Konsekvenser og sjanser til å overleve etter et stort hjerteinfarkt, hvordan å forbedre prognosen

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er konsekvensene og sjansene for å overleve med et stort hjerteinfarkt, hvilke faktorer forbedrer eller forverrer prognosen for denne sykdommen. Hvordan forbedre utvinning etter et hjerteinfarkt.

Myokardinfarkt (forkortet MI) er en av de farligste for livs- og helsemessige forhold, noe som kan forårsake mange alvorlige konsekvenser, både umiddelbart etter utviklingen og etter ganske lang tid. Frekvensen og alvorlighetsgraden av disse konsekvensene, risikoen for død, avhenger av størrelsen på myokardinfarkt, graden av forstyrrelse av funksjonen til venstre ventrikel, typen behandling som utføres, og andre faktorer relatert til pasientens tilstand av helse. Den kumulative effekten av disse faktorene kan endre dødeligheten innen 30 dager etter utviklingen av et stort MI fra 3% til 36%.

Klikk på bildet for å forstørre

Avhengig av størrelsen på hjertemuskelenes dødsfokus, som bestemmes av de karakteristiske endringene på elektrokardiogrammet, utmerker seg en storskala (stor) og småfokus MI. Hovedforskjellene mellom disse skjemaene er diameteren av den tromboserte kranspulsåren og størrelsen på delen av myokardiet (hjertemuskelen) som er blottet for blodtilførsel.

Med omfattende MI er forekomsten av uønskede komplikasjoner høyere, og prognosen er verre enn i tilfelle småfokale komplikasjoner. Sjansene for å overleve med et småfokalt infarkt er høyere enn ved et stort hjerteinfarkt. Kortsiktig (innen 30 dager etter et hjerteinfarkt) dødelighet i småbrent MI er 2%, med en stor 3-13% (avhengig av behandlingsmetode som brukes). Den langsiktige prognosen er imidlertid verre med et lite fokalinfarkt.

Konsekvensene selv, tilnærmingene til behandling og rehabilitering - er i det vesentlige det samme med et lite fokalinfarkt, og med omfattende.

Det er også tilfeller når en hjerteinfarkt (av noe slag) lever en person lenge (hvor mange mennesker lever fortsatt - avhenger av mange faktorer).

Gjenopprettingsprosessen etter det omfattende MI tar noen måneder. Riktig rehabilitering bidrar til å redusere risikoen for gjentatt MI, bidrar til å forbedre livskvaliteten. For å oppnå disse målene må pasienten endre sin livsstil og nøye følge legenes anbefalinger for medisinsk behandling.

Spørsmål om rehabilitering etter MI er kardiologer, fysioterapeuter, rehabiliteringsspesialister.

Tidlige effekter av omfattende hjerteinfarkt

Under hjerteinfarkt er det skade på hjertemuskelen, som i den tidlige sykdomsperioden kan forårsake følgende komplikasjoner:

 1. Krenkelser av rytme og ledning, inkludert farlig ventrikulær takykardi og atrioventrikulær blokade.
 2. Kardiogent sjokk er en dråpe i blodtrykk på grunn av brudd på hjertets kontraktile funksjon forårsaket av skade på et stort område av myokardiet.
 3. Akutt venstre ventrikulær svikt, som manifesteres av lungeødem.
 4. Hjertesvikt - hjertemuskelen blir svak på infarktstedet, på grunn av hva bruddet kan oppstå. Denne komplikasjonen fører ofte til pasientens død.
 5. Dreslers syndrom er en komplikasjon som har en autoimmun karakter, som manifesteres av perikarditt, pleurisy og polyarthritis.

Senere konsekvenser av MI

I en person som gjennomgikk MI, vises et arr på skadestedet, hvis tilstedeværelse kan forårsake følgende sen komplikasjoner:

 • kronisk hjertesvikt, som utvikler seg på grunn av brudd på hjertets kontraktile funksjon
 • rytmeforstyrrelser og ledning;
 • aneurysmer - utbuling av hjertevegget på infarktstedet;
 • dannelsen av trombi i hjertet, som kan forårsake tromboembolisme i den store eller lille sirkel av blodsirkulasjon.

outlook

Prognosen for hjerteinfarkt avhenger av mange faktorer, inkludert størrelsen, omfanget av ventrikulær dysfunksjon, typen behandling som utføres, og andre faktorer.

Risikoen for død innen 30 dager fra en liten brennpunkt MI er ca. 2%.

Dødelighet i et stort MI innen 30 dager etter sykdomsutbruddet avhenger også av behandlingsmetoden:

 • Ved utføring av kun medisinsk terapi - ca 13%.
 • Med rettidig trombolyse (denne terapi rettet mot oppløsning av trombi) - 6-7%.
 • Ved utføring av angioplastikk og stentning av kranspulsårene innen de første 2 timene fra sykehusinnleggelsen - 3-5%.

Hva er sjansene for å overleve etter et massivt hjerteinfarkt?

Omfattende myokardinfarkt er en av de vanskeligste kardiopatologiene med høy sannsynlighet for død. Ca. 40% av tilfellene slutter med en pasients død selv før legenes ankomst. Med omfattende infarkt sprer nekrose over et stort område og er i de fleste tilfeller transmural (gjennom) lesjon.

Etter omfattende infarkt kan nekrotisk vev fortsette i lesjonen i flere måneder. I post-infarktperioden utvikler generell forgiftning med forfallsprodukter av døde vev.

Årsaker til omfattende hjerteinfarkt

Blant årsakene til denne patologien er:

 • aterosklerose;
 • Arteriell hypertensjon;
 • Angina pectoris.

Ifølge statistikk er nesten 98% av hjerteinfarkt en komplikasjon av koronar hjertesykdom.

Jo mindre oppmerksomhet en person betaler for sin egen helse, desto større er sannsynligheten for de mest uheldige konsekvensene. Sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt, inkludert dets mest alvorlige former, stiger med alderen. I risikogruppen er representanter for begge kjønnene som har fylt 60 år, men svært unge mennesker er ikke forsikret mot et hjerteinfarkt. I risikogruppen er mennesker som fører en stillesittende livsstil, har overvekt, endokrine sykdommer. Fremkallende faktorer er stress.

Følgende kan føre til hjerteinfarkt:

 • Betennelse i kranspulsårene;
 • Onkologiske neoplasmer i hjertet og andre organer som metastasererer til myokardiet;
 • Kirurgisk hjerteintervensjon;
 • Trombose av kranspulsårene;
 • Elektrisk traume og omfattende brystskader;
 • Alkohol, nikotin, narkotikamisbruk.

symptomer

Et omfattende infarkt har flere utviklingsstadier, og det er ganske mulig å vite hvordan det utvikles, for å minimere risiko. Følgende stadier av utvikling av et omfattende hjerteinfarkt utmerker seg:

 • preinfarction;
 • Den skarpeste;
 • akutt;
 • subakutt;
 • Postinfarktperioder.

Utseendet til ustabil angina er karakteristisk for den pre-faktuelle perioden. Angrep blir hyppigere, smertefullt, langvarig, dårlig egnet til å cupping med nitroglyserin og dets analoger. Et forferdelig signal er frykt for døden under et angrep. Dette indikerer en høy sannsynlighet for hjerteinfarkt. Varigheten av denne fasen er fra flere timer til flere dager. En appell til en kardiolog på dette stadiet i utviklingen av et hjerteinfarkt, kan redde pasientens liv.

