Brudd på patency av fartøy (okklusjon av fartøy)

Okklusjon av fartøy er et brudd på patency av fartøy, noe som skyldes det faktum at deres lumen er stabilt lukket i noe område. Sykdommen kan forekomme både i nedre eller øvre lemmer, og i netthinnen og hjernen. Hvis det ikke foreligger rettidig behandling i akutt tilfelle, kan det bli irreversibel.

symptomer

En rekke symptomer kan være et tegn på at sykdommen har manifestert seg. De viktigste symptom når sykdommen forekommer i ekstremitetene (øvre eller nedre) - fravær av pulsering av arterier, som er plassert lenger bort fra midten av kroppen i forhold til stedet for plassering av et potensielt problem.

Lemmet etter dette begynner å bli blek, så vises marmoremønsteret på det. Huden blir kald ved berøring. Noen ganger er det iskemiske symptomer, for eksempel sprø negler, tørrhet og merkbar rynking av huden, mangel på hår på den og så videre.

Følsomhet kan være svekket, taktfylte følelser faller, prikkende følelser på huden, en reduksjon av total muskelstyrke, og i ekstreme tilfeller kan det oppstå ugjennomtrengelighet i lemmer, noe som var overrasket. Hvis du ikke utfører kirurgisk behandling (og i tilfelle akutt form av sykdommen, bør behandlingen være så rask som mulig), så kan ikke endre av ekstremitet unngås.

Generelt er det vanligvis antatt at å mistenke en gitt sykdom, er det nødvendig å ha minst ett av de fem symptomene (spesielt når okklusjonen manifesterer seg i nedre lemmer):

 • smerte;
 • mangel på puls;
 • blekhet;
 • redusert taktil følsomhet;
 • lammelse.

Alle disse symptomene på engelsk begynner med bokstaven "p", slik at du kan møte sykdommen under et alternativt navn - et kompleks på fem P.

klassifisering

Den okklusjon som forekommer i karene kan klassifiseres i henhold til forskjellige tegn. Først og fremst varierer det i form av lokalisering og type berørte fartøy.

Følgende typer berørte kar er preget:

Lokalisering okklusjon skjer:

 • påvirker fôringsorganene
 • påvirker et sett av hovedfartøyer;
 • påvirker sentralnervesystemet
 • Effekter på noen av lemmer (nedre eller øvre).

Oftest, omtrent 50 prosent av alle tilfeller forekommer okklusjon i nedre ekstremiteter. Mindre ofte er det en lesjon av fartøy i sentralnervesystemet og kar av hodeseksjonen, det vil si å bringe blod til hodet.

Den indre halspulsåren lider oftest. Deretter er det mangel på ernæring av hjernen og CNS-cellene. Dette kan føre til en alvorlig patologi som fører til et hjerneinfarkt - iskemisk slag, slik at det deretter kan brytes mye av aktiviteten systemer i kroppen - det hele kan føre til demens og lammelse.

Denne sykdommen kan også forekomme i vertebralarterien, noe som påvirker den occipitale delen av hjernen.

I dette tilfellet, hvis behandling ikke utføres, kan skade på hjernen føre til lammelser, svimmelhet, synproblemer, tale og svimmelhet.

I motsetning til de manifestasjoner av sykdommen i underekstremitetene og hjernen, okklusjon av blodårer som gir næring til netthinnen kan begynne plutselig og smertefritt, men til slutt resulterer i en nesten fullstendig tap av synet på ett øye som ble truffet. Vanligvis oppstår dette problemet hos menn etter femti år - og det krever kirurgisk behandling.

årsaker

Det er flere grunner som kan oppstå ved okklusjon av kar i underekstremiteter, hjernen og andre steder.

Det er flere grunnleggende:

Emboli. Under dette navnet er okklusjonen av beholderen blokkert av en tett formasjon som er lokalisert i kanalen av blodstrømmen. I sin tur kan emboli ha ulike årsaker, oftest smittsomme.

Det er flere underarter:

 • luftemboli - som faller inn i luftboblekarrene, kan oppstå på grunn av lungesvikt eller feil injeksjon;
 • arteriell emboli - blokkering av blodårene ved hjelp av mobile blodpropper som dannes i patologien av hjerteklaffen - vanligvis okklusjon i underekstremitetene, hjertet og hjernen fartøy (hode) case, er det på grunn av dette;
 • fettemboli - oppstår på grunn av metabolske forstyrrelser, men noen ganger kan det også skyldes traumer - det består i akkumulering av de minste partiklene av fett i blodet i en større fett trombus.

Trombose. Dette er en prosess hvor lumen av arteriene regelmessig avtar, da antallet og størrelsen på blodproppene på de indre veggene øker.

Årsaken kan være arteriosklerose av karene, men skader og infeksjoner kan også provosere dette problemet. Ikke bare det okklusjon kan være forårsaket av trombose feil, slik at også han skaper betingelser for utvikling av emboli, noe som også øker risikoen for zabolevaniya.Anevrizma beskrevet.

Dette problemet med blodårer kan på samme måte føre til okklusjon. Dette er en anomali som uttrykkes i en skarp ekspansjon eller fremspring av en del av fartøyets vegger. Kan være både medfødt og oppkjøpt. Blant de potensielle konsekvensene er den ovenfor beskrevne emboli og trombose.

Skade. Til slutt kan okklusjon oppstå når bein eller muskelvev er skadet, noe som resulterer i klemming av store blodårer, og normal blodstrøm blir dermed betydelig hemmet. Der arterien er klemt, kan trombotiske prosesser og emboli begynne - så behandling etter skader bør startes omgående, uavhengig av om skaderne er lavere lemmer, hjernen eller noe annet.

diagnostikk

For å utføre diagnose av sykdommen, er det nødvendig å utføre en rekke tester som inkluderer palpasjon puls i problematiske områder, funksjonstester, laboratorietester av blod, tosidig skanning, CT arteriografi, MR-angiografi.

