Inspiratorisk og ekspiratorisk dyspné: årsaker og sykdommer

Symptomer på øvre luftveissykdommer er ofte ganske skremmende. Inspiratorisk og ekspiratorisk dyspné hos pasienter forårsaker frykt for manglende evne til å puste normalt og få nok oksygen. Reaksjonen i det autonome nervesystemet forverrer bare tilstanden, noe som fremkaller en spastisk sammentrekning av de intercostale musklene. Det er nødvendig å vite for hvilke sykdommer denne tilstanden er karakteristisk, og hvordan den kan slokkes. I denne artikkelen vil vi vurdere hva som forårsaker dyspnø av ekspiratorisk og inspirerende karakter, og også fortelle deg forskjellen mellom disse to artene. De vanligste sykdommene hos barn er obstruktiv bronkitt, laryngospasme, fremmedlegeme i luftrøret og bronkus. Hos voksne kan denne tilstanden være et symptom på bronkial astma, kronisk obstruktiv lungesykdom, hjertesykdom (pulmonal heart).

Hva er karakteristisk for inspirerende dyspnø?

Hva er karakteristisk for en slik tilstand som inspirerende dyspné, og hvordan det kan manifestere seg i mennesker. Hvilke tegn skal jeg være oppmerksom på? Så, det er to rene typer brudd på respiratorisk bevegelsesprosess. Den første er at pasienten ikke kan puste inn nok luft. Dette er inspirerende kortpustethet (prefikset "in" på latin betyr inne). Den andre arten er preget av vanskeligheter med utånding og kalles ekspiratorisk dyspné (prefiks "ek" refererer til utsiden). I alvorlige patologier, for eksempel lungeemboli, kan det være et blandet utseende, der innånding og utånding er like vanskelig.

Vær oppmerksom på pasientens tilstand. Hvis det er misfarging av huden i ansiktet, nakken og brystet, er graden av brudd veldig alvorlig og øyeblikkelig legehjelp er nødvendig. Ved kroniske patologier kan et angrep vare i flere timer og løses under påvirkning av bronkodilatatorer. Tilstanden er provosert av fysisk stress og økt nervespenning. Med en plutselig utvikling av vanskeligheten ved innånding, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Årsaker til unormal pusting

Årsakene til brudd på åndedrettsprosessen kan omfatte somatiske, neurogene og traumatiske lesjoner i slimhinnene i luftrøret, bronkiene og alveolarvevet. La oss først vurdere årsakene til inspirerende dyspnø, som skjer med større regelmessighet.

For det første er det plutselige anfall mot bakgrunnen av generell trivsel pneumothorax. Dette er en alvorlig lesjon i pleurhulen, som kan fylles med luft, væske. Det utvikler seg hovedsakelig med brystkreftens utvendige skader, ribbens brudd. Væskefluksjon i venøs blodstasis er karakteristisk for sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er klager på alvorlig brystsmerter og en følelse av manglende evne til å puste luft. Huden er blek. Mulig tap av bevissthet. Nødhjelp er nødvendig.

Nødsituasjoner inkluderer også tromboembolisme av lungearterien, hvor det kan forekomme menneskelig død i de neste 15-20 minuttene. Det er forårsaket av bevegelse av en stor trombus og en blokkering av lungearterien. Dyspnø oppstår plutselig mot en bakgrunn av generell trivsel. En mann griper hendene med halsen og kan miste bevisstheten. Med delvis blokkering utvikler det kliniske bildet gradvis: huden blir blek, det er en kjedelig smerte i brystet, mens du forlater i løpet av en slemhosting, er det blodårer.

Bronkial astma i en tilstand av astmatisk status forårsaker ofte angrep av forstyrrelser av prosessen med inspirasjon og utløp. Puste er lammet på bekostning av en nødsituasjon av lumen av hele bronkialtreet, under påvirkning av histaminet som utskilles av mastcellene. Angrepet begynner med vanskeligheten med utånding (ekspiratorisk dyspné), da begynner personen å oppleve problemer med å puste. Blant klager er vanlige:

 • en følelse av alvorlig press i brystet;
 • hosteangrep av langvarig natur;
 • økt hjertefrekvens og hjertebanken;
 • svimmelhet og alvorlig muskel svakhet.

Bare en erfaren lege kan stoppe en lignende tilstand hos en pasient med bronkial astma, siden konvensjonelle inhalatorer, selv med kortikosteroider, ikke trenger inn i det berørte bronkialtreet.

Årsaken til inspirerende dyspné på bakgrunn av en langsiktig katarralsykdom kan være å utvikle lungebetennelse av croup eller fokaltype. Pasientens tilstand forverres kraftig, det er sterk hoste med utslipp av purulent sputum, halvparten av brystet legger seg bak i pusteprosessen. Kortpustet vises ved enhver fysisk anstrengelse. En umiddelbar bryst røntgen er nødvendig for å identifisere en lesjon av lungevevvet.

KOL og obstruktiv bronkitt forårsaker også respiratorisk svikt, men de er lett til å korrigere ved hjelp av farmakologiske stoffer. Permanent inspirasjonsdyspné er tilstede i emfysem. Laryngitt og tracheitt kan forårsake en kortsiktig hindring for en konvulsiv inspirasjon med et kompenserende formål. Dette skjer vanligvis under påvirkning av kald luft eller tobakkrøyk.

I tillegg til nederlaget i lungevæv og bronkialt tre kan kortpustet forårsake hjerte- og nervesystempatologier. Blant dem er de vanligste:

 • neurose og lammelse av musklene i membranen - evnen til muskelinnsats under inspirasjon er tapt;
 • hjerteinfarkt og hjertesvikt;
 • pulmonal hypertensjon;
 • angrep av panikkanfall.

Fysiologisk inspirasjonsdyspné kan oppstå med alvorlig fysisk anstrengelse, for eksempel når du kjører for lange avstander, intensiv ski, sykling, svømming. Vanligvis går slike angrep uten hjelp.

Hvordan beseire inspirasjon og ekspiratorisk dyspné?

Hvordan oppfører seg under et utviklingsangrep? For en start bør du roe seg og trekke deg sammen. Ring deretter straks en ambulanse og sørg for frisk luft. Skadelidte skal ikke legges i vannrett stilling. Best å forlate i sittestilling. Tette krage, slips, skjerf fra nakken for å fjerne, løsne thoraxen. Du kan gi en drink varm, varm te. Det anbefales ikke å bruke inhalatorer og farmakologiske preparater før legen kommer. Dette kan forårsake uopprettelig skade på helsen. Den skadde personen.

