Oversikt over utryddet aterosklerose av beinene i beina: årsaker, stadier, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er utryddet aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, hva er dens stadier. Hva er konsekvensene av sykdommen, metodene for diagnose og behandling.

Obliterating sykdommer er de hvor lumen av fartøyet smalker ned til en fullstendig blokkering. Den vanligste sykdommen i denne gruppen er aterosklerose.

Ved å utrydde aterosklerose i nedre lemmer, blir kolesterolplakkene avsatt i benens arterier. Hvis du ikke starter behandling i tide, kan patologi føre til funksjonshemming på grunn av vaskulær forstyrrelse.

Hvis det er tegn på atherosklerose, kontakt straks en lokal terapeut som vil henvise deg til en angiolog - en spesialist innen vaskulær behandling.

Fullstendig kur av sykdommen ved hjelp av konservativ terapi er umulig. Men behandlingen vil bidra til å unngå farlige komplikasjoner og forbedre helsen din.

Årsaker til å utrydde aterosklerose

Sykdommen oppstår på grunn av metabolske forstyrrelser.

Faktorer som bidrar til utviklingen av sykdommen:

 • arvelighet,
 • dårlig kosthold,
 • en stillesittende livsstil,
 • røyking og alkoholisme,
 • alder over 40 år.

Hvis noen fra familien din hadde aterosklerose, hold deg til en diett og unngå dårlige vaner, siden du har en særlig høy risiko for å bli syk.

Fire stadier av patologi

Obliterating aterosklerose fortsetter i flere stadier:

 1. Preklinisk aterosklerose. På dette stadiet er symptomene ennå ikke tydelige. Sykdom i første fase kan bare oppdages ved en spesiell undersøkelse av fartøyene. På den indre (indre veggen) av arteriene er det små fettavsetninger i form av striper og flekker.
 2. Litt uttrykt. På veggene på fartøyene finnes hyppigere kolesterolprøver. På dette stadiet begynner de første symptomene å vises. Hvis du starter behandling på dette stadiet, kan du unngå komplikasjoner og forhindre videre utvikling av sykdommen.
 3. Sterkt uttrykt. På intima av arteriene er det betydelige endringer. Lipidavsetninger tar form av plakk, begynner å begrense fartøyets lumen. På dette stadiet er det allerede alle symptomene på sykdommen, som under ingen omstendigheter ikke kan ignoreres. Allerede på dette stadiet av utvikling kan patologi forårsake farlige helsekomplikasjoner av blodsirkulasjon.
 4. Veldig uttalt. På dette stadiet er fartøyets arbeid helt ødelagt. Biter av aterosklerotiske plakk kommer av og sirkulerer inne i arteriene. Aneurysmer (patologiske dilatasjoner) vises også på fartøyene, på grunn av hvilken arterien kan sprekke. I tillegg kan plakkene helt tette opp beholderen. På grunn av alt dette er blodtilførselen til underekstremitetene sterkt svekket.

symptomer

De første tegnene (den andre fasen av sykdommen)

 • Begynn å fryse føttene;
 • bena blir ofte nummen;
 • hevelse av føttene;
 • hvis sykdommen slo et ben, er det alltid kaldere enn sunt;
 • Det er smerte i beina etter en lang spasertur.

Disse manifestasjonene vises i andre trinn. På dette stadiet av aterosklerose kan en person passere 1000-1500 meter uten smerte.

Folk legger ofte ikke vekt på symptomer som frysing, periodisk nummenhet, smerte når man går på lange avstander. Og forgjeves! Etter å ha startet behandlingen i den andre fasen av patologien, kan du forhindre komplikasjoner 100%.

Symptomer som vises i 3 faser

 • Neglene vokser sakte enn før;
 • Håret begynner å falle ut på føttene;
 • smerte kan oppstå spontant både i løpet av dagen og om natten;
 • Smertefulle opplevelser vises etter turgåing i korte avstander (250-900 m).

Alt dette oppstår på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til vevene i beina. Hvis du ikke starter behandling, vil sykdommen snart gå til stadium 4 - den farligste.

Manifestasjoner av 4. trinn

Når en person har et stadium 4 som utrydder aterosklerose i beina, kan han ikke passere og 50 meter uten smerte. For slike pasienter blir en uutholdelig oppgave enda en shoppingtur, og noen ganger bare går inn i gården, idet klatring og nedstigning av trappene blir tortur. Ofte kan pasienter med stadium 4 sykdom bare bevege seg rundt i huset. Og etter hvert som komplikasjoner utvikler seg, slutter de å komme opp i det hele tatt.

På dette stadiet blir behandling av sykdommen som utrydder aterosklerose i nedre ekstremiteter ofte impotent, det kan bare lindre symptomene i kort tid og forhindre ytterligere komplikasjoner som:

 • mørkere hud på bena;
 • magesår;
 • gangrene (denne komplikasjonen krever limambutasjon).

Diagnose av utslettende aterosklerose

For å identifisere sykdommen må pasienten gjennomgå flere diagnostiske prosedyrer.

1. Første inspeksjon

Legen undersøker pasientens symptomer, hans medisinske kort (tidligere sykdommer), måler blodtrykk i hender og føtter, lytter etter pulsering i arteriene i underekstremiteter.

2. Tosidig skanning av beinene på bena

Denne metoden lar deg vurdere tilstanden til arteriene. Med tosidig skanning kan legen se på karetes form, finne ut av blodstrømningshastigheten over dem.

3. Perifer arteriografi

Denne studien av benene i bena ved hjelp av en røntgenmaskin. Før undersøkelsen får pasienten et kontrastmiddel. Hvis pasienten er allergisk mot det, er prosedyren kontraindisert.

Perifer arteriografi kan oppdage aneurysmer, blokkering av blodkar. Vanligvis foreskriver legene en av metodene for å velge mellom: tosidig skanning eller arteriografi. Preference er gitt til den første prosedyren, siden det ikke krever innføring av et kontrastmiddel og tillater en mer detaljert vurdering av sirkulasjonen i bena.

Prosedyre av perifer arteriografi

4. MR angiografi

Dette er en undersøkelse av arteriene ved hjelp av en MR-enhet. MR angiografi i detalj viser tilstanden til fartøyene og gjør det mulig å avsløre selv små patologiske endringer i strukturen i blodårene og i sirkulasjonen. Denne prosedyren er foreskrevet dersom den endelige diagnosen ikke var mulig etter tosidig skanning eller arteriografi (vanligvis behandling er foreskrevet etter en av disse prosedyrene).

behandling

Sykdommen kan helbredes fullstendig bare ved hjelp av vaskulær protese. Men en så radikal metode kreves bare ved 3-4 stadier: 1-2 inntak av legemidler som forhindrer ytterligere deponering av plakk og lindrer ubehagelige symptomer på aterosklerose.

Konservativ behandling (medisiner)

De kan komme sammen i de tidlige stadiene av sykdommen (første og andre). Med hjelp av medisiner kan du redusere symptomene, forbedre pasientens livskvalitet og forhindre videre utvikling av sykdommen. Narkotikabehandling er også nødvendig etter operasjonen. Ta medisiner vil ha en konstant gjennom hele livet.

Kirurgisk behandling

Operasjonen er foreskrevet i trinn 3 og 4, når konservativ terapi allerede er ineffektiv.

Kirurgisk behandling av utrydding av aterosklerose kan bestå av stenting, risting av de berørte arteriene eller erstatning med kunstig protese.