Det er nødvendig å forsøke å utføre diagnose ved første tegn til symptomer på sykdommen, fordi det er (i akutt form) utvikler seg raskt, og derfor kan føre til amputasjon av de nedre eller øvre lemmer, og i den situasjon hvor problemet oppstod i hjernen eller manifestert i retina - er nødvendig å handle mer mer operativt, fordi muligheten for kirurgisk inngrep, i tilfelle av samme hjerne, er minimal.

behandling

Hvis det er tegn på den beskrevne sykdommen, er det nødvendig å foreta en akutt sykehusinnleggelse og konsultasjon med en lege som spesialiserer seg på blodkar. Alt avhenger av hvilket stadium av iskemi som begynte å utvikle på grunn av denne sykdommen:

 1. Iskosi av spenning og IA grad. På dette tidlige stadium er det nok å utføre konservativ behandling. Intravenøst ​​injisert trombolics, fibrinolytiske stoffer, antiaggreganter og antispasmodik. Ulike fysioterapeutiske behandlinger utføres, inkludert baroterapi, magnetoterapi og diadynamisk terapi.
 2. Iskemi IB-IIB grad. I dette tilfellet kan du ikke gjøre uten nødintervensjon, noe som vil bidra til å raskt gjenopprette blodstrømmen. Shunting, trombektomi eller embobektomi er gjort. Hvis okklusjonen ikke er stramt, kan protesen i arteriesegmentet utføres.
 3. Iskemi IIIA-IIIB grad. Gjør nødsituasjon thrombectomy og embolektomi samt bypass-transplantasjon, men i tillegg til dem er nødvendigvis utført behandling som fastsitotomiya. Mulig amputasjon på lavt nivå.
 4. Iskemi IIIB grad. Vaskulær kirurgi i dette tilfellet er strengt kontraindisert, fordi de kan føre til et post-iskemisk syndrom og et potensielt dødelig utfall. På dette stadiet er amputering av skadede øvre eller nedre ekstremiteter obligatorisk.

For å forhindre gjenoppvekst av problemet, etter behandlingen, fortsetter behandlingen i noen tid, nemlig antikoagulant terapi.

forebygging

For ikke å kreve behandling, er det best å ty til et sett forebyggende tiltak som vil bidra til å redusere sannsynligheten for dette ekstremt ubehagelige problemet:

 1. Reduser eller, om mulig, slutte å drikke og røyke. Noen ganger kan sykdommen manifestere seg fra dette.
 2. Opprettholde en riktig livsstil, som inkluderer fysiske aktiviteter som passer til din nåværende helse og alder.
 3. Prøv så mye som mulig for å unngå stress, ulike nervesjokk og så videre.
 4. Å få vekten tilbake til normal. Hvis du har minst litt overvekt, kan dette være ganske betydelig overbelastning på hele hjerte-systemet.
 5. Å spise riktig er å senke antallet retter som er for fettstoffer og inneholder mye kolesterol. Etter førti år, og det anbefales vanligvis å ta tester for kolesterol minst en gang i seks måneder.
 6. Øk forbruket av naturlige produkter som inneholder en stor vitaminforsyning.
 7. Det er rimelig å behandle forbruket av sterk te og kaffe, samt salt og krydret mat. Det er umulig å provosere utviklingen av hypertensjon, som kan begynne med en liten.

Vi anbefaler at du gjør deg kjent med årsakene til venøs overbelastning.

Okklusjon (obstruksjon av blodkar) - en formidabel manifestasjon av vaskulær insuffisiens

Kardiovaskulære patologier okkuperer fast et ledende sted blant sykdommer som fører til dødsfall eller vedvarende funksjonshemming hos en person. Redusering av ledende kapasitet hos store blodårer kan lamme arbeidet til mange organer og kroppssystemer. En av de mest forferdelige manifestasjoner av vaskulær insuffisiens er okklusjon av kar.

Hva er okklusjon og hvorfor forekommer det?

Okklusjon er en kraftig obstruksjon av blodårene på grunn av utviklingen av patologiske prosesser i dem, tilstopping av en trombose eller på grunn av traumatiske årsaker. Kjenn årsakene til dette fenomenet, og symptomene er nødvendige, da tiden for å ta nødhjelp er i de fleste tilfeller ekstremt begrenset - kontoen går bokstavelig talt i timer og minutter.

Okklusjon på eksempel på en hånd

Ved beliggenheten er det forskjellige typer okklusjon - venøs eller arteriell, som påvirker hovedkarene, fôringsorganer, lemmer, sentralnervesystemet. De kan kalles under en rekke omstendigheter:

emboli - blokkering av fartøyet i kanalen av blodstrøm ved tett formasjon.

 1. Emboli kan forårsakes smittsomme sykdommer, når fartøyet er stengt av overbelastning av mikroorganismer eller inflammatorisk purulent trombi.
 2. Luftemboli - Konsekvensen av å komme inn i luftbobleskarene. Ofte vises med komplekse skader i luftveiene (lungene), kan være resultatet av en feil injeksjon.
 3. Fettemboli - kan også være traumatisk, men oppstår ofte med dype metabolske forstyrrelser i kroppen. Fragmenter av fett som akkumuleres i blodet kan kobles til en fett trombus som fører til okklusjon.
 4. Arteriell emboli - tilstopping av fartøy med mobil trombi, som som regel dannes i hjerteventilapparatet med en rekke patologier av dens utvikling. Vanligvis fører denne grunnen til okklusjon av arteriene i underekstremiteter, hjerte- og hjerneskjermer.

Oftest fører emboli til okklusjon i steder av innsnevring eller forgrening av fartøyer - de såkalte bifurcations.

trombose - prosessen med gradvis innsnevring av arterien lumen på grunn av dannelsen og veksten av trombi på sine indre vegger. Ofte er årsaken til atherosklerose av karene (spesielt bena), men traumatiske eller smittsomme formasjoner er også mulige. I tillegg til det faktum at trombose i seg selv kan føre til okklusjon, skaper det et svært sårbart sted, de mest utsatt for emboli (tromboembolisme).

Vaskulær aneurisme kan også føre til okklusjon. Medfødt eller oppnådd unormalitet av karenees vegger, som fører til deres skarpe lokal ekspansjon eller fremspring - et meget karakteristisk sted for fremtidig trombose og emboli.

skader - På grunn av dem oppstår okklusjon når skadet muskel eller beinvev klemmer store blodårer, forhindrer normal blodstrøm. Trombotiske prosesser forekommer i arterie koaguleringsstedet, sannsynligheten for emboli er høy.

Nederlag på nedre ekstremiteter

Et slikt nederlag av fartøyene kan utføres i en separat seksjon, fordi ifølge medisinsk statistikk, i omtrent halvparten av alle kjente tilfeller, er det okklusjon av lårarterien og poplitealarterien som er løst.

Symptomer okklusjon grundig studert og beskrevet, og vises også regelen om "fem P" i den engelskspråklige medisinske litteraturen - de karakteristiske manifestasjoner, i tilfelle minst en av dem trenger øyeblikkelig diagnose og forskrivning av behandling:

 • Smerte - smerte - Spalt, omfattende område under lesionsstedet, øker og ikke lettere når stillingen av benet endres.
 • Pulselessness - forsvinning av puls i de karakteristiske stedene i nærheten av arteriene. Et lignende symptom brukes av leger til å bestemme okklusjonsstedet mer nøyaktig.
 • Pallor - pallor, Fargen på huden under det berørte området ved først blek, så ser flekkene av cyanose frem. Temperaturen på slike områder er raskt avtagende.
 • Parestesi - parese, følelse av nummenhet, prikking, "kryp" - er de sanne tegnene på vaskulær lesjon. Berøringsfølsomheten forsvinner, full følelsesløshed kan komme med forsvunnelse av smertefulle opplevelser.
 • Lammelse - Lammelammelse, brudd på motorens funksjon - manifestasjonen av omfattende iskemi av området.

