Hva er okklusjon: årsakene, symptomene og egenskapene ved behandlingen

Hva er okklusjon? Dette akutte brudd på blodsirkulasjonen i arteriene. Hvis behandling avvises, kan sykdommen være dødelig. Derfor, når det er tegn på en patologisk prosess, må du umiddelbart søke hjelp fra en lege.

Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Den patologiske prosessen utvikler seg på grunn av plutselig trombose eller emboli i den perifere arterien på beinet eller armen. I dette tilfellet er arteriell blodstrøm nesten blokkert. Denne tilstanden regnes som svært farlig. Hvis pasienten ikke hjelper i tide, kan det være behov for amputasjon.

Akutt okklusjon av arterier i nevrokirurgi eller kardiologi er en tilstand som krever akutt medisinsk hjelp. Problemet er oftest stilt overfor eldre mennesker, særlig menn over 60 år. Statistikk indikerer at okklusjonen av lemmer er opptil 1% av alle tilfeller av kirurgisk profil. Slike pasienter må gjennomgå behandling på sykehus.

Vaskulær okklusjon er et kollektivt konsept. Problemet er at patologien kan oppstå på grunn av ulike lidelser. Disse kan være trombi, emboli, plutselig spasme eller traumatisk skade på fartøyet. Med en akutt tilstand, pasienter som lider av kardiovaskulære sykdommer i lang tid oftest.

Den vanligste årsaken til okklusjon er tromboembolisme (opptil 95% av alle tilfeller). Lumen i blodkarene er tilstoppet, noe som dannes med alder på grunn av feil livsstil.

Symptomer på den patologiske prosessen

Hva er okklusjon? Dette er forhold som fører til rask forverring av pasientens velvære. I 70% av tilfellene føler pasienten en skarp smerte som ikke kan tolereres. Naturen av manifestasjonen av tegn på sykdommen kan avhenge av scenen av den patologiske prosessen. Ved første fase vil følsomheten og mobiliteten til den berørte lemmen bli bevart. Dessverre har pasienter som har opplevd førsteklasses okklusjon ikke travelt med å søke medisinsk hjelp, noe som forverrer en farlig prosess.

Med en annen grad av okklusjon av arteriene i underbenet, observeres en reduksjon av muskelstyrken. Pasienten kan ikke fullføre de vanlige handlingene fullt ut. Selv enkel gange fører til ubehag. I tillegg kan bena være hevelse. Den tredje fasen av den patologiske prosessen er den farligste. En nekrotisk prosess begynner, truer amputasjon av lemmer.

diagnostikk

Ifølge de beskrevne symptomene, kan en kvalifisert spesialist enkelt sette en foreløpig diagnose. Det er imidlertid ikke alltid bekreftet ved hjelp av instrumentell og laboratorieforskning. Å mistenke en usunn lege kan også etter palpasjon av pulsen på visse punkter. Hvis det ikke er noen karakteristiske skjelvinger, kan dette tyde på at okklusjon av nedre eller øvre ekstremiteter utvikles. I tillegg er det ved første undersøkelsessoner av reaktiv hyperemi bestemt.

Bekreft diagnosen tillater en laboratorieundersøkelse av blod - et koagulogram. Bestemmelse av behandlingsmetoden utføres etter ultralydundersøkelse av arterier. Differensialdiagnostikk med akutt tromboflebitt i akutt dyp er obligatorisk. Hvis det er mistanke om okklusjon av arteriene i nedre eller øvre ekstremiteter, kan legen i tillegg foreskrive en MR- eller CT-skanning. Imidlertid er spesialisert utstyr ikke tilgjengelig i alle offentlige medisinske institusjoner.

Behandling av okklusjon av hender eller føtter

Når de første tegnene på en patologisk prosess vises, må pasienten bli innlagt på et sykehus. En vaskulær kirurg må konsulteres. Behandling av okklusjon i et tidlig stadium kan utføres ved bruk av konservative teknikker. Viktig er trombolytika, hvilket fortynnet blod, forhindrer dannelsen av blodpropper. I de fleste tilfeller administreres heparin intravenøst. For fjerning av smertefulle angrep er antispasmodika foreskrevet.

Gode ​​resultater er vist ved fysioterapi prosedyrer. Tilordne dem som regel etter å ha stoppet den akutte prosessen.

Dersom det ikke blir observert positiv dynamikk i løpet av 24 timer etter pasientens inntreden, bestemmer legen å gjennomføre en kirurgisk inngrep. Etter operasjonen utføres terapi også, med sikte på å redusere sannsynligheten for blodpropper. Med en rettidig forespørsel om medisinsk hjelp er prognosen gunstig.

Okklusjon av den sentrale retinalvenen

Hva er okklusjon? Dette er et brudd på blodstrømmen i en bestemt del av systemet. Hvis patologien utvikler seg i retina i den sentrale venen, blir synet svekket. Okklusjon er en ganske kompleks patologi som kan utvikle seg raskt. I noen tilfeller fører sykdommen til blindhet. Statistiske data indikerer at en slik okklusjon av arterier utvikles hos 200 personer ut av 100 tusen. Pasienter over 65 år som allerede lider av oftalmiske sykdommer, er i fare.

Okklusjon av den sentrale venen er delt inn i iskemisk (fullstendig) og ikke-iskemisk (ufullstendig). I andre tilfelle er det mer sjanse for å kvitte seg med sykdommen uten ubehagelige konsekvenser. Hva er okklusjon? Dette er en blokkering av venene. Den vanligste årsaken er trombi som dannes i retina i den sentrale venen. Betydelig øker risikoen for utvikling av den patologiske prosessen hos pasienter som lider av glaukom med lukket vinkel. Dette skyldes økt intraokulært trykk.

Risikoen for okklusjon av retina i den sentrale venen økes også hos pasienter som lider av fedme, diabetes, oftalmisk hypertensjon etc.

Symptomer på sykdommen

Mistanke om okklusjon er mulig med en kraftig reduksjon i synsstyrken. Som regel er ubehagelige tegn først synlig bare på ett øye. Symptomene på sykdommen kan utvikles i flere timer, sjeldnere - en dag. Avhengig av hvor nær blodstrømmen er, kan visjonen reduseres litt eller helt. I sjeldne tilfeller kan pasienten huske tidligere episoder av uskarphet. Den første "klokken" kan ses noen uker før starten av okklusjon.

I tillegg til å redusere synsstyrken, kan pasienten også klage over forandringen i synsfeltet. For eksempel kan en pasient ikke se objekter som ligger på siden. Samtidig utvikler ingen smertefulle opplevelser.

Diagnose og behandling

Det er bare øyeleggen som kan bestemme nøyaktig hvilken patologi den oppstod. Det første legen vil gjøre er å sjekke synligheten. Av stor betydning er sykdommene i anamnesen. I tillegg er spesialisten interessert i hvordan og under hvilke omstendigheter de første tegnene på den patologiske prosessen dukket opp. I tillegg kan instrumentelle forskningsmetoder (biomikroskopi, oftalmokopi, angiografi av retinale kar) brukes.

I en akutt periode av sykdommen utføres terapi under forholdene til sykehusets øyeavdeling. Intensiv behandling gjør det mulig for de første timene å gjenopprette systemisk blodstrøm. Dermed øker ødemet, tilførselen av oksygen til retina forbedres. Innen få dager kan pasienten slippes hjem. Ytterligere behandling skjer på poliklinisk basis. Det er obligatorisk å ta medisiner som fortynner blod. Bredt brukt aspirin.

Med ikke-iskemisk okklusjon av retina i den sentrale venen, er prognosen vanligvis gunstig. Visjonen er fullstendig restaurert. Pasienter bør kontrolleres regelmessig hos øyenlægen i seks måneder.

Okklusjon i tannlegen

Begrepet "okklusjon" er ikke alltid forbundet med funksjonen av sirkulasjonssystemet. En slik diagnose kan også forekomme i tannlegen. Definisjonen av sentral okklusjon er viktig. Faktisk refererer dette begrepet til den nedre kjeveens funksjonelle posisjon. Hvis det er noen brudd, handler det om feil bitt.

Feil lukning av tannkjøttet kan føre til en rekke problemer i fremtiden. Derfor, hvis sentral okklusjon oppdages, er det umulig å forsinke med henvisning til en spesialist. Avslag på rettidig behandling kan føre til sletting av tennene, skade på tannkjøttet, feil tygge av mat.

Tegn på sentral okklusjon

En nøyaktig diagnose kan kun utføres av en kvalifisert tannlege. Selv om sentral okklusjon har tegn på at pasienten selv kan også vurdere. Med patologi lukkes hver tann (øvre eller nedre) med motsatt tann. Kuttere er et unntak. I dette tilfellet tennene på underkjeven ta kontakt med de øvre molarene.

En feilaktig bit blir som regel dannet selv i barndommen. For å fremme dette kan genetisk predisposisjon, underernæring. Risikoen for å utvikle sykdommen hos barn som suger en sømmer eller er på kunstig fôring, øker betydelig.

Hva er okklusjon? Denne termen tannleger bruker når bestemme forholdet mellom nedre og øvre kjever. Eventuell manipulering i tannlegen er relatert på en eller annen måte til identifikasjon av kvaliteten på okklusjonen i pasienten. Spesiell betydning er gitt til disse dataene når det utføres visse gjenopprettingshandlinger. Så, med sentral okklusjon, sliter kronene mye raskere, noe som betyr. bør velges mer holdbart materiale for proteser.

