Rengjøring av blodkar med folkemidlene

Å rengjøre blodkarene med folkemidlene, frigjøre dem fra kolesterol er et tema som er verdig oppmerksomhet. Og uansett hvor mye annonsering prøvde å overtale oss til å kjøpe legemidler, er ikke alle klar til å stole på henne.

Folkemidlene er påvist metoder som er godt egnet for forebygging. De handler forsiktig, ikke aggressivt, ikke forårsaker bivirkninger og gir et varig resultat.

Kolesterol - hovedfellen av blodårer

Kolesterol er et produkt av fettmetabolismen. Det er nødvendig for kroppen for normal funksjon av det endokrine systemet. Derfor trenger du ikke å kvitte seg med det, du trenger bare å opprettholde en balanse mellom godt og dårlig kolesterol.

Dårlig kolesterol er også en del av metabolske prosesser. Det forårsaker ikke skade når det er i likevekt med det gode. Men når det dårlige blir mer, begynner det å holde seg til veggene på fartøyene, noe som fører til dannelse av plakk.

En plakett kan komme av og tette et lite fartøy. Det skaper et hinder for blodstrømmen. Blod er tvunget til å strømme rundt komprimeringen, som et resultat av hvilke hvirvler dannes i strømmen. En del av næringsstoffene kommer tilbake og strømmer ikke til kroppen, og det er derfor maten forverres.

Hvis kroppen ikke endres positivt, forbedrer blodsammensetningen ikke, det dårlige kolesterolet fortsetter å samle seg - plakk begynner å vokse. Hun trekker immunceller til henne, som ikke kan beseire henne. Ødelegge, celler av immunitet bosette seg på platen overflaten.

Organismen, som forsøker å beskytte seg mot denne formasjonen, dekker den med bindevev. Som et resultat øker plaketten bare i størrelse. Lumen av fartøyet smalrer. Utdannelse tettere er festet til veggen, nå blir det vanskeligere for ham å rive seg bort.

Hvis veksten er skadet, blir mange blodplater umiddelbart tiltrukket av det. De dekker plakkens overflate og danner en ekte trombus.

Trombosen lukker fartøyets lumen enda sterkere, noe som gir enda mindre ernæring til orgelet. Det er en annen fare: trombosen kan komme av, tette og blokkere det minste fartøyet helt.

Plaques som forblir på veggene av fartøyene, til slutt kalsifisert. Gradvis reduseres risikoen for skade, men de fortsetter å vokse og redusere kapasiteten til arterier, årer og kapillærer.

Hvis prosessen med vekstdannelse ble startet, er det nødvendig å forsøke å redusere intensiteten i utviklingen, eliminere faktorene som bidrar til forverring av problemet.

Satsningsgraden av dårlig kolesterol påvirkes av:

 • hypodynami (stillesittende livsstil);
 • forbruk av et stort antall animalske fettstoffer;
 • forbruk av transfett, stekt, røkt, salt mat;
 • overflod i dietten av sukker og andre raffinerte produkter;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner (røyking);
 • vektig;
 • arvelighet (hvis slektninger led av hjerte-og karsykdommer).

Du kan lære om helsen din med en medisinsk undersøkelse. En blodprøve fra en blodåre, kalt lipidogram, bestemmer mengden dårlig og godt kolesterol. Fra resultatene kan du lære om risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer.

Det er også nyttig å passere en analyse for blodpropp. Resultatene angir sannsynligheten for blodpropper. Hvis begge studiene bekrefter tilstedeværelse av plakk, kan du umiddelbart oppdage dem ved hjelp av ultralyd av karene i ekstremiteter og hjernen.

Med alderen øker sannsynligheten for overbelastning i fartøyene. Derfor bør forebygging i form av regelmessig rensing praktiseres av alle menn over 40 og kvinner etter 55 år, uavhengig av forekomst eller fravær av risikofaktorer.

Slik rengjør du blodkar fra kolesterol med folkemidlene. oppskrifter

Det anbefales å bli undersøkt før du begynner å rengjøre fartøyene selv. Ukontrollert eksponering kan forstyrre integriteten til eksisterende plakk eller blodpropper.

I verste fall vil dette føre til at de skiller seg ut og vil føre til de mest ugunstige konsekvensene.

Effektiviteten av folkemidlene som forebyggende tiltak blir ikke nektet selv av leger. Naturlige komponenter inneholder stoffer som bidrar til fortynning av blod. Frigivelsen av blodkar fra kolesterol forekommer naturlig på grunn av normalisering av nivået.

Hvitløk og sitron

Rengjøring av karene med hvitløk og sitron gir stor fordel for kroppen. Adenosin, inneholdt i saften av krydder, sprer blod, normaliserer produksjonen av blodplater. Sitron forbedrer bare denne effekten. Begge komponentene er i stand til å tynne sklerotiske plakk og rydde fartøyene.

I tillegg har hvitløk antiseptisk effekt, forhindrer katarralsykdommer. Dette produktet brukes også til å rense kroppen av giftstoffer og parasitter.

For å forberede produktet trenger du 4 sitroner med hud og 4 hode hvitløk. Hvitløk skal deles i lobules og rengjøres. Sitron er god å vaske, forlate huden.

Begge komponentene må rulles i kjøttkvernet. Den resulterende massen er brettet i en tre-liters krukke. Hell to liter kokt kaldt vann. Dekk med lokket og sett på et mørkt sted for å infuse i 3 dager. Fra tid til annen må blandingen ristes.

Når infusjonen er klar, filtrer den og sett den i kjøleskapet. Der kan det lagres i ikke mer enn en uke.

Ta en halv kopp tre ganger om dagen, uansett matinntak. Drikk i 40 dager. Hvis magen ikke tar løsningen godt, kan dosen reduseres til 2 ss.

Behandlingen utføres en gang i året. Ofte kan denne metoden ikke brukes. Vanen kan utvikle seg og løsningen vil slutte å fungere. Det samme gjelder andre metoder for forebygging med hvitløk. Noen av dem bruker kurset ikke oftere enn en gang i året.

Hvitløk tinktur for rengjøring fartøy

Hvitløkstinktur gir også et positivt resultat. For tilberedning, bør hvitløksklær gnides på en fin riper. Kashitza i mengden av ett glass blandes med samme volum av ren medisinsk alkohol.

Den resulterende blandingen skal plasseres i ti dager på et mørkt sted. Deretter belastes og oppbevares i kjøleskap.

Tinktur er tatt strengt i henhold til ordningen: en dag tre ganger før måltider. I den første metoden, fortynn med vann, 1 dråpe av legemidlet, i den andre - 2, deretter - 3, og gradvis bringe volumet til 15.

Fra den sjette dagen handler de i omvendt rekkefølge, og reduserer dosen til 1 dråpe. På ellevte dagen blir 25 dråper tatt i frokost, lunsj og middag. På dette kurset kan betraktes som komplett.

Urter for rengjøring

I kampen mot overflødig kolesterol er lindenblomstene effektive. De tas i form av tørt urtepulver. Du kan ta et apoteksprodukt eller anskaffe råvarer selv. Hvis du har tørket store deler av blomster, må de bli malt i en kaffekvern eller knust i pulver på en annen praktisk måte.

Lipu ta en teskje før du spiser, vaske ned med vann, gjenta prosedyren tre ganger om dagen. Behandlingen skal vare i en måned.

Lipa inneholder mange nyttige elementer, som ikke bare blodsammensetningen er normalisert, men også den generelle tilstanden til kroppen forbedrer seg.

