Kortpustethet når man går: årsaker og metoder for behandling

Forekomsten av konstant dyspné under gangen bringer inn i hver persons liv svært ubehag. Tross alt påvirker den arbeidede pusten som oppstår under utseende av dyspné, negativt funksjonen til alle systemer og organer i menneskekroppen.

Med alder kan dyspnø, som oppstår hos en person når han går, føre til sykdom. I tillegg bør det bemerkes at utseendet på dyspnø hos en person også kan indikere forekomsten av ulike kroniske sykdommer eller forringelse av helse.

Viktigste symptomer

Hos mennesker kan kortpustet oppstå plutselig, og det kan være kronisk eller paroksysmalt. I noen mennesker vises kortpustet noen ganger, mens det også plutselig dukket opp som det gjør, og går. Til uttalte symptomer på dyspné:

 • Utseende av fløyter eller hvesende pust under pusten;
 • fremveksten av en skarp mangel på luft;
 • forstyrret rytme, samt dybde under pusten.

Når det er kortpustethet begynner en person å bli blek, og hans lepper blir blå. Hvis denne sykdommen har kronisk form, har personen i dette tilfellet vanskeligheter med å puste selv når han er i rolig tilstand eller i en liggende stilling. For å bestemme form av dyspné (kronisk, paroksysmal), er det nødvendig å analysere frekvensen av inspirasjon og sammenligne den med hyppigheten av utånding.

Hvis pustenes rytme er sterkt avviket fra den normale indeksen, indikerer dette mest sannsynlig utseendet av kronisk dyspnø hos en person. Utseendet til dyspnø kan utløses av slike eksterne stimuli og faktorer som:

 • Walking.
 • Fysisk aktivitet.
 • Feil holdning i nattetid.

Hovedårsaken til utseende av dyspné under gang er forbundet med nedsatt kardiovaskulær system. Saken er at under gangen har det coronary vaskulære systemet ikke tid til å forsyne blodet, som er mettet med oksygen, myokard. I tillegg kan en av årsakene til utseende av dyspnø i gang være tilstedeværelsen av en slik sykdom som hjertesykdom eller overdreven uttynding av blodkarets vegger. Som et resultat av disse plageres utseende, kan kroppen begynne å mangle oksygen, noe som igjen kan utløse utviklingen av oksygen sult under gang og som en konsekvens - bli hovedårsaken til utseende av dyspné.

En liten fysisk belastning på kroppen er en daglig nødvendighet. Men hvis det gjelder selv den minste fysiske anstrengelsen begynner en person å utvikle kortpustethet og en følelse av mangel på luft, da dette kan indikere utseendet av patologi. En slik patologi i en person oppstår på grunn av uregelmessigheter i arbeidet i åndedrettssystemet eller hjertet. For eksempel på grunn av utseendet av en slik patologi blir det vanskelig for en person å klatre opp trappen. Tross alt, selv med så ubetydelig fysisk anstrengelse, har åndedrettsorganene og hjertet (i nærvær av patologier) ikke tid til å mette kroppen med oksygen, noe som fører til utseende av dyspné eller til og med kan føre til tap av bevissthet.

Årsaker til utseendet av sykdom

Anfall av dyspnø som oppstår under turgåing kan provosere en rekke sykdommer. Bestem typen og klassifiser sykdommen, som fremkaller mangel på oksygen i kroppen, kan gjøres ved å analysere frekvensen av innåndet og utåndet luft. Hver sykdom som fører til kortpustethet har en viss betegnelse og symptomatologi. I denne forbindelse er dyspnø av flere typer.

 1. Dyspné av lungetyper kan utløse starten av bronkial astma. Ganske ofte forekommer det på grunn av bronkitt eller når allergisk hevelse i bronkiene oppstår. Symptomatisk av denne form for dyspné er uttrykt i utseendet på fløyte og hvesende lyder under utånding. Imidlertid, med lunge dyspné, i motsetning til dyspnøen av hjerte typen, kan en person roligt hvile om natten uten angrep av kvelning.
 2. Hjerte dyspné kan forekomme hos en person som følge av mitral stenose eller på grunn av utseendet av en slik sykdom som hjertesvikt. Som et resultat av utseendet av disse patologiene, oppstår det alvorlige forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, noe som forårsaker frustrasjon og funksjonsfeil i åndedrettssystemet. Hovedtegnene på dyspné av denne typen er:

Orthopnea. Kan oppstå på grunn av venstre atriell insuffisiens. Etter utseendet av denne sykdommen, forsøker en person å holde seg i en horisontal stilling for å lette sin tilstand.

Polypnoea. Vises på grunn av overdreven blodgjennomstrømning til hjertemuskelen. Oppstår som regel mot bakgrunnen av akutt hjertesvikt. Hovedtegnene er økt frekvens og kraftig økt pustdybde, noe som ganske ofte fører til den såkalte hyperventilasjonen i lungeområdet.

Hematogen dyspné kan oppstå på grunn av inngrep av toksiner i blodet. Årsaken til en slik rusmiddelorganisme kan tjene som utseendet på slike sykdommer som diabetes, leversykdom. Når denne typen dyspnø vises i en person, selv i tilfelle en ubetydelig belastning, blir pusten betydelig raskere, begynner den å bli mer støyende.

Metoder for behandling

For riktig og mest effektiv behandling av denne sykdommen er det nødvendig å fastslå årsaken til forekomsten hos mennesker. For å gjøre dette må du gjøre en helhetlig undersøkelse av hele kroppen, som skal være rettet mot å identifisere alle sykdommer og patologier i kroppen, som kan være hovedårsaken til starten av symptomer på dyspné.

Oppmerksomhet vær så snill! For å kvitte seg med en slik patologisk tilstand som åndenød, er det nødvendig å sikre normal ventilasjon og luftstrøm i lungene. For å oppnå dette, må pasienten selv først og fremst gjøre en betydelig innsats. I første omgang med utseendet på symptomer på dyspné bør gi opp dette skadelig vane som røyking, å leve et mer aktivt liv, mer tur i frisk luft og gradvis belaste kroppen fysisk aktivitet.

Under behandling av en slik sykdom som ortopedi, som signifikant hindrer pusten til en person som selv er i en rolig tilstand, for eksempel i horisontal stilling, utføres immunterapi. Også i behandlingen av denne sykdommen er bruk av ultralydinhalasjons saneringer meget effektive. For behandling av dyspné av denne typen er det nødvendig:

 • eliminere foci av infeksjon i kroppen og i luftveiene;
 • øke stabiliteten i immunsystemet;
 • bringe den normale tilstanden i mage-tarmkanalen;
 • å gjennomføre energiaktivering av hele organismen.