Metoder for å oppdage okklusjon i tannlegen

Bestemmelsen av sentral okklusjon kan utføres ved flere metoder. Den mest populære er den funksjonelle metoden. Det første en pasient må gjøre er å kaste hodet tilbake. En spesialist setter pekefingeren på midten av pasientens underkjeve, og plasserer rullene i hjørnene av munnen. Pasienten må berøre spissen av himmelens tunge. Det blir tydelig hvordan kjever møtes.

I private medisinske institusjoner brukes ofte instrumentelle diagnosemetoder. Nedre og øvre kjever er stengt ved hjelp av en spesiell enhet. Avhengig av graden av patologisk prosess er metoden for terapi valgt.

Symptomer og behandling av vaskulær og arteriell okklusjon

Begrepet okklusjon (i oversettelse fra det latinske "skjul") brukes i medisin for å betegne en bred prosess for forstyrrelse av arteriell patency. Blokkering av blodårer og arterier forstyrrer den rette funksjonen av menneskelige organer. Denne patologien fører til alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som fører til uførhet og dødelighet.

I utgangspunktet påvirker trombose arteriene i nedre ekstremiteter, hjernens kar og øyets nese. Nederlaget på karene i de øvre ekstremiteter er mindre vanlig.

Forekomsten av okklusjon er assosiert med spasme eller en ekstern skadevirkende effekt, noe som fremkaller dannelsen av en trombus som lukker lumen.

Som et resultat avtar hastigheten på blodstrømmen, koagulabiliteten brytes, patologier opptrer i arteriene. Disse prosessene fører til oksygen sult av vev og acidose.

årsaker

Årsakene til nedsatt blodgass i karene er:

 1. Emboli - okklusjon av fartøyets lumen ved dannelse av en tett konsistens. Årsaken til emboli er ofte forbundet med flere faktorer:
 • Arytmi. Hvis rytmen feiler, oppstår i noen områder av hjertet små tromber, som under trykkøkningen kastes i blodet og dekker karene.
 • Inntak av luft inn i blodet som et resultat av traumer eller brudd på injeksjonsteknologi.
 • Feil metabolisme. Små fettpartikler akkumuleres på ett sted og fører til dannelsen av en fett trombus.
 • Infeksjon. Inflammatoriske prosesser fremkaller opphopning av pus eller bakterier i fartøyets lumen.
 1. Trombose er en gradvis økning i en trombose festet til karveggen. Trombose oppstår ofte med aterosklerose og skaper forhold for utvikling av emboli.
 2. Vaskulær aneurisme - anomalier i strukturen av veggene i arterier og vener, som fører til fremspringet. Aneurysm kan være både medfødt og oppkjøpt.
 3. Skade. Når muskel og beinvev er skadet, blir store blodkar presset og hindrer blodstrømmen, noe som fører til en aneurisme, og senere til okklusjon.

En vanlig sykdom aterosklerose av blodkar kan også føre til okklusjon i varierende grad. Det smalker lumen av blodårer og arterier, og er også i stand til å bevege seg fra en lysform til en tyngre, det vil si å utvikle seg.

Typer av sykdommen

Avhengig av plasseringen av stenose, kan okklusjon deles inn i flere typer:

Nedre lemmer

Den vanligste typen patologi. Mer enn 50% av de påviste tilfeller av vaskulær obstruksjon forekommer i popliteale og femorale arterier.

Ta omgående tiltak for terapeutisk behandling er nødvendig hvis du finner minst ett av 5 symptomer:

 • Omfattende og uopphørlig smerte i nedre ekstremitet. Når beina blir omarrangert, øker smerteopplevelsene.
 • I området for passering av arteriene, er pulset ikke følt. Dette er et tegn på okklusjonsdannelse.
 • Det berørte området er preget av blodløs og kald hud.
 • Følelse av nummenhet i beinet, krypende, liten tinning - tegn på en begynnende vaskulær lesjon. Etter en stund kan følelsesløp i lemmen observeres.
 • Parese, manglende evne til å trekke eller løfte benet.

Hvis disse symptomene er tilstede, er det nødvendig å snarest konsultere en spesialist. Med løpende prosesser med okklusjon kan vevnekrose begynne, og senere - lemmer amputasjon.

CNS og hjerne

Denne typen patologi tar tredje plass i spredningen. Mangel på oksygen i hjernens celler og sentralnervesystemet skyldes pluggen av karoten arterien fra innsiden.

Disse faktorene forårsaker:

 • svimmelhet;
 • Dips i minnet;
 • Fuzzy bevissthet;
 • Nummen av lemmer og ansiktslamper;
 • Utvikling av demens;
 • Hjerneslag.

Subclavian og vertebral arterier

Innsnevringen av disse store fartøyene fører til skade på oksipitalsektoren i hjernen. Som et resultat har pasienten taleforstyrrelser, bevissthetstab, midlertidige minnesdyp og periodisk lammelse av beina.

Okklusjon av karene i netthinnen

Denne typen vaskulær lesjon er den sjeldeneste. Han er farlig med et asymptomatisk kurs med et sterkt tap av syn. Vanligvis oppstår i alderen 45-50 år.

Enhver form for okklusjon av venstre eller høyre arterie er farlig, kan føre til irreversible konsekvenser for en person.

symptomatologi

Et antall tegn vitner om at sykdommen manifesterte seg. Symptomer på okklusjon avhenger av plasseringen av okklusjonen av karet.

Hjertets fartøy. Okklusjon av koronarbeholdere som leverer blod til hjertemusklene, er den farligste manifestasjonen av patologi, som skyldes iskemi eller aterosklerose.

Kronisk sykdom i sykdommen kan forårsake hjerteinfarkt og menneskelig død. Tegn på blokkering av hjertekarrene passerer ikke smerter bak brystbenet (selv i ro etter å ha tatt medisiner).

Perifer fartøy. Tegnene på okklusjon av karene i underdelene er delt inn i flere trinn, forskjellig fra hverandre.

 • 1 trinn. Hud blek, lemmer kald. Ved langvarig vandring er det en sterk tretthet i kalvemuskulaturen.
 • 2 trinn. I ferd med å gå er det en økende smerte som ikke tillater deg å flytte for lengre avstander. Vises lameness.
 • 3 trinn. En vedvarende akutt smerte, selv i hvilemodus.
 • 4. trinn. På huden blir sår og gangrenøse forandringer dannet.

Å mistenke en okklusjon er nok å ha minst en av de listede egenskapene.

Hjernens fartøy. Utilstrekkelig ernæring av hjerneceller er fulle av slag, lammelser, demens og plutselig død. Okklusjon av karoten arterier er ledsaget av nedsatt koordinasjon, kvalme eller oppkast, uklar tale, nedsatt syn. Iskemiske angrep er åpenbare forløpere av et slag.

Obstruksjonen i livmorhalsområdet er indikert av:

 • Gradvis økende smerte i stedet for utvidelse av trombosen;
 • Det er ingen puls i det tette fartøyet;
 • Mangelen på ernæring fører til lakk og peeling av huden, rynker;
 • En følelse av nummenhet, prikking, da kan forlamning utvikles.

Avhengig av siden av utviklingen av okklusjon (venstre eller høyre), kan synet av det ene eller det andre øyet bli svekket.

Diagnostisk studie

Okklusjon av enhver form og scene krever nøye undersøkelse. Diagnostiske tegn på sykdommen, spesifikke studier er tildelt. Diagnostikk utføres under stasjonære forhold.

 • Vaskulær kirurg inspiserer stedet for den påståtte hindringen av fartøyene. Visuelt kan du identifisere hevelse, tørrhet, peeling og tynning av huden.
 • Ved en nøye skanning av arteriene finner man spesifikke steder for trombos lokalisering.
 • Blodstrømmen studeres i alle blodkar.
 • I tilfelle manglende historie brukes røntgenmetoder og administrering av kontrastmedium.

I tillegg til maskinvarediagnostikk er det obligatorisk å studere blodprøver av pasienten, inkludert kolesterol.

Diagnose lar deg identifisere plasseringen og graden av obstruksjon, for å gi komplikasjoner.

Hvordan behandle

For å behandle okklusjonen av lemmer er det bare mulig etter installasjon av en nøyaktig diagnose og sykdomsstadiet.

Fase 1 - konservativ behandling med bruk av rusmidler: fibrinolytiske, spasmolytiske og trombolytiske stoffer.

På samme måte er fysisk terapi foreskrevet (magnetoterapi, baroterapi), noe som medfører positiv dynamikk.

Fase 2 er basert på kirurgisk inngrep. Pasienten gjennomgår tromboembolisme, bypass-kirurgi, noe som gjør det mulig å gjenopprette den korrekte blodstrømmen i venøse arterier.

Trinn 3 - øyeblikkelig kirurgisk behandling: excision av en trombus med omkjøring, prostetikk av en del av det berørte karet, noen ganger delvis amputasjon.

Fase 4 - Begynnende dør av vev krever umiddelbar amputasjon av lemmen, da en sparsom operasjon kan provosere et dødelig utfall av pasienten.

Etter operasjonen spilles en viktig rolle i den positive effekten av etterfølgende terapi, som forhindrer gjentatt emboli.

Det er viktig å begynne behandling i de første timene med okklusjon, ellers vil prosessen med gangrenutvikling starte, noe som vil føre til ytterligere funksjonshemning med tap av lemmer.

forebygging

En rekke tiltak brukes for å forhindre blokkering av blodkar:

 • Riktig ernæring, beriket med vitaminer og vegetabilsk fiber, med unntak av fete og stekte matvarer;
 • Vektreduksjon;
 • Kontinuerlig overvåking av blodtrykk;
 • Behandling av arteriell hypertensjon;
 • Unngå stress;
 • Minimal bruk av alkohol og tobakk;
 • Lett fysisk aktivitet.

