Hva er utslettende endarteritt av karene i nedre ekstremiteter og behandling

Kardiovaskulærsystemet påvirker alle organer og vev av en person. Den minste avviket i det samordnede arbeidet med cellulære systemer reflekteres i den generelle tilstanden for menneskers helse. Vaskulær skade, kjent som utslettende endarteritt, påvirker hovedsakelig underkroppene, men kan også spre seg til andre vev. Sykdommen krever umiddelbar og alvorlig behandling.

Utvikling av sykdommen

Ifølge medisinsk statistikk, utrydder endarteritt av karene i nedre ekstremiteter i 99% av tilfellene, påvirker menn. Disse er data basert på observasjoner og sykdomsregistrering, men årsaken til denne separasjonen er ukjent for leger. Statistisk sett blir endarteritt i de fleste tilfeller diagnostisert hos unge 20-40 år. Når de første tegnene på sykdom dukker opp, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Som et resultat av utviklingen av utslettende endarteritt og mangel på behandling, kan gangrene og amputasjon av ekstremiteter forekomme.

Hva er utslettende endarteritt? Sykdommen er preget av skade på beinene i beina og et brudd på blodets mikrosirkulasjon. Arterielle spasmer forårsaket av svekkede funksjoner av nervefibre fører til et fenomen som kalles utrydding, dvs. spleis eller ledd. Gradvis blir veggene av karene fylt med bindevev og lumen for blodsirkulasjon smalere. Etter utrydding av karets vegger blir bevegelsen av blod vanskelig.

Som et resultat av forstyrrelsen av vaskulær blodtilførsel stopper cellene og vevet i bena å motta oksygen, næringsstoffer og enzymer.

Ved begynnelsen av endarterittens utseende, påvirker sykdommen bare små fartøy, og spre seg senere til store arterier. Fraværet av intracellulær oksygenmetabolismen medfører hypoksi og påfølgende vevnekrose, gangrene utvikler seg. Symptomer på utslettende endarteritt avhenger av scenen av sykdommen.

Årsaker til vaskulær skade

Med den åpenbare utviklingen av vitenskapen de siste tiårene har medisinen fortsatt ikke funnet ut de eksakte grunnene for utseendet på endarteritt. I løpet av observasjon og studier av sykdomsutviklingen er det bare nøyaktig etablert vei for utvikling av endarteritt og dens effekt på organismen. Basert på kliniske observasjoner, la legene frem ulike grunner for sykdommens utseende.

Fordel følgende faktorer som fremkaller sykdomsutviklingen:

 • Autoimmune lesjoner i kroppen. En av de vanligste teoriene er basert på det faktum at kroppen av en eller annen grunn produserer antistoffer rettet mot sine egne celler. Som et resultat oppstår en feil, og endarteritt utvikler seg.
 • Brudd på blodfunksjoner. Høy koagulabilitet fører til dannelse av blodpropper i karossens vegger, noe som bidrar til deres koalescens.
 • Røyking. Teorien er basert på den allergiske reaksjonen av kroppen til nikotin.
 • Smittsomme sykdommer av kronisk natur. Utviklingen av infeksjon fremkaller starten på mange patologiske prosesser, inkludert vaskulær skade.
 • Nedkjøling. Lang opphold i kulde kan redusere blodsirkulasjonen i lemmer og føre til skade på arteriene.
 • Fysisk traumer. Skader på beinets vev kan være årsaken til vasospasmen og bli en drivkraft for utviklingen av endarteritt. Her inkluderer leger seg på tette og ubehagelige sko.
 • Forstyrrelse av kosthold og overflødig av fete og stekte retter fører til utvikling av aterosklerose, noe som igjen fører til en innsnevring av lumen inne i karene.
 • Sterk stress er sett av leger som en alvorlig trussel mot kroppens normale funksjon. Dette svømmer spesielt bevegelsen av blod, arterielle spasmer og blodtrykk.

Den første fasen

Utbruddet av sykdommen er preget av iskemiske manifestasjoner i blodstrømssystemet. Det er patologiske forandringer av det nervøse vevet og det er kramper i blodkarene. Det er en innsnevring av små fartøyer, og blodtilførselen er vanskelig.

De karakteristiske tegnene på utvikling av utslettende endarteritt ved begynnelsen av sykdomsutviklingen forårsaker følelse av prikking, forbrenning eller forkjølelse i beina. Om vinteren er føttene veldig kalde og bleke. Tegnene på endarteritt ledsages av konstant tretthet. Langturer kan forårsake smerte i lemmer.

Den andre fasen

Endarteritt utvikler seg og de små laterale arteriene klarer ikke blodtilførselen av ekstremiteter. Begynn å forekomme trofiske lidelser og nedsatt næring av vev på mobilnivå. Innsnevringen av fartøyene intensiveres.

Fysisk manifesterer sykdommen seg av smerte og hånlighet når man går en kort avstand. Fra mangel på cellulær ernæring, lider hår og negler på beina. Huden blir tørr, peeling, peeling og deformering av neglene og håravfall observeres. Pulsen i dette stadium av endarteritt er ikke probet i lemmer.

Den tredje fasen

På dette stadiet av sykdomsutviklingen påvirkes blodkarene i stor grad. Plassen inne i arteriene er fylt med bindevev og blodbevegelse i noen områder er umulig. Smertefulle opplevelser oppstår ikke bare med belastningen på beina, men også i ro.

Med utviklingen av utslettende endarteritt inkluderer symptomene på sykdommen i de 3 stadiene en markert endring i fargen på den berørte lemmen. Det er ulcerative nekrotiske lesjoner i bena. Fra hudens sterke tørrhet er huden utsatt for mindre skader (sprekker, riper osv.). Brudd på integriteten til huden er ledsaget av inflammatoriske prosesser og sår. Pasienten er begrenset i kapasitet.

Fjerde etappe

Det alvorligste stadium av endarteritt ledsages av utviklingen av gangren og død av vev. Irreversible patologiske prosesser stimulerer produksjonen av giftige stoffer som kommer inn i blodet og blir båret langs sirkulasjonssystemet til andre vev. Dette kan føre til brudd på nyrer, lever, hjerte og cortex.

Forverring av pasientens tilstand før fjerde stadium av endarteritt i forhold til moderne medisin er praktisk talt umulig og er svært sjelden. Slike skader på kroppen er mulig bare i fravær av behandling. Utviklingen av patologi tar flere år, hvor en person vanligvis konsulterer en lege.

diagnostikk

Obliterating endarteritt i underdelene, legen kan diagnostisere som et resultat av undersøkelse og stille spørsmål til pasienten, basert på pasientens symptomer og klager. For å bekrefte diagnosen kan ytterligere prosedyrer foreskrives. Avhengig av type undersøkelse kan legen avgjøre nøyaktig diagnose, samt graden av skade på blodårene.

