Det som skiller REG av cerebral fartøy blant andre studier er prosessen og tolkningen av rheoencefalografi

Kvaliteten på livet vårt er avhengig av mange nyanser av kroppens tilstand. En av dem er hjernens arbeid. Den sunne funksjonen fremmes av sunne blodkar og strømmen av "rent og høy kvalitet" blod inn i det.

Hvis en feil oppstår, det er behov for å undersøke årsaken. En av metodene som avslører årsakene til cerebrovaskulær sykdom, er REG (rheoencefalografi).

Denne artikkelen vil bidra til å forstå og forstå essensen av denne metoden.

Generell informasjon om studien

REG av cerebral fartøy eller dekodet rheoencephalography, en metode for moderne medisin i Studien av blodbevegelsen i den menneskelige hjerne, ikke trenge inn i skallen.

Studien, om noen, spesifikt område av hjernen, vaskulære tilstand i det, deres vegger (tone), deretter de (hurtig eller ikke) fylles med blod, som blod strømmer i dem (viskøst eller ikke), hastigheten for mottakelsen, strømningstiden og reaksjonen, fartøyets oppførsel.

Essensen av metoden

Essensen av metoden er det en menneskelig hjerne går gjennom, Det er treghet og umiddelbart viser skjermen på skjermen den elektriske motstanden til hjernen, nærmere bestemt vevet.

Til tross for disse fordelene, mange leger er enige om den oppfatning at denne metoden er foreldet (selv om det i mange medisinske institusjoner fortsette å bruke), og erstatte den med magnetisk resonans og CT eller ultralyd Doppler.

Apparat ved hjelp av hvilket som bæres rheoencephalography cerebrovaskulære rheographs kalles, har de flere kanaler, fra 2 til 6 som produserer resultater (reoentsefalogrammy) av flere hjernesnitt.

De mest vanlig benyttede runde, metallelektroder som er festet til en persons hode ved hjelp av et bånd fremstilt av et gummimateriale på steder som er nødvendige for forskning (templer, neseryggen, i området over øyenbryn, hals) til, og forbedre deres kontakt med hodebunnen ved hjelp av et spesielt lim.

Pasienten, på anmodning fra en lege, tar ulike positurer av hodet (skrå til høyre, venstre, tilbake, frem), og alle resultater, som deretter går avskrift vitnesbyrd REG hjernen fartøy er løst. For hver alder er det normer for indikasjoner.

Hva viser og undersøker REG

Bestem hva som viser REG i hjernen.

Resultatene av REG er volumetrisk informasjon om tilstanden til karene i hjernen.

Basert på indikatorene, spesialiststudiene Tonene på fartøyene, deres elastisitettil da, hvor raskt de mottar blod, hvordan de oppfører seg under forskjellige belastninger (hodestilling og sving), og dermed utstrømningen av blod fra hodet.

Resultatene kan vises identifisering av kolesteriske vekst på blodkarets vegger, eller hematom, etter skade på skallen, en predisposisjon til dannelsen av blodpropp i dem, utviklingen av intrakranialt trykk.

Hva viser UZDG-fartøy i hjernen og hva er indikasjonene på prosedyren du kan lære av vår studie.

Det er spesielle tegn på et slag hos menn, som avviger fra symptomene på et angrep hos kvinner. Kunnskap som kan redde pasientens liv.

Indikasjoner for studien

Når vår kropp som helhet fungerer jevnt, er det ingen spesiell indikasjon i studiet av hans arbeid.

Men eksterne faktorer (temperaturendringer, trykkfluktuasjoner i atmosfæren, bevegelse fra en klimasone til en annen), forstyrrer ofte kroppens aktiviteter og påvirker dermed det og dets komponenter.

Fartøy er ikke noe unntak. De slites ut, tåler ikke innvirkning, og med stress eller agitasjon oppstår feil. Retten tillater dem å bli identifisert.

Følgende hovedindikasjoner for REG-hodet hjernen:

 1. Kolesteroldannelse På vegger av blodkar, bryter deres elastisitet, utvikler pasienten en aterosklerotisk prosess, som i de fleste tilfeller fører til hjerteinfarkt eller hjerneslag. (Det er foreskrevet REG med et slag, infarkt, hvis pasienten er hypertensive eller har en sykdom - vegetativ-vaskulær dystoni).
 2. Predisponering eller dannelse av blodpropper, med deres ytterligere separasjon og tilstopping av fartøyet fører til iskemisk berøring (med cerebral iskemi eller hvis det er symptomer på dets utvikling).
 3. Post-traumatiske hodeskader uten tilsynelatende årsaker (smerte, svimmelhet) føre til utseende av intrakranielt trykk eller blødning i hjernevevet (med hjernerystelse eller blåmerker).
 4. Hodepine, migrene, er en konsekvens av feil blodstrøm i hodeskårene (med hodepine, lyder i ørene, forstyrrelse av vestibulær apparatet).
 5. Med søvnløshet, nedsatt syn, besvimelse.

Kontra

Oftest bør den ikke brukes av nyfødte.

I dette tilfellet er indikasjonene på hjernereggaen ikke nøyaktige, hos barn er amplitude av bølgene liten, og varigheten av anakrotisk er stor, det er ingen fremspring i det hele tatt.

Fordelene med studien i sammenligning med andre metoder

Mange leger i medisinske fora bestrider ignorering av REG og erstatning av det med mer moderne forskningsmetoder.

De som er imot, gir et argument, at beinene på skallen ikke er i stand til å utføre nok strøm (det er motstand), og resultatene av studien av indre fartøy ikke er nøyaktige, viser alle indikatorer bare tilstanden til de nærliggende fartøyene.

Ved en tilbakestilling av dette, er artikler av medisinske forskere gitt, at bein av skallen ikke er et hinder på grunn av besittelse av hovedsakelig kapasitiv motstand.

Fordelen med denne metoden er, at eksterne faktorer (vev i menneskekroppen, signalamplitude, bølgeforplantning) ikke kan påvirke det, mens andre metoder er gjenstand for disse fenomenene.

Forskningsprosess

Prosessen med å gjennomføre studier ved hjelp av rheoencefalografi av cerebral fartøy er enkel. Den eneste tilstanden er ro.

Pasienten ligger på ryggen med øynene lukket for honning. sofa. Legen avfett de undersøkte områdene av hodet med alkohol, og bruker metallelektroder på dem, som for bedre følsomhet smøres med kontaktpasta.

Elektrodene er festet med gummibånd. Gjennom elektrodene gjennomføres en svak strøm gjennom hvilken indeksene til hjerneskipene er løst. På skjermen på skjermen er det "buede linjer" - indekser av blodkar og blodstrøm.

