Dine spørsmål

Nylig, i forbindelse med utvidelsen av den diagnostiske kapasitet og øke nøyaktigheten av data som mottas fornyet interesse for tradisjonelle impedans metode for diagnose av vaskulær sykdom i hjernen - rheoencephalography (REG). Mangelen på en enhetlig tilnærming til tolkningen av de innhentede data krever imidlertid dannelse av et enhetlig system for beskrivelse av rheoencefalogrammer og formulering av konklusjoner.

I den foreslåtte algoritmen for fortolkning av REG, er analysens prinsipper utviklet av M.A. Ronkin, H.H. Yarullin, Yu.T. Pushkar og L.B. Ivanov [1,2,3,6]. Volumetrisk puls volum, som er en integrert indeks, total reflekterende krovenapolnenie prøvedel av et biologisk objekt i et systolen er bestemt av størrelsen av amplituden indeksen Reogrammet (APR). APR er en modifisering av den gamle indikator-rografiske indeksen (RI).

APR er definert som forholdet mellom amplitude av den systoliske bølgen og kalibreringssignalet multiplisert med kalibreringsstandarden (0,1 Ω) [1]. Avhengig av størrelsen på APR kan volumpulsblodfyllingen ligge innenfor det normale området, redusert eller forhøyet. Reduksjon av volumpuls blodtilførsel er delt inn i flere grader: moderat, hvis APR er mindre enn 40%; betydelig hvis APR er mindre enn normen med 40-60%; uttalt, hvis APR er mindre enn normen med 60-90%; og kritisk når amplitude av REG er grenser av den tekniske evnen til rheografen.

Denne indikatoren er spesielt den maksimale hastigheten til den hurtige fyllingsperioden (Vb), bestemt ved hjelp av et differensielt rheogram. Avhengig av verdien av Vb, er følgende arter av arteriell tone tone skilt [1]: innenfor normen; Økt hvis Vb er under normal; Redusert hvis Vb er over normal. Hvis Vb er ved den nedre grensen til normen, er det en tendens til en økning i tonen i arteriefordelingen; hvis Vb i øvre grense av normen, så er det en tendens til å redusere tonen. Med en reduksjon i Vb på mer enn 50% av normen, oppdages hypertensjon, og når Vb er økt, er mer enn 50% hypotonisk. T

Hvis MC er mindre enn normalt, hindres den venøse utstrømningen av en knapp type. Når verdien av MK er høyere enn normalt, er det vanskeligheter med venøs utstrømning (liten med MC innenfor 0,70-0,80, signifikant hvis MK er større enn 0,80). Etter den beskrivende konklusjonen er det gitt et sammendrag, eller selve konklusjonen. Samtidig er det nødvendig å gjennomføre en omfattende evaluering av alle dataene som er innhentet, observere "gradering" brukt i beskrivende rapport og utviklet av LB. Ivanov [1].

Dermed med en reduksjon i APR i alle leddene, indikerer et syndrom av hypoperfusjon av hjernen, som oftest skyldes systolisk dysfunksjon av myokardiet (mangel på pumpefunksjonen). Gitt dette faktum, er det hensiktsmessig parallelt med forskning for å produsere Reoentsefalografichesky registrering rheocardiogram (ReoKG), som gir en idé om hvordan pumpefunksjon av hjertet, og om status for systemiske hemodynamikken. Med økningen av APR er hyperperfusjonssyndrom i hjernen notert.

Det neste trinnet er å vurdere tilstanden til arteriell lenke. Når tonefordelings arteriene angir svikt av blodtilførsel til hjernen gjennom stammen typen, og samtidig forbedre tone motstands arterier - insuffisiens av blodtilførsel til hjernen ved perifer type. Hvis det er en økning i tonen til både arteriefordelings- og motstandsårene, merk da på mangel på blodtilførsel til hjernen av en blandet type. Tilstedeværelsen av en betydelig reduksjon i amplituden av en isolert på den ene side som i frontomastoidalnom og bortføring oktsipitomastoidalnom antyder tilstedeværelse av hindringer hovedblodstrømmen (i nærvær av reaksjonen fra fordelingen av arteriene).

REG er en ganske sensitiv metode for påvisning av vaskulær dystoni. Ved konstant i alle ledninger Reogrammet hovedform og en stabil differensial Reogrammet oppmerksom på at stabil vaskulær tonus i alle bassenger eller forholdsvis stabilt dersom det er endring i formen uskarpe rheographic bølger. Hvis det er et fenomen av dystoni, er det mulig å merke seg karakteren (hypotonisk eller hypertonisk type) hvis mulig. Ved utførelse av REG-studien ble nitroglyserin (NG) testen mye brukt.

Gitt dette, gir vi kriteriene for evalueringen. Så, tolkningen av NG-testen er generelt akseptert som "positiv" og "negativ" [4]. Vi tror imidlertid at denne tilnærmingen er ikke helt berettiget, da i nærvær av hypokinetisk syndrom ikke observeres en betydelig økning i volumet pulsvolumet, som NG ikke har en positiv inotrop effekt, men tvert imot, fører til en reduksjon i hjerteytelse. Dette er grunnen til å betrakte testen med NG som "negativ".