Den mest akutte perioden varer ikke mer enn tre timer. På dette tidspunktet dannes en foki av nekrose. Tegn på et omfattende hjerteinfarkt generelt sett ikke avviker fra symptomene på storfokalformen av patologi, men manifesterer seg med større intensitet. Pasienten føler seg alvorlig smerte bak brystbenet, til og med uutholdelig, ledsaget av smertefull sjokk. Smertenes natur varierer sterkt, det kan rappe, dolk, trykke eller brenne. Smerten utstråler over hele brystkassen, i begge hender, under skrubbe, nakke, kjeve og stoppes ikke ved inntak av nitroglyserin. Pasienten faller i panikk, det er frykt for døden. Generell svakhet, svimmelhet, mulig tap av bevissthet. Det er en rikelig klebrig svette. Hos personer med diabetes kan hjerteinfarkt være smertefritt. Den klassiske eller anginøse formen for infarkt er det store flertallet av tilfeller (opptil 90%).

Et omfattende hjerteinfarkt kan manifestere seg i andre varianter:

Astmatisk infarkt fortsetter nesten eller helt smertefritt. I den akutte perioden utvikles et angrep av kvelning eller dyspnø, og en akselerert hjertesvikt føltes.

Med gastralgisk infarkt, smerter bestråler til overlivet, utvikler pasienten oppkast som ikke bringer lindring. Symptomatologien ligner perforeringen av magesår, men magen er fortsatt myk, og tegn på peritoneal stress blir ikke observert.

Det arytmiske kurset er preget av manifestasjon av forstyrrelser i hjerterytmen, "fading" av hjertet.

Den cerebrovaskulære formen er klinisk manifestert av svimmelhet, kvalme, oppkast, bevissthetstap.

Malosymptomnye varianter av strømmen med omfattende infarkt finnes i isolerte tilfeller.

Under den akutte perioden (2-14 dager) utvikles den enzymatiske dekomponeringen av nekrotisk vev. Det er tegn på hjertesvikt og generell forgiftning av kroppen, spesielt kroppstemperaturen stiger. Det er mulig å øke blodtrykket. Med en gunstig løpet av en akutt periode, blir blodtrykket og temperaturen gradvis normalisert.

I den subakutte perioden forsvinner tegn på et hjerteinfarkt, begynnelsen av det nekrotiske området begynner. Varigheten av dette stadiet er 1-2 måneder.

I den post-faktiske perioden tilpasser hjertet seg gradvis til arbeid i en ny modus. Det overførte omfattende infarkt passerer ikke uten spor, pasienten har kortpustethet, angrep av arytmi og angina pectoris.

hjelpe

Hvis det er skarp smerte i hjertet, blir pasienten gitt nitroglyserin, sittende eller muligens lagt i en behagelig pose. "Førstehjelp" kalles umiddelbart, advarsel om mulig hjerteinfarkt.

Pasienten må maksimere tilførselen av frisk luft. Du kan gi en aspirintablett for å forbedre blodfluiditeten. Hvis trykket forblir innenfor normale grenser - gi en ny nitroglycerin pille, 15 minutter etter den første.

Hvis offeret er bevisstløs, blir offeret lagt med hodet kastet tilbake, men hvis det oppstår tegn på oppkast, skal hodet dreies til siden.

Det første som leger som kommer til samtalen, vil gjøre, er å injisere et narkotisk analgetisk middel for å eliminere smertesyndromet. Dette er nødvendig for å forhindre spredningen av nekrosisonen og maksimalt bevare myokardiet.

behandling

En pasient med mistanke om omfattende hjerteinfarkt er gjenstand for umiddelbar opptak til intensivavdelingen.

I den akutte og akutte perioden er behandlingen rettet mot:

 • Eliminering av smerte;
 • Normalisering av blodsirkulasjonen generelt og spesielt i det berørte området;
 • Normalisering av hjertefrekvensen;
 • Forebygging av trombusdannelse;
 • Eliminering av trombose.

Narkotika-indusert trombusfjerning er mulig innen de første 6 timene etter angrepet. I løpet av denne tiden blir trombosen gradvis komprimert og etter 6 timer gir den seg ikke til oppløsning av legemidler og det kreves en operasjon for å eliminere den.

Alle pasienter med hjerteinfarkt macrofocal fremre vegg av venstre ventrikkel, og andre former for nekrotiske lesjoner av hjertemuskelen, ledsaget av respiratoriske eller hjertesvikt, kardiogent sjokk symptomer, foreskrive oksygenbehandling.

Rehabiliteringsperioden etter et stort hjerteinfarkt varer opptil seks måneder eller mer. På denne tiden er pasienten underlagt streng legeforsikring. Ideelt sett bør rehabilitering foregå i spesialiserte sykehjem, hvor pasienten vil få psykologisk rehabilitering og terapeutisk gymnastikk under et individuelt program.

Pasienten må helt forlate dårlige vaner og radikal korreksjon av dietten for å forhindre atferoskleros utvikling. Etter omfattende myokardinfarkt er livslang behandling nødvendig for å opprettholde stabil blodstrøm.

De sannsynlige konsekvensene av et stort hjerteinfarkt

Blant de alvorlige komplikasjonene av hjerteinfarkt:

 1. Ruptures av hjertemuskelen. Oftest forekommer de første 24 timene etter angrepet. Frontvegg i venstre ventrikkel er hovedsakelig påvirket. Dødelighet med denne typen komplikasjon er 100%.
 2. Kardiogent sjokk. Den utvikler seg med nekrotisk lesjon på 40% av arealet av fremre veggen i venstre ventrikulær myokardium. Med ekte kardiogent sjokk når dødeligheten 90%.
 3. Lungeødem. Med økende ødem i lungene, fatal utfallet natapaet omtrent i en fjerdedel av tilfellene.

Etter et hjerteinfarkt kan du:

 • Mitralventilinsuffisiens;
 • Sinus former for arytmi;
 • tromboembolisme;
 • Aneurysm i venstre ventrikel;
 • Postinfarkt syndrom.

outlook

Ifølge statistikken forekommer pasientens død i 40% av tilfeller av omfattende hjerteinfarkt, selv i prehospitalperioden. Uklart forutsi i den mest akutte perioden med et stort hjerteinfarkt, vil konsekvensene og sjansene for overlevelse ikke bli risikert av noen kardiolog, noe prognose vil være probabilistisk.

For en grov prognose av sannsynligheten for død for pasienten å bruke GRACE karakterskalaen, som tar hensyn til flere kriterier: tilstedeværelse av hjertesvikt, pasientens alder, tilstedeværelse av hypertensjon, etc.

Det er like vanskelig å svare på spørsmålet om hvor mange lever etter et stort hjerteinfarkt. Statistikken er ubønnlig: Ca 20% av pasientene dør innen 5 år på grunn av de langsiktige konsekvensene av et hjerteinfarkt eller dets tilbakefall.

Hvordan går det omfattende hjerteinfarkt, konsekvenser, sjanser til å overleve, forebyggende tiltak

En av de mest alvorlige kardiologiske patologiene er myokardinfarkt, en svært farlig sykdom, en konsekvens av koronar hjertesykdom. Dette er den vanligste årsaken til tidlig død i verden.

Fra rettidig medisinsk behandling avhenger av pasientens overlevelse, muligheten for å unngå forekomsten av alvorlige komplikasjoner.

Kjennetegn ved hjertesykdom og statistikk

Infarct - tilstanden som oppstår irreversibel skade på organets celler på grunn av brudd på blodtilførselen og den resulterende akutt oksygen sult. Slike organer kan ikke bare være hjertet, men også hjernen, nyrene, øyets nese eller milten.

I tilfelle av rettidig og kvalifisert medisinsk behandling, kan pasienten imidlertid overleve han vil ikke kunne komme tilbake til sitt gamle liv. Berørte celler i myokardiet etter et tidligere hjerteinfarkt er erstattet av et arrvæv som signifikant begrenser hjertemuskelenes evne til å fullføre kontrakt.

Pasienten har å revidere deres livsstil, kosthold, tillatelig fysisk aktivitet, utelukke risikofaktorer for ikke å få tilbakefall av sykdommen.