For å kompilere et komplett bilde av sykdommen, kan flere undersøkelsesmetoder brukes samtidig:

 • Rheovasography (RVG) er en moderne måte å bestemme intensiteten av blodstrømmen i lemmer og volum. Prosedyren er tilgjengelig og utføres smertefritt. En spesiell sensor er installert på pasientens føtter, hvor dataene vises grafisk.
 • Radiografi av fartøy med innføring av et kontrastmiddel gir deg mulighet til å se systemet med blodtilførsel til lemmer.
 • Kapillarografi er en detaljert studie av de minste blodårene, kapillærene. Det utføres ved hjelp av en fragmentarisk fotografering av en spesiell enhet.
 • Ultralydet i sirkulasjonssystemet er basert på lydstudien av blodstrømmen gjennom arteriene.
 • Plethysmografi lar deg identifisere områder av innsnevring av arteriene med en spesiell enhet.
 • Sfinografi, en metode for forskning som begynte å bli brukt på 1850-tallet, er fortsatt aktuell i dag. Moderne utstyr gjenspeiler oscillasjonene i vaskulære vegger med puls sammentrengninger.
 • Undersøkelse ved metoden av Parfenov gjør det mulig å vurdere tilstanden av vaskulære vegger og intensiteten av blodstrømmen i små arterier.
 • Kapillaroskopi med en spesiell enhet lar deg undersøke de minste fartøyene i myke vev.

terapi

Behandling av endarteritt består av flere forskjellige måter. Medisinering, kirurgisk inngrep og fysioterapi.

Behandling er rettet mot å eliminere spasmer i blodkarene og stimulere blodtilførselen i perifere arterier.

Som narkotikabehandling brukes følgende midler:

 • Legemidler som lindrer spasmer (Redargam, Angiotrophin, Tifen, etc.).
 • Vitaminkomplekser med høyt innhold av B, E, C og PP.
 • Legemidler som fortynner blod og forhindrer dannelse av blodpropper (Grudin, Fibrinolizin, Aspirin, etc.).
 • Antihistaminer (valgt individuelt).
 • Hormonale rettsmidler i nærvær av passende indikasjoner.
 • Å utlede dårlig kolesterol og fjerne kar fra plakk (Holedol, etc.).


Litt om Holedola. Den viktigste aktive ingrediensen er frø og amarant juice. Planten inneholder squalen, en komponent som effektivt reduserer kolesterolet. Dens effektivitet er bekreftet av forskningen ved Institutt for terapi og forebyggende medisin.

Strukturen av Choledola inkluderer også: juice av blåbærfrukter, kløverblomster, innfødt hvitløkskonsentrat, steinolje, leekweedjuice. Alle komponenter av stoffet reduserer effektivt kolesterol og gjenoppretter alle kroppssystemer. Produsentens nettsted: her.

 • Oppvarming av lumbaleområdet og lemmer.
 • Bruk av et trykkammer som et middel til å forbedre mikrosirkulasjonen i små fartøy.
 • Bruk av magnetfelt (Skafandr Yepifanov).
 • Ultralydseffekter på blodårer.
 • Bruken av elektriske impulser for å stimulere blodstrømmen i arteriene (elektroforese).
 • Vannbehandling (hydroterapi) inkluderer kontrast og varme bad.

Kirurgisk inngrep

Alvorlige patologiske endringer i kar med endarteritt er en indikasjon på operasjonen. I dette tilfellet er kirurgi ikke den eneste behandlingsmetoden som brukes.

Operativ behandling av utslettende endarteritt kan omfatte følgende prosedyrer:

 • Thromboembolectomy. Med utviklingen av utryddet endarterittbehandling, er det rettet mot å forbedre blodsirkulasjonen. Fjernelse av blodpropper og tette blodmasser fra blodårene fremmer bevegelsen av blod.
 • Sympatektomi. Prosedyren utføres i begynnelsen av sykdommen (1 og 2) og er svært effektiv. Under operasjonen blir nervefibrene kuttet, noe som forårsaker vasospasmer. Etter prosedyren er det en signifikant forbedring i pasientens tilstand, smerte syndromet reduseres, og lemmen får et naturlig sunt utseende.
 • Bypass operasjon. Operasjonen er rettet mot å opprettholde blodtilførselen i vevet. Ved hjelp av shunts er de skadede delene av karene utelukket fra systemet, og blodsirkulasjonen sikres.
 • Amputasjon av lemmen. Ved alvorlige manifestasjoner av gangrene med det formål å inneholde den inflammatoriske prosessen, fjernes det berørte lemmet eller en del av det. I enkelte tilfeller, fjerning av enkelte vevssteder.

Folkemidlene

Ved utslettende endarteritt kan tradisjonell terapi suppleres med folkemidlene i samråd med behandlende lege. Oppskrifter av alternativ medisin for endarteritt inkluderer biologisk aktive naturlige matvarer og vitaminer. Noen av dem kan være svært effektive:

 • Citrus vitaminblanding. 1 en appelsin og sitron skal vaskes, parboiled og vri på en kjøttkvern med huden. I blandingen legg til en spiseskje honning, bland og sett i kjøleskapet. Blandingen legges til kostholdet for vaskulær sykdom med 1 teskje før måltider tre ganger om dagen.
 • Urtekolleksjon fra vasospasmer og endarteritt. For 10 gr. Spidskommen og vinca-bladene, 20 gr. hagtorn og 30 g. La mistelten blandes i en tørr beholder. 2 spiseskjeer av den tørre blandingen helles i 400 ml. kokende vann og insistere i to timer. Ta innsiden av 100 ml. buljong 4 ganger daglig etter måltider.
 • Mørk naturlig honning forbedrer mikrosirkulasjonen av blod i endarteritt. Honning er lagt til varm te eller forbrukes på en teskje flere ganger om dagen før måltider.

Endarteritt er en alvorlig vaskulær sykdom som kan oppstå uten tilsynelatende grunn. For å forhindre utviklingen av sykdommen, anbefaler leger at de utelukker alle mulige faktorer som kan forårsake skade på blodårene. Beskyttelse mot sykdom bidrar til røykeslutt, sunt kosthold, lem beskyttelse mot skader og hypotermi. Regelmessig mosjon og moderat fysisk aktivitet bidrar til å styrke blodkarene og kroppens generelle tilstand.

Obliterating endarteritt

Obliterating endarteritt Er en sakte utviklende vaskulær sykdom med den overordnede involveringen av arteriene i underekstremiteter i denne patologiske prosessen. I løpet av sykdommen oppstår en langsom nedgang i lumen av arterien, noe som fører til slutt å avslutte lukningen. I dette tilfellet begynner vevet til det organ som er involvert i prosessen å lide av mangel på blodtilførsel, noe som fører til gangrene (spontan nekrose).

Obliterating endarteritt er en systemisk sykdom, med en utbredt lesjon av bena. Denne sykdommen i medisinske sirkler ble kalt "en røykeres sykdom", og uten tilsynelatende grunn - det er virkelig en sammenheng mellom avhengigheten og denne patologiske tilstanden.

Obliterating endarteritt i nedre ekstremiteter

Den utrydderende endarteritt karakteriseres av et syklisk kurs, det vil si faser av forverring og velvære veksler mellom seg selv. Ofte utrydder endarteritt forekommer i kronisk form, men noen ganger er det også varianter av akutt utvikling. I begynnelsen av sykdomsutviklingen i fartøyveggen er det ikke registrert noen organiske endringer, i denne fasen kan bare spasmer av karene bli observert.