Hvordan overvinne sykdom, hvis du opplever inspirasjons- og ekspiratorisk dyspné hele tiden, selv etter mindre fysisk anstrengelse? For å gjøre dette, må du søke om en avtale med terapeuten og gjennomgå en komplett undersøkelse, som inkluderer EKG, fluorografi, lungevolum, spirografi, computertomografi, bronkoskopi. Som et resultat av undersøkelsene vil den eksakte årsaken til brudd på pusteprosessen bli avslørt, og tilstrekkelig terapi vil bli foreskrevet.

Du kan selvstendig ta følgende tiltak:

 • umiddelbart slutte å røyke og nekte å bli i samme rom med røykere;
 • begynn å kjempe mot overvekt, fordi det er han som er den vanligste årsaken til inspirerende dyspnø i sunn ved første øyekast folk;
 • tilbringer daglig ute i friluft i minst 2 timer, helst mens du gjør mobile spill, gå, fysisk arbeidskraft;
 • stopp nervøs for småbiter og lær hvordan å håndtere effektivt med stressende situasjoner.

Ikke glem at tuberkulose i lungene kan forårsake den patologiske tilstanden. Å identifisere denne infeksjonen på et tidlig stadium hjelper konvensjonell fluorografi. Ikke forsøm denne effektive måten å forebygge. Gjør fluorografi hvert år.

Hva er inspiratorisk og ekspirasjonspustethet og deres tegn?

Dyspné - ufrivillig tilstand kjennetegnet brudd dybde, hastighet og respirasjonsfrekvens, følelse av åndenød og respiratoriske problemer opptre. Fra patofysiologins synspunkt har denne prosessen en beskyttende adaptiv karakter. Dyspné er den viktigste symptom på åndenød, som er klinisk manifestert ved sykdommer i respiratoriske og kardiovaskulære system, så vel som i noen patologiske prosesser i sentralnervesystemet, endokrine sykdommer. Årsakene til kortpustethet kan tjene en rekke forskjellige sykdommer og fysiologiske betingelser, men det vises bare i det tilfelle når luftveiene sentrum, som ligger i den forlengede marg, blir agitert eller tilstrekkelig på den.

Litt fysiologi

Menneskekroppen er ganske en automatisk mekanisme. Som det ble sagt tidligere, er hovedregulatoren for respiratorisk aktivitet åndedrettssenteret. Det er delt inn i inspirasjonsavdeling - ansvarlig for innånding, ekspiratorisk avdeling - for utånding.
For informasjon om hvor mye du trenger å puste, hvordan å opphisse pustemuskulaturen og bringe dem til loven av puste følgende mekanismer forårsake: humoral og refleks. Under humoral mekanismen skal forstås eksitasjon luftveiene sentrum på grunn av økningen av karbondioksid i blodet og endring av dens alkalisk medium. Essensen av refleksmekanismen ligger i tilbakemeldingen av mekanoreceptorer og metabolske skift med kjemoreceptorer av vev og blodkar. Dersom respirasjonsmuskulaturen og strammet tilstrekkelig arbeidet, eller i en intensiv legeme metabolske prosess, vil blodkar og organer til reseptorene sende sine impulser til luftveiene sentrum, noe som indikerer en mangel på oksygen -, og hvis det være mer nøyaktig, i overskudd av karbondioksid. Faktisk er det flere mekanismer for pustregulering, men disse er de viktigste. Alle prosesser oppstår på grunn av selvregulering av kroppen - homeostase.

Hvis frekvensen av puste (dyspnø) er forstyrret, kan kortpustet ledsages av en reduksjon i det (bradypnoea), hastighet (tachypnea) og mangel på pust (apné). Norm for en sunn person bør betraktes som 18-20 respiratoriske handlinger per minutt. Det skal huskes at forskeren ikke bør vite at han måles av hyppigheten av å puste. Avhengig av fase av pusten, er følgende typer skilt:

 • inspirerende (på inspirasjon) - inspirasjonsfasen er endret;
 • ekspiratorisk (ved utånding) - utåndingsfasen endres;
 • blandet kortpustethet - begge fasene av pusten har blitt endret, puste inn og ut er vanskelig. Den vanligste årsaken er hjertesvikt og lungesykdom i sent, forsømte trinn.

Paroksysmal dyspné er (ved angrep av bronkial astma, kronisk) (i sykdommer i det kardiovaskulære og respiratoriske systemer), og fysiologisk (for eksempel termoregulerende mekanisme ved overoppheting), og konstant.

Vær oppmerksom! Inspiratorisk dyspné (pusteproblemer) skyldes prosesser som begrenser lungespredningen. Slike forhold karakteriseres av en reduksjon i lungens vitale kapasitet, noe som gjør at man kan dømme de maksimale verdiene for lungevevsutvidelse.

Det er ekstrapulmonale og lungefaktorer som bidrar til begrensning av spredning:

 • Ekstrapulmonale årsaker:
  • forandringer i form av brystet (Bechterews sykdom, kyphoscoliosis) på grunn av stivhet eller deformasjon av osteoartikulær kadaver, overdreven nedbrytning;
  • begrensning av utvidelse av lungevev på grunn av pneumothorax, pleurisy, hemothorax - brudd på alveolar dilatasjon;
  • fedme;
  • smertefulle syndrom i brystet (intercostal neuralgi, myositis, brudd på en eller flere ribber).
 • Lungemessige årsaker. Gruppe sykdommer (svulster, cyster, lungefibrose, sarkoidose), hvor det til patomorfologiske endringer peribronchial vev - deres herding og erstatning med bindevev. Disse prosessene øker den elastiske motstanden, hindrer den normale pusteloven.
 • Brudd på syntese, toleranse for overflateaktivt middel i forhold til hypoksi, giftige stoffer, narkotiske stoffer, støvpartikler. Surfaktant - et stoff som forhindrer alveoli i å falle av, noe som reduserer nivået av overflatespenningen i lungevevvet. Dens mangel er avslørt ved slike patologiske forhold som acidose, emfysem, atelektase. Det er en genetisk bestemt sykdom assosiert med mangel eller forstyrrelse av enzymer som syntetiserer det overflateaktive stoffet.