Hvis hovedårsaken til utseende av dyspné er smittsomme sykdommer i luftveiene, så er det i dette tilfellet nødvendig å bruke medisinske preparater. Det skal imidlertid bemerkes at kun kvalifiserte spesialister kan ordinere medisiner riktig. I dette tilfellet er selvmedisinering og selvmedisinering ikke bare skadelig, men også farlig for helse.

For behandling av dyspnø, som kan oppstå på grunn av en slik sykdom som bronkospasme, brukes medisinpreparater som har en lang og kortvarig eksponeringsperiode. Kortsiktige rusmidler inkluderer salbutamol. Den er produsert i form av inhalatorer, tabletter og løsninger. Langvirkende stoffer inkluderer formoterol (i kapsler eller som inhalator) og salmeterol.

Bruk av alternativ medisin ved behandling av dyspnø

Ofte, for å eliminere eller lindre symptomene på dyspnø, brukes midler til såkalt ikke-tradisjonell eller tradisjonell medisin.

 1. I de fleste tilfeller brukes tinkturer laget av blomsten av hagtorn ved behandling av dyspnø. For å gjøre denne tinkturen, ta 3 kopper varmt vann og hell det om 150 gram hagtorn blomster. Deretter må den oppnådde tinkturen filtreres og gis til det i flere timer, slik at den kan infisere. Ta det bør doseres i små porsjoner, flere ganger om dagen.
 2. Effektivt manifestert seg i behandling av dyspnø, et middel som olje laget av honning og en plante som kalles enebær. For å gjøre det, må du bruke ca 130 gram enskegler, legg til det 80 gram smør og 180 gram honning. Den resulterende massen må dampes med et vannbad. Du kan bruke dette middelet daglig for flere ss på en gang.
 3. Kanskje det enkleste folkemedisin som kan brukes under behandling av dyspnø, er lilla. For å gjøre et slikt verktøy, må du ta noen blomster av lilla (nok blir en spiseskje), og hell dem 250 ml kokende vann. Ta denne tinkturen er nødvendig 4 ganger for en dag, 2 ss. Å bruke denne løsningen anbefales på tom mage, minst en halv time før et måltid.

Forebygging av dyspnø

For at fremtiden ikke skal ha et slikt problem som kortpustet mens du går, er det nødvendig å følge flere regler som vil bidra til å forhindre forekomsten. Tross alt, som du vet, er en sykdom mye lettere å hindre enn å behandle den senere.

Hvorfor det er kortpustethet når du går - årsaker, behandling

Kortpustethet er en uvanlig følelse av pust eller behovet for mer intens pust. Dyspné kan defineres som respiratorisk ubehag, kortpustethet, ubehagelig eller ubehagelig følelse av ens egen pust, eller bevissthet om pusteproblemer.

Kortpustethet som tegn på åndedrettssvikt forekommer i tilfelle manglende evne til åndedrettssystemet for å sikre kroppens behov for gassutveksling. Denne situasjonen oppstår når kroppens behov for oksygen øker eller oksygenavgivelsen til vev er nedsatt (med en rekke kardiovaskulære og bronkopulmonale sykdommer).

Årsaker til kortpustethet når du går

De vanligste årsakene til dyspné i gang er patologier i hjerte-, lunge- og bronkialsykdommer, hals og forstyrrelser i sirkulasjonssystemet. Det er verdt å merke seg at selv med ubetydelige avvik er en fremmed som er ganske observant, lett å identifisere og diagnostisere dyspnø. Dyspné manifesterer seg som kortpustethet, smerte i halsen og karene, smerte i hjertet og forstyrrelser i hans arbeid, og i tillegg kan noen ganger ha blod fra halsen eller nesen.

Det er flere grupper av årsaker som kan forårsake kortpustethet:

 1. Fysiske øvelser;
 2. Vegeta-vaskulær dystoni;
 3. Neurose, panikkanfall, frykt og bekymringer;
 4. Kronisk obstruktiv lungesykdom;
 5. anemi,
 6. fedme;
 7. Sykdommer i lungene;
 8. Iskemisk hjertesykdom;
 9. Kongestiv hjertesvikt;
 10. Kardial astma, eller paroksysmal nattlig dyspné;
 11. Tromboembolisme av lungearterien (tilstoppet av blodproppene).

Sykdommene og betingelsene nevnt ovenfor er de hyppigste. Hvis du har kortpustethet, er det best å konsultere en lege for å fastslå den spesifikke årsaken til at du ikke har luft.

Det er veldig viktig å umiddelbart konsultere en spesialist eller ringe en ambulanse hvis du plutselig har kortpustethet, spesielt hvis det er ledsaget av smerte i brystet, kvalme, oppkast eller feber. Disse tegnene kan snakke om en veldig alvorlig sykdom. Legen vil i noen situasjon kunne bestemme en individuell undersøkelsesplan for å bestemme årsaken.

Årsaker til pulmonal dyspné

Pulmonal dyspné er en som er forårsaket av sykdommer og patologier i lungene.

 1. Utandringsdyspné er den vanligste formen, som bestemmes av vanskeligheten ved utånding og oppstår når lumen i bronkiene smalker på grunn av deres ødem, spasme eller blokkering av slem. For å takle dette problemet i pusteprosessen er det nødvendig å styrke arbeidet i respiratoriske muskler, men dette er ikke nok, og utåndingssyklusen er vanskelig.
 2. Inspiratorisk dyspné. Pasienten har problemer med å puste. Dette skyldes opphopning av væske i brystet i tilfelle av svulster, ødem i strupehode, fibrose, pleurisy og andre. En person kan ikke snakke uten flere puste. Utseendet til slike dyspnøer er mulig selv med liten fysisk anstrengelse. Inhalasjonen ledsages av en fløylende lyd.

Kortpustethet med hjertesvikt

Det er også kortpustethet i hjertesvikt. Dens utseende er direkte berørt av tynningen av karets vegger, mangel på septum, hjertesvikt, stenose. En av årsakene til hjertesykdom er også hjertesvikt. Som et resultat er det oksygen sult, det er også årsaken til dyspnø når du går. Tegn på denne kortpustethet er ortopedi og polypnoe.

 1. Polypnoea. Betingelsen er forårsaket av overdreven tilførsel av blod til hjertet når pasienten er i horisontal stilling. Dette kan skyldes hjertesvikt. Hyppig og dyp pusting er kjent, noen ganger før hyperventilering.
 2. Orthopnea er et syndrom av hjerte-dyspnø som tvinger en person til å være i oppreist stilling hele tiden, da dette letter sin tilstand. Ortopedi er forbundet med venstre ventrikulær og venstre atriell insuffisiens.

Sentral kortpustethet

Denne typen dyspnø forekommer i patologier i sentralnervesystemet, med nevroser, samt under påvirkning av nevrotropiske stoffer. Sentral dyspné er ikke en konsekvens av patologi, det er selve årsaken. Det manifesterer seg på forskjellige måter: hypernoea, oligopnea, arytmi.

