lukking av kanalen utføres av en prematur nyfødt med bruk av indometacin eller ibuprofen i administrasjonen.

Profylakse av bakteriell endokarditt i henhold til indikasjoner.

d. I fravær av pulmonal hypertensjon er pasientens fysiske aktivitet ikke begrenset.

 1. Endovaskulære behandlingsmetoder

I de senere år er korreksjon av OAA et absolutt privilegium for røntgen endovaskulære kirurger. Liten arteriell

Kanalene er lukket av spiralinnretninger som Flipper eller G ianturco. For okklusjon av arterielle kanaler med en diameter på mer enn 3 mm har ulike modifikasjoner av spesielle anordninger som A m-platemaskinen blitt vellykket påført. Endovaskulære metoder for korreksjon av OAA hos barn i de første månedene av livet, som regel, blir ikke brukt.

Indikasjoner for kirurgisk behandling

Tilstedeværelsen av OAA, bekreftet ved ekkokardiografi, er en absolutt indikasjon på dens lukning ved bruk av endovaskulære teknikker eller kirurgisk. I tilfelle av en hemodynamisk signifikant CAP, utføres intervensjonen i alle aldre.

Kontraindikasjoner til kirurgisk behandling:

- høy lungehypertensjon (OLS> 10 U / m2 i utgangspunktet og> 7 U / m2 etter påføring av vasodilatatorer);

- Tilstedeværelsen av absolutte kontraindikasjoner for samtidig somatisk patologi.

Kirurgisk taktikk

Pasienter som er diagnostisert med SAD, kan deles inn i fire hovedgrupper, avhengig av referansefaktor:

- isolert CAP i spedbarn

- Isolert OA i premature spedbarn;

- CAP sammen med andre UPU;

- OA i kombinasjon med andre CHD i løpet av strømningsavhengige hemodynamikk.

Taktikk med isolert OAP i spedbarn. Ved spedbarn forekommer funksjonell lukning av arteriell kanal i de første 10-15 timer etter fødselen, anatomisk - innen 2 - 3 uker. Hvis etter denne perioden kanalen fortsetter å fungere, er det ingen sjanse for at den lukkes. Hos spedbarn er indomethacinbehandling ineffektiv.

Kirurgisk nedleggelse av kanalen i nærvær av symptomer skjer innen få dager etter diagnosen. Hvis barnets alder er mer enn tre måneder gammel, er det nødvendig med en foreløpig OJIC-vurdering. Med asymptomatisk flyt i nyfødte kan operativ behandling utsettes til tre måneder, hos eldre barn utføres kirurgisk behandling etter diagnose.

Les også: Mitral stenose av hjertet

Taktikk med isolert OAP i prematur og små barn. Hemodynamisk signifikant OA hos premature spedbarn ledsages av hjertesvikt, uttrykt av hypervolemia av ICC og som følge av avhengighet av ventilasjon. Spontan lukning av kanalen hos umodne barn er svært lite sannsynlig. Hvis det er en CAP, utføres en kurs for forebyggende konservativ terapi. Hvis det ikke er noen effekt, utføres operativ behandling innen de første dagene etter diagnosen.

Forvaltning av CAP i forbindelse med andre patologier i det kardiovaskulære systemet og kanalavhengig hemodynamikk - et enkelt trinn eller gradvis kirurgisk korreksjon av kardiovaskulære misdannelser. OAW elimineres i første fase av korreksjonen.

Kirurgisk teknikk

Mulige alternativer for kirurgisk okklusjon av OAA: åpen kirurgi, thorakoskopisk okklusjon med metallklemmer under videokontroll.

Kirurgisk tilgang - posterolateral venstre sidet thorakotomi. I skjul kan det venstre pleuralhulen (premature spedbarn ha alvorlige problemer med ventilasjon) og parietal pleura i projeksjonen til OAP. Isoler kanalen, som tidligere visualiserer den tilbakevendende nerve. De beste resultatene oppnås ved å ligere kanalen og påføre en ekstra gjennomboret ligering. Spedbarn kan klippe med titanium braces. Med en kort og bred kanal er den krysset, piercing aorta og lungeenden.