Angioplastikk og stenting av benarterien

Operasjonen kan enten være åpen eller minimalt invasiv. Minimalt invasive inngrep er sikrere, men de blir bare brukt hvis det berørte området av arterien er liten.

Med gangrene eller mange sår, utføres lim-amputasjon. Vanligvis forekommer denne komplikasjonen bare i 4 stadier av aterosklerose. Det er nødvendig å gjøre alt som er mulig for å kurere sykdommen tidligere, enn en så radikal behandling er nødvendig.

Livsstil og kosthold

Hvis du bare tar medisiner, men fortsetter å lede samme livsstil, vil behandlingen ikke ha den ønskede positive effekten.

Først av alt, hvis du har funnet uteluftende aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, må du forlate dårlige vaner.

Først slutte å røyke. Nikotin smalker blodårene, noe som fører til en enda større forverring av blodsirkulasjonen i bena.

Også, ikke la deg drikke for mye. Alkohol bidrar til dannelsen av ødem, som allerede oppstår på grunn av nedsatt hemodynamikk i aterosklerose.

En del av behandlingen er et spesielt kosthold. Overholde reglene for sunn mat: gi opp fett, stekt, røkt, varmt, konditori, fastfood, bakevarer, søte, karbonatiserte drinker. Begrens antall animalske fettstoffer. Bruk smør ikke mer enn 20 g per dag (og dette bør være en kvalitetsolje, ikke margarin eller spredning, som inneholder transfett).

Legg til flere matvarer til kostholdet som senker kolesterolnivået i blodet. Her er deres liste:

 • sitrusfrukter (grapefrukt, sitroner, appelsiner);
 • avokado;
 • granater;
 • Apple;
 • bær (tranebær, jordbær, currants, blåbær, druer).

Folkemidlene

Ikke prøv å erstatte den tradisjonelle metoden for tradisjonell behandling - dette vil føre til videre utvikling av sykdommen. Spesielt gjelder det pasienter med aterosklerose på 3 grader og over - her uten operativ inngrep vil det ikke være mulig å klare på noen måte. Tradisjonell medisin tilbyr imidlertid mange verktøy som kan være et utmerket tillegg til tradisjonell terapi og gjøre behandlingen enda mer vellykket.

Før du bruker noen folkemedisiner, rådfør deg med legen din, da de kan ha kontraindikasjoner.

Folkemidlene for å utrydde aterosklerose av benkar:

Obliterating aterosklerose

Obliterating aterosklerose er en kronisk sykdom som består i en systemisk lesjon av arteriene, forårsaket av innsnevring eller full overlapping av fartøyets lumen.

Oftere, utrydder aterosklerose påvirker karene av stor og mellomkaliber - aorta på stedet for dens bifurkasjon (deling i to grener), overfladisk femoral arterie, tibial, popliteal arterie. Obliterating aterosklerose i nedre ekstremiteter er forårsaket av aterosklerose, som påvirker karoten, koronar og andre arterier, noe som fører til progressive sirkulasjonsforstyrrelser i nedre lemmer. I tilfelle utvikling av utryddende aterosklerose i øvre ekstremiteter, påvirkes subklaven arterien ofte.

Menn står for 90% av alle pasienter med utslettende aterosklerose, oftest er sykdommen registrert hos personer over 40 år. Obliterating aterosklerose er en av de vanligste sykdommene som fører til blokkering av aorta og store arterier. I aldersgruppen over 65 år er denne sykdommen registrert i ca 10% av tilfellene.

Med utviklingen av aterosklerotiske lesjoner oppstå store patologiske forandringer i intima av arteriene (blodkaret indre laget, som er under den elastiske membran og muskel mantel). Den tidligste manifestasjon av sykdommen er fettstrimler (klynger av makrofager, skumceller og fibrøst vev), som kan forekomme i barndommen, men den patologiske prosess er da vanligvis suspendert. Aterosklerotisk plakk begynner å dannes med lipidakkumulering i intima og formering av intimale glatte muskelfibre, fulgt av dannelse av plaque. Fibrøst plakk, som består av de ekstracellulære lipider, deler av nekrotiske celler og fibro-muskellaget stikke frem i blod lumen og begrense den. Videreutvikling av den patologiske prosessen fører til trombose og utblodning av blodkaret. Hyppig lokalisering av aterosklerotiske lesjoner i arterier avgreningsområde hemodynamiske egenskaper forklart i de datadelene (trunk blodstrømmen i arterien avgreningsområde avviker fra en rett bane, noe som bidrar til skade på intima, og aterosklerotisk plakkdannelse).

Årsaker og risikofaktorer

Hovedårsaken til å utrydde aterosklerose er et økt nivå av lipider og / eller lipoproteiner i blodet (hyperkolesterolemi). Sykdommen utvikler seg oftest hos mennesker med høyt nivå av atherogene fraksjoner av lipoproteiner. I tillegg endrer utviklingen av sykdommen tilstanden til vaskulærvegen, genetisk predisponering, samt lidelser i reseptorapparatet.

Risikofaktorene for utviklingen av utryddet aterosklerose inkluderer:

 • overgangsalderen;
 • eldre og senile alder;
 • Nerve overstrain;
 • vektig;
 • skader på underdelene;
 • utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • hypotermi i kroppen;
 • tobakksrøyking;
 • alkoholmisbruk;
 • ubalansert ernæring.

I tillegg oppstår utrydding av aterosklerose ofte mot arteriell hypertensjon, hypothyroidisme, diabetes, reumatisme, tuberkulose.

Menn står for 90% av alle pasienter med utslettende aterosklerose, oftest er sykdommen registrert hos personer over 40 år.

Former av sykdommen

Avhengig av lokaliseringen utmerker seg aterosklerose av aorto-iliac, femoral-popliteal, popliteal-tibia-segmenter, samt flertallskader av arteriene. Avhengig av arten av lesjonen bestemmes okklusjon og stenose.

Avhengig av forekomsten av utrydding av aterosklerose hos femorale og popliteale arterier, utmerker seg følgende sykdomsformer:

 • segmentell (begrenset) okklusjon (type I);
 • utbredt nederlag av den overfladiske femorale arterien (type II);
 • Utbredt nederlag av overfladiske femorale og popliteale arterier, poppel arterie trifurcation sonen er passable (type III);
 • fullstendig utrydding av overfladiske femorale og popliteale arterier, den dype femorale arterien er farbar (type IV);
 • okklusal-stenotisk lesjon av både femoropoplitealt segment og dyp femoral arterie (V-type).

Utbredelsen av utryddet aterosklerose i popliteal-tibia-segmentet er preget av følgende former for sykdommen:

 • utrydding av den distale delen av poplitealarterien (type I);
 • utslettelse av de crurale arteriene, mens poplitealarterien i distale delen og tibialarteriene er passable (type II);
 • utrydding av popliteal og tibial arterier, passable er separate segmenter av arterier av fot og underben (type III).

Stages av sykdommen

Avhengig av indikatoren for smertefri gangavstand (avstanden som en person går uten smerte), skilles fire stadier av utryddet aterosklerose i underekstremiteter:

 • Jeg stadium - smertefulle opplevelser i nedre lemmer ser ut med betydelig fysisk anstrengelse, avstanden til smertefri gange i vanlig trinn overstiger 1 km;
 • II stadium - avstanden til smertefri gange med vanlig trinn er fra 250 m til 1 km;
 • IIb stadium - avstanden til smertefri gange med vanlig trinn er 50-250 m;
 • III stadium - smertefulle opplevelser i underbenet kan oppstå i ro, inkludert om natten, avstanden til smertefri gange ikke overstiger 50 m;
 • IV stadium - smertefulle opplevelser er av permanent karakter, på fingers hud og hælområdet er det områder av nekrose, muligens utvikling av gangrene.

symptomer

Obliterating aterosklerose kan ha asymptomatisk flyt over en lang periode. I en rekke tilfeller debuterer sykdommen med akutt trombose eller emboli. Okslusjon-stenotiske lesjoner av arteriene, som regel, utvikles gradvis.

