Ultralyddopplerografi av karene i nedre ekstremiteter: en gjennomgang av prosedyren

Fra denne artikkelen vil du lære å utføre ultralyd av karene i underekstremiteter, hvem er foreskrevet prosedyren. Hva kan bli diagnostisert med USDG.

UZDG er ultralyddopplerografi. Denne metoden for diagnose, i motsetning til andre metoder for undersøkelse av blodårer, er i stand til å vise hastigheten på blodstrømmen, som gjør det mulig å nøyaktig diagnostisere alvorlighetsgraden av sykdommen som forstyrrer blodsirkulasjonen.

For ethvert fartøy utføres denne prosedyren på samme prinsipp - ved hjelp av en ultralydtransduser, som enhver ultralyd. Oftere er denne prosedyren kreves for å undersøke vener, det brukes sjeldnere for studier av arterier.

Til denne undersøkelsen kan du sende en annen lege: terapeut, phlebologist, angiolog. Prosedyren utføres av en ekspert i ultralyd.

vitnesbyrd

UZDG av benets kar er foreskrevet for diagnose av slike sykdommer:

 1. Åreknuter.
 2. Tromboflebitt.
 3. Åreforkalkning.
 4. Trombose.
 5. Spasm i benene (angiospasm).
 6. Aneurysmer av arteriene (deres forlengelser).
 7. Obliterating endarteritt (inflammatorisk sykdom i arteriene, som fører til innsnevring).
 8. Arteriovenøse misdannelser (patologiske forbindelser mellom arterier og årer).

Hva er symptomene på UZDG?

For denne diagnostiske prosedyren henvises pasientene til mistanke om benvaskulær sykdom. En lege kan ordinere en ultralyd for deg hvis du opplever slike symptomer:

 • hevelse av bena;
 • tyngde i bena;
 • hyppig blekhet, rødhet, blødning av føttene;
 • "Kreper", nummenhet i bena;
 • smerte når du går mindre enn 1000 meter;
 • kramper i kalvemuskler;
 • vaskulære "stjerner", "nets", bulging vener;
 • tendens til å fryse føttene, kalde føtter, selv når det er varmt;
 • Utseendet til blåmerker på føttene, selv etter det minste blåse, eller til og med uten årsak.

Når du trenger forebyggende dopplerografi

Pass dopplerografien til beinene i beina for forebyggende formål hver sjette måned eller et år hvis du er i fare. Til sykdommer i karene i nedre ekstremiteter er tilbøyelige:

 • personer med overvekt;
 • engasjert i manuell arbeid (lastere, idrettsutøvere);
 • de som stadig står eller går mye på jobb (lærere, sikkerhetsvakter, kurerer, servitører, bartendere);
 • de som allerede har blitt diagnostisert med aterosklerose hos andre fartøyer;
 • folk hvis direkte slektninger led av vaskulære sykdommer;
 • de som har diabetes
 • røykere;
 • folk over 45;
 • kvinner under graviditet og overgangsalder;
 • kvinner som tar orale prevensjonsmidler i lang tid.

Fremstilling av

Prosedyren krever ingen komplisert forberedelse.

Det eneste - bena skal være rent. Hvis du på grunn av individuelle egenskaper har en tykk hodebunn på bena, er det tilrådelig å barbere det slik at legen kan jobbe lettere.

På dagen for prosedyren, ikke drikk alkohol, stimulerende drikkevarer (kaffe, sterk te, energi), ikke utsett bena for fysisk anstrengelse (ikke løp, ikke løft vekter, ikke gå til treningsøkter). 2 timer før UZDG fartøy i underekstremiteter (og andre fartøy også) røyk ikke. Det er bedre å gå til eksamen om morgenen.

Ta et håndkle eller et håndkle med deg til prosedyren for å tørke føttene dine. Ta også en henvisning til UZDG fra legen din og resultatet av tidligere vaskulære undersøkelser.

Hvordan studien utføres

Først befri du føttene dine fra klærne.

Eksamen vil bli gjennomført stående eller liggende. Legen bruker en gel for ultralyd og fører en ultralydssonde langs bena.

Bildet av fartøyene dine vises på spesialistenes skjerm. Umiddelbart under prosedyren analyserer og skriver han de mottatte dataene.

Hvis du blir undersøkt ligger ned, forteller legen deg først å ligge på magen og løft bena til tærne. Eller du kan sette en rulle under føttene. I denne stillingen er det mest hensiktsmessig for en spesialist å undersøke popliteal, peroneal, subkutan og suborale årer, samt arteriene på den bakre overflaten av bena. Deretter blir du bedt om å rulle over på ryggen og bøye deg litt i kneleddene. I denne stillingen kan legen undersøke venene og arteriene på den fremre overflaten av bena.

Anatomi av benene på bena. Klikk på bildet for å forstørre

Under UZDG for påvisning av refluks (revers blodutslipp) kan legen utføre spesielle tester:

 1. Kompresjonstest. Ekstremiteten er presset og blodstrømmen blir evaluert i komprimerte kar.
 2. Valsalva-rettssaken. Du vil bli bedt om å puste inn, klemme nesen og munnen og bare stive, prøver å puste ut. Hvis det er et innledende stadium av åreknuter, kan det forekomme refluks i løpet av denne testen.

Dopplerografi av fartøyene tar omtrent 10-15 minutter totalt.

Ved avslutning av inspeksjon tørker du føtter fra resten av gel for ultralyd, setter på, tar bort resultat og kan gå.

Hva viser ultralydet av beina på bena

Ved hjelp av dopplerografi av nedre ekstremiteter, er det mulig å undersøke slike kar på bena:

Grenene til disse store arteriene.

Under denne diagnostiske prosedyren kan legen se:

 • form og plassering av fartøy
 • diameter av fartøyets lumen;
 • tilstand av vaskulære vegger;
 • tilstand av arterielle og venøse ventiler;
 • blodstrømningshastighet i bena;
 • Tilstedeværelsen av refluks (den omvendte utslipp av blod, som ofte finnes i åreknuter).
 • tilstedeværelse av trombi;
 • størrelse, tetthet og struktur av trombosen, hvis noen;
 • tilstedeværelse av aterosklerotiske plaketter;
 • Tilstedeværelse av arteriovenøse misdannelser (forbindelser mellom arterier og årer, som normalt ikke bør være).

Normer for UZDG, konklusjon med forklaringer

Årene skal være farbar, ikke forstørret, veggene ikke tykkere. Arterier er ikke innsnevret.

Alle ventiler bør være velbegrunnet, reflux bør ikke være.

Hastigheten av blodstrømmen i femoral arterien er gjennomsnittlig 100 cm / s, i arteriene på underbenet - 50 cm / s.