Ifølge data gitt til føderasjonsrådet av russisk sjefkardiolog, professor I. Chazova, Russland er på andre plass i utbredelsen av kardiopatologi og dødelighet av befolkningen fra kardiovaskulære sykdommer. I tillegg ga hun følgende data:

 • Myokardinfarkt forårsaket 39% av alle for tidlige dødsfall i Russland;
 • Døden slutter i 17% av tilfeller av hjerteinfarkt;
 • Relapses forekommer i 11% av tilfellene;
 • Hver dag mottar den russiske føderasjonens akuttmedisinske tjeneste mer enn 25.000 samtaler relatert til akutte kranshinder;

Ifølge Sammenslutningsrådets sosiale politikkkomité fra symptomene på hjertesykemi, som er en konsekvens av det som er hjerteinfarkt, lider mer enn 7 millioner russere. I tillegg til dette:

 • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet er diagnostisert hos 31 millioner mennesker i Russland;
 • Hver fjerde mann i vårt land som er eldre enn 44 år lider av iskemisk sykdom, og er derfor i fare for å lide av hjerteinfarkt;
 • Antall pasienter med postinfarkt nærmer seg 2,5 millioner mennesker. Denne tall er 2% av den totale russiske befolkningen.

Årsaken til denne ubalansen - nærvær i den kvinnelige kroppen av østrogen, et hormon som utøver en beskyttende handling. Disse forskjellene er nivellert på 1960- og 1970-tallet, når statistikk viser en økning i forekomsten av hjerteinfarkt hos kvinner til 50%.

Selv det mest moderne kardiologiske senteret vil ikke kunne gi fullstendig hjelp til en slik pasient, hvis ikke gi i de første 1-2 timene etter angrepet. Hovedvekten bør rettes mot rettidig diagnose og eliminering av mulige årsaker til denne patologien.

Årsaker og risikofaktorer

Hovedårsaken til utviklingen av slik kardiopatologi - lukning av en eller flere koronararterier. Dette skyldes det faktum at veggene i arterien er skadet av aterosklerotiske plakk, som rager inn i karetets lumen og reduserer diameteren betydelig. Graden av innsnevring kan nå 2/3 eller mer av karetets diameter.

Innholdet i en atherosklerotisk plaque, bestående av fett og proteinmasse, kan komme inn i karetets lumen. Reaksjonen blir dannelse av trombe opptil 1 cm lang, som er årsaken til opphør av blodstrøm og spasmer i kranspulsåren. Det er okklusiv obstruksjon - fullstendig nedleggelse av blodstrømmen, og som en konsekvens nekrose av myokardiet.

Risikofaktorer, bidrar til fremveksten av denne sykdommen hos de som lider av iskemisk hjertesykdom, koronararterie aterosklerose:

 • Alvorlig eller langvarig stress;
 • Hypertensiv sykdom;
 • Alvorlige smittsomme sykdommer
 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Skade, kirurgi;
 • Overoppheting, hypotermi.

Prognose, mulige komplikasjoner

Hva er konsekvensene av omfattende myokardinfarkt, vil det føre til døden, hvor høy er sjansene for å overleve i gjenopplivingstiden og etter, hva skal rehabilitering? Vi vil svare på alle spørsmålene i rekkefølge.

Ifølge medisinsk statistikk går rundt 40% av de som har hatt et angrep i løpet av det første året etter sykdomsangrep, ikke over fem års overlevelsestærskel, etter tilbakefall eller komplikasjoner av sykdommen. Alvorlige konsekvenser kan være:

 • perikarditt, som fører til spredning av bindevev ("karpehjertet hjerte");
 • endokarditt som resulterer i trombi og tromboembolisk syndrom;
 • hjertesvikt;
 • arytmi;
 • lungeødem;
 • kardiogent sjokk;
 • brudd på myokardiet;
 • ventrikels aneurisme
 • opphør av kardial aktivitet.

I tilfelle av arrdannelse på myokardiet Overlevelsesprognosen kan anses gunstig dersom pasienten overholder anbefalinger lege og støtte terapi.

Symptomer og tidlige tegn

Avhengig av perioden med myokardinfarkt, skiller du karakteristiske symptomer, som med høy grad av sannsynlighet kan diagnostisere denne patologien. Perioder med infarkt:

 • preinfarction
 • skarpeste
 • skarp
 • subakutt
 • postinfarction

For preinfarktperioden er følgende symptomer typiske:

 • Langvarige brystsmerter med høy intensitet, som ikke stoppes av inntak av nitroglyserin;
 • Kortpustethet
 • svette;
 • arytmi;
 • kvalme;
 • Intoleranse mot noen, den mest ubetydelige fysiske anstrengelsen;
 • EKG viser tegn på nedsatt blodstrøm til myokardiet.

Den mest akutte perioden varer fra en og en halv til to timer. Under det opplever pasienten:

 • Den intense smerten ved retrosternal lokalisering, som kan følges både til venstre og høyre på brystbenet, dekker brystkanten, gir til skulderkroppen, underkjeven, nakken, venstre arm;
 • Frykt for død, angst, apati, hallusinasjoner.

I noen tilfeller kan ha atypiske symptomer på denne sykdommen:

 • Gastralgisk form - preget av smerte i epigastriske regionen, kvalme og oppkast.
 • Den astmatiske formen - pasienten opplever angrep av kvelning, en hoste, blir dekket med kaldt svette.
 • Ødem - det er kortpustethet, edematøst syndrom.
 • Cerebral form - ledsaget av symptomer på cerebral iskemi på grunn av aterosklerose i arteriene, som gir blod til hjernen.
 • Gummi og asymptomatisk form.

Første førstehjelp, hva en lege kan gjøre

Før ankomst av akuttmedisinsk behandling kan noe lette pasientens tilstand. For dette er følgende tiltak tatt:

 • Pasienten skal plasseres i en semi-sittende stilling med bein litt bøyd på knærne, slapp av kragen, knytt, fjern stramt klær;
 • Sett en tablett Nitroglycerin under tungen;
 • Gi den tyggede Aspirin tablett;
 • Gi frisk luft til rommet.

diagnostikk

For primærdiagnose samler legen en anamnese, analyserer smertenes natur, vurderer den ytre tilstanden, utfører palpasjon og lytter til hjertet. Disse metodene kan identifiseres:

 • Økt hjertefrekvens;
 • Systoliske lyder;
 • Forstyrrelser av hjertetoner av forskjellig opprinnelse.

Karakteristiske symptomer kan være reduksjon i blodtrykk, økning i kroppstemperatur til 38 ° C i løpet av uken.

For å avklare diagnosen gjelder laboratorie blodprøver, hvem kan bestemme følgende endringer:

 • Økt nivå av leukocytter;
 • Økt nivå av erytrocytt sedimenteringshastighet;
 • Biokjemiske symptomer på inflammatorisk prosess;
 • Utseendet til biokjemiske markører for nekrose av myokardceller.

Mest en viktig metode for diagnose er et elektrokardiogram (EKG). Ved å analysere resultatene er det mulig å bestemme slike egenskaper av infarkt:

 • lokalisering
 • utbredelsen
 • dybde
 • komplikasjoner

Behandlingstaktikk

Behandling av et hjerteinfarkt pågår Bare under forholdene til kardiologisk avdeling på sykehuset. Indikasjoner for sykehusinnleggelse er EKG-resultater som indikerer en patologisk prosess, symptomer på hjertesvikt. Hovedoppgavene til denne perioden:

 • Eliminering av smerte,
 • Nedsatt nekrose av hjertemembranen,
 • Restaurering av blodstrøm i koronararteriene,
 • Redusere risikoen for trombose,
 • Losse hjertet, slåss med arytmi,
 • Opprettholde et optimalt nivå av blodtrykk.

For å eliminere smerte i den akutte og akutte perioden som brukes narkotiske analgetika (Morfin, promedol, fentanyl, omnipon).