Hvis det påvirker arteriene i underekstremitetene første symptomene på sykdommen er nummenhet og kulde i føttene, underekstremitetene øker følsomheten for kulde, sviing og brenning av huden. Det berørte lemmet er kaldere enn sunt. Med utviklingen av den patologiske prosessen begynner pasientene å bli forstyrret av smerten i kalvemuskulaturen som skyldes langvarig turgåing. Etter en kort hvile setter smerten seg. I tillegg inkluderer de tidlige tegnene på å utrydde aterosklerose intermitterende claudikasjon. Med sykdomsforløpet reduseres avstanden til smertefri gange, den intermitterende claudikasjonen forverres når man klatrer trappene. I fremtiden kan smerte forstyrre pasienten hele tiden, forstyrre nattesøvn.

Vevsischemi hos pasienter med aterosklerose obliterans i de lavere ekstremiteter manifesterer en endring i hudfarge - kan merkes blekhet, da huden i de lavere ekstremiteter blir purpur-farge cyanotic ved begynnelsen av sykdommen. I tillegg har pasienter atrofi av subkutant fett, hårtap på hofter og underben, hyperkeratose, unormal fortykning og lameness av negleplatene. Med utviklingen av den patologiske prosessen, opptrer ikke-helbredende trofasår i den nedre delen av tibia eller i foten. I dette tilfellet kan en hvilken som helst mikrotrauma av den skadede nedre lemmen føre til utvikling av nekrose av hud og gangren.

Omtrent halvparten av de mannlige pasientene som utrydder aterosklerose ved okklusjon av aorto-iliac-segmentet utvikler impotens.

diagnostikk

For diagnostisering av arteriosklerose obliterans samler vanligvis klager og medisinsk historie, undersøkelse av kirurg med definisjonen av pulsering av arterier, blodtrykksmåling og bestemmelse av ankel-arm indeks. Ved utrydding av aterosklerose er pulsering under okklusjonssonen svekket eller fraværende helt. Under de stenotiske arteriene bestemmes systolisk murmur.

Hovedårsaken til å utrydde aterosklerose er et økt nivå av lipider og / eller lipoproteiner i blodet (hyperkolesterolemi).

For å bestemme patenter av arteriene og okklusjonsnivået utføres ultralyddopplerografi, noe som også gjør det mulig å estimere graden av blodtilførsel i de distale delene av lemmen. Ved hjelp av perifer arteriografi er det mulig å bestemme omfanget og omfanget av lesjonen, tilstanden til den distale arterielle sengen. For å klargjøre diagnosen kan multislice-beregnet tomografi av arterier og magnetisk resonansangiografi brukes.

Differensialdiagnose er utført med hoftenervene nevritt, forkalkning av det midtre skallet aorta og store arteriene (sklerose Monckeberg), endarteritis obliterans, thromboangiitis obliterans.

Behandling av utrydding av aterosklerose

Valget av behandlingsregime for utrydding av aterosklerose avhenger av forekomsten av den patologiske prosessen, sykdomsstadiet og egenskapene i kurset.

I begynnelsen av sykdommen er det tilstrekkelig å eliminere risikofaktorer (vektkorreksjon, diettoverholdelse, blodtrykkskontroll, avvisning av dårlige vaner, etc.). Med den videre progresjonen av den patologiske prosessen fra eliminering av uønskede faktorer, avhenger behandlingen av behandlingen i stor grad.

Medisinering for å utrydde aterosklerose inkluderer stoffer som reduserer aggregering av røde blodlegemer, antitrombotiske legemidler, antispasmodik og vitaminkomplekser. Analgetika, paravertebrale og paranephaliske blokkeringer brukes til å lindre smerte. I noen tilfeller kan det være nødvendig å administrere antikoagulanter (subkutant eller intravenøst) og trombolytiske stoffer (intravenøst).

Om nødvendig blir behandling supplert ved å gjennomføre hyperbarisk oksygenering, elektroforese, ultrahøy-frekvens terapi, magnetisk terapi, så vel som furu, hydrogen, radon bad, lokal og systemisk intravenøs ozonbehandling og laserbestråling av blod (Illb).

Kirurgisk behandling av utrydding av aterosklerose utføres ved åpne eller endovaskulære metoder. For hensikten med revaskularisering i utslette aterosklerose gjelder utvidelse og stenting av de berørte fartøyene, bypasskirurgi, endarterektomi, trombembolektomiya protese påvirket blodåre profundoplasty.

Med umuligheten av radikal kirurgisk behandling for å forbedre sikkerhetssirkulasjonen i lemmer, lumbal og / eller periarterial sympathectomy, revascularizing osteotrepanation, kan utføres.

På IV-scenen, så vel som med utviklingen av komplikasjoner, kan det være nødvendig med amputasjon av det berørte lemmet til et optimalt nivå.

Av stor betydning i behandling og rehabilitering er terapeutisk trening (trening, trening, svømmebasseng, treningssykkel). I dette tilfellet anbefales pasienter en gradvis tilstrekkelig økning i fysisk anstrengelse. Sanatorium-og-spa-behandling er vist.

Mulige komplikasjoner og konsekvenser

Progresjonen av den patologiske prosess i obliterating aterosklerose i de lavere ekstremiteter og mangel på riktig behandling kan føre til utvikling av trofiske forstyrrelser, nekrose, og koldbrann av armen eller benet til behovet for amputasjon.

Obliterating aterosklerose er en av de vanligste sykdommene som fører til blokkering av aorta og store arterier.

outlook

Obliterating aterosklerose tar det tredje stedet i den generelle strukturen av dødelighet fra hjerte-og karsykdommer. Likevel, med en rettidig diagnose i de tidlige stadier av den patologiske prosessen og tilstrekkelig behandling, er prognosen generelt gunstig.

Hos pasienter med samtidig diabetes, så vel som andre former for aterosklerose (koronar, cerebral), forverres prognosen.

forebygging

For å forhindre utviklingen av utryddet aterosklerose anbefales det en rekke tiltak:

 • tilstrekkelig fysisk aktivitet
 • unngåelse av overdreven fysisk anstrengelse;
 • iført komfortable sko;
 • unngåelse av hypotermi
 • korreksjon av overflødig vekt;
 • balansert ernæring;
 • avvisning av dårlige vaner.

Utdanning: 2004-2007 "The First Kiev Medical College" spesialitet "Laboratory Diagnostics".

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

En person som tar antidepressiva, vil i de fleste tilfeller igjen lide av depresjon. Hvis en person har håndtert depresjon selv, har han all sjanse til å glemme denne tilstanden for alltid.

I tarmene våre blir millioner av bakterier født, lever og dør. De kan bare sees med en sterk økning, men hvis de kom sammen, ville de passe inn i en vanlig kaffekopp.

Selv om hjertet av en person ikke slår, kan han fortsatt leve lenge, noe som ble demonstrert av den norske fiskeren Jan Revsdal. Hans "motor" stoppet i 4 timer etter at fiskeren mistet og sovnet i snøen.

Mages mage passer godt med fremmedlegemer og uten medisinsk inngrep. Det er kjent at magsaft kan løse selv mynter.