Uaktige tiltak (over 4 til 6 timer) kan føre til irreversible nekrotiske endringer i vev, utvikling av gangrenøs prosess. Okklusjon av arteriene i ekstremitetene er en av hovedårsakene til funksjonshemning og amputasjon av beina, særlig hos menn over 60 år.

Okklusjon av kar som foder hodet og sentralnervesystemet

Med en mindre grad av sannsynlighet, men fortsatt ofte, blir store fartøy påvirket, og leverer blod til hodet til en person. Den mest karakteristiske okklusjonen av den indre halspulsåren.

Med et slikt nederlag er det en akutt mangel på hjernens ernæring, oksygen sult av celler i sentralnervesystemet (CNS). Dette fører til patologiske forandringer i skallene, utvikling av områder av cerebralt infarkt - iskemisk slag, som kan ende et utstrakt CNS, etterfulgt av ingen eller forstyrrelser i organer og kroppssystemer generelt lammelse, en kraftig nedgang i intellektuelle evner og demens.

Et annet sårbart punkt er den vertebrale arterien, utviklingen av okklusjon, noe som fører til nederlaget for den occipitale delen av hjernen. Forløpere av dannelsen av omfattende slagområder - den såkalte TIA (forbigående iskemiske angrep). Dette kan uttrykkes ved ekstremt dumhet i lemmer helt opp til midlertidig lammelse, hyppig svimmelhet, minnefeil, tale, syn og periodisk besvimelse.

Okklusjon av øyet, eller mer presist, fartøyene fôring netthinnen det kan skje ganske plutselig og smertefritt, men vanligvis resulterer i en fullstendig umiddelbar tap av syn på den berørte øyet. Lider denne sykdommen oftere menn som har fylt 50-70 år.

Behandling og forebygging av okklusjon

Behandling av akutte manifestasjoner av okklusjon er en svært komplisert sak, hvis suksess er avhengig av tidlig påvisning av de aller første symptomene. Ofte er det nødvendig å ty til kirurgisk inngrep, med det formål å rense de indre kaviteter i arteriene, fjerne de berørte områdene, gjennomføre arteriell bypassoperasjon. I forsømte tilfeller er det ofte nødvendig å amputere de berørte lemmer for å unngå spredning av gangrenøse prosesser og begynnelsen av sepsis.

For ikke å bringe kroppen din til ekstremer, må du nødvendigvis opprettholde ditt vaskulære system i en normal tilstand, og utføre et sett med forebyggende tiltak:

 1. Kontroller konstant nivået av blodtrykk. Hypertensjon er det første skrittet mot alvorlig kardiovaskulær svikt. Det bør være rimelig å behandle forbruket av kaffe, sterk te, krydret og salt mat.
 2. Riktig ernæring - maksimalt i daglig diett for å redusere antall fettstoffer, med høyt kolesterol. Analyser for nivået av kolesterol etter 40 år skal bli obligatorisk minst en gang hvert halvår.
 3. Daglig bruk av naturlige matvarer med høyt innhold av vitaminer.
 4. Bli kvitt ekstra pounds. Overvekt er en svært følsom overdreven belastning på hele kardiovaskulærsystemet som helhet.
 5. Avvis fra dårlige vaner - røyking og drikking. Medisin kjenner tilfeller av alvorlig spasmodisk okklusjon forårsaket av nikotin eller alkohol.
 6. Den riktige livsstilen, inkludert vanlig fysisk aktivitet, står i forhold til alder og generell helse.
 7. Prøv å unngå unødvendig stress og mental uro.

Å fullføre emnet for okklusjon av fartøy - noen ord om den samme betydningen av dette begrepet. Dette er en endovaskulær okklusjon. I motsetning til alle fortalt ovenfor, er det ikke navnet på sykdommen, og fremgangsmåten for kirurgisk behandling av aneurismer, når kirurgisk skape en kunstig blokkering av arterien seksjon utbulingen eller kunstig trombose i en betydelig sin ekspansjon, noe som hindrer et mulig brudd av hovedtanken.

Symptomer og behandling av vaskulær og arteriell okklusjon

Begrepet okklusjon (i oversettelse fra det latinske "skjul") brukes i medisin for å betegne en bred prosess for forstyrrelse av arteriell patency. Blokkering av blodårer og arterier forstyrrer den rette funksjonen av menneskelige organer. Denne patologien fører til alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som fører til uførhet og dødelighet.

I utgangspunktet påvirker trombose arteriene i nedre ekstremiteter, hjernens kar og øyets nese. Nederlaget på karene i de øvre ekstremiteter er mindre vanlig.

Forekomsten av okklusjon er assosiert med spasme eller en ekstern skadevirkende effekt, noe som fremkaller dannelsen av en trombus som lukker lumen.

Som et resultat avtar hastigheten på blodstrømmen, koagulabiliteten brytes, patologier opptrer i arteriene. Disse prosessene fører til oksygen sult av vev og acidose.

årsaker

Årsakene til nedsatt blodgass i karene er:

 1. Emboli - okklusjon av fartøyets lumen ved dannelse av en tett konsistens. Årsaken til emboli er ofte forbundet med flere faktorer:
 • Arytmi. Hvis rytmen feiler, oppstår i noen områder av hjertet små tromber, som under trykkøkningen kastes i blodet og dekker karene.
 • Inntak av luft inn i blodet som et resultat av traumer eller brudd på injeksjonsteknologi.
 • Feil metabolisme. Små fettpartikler akkumuleres på ett sted og fører til dannelsen av en fett trombus.
 • Infeksjon. Inflammatoriske prosesser fremkaller opphopning av pus eller bakterier i fartøyets lumen.
 1. Trombose er en gradvis økning i en trombose festet til karveggen. Trombose oppstår ofte med aterosklerose og skaper forhold for utvikling av emboli.
 2. Vaskulær aneurisme - anomalier i strukturen av veggene i arterier og vener, som fører til fremspringet. Aneurysm kan være både medfødt og oppkjøpt.
 3. Skade. Når muskel og beinvev er skadet, blir store blodkar presset og hindrer blodstrømmen, noe som fører til en aneurisme, og senere til okklusjon.