En annen pålitelig fighter med kolesterol er roten til en løvetann. Det må også tørkes og males i et pulver. Ta planten en teskje før du spiser. Det kan konsumeres opptil seks måneder. Dette myke produktet har ingen bivirkninger og kontraindikasjoner.

Det er en nyttig rett som du også kan bruke til forebygging. Den er tilberedt av fersk selleri stilker. Dip dem i kokende vann i 2 minutter, rist av dråper vann og dryss med jordfrø av sesamfrø. Tilsett litt sukker og salt, dryss med olivenolje og smør.

Bruk denne oppskriften så ofte som mulig. Men vær forsiktig hvis du har lavt blodtrykk. Hypotonikk bør ikke misbrukes av selleri.

Hvitløk olje

Renset blodkar hjelper hvitløk olje. Den er tilberedt fra ett hodet av revet krydder og et glass uberørt vegetabilsk olje. Begge komponentene blandes i en beholder. Blandingen er infundert i kjøleskapet. Neste dag må den filtreres og kan brukes.

En teskje oljeinfusjon blandes med samme mengde sitronsaft og drukket før du spiser. Medisinen er like mye som måltider. Metoden brukes i tre måneder. Forbedring av trivsel kommer i slutten av denne perioden.

Ved hjelp av valnøtter

Valnøtt er effektiv i kombinasjon med mandarin og rosiner. Ved å bruke denne metoden må du følge sekvensen. Hver morgen i 20 minutter før du spiser, må du først spise frukt, deretter en liten håndfull rosiner, og etter tre skalte valnøtter.

En slik diett bør observeres fra tre til seks måneder. På slutten av kurset vil hodepine forsvinne, trykket vil bli bedre, tretthet vil redusere, søvn vil normalisere.

Sitron med honning for fartøy

Sitron med honning til rengjøring av karene kan også brukes uten tilsetning av hvitløk. Det er nok å ta to deler av sitron og en del av en frisk, ikke-sukkerfri honning.

Sitrusfrukter skal vaskes grundig, helles med kokende vann og hakkes enten med en blender eller med kjøttkvern. Stoffet helles med honning og tas til kjøleskapet i en uke.

Det kan brukes ikke bare for flytende plaques, men også som et immunomodulerende middel. Kashitsu fra honning og sitron tar en spiseskje tre ganger om dagen, uansett ernæring. Rensing av karene ved denne metoden utføres i tre måneder.

Bay leaf

Oppskrift med laurbærblad er ganske enkelt, men tidkrevende. Smør krydder litt og hell 300 ml kokende vann. Slå på brann og stok i fem minutter.

Beholderen med buljong er dekket og omarrangert til et mørkt sted. Insistere for 8 timer.

Termosflasken bidrar til å akselerere prosessen, der du bør drikke og stå i 3-4 timer.

Som et middel for å rengjøre fartøyene, bruk bare nyberedd infusjon. Du kan ikke beholde det. Drikk en helbredende drikke i små slurter i løpet av dagen.

Behandling på denne måten varer i tre dager. Ta en pause i en uke og gjenta kurset.

Grønn te - et innovativt middel for å rense blodårene?

Grønn te inneholder en tannin, nyttig for fartøy, som styrker veggene sine. Inneholder biologisk aktive stoffer i det øker konsentrasjonen av godt kolesterol, som nøytraliserer de dårlige.

Som et resultat av regelmessig forbruk av grønn te, blir stoffskiftet normalisert, nivået på sukker reduseres, de eksisterende plakkene oppløses og fortynnes gradvis.

Grønn te regnes som et effektivt verktøy for å rense blodårene. Den må være full, hele tiden. Den anbefalte dosen er minst tre kopper om dagen.

Styrker hjernens blodkar hjemme

Problemer med hjernens kar har sterkest innflytelse på helsetilstanden.

Følgende tegn gjør det klart at tiden er kommet for at de skal rengjøres:

 • søvnforstyrrelser;
 • høy tretthet;
 • irritabilitet;
 • korttidssyn eller hørselshemmede;
 • svekkende minne og oppmerksomhet;
 • hyppig hodepine.

For å styrke hjernens kar, bruk avkok av urter. En god effekt er oppnådd ved innsamling med mynte. Til dette gresset er også lagt til: Eleutherococcus, staminate orthosiphon, hundrosen, cassia, burdockrot og birkeblader.

Alle planter legges i like store mengder. Tørr råvarer blir malt, blandet, og deretter spises en skje av pulver i en halv liter kokende vann. Infusjonen er igjen alene i en halv time. Bruk halvparten av glasset før du spiser. På en dag er tre doser full. Behandlingen kan fortsette 1-1,5 måneder.

Styrke fartøyene og rydde dem fra plaketter kan også gjøres ved hjelp av valerianrot, dillfrø og honning. Vegetabilske råvarer må først slipes i kaffekvern. Mål glasset av frø. Til dem legger to skjeer med valerian og to skjeer med honning.

Hell blandingen med to liter kokende vann. Infuse på et mørkt sted i løpet av dagen.

Drikk en skje før hvert måltid. Mellom måltid og medisin er det nødvendig å opprettholde en pause på 30 minutter. Behandlingen skal fortsette i en måned.

Rengjøring av cerebral fartøy med folkemidlene bør også utføres etter en fullstendig undersøkelse.

Rent vann

Vann er en integrert del av metabolske prosesser, slik at kvaliteten på dette bør betales spesiell oppmerksomhet. Bruk av vann i mengden 1,5-2 liter per dag bidrar til å kvitte seg med mange problemer.

Et daglig glass rent vann på en tom mage om morgenen normaliserer primært arbeidet i fordøyelseskanalen. Korrekt arbeid i fordøyelseskanaler sikrer fullstendig absorpsjon av stoffer og rettidig avhending av toksiner.

Inntaket av vann om morgenen bidrar til å regulere stoffskiftet og arbeidet i alle kroppssystemer, noe som indirekte påvirker nivået av kolesterol i blodet.

Blodsyrlighet. Ernæringsregler for å bringe blod til normal pH

Det er en teori om at feil ernæring kan føre til surgjøring av kroppen. Forbruket av store mengder mat av animalsk opprinnelse, høyt bearbeidede produkter som inneholder skadelige transfett, tvinger fordøyelsessystemet til å frigjøre en stor mengde syre for å nøytralisere de innkommende stoffene.

Mangelen på denne syren kompenseres ved ekstraksjon av kalsiumioner fra naboorganer og vev, noe som resulterer i at den totale syrebasebalansen blir forstyrret. En økning i blodets surhet fører til forstyrrelse i metabolisme, økning i konsentrasjonen av sukker og tungt kolesterol.

For å bringe blodsammensetningen tilbake til normal, må du endre matvaner:

 • å fjerne fast food, produkter med høy grad av behandling, halvfabrikata, røkt produkter, stekt;
 • redusere forbruket av animalsk fett;
 • blant grønnsaker, gi preferanse til rødbeter, tomater, agurker;
 • Som krydder er det nyttig å legge løk og hvitløk;
 • drikke nok vann
 • inkludere i kosten av bær og grønnsaksjuice;
 • En del av kjøttet erstattet av fisk, rik på fettstoffer umettede syrer.

Utslipp av blod blir også lettere ved tilsetning av lin og solsikkefrø til mat.

Teorien om matets innflytelse på den syrealkaliske balansen, selv om den har rett til å eksistere, finner fremdeles ikke overbevisende bevis. Skaden på tilberedt mat og kjøttskaden, deres deltakelse i blodsyring, er også kontroversielt.