I nærvær av trombose, ikke forsøm legenes anbefalinger. Ikke unngå kirurgi.

betimelig Startet terapi med utvikling av okklusjon av enhver type - et løfte om gjenoppretting. Nesten 90% av tilfellene tidligere behandling og kirurgi gjenoppretter den korrekte blodstrømmen i arteriene.

Senere, begynner behandlingen med amputasjon av lemmer eller plutselig død. Død av en person kan utløse sepsis eller nyresvikt.

Legg igjen et svar

Er det fare for hjerneslag?

1. Økt (mer enn 140) blodtrykk:

 • ofte
 • noen ganger
 • sjelden

2. vaskulær aterosklerose

3. Røyking og alkohol:

 • ofte
 • noen ganger
 • sjelden

4. Sykdommer i hjertet:

 • medfødt misdannelse
 • Ventilforstyrrelser
 • hjerteinfarkt

5. Profylaktisk medisinsk undersøkelse og dianheologi MR:

 • hvert år
 • en gang i livet
 • aldri

Totalt: 0%

Stroke er ganske farlig sykdom, som folk påvirkes ikke bare av senil alder, men også av middel og til og med veldig ung.

Stroke er en nødsituasjon der umiddelbar hjelp er nødvendig. Ofte slutter det i funksjonshemming, i mange tilfeller til og med dødelig. I tillegg til å tette et blodkar i en iskemisk type, kan årsaken til et angrep være en cerebral blødning mot en bakgrunn av økt blodtrykk, med andre ord et hemorragisk slag.

En rekke faktorer øker sannsynligheten for slag. Ikke alltid skyldig, for eksempel gener eller alder, men etter 60 år er trusselen betydelig økt. Likevel kan alle gjøre noe for å hindre det.

1. Unngå høyt blodtrykk

Forhøyet blodtrykk er hovedfaktoren i trusselen mot slag. Insidisk hypertensjon er ikke manifestert av symptomer i begynnelsen. Derfor merker pasientene det sent. Det er viktig å måle blodtrykket regelmessig og ta medisiner ved forhøyede nivåer.

2. Slutte å røyke

Nikotin smalker blodkarene og øker blodtrykket. Risikoen for et slag i en røyker er dobbelt så høy som en ikke-røyker. Likevel er det også gode nyheter: de som slutter å røyke, reduserer denne faren betydelig.

3. Med overflødig kroppsvekt: gå ned i vekt

Fedme er en viktig faktor i utviklingen av hjerneinfarkt. Overvektige mennesker bør tenke på slankeprogrammet: Spis mindre og bedre, legg til fysisk aktivitet. Eldre mennesker bør diskutere med en lege hvor mye de har nytte av vekttap.

4. Hold kolesterolnivået normalt

Et økt nivå av "dårlig" LDL-kolesterol fører til innskudd i karene av plakk og embolus. Hva skal være betydningen? Alle bør finne ut av hverandre med legen. Siden grensene er for eksempel avhengig av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. I tillegg betraktes høye verdier av "godt" HDL-kolesterol som positivt. En sunn livsstil, spesielt et balansert kosthold og mye mosjon, kan positivt påvirke nivået av kolesterol.

5. Spis sunn mat

Nyttig for fartøyene er en diett som vanligvis kalles "Middelhavet". Det er: mye frukt og grønnsaker, nøtter, olivenolje i stedet for steking av olje, mindre pølse og kjøtt og mye fisk. Gode ​​nyheter for gourmeter: Du har råd til en dag for å komme tilbake fra reglene. Det er viktig å spise riktig.

6. Moderat forbruk av alkohol

Overdreven alkoholforbruk øker dødsfallet av berørte hjerneceller, noe som ikke er tillatt. Fullstendig avstå er valgfritt. Et glass rødvin om dagen er til og med nyttig.

7. Flytt aktivt

Bevegelse er noen ganger det beste du kan gjøre for helsen din, å gå ned i vekt, normalisere blodtrykket og opprettholde fartøyets elastisitet. Ideell for denne utholdenhetstrening, for eksempel svømming eller rask gange. Varighet og intensitet avhenger av personlig fysisk forberedelse. Viktig merknad: Utrent eldre enn 35 år må undersøkes av lege først før idrett starter.

8. Lytt til hjertets rytme

Et antall hjertesykdommer bidrar til sannsynligheten for et slag. Disse inkluderer atrieflimmer, medfødte misdannelser og andre rytmeforstyrrelser. Mulige tidlige tegn på hjerteproblemer kan ikke ignoreres under noen omstendigheter.

9. Overvåk blodsukkeret

Personer med diabetes er dobbelt så sannsynlig å lide et hjerneinfarkt enn resten av befolkningen. Årsaken er at forhøyede glukosenivåer kan føre til skade på blodårene og bidra til deponering av plakk. I tillegg har pasienter med diabetes ofte andre risikofaktorer for hjerneslag, for eksempel hypertensjon eller for høy tilstedeværelse av lipider i blodet. Derfor bør pasienter med diabetes ta vare på regulering av sukkernivået.

10. Unngå stress

Noen ganger har stress ikke noe dårlig, det kan til og med motivere. Langvarig stress kan imidlertid øke blodtrykket og følsomheten for sykdommer. Det kan indirekte forårsake et slag. Det er ingen panacea for kronisk stress. Tenk på hva som er best for din psyke: sport, en interessant hobby, eller kanskje avslapningsøvelser.

Hva er okklusjon: årsakene, symptomene og egenskapene ved behandlingen

Hva er okklusjon? Dette akutte brudd på blodsirkulasjonen i arteriene. Hvis behandling avvises, kan sykdommen være dødelig. Derfor, når det er tegn på en patologisk prosess, må du umiddelbart søke hjelp fra en lege.

Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Den patologiske prosessen utvikler seg på grunn av plutselig trombose eller emboli i den perifere arterien på beinet eller armen. I dette tilfellet er arteriell blodstrøm nesten blokkert. Denne tilstanden regnes som svært farlig. Hvis pasienten ikke hjelper i tide, kan det være behov for amputasjon.

Akutt okklusjon av arterier i nevrokirurgi eller kardiologi er en tilstand som krever akutt medisinsk hjelp. Problemet er oftest stilt overfor eldre mennesker, særlig menn over 60 år. Statistikk indikerer at okklusjonen av lemmer er opptil 1% av alle tilfeller av kirurgisk profil. Slike pasienter må gjennomgå behandling på sykehus.

Vaskulær okklusjon er et kollektivt konsept. Problemet er at patologien kan oppstå på grunn av ulike lidelser. Disse kan være trombi, emboli, plutselig spasme eller traumatisk skade på fartøyet. Med en akutt tilstand, pasienter som lider av kardiovaskulære sykdommer i lang tid oftest.

Den vanligste årsaken til okklusjon er tromboembolisme (opptil 95% av alle tilfeller). Lumen i blodkarene er tilstoppet, noe som dannes med alder på grunn av feil livsstil.

Symptomer på den patologiske prosessen

Hva er okklusjon? />

Med en annen grad av okklusjon av arteriene i underbenet, observeres en reduksjon av muskelstyrken. Pasienten kan ikke fullføre de vanlige handlingene fullt ut. Selv enkel gange fører til ubehag. I tillegg kan bena være hevelse. Den tredje fasen av den patologiske prosessen er den farligste. En nekrotisk prosess begynner, truer amputasjon av lemmer.

Ifølge de beskrevne symptomene, kan en kvalifisert spesialist enkelt sette en foreløpig diagnose. Det er imidlertid ikke alltid bekreftet ved hjelp av instrumentell og laboratorieforskning. Å mistenke en usunn lege kan også etter palpasjon av pulsen på visse punkter. Hvis det ikke er noen karakteristiske skjelvinger, kan dette tyde på at okklusjon av nedre eller øvre ekstremiteter utvikles. I tillegg er det ved første undersøkelsessoner av reaktiv hyperemi bestemt.

Bekreft diagnosen tillater en laboratorieundersøkelse av blod - et koagulogram. Bestemmelse av behandlingsmetoden utføres etter ultralydundersøkelse av arterier. Differensialdiagnostikk med akutt tromboflebitt i akutt dyp er obligatorisk. Hvis det er mistanke om okklusjon av arteriene i nedre eller øvre ekstremiteter, kan legen i tillegg foreskrive en MR- eller CT-skanning. Imidlertid er spesialisert utstyr ikke tilgjengelig i alle offentlige medisinske institusjoner.

Behandling av okklusjon av hender eller føtter

Når de første tegnene på en patologisk prosess vises, må pasienten bli innlagt på et sykehus. En vaskulær kirurg må konsulteres. Behandling av okklusjon i et tidlig stadium kan utføres ved bruk av konservative teknikker. Viktig er trombolytika, hvilket fortynnet blod, forhindrer dannelsen av blodpropper. I de fleste tilfeller administreres heparin intravenøst. For fjerning av smertefulle angrep er antispasmodika foreskrevet.

Gode ​​resultater er vist ved fysioterapi prosedyrer. Tilordne dem som regel etter å ha stoppet den akutte prosessen.

Dersom det ikke blir observert positiv dynamikk i løpet av 24 timer etter pasientens inntreden, bestemmer legen å gjennomføre en kirurgisk inngrep. Etter operasjonen utføres terapi også, med sikte på å redusere sannsynligheten for blodpropper. Med en rettidig forespørsel om medisinsk hjelp er prognosen gunstig.