I laboratorieinstrumentstudien (spirometri, toppflowmetri), er det en reduksjon i total lungekapasitet, lungens vitale kapasitet, men frekvensen av tvungen utløp forblir uendret.

Vær oppmerksom! Utfallende dyspné (med vanskeligheter med utånding) kan observeres ved luftveisobstruksjon. Obstruksjonssyndrom betyr et brudd på luftpatienter i noe område - fra svelget til bronkiolene.

Årsakene til obstruksjon kan deles inn i følgende kategorier:

 • Obstruksjon av øvre luftveier:
  • internt traume - under intubasjon og operasjon på strupehode;
  • brenne effekter og giftige gasser - av den termiske (temperatur effekt) og kjemiske (syrer og baser) brenner lokalt oppstår vevsinfiltrasjon, hyperemi, ødem, og refleks innsnevring. Når de utsettes for kroppen av organiske stoffer irriterende (diphenylchlorarsine, adamsid) vises irritasjon i de øvre luftveier: brennende følelse i nesen, strupehodet, nasofarynks, sinus smerte, bryst og munn og ekspiratorisk åndenød symptomer (stridor);
  • traumer - brudd på beinene i ansiktshodeskallen, ryggvirvlene, traumer knyttet til brudd og ødeleggelse av brusk i luftrøret, strupehode;
  • blødning - får blod i luftveiene;
  • Aspirasjon av fremmedlegeme - hindring av luftveis lumen;
  • epiglottitt - en inflammatorisk sykdom i epiglottis og omgivende vev;
  • nekrotiserende angina;
  • viral croup - betennelse i luftveiene, komplisert av strupe i strupehode;
  • Quinckes ødem er en akutt allergisk reaksjon;
  • svulster og cyster.
 • Obstruksjon av nedre luftveier: aspirasjon med vann, oppkast, blod, fremmedlegeme.

Hyppige sykdommer, som fører til dyspné

Kronisk dyspné er et av symptomene på kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL). Sykdommen kjennetegnes av en innsnevring av bronkiens lumen, tilstedeværelsen av en viskøs sekresjon i bronkitthulen, hovedsakelig ekspiratorisk dyspné. Hvis sykdommen ikke blir diagnostisert og ikke behandlet, da den utvikler seg, legges hoste og sputum til symptomene. Ved akutte angrep av dyspné og astma anbefales bruk av bronkodilatatorer. Imidlertid bør medisinering for denne sykdommen være omfattende. Det inkluderer mukolytiske midler, inhalert glukokortikosteroider, bronkodilatatorer.

Bronkial astma er en kronisk inflammatorisk sykdom i luftveiene. Langvarig betennelse fører til hyperreaktivitet i bronkiene. Under virkningen av utløsere, er det ekspiratorisk dyspné, hvesenhet, en følelse av ting i brystet, angrep av kvelning. Behandling utføres med inkludering av grunnleggende og symptomatisk behandling. Utnevnt inhalert kortikosteroider, inhibitorer av leukotrienreseptorer. For lindring av angrep av bronkial astma, brukes bronkodilatatorer (salbutamol gjennom nebulisatoren) lokalt.

Bronkitt og lungebetennelse er akutte smittsomme sykdommer, som også er preget av hoste, sputum, ekspiratorisk dyspné og kortpustethet. Med rettidig behandling og riktig utvalgt antibiotikabehandling regresserer patologiske prosesser.

Tromboembolisme av lungearterien - trombose av lungearterien, noe som fører til tap av en del av lungene i pusten. Ofte manifestert seg i form av et plutselig angrepssymptomer, inspirerende dyspné, brystsmerter, hemoptyse.

Giftig lungeødem forekommer på bakgrunn av smittsomme sykdommer ledsaget av et merket symptom på forgiftning. Som akkumulering av giftige stoffer øker graden av dyspnø. I slike tilfeller er detokserende aktiviteter nødvendig (infusjon av blodsubstitusjoner, tvungen diurese).

Patologier i det kardiovaskulære systemet strømmer ofte med klager om kortpustethet. Det stammer fra blodstagnasjonen i en liten blodsirkulasjonssirkel. I de tidlige stadier av dyspnø manifesterer seg seg litt og tolkes av pasienten som en følelse av mangel på luft under fysisk anstrengelse. Som progressjon forårsaker mindre fysisk aktivitet mer alvorlig dyspné. I terminale stadier er det til stede selv i ro og natt - hjertestans.

Årsaker til kortpustethet kan også fungere som psykogene lidelser. Kortpustet oppstår på grunn av hyperventilering av lungene med en vilkårlig økning i respirasjon. I denne kategorien av pasienter blir kortpustet ofte ledsaget av en følelse av angst, frykt, en følelse av død. Det oppstår etter en sterk psykomotorisk opphisselse, stress, neurose. I slike tilfeller brukes beroligende og anxiolytiske (anti-angst) legemidler.

Anemi er en sykdom der det er en reduksjon i hemoglobin og røde blodlegemer i blodet. Den viktigste oksygenbæreren til vev og celler er hemoglobin, inneholdt i røde blodlegemer. fordi det er en reduksjon, så vevet opplever hypoksi - oksygen sult. Spesielt følsom for hypoksi er nevrocyter - celler i nervesystemet, og spesielt - hjernen. Derfor, i tilfeller av anemi, i tillegg til kortpustethet, energi nedgang, blekhet på huden, kan føre til forandringer i nervesystemet - søvnighet, sløvhet, emosjonell ustabilitet, svekket oppmerksomhet.

Øk kroppens behov for oksygen kan forårsake endokrine sykdommer - tyrotoksikose. Det er preget av hyperproduksjon av skjoldbruskkjertelhormoner (tyroksin, triiodotyronin). Disse hormonene øker intracellulære metabolske prosesser, for hvilket oksygen er nødvendig.

Det må huskes at det er nødvendig med tilstrekkelig oksygenmetning av alle organer og systemer for at kroppen skal fungere skikkelig. Hvis du merker de første manifestasjonene av dyspnø i kroppen din, må du gjennomgå en test, som lege-terapeuten skal utpeke. Etter å ha samlet en anamnese, etter å ha bedt om andre klager, har gjennomført fysiske og generelle laboratorieinstrumentlige undersøkelser, vil den foreløpige diagnosen bli satt. Det kan være nødvendig å konsultere en spesialist avhengig av de oppdagede patologiske endringene og definisjonen av deres histologiske struktur. En tilstrekkelig etiotropisk behandling vil bli foreskrevet (det er nødvendig å kutte sykdommen - kortpustethet), observasjon og kontroll av sykdommen som forårsaket kortpustethet.