Kroppen er veldig tett støttet av balansen på grunn av driften av tre systemer samtidig: buffer, respiratorisk og ekskretorisk. Studier viser at mat, dekomponeringen av disse danner en syrerest, endrer pH i urinen, men ikke blod.

Syrerid av blod er en veldig stabil parameter, som avviker fra normen bare for alvorlige sykdommer i ekskresjonssystemet.

Riktig ernæring og livsstil - en garanti for helse

Daglig diett av en person som bryr seg om helse bør være rikelig med friske grønnsaker, frukt, bær, nøtter og frokostblandinger som har gjennomgått minimal behandling. Kjøtt i naturen, men ikke i kvaliteten på pølser, har også rett til å være til stede på bordet.

Fettsyrer som finnes i marine fiskearter normaliserer blodsirkulasjonen. Derfor bør sjømatetter også inkluderes i kostholdet.

Å spise riktig, bør du, hvis det er mulig, nekte å kjøpe ferdig og industrielt bearbeidet mat. Lag mat selv fra naturlige, uforbehandlede matvarer.

Riktig ernæring er ikke diett. Hans prinsipper må følges gjennom hele livet.

Bare i dette tilfellet er det mulig å opprettholde helse i mange år. Hvis du vender til ham fra tid til annen - effekten vil være minimal, vil problemene ikke forsvinne hvor som helst, men bare gå seg vill.

Overholdelse av prinsippene om riktig ernæring er ikke tilstrekkelig tiltak uten en sunn livsstil. For å opprettholde kroppen i riktig stand, må du gi opp røyking og overdreven alkoholforbruk, fullstendig hvile, unngå stressende situasjoner, og gi deg tilstrekkelig mental og fysisk belastning.

Kontraindikasjoner for rensing av blodkar ved folkemessige rettsmidler

Midler basert på hvitløk er sterke irriterende for magen. Derfor bør de tas med forsiktighet i tilfelle problemer med magesystemet i fordøyelsessystemet.

Mange urter har en vanndrivende effekt. De bør passe på de som har sykdommer i ekskresjonssystemet.

Rengjøring av blodkar, selv folkemidlene, bør kun utføres etter undersøkelsen. Hvis det allerede er dannet trombi, kan denne terapi få mer skade enn bra.

Husk at ingen produkt er en panacea. Ved hjelp av noe verktøy kan du ikke kvitte seg med sykdommen hvis du forsømmer en integrert tilnærming. Folkemetoder kan hjelpe, men de løser ikke problemet hvis den gamle livsstilen og næringsstoff fortsetter.

Folk rettsmidler for å rense blodkar fra kolesterol

Innsnevring av lumen i sirkulasjonssystemet hos en person med alder fører til aterosklerose. Årsaken er "dårlig" kolesterol, da lipoproteiner med lav tetthet (LDL) blir avsatt på blodkarets vegger. De akkumulerte raidene og skader på veggene inne i vaskulærsystemet kan herdes, og der vises aterosklerotiske plakk som kan blokkere lumen. Hvordan kan folk rense kolesterolkarene med folkemidlene? Svaret på dette spørsmålet er gitt ved unike oppskrifter med anti-kolesterolprodukter og urter.

Rengjøring av blodkar med folkemidlene

Ved risiko for aterosklerose er 10% av verdens befolkning med forhøyet LDL i blodserum. For øvrig vil medisinske legemidler også bidra til å forbedre tilstanden til sirkulasjonssystemet. Årlig rengjøring av blodkar fra kolesterol uten tabletter vil bidra til å kvitte seg med slike problemer. For å gjøre dette bruker vi bevist folkemessige løsninger.

Ved hjelp av produkter som reduserer kolesterol og renser blodårene

Medisin anbefaler å begrense inntaket av mettet fett. Det forklarer: Kolesterol, som er en kombinasjon av lipider, produsert av kroppen vår, utfører en viktig rolle i stoffskiftet. Ikke flatvis nekter å smør, smult, kjøtt av fete varianter, men normen for mettet fett for en voksen er 15-20 g per dag. Hvordan kan folk rense sine kolesterolkarboner med folkemidlene? Begynn med vanlig bruk av produktene som presenteres i tabellen, noe som reduserer mengden lipider i blodet.

Inneholder oppløselige fibre, pektin, som i magen binder kolesterol og fjernes fra kroppen før de kommer inn i blodet.

Dette produktet har et høyt innhold av kostfiber, som virker sammen med gallsyrer og forhindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk.

Inneholder mye protein og fiber, reduserer nivået av dårlig kolesterol.

Hjelper med å rense kroppen, fjern LDL. To gulrøtter kan redusere kolesterolet med 10%.

Takket være tannin har den en korrigerende effekt på mengden kolesterol.

Hjelper med å styrke blodkarene, fjerne kolesterol, forhindrer økningen i blodtrykket.

Inneholder alliin, som når males blir til allicin, oppløser plakkekar, saltinnsatser.

Naturlige plantestoffer i sammensetningen forhindrer absorpsjon av kolesterol i blodet, tjener som kilde til monoumettede fettsyrer, fibre, antioksidanter.

I fiskeolje er det en omega-3-syre som motvirker avsetningen av kolesterol på karossens vegger.

Hvitløk og sitron

 • I en 3-liters krukke, legg en blanding av knust 4 sitroner med zest og 4 skrellede hvitløk hoder, hell over kokt vann.
 • Etter 3 dager, tøm væsken, ta en halv kopp tre ganger om dagen, hold i kjøleskapet i opptil 10 dager.
 • Forberedelse av infusjonen skal gjentas i løpet av 40 dager.

Hvitløk tinktur i henhold til tibetansk oppskrift

 • Press 350 g kryddernøtter med friske hvitløksklær, gi en liten stativ.
 • Oppnådd ca. 200 g hvitløkjuice og masse blandet med et glass alkohol i en glassburk.
 • Infusere i 10 dager på det mørke stedet (kjøleskapet er utelukket).
 • Snu tinkturen, la stå i tre dager.
 • Ta ca 3 måneder før frokost, lunsj, middag, starter med 1 dråpe, deretter fra mottak til opptak for å nå 25 dråper (kontraindikasjoner: nyresykdom, tarmkanalen).

Sitron med honning

1 alternativ

 • Rullet sitron på kjøttkvern i 3 dager for å insistere på 1 liter avkjølt kokende vann.
 • Spis hver gang før du spiser 50 ml, og legg til 1 ss. l. honning.

Alternativ 2

 • Rull 3 sitroner, 1 løk, 200 gram hvitløk.
 • Tilsett 250 g honning, la stå i 3 dager.
 • Spis hver gang før du spiser 1 ss. l. hver gang før du spiser.

urter

Løvetannrot

 • Tørk råmaterialene, tørk det forsiktig.
 • Spis et halvt år for 1 ts. før du spiser.

Lakris rot

 • Hell 0,5 liter vann 2 ss. l. roten av planten, kok i 10 minutter.
 • Ta avkjøling på 3 uker i 1/3 kopp fire ganger om dagen.

Lime blomster

 • Tørket råstoff for å male grundig.
 • Bruk pulver 30 dager til 1 ss. l. før måltider tre ganger om dagen.

Anticholesterin samling

 • Bland like deler av karpa, kamille, blad av jordbær og immortelle, bjørkeknopper.
 • I en termos bryg 2 ss. l. urteblanding av 0,5 liter kokende vann.
 • Etter en dag, drikk 0,5 kopper to ganger om dagen, noe som tar ca. 4 uker.