Aterosklerotiske plakk og trombi i karene bør ikke påvises.

Patologiske forbindelser mellom fartøyene er vanligvis fraværende.

Et eksempel på den vanlige konklusjonen av USG på benene på bena og en forklaring på den

Konklusjon: alle vener på begge sider er fordelbare, kompressive, veggene er ikke fortykkede, blodstrømmen er fase. I intraluminale strukturer blir det ikke avslørt. Ventiler er konsistente på alle nivåer. Patologisk refluks ved kompresjonstester og Valsalva-test er fraværende.

Kontra

Dopplerografi av karene i underekstremiteter er en absolutt sikker prosedyre. Det har ingen kontraindikasjoner og aldersbegrensninger.

Den kan utføres med hvilken som helst frekvens og noen mennesker, inkludert:

 • barn av alle aldre;
 • de eldre;
 • personer med kroniske sykdommer;
 • pasienter med akutte inflammatoriske sykdommer
 • de som er implantert med en pacemaker (du kan sende en ultralydssonde til føttene, og ultralyd i thoraxhulen kan ikke gjøres);
 • gravide og ammende kvinner
 • de som har en allergi mot kontrastmidler (angiografi, for eksempel i dette tilfellet er det umulig å utføre);
 • folk som veier mer enn 120 kg (men det er umulig å utføre MR i obese pasienter på de fleste enheter, siden de ikke er konstruert for slike dimensjoner).

Den eneste begrensningen som kan tolereres er en allergi mot en gel for ultralyd. Det forekommer i isolerte tilfeller. Og det er ikke en absolutt kontraindikasjon for resultatene av diagnosen. En allergisk reaksjon kan unngås ved å plukke opp en hypoallergen gel som passer best for deg.

Gel for ultralyd

Oppsummering, prosesser i prosedyre

Dopplerografi av karene i underarmene er en helt smertefri diagnosemetode. Det forårsaker ingen bivirkninger og har ingen kontraindikasjoner (unntatt allergi mot gelen for ultralyd). Som studier av forskere viser, ultralyd bølger ikke forårsake skade på kroppen, derfor kan ultralyd av beinene i beina utføres på hvilken som helst frekvens.

I motsetning til MR har USDG ingen begrensninger på pasientens vekt og kan utføres av personer med en etablert pacemaker.

Denne prosedyren kan utføres av pasienter med allergier mot kontrastmidler og andre jodholdige legemidler, som ikke kan sies om angiografi og kontrasterende flebografi.

Blant fordelene kan noteres og lave kostnader. Dopplerografi er betydelig billigere enn MR, angiografi og flebografi.

Utførelseshastigheten er også en ubestridelig fordel ved metoden. UZDG gjør maksimalt 15 minutter. På en MR, for eksempel, tar det minst en halv time.

Det kan sies at dopplerografi er den mest optimale metoden for å undersøke skip fra eksisterende. Den kombinerer høy nøyaktighet, rimelig pris, høy hastighet og nesten ingen kontraindikasjoner.

UZDG av vener av nedre ekstremiteter

Hver jente ønsker å ha vakre ben som ikke er lemlestet av fremspringende vener. Ofte er slike problemer skremmende, ikke bare fra et estetisk synspunkt. Vi har en helse, og blodkar er hovedveien til blodstrømmen, uten som vi ikke kan leve. UZDG av venene i underekstremiteter vil bidra til å avgjøre hva som er problemene og hvor det er problemer med blodstrømmen.

Hva er UZDG

Ultralyddopplerografi av fartøy (UZDG) er en metode for å studere blodsystemet ved hjelp av ultralyd ved bruk av Doppler-effekten. Prosedyren gir deg mulighet til å finne ut hvor raskt blodet strømmer gjennom fartøyene, og likevel - hva er deres struktur. Refleksjon av ultralyd fra en bevegelig strøm, behandlet av en datamaskin, viser et detaljert "kart" som det er lett å identifisere problemområder hvor blodstrømmen er vanskelig. På samme måte ser vi hvordan systemet med blodkar i hjernen fungerer.

UZDG er laget av dype vener i underekstremiteter, mellomstore, store fartøy i hode (øyne), nakke, hjerte, nedre og øvre ekstremiteter. Undersøkelse er foreskrevet selv under graviditet for å bestemme hvordan placenta og livmorarterier jobber. UZDG er langt fra å være et eksempel på en ny generasjon ultralydsteknikker, snarere omvendt. Dopplerografi bidrar imidlertid til å spore blodstrømmen i blodårene og arteriene. Dette er en utmerket mulighet til å behandle nevrologiske sykdommer på riktig måte. UZDG arterier i nedre ekstremiteter bidrar til å oppdage en forandring i blodstrømmen:

 • med innsnevring;
 • blokkering av arterier;
 • okklusjon.

Indikasjoner for formålet med studien

Hovedgrunnene til å gjennomgå eksamen:

 • smertefulle opplevelser i bena, kalvemuskler, tetthet, hevelse;
 • trofiske forandringer på tibias hud
 • åreknuter på bena;
 • diabetes, hjerteproblemer (hjerteinfarkt, angina pectoris);
 • høyt kolesterol;
 • migrene, svimmelhet, lyder;
 • svimmelhet, taleforstyrrelser;
 • smerte forårsaket av å gå eller annet stress;
 • I noen tilfeller anbefales USU av nedre ekstremiteter av spesialister som en studie for å forhindre mulige helseproblemer.

Hvordan å forberede

For å gjøre ultralydsdopplerografi trenger pasienten ikke å følge spesielle regler. Du trenger ikke å sulte eller forberede deg på noen annen måte. Selv om du tar medisiner som påvirker kar og blodårer, er det ikke nødvendig å avbryte dem. Prosedyren må gjøres uten kompresjonslinne. Den vaskulære kirurgen må gjennomføre en liten undersøkelse for å bestemme på forhånd de områder av oppmerksomhet som kreves av sonologen.

Hvordan utføres ultralyddopplerografi av karene i underekstremitetene?

Når du går inn i rommet som er ment for prosedyren, fjerner pasienten det ytre klær under midjen, og etterlater bare undertøy. Etter at legen smeder huden med en kul gjennomsiktig gel, som vil bidra til å komme i kontakt med sensoren til kroppen. I studien ligger pasienten ned. Personen ligger ned på sofaen, sprer bena over bredden av skuldrene. Noen ganger, om nødvendig, spør legen pasienten å gå opp for å diagnostisere tilstanden til blodkar under stress.