Hematogen dyspné

Det forekommer svært sjelden, og er forbundet med den giftige effekten av nedbrytningsprodukter under stoffskiftet. Det preges av svært hyppig og dyp pusting. Årsakene er: anemi, endokrine sykdommer og nyre- eller leversvikt.

symptomatologi

De viktigste symptomene på dyspné:

 • pusten blir raskere
 • pulsen stiger;
 • choking er følt;
 • pusten blir støyende;
 • Dybden av inspirasjon og utånding varierer.

Dyspné begynner i følgende tilfeller:

 • under gang - det er forbundet med hjerteaktivitet;
 • klatrer trappene - snakker om infeksjon i lungene, forkjølelse;
 • går til frost - årsaken til allergi mot kulde på grunn av lungepatologi;
 • under hvilen om natten - stillestående prosess av hjertemuskelen;
 • ved sex - årsakene er mulige, for eksempel anemi, mangel på jern i blod.

Dyspnø med vandring har visse årsaker, og behandling med folkemidlene er ikke alltid i stand til å takle kilden til kortpustethet. Derfor ikke engasjere seg i selvmedisinering hjemme, hvis du har dette symptomet.

Hvordan behandle kortpustethet mens du går?

Før du begynner å kjempe med kortpustethet, bør du ikke gå til apoteket og kjøpe opp piller, som min venn anbefalte. Først av alt, trenger du:

 1. Kast en dårlig vane i form av røyking mens du røyker;
 2. Reduser vekten hvis den er tilgjengelig i overkant;
 3. Juster blodtrykket, hvis det finnes i unormale tall.

For å finne årsaken til brudd på respiratorisk aktivitet, må du også gjennomgå en undersøkelse som inkluderer:

Den viktigste metoden for å bekjempe dyspné er behandlingen av sykdommen, som var årsaken til dyspnø. Så snart legen finner ut grunnen, vil planen for effektiv behandling bestemmes umiddelbart.

For eksempel med iskemisk hjertesykdom og hjerteinfarkt - behandling med tabletter. Med KOL og bronkial astma - vanlig behandling med inhalatorer. Siden hovedårsaken til kortpustethet i mange tilfeller er hypoksi og hypoksemi (lavt oksygeninnhold i kroppen), er en av de effektive måtene å redusere dyspnea oksygenbehandling.

For tiden er det utviklet enheter - oksygenkonsentratorer, som lar deg "trekke ut" oksygen fra luften døgnet rundt. Innånding av oksygen i økt konsentrasjon kan eliminere hypoksi og hypoksemi.

Hva slags lege bør jeg konsultere med dyspné

Når diagnosen av en person er fortsatt ukjent, er det best å gjøre en avtale med en terapeut. Etter undersøkelsen vil legen kunne etablere en presumptiv diagnose, om nødvendig, henvise pasienten til en spesialist.

Hvis dyspnøen er forbundet med en lungepatologi - det er nødvendig å konsultere pulmonologen, ved hjertesykdommer - med kardiologen. Anemi behandles av en hematolog, patologi i nervesystemet - en nevrolog, sykdommer i endokrine kjertler - en endokrinolog, psykiatriske lidelser ledsaget av kortpustethet - en psykiater.

Årsaker til kortpustethet: Råd fra en terapeut

En av de viktigste, oftest uttrykt av pasientens klager, er kortpustethet. Denne subjektive følelsen tvinger pasienten til å gå til en polyklinisk, ringe til en ambulanse og kan til og med bevise en akutt sykehusinnleggelse. Så hva er dyspné og hva er de viktigste årsakene som forårsaker det? Du finner svar på disse spørsmålene i denne artikkelen. Så...

Hva er dyspnø?

Som nevnt ovenfor, kortpustethet (åndenød eller) - er en subjektiv følelse av human akutt, subakutt eller kronisk følelse av kortpustethet, bryst tetthet manifestert klinisk --økning i respirasjonshastigheten enn 18 per minutt, og økningen av dens dybde.

En sunn person i hvile tar ikke hensyn til pusten hans. Ved moderat anstrengelse hastighet og dybde puste endringer - man innser det, men denne tilstanden ikke forårsaker ham ubehag, i tillegg til å puste ytelse i flere minutter etter trening sprette tilbake. Hvis kortpustethet med moderat bruk blir stadig mer alvorlig, eller oppstå under en person av elementære handlinger (for å knytte skolissene hjemme gang), eller, enda verre, ikke går inn i en tilstand av hvile, er det en patologisk kortpustethet, som indikerer om en bestemt sykdom.

Klassifisering av dyspnø

Hvis pasienten er bekymret for pusteproblemer, kalles slik kortpustethet. Det fremgår ved den innsnevring av lumen av luftrøret og bronkiene store (for eksempel i pasienter med bronkial astma eller som følge av sammentrykning av bronchus fra utsiden, - med pneumothorax, pleuritt, etc...).

I tilfelle ubehag oppstår under utånding, kalles forpustethet. Det oppstår på grunn av innsnevring av lumen av små bronkier og er et tegn på kronisk obstruktiv lungesykdom eller emfysem.

Det er flere grunner som forårsaker dyspnø blandet - med forstyrrelser og innånding og utånding. De viktigste blant dem er hjertesvikt og lungesykdommer i sent, forsømte stadier.

Det er 5 grader av dyspnøhet, bestemt på grunnlag av pasientklager - MRC (Medical Research Council Dyspnea Scale) skala.

Årsaker til dyspné

Hovedårsakene til dyspnø kan deles inn i 4 grupper:

 1. Åndedrettssvikt på grunn av:
  • brudd på bronkial patency
  • diffuse sykdommer i lungvevet (parenkyma);
  • sykdommer i lungene i lungene;
  • sykdommer i luftveiene eller brystet.
 2. Hjertesvikt.
 3. Syndrom av hyperventilasjon (med nevrocirkulatorisk dystoni og neurose).
 4. Metabolske sykdommer.

Dyspné med lungepatologi

Dette symptomet er observert for alle sykdommer i bronkiene og lungene. Avhengig av patologien til kortpustethet kan oppstå akutt (pleural effusjon, pneumothorax) eller forstyrre pasientens i uker, måneder eller år (kronisk obstruktiv pulmonal sykdom, eller COPD).

Dyspnø i KOL er på grunn av innsnevring av luftveis lumen, akkumulering av en viskøs sekresjon i dem. Det er konstant, har utandrende karakter og, i fravær av tilstrekkelig behandling, blir mer og mer uttalt. Ofte kombinert med hoste og påfølgende sputumutledning.