De administreres intravenøst i de første minuttene Tilrettelegging av medisinsk behandling, anesteser effektivt. Hvis det er nødvendig å stoppe frykt eller overdreven eksitasjon, så bruk beroligende (Relan, Diazepam).

Oppløsning av trombi og gjenoppretting av blodstrøm i hjerte og hjernehinne i hjernen - målet trombolytisk terapi. Tidlig bruk av trombolytika reduserer størrelsen på fokuset på myokardisk nekrose, noe som i stor grad forbedrer prognosen til sykdommen.

Trombolytisk aktivitet er besatt av Streptokinase, Fiboinolysin, Alteplase. Forhindrer trombose Heparin, det forhindrer tromboembolisme.

Kontraindikasjoner for det er plutselig blødning. Det er nødvendig å utelukke historien om hjerneslag, GI-sykdom med mukosale lesjoner, nyere kirurgiske inngrep.

Terapi for behandling av hjerteinfarkt inkluderer bruk av antikoagulantia, Hovedgruppen fra denne gruppen er aspirin (acetylsalisylsyre). Dens bruk tillater ikke blodplater å holde seg sammen og feste seg til blodkarets vegger, og røde blodceller blir lett transportert langs blodbanen.

En viktig del av medisinering er bruk av ACE-hemmere å redusere hjerteaktiviteten, redusere trykket og utvide blodårene. Indikasjon for bruk er akutt hjertesvikt. Dette er Captopril, Ranipril, Enalapril.

i tillegg utnevnt cardioprotectors for behandling av arytmi, begrensning av sonen av myokardisk skade. Disse kan være beta-adenoblokere (Atenolol, Propranolol), nitrater i form av intravenøs infusjon Nitroglyserin, vitaminer.

Rehabiliteringsperioden krever konstant bruk av legemidler. midler for forebygging av trombose og arytmi, vedlikehold av et optimal nivå av arterielt trykk. I tillegg til dem kan du bruke oppskrifter av tradisjonell medisin i form av tinkturer og buljonger av aloe, hagtorn, calendula, motherwort.

En betydelig del av vedlikeholdstrening for de som gjennomgikk hjerteinfarkt er Overholdelse av kosthold og optimal og dosert fysisk trening.

Krever lavt fett, lett fordøyelig mat, nyttig for blodårer og hjertemuskulatur. Disse kan være frokostblandinger, surmelkeprodukter, tørket frukt, juice, lette grønnsaker og fruktsalater.

For å forebygge stillestående fenomen anbefales det engasjere seg i treningsbehandling, dosert vandring Under veiledning av en spesialist bør disse leksjonene startes så snart som mulig.

Rehabilitering etter et hjerteinfarkt kan forekomme i kardiovaskulær sanatorium, hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner for dette. Spesialkommisjonen avgjør om det skal gi et funksjonshemning etter et hjerteinfarkt, om det er mulig å gå tilbake til arbeid etter rehabilitering.

Forebyggende tiltak

For ikke å bli utsatt for en slik sykdom som hjerteinfarkt, er det nødvendig å forhindre forekomsten av arteriosklerose av karene. For dette tas forebyggende tiltak:

 • Innføring av fiber og vegetabilsk fiber i dietten, reduksjon i andelen fett, stekt, røkt mat.
 • Ledende en aktiv livsstil;
 • Bekjempelse av dårlige vaner, røyking, drikking av alkohol;
 • Forebygging av stress ved å mestre metoder for avslapping, auto-trening;
 • Kontrollerer nivået av kolesterol, blodsukker, rettidig behandling av kroniske sykdommer;
 • Konsultasjon av en spesialist i utseende av symptomer på angina, EKG.

Denne kardiopatologien krever øyeblikkelig medisinsk behandling, sykehusbehandling. For å rehabilitere etter at et hjerteinfarkt var vellykket, må du ta medisinene som er anbefalt av legen din, holde på en diett og trene fysioterapi.

Hva er et omfattende hjerteinfarkt og hva er dens konsekvenser?

Omfattende myokardinfarkt er en trombose av koronarbeinene, hvorav 40% av ofrene dør på prehospitalstadiet. Under krasjen dør en stor del av hjertemuselen. Som en konsekvens kan pasienten raskt falle i en farlig tilstand av kardiogent sjokk.

Livet til en person med hjerteinfarkt avhenger av hvor raskt pasienten er i hendene på leger. Når medisinering er maktløs, gjør kardiokirurger en nødoperasjon på fartøyene.

Hva er hjerteinfarkt

Med liten fokalisoki, lider et lite område av hjertemuskelen. I dette tilfellet er pasienten ikke truet med alvorlige konsekvenser. Etter rehabilitering vender en person tilbake til det vanlige sporet av livet. Noen selv utholde sykdommen på føttene.

Et omfattende hjerteinfarkt er døden til et stort område av hjertemuskelen på grunn av blokkering av en trombose i kranspulsårene. Berørt av oksygen og ernæring, mister myokard evnen til å redusere fullt ut. Som et resultat blir blodtrykket kraftig redusert. En person faller inn i en tilstand av kardiogent sjokk, noe som truer livet.

Lokalisering av fokuset på myokardskader skiller mellom:

 • den fremre veggen til venstre ventrikel;
 • bakveggen;
 • septum mellom ventriklene.

Med transmuralt infarkt påvirkes alle 3 lagene i myokardiet. Bredden på spredningsnekrose når noen ganger 8 cm.

Ifølge statistikk oppstår et omfattende hjerteinfarkt hos menn 4 ganger oftere. Hos kvinner i denne alderen, tjener kjønnshormonene østrogen som et forsvar mot iskemi. Men etter 60 år er hyppigheten av sykdommen sammenlignet.

Årsaker til infarkt

Grunnlaget for fremveksten av akutt iskemi er aterosklerose i kranspulsårene. Plasser stenger bokstavelig talt koronarbeinene. Økende i størrelse, de begrenser lumen av fartøyene, der blodstrømmen senkes. Dette fører til liming av røde blodlegemer. Som et resultat dannes trombier.

I en slik kritisk tilstand av fartøyene, psykologisk rotasjon, trykkhopp, overspising, kan alkoholforbruk føre til plakkbrudd med en lesjon av den indre veggen av arterien. "Reparasjon" oppstår når erytrocytpytten dannes. I dette tilfellet dannes klumper som produserer stoffer som forårsaker vasospasme.

Blodpropper kan spre seg langs fartøyene og nå 1 cm. Verre når de vokser over arteriene. Med spasmen av fartøyet kan blodstrømmen helt stoppe. Det er da den akutte iskemien i hjertemuskelen oppstår.

Det er interessant! Etter en kvart time etter å ha stoppet blodstrømmen, dør den tilsvarende sonen av hjertemusklen, utvikler bildet av myokardinfarkt. På nekroseplanen utvikles bindevev, og en uke senere begynner å danne et post-infarkt arr.

Risikofaktorer

I utviklingen av en vaskulær katastrofe har faktorene som bidrar til utbruddet av myokardisk iskemi en effekt. Lagret i kranspulsårene endret ved atherosklerose, fører til omfattende myokardinfarkt. Årsaker til iskemi av hjertemuskelen:

 • Arteriell hypertensjon fører til fortykning av de vaskulære veggene. Arterier blir uelastiske, mister sin adaptive evne til å utvide og kontrakt til rett tid.
 • Abdominal fedme er en direkte vei til arteriell hypertensjon og dannelsen av aterosklerotiske plakk. I tillegg skaper overflødig vekt en ekstra belastning på hjertet.
 • Den fysisk inaktive livsformen bidrar til fortykning av blodet;
 • For sukkersykdom er preget av skrøbelighet av fartøyene. Sårbare vegger er mer sannsynlig å gjennomgå aterosklerose.
 • Langsiktig psykomotional spenning er ledsaget av spasmer i kranspulsårene. I kombinasjon med aterosklerose øker myokardisk iskemi.
 • Røyking, som ødelegger fartøyene fra innsiden, forårsaker en spasme av blodårer.
 • Brudd på lipider - et høyt nivå av "skadelig" kolesterol skaper grunnlag for utviklingen av et hjerteinfarkt.
 • Ubalansert ernæring, bruk av matvarer som inneholder mettet fett.
 • Atrieflimmer ledsages av dannelse av en trombose i hjertehulen.
 • Misbruk av alkohol ødelegger blodårene, provoserer utviklingen av hypertensjon, forstyrrer leveren, som er ansvarlig for behandling av fett. Overflødig lipider blir avsatt på indre vegger av arteriene og venene.
 • Med nyresykdom på grunn av forstyrret mineralmetabolisme av fosfor og kalsium, blir sistnevnte deponert på de indre vegger av arteriene. Dette gjør dem vanskelige. Clots er lett dannet på endrede kar.