En slik konklusjon oppfattes av praktiske leger som en manifestasjon av utbredt cerebral aterosklerose, som kan føre til diagnostiske feil og forandre terapiens taktikk. Vi foreslår å evaluere reaksjonen av cerebral fartøy under NG-testen som tilfredsstillende og utilfredsstillende, så vel som dens natur: "tilstrekkelig" og "utilstrekkelig". Fartøyreaktivitet betraktes som "tilfredsstillende" i nærvær av en nedgang i tonen i arteriene av fordeling og motstand (i form av hastighetsindikatorer!).

En "utilfredsstillende" vurdering av vaskulær reaktivitet er dokumentert med en mindre respons fra arteriell lenke. Det er av stor betydning og arten av reaktivitet: Dersom fartøyet reaksjon på NG opptrer på samme måte i alle ledninger, er det ansett som "tilfredsstillende", og angir sikkerhetsmekanismer for regulering av inter-bassenget redistribusjon av cerebral blodstrøm. Hvis den vaskulære responsen kun uttrykkes på den ene siden, som er ledsaget av en økning i asymmetri-koeffisienten, anses naturen for reaktiviteten som "utilstrekkelig".

Tilsynelatende er det forbundet med feilregulering inter-vask redistribusjon av cerebral blodstrøm mekanismer, noe som resulterer i hjernen, som er i en "gode" forhold på blodtilførsel, beholder det mye tropisme for vasoaktive medikamenter. Den utilstrekkelige karakteren av omfordeling av cerebral blodstrøm tilsvarer stilssyndromet. Dette er viktig fordi den bestemmer strategi for ytterligere behandling, fordi pasienter med utilstrekkelig reaktivitet tegnet med forsiktighet bør foreskrive medikamenter som utviser en tydelig effekt av vasoaktive (Cavintonum, nikotinsyre). Hos slike pasienter er det nødvendig å utføre et individuelt utvalg av vasoaktiv terapi under REG-kontrollen.

Vi presenterer sammendragssammensetningen av konklusjoner om resultatene fra REG:

I. Beskrivende konklusjon.

1. Volumetrisk pulsfylling
1.1. Innenfor normale grenser
1,2 økt
1,3 Redusert
1.3.1 Moderat
1.3.2 Vesentlig
1.3.3 Skarpt
1.3.4 Kritisk

2. Asymmetri av blodpåfylling
2.1 Det er ingen nødvendig asymmetri for blodtilførsel
2.2 Moderat blodtilførsel asymmetri
2.3 Vesentlig asymmetri av blodpåfylling

3. Tonus arterier distribusjon
3.1. Innenfor normale grenser
3.2. Tendensen til å redusere
3.3. Den oppadgående trenden
3,4 Redusert
3.5 Forbedret
3.6 Hypotensjon
3,7 Hypertonus

4. Tone av resistensens arterier
4.1 Innenfor normale grenser
4.2. Tendensen til å redusere
4.3. Den oppadgående trenden
4.4 Redusert
4.5 Forbedret
4.6 Hypotensjon
4.7 Hypertonus

5. Venøs utstrømning
5.1 Ikke komplisert
5.2 Det er vanskelig
5.2.1 Litt
5.2.2 Vesentlig

II. Sammendrag (konklusjon)

1. Bulk puls hjerte fylling av hjernen
1.1. Innenfor normale grenser
1.2 Syndrom av hypoperfusjon av hjernen
1.3 Syndrom av hyperperfusjon av hjernen
2. Utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen
2.1 Ved stammen type
2.1.1 Hoved uregulert blodstrøm
2.1.2 Tilstedeværelsen av en hindring i hovedblodstrømmen er ikke utelukket
2.2 Perifertype
2.2.1 Mikroirkulasjonsfunksjonsblokk

3. vaskulær tone
3.1 Resistent
3.2 Relativt stabilt
3.3 Ustabil

4. vaskulær dystoni
4.1 Ved hypotonisk type
4.1.2 På distribusjonsårene
4.1.3 På nivået av resistensens arterier
4.2 Av hypertonisk type
4.2.1 På nivået av arteriefordelingen
4.2.2 På nivået av resistensens arterier

5. Fartøyreaktivitet
5.1 Tilfredsstillende
5.2 Utilfredsstillende

6. Reaktivitetens art
6.1 Tilstrekkelig
6.2 Utilstrekkelig

Innføringen av en standard av konklusjoner basert på resultatene fra REG-studien tillater mest nøyaktig og objektivt å vurdere og beskrive tilstanden av cerebral blodstrøm på forskjellige nivåer.

1. Ronkin MA, Ivanov LB Rheografi i klinisk praksis. M., 1997. - 403 C.
2. Pushkar Yu.T., Tsvetkov AA, Heimets G.I. // Terapeutisk arkiv, 1986.- nr. 1.- P. 45-49.
3. Pushkar Yu.T., Podgorny VF, Heimets GI, Tsvetkov AA // Terapeutisk arkiv, 1986.- Vol. 58. №11.- P. 132-135.
4. Rheografi / / BME. - 3. utg. - M., 1984.- T.29-C 188-191.
5. Rheoencephalography // På samme sted. - P.196-197. 6. Yarullin H.X. Klinisk rheoencefalografi. M.: Medicine, 1983.- 271 S.