Okklusjon av den sentrale retinalvenen

Hva er okklusjon? />

Okklusjon av den sentrale venen er delt inn i iskemisk (fullstendig) og ikke-iskemisk (ufullstendig). I andre tilfelle er det mer sjanse for å kvitte seg med sykdommen uten ubehagelige konsekvenser. Hva er okklusjon? Dette er en blokkering av venene. Den vanligste årsaken er trombi som dannes i retina i den sentrale venen. Betydelig øker risikoen for utvikling av den patologiske prosessen hos pasienter som lider av glaukom med lukket vinkel. Dette skyldes økt intraokulært trykk.

Risikoen for okklusjon av retina i den sentrale venen økes også hos pasienter som lider av fedme, diabetes, oftalmisk hypertensjon etc.

Mistanke om okklusjon er mulig med en kraftig reduksjon i synsstyrken. Som regel er ubehagelige tegn først synlig bare på ett øye. Symptomene på sykdommen kan utvikles i flere timer, sjeldnere - en dag. Avhengig av hvor nær blodstrømmen er, kan visjonen reduseres litt eller helt. I sjeldne tilfeller kan pasienten huske tidligere episoder av uskarphet. Den første "klokken" kan ses noen uker før starten av okklusjon.

I tillegg til å redusere synsstyrken, kan pasienten også klage over forandringen i synsfeltet. For eksempel kan en pasient ikke se objekter som ligger på siden. Samtidig utvikler ingen smertefulle opplevelser.

Diagnose og behandling

Det er bare øyeleggen som kan bestemme nøyaktig hvilken patologi den oppstod. Det første legen vil gjøre er å sjekke synligheten. Av stor betydning er sykdommene i anamnesen. I tillegg er spesialisten interessert i hvordan og under hvilke omstendigheter de første tegnene på den patologiske prosessen dukket opp. I tillegg kan instrumentelle forskningsmetoder (biomikroskopi, oftalmokopi, angiografi av retinale kar) brukes.

I en akutt periode av sykdommen utføres terapi under forholdene til sykehusets øyeavdeling. Intensiv behandling gjør det mulig for de første timene å gjenopprette systemisk blodstrøm. Dermed øker ødemet, tilførselen av oksygen til retina forbedres. Innen få dager kan pasienten slippes hjem. Ytterligere behandling skjer på poliklinisk basis. Det er obligatorisk å ta medisiner som fortynner blod. Bredt brukt aspirin.

Med ikke-iskemisk okklusjon av retina i den sentrale venen, er prognosen vanligvis gunstig. Visjonen er fullstendig restaurert. Pasienter bør kontrolleres regelmessig hos øyenlægen i seks måneder.

Okklusjon i tannlegen

Begrepet "okklusjon" er ikke alltid forbundet med funksjonen av sirkulasjonssystemet. En slik diagnose kan også forekomme i tannlegen. Definisjonen av sentral okklusjon er viktig. Faktisk refererer dette begrepet til den nedre kjeveens funksjonelle posisjon. Hvis det er noen brudd, handler det om feil bitt.

Feil lukning av tannkjøttet kan føre til en rekke problemer i fremtiden. Derfor, hvis sentral okklusjon oppdages, er det umulig å forsinke med henvisning til en spesialist. Avslag på rettidig behandling kan føre til sletting av tennene, skade på tannkjøttet, feil tygge av mat.

Tegn på sentral okklusjon

En nøyaktig diagnose kan kun utføres av en kvalifisert tannlege. Selv om sentral okklusjon har tegn på at pasienten selv kan også vurdere. Med patologi lukkes hver tann (øvre eller nedre) med motsatt tann. Kuttere er et unntak. I dette tilfellet tennene på underkjeven ta kontakt med de øvre molarene.

En feilaktig bit blir som regel dannet selv i barndommen. For å fremme dette kan genetisk predisposisjon, underernæring. Risikoen for å utvikle sykdommen hos barn som suger en sømmer eller er på kunstig fôring, øker betydelig.

Occlusion hva det er

Periode av kronisk arteriell okklusjon Den karakteriseres av iskemiske sykdommer på områdene vaskulære lesjoner i en bestemt generell fysisk belastning tilsvarende organer: angina eller deres ekvivalenter i koronar aterosklerose, claudicatio intermittens med okklusjon kar av ekstremiteter, bukhinne med lesjoner av mesenteriske arterier,

I noen tilfeller, hvis det er umulig å fjerne kavernøs, forårsaker okklusjon cerebrospinalvæske, utført bypassoperasjoner på cerebrospinalvæskesystemet.

Med en viss hule lokalisering kan det kliniske bildet av sykdommen forårsakes okklusjon cerebrospinalvæskeveier.

Synonymer for "occlusion"

morfologi:

OKKLUSJON 1, -og, Vel. Tech. Absorbering av gasser med smeltede eller faste metaller.

[Fra latin. occlusio - konklusjon]

OKLYUSIA 2, -og, Vel. Anat. Forholdet mellom øvre og nedre kjeve tenner i lukket tilstand; bite.

[Fra latin. occlusio - konklusjon]

Kilde (trykt versjon): Ordbok av russisk språk: I 4. volum / RAS, Institutt for lingvistikk. forskning; Ed. A. P. Evgenieva. - 4. utg., Sr. - Moskva: Rus. yaz. Polygraph Resources, 1999; (elektronisk versjon): Fundamentalt elektronisk bibliotek

Occlusion (fra latin occlusio) er et begrep som indikerer en tilstand som vanligvis er åpen, men på et bestemt tidspunkt helt lukket.

OKKLYU'ZIYA, og, pl. ikke, Vel. [Latin. occlusio - konklusjon] (kjemisk.). Fenomenet gassabsorpsjon av visse metaller, samt ved kull.

kilde: "Forklarende ordbok for det russiske språket" redigert av DN Ushakov (1935-1940); (elektronisk versjon): Fundamentalt elektronisk bibliotek

Gjør ordkortet bedre sammen

Hilsener! Mitt navn er Lambpobot, jeg er et dataprogram som hjelper til med å lage et Kart over ord. Jeg vet hvordan jeg skal telle, men jeg forstår fortsatt ikke hvordan verden din fungerer. Hjelp meg å finne ut det!

Takk! Jeg begynte å forstå verden av følelser litt bedre.

Jeg forstod det allerede ufullstendighet - dette er noe negativt. Hjelp meg å forstå hvor mye?

Brudd på patency av fartøy (okklusjon av fartøy)

Okklusjon av fartøy er et brudd på patency av fartøy, noe som skyldes det faktum at deres lumen er stabilt lukket i noe område. Sykdommen kan forekomme både i nedre eller øvre lemmer, og i netthinnen og hjernen. Hvis det ikke foreligger rettidig behandling i akutt tilfelle, kan det bli irreversibel.

symptomer

En rekke symptomer kan være et tegn på at sykdommen har manifestert seg. De viktigste symptom når sykdommen forekommer i ekstremitetene (øvre eller nedre) - fravær av pulsering av arterier, som er plassert lenger bort fra midten av kroppen i forhold til stedet for plassering av et potensielt problem.

Lemmet etter dette begynner å bli blek, så vises marmoremønsteret på det. Huden blir kald ved berøring. Noen ganger er det iskemiske symptomer, for eksempel sprø negler, tørrhet og merkbar rynking av huden, mangel på hår på den og så videre.

Følsomhet kan være svekket, taktfylte følelser faller, prikkende følelser på huden, en reduksjon av total muskelstyrke, og i ekstreme tilfeller kan det oppstå ugjennomtrengelighet i lemmer, noe som var overrasket. Hvis du ikke utfører kirurgisk behandling (og i tilfelle akutt form av sykdommen, bør behandlingen være så rask som mulig), så kan ikke endre av ekstremitet unngås.

Generelt er det vanligvis antatt at å mistenke en gitt sykdom, er det nødvendig å ha minst ett av de fem symptomene (spesielt når okklusjonen manifesterer seg i nedre lemmer):

 • smerte;
 • mangel på puls;
 • blekhet;
 • redusert taktil følsomhet;
 • lammelse.

Alle disse symptomene på engelsk begynner med bokstaven "p", slik at du kan møte sykdommen under et alternativt navn - et kompleks på fem P.

klassifisering

Den okklusjon som forekommer i karene kan klassifiseres i henhold til forskjellige tegn. Først og fremst varierer det i form av lokalisering og type berørte fartøy.

Følgende typer berørte kar er preget:

Lokalisering okklusjon skjer:

 • påvirker fôringsorganene
 • påvirker et sett av hovedfartøyer;
 • påvirker sentralnervesystemet
 • Effekter på noen av lemmer (nedre eller øvre).

Oftest, omtrent 50 prosent av alle tilfeller forekommer okklusjon i nedre ekstremiteter. Mindre ofte er det en lesjon av fartøy i sentralnervesystemet og kar av hodeseksjonen, det vil si å bringe blod til hodet.

Den indre halspulsåren lider oftest. Deretter er det mangel på ernæring av hjernen og CNS-cellene. Dette kan føre til en alvorlig patologi som fører til et hjerneinfarkt - iskemisk slag, slik at det deretter kan brytes mye av aktiviteten systemer i kroppen - det hele kan føre til demens og lammelse.

Denne sykdommen kan også forekomme i vertebralarterien, noe som påvirker den occipitale delen av hjernen.