Myokardinfarkt kommer fra fysisk overbelastning. I lys av økt etterspørsel etter myokard i oksygen, er arteriene ikke i stand til å gi blodstrøm. Det er et skarpt underskudd av oksygen og næringsstoffer, noe som fører til akutt iskemi. En slik situasjon kan oppstå ved konkurranser eller trening med idrettsutøvere.

bevis

Infarctin skjer plutselig, overtar en person på jobben, på et offentlig sted eller hjemme ved et bord. Det kliniske bildet kan variere, men de første tegnene forblir konstante:

 • Intense presse smerter bak brystbenet, gir til venstre skulder, arm, øre eller skulderblad;
 • overdreven svette
 • dumhet av venstre hånd;
 • skinn av huden;
 • en ubevisst følelse av frykt;
 • senking av trykk;
 • takykardi;
 • arytmi;
 • svakhet;
 • når bakre veggen av myokardiet er skadet, er symptomet magesmerter, oppkast uten lindring;
 • kjent for leger også smertefri form for akutt infarkt, og krever også nødtiltak. Et infarkt kan skje igjen etter noen få minutter eller timer.

Med hjerteinfarkt blir puls raskere og blir uregelmessig. En person kaster bokstavelig talt ut en kald svette, puster intermitterende. Bildet er supplert med svimmelhet, plutselig svakhet i hele kroppen. På offerets ansikt, panikkfrykt, ser han forvirret ut, ikke forstår hva som skjer med ham.

Hva å gjøre før legen kommer

En person med akutt myokardinfarkt kan dø dersom behandling ikke leveres i tide. Med smerter i hjertet, først og fremst, er det nødvendig å ringe et presserende kardiologisk team. De raskere profesjonelle terapeutiske tiltakene vil bli gitt, jo mer sannsynlig vil de overleve.

Uansett hvor en infarkt er overhalet av en person, kan de omkringliggende menneskene gi betydelig førstehjelp:

Oppmerksomhet vær så snill! Pasienten kan ikke gå.

 1. Offeret skal legges på ryggen med en forhøyet thorax for å redusere byrden på hjertet. For å gjøre dette legger du et foldet klær eller teppe under øvre delen av kroppen. Men hvis arterietrykket er lavt og pulsen er dårlig palpert, skal hodet være lavere enn stammen. Dette vil holde hjerneblodstrømmen. Med alvorlig dyspné, for å lette hjertets arbeid, sitter pasienten med bena senket.
 2. Med et hjerteinfarkt, må du sørge for fri pust, for dette må du trykke på kragen på klærne, ta av slipsen, åpne vinduet for frisk luft.
 3. Gi under tungen Nitroglycerin.

Oppmerksomhet vær så snill! Den kan ikke brukes ved lavtrykk, svak puls, blek hud, for ikke å forverre pasientens tilstand.

 1. Nitroglyserin med hjerteinfarkt eliminerer ikke smerten umiddelbart, i motsetning til angina pectoris angrep. Derfor kan den andre tabletten påføres ikke tidligere enn 15 minutter.
 2. Gi halvparten av Aspirin-tabletter. For å akselerere effekten, må medisinen tygges.
 3. Hvis pasienten med hjerteinfarkt er bevisstløs og hjerteslag stopper, begynner straks gjenopplivning. Indirekte hjertemassasje en person gjør med en frekvens på 80-100 kompresjoner per minutt på den nedre tredjedel av brystbenet. Hvis assistentene er to, for hvert 15 slag i brystet, gjør 2 puste.

Disse tiltakene bidrar til å redde en person før legen kommer.

Forresten! Indirekte kardemassasje, mens du beholder hemodynamikk, gjør defibrillering mer effektiv ved ankomst av en kardiolog.

Ofte er en katastrofe i hjertet manifestert av smerte og brennende i magen - den såkalte bukformen av myokardinfarkt. Omgivelsene mens du gir gastrointestinale midler. Hvis du, etter å ha tatt Rennie, Maalox og andre antacida, ikke brenner i magen, må du ringe en ambulanse.

Forløpet av hjerteinfarkt

Kardiologer skiller flere stadier av akutt iskemi:

 • Den skarpeste fasen varer opptil 2 timer.
 • I 4-8 dager varer den akutte scenen når nekrosisonen i hjertemuskelen dannes. I løpet av denne perioden reduserer hjertesmerter, blodtrykket begynner å stige til normale nivåer. Pasienten er bekymret for kortpustethet, hjertebank eller uregelmessigheter.
 • Subakutt stadium siden den andre uken. På stedet for det døde vevet, blir et arr gradvis dannet. Ledningen gjenopprettes i hjertemuskelen. Ved slutten av måneden etter angrepet blir hjerterytmen normalisert, blodtrykket stabiliseres.
 • Post-infarktperioden begynner etter 8 uker og varer opptil 6 måneder.

Arret i hjertemuskelen blir tykkere. Myokard utvikler kompenserende mekanismer som hjelper pasienter overleve. Prognosen for hjerteinfarkt avhenger av hvem som er ved siden av pasienten i begynnelsen av infarkt og hvor mye hjelp kan gis.

komplikasjoner

Jo tidligere kvalifisert hjelp ble gjengitt til pasienten, jo mindre følger konsekvensene. I post-infarktperioden oppstår komplikasjoner:

 • kardiogent sjokk;
 • ødem i lungene;
 • perikarditt;
 • tromboembolisme;
 • hjerte astma;
 • kortpustethet og hevelse i beina - tegn på hjertesvikt;
 • brudd på myokardiet.

Komplikasjoner er relatert til det faktum at skader med transmural infarkt involverer det meste av hjertemuskelen.

outlook

Halvparten av pasienter med hjerteinfarkt dør innen flere måneder. Flere sjanser til å overleve er tilstede hos pasienter med lesjon av bakre veggen i venstre ventrikel. En pasient på 80 år er mye vanskeligere å gjenopprette arbeidet i hjertet på grunn av manglende reservefunksjoner i kroppen, slitt ut myokard. Hos ældre blir lungebetennelse ofte forbundet, noe som forblir ubemerket i det slettede kliniske bildet. Hos eldre mennesker kan et hjerteinfarkt skje igjen.

Tilknyttede sykdommer forverrer også prognoser for mennesker i alle aldre. Ifølge statistiske data, etter et hjerteinfarkt 3-5 år bor. Grunnen til at pasienter dør er komplikasjoner. Ofte skjer et annet hjerteinfarkt.

Etter et hjerteinfarkt, kan pasienten tilordnes en funksjonshemningsgruppe. Kriteriet er tilstedeværelsen av komplikasjon, kontraktilitet av myokardiet. Arbeidsforhold er tatt i betraktning. Disability vurderes av medisinsk og sosial ekspertkommisjon, bestående av leger av mange spesialiteter.

Tips! Å forlenge livet med hjerteinfarkt er mulig hvis du regelmessig besøker en kardiolog og følger hans anbefalinger. Mye avhenger av pasientens diett.