Spesifikke komplikasjoner av kirurgisk behandling:

Åpen arteriell kanal: symptomer, diagnose, behandling

Den åpne arterielle kanalen, til tross for et truende navn, refererer til hvite laster. Sykdommen elimineres medisinsk og kirurgisk ved ganske vellykket, og i den tidligste alderen. Operasjonen refererer til kategorien av ukompliserte, siden selve hjertet ikke påvirkes på noen måte.

For å forsinke behandlingen, og enda mer for å nekte den, er det umulig: jo lengre fungerer hjertet med en slik last, desto tyngre komplikasjoner.

Opprinnelsen til sykdommen

Fosteret, i livmoderen, selvfølgelig, puster ikke: lungene er komprimert og fylt med væske. På dette tidspunktet mottar han oksygenert blod fra sin mor. I hans kropp kommer blod fra høyre hjertekammer, inkludert lungene, som på dette tidspunktet bare er en forbruker av oksygen, og ikke en leverandør.

Den åpne arterielle kanalen fungerer som en tunge mellom lungearterien og aorta. På grunn av det høye trykket av den komprimerte lunge til blodet strømmer med vanskelighet, men som evne til å regulere blodstrømmen til spesielle organer i ventrikkelen er ikke, man kompensere andre mekanisk. Overflødig blod blir tømt gjennom arteriellkanalen fra lungearterien direkte inn i aorta.

Dermed er høyre ventrikel beskyttet mot overbelastning, og blod, som omgår en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen, beveger seg umiddelbart til en stor.

Når et nyfødt tar et første pust, blir lungene løslatt fra væsken og rettet ut. Følgelig reduseres trykket i dem, motstanden av lungekarene reduseres, og blodet begynner å sirkulere på vanlig måte for menneskekroppen. Behovet for CAP forsvinner.

I normale tilfeller, lukkes ductus arteriosus hos barn i de første 15-20 timer, og til slutt helbreder innen 2-8 uker (men ikke mer enn 15), slå inn i en streng av bindevev. I premature spedbarn kan OA vare lenger.

Hvis duet innen 3 måneder fra fødselsmidlet forblir åpent i barnet, bør man snakke om sykdommens sykdom.

Utvikling av sykdommen

Diagnostikk av OA er på den ene side enkel, fordi for en nøyaktig definisjon av en tilgjengelig metode som ultralyd og dopplerografi. På den annen side blir det kun gitt ytterligere undersøkelser til flere barn, hvis det er grunnlag for mistanke.

AOP, spesielt dersom bredden av ikke lukkede kanal er liten, asymptomatisk og ofte diagnostisert tilfeldig, når de utføres behandling av andre sykdommer - lungebetennelse, bronkitt og andre ting. Sistnevnte med en slik diagnose er medfølgende sykdommer.

I fosteret forårsaker forskjellen mellom trykket i lungearterien og aorta blodutløp fra venstre til høyre, noe som letter arbeidet i hjerteets høyre hjertekammer. Hos voksne, et bredt AOP pulmonal motstanden øker, og utslipp av blod forandrer retning - fra høyre til venstre, det vil si i lungesirkulasjonen blir en ytterligere del av blodet, fylte lungevevet.

Med smal AOP uten endring i blodutslipp, kan sykdommen ikke manifestere seg. Generelt påvirker dette alternativet ikke forventet levealder. Hos kvinner med en smal og middels OA fra venstre til høyre, går graviditet uten komplikasjoner. En farlig lidelse vurderes på grunn av økt risiko for endokarditt av en smittsom opprinnelse.

Et annet bilde blir observert med endring i blodutløpet. For å takle den overskytende væske venstre ventrikkel av hjertet er tvunget til å arbeide på en meget intensiv modus, og trykket øker i lungekar for å kompensere.

Som et resultat utvikler lungene stagnasjon av blod, og venstre ventrikel er hypertrophied. Jo lenger sykdommen utvikler seg, jo mer deformiteter blir hjertet og lungene av barnet utsatt for.