Inspiratorisk dyspné - hva er det: årsaker, symptomer, behandling

I praksis av en lege er dyspné av forskjellige slag den vanligste klagen som han hører fra sine pasienter. Utseendet til dyspné kan indikere mange sykdommer, inkludert både patologien i luftveiene, og sykdommene i hjerte-, endokrine og nervesystemet.

I noen tilfeller trenger slike pasienter akutt medisinsk hjelp.

Kortpustethet er en subjektiv følelse av mangel på luft, som er ledsaget av et brudd på rytmen, pustdypen og frekvensen av luftveiene. Brudd på pusten er ledsaget av ubehagelige og til og med smertefulle opplevelser i form av smerte og innsnevring i brystet, helt opp til angrepene av kvelning. Dyspnø er ikke en uavhengig nosologisk enhet. En følelse av mangel på luft er et viktig diagnostisk tegn, eller det kan være en variant av normen. Selvfølgelig, hvis brudd på pusten skjer i ro eller i en drøm, bør man snakke om patologi. Men den fremvoksende vanskeligheten med å puste med en kraftig oppstigning til tiende etasje med tunge poser i hånden er et helt fysiologisk fenomen.

Det er ingen allment akseptert klassifisering av dyspnø. For enkelhets skyld klassifiseres alle pusteproblemer i henhold til løpetid, type dyspnø, årsakene til forekomsten:

1. Varigheten av strømmen utmerker seg: akutt, subakutt, kronisk.

2. Etter type dyspné:

 • Inspirasjon - puste er vanskelig. Utviklingsmekanismen er en innsnevring av luftrørets lumen og store bronkier. Det forekommer i patologier som kardial astma, med akutte betennelsesprosesser i pleuraen (lungemembranen og brysthullets vegger), brystkramper. En annen årsak kan være neoplasma, som fører til komprimering av bronkiene eller luftrøret.
 • Utløpende - lider utånding. Forekommer med KOL (kronisk obstruktiv lungesykdom) og emfysem (økt luftighet av lungvev). Utviklingsmekanismen er innsnevring av bronkiets små blodkar.
 • Blandet.

3. Avhengig av årsaken til forekomsten: den fysiologiske - er en variant av normen, manifestert med økningen av den vanlige fysiske belastningen; patologisk - oppstår ved vanlig fysisk aktivitet, i hvile eller i en drøm.

Det er en spesiell skala for å vurdere graden av dyspnø på skalaen mMRC. På grunnlag av klager fra pasienten bestemmer alvorlighetsgraden:

Kortpustethet - En slags indikator på utseendet av en patologisk tilstand eller forverring av en allerede eksisterende. Blant de vanligste årsakene er følgende:

 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • respiratorisk insuffisiens;
 • ulike metabolske sykdommer;
 • økning i vanlig fysisk aktivitet.

Med patologier i hjertet og kardiovaskulærsystemet er dyspnea en slags adaptiv mekanisme og er i utgangspunktet en mekanisme for kompensasjon av nye patologi.

I tilfelle når myokardiet (hjertemuskelen) ikke får tilstrekkelig oksygenbehandling, det vil si næring på grunn av oksygen, begynner alle organer og vev å lide. Det kommer hypoksi - en patologisk tilstand som karakteriserer oksygen sulten i kroppen. Kortpustethet utløser tachypnea - økt respiratorisk frekvens.

Som allerede nevnt, er disse mekanismene i utgangspunktet rettet mot å eliminere mangel på oksygen. I de første stadiene av utviklingen av den underliggende sykdommen er følelsen av mangel på luft og den tilhørende økningen i luftveiene en av kompenserende mekanismer. Faktisk, for en stund, er oksygen sult stoppet.

Forløpet blir kompenserende stadium av sykdommen dekompenserende, og den positive rollen av dyspné forlater ikke spor. I fremtiden vil det forverre sykdomsforløpet og forårsake alvorlig ubehag for pasienten.

Med ulike hjertefeil, hjerteinfarkt og kardiosklerose etter infarkt er utviklingen av såkalt hjerteastma mulig. En av dens manifestasjoner er paroksysmal dyspnø, som oppstår om natten. Åndedrabbing kan være så dypt at et kvelningsangrep kan utvikle seg i en drøm. Hvis et slikt symptom oppstår, bør du kontakte klinikken på ditt bosted eller et annet spesialisert medisinsk anlegg så snart som mulig.

Sammen med patologiene i kardiovaskulærsystemet er luftveissykdommer den viktigste årsaken til dyspnø. Ofte blir kortpustet kronisk og observeres i mange år.

Inflammatoriske sykdommer i luftveiene (bronkitt, tracheitt) manifesteres oftest av inspirerende dyspnø, og dets alvorlighetsgrad er direkte relatert til graden av betennelse. Ved rettidig diagnose og tilstrekkelig utført behandling stopper betennelsen, og kortpustethet forsvinner.

Ondartede neoplasmer lokalisert i luftveiene kan føre til innsnevring (innsnevring) eller obstruksjon (blokkering) i luftveiene. Utviklingen av dyspné ledsaget av andre symptomer som er karakteristiske for kreftprosessen: en kraftig forverring i pasientens helsetilstand, kreft kakeksi (sløse), hemoptyse og uproduktivt hacking hoste.

Med tromboembolisme er det en blokkering av lungearteriens grener ved blodpropper. Som en konsekvens slutter en del av kroppen å delta i pusten. Dyspné i denne situasjonen utvikler seg plutselig, bekymringer med minimal belastning og selv i ro. Pasienten klager over tetthet og smerte i brystet, som ligner symptomatologien ved angina pectorisangrep. I noen tilfeller er hemoptysis notert.

Ved cicatrical stricture eller aspirasjon av fremmedlegemer oppstår luftveisobstruksjon, noe som forårsaker inspirerende dyspné av inspirerende type. I dette tilfellet er innånding og utånding høyt, ledsaget av whistling-lyder. For gjenopptakelse av respiratorisk patentering er det nødvendig å fjerne mekanisk hindring (fremmedlegeme, arr) og å iverksette tiltak for å behandle den underliggende sykdommen.