I bronkial astma manifesterer kortpustet seg i form av plutselige angrep av kvelning. Det har karakteren av et ekspiratorisk - for en liten kort innånding er det støyende, komplisert utånding. Ved innånding av spesielle legemidler som utvider bronkiene normaliserer pusten seg raskt. Det er angrep av kvælning, vanligvis etter kontakt med allergener - hvis de inhaleres eller spises. I særlig alvorlige tilfeller stoppes ikke angrepet av bronkimimetikk - pasientens tilstand forverres gradvis, han mister bevisstheten. Dette er en ekstremt farlig tilstand for pasientens liv, og krever akuttmedisinsk behandling.

Medfølgende dyspné og akutte smittsomme sykdommer - bronkitt og lungebetennelse. Graden av uttrykket avhenger av alvorlighetsgraden av løpet av den underliggende sykdommen og storheten i prosessen. I tillegg til pasientens dyspné bekymrer en rekke andre symptomer:

 • økning i temperatur fra subfebrile til febrile sifre;
 • svakhet, sløvhet, svette og andre symptomer på rusmidler;
 • ikke-produktiv (tørr) eller produktiv (med slem) hoste;
 • smerte i brystet.

Ved rettidig behandling av bronkitt og lungebetennelse stoppes symptomene sine innen få dager og gjenopprettingen kommer. I alvorlige tilfeller av lungebetennelse er hjertedysepsjon lagt til respiratorisk svikt, dyspnø er betydelig forsterket og noen andre karakteristiske symptomer vises.

Tumorer i lungene i de tidlige stadier er asymptomatiske. Dersom den nylig utkommende tumoren ikke ble funnet ved en tilfeldighet (i løpet av fluorografi profylaktisk eller tilfeldig oppdagelse i diagnostisering av non-lungesykdommer) gradvis, øker og når sin tilstrekkelig stor størrelse fører til at enkelte symptomer:

 • Først, en ikke-intensiv, men gradvis økende konstant kortpustethet;
 • hoste med et minimum av sputum;
 • hoste opp blod;
 • smerte i brystet;
 • slanking, svakhet, pallor av pasienten.

Behandling av lungesvulster kan omfatte kirurgi for å fjerne tumor, kjemo- og / eller strålebehandling og andre moderne behandlingsmetoder.

Den største trusselen mot livet til pasienten manifestere dyspné båret av slike tilstander som lungeemboli eller lungeemboli, lokal luftveisobstruksjon og giftig lungeødem.

PE er en tilstand hvor en eller flere grener av lungearterien er tilstoppet av trombi, noe som resulterer i at en del av lungene er utelukket fra pusten. Kliniske manifestasjoner av denne patologien er avhengig av omfanget av lungeskade. Vanligvis oppstår plutselig oppstått dyspné, forstyrre en pasient med moderat eller liten fysisk belastning eller selv i ro, choking følelse, tetthet og smerter i brystet, lik som i angina pectoris ofte - hemoptyse. Diagnosen bekreftes ved passende endringer på EKG, brystrøntgen, angiopulmonografi.

Obstruksjon av luftveiene manifesteres også av symptomatisk kompleks av kvelning. Kortpustethet er inspirerende, puste hørbar på avstand - støyende, stridende. En hyppig følgesvenn av kortpustethet i denne patologien er en smertefull hoste, spesielt når kroppens stilling endres. Diagnosen er laget på grunnlag av spirometri, bronkoskopi, røntgen eller tomografi.

Obstruksjon av luftveiene kan resultere i:

 • brudd på patenter av luftrøret eller bronkiene på grunn av kompresjon av dette organet fra utsiden (aortaens aorta, goiter);
 • luftrør eller bronkiallesjoner med en svulst (kreft, papillom);
 • hit (aspirasjon) av et fremmedlegeme;
 • dannelse av cicatricial stenose;
 • kronisk inflammasjon som fører til ødeleggelse og fibrose av tracheal bruskvev (i reumatiske sykdommer - systemisk lupus erythematosus, reumatoid artritt, Wegeners granulomatose).

Terapi med bronkodilatatorer for denne patologien er ineffektiv. Hovedrollen i behandlingen tilhører adekvat terapi av den underliggende sykdommen og mekanisk gjenoppretting av luftveisdrift.

Giftig lungeødem kan forekomme på bakgrunn av en smittsom sykdom, ledsaget av alvorlig forgiftning eller som følge av eksponering for giftige stoffer i luftveiene. I første fase manifesterer denne tilstanden seg bare gradvis økende dyspné og rask pusting. Etter en stund gir kortpustethet en smertefull kvelning ledsaget av et boblende pust. Hovedbehandlingen er avgiftning.

Mindre hyppig dyspné er følgende lungesykdommer:

 • pneumothorax er en akutt tilstand hvor luft trenger inn i pleurhulen og dveler der, komprimerer lungen og hindrer pusten. oppstår på grunn av skader eller smittsomme prosesser i lungene; krever akutt kirurgisk behandling;
 • tuberkulose i lungene er en alvorlig smittsom sykdom forårsaket av mykobakterier av tuberkulose; krever langsiktig spesifikk behandling;
 • Actinomycosis av lungene - en sykdom forårsaket av sopp;
 • emfysem - en sykdom hvor alveolene strekker seg og mister evnen til normal gassutveksling; utvikler seg som en selvstendig form eller følger med andre kroniske sykdommer i luftveiene;
 • silikose - en gruppe av yrkesmessige lungesykdommer som oppstår ved avsetning av støvpartikler i lungevevvet; utvinning er umulig, pasienten er foreskrevet vedlikehold symptomatisk terapi;
 • skoliose, misdannelser av thoraxvirvelene, Bekhterevs sykdom - under disse forhold forstyrres formen på thoraxen, noe som gjør pusten vanskelig og forårsaker kortpustethet.

Kortpustethet i patologien til det kardiovaskulære systemet

Personer som lider av hjertesykdom, en av de viktigste klagerne noter kortpustethet. I de tidlige stadiene av sykdommen oppfattes dyspnø av pasienter som en følelse av mangel på luft under trening, men over tid er denne følelsen forårsaket av mindre og mindre stress, og i de avanserte stadier forlater det ikke pasienten selv i fred. I tillegg er paroksysmale nattlige dyspnøer for vidtgående stadier av hjertesykdom karakteristisk - et kvelningsangrep som utvikler seg om natten, noe som fører til oppvåkning av pasienten. Denne tilstanden er også kjent som hjerteastma. Årsaken er stagnasjon i lungevæsken.