Ved skanning kjører legen sensoren langs hudområdet, bilder vises på skjermen og erstatter hverandre som viser patologier eller anatomiske endringer i blodkar eller arterier og funksjonelle endringer i blodstrømmen. Undersøkelsen deklareres av phlebologist, han registrerer det generelle bildet i USDG-protokollen, anbefaler ytterligere diagnostisk undersøkelse og forskriver medisinsk behandling, medisiner.

Forklaring av resultatene

Ultralyddopplerografi gjør det mulig for leger å forstå plasseringen av vener og arterier, for å bestemme deres patency, tilstedeværelsen av innsnevring og dens størrelse. Tilstanden til den venøse sengen, identifisert ved hjelp av USDG, har ikke numeriske uttrykk. Sonologist uttaler en konklusjon om tilstanden til venene, deres ventiler, tilstedeværelsen av anomalier som forstyrrer blodstrømmen.

Blodstrømmen selv evalueres ved hjelp av følgende indekser:

 • Ankel-brakialindeks. Det kalles LPI, viser forholdet mellom arterielt trykk i ankelen og trykket i skulderen. Indeksen skal ikke være mindre enn 0,9, den blir større etter noen handling relatert til lasten. En mindre verdi vil indikere problemer med patentering av arteriene i bena. Den kritiske verdien er 0,3.
 • Trykkindeksen mellom fingeren og skulderen bør ikke være mindre enn 0,8-0,9.
 • Hastigheten av blodstrømmen i femorale arterien er ca. 100 cm pr. Sekund, i området av shin-50. Indikasjonen av resistens i lårbenet skal være minst 1 m / s. En lignende normal pulsering for tibialarterien er minst 1,8 m / s. Reduksjon av alle disse verdiene vil vise en innsnevring av arteriene.
 • Den viktigste typen blodstrøm er normal for femoral, brachial og andre store arterier. Konklusjonen av en spesialist om endret flyt betyr en innsnevring i blodbanen. Den turbulente strømmen er den som også oppstår ved stenose. Sikkerhetsblodstrøm er fraværet av blodstrøm under et bestemt sted.

Kontra

Som sådan er det ingen kontraindikasjon for studien. Generell ubehag eller dårlig helse kan være uønskede faktorer, samt eventuelle spesielle forhold som hindrer pasienten til å ligge stille for en stund. Doppler ultralyd i underekstremiteter er ikke i stand til å forårsake skade på pasienten, gir informasjon om mulige patologier.

UZDG, i motsetning til røntgenstrålen, påvirker ikke strålingen, forårsaker ikke pasientens smertefulle opplevelser og har ingen bivirkninger. For å ta hensyn til alle mulige faktorer og for å oppnå maksimal nøyaktighet av studien, bør konsultasjon av en nevrolog føres av et besøk av en spesialistsonolog. For UZDG er det nødvendig å nærme seg sykdomsforsvar. De bør undersøkes på forhånd.

Hvor å lage og hvor mye det koster UZDG fartøy i underekstremiteter

Gjennomsnittlig pris for UZDG vener på underbenet er fra 1000 til 2500 rubler. Ofte er en slik sjekk gitt av den behandlende legen. Men hvis det er behov eller ønske om å gjennomgå ultralydårer, kan du kontakte:

 • Privat klinikk (når du lærer om priser, angi om kostnadene for tjenesten inkluderer dekoding av resultatene);
 • den vanlige polyklinikken i Moskva, hvor de gjør UZDG og det er betalt tjenester;
 • en polyklinisk på stedet for propiska (retningen er gitt av en lege-terapeut, en forsikring er nødvendig), vil tjenesten være gratis;
 • privat laboratorium.

Finn ut hvor mye det koster og hvor du kan lage uzi-fartøy i hodet og nakken.

Hva er forskjellen mellom UZDG og ultralyd av vener i nedre ekstremiteter

Vanlig ultralyd, som ultralyd av vener i underekstremiteter, er basert på bruk av ultralyd for å få informasjon om tilstanden til kroppen. Dopplerografi blir imidlertid en primærstudie, da det viser problemer med blodstrømmen i karene. Metoden for undersøkelse viser ikke pålitelig hastigheten på blodstrømmen og blodkarets tilstand.

"Doppler" er viktig for diagnose, og ultralyd er ofte foreskrevet for preoperative venøscanninger. Undersøkelsen vil vise en rekke varicose vessel transformasjoner. Dupleks skanning av vener (B-modus pluss Doppler effekt, med visualisering av vener, arterier og vev) brukes også mindre ofte. Ultralyd av underekstremiteter (UZDS) viser årsakene til ødem, anfall, uvanlig tretthet. Studien vil vise:

 • innsnevring;
 • tilstand av ventiler;
 • nøyaktig plassering av trombi;
 • vaskulære ledd etter kirurgi.

Video om prosedyren

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

UZDG vener i nedre ekstremiteter - teknologisk gjennombrudd i diagnosen blodårer

UZDG av venene i underbenet er en av de mest effektive og pålitelige metodene for å studere vaskulære sykdommer i kroppen, noe som er ganske vanlig i dag.

Med hjelpen er det mulig å diagnostisere en rekke sykdommer på et tidlig stadium og forhindre utvikling av sykdommen.

Spesielt, med problemer med blodårer og lignende patologier, foreskriver legene ofte denne studien.

UZGD vener - hva er det?

UZGD av venene i underekstremiteter er ultralyddopplerografi, som kan foreskrives til pasienten både med vaskulære sykdommer og mistanke for dem og for forebyggende formål.

Metoden er enkel, men den er ikke mindre effektiv.

La oss gjøre det i orden. Alle mennesker vil ha vakre og sunne ben, spesielt kvinner. Sikkert, jeg ønsker ikke å se fremspringende årer.

For det første er det stygg, og for det andre er det et tydelig tegn på patologi, og faktisk beveger blodet gjennom fartøyene, uten som levende organismen ikke kan overleve.

For å identifisere eventuelle problemer med venene, for å finne ut om blodstrømmen er vanskelig, ble en undersøkelse kalt UZDG opprettet.

Det er umulig å si at dette er ultramoderne diagnostikk, at dette er en teknikk av en ny generasjon. Det dukket opp lenge siden, og det ble erstattet av mer enn en annen studie.

Til tross for dette faller ikke populariteten til UZD, og ​​mange leger bruker bare en slik diagnose. Dette er ikke overraskende, fordi det har en rekke fordeler.

UZDG vener er en absolutt sikker, ikke-invasiv og pålitelig undersøkelsesmetode, som er basert på Doppler-effekten, hvor essensen er refleksjon av ultralyd fra erytrocytter.

Metoden gjør det mulig å diagnostisere store fartøy, hvis det er nødvendig å undersøke mindre, da er andre metoder tildelt for dette.