En vanlig sykdom aterosklerose av blodkar kan også føre til okklusjon i varierende grad. Det smalker lumen av blodårer og arterier, og er også i stand til å bevege seg fra en lysform til en tyngre, det vil si å utvikle seg.

Typer av sykdommen

Avhengig av plasseringen av stenose, kan okklusjon deles inn i flere typer:

Nedre lemmer

Den vanligste typen patologi. Mer enn 50% av de påviste tilfeller av vaskulær obstruksjon forekommer i popliteale og femorale arterier.

Ta omgående tiltak for terapeutisk behandling er nødvendig hvis du finner minst ett av 5 symptomer:

 • Omfattende og uopphørlig smerte i nedre ekstremitet. Når beina blir omarrangert, øker smerteopplevelsene.
 • I området for passering av arteriene, er pulset ikke følt. Dette er et tegn på okklusjonsdannelse.
 • Det berørte området er preget av blodløs og kald hud.
 • Følelse av nummenhet i beinet, krypende, liten tinning - tegn på en begynnende vaskulær lesjon. Etter en stund kan følelsesløp i lemmen observeres.
 • Parese, manglende evne til å trekke eller løfte benet.

Hvis disse symptomene er tilstede, er det nødvendig å snarest konsultere en spesialist. Med løpende prosesser med okklusjon kan vevnekrose begynne, og senere - lemmer amputasjon.

CNS og hjerne

Denne typen patologi tar tredje plass i spredningen. Mangel på oksygen i hjernens celler og sentralnervesystemet skyldes pluggen av karoten arterien fra innsiden.

Disse faktorene forårsaker:

 • svimmelhet;
 • Dips i minnet;
 • Fuzzy bevissthet;
 • Nummen av lemmer og ansiktslamper;
 • Utvikling av demens;
 • Hjerneslag.

Subclavian og vertebral arterier

Innsnevringen av disse store fartøyene fører til skade på oksipitalsektoren i hjernen. Som et resultat har pasienten taleforstyrrelser, bevissthetstab, midlertidige minnesdyp og periodisk lammelse av beina.

Okklusjon av karene i netthinnen

Denne typen vaskulær lesjon er den sjeldeneste. Han er farlig med et asymptomatisk kurs med et sterkt tap av syn. Vanligvis oppstår i alderen 45-50 år.

Enhver form for okklusjon av venstre eller høyre arterie er farlig, kan føre til irreversible konsekvenser for en person.

symptomatologi

Et antall tegn vitner om at sykdommen manifesterte seg. Symptomer på okklusjon avhenger av plasseringen av okklusjonen av karet.

Hjertets fartøy. Okklusjon av koronarbeholdere som leverer blod til hjertemusklene, er den farligste manifestasjonen av patologi, som skyldes iskemi eller aterosklerose.

Kronisk sykdom i sykdommen kan forårsake hjerteinfarkt og menneskelig død. Tegn på blokkering av hjertekarrene passerer ikke smerter bak brystbenet (selv i ro etter å ha tatt medisiner).

Perifer fartøy. Tegnene på okklusjon av karene i underdelene er delt inn i flere trinn, forskjellig fra hverandre.

 • 1 trinn. Hud blek, lemmer kald. Ved langvarig vandring er det en sterk tretthet i kalvemuskulaturen.
 • 2 trinn. I ferd med å gå er det en økende smerte som ikke tillater deg å flytte for lengre avstander. Vises lameness.
 • 3 trinn. En vedvarende akutt smerte, selv i hvilemodus.
 • 4. trinn. På huden blir sår og gangrenøse forandringer dannet.

Å mistenke en okklusjon er nok å ha minst en av de listede egenskapene.

Hjernens fartøy. Utilstrekkelig ernæring av hjerneceller er fulle av slag, lammelser, demens og plutselig død. Okklusjon av karoten arterier er ledsaget av nedsatt koordinasjon, kvalme eller oppkast, uklar tale, nedsatt syn. Iskemiske angrep er åpenbare forløpere av et slag.

Obstruksjonen i livmorhalsområdet er indikert av:

 • Gradvis økende smerte i stedet for utvidelse av trombosen;
 • Det er ingen puls i det tette fartøyet;
 • Mangelen på ernæring fører til lakk og peeling av huden, rynker;
 • En følelse av nummenhet, prikking, da kan forlamning utvikles.

Avhengig av siden av utviklingen av okklusjon (venstre eller høyre), kan synet av det ene eller det andre øyet bli svekket.

Diagnostisk studie

Okklusjon av enhver form og scene krever nøye undersøkelse. Diagnostiske tegn på sykdommen, spesifikke studier er tildelt. Diagnostikk utføres under stasjonære forhold.

 • Vaskulær kirurg inspiserer stedet for den påståtte hindringen av fartøyene. Visuelt kan du identifisere hevelse, tørrhet, peeling og tynning av huden.
 • Ved en nøye skanning av arteriene finner man spesifikke steder for trombos lokalisering.
 • Blodstrømmen studeres i alle blodkar.
 • I tilfelle manglende historie brukes røntgenmetoder og administrering av kontrastmedium.

I tillegg til maskinvarediagnostikk er det obligatorisk å studere blodprøver av pasienten, inkludert kolesterol.

Diagnose lar deg identifisere plasseringen og graden av obstruksjon, for å gi komplikasjoner.

Hvordan behandle

For å behandle okklusjonen av lemmer er det bare mulig etter installasjon av en nøyaktig diagnose og sykdomsstadiet.

Fase 1 - konservativ behandling med bruk av rusmidler: fibrinolytiske, spasmolytiske og trombolytiske stoffer.

På samme måte er fysisk terapi foreskrevet (magnetoterapi, baroterapi), noe som medfører positiv dynamikk.

Fase 2 er basert på kirurgisk inngrep. Pasienten gjennomgår tromboembolisme, bypass-kirurgi, noe som gjør det mulig å gjenopprette den korrekte blodstrømmen i venøse arterier.

Trinn 3 - øyeblikkelig kirurgisk behandling: excision av en trombus med omkjøring, prostetikk av en del av det berørte karet, noen ganger delvis amputasjon.

Fase 4 - Begynnende dør av vev krever umiddelbar amputasjon av lemmen, da en sparsom operasjon kan provosere et dødelig utfall av pasienten.

Etter operasjonen spilles en viktig rolle i den positive effekten av etterfølgende terapi, som forhindrer gjentatt emboli.