Dyspné med nevrotiske lidelser

Klager av kortpustethet, i en eller annen grad, er laget av ¾ av pasientene til nevrologer og psykiatere. En følelse av mangel på luft, er det umulig å inhalere dypt, ofte ledsaget av angst, frykt for døden ved kvelning, en følelse av "klaff" hindringer i brystet, hindrer den fulle åndedrag - pasientklager er svært mangfoldig. Vanligvis er slike pasienter lett spennende, akutt responsive mot stressfolk, ofte med hypokondriakale tilbøyeligheter. Psykogen respirasjonsproblemer forekommer ofte i bakgrunnen av bekymring og frykt, nedstemthet, etter å ha opplevd en nervøs excitement. Mulige til og med angrep av falsk astma - plutselig utvikle angrep av psykogen dyspné. Den kliniske egenskapen til de psykogene egenskapene ved å puste er støyformuleringen - hyppige sukk, stønner og nummenhet.

Behandling av dyspnø med nevrotiske og neurose-lignende lidelser håndteres av nevropatologer og psykiatere.

Kortpustethet for anemi

Anemi er en gruppe sykdommer som er preget av endringer i blodsammensetning, nemlig en reduksjon i innholdet av hemoglobin og erytrocyter i den. Siden transport av oksygen fra lungene direkte til organer og vev utføres ved hjelp av hemoglobin, så med en reduksjon i mengden begynner kroppen å oppleve oksygen sult - hypoksi. Selvfølgelig forsøker han å kompensere for denne tilstanden, grovt sett, for å pumpe mer oksygen inn i blodet, noe som fører til at frekvensen og dybden av inspirasjon øker, det vil si dyspnø. Anemier er av forskjellige typer og de oppstår av forskjellige grunner:

 • Utilstrekkelig inntak av jern fra mat (i vegetarianere, for eksempel);
 • kronisk blødning (med ulcus sykdom, livmoderbryst i livmoren);
 • etter nylig lidd alvorlige infeksiøse eller somatiske sykdommer;
 • med medfødte metabolske forstyrrelser;
 • som et symptom på kreft, spesielt blodkreft.

I tillegg til dyspné med anemi klager pasienten om:

 • markert svakhet, tap av styrke;
 • redusert søvnkvalitet, forverring av appetitten;
 • svimmelhet, hodepine, redusert effektivitet, nedsatt konsentrasjon, minne.

Personer med anemi er karakterisert ved hudens hud, med noen typer sykdommer - den gule tingen eller gulsott.

Det er ikke vanskelig å diagnostisere anemi - det er nok å passere en generell blodprøve. Hvis det er endringer i det som indikerer anemi, vil en rekke laboratorie- og instrumentundersøkelser bli tildelt for å klargjøre diagnosen og identifisere årsakene til sykdommen. Behandlingen er foreskrevet av en hematolog.

Dyspnø med sykdommer i det endokrine systemet

Personer som lider av sykdommer som tyrotoksikose, fedme og diabetes mellitus klager også ofte på kortpustethet.

Ved tyrotoksikose - en tilstand preget av overdreven produksjon av skjoldbruskhormoner, øker alle metabolske prosesser i kroppen kraftig - det opplever også økt oksygenbehov. I tillegg forårsaker overskytende hormoner en økning i antall hjerteslag, slik at hjertet mister evnen til å pumpe blod helt til vev og organer - de mangler oksygen som kroppen prøver å kompensere for - dyspnø oppstår.

Overflødig fettvev i kroppen med fedme kompliserer arbeidet i luftveiene, hjertet, lungene, slik at vev og organer ikke får nok blod og mangler oksygen.

Med diabetes, før eller senere blir kroppens kar-system påvirket, som følge av at alle organer er i en tilstand av kronisk oksygen sult. I tillegg påvirkes nyrene i løpet av tiden - diabetisk nephropati utvikler, noe som igjen provoserer anemi, noe som resulterer i økt hypoksi.

Kortpustethet hos gravide kvinner

Under graviditeten opplever respiratoriske og kardiovaskulære systemer i kroppen av en kvinne økt stress. Denne lastingen er på grunn av det økte volumet av blodet sirkulerer, kompresjon under membranen økes i størrelse livmor (hvorved brystet blir trangt og respiratoriske bevegelse og hjerteslag noe vanskelig), oksygenbehov ikke bare mor, men det voksende embryoet. Alle disse fysiologiske endringene fører til det faktum at mange kvinner har kortpustethet under graviditeten. Frekvensen av åndedrettsvern overstiger ikke 22-24 per minutt, det øker med mosjon og stress. Med graviditetsprogresjonen utvikler dyspne også. I tillegg lider fremtidige mødre ofte av anemi, noe som gjør dyspnø verre.

I tilfelle at respirasjonsfrekvensen overskrider de ovennevnte tallene, går dyspné ikke bort eller ikke reduseres vesentlig i hvile, bør den gravide kvinnen alltid konsultere en lege - obstetrikeren-gynekolog eller terapeut.

Kortpustethet hos barn

Frekvensen av respirasjon hos barn i ulike aldre er forskjellig. Det skal være mistanke om kortpustethet hvis:

 • i barnet 0-6 måneder er antall luftveisbevegelser (RR) mer enn 60 per minutt;
 • barnet har 6-12 måneder med CHD mer enn 50 per minutt;
 • hos barn over 1 år, CHD mer enn 40 per minutt;
 • et barn over 5 år er mer enn 25 per minutt;
 • i et barn på 10-14 år med HDP mer enn 20 per minutt.

Det er bedre å holde respiratoriske bevegelser på et tidspunkt når babyen sover. Varm hånd skal plasseres fritt på babyens bryst og telle antall bevegelser på brystet på 1 minutt.

Under følelsesmessig spenning, med fysisk aktivitet, gråt, mating, er pustevaksinen alltid høyere, men hvis BHP er betydelig høyere enn normalt og langsomt restaurert i ro, bør barnelege informeres.

Den vanligste dyspnø hos barn oppstår med følgende patologiske forhold:

 • Respiratorisk neonatal distress-syndrom (ofte registreres i premature barn av mødre med diabetes, kardiovaskulære lidelser, sykdommer i seksuell sfære, og hjelpe ham til føtal hypoksi, asfyksi, klinisk manifesterte dyspné med respirasjonshastighet over 60 per minutt, den blå fargen av huden og blekhet, er det også stivhet i brystet, bør behandlingen starte så snart som mulig - det mest moderne metoden er innføring av lungeoverflate inn i luftrøret av den nyfødte i kjørefelt s øyeblikkene i hans liv);
 • akutt konstriktiv laryngotracheitis, eller falsk krupp (spesielt laryngeale strukturer hos barn er det liten takvindu som inflammatoriske forandringer i slimhinnene i kroppen kan føre til et brudd av passasjen av luft det, utvikler vanligvis falsk krupp om natten - i feltet av stemmebåndene øker ødem, noe som fører til alvorlig inspiratoriske åndenød og kvelning, når denne tilstand er nødvendig for å sikre barnet frisk luft og ringe en ambulanse);
 • medfødt hjertesykdom (på grunn av intrauterine vekstforstyrrelser hos barnet utvikler unormal kommunikasjon mellom de store beholdere eller kamre i hjertet, som fører til blanding av venøse og arterielle blod, som et resultat, organer og vev få blod ikke tilføres oksygen og opplever hypoksi, avhengig av alvorlighetsgraden defekt er vist dynamisk observasjon og / eller kirurgisk behandling);
 • viral og bakteriell bronkitt, lungebetennelse, bronkial astma, allergier;
 • anemi.