Forbereder prosedyren

Forberedelse av prosedyren tar ca. 5 minutter. Spesialisten avfett de undersøkte områdene av pasienten og fikser metallelektroder på dem.

Prosessen gikk

Teknikken er trygg og smertefri.

Siden før en 15-minutters pause eller hvile er anbefalt, så tar pasienten i alt omtrent 25-30 minutter (på denne tiden inngår den forberedende prosessen).

Det anbefales ikke å røyke 2-3 timer før prosedyren, ikke ta en dag for alle legemidler som påvirker blodsirkulasjonen i kroppen. Bære henne i en liggende eller sitte stilling.

Resultater og transkripsjoner

Resultatet av REG viser en spesialist på en papirholder, som viser kurvede linjer, og fortsetter å dechifrere dem.

Først og fremst blir oppmerksomhet rettet mot pasientens alder, til hver alder (ung og eldre) samsvarer med deres normer for indikasjoner REG.

Bøyede linjer er svingninger av bølger, som preges av blodkarets oppførsel for fylling med blod og selve fyllingen av enkelte deler av hjernen. Bølgene er representert av linjer som går opp (anakrotisk) og nedover (kakrokta).

På nedlinjen er en dicrotisk trikot. Inzisura ligger i midten tredje, før den dikrotiske denticle.

Når deklarerer resultatene av rheoencefalografi av cerebral fartøy oppmerksomhet er trukket på vågens regularitet, deres toppunkt og dets avrunding, stigende og synkende linjer, tilstedeværelsen av andre linjer, plasseringen av snittene og den dikotiske tannen.

Anmeldelser av pasienter og leger

Meningene fra leger er forskjellige på grunn av deres alder. Unge spesialister fremførte sine meninger for bruk av nye metoder (datamaskin, ultralyd) forskning, eldre spesialister holder seg til REG.

Men det er ingen negative kommentarer og kaller ikke å bruke denne teknikken. Pasientene er fornøyd.

Dette gjelder spesielt for mødre med små barn, som kan bli sittende på knærne, hvor barnet føler seg trygge eller pensjonister som under forberedelsen av prosedyren kan ligge og snakke med legen under diagnosen.

Kostnad for prosedyren

Prisen på REG av cerebral fartøy varierer innenfor fra 1000 til 3500 rubler. Hvor skal man gå for studien og for hvilket beløp pasienten velger.

Det er verdt å merke seg at det er bedre å gjøre det i spesialiserte sentre utstyrt med moderne utstyr, og med tilstedeværelse av flere spesialister som sammen kan gjøre en nøyaktig diagnose i vanskelige tilfeller og foreskrive behandling.

Mange klinikker tilbyr sine tjenester for denne prosedyren hjemme hos pasienten, da kostnaden øker til mengden 10 000 rubler til 12 000 rubler.

Medisinske sentre som utfører forskning

Tjenestene tilbys medisinske sentre:

 • "Doctor Plus", Moskva. bolezni-spravka.ru;
 • "University Clinic", St. Petersburg;
 • "University Headache Clinic", Moskva. https://es.foursquare.com;
 • Doktor DoStaLet, Moskva.

REG er en svært effektiv metode for å diagnostisere tilstanden av cerebral fartøy.

Dette skyldes tilgjengeligheten av prosedyren og utbredelsen av apparatet i landet.

Det nesten fullstendige fraværet av kontraindikasjoner eller bivirkninger overbeviser mange leger for å bruke denne spesielle diagnostiske metoden.

Video: Echoencefalografi - undersøkelse av cerebral fartøy

Det finnes en annen metode for ultralyddiagnostisering av patologier i hjernen, som utføres med hjelp av et instrument-et oscilloskop. Hva er fordelene og fordelene ved prosedyren.

Full beskrivelse av rheoencefalografi: prosedyrens essens, hvordan går prosedyren ut

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er rheoencefalografi (forkortet som REG), hvilket sted tar denne undersøkelsen i å diagnostisere nevrologiske sykdommer, hvordan foregår det?

Rheoencephalography undersøkelsesmetode kalles det sentrale nervesystemet og evaluering av cerebral blodtilførsel, basert på forskjellen i elektrisk motstand av blod, spinalvæske, hjerne og andre vev. Denne undersøkelsen er ikke den viktigste i nevrologisk og nevrokirurgisk praksis, men til tider gir den ganske viktig informasjon.

Gjennomføring av prosedyren for rheoencefalografi

Reoencefalografi utføres av nevrologer, nevrokirurger og leger med funksjonell diagnostikk.

Ulike vev og væsker i kroppen har forskjellig elektrisk ledningsevne og motstand (impedans). Dette er grunnlaget for rheografiens prinsipp.

For eksempel har hjernevev mindre konduktivitet enn blod. Siden på tidspunktet for sammentrekning av hjertet (systole) av hjernens blodårer er fylt opp, deretter ved å føre en svak høyfrekvent elektrisk strøm gjennom hodet ledningsevne være større enn under diastole (avslapning av hjertemuskelen), når blodkarene i hjernen mindre. Det er den grafiske oversikten over disse svingninger av elektrisk ledningsevne og motstand kalt rheografi. Hvis denne undersøkelsen utføres på sentralnervesystemet, kalles det rheoencefalografi.

Indikasjoner for rheoencefalografi

Tradisjonell rheoencefalografi lar deg evaluere blodstrømmen i hjernen. Denne funksjonelle undersøkelsesmetoden har funnet søknad om diagnose:

 • akutte sykdommer i cerebral sirkulasjon;
 • brudd på patency av hovedskipene;
 • cerebral aterosklerose;
 • hodepine av vaskulær opprinnelse;
 • økt intrakranielt trykk;
 • craniocerebral skader;
 • sirkulasjonssykdom i vertebral og arteriell system;
 • patologi av karoten arterier.

Ved hjelp av rheoencefalografi er det mulig å vurdere tilstanden av hjernekarene i hypertensiv sykdom. Bruk denne undersøkelsesmetoden og å bestemme vaskulær respons når du velger riktig behandlingsmetode, for å overvåke effektiviteten.

Moderne medisin har andre, mer nøyaktige undersøkelsesmetoder (datamaskin og magnetisk resonansbilde), som gir deg mulighet til å få mer nøyaktig informasjon. Fordelen med rheoencephalography over disse metodene er den lave prisen og muligheten for lengre overvåking.

Ulempen med rheoencefalografi er at med hjelpen er det svært sjelden å etablere en nøyaktig diagnose. Du kan oppdage noe brudd på blodforsyningen, men det er bare mulig å nevne årsaken ved bruk av andre undersøkelsesmetoder.