Denne teknikken gjør det mulig for legen å bestemme ikke bare tilstedeværelsen av trombi og inflammatoriske reaksjoner i blodårene, men også å vite blodstrømmen - om den tilsvarer normen eller ikke.

Når utnevnes UZDG?

Med problemene med blodsirkulasjon, møter mange mennesker i vår tid.

 1. overdreven belastning;
 2. feil kosthold;
 3. stillesittende livsstil.

Alle årsaker til forekomsten av slike problemer er vanskelig å oppregne, men faktum er at hver andre eller tredje moderne person lider av problemer med vaskulær sirkulasjon.

Du kan identifisere visse angstige symptomer, som er indikasjoner på diagnosen.

Indikasjoner

 • hyppig og langvarig smerte i kalvemuskulaturen;
 • smerte i beina med lengre gang eller fysisk anstrengelse;
 • noder og åreknuter;
 • nummenhet og kalde føtter;
 • muskelkramper;
 • trophic ulcers på bena;
 • hevelse, tyngde i beina, særlig om kvelden.

Hvis det allerede er to eller tre symptomer, anbefales det å konsultere en lege og ta en undersøkelse, da det er bedre å identifisere problemet ved de første stadiene av utviklingen. I dette tilfellet vil behandlingen bli raskere og mer fruktbar.

Muligheter for manipulering

UZDG av venene i underdelene kan foreskrives for forebyggende formål, for eksempel hvis pasienten har kroniske sykdommer eller diabetes mellitus.

For forebyggingsformål er prosedyren foreskrevet for personer i alderen, tunge røykere, for sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, og for personer etter et hjerneslag og hjerteinfarkt.

Prosedyren kan også foreskrives for visse patologier.

Indikasjoner

 • Åreknuter. Hvis det er tegn på patologi, kan legen foreskrive denne studien, som vil bidra til å bestemme videre behandlingstaktikk. Legen vil tydelig forstå tilstanden til veggene til fartøyene, forutse utviklingen av sykdommen.
 • Post-tromboflebitisk sykdom. Diagnose vil bidra til å vite omfanget av problemer med blodstrømmen, som også vil være nyttig for videre behandling.
 • Trombose. Gjennom UZDG vil legen kunne bestemme tilstedeværelsen av trombi for å estimere størrelsen.
 • Tegn på nedsatt blodsirkulasjon. Hvis det er vaskulære stjerner, tyngde i beina, ømhet, så er det verdt å gjøre en undersøkelse.
 • Under behandling av problemer med blodårer. UZDG hjelper legen til å overvåke pasientens tilstand. Hvis den positive dynamikken ikke overholdes, kan legen justere behandlingen.

Det er best, for å forebygge, å gjennomgå en undersøkelse av beinene på beina minst en gang i året. Dette vil forhindre mange sykdommer eller starte behandling på et tidlig stadium av utviklingen.

Viktigheten av regelmessig inspeksjon (i fare)

Mange tror at sykdommen i føttens kar berører bare deres utseende. Ja, for eksempel med åreknuter, beinene ser ganske stygg ut - venene er forstørrede, det er et stort antall knuter og kjegler.

Men dette er langt ikke det mest forferdelige problemet. Veneutviklingene truer andre farer.

Åreknuter fører ofte til tromboflebitt. Med denne sykdommen, er blodstrømmen forstyrret i årene, blir blodpropper dannet i store mengder, som lett kan falle inn i andre viktige kroppssystemer.

Tilstedeværelsen av en trombose i lungesystemet truer med minst gjenopplivning, det verste alternativet er et dødelig utfall.

Det er en vanlig Doppler ultralyd kan hindre alle disse problemene, så hvis legen har foreskrevet undersøkelse - bør ikke bli forsinket på grunn av dette kan avhenge ikke bare på skjønnhet og helse i føttene, men også livet.

Også om forskningen er det verdt å vurdere å folk som har økt risiko for å oppleve vaskulær patologi.

Her er det mulig å bære folket som lider av overflødige kg, hos hvem fysisk hardt arbeid, som lenge står i stående stilling. Også i fare er kvinner under graviditet og de som har slektninger som lider av vaskulære patologier.

Forbereder prosedyren

Dopplerografi krever ikke foreløpig og spesiell forberedelse før operasjonen, derfor er det veldig praktisk og rimelig for mange.

Pasienten kommer til kontoret, hvor legen bestemmer bena som krever diagnose. Legen kan utføre tester med løft, flekk og forlengelse av ben, måler blodtrykk. Slik er problemområdene bestemt.

Forskningsmetodikk

Prosedyren utføres vekselvis på hvert ben - først på en, deretter på den andre. Før manipuleringen påbegynnes, påføres det en liten spesiell gel på det undersøkte området, som ikke har lukt.

Dypen av forskningen bestemmes av legen, for dette endrer han frekvensen av ultralydbølger, for pasienten er helt smertefri og føles ikke.

Ultralydet på beina kan utføres både stående og liggende på ryggen eller magen. Legen uten å feile før testen måler trykk ved hjelp av en spesiell enhet. Skanning kan også utføres i normal eller fargemodus - for bedre å visualisere disse eller andre vener på underdelene.

Forklaring av forskningsresultater

For å dechiffrere de oppnådde resultatene selvstendig og uten visse medisinske ferdigheter virker det ikke, bør dette håndteres av en erfaren lege.

Derfor må du angi om prosedyren er inkludert i kostnaden og tolkningen, før betalingen kan skille, før du gjør ultralyd.

Evaluering av den venøse sengen utføres ikke ved hjelp av tall, vurderer doktoren patenen og tilstanden til ventene i blodårene, blodstrømmen og graden av brudd i det berørte området.

Den arterielle blodstrømmen er allerede estimert av digitale verdier, som har indikatorene for norm og avvik:

 • LIP er forholdet mellom arterielt trykk i ankelen og brakialet. Normen er fra 0,9. Ved fysisk belastning øker indikatoren. Hvis figuren er mindre, indikerer dette allerede et brudd i blodet;
 • trykk på finger-skulder - normen er fra 0,8;
 • hastigheten av blodstrømmen i femorale arterien er 100 cm / s;
 • Maksimal blodstrømshastighet i kalvregionen er 50 cm / s;
 • motstand av lårarterien - fra 1 m / s;
 • Den pulserende indeksen er fra 1,8 m / s.

Også, transkriptet inneholder en beskrivelse av typen blodstrøm. Det kan være av tre hovedtyper:

 • turbulent - ufullstendig innsnevring av fartøy i det berørte området;
 • stamme - normen for hovedarteriene, alt som er høyere - stenose;
 • Sikkerhet - registrert under stedet for fullstendig fravær av blodstrøm.