Hvis du bare ler to ganger om dagen - kan du senke blodtrykket og redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag.

Ifølge mange forskere er vitaminkomplekser praktisk talt ubrukelige for mennesker.

Med regelmessig besøk til solariumet øker sjansen for å utvikle hudkreft med 60%.

Våre nyrer er i stand til å fjerne tre liter blod på ett minutt.

Menneskelig blod "løper" gjennom fartøyene under enormt trykk, og hvis deres integritet blir krenket, kan de skyte på avstand på opptil 10 meter.

Hostmedisin "Terpinkod" er en av lederne i salget, ikke i det hele tatt på grunn av dets medisinske egenskaper.

I løpet av livet produserer den gjennomsnittlige personen to eller flere store spyttpulver.

I et forsøk på å få pasienten ut, går legene ofte for langt. Så for eksempel en bestemt Charles Jensen i perioden fra 1954 til 1994 gg. overlevde mer enn 900 operasjoner for å fjerne neoplasmer.

En utdannet person er mindre utsatt for hjernesykdommer. Intellektuell aktivitet bidrar til dannelsen av ytterligere vev som kompenserer for de syke.

Vekten av den menneskelige hjernen er ca 2% av den totale kroppsvekten, men den forbruker omtrent 20% av oksygen som kommer inn i blodet. Dette faktum gjør menneskers hjerne ekstremt utsatt for skade forårsaket av mangel på oksygen.

De fleste kvinner kan få mer glede av å tenke på sin vakre kropp i speilet enn fra kjønn. Så kvinner, strever etter harmoni.

Salvisar er et russisk over-the-counter-stoff mot ulike sykdommer i muskuloskeletalsystemet. Det vises til alle som aktivt trener og tiden fra.

Behandling av utrydding av aterosklerose i nedre ekstremiteter

Arteriosklerose obliterans i de lavere ekstremiteter - er en patologi som oppstår på grunn av tilstopping, aterosklerotisk plakk (inneholdende kolesterol), fett trombus eller embolus femoralis, popliteale arterier, fartøyer tibia. Vev opplever oksygenmangel. Død av muskler, epitel er ledsaget av dannelse av trofasår, nekrotisk foci.

Dette mønsteret er dannet med akutt okklusjon av arteriene i nedre ekstremiteter. Ifølge de klassiske medisinske kanonene er aterosklerose akkumuleringen i kargenvegget av patogene fettstoffer med en reduksjon i intravaskulær lumen. Om fett trombi og emboli i patologi, skriver noen utenlandske forfattere. Studier har vist at pasienter med denne nosologien kan spores ikke bare aterosklerotisk plakk i arterieveggen, men også frie fragmenter inne i fartøyets lumen.

Obliterating aterosklerose i ekstremiteter: symptomer og behandling

Med mindre utelatelse av beinene i beina, er det tegn på hypoksi - nummenhet i lemmer, tap av følsomhet, ømhet i musklene når man går.

Obliterating aterosklerose i nedre ekstremiteter: risikofaktorer, symptomer

Obliterating aterosklerose i nedre lemmer er ledsaget av kroniske lidelser, som ofte rammer mennesker over 40 år.

Kontinuerlig forebygging forhindrer utvikling av nekrotiske sår, men mange pasienter har risikofaktorer:

 • fedme;
 • Økt konsentrasjon av fett;
 • Brudd på blodtilførsel av underekstremiteter på grunn av åreknuter.

Aterosklerotiske plakkene påvirker beina oftere enn armene. Årsaken til tilstanden er ikke klar, men man kan påta seg en genetisk svakhet i femorale og popliteale arterier, en økt belastning på disse fartøyene under gang.

Obliterating arteriosklerose av underarmsarterier

Iskemiske endringer i femorale arterien forekommer ikke bare i aterosklerotiske plaques. Bekkenens bevegelsesorganer, reproduksjonssystemet, åreknuter er ledsaget av en underernæring, oksygenering av fartøyets vegg. For å forhindre atherosklerose av fartøyene er det nødvendig med rettidig behandling av reproduktive sykdommer.

Den høye frekvensen av plakkene i lårarterien er på grunn av tilstedeværelsen av en bifurkasjon i aorta nær dette fartøyet - stedet for separasjon i 2 stammer. På dette området er det en vridning av blod under bevegelse, noe som øker sannsynligheten for traumer til veggen. I begynnelsen oppstår fettakkumulering i aorta, og faller deretter lavere.

Intermitterende claudikasjon i aterosklerose i lårarterien

Det vanligste tegn på lemmer iskemi er intermittent claudication. Patologi fører til utseende av smertsyndrom, følelsesløp i lemmer. Kompresjon av muskelfibre fører til gradvis forsvunnelse av smerte.

Ved en patologi hos personen er det patologiske tegn. Tilstanden er preget av ubehag, ømhet.

Med intermittent claudication, oppstår patologiske symptomer i ett lem. Gradvis får nosologien symmetri, som er ledsaget av manifestasjoner av bilateralt intermittent claudication. Når du går, er det muskelsmerter i kalvemuskelen først på den ene siden, og deretter på to.

Graden av alvorlighetsgrad av en tilstand bestemmes av avstanden som en person passerer før starten av smertsyndrom. I alvorlige tilfeller oppstår smerte ikke senere enn når du reiser gjennom terrenget ikke mer enn 10 meter.

Avhengig av lokalisering av sårhet er intermittent claudication delt inn i 3 kategorier:

Med en høy kategori er smertesyndromet lokalisert direkte i de gluteale musklene. Ofte kombineres nosologi med Lerish syndrom (med plakk i aorta-bifurkasjonsområdet).

Lav lameness er preget av smerte syndrom av kalver. Oppstår i en aterosklerotisk lesjon i projeksjonen av den nedre tredjedel av låret, kneleddet.

Det er enkelt å diagnostisere intermittent claudication. Også for pasienten klager over smerte i leggen under gange, palpering spores fravær av en puls i plasseringen av angjeldende kar og iliaca-lårarterie, karene i benet.

Det alvorlige kurset er ledsaget av et brudd på trofismen i musklene, noe som manifesteres av en reduksjon i volumet, cyanose i huden, cyanose av tærne.

Det berørte lemmet er kaldt til berøring.

Iskemiske skader på nedre ekstremiteter er ledsaget av skade på nerverstammerne, hevelse i underbenet og foten. Ved en patologi hos pasienter er det en tvunget pose - hold et ben eller en fot i supernuten tilstand.

Klassifisering av utslettende aterosklerose:

 1. Smertefulle opplevelser når du flytter mer enn 1 kilometer. Det er bare smerte med intens fysisk aktivitet. Lang avstand anbefales ikke på grunn av alvorlig ben-iskemi;
 2. Fase 1 er preget av utseendet av intermittent claudication når man beveger seg med en lengde på 250 meter til 1 kilometer. I moderne byer er slike forhold sjelden opprettet, slik at en person ikke føler seg ubehag. Innbyggere i landlige områder er mer sannsynlig å lide av aterosklerose;
 3. Fase 2 er preget av smertesyndrom når man går over 50 meter. Tilstanden fører til at personen blir tvunget til å ligge eller sitte når han går;
 4. Trinn 3 - kritisk iskemi, utvikler med en uttalt innsnevring av benaens arterier. For patologi er smerte typisk når man reiser for korte avstander. Tilstanden er preget av funksjonshemning og funksjonshemning. Søvnforstyrrelser skyldes smertefulle opplevelser om natten;
 5. Det fjerde stadiet av trofiske forstyrrelser manifesteres ved dannelsen av nekrotisk foci, uttalt brudd på blodtilførselen med etterfølgende utvikling av gangrene i nedre ekstremiteter.