Det er viktig å begynne behandling i de første timene med okklusjon, ellers vil prosessen med gangrenutvikling starte, noe som vil føre til ytterligere funksjonshemning med tap av lemmer.

forebygging

En rekke tiltak brukes for å forhindre blokkering av blodkar:

 • Riktig ernæring, beriket med vitaminer og vegetabilsk fiber, med unntak av fete og stekte matvarer;
 • Vektreduksjon;
 • Kontinuerlig overvåking av blodtrykk;
 • Behandling av arteriell hypertensjon;
 • Unngå stress;
 • Minimal bruk av alkohol og tobakk;
 • Lett fysisk aktivitet.

I nærvær av trombose, ikke forsøm legenes anbefalinger. Ikke unngå kirurgi.

betimelig Startet terapi med utvikling av okklusjon av enhver type - et løfte om gjenoppretting. Nesten 90% av tilfellene tidligere behandling og kirurgi gjenoppretter den korrekte blodstrømmen i arteriene.

Senere, begynner behandlingen med amputasjon av lemmer eller plutselig død. Død av en person kan utløse sepsis eller nyresvikt.

Legg igjen et svar

Er det fare for hjerneslag?

1. Økt (mer enn 140) blodtrykk:

 • ofte
 • noen ganger
 • sjelden

2. vaskulær aterosklerose

3. Røyking og alkohol:

 • ofte
 • noen ganger
 • sjelden

4. Sykdommer i hjertet:

 • medfødt misdannelse
 • Ventilforstyrrelser
 • hjerteinfarkt

5. Profylaktisk medisinsk undersøkelse og dianheologi MR:

 • hvert år
 • en gang i livet
 • aldri

Totalt: 0%

Stroke er ganske farlig sykdom, som folk påvirkes ikke bare av senil alder, men også av middel og til og med veldig ung.

Stroke er en nødsituasjon der umiddelbar hjelp er nødvendig. Ofte slutter det i funksjonshemming, i mange tilfeller til og med dødelig. I tillegg til å tette et blodkar i en iskemisk type, kan årsaken til et angrep være en cerebral blødning mot en bakgrunn av økt blodtrykk, med andre ord et hemorragisk slag.

En rekke faktorer øker sannsynligheten for slag. Ikke alltid skyldig, for eksempel gener eller alder, men etter 60 år er trusselen betydelig økt. Likevel kan alle gjøre noe for å hindre det.

1. Unngå høyt blodtrykk

Forhøyet blodtrykk er hovedfaktoren i trusselen mot slag. Insidisk hypertensjon er ikke manifestert av symptomer i begynnelsen. Derfor merker pasientene det sent. Det er viktig å måle blodtrykket regelmessig og ta medisiner ved forhøyede nivåer.

2. Slutte å røyke

Nikotin smalker blodkarene og øker blodtrykket. Risikoen for et slag i en røyker er dobbelt så høy som en ikke-røyker. Likevel er det også gode nyheter: de som slutter å røyke, reduserer denne faren betydelig.

3. Med overflødig kroppsvekt: gå ned i vekt

Fedme er en viktig faktor i utviklingen av hjerneinfarkt. Overvektige mennesker bør tenke på slankeprogrammet: Spis mindre og bedre, legg til fysisk aktivitet. Eldre mennesker bør diskutere med en lege hvor mye de har nytte av vekttap.

4. Hold kolesterolnivået normalt

Et økt nivå av "dårlig" LDL-kolesterol fører til innskudd i karene av plakk og embolus. Hva skal være betydningen? Alle bør finne ut av hverandre med legen. Siden grensene er for eksempel avhengig av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. I tillegg betraktes høye verdier av "godt" HDL-kolesterol som positivt. En sunn livsstil, spesielt et balansert kosthold og mye mosjon, kan positivt påvirke nivået av kolesterol.

5. Spis sunn mat

Nyttig for fartøyene er en diett som vanligvis kalles "Middelhavet". Det er: mye frukt og grønnsaker, nøtter, olivenolje i stedet for steking av olje, mindre pølse og kjøtt og mye fisk. Gode ​​nyheter for gourmeter: Du har råd til en dag for å komme tilbake fra reglene. Det er viktig å spise riktig.

6. Moderat forbruk av alkohol

Overdreven alkoholforbruk øker dødsfallet av berørte hjerneceller, noe som ikke er tillatt. Fullstendig avstå er valgfritt. Et glass rødvin om dagen er til og med nyttig.

7. Flytt aktivt

Bevegelse er noen ganger det beste du kan gjøre for helsen din, å gå ned i vekt, normalisere blodtrykket og opprettholde fartøyets elastisitet. Ideell for denne utholdenhetstrening, for eksempel svømming eller rask gange. Varighet og intensitet avhenger av personlig fysisk forberedelse. Viktig merknad: Utrent eldre enn 35 år må undersøkes av lege først før idrett starter.

8. Lytt til hjertets rytme

Et antall hjertesykdommer bidrar til sannsynligheten for et slag. Disse inkluderer atrieflimmer, medfødte misdannelser og andre rytmeforstyrrelser. Mulige tidlige tegn på hjerteproblemer kan ikke ignoreres under noen omstendigheter.

9. Overvåk blodsukkeret

Personer med diabetes er dobbelt så sannsynlig å lide et hjerneinfarkt enn resten av befolkningen. Årsaken er at forhøyede glukosenivåer kan føre til skade på blodårene og bidra til deponering av plakk. I tillegg har pasienter med diabetes ofte andre risikofaktorer for hjerneslag, for eksempel hypertensjon eller for høy tilstedeværelse av lipider i blodet. Derfor bør pasienter med diabetes ta vare på regulering av sukkernivået.

10. Unngå stress

Noen ganger har stress ikke noe dårlig, det kan til og med motivere. Langvarig stress kan imidlertid øke blodtrykket og følsomheten for sykdommer. Det kan indirekte forårsake et slag. Det er ingen panacea for kronisk stress. Tenk på hva som er best for din psyke: sport, en interessant hobby, eller kanskje avslapningsøvelser.

Obstruksjon (okklusjon) av blodkar: typer, symptomer, behandling

Hver dag savner hjertet vårt mer enn 7 tusen liter blod. Noen fartøy i kroppen vår bringer arterielt blod til vitale organer, mater dem med oksygen og er nødvendige for deres velfungerende stoffer. Andre returnerer venøst ​​blod, rik på karbondioksid og metabolske produkter fra organene til hjertet. Fortsatt andre bærer lymfe - en væske som inneholder celler i immunsystemet.

I fartøyets arbeid er kontinuitet, integritet og åpenhet viktig. Hvis minst en av disse egenskapene blir krenket, lider hele kardiovaskulærsystemet.

Og som konsekvens vil det være vanskelig, og selv arbeidet til mange organer og vev er lammet.