I dette tilfellet, hvis behandling ikke utføres, kan skade på hjernen føre til lammelser, svimmelhet, synproblemer, tale og svimmelhet.

I motsetning til de manifestasjoner av sykdommen i underekstremitetene og hjernen, okklusjon av blodårer som gir næring til netthinnen kan begynne plutselig og smertefritt, men til slutt resulterer i en nesten fullstendig tap av synet på ett øye som ble truffet. Vanligvis oppstår dette problemet hos menn etter femti år - og det krever kirurgisk behandling.

årsaker

Det er flere grunner som kan oppstå ved okklusjon av kar i underekstremiteter, hjernen og andre steder.

Det er flere grunnleggende:

Emboli. Under dette navnet er okklusjonen av beholderen blokkert av en tett formasjon som er lokalisert i kanalen av blodstrømmen. I sin tur kan emboli ha ulike årsaker, oftest smittsomme.

Det er flere underarter:

 • luftemboli - som faller inn i luftboblekarrene, kan oppstå på grunn av lungesvikt eller feil injeksjon;
 • arteriell emboli - blokkering av blodårene ved hjelp av mobile blodpropper som dannes i patologien av hjerteklaffen - vanligvis okklusjon i underekstremitetene, hjertet og hjernen fartøy (hode) case, er det på grunn av dette;
 • fettemboli - oppstår på grunn av metabolske forstyrrelser, men noen ganger kan det også skyldes traumer - det består i akkumulering av de minste partiklene av fett i blodet i en større fett trombus.

Trombose. Dette er en prosess hvor lumen av arteriene regelmessig avtar, da antallet og størrelsen på blodproppene på de indre veggene øker.

Årsaken kan være arteriosklerose av karene, men skader og infeksjoner kan også provosere dette problemet. Ikke bare det okklusjon kan være forårsaket av trombose feil, slik at også han skaper betingelser for utvikling av emboli, noe som også øker risikoen for zabolevaniya.Anevrizma beskrevet.

Dette problemet med blodårer kan på samme måte føre til okklusjon. Dette er en anomali som uttrykkes i en skarp ekspansjon eller fremspring av en del av fartøyets vegger. Kan være både medfødt og oppkjøpt. Blant de potensielle konsekvensene er den ovenfor beskrevne emboli og trombose.

Skade. Til slutt kan okklusjon oppstå når bein eller muskelvev er skadet, noe som resulterer i klemming av store blodårer, og normal blodstrøm blir dermed betydelig hemmet. Der arterien er klemt, kan trombotiske prosesser og emboli begynne - så behandling etter skader bør startes omgående, uavhengig av om skaderne er lavere lemmer, hjernen eller noe annet.

diagnostikk

For å utføre diagnose av sykdommen, er det nødvendig å utføre en rekke tester som inkluderer palpasjon puls i problematiske områder, funksjonstester, laboratorietester av blod, tosidig skanning, CT arteriografi, MR-angiografi.

Det er nødvendig å forsøke å utføre diagnose ved første tegn til symptomer på sykdommen, fordi det er (i akutt form) utvikler seg raskt, og derfor kan føre til amputasjon av de nedre eller øvre lemmer, og i den situasjon hvor problemet oppstod i hjernen eller manifestert i retina - er nødvendig å handle mer mer operativt, fordi muligheten for kirurgisk inngrep, i tilfelle av samme hjerne, er minimal.

behandling

Hvis det er tegn på den beskrevne sykdommen, er det nødvendig å foreta en akutt sykehusinnleggelse og konsultasjon med en lege som spesialiserer seg på blodkar. Alt avhenger av hvilket stadium av iskemi som begynte å utvikle på grunn av denne sykdommen:

 1. Iskosi av spenning og IA grad. På dette tidlige stadium er det nok å utføre konservativ behandling. Intravenøst ​​injisert trombolics, fibrinolytiske stoffer, antiaggreganter og antispasmodik. Ulike fysioterapeutiske behandlinger utføres, inkludert baroterapi, magnetoterapi og diadynamisk terapi.
 2. Iskemi IB-IIB grad. I dette tilfellet kan du ikke gjøre uten nødintervensjon, noe som vil bidra til å raskt gjenopprette blodstrømmen. Shunting, trombektomi eller embobektomi er gjort. Hvis okklusjonen ikke er stramt, kan protesen i arteriesegmentet utføres.
 3. Iskemi IIIA-IIIB grad. Gjør nødsituasjon thrombectomy og embolektomi samt bypass-transplantasjon, men i tillegg til dem er nødvendigvis utført behandling som fastsitotomiya. Mulig amputasjon på lavt nivå.
 4. Iskemi IIIB grad. Vaskulær kirurgi i dette tilfellet er strengt kontraindisert, fordi de kan føre til et post-iskemisk syndrom og et potensielt dødelig utfall. På dette stadiet er amputering av skadede øvre eller nedre ekstremiteter obligatorisk.

For å forhindre gjenoppvekst av problemet, etter behandlingen, fortsetter behandlingen i noen tid, nemlig antikoagulant terapi.

forebygging

For ikke å kreve behandling, er det best å ty til et sett forebyggende tiltak som vil bidra til å redusere sannsynligheten for dette ekstremt ubehagelige problemet:

 1. Reduser eller, om mulig, slutte å drikke og røyke. Noen ganger kan sykdommen manifestere seg fra dette.
 2. Opprettholde en riktig livsstil, som inkluderer fysiske aktiviteter som passer til din nåværende helse og alder.
 3. Prøv så mye som mulig for å unngå stress, ulike nervesjokk og så videre.
 4. Å få vekten tilbake til normal. Hvis du har minst litt overvekt, kan dette være ganske betydelig overbelastning på hele hjerte-systemet.
 5. Å spise riktig er å senke antallet retter som er for fettstoffer og inneholder mye kolesterol. Etter førti år, og det anbefales vanligvis å ta tester for kolesterol minst en gang i seks måneder.
 6. Øk forbruket av naturlige produkter som inneholder en stor vitaminforsyning.
 7. Det er rimelig å behandle forbruket av sterk te og kaffe, samt salt og krydret mat. Det er umulig å provosere utviklingen av hypertensjon, som kan begynne med en liten.

Vi anbefaler at du gjør deg kjent med årsakene til venøs overbelastning.

Occlusion hva det er

Kardiovaskulære patologier okkuperer fast et ledende sted blant sykdommer som fører til dødsfall eller vedvarende funksjonshemming hos en person. Redusering av ledende kapasitet hos store blodårer kan lamme arbeidet til mange organer og kroppssystemer. En av de mest forferdelige manifestasjoner av vaskulær insuffisiens er okklusjon av kar.

Hva er okklusjon og hvorfor forekommer det?

Okklusjon er en kraftig obstruksjon av blodårene på grunn av utviklingen av patologiske prosesser i dem, tilstopping av en trombose eller på grunn av traumatiske årsaker. Kjenn årsakene til dette fenomenet, og symptomene er nødvendige, da tiden for å ta nødhjelp er i de fleste tilfeller ekstremt begrenset - kontoen går bokstavelig talt i timer og minutter.

Ved beliggenheten er det forskjellige typer okklusjon - venøs eller arteriell, som påvirker hovedkarene, fôringsorganer, lemmer, sentralnervesystemet. De kan kalles under en rekke omstendigheter:

emboli - blokkering av fartøyet i kanalen av blodstrøm ved tett formasjon.

 1. Emboli kan forårsakes smittsomme sykdommer, når fartøyet er stengt av overbelastning av mikroorganismer eller inflammatorisk purulent trombi.
 2. Luftemboli - Konsekvensen av å komme inn i luftbobleskarene. Ofte vises med komplekse skader i luftveiene (lungene), kan være resultatet av en feil injeksjon.
 3. Fettemboli - kan også være traumatisk, men oppstår ofte med dype metabolske forstyrrelser i kroppen. Fragmenter av fett som akkumuleres i blodet kan kobles til en fett trombus som fører til okklusjon.
 4. Arteriell emboli - tilstopping av fartøy med mobil trombi, som som regel dannes i hjerteventilapparatet med en rekke patologier av dens utvikling. Vanligvis fører denne grunnen til okklusjon av arteriene i underekstremiteter, hjerte- og hjerneskjermer.

Oftest fører emboli til okklusjon i steder av innsnevring eller forgrening av fartøyer - de såkalte bifurcations.

trombose - prosessen med gradvis innsnevring av arterien lumen på grunn av dannelsen og veksten av trombi på sine indre vegger. Ofte er årsaken til atherosklerose av karene (spesielt bena), men traumatiske eller smittsomme formasjoner er også mulige. I tillegg til det faktum at trombose i seg selv kan føre til okklusjon, skaper det et svært sårbart sted, de mest utsatt for emboli (tromboembolisme).

Vaskulær aneurisme kan også føre til okklusjon. Medfødt eller oppnådd unormalitet av karenees vegger, som fører til deres skarpe lokal ekspansjon eller fremspring - et meget karakteristisk sted for fremtidig trombose og emboli.

skader - På grunn av dem oppstår okklusjon når skadet muskel eller beinvev klemmer store blodårer, forhindrer normal blodstrøm. Trombotiske prosesser forekommer i arterie koaguleringsstedet, sannsynligheten for emboli er høy.

Nederlag på nedre ekstremiteter

Et slikt nederlag av fartøyene kan utføres i en separat seksjon, fordi ifølge medisinsk statistikk, i omtrent halvparten av alle kjente tilfeller, er det okklusjon av lårarterien og poplitealarterien som er løst.