Under progresjonen av utslettende endarteritt forringes forsyningen av det biologiske vevet i det berørte området raskt, noe som fører til dannelse av sår på bena eller gangrene (oftere fingrene). Utviklingen av utryddet endarteritt av beina fortsetter i fem trinn.

♦ Stage 1 - dystrofi av nerveender. På dette stadiet, fartøyet (oftere arterien, men noen ganger skadet og årer) smalere litt. På grunn av dannelsen av collaterals, lever blodtilførselen nesten ikke. Denne scenen har ingen karakteristiske symptomer og en utprøvd klinikk, men utslettende endarteritt er allerede i rask utvikling.

♦ Stage to - spasmer av store arterier. Kollateralene som er dannet i første fase av utryddet endarteritt, klare ikke lenger med den raskt økende belastningen, slik at de første alarmerende symptomene opptrer: raskt voksende tretthet, følelse av kulde i bena, og senere blir også lameness forbundet. I andre trinn skal behandlingen påbegynnes umiddelbart.

♦ Trinn tre - rask vekst av bindevev. På dette stadiet begynner cellene i bindevevet av absolutt alle lag av veggen av karene i beina å vokse aktivt. Denne prosessen fører til at de smertefulle opplevelsene forstyrrer personen med utslettende endarteritt, ikke bare under bevegelsen, men også i ro. Pulsering i benens arterier er betydelig redusert. Denne tilstanden anses allerede for å være en forsømt fase av nedre lemmer arterier.

♦ Fase fire - total blokkering eller trombose av legene i lemmen. I denne fasen utvikles irreversible prosesser: nekrotiserende og gangren.

♦ Fase fem - disse endringene begynner å skje ikke bare i beinene på beina, men også i mange organer. På dette stadiet lider karene i hjernen og hjertet.

Obliterating endarteritt i overdelene

Obliterating endarteritt i øvre lemmer er mye mindre vanlig hos pasienter enn i nedre ekstremiteter. I de fleste manifestasjoner er klinikken den samme som den utrydderende endarteritt av bena. Stadiene som går gjennom den patologiske prosessen er nøyaktig det samme. I utgangspunktet merker den syke personen ikke noen endringer i sin helsetilstand, selv om sykdommen på dette tidspunktet allerede er i ferd med å utvikle seg. Senere begynner de første tegnene som skal varsle og bli en unnskyldning for en tur til legen. Denne følelsen av kulde i hendene, ubehagelig prikking, svakhet, rask tretthet. Etter en stund legges smerter av forskjellig intensitet og karakter til ovennevnte manifestasjoner.

Ofte oppstår smerte i smerte under utførelsen av enhver handling (husholdningsarbeid, løftevekter osv.), Og når den utrydderende endarteritt i hendene utvikler seg, blir smerten nesten et konstant symptom, som bekymrer en person til og med om natten. Hvis på disse allerede tilstrekkelig forsømte stadier sykdommen ikke blir behandlet, vises sår på huden, nekroseområder i vevet. Senere får sykdommen en systemisk karakter.

Obliterating endarteritt av årsaken

Ubliterende endarteritt er ennå ikke blitt undersøkt av spesialister i sin helhet, derfor er naturen av forekomsten dessverre ikke blitt fastslått. De fleste leger tror at utviklingen av denne sykdommen stimuleres av autoimmune antistoffer. De er årsaken til skade på veggene i arteriene, utløse prosessen med spredning av bindevev, på grunn av hvilket fartøyet og smalker. Mange forskere mener at utslettende endarteritt oppstår på grunn av regelmessig selvforgiftning med nikotin, hyppig hypotermi eller følelsesmessige sjokk.

Forløsende faktorer for sykdommen: røyking, vanlig hypotermi, som fører til langvarig spasmer av blodkar, frostbit av lemmer i anamnese. I tillegg til de ovennevnte faktorene, som øker risikoen for denne sykdommen, kan det forårsake traumatisk skade, kroniske infeksjoner, ulike nevritt, for å provosere utviklingen av patologi.

I et stort antall studier konkluderte leger og forskere at det er fire teorier for utvikling av utryddet endarteritt. Det første stedet er gitt til aterosklerotiske effekter (det vil si utviklingen av aterosklerose selv i ung alder). På andreplass er smittsomme og giftige stoffer (forskjellige infeksjoner, inkludert mykoser). Tredje plass var opptatt av patologiske endringer i blodkoagulasjonssystemet. Den siste årsaken er tobaksallergi (overfølsomhet for komponentene i tobakkrøyk, som en person ikke engang kan gjette om).

Obliterating endarteritt symptomer

Den aller første klokken, som skal tiltrekke seg oppmerksomhet mot seg selv, er svakhet i ekstremiteter og rask tretthet. En pasient med utslettende endarteritt begynner å legge merke til at han blir stadig mer trøtt etter en lang tur eller stående, noe som gir inntrykk av at beina hans er "summende". Beinets hud blir kold og tørr med tiden. I begynnelsen er kalde øyeblikksbilder episodiske tilfeller, og senere kommer denne følelsen ikke til å ligge i varme sokker eller under et teppe.

Personen ser økt chilliness av føttene, som gjør seg varm sko selv i den varme årstiden. Periodisk begynner en person å bekymre seg om nummenhet av skadede lemmer, en følelse av svakt prikking eller kryp.

Med tidenes gang, når prosessen har oppnådd et langvarig kurs, og fartøyene gjennomgikk betydelige endringer, og hemodynamikk led, begynner temperaturen på beina å skille seg skarpt fra kroppstemperaturen. Redusere blodstrømmen fører til at bena blir blek og kald, mens tærne på beina er skarp i fargen fra hele foten. De får en cyanotisk eller til og med en blå-rød fargetone. For å beskytte pasienten bør også styrket separasjon av svette på de skadede lemmer.

Ved senere stadier av sykdommen føles en person ganske sterk smerte i foten, skinnen. Ubehagelige opplevelser tvinge pasienten til å ta pust mens han går og vente til smerten senker seg. Dette symptomet kalles intermittent claudication. Beholderne til gastrocnemius musklene er sterkt smale, noe som gjør det vanskelig å levere vev med oksygen. Resultatet er en spasme som forårsaker smerte. Under hvilen (når stoppet) krever benmuskler mindre oksygen, blodtilførselen øker, spasmen forsvinner og smerten forsvinner.

Da utslettende endarteritt utvikler seg, reduseres avstanden og ganghastigheten. Endringer gjøres også i neglene - de blir cyanotiske, sprø, utsatt for deformasjon på grunn av dårlig næring av neglenglasset. Hvis en person utvikler obliterende endarteritt, blir klinikken supplert med en sterk reduksjon i intensiteten av pulsering av arteriene i fotens dorsum. På dette stadiet begynner kramper når de går, og senere blir de forstyrret allerede i rolige omgivelser. Hvis du ikke behandler utslettende endarteritt på dette stadiet, begynner ødem å danne, og deretter sår på huden. Nekrotisering av vevet er den mest alvorlige og farlige manifestasjonen.

Obliterende endarterittbehandling

Hvis det på grunnlag av utviklede manifestasjoner i en person som mistenkes for utryddet endarterittdiagnose, ikke vil være vanskelig arbeid. Nå kan legene bekrefte sykdommen med de nyeste diagnostiske verktøyene som gjør det mulig å fastslå graden av skade på fartøyets vegg.