Allergisk ødem i strupehode er en annen patologisk tilstand, der det er kortpustethet ledsaget av dyspné. For å stoppe allergisk ødem, er det nødvendig å ta kontakt med offeret med allergenet om mulig, så ring så snart som mulig et ambulanseteam, hvis ansatte vil gjenopprette respiratorisk patency.

Pneumothorax - en tilstand preget av akkumulering av luft i brysthulen. Det er en respiratorisk svikt, fordi gassene akkumuleres i pleurhulen, klemmer lungene og hindrer dynamikken i pusten.

Pneumothorax forekommer i flere tilfeller:

 • Åpne traumer på brystet (med penetrerende skade);
 • lukket traumer, hvor lungene i seg selv er skadet;
 • skade og ruptur av emfysematøse blærer i patologien til lungevevvet.

På samme måte som med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, dyspné, som skyldes respiratoriske sykdommer, skiller seg i grader:

 • 1 st grad - oppstår bare når den vanlige fysiske aktiviteten økes;
 • 2. grad - dyspné forstyrrer pasienten selv med den vanlige belastningen for ham;
 • 3. grads - pusteproblemer i ro.

Dyspné (respiratorisk svikt) og tilhørende dyspné kan utvikle seg med ryggraden i ryggen, særlig i alvorlig skoliose. Mekanismen av dyspné er deformasjonen av brystet.

Avhengig av hvilken type blodmangel i blodet observert noen reduksjon i antall røde blodceller med sin økt ødeleggelse (hemolytisk anemi), eller en reduksjon i hemoglobin i de røde blodcellene (jernmangelanemi).

 • mangel på stoffer som er nødvendige for syntese av hemoglobin;
 • brudd på hemopoiesis - "modning" av blod;
 • hemolyse (ødeleggelse) av erytrocytter under påvirkning av hemolytiske giftstoffer, salter av tungmetaller eller i forekomsten av Rh-konflikt mellom mor og foster;
 • arvelige genfeil.

Hemoglobin er et komplekst protein, funksjonen som er tilførsel av oksygen til alle organer og vev. Med en reduksjon i mengden hemoglobin, eller med utilstrekkelig evne til å binde oksygen, opptrer hypoksi. Når man prøver å kompensere for oksygen sult, utløses en kompensasjonsmekanisme i form av en økning i respirasjonsfrekvensen ledsaget av dyspné.

Pasienter med anemi klager over følelser av svakhet og sløvhet, hyppig forekomst av hodepine, svimmelhet, tap av appetitt. Objektivt har disse pasientene en kald, blek hud, men med hemolytisk anemi har den en icteric tinge.

Åndedrettsstier, inkludert inspirasjonsdyspné, kan forårsake endokrine system sykdommer som diabetes mellitus, tyrotoksikose og overvektsfedme.

Forløpet av diabetes påvirker alle typer metabolisme: karbohydrat, protein, fett og mineral. Av denne grunn forstyrrer denne gruppen av endokrine sykdommer både normal metabolisme og bidrar til utviklingen av eksisterende patologier, inkludert sykdommer i kardiovaskulære og respiratoriske systemer.

I hypertyreoidisme, en mekanisme som ligger i patogenesen av thyrotoxicosis akselererer forbrenningen (inkludert vevsoksygenering) som fører til en økning i celle oksygenforbruk. I tillegg, under påvirkning av bukspyttkjertelhormoner, øker blodtrykk og hjertefrekvens, noe som bidrar til en økning i inspirerende dyspnø og kortsiktig lindring av hypoksisk syndrom.

Alimentary fedme belaster løpet av kroniske sykdommer, øker belastningen på kardiovaskulærsystemet og hjertet betydelig.

Psykiatere og nevrologer blir ofte behandlet av pasienter som klager over kortpustethet og en subjektiv følelse av mangel på luft, inkludert kvelning. Ofte blir ubehagelige opplevelser ledsaget av dødens frykt.

I de fleste tilfeller er slike pasienter hypokondriacer - folk som er svært bekymret for tilstanden til deres somatiske (kroppslige) helse. Hos pasienter med labil psyke oppstår et brudd på pusten mot en bakgrunn av en hysterisk pasient eller i fravær av ekstern stimulans. Det er viktig å skille angrepene fra den såkalte "falsk astma" fra manifestasjonene av en sann sykdom. Kortpustethet i disse menneskene vil skje mot bakgrunnen av gråt, gråt, stønn og andre handlinger som tiltrekker seg oppmerksomhet. Hvis du ikke legger merke til en slik pasient, stoppes den hysteriske pasienten på egen hånd.

Aldring er en naturlig fysiologisk prosess. Følelsen av mangel på luft hos eldre er et vanlig fenomen. Den er basert på en generell nedgang i tonen i koronarbeinene, knyttet til aldersrelaterte endringer. Med redusert tone blir koronararteriene ikke i stand til å forsyne blodstrømmen til myokardiet, noe som klinisk manifesteres av inspirerende dyspné.

Med tanke på graden av utvikling av patologi, bør det forstås at for forekomst av dyspné må en person komme seg ut av stolen og gå til et annet rom, mens andre må klatre flere etasjer for å gjøre dette.

For å etablere de etiologiske faktorer av åndenød, må man utføre ytterligere diagnostiske metoder: X-ray, og spirometry pikfluometriya, elektrokardiografi, datamaskin og magnetisk resonans tomografi, bronkoskopi.

Som nevnt ovenfor er dyspné ikke en egen sykdom og anses bare som et symptom på en eksisterende patologi. Ulike typer dyspné, inkludert inspirerende, er en slags indikator på utviklingen av sykdommen. Avhengig av graden av dyspnø er det mulig å bestemme alvorlighetsgraden av utviklingen av den patologiske tilstanden. Det er av denne grunn at dyspnø ikke behandles separat fra sykdommen som forårsaket det. For å identifisere årsaken til dyspnø, er det nødvendig å kontakte en kvalifisert spesialist som etter en forsiktig samling av anamnese og analyse av ytterligere undersøkelsesmetoder vil foreskrive etiotropisk behandling for å eliminere årsaken til dyspnø.

Ikke forsink besøket til en medisinsk institusjon: kortpustethet indikerer tilstedeværelsen av et hypoksisk syndrom som taler om åpenbare funksjonsfeil i kroppens arbeid, spesielt hjernen som regulerer nervesystemet.