Utviklingen av medisinsk og datateknologi økte betydelig diagnosefunksjonene til REG, men denne metoden tok fortsatt ikke ledende stillinger i nevrologisk og nevrokirurgisk praksis.

Kontra

Rheoencephalography er en sikker undersøkelse som kan gjøres av nesten alle. Ikke bruk det bare i følgende tilfeller:

 • pasientens nektelse av undersøkelse
 • Tilstedeværelse av elektroder på sår, sopp, bakteriell eller parasittisk hudlesjoner.

Forberedelse for prosedyren

Ingen spesiell forberedelse til denne undersøkelsen er nødvendig. Pasienten bør ikke røyke, drikke alkohol, drikke kaffe før prosedyren, da dette påvirker tilstanden til intracerebrale kar og kan forvride testresultatene. Det er nødvendig å unngå store fysiske og følelsesmessige belastninger.

Hvis pasienten tar medisiner, bør han definitivt fortelle legen om det. Godkjenning av noen av dem må være midlertidig stoppet - dette gjelder de legemidlene som påvirker hjernens kar.

Hvordan foregår undersøkelsen

Rheoencefalografi utføres ved hjelp av et spesielt apparat - en rheografi. Vanligvis opptaket av rheoencefalogrammet utføres av sykepleieren, men legen tolker allerede det som funksjonell diagnostikk, nevrologer eller nevrokirurg.

Under testingen sitter eller setter pasienten seg. Til hodet, ved hjelp av et elastisk bånd, festes elektroder som smøres med en spesiell gel for å forbedre elektrisk ledningsevne. Under rheoencefalogen sender noen elektroder elektriske signaler, mens andre - oppfatter dem etter at de har passert gjennom hjernevævet. Disse oppfattede signaler behandles av en rheografi og utgang på en dataskjerm eller på papir i form av en kurve som viser vevets elektriske ledningsevne. Hele prosedyren tar noen minutter. Umiddelbart etter opptak av rheoencefalogrammet, kan pasienten vende tilbake til sin normale aktivitet.

Avhengig av hvilken del av hjernen du trenger for å få informasjon, kan elektrodene plasseres i forskjellige deler av hodet.

Noen ganger utføres farmakologiske tester for å oppnå mer nøyaktige resultater, det vil si en rekord av rheoencefalogrammet før og etter administrering av visse stoffer. I de fleste tilfeller er de farmakologiske tester som er utført med medikamenter som utvider cerebrale kar - vinpocetin, nitroglyserin, nikotinsyre, papaverin. Noen ganger blir slike funksjonelle tester også utført før og etter fysisk anstrengelse, før og etter å trykke på halspulsåren på den ene siden, med hodestilling i en retning. Alle disse modifikasjonene tillater oss å identifisere spasmer i hjernearteriene og vurdere sikkerhetsblodstrømmen (blodstrømmen gjennom bypass-arteriene).

Ytterligere muligheter for rheoencefalografi ble gitt av hennes felles innspilling med en ultralydsundersøkelse av hjernen.

Forklaring av resultatene

Dekryptere resultatene av REG er gjort av leger med funksjonell diagnostikk, nevrologer eller nevrokirurger. Ikke bare det mottatte mønsteret av rheoencefalogrammet er tatt i betraktning, men også det kliniske bildet av sykdommen, pasientens alder og andre viktige faktorer.

Normal rheoencephalogram og pulsbølge. Reoentsefalogramma Normal i utseende ligner en kurve av det pulserende trykk og består av en stigende del av α, toppunkt 1, β nedadgående parti og en ekstra tann derpå 2. T - total tid bølge rheographic

Den stigende delen av kurven (fra begynnelsen av den rheografiske bølgen til punktet for maksimal stigning) tilsvarer den anakrotiske fase av pulsbølgen og har en rask bratt stigning. Den nedadgående delen av kurven (fra toppen til enden av den rheografiske bølgen) tilsvarer kataraktfasen av pulsbølgen og er preget av en langsom nedstigning. Derfor er de stigende og nedre delene av den rheografiske bølgen ofte kalt anakrotiske og kataktrotiske faser av REG. En ytterligere tann som tilsvarer den dikrotiske bølgen av pulsbølgen kalles også dicrotisk.

Moderne reografier og bruk av digital teknologi tillater en mer detaljert analyse, blant annet bestemmelse av ulike indikatorer som gir leger informasjon om tilstanden til cerebral fartøy.

Tolkningen av rheoencefalogrammet tar ikke mye tid. Det meste av arbeidet utføres av et dataprogram, leger kan gi mening innen noen få minutter etter eksamen.

Fordelene og ulempene ved rheoencefalografi

Fordeler med REG er sikkerheten for pasienten, enkelheten i prosedyren, muligheten for å utføre undersøkelsen i nesten alle forhold, muligheten for en langsiktig overvåking av blodsirkulasjonen i hjernen.

Rheoencefalografi har også mangler:

 1. Lav diagnostisk verdi.
 2. Manglende evne til å bestemme årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 3. Umulighet av direkte måling av blodstrøm.

For tiden er det mange nyere metoder for å undersøke sentralnervesystemet, som har høy diagnostisk verdi ved å oppdage hjernesykdommer (f.eks. MR, CT). De erstattet nesten helt renhefalfografi fra klinisk praksis av nevrologer og nevrokirurger.

REG-undersøkelse - hva er det?

Konstant hodepine forverrer ikke bare humørs stemning, men reduserer også ytelsen. For å eliminere et slikt ubehagelig symptom, tar mange mennesker ulike medisiner, men dette gir ikke alltid lettelse til pasienten.

For å etablere den korrekte diagnosen og å bestemme årsaken til hodepine, brukes en studie som rheoencefalografi av cerebral fartøy. Hva er REG-undersøkelsen, hvilke bevis kan det gis for sin oppførsel og hvilke patologier kan det oppdages med hjelpen?

Egenskaper av studien

REG er en metode for å evaluere blodsirkulasjonen i hjernen

Rheoencefalografi er en av metodene for å vurdere blodsirkulasjonen i hjernen. Ved hjelp av en slik studie er det mulig å avsløre ulike patologier i hjernen og å vurdere tilstanden til sirkulasjonssystemet. Mange eksperter anvender denne metoden for forskning, siden den har høy informativitet og gjør det mulig å oppnå nøyaktige resultater, og kostnaden er lav.

Å utføre REG kan tillate data om tilstanden til cerebral fartøy og å diagnostisere avvik i sirkulasjonssystemet allerede i et tidlig stadium. Dette betraktes som en ganske viktig faktor, fordi det i begynnelsen er mulig å forhindre utvikling av mange farlige patologier og konsekvenser. Takket være REG av cerebral fartøy er det mulig å bestemme viskositeten til blodet, hastigheten på blodstrømmen, tidspunktet for strømningen og spredningen av pulsbølgen. En slik prosedyre utføres ved bruk av en opptaksanordning som en rheografi.