Eksakt tolkning av resultatene og deres forklaring kan kun gis av en profesjonell sonolog.

Spørsmål - Svar

Hva er forskjellen mellom UZDG og UZDP?

Hvorfor utføre UZDG, hvis du umiddelbart kan implementere en ultralyd, som er mer nøyaktig?

Kan jeg utføre UZDG under graviditet?

7 åpenbare fordeler med USDG

Fordeler ved UZGD over andre forskningsmetoder er svært mange, men likevel har det oppstått andre, mer nøyaktige teknikker, for eksempel angiografi.

Angiografi er en mer nøyaktig metode, men den er ikke tilgjengelig for alle gjennomsnittlige statsborgere i vårt land, fordi det er veldig dyrt. Videre er det svært få enheter som denne metoden utføres, og det er ikke mange i hver klinikk.

Angiografi kan ganske enkelt være uerstattelig og noen ganger utføres etter ultralyd - for å klargjøre diagnosen.

Faktum er at små fartøyer ikke er tilgjengelige for ultralyd, kalkningen som fremkommer på grunn av utviklingen av en slik sykdom som aterosklerose, kan forstyrre visning.

Hvis vi snakker om fordelene med konvensjonelle UZDG-fartøy, er her høydepunktet:

 1. Lav pris og tilgjengelighet (en av de viktigste plussene).
 2. Undersøkelsen kan gjøres på enhver klinikk, uansett alder.
 3. Smertefri.
 4. Non-invasiv
 5. Absolutt sikkerhet.
 6. Ingen forberedelse er nødvendig.
 7. Gjennomføring i sanntid (resultatet kan oppnås etter 20-40 minutter, hvilket er veldig praktisk).

Det er det siste elementet som er mest verdifullt, fordi umiddelbart etter diagnosen har pasienten muligheten til å begynne behandling uten å utsette eller starte sykdommen.

Produktivitet og nøyaktighet av diagnosen er i stor grad avhengig av utstyret til klinikken - jo bedre er det og jo mer moderne, tilsvarende og mer pålitelige resultatene vil bli. Også mye avhenger av doktorens kvalifikasjon og korrektheten av tolkningen av resultatene.

Ulemper med metodikken

Dessverre er dopplerografi ikke alltid nyttig.

Det er tilfeller når legen er vanskelig å diagnostisere, gitt resultatene av prosedyren, slik at han kan ordinere en annen diagnose. Det kan være en tomografi, en angiografi, etc.

I tillegg, ved hjelp av en slik undersøkelse, kan tilstanden til små fartøy ikke bestemmes. Hvis det er aterosklerotiske forandringer, kan du få et forvrengt resultat, og svulster gir ikke en normal passering av ultralydsstråling.

Kostnaden for studien

Selvfølgelig, nå er det mange små private klinikker hvor du kan gå for en ultralyd, men det vil alle koste penger.

Hvis du lurer på hvor det er mulig å gjøre gratis USG på nedre lemmer, så er svaret enkelt - i en hvilken som helst klinikk, men bare hvis det er spesiell sykeforsikring. I alle andre tilfeller vil det være nødvendig å betale for studien, uansett hvor prosedyren foregår, i Arkhangelsk eller i Dedovsk.

Kostnaden for studien er forskjellig ikke bare i byene, men i hver klinikk. Prisen er oftest dannet på grunnlag av en kombinasjon av utstyrskvalitet og legens kvalifikasjoner.

Du kan velge flere byer og bestemme gjennomsnittskostnaden for denne studien:

uziprosto.ru

Encyclopedia of Ultrasound og MR

Ultralyd for å beskytte helsen til venene og karene i nedre ekstremiteter!

Til tross for det økende nivået av medisinsk leseferdighet forblir sykdommer i blodkar fortsatt for mange mennesker terra incognita. Alle har minst en gang hørt om "plakk" i fartøyene, men spekteret av patologier er faktisk veldig bredt. Spesiell oppmerksomhet bør tas til tilstanden til venene og arteriene til beina, som bør overvåkes regelmessig for å unngå et ugunstig scenario.

Den omtale av diagnosen av blodkar, inkludert en ultralyd blodårer, forårsaker de fleste pasienter ubehagelige forbindelser, men i virkeligheten det mest effektive måten for å vurdere deres tilstand er ganske enkel og smertefri måte - ultralyd eller ultralyd av nedre ekstremiteter fartøy med andre ord.

System for blodsirkulasjon langs underlempene

Hjertet leder arterielt blod til vevene i periferien på grunn av sammentrekninger av hjertemuskelen. Dette blodet fortsetter å sirkulere gjennom nedre ekstremiteter gjennom arterier, årer og lymfatiske kar.

Fra nedre lemmer strømmer blodet tilbake til hjertet gjennom venene. Det meste av det venøse blodet vender tilbake til dype blodårer, resten av blodet gjennom overfladene.

Vaskulær system av nedre lemmer

Forgreningen av venene i nedre ekstremiteter danner et tett nettverk som tillater venøs blodstrømning. UZDG av fartøyene i nedre ekstremiteter sammen med ultralydet i venene og karene gjør det mulig å skaffe seg nødvendig informasjon om tilstanden til dette komplekset og utrolig viktig kroppssystem.

I hvilken alder bør du tenke på å utføre denne undersøkelsen?

I en gruppe mennesker som er over 40 år, bør de bli vant til å gjøre ultralyd av karene og benene minst en gang i året. Men eksperter noterer seg "foryngelse" av mange sykdommer, atherosklerose er et levende bevis. I denne henseende, med noen mistanke om sykdommer i blodkarrene i nedre lemmer, må du gjøre en undersøkelse så snart som mulig, uansett alder.

vitnesbyrd

Ugunstig miljø, usunn livsstil, arv, hormonelle lidelser og visse kroniske sykdommer som påvirker tilstanden til blodårene i lille bekken og nedre ekstremiteter er ikke den beste måten, så USA - en naturlig og enkel måte å beskytte deg mot fremtidige problemer eller identifisere oppstått patologi på et tidlig stadium.

Selvfølgelig bør ikke bare alder og årvåkenhet fungere som en unnskyldning for å besøke en spesialist. Følgende indikasjoner er et ubestridelig argument for å gjøre ultralydsundersøkelse av venene til nedre ekstremiteter og fartøyer som er nødvendige og nødvendige så snart som mulig:

 • Diabetes mellitus,
 • Økt blodtrykk,
 • Smerter i beina, både med å gå og i en avslappet stilling,
 • Overvekt,
 • røyking,
 • Forhøyede blodkolesterolnivåer,
 • Operasjoner på fartøyene i nedre ekstremiteter i anamnesen,
 • Hevelse i nedre ekstremiteter,
 • Periodisk benkramper,
 • Patologisk dilaterte årer,
 • Trofiske sår,
 • Unaturlig hudfarge på beina,
 • En stillesittende livsstil,
 • Utsatt hjerteinfarkt eller hjerneslag,
 • Overfølsomhet mot kaldt,
 • Konstant tyngde og prikking i bena.

Typer av ultralyd av karene i nedre ekstremiteter

Spesialister skiller mellom ultralyd i blodårene og ultralydet av arteriene i det lille bekkenet og bena i følgende arter.

Todimensjonal dopplerografi av karene i underekstremiteter

En litt utdatert type, men medisinen gjelder fortsatt det for å diagnostisere vener (deres patency og tilstanden til ventiler). Ultralydssensoren er også utstyrt med en doppler. Dermed kan Dopplerinnretning legen kan ikke se ikke bare fartøy, men også for å få informasjon om blodstrømmen (slike ultralyd venene i de nedre lemmer med en Doppler tillater måling av refleksjonen av lydbølger av bevegelige objekter). Doppler bidrar til å få et todimensjonalt bilde, hvor du kan angi hastigheten på blodstrømmen gjennom fartøyene. Doppler er også uunnværlig for påvisning av blokkert blodstrøm.

Duplex Angioscanning

Den vanligste typen ultralyd av beinene i beina og den mest perfekte. Dupleks ultralyd av karene i nedre ekstremiteter er interessant i at deler av vener og arterier gløder på skjermen i forskjellige farger avhengig av hastigheten på blodstrømmen. Denne skanningen gir legen muligheten til å gjøre den riktige diagnosen. Ved hjelp av tosidig skanning er det mulig å vurdere tilstanden til venøse og arterielle vegger, permeabiliteten av dype og overfladiske vener, variasjonen av eventuelle lesjoner, tilstedeværelsen av trombi. Tosidig skanning er i stand til å gi en diagnostisk lege en enorm mengde informasjon om pasientens vaskulære system.

Triplex skanning

Den er basert på de nyeste 3D-teknologiene, men ikke allment distribuert ultralyd av beinene i beina. Det anbefales å bruke denne skanningen før operasjon for å fjerne planlegge sin gang, fordi denne skanningen med Doppler ultralyd av nedre ekstremiteter lar deg designe en tredimensjonal modell av arterier og vener i bena til pasienten pasienten. Det er en oppfatning at denne skanningen er overlegen for tosidig når det gjelder mengden informasjon mottatt.

Hvordan utføres denne studien?

Det er veldig viktig å vite hvordan å gjøre ultralyd av årer. Pasienten skal ta av seg klærne under livet og ligge tilbake på sofaen. Videre smører spesialisten huden med en spesiell gel og har en sensor som svarer til det anatomiske kurset i arterien og undersøker det, og dermed blir ultralyd av vener i underekstremiteter utført. Ifølge bildet på skjermen, bestemmer legen den generelle tilstanden til arterier og kar, deres patency, og måler også nødvendigvis deres diameter, tverrsnittsareal og omfang. Av spesiell oppmerksomhet er oppdagelsen av aterosklerotisk plakk og okklusjon, i hvilket tilfelle diagnostikeren estimerer følgende:

 • echostructure,
 • ekkogenisitet,
 • lokalisering
 • forekomst av sår og blødning.

Når du undersøker venene, bruker legen sensoren til den ringere vena cavaen og fører den gjennom hele venesystemet opp til fotens ader. Årene på baksiden av beina blir skannet i liggende stilling eller på siden.

Ved avslutningen av den sakkyndige på grunnlag av de mottatte data holder sin transkripsjon og utarbeide en rapport, basert på som er plassert diagnoz.V totalt ultralyd av nedre ekstremiteter tar ca 15-20 minut.Takzhe bør bemerkes at venøs ultralyd er helt smertefri og ikke forårsake noen ubehag.

Trenger vi spesifikk trening?

Nei, det kreves ingen forberedende tiltak for ultralyd av arteriene og ultralydårene. Inkludert før diagnosen trenger ikke å følge noen diett, og hvis pasienten tar medisiner, påvirker det fortsatt ikke studienes resultater.

Hvordan ser arteriene og venene seg ut?

Ideelt sett har arteriene i underdelene en jevn kontur, tynne vegger, fri lumen og tydelig pulsering. Ingenting kan gi et klarere bilde enn en ultralyd av arteriene.

Årene skal også ha en klar kontur, til og med tynne vegger, semilunarventiler.

Hva viser denne studien?

Ultralyd av blodårene på den nedre lemmer tillater å diagnostisere følgende patologier:

 • arteriell insuffisiens,
 • hypoplasi og aplasi av kar,
 • trombose,
 • ekstravasal kompresjon,
 • aterosklerose,
 • diabetisk angiopati,
 • traumatiske skader,
 • thromboangiitis,
 • spesifikk arteritt,
 • aneurisme.

UZDG av fartøy i underekstremiteter er i stand til å oppdage følgende sykdommer:

 • venøs insuffisiens,
 • åreknuter,
 • trombose,
 • posttromboflebitisk sykdom.

Dermed er ultralyd av fartøy, så vel som ultralyd av årer, i stand til å vise et bredt spekter av patologier og er rett og slett en uerstattelig assistent til moderne leger.

Undersøkelse av venetrombose

Fartøy i nedre ekstremiteter er tilbøyelige til obstruksjon - obstruksjon. Dette fenomenet kan føre til betennelse og trombose i venen. Denne patologien er betegnet av forskjellige navn, for eksempel flebitt eller tromboflebitt.

Doppler gjenkjenner ikke blodstrømmen i den trombostede venen. Også, en slik vene "holder ikke sammen" hvis du presser den med en ultralydstransduser.

Det er ekstremt viktig å vurdere tilstanden til de subkutane årene, hvis diagnosen er "trombose dype dype åre": på grunn av subkutane årer kompenseres den totale blodstrømmen. Hvis blodstrømmen i subkutane årene styrkes, kan det indirekte konkluderes med trombose av dype åre og vanskeligheten ved utstrømning av blod på dem.

Posttrombotisk sykdom

Vanligvis fører venetrombose til posttrombotisk sykdom (komplett eller delvis dysfunksjon av venøs apparat, som har virkning av stagnerende fenomener og trofiske hudfenomener).

For å diagnostisere dette symptomkomplekset, fokuserer ultralydsdiagnostikeren på lumen i venene og evalueringen av deres patenter og valvulære apparater.

Av venene i musklene kan diagnostisere en sterk bypass blodstrøm, som med en prøve av Valsalva viser seg svakt. Folder av venøse klaffer samtidig "stick" til veggene av blodkar og blir praktisk talt nezametnymi.Otsutstvie ventilanordning, i sin tur fører til at tilbakestrøm av blod, noe som er svært uheldig påvirker kvaliteten av blodtilførsel.

Dermed blir det tydelig at ultralyd i de lavere ekstremiteter er meget viktig at, sammen med en ikke-invasiv, tilgjengelighet og evne til å utføre en hvilken som helst nødvendig undersøkelse av antall ganger, blir det fordelaktig for påvisning av vener og arterier i bekken og ben. Legg til dette mulighetene som tilbys av doppleren, samt dupleks- og triplexstudiene, og du vil få en helt unik diagnostisk metode. Ultralyd av blodårene - vær sikker på føttene dine!

Ultralyd av karene i underbenene - når de er utnevnt, forberedelsen og stadiene av prosedyren, tolkningen av resultatene

Helsen til en persons føtter er i stor grad avhengig av forebygging av patologisk utvikling, rettidig diagnose og riktig behandling. Undersøkelse av de nedre ekstremiteter - en enkel, oversiktlig og opplysende måte for å vurdere tilstanden til brudd, metoden med differensiell diagnose, overvåking av effektiviteten av den foreskrevne behandling.

Hva er ultralyd av karene i nedre ekstremiteter

Betegnelsen ultralyd forstå diagnose metode som bidrar til å påvise tidlig stadium av mulige problemer, en hensiktsmessig behandling av patologier i arterier og vener. Slike sykdommer er ofte funnet blant samtidige, men med den rette oppdagelsen av sykdommen, kan du stoppe utviklingen av brudd, unngå ubehagelige og alvorlige konsekvenser.

Tidligere ga ultralyd av vener i nedre ekstremiteter kun informasjon om arten av blodstrømmen på skjermen på Doppler-kurven. Moderne teknologi bidrar til å bestemme tilstanden av arteriene og venene (tilstanden til veggene i lumen diameter) for å gjøre det spektralanalyse av blodstrøm gjennom blodkarene under tosidig skanning for å vurdere blodstrømmen for å overvåke triplex med 3D-modus.

vitnesbyrd

Det anbefales å konsultere en phlebologist for smerte, kramper og dannelsen av vaskulære stjerner. Det er nødvendig å registrere ultralyd i underdelene, som ikke bare bestemmer arten av patologien, men gir også grunnlag for et klinisk behandlingsperspektiv. I nærvær av følgende symptomer anbefaler phlebologists å registrere seg for ultralyd av fartøyene i nedre ekstremiteter:

 • tyngde i bena;
 • vaskulære stjerner;
 • smerte under bevegelse;
 • synlighet av subkutane årer;
 • merkbar blek hud av beina;
 • kramper, følelsesløp i beina;
 • kløe, kulderystelser, prikking
 • rask frysing av føttene;
 • cyanotiske fingre;
 • betennelse, fortykkelse av huden;
 • hevelse;
 • mørkere hud, sår på beina.

Negativ på betingelse av fartøyene påvirker inntaket av orale prevensjonsmidler, bruk av fettstoffer. For forebygging av patologier anbefales det å bruke kompresjonstrømper, gjennomgå behandling med cardioaspirin, venotoniserende midler. I risikosonen er folk som er syke eller har en historie:

 • overvekt, hypodynami;
 • diabetes mellitus;
 • periodisk lameness;
 • å spise fettstoffer, røyking;
 • hormonelle lidelser;
 • høyt kolesterol;
 • tromboflebitt, trombose;
 • hjerneslag, hjerteinfarkt;
 • kronisk arteriell eller venøs insuffisiens
 • Tilstedeværelse av tromboembolisme i lungearterien.

Fremstilling av

For å utføre ultralyd på underekstremitetene, er det ingen spesifikk forberedelse. Ultralydet av beinene i beina utføres i hvileposisjonen, pasienten er plassert på sofaen i forskjellige stillinger. Før du tar selve studien, vil legen be deg om å slappe av og overholde hans krav. Om nødvendig kan forholdene med naturlig belastning opprettes.

Hvordan studien utføres

Ved første fase skal pasienten fjerne klær under midjen, unntatt undertøy. Da vil legen spørre deg om å ligge på sofaen, og beina skal spre seg over skulderbredden, slik at apparatet er fullt tilgjengelig for innsiden av låret. Ultralydspesialisten bruker en kul gel på overflaten av benet som skal undersøkes, fører sensoren på huden. Enheten leser fartøyets tilstand og viser et bilde på datamaskinen foran legen, da justerer frekvensen av lydstrålingen, analyserer dataene.

Ved differensialdiagnose kan en spesialist bli bedt om å klatre på pasientens ben og utføre en undersøkelse mens han står. Med ultralyd av arteriene i underdelene må du også måle trykket med mansjett. Ultralydundersøkelse av dype vener utføres med "belastning" for å øke det intratorakiske trykket og forsinke pusten. Noen ganger er det nødvendig med en trykkprøve på stedet der prøvebeholderen befinner seg.

Dopplerografi av karene i nedre ekstremiteter

Denne undersøkelsesmetoden viser blodstrømmen. Indikatoren forbedrer nøyaktigheten av å diagnostisere patologi som forstyrrer blodsirkulasjonen og dens alvorlighetsgrad. Ultralyddopplerografi av fartøy er ofte angitt i dokumentasjonen forkortet - UZDG. Henvisning til prosedyren er gitt til pasienter med mistenkte vaskulære sykdommer. UZDG-kar i bena er foreskrevet for følgende symptomer:

 • kramper i kalvemuskler;
 • hevelse av bena;
 • hyppig rødhet, blanchering, blødning av føttene;
 • tyngde i bena;
 • nummenhet, kryper
 • kramper i kalvemuskler;
 • smerte etter å ha gått mindre enn 1000 m;
 • kalde føtter i varmt vær, en tendens til å fryse;
 • Vascular nett, tannhjul, bulging fartøy;
 • utseende uten grunn eller med den minste blåse på blåmerker.

UZDG av fartøy i underekstremiteter krever ikke spesifikk forberedelse. Hovedbetingelsen - bena skal være ren. Hvis det er en tykk hodebunn, må du barbere den for å gjøre det lettere for en ultralydspesialist. Prosedyren utføres i henhold til følgende algoritme:

 1. Pasienten tar av seg klærne under livet, bare i undertøyet.
 2. Studien utføres i den bakre eller stående stilling.
 3. Legen bruker en gel på huden og begynner å kjøre en ultralydstransduser.
 4. Bildet av fartøyene overføres til dataskjermen. Legen registrerer og analyserer dataene.

Når du bærer en ultralyd i utsatt stilling, må du først ligge på magen, løfte bena på tærne. Legen kan sette platen under føttene for enkelhets skyld. Denne stillingen er godt egnet for at legen skal kunne undersøke popliteal, subkutane, subalfale, fibulære vener og arterier på baksiden av bena. Så vender pasienten seg på ryggen, bøyer seg litt i kneet. Så en ultralydspesialist kan undersøke fartøyene på forsiden av bena.

Tosidig skanning

Slike ultralydsskanning innebærer bruk av "B-modus" i studien. Andre moduser - "M" og "A" - gir bare et ettdimensjonalt bilde. "B-modus" viser 2-dimensjonal informasjon i form av et tomografisk bilde (lagdelt). For å bestemme i realtid den morfologiske strukturen blir hjulpet av en kontinuerlig impuls. Leger som spesialiserer seg på vaskulære patologier foreskriver en studie i nærvær av visse symptomer:

 • hevelse av forskjellige størrelser;
 • langvarig smerte i hvilestaten, som øker med å gå eller løpe, noe som fører til tvunget pauser og midlertidig lunkenhet;
 • tap av hår;
 • langvarig eller skarp fornemmelse av kulde i lemmen;
 • Blåing av lemmen (cyanose), blekhet;
 • økt brølhet av negler;
 • lange helbredende sår;
 • trofiske hudendringer (sprekker, sår);
 • ingen pulsering av arterier (i popliteal fossa, femoral triangel);
 • parestesi med følsomhetsforstyrrelse (følelse av tannkjøtt).

For dobbeltsidig skanning er det ikke nødvendig med spesiell trening, pasienten må bare sørge for renhet av bena. For å oppnå et pålitelig resultat anbefales det at du konsulterer en spesialist og tar laboratorietester på forhånd. En prosedyre utføres for en bestemt algoritme:

 1. En person tar av seg klærne, ligger ned på sofaen for å frigjøre stedet hvor ultralyd vil bli gjennomført.
 2. Sensoren er plassert på huden i projeksjon av fartøyets posisjon.
 3. Et todimensjonalt bilde på skjermen vil hjelpe hvis det finnes noen funksjoner i den anatomiske strukturen.
 4. For undersøkelse av arterier, kan en spesialist be pasienten å utføre flere funksjonstester eller stå opp.

Triplex skanning av vener i nedre ekstremiteter

Denne varianten av studien er en forbedret versjon av dupleks ultralyd. Ved hjelp av deterministiske frekvenser trer systemet inn i vev, gir et visualisert bilde av fartøyet. Doppler effekt er grunnlaget for denne metoden, det bidrar til å justere frekvensen av ultralyd. Dette tillater spesialisten å gi en beskrivelse av blodstrømmen av arterier og årer i lemmer.

Triplex undersøkelse er den beste undersøkelsen av blodkar. Kun denne teknikken bidrar til å forebygge, diagnostisere følgende typer sykdommer:

 • tromboflebitt;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • åreknuter
 • kronisk venøs insuffisiens
 • ødeleggelse og anomali av utviklingen av vaskulære steder;
 • angiopati;
 • vaskulitt;
 • posttromboflebitisk patologi.

Som regel er det ikke nødvendig med spesiell forberedelse for skanningsbeholdere. Før prosedyren bør ikke ta medisiner som påvirker tone i vener og arterier, misbruk av røyking, drikker med koffein og alkohol. Behandling er trygt og smertefritt, det er ingen aldersbegrensning eller anvendelse. Prosedyren er som følger:

 1. Pasienten tar av seg klærne. Studien kan være i stående eller liggende stilling.
 2. På den menneskelige huden bruker legen en steril gel som gir kontinuerlig kontakt mellom sensoren på enheten og pasientens ben.
 3. Spesialisten utfører triplex ultralyd diagnose av blodet.
 4. Legen sender en sensor til forskjellige deler av fartøyene, enheten reparerer resultatet.
 5. Resterne av gelen fjernes ved hjelp av fuktige eller vanlige servietter.
 6. Varigheten av prosedyren overskrider ikke, som regel, 1 time.

Hva viser ultralyd?

Studien hjelper leger til å bestemme plasseringen av arteriene, blodårene, vurdere deres patency, om det er et sted som smelter og hva er dimensjonene til lumene på fartøyene. Legen-sonologen gir ut konklusjonen om USA, han beskriver en tilstand av ventiler, vener, om det er anomalier som påvirker blodstrømmen. For å evaluere blodbanen brukes følgende indikatorer:

 1. LPI er en ankel-brachialindeks. Denne figuren reflekterer forholdet mellom trykk i skulderen og arterielt trykk i ankelen. Verdien skal være minst 0,9, den øker med enhver handling med lasten. Hvis indikatoren er lavere, er det et problem med patenen av arteriene i ekstremitetene. Kritisk er verdien av 0,3.
 2. Trykkindeksen mellom skulderen og fingeren skal ligge i området 0,8-0,9.
 3. I femorale arterien er blodstrømningshastigheten ca. 100 cm / sek, i området rundt skinnet ca. 50 cm / sek. Indeksen over motstanden til lårarterien er minst 1 m / sek. Den normale pulsasjonsindeksen for tibialarterien er minst 1,8 m / sek. Hvis indikatorene er lavere, indikerer dette en innsnevring av arterien.
 4. For større arterier anses den viktigste typen blodstrøm som normal. Når en spesialist notater endrer seg i strømmen, så er det en innsnevring i veien for blod. Turbulent flyt indikerer stenose, sikkerhetsstrøm indikerer fraværet av blodstrøm under et bestemt sted.

Under ultralydet på underekstremitetene vil spesialisten få et bilde av problemområdet, han vil kunne bestemme årsakene som forårsaket innsnevringen av fartøyet. Blant de vanlige problemene er følgende alternativer:

 • tromboembolisme, trombus;
 • aterosklerotisk plakett;
 • spasmodisk prosess;
 • en svulstrykk på fartøyet fra utsiden.

Mulige avvik

Ultralyd brukes til å bestemme tilstanden til fartøyene i ekstremitetene, for å identifisere årsaken til utviklingen av patologier. Etter prosedyren kan spesialisten bestemme følgende mulige avvik:

 • aplasi, vaskulær hypoplasi;
 • arteriell insuffisiens
 • trombose;
 • diabetisk angiopati;
 • aterosklerose;
 • thromboangiitis;
 • ekstravasal komprimering;
 • traumatiske skader;
 • aneurisme;
 • spesifikk arteritt
 • post-trombotisk sykdom;
 • åreknuter
 • venøs insuffisiens.

Les Mer Om Fartøyene