Med utviklingen av okklusiv-stenotiske lidelser, uttalt utrydding av aorto-iliac-segmentet, lesjoner av popliteal-tibialområdet. Morfologi i patologi observerer den såkalte "multi-storey arterie skade". Esterified kolesterol plaques er visualisert gjennom hele studieområdet.

I utbredelse er utslettende aterosklerose delt inn i stadier:

 • Segmentutslettelse - fra mikrocirkulasjonsområdet faller bare ett lemfragment ut;
 • En vanlig okklusjon (klasse 2) er en blokk av femoral overflate arterien;
 • Blokkering av popliteale og femorale arterier med brudd på patenteringen av bifurkasjonsområdet;
 • Fullstendig blokkering av mikrosirkulasjon i popliteale og femorale arterier - klasse 4. Ved en patologi blir blodtilførsel på systemet av dype femorale arterier lagret;
 • Nederlag av den dype femur arterien med skade på femoropopliteal regionen. For femte graden er preget av uttalt hypoksi av nedre lemmer og nekrose, trophic ulcers gangrene. Den svake tilstanden til en liggende pasient er vanskelig å korrigere, så behandlingen er bare symptomatisk.

Typer okklusjons-stenotiske lesjoner i aterosklerose er representert ved tre typer:

 1. Nederlaget for den distale delen av tibia og popliteal arterier, der blodtilførselen av underbenet er bevart;
 2. Okklusjon av underbenet. Beholdes gjennom tibia og popliteal arterier;
 3. Til okklusjonen av alle fartøyene i lår og underben med bevaring av patency langs separate grener av arteriene.

Symptomer på å utrydde aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Symptomer på utelatelse av nedre lemmer er mangesidig. Med alle manifestasjoner i utgangspunktet, intermitterende claudication, som er en markør av patologi.

Alle symptomene på atherosklerotisk skade på beinene i beina er fordelt på første og senere.

Innledende tegn på fettavsetninger i lemmer av lemmer:

 • Overfølsomhet overfor kulde. Klager om creeping craw, chilliness, brennende, kløe, smerte i kalvregionen;
 • Lerish syndrom er ledsaget av ømhet av gluteus muskler, bakområdet når plakk er lokalisert i aorto-iliac segmentet;
 • Atrofi av subkutan fettvev, muskelfibre;
 • Abaissement i hodebunnen og låret;
 • Neglens hyperkeratose;
 • Laminering av plater;
 • Non-healing trophic ulcers;
 • Dannelsen av calluses i foci av hudskader.

Obliterating aterosklerose er preget av alvorlig obturation med en endring i trofiske ben opp til gangrene.

Hos 45% av pasientene oppstår smerte på grunn av tilbakevendende anfall etter at aktiv behandling er sluttet med overgangen til forebyggende prosedyrer. Personer med hyppige tilbakemeldinger anbefales periodisk pasientbehandling.

Behandling av utryddet aterosklerose: grunnleggende prinsipper

Konservativ behandling av utjevning av aterosklerose i bena er rettet mot å eliminere symptomer, gjenopprette skader på vaskemuren, korrigere fettmetabolismen. Med hjelp av medisinering prosedyrer, er det umulig å oppnå en fullstendig kur.

Generelle prinsipper for konservativ behandling for utjevning av benens arterier:

 1. Eliminering av påvirkning av provokerende faktorer - høy glukose, atherogene fettstoffer;
 2. Gradvis reduksjon av arteriell hypertensjon hos pasienter med intermitterende claudikasjon. Med en skarp bortskaffelse av høyt blodtrykk kan symptomene på intermitterende claudikasjon øke;
 3. Den fysiske belastningen hos pasienter skal gradvis øke. For å styrke smertens terskel er det nødvendig med en konstant økning i sti lengde, men i et lavt tempo;
 4. Forbedring av mikrosirkulasjon av arterier og kapillærer med pentoksifyllin.

For å behandle høyt blodtrykk, bør pasienter med aterosklerose ikke bruke beta-blokkere, noe som betydelig øker perifer blodtilførsel. Legemidler forverrer tilstanden til vaskemuren, provoserer spasmer i arteriene.

Aterosklerose, en person bør gå i minst 30 minutter daglig. Ved bevegelse opprettes en aktiv oksygenering av musklene, noe som fører til veksten av kapillærene.

Hvis det oppstår ubehagelige opplevelser, vær sikker på å stoppe. Hvile og fortsett å gå.

Kirurgisk behandling av utrydding av aterosklerose i nedre ekstremiteter

Kirurgiske prosedyrer for aterosklerose i nedre ekstremiteter er rettet mot revaskularisering av de berørte delene av ekstremitetene.

Modern kirurgi med aterosklerose tilbyr en rekke lovende metoder:

 • Ballong angioplastikk;
 • endarterectomy;
 • Laser angioplastikk;
 • Hip og pop kirurgi bypass;
 • Dannelsen av aorto-femoral collaterals.

Hovedindikasjonen for revaskularisering er et smertsyndrom med normal fysisk aktivitet, som hindrer det naturlige livet til en person.

Endovaskulære metoder brukes for individuelle aterosklerotiske plakk i kar. Shunting er foreskrevet for lesjoner av arterier i stor grad. Rationaliteten av prosedyren er åpenbar i diabetes mellitus når pasienten har trofasår, omfattende erosive lesjoner på grunn av iskemi av vevet i bena.

Det ekstreme tilfellet med kirurgisk behandling av lemklerositet i lemmer er lumbal sympathectomy. Prosedyren utføres i tillegg til å øke healingstallet av ulcerative defekter, når skudd eller andre kirurgiske prosedyrer ikke er vist. Det er mulig å fjerne sympatiske nerver, innervating fartøy av nedre ekstremiteter, i kombinasjon med endarterektomi eller bypass.

Symptomer på å utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter med progresjon fører til alvorlige komplikasjoner, funksjonshemming. Når du forebygger sykdom, kan du unngå farlige konsekvenser.

Dette mønsteret er dannet med akutt okklusjon av arteriene i nedre ekstremiteter. Ifølge de klassiske medisinske kanonene er aterosklerose akkumuleringen i kargenvegget av patogene fettstoffer med en reduksjon i intravaskulær lumen. Om fett trombi og emboli i patologi, skriver noen utenlandske forfattere. Studier har vist at pasienter med denne nosologien kan spores ikke bare aterosklerotisk plakk i arterieveggen, men også frie fragmenter inne i fartøyets lumen.

Obliterating aterosklerose i ekstremiteter: symptomer og behandling

Med mindre utelatelse av beinene i beina, er det tegn på hypoksi - nummenhet i lemmer, tap av følsomhet, ømhet i musklene når man går.

Obliterating aterosklerose i nedre ekstremiteter: risikofaktorer, symptomer

Obliterating aterosklerose i nedre lemmer er ledsaget av kroniske lidelser, som ofte rammer mennesker over 40 år.

Kontinuerlig forebygging forhindrer utvikling av nekrotiske sår, men mange pasienter har risikofaktorer:

 • fedme;
 • Økt konsentrasjon av fett;
 • Brudd på blodtilførsel av underekstremiteter på grunn av åreknuter.

Aterosklerotiske plakkene påvirker beina oftere enn armene. Årsaken til tilstanden er ikke klar, men man kan påta seg en genetisk svakhet i femorale og popliteale arterier, en økt belastning på disse fartøyene under gang.