Video: hvordan å rengjøre fartøyene hjemme

De mest sårbare organene er hjernen, hjertet, bena, når patronen i sirkulasjonssystemet svekkes av dårlig kolesterol. Folkemidlene for kolesterol har en forsiktig, målrettet handling og samtidig til nytte for hele kroppen. Folk som praktiserer slike teknikker, forteller om videoen om rensing av blodkar fra kolesterol med folkemidlene i en bestemt del av kroppen. Det er viktig å håndtere dette systematisk.

hjernen

På mine føtter

anmeldelser

Sammen med en nabo bestemte de seg for å rense fartøyene fra plakk uten piller, i 4 måneder har vi drukket tibetansk tinktur. Hvitløk for å rense blodkarrene av kolesterol, vi insisterer, fortell hverandre hvordan vi føler. Hodet mitt ble tydeligere, ikke svimmel om morgenen. Jeg husker hvor og hva jeg legger. Naboen sier at været i templene ikke presser, men før alt klagede.

Sår føtter, om ikke lenge, om morgenen, tørrhet i øynene. På medisinsk undersøkelse sa de at det er et problem med kolesterol, anbefales å gå mer, for å spre blod i karene. Og jeg leste en artikkel om hvordan du rengjør kolesterolkarbonene dine med folkemidlene. Jeg insisterte på sitron og honning, og det ble mer behagelig å rive mine øyne.

Виктория, 39 år gammel

For seks måneder siden, forstyrret av støy i hodet, migrene, press hopp. Da jeg ble til distrikts terapeut, ble jeg diagnostisert med aterosklerose. Etter behandling ble stoffene bedre, men for å forhindre tilbakefall, leser jeg om folkemidlene for høyt kolesterol, drikker regelmessig urteinfusjon, holder seg til en diett.

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Hvordan rense blodårene fra kolesterolplakk

Legene sier: svekket fettmetabolismen og kolesterolplakk er fienden nummer 1 for hjerte og karsykdom. Ifølge statistikken har 30 til 45% av de undersøkte over 50 år et høyt kolesterolnivå i blodet. Mer enn halvparten av dem er allerede observert av legen og er registrert for hjertesykdom eller angina pectoris. Annet, mest sannsynlig, vil det være i nær fremtid. Derfor er spørsmålet om hvordan du rengjør kolesterolkaretene mer akutt enn noensinne.

Fakta er skuffende: økningen i kolesterol før eller senere fører til avsetning av aterosklerotiske plakk på karetveggene, som hovedsakelig består av kolesterol og bindevev. Over tid øker kolesterolplakkene i størrelse, og strømmen av blod gjennom karene forstyrres. Tilførsel av oksygen og næringsstoffer til organer og vev blir uregelmessig, og kroniske iskemiske endringer begynner å forekomme i dem. Over tid utvikler tilstanden, og pasienten kan utvikle slike farlige komplikasjoner av forhøyet kolesterol, for eksempel et slag eller et hjerteinfarkt.

Rengjøring av blodkarene fra kolesterol innskudd er en lang og komplisert prosess. Men for å hindre et slag og bli kvitt kolesterolplakk under allas kraft. Det er viktig å kjenne til de grunnleggende prinsippene for sykdomsbehandling og følge dem.

diett

Normalisering av ernæring er et viktig prinsipp for behandling av aterosklerose. I dette tilfellet oppstår rengjøring av karene fra kolesterol på grunn av en signifikant reduksjon i inntaket av animalsk fett med mat.

Det er nødvendig å vite at opptil 80% av kolesterolet dannes i den menneskelige leveren. Denne form for kolesterol kalles endogen, og det er hun som deltar i biologisk viktige prosesser i kroppen:

 • konstruksjon av cytoplasmiske cellemembraner;
 • syntese av steroidhormoner i binyrene (inkludert kjønn);
 • syntese av vitamin D, nødvendig for mineralmetabolisme og immunforsvar av kroppen.

De resterende 20% av kolesterol kommer med mat og tjener som reserve. Kolesterol sirkulerer i blodet sammen med spesielle proteinbærere (apolipoproteiner). Slike komplekser kalles lipoproteiner. Avhengig av forholdet mellom fett- og proteindeler, er lipoproteiner:

 • LDL, VLDL-kolesterol er lavt, svært lav tetthet. Innholdet av kolesterol i slike lipoproteiner kan nå 45-50%, de har en utbredt atherogen effekt. Disse LPene øker med feil i ernæring, fremmer utseendet på plakk og krever rengjøring;
 • HDL-kolesterol er et høyt tetthetskolesterol. De har en anti-atherogen effekt og er i stand til å fjerne kolesterolplakkene i karene.

For å rense karene av kolesterolplakkene var vellykket, er det nødvendig å redusere innholdet av uønskede kolesterolfraksjoner (LDL) og øke konsentrasjonen av nyttig HDL. Følg følgende matregler:

  1. Ekskluder fra dietten (eller begrense så mye som mulig) matvarer med høyt kolesterol. Alle er presentert i tabellen under.

Den daglige kolesterolinntaket for personer som ønsker å rense arterielle kar skal ikke overstige 200 mg per dag.

 1. Reduser forbruket av matvarer som er rike på lett fordøyelige karbohydrater (sukker, godteri, industrielt konditori, pasta og poteter). Overdreven fascinasjon med søtsaker fører til overvekt og metabolske forstyrrelser, som igjen er faktorer i utviklingen av aterosklerose.
 2. Inkluder i din daglige diett mat rik på nyttige flerumettede fettsyrer. Disse inkluderer vegetabilske oljer (solsikke, sesamfrø, gresskarfrø, etc.), nøtter, fisk, spesielt marine.
 3. Lag en daglig diett, hvis grunnlag skal være grønnsaker i form av salater kledd med olje, supper, magert kjøtt og fisk, frokostblandinger (bokhvete, havregryn, ris), belgfrukter, frukt.
 4. Begrens saltinntaket til 1,5-2 g per dag: prøv å ikke spise røkt mat, syltet grønnsaker, sjetonger, industriell hermetikk. Forbered under saltet mat. Salt kan holde vann og forårsake økt blodtrykk. I dette tilfellet er fartøyene i konstant tone og lett skadet. Dette er en annen faktor i dannelsen av kolesterolplakk.

En omtrentlig meny av folk som vil bli kvitt kolesterolplakk i blodkarene:

 • Omelett av 2 proteiner;
 • Havregryn på vannet med tørket frukt og nøtter eller en vegetabilsk grønn salat, tomater og agurker, kledd med vegetabilsk olje og strø med sesamfrø - 150 g
 • Te / kaffe med melk.

Andre frokost (10.00):

 • Høstost med sesongens frukt - 100 g;
 • Kompis av epler og rosen hofter uten sukker.
 • Vegetabilsk vegetarisk suppe av courgetter, blomkål, brokkoli - 250 ml (½ porsjoner);
 • Oksekjøtt kokt - 50-60 g;
 • Grønnsakspott (uten poteter) - 150 g;
 • Sesongfrukter - 100 g.
 • Lean fisk kokt på dampet eller kokt - 150 g;
 • Salat av friske grønnsaker, krydret med vegetabilsk olje - 150 g;
 • Frukt pilaf - 150-200 g;
 • Te med melk.

Feeding denne måten, kan du rense fartøyene og bli kvitt kolesterolplakk.

Korreksjon av en livsstil

Livsstil - det andre viktige stadiet, som bør være oppmerksom når du rengjør kolesterolkarbonene. Først og fremst må du forlate dårlige vaner: Nikotin og alkohol kan forårsake skade på veggene i blodårene. Deretter dannes molekyler av LDL-kolesterol "pinne" til disse mikrotraumene, og kolesterolplakkene blir gradvis dannet.