Rheoencefalografi er foreskrevet for pasienter både i nærvær av visse indikasjoner, og for forebyggende formål.

Faktum er at mange mennesker i alderdom reduserer blodkarets elastisitet, og konsekvensen av dette er utviklingen av mange samtidige patologier.

Spesialister identifiserer følgende indikasjoner for utnevnelse av en studie som REG:

 • klager fra pasienten for midlertidig og konstant hodetrykk, samt når det er plassert vertikalt
 • skader av varierende kompleksitet i livmorhalsområdet og hodet
 • Utseendet på problemer med hørsel, syn og minne
 • periodisk hodepine eller utseendet av støy i høreapparatene
 • arvelig arvelighet
 • diagnose av cerebral vaskulatur
 • vurdering av funksjonelle evner i sikkerhetssirkulasjonen
 • kontroll av cerebral sirkulasjon etter kirurgi
 • pasientens avhengighet på værforhold
 • aterosklerose av cerebral fartøy
 • arteriell hypertensjon
 • migrene av forskjellig opprinnelse og kompleksitet
 • kardiovaskulære kriser
 • utseendet på utbrudd av osteokondrose eller epilepsi

I tillegg til de ovennevnte indikasjonene, brukes REG av cerebral fartøy for å bestemme hastigheten til startbølgen og blodstrømmen, så vel som dens viskositet.

Hva kan jeg diagnostisere?

Til tross for at REG regnes som en ganske enkel studie, kan den oppdage en omfattende liste over sykdommer:

 1. hematomer og ulike formasjoner etter traumer
 2. patologi av cerebral sirkulasjon i akutt form
 3. forstyrrelser i det vegetative-vaskulære systemet
 4. aterosklerose av cerebral fartøy
 5. migrene av forskjellig kompleksitet
 6. pre-sults og slag

I tilfelle at en spesialist har tvil om riktig diagnose, gir REGen ham med stor hjelp. Takket være en slik studie er det ikke bare mulig å oppdage en pre-sultons tilstand, men å velge en effektiv behandling. For å finjustere resultatene oppnådd under oppførelsen av REG, kan datamaskinen og magnetisk resonansavbildning, samt ultralyddopplerografi, foreskrives.

Rheoencefalografi anses å være en ikke-invasiv undersøkelsesmetode, hvor gjennomføringen av huden ikke har noen effekt med ulike kirurgiske instrumenter.

Metodikk av studien

Prosedyren for rheoencefalografi av cerebral fartøy

Ved utnevnelse av REGs oppførsel begynner pasientene ofte å bekymre seg og helt forgjeves. Denne metoden anses å være helt smertefri, siden effekten på huden er utelukket. REG forårsaker ingen skade på menneskekroppen, slik at den kan utføres selv hos spedbarn.

Undersøkelsen av REG utføres ved bruk av et 2-6 kanalapparat - en rheografi. Faktisk, jo mer antall kanaler er til stede i enheten, desto større blir undersøkelsesområdet dekket. REC-prosedyren omfatter følgende trinn:

 1. Pasienten tilbys å sitte på en myk sofa.
 2. På menneskets hode er det metallplater - elektroder som er forbehandlet med en spesiell gel for å unngå hudirritasjon.
 3. Ved hjelp av et gummibånd er elektrodene festet i de områdene der det er ment å vurdere tilstanden til fartøyene.
 4. Påføringen av elektroder utføres avhengig av hvilken del av hjernen som er utsatt for undersøkelse.
 5. Hvis det er nødvendig, å studere arteria carotis interna elektroder som er plassert i nesen og mastoid.
 6. Ved undersøkelse av den eksterne halspulsåren festes metallplater over øyenbrynene fra utsiden og foran ørekanalen.
 7. Om nødvendig kan en estimert fungerende vaskulære vertebralarteriene basin overlagring elektroder anbrakt på mastoidalny prosess og den Inion med samtidig EKG.

I tilfelle en spesialist trenger å studere hodet, anbefales det å lukke øynene. Dette skyldes at effekten av ytre stimuli på kroppen kan føre til at de endelige resultatene blir forvrengt.

Alle data som er registrert av enheten, reflekteres på papirbåndet.

Kompleksiteten av prosedyren ligger i det faktum at under påvirkning av en stressende situasjon en person begynner å føle seg nervøs, noe som fører til vasokonstriksjon og en effekt av dette kan bli upålitelige resultater.

Forklaring av resultatene

Ved hjelp av REG er det mulig å sette riktig diagnose og starte effektiv behandling!

Før deklarering av resultatene fra REG, er spesialisten interessert i pasientens alder. Faktum er at en slik faktor nødvendigvis tas i betraktning for å oppnå tilstrekkelig informasjon. Faktisk, for en ung og eldre person, vil de normative indikatorene for tilstanden tonus og elastisitet være helt annerledes. I REG-oppførselen er det disse bølgene som karakteriserer de blodfylte områdene i hjernen og responsen av fartøyene til denne prosessen.

Etter forskningen og registreringen av REG, registrerer spesialisten avvik fra den nødvendige normen og gir visse konklusjoner. Vanligvis bestemmer legen følgende typer skader på det vaskulære systemet:

 • dystonisk type
 • angiodystonisk type
 • hypertonisk type

Hver type REG skal ikke tolkes som en egen patologi, fordi de er forbundet med en annen sykdom. I tillegg tjener slike indikatorer som en slags diagnostisk veiledning for å identifisere sykdommen.

Gjennomføring av prosedyren i barndommen

REG er en ikke-invasiv og informativ diagnostisk metode

Denne forskningsmetoden, som REG, brukes til å undersøke små barn. Vanligvis er varigheten av en slik prosedyre ca. 10 minutter, men den kan strekkes til en halv time. Under denne undersøkelsen må barnet ligge eller sitte stille med lukkede øyne, for ikke å bli distrahert av ytre stimuli.

Faktisk kan så lang tid ikke tåle alle de små pasientene, så eksperter anbefaler å forlate REG i tilfelle barnet er for rastløs. Hovedoppgaven for foreldre er å utdanne barnet og fortelle ham om hva denne undersøkelsen gjelder for.

Faktisk anses REG å være den foretrukne metoden for forskning sammenlignet med tomografi.

REG er en helt sikker prosedyre som ikke påvirker pasientens helse på noen måte. Det er av denne grunn at du kan sende helt friske mennesker for en slik checkup for forebyggende formål. REG har blitt gjennomført av spesialister for en stund, og noen forskere anser det allerede moralsk forældet, men effektiviteten gir ingen tvil.