En slik overbelastning ledsaget av alle relevante inflammatoriske sykdommer - den samme bronkitt, forkjølelse, lungebetennelse, som en liten pasient mottagelig for slike plager på grunn av dårlig blodgjennomstrømning fra lungene. Behandling av bare disse "eksterne" manifestasjoner gir lite. Men i halvåret har barnet andre symptomer, som tillater mistanke om AOP og å gjennomføre flere studier.

De alvorligste konsekvensene av sykdommen inkluderer oppfølgingskomplikasjoner:

 • Hjertesvikt - dens utvikling er åpenbar, ettersom venstre ventrikkel arbeider med høy belastning, som følgelig fører til brudd på hjertet.
 • Lungødem er den siste fasen av blodstagnasjon i lungene. Men hvis du ignorerer behandlingen, kan det være en komplikasjon.
 • Et infarkt er nekrose av hjertet, som er dødelig for både barn og voksne.
 • Aneurysm - en utvidelse av den åpne kanalen og dens brudd. Mulig skade og brudd på aorta, som er uforenlig med livet.
 • Bakteriell endokarditt - Betennelse i den indre hjertemembranen, er fylt med forstyrrelser av ventiler og andre komplikasjoner.

Unngå alle disse konsekvensene kan være, i tide for å begynne behandlingen. Og med en liten bredde av kanalen - opp til 4 mm, og et tidlig stadium av deteksjon, kan behandling utføres og medisinering, ved hjelp av legemidler som stimulerer lukning. Kirurgisk inngrep, som regel, gjennomføres når barnet fyller ett år.

Årsakene til dannelsen av AOP

Den åpne arterielle kanalen er en av de vanligste patologiene til nyfødte og står for 6,1% av alle lidelser. Men årsakene til sykdommen er ikke etablert.

Det er en rekke faktorer som bidrar til dannelsen av en defekt:

 • Ioniserende stråling - røntgenstudier, arbeid i den radiologiske avdelingen og lignende, forårsaker genmutasjoner, og de forårsaker i sin tur ulike patologier.
 • Kjemiske mutagene faktorer - fenoler, nitrater og så videre. Negative effekter har også de som skiller seg ut når de røyker, absorberes med alkohol og så videre.
 • Sykdommer assosiert med metabolske sykdommer slik som sukker, og arbeidet av immunsystemet: diabetes mellitus, systemisk lupus erythematosus. Den samme effekten har også smittsomme sykdommer overført på 4-8 uker med graviditet - herpes, rubella, influensa.
 • Genomiske patologier.
 • For tidlighet - utilstrekkelig vekt, utilstrekkelig utvikling, oksygen sult av fosteret og så videre provosere AOP. Prematuritet regnes som den viktigste faktoren som danner sykdommen.

Ifølge statistikken er risikoen for AOP hos et kvinnelig barn 2 ganger høyere enn for et mannlig barn.

Symptomer på AOP

Tegn på et sykt barn er ikke klar: symptomene er ikke vanlig, men fordi, generelt, viser noen uregelmessigheter, sykdom, til slutt, og det er funnet i løpet av diagnose. Hvis bredden på den åpne kanalen er lav, kan de beskrevne egenskapene ikke bli observert.

OAA i et barn er ledsaget av følgende symptomer:

 • dårlig vektøkning eller til og med vekttap;
 • rask tretthet, inaktivitet, uvilje til å delta i aktive spill;
 • kortpustethet, alvorlig hjertebank, selv med små belastninger;
 • blå hud etter aktive bevegelser, etter gråt eller skriking
 • hoste, hes stemme, uansett årstid;
 • hyppige katarrale og bronkiale sykdommer, lungebetennelse.

Tegnene på sykdommen hos voksne er like vage. En smal AOP kan ikke vise seg i det hele tatt. Med en stor strømning og utflod av blod fra venstre til høyre, er det alle tegn på hjertesvikt og lungesykdom:

 • kortpustethet og tretthet;
 • passer for å kvælge om natten;
 • forstørrelse av leveren, ascites, hevelse av livmorhalsene som følge av lungehypertensjon;
 • ved endring av shunt kan manifestere lokale cyanose bena fort deres utmattelse sammenlignet med resten av kroppen.