 • Bruken av rheoencefalografi for vurdering av hjernecirkulasjon
 • Tilstanden av cerebral hemodynamikk hos pasienter med arteriell hypertensjon av den andre graden av alvorlighetsgrad, avhengig av typen systemisk sirkulasjon.
 • Hva kan vise analysen - er gitt "dekoding" hovedindikatorene
 • Alle artikler i denne delen nevrologi for leger, spesialister

Jo høyere, jo mer forferdelig

Hvis du vil bli undersøkt nærmere, er det bedre å lage UZDG-fartøy i hode og nakke eller MR-angiografi. Tonen i midtre og små arterier reduseres i bassenget til høyre vertebralarterie. Velkommen! Resultatet indikerer en endring i vaskulær tone, som kan skyldes endringer i ryggraden.

I dette tilfellet vil REG av cerebral fartøy være et hovedtrinn i studien av problemet. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge".

Fartøy som fører til "senter"

Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder.

Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling. Den hypertoniske typen REG er noe annerledes i denne sammenheng, det er en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en komplisert venøs utstrømning. Oppmerksomhet vær så snill! Vi er ikke en "klinikk" og er ikke interessert i å tilby lektorer medisinsk tjenester. Velkommen! I henhold til REG-konklusjonen er det et brudd på vaskulær tone (hovedsakelig reduksjon) og vanskeligheter med venøs utstrømning.

Velkommen! Spasme av små fartøy i hjernen og venøs overbelastning kan forårsake hodepine, men årsaken til disse endringene i vaskulær tone i henhold til REG kan ikke bestemmes, metoden er ikke tilstrekkelig informativ. Velkommen! På grunn av REG er det mulig å snakke om ujevnhet og asymmetri av blodårene og deres tone, men denne metoden viser ikke årsaken til slike endringer.

Velkommen! Dette betyr at det er endringer i tonen i hjernens kar, men det er vanskelig å koble dem til symptomene dine, og enda mer, snakker REG ikke om årsaken til vaskulære lidelser. Velkommen! Resultatet av REG kan snakke om funksjonsforstyrrelser i tonen til hjernens kar, men studien er ikke informativ nok til å trekke noen konklusjoner. God ettermiddag! Vennligst deklarer resultatene.

Tonen på store arterier er lavere i alle bassenger. I bassenget av vertebrale arterier er det tegn på vanskeligheter i venøs utstrømning. Med resultatet av denne studien, bør du kontakte en nevrolog som i samsvar med dine klager vil klargjøre diagnosen og foreskrive en behandling om nødvendig. Vi kan bare snakke om hva som er endret tonen i hjernen, og muligens økt intrakranielle trykkbeholdere (REG snakker om det bare indirekte).

Velkommen! Ta kontakt, vennligst, på vår konklusjon (til sønnen 3 år og 9 måneder): "Vaskulær tonus på normotipu. Volumetrisk pulsatil blodfylling av hjernen i venstre bryst av isovolemisk type; i KB til høyre og i VBB for hypovolemisk type, uten MPA. Hjertefrekvens under opptak av CREG 91 bpm.

Endringer i vaskulær tone følger ofte vegetativ-vaskulær dystoni, funksjonelle endringer i barndommen og ungdomsårene. Velkommen! Dette resultatet kan indikere en økt tilførsel av blod til hjernen og en vanskelighet med å tømme den fra kranialhulen. KONKLUSJON: HYPERTENSIONAL OPTION REG. VENOUS FLOW IN NORM. VERTEBROGEN INFLUENSE PÅ RETAILEN ER IKKE FAST.

Ved REG er det mulig å snakke bare om vegetativ-vaskulær dystoni, men tilstedeværelsen av symptomer, klager, resultater av andre undersøkelser har også verdi. Velkommen! Det er en endring i vaskulær tone, men sannsynligvis ikke relatert til ryggraden. Velkommen! REG er ikke nok informativ forskning for å snakke om arten av lidelsene og deres årsak, derfor er det bedre å gjennomgå ytterligere USG eller MR angiografi.

Hei, fortell meg, hva betyr den neste konklusjonen av REG? Ofte er det hodepine i nakken og i venstre halvkule. Noen ganger støy i ørene og svimmelhet. Ja, det endret vaskulær tone til asymmetri av blodstrøm, er venøs utstrømning komplisert, men det betyr ikke at årsaken REG endrer seg, er det ikke nok informativ metode.

Vertebrogen innflytelse på vertebrale arterier betyr at årsaken kan være i cervikal osteokondrose og andre endringer. Som for REG er umulig å snakke om årsakene og gjøre konkrete konklusjoner, er det bedre å passere Doppler ultralyd blodkar i hode og nakke, eller MR-angiografi, som er mye mer informativ.

Velkommen! Siden du har oppdaget endringer i løpet av fartøyene (bøyninger), asymmetrien av lumbene i vertebrale arterier, er det mest sannsynlig at klagerne er forbundet med blodstrømforstyrrelser. Velkommen! I henhold til REG-konklusjonen er det umulig å diagnostisere, dette kan gjøres av en nevrolog basert på klager og andre undersøkelser.

Så estimeres asymmetri koeffisienten (SC). Dette er en svært viktig indikator hvor det er mulig å bestemme forskjellen i blodfylling både inne i undersøkelsen og mellom hemisfærene. VM). Avhengig av verdien av Vm, blir den evaluert i henhold til algoritmen for å bestemme tonen i fordelingens arterier.