For å utføre en slik studie er det ikke nødvendig å gi ytterligere laboratorierom, samt kjøp av dyrt utstyr. Under prosedyren gjenspeiler enheten data om arteriene og venenees funksjon hver for seg, noe som i stor grad forenkler diagnosen av patologier i ulike stadier av utviklingen. Den største fordelen med REG med andre metoder er smertefrihet og enkle forhold.

Mer informasjon om hvilken elektroencefalografi du kan lære av videoen:

Hittil er REG av cerebral fartøy regnet som en av de viktigste og informative studiene, som preges av høy diagnostisk verdi. Takket være denne teknikken er det ikke bare mulig å vurdere tilstanden til hjerneskipene, men også å diagnostisere mange farlige sykdommer.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Rheoencefalografi: prosedyreprosedyre, tolkning av resultater

Hjernedepartementene regulerer alle prosesser i menneskekroppen. Tilstanden til selve orgelet avhenger av kvaliteten på ernæringen av vevene, rettidig klaring av områdene fra giftstoffer og tilførsel av oksygen i riktig mengde. Krenking av blodkanalen, gjennom hvilken alt dette skjer, fører til en reduksjon av funksjonaliteten i sentralnervesystemet. For å diagnostisere slike patologier, brukes en rekke metoder og retninger. REG av cerebral fartøy er en av disse tilnærmingene. Sammenlignet med studier som CT og MR, regnes det for foreldet, men i noen tilfeller er fordelene ubestridelige.

Sammenlign de to metodene: CT og MR kan du i denne publikasjonen.

Hva viser REG av cerebral fartøy

Rheoencefalografi er en ikke-invasiv variant av studien, der et spesielt apparat brukes - rheografen.

Rheografen bidrar til å vurdere tilstanden til hjerneskipene ved å fjerne et antall indikatorer. Dette skyldes passasjen gjennom vevstrukturen av strømmen av en svak frekvens. Enheten viser tekniske data på grunnlag av den elektriske resistiviteten til materialets strukturer inne i skallen. Tilstedeværelsen av flere kanaler i apparatet gjør det mulig å bestemme tilstanden for biomasse i flere deler av organet.

Prosedyren gjør det mulig å fastslå viskositeten til blodet, egenskapene til blodstrømmen i en bestemt sone og den generelle blodpåfylling av hjernen, data om spredningen av pulsbølgen, alvorlighetsgraden av reaksjonen av karene. For hver av elementene er visse indikatorer karakteristiske. Avvik fra dem, samt tegn på at tonen i store og mellomstore arterier er forstyrret, indikerer tilstedeværelsen av patologier.

REG hjernen lar deg identifisere brudd som er karakteristisk for:

 • craniocerebral traumer med negative konsekvenser;
 • slag og iskemi;
 • hematomer og trombi;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • VVD;
 • Parkinsons sykdom;
 • adenomer av hypofysen;
 • forstyrrelser av auditiv funksjon.

Tilnærmingen som bidrar til å bekrefte eller ekskludere vaskulær sykdom er helt trygg. Han lever ikke smerte og ubehag. Metoden er tillatt for bruk i barndommen og er svært informativ.

fordelene av prosedyren

Reececefalografi er en teknisk komplisert, men lett å implementere måte å vurdere tilstanden av cerebral fartøy. Det kreves ingen spesielle forhold for manipulering. Med det formål å gjennomføre en økt på undersøkelsens hode er det tilstrekkelig å fikse metallelektroder, som vil gi strøm og lese dataene.

Ytterligere fordeler med REG-hode:

 • selve økten varer bare 30 minutter, ytterligere 10 minutter blir brukt for å oppnå resultatene;
 • tilnærming er en av de sikreste av alle forskningsmetoder. Det kan brukes ikke bare i nærvær av åpenbare bevis, men også i listen over prosedyrer for medisinsk undersøkelse;
 • ved hjelp av tilnærmingen er det mulig å estimere tonen til små arterier eller større fartøyer separat, noe som er av betydning når det gjelder å diagnostisere patologier på forskjellige stadier av deres utvikling;
 • På grunn av sikkerheten til varianten, er det lov til å søke på hvilken som helst frekvens som sikrer en kvalitativ overvåking av tilstanden til pasientene etter operasjonen eller under behandlingen.
 • kostnaden for økten er betydelig lavere enn i tilfelle av mer "avanserte" analoger;
 • Prosedyren krever ikke spesifikk trening og har et minimum av kontraindikasjoner, det er tillatt hos barn og eldre.

Slike moderne tilnærminger som CT og MR brukes i dag mye oftere enn REG, men manipulasjonen mister ikke sin betydning. Det foreskrives ofte som en ekstra diagnostisk metode for å klargjøre diagnosen eller vurdere alvorlighetsgraden av pasientens tilstand.

Forskjellen mellom REG og MR, CT, Dopplerografi

Det er vanskelig å gi et entydig svar på spørsmålet, hvilken undersøkelse er bedre - REG, MR, CT eller UZDG. I hvert tilfelle brukes visse egenskaper av hjernen og deres reaksjon på effekten av fysiske faktorer. Til tross for at både REG og UZDG har de samme målene som kreves for å vurdere fartøyets tilstand, gir de forskjellige resultater. Den første turen tillater deg å vurdere kanalens funksjonalitet. Den andre bestemmer sin fysiske tilstand. Forskningen utfyller hverandre, og beslutningen om valg av det optimale alternativet skal gjøres av den behandlende legen.

I motsetning til andre diagnostiske prosedyrer er REG mindre krevende, utstyret for gjennomføringen er mer tilgjengelig. Det gir ikke noe ubehag og krever ikke innføring av et lite barn i en tilstand av generell anestesi i motsetning til MR og CT.

Sistnevnte valg er mer informativ og lar deg få svar på en imponerende liste over spørsmål om tilstanden til hjernen.

Om informativiteten til MR vil du lære av denne artikkelen.

Vanlige typer rheoencefalografi

Dataene fra REG-undersøkelsen tillater bekreftelse eller tilbakekalling av en rekke sykdomstilstander, som vurderer kvaliteten på pasientens hjerneskjerter etter operasjonen eller terapien.

Som følge av prosedyren mottar diagnostikeren på sine hender en kurve over kurven over hvilken kanalens funksjonalitet kan evalueres. Separat utmerker seg flere typer resultater, hvis mønster er karakteristisk for visse plager.

Eksisterende typer oppførsel av blodkanaler:

 • dystonisk - konstant endring av parametere, karakteristisk for problemer med utstrømning av venøst ​​blod;
 • angiodystonisk - blodstrømmen forstyrres på grunn av endringer i vaskulære vegger, noe som fører til problemer i en viss sone;
 • hypertensive - tonen i blodkanalene øker mot bakgrunnen av en reduksjon i kvaliteten på venøs utstrømning.