Hvis en smal AOP kan betraktes som relativt trygge - hvit, vice tilgjengelig shunt fra venstre til høyre, og deretter medium og bred AOP med utslipp av blod fra høyre til venstre forkorter levetiden for opp til 40 eller til og med 25 år, som følge av utviklingen av hjerte- og lungesykdom. Behandling er nødvendig, og det er mulig i alle aldre.

Diagnose av sykdommen

Hos nyfødte kan den åpne arterielle kanalen mistenkes hvis barnet ikke stopper hjerteklappene innen to eller tre første dager i livet.

For å installere et røntgendiagnose utpekt - det viser endringen i lungevev og vaskulær bunt, samt ultralyd og ekkokardiografi, som fikserer den hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet og bidra til å bestemme retningen av blod utladning.

For den endelige bekreftelsen av diagnosen utføres probing: en sonde settes inn i lungearterien og observeres for bevegelsen.

Nesten samme metoder brukes til å diagnostisere en voksen eller en voksen.

 • Ultralyd - oppretter ikke bare tilstedeværelsen av en åpen kanal, men gir også informasjon om bredden. I tillegg viser ultralyd andre medfølgende lidelser, noe som ikke er uvanlig.
 • Dopplerografi - tilordnes parallelt, med hjelpen som angir nøyaktig mengde blod som overføres.
 • Radiografi - lar deg bestemme størrelsen på hjertet og skade på lungevevvet.
 • Elektrokardiografi er ikke en nøyaktig metode, siden metoden med en smal OAA ikke løser noen endringer. Med en mer alvorlig sykdomssykdom registreres en fortykning av venstre ventrikel og atrium.
 • Kateterisering - Et kateter settes inn i en vene eller en arterie, og vil tillate en meget nøyaktig diagnose av hjertesvikt. Kateteret brukes til å lukke kanalen.

Generelt er diagnosen av sykdommen ikke vanskelig.

Behandling av AOP

Narkotikabehandling er som regel tildelt nyfødte for å forårsake spontan lukning av AOP. For å gjøre dette, bruk antiinflammatoriske legemidler som blokkerer produksjonen av prostaglandiner. Disse inkluderer Ibuprofen og Indomethacin. Det er mulig å foreskrive antibiotika hvis det er risiko for lungebetennelse og endokarditt.

Den mest effektive medisinen vil være i løpet av de første to ukene av et nyfødt liv. Senere blir metoden brukt med smal AOP - ikke mer enn 4 mm og ingen utviklingsforstyrrelser.

Legene anbefaler sterkt ikke å forlate operasjonen og lukke den åpne kanalen i barndommen - fra 2 til 5 år. Vesten selv under de gunstigste forholdene påvirker kardiovaskulærsystemet og luftveiene og fremmer slitasje.

Lukking av AOP utføres ved to hovedmetoder.

 • Kateterisering er mindre traumatisk, brukt til pasienter i alle aldre. Essensen av det er følgende: Gjennom snittet av hoftvenen, blir et kateter introdusert, som gir en okkluder eller spiral til kanalen. Sistnevnte blokkerer strømmen, og arbeidet i sirkulasjonssystemet er fullstendig restaurert.
 • Bandasje av kanalen er en åpen kirurgisk operasjon, utført med en bred AOP og i nærvær av tegn på hjertesvikt. Den optimale alderen er opptil 3 år. Men om nødvendig utføres operasjonen i alle aldre.

Hvis det ikke er noen sammenhengende sykdommer eller komplikasjoner, fører behandlingen til fullstendig, absolutt utvinning.

En åpen arteriell kanal er en av de få patologiene der fullstendig kur er mulig. Selvfølgelig vil resultatet av kirurgisk eller medisinsk kurs bli, jo bedre begynner den tidligere behandlingen: Patologi forårsaker uregelmessigheter i hjertet og lungene, og disse komplikasjonene kan behandles mye verre.

Les Mer Om Fartøyene