I tillegg prøver du å bruke tiden mer aktivt: en stillesittende livsstil og hypodynami - faktorer av metabolsk avmatning og kolesterolvekst. Daglige turer og moderat trening normaliserer stoffskiftet, gir en levetid og hjelper til med å rengjøre kolesterolforekomstene. Når aterosklerose, anbefaler leger:

 • Atletisk gange;
 • Kjører i frisk luft;
 • bading,
 • danser;
 • Yoga.

Type fysisk aktivitet med forhøyet kolesterol bør alltid velges individuelt, med tanke på helsetilstanden og pasientens innledende vekt. I lyse kliniske manifestasjoner av myokardisk iskemi kan sport være kontraindisert.

Et annet viktig prinsipp for ikke-medisinering for aterosklerotiske plakk er korreksjonen av kroppsvekt. Overvekt reduserer ikke bare betydelig metabolisme, men øker også konsentrasjonen av kolesterol i blodet. De mest effektive kiloene går bort hvis du følger en diett og tilstrekkelig fysisk aktivitet, men dette kan ta tid. Hvis kroppsmasseindeksen overskrider normen med 2-3 ganger (henholdsvis den andre og tredje grad av fedme), er det nødvendig med en lege for å identifisere og behandle mulig endokrin patologi.

Hvis det er mulig, må du begrense stress og psyko-emosjonelle erfaringer. Under den lyse manifestasjonen av følelser i binyrene frigjøres hormonet kortisol, som syntetiseres fra kolesterol og øker konsentrasjonen i blodet. I tillegg er det nødvendig å nasjonalisere dagens regime, nok tid (minst 8 timer) til å betale søvn.

Medisineringsterapi

Hvis korreksjonen av en livsstil ikke fører til en nedgang i kolesterol og rensing av blodkar fra plakkene, så pleier leger å ordinere medisiner. Den farmasøytiske industrien produserer flere stoffer fra aterosklerose.

statiner

Statiner er de mest populære lipidsenkende medisinene. Rensing av blodkar fra kolesterol oppstår på grunn av en nedgang i produksjonen av dette stoffet i leveren. Statiner blokkerer arbeidet med enzymet HMG-CoA reduktase, som er nøkkelen til transformasjonen av forløperen i kolesterol. På grunn av dette:

 • Reduserer konsentrasjonen av totalt kolesterol og farlige atherogene lipoproteiner;
 • Kolesterolplakkene reduseres i størrelse og oppløses gradvis fullstendig.
 • Ustabil øker nivået av nyttig HDL-kolesterol, som også bidrar til å rengjøre fartøyene.

Til dags dato er det fire generasjoner statiner:

 • Jeg generasjon - lovastatin, simvastatin;
 • Den andre generasjonen er fluvastatin;
 • III generasjon - atorvastatin;
 • IV-generasjon - rosuvastatin.

De vanligst foreskrevne legemidlene er atorvastatin (Atoris, Atorvastatin-Teva, Liprimar, Torvacard) og rosuvastatin (Crestor, Mortenil, Rosulip). Utnevnelsen av statiner, som regel, er inkludert i standardbehandlingstilbudet for IHD og varer lenge. Bivirkninger av rusmidler inkluderer økte transaminaser (leverenzymer), myalgi og myopati, magesmerter, forstoppelse.

fibrater

Fibre (fenofibrat, klofibrat) er stoffer som kan rense karene ved å senke konsentrasjonen av LDL-kolesterol og triglyserider og øke HDL-kolesterolet. Deres handling er basert på aktiveringen av lipoprotein lipase enzymet. På grunn av dette fjernes "skadelige" lipoproteiner fra blodet og brukes av leveren. Rengjøring av fartøyene er forsiktig og smertefri.

Gallsyresekvestranter

Sequestants av gallsyrer bidrar også til rensing av kar fra aterosklerotiske plakk ved å senke konsentrasjonen av kolesterol. Legemidlene øker sekresjonen av gallsyrer i kroppen og forstyrrer gjenabsorpsjonen av skadelige lipoproteiner i tarmene.

Nikotinsyre og dets derivater

I midten av det tjuende århundre ble effekten av høye doser nikotinsyre (2-3 g) på lipidmetabolisme funnet: vitaminet reduserer nivået av OX og TG betydelig. I tillegg øker stoffet nivået av anti-atherogen HDL, og rengjøring av blodårer fra kolesterolinntak er raskere. For tiden er nikotinsyre praktisk talt ikke brukt på grunn av det store antall bivirkninger. Den forlengede analogen av vitamin РР - enduracin ble mer utbredt.

Andre forberedelser til rengjøringsbeholdere

Hvis ingen av de nevnte legemiddelgruppene, av en eller annen grunn, er egnet for pasienter til å rense blodårene fra kolesterolplakk, kan legen foreskrive:

 • Probucol, som isolerer redusert nivå av totalt kolesterol, uten å påvirke triglyseridets konsentrasjon i blodet. Også rensing av arteriene skjer biomekanisk: stoffet fremmer syntesen av transportproteinet, som beveger lipidmolekylene fra vaskulærvev til leveren, der deres behandling og utnyttelse finner sted.
 • Omega-3-glycerider er på grunn av det høye innhold av flerumettede syrer som er nyttige: fraksjoner som low density farlig kolesterol blir redusert og rengjøring av karene i aterosklerotisk plakk er raskere. Midler basert på omega-3 er en metode for ekstra terapi.
 • Ezetemibe er et legemiddel som tidligere kun var ment for å korrigere kroppsvekten for fedme. Effekten er basert på en reduksjon i fettabsorpsjon i tarmen: nesten alle lipider går "i transitt", står ut uendret, og konsentrasjonen av kolesterol er markert redusert. Fartøyets rengjøring Ezetemibom skal utføres strengt under oppsyn av en lege, da langvarig bruk av stoffet er uønsket.

Kardiovaskulære metoder for vaskulær rengjøring

Dersom pasienten allerede har slått til leger med klare tegn på ischemi organ eller aterosklerose og lipid-senkende midler terapi ikke fungerer, kan fremgangsmåten for rensing av fartøyene fra kolesterol plakk være kirurgi.

Noen ganger hører pasienter først diagnosen "aterosklerose" når de blir innlagt på et sykehus med progressiv angina eller hjerteinfarkt. I dette tilfellet er blodkarene tilstoppet med kolesterolplakk, slik at blodet ikke praktisk talt passerer gjennom de trange arteriene, og det er en signifikant mangel på blodtilførsel til hjertet. Etter at pasientens tilstand er stabilisert, bør spørsmålet om planlagt kirurgisk inngrep for å gjenopprette blodstrømmen og rense fartøyene løses. Ellers, hvis du ikke renser karene fra kolesterol, kan hovedårsaken til iskemi, et hjerteinfarkt snart utvikles igjen.

Det er flere kardiologisk kirurgiske metoder for rensing av fartøyene. Hver av dem er beskrevet mer detaljert nedenfor.

plasmaferese

Plasmaferese er en ekstrakorporeal metode for vaskulær rensing fra aterosklerotiske plaques, basert på filtrering av plasmaet (væskedelen av blodet) til pasienten gjennom en spesiell installasjon. På grunn av dette oppstår massiv rensing av kar med kolesterolinntak, i tillegg til:

 • Korrigere forstyrrelser av fettmetabolismen;
 • Blodets koagulasjonspotensial reduseres;
 • Forbedrer vevstrømmen;
 • Vaskulær (arteriell og venøs) dysfunksjon elimineres;
 • Øker motstanden mot fysisk og psykomatisk stress;
 • Hos pasienter med iskemisk hjertesykdom reduseres den nødvendige dosen nitrater;
 • Blodtrykk er normalisert;
 • Gradvis er trophic ulcers cicatrized hos pasienter med aterosklerose i nedre lemmer.