Ved dekoding av data, tas hensyn til emnets alder, hans generelle tilstand og nivået på fysisk forberedelse. Baseline blodtrykk er tatt i betraktning, noe som kan påvirke fyllingen av fartøyene og tilstanden til pulsen. Derfor er det svært viktig å ikke prøve å evaluere resultatene selv. Det er fare for å forvirre den enkelte frekvens og patologi.

Indikasjoner for REG

Eksterne faktorer, alderdom, brudd på prinsippene for en sunn livsstil og de overførte sykdommene fører til en endring i strukturen til veggene i blodkanaler og en reduksjon av funksjonaliteten. Patologiens patologi de siste årene har blitt merkbart "yngre". Tidlig identifisering av problemet er nøkkelen til den vellykkede oppløsningen og reduserer risikoen for et kritisk øyeblikk.

Indikasjoner for REG:

 • økt kolesterol i blodet, mistanke om tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk på de vaskulære veggene;
 • hypertensiv sykdom eller VSD;

Mer om effekten av hypertensjon på utviklingen av cephalalgi vil du lære her.

 • En endring i blodsammensetningen som øker risikoen for blodpropper;
 • hode traumer i anamnesen;
 • migrene, kronisk hodepine;

Mer informasjon om årsakene til kronisk cephalalgi du vil lære av denne artikkelen.

 • rask forverring av syn, søvnforstyrrelser, svimmelhet, svimmelhet;
 • "Dårlig" arvelighet - tilstedeværelsen i anamnesen til slektninger som har blitt diagnostisert med patologier basert på brudd på tone og vaskulær funksjon;
 • alderdom;
 • meteorologisk avhengighet.

Du vil lære om effekten av atmosfærisk trykk på en persons tilstand fra denne artikkelen.

Denne studien kan brukes som en selvstendig tilnærming eller som en del av en omfattende diagnose. Dens bruk lar deg ofte bekrefte eller avvise diagnosen, utelukke muligheten for medisinsk feil.

Før du besøker legen Før du går til en lege, bør du holde en hodepine dagbok innen to uker - dette vil øke hastigheten på bestemmelsen av årsaken og innstillingen av en korrekt diagnose. Dagbok online

Slik forbereder du REG-hjerneskip

Spesiell pasientpreparasjon er ikke nødvendig. Hvis motivet tar medisiner som påvirker skipets tone, så for en tid må han forlate dem - timingen er avtalt med legen. På dagen for studien, bør man avstå fra å røyke, ellers reduserer blodkanalene under påvirkning av nikotin kan føre til feil resultater. En halv time før økten må du slappe av og roe ned, slik at karene ikke smelter og ikke ødelegger bildet på grunn av angst. Samtidig brukes sedativer sjelden i forberedelsesstadiet, de kan også redusere den informative verdien av metoden.

Er hodepine? Fingers fingre? Slik at hodepine ikke går inn i et slag, drikk et glass.

Teknikk for forskning

Hovedbetingelsen for en vellykket implementering av manipulasjon er motivets ro. Han må ta en behagelig pose og lukke øynene slik at eksterne faktorer ikke distraherer ham. Etter det begynner diagnostikeren å jobbe.

Rheoencefalografi av cerebral fartøy utføres i henhold til følgende skjema:

 • Huddeksler på enkelte steder blir avfettet for å øke ledningsevnen av vev;
 • På elementene i anordningen påføres en gel, som virker som en leder, elektrodene legges over på de områdene som er gjenstand for undersøkelse;
 • Produktene er festet med et gummibånd for sikker fiksering;
 • så starter spesialisten en svak strøm gjennom elektrodene og venter på et svar fra vevene inne i skallen;
 • Avhengig av formålet med manipulering, kan det være nødvendig å utføre funksjonstester - dette er utførelse av enkle handlinger for en mer nøyaktig vurdering av fartøyets tilstand;
 • Ved hjelp av en spesiell rheograph-enhet samler diagnostikeren data om driften av fartøyene, de er festet på en papirholder.

Den mottatte informasjonen deklareres av en medisinsk arbeidstaker med spesialisert kunnskap, hvoretter legen slutter. Pasienten frigjøres fra design på hodet, hvoretter han umiddelbart kan gå tilbake til vanlige tilfeller.

Funksjonstester med REG

Hvis legen krever den mest komplette informasjonen om tilstanden til fartøyene, kan han be om en utvidet versjon av prosedyren. Ved hjelp av funksjonstester kan spesialister få mer data om endringene som finnes i hjernens fartøy. Tilnærminger eksisterer flere, og hver av dem lar deg få svar på enkelte spørsmål. Nitroglycerintest bidrar til å bestemme omfanget av kanalskade. Hvis det etter at pillen er tatt, endret enhetens parametere og blodstrømmen forbedret, indikerer dette en overvekt av funksjonsfeil over organiske stoffer. Studien, under hvilken sving i hodet utføres, fastslår graden av patentering av vertebralarterien.

Dekoding av resultatene fra REG

For å oppnå diagnostisk informasjon basert på resultatene av studien, bør diagnostikeren evaluere amplituden til bølgene som er oppnådd på grafen. Dette tar hensyn til emnets alder, hans generelle tilstand og humør, individuelle egenskaper og inntak av legemidler.

Hva viser undersøkelsesresultater?

Identifikasjonen av typen av oppførsel av blodkanalene indikerer arten av endringene som har oppstått for dem. Dette tillater deg å mistenke eller bekrefte forekomsten av kolesterolplakk, trombi og andre hindringer i normal blodgass. Selv dataene fra rheoencefalografi kan indikere blødninger og økt intrakranielt trykk.

Vanligvis bør resultatene av REG se slik ut:

 • kurve med spiss topp, et tydelig bunnpunkt og en tann på nedstigende seksjon - etter 60 år kan mønsteret bli som en bue;
 • Oppstigningstiden overskrider ikke 0,1 sekunder - etter 60 år regnes normen som 0,19 sekunder;
 • bølgelengden til toppen overskrider ikke 15% av total bølgelengde - hos eldre er tonus av arterier og arterioler i de fleste tilfeller forhøyet;
 • høyde av bølgetoppen til laveste punkt innen 40-70%;
 • Høyde på bølgetoppen til tannhøyden i basen er 75% - hvis det er mer, er den venøse utstrømningen vanskelig;
 • asymmetrien mellom parametrene i halvkulen ikke overstiger 10%.

Takk REG, på bare noen få timer kan du identifisere problemer i hjernens arterier, arterioler og årer.