Ekspiratorisk og inspirerende dyspné: grunner og metoder for å kjempe

Mangel på oksygen, eller kortpustethet, kan oppstå av mange grunner - med langvarig løping, intens vandring, fysisk anstrengelse. Men Hvis dyspnøen forstyrrer i ro, indikerer dette en alvorlig sykdom. Det er to typer patologi - inspirerende dyspné - dette er et problem med inspirasjon, ekspiratorisk - en utandring.

Inspirasjon og ekspiratorisk dyspné - forskjeller

For å velge en behandlingsmetode skal du bestemme en rekke dyspnøer. Hovedforskjellen er mekanismen for utbruddet av tilstanden, samt de medfølgende symptomene.

Inspiratorisk dyspné manifesterer seg:

 • pusteproblemer
 • forekomsten av fløyte under innånding av luft, som kan høres på avstand;
 • Utseende av støy ved innånding.

En slik mangel på oksygen, som dukket opp etter intensiv belastning, er ikke en avvik. Imidlertid fortjener et arbeidet åndedrag, som har oppstått uten grunn, spesiell oppmerksomhet.

Utandringsdyspnø karakteriseres av:

 • vanskeligheter med utånding;
 • behovet for å øke pusten;
 • en økning i varigheten av utånding av oksygen.

I enkelte tilfeller kan følgende observeres for en gitt avvik:

 • smertefulle symptomer i brystet;
 • økt venetrykk
 • skinn av huden;
 • blå lepper;
 • overdreven svette.

I tillegg, Det er en patologi av en blandet type, hvor vanskeligheten med åndedrettsfunksjonen føltes både i inspirasjon og ved utånding.

Dispnoe kan være midlertidig, og indikere tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess i lungene, så vel som permanent - med kronisk emfysem.

Forstyrrelser av innånding eller utånding oppstår ofte når en person slutter å røyke. Denne tilstanden regnes som normal, går etter noen uker.

Årsaker til inspirerende dyspné

Inspiratorisk dyspnø oppstår av følgende grunner:

 • Pneumothorax. En tilstand som er karakterisert ved akkumulering av luft eller gasser i pleurets hulrom. I tillegg til å puste opp, kan du føle sterk smerte i brystet, blanchering av huden. I dette tilfellet, ring en ambulanse umiddelbart.
 • Clogging av lungene i lungene med trombi - emboli. Vanligvis oppstår plutselig, og hennes symptomer blir verre selv med liten fysisk anstrengelse. Lungeemboli er ofte ledsaget av hoste, ømhet i brystbenet, som øker med inspirasjon og bøyer i kofferten.
 • Inntrenging av fremmedlegeme i åndedrettsorganer. I dette tilfellet kan pasienten ha både ekspiratorisk og inspirerende dyspné. Det kan også være tegn på kvelning, hoste, ubehag og smertefulle symptomer i brystet.
 • Myokardinfarkt. Ofte ledsaget av vanskeligheter med åndedrettsfunksjon. Andre manifestasjoner kan være brystsmerter, gi til venstre arm, ansiktsskjelett, ryggen på stammen, generell svakhet, svetting, blanchering av huden.
 • Hjertesvikt, stenokardi. Lungefunksjon forstyrrelse forekommer i forbindelse med poser i føttene, hyppig og uregelmessig hjerterytme, tap av styrke, hoste med blod og slimete utladning, en hyppig trang til å urinere om natten.
 • Lammelse av membranen. For denne tilstanden er alle typer dyspnø, inkludert ekspiratoriske anfall, karakteristiske. Det er ledsaget av hodepine, blå lepper, generell svakhet, følelsesløp i fingrene.
 • Tegn på inspirerende dyspné kan også oppstå ved eksponering for forskjellige toksiner i luftveiene.
 • Stress. Angststilstanden forårsaker ofte hyperventilering av lungene. I dette tilfellet kan pasienten føle seg vanskelig ved innånding, kvalme, kjeve av hender og føtter, en følelse av ringing og støy i ørene, svimmelhet, hvesenhet ved innånding.
 • Bronkial astma. Inspiratorisk dyspnø blir observert under kvælende angrep, men i noen tilfeller er dette symptom tilstede hele tiden. Andre tegn pisker ved innånding, en følelse av stivhet i brystbenet, hostreflekser. I denne sykdommen kan ikke bare inspirerende, men også ekspiratorisk dyspné forekomme.
 • Lungebetennelse. Ledsaget av feber, våt hoste, brystsmerter og inspirerende mangel på luft.
 • Kronisk hindring av lungene.
 • Sterk fysisk aktivitet, begått over grensen av deres evner.

Årsaker til ekspiratorisk mangel

Utandringsdyspné er en tilstand hvor pasienten har problemer med å puste oksygen. Årsakene kan være:

 • bronkial astma;
 • bronkitt av obstruktiv type;
 • betennelse i bronkioler;
 • neoplasmer i bronkiene;
 • kronisk obstruktiv sykdom;
 • emfysem av mild kronisk natur
 • lungefibrose;
 • fremmedlegemer fanget i luftveiene;
 • kardiovaskulære patologier;
 • forandring i blodsammensetningen i sykdommer i lever og nyrer, hormonell svikt;
 • overdreven kroppsvekt, fedme;
 • psykiske lidelser, hysteri;
 • barneperiode.

En vanlig årsak til utseendet på en blandet type patologi, der det er vanskeligheter med å inhale og utandre, er lungebetennelse, samt komplikasjoner.

Et slikt brudd på respiratorisk funksjon kan observeres med laryngotrakeitt, obstruksjon, lungeødem, hjerteinsuffis, toksiner, hjerne traumer, vaskulære patologier.

diagnostikk

Hvis det er vanskelig å inhalere eller ekspandere, spesielt hos barn, er det nødvendig å umiddelbart besøke et medisinsk anlegg. Enhver form for dyspné er et symptom på problemer i kroppen.

For å fastslå den underliggende sykdommen som forårsaket pusteforstyrrelsen, er det nødvendig med flere typer diagnostikk:

 • generell medisinsk undersøkelse. Spesialisten beregner frekvensen av respiratoriske sammentrekninger, vurderer bevegelsen av brystet, lytter til lungene med et fonendoskop;
 • en blodprøve for gass sammensetning;
 • EKG;
 • ekkokardiogram;
 • spirometri. Vil bidra til å vurdere respirasjonssystemets patentering;
 • biopsi - med mistanke om neoplasma;
 • Røntgenundersøkelse;
 • I noen tilfeller er datatomografi krevd;
 • med obstruksjon av lungene, undersøkes den vitale kapasiteten til lungeveiene.