God ettermiddag, har gjort UZDG-fartøy i et hode og en nakke i konklusjonen: Den søvnige arteriene-lumen er fri. Velkommen! Vi foreskriver ikke medisiner på Internett, og ifølge REGs resultat vil det ikke bli gjort av nevrolog i polyklinikken. God ettermiddag! Hjelp å dechiffrere resultatet av REG. Reduserer tonen av arteriefordelingen i ledningen FM (med 13%). På ФП "Фн etter et utvalg" er det observert: DIVRE ÆNDRINGER IKKE FORSTÅT.

Rheoencephalography of cerebral vessels (REG)

Hjernen trenger full ernæring: oksygen og næringsstoffer kommer gjennom blodet. Det er mange patologier der hans aktivitet er forstyrret av mangel på blod som er levert som følge av feil operasjon av blodkar. Vurdere tilstanden med en ikke-invasiv metode for rheoencefalografi (REG).

Hva er prosedyren

REG hjernen er en av metodene for å diagnostisere tilstanden til blodårene, ved hjelp av hvilke det er mulig å evaluere funksjonen av blodårene og arteriene i hode og livmorhalsområdet.

Denne studien utføres ved å registrere endringer i elektrisk motstand av vev etter å ha utført en svak elektrisk strøm gjennom dem. Siden blod er en elektrolytt (et stoff som fører en elektrisk strøm), når blodkar fyller med blod, reduseres den elektriske motstanden i dem, og dette oppdages ved hjelp av REG. Gitt hastigheten og tidspunktet for endring i motstand, gjør legen konklusjoner om pasientens helse.

Ved hjelp av denne metoden, er det mulig å evaluere pulsering av blodstrømmen i hodet arterier, bestemme graden av venøs utstrømning fra skallen, og undersøke tonen og elastisiteten til fartøyets vegger. REG er en ikke-invasiv studie.

Magnetic resonance imaging (MRI), i motsetning til rheoencefalografi, er mer informativ og kan indikere den nøyaktige plasseringen av det skadede karet, trombus eller annen unormalitet i det vaskulære systemet.

Fordeler og ulemper ved diagnose

Blant fordelene ved denne teknikken kan identifiseres:

 • enkelhet av forskningen;
 • ikke-invasiv;
 • mulighet til å utøve REG i enhver nødvendig tid
 • oppnå separate resultater på tilstanden av arteriene og venene;
 • tilstrekkelig lav pris;
 • mulighet for å studere sikkerhetssirkulasjon, blodstrømshastighet;
 • minimal påvirkning av eksterne faktorer på resultatene av studien.

Følgende faktorer kan klassifiseres som minuser:

 • Studien av fartøyets funksjonelle tilstand, på grunnlag av hvilken det er umulig å diagnostisere;
 • lav informativitet av resultatene, som krever ytterligere studier.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for rheoencefalografi er:

 • vaskulære patologier av forskjellig opprinnelse;
 • slag;
 • craniocerebral trauma;
 • økt intrakranielt trykk;
 • postoperative tilstander i hjernen;
 • mulige sirkulasjonsforstyrrelser i hodet;
 • væskodynamiske forstyrrelser;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • migrene;
 • Studie av konsekvensene av behandling;
 • svimmelhet;
 • støy og ringing i ørene;
 • besvimelse;
 • reduserte analysatorfunksjoner (visuell eller hørselshemmende);
 • minneverdighet eller totalt tap
 • økt sensitivitet for pasienten til værendringer (meteosensitivitet);
 • ryggsmerter;
 • diabetes mellitus;
 • søvnforstyrrelser;
 • arvelige vaskulære sykdommer i anamnesen.

Rheoencefalografi anses ikke for å være en traumatisk eller helse-truende forskningsmetode, så det brukes til å undersøke hvilken som helst gruppe pasienter. Men hvis det er sår på hodet, sopp og andre lesjoner, er det verdt å utsette diagnosen til huden blir gjenopprettet.

Hva er forskjellen mellom forberedelsen til undersøkelsen

Det kreves ingen spesiell spesialisert forberedelse før REG utføres. Men leger anbefaler en dag før studien å stoppe forbruket av kaffe, sigaretter, alkohol og alle rusmidler og sentralstimulerende midler, som de i stor grad påvirker nervesystemet og sirkulasjonssystemet, og resultatene er ikke pålitelige. Det er også nødvendig å sove fullt ut, unngå stressende situasjoner og økt stress.

Det er svært viktig å informere legen om alle medisiner som pasienten behandles med. Før studien, bør mottak av noen av dem avbrytes, da det er fare for å få feil resultat. Like før selve prosedyren tar det 15 minutter å hvile i stillhet, i et ventilert rom.

Hvordan utføres diagnostikk?

Diagnosen utføres ved hjelp av en spesiell rheograph-enhet. Han har fra to til seks kanaler, som gjør det mulig å studere flere områder av hjernen. Ofte blir lesingen gjort ved hjelp av elektroder, som er festet til hodebunnen ved hjelp av spesielle gummibånd. I diameter er de fra 5 til 30 mm, runde i form og laget av metall. For å forbedre signalets konduktivitet er det nødvendig å bruke en spesiell gel, som påføres elektrodene. Pasienten blir bedt om å ta en behagelig pose (sitte eller ligge på sofaen), slapp av så mye som mulig og lukk øynene. Under diagnostikken vises de mottatte dataene enten på dataskjermen eller skrives ut direkte på papir.