Dette gjør at du raskt kan velge det beste behandlingsalternativet. Ytterligere diagnostisk manipulering vil bidra til å overvåke effektiviteten av behandlingen.

Indikatorer for cerebral sirkulasjon

Når deklarerer informasjon, gir diagnosen oppmerksomhet til en hel liste over øyeblikk. Det skal varsles om grafen ikke samsvarer med alder, er dataene i forskjellige halvkugler ikke symmetriske, bølgens amplitude økes eller reduseres, tiden for forplantningen er forkortet.

De hyppigste varianter av patologiske resultater av rheoencefalografi:

 • aterosklerotisk;
 • hypertensive;
 • migrene;
 • med VSD;
 • med craniocerebral traumer;
 • med slag
 • med intrakranial hypertensjon
 • med svikt av venøs utstrømning.

For hvert av disse patologiske forholdene er et bestemt kurve mønster karakteristisk, noe som gjør at du kan mistenke en diagnose umiddelbart etter undersøkelsen. Ved lav informativ manipulering blir det omdelt, og særlig oppmerksom på funksjonene i forberedelsesfasen.

Kontraindikasjoner til REG

Fravær av absolutte kontraindikasjoner er en av fordelene ved tilnærmingen. Med prosedyren må det vente i tilfelle skader på overflaten av hodet. Ikke alltid manipulasjonen er foreskrevet til spedbarn, men legen må ta avgjørelsen. Når du arbeider med personer som har identifisert mentale abnormiteter, kan du trenge ytterligere forberedelser av emnet.

Er rheoencefalografi utført for barn

Å utføre manipuleringen i barndommen er ikke forskjellig fra tilnærmingen når det gjelder en voksen pasient. Det er bedre, når prosedyren er til stede, en av foreldrene til barnet. Det viktigste er å utelukke påvirkning av de eksterne faktorene på emnet og forberede ham på smertefri og ikke forferdelig manipulering på forhånd. Hvis barnet er veldig rastløs, er det ikke hensiktsmessig å gjennomføre en økt, det vil ikke være korrekt.

Kostnaden for rheoencefalografi

Utstyr for å utføre REG er tilgjengelig i mange klinikker, sykehus, diagnostiske sentre. Hvis du registrerer deg for prosedyren på forhånd, kan du gå gratis. Ellers vil en økt koste mellom 1000 og 3500 rubler, avhengig av medisinsk institusjon, behovet for funksjonstester. Noen sentre gir tjenester hjemme, men i så fall vil kostnaden være minst 10 000 rubler.

Til tross for økningen i antall spesialister som er skeptiske til tilnærmingen, er hjernen REGG fortsatt aktivt brukt til å diagnostisere problemer med sentralnervesystemet. Sikker og tilgjengelig manipulering kan ikke bare identifisere eksisterende problemer, men også advare om potensielle farer. Spesielt anbefales det å passere minst en gang i året til eldre mennesker som lider av hypertensjon eller arteriosklerose i blodårer.

Hva er bruken av rheoencefalografi (REG) av cerebral fartøy

Sykdommer og deres symptomer assosiert med patologien til cerebral fartøy, er i første omgang av samtaler til nevrolog. Mange sterkt skremme "den forferdelige og uforståelig" title forskning, gå til legen anbefaler, fordi folk langt fra medisin ofte forbinder dem med mistenksomhet på ganske alvorlig diagnose. Men dette er langt fra å være tilfelle, så det er verdt å slå seg ned og sortere ut alt i orden.

En av disse "uforståelige" studiene er rheoencefalografi (REG) av cerebral fartøy, etter å ha hørt navnet som noen pasienter omfavner horror på grunn av uvitenhet. Så hva er denne prosedyren?

Hva er rheoencefalografi?

Rheoencefalografi bidrar til å bestemme tilstanden til karene i hjernen

Metoden for rheoencefalografi består i å lede en vekslende elektrisk strøm gjennom hjernevævet og å fastsette parametrene for elektrisk motstand, som avhenger av volumet og viskositeten til blodet i hjernens kar. Spesielt gir de nåværende motstandsparametrene oss mulighet til å estimere parametrene ovenfor. Når fartøyene er fullblodd og utvidet, stiger motstanden av strømmen, og hvis de er innsnevret, så observeres det motsatte bildet.

Fordeler og ulemper ved vaskulær diagnostikk

For tiden rheoencephalography brukes ikke så ofte som før, fordi det er mer nøyaktige metoder for diagnostisering av hjernen forhold og dens fartøy, f.eks elektroencefalografi (EEG), computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI - den mest nøyaktige metode for diagnose ). På grunn av det faktum at ikke hvert sykehus eller polyklinisk (for eksempel i rayon-sentre) kan skryte av tilgjengeligheten av moderne utstyr, blir REG en utmerket assistent i diagnosen.

Dersom medisinsk - pleie anlegget har CT-skanning og legen fortsatt sender en pasning rheoencephalography, så oppstår spørsmålet: "Hvorfor REG, snarere enn magnetic resonance imaging eller computertomografi, fordi den andre og tredje metoder er mye mer informativt?".

Mange leger, til tross for eksistensen av mer moderne diagnosemetoder, velger likevel rheoencephalography

For det første er det den sikreste måten å diagnostisere patologien til cerebral fartøy. I - andre, ikke alle kan stå støy og lukket rom imaging (spesielt viktig når du tester barn, siden ikke alle barn er i stand til å være i en rolig tilstand, spesielt i fravær av min mor). For det tredje er MR og CT i forhold til REG en dyr metode for undersøkelse. Fordelen med renhefalfografi er også at den bidrar til å undersøke skip, ikke berøre "unødvendige og unødvendige" områder. I magnetisk - resonans og computertomografi samme synlig og ben av skallen og myke vev (som oftest er disse metoder som er aktuelle for mistenkt alvorlig diagnose, slik som tumor-prosess og andre).

En stor brist av REG er at noen følelser, erfaring (og vanligvis ikke vil finne en mann som ikke ville ha opplevd slike følelser før du passerer noen - eller diagnostiske prosedyrer), unnlatelse av å følge for å forberede seg til prosedyren kan påvirke resultatene i undersøkelsen.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for rheoencefalografi

Hyppig hodepine kan være en indikasjon på en undersøkelse

Legen kan gi retning for å gjennomgå rheoencefalografi hvis pasienten har følgende patologiske forhold:

 • hodepine av varierende intensitet, lokalisering og varighet;
 • svimmelhet;
 • cerebral iskemi;
 • slag;
 • støy i ørene og utseendet på "flyr" foran øynene;
 • hjernerystelse og hjerneskade;
 • blåmerker og brudd på livmorhalsens ryggrad og bein;
 • økt intrakranielt trykk;
 • sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen;
 • arteriell hypertensjon;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • arteriell hypotensjon
 • patologi av hypothalamo-hypofysen regionen (spesielt tumorformasjoner);
 • encefalopati;
 • Parkinsons sykdom;
 • hyppig synkope
 • aterosklerose;
 • cervikal osteokondrose;
 • minne og søvnforstyrrelser;
 • visuelle og hørselsforstyrrelser;
 • meteorologisk avhengighet.