Okklusjon - en plutselig okklusjon av kar med utvikling av obstruksjon i blodårer, arterier eller lymfatiske kar. Denne patologiske tilstand er farlig at myndighetene må en kontinuerlig tilførsel av oksygen og fjerning av henfallsproduktene er isolert fra blodsirkulasjonen i de irreversible endringer begynner å forekomme.

I hjernen, som i organet som er mest følsomt for oksygenmangel, etter 2-3 minutter etter å ha stoppet blodtilførselen, opptrer bruddene, og konsekvensene av dette kan være uopprettelige. Derfor bør okklusjonen av karene umiddelbart diagnostiseres og elimineres.

Etiologi av okklusjon:

 • Occlusiv trombose er en patologisk prosess som oppstår mot bakgrunnen av blodproppens overdreven aktivitet. Blodpropper dannes - trombi som hindrer normal blodstrøm. Over tid kan størrelsen på trombosen øke, tross alt, den kan lukke fartøyets lumen helt, lammende bevegelsen av blod.

Embolisme er en patologisk prosess preget av tilstedeværelsen i blodet av formasjoner - embolus, vanligvis ikke der. Embolien til karene kan ha en eksogen (ekstern) og endogen (intern) natur:

 • eksogen emboli - luftbobler, fremmedlegemer (kulefragmenter);
 • endogene emboli - trombe del (tromboemboli), fragmenter av adipose vev eller ben (ved brudd), idet partiklene disintegrerende tumor konglomerater mikrobielle celler, vil gassboblene som normalt er oppløselige i blod (som har i det DCI).

Aterosklerose er en sykdom i arteriene som oppstår ved avsetning av kolesterolplakk i det indre laget av blodkar. Med andre ord er hulrom av blodkar tilstoppet med fettvev.

Typer og symptomer

Okklusjon kan påvirke både arteriell og venøs kanal.

Okklusjon av arterielle kar.

Nylig leste jeg en artikkel som forteller om den naturlige kremet "Bee Savior Chestnut" for behandling av åreknuter og rensing av blodkar fra blodpropper. Med denne krem ​​er det alltid mulig å kurere åreknuter, for å eliminere smerte, forbedre blodsirkulasjonen, forbedre årenes tone, raskt gjenopprette karossens vegger, rengjør og gjenopprett åreknuter hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til en forandring i en uke: smerten var borte, beina mine stoppet summende og hevelse, og i 2 uker begynte de venetiske kjeglene å synke. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Det er rettet mot tosidig skanning og radiopaque angiografi for å bekrefte diagnosen "okklusjon av det første segmentet i den venstre subklaviale arterien". Den patologiske tilstanden utviklet seg på grunn av bruddbeinens brudd og plugging av den subklave arterien av en embolus.

Okklusjon av venøse kar.

Ultralydet i bukhulen ble utført, hvor symptomene på trombose av leverenivået ble avdekket. I tillegg har angiografi blitt godkjent, som endelig bekreftet diagnosen.

For behandling av åreknuter og rensing av blodårer fra THROMBOV anbefaler Elena Malysheva en ny metode basert på kremen av åreknuter. Den består av 8 nyttige medisinske planter, som har ekstremt høy effektivitet ved behandling av åreknuter. I dette tilfellet brukes bare naturlige ingredienser, ingen kjemi og hormoner!

Foreløpig diagnose: Dyp venetrombose i underbenet. Hun ble innlagt på sykehus av en ambulanse. Sykehuset utførte ultralyd duplex skanning, som bekreftet diagnosen.

Mange av våre lesere for behandling av varicose bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Okklusjon, avhengig av lokalisering i kroppen, forstyrrer blodtilførselen:

 • Organer - primært hjertet, lungene, leveren, milten, magen;

Nervesystemet - hjernen og ryggmargen. Tilstedeværelsen av en trombus eller embolus dannelse i arteriene som forsyner hjernen med blod, noe som fører til slag og hjerne- skade, og den tyngre pasienten, mer katastrofale konsekvenser - lammelse, demens og død.

Ofte er okklusjonen av retinalfartøyene farlig fordi det oppstår ganske plutselig, prosessen er rask og smertefri og fører til tap av syn.

 • Den nedre og øvre ekstremitet er det hyppigste stedet for okklusjonsdannelse - den femorale eller popliteale arterien. Blokkering er en av de viktigste indikasjonene på amputasjon av nedre ekstremiteter.
 • til innholdsfortegnelsen ↑

  Symptomer på blodtilførselsforstyrrelser på grunn av okklusjon

  Denne patologiske tilstanden, som okklusjon, krever tidlig diagnose og rask behandling. Oppsummer de ovenfor nevnte symptomene som forekommer hos en pasient med en diagnose av "blokkering av blodårer":

  Pain. Som symptom oppstår oftest før andre. For eksempel, når koronarbeinene er tilstoppet, er smerten lokalisert bak brystbenet, som varer mer enn 10 minutter.

  Den særegne egenskapen - når du tar nitroglyserin, vil pasienten ikke føle noen forbedring.

 • Blek hud. Spesielt manifestert når fartøyene i nedre og øvre ekstremiteter er blokkert.
 • Fravær av puls på arterier (søvnig, humeral, stråling, femoral, popliteal).
 • Redusert følsomhet, nummenhet, prikking i okklusjonssteder.
 • Lammelse av et nettsted uten blodforsyning.
 • Avhengig av lokaliseringen av prosessen har pasienten flere timer til å legge merke til ett eller flere symptomer, ta de nødvendige tiltakene og konsultere en lege for å eliminere den utviklede patologiske prosessen.

  Grunnleggende om diagnose, behandling og forebygging

  All slags okklusjon, enten okklusjon av vener eller arterier i ekstremiteter, okklusjon av hjernens kar og hjerte, aterosklerose i arteriene, krever forsiktig diagnose.

  diagnostikk

  I nærvær av symptomer som indikerer okklusjon av arterier av vitale organer, oppfører:

  • en generell blodprøve;
  • Koagulogram, som gjør det mulig å avgjøre om prosessen med blodkoagulasjon er normal;
  • analyse for kolesterol (med mistanke om aterosklerose);
  • palpasjon av arterier på steder av okklusjon;
  • ultralyd tosidig skanning (MAC), avslører tilstedeværelse av trombose, vaskulær mottok kolesterol defekter og hypoplasi deler av sirkulasjonssystemet;
  • rheoencephalography of cerebral vessels;
  • arteriografi - undersøkelse av arterier ved bruk av kontrastmedium.

  For å bekrefte diagnosen "blokkering av vener" er hovedforskningsmetodene:

  • UDS;
  • Flebografi - ligner på arteriografi;
  • Hemostasiogram for mistanke om trombose.

  behandling

  Behandlingen er avhengig av syklusens forsømmelse og plasseringen av okklusjon.