Diagnose og behandling av ekspiratorisk og inspiratorisk utvalg av patologi håndteres av terapeuten. I tillegg kan det hende at det er nødvendig med konsultasjon med en pulmonolog og en kardiolog.

Førstehjelp

Åndedretthet, uventet oppstått hos pasienten, krever eliminering av faktorene som provoserer det:

 • I alle tilfeller med vanskeligheter ved normal pust, må pasienten sørge for at luftstrømmen til lungene. For å gjøre dette, bør rommet ventileres ved å åpne vinduene og dørene eller slå på viften. Hvis det er mulig, kan du bruke en oksygenmaske.
 • Brudd på normal innånding eller utløp, forårsaket av tretthet, krever hvile i kroppen eller stoppe på vei.
 • Hvis årsaken til patologien er noe allergen, for eksempel katthår, må det umiddelbart fjernes.
 • Vedta en sitteposisjon og eliminere stressstimulat vil bidra til å redusere spenningen og regulere hjerterytmen.
 • Forbedre pasientens velvære kan gjøres ved å befukte luften: Hele varmt vann i karet eller hengende våte håndklær rundt i rommet.
 • Ved forekomst av ikke sterke angrep av dyspné kan det hjelpe eller hjelpe sammenkobling av ben eller føtter i varmt vann og pålegg av sennepsklister på ryggen.

Men først og fremst må en person som har hatt problemer med å puste ikke bli panikk. For å gjøre dette må han roe seg, ta en sittestilling, og også drikke en No-shpa eller Papaverina pille.

behandling

Hvis en funksjonsfeil i åndedrettssystemet er forårsaket av kronisk sykdom, er det nødvendig å ringe en ambulanse og sende pasienten til et medisinsk anlegg.

Utløpstypen av forstyrrelsen er et tegn på ulike sykdommer og indikerer utilstrekkelig vevets respirasjon. For å bli kvitt den, bør man kurere den underliggende sykdommen. I noen situasjoner er det svært vanskelig eller umulig å gjøre.

Dyspné er oftest en konsekvens av bronkopulmonale patologier. I dette tilfellet er det ganske mulig å eliminere feilen.

En av måtene å bekjempe dyspnø er oksygenbehandling, utført ved hjelp av spesielle konsentrater. Varighet og behandlingsforløp bør foreskrives av en lege. Alvorlige tilfeller krever bruk av kunstig ventilasjon av lungene.

 • Hvis ekspiratorisk dyspné er intens, og ligner på et angrep av bronkial astma, skal pasienten inhaleres med astma medisinering, for eksempel Salbutamol eller Ventolin. Et sterkt legemiddel er også Berotek.
 • Hvis det i tillegg til sykdommen i ENT-organene er en lidelse i hjertefunksjonen, kan legemidlet Isoprenalin redusere tilstanden.
 • Adrenalin vil takle alvorlige angrep, men det er ikke egnet for hypertensive mennesker, eldre mennesker og pasienter med iskemi.
 • Det pågående angrepet krever øyeblikkelig legehjelp, samt bruk av narkotika fra gruppen glukokortikoider, for eksempel hydrokortison eller dexametason.
 • For å redusere tegn på en allergisk reaksjon, brukes antihistaminer og antispasmodik.

Unngå den ubehagelige tilstanden til disse anbefalingene vil hjelpe:

 • Avslag på røyking. Den negative effekten av sigaretter manifesterer seg gradvis, mens en person kan oppleve ikke bare et brudd på normal pust, men også en langvarig hoste. I tillegg har røykere en mye høyere risiko for alvorlige sykdommer enn andre.
 • For å hindre fremveksten av inspirerende dyspnø vil bidra til å kontrollere vekten din. Overflødig kroppsvekt følger også ofte ekspiratorisk dyspné, som oppstår med mindre fysisk anstrengelse, for eksempel klatring av trapper eller under en vanlig spasertur.

Angst av åndedrettsfunksjon kan føre til negative helsekonsekvenser. Jo tidligere å gjenkjenne årsaken til dyspnø, jo mer sannsynlig er det å bli eliminert.

Utfallende og inspirerende dyspné: pusten erklært krig

Kortpustethet eller dyspné - brudd på dybden og frekvensen av pusten, som er ledsaget av en følelse av mangel på luft.

Hvis det er vanskelig å puste ut, handler det om ekspiratorisk form, problemene med innånding er iboende i inspirerende form.

Begge situasjonene er alvorlige, noen ganger livstruende.

Vanskelig å puste: Vi går inn i problemet

Dette er en ekspiratorisk pustløshed. Det er forklart av et brudd på lungefunksjoner, deres innsnevring og ødemer. Slike ubehagelige forandringer oppstår på grunn av spasmer, allergiske og inflammatoriske prosesser i lungene.

symptomer

Hvis det er vanskelig å puste ut luft, og spenningen i respirasjonsapparatets muskler er følt, er det mest sannsynlig at det er en ekspiratorisk form.

Det er typisk for bronkial astma og bronkitt. Sværheten i utånding kan avhenge av tilstedeværelsen av sputum i lungene, alvorlighetsgraden av den inflammatoriske og smittsomme prosessen.

Under eksacerbasjoner kan alvorlige angrep og kvelning forekomme - farlige manifestasjoner av sykdommen, som krever umiddelbar hjelp fra en kvalifisert spesialist.

Symptomer manifesteres både i oppførsel og i pasientens indre følelser:

 • spenning i musklene;
 • en økning i venene i nakkeområdet;
 • utseendet på rare lyder under utånding;
 • inkonsekvente indikasjoner på internt trykk;
 • føler at lungene er under deres rette sted;
 • en lang utandring: i form av tid, dobbelt så lang som inspirasjonen.

For å kvalitativt identifisere årsakene til sykdommen krever en auskultativ undersøkelse.

Risikofaktorer

For å identifisere årsakene til sykdommen må du kjenne tidspunktet for problemer med å puste. Legen bestemmer hvor mye tid pasienten har hatt problemer med å forstå alvorlighetsgraden av sykdommen. Det er en akutt og gradvis dyspnø av et utprøvd ekspiratorisk tegn.

En akutt form av sykdommen er notert i følgende sykdommer:

 1. Sykdommer i lungene, særlig astma, lungebetennelse. For dem er tung pust karakteristisk.
 2. Alvorlige former for allergiske reaksjoner. Larynxen svulmer, noe som fører til kortpustethet.
 3. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Symptomer på hjerteinfarkt er hjertesmerter og kortpustethet.