Dopplerografi (diagnostisk metode med bruk av ultralyd) har fått nok popularitet i vår tid. I tillegg til denne metoden er volumetrisk sphygmografi, kapillaroskopi, rheovasografi, plethysmografi, dupleksskanning av fartøy, mye brukt. Alle disse metodene er ganske informative, rimelige og enkle. Også den store fordelen er atraumaticiteten og muligheten til å gjennomføre en studie, ikke bare på sykehuset, men også i ambulant innstilling. Utelukkende i stasjonære forhold utføres røntgenkontrastangiografi. Hvis legen er i tvil, utpeker han flere studier. Av de ekstra studiene er metoder som Volls diagnose, vegetativ-resonans diagnostisk studie vanlig.

Legen kan utpeke en person med mistanke om utslettende endarteritt og et sett med studier. Hvis hovedmålet er å finne ut når prosessen har begynt å utvikle seg og hvilke endringer som allerede er gjort i vev, foreskrives ultralyddiagnostikk i forbindelse med digital radiografi. Hvis du trenger å vite alt om energikanaler, vil en spesialist alltid motta pulsdiagnostikk for å hjelpe en spesialist. Denne metoden vil hjelpe til med riktig tildeling av terapi til hver pasient individuelt og i samsvar med graden og alvorlighetsgraden av den utviklende utslettende endarteritt.

Hvis en person er oppmerksom på hans helse og endringer i helsen, i begynnelsen av utviklingen av denne sykdommen, vil en svært sensitiv og informativ metode - vegetabilsk resonansdiagnostikk - bidra til å bekrefte diagnosen i første etapper. Det vil bidra til å oppdage mangel eller omvendt redundansen til den ledende meridianen. Og for å lære i alle detaljer, hvilke prosesser som skjer på en bestemt del av kroppen, vil termografi hjelpe.

Diagnose ved hjelp av Volls metode bidrar til å etablere årsaken og effekten av utseendet av en patologisk tilstand, for å finne patogener (bestemmer forekomsten av virale, bakterielle midler og sopp). Denne metoden er elektropunkulær. Hvis legen trenger å finne ut hvilke endringer i sykdommen som har blitt opplevd av andre organer, vil han foreskrive kliniske og biokjemiske analyser.

For å behandle utryddsende endarteritt er det nødvendig å begynne ved de første manifestasjonene, som i senere stadier er det umulig å oppnå gjenoppretting. Så snart de første tegnene (kaldt snap, prikking, tretthet i lemmerne), er det nødvendig å ta tiltak.

Det første du trenger for å bli kvitt utviklingen av utslettende endarterittfaktorer: røyking, hypotermi, drikking, da alt dette fører til krampaktige kar. Det er nødvendig å beskytte de berørte lemmer: unngå skader, skader, bruk sko større enn vanlig (det bør ikke komprimere foten og være tørr). Du bør også begynne å bruke sokker selv om sommeren og nøye observere hygiene i bena dine. Lemmer med utslettende endarteritt skal vaskes to ganger om dagen i varmt vann ved hjelp av såpe. Hvis du begynner å bekymre svette på føtter, som ofte er i denne sykdommen, etter hygieniske toaletter må tørke føttene med en bomullsdott dynket i 70% alkohol.

Etter at de ugunstige faktorene har stoppet effekten, begynner de å virke med rusmidler som eliminerer spasmer: spasmolytiske og ganglionblokkere. Blant antispasmodik bruker Halidor, No-shpu, Vazodilan, blant ganglioblokatorov - Hexony, Diprofen. Halidor brukes vanligvis oralt, i eksepsjonelle tilfeller av alvorlige tilfeller injiseres det i blodåren, arterien og muskelen. Standarddosen er et hundre milligram etter et måltid hver seks til åtte timer. Han er utnevnt til 14-21 dager. Kurset gjentas etter skjønn fra legen. Men-shpu med utslettende endarteritt administreres vanligvis oralt to ganger daglig ved 0,04-0,08 gram. På sent stadium av sykdommen kan legen foreskrive en intraarteriell injeksjon av dette legemidlet i kroppen. For injeksjon, ta en 2% løsning av No-shpa i mengden av to til fire milliliter per skudd. Det er viktig å vite at No-shp er strengt forbudt å bruke hos pasienter med samtidig glaukom og prostatahypertrofi.

Hexonium administreres enten oralt, eller under huden eller i muskelen. Det er foreskrevet inne som en løsning eller som et pulver (0,1-0,25 gram). Parenteralt administreres to prosent HEXONIUM i 0,01-0,03 gram. Etter introduksjonen av stoffet skal personen ligge i minst en time. Vanligvis er legemidlet foreskrevet for kurs på 7-21 dager, så tar de en pause i en måned og gjentar behandlingen med stoffet igjen.

Diprofen er et middel som kan bidra til å redusere smerte og stabilisere blodsirkulasjonen. Ta det oralt to ganger om dagen. Dosering er valgt under hensyntagen til utviklingsegenskapene til utslettende endarteritt, vanligvis er en til fire tabletter av legemidlet nødvendig for en dose. Avlastningen kommer på slutten av den første uka med terapi med dette legemidlet. Varighet på ett kurs er ikke mer enn tjue dager. Pasienten må advares om at ved behandling av diprofenom kan det oppstå ubehagelige symptomer: døsighet i munnhulen, svak svimmelhet, kvalme om morgenen. Disse effektene krever ikke ytterligere behandling og passerer seg selv.

Med intensiv smerte som følger med utslettende endarteritt, vises en introduksjon til terapiregimet av smertestillende midler. Hvis smerten er svært alvorlig, er intra-arteriell administrasjon av 1% Novocain, en epidural blokkering.

Det er nødvendig å bruke desensibiliserende legemidler i behandlingen av utslettende endarteritt. Ofte gjelder Tavegil, Pipolphen, Suprastin. Vanligvis er daglig mengde Tavegil to milligram. Den daglige dosen er delt med to ganger. Om nødvendig kan dosen økes til seks milligram. Hvis legemidlet injiseres, gi to milligram to ganger om dagen. Det er viktig å vite: når du behandler Tavegil, kan alkohol og rusmidler basert på alkohol (tinkturer, sirup) ikke brukes. Pipolphen skal administreres i en minimal dosering, noe som gir den ønskede effekten. På innsiden er legemidlet foreskrevet til tjuefem milligram en gang om dagen. Hvis det ikke er noen effekt, kan du drikke en dobbel dose, delt inn i to doser i intervaller på tolv timer. I en vene administreres Pipolphene i en dose på 12,5 milligram til 25 milligram. Begynn med den laveste dosen, injiser en gang hver sjette time, og bare ved ineffektivitet øke mengden av midler per injeksjon og forkort tiden mellom administrasjoner til fire timer. Pasienten skal advares om at under behandling av utryddet endarteritt med dette legemidlet kan det være døsighet, synshemming, noe psykomotorisk agitasjon. Hvis bivirkninger manifesterer for mye, bør behandlingen avbrytes og legemidlet erstattes med et annet. Den daglige dosen av Suprastin kan nå hundre milligram. Vanligvis tar stoffet tre til fire ganger om dagen for en tablett. Intravenøst ​​administreres Suprastin kun i alvorlige tilfeller. En dag gjør en eller to injeksjoner av en milliliter av legemidlet. Spesielt forsiktig, dette legemidlet er foreskrevet for folk i alderen, personer som har en historie med leversykdom, nyreproblemer.