Ernæringseksperten vil anbefale restriksjon av animalsk fett, kaffe, karbonatiserte drikkevarer. En spesiell rolle spilles av produkter som hjelper til med å gjenopprette organismen - korn, grønnsaker, frukt, fisk. Verdien er gitt til livsstilen, avvisningen av dårlige vaner.

rehabilitering

Hovedvolumet av rekonstruktiv terapi etter et omfattende hjerteinfarkt utføres i spesielle sanatorier eller et medisinsk senter. Medisinske tiltak kan fortsette hjemme.

I rehabiliteringsperioden anbefales det å gå til riktig livsstil:

 • gi opp alkohol og røyking;
 • sove om natten;
 • for å unngå stress.

Fysisk aktivitet bør begynne med turer, gradvis øke lasten. For å øke utvinningen, må du utføre øvelser på treningsbehandling under oppsyn av en lege. Rehabiliteringsprogrammet inneholder spesielle teknikker. Det er laget for hver person separat av legen.

Viktig! Ved strenge gjennomføring av reglene i gjenopprettingsperioden, er pasientenes levetid forlenget i flere år.

medisinering

Terapeutiske tiltak for hjerteinfarkt er rettet mot å stabilisere tilstanden og forhindre komplikasjoner. Selv på prehospitalstadiet, for å forhindre kardiogent sjokk, injiserer ambulansedokumenter narkotika - Promedol, Omnipon. Kompleks behandling er gitt på sykehuset:

 • Preparater for forebygging av trombusdannelse - Aspirin, Clopidogrel, Plavix, Ticlopidin;
 • antiarytmika - amiodaron, lidokain;
 • antikoagulantia, forebyggende koagulering av blod - Heparin, Lovenox, Fraksiparin;
 • trombolytika for resorbsjon av blodpropper - Streptokinase, Reteplase, Alteplase;
 • narkotiske og ikke-steroide smertestillende midler for profylakse av kardiogent sjokk;
 • bruk kalsiumantagonister og p-blokkere.

For å kurere et hjerteinfarkt, noen ganger er det nødvendig med en operasjon av koronararterien bypass grafting eller stenting av koronarbeinene. Disse metodene gjenoppretter raskt blodstrømmen. Pasienten nesten på bordet blir kvitt de dødelige trøbbelene. Hvis dette tiltaket ikke hjelper, kan menneskeliv med et stort hjerteinfarkt bare redde hjertetransplantasjonen.

Etter utslipp, får pasienten en påminnelse med anbefalinger for behandling og ernæring. Pasienten er under kontroll av en kardiolog i lang tid.

Myokardinfarkt er en alvorlig patologi som fører til døden i 40% av tilfellene. Akutt iskemi skjer ikke uten grunn. Fedme, ubalansert kosthold, hyppig bruk av alkohol og røyking fremkaller dannelsen av tidlig vaskulær arteriosklerose, selv hos unge menn i alderen 35-40 år. Mite i utviklingen av katastrofen gjør en lav aktivitet livsstil, frata hjerte fartøyene av livskilden - oksygen og ernæring.

Omfattende myokardinfarkt: spådommer

Alle hjertesykdommer er spesielt alvorlige, og derfor må det rettes oppmerksomhet til de aktuelle symptomene. En av de mest alvorlige i dette området er det omfattende myokardinfarktet hvis forutsigelser avhenger av graden av kompleksitet. Det er verdt å si at myokardinfarkt kan være småfokusert, dette er når en ubetydelig del av muskelvevet påvirkes. Men også det er omfattende når myokardiet lider av all tykkelse. Det er i sistnevnte tilfelle at man bør være ekstremt forsiktig, siden sykdommen er preget av en spesiell aggresjon, som i beste fall vil være etterspurt av en vanskelig rehabiliteringsperiode.

Med langvarig nekrose i mer enn 30 minutter utvikler iskjemi, det vil si utilstrekkelig blodtilførsel til muskel med arterielt blod

Den særegne denne sykdommen ligger i det faktum at trombosen, som tetter den blodige arterien, er i begynnelsen. Dette fører til at blodforsyningen blir forstyrret i et større område av muskelen.

Faktorer som påvirker utviklingen av sykdommen

Det er viktig å vite at en person kan komme til denne sykdommen bevisst, slik at han i hans liv kan påvirke visse faktorer, for eksempel:

 1. dårlige vaner, røyking og drikking av alkohol;
 2. tilstedeværelse av stressende situasjoner;
 3. Overvekt (fedme);
 4. diabetes mellitus;
 5. nyresykdom;
 6. angina og andre hjertesykdommer.

Symptomer på sykdommen

Et omfattende myokardinfarkt har det ene og det viktigste symptomet som man bør vite. Dermed er det første tegnet en svært sterk smerte i brystet, som kan gi til venstre skulder, under venstre skulderkule og som om det ikke hørte underlig, men i underkjeven. Det er nødvendig å klargjøre at på dette stadiet hjelper de viktigste medisinene som absorberte smertsyndromet i brystet ikke. Dette er den siste dråpen, etter som du umiddelbart bør kontakte en lege.

Smertefulle symptomer på hjerteinfarkt er karakterisert ved konstantitet og intensitet

Det er verdt å si at denne funksjonen er den viktigste, men det er også sekundære, takket være det er mulig å sikre at det er et angrep uten feil:

 • svakhet;
 • bevissthetstap
 • svimmelhet;
 • økt svette;
 • nærvær av frykt for døden;
 • Noen ganger er det hoste og kortpustethet.

Det er viktig å vite at disse symptomene ikke er begrenset til denne sykdommen. Når hjerteets bakre vegg er påvirket, kan symptomene virke som akutt forgiftning, og manifesterer seg som slike forbrenninger som halsbrann, magesmerter, kvalme, oppkast, etc.

Førstehjelp

For en pasient kan manifestasjonen av disse symptomene virke ekstremt uutholdelig periode, da er det nødvendig å gjøre alt for å forhindre stressende tilstand av en elsket. Du kan gi pasienten en pille av beroligende og presse en ambulanse.

Hva er konsekvensene

For de fleste er denne diagnosen veldig skummel. I tillegg til at prognosene regnes som ekstremt kategoriske, er det verdt å si at myokardinfarkt og dets konsekvenser er svært uforutsigbare. Når det gjelder dette, kan det sies at utviklingen av slike komplikasjoner ikke er uvanlig:

 • ruptur av muskelvev;
 • utvikling av kronisk hjertesvikt;
 • perikarditt;
 • kardiogent sjokk;
 • mitral regurgitation;
 • tromboembolisme;
 • Dresslers syndrom;
 • hjertesvikt;
 • aneurisme;
 • lungeødem.

Metode for behandling

Ved de første tegn på sykdommen er pasienten identifisert i intensivavdelingen, i ekstreme tilfeller kan det være en intensivavdeling. Det er verdt å si at behandlingen er basert på en hvilerom, som bør følges minst for første gang. Det er denne funksjonen i behandlingen som gjør at pasienten kan håpe på full gjenoppretting. Akutt myokardinfarkt hvis forutsigelser kan være positive, hvis du følger alle anbefalingene fra legen, er en ganske alvorlig form for sykdommen, på grunn av hvilken muskelvevet kan ha flere berørte områder.

Pasienten er obligatorisk innlagt i en blokk med intensiv hjertebehandling for behandling

For at behandlingen skal gi et effektivt resultat, foreskrives pasienten et spesielt diett, som bør begrense bruken av fett. I behandlingsperioden er farmakologiske metoder obligatoriske, som inkluderer flere retninger:

 1. smertestillende medisiner;
 2. narkotika, på grunn av hvilke blodproppene som har okkludert arterien lumen skal oppløses;
 3. medisiner som forhindrer dannelsen av en ny trombose.