Årsaker til gradvis kortpustethet:

 1. Kroniske lungesykdommer. De er preget av lunge dyspné. Temperaturen stiger, det er hevelse i lungene, noe som gjør det vanskelig å puste.
 2. Kroniske hjertesykdommer. Disse inkluderer hjertesykdom, hjerteinfarkt. Symptomer er kompliserte, tung pusting i ro.
 3. Fedme. Stor kroppsvekt påvirker respiratoriske prosesser negativt.

Ikke få et fritt åndedrag: hva er bak dette

Inspiratorisk dyspné er bare et problem med inspirasjon. Det fører til alvorlige problemer, for eksempel: dårlig oksygenering av blodet, styrking av hjertet på grunn av dette, som senere fører til økning i hjertefrekvens og hjertesvikt.

Folk forveksler ofte sykdommen med normal overbelastning eller konsekvensen av fysisk anstrengelse. Under opptreden blir pusten hyppigere, noe som er normen.

bevis

Symptomer - problemer med innånding selv med stille tidsfordriv. En person er vanskelig å snakke normalt, hele tiden, nok luft og fyller ikke opp i tilstrekkelige mengder lungene.

 • innsnevring av alle luftveiene: strupehode, bronkier, luftrør;
 • mangel på oksygen ved innånding.

En spesiell egenskap ved dette fenomenet er: prikking i lemmer, svakhet i kroppen, smerte i hodet. Det manifesteres av en skarp og ubehagelig smerte i brystet under fysiske stress, det er vanskelig å puste.

årsaker

Inspirerende hyppig pust trenger medisinsk forskning.

 • hjertesykdom;
 • lammelse av membranen;
 • overdreven akkumulering av luft;
 • mental overstyring;
 • svulst i luftveiene.

Dette problemet oppstår også når en fremmedlegeme kommer inn i luftveiene.

Husk den virkelige faren

Lider av dyspnø, opplever folk at deres åndedrettsparametere (dybde, frekvens, rytme) blir brutt, samt symptomer på rask pust på grunn av en følelse av obstruksjon ved innånding.

Alle møtte kortpustet i hverdagen. Ikke alltid dette fenomenet snakker om helseproblemer. For eksempel, når en person står overfor en vanskelig oppgave å klatre til en høyere høyde eller hente opp på et kjøretøy som forsøker å avstå, begynner kroppen å oppleve en akutt mangel på oksygen. I sin tur fører dette til et brudd på pusten (en utilstrekkelig belastning på musklene sender signal til hjernen, aktiverer luftveiene, noe som resulterer i en anomali som kalles "fysiologisk dyspné").

Den raske gjennomgangen av kortpustethet indikerer en god fysisk form for en person. Eliminer denne ulempen med hjelpekortbelastning (rask gang, løp, mobilklasser).

Dyspné kan strømme fritt hos personer med høyt blodtrykk. Når en person føler sinne eller frykt, strømmer blodet til binyrene, og leverer hele kroppen med adrenalin. Lungene i dette tilfellet spiller rollen som en mekanisme for hyperventilering. Etter en kort periode gjenopprettes nerverne og dyspnøen passerer.

Noen ganger er pustenhet psykosomatisk. Denne faktoren er forårsaket av et stort antall gjentatte spenninger, noe som medfører en bukett av fremgangende sykdommer. For ikke å forverre tilstanden av helsen din, bør du konsultere en terapeut.

Dyspné er en bivirkning av noen medisiner. Bli kvitt det enkelt - bare slutte å ta.

Hvis dyspné begynner å forstyrre, ikke gå bort etter anstrengelsen, oppstår symptomene ovenfor, er det viktig å konsultere en lege.

For en start kan du gå til terapeuten. Om nødvendig vil han sende til en annen spesialist:

 • hematolog, helbreder anemi
 • Endokrinolog - problemer med det endokrine systemet;
 • pulmonologist - sykdommer forbundet med lungene;
 • psykiater - psykiske lidelser, som kan være årsak til dyspnø.

Vi gir hjelp og behandling

Hvis det var et anfall av dyspnø, ta forsiktig følgende tiltak:

 • følg at svingningene i pulsen ikke overskrider normen;
 • for å eliminere kontakt med allergenet (for eksempel støvmidd, meieriprodukter), hvis det ble årsaken;
 • å berolige pasienten, siden følelser er hyppigere i svingende hjertet, noe som forverrer situasjonen;
 • å frigjøre en person fra ting som tetter klemme brystet og membran sone for å lette pusten;
 • gi offeret de midler og narkotika som hjalp ham før angrepet.

For ikke å komme inn i hjelpeløse situasjoner må du på forhånd vite hvilke metoder som skal redde deg selv:

 1. Komprimert leppeteknikk. En av måtene med selvhjelp er tett kompresjon av leppene og dosert passasje av luft gjennom dem. Med denne teknikken er ekshaling mye lettere.
 2. Korrekt posisjon av kroppen. Det er mange taktikker for riktig posisjon av kroppen under et angrep. Prinsipper - Skulderetningen oppover og den faste posisjonen til hendene parallelt med bakken (for ikke å henge ned).

Det finnes andre muligheter for selvhjelp.

Angrep vil sjelden forstyrres hvis du følger en legeutnevnt behandling som er rettet mot den underliggende årsaken. Som vi fant ut, kan det være:

 • astma;
 • et problem med nervesystemet;
 • problem med kardiovaskulærsystemet;
 • patologi forbundet med lungesykdommer.

Generelt er medisiner foreskrevet av en lege brukt til å behandle slike patologier. For behandling av bronkiale sykdommer, brukes inhalatorer, som virker på lungene, fjerner ødem og eliminerer inflammatorisk prosess. Eksempler på foreskrevne legemidler: Berotek, Fenoterol.

Med hjertesykdom lider ofte fra venstre ventrikel, slik at leger foreskriver stoffer som påvirker stabiliseringen, med sikte på å eliminere årsakene til sykdommen. Preparater: Metoprolol, Propranolol. Anti-rytme medisiner er foreskrevet for å bekjempe hjerteforstørrelse.

Når alle disse reseptene og behandlingsforløpet er oppfylt, blir fremveksten av inspirerende og ekspiratorisk dyspné minimert.

Les Mer Om Fartøyene