Symptomer okklusjon grundig studert og beskrevet, og vises også regelen om "fem P" i den engelskspråklige medisinske litteraturen - de karakteristiske manifestasjoner, i tilfelle minst en av dem trenger øyeblikkelig diagnose og forskrivning av behandling:

 • Smerte - smerte - Spalt, omfattende område under lesionsstedet, øker og ikke lettere når stillingen av benet endres.
 • Pulselessness - forsvinning av puls i de karakteristiske stedene i nærheten av arteriene. Et lignende symptom brukes av leger til å bestemme okklusjonsstedet mer nøyaktig.
 • Pallor - pallor, Fargen på huden under det berørte området ved først blek, så ser flekkene av cyanose frem. Temperaturen på slike områder er raskt avtagende.
 • Parestesi - parese, følelse av nummenhet, prikking, "kryp" - er de sanne tegnene på vaskulær lesjon. Berøringsfølsomheten forsvinner, full følelsesløshed kan komme med forsvunnelse av smertefulle opplevelser.
 • Lammelse - Lammelammelse, brudd på motorens funksjon - manifestasjonen av omfattende iskemi av området.

Uaktige tiltak (over 4 til 6 timer) kan føre til irreversible nekrotiske endringer i vev, utvikling av gangrenøs prosess. Okklusjon av arteriene i ekstremitetene er en av hovedårsakene til funksjonshemning og amputasjon av beina, særlig hos menn over 60 år.

Okklusjon av kar som foder hodet og sentralnervesystemet

Med en mindre grad av sannsynlighet, men fortsatt ofte, blir store fartøy påvirket, og leverer blod til hodet til en person. Den mest karakteristiske okklusjonen av den indre halspulsåren.

Med et slikt nederlag er det en akutt mangel på hjernens ernæring, oksygen sult av celler i sentralnervesystemet (CNS). Dette fører til patologiske forandringer i skallene, utvikling av områder av cerebralt infarkt - iskemisk slag, som kan ende et utstrakt CNS, etterfulgt av ingen eller forstyrrelser i organer og kroppssystemer generelt lammelse, en kraftig nedgang i intellektuelle evner og demens.

Et annet sårbart punkt er den vertebrale arterien, utviklingen av okklusjon, noe som fører til nederlaget for den occipitale delen av hjernen. Forløpere av dannelsen av omfattende slagområder - den såkalte TIA (forbigående iskemiske angrep). Dette kan uttrykkes ved ekstremt dumhet i lemmer helt opp til midlertidig lammelse, hyppig svimmelhet, minnefeil, tale, syn og periodisk besvimelse.

Okklusjon av øyet, eller mer presist, fartøyene fôring netthinnen det kan skje ganske plutselig og smertefritt, men vanligvis resulterer i en fullstendig umiddelbar tap av syn på den berørte øyet. Lider denne sykdommen oftere menn som har fylt 50-70 år.

Behandling og forebygging av okklusjon

Behandling av akutte manifestasjoner av okklusjon er en svært komplisert sak, hvis suksess er avhengig av tidlig påvisning av de aller første symptomene. Ofte er det nødvendig å ty til kirurgisk inngrep, med det formål å rense de indre kaviteter i arteriene, fjerne de berørte områdene, gjennomføre arteriell bypassoperasjon. I forsømte tilfeller er det ofte nødvendig å amputere de berørte lemmer for å unngå spredning av gangrenøse prosesser og begynnelsen av sepsis.

For ikke å bringe kroppen din til ekstremer, må du nødvendigvis opprettholde ditt vaskulære system i en normal tilstand, og utføre et sett med forebyggende tiltak:

 1. Kontroller konstant nivået av blodtrykk. Hypertensjon er det første skrittet mot alvorlig kardiovaskulær svikt. Det bør være rimelig å behandle forbruket av kaffe, sterk te, krydret og salt mat.
 2. Riktig ernæring - maksimalt i daglig diett for å redusere antall fettstoffer, med høyt kolesterol. Analyser for nivået av kolesterol etter 40 år skal bli obligatorisk minst en gang hvert halvår.
 3. Daglig bruk av naturlige matvarer med høyt innhold av vitaminer.
 4. Bli kvitt ekstra pounds. Overvekt er en svært følsom overdreven belastning på hele kardiovaskulærsystemet som helhet.
 5. Avvis fra dårlige vaner - røyking og drikking. Medisin kjenner tilfeller av alvorlig spasmodisk okklusjon forårsaket av nikotin eller alkohol.
 6. Den riktige livsstilen, inkludert vanlig fysisk aktivitet, står i forhold til alder og generell helse.
 7. Prøv å unngå unødvendig stress og mental uro.

Å fullføre emnet for okklusjon av fartøy - noen ord om den samme betydningen av dette begrepet. Dette er en endovaskulær okklusjon. I motsetning til alle fortalt ovenfor, er det ikke navnet på sykdommen, og fremgangsmåten for kirurgisk behandling av aneurismer, når kirurgisk skape en kunstig blokkering av arterien seksjon utbulingen eller kunstig trombose i en betydelig sin ekspansjon, noe som hindrer et mulig brudd av hovedtanken.

Årsaker til okklusjon

Den normale blodstrømmen i blodkar kan forebygges av flere faktorer:

 1. Emboli. I årer eller arterier kan tette klumper, kalt emboli, dannes. De er den hyppigste årsaken til okklusjon. Embolisme har flere varianter. Det kan være luftig (luft kommer inn i sirkulasjonssystemet på grunn av nedsatt lungefunksjon eller feil injeksjon). Den andre typen er arteriell emboli, som fremkommer på grunn av bevegelsen av blodproppen i karene. Det er også en fettemboli som oppstår når en stor beinbrudd, noe som resulterer i uforseglet fett i blodet.
 2. Trombose. Oppstår når en trombose festet til veggen av blodåren eller arterien vises og gradvis øker. Dette fenomenet er vanlig i aterosklerose.
 3. Vaskulær aneurisme. Denne termen kalles patologi, hvor veggene i venen eller arterien bøyer eller utvides.
 4. Skade. Beskadigede vev kan begynne å sette press på karene og forstyrre normal blodstrøm. Gradvis fører dette til trombose, og en aneurisme, og som et resultat - og til okklusjon.

Typer okklusjon

Avhengig av hvilke fartøy som ble påvirket av stenose, kan du dele denne patologien i flere typer. Ofte lider av nedre lemmer. Også okklusjonen av karene fører til forstyrrelse av hjernen, retina, indre organer, perifere muskler.

Okklusjon av vener og arterier i nedre ekstremiteter

50% av alle okklusjoner er forårsaket av nederlaget i nedre ekstremiteter. Ofte skjer en blokkering i femoral eller popliteal arterie. Du bør være oppmerksom på følgende symptomer:

 1. Pain. Det påvirker hele benet fra foten til låret og passerer ikke selv etter endring av posisjon.
 2. Pulsen er ikke følt. Forsvinnelsen av pulseringer er det første tegn på at blodstrømmen i beinene i beinet har opphørt.
 3. Blekhet. Hvis det ikke er blod i blodårene, blir huden blek og et marmor mønster vises på den.
 4. Nummen av foten. Hvis du ikke føler deg berørt til foten, og også føler gåsehud eller prikkende følelser på huden, taler det også om okklusjon.
 5. Lammelser. Du kan ikke løfte, legge til side eller ta foten tilbake. Huden blir kald, tørr og livløs.

Okklusjon av vener og arterier i hjernen og CNS

Det er en mulighet for at stenose vil skade karene som fører til hjernen. Hyppigst forekommer blokkering i den indre karoten eller vertebralarterien. Symptomene er følgende:

 • lammelse av ansikt og lemmer;
 • svimmelhet;
 • dips i minnet;
 • bevissthetstap
 • brudd på talefunksjoner.

Hva er farlig er okklusjonen

Ved opphør av næring av kroppens vev begynner den raske døende av celler. For uigenkaldelige endringer er 4-6 timer tilstrekkelig. Derfor, kontakt lege omgående i tilfelle mistanke.

Døde vev i nedre ekstremiteter er årsaken til gangrene, og som følge av amputasjon av bena. Hvis det er blodstrøm i hjernen, oppstår et iskemisk slag, hvis det ikke blir gjenkjent i tide, vil det føre til lammelse av kroppen, en reduksjon i intelligens eller et dødelig utfall. Hvis fartøyene som fører til øyets retina, påvirkes, kan en person gå blindt for alltid.

Diagnose og behandling av okklusjon

På en rask måte, bør følgende prosedyrer utføres av leger som vil bekrefte diagnosen og bestemme nederlagets grad:

 • palpasjon (palpasjon) av pulsen;
 • arteriografi eller flebografi;
 • ultralyd dupleks skanning;
 • MR angiografi.

Avhengig av resultatene av diagnosen, er behandling foreskrevet. I første grad, når det ikke oppdages noen forstyrrelser i organismenes virkemåte, er medikamentpreparater tilstrekkelig. Disse inkluderer antispasmodika, fibrinolytiske midler og antiaggreganter. Også pasienten må gjennomgå et kurs av baroterapi og fysioterapi.

Hvis tegn på stenose er uttalt (hyppig smerte i ekstremiteter, trofiske manifestasjoner), så er det umulig å unngå kirurgisk inngrep. Den mest brukte shunting (skape en ny vei for blodstrøm), trombektomi (fjerning av blodpropper) eller embobektomi (fjerning av embolus). Om nødvendig kan proteser i det berørte området av arterien utføres.