Forresten, det er verdt å si at det er vanskelig å fastslå umiddelbart hvilken form en person har hatt et hjerteinfarkt, så førstehjelp er alltid det samme. Et viktig aspekt er det faktum at etter en 6-timers periode fra starten av et hjerteanfall, blodpropp grunn som var der en blokkering av arterien, ble irreversibel tetthet. Denne nedgangen fører til det faktum at det ikke kan resorberes, i slike tilfeller bruker legene spesielle legemidler som er rettet mot å redusere behovet for muskelvev i næringsstoffer.

Rehabiliteringsperiode

Faktisk slutter behandlingen etter utslipp fra sykehuset, men fortsetter tett i form av rehabilitering. Prognoser for gjenoppretting i hjerteinfarkt består i overholdelse av alle medisinske anbefalinger, krever ganske komplisert arbeid på seg selv. Først av alt, bør du gi opp dårlige vaner, for eksempel å røyke og drikke alkohol. Legene anbefaler også ikke å forsømme treningsbehandling og utendørs trening.

Det er obligatorisk å følge en diett i kosten, til tross for at hun er veldig streng, og denne grensen fet og salt mat, vil denne vanen tillate å få et sterkt hjerte helse. Og til slutt, ikke forsøm legenes anbefalinger, og nødvendig medisinering bør tas på nøyaktig angitt tidspunkt.

Omfattende myokardinfarkt: prognose

Myokardinfarkt er en av de mest akutte typer sykdommer. Et omfattende hjerteinfarkt er en stor risiko, ikke bare for helse, men for menneskelig liv. Hvis blodstrømmen i løpet av en normal hjerteinfarkt bare forstyrres i en del av hjertet, så er et stort område av hjertet ved et stort myokardinfarkt uten vitale stoffer.

Hovedtyper av hjerteinfarkt

Det er to hovedtyper av infarkt:

 1. Omfattende kjærlighet av bakre veggen. Infarkt beveger seg raskt langs bakveggen, noe som påvirker et stort antall ventrikler.
 2. Nederlaget på frontveggen.

Årsaker til omfattende myokardinfarkt

For et stort hjerteinfarkt er det ikke nok en provokerende faktor, vanligvis et stort sett med flere forskjellige faktorer, kan de være:

 • Slike patologier i hjertets arbeid som: trombose eller spasmer i arteriene;
 • Finne en person i en tilstand av konstant stress eller mye neuropsykisk stress;
 • Skadelige vaner, som røyking eller alkoholisme;
 • Lav fysisk aktivitet;
 • Overvekt forårsaket av feil diett
 • Diabetes mellitus.

Prognose for hjerteinfarkt

Vanligvis, hvis pasienten er diagnostisert med et omfattende myokardinfarkt, er prognosen ikke trøstende. På grunn av ham, forekommer ofte tunge prosesser i kroppen som forstyrrer normale livsbetingelser, og disse inkluderer: arytmi, lungeødem, svekket tale apparat, svikt i flere organer, blodpropp i det kardiovaskulære systemet og hjertesvikt.

Behandling av hjerteinfarkt

Men, til tross for at de omfattende hjerteinfarkt prognoser for videre normal funksjon og helse ikke er for stor, kan du bruke en behandling som kan lette fremtidige liv.

Og det første du bør være oppmerksom på, er troponiner med hjerteinfarkt. Antallet deres skal være lik null, ellers - sannsynligheten for et hjerteinfarkt er 100%

Vanligvis pasienten fraktet til intensivavdelingen, hvor han var utstyrt med sengeleie, en spesiell diett, for å fjerne en ekstra belastning på hjertet og kontrollere den normale driften av alle andre organer viktige for livet.

Rehabilitering etter et hjerteinfarkt

Etter et hjerteinfarkt er det nødvendig med en lang rehabiliteringsperiode. Ofte kombinerer behandlingen to metoder: medisinering og operativ behandling. Medikamentell behandling består i å forskrive medisiner som kan gjenopprette blodstrømmen til hjertet. Dette er stoffer som ticlopedin og aspirin.

Det er viktig at pasienten etter rehabiliteringskurset begynte å observere visse prinsipper som forhindrer forekomst av gjentatte angrep og normaliserer hjertearbeidet.

For en rask gjenoppretting av pasienten er det nødvendig at pasienten selv forstår hvor farlig sykdommen han led og gjorde alt mulig, slik at det ikke ville skje igjen.

Konsekvenser av et stort hjerteinfarkt og en persons sjanser til å overleve

Blant folk er det en oppfatning at et omfattende hjerteinfarkt overtar en helt sunn person. Men denne dommen er feilaktig. Denne patologien dannes sakte, og hvis pasienten ikke gir førstehjelp, kan konsekvensene av et angrep være irreversibelt. Fra artikkelen vil du finne ut hva et omfattende hjerteinfarkt er, og hva er sannsynligheten for å overleve.

Klassifisering av sykdommen

Myokardinfarkt er den skarpeste hypoksemi av hjertets muskelvev. Fenomenet ledsages av okklusjon av koronararterien med blodpropp og død av muskelvev. Dårlig blodtilførsel i et bestemt hjerteområde bidrar til utviklingen av hjerteinfarkt med liten hjerteinfarkt. Ved fullstendig nekrose av vevet dannes et omfattende hjerteinfarkt. Og hvis du ikke tar nødtiltak, fører dette fenomenet til et dødelig utfall.

Omfattende myokardinfarkt av bakre veggen. Karakterisert ved lesjon av høyre koronararterie. Denne arten er kjent for sine alvorligste konsekvenser. Patologi har flere underarter - posterolaterale, posterodiaphragmatic, posterolateral.

Et infarkt av hjertemuskelens bakre vegg har sine egne karakteristiske trekk. Symptomene på sykdommen er ikke uttalt, i de fleste tilfeller går myokardets brudd asymptomatisk. Ved diagnosen denne type brudd på myokardiet, kan ikke selv ultramoderne undersøkelsesmetoder klare seg.

Bare en spesialist som er subtil i manifestasjoner av patologi, kan nøyaktig diagnostisere og foreskrive effektiv terapi.

Myokardinfarkt av den fremre veggen. Den vanligste formen for hjerteinfarkt. I klinisk praksis, er det en separat gruppe omfattende - transmuralt myokardruptur, antero-apikal region av ventrikkelen, og kombinerer lateral og antero-septal del dem alle avgir. Brytningen av myokardiet blir lettere ved blokkering av den fremre veggen til venstre ventrikel, fôringsorgaet med blod.

Den mest alvorlige er et stort fokal myokardinfarkt, da celledød er lokalisert rundt omkretsen av hjertemuskelen. Antall dødsfall, etter anteriorvaksinfarkt er 35%.

Årsakene til et stort hjerteinfarkt:

Risikogruppe: pasienter over 60 år, og de som lider av overvekt, endokrine sykdommer, høyt kolesterolkonsentrasjon i kroppen og misbruk av dårlige vaner. Ofte oppstår et stort myokardinfarkt i mannens befolkning på planeten. Dårlig økologi, og en inaktiv livsstil, gjorde myokardbrottet et problem for befolkningen i arbeidstidsalderen.

Pasienter med diabetes krever nøye oppmerksomhet på hjerteproblemer, siden myokardial posteriorinfarkt hos disse pasientene er nesten asymptomatisk.