Avslutningsvis skal det bemerkes at kun en ekspert kan bestemme den pålitelige årsaken til dyspné, så når denne klagen oppstår, bør man ikke selvmedisinere - den mest riktige avgjørelsen vil være å se en lege.

Kortpustethet når du går. Alvorlig kortpustethet når man går: årsaker, behandling

Kroppen er ikke en ideell maskin. Noen ganger kan en person ikke føle seg for godt av ulike grunner. I denne artikkelen vil jeg snakke om hvorfor dyspnø kan oppstå når du går og hvordan du kan takle dette symptomet.

terminologi

I begynnelsen må du forstå hva som er dyspnø. Så først og fremst bør det bemerkes at dette er et symptom som kan følge mange sykdommer. For bedre å forstå arten av dyspnø, er det imidlertid nødvendig å vurdere hovedtrekkene:

 1. Pusten av en person blir hyppigere.
 2. Det er en følelse av kvelning, dvs. personen føler seg mangel på luft.
 3. Dybden av innåndingsutånding varierer. Pusten blir mer støyende.

Det er også verdt å nevne at dyspnø alltid er synlig for omgivelsene.

Årsak 1. Kardiovaskulær system

Den første og viktigste grunnen til at det er kortpustethet mens du går, er problemer i arbeidet med kardiovaskulærsystemet. Så dette symptomet kan oppstå ved hjertesvikt, kardiosklerose. Det virker oftest under trening og bevegelse. Hvis problemet ikke kjemper, kan det gå inn i en mer seriøs form - kortpustethet når det ligger på ryggen. Å bli kvitt denne sykdommen vil bli mye vanskeligere. Hvis kortpustethet når man går, ledsages av andre symptomer, kan dette tyde på følgende problemer:

 1. Myokardinfarkt. I dette tilfellet er kortpustet ledsaget av smerte i brystområdet.
 2. Også smerten i brystbenet og kortpustethet kan signalere brudd på aneurysmen i thorakortorta og iskemisk hjertesykdom.

Årsak 2. Åndedrettssystem

Hvis en person plages av alvorlig kortpustethet mens han går, kan årsakene i dette tilfelle gjemme seg i brudd på luftveiene i kroppen. Dette symptomet kan ledsages av følgende sykdommer:

 1. Lungebetennelse. I dette tilfellet utvikler dyspnø når de går sammen med brystsmerter. Også, en person har svakhet. Det kan ikke være temperatur.
 2. Pleuritt. I dette tilfellet er dyspnø sammen med en følelse av tyngde i brystet.
 3. Bronkitt. Også i dette tilfellet har personen ofte kortpustethet. Det er svært viktig å kurere denne sykdommen i tide, da den kan strømme inn i bronkial astma.
 4. Kronisk obstruktiv lungesykdom. Sykdommen oppstår hos røykere, så vel som de som jobber skadelig for åndedrettsproduksjonen.

Hvis dyspnøen blir kvalt, er dette allerede et alarmerende symptom. I dette tilfellet kan det være situasjoner der arbeidet i luftveiene vil bli betydelig hemmet.

Årsak 3. Nervesystemet

Dyspnø på turgåing kan forekomme hos personer som har hatt craniocerebral traumer, så vel som de som ofte blir utsatt for stressende situasjoner. Tross alt er visse hjernestrukturer som er relatert til sentralnervesystemet, oppfordret til å svare på reguleringen av pusten.

Årsak 4. Anemi

Ofte, alvorlig kortpustethet når det går på grunn av anemi. I dette tilfellet kan blodet ikke bære oksygen gjennom vevet, og derfor oppstår en lignende tilstand. Kortpustethet under bevegelse kan også indikere at pasienten utvikler svulstprosesser i mediastinum.

Andre grunner

Vi fortsetter å vurdere temaet "kortpustethet når vi går: årsaker, behandling." Så et slikt symptom kan oppstå i følgende situasjoner:

 1. Katarralsykdommer. På denne tiden har en person en tett nese, noe som også betydelig kompliserer åndedrettsprosessen. Behandle problemet bare, du trenger bare å kjøpe et stoff fra kulde i apoteket.
 2. Allergiske reaksjoner. I dette tilfellet kan dyspnø også oppstå når du går. Kall denne tilstanden kan hevelse i strupehode eller hevelse av vokalledninger.

Når trenger jeg å se en lege?

Hvordan behandle kortpustethet mens du går, kan mest mulig og kompetent kun fortelle legen. Tross alt, i tilfelle selvmedisinering, kan du starte sykdommen uten å avsløre hovedårsaken til symptomens utbrudd. I hvilke situasjoner bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp?

 1. Når det er mangel på luft, og kompensere for det med rask pusting er ikke lenger mulig.
 2. Når, sammen med dyspnø, er det smerter i brystområdet.
 3. For å være forsiktig bør slike symptomer som hevelse i skjel og føtter.
 4. Hvis pasienten ikke tidligere har blitt diagnostisert med astma eller annen alvorlig sykdom i luftveiene, og dyspné ikke går bort.
 5. Du må også besøke en lege dersom en person, sammen med kortpustethet, har et pustet pust og hoster med slem.

behandling

Hvis en person av og til har kortpustethet mens han går, er behandling noe du trenger å være spesielt oppmerksom på. Tross alt, dette symptomet kan tyde på en ganske alvorlig sykdom. Så først og fremst er det nødvendig å identifisere årsaken til denne tilstanden. Tross alt er det fra dette at type behandling og dens effektivitet vil avhenge. Hva er de viktigste måtene å bekjempe denne sykdommen på?

 1. Hvis kortpustet forårsaker problemer med åndedrettssystemet, er det mulig å takle symptomet med respiratorisk gymnastikk. Også i dette tilfellet fungerer oksygenbehandling godt, og om nødvendig, antibakterielle stoffer. Hvis pasienten har astma, bør han alltid ha for hånden en spesiell inhalator som vil bidra til å få pusten tilbake til normal.
 2. Hvis imidlertid kortpustet oppstår på grunn av forstyrrelse av kardiovaskulærsystemet, bør behandlingen utføres strengt under oppsyn av leger. Ta noen uavhengige tiltak i denne situasjonen er ekstremt farlig.
 3. Hvis dyspné forårsaket en allergisk reaksjon, kan du bare ta en av følgende legemidler: "L-CET", "Tavegil", "Suprastin". Allergisk ødem forsvinner, etterpå vil symptomet også forsvinne.
 4. Hvis blodmangel var årsaken til kortpustethet når han går, og pasienten er sannsynlig, legen vil tilskrive slike preparater som "Ferropleks" eller "gemofer".