For å forbedre blodreologi, Polyglukin, Nikotinsyre eller Acetylsalisylsyre, Reopoliglyukin, administreres. Reopoliglyukin og Polyglukin brukes, idet man tar hensyn til de individuelle karakteristikkene ved utilsiktet endarteritt i en bestemt pasient. Før du legger en dropper med disse stoffene, må en person gjøre en hudtest, siden det er mulig å utvikle en allergi. Den foretrukne administreringsmåten for nikotinsyre er intravenøs, da injeksjoner i muskelen og under huden er ekstremt smertefulle. For behandling av denne patologien brukes en prosent syre, en gang daglig, en milliliter administreres. Før du gjør den første injeksjonen, bør en person advare om at han kan ha en følelse av varme. Denne reaksjonen på stoffet er helt normal og til slutt går uten å kreve noen behandling. I stedet for de nevnte legemidlene kan acetylsalisylsyre foreskrives som et reologi som forbedrer blodprodukt på grunn av begrensninger i budsjettet. Det er ikke et stoff av valg på grunn av flere bivirkninger ved langvarig bruk. Dette stoffet kan forårsake utvikling epigastrisk smerte, sårdannelse, avføring lidelser, anorexia, redusert blodplate-fraksjonen, leverdysfunksjon, nyre. Hun er full av en tablett om dagen i lang tid.

I tillegg til ovennevnte legemidler trenger pasienten nødvendigvis innføring av legemidler som virker for mikrosirkulasjon: Angiotrophin, Depo-Padutin. Angiotropinutslettende endarteritt behandles ikke mer enn ti dager, injiser hver dag en til to milliliter medisinering. Depot-Padutin virker på samme måte som angiotropin, men lenger. Det injiseres i muskelen hver dag eller annenhver dag. Forty virkningsenheter av stoffet kreves per injeksjon. Pasienter med overfølsomhet administreres tjue virkningsenheter annenhver dag. Varigheten av behandlingen med dette legemidlet er fire til seks uker. Hvis sykdommen begynte å bli behandlet allerede i forsømt form, er varigheten av injeksjonene flere måneder (ordningen - annenhver dag). Det er umulig å kaste Depot-Padutin kraftig - daglig dose bør reduseres sakte.

Antikoagulasjonsbehandling er også av stor betydning. Tilordne med obliterativ endarteritt Fibrinolysin, Heparin, Streptoliasis. Fibrinolysin og heparin injiseres i venen sammen. Tyve til førti tusen enheter Plasmin handling tilsettes til oppløsning av natriumklorid (isotonisk!), Og deretter innføres i en blanding av heparin i en dose på to ganger mindre enn Fibrinolizin. En dråper justeres til en hastighet på ti til tolv dråper i seksti sekunder, og med normal ledningsevne økes infusjonshastigheten til 20 dråper. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen. Hvis under infusjon i mennesker blandinger vises bivirkninger (temperaturøkning, abdominale smerter, utslett, smerte i de berørte årer), blir tilførselshastighet reduseres og gi en drikk antihistaminer. Hvis bivirkningene er alvorlige, avbrytes administrasjonen.

Ved utslettende endarteritt er det obligatorisk å ta vitaminer (B, E, C). Hva slags vitaminer er nødvendig og i hvilke doser bestemmer legen. I tillegg til terapi med rusmidler behandles utslettende endarteritt ved hjelp av kvantemoterapi. Nå er prosedyren mye brukt, bestående av bestråling av blod med ultrafiolette stråler, intravaskulær bestråling ved hjelp av en laser. Disse metodene reduserer evnen til erytrocytter til å aggregere, redusere ESR, viskositet, øke tilførselen av vev med oksygen og som en konsekvens eliminere hypoksi. Nok dyrt, men en effektiv måte å behandle denne patologien på er plasmosorption med plasmaferese. Under prosedyren blir blod ekstrahert fra kolesterolet, lipoproteiner, noe som fører til slike positive effekter som forbedring av mikrosirkulasjon og hemodynamikk.

Hvis alle konservative metoder blir prøvd, og den ønskede effekten ikke oppnås, ty til kirurgisk inngrep. Under operasjonen virker kirurger på sympatiske ganglia, binyrene eller direkte på det berørte karet.

Prognosen for livet i alt avhenger av ytelsen og ansvaret til den syke personen. Dersom den oppfyller alle anbefalingene, avtaler legen din regelmessig gjennomgå medisinske undersøkelser fire ganger i året, mottar den anti-tilbakefall terapi, det åpner for en lengre periode av remisjon og for å opprettholde tilfredsstillende drift av berørte lem utslett endarteritis.

Endarteritt: tegn, diagnose, kurs og arrestasjon av sykdommen, forebyggende tiltak

Endarteritt er en kronisk inflammatorisk sykdom i sirkulatoriske arterier, noe som fører til nedsatt blodsirkulasjon, og senere - til fullstendig lukning av lumen og dannelse av gangrene.

Ofte brukes termen "utslettende endarteritt". Obliteration eller okklusjon - brudd på patency, blokkering av blodkarets vegger. Den vanligste formen for sykdommen er utslettende endarteritt i nedre ekstremiteter, som hovedsakelig påvirker beinene på føttene og bena. Med utviklingen av sykdommen kommer mindre og mindre oksygen inn i beina, noe som fører til vevskader, forstyrrelse av normal funksjon og nekrose av deler av kroppen.

Den vanligste av denne sykdommen, så vel som den nærliggende tromboangiitis (Buerger's sykdom), er middelaldrende menn med så dårlig vane som røyking.

Effektivt behandles denne sykdommen bare i de tidlige stadiene av utviklingen. I de siste stadiene kan bare amputasjon hjelpe.

Årsaker til endarteritt

Leger over hele verden kan fortsatt ikke komme til et enkelt syn på årsakene til sykdommen i denne eller den personen. Mange tror at sykdommen har en autoimmun natur. Det vil si at antistoffer blir produsert i kroppen som påvirker veggene i blodårene. Deretter blir veggene til fartøyene betent. Et bindevev dannes, som smalker lumenene i karene og presser utover på arteriene.

Årsakene til produksjonen av slike antistoffer av kroppen, som har en skadelig effekt på ens egne celler, er ennå ikke utlyst.

Det er andre teorier om årsakene til sykdommen:

 • Allergi mot nikotin;
 • Aterosklerose av bena;
 • Blodpropper
 • Ulike infeksjoner.