Nødhjelp for de første manifestasjonene av brudd på myokardiet bør være metodisk og uten unødvendig oppstyr:

 • Først bør du roe pasienten;
 • Gi ham narkotika som lindrer smerte. Disse inkluderer - Validol, nitroglyserin, eller konvensjonelle legemidler med smertestillende effekt;
 • ring en ambulanse;
 • Hvis pasienten er i en bevisstløs tilstand, bør du kaste hodet tilbake, i tilfelle oppkast går pasientens hode til siden;
 • inntil en ambulanse kommer, ikke la pasienten være alene.

symptomatologi

Forståelse av de første manifestasjonene av hjerteinfarkt muliggjør rask levering av medisinsk behandling, bevaring av liv og null risiko for komplikasjoner. En lignende anomali, som anterior myokardinfarkt, er delt inn i flere stadier, og for hver av dem er spesifikke tegn karakteristiske:

 1. Preinfarktintervall - varer fra et par timer opp til flere uker. Personen opplever en økning i angina pectoris eller hyppig gjentakelse av angrepene hennes.
 2. I det akutte intervallet dannes syndromet av myokardisk iskemi, blir dannelsen av vevsdød observert. Varigheten av scenen er veldig mye 3 timer. I løpet av denne perioden opplever pasienten en brennende eller klemme smerte og brystsmerter i hjertet. Ubehagelige følelser kan overføres til venstre arm eller skulder. En uforståelig forvirring og frykt er et typisk kriterium for hjerteinfarkt. Når en person på denne måten uttrykte angina, tar nitroglycerintabletter, bidrar til å bringe helsetilstanden tilbake til normal. Med hjerteinfarkt kan medisiner ikke hjelpe. I tillegg til smerte, blir svimmelhet, svette og til og med besvimelse merket. Med et bakre myokardinfarkt vil en person føle visse tegn på tarminfeksjon - kvalme, oppkast, rezi i magen. Det er episoder når et omfattende myokardinfarkt manifesterer seg med små egenskaper for det, som plutselig smerte i høyre øvre ekstremitet. Pasienter med diabetes mellitus kan ikke føle at noe er galt med hjertet, da nerveendingene reagerer dårlig på ytre stimuli.
 3. Den akutte perioden varer opptil 2 uker. Berørt muskelvev dør av, dette medfører økning i kroppstemperatur, opplever pasienten feber. Et omfattende hjerteinfarkt av hjertets fremre vegg fremkaller en økning i blodtrykket. Dette nivået er preget av manifestasjoner som er karakteristiske for hjertesvikt, for eksempel kortpustethet, svimmelhet. Imidlertid blir pasientens tilstand normalisert etter 10 dager, og temperatur og blodtrykk stabiliseres også.
 4. Subakutt intervall - døde vevsår og manifestasjoner av patologi forsvinner helt. Følgelig, på dette stadiet, er konsekvensene av et stort hjerteinfarkt mindre sannsynlig.
 5. I etterfasningsfasen tilpasser hjertemusklen til endringene som har skjedd i den. Pasienten etter å ha opplevd omfattende myokardinfarkt, begynner å bekymre seg angrep av arytmi, angina og kortpustethet.

Komplikasjoner av den underliggende sykdommen

Med omfattende infarkt avhenger konsekvensene og sjansene for overlevelse av alvorlighetsgraden av angrepet, kroppens individuelle egenskaper og hvor raskt pasienten får førstehjelp.

Initial manifestasjoner av komplikasjoner av hjertespredning:

 • arytmi;
 • akutt hjertesvikt, noe som medførte blodsirkulasjonsfeil i vitale organer;
 • perikarditt. Patologi er preget av en inflammatorisk prosess i det ytre hjertehulet eller i perikardiet. Dermed er navnet på sykdommen;
 • aorta-brudd på stedet for et hjerteinfarkt.

Senere manifestasjoner av komplikasjoner av myokardbrudd:

 • Post-infarkt syndrom Dressler. Formet to uker etter krisen, manifestert som en immunrespons på bindevevets død;
 • sen perikarditt manifesterer seg som en autoimmun patologi;
 • koagulerer dannes på de vaskulære veggene;
 • kronisk hjertesvikt (CHF). En farlig komplikasjon, ettersom hjertet holder opp med å fungere normalt, som et resultat, utvikler oksygen sult i muskelvev og vitale organer;
 • en kronisk aneurisme i hjertekarene dannes to måneder etter krisen. I løpet av denne perioden har konveksitet tid til å helbrede og hindre organets fulle funksjon;
 • kardiosklerose etter et hjerteinfarkt. Det er dannet som et resultat av å erstatte de døde vevene i hjertemuskelen med bindevev.

Alle disse undersøkelsesforstyrrelsene er mottagelige for behandling, og riktig valgt behandling fører til en forbedring i pasientens velvære. Men hvis du ikke hjelper ham med tiden, med omfattende myokardinfarkt, kan konsekvensene være irreversible, de inkluderer - fullstendig hjertestans.

Medisineringsterapi

Med medisinbehandling av omfattende myokardinfarkt er det viktig å observere følgende forhold:

 • langvarig sengen hviler;
 • fullføre psyko-emosjonell ro
 • spesiell mat;
 • konstant overvåkning av funksjonen til absolutt alle kroppssystemer.

Med tiden kan det oppdagede infarkt av hjerteets bakre vegg herdes. Doktoren oppretter en liste over nødvendige legemidler som er rettet mot å forebygge symptomene på hjerteinfarkt og normalisere tilstanden til pasientens og blodkarets helse:

 • antiplatelet terapi - spesielle stoffer for flytende blodpropper og forbedring av blodstrømmen (acetylsalisylsyre); anestesi (nitroglyserin);
 • Frigjør fra arytmi (Cordarone, Lidocaine);
 • forebygging av trombusdannelse (antikoagulantia - polysakkarid, Lovenox, heparin og antiaggreganter - Lyoton, Plavix);
 • betyr resorpsjon tilgjengelig i kroppens blodpropper (trombolytiske legemidler - Fibrinolysin, Alteplase).

Kirurgiske behandlingsmetoder

Hvis det omfattende hjerteinfarkt ikke gir seg til medisinering, bestemmer legen til fordel for følgende operasjoner:

 • angioplastikk av koronarbeholdere med stenting, som involverer innsetting av en stent inn i arterien for å opprettholde et naturlig lumen i det;
 • koronar arterie bypass graft. Kompleks kirurgisk inngrep, hvor en kirurg skaper en bro fra en intakt vene som gir naturlig blodstrøm over innsnevringen.

Det er tilfeller når kirurgisk inngrep, gir ikke positiv dynamikk og lesjonen fortsetter å øke i størrelse. Denne situasjonen innebærer en hjerte transplantasjon.

Forebygging av patologi

Livet etter et massivt hjerteinfarkt slutter ikke, men slike pasienter bør helt forandre sine vaner. For å redusere sannsynligheten for tilbakefall, bør følgende anbefalinger fra spesialister overholdes:

 1. Kontakt lege regelmessig for å unngå komplikasjoner, gjennomgå en fullstendig medisinsk undersøkelse og følg nøye instruksene fra en spesialist.
 2. Acetylsalisylsyre.
 3. Fullstendig avvisning av dårlige vaner.
 4. Lang går i frisk luft.
 5. Daglige øvelser i terapeutisk gymnastikk.
 6. Balansert næring, lavt fett og bordsalt.

Overvåking av myokardbrudd

Omfattende myokardinfarktspådommer - for å unngå død i tilfelle et angrep er det mulig å nesten 50% av pasientene. Men hos ca 10% av pasientene kan kroppen ikke takle konsekvensene av hjerteinfarkt, og de dør av komplikasjoner etter infarkt.

Statistikken er tatt i gjennomsnitt, som i sykehusforholdene er pasientens overlevelsesrate høy, men mange pasienter dør før ambulansen kommer, og før rehabilitering etter infarkt.

Hvor mange lever etter et omfattende hjerteinfarkt, er det vanskelig å svare. Det avhenger direkte av graden av infarkt, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer og livsstilen i post-infarktperioden. Strikt overholdelse av forskriftene til den behandlende legen, et balansert kosthold, moderat fysisk aktivitet og et langt opphold i frisk luft vil forbedre pasientens livskvalitet betydelig. Det er imidlertid lettere å hindre tragedie enn å håndtere konsekvensene.

Les Mer Om Fartøyene