  Ved rettidig deteksjon kan symptomer begrenses til rutinebehandling:

  1. Anvendelse av fibrinolytiske og trombolytiske midler.
  2. Bruk av antikoagulantia, antiaggreganter.
  3. Fysioterapi, inkludert magnetoterapi, baroterapi.

  I etapper, når blokkering av vener og arterier ikke er underlagt medisinsk behandling, er det nødvendig med kirurgisk inngrep:

  1. Shunting (ofte brukt til å gjenopprette blodstrømmen i hjernens kar).
  2. Thrombectomy, emboloektomiya (anvendt ved akutt uttalt occlusal dyp venetrombose, lungeemboli og trombose i koronararteriene til hjertet).

  Når en lege behandler nekrotiske skader, er kirurgisk inngrep kontraindisert. Den eneste veien ut er amputasjon.

  forebygging

  For å opprettholde kardiovaskulærsystemet i en tone er det nok å observere noen enkle regler:

  1. Bli kvitt dårlige vaner.
  2. Tren regelmessig og hold vekten i det normale området.
  3. Rett spise, bortsett fra fett, krydret, melaktig mat. Reduser bruk av te og kaffe.
  4. Unngå stressende situasjoner.

  Avslutter emnet for okklusjon av blodårer, jeg vil si at kardiovaskulære sykdommer er ledende blant andre, og okklusjon forekommer ganske ofte blant folk med sykdomspatologi.

  Husk betydningen av en sunn livsstil, regelmessige medisinske undersøkelser og oppmerksom på helsen din.

  Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter - en plutselig trombose eller emboli i den perifere arterien, ledsaget av akutte sirkulasjonsforstyrrelser i ekstremitetene distal til stedet for beholderobservasjon. Akutt okklusjon av karene er preget av smerte, blek hud, mangel på pulsering, parestesi, lammelammelse. Den komplekse diagnostikken av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter inkluderer laboratorietester, dopplerografi, angiografi. Ved akutt okklusjon av karene i ekstremiteter utføres antitrombotisk, fibrinolytisk, spasmolytisk og infusjonsbehandling; med ineffektivitet, trombemboektomi, endarterektomi, bypass-grafting, limambuttering utføres.

  Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter - plutselig vaskulær obstruksjon på grunn av emboli, trombose eller spasmer i arteriene. Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter er ledsaget av en kraftig forverring eller opphør av arteriell blodstrøm, utviklingen av akutt iskemisk syndrom, som er en potensiell trussel mot levedyktigheten av lemmen. I kardiologi og angiosurgery er akutt okklusjon av karene i ekstremiteter et av de presserende tilstandene, da det kan føre til tap av lemmer og funksjonshemming. Vanligvis utvikler akutt okklusjon av ekstremiteterne hos menn over 60 år. Pasienter med akutt okklusjon av karene i ekstremiteter utgjør 0,1% av alle kirurgiske pasienter.

  Årsaker til akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Begrepet "akutt okklusjon av legene" er kollektiv, da det kombinerer tilfeller av plutselig arteriell insuffisiens i perifer blodstrøm som skyldes akutt trombose, emboli, spasme eller traumatisk kjærlighet av fartøyet.

  Emboli er den mest vanlige årsak til akutt okklusjon av lemmer, som beløper seg til 95% av tilfellene. Arterielle tromboemboliske materiale substratet er fet, vev, luft, mikrobielle, tumorfragmenter så vel som fragmenter av primære trombe som en strøm blod fra kjernen migrere til periferien av herden.

  Embologenic sentre kan tjene som en svulst i lungene og hjertet, spesielt den venstre atrium myxom. Du kan oppleve en paradoksal emboli, i kontakt med en blodpropp i en arterie av den store sirkelen gjennom patent foramen ovale, patent ductus arteriosus, atrial defekt eller ventrikkelseptumdefekt. Mindre vanlige årsaker til akutt okklusjon av lemmer stikke ut foregående kirurgi arterier, frostskader, elektrosjokk, blodsykdommer (leukemi, polycytemi) ekstravasal kompresjon, vaskulære spasmer.

  Risikofaktorer for akutt okklusjon av lemmer er av perifere vaskulære sykdommer: aterosklerose, arteriell okklusiv sykdom, ikke-spesifikk aortoarteriit (Takayasus sykdom), periarteritis nodosa. Fragmentering og mobilisering primære tromboembolisme kan oppstå når du endrer hjertefrekvens og styrke på hjerte sammentrekninger, blodtrykket synker, fysisk og psykisk stress, tar visse medisiner og andre. I 5-10% av tilfellene er ikke i stand til å identifisere kilden til emboli eller ved klinisk undersøkelse eller obduksjon.

  Patogenese av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Akutte iskemiske lidelser som utvikles ved okklusjon av ekstremiteterne, skyldes ikke bare en mekanisk faktor (plutselig emboli i arterien), men også til arteriell spasme. På kortest tid etter okklusjon og spasme av arterien i fartøyets lumen dannes en trombose. Forhold til trombose oppstår på grunn av en reduksjon i blodstrømshastigheten, hyperkoagulerbarhet og endringer i vaskulærvegg. Forplantning i de distale og proksimale retningene, innkaster trombosen sekvensielt sekvenser, noe som ytterligere forverrer bildet av akutt iskemi.

  Den primære dannelsen av en arteriell trombus forekommer i kar med en allerede endret vegg. Faktorer av lokal trombose er skade på endotelet, senker frekvensen av regional blodstrøm og blodpropper.

  Iskemiske sykdommer i det berørte lemmet med akutt okklusjon av karet er patogenetisk forbundet med oksygen sult av vev, et brudd på alle metabolske former og uttalt acidose. På grunn av død av cellulære elementer og økt cellulær permeabilitet, utvikler subfascial muskel ødem, noe som øker sirkulasjonsforstyrrelser.

  Klassifisering av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Blant okklusive lesjoner av arteriell fartøyer på det første sted er i forekomsten av akutt okklusjon av mesenteriske fartøy (40%), etterfulgt av - okklusjon av cerebrale arterier (35%), den tredje - tromboembolisme aortabifurkasjonen og ekstremiteter arterier (25%). I synkende rekkefølge av akutt okklusjon av lemmer forekomstfrekvens er anordnet som følger: Femoral arterieokklusjon (34-40%), bekkenarteriene og aortabifurkasjonen (22-28%), popliteale arteriene (9-15%), subclavia arterier, og skulderen (14 -18%), arteriene i underbenet.