Det er nettopp kjent at den største sannsynligheten for å bli syk er hos røykere. Utryddende endarteritt i nedre ekstremiteter kan også utvikles etter langvarig stress eller ved konstant overkjøling av underekstremiteter. I tillegg er de som noen gang har fått frostbit, i fare.

symptomer

Når sykdommen utvikles, observeres følgende symptomer på utslettende endarteritt av lemmer hos pasienter:

 1. Sterk tretthet og tyngde i beina, selv med liten fysisk anstrengelse eller gåing;
 2. Føler seg kald i bena;
 3. Ødem i ekstremiteter;
 4. Følelse av "goose bumps" og nummenhet i bena;
 5. Økt svette i underdelene;
 6. Bleg hud på bena;
 7. Utseendet av sår. Og senere - nekrose og gangrene;
 8. Fragilitet, blåsing og deformering av neglene på bena;
 9. Svakhet av puls i underdelene. I de sentrale stadier av sykdomsutviklingen er pulsene ikke i det hele tatt klare.
 10. Kramper og smerte når du beveger deg. I fremtiden, disse symptomene vises og i ro. Smerten oppstår i benens kalver, den er skarp og sterk. Det tvinger pasienten til å stoppe og vente på henne. Spasmer og smerte under et stopppass, slik at pasienten fritt kan reise en lengre avstand. Så gjentas symptomene igjen. Dette kalles intermitterende claudication. Det er hovedtegnet på slike sykdommer som utslettende endarteritt og aterosklerose.

Utvikling av sykdommen

Utviklingen av utryddet endarteritt av karene i nedre ekstremiteter skjer gradvis og syklisk. Det er perioder med forverring og perioder med ettergivelse. Avhengig av ulike faktorer kan utviklingen av sykdommen oppstå i lang tid, og kan - veldig raskt. Sistnevnte er mye mindre vanlig.

Følgende stadier av sykdommen utmerker seg:

Den første fasen - initial

Lumen av fartøyene er ikke alvorlig innsnevret, sirkulasjonen er fortsatt relativt normal. Symptomene på sykdommen er praktisk talt ikke observert. Pasienten føler ikke mye ubehag. Diagnose av sykdommen på dette stadiet er ekstremt vanskelig.

Den andre fasen - iskemisk

Det er en signifikant forverring av blodtilførselen på grunn av innsnevring av lumenene. Pasienter opplever intermittent claudication, tretthet, kalde føtter. Pulsen blir fortsatt palpert. Vanligvis er sykdommen diagnostisert på dette stadiet. Det anbefales å begynne behandlingen umiddelbart.

Den tredje fasen er troficheskaya

På grunn av den sterke innsnevringen av lumen og lang forstyrrelse av blodtilførselen til beina, mottar de ikke normal ernæring i form av oksygen og næringsstoffer. Symptomene på sykdommen er verre. Håret på beina begynner å falle ut, neglene brytes og deformeres, huden får en blå nyanse. Pulsen er probed, men med stor vanskelighet. Dette stadiet regnes som et tegn på en forsømt sykdom som ikke er behandlet eller behandlet feil.

Det fjerde stadiet -nekrotiserende

Det er nesten fullstendig okklusjon av alle beinene i beina. Pulsen er ikke lenger palpabel. Smerte i beina blir permanent. Pasienten kan ikke lenger bevege seg, eller beveger seg med store vanskeligheter og for korte avstander. Muskler i bena atrofi. Tallrike sår opptrer på beina, vevnekrose forekommer. Dette er en fullstendig forsømt form for sykdommen, som er svært vanskelig å behandle. Enda vanskeligere å reversere destruktive prosesser som forekommer i lemmer.

Den femte etappen - koldbrann

Hvis ingenting gjøres med sår og nekrose, stopper gangrene gangrene. Gangrene er av to slag - tørr og våt. ved tørr gangrene av tærne eller hele foten tørkes, forkortes, deformeres og dør. ved våt gangren i beinet av vævssvell, giftige stoffer begynner å bli frigjort i blodet, forgiftning og infisering av hele kroppen. I dette tilfellet hjelper bare amputasjon av lemmen for å unngå et dødelig utfall fra blodinfeksjonen.

Også i de sene stadiene av sykdommen er det mulig å observere okklusjoner av kar gjennom hele kroppen, og ikke bare i lemmer.

Diagnose av endarteritt

Diagnostisering av utslettende endarteritt i ekstremiteter er best i de tidlige stadiene av sykdommen. En kompetent spesialist kan diagnostisere endarteritt så snart som mulig. Jo raskere diagnosen av sykdommen, desto raskere vil behandlingen bli foreskrevet. Så det vil være flere sjanser til å senke sykdomsforløpet betydelig.

For en nøyaktig diagnose utføres vanligvis følgende studier:

 • microangioscopy - studier av kapillærer, hvor konklusjoner trekkes om tilstanden til mikrosirkulasjon i et bestemt område av menneskekroppen;
 • Oscillography;
 • arteriography (angiografi) - et kontrastmedium injiseres i arterien, da er arterien røntgenstrålet. Studien av fartøyets tilstand, blodstrømning utføres, så vel som tilstedeværelsen og størrelsen av den patologiske prosessen er bestemt;
 • rheovasography - hastigheten på blodbevegelsen i ekstremiteterne er vurdert og okklusjonsnivået bestemmes;
 • Undersøkelse av hudtemperatur (termografi) - På de menneskelige temperaturfeltene er tilstedeværelsen eller fraværet av abnormiteter i et eller annet område av kroppen avslørt;
 • Doppler ultralyd (ultralyd) - ved hjelp av denne prosedyren vurderes tilstanden til vevet og det bestemmes hvor mye de har blitt forandret og deformert.

I tillegg oppdages tilstedeværelsen av mistenkte patogener (virus, sopp, infeksjoner). Og ta også andre ekstra tester.

Differensial diagnostikk

Aterosklerose kan være en av årsakene til endarteritt eller en uavhengig sykdom som ligner på symptomer. Blokkering av blodstrømmen i lemmer i dette tilfellet skyldes aterosklerotiske plakk

Ved hjelp av differensial diagnose leger utelukker vanligvis symptomlignende sykdommer for å levere den eneste riktige diagnosen. Oftest endarteritt er forvirret med aterosklerose. Og omvendt. Fordi tegn på utslettende endarteritt er svært lik tegn på aterosklerose. Men ved nærmere undersøkelse er disse to sykdommene svært forskjellige fra hverandre.

De viktigste forskjellene mellom aterosklerose av perifer fartøy fra endarteritt:

 1. Senere alder av sykdomsutbrudd. Aterosklerose rammer for det meste folk eldre enn 50 år. Endarteritt er verre for yngre mennesker.
 2. Med aterosklerose vokser symptomatologien mye langsommere enn med endarteritt.
 3. Med aterosklerose er de vaskulære lesjonene symmetriske, og for endarteritt er de asymmetriske.
 4. Ubliterende endarteritt i underekstremiteter begynner alltid med små kar, og går deretter over til store. Dessuten påvirker sykdommen venene. Aterosklerose begynner umiddelbart i store fartøy, og venesystemet påvirker ikke i det hele tatt.
 5. Aterosklerose påvirker bare underarmene. Endarteritt, spesielt i avansert stadium, påvirker alle lemmer.

Profesjonell behandling

Helt helbrede endarteritt på nåværende tidspunkt er umulig. Det er bare mulig å senke utviklingsgraden av sykdommen betydelig og redusere symptomene.