Tradisjonell medisin

I tilfelle en person lider av dyspnø når han går, kan behandlingen også ledes ved hjelp av tradisjonell medisin. I dette tilfellet vil følgende oppskrifter være relevante:

 1. Infusjon. Et glass kokende vann skal helles i en teskje hagtorns blomster. Deretter skal ingrediensene protoneres i 15 minutter i et vannbad og insistere 45 minutter på et mørkt sted. Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for en tredjedel av glasset.
 2. Kjøttkraft. 0,5 liter kokende vann du trenger å helle 100 gram hakket hagtorn frukt. Legemidlet koker på en langsom brann i en halv time, så avkjøles den, filtre. Ta stoffet tre ganger daglig for 100 ml etter måltider.
 3. Havregryn. Det hjelper perfekt til å lindre dyspnøen som oppstår under bevegelse. For å forberede en medisinsk matbit, trenger du 0,5 kopp havregryn helle to liter melk. Alt er plassert i en forvarmet ovn og ved lav temperatur tar det omtrent en og en halv time. Å spise et krus trenger du ett glass per time før sengetid. Behandlingsforløpet med denne metoden er to uker.

Kortpustethet når man går: årsaker og behandling av folkemidlene, øvelser

Kortpustethet (dyspné) når du går er ikke en uavhengig sykdom. Følelsen av luftmangel på grunn av utilstrekkelig dybdepuste oppstår som følge av ulike sykdommer eller av naturlige årsaker. Hvis dyspnø vises bare under intens trening og ikke ledsages av andre symptomer, er det i dette tilfellet nok å redusere fysisk aktivitet. Hvis det er brystsmerter eller andre ubehagelige opplevelser, er det nødvendig med legehjelp.

Årsaker til kortpustethet, hvis det ikke er fysiologisk, er vanligvis forskjellige sykdommer. Disse inkluderer:

 1. 1. Patologi av kardiovaskulærsystemet. Kortpustethet oppstår angina, hypertensjon, hjerteinfarkt, aneurisme av brystaorta og t. D. I de fleste tilfeller er det et tegn på hjertesvikt. Ved ytterligere tegn er det mulig å bedømme med hvilken kortpustethet er forbundet i dette eller det tilfellet. Hvis det er ledsaget av smerte bak brystbenet, kan dette være et symptom på hjerteinfarkt. I nærvær av angrep av kvelning, mistenkes en stratifisering av thoracale aorta.
 2. 2. Sykdommer i luftveiene. Disse er lungebetennelse, pleurisy, tracheitt, bronkitt og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL). Sistnevnte pleide å utvikle seg oftest hos eldre, men i dag forekommer det også hos unge mennesker.
 3. 3. Ulike sykdommer i nervesystemet, inkludert nevroser og tilstander, ledsaget av en følelse av angst og tvangstanker, etc.
 4. 4. Sykdommer i blodet.
 5. 5. Onkologiske sykdommer.

Det er andre årsaker som forårsaker kortpustethet. Dette er overvektig, hiatal brokk, osteokondrose. Det er også kombinert tilfeller når dyspnøen forårsaker et helt kompleks av årsaker. Denne tilstanden kan være et symptom på takykardi forårsaket av patologier av skjoldbruskkjertelen.

Symptomer på dyspné varierer avhengig av årsaken til forekomsten. Hvis en person har problemer med å puste inn, kan dette tyde på hjertesykdom. Hvis det oppstår ubehag ved utånding, er det bronkial astma eller KOL.

Når det er vanskelig å gjøre begge deler, er det mulig å mistenke et brudd på luftveiene i form av begrensning av brystets og lungens mobilitet, som skjer med fedme. I alle fall er det nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse.

Fysiologisk dyspnø er et naturlig fenomen. Det oppstår vanligvis etter alvorlig fysisk aktivitet, hvor kroppen trenger mye mer oksygen enn vanlig, og er ledsaget av økt frekvens av hjerterytme. For å takle fysiologisk dyspnø er det nok å endre tilnærming til trening. Du må starte den med en 15-minutters oppvarming, last inn gradvis. Denne tilnærmingen er nødvendig ikke i sammenheng med en leksjon, men stadig. I dette tilfellet bør fysisk anstrengelse være vanlig. Det er viktig å puste riktig når du utfører alle øvelsene: pusten blir nesen, utånding - munnen. Noen ganger kan det hende du må endre sporten, for eksempel å kjøre på en svømmetur.

Behandling av patologisk dyspné utføres ved både konservative og kirurgiske metoder. Hovedrollen i det er eliminering av sykdommen som forårsaket dyspnø. Hvis dyspné er forårsaket av bronkial obstruksjon (bronkial astma og KOL), brukes bronkodilatorbehandling. Dette er medisiner som utvider bronkiene. Disse inkluderer slike midler som sirup Clenbuterol, tiotropiumbromid, Atrovent og andre. En spesifikk medisin kan bare foreskrives av en lege.

Andre metoder for behandling av dyspnø brukes også:

 1. 1. Oksygen. Slike terapi er foreskrevet for KOL. Den kan brukes selv hjemme. Til dette formål produseres spesielle sylindere, beholdere for flytende oksygen eller til og med oksygenkonsentratorer, som er mest hensiktsmessige å bruke.
 2. 2. Fysiske øvelser. Trening anses som et effektivt verktøy for rehabilitering av pasienter etter luftveissykdommer. De er nyttige i COPD. I dette tilfellet vil ikke alle fysiske øvelsene passe, men bare spesialdesignet for slike patologier.
 3. 3. Mottak av anxiolytika. Dette er stoffer som reduserer manifestasjoner av frykt, angst, følelsesmessig stress.
 4. 4. Opprettholde et konstant positivt luftveis trykk. Vanligvis kalles denne metoden for engelsk forkortelse - CPAP. Slike terapi utføres ved hjelp av en spesiell forseglet maske og en luftstrømgenerator.

Komplekset av øvelser er utnevnt avhengig av hva som forårsaket kortpustethet - hjertesvikt eller KOL. Åndedrettsgymnastikk utføres bare i tilfelle det ikke foreligger kontraindikasjoner - hypertensjon, alvorlig kardiovaskulær sykdom.

Alle disse metodene gjelder konservativ terapi. Men noen ganger utføres kirurgisk reduksjon (reduksjon) av lungevolum.

Åndedrettsøvelser bør være rettet mot å forbedre gassutveksling og lungefunksjon. Øvelser er enkle, fordi de også er utviklet for eldre. Hvis dyspnø er forbundet med KOL og andre lungesykdommer, kan utånding med resistens brukes. Det utføres på ethvert stadium av sykdommen, selv med eksacerbasjon. Du trenger en krukke full av vann og et strå. Under treningen blir det tatt et dypt pust i nesen, hvorpå det er nødvendig å puste gjennom halmen så sakte som mulig. Denne prosedyren bør gjentas i 10-15 minutter 4-5 ganger om dagen.