  I praksis er det enkelt- og multiple tromboemboliske arterier. Den sistnevnte kan være flere artikler (multilevel tromboembolisme i en arterie), kompositt (tromboemboli i arterier forskjellige lemmer) og kombinert (i lesjoner av cerebrale arterier og lem eller viscerale arterier).

  Iskemiske endringer forårsaket av akutt vaskulær okklusjon av lemmer gjennomgår flere trinn: I trinn ischemi tegn til sirkulasjonsforstyrrelser alene ingen spenning, og bare vises under trening.

  II grad - det er forstyrrelser i bevegelse og følsomhet i lemmen:

  • IIA - parese av lemmen (reduksjon av muskelstyrke og volum av aktive bevegelser i distale seksjoner)
  • IIB - Lammelammelse (mangel på aktive bevegelser)

  III grad - utvikler nekrobiotiske fenomener:

  • IIIA - subfasial ødem
  • IIIB - partiell muskelkontraktur
  • IIIB - totalt muskelkontrakt

  Grad av lemkemi er tatt i betraktning når man velger en metode for behandling av akutt okklusjon av kar.

  Symptomer på akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter symptom vises, betegnet i engelsk litteratur som "et kompleks av fem P» (regn - smerte rulselessness - ingen puls, rallor - blekhet, raresthesia - parestesi, raralysis - lammelse). Tilstedeværelsen av minst ett av disse tegnene gjør at man tenker på mulig akutt okklusjon av karene i ekstremiteter.

  Plutselig smerte distal til okklusjonsstedet forekommer i 75-80% tilfeller og fungerer som det første tegn på akutt okklusjon av karene i ekstremiteter. Hvis sikkerhetssirkulasjonen er bevart, kan smerten være minimal eller fraværende. Oftere har smerten et diffust tegn med en tendens til å øke, ikke avtar når stillingen av lemmen endres; I sjeldne tilfeller av spontan oppløsning av okklusjon, forsvinner smerten alene.

  Et viktig diagnostisk tegn på akutt okklusjon av karene i lemmer er fraværet av pulsering av arteriene distalt til okklusjonsstedet. I dette tilfellet får lemmen først blek, og oppnår deretter en cyanotisk nyanse med et marmor mønster. Hudtemperaturen er kraftig redusert - lemmen er kald for berøring. Noen ganger ved undersøkelse, vises tegn på kronisk iskemi - rynker og tørr hud, mangel på hår, sprø negler.

  Forstyrrelse av følsomhet og motoriske områder hos akutt okklusjon av lem blodårer blir manifestert ved nummenhet, prikkende følelse og krypende "frysninger", reduksjon taktile følelse (parestesi), redusert muskelstyrke (parese) eller fravær av aktive bevegelser (paralyse) først i de fjerne og deretter proksimale ledd. I fremtiden kan det komme et fullstendig immobilitet av armen eller benet, som peker til en dyp ischemi og er en formidabel prognostisk tegn. Det endelige resultatet av akutt okklusjon av karet kan være endre i extremiteten.

  Diagnose av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Den diagnostiske algoritme for mistenkt akutt okklusjon av lemmer gir for kompleks fysisk, laboratorieforskning verktøy. Palpasjon puls i typiske steder (arterier på baksiden av foten, i popliteal fossa, for lårarterien og zadnebolshebertsovoy et al.) Viser fraværet av pulserings under arteriell okklusjon og dens retensjon over lesjonen området. Ved innledende undersøkelse gi funksjonelle forsøk: trekk (Delbo-Perthe prøve), kneet fenomen (Panchenko prøve), bestemmelse av reaktive hyperemi sone (Moshkovich probe).

  Laboratorie blodprøver (koagulogram) ved akutt okklusjon av ekstremiteterne, viser en økning i PTI, en reduksjon i blødningstiden, en økning i fibrinogen. Endelig diagnose av akutt vaskulær okklusjon av lemmer og valg av behandlingstaktikker blir bestemt data UZDG (tosidig skanning) arteriene i de øvre og nedre ekstremiteter, perifer arteriografi, CT arteriografi, MR-angiografi.

  Differensiell diagnose utføres med splittende aneurysm i abdominal aorta og akutt dyp venetromboflebitt.

  Behandling av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Hvis det er mistanke om akutt okklusjon av ekstremiteterne, trenger pasienten akutt sykehusinnleggelse og konsultasjon av en vaskulær kirurg.

  Når spenningen ischemi og ischemi IA grad utført intensiv medisinsk behandling, som omfatter tilførsel av trombolytiske (heparin i.v.), fibrinolytiske midler (fibrinolysin, streptokinase, Streptodekaza, vevsplasminogenaktivator), antiblodplatemidler, antispasmotika. Viser fysioterapi (diadynamic, magnetisk, barotherapy) og ekstra hemocorrection (plasmaferese).

  I fravær av positive dynamikken i løpet av 24 timer fra tidspunktet for opptreden av en akutt vaskulær okklusjon av lemmer må utføre bevarende kirurgi - trombembolektomii fra perifer arterie ved en Fogarty ballongkateter eller endarterektomi.

  Med IB-IIB iskemi er det nødvendig med akutt inngrep for å gjenopprette blodstrømmen: embol- eller trombektomi, by-pass shunting. Protese av det perifere arteriesegmentet utføres med uendrede akutte okklusjoner av karene i ekstremiteter.

  Iskemi IIIA-IIIB er en indikasjon på en nødtrombus eller embollektomi, bypass shunting, som nødvendigvis suppleres med fasciotomi. Restaurering av blodsirkulasjon med begrensede kontrakturer gjør det mulig å utføre forsinket nekrektomi eller påfølgende amputasjon på et lavere nivå.

  Når ishemiyai IIIB grad vaskulær kirurgi kontra fordi strømningsreduksjon kan føre til utvikling av post-ischemiske syndrom (tilsvartraumatisk toksemi i løpet av knuse-syndrom), og pasientens død. På dette stadiet utføres amputasjon av den berørte lemmer.

  I den postoperative perioden fortsetter antikoagulant terapi å forhindre rethrombose og tilbakevendende emboli.

  Prognose og forebygging av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

  Det viktigste prognostiske kriteriet for akutt okklusjon av karene i ekstremiteter er tidsfaktoren. Tidlig drift og intensiv behandling kan gjenopprette blodstrømmen i 90% av tilfellene. Ved sen behandling eller mangel på det oppstår uførhet på grunn av tap av lem eller død. Med utviklingen av reperfusjonssyndrom kan døden komme fra sepsis, nyreinsuffisiens, multisorgfeil.

  Forebygging av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter består i rettidig eliminering av potensielle kilder til tromboembolisme, forebyggende administrasjon av antiplateletmidler.

  Les Mer Om Fartøyene