Det er ingen spesiell diett for pasienter med endarteritt. Du trenger bare å spise riktig, ikke overeat og gi opp alkohol. Det er også nødvendig å slutte å røyke og begynne å flytte mye.

Etter diagnose av sykdommen, må du umiddelbart begynne behandling av endarteritt. Først av alt utpeker en spesialist medisiner. Fysioterapi metoder og behandling med folkemessige løsninger er også vellykket brukt. I ekstreme tilfeller utføres kirurgisk inngrep.

Medisinering inkluderer:

 • Antispasmodic narkotika;
 • Vitaminer. Den mest nyttige for denne sykdommen er PP, B, C, E;
 • Blodfortynnere;
 • Antihistaminer.

For å forbedre blodsirkulasjonen i lemmer, utføres følgende fysioterapi:

 1. Ulike termiske behandlinger. Sauna, oppvarming, ozocerite applikasjoner og andre;
 2. Baromassazh. Setter føttene i et trykkammer med påvirkning av økt eller redusert trykk vekselvis;
 3. Forskjellige bad (varm, kontrastfarge, sennep, bar, etc.);
 4. elektroforese;
 5. Diadynamiske strømmer;
 6. magnetisk. Behandling med et høyfrekvent magnetfelt.

Hvis medisinering i kombinasjon med fysioterapi ikke hjelper eller gir en svak effekt, er en kirurgisk operasjon foreskrevet. Avhengig av omfanget av det berørte området kan det være nødvendig bypass (å skape en ekstra vei for sirkulasjonssirkulasjon omgå det skadede stedet av fartøyet ved hjelp av shunts), fjerne en del av arterien eller helt erstatte arterien med en protese. I tillegg kan pasienten måtte trombintimektomiyu. Dette er fjerning av trombus som blokkerer banen til arteriene.

Det mest ekstreme tiltaket - lem amputasjon. Det brukes kun når pasientens liv er truet.

Endarteritt er en svært alvorlig sykdom. Ikke medisinske. Alle prosedyrer og bruk av medisiner bør gjøres under streng overvåkning av en kvalifisert spesialist. Det anbefales ikke å starte behandlingen.

Behandling med folkemidlene

Folkemidlene kan bare hjelpe på svært tidlige stadier av sykdommen. Det er best å bruke dem i kombinasjon med medisiner foreskrevet av en spesialist.

Behandling av endarteritt med folkemidlene er utført ved hjelp av ulike urter og avgifter som bidrar til å styrke og gjenopprette veggene i blodårene og har antiinflammatoriske og rensende egenskaper.

Kan hjelpe til med å samle inn fra kamille, hulevekst, Johannesjurt, bjørkeknopper og kornsteg:

 • Det er nødvendig å blande urter i like deler og sette i en glassburk med et tett deksel. En st. l. Blandingen helle en liter kokende vann. Infuse omtrent en halv time. Drikk et glass om morgenen og om kvelden 30 minutter før du spiser. Du kan legge til en skje med honning til drikke. Denne blandingen renser fartøyene godt og øker deres elastisitet. Det er best å drikke i kurs. En måned å drikke, en måned - en pause.

En annen effektiv oppskrift:

 • 40 gr. hesteskytter, 60 g. fugl fjellklatrer, 100 gr. hagtorn. Halvparten av st.l. Blandingen helles ett glass kokende vann, blandes i 30 minutter. Drikk tre ganger om dagen for en ss. i 30 minutter. før måltider. Kurs - en måned.

Også godt i rensing av blodkar hjelper japansk Sophora, misteltein, dillfrø og immortelle.

I tillegg, for å rense kroppen og blodkarene, anbefales det å drikke sterk te med melk flere dager på rad. Et krus hvert par timer.

I rensing av blodårer kan hjelpe potet bouillon, samt en blanding av appelsiner og sitroner:

 • Orange og sitron finmal i en blender, legg til en teskje honning. Rør og fjern i en krukke. Spis tre teskjeer av blandingen en dag i en halv time før du spiser.

Har en betydelig effektivitet og bruk av blått jod:

 • En teskje stivelse fortynnet i 50 ml. vann, tilsett en teskje sukker og en liten klype sitronsyre. I 150 ml. koke for å helle blandingen. Avkjøl alt. Og etter hell en teskjef. 5% tinktur av jod. Drikk blandingen en gang daglig etter å ha spist en ss. I tillegg til å rense blodkar fjerner blått jod også kolesterol fra blodet, styrker immunforsvaret og hjertet.

Det bør brukes med stor forsiktighet denne blandingen, siden det kan forårsake en allergisk reaksjon. I dette tilfellet må du umiddelbart slutte å bruke.

Forebygging av en formidabel sykdom

For å minimere risikoen for sykdomsutbrudd eller forhindre utvikling i begynnelsen, må følgende regler overholdes:

 1. Avvis fra røyking og overdreven drikking;
 2. Ikke tillat frostbit og hypotermi av føttene;
 3. Fjern langvarig eksponering i rom med svært kalde eller svært høye omgivelsestemperaturer;
 4. Fjern fra kosten fettstoffer, skadelige, for skarpe eller for salt mat;
 5. Fjern overflødig vekt, da det gir en sterk belastning på underdelene;
 6. Gjør mer sport. Spesielt nyttig er lett å kjøre, svømme og sykle. Det anbefales også å ta lange turer i friluftslivet;
 7. Ikke glem å observere hygiene. Daglig er det godt å vaske føttene og ta vare på dem, bruk fuktighetsgivende eller nærende fotkrem;
 8. Beskytt føttene mot riper, blåmerker og andre skader;
 9. Velg bare komfortable og kvalitetssko. Benene må ikke klemmes i det, ikke svette eller føle seg kald. Og huden på beina skal puste.

Profylakse av endarteritt er spesielt viktig for de som allerede har blitt diagnostisert med denne sykdommen. Ved hjelp av de enkle regler som er nevnt ovenfor, kan man opprettholde helse i god stand i ganske lang tid.

Det viktigste er ikke å gi opp og ikke å starte en sykdom!

Hva er utslettende endarteritt?

Ublittering av vaskulære lesjoner i ekstremitetene er ikke den mest sjeldne sykdommen i vår tid. Derfor kan noen gjennomgå det. Derfor er det nødvendig å ha kunnskap om dette "forferdelige dyret" for å kunne forsvare seg selv. I ekstreme tilfeller, å vite hvilken spesifikk spesialist å søke hjelp.

Hva er det

Obliterating lesjoner av lemmer (fra latin oblitterare - sletting, utjevning) - sykdommer i sirkulasjons- og lymfatiske systemer, særlig på ekstremiteter. Inne i veggene av arterier, kapillærer, deres indre lag vokser, noe som fører til en reduksjon i fartøyets lumen, til sin delvise angrep. Dette er utryddet.

Årsaken er betennelse i endotelsjiktene i karet. Sammen er det blokkering av blodsirkulasjon og lymfestrøm. Det er en klassifisering av utslettende sykdommer, som er basert på lokalisering. Dermed er arteriene, venene og lymfatiske karene i ekstremiteter skilt ut.