Hvis det er betennelse i det døde vevet som går over til friske områder, eller det er mulighet for et post-iskemisk syndrom (hevelse, nerveskade, lammelse av lemmer), anbefales amputasjon.

Forebygging av okklusjon

Ofte for å opprettholde helsen til kardiovaskulærsystemet, er det tilstrekkelig å observere en rekke enkle regler. De vil bidra til å unngå tilstopping av blodkar og leve lenge:

 1. Bli kvitt alkohol og nikotinavhengighet. Ideelt sett bør alkohol og sigaretter ikke være til stede i ditt liv i det hele tatt.
 2. Ikke glem fysisk aktivitet. Aktiv livsstil styrker ikke bare blodkar, men hele kroppen.
 3. Ikke utsett deg for stressende situasjoner.
 4. Juster vekten tilbake til normal.
 5. Kjøp de riktige produktene. Unngå hurtigmat, halvfabrikata, røkt mat, da de inneholder mettet fett og kolesterol.
 6. Begrens forbruket av te, kaffe og salt.

De alvorlige konsekvensene av okklusjon av årer og arterier kan bli forstått av alle. Så se på helsen din og kroppen din.

symptomer

En rekke symptomer kan være et tegn på at sykdommen har manifestert seg. De viktigste symptom når sykdommen forekommer i ekstremitetene (øvre eller nedre) - fravær av pulsering av arterier, som er plassert lenger bort fra midten av kroppen i forhold til stedet for plassering av et potensielt problem.

Lemmet etter dette begynner å bli blek, så vises marmoremønsteret på det. Huden blir kald ved berøring. Noen ganger er det iskemiske symptomer, for eksempel sprø negler, tørrhet og merkbar rynking av huden, mangel på hår på den og så videre.

Følsomhet kan være svekket, taktfylte følelser faller, prikkende følelser på huden, en reduksjon av total muskelstyrke, og i ekstreme tilfeller kan det oppstå ugjennomtrengelighet i lemmer, noe som var overrasket. Hvis du ikke utfører kirurgisk behandling (og i tilfelle akutt form av sykdommen, bør behandlingen være så rask som mulig), så kan ikke endre av ekstremitet unngås.

Generelt er det vanligvis antatt at å mistenke en gitt sykdom, er det nødvendig å ha minst ett av de fem symptomene (spesielt når okklusjonen manifesterer seg i nedre lemmer):

 • smerte;
 • mangel på puls;
 • blekhet;
 • redusert taktil følsomhet;
 • lammelse.

Alle disse symptomene på engelsk begynner med bokstaven "p", slik at du kan møte sykdommen under et alternativt navn - et kompleks på fem P.

klassifisering

Den okklusjon som forekommer i karene kan klassifiseres i henhold til forskjellige tegn. Først og fremst varierer det i form av lokalisering og type berørte fartøy.

Følgende typer berørte kar er preget:

Lokalisering okklusjon skjer:

 • påvirker fôringsorganene
 • påvirker et sett av hovedfartøyer;
 • påvirker sentralnervesystemet
 • Effekter på noen av lemmer (nedre eller øvre).

Oftest, omtrent 50 prosent av alle tilfeller forekommer okklusjon i nedre ekstremiteter. Mindre ofte er det en lesjon av fartøy i sentralnervesystemet og kar av hodeseksjonen, det vil si å bringe blod til hodet.

Den indre halspulsåren lider oftest. Deretter er det mangel på ernæring av hjernen og CNS-cellene. Dette kan føre til en alvorlig patologi som fører til et hjerneinfarkt - iskemisk slag, slik at det deretter kan brytes mye av aktiviteten systemer i kroppen - det hele kan føre til demens og lammelse.

Denne sykdommen kan også forekomme i vertebralarterien, noe som påvirker den occipitale delen av hjernen.

I dette tilfellet, hvis behandling ikke utføres, kan skade på hjernen føre til lammelser, svimmelhet, synproblemer, tale og svimmelhet.

I motsetning til de manifestasjoner av sykdommen i underekstremitetene og hjernen, okklusjon av blodårer som gir næring til netthinnen kan begynne plutselig og smertefritt, men til slutt resulterer i en nesten fullstendig tap av synet på ett øye som ble truffet. Vanligvis oppstår dette problemet hos menn etter femti år - og det krever kirurgisk behandling.

årsaker

Det er flere grunner som kan oppstå ved okklusjon av kar i underekstremiteter, hjernen og andre steder.

Det er flere grunnleggende:

Emboli. Under dette navnet er okklusjonen av beholderen blokkert av en tett formasjon som er lokalisert i kanalen av blodstrømmen. I sin tur kan emboli ha ulike årsaker, oftest smittsomme.

Det er flere underarter:

 • luftemboli - som faller inn i luftboblekarrene, kan oppstå på grunn av lungesvikt eller feil injeksjon;
 • arteriell emboli - blokkering av blodårene ved hjelp av mobile blodpropper som dannes i patologien av hjerteklaffen - vanligvis okklusjon i underekstremitetene, hjertet og hjernen fartøy (hode) case, er det på grunn av dette;
 • fettemboli - oppstår på grunn av metabolske forstyrrelser, men noen ganger kan det også skyldes traumer - det består i akkumulering av de minste partiklene av fett i blodet i en større fett trombus.

Trombose. Dette er en prosess hvor lumen av arteriene regelmessig avtar, da antallet og størrelsen på blodproppene på de indre veggene øker.

Årsaken kan være arteriosklerose av karene, men skader og infeksjoner kan også provosere dette problemet. Ikke bare det okklusjon kan være forårsaket av trombose feil, slik at også han skaper betingelser for utvikling av emboli, noe som også øker risikoen for zabolevaniya.Anevrizma beskrevet.

Dette problemet med blodårer kan på samme måte føre til okklusjon. Dette er en anomali som uttrykkes i en skarp ekspansjon eller fremspring av en del av fartøyets vegger. Kan være både medfødt og oppkjøpt. Blant de potensielle konsekvensene er den ovenfor beskrevne emboli og trombose.

Skade. Til slutt kan okklusjon oppstå når bein eller muskelvev er skadet, noe som resulterer i klemming av store blodårer, og normal blodstrøm blir dermed betydelig hemmet. Der arterien er klemt, kan trombotiske prosesser og emboli begynne - så behandling etter skader bør startes omgående, uavhengig av om skaderne er lavere lemmer, hjernen eller noe annet.

diagnostikk

For å utføre diagnose av sykdommen, er det nødvendig å utføre en rekke tester som inkluderer palpasjon puls i problematiske områder, funksjonstester, laboratorietester av blod, tosidig skanning, CT arteriografi, MR-angiografi.

Det er nødvendig å forsøke å utføre diagnose ved første tegn til symptomer på sykdommen, fordi det er (i akutt form) utvikler seg raskt, og derfor kan føre til amputasjon av de nedre eller øvre lemmer, og i den situasjon hvor problemet oppstod i hjernen eller manifestert i retina - er nødvendig å handle mer mer operativt, fordi muligheten for kirurgisk inngrep, i tilfelle av samme hjerne, er minimal.

behandling

Hvis det er tegn på den beskrevne sykdommen, er det nødvendig å foreta en akutt sykehusinnleggelse og konsultasjon med en lege som spesialiserer seg på blodkar. Alt avhenger av hvilket stadium av iskemi som begynte å utvikle på grunn av denne sykdommen:

 1. Iskosi av spenning og IA grad. På dette tidlige stadium er det nok å utføre konservativ behandling. Intravenøst ​​injisert trombolics, fibrinolytiske stoffer, antiaggreganter og antispasmodik. Ulike fysioterapeutiske behandlinger utføres, inkludert baroterapi, magnetoterapi og diadynamisk terapi.
 2. Iskemi IB-IIB grad. I dette tilfellet kan du ikke gjøre uten nødintervensjon, noe som vil bidra til å raskt gjenopprette blodstrømmen. Shunting, trombektomi eller embobektomi er gjort. Hvis okklusjonen ikke er stramt, kan protesen i arteriesegmentet utføres.
 3. Iskemi IIIA-IIIB grad. Gjør nødsituasjon thrombectomy og embolektomi samt bypass-transplantasjon, men i tillegg til dem er nødvendigvis utført behandling som fastsitotomiya. Mulig amputasjon på lavt nivå.
 4. Iskemi IIIB grad. Vaskulær kirurgi i dette tilfellet er strengt kontraindisert, fordi de kan føre til et post-iskemisk syndrom og et potensielt dødelig utfall. På dette stadiet er amputering av skadede øvre eller nedre ekstremiteter obligatorisk.

For å forhindre gjenoppvekst av problemet, etter behandlingen, fortsetter behandlingen i noen tid, nemlig antikoagulant terapi.

forebygging

For ikke å kreve behandling, er det best å ty til et sett forebyggende tiltak som vil bidra til å redusere sannsynligheten for dette ekstremt ubehagelige problemet:

 1. Reduser eller, om mulig, slutte å drikke og røyke. Noen ganger kan sykdommen manifestere seg fra dette.
 2. Opprettholde en riktig livsstil, som inkluderer fysiske aktiviteter som passer til din nåværende helse og alder.
 3. Prøv så mye som mulig for å unngå stress, ulike nervesjokk og så videre.
 4. Å få vekten tilbake til normal. Hvis du har minst litt overvekt, kan dette være ganske betydelig overbelastning på hele hjerte-systemet.
 5. Å spise riktig er å senke antallet retter som er for fettstoffer og inneholder mye kolesterol. Etter førti år, og det anbefales vanligvis å ta tester for kolesterol minst en gang i seks måneder.
 6. Øk forbruket av naturlige produkter som inneholder en stor vitaminforsyning.
 7. Det er rimelig å behandle forbruket av sterk te og kaffe, samt salt og krydret mat. Det er umulig å provosere utviklingen av hypertensjon, som kan begynne med en liten.