Elektroder plasseres avhengig av hvilken del av hjernen som skal studeres:

 • når man vurderer den eksterne halspulsåren, plasseres elektrodene over pannen og foran ørene;
 • å studere den indre halspulsåren - på nesebroen og under ørene;
 • For å undersøke bassenget av vertebrale arterier, velg regionen av mastoidprosessen og de okkipitale hagene.

Under studien benyttes spesielle prøver (også kalt belastninger), som bidrar til å skille mellom funksjonelle og organiske endringer. For eksempel, etter å ha studert tilstanden til fartøyene i ro, blir pasienten gitt nitroglyserin, bedt om å snu hodet i hvilken som helst retning, endre kroppens stilling, holde pusten eller omvendt, begynner å puste raskt. Etter lasting fortsetter opptaket av rheoencefalogrammet. Dette er nødvendig for å se endringene som forekommer på det før og etter fremkomsten av ulike stimuli.

Studien utføres av spesialutdannede sykepleiere, og legen bestemmer seg for tolkningen av dataene som er innhentet. Tidsdiagnosen fra ti minutter til en halv time.

Mulige konsekvenser

Det kan ikke være noen negative konsekvenser etter REG. Men du må være forsiktig med de som har nitroglycerinintoleranse. I dette tilfellet er det nødvendig å advare helsearbeideren på forhånd om en slik egenart av organismen og ikke å bruke prøve med dette stoffet under undersøkelsen.

Forklaring av resultatene

For å korrekt evaluere funnene, tar doktoren hensyn til pasientens alder, da indikatorene for unge og gamle mennesker vil variere sterkt.

Studerte reoentsefalogramma erholdt, som hadde en bølgende form og består av anacrotism (stigende del), catacrotism (avtagende del), hakk (bøying mellom dem) og dicrotic hakk, som opptrer umiddelbart etter at den.

På bølgene av den mottatte timeplanen evaluerer legen båtens arbeid

Legen vurderer bølgeformalitet, arten av konstruksjonen av sine topper, utseendet av anakroter og katastrofer, plasseringen av snittene og dybden av den dikotiske tannen. Tilstedeværelsen av ekstra bølger studeres også.

Etter å ha vurdert dataene som er oppnådd, kan vi snakke om følgende resultater basert på rheogramets utseende:

 • den dystoniske typen REG er indikativ for mulige hypotoniske avvik, en reduksjon i pulsfylling og problemer med utstrømning av blod gjennom venene;
 • angiodistonic type indikerer en nedgang i tonen i veggene i blodårene og en reduksjon i blodstrømmen;
 • Den hypertoniske typen snakker om det økte trykket og tonen til fartøyene som blodet kommer til et hode og deres kompliserte utstrømning.

Amplitude av rheogrammet (APR) indikerer en volumpulsfylling:

 • APR er mindre enn normalt med ikke mer enn 40%, noe som indikerer en moderat reduksjon i puls blod fylling;
 • ved 40-60% - en betydelig reduksjon;
 • på 60-90% - uttalt;
 • ved 90-100% - kritisk.

Det er svært viktig å studere asymmetri-koeffisienten (CA), som indikerer forskjellene i blodfylling av ulike deler av hjernen. Avhengig av alvorlighetsgraden av SC, utmerker seg flere grader av asymmetri:

 • mindre enn 7% - det er ingen uttalt asymmetri;
 • 8-14% - svak asymmetri;
 • 15-25% - moderat asymmetri;
 • mer enn 26% - en uttalt asymmetri.

Hva er en REG-undersøkelse

Periodisk hodepine, tretthet, trykkspring, traumer i skallen eller nakken - alt dette kan indikere et brudd på blodsirkulasjonen. For å bestemme sykdommen i de tidlige stadier, bruker spesialister REG av cerebral fartøy - rheoencephalography. Teknikken bidrar til å gjennomføre en kvalitativ undersøkelse og finne de mest optimale måtene for å løse problemet.

For å finne ut av tilstanden til hjerneskip, benyttes en REG-undersøkelse

REG - hva er det?

Rheoencefalogrammet er et diagnostisk system hvor leger kan vurdere tilstanden til hjernen:

 • å studere tone i arteriene og volumpulsfyllingen;
 • undersøke cerebral sirkulasjon;
 • bestem hastigheten på pulsbølgen og hastigheten på blodstrømmen;
 • sjekk nivået av vaskulær respons.

Fordelene ved fremgangs

Sammen med tomografi (magnetisk resonans og datamaskin), så vel som ultralyddopplerografi, er rheoencefalografi den billigste måten å analysere tilstanden på cerebral fartøy.

Dens fordeler er som følger:

 • enkelhet og kompaktitet - diagnostikk krever ikke dyrt utstyr og ekstra plass i laboratoriet;
 • Effektivitet - studien tar litt tid i forhold til tomografi;
 • smertefrihet - pasienten føler seg ikke ubehag under prosedyren;
 • Sikkerhet - REG kan utføres under graviditet, hos et barn (til og med et nyfødt barn med primær undersøkelse) og alderdom;
 • høy informativitet - enheten anslår nøyaktig hjernens arbeid og gir separat utskrift av tilstanden til blodkar og blodårer, noe som forenkler diagnosen.