Også utrydde sykdommer er medfødt og ervervet (inflammatorisk, dystrofisk). Slike betennelser er i de fleste tilfeller registrert hos menn i alderen 30-50 år. Hos kvinner er sykdommen sjelden.

De vanligste utslettende sykdommene er:

 • utløsende tromboangiitt / endarteritt;
 • utrydde aterosklerose.

Foto av utslettende endarteritt:

Symptomatologi av sykdommen

 • De tidligste symptomene på endarteritt som oppstår i pasienten er smertefulle opplevelser i foten, shin og tærområdet. Symptomer er karakterisert som nummenhet, et symptom på en "død finger" (et brudd på følelsen i fingrene), samt en følelse av varme eller brenning. Pasientene klager over at under bevegelse endres følelsen av varme til kaldt.
 • Ikke så ofte er det tilfeller der sykdommen stammer fra en migrerende flebitt. På pasientens fot (tilbake) Det er et kondensert område, en rødaktig farge. Etter en periode på to uker forsvinner den, etterlater en brun pigmentering på huden. Slike transformasjoner observeres over viktige venøse kar. For differensial diagnose er fraværet av åreknuter viktig.
 • Et klart synlig tegn på sykdommen er intermitterende claudikasjon. Pasienter i bevegelsesprosessen er skarpe smerter i kalvene, som sprer seg over beina opp og ned. Følgelig må pasienten halte og stoppe, der ubehag forsvinner.

Essensen av symptomet - i feil reaksjon av fartøyene, nemlig med motorbelastning, bør fartøyene av muskeltypen utvides, og de smalter. Pasienter klager også på blanchering og kaldhet i lemmen.

Ved mild sykdom kan ubehagelige opplevelser bare vises i begynnelsen av en tur. Etter at en persons kropp blir vant til slike belastninger og problemer med bevegelse, oppstår ikke. Det antas at i slike tilfeller utvikles sikkerhetstjenester (hjelpeskip) sterkt. I alvorlige tilfeller blir smerte en konstant følgesvenn av mannen. Pasientene må sitte om natten massere den berørte lemmen.

Videre på tåen, ved siden av spikeren dannes en liten "crimson speck". Gradvis blir større, det fører til gangrene.

Hvordan styrke veggene i blodårene og blodårene hjemme? Les i denne artikkelen.

Metoder for behandling

Den mest effektive behandlingen er i de tidlige stadiene av utryddet endarteritt av karene i underbenet. Men først må du forlate dårlige vaner. Det er bevist at når røyking stopper, reduseres smertefulle opplevelser.

Medisinsk og kirurgisk

For behandling av utryddet endarteritt i nedre lemmer, brukes ulike vasodilaterende legemidler, antispasmodika, heparinsalve som del av kompresser for eliminering av trombose. Og også:

 • Nikotinsyre. En positiv effekt er kombinasjonen med vitaminene i gruppe B. Legemidlet administreres intraarterielt inn i lårbenet.

Det er også en fysioterapi symptomer på endarteritt. Slike prosedyrer fører til en økning i effekten av medisiner, noe som muliggjør raskere kur av pasienter. I dette tilfellet brukes følgende fysioterapeutiske prosedyrer i sykluser:

 • elektroforese (stimulering av kroppen ved elektrisk strøm i rommet med innføring av medisiner, har en positiv effekt på hele kroppen som helhet).
 • ultrahøy frekvens (påvirkning på pasienten ved elektromagnetiske felt med ultrahøy frekvens, reduserer smerte, fjerner hevelse, hjelper i helbredelse av sår og brudd).
 • lydbehandling (vibrasjoner av partiklene i partiet, som forvandles til en termisk effekt på menneskekroppen, mens mikromassasje av vev finner sted, forbedrer blodsirkulasjonen og kroppens metabolske funksjoner).

For å utelukke vevhypoksi brukes et trykkammer (rom / "kammer", der et økt eller redusert trykk kunstig opprettes i forhold til atmosfærisk trykk) og innføring av oksygen under huden.

Det er kirurgiske behandlingsmetoder. For å eliminere effektene av spasmodiske ganglier (nerve noder), er det nødvendig å implementere Novocain blokkeringer og straks fjerne ganglia av sympatisk trunk på begge sider.

I tilfelle av mild manifestasjon av flebitt (betennelse i veggene av karene) produserer kirurgisk Rotasjon av det berørte området av karene for proteser eller shunting (det vil si, de skaper en måte at blodet kan omgå det berørte området, takket være den halvkule delen av lårarterien (oftere er det denne) til det berørte fartøyet).

På scenen av sykdommen, som diagnostiserer nærværet av gangrene i pasienten, er spørsmålet hevet om lem amputasjon for menneskets frelse.

Lær av denne artikkelen om hva som er blodkar trombose.

I hvilke tilfeller er passasje av ultralydsdopplerografi?

Folkets råd

Behandling med folkemessige rettsmidler for utslettende endarteritt kan også bidra til å lindre pasientens tilstand. Dekoksjoner på grunnlag av medisinske planter tjener som kilder til fordelaktige komponenter for pasienten. Så det anbefales å bruke:

 • blanding av sitron og honning inni;
 • en avkok av poteter (du trenger væsken som gjenstår fra matlaging poteter) i mengden ½ kopp, 3 ganger om dagen;
 • urte avkok, som inkluderer: St. John's wort, spidskommen, valerian, immortelle;
 • Effektiv er anerkjent og terapi med biergift, nemlig mottak av kongelig gelé.

Komplikasjoner av endarteritt

Den høye sannsynligheten for komplikasjoner av utslettende endarteritt eksisterer når unidimely appellere til en medisinsk organisasjon for hjelp. Sykdommen er diagnostisert i de sentrale stadiene, når sykdommen allerede er overført fra fasen av "smerte under gang" til scenen av "utviklet gangren".

De alvorligste konsekvensene er kirurgiske inngrep (som inkluderer postkirurgisk gjenoppretting) og lemmeramputasjoner.

Prognose og forebygging

En fullstendig utvinning og en gunstig prognose kan bare beregnes dersom anbefalinger fra medisinsk arbeidstaker er nøyaktig implementert, samt rettidig diagnose av sykdommen (dvs. i de tidlige stadier).

Forebyggende behandling er rettet mot å hindre utviklingen av gangrene med etterfølgende amputasjon av lemmen. Anbefalinger gitt av leger er som følger:

 • det er nødvendig å overvåke temperaturen på ekstremitetene, ikke å tillate deres superkjøling; Om nødvendig, bruk ullsokker;
 • Se nærmere på tilstanden til skoene. Den må være behagelig og fri;
 • Et viktig aspekt er hygiene av nedre ekstremiteter. Benene skal vaskes 2 ganger om dagen, ved hjelp av en kontrastdusj (skift varmt vann til kaldt og omvendt);
 • hudtilstanden er svært viktig. Det skal være tørt. Du kan behandle føtter med desinfeksjonsmidler og antibakterielle midler;
 • også trenger å inkludere i den daglige rutinen rolig spaserturer;
 • Det er nødvendig å nekte bruken av alkohol og tobakksprodukter.

Pasientens tilstand er justert, hvorpå sykdommens smertefulle manifestasjoner undertrykkes, og ettergivelsesintervaller øker.

Les Mer Om Fartøyene