Obliterating arteriosklerose av underarmsarterier

Iskemiske endringer i femorale arterien forekommer ikke bare i aterosklerotiske plaques. Bekkenens bevegelsesorganer, reproduksjonssystemet, åreknuter er ledsaget av en underernæring, oksygenering av fartøyets vegg. For å forhindre atherosklerose av fartøyene er det nødvendig med rettidig behandling av reproduktive sykdommer.

Den høye frekvensen av plakkene i lårarterien er på grunn av tilstedeværelsen av en bifurkasjon i aorta nær dette fartøyet - stedet for separasjon i 2 stammer. På dette området er det en vridning av blod under bevegelse, noe som øker sannsynligheten for traumer til veggen. I begynnelsen oppstår fettakkumulering i aorta, og faller deretter lavere.

Intermitterende claudikasjon i aterosklerose i lårarterien

Det vanligste tegn på lemmer iskemi er intermittent claudication. Patologi fører til utseende av smertsyndrom, følelsesløp i lemmer. Kompresjon av muskelfibre fører til gradvis forsvunnelse av smerte.

Ved en patologi hos personen er det patologiske tegn. Tilstanden er preget av ubehag, ømhet.

Med intermittent claudication, oppstår patologiske symptomer i ett lem. Gradvis får nosologien symmetri, som er ledsaget av manifestasjoner av bilateralt intermittent claudication. Når du går, er det muskelsmerter i kalvemuskelen først på den ene siden, og deretter på to.

Graden av alvorlighetsgrad av en tilstand bestemmes av avstanden som en person passerer før starten av smertsyndrom. I alvorlige tilfeller oppstår smerte ikke senere enn når du reiser gjennom terrenget ikke mer enn 10 meter.

Avhengig av lokalisering av sårhet er intermittent claudication delt inn i 3 kategorier:

Med en høy kategori er smertesyndromet lokalisert direkte i de gluteale musklene. Ofte kombineres nosologi med Lerish syndrom (med plakk i aorta-bifurkasjonsområdet).

Lav lameness er preget av smerte syndrom av kalver. Oppstår i en aterosklerotisk lesjon i projeksjonen av den nedre tredjedel av låret, kneleddet.

Det er enkelt å diagnostisere intermittent claudication. Også for pasienten klager over smerte i leggen under gange, palpering spores fravær av en puls i plasseringen av angjeldende kar og iliaca-lårarterie, karene i benet.

Det alvorlige kurset er ledsaget av et brudd på trofismen i musklene, noe som manifesteres av en reduksjon i volumet, cyanose i huden, cyanose av tærne.

Det berørte lemmet er kaldt til berøring.

Iskemiske skader på nedre ekstremiteter er ledsaget av skade på nerverstammerne, hevelse i underbenet og foten. Ved en patologi hos pasienter er det en tvunget pose - hold et ben eller en fot i supernuten tilstand.

Klassifisering av utslettende aterosklerose:

 1. Smertefulle opplevelser når du flytter mer enn 1 kilometer. Det er bare smerte med intens fysisk aktivitet. Lang avstand anbefales ikke på grunn av alvorlig ben-iskemi;
 2. Fase 1 er preget av utseendet av intermittent claudication når man beveger seg med en lengde på 250 meter til 1 kilometer. I moderne byer er slike forhold sjelden opprettet, slik at en person ikke føler seg ubehag. Innbyggere i landlige områder er mer sannsynlig å lide av aterosklerose;
 3. Fase 2 er preget av smertesyndrom når man går over 50 meter. Tilstanden fører til at personen blir tvunget til å ligge eller sitte når han går;
 4. Trinn 3 - kritisk iskemi, utvikler med en uttalt innsnevring av benaens arterier. For patologi er smerte typisk når man reiser for korte avstander. Tilstanden er preget av funksjonshemning og funksjonshemning. Søvnforstyrrelser skyldes smertefulle opplevelser om natten;
 5. Det fjerde stadiet av trofiske forstyrrelser manifesteres ved dannelsen av nekrotisk foci, uttalt brudd på blodtilførselen med etterfølgende utvikling av gangrene i nedre ekstremiteter.

Med utviklingen av okklusiv-stenotiske lidelser, uttalt utrydding av aorto-iliac-segmentet, lesjoner av popliteal-tibialområdet. Morfologi i patologi observerer den såkalte "multi-storey arterie skade". Esterified kolesterol plaques er visualisert gjennom hele studieområdet.

I utbredelse er utslettende aterosklerose delt inn i stadier:

 • Segmentutslettelse - fra mikrocirkulasjonsområdet faller bare ett lemfragment ut;
 • En vanlig okklusjon (klasse 2) er en blokk av femoral overflate arterien;
 • Blokkering av popliteale og femorale arterier med brudd på patenteringen av bifurkasjonsområdet;
 • Fullstendig blokkering av mikrosirkulasjon i popliteale og femorale arterier - klasse 4. Ved en patologi blir blodtilførsel på systemet av dype femorale arterier lagret;
 • Nederlag av den dype femur arterien med skade på femoropopliteal regionen. For femte graden er preget av uttalt hypoksi av nedre lemmer og nekrose, trophic ulcers gangrene. Den svake tilstanden til en liggende pasient er vanskelig å korrigere, så behandlingen er bare symptomatisk.

Typer okklusjons-stenotiske lesjoner i aterosklerose er representert ved tre typer:

 1. Nederlaget for den distale delen av tibia og popliteal arterier, der blodtilførselen av underbenet er bevart;
 2. Okklusjon av underbenet. Beholdes gjennom tibia og popliteal arterier;
 3. Til okklusjonen av alle fartøyene i lår og underben med bevaring av patency langs separate grener av arteriene.

Symptomer på å utrydde aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Symptomer på utelatelse av nedre lemmer er mangesidig. Med alle manifestasjoner i utgangspunktet, intermitterende claudication, som er en markør av patologi.

Alle symptomene på atherosklerotisk skade på beinene i beina er fordelt på første og senere.

Innledende tegn på fettavsetninger i lemmer av lemmer:

 • Overfølsomhet overfor kulde. Klager om creeping craw, chilliness, brennende, kløe, smerte i kalvregionen;
 • Lerish syndrom er ledsaget av ømhet av gluteus muskler, bakområdet når plakk er lokalisert i aorto-iliac segmentet;
 • Atrofi av subkutan fettvev, muskelfibre;
 • Abaissement i hodebunnen og låret;
 • Neglens hyperkeratose;
 • Laminering av plater;
 • Non-healing trophic ulcers;
 • Dannelsen av calluses i foci av hudskader.

Obliterating aterosklerose er preget av alvorlig obturation med en endring i trofiske ben opp til gangrene.

Hos 45% av pasientene oppstår smerte på grunn av tilbakevendende anfall etter at aktiv behandling er sluttet med overgangen til forebyggende prosedyrer. Personer med hyppige tilbakemeldinger anbefales periodisk pasientbehandling.

Behandling av utryddet aterosklerose: grunnleggende prinsipper

Konservativ behandling av utjevning av aterosklerose i bena er rettet mot å eliminere symptomer, gjenopprette skader på vaskemuren, korrigere fettmetabolismen. Med hjelp av medisinering prosedyrer, er det umulig å oppnå en fullstendig kur.