En annen øvelse er gjort i en sittestilling på kanten av stolen. På samme tid legg hendene på knærne. Du må samtidig bøye og løsne ankelen og leddleddene. Vi anbefaler 10-12 repetisjoner.

I en sittestilling på en stol kan du også gjøre følgende øvelser: Ta et dypt pust, og pust forsiktig ut og hold pusten så mye som ditt velvære tillater. Gjenta så hele syklusen. Hvis det oppstår ubehag, blir treningen avbrutt. Totalt bør implementeringen ikke ta mer enn et minutt.

Behandling av dyspné med folkemidlene hjelper ikke med å kvitte seg med årsaken til denne tilstanden, men bare lindrer ubehagelige symptomer.

Derfor kan slike metoder bare brukes i tillegg til grunnleggende terapi. Foreløpig å konsultere lege.

Det er situasjoner der behandling av dyspnø med folkemidlene er kontraindisert. Disse inkluderer:

 • rask pust, der det ikke er kompensasjon for mangel på luft;
 • alvorlig kortpustethet, ledsaget av hevelse i ekstremiteter og smerte i brystområdet;
 • hvesing og alvorlig hoste;
 • tidligere diagnostisert kroniske sykdommer i kardiovaskulære eller respiratoriske systemer.

Ethvert urtemiddel kan forårsake allergi. Når det er tegn på å ta denne medisinen, må du stoppe.

Hvis pasienten ikke har kontraindikasjoner og individuell intoleranse mot komponentene i legemidlet, kan ulike reseptformer brukes til å behandle dyspnø. Blomstring av hestkastanje vil hjelpe til med kortpustethet forårsaket av problemer med bronkialrør, og motherwort-tinkturen er egnet for terapi av en tilstand forårsaket av hjerte-og karsykdommer.

Følgende verktøy bidrar til å bekjempe kortpustethet:

 1. 1. Tinktur av stokk. For å gjøre det trenger du et glass ristede panikkplanter for å fylle med en liter kokende vann og insistere i flere timer. Den mottatte tinkturen skal tas 4 ganger om dagen for et glass. Løsningen brukes i lang tid, ikke mindre enn 3 uker.
 2. 2. Tinktur av solsikkeblomstrer. Det hjelper å bli kvitt kortpustet, uansett hva det ble forårsaket. Forbered det på denne måten: Ta på 100 g tørrblader av solsikke 400 ml vodka. Insister blandingen på et mørkt sted i to uker. Ta tinkturer 3 ganger om dagen for 35 dråper etter et måltid.
 3. 3. Tinktur av gres astragalus. Ved 1 ss. l. knuste vegetabilske råvarer må du ta et glass kokende vann. Agenten er insistert på en og en halv time, og deretter filtrert. Ta tinktur du trenger en kvart kopp før måltider 4 ganger om dagen.
 4. 4. Tinktur av blomstrer av hestkastanje hjelper med problemer forbundet med bronkialrør. Til 50 ml medisinsk alkohol må du ta 1 ts. tørre vegetabilske råvarer. Tinkturen er igjen på et mørkt sted i en uke. Det bør tas to ganger om dagen, 30 dråper per glass vann. Drikk tinktur før du spiser.
 5. 5. Motherwort. Det er flere oppskrifter basert på den. Du kan lage en motherwort infusjon fra 1 ss. l. urter på et glass kokende vann. Dette betyr at man insisterer hele natten, og om morgenen kan den allerede være full. Det er bedre å vente til kvelden og drikke det før du går i seng, da tinkturen ikke bare bidrar til bronkial astma og hypertensjon, men også i sykdommer i sentralnervesystemet (CNS). Godt bevist frisk juice morwort. For å gjøre et preparat fra det, må du ta 30 dråper per fjerdedel av et glass vann. For å holde juice lenger, kan den blandes med etylalkohol. Denne tinkturen er tatt på 40 dråper per dag for 2 ss. l. rent vann.

Ved behandling av dyspnø forbundet med hjertesvikt, kan andre midler brukes. De mest populære er:

 1. 1. Tinktur fra valnøttpartisjoner. Renset råmaterialer (1 glass) helles i en glassbeholder og helles i vodka. Beholderen er tett lukket med et lokk, slik at alkoholen ikke er forvitret. Deretter plasseres den på et mørkt, kjølig sted i 3 uker. Regelmessig blir tinkturen rystet. Det ferdige produktet brukes til 1 ss. l. en dag, vaske ned med vann.
 2. 2. Tinktur av bjørkblader. For forberedelse av 2 gjenstander. l. ferske og hakkede blader helle et glass kokende vann og insistere i en halv time. Deretter tinktur filter og tilsett 1/1 teskje sodavann. Hele volumet er delt inn i flere like store deler og drikker dem innen en dag. Hver dag må du brew et nytt middel.
 3. 3. Tinktur av malurt. Frø av malurt bitter fyll med vegetabilsk olje, ikke bestått av raffinering, i forhold 1: 4. Det mottatte produktet brukes om morgenen på tom mage. For dette påføres 3 dråper oljesammensetning på et stykke sukker og terningen oppløses som et candy i flere minutter.
 4. 4. Druer. Det er nødvendig å bruke det i sin rene form. Det er ønskelig å bruke røde bær, fordi de inneholder mer nyttige for hjerte- og blodkar-stoffene. På en dag anbefales det å konsumere 100 g druer, etter at de har spist annen mat, bør ikke være.

Hjelp fra enhver dyspné terapeutisk te fra brombær, stammer av unge nettleser. Forbered dem på samme måte som vanlig te - 3-4 ts. råvarer helles i vannkoker med kokende vann og forlates i 10-15 minutter. På apoteket kan du kjøpe en spesiell urtekolleksjon på grunnlag av timian, morwort, cudweed og knuste brombærblad. For å gjøre smaken mer behagelig, kan du legge til kjære til det.

Noen frukt og grønnsaksjuice har også medisinske egenskaper. Dette er ferskpresset gulrotjuice, rødbitt og selleri. De kan legge til honning.

Profylakse av dyspnø er rettet mot å eliminere risikofaktorer. Å slutte å røyke kan forhindre at den vises. De som ikke lider av denne skadelige vanen, bør unngå å inhalere sigarettrøyk (passiv røyking), noe som er en av hovedårsakene til KOL.

For å forebygge dyspné er utendørs aktiviteter viktige, siden slike belastninger forbedrer funksjonen til alle organer, inkludert oksygenutveksling i lungene.

Les Mer Om Fartøyene