Rheoencefalografi regnes som en helt sikker metode for funksjonell diagnose, den kan brukes på alle kategorier av befolkningen (fra spedbarn til eldre). Studien utføres ikke i tilfeller hvor pasienten har defekter (sår og slitasje) og smittsomme sykdommer i hodebunnen.

Forberedelse til undersøkelsen

For å oppnå nøyaktige resultater er det nødvendig å observere følelsesmessig ro dagen og før studien

Det er ingen spesiell forberedelse til undersøkelsen. Du må bare prøve å følge følgende anbefalinger:

 • på dagen før studien, ikke ta medisiner som kan påvirke tilstanden til blodårene;
 • Prøv å unngå stressfulle situasjoner dagen før og umiddelbart før forskningen;
 • På dagen for studien om morgenen, ikke drikk kaffe og sterk te;
 • på dagen og før forskning ikke å røyke;
 • umiddelbart før testen hviler i 15-20 minutter;
 • Klargjør servietter og håndklær for å fjerne overflødig gel etter prosedyren.

Slike tiltak er nødvendige for roen i nervesystemet og minimal vaskulær forandring (som kjent, spenning eller påvirkning av visse kjemikalier kan forandre det vaskulære bildet). Overholdelse av slike enkle regler vil hjelpe en spesialist til å nøyaktig vurdere tilstanden til fartøyene i hjernen og gjøre den riktige diagnosen.

Direkte på kontoret for funksjonell diagnostikk, forbereder spesialisten pasienten til undersøkelse ved å avfette huden på områdene som skal undersøkes og påføre reoenzelografelektroder på dem.

Hvordan blir diagnosen ferdig?

Diagnosen utføres ved hjelp av en spesiell rheografisk enhet (rheoenzelograph) koblet til en enhet som registrerer og viser indikasjoner (elektrokardiograf, datamaskin, elektroencefalograf og andre). Under studien skal pasienten være i en behagelig og avslappet holdning. Ofte er han satt i en spesiell stol. En sykepleier eller lege setter elektroder på pasientens hode og fikserer dem med et spesielt elastisk bånd, forsmurt med pasta eller gel. For enkelhets skyld er båndet plassert slik at det passerer langs omkretsen av hodet: over området av superciliary buer, over ørene og langs nakkestøtten.

Den reografiske tape er plassert langs linjen av hodet omkretsen

Anvendelsesområder for elektroder vil alltid være forskjellige og avhenge av hvilke fartøy som bør undersøkes:

 • Hvis det er nødvendig å undersøke vertebrale arterier, må elektroder brukes til regionen av occipitalhøydene og mastoidprosessene;
 • hvis gjenstanden for studien er den eksterne karotisarterien, skal elektrodene være lokalisert i den tidlige regionen;
 • Når man undersøker de indre karotisarteriene, legges elektrodene over på mastoidprosessens område og nesebroen.

I utgangspunktet undersøkes alle fartøyene umiddelbart. Undersøkelsen tar i gjennomsnitt ikke mer enn tjue minutter.

En av de viktigste betingelsene for å gjennomføre rheoencephalography er pasient ro og avslapning.

Plasseringen av applikasjonen av elektroene til rheoenzelografen avhenger av plasseringen av prøvekarene

I tillegg til standardprosedyren for å gjennomføre REG, er det en studie ved hjelp av såkalte funksjonstester. De mest vanlige er tester med pan og tilt hode i forskjellige retninger, inntak av nitroglycerin (under tungen), holding av pusten, dype åndedrag og komplette åndedrag, forandring i kroppsstilling, fysisk trening. Alle indikasjoner registreres også, og deretter sammenlignet med de som ble laget i hvile.

Mulige konsekvenser etter å ha utført REG

Som allerede nevnt, er rheoencefalografi en sikker diagnostisk metode som brukes til å undersøke pasienter i alle aldersgrupper. Som regel er det ingen konsekvenser etter en gitt diagnostisk prosedyre i ro.

Ved utførelse av funksjonstester kan det oppstå hodepine (nitroglycerin har en slik bivirkning) og svimmelhet (etter sving eller fysisk anstrengelse).

Forklaring av resultatene

Evaluering av parametrene som er oppnådd, utføres av spesialister i tolkningen av rheoencefalogrammet

Legen evaluerer parametrene i studien. Moderne teknologier har forenklet den komplekse prosedyren for å dekode ved å bruke spesialiserte dataprogrammer. På grunn av dette kan pasienten motta resultatene av undersøkelsen innen ti minutter etter prosedyrens slutt (og ikke etter flere dager, som det var før i mange medisinske institusjoner). Pasientens alder er av stor betydning, siden parametrene til reogrammet varierer for hver aldersgruppe.

Alle dataene som er oppnådd som resultat av undersøkelsen, blir omgjort til et grafisk bilde (graf), som er veldig lik et elektrokardiogram i utseende. Enheten gir dem enten på papir eller på skjermen på en dataskjerm.

Parametre som er evaluert av rheoencephalographen

Det bølgete bildet (hver tann av reogrammet) er delt inn i spesielle segmenter med navn:

 • anakrotisk (stigende del av grafen);
 • toppen av grafen;
 • kakrot (den nedadgående delen av diagrammet);
 • fremspring (bukser på nedstigende del av grafen);
 • en dikrot eller en dikrotisk bølge (den nedadgående delen av grafen, lokalisert etter snittet).

Parametrene til disse segmentene er estimert slike verdier som:

 • Rundhet eller skarphet av toppene i grafen;
 • bølge regularitet;
 • diktatets dybde;
 • hvor snittet er plassert;
 • utseende av anakroter og katakrose;
 • tilstedeværelse eller fravær av ytterligere bølger i cellen.

Det skal bemerkes at slike parametere av tennene som amplitude og tilbøyelighet er ikke mindre viktige. De bestemmer korrespondansen av de oppnådde verdiene med pasientens alder. For eksempel er unge tenner mer uttalt og tilbøyelig sterkere enn hos eldre mennesker.

Viktige indikatorer på rheoencephalogrammet i tabellen

Basert på verdiene av disse indikatorene, er det konstruert et generelt bilde om tilstanden til blodkarene i hjernen.

Les Mer Om Fartøyene