årsaker

Stenose og okklusjon av kar utvikles av visse grunner, hvorav den viktigste er emboli. Dette kalles blokkering av lumen ved en tett formasjon i strømmen av blodstrøm, som oppstår fra faktorer, hovedsakelig av en smittsom natur. Det finnes flere typer:

 1. Luftemboli. Beholderen får luftboble som følge av lungeskade, feil injeksjon.
 2. Arteriell emboli. Fartøyet, venen eller arterien er tilstoppet av mobil trombi, som dannes i patologien til hjerteapparatet.
 3. Fettemboli. Som et resultat av metabolske forstyrrelser og noen ganger skade, blod samler seg og flyter sammen til en enkelt stor trombe minste fettpartiklene.

En gunstig tilstand for utvikling av emboli, og som en konsekvens - okklusjon, er trombose. Denne gradvise innsnevringen av arteriell lumen på grunn av en konstant økning av antall og størrelse på trombi på indre vegger.

I varierende grad, er en forutsetning for hindring av arteriene og aterosklerose er i stand til å utvikle seg, det vil si til å bevege seg fra ett nivå til et annet.

Skader, når muskel eller beinvev er skadet, kan føre til klemming av store blodårer, noe som fører til en nedgang i blodstrømmen. Der arterien er tilstoppet, kan trombotiske prosesser begynne.

Det finnes flere typer okklusjoner:

 1. Trombose. Overlapping av blodstrømmen ved trombi observeres vanligvis i venene på de nedre ekstremiteter. Det er lagt merke til at diagnose og behandling er utsatt for bare en tredjedel av pasienter med denne sykdommen, som i andre er det som skjer uten åpenbare symptomer eller deres fravær.
 2. Obstruksjon av den subklave arterien. Nederlaget til et av de viktigste fartøyene fører til utvikling av cerebral vaskulær insuffisiens, iskemi i øvre ekstremiteter. Ifølge forskjellige data er plugging av det første segmentet av den subklave arterien funnet i området fra 3 til 20%. I dette tilfellet er det ofte ofte ledsager av vertebrale eller andre segment av subklave arterier. I slike tilfeller er umiddelbar behandling nødvendig.
 3. Trombotiske og posttrombotiske okklusjoner. Sistnevnte er nært beslektet med post-trombotisk sykdom, hvor patogenesen er kompleks nok. Faktorer som bestemmer prosessen med rekanalisering av tromben, er ikke studert til denne dagen.
 4. Akutt okklusjon. Dette er resultatet av en plutselig opphør av blodstrøm, noe som fører til dannelsen av ekstra trombi. Tilstanden er preget av et alvorlig kurs, men det er ikke uopprettelig om hjelp fra begynnelsen tilkommer innen fire timer. Dyp iskemi fører til uopprettelige nekrotiske komplikasjoner.
 5. Okklusjon av netthinnen, avhengig av øyet. Dette er et brudd på blodsirkulasjonen i retina eller dens grener. Det observeres i alderen 40-50 år.
 6. Okklusjon av BPS, dvs. femoral-popliteal segment. Blod, som er anriket i oksygen, går ikke inn i underbenet, og dette er ledsaget av visse tegn. Årsaken er vanligvis å utrydde aterosklerose.

Det er andre typer okklusjon av venstre og høyre arterier, avhengig av lokalisering. I alle fall truer de menneskers helse og kan føre til irreversible forandringer i kroppen. I nærvær av symptomer og spesielle undersøkelser er det ikke vanskelig å diagnostisere og identifisere ulike grader av sykdommen.

Tidlige stadier av obstruksjon av subklaver arterien behandles konservativt, komplikasjoner krever ofte kirurgisk inngrep. Det er viktig å vurdere at behandlingen først begynner etter oppdagelsen av årsaken til sykdommen. Fjern symptomer - ikke nok.

Selvfølgelig bør man ikke glemme at obstruksjon av arteriene kan forårsakes, spesielt når det er en del av det kirurgiske inngrep. Dette er okklusjon av ASD, og ​​endovaskulær okklusjon, og okklusjon er delvis når den nedre halvdelen av glasset i det øvre øyet er slått av.

symptomer

Symptomer på BPS, det vil si av lårarterien:

 • kald føtter;
 • bryst av huden på underdelene;
 • intermittent claudication - nummenhet og smerte i kalvemuskulaturen.

Ved trombotisk okklusjon er det kliniske bildet basert på identifisering av ett eller flere av følgende symptomer:

 • parestesi,
 • smerte;
 • lammelse;
 • blanche;
 • fravær av puls.

Ugjennomtrengelighet av vertebralarterien karakteriseres på samme måte. I medisinsk litteratur er flere hovedsymptomer beskrevet i obstruksjonen av et hvilket som helst fartøy. I nakken og hodet, ser de seg så raskt ut:

 1. Smerter er det første tegnet. Det er tilstede i det berørte området, som gradvis øker, kan det forsvinne dersom tromben beveger seg selv, selv uten behandling.
 2. Mangel på puls. Det er ofte vanskelig å bestemme, siden det er nødvendig å sjekke nøyaktig det bestemte stedet hvor blodstrømmen brytes i blodåren.
 3. Bleg hud, for eksempel i ansiktet, og påfølgende cyanose. Når det ikke er nødvendig ernæring i svært lang tid, er det tegn som tørrhet, peeling, rynker.
 4. Parestesier. Det manifesterer når en person klager over prikken, følelsesløshet, prikkende, så er følsom følsomhet festet. Med varighet av tilstanden kan lammelse utvikles.

Okklusjon av den indre halspulsåren (ICA) er oftest uttrykt ved et forbigående iskemisk angrep. De mest typiske symptomene er: mono- eller hemiparesis, følsomhetsforstyrrelser på motsatt, venstre eller høyre side. Monokulære synproblemer blir observert på den berørte siden.

diagnostikk

Enhver form for okklusjon av vener, arterier krever forsiktig diagnose: hurtig oppdagelse av symptomer og utnevnelse av spesifikke studier.

Disse aktivitetene utføres kun på sykehus. Okklusjon av arteria carotis interna, arteria subclavia, postthrombotic obstruksjon av den venstre eller den høyre vene og andre slike anormalitet er detektert gjennom en rekke forskningsmetoder: generell blodanalyse, kolesterol, koagulering, EKG, EEG, REG kar i hode og nakke MR, CT, Doppler ultralyd av halsen.

Behandling av okklusjon avhenger av en nøyaktig diagnose. I et akutt tilfelle utføres en trombektomi. Hvis periprosessen uttrykkes, er phlebolysis gjort. Veldig viktig antikoagulant terapi. Sekundære former for syndromet er resultatet av venekompresjon av lymfeknuter, svulster.

Terapi utføres avhengig av årsaken, som forårsaket et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod. En grundig diagnose er nødvendig hvis obstruksjonen av den subklave arterien er svekket, og dette er bare mulig i riktig klinikk.

Ved okklusjon av lårarterien, kan kroppen kompensere for blodsirkulasjonen av lemmen ved hjelp av blodstrømmen langs sidegrenene til arteriesystemet. Så kan vellykket og konservativ behandling. Hvis iskemiske symptomer blir mer og mer opplagte, og intermittent claudikasjon skjer innen hundre meter gange og mindre - kirurgisk inngrep vil være nødvendig. Dette kan være resultatene av endarterektomi, femoral-popliteal eller femoral-shunting.

Det ble nevnt at okklusjon fungerer som en operasjon. For eksempel er det et midlertidig transvaginal livmor arterieokklusjon: i dem er det en overlapping av blodstrømmen til en bestemt tid under hvilken det friske livmorvev er kraft, og fibroider er å dø på grunn av mangel på næringsstoffer forgrenet vaskulære nettverk. Under denne prosedyren blir det ikke foretatt kutt. Gjennom skjeden under anestesi klippes livmorarteriene i seks timer. Etter at de er fjernet, gjenopprettes blodstrømmen bare i livmoren, men ikke i de myomatiske noder.

ASD Okklusjon metode Kateterlukke unormal munn ved hjelp av et spesielt system - klaffen, bidrar til å lukke åpningene er ikke mer enn to centimeter. Dette er en av måtene å behandle ASD, sykdommen kan ikke behandles uavhengig.

Direkte okklusjon er å slå av handlingen med å se øynene, som ser bedre ut. Dette er en veldig vanlig måte å behandle amblyopi på. For å utvikle kikkert, er det nødvendig med en vis synlighet av det verste øyet, nemlig ikke mindre enn 0,2. Prosedyren tar to til seks måneder. En gang i uken overvåkes synet av de to øynene, siden det kan redusere for en tid i det avskårne øyet. Denne metoden gir ikke alltid et positivt resultat.

Når det gjelder visjon, kan vi si at det finnes slike begreper som konstant og intermittent okklusjon. Når det fulle halvglasset i det øvre øyet ikke er helt slått av, er dette en slags delvis okklusjon.

Forebygging av vaskulær obstruksjon er opprettholdelsen av en sunn livsstil, og det er ikke nødvendig å forsømme det slik at det ikke er noen direkte trussel. Det er nødvendig å følge alle anbefalingene fra legen og ikke være redd for kirurgisk inngrep, om nødvendig.

Les Mer Om Fartøyene