Generelle prinsipper for konservativ behandling for utjevning av benens arterier:

 1. Eliminering av påvirkning av provokerende faktorer - høy glukose, atherogene fettstoffer;
 2. Gradvis reduksjon av arteriell hypertensjon hos pasienter med intermitterende claudikasjon. Med en skarp bortskaffelse av høyt blodtrykk kan symptomene på intermitterende claudikasjon øke;
 3. Den fysiske belastningen hos pasienter skal gradvis øke. For å styrke smertens terskel er det nødvendig med en konstant økning i sti lengde, men i et lavt tempo;
 4. Forbedring av mikrosirkulasjon av arterier og kapillærer med pentoksifyllin.

For å behandle høyt blodtrykk, bør pasienter med aterosklerose ikke bruke beta-blokkere, noe som betydelig øker perifer blodtilførsel. Legemidler forverrer tilstanden til vaskemuren, provoserer spasmer i arteriene.

Aterosklerose, en person bør gå i minst 30 minutter daglig. Ved bevegelse opprettes en aktiv oksygenering av musklene, noe som fører til veksten av kapillærene.

Hvis det oppstår ubehagelige opplevelser, vær sikker på å stoppe. Hvile og fortsett å gå.

Kirurgisk behandling av utrydding av aterosklerose i nedre ekstremiteter

Kirurgiske prosedyrer for aterosklerose i nedre ekstremiteter er rettet mot revaskularisering av de berørte delene av ekstremitetene.

Modern kirurgi med aterosklerose tilbyr en rekke lovende metoder:

 • Ballong angioplastikk;
 • endarterectomy;
 • Laser angioplastikk;
 • Hip og pop kirurgi bypass;
 • Dannelsen av aorto-femoral collaterals.

Hovedindikasjonen for revaskularisering er et smertsyndrom med normal fysisk aktivitet, som hindrer det naturlige livet til en person.

Endovaskulære metoder brukes for individuelle aterosklerotiske plakk i kar. Shunting er foreskrevet for lesjoner av arterier i stor grad. Rationaliteten av prosedyren er åpenbar i diabetes mellitus når pasienten har trofasår, omfattende erosive lesjoner på grunn av iskemi av vevet i bena.

Det ekstreme tilfellet med kirurgisk behandling av lemklerositet i lemmer er lumbal sympathectomy. Prosedyren utføres i tillegg til å øke healingstallet av ulcerative defekter, når skudd eller andre kirurgiske prosedyrer ikke er vist. Det er mulig å fjerne sympatiske nerver, innervating fartøy av nedre ekstremiteter, i kombinasjon med endarterektomi eller bypass.

Symptomer på å utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter med progresjon fører til alvorlige komplikasjoner, funksjonshemming. Når du forebygger sykdom, kan du unngå farlige konsekvenser.

Obliterating aterosklerose: symptomer og behandling

Obliterating aterosklerose er de viktigste symptomene:

 • Økt temperatur
 • feber
 • Nummen av føttene
 • Kramper under søvn
 • impotens
 • Brennende hud
 • Sprekker på hælene
 • Utseendet av sår
 • halthet
 • Tetning av huden
 • Økt tretthet i beina
 • Smerte i å gå
 • Smerter i kalvområdet når du går
 • Mørke røde tær
 • Blå fingertuppene
 • Stratifisering av negler på bena
 • Økt følsomhet for kulde
 • Hårtap i hofteområdet
 • Hårtap i benområdet
 • Bleg hud på beina

Obliterating aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter er en kronisk lidelse som rammer store arterier, noe som fører til en annen grad av sirkulasjonsfeil. De viktigste symptomene på uttrykket av sykdommen er - rask tretthet av beina under gang, ofte lameness og følelsesløp av føttene.

Årsaken til en slik sykdom er et brudd på blodsirkulasjonen i underekstremiene, som oppstår mot en bakgrunn av forstyrrelse eller blokkering av arteriene. I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD-10) har denne sykdommen sin egen indeks I70. For sykdomsforløpet er preget av nederlaget, først og fremst av hoftens kar og arterier, hvoretter patologien strekker seg til føttens og underbenets kar.

Varigheten av utviklingen er mer enn ti år. Dette betyr at en person ikke kan gjette om sykdommen, og rask tretthet mens han går for å skrive av for alderen.

Denne typen aterosklerose utvikler seg hovedsakelig hos middelaldrende og eldre, over førti. Menn er mer sannsynlig å lide lidelse enn kvinner. Diagnosen av sykdommen består i å utføre angiografi og ultralyd av arteriene. Behandlingen består av å ta medisiner som reduserer uttrykket av symptomene på sykdommen, og kirurgisk inngrep, av hvilken avhenger av skader på arteriene (inkluderer proteser, angioplastikk og shunting).

etiologi

Obliterating aterosklerose er en manifestasjon av systemisk atherosklerose, hvorfor årsakene til forekomsten ligner årsakene til utviklingen av denne sykdommen i en hvilken som helst annen lokalisering. Predisponerende faktorer for manifestasjonen av sykdommen er:

 • genetisk predisposisjon;
 • avhengighet over årene til alkoholholdige drikkevarer og nikotin;
 • høyt kolesterol i blodet;
 • en stillesittende livsstil eller arbeidsforhold;
 • langvarig påvirkning av stressende situasjoner;
 • utbruddet av overgangsalderen hos kvinner;
 • diabetes mellitus;
 • tuberkulose;
 • overdreven høy kroppsvekt
 • arteriell hypertensjon;
 • hypotermi i kroppen;
 • et bredt spekter av skader på underdelene;
 • aldersgruppe - sykdommen er oftest diagnostisert hos eldre;
 • forstyrrelse av normal funksjon av skjoldbruskkjertelen på grunn av fullstendig eller delvis fjerning.

Nesten alle pasienter med denne sykdommen finner lignende problemer med hjertets og hjernens kar.

arter

Obliterating aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter er klassifisert i flere stadier, som avhenger av hvor langt en person kan gå før starten av smerte eller tretthet i beina:

 • første gang - smertefri vandring foregår over en avstand som overstiger en kilometer. Ubehag begynner å bli uttrykt i utførelsen av alvorlig fiz. belastninger;
 • gjennomsnittlig ømhet forekommer i et intervall fra femti til tusen meter;
 • Den kritiske scenen - tretthet begynner å plage personen på mindre enn femti meter gange. I tillegg er smerte uttrykt i rolig tilstand eller under søvn;
 • komplisert - er preget av utseendet i hælområdet og ved fingertuppene til nekrotiske områder, noe som kan forårsake gangren. I løpet av å utrydde aterosklerose på dette stadiet kan en person ikke gjøre et enkelt trinn uten smertefulle opplevelser.

Avhengig av omfanget av spredning av sykdommen, er det flere typer lesjoner:

 • den første er begrenset;
 • den andre - patologien strekker seg til femoral arterien;
 • Den tredje er involveringen av poplitealarterien i prosessen;
 • fjerde - fullstendig nederlag av femorale og popliteale arterier;
 • den femte er en dyp lesjon av alle de ovennevnte arteriene.

Når det gjelder alvorlighetsgraden av symptomene, oppstår sykdommen i tre faser:

 • lys - uttrykkes ved brudd på lipidmetabolismen. Aterosklerose i seg selv er ikke manifestert av noen tegn;
 • middels alvorlighet - de første karakteristiske egenskapene til sykdommen oppstår: følelsesløshet, økt følsomhet overfor kulde, en følelse av "goosebumps" på huden;
 • alvorlig - symptomene øker og gir betydelig ubehag for personen
 • fremgang - i et slikt stadium er utseendet på nedre ekstremiteter av sår og gangren som produserer væske karakteristisk.