REG-undersøkelsen er svært informativ

REG-undersøkelsen er nesten like god som moderne diagnostiske metoder (bortsett fra at de viser et mer komplett og detaljert bilde), og kostnadene ved prosedyren er mye billigere. Dette gjør det tilgjengelig for flertallet av befolkningen.

Hvor kan jeg lage et rheoencefalogram og hvor mye er prosedyren

Du kan gå gjennom undersøkelsen av hodet både i den statlige spesialiserte klinikken og i en privat medisinsk institusjon. I det første tilfellet vil prisene på prosedyren være litt billigere.

Kostnaden for REG er i stor grad avhengig av eierskapet til diagnosesentralen, samt medisinene som brukes under prosedyren. Prisen på et vanlig rheoencephalogram starter fra 690 r. Kostnaden øker dersom studien gjennomføres med funksjonelle tester (i gjennomsnitt 1750 rubler for hele komplekset av manipulasjoner).

Indikasjon for undersøkelsen

På grunn av at REG er en sikker prosedyre, kan den foreskrives til pasienter i alle aldre, både for profylakse og for mistenkte patologiske avvik i hjernen eller kardiovaskulærsystemet.

Slike diagnostikk er tilordnet personer under følgende forhold:

 • hyppige migrene;
 • blokkering av cerebral fartøy
 • urimelig nedgang i hørsel, syn, tap av koordinering, redusert mental kapasitet til arbeid;
 • hode eller nakke skade;
 • mistanke om vegetativ-vaskulær dystoni;
 • arvelig disposisjon til problemer med blodkar.

REG-undersøkelsen er foreskrevet for cerebral vaskulær okklusjon

Å studere tilstanden til arteriene og venene anbefales til personer med økt meteorologisk avhengighet og de som har hatt noen villakriser.

Ganske ofte brukes REG som en hjelpediagnose for:

 • analyse og kontroll av cerebral blodstrøm etter blåmerker, skader eller kirurgiske inngrep;
 • evaluering av operasjonen av cerebral fartøy, samt graden av deres skade på grunn av craniocerebral traumer eller utvikling av sykdommen;
 • studerer tilstanden av hjerneaktivitet etter et hjerteinfarkt, hjerneslag, iskemi;
 • vurdering av vertebrogen innflytelse (innsnevring av karene i livmorhalsområdet, som fôrer de bakre delene av hjernen på grunn av skader eller osteokondrose) på den totale blodstrømmen i hjernen.
En enkel og sikker teknikk bidrar til å bestemme pre-stroke-tilstanden, som i det siste unngår alvorlige konsekvenser.

Slik forbereder du deg på rheoencefalografi

Prosedyren for å undersøke hodet krever ingen spesiell forberedelse.

Det er nok å oppfylle flere grunnleggende anbefalinger:

 • en dag før prosedyren, ikke ta medisiner som kan påvirke blodsirkulasjonen;
 • 3-4 timer før studien, slutte å røyke
 • Straks før eksamen (for 15-20) slapper av, hviler, vær ikke nervøs og ikke bekymre deg.

Andre spesielle manipulasjoner innebærer ikke denne metoden, som igjen bekrefter sin enkelhet og bekvemmelighet.

Noen timer før undersøkelsen trenger du ikke å røyke

Metodikk for å gjennomføre REG

Prosessen med å undersøke hodet tar 12-30 minutter og utføres av et spesielt apparat - en rheografi som kan være 2-6-kanals (forskningsinnholdet avhenger av antall kanaler).

Prosedyren kan utføres i flere stillinger:

 • horisontalt på sofaen med forsiden opp;
 • sitter på en stol
 • med funksjonelle tester (tar nitroglyserin, endrer kroppens stilling, beveger hodet, dype åndedrag eller holder pusten, lett fysisk anstrengelse).

Essensen av metoden består i å sende elektriske signaler til hjernen som leser tilstanden til blodårene når de er fylt med blod.

REG-prosedyren består av flere faser:

 1. På pasientens hode er spesielle sensorer festet, forsmurt med en gelignende væske eller kontaktpasta. Elektroder er festet med et gummibånd som gjentar omkretsen av hodet og ligger i midten av pannen, over ørene og rundt det occipitale området.
 2. Spesialisten slår på enheten og begynner å sende elektriske impulser til hjernen. Data sendes ut til en skjerm eller et papirmedium.
 3. Om nødvendig kan funksjonelle (øvelser) og farmakologiske (innføring av legemidler som utvider blodkarene) utføres, hvorpå REG registreres igjen.

Informasjon om tilstanden til fartøyene er oppnådd av spesielle sensorer

I alle bassenger av fartøy er forskjellig motstand avhengig av plasseringen av elektrodene på det bestemte området av studien av hodet:

 • ekstern halspulsårer - platene er festet over buene på øyenbrynene og foran øret;
 • den indre halspulsåren - nesesonen og området bak øret;
 • bassenger av vertebrale arterier - elektroder er installert bak ørene og på baksiden av hodet.

Med hensyn til den ytterligere manipulering av funksjonelle tester blir som nødvendig i det tilfelle hvor det er mistanke om uregelmessigheter i cerebral blodstrømning i den cervikale osteokondros (vises på LCD-venøse bølge), eller ortostatisk hypotensjon (reduksjon amplitude REG).

Farmakologiske prosedyrer brukes i tilfeller der det er nødvendig å avklare virkningen av hjertearbeid på hjernekarbeidernes funksjon. Denne tilnærmingen innebærer innføring i pasient vasodilaterende medikamenter (nitroglyserin, papaverine, Aminophylline), hvorpå Regler Pay gjentas forskning rheografi.

Resistensen av arterier og vener i løpet av studien overføres i form av en grafisk tegning, som leveres til en papirbærer. Hvordan dechifiserer dataene til rheografen riktig, kun ekspert på dette feltet vet.

Dekoding av resultatene fra REG

Basert på resultatene av rheoencefalografi, bestemmer spesialisten hvilken type oppførsel fartøyene har i REG-bølgen og legger en foreløpig diagnose.

REG av hodekarene: når skal du undersøke og hvordan du kan dechifrere det?

Det faktum at sentralnervesystemet regulerer alle prosessene i kroppen, alle vet, samt at alle cellene dessuten trenger pust og næringsstoffer som kommer gjennom blodkarene. Livskvaliteten er avhengig av kvaliteten på blodtilførselen, og tar hensyn til funksjonene og oppgavene som er tildelt hodet. Stien av blod som bærer "mat" bør være glatt og bare møte "grønt lys". Og hvis i en del av barrieren i form av en innsnevring av fartøyet, blokkering eller en skarp pause i "veien", må forklaringen av årsaken være umiddelbar og pålitelig. I dette tilfellet REG hjerneskip vil være det første trinnet i studien av problemet.

Fartøy som fører til "senter"

Når blodårene i kroppen vår glatt og elastisk, når hjertet er jevnt og presist gir blodsirkulasjonen, noe som gir næring til vev og tar bort avfallsstoffer - vi er rolige og ikke engang merke til disse prosessene. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge". De kan ikke tilpasse seg temperaturfluktuasjoner og endringer i atmosfæretrykk, de mister evnen til lett å flytte fra en klimasone til en annen. Fartøy miste sin "kompetanse" rask respons på ytre stimuli, så noen spenning eller stress kan føre til vaskulær ulykker, noe som vil bidra til å forhindre rheoencephalography hjernen fartøy, tatt på en riktig måte. Årsakene som fører til brudd på blodstrømmen er som følger:

 • Sammentrekningen av fartøyets lumen som følge av avsetning av kolesterolplakkene forstyrrer elastisiteten, utvikler en aterosklerotisk prosess. Dette fører ofte til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Økt dannelse av trombi kan føre til rive av sistnevnte, migrasjon gjennom blodbanen og lukning av fartøyets lumen (iskemisk berøring).
 • Kraniocerebrale skader, som tidligere har lidd, og, som om de avsluttes sikkert, kan føre til økning i intrakranielt trykk, som også vil bli manifestert av manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser.

Den cerebrale REG kan oppdage nærvær eller fravær av subdural hematom som følge av traumatisk hjerneskade. Blødningen som dannes i hjernevevvet, vil naturligvis skape et hinder for den normale blodstrømmen.

Hvis ikke kjøre langt fremover og å gjennomføre en studie, når symptomene uttrykt mykt og skaper ubehag fra tid til annen, vil hjernen REG ikke bare fastslå tilstanden av skip, men også bidra til å velge taktikk av varsling av alvorlige konsekvenser, true en persons liv.

Videre viser REG ikke bare kvaliteten på stammen blodkar, men er nødvendig for å vurdere sikkerhet sirkulasjon (når blodstrømmen gjennom store fartøy er hindret, og det blir sendt "utenom").

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Det er forhold som, selv om det ikke er dødelig, men ikke gir et normalt liv. Nå er nevrokirkulatorisk dystoni tilstede hos mange mennesker, derfor betyr det egentlig ikke sykdom fordi "de dør ikke av det". Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Forberedelser for hodepine hjelper som regel ikke om sammensetningen av stoffet ikke inneholder koffein.

Tatt i betraktning en kvinne helt sunn (fordi det ikke er noen tegn på noen sykdom), andre bølger ofte av. Ja, og hun begynner sakte å betrakte seg som en simulant, men forstår imidlertid at undersøkelsen av hodet ikke ville skade. Og i mellomtiden kommer ubærbare hodepine månedlig og er forbundet med menstruasjonssyklusen.

Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Men dette er et gunstig sykdomsforløp, og det er en annen...

Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder. Menn er også noen ganger "heldige" i denne forbindelse. Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger.

Hvordan er analysen av driften av fartøyene i hodet?

Når det er behov for å gjøre REG, begynner pasienter som regel å bekymre seg. Du kan roe deg her med en gang - Metoden er ikke-invasiv, og derfor smertefri. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom.

Inspeksjon av REG-hodet utføres ved hjelp av et 2-6-kanals apparat - en rheografi. Selvfølgelig, jo flere kanaler enheten har, desto større omfang blir forskningen dekket. For å løse store problemer og registrere arbeidet med flere bassenger, brukes polyreiografer.

Så, trinnvis prosedyre ser REG ut slik:

 1. Pasienten er beleilig plassert på en myk sofa
 2. På hodet blir metallplater (elektroder) påført, som på forhånd behandles med en spesiell gel for å forhindre hudirritasjon;
 3. Elektroder er festet med et gummibånd på de stedene hvor det er planlagt å vurdere fartøyets tilstand.
 4. Elektroder pålegges avhengig av hvilken del av hjernen som skal undersøkes av REG:
 5. Hvis legen er interessert i bassenget av den indre halspulsåren, vil elektrodene ligge på nes- og mastoidprosessens bro.
 6. Hvis saken gjelder den eksterne halspulsåren, blir platene styrket foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (løpet av den tidsmessige arterien);
 7. Evaluering av karene i bassenget av vertebrale arterier innebærer påføring av elektroder på mastoid (mastoid) prosessen og oksipitale hoder med samtidig fjerning av elektrokardiogrammet.

Ved undersøkelse av REG-hodet anbefales pasienten å lukke øynene slik at ytre stimuli ikke påvirker sluttresultatet. Dataene som mottas av enheten, er registrert på en papirtape.

Oppnådde resultater fra REG, hvis tolkning krever ytterligere ferdigheter, sendes til en lege som har fått spesialopplæring på dette feltet. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

I noen tilfeller, for å oppnå mer fullstendig informasjon om fartøyens funksjon, blir prøver med preparater som virker på vaskulærvegget (nitroglyserin, koffein, papaverin, euphyllin, etc.) benyttet.

Hva betyr uforståelige ord: tolkningen av REG

Når legen begynner å dechiffrere REG, er han først og fremst interessert i pasientens alder, som nødvendigvis tas i betraktning for å skaffe tilstrekkelig informasjon. Selvfølgelig vil normer for tilstanden tonus og elastisitet for en ung og eldre person være annerledes. Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling.

En kort beskrivelse av oscillasjonens grafiske fremstilling kan presenteres som følger:

 • Den økende linjen til bølgen (anakrotisk) har en tendens til å stige oppover, dens apex er litt avrundet;
 • Den nedadgående (kakrokta) går jevnt ned;
 • Inzisura ligger i midten tredje, etterfulgt av en liten dikrotisk tønn, hvor nedstigningen faller ned og en ny bølge begynner.

For å dechiffrere REG betaler legen oppmerksomhet:

 1. Er bølgene vanlige?
 2. Hva er toppen og hvordan er det avrundet;
 3. Hvordan ser komponentene (stigende og synkende) ut;
 4. Bestemmer plasseringen av skjæringene, den dikrotiske bølgen og tilstedeværelsen av ekstra bølger.

Normer av REG-diagrammer, avhengig av alder

Resultatene av undersøkelsen, som vitner om atherosklerose

Vanlige typer REG

Etter analysen av opptaket av rheoencefalografi, fastsetter legen avviket fra normen og konkluderer med at pasienten ønsker å lese og tolke raskere. Resultatet av studien er bestemmelsen av typen vaskulær oppførsel:

 • Dystonisk type preget av en konstant forandring i vaskulær tone, hvor ofte en hypotonisk med redusert pulsfylling råder, som kan være ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning;
 • Angiodystonic type adskiller seg lite fra dystonsen. Det er også preget av brudd på vaskulær tone på grunn av en defekt i vaskulærveggen, noe som fører til en reduksjon i blodkarets elastisitet og hindrer blodsirkulasjonen i et visst basseng.
 • Hypertonisk type i henhold til REG noe annerledes i denne forbindelse, er det en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en vanskelig venøs utstrømning.

Typer av REG kan ikke klassifiseres som separate sykdommer, fordi de bare følger andre patologier og fungerer som en diagnostisk veiledning for å bestemme den.

Forskjellen mellom REG og andre hjernestudier

Ofte, når du registrerer deg i medisinske sentre for å undersøke REG-hode, forveksler pasienter det med andre studier som inneholder ordene "electro", "graphia", "encephalo" i navnene sine. Dette er forståelig, alle notasjonene ligner folk langt fra denne terminologien, det er noen ganger vanskelig å forstå. Spesielt i dette henseende, får elektroencefalografi (EEG). Korrekt, både studerer hodet, ved å påføre elektroder og innspille på et papirbånd dataprosessen til noe område av hodet. Forskjellene mellom REG og EEG er at den tidligere studerer tilstanden av blodstrømmen, og den andre oppdager aktiviteten til nevroner i en del av hjernen.

Fartøy med EEG har en indirekte effekt, men en langvarig sirkulasjonsforstyrrelse vil bli reflektert i encefalogrammet. Økt konvulsiv beredskap eller annet patologisk fokus på EEG avsløres godt, som tjener til å diagnostisere epilepsi og konvulsiv syndrom assosiert med traumer og neuroinfeksjon.

Hvor, hvor og hvor mye er det?

Utvilsomt, hvor det er bedre å passere REG av hjernen, hvor prisen svinger fra 1000 til 3500 rubler, løser pasienten. Det er imidlertid svært ønskelig å gi fortrinn til velutstyrte spesialiserte sentre. I tillegg vil tilstedeværelsen av flere spesialister i denne profilen bidra til å sortere kollektivt i vanskelige situasjoner.

Prisen på REG, i tillegg til nivået på klinikken og kvalifikasjoner av spesialister, kan avhenge av behovet for å utføre funksjonstester og manglende evne til å utføre prosedyren i institusjonen. Mange klinikker gir denne tjenesten og går hjem for forskning. Så øker kostnaden til 10000-12000 rubler.

Les Mer Om Fartøyene