For best effekt er det nødvendig å gjennomgå 4-5 prosedyrer av plasmaferese med intervallet fastsatt av legen. Det fullstendige behandlingsforløpet gir deg mulighet til å rengjøre overskuddskolesterolet fra de fleste "problem" -karrene i hjertet og hjernen, så vel som underkroppene. Forbedringer siste 1-2 år. Da, uten korreksjon av diett, livsstil og lipidsenkende terapi, kan kolesterolplakkene returnere.

angioplastikk

Angioplastikk er en endoskopisk, minimal invasiv metode for terapi av aterosklerose, noe som gjør det mulig å rense den indre veggen av arterien fra kolesterol og gjenopprette blodstrømmen. Kjernen i prosedyren er introduksjonen av et spesielt ballonkateter til innsnevringsstedet, luftinjeksjon og ekspansjon av fartøyets lumen. Operasjonen utføres med suksess på hjertene i hjernen, hjernen og nedre lemmer.

Rengjøring av arteriene skjer mekanisk: plakkens komponenter blir forskjøvet til periferien, og fartøyets lumen gjenopprettes. Den største ulempen ved angioplastikk er den midlertidige effekten av prosedyren. Deretter returneres kolesterolinntaket, og blodtilførselen av organer og vev kan igjen forstyrres. Derfor blir det oftest gjennomført med stenting.

stenting

Stenting er en metode for å behandle aterosklerose og gjenopprette blodtilførselen til orgelet ved å introdusere et spesielt metallramme inn i det smalte karet. Prosedyren er vellykket utført både på koronar og cerebrale arterier, og på karene i nedre lemmer.

Stenting utføres etter en fullstendig undersøkelse, inkludert angiografi (radiografi av arteriene med innføring av kontrastmedium). En spesiell ballong leveres til sammentrekningsområdet, som oppblåses, og fartøyets lumen ekspanderer. I tillegg kan pasienter med risikofaktorer for økt trombose være utstyrt med et spesielt filter som ikke tillater blodpropper å gå inn i systemisk sirkulasjon.

For å sikre at arterien lumen ikke smalter etter å ha fjernet ballongen, leveres en spesiell stent til den - en metallstruktur som ligner en finmasket stålramme. Stenten holder fartøyets indre vegger og hindrer dem i å falle av.

Fordelene ved stenting for rengjøringsfartøy fra kolesterolplakk er:

 • Rapid recovery etter prosedyren: stenting - minimal invasiv kirurgi, som ikke krever lang innlagt sykehusinnleggelse;
 • Det utføres under lokal ledende anestesi;
 • Malotraumatisk operasjon: Kirurgen må bare gjøre 2-3 snitt;
 • Minimal risiko for komplikasjoner;
 • Lav pris sammenlignet med omfattende kavitoperasjoner.

I dette tilfellet er slik rensing av blodkar fra kolesterol kontraindisert når:

 • Kritisk innsnevring av arterien på grunn av kolesterol, når dets lumen blir mindre enn 2,5-3 mm;
 • Lav blodpropp;
 • Alvorlig mangel på organer og systemer;
 • Diffus (utbredt) innsnevring av arterien;
 • Individuell intoleranse mot jod - en av komponentene i den radioaktive substansen.

bypass

Shunting er en mer komplisert operasjon som utføres for å skape alternativ blodsirkulasjon. Grovt sett oppstår ikke rengjøring av fartøyet fra kolesterolavsetninger i dette tilfellet, men den forstyrrede blodsirkulasjonen gjenopprettes.

Ofte utføres shunting på koronararteriene som foder hjertet, men behandlingsmetoden er også vellykket påført på de perifere karene i nedre, øvre ekstremiteter. For å gjenopprette blodsirkulasjonen i hjertet, er kirurgen tvunget til å utføre sternotomi - brystdisseksjon. Deretter danner doktoren under kunstig sirkulasjon et alternativt kar, som direkte forbinder aorta og koronararterien over innsnevringsstedet. Kilden til vaskulærvegg er oftest stedet for lårbenen.

Fordeler med aortokoronary shunting for rengjøringsfartøyer fra kolesterol innskudd:

 • Fullstendig restaurering av nedsatt blodgass;
 • Muligheten til å danne flere shunts under en operasjon;
 • Etter operasjonen og gjenopprettingsperioden kan pasienten gå tilbake til aktivt liv med nesten ingen restriksjoner;
 • Redusert risikoen for koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt betydelig;
 • Operasjonen har en lang kurativ effekt.

Tradisjonell medisin for rensing av blodkar

Det er mange metoder for tradisjonell medisin som brukes til å rense de sentrale og perifere arteriene fra kolesterolplakk. Det er verdt å si at disse metodene vil være effektive for behandling av de første stadier av aterosklerose, når kolesterolplakk bare dannes, og rengjøring av karene vil bli lettere. Som "medisiner" i folkemedisin brukes som velkjente produkter (hvitløk, sitron, valnøtter) og samlingen av urter.

Sitron-hvitløk blanding fra kolesterol

Hvitløk - et kjent anti-sklerotisk produkt, som er i stand til å redusere nivået av kolesterol og dets skadelige fraksjoner. Sitronsaft, som har tonic og antioksidant egenskaper, forbedrer effekten av hvitløk og hjelper den til å rense karene av kolesterol innskudd.

Hele løpet av behandlingen vil kreve:

 • 16 store hoder (ikke denticles!) Av hvitløk;
 • 16 sitroner.

Skrell hvitløk, og bla tennene gjennom en kjøttkvern. Der sendes også ristede sitroner sammen med skallet. Det er mest hensiktsmessig å dele alle komponenter av fremtidig medisin inn i 4, og forberede dem gradvis.

Så, for å forberede den første batchen av sitron-hvitløksblanding, slip 4 store sitroner og 4 hode hvitløk. Sett inn en tre-liters krukke og hell kokt varmt vann. 72 timer insisterer på et tørt sted ved romtemperatur. Deretter spenne og oppbevar den resulterende infusjonen i kjøleskapet. Ta medisinen på 100 ml tre ganger daglig, før du spiser. Mens du drikker den første batchen av sitron-hvitløk infusjon fra kolesterol, forberede den andre, etc. Totalt for behandlingsforløpet skal være drukket 4 tre-liters bokser med infusjon. Slike rengjøring av blodårer fra kolesterol innskudd kan gjennomføres årlig.

Rensing av kar med valnøtter

Valnøtter, som hvitløk, har lenge vært vant til å rense blodårene fra kolesterolplakk. Spesielt effektivt er den grønne delen av anlegget: mange vet at umodne nøtter dekket med tett grønn masse, som senere blir kskorlupoy. Så hvordan du får de grønne nøtter - et stort problem for innbyggerne i sentrale og nordlige deler av Russland, for rensing av fartøy fra kolesterol kan brukes og valnøttkjerner: de er enkle å kjøpe i hvilken som helst butikk.

Slike terapi vil lindre blodtrykk og hodepine, styrke blodkarene og rense dem av ferske fettinnsatser.

 • 1500 g skrælte nøtter.

Rull nøtene i en kjøttkvern, brett den i en glassburk og oppbevar den på et kjølig tørt sted, for eksempel en kjøleskapsdør. Ta en ernæringsmessig formel mot høyt kolesterol i 1 spiseskje på en tom mage om morgenen og før middagen, og drikk et halvt glass kokt vann.

Hele volumet av banken er utformet for et fullstendig behandlingsløp, som tar ca 2 måneder. Ikke bruk denne folkemetoden mer enn en gang i året.

Tinktur på hvitløk fra kolesterol

Rensing av kar med alkoholholdig hvitløktinktur er metoden som kom til oss fra det gamle Tibet. Det antas at det årlige løpet av terapi normaliserer blodtrykk og kolesterolnivå, eliminerer myokardial iskemi og hjerne. Det er best å rengjøre innskudd av kolesterol i høst, når modne friske høstinger av hvitløk.

 • Renset hvitløksklær - 150 g;
 • Alkohol (kan erstattes med vodka, men effektiviteten av stoffet mot kolesterol er noe redusert): 150 ml.

Hvitløk finhakket eller hakket gjennom en presse. Kjøtt med juice legger i en glassburk og heller alkohol. Vik det i en mørk klut slik at sollys ikke kommer på væsken, og la det stå i 10 dager i et kjølig rom (men ikke et kjøleskap). Deretter tinktur (det blir grønn) drenering, hell i en ren krukke og la den oppbevares i ytterligere tre dager. Etter 72 timer fjerner du krukken og forsyner forsiktig innholdet, slik at det kommer en overskyet væske dannet på bunnen. Sedimentet skal helles, og selve tinkturen skal tas i henhold til ordningen, blande det med en liten mengde vann eller melk.

 • 1. dag (morgen, ettermiddag, kveld en halv time før måltider): 1, 2, 3 dråper tinktur fra kolesterol;
 • Dag 2: 4, 5, 6 dråper;
 • 3: 7, 8, 9 dråper;
 • 4: 10, 11, 12;
 • 5: 13, 14, 15;
 • 6: 15, 15, 15;
 • 7: 15, 14, 13;
 • 8: 12, 11, 10;
 • 9: 9, 8, 7;
 • 10: 6, 5, 4;
 • 11: 3, 2, 1;
 • 12-30: 15, 15, 15.

Forløpet med å rense karene med tinktur av hvitløk fra kolesterol bør vare mer enn 1 måned. Under behandlingen er følgende bivirkninger mulige: en følelse av hjerteslag, søvnløshet, kløe, halsbrann. Uønskede virkninger av stoffet er forbundet med høy aktivitet og irriterende effekter på mage og sentralnervesystemet. Hvis ubehagelige symptomer oppstår, reduser dosen av hvitløkstinktur med halvparten eller nekter å ta det: bivirkningene forsvinner om noen dager.

Blått jod

Blått jod er en av de mest uvanlige oppskrifter som brukes til å rense arterier fra kolesterol innskudd. Denne metoden for tradisjonell medisin har kontraindikasjoner (individuell intoleranse, skjoldbruskkjertel sykdommer, feber, SARS, etc.).

Før du bruker blå jod for å rense karene med kolesterol innskudd, er det nødvendig med en lege.

 • Potetstivelse - en teskje;
 • Sukker - 10 g;
 • Sitronsyre - noen få korn;
 • Kokende vann - 150 ml;
 • Alkoholholdig jodtinktur - 5 ml.

Bland alle tørre ingrediensene og hell dem med ferskt kokt vann. Bland godt. Etter at væsken er helt avkjølt, tilsett 5 ml av en 5% løsning av jod. Oppbevar legemidlet i en tett lukket glassbeholder ved romtemperatur. Ta hvis det ikke er kontraindikasjoner for 35 ml om morgenen i henhold til ordningen: 5 dagers inntak, 5 dagers avbrudd. Hele volumet av forberedt blått jod er utformet for hele løpet av inntaket. Hvis bivirkninger (svakhet, svakhet, kaldt symptomer, økt hjertefrekvens, høy feber, etc.) oppstår, bør medisiner stoppes.

Urtepreparater for rengjøringsbeholdere

Å rengjøre fartøyene fra aterosklerotiske plakk og kolesterol kan være ved hjelp av medisinske urter. Det er mange oppskrifter for å bekjempe kolesterolinnsatser:

 • Tørkede røtter av løvetann: tørk og slip i en kaffekvern, røttene til en løvetann, ta 1 ts. 2 r / d i 6 måneder;
 • Infusjon av hagtorn blomster: hell 2 ss. samlet blomster med en liter kokende vann, insistere på 20 minutter. Drikk 1 ss hver. før hvert måltid.
 • Juice av alfalfa: rive av friske blad av alfalfa frø og bruk direkte i mat, eller klem ut juice fra dem og ta 2 ss. 3 r / d.

Oppmerksomhet vær så snill! Bruk noen av de ovennevnte oppskriftene for å rense fartøyene bare etter å ha konsultert en lege.

For å bekjempe høyt kolesterol og rense blodårene fra aterosklerotiske plakk er det således mange metoder, både tradisjonell og ikke-tradisjonell medisin. Hovedprinsippet for atherosklerosebehandling er en kompleks tilnærming, anvendelse av de nyeste vitenskapelige prestasjonene og oppskrifter testet av tiden. Dette er den eneste måten å kvitte seg med kolesterol innskudd, helse og lang levetid.

Slik rengjør du blodkar fra kolesterol med folkemidlene

Personer som lider av aterosklerose eller hypertensjon, vet hvor viktig det er fra tid til annen å utføre forebyggende prosedyrer for å forhindre tilstopping av blodårer med kolesterolplakk. Men for å hindre utvikling av kardiovaskulære sykdommer er nødvendig i en tidlig alder, mens de har vist seg hodepine, en reduksjon i total helse og konstant trøtthet. Til dette formål kan du rengjøre kolesterolkarbonene med folkemidlene som er varierte og trygge.

Hvorfor det er nødvendig å rense fartøyene

Blokkering av blodårer ved kolesterol forekommer på grunn av det vanlige forbruket av stekt, krydret mat og fettstoffer. Andre negative faktorer som påvirker forurensning av arterier er virkningen av industrielle og nasjonale toksiner, ikke-overholdelse av resten regime, hobbyer for røyking og alkohol, stillesittende livsstil.

Utilsiktig rengjøring av det vaskulære systemet er fulle av utviklingen av aterosklerose, som igjen er årsaken:

 • blokkerer normal blodsirkulasjon i hodet og nakkeområdet;
 • utseendet av kronisk hodepine og svimmelhet;
 • konstant tretthet, apati, depressive tilstander;
 • økt blodtrykk;
 • tidlige slag og hjerteinfarkt.

Generelle anbefalinger

For å forhindre dannelsen av blodpropp i karene anbefales det å forlate produktene som inneholder margarin, som forhindrer normal blodpropp. Det er også nødvendig å minimere bruken av fastfood og overcooked mat.

For å forhindre utvikling av aterosklerose er det nyttig å regelmessig inkludere i diettprodukter som inneholder:

 • coumarins (modne kirsebær, belgfrukter);
 • rutine (grønn te, svart sjokolade, persille greener, sitrus, grønn salat, kål, aprikoser, bringebær, solbær);
 • taurin (tunfisk, hvitt fjærfe kjøtt, lever, torsk).

Disse stoffene spiller en viktig rolle ved å redusere prosessen med trombusdannelse ved å blokkere enzymer som forårsaker vaskulær okklusjon.

Viktig! I tillegg til generelle anbefalinger, må sirkulasjonssystemet rengjøres regelmessig. For dette er både folkemidlene og spesielle legemidler som reduserer risikoen for aterosklerose egnet.

Oppskrifter med valnøtter

Rensing av blodkar med valnøtter er en veldig mild, men effektiv metode. Du kan ty til det uten å skade helsen din minst to ganger i året. Etter et kurs som varer 2 måneder, er det lettelse fra hodepine, stabilisering av blodtrykk, fjerning av hevelse fra ekstremiteter.

Midler mot aterosklerose

For fremstilling av et middel for behandling av aterosklerose er det nødvendig:

 1. Fjern 1 - 1,5 kg valnøtter.
 2. Grind kjernene med kjøttkvern eller andre kjøkkenapparater til en homogen konsistens.
 3. Legg massen i en ren beholder og legg den på et kaldt mørkt sted.

For å fjerne skadelige stoffer fra karene er det nok å ta to ts jordnødder en halv time før et måltid.

Tinktur av valnøttpartisjoner

Etter rengjøring av nøtene, bør septum ikke kastes sammen med skallene. Av disse kan du forberede et godt middel for å eliminere problemer med blodårene.

 1. Hell rent, partisjonert partisjoner i en glassbeholder med riktig volum.
 2. Hell med ren medisinsk alkohol eller vodka slik at væsken helt dekker innholdet.
 3. Insister under et lukket lokket på et mørkt, kjølig sted i minst to uker, og rist innholdet regelmessig.
 4. Etter filter gjennom et rent kutt av gasbind og omarrangere i kjøleskapet.

Før bruk anbefales tinktur å fortynne i vann (30 dråper per 100 ml). Behandlingsforløpet er 2 uker, med forbehold om å ta stoffet tre ganger om dagen en stund før måltider. Ved utløpet er det nødvendig å gjøre en en-måneders pause, og deretter, hvis ønskelig, gjenta kurset igjen.

Oppskrifter med hvitløk

Folkemidlene basert på hvitløk er alltid populære på grunn av høy effektivitet. Med hjelpen er det mulig ikke bare å rense fartøyene kvalitativt, men også for å forynge hele organismen.

Oppmerksomhet vær så snill! På grunn av det høye innholdet av essensielle oljer er hvitløksprodukter kontraindisert i gastritt, magesår, pankreatitt, epilepsi, graviditet og nyresvikt.

Tinktur med hvitløk

200 g skrællede hvitløkskrammer knuses med kjøttkvern. Homogen masse legges i en ren glassbeholder og fylt med alkohol eller vodka. Etter tett lukket med lokket og forlatt i 2 uker på et mørkt sted. Kriteriet for beredskapen til tinkturen er oppkjøpet av en mettet grønn farge med en karakteristisk lukt av hvitløk.

Gjennom den tildelte tiden blir væsken filtrert og forlatt under lokket i ytterligere tre dager til den er helt misfarget. Nå kan det helles i en annen, mer egnet til brukbeholder.

Bruk oppskriften strengt i henhold til ordningen:

 • Dag en - en dråpe før frokost, to før lunsj og tre før middag.
 • Dag to - fire dråper før frokost, fem før lunsj, seks før middag.
 • Dag tre - syv dråper før frokost, åtte før lunsj og ni før middag.

Med hver etterfølgende dag øker mengden av stoffet som forbrukes med en dråpe. Fra og med den sjette dagen, bør volumet reduseres, med 1 dråpe for hvert inntak.

Viktig! Det anbefales å fortynne produktet i en liten mengde varmt vann eller melk.

Kurset på rensekar med hvitløk er tillatt ikke mer enn en gang i året, best om høsten. Hvis det er tegn på ubehag i magen (halsbrann, gnid), økt hjertefrekvens og generell ubehag, bør medisinen stoppes og konsultere lege.

Oppskrifter med sitron

Bruken av sitron, som andre sitrusfrukter, for kardiovaskulærsystemet, forklares av det høye innholdet av askorbinsyre. Å være en kraftig antioksidant, øker elasticiteten til veggene i blodårene, normaliserer den totale blodsirkulasjonen, og bidrar dermed til utskillelsen av kolesterolplakkene hjemme.

Infusjon av sitron og hvitløk

 • Skrell 2 - 3 store hvitløkhuller fra skinken.
 • Vask 3 store sitronfrukter, kutt i stykker og fjern beinene.
 • Grind ingrediensene til en gruelaktig tilstand.
 • Hell massen i en beholder med passende volum og fyll fullstendig med vann ved romtemperatur.
 • Sett beholderen på forhånd, forsiktig tett med lokket, på et mørkt sted for infusjon.
 • Etter to uker presser væsken opp i kjøleskapet.

For å rense blodårene må du ta 100 ml infusjon før hvert måltid i en uke. Etter en pause for en dag og fortsett på samme krets i 1,5 måneder.

Infusjon av honning og sitron

 • Vask stor sitronskive i store stykker, fjern beinene.
 • Grind til en vassel i en kjøttkvern eller blender.
 • Plasser massen i en beholder og hell den med rent vann.
 • Etter 3 dager med å bosette seg i et mørkt kjølig sted, er produktet klar til bruk.

For å holde karrene rene, ta 50 ml infusjon 3 ganger om dagen, kombinere den med en liten mengde honning. Standard velvære kurs - 1 måned.

Multi-komponent basert på sitron

 • Rist på en stor rifler tre middels sitroner (du kan male dem på en annen måte)
 • Skrell 1 stor løk og 3 hvitløksklær, hogg til glatt.
 • Tilsett 100 g flytende honning og bland alle ingrediensene godt.
 • Oppbevares under et lukket lokk i kjøleskapet for ikke mer enn ett løpetid (1 måned).

For å bli kvitt problemet med blokkering av blodårer, anbefales det å ta en spiseskje av legemidlet tre ganger daglig før måltidet.

Infusjon av sitron og ingefær

 • Skrell 50 g ingefærrot fra skallet, rist på et stort rist eller passer gjennom en kjøttkvern.
 • Den resulterende vasselen helles juice av en sitron.
 • Sett massen i en termo, hell den nødvendige mengden kokende vann.

Rengjøringsmetode må gjøres tre ganger om dagen, og erstatter mottak av vanlig teinfusjon. Honning blir smakt direkte inn i koppen. Kurset varer 1 måned.

Om ønskelig kan du tilberede ingefær-sitronblandingen, male og blande alle ingrediensene. Ta minst 20 g en gang om dagen.

Andre oppskrifter

I tillegg til de ovennevnte oppskriftene er det en rekke mindre kjente, men like effektive folkemidlene. Med deres hjelp kan du effektivt rense arteriene, eliminere vasospasmer og gjenopprette fra et slag.

 1. Tørket blomster hornbeam (1 ss.) Hell 200 ml kokende vann. Insistere for omtrent en time under et lukket lokk. Etter kjøling, tøm kjøttkraft og lagre på et kjølig sted. Ta 100 ml tre ganger om dagen i en måned.
 2. Blomster Sophora japansk (50 g) hell 100 ml vodka eller alkohol. Infiser i mørket i en måned, og røyker regelmessig beholderen. Ta 3 ganger om dagen, sammen med et måltid på 10 gram.
 3. En haug med grønt nettle dioecious slipe på en kjøttkvern, for å kvitte seg med gruelsaften. Bland 100 ml væske med samme mengde eplejuice. Ta 10 ml av blandingen før måltider. Kurset er 20 dager, da må du gjøre en tilsvarende tidsavbrudd og om nødvendig gjenta.

Kontraindikasjoner til inntak av legemidler på plantebasis er den individuelle intoleransen av komponentene. Før begynnelsen av rensing av kolesterolkarmer med folkemessige rettsmidler, er det nødvendig å konsultere den behandlende legen om deres nødvendighet i hvert enkelt tilfelle.

Les Mer Om Fartøyene