Utviklingen av sykdommen kan utføres på flere måter:

 • raskt - akutt manifestasjon av symptomer, rask spredning av sykdommen, gangrene. I slike tilfeller trenger pasienten rask innlegging av sykehus og amputasjon;
 • subacute - angrep av eksacerbasjon erstattes av perioder med uttak av symptomer. Terapi utføres på et sykehus og tar sikte på å bremse prosessen;
 • kronisk - det er ingen tegn på sykdommen i lang tid, behandling er medisinert.

symptomer

Siden utryddet atherosklerose i underbenene kan utvikles over flere år, varer det ganske lenge uten å uttrykke noen tegn. Ofte utvikler denne lesjonartariene gradvis, og graden av manifestasjon avhenger direkte av forstyrrelsestrinnet - jo mer uttalt symptomene, jo mer alvorlige nivået av sykdommen. I tillegg til hovedsymptomet - smerte og tretthet mens du går selv for ubetydelige avstander, er symptomene på sykdom:

 • følelsesløp av føtter;
 • økt følsomhet overfor kulde;
 • uopphørlig brenning av huden;
 • smerte i kalvområdet mens du går for lange avstander;
 • utseendet av lameness;
 • økning i kroppstemperatur, helt opp til feber;
 • utseendet på sprekker på hælene;
 • forandre fargen på huden på underdelene - de får en blekere nyanse i de tidlige stadiene, og senere blir fingertrådene mørkrød eller blåaktig;
 • impotens - med forekomsten av sykdommen på hoftårene i hannen;
 • tap av hår i hip og shin området;
 • lagdelte negler på bena;
 • hudstramming;
 • forekomsten av sår som kan føre til gangren selv med den minste blåse eller kutt;
 • utseendet av kramper i søvnen.

diagnostikk

Diagnose av utslettende aterosklerose er kompleks og involverer følgende aktiviteter:

 • samler en komplett liste over alle sykdommer hos pasienten og hans nære slektninger. Det er utført for å bestemme årsaken til sykdommen, inkludert arvelig;
 • måling av pulsering av underdelene - med denne sykdommen er den svak eller helt fraværende;
 • bestemmelse av blodtrykk;
 • UZDG - skanning av arteriene av den berørte lemmen;
 • radiografi av fartøy;
 • datamaskin angiografi med bruk av kontrast medium - ved hjelp av denne prosedyren er det mulig å oppdage skader og trombi i arteriene;
 • MR av karene i underarmene - hjelper spesialisten til å vurdere strukturen på venene;
 • Ytterligere konsultasjon av en vaskulær kirurg.

I tillegg er den viktigste oppgaven til en spesialist under diagnosen å skille utrydde atherosklerose fra andre sykdommer med lignende symptomer. Etter å ha mottatt alle resultatene av testene, foreskriver legen den mest effektive behandlingsmetoden.

behandling

Behandling av utryddet aterosklerose utføres på flere måter:

 • med reseptbelagte legemidler;
 • ved hjelp av fysioterapi;
 • kirurgiske operasjoner.

Narkotikabehandling er bruk av stoffer som er rettet mot å senke kolesterol og bidra til å forhindre blodpropper. I tillegg kan antitrombotika og antispasmodikum foreskrives. For å eliminere smerte, brukes smertestillende midler. Når trombier oppstår, utføres injeksjoner av heparin og trombolytiske midler.

Fysioterapi inkluderer:

 • løpet av terapeutisk massasje;
 • elektroforese;
 • terapi med elektrisk eller magnetisk felt;
 • nåværende behandling;
 • terapeutisk bad med tilsetning av spesiell slam, nåler, radon, hydrogensulfid.

Operativ intervensjon brukes i forekomsten av sår som utskiller væske, utprøvde gangrene og blå tærestår, samt i alvorlige stadier av arteriell skade. Kirurgiske metoder inkluderer:

 • punktering arterie for innføring av et kateter med en ballong, som bringes til stedet for å begrense og dilaterer arterien. I noen tilfeller griper de seg til stentplassering - de gjør dette for å hindre sykdommens gjentakelse.
 • proteser av steder av den berørte arterien;
 • eliminering av aterosklerotisk formasjon fra den berørte arterien (den oppdages ved angiografi);
 • shunting - restaurering av blodstrømmen ved å endre blodstrømmen, omgå det berørte området med et kunstig fartøy;
 • amputasjon - bare i tilfelle utvikling av gangrene, for å unngå infeksjon av blod. Ofte utført i diagnosen av fjerde stadie av sykdommen.

I noen tilfeller bestemmer legen å kombinere kirurgiske operasjoner.

En viktig faktor i effektiviteten av behandlingen anses å være pasientens nekte å røyke. Hvis pasienten ikke gjør dette, vil resultatet av behandlingen være ganske lav eller fraværende helt.

forebygging

For at en person ikke skal ha et slikt problem som å utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter, er det nødvendig å følge flere enkle regler:

 • å lede en sunn livsstil, fullstendig forlate nikotin, begrense inntaket av alkoholholdige drikker;
 • daglig mosjon moderat trening, spesielt med en stillesittende livsstil;
 • følg normal kroppsmasseindeks;
 • unngå underkjøling av nedre ekstremiteter;
 • passere forebyggende undersøkelser og ta blodprøver flere ganger i året.

Hvis du tror at du har det Obliterating aterosklerose og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en vaskulær kirurg hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Åreknuter (varicer) er en kronisk sykdom der venene gjenstand nodosum utvidelse som skjer samtidig med brudd under utstrømningen av blod og dets stagnasjon i venesystemet. Åreknuter, symptomer som utvikler i samsvar med virkningen av en rekke disponerende årsaker er manifestert i form av karakteristiske svulmende store, svingete og tykke årer, det påvirker underekstremitetene, fordi det handler om kunsten nederlag og vil bli diskutert i vår artikkel i dag.

Diabetisk fot er en av de komplikasjoner ved diabetes, generelt denne komplikasjon er ansett som et syndrom ledsaget av forskjellige manifestasjoner av hele gruppen, som påvirker det perifere nervesystem, foten ledd, ben og blodkar. Diabetisk fot, hvis symptomer har form av ulcerativ nekrotisk lesjon, ellers referert til som gangren av foten og utvikler seg i gjennomsnitt hos 5-10% av pasientene med diabetes.

Zoonotisk infeksjonssykdom, hvis skadeområde hovedsakelig er kardiovaskulær, muskuloskeletalt, seksuelt og nervesystem hos en person, kalles brucellose. Mikroorganismer av denne sykdommen ble påvist i det fjerne 1886, og oppdageren av sykdommen er den engelske forskeren Bruce Brucellosis.

Inflammatorisk prosess, manifestert i form av smerte symptomer på muskel-skjelettsystemet og påvirker overveiende kneledd, kalles leddgikt i kneledd. Sykdommen manifesterer seg ikke bare hos mennesker i avansert alder, men påvirker også voksne og til og med barn. Leddgikt i kneleddet manifesteres i form av karakteristiske tegn på smerte i patella og leddene selv. I dette tilfellet er det svært vanskelig for en person ikke bare å gå, men også å utføre bøyning og forlengelse av bena.

Allergisk vaskulitt er en kompleks sykdom preget av aseptisk betennelse i karetveggene, som utvikler seg som et resultat av en allergisk reaksjon på den negative effekten av infeksjonstoksiske faktorer. For sykdommen preget av inflammatorisk-allergisk utslett med en tendens til ødem, blødninger og nekrose.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene