Okklusjon av benarterier og behandling

Brudd på patency av fartøyene og sykdommer forbundet med dem kan føre til alvorlige konsekvenser og til og med uførhet. Sykdommer i organer og hemopoietiske systemer tar mer og mer alvorlige former og forekommer svært ofte. Den okklusjon av arteriene manifesteres av et skarpt, akutt brudd på blodtilførselen. Dette skjer som et resultat av blokkering av fartøyet og spredning av den patologiske prosessen forårsaket av trombose eller traumatiske effekter.

Okklusjon og dens årsaker

Vi fant ut at okklusjon oppstår som følge av okklusjon av fartøyet. Hvilke faktorer kan forårsake denne svært blokkering?

Årsakene til den patologiske prosessen er forårsaket av typer lesjoner:

 1. Fartøyet påvirkes av en smittsom inflammatorisk prosess. Som et resultat blir den blokkert ved hjelp av purulente klynger og koagulerer. Denne typen okklusjon av nedre ekstremiteter kalles emboli.
 2. Blokkering av fartøyet med luftbobler er en alvorlig komplikasjon i analfabetinnstillingen av en intravenøs infusjon og et intravenøst ​​injeksjonssystem. Den samme komplikasjonen kan utvikle seg på grunn av alvorlige sykdommer og lungeskader. Det kalles luftemboli.
 3. Med patologiske sykdommer i hjertet, kan arteriell emboli utvikle seg. Det er preget av tilstopping av fartøyet med blodpropper som kommer direkte fra hjertet. I noen tilfeller dannes de i ventiler.
 4. På grunn av skader, med metabolske forstyrrelser og fedme, kan fettemboli utvikle seg. I dette tilfellet er fartøyet tilstoppet med en trombose som består av fettvev.

Tette blodårer kan forekomme mot bakgrunnen av følgende sykdommer:

 • tromboembolisme (mer enn 90% tilfeller av okklusjon forekommer mot bakgrunnen);
 • hjerteinfarkt;
 • hjertesykdom;
 • iskemisk sykdom;
 • hypertensjon og arytmi;
 • aterosklerose;
 • aneurysmer av hjertet;
 • postoperativ periode på arteriene;
 • spasmer av blodkar;
 • skader knyttet til elektrisitet;
 • leukemi;
 • frostbit av lemmer.

Occlusion Occurrence Process

På grunn av spasme eller mekanisk virkning dannes en trombose, og fartøyet er blokkert. Dette tilrettelegges av en reduksjon i blodstrømmen, et brudd på koagulabilitet og en patologisk forandring i fartøyets vegg.

Forstyrrelser av iskemisk natur skyldes det faktum at det er en metabolsk lidelse, det er oksygen sult og acidose. Som et resultat av disse reaksjonene dør celleelementer, noe som forårsaker ødem og vedvarende brudd på blodutveksling.

Typer okklusjon

Avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen utmerker seg følgende typer okklusjon av nedre ekstremiteter:

 1. Tapet av små arterier, noe som resulterer i føttene av føttene og skinnet. Dette er den vanligste typen okklusjon.
 2. Obstruksjon av arterier av stor og middels diameter. Den iliacale og femorale delen av nedre ekstremiteter påvirkes. Det er en slik sykdom som okklusjon av overfladisk femoral arterie.
 3. Ofte er det en blandet type okklusjon, når begge tidligere typer eksisterer samtidig. For eksempel lesjoner av poplitealarterien og underbenet.

symptomer

Symptomer utvikles gradvis og forårsaker følgende stadier av sykdommen.

Fase I

Karakterisert av hudens hud og kule ekstremiteter. Når du går i lang tid, opptrer benutmattingen i kalvemuskulaturen.

II-scenen

A-merket smerte av kontrakt og økende karakter når du går for korte avstander. Karakteristiske tegn er stivhet og ubetydelig lameness.

B-smerter er akutte, ikke la gå for lange avstander. Den lameness vokser.

III stadium

Smerte har en uttalt karakter. Skarp smerte reduserer ikke i resten av underdelene.

IV-scenen

Brudd på integriteten til huden, uttrykt i trofiske forandringer. På de berørte ekstremiteter blir gangren og sår dannet.

diagnostikk

Diagnose av okklusjon av arteriene i underdelene er basert på en rekke av følgende prosedyrer:

 1. Undersøkelse av ekstremiteter av en vaskulær kirurg. Visuelt kan man se tørrhet og tynning av huden, hevelse og hevelse.
 2. Skanning av arterier. Denne metoden gjør det mulig å oppdage stedet for okklusjonen av fartøyet.
 3. Ankel-brakialindeks. Denne studien, hvor blodstrømmen av lemmer er evaluert.
 4. MSCT angiografi. Den brukes som en ekstra metode for ikke-informativ informasjon av resten.
 5. Angiografi med røntgen- og kontrastmedium.

behandling

Behandling utføres av en vaskulær kirurg og utføres avhengig av sykdomsstadiet.

Jeg stadium av sykdommen behandles konservativt. For å gjøre dette, bruk følgende serie medikamenter:

 • trombolytika;
 • spasmolytika;
 • fibrinolytiske legemidler.

Fysioterapeutiske prosedyrer er ofte foreskrevet, som har en positiv effekt. Dette er magnetoterapi, baroterapi og andre. Plasmaferese viste seg også å være effektiv.

Trinn II krever kirurgi, som inkluderer:

 • trombektomi (utjevning av trombus);
 • bypass kirurgi;
 • Fartøyets protese.

Disse manipulasjonene kan gjenopprette normal blodstrøm i underdelene.

Trinn III inkluderer en nødoperasjon, som omfatter:

 • thrombectomy;
 • bypass kirurgi;
 • fasciotomi;
 • necrectomy;
 • sparing amputasjon.

Stage IV involverer utelukkende amputasjon av lemmen, da inngrep på det vaskulære nivået kan føre til komplikasjoner og død.

forebygging

Forebygging omfatter følgende sett med tiltak:

 1. Kontroll av blodtrykk. Tidlig behandling av hypertensjon.
 2. Kostholdet bør utelukke fett og stekt mat og bli beriket med vegetabilsk fiber.
 3. Moderat fysisk aktivitet, reduksjon i overflødig kroppsvekt.
 4. Røyking og drikking er utelukket.
 5. Minimere stressende situasjoner.

Ved de minste tegn på okklusjon av nedre ekstremiteter, er det nødvendig å bli undersøkt av en vaskulær kirurg. Alvorlige konsekvenser kan unngås ved å konsultere en spesialist i tide.

Aterosklerose av beinene i beina: forekomst, behandling, prognose

Aterosklerose av karene i underekstremiteter er en av de alvorligste og farligste sykdommene i benene. Det er preget av det faktum at På grunn av obstruksjon av blodårer ved atherosklerotiske plakk eller trombi, oppstår en delvis eller fullstendig opphør av blodstrømmen i nedre lemmer.

Når aterosklerose oppstår innsnevring (stenose) eller fullstendig overlapping (okklusjon) vaskulære hulrommet som leverer blod til de nedre lemmer, noe som hindrer blod fra styrt på normalt vev. Når arteriell stenose mer enn 70% forandring betydelig hastighet egenskaper og arten av blodstrøm, er det utilstrekkelig blodtilførsel til celler og vev med oksygen og næringsstoffer, og de slutter å fungere på riktig måte.

Nedfallet av arteriene fører til smerte i beina. I tilfelle sykdomsprogresjonen, så vel som med utilstrekkelig eller feil behandling, kan trofasår eller til og med nekrose av ekstremiteter (gangrene) oppstå. Heldigvis skjer dette sjelden.

Obliterating arteriosklerose av arteriene av nedre ekstremiteter er en svært vanlig sykdom i blodkarene i beina. Det største antallet tilfeller oppdages i aldersgruppen over 60 år - 5-7%, i alderen 50-60 år - 2-3%, 40-50 år - 1%. Men atherosklerose kan diagnostiseres og hos yngre mennesker - i 0,3% er de syke mennesker i alderen 30-40 år. Det er bemerkelsesverdig at menn lider av aterosklerose 8 ganger oftere enn kvinner.

faktum: Den største risikoen for å utvikle utelukket aterosklerose er opplevd av røykere over 50 år.

Hovedårsakene til atherosklerose

Den viktigste årsaken til sykdommen er atherosklerose er røyking. Nikotin, inneholdt i tobakk, forårsaker arteriene til spasmodisk, og dermed forhindrer blodet i å bevege seg gjennom karene og øke risikoen for at blodpropper opptrer i dem.

Ytterligere faktorer som provoserer aterosklerose av arteriene i underdelene og fører til en tidligere forekomst og alvorlig sykdom i sykdommen:

 • økte kolesterolnivåer med hyppig forbruk av matvarer rik på animalsk fett;
 • høyt blodtrykk;
 • fedme;
 • arvelig predisposition;
 • diabetes mellitus;
 • mangel på tilstrekkelig fysisk aktivitet
 • hyppig stress.

Oppmerksomhet vær så snill! En risikofaktor kan også være frostbit eller langvarig avkjøling av beina, overført til ung alder av frostbit.

Symptomer på arteriosklerose av beinene i beina

Det viktigste symptomet som man bør være oppmerksom på er smerte i bena. Ofte oppstår smerte når du går i kalvemuskulaturen og musklene i lårene. Når du beveger deg i muskler i underekstremiteter, oppstår behovet for arterielt blod, som gir oksygen til vevet. De trange arteriene under fysisk anstrengelse kan ikke helt tilfredsstille behovet for vev i arterielt blod, på grunn av hvilken oksygen sult begynner i dem, og det manifesterer seg i form av intense smertefornemmelser. Ved begynnelsen av sykdommen, går smerten fort nok når den fysiske anstrengelsen stopper, men vender igjen når den beveger seg. Det er et såkalt syndrom av intermittent claudication, som er et av de viktigste kliniske tegnene til å utrydde aterosklerose av arteriene i underlempene. Smerte i hoftens muskler kalles smerter av typen høyt intermitterende claudikasjon, og smerter i benens kalver er smerter av typen lav intermittent claudication.

I eldre er slike smerter lett forvirret med smertefulle opplevelser i leddene som er forbundet med artrose og andre leddsykdommer. Leddgikt karakteriseres ikke av muskulatur, nemlig leddsmessige smerter, som har størst intensitet i begynnelsen av bevegelsen, og deretter svekkes noe når pasienten "går".

I tillegg til smerter i beinmuskulaturen under gang, kan utilsiktet atherosklerose av arteriene i underekstremiteter forårsake følgende symptomer hos pasienter (en eller flere):

 1. Chilliness og nummenhet i føttene, verre når man klatrer trapper, går eller andre belastninger.
 2. Temperaturforskjeller mellom underlempene (benet som er skadet ved åreforkalkning i benet er vanligvis litt kjøligere enn sunt).
 3. Smerter i beinet i fravær av fysisk aktivitet.
 4. I området av foten eller den nedre tredjedel av skinnen, er det ikke-helbredende sår eller sår.
 5. På tær og føtter dannes mørkede områder.
 6. Et annet symptom på aterosklerose kan være at pulsen forsvinner på underlivets arterier - bak den indre ankelen, i popliteal fossa, på låret.

Stages av sykdommen

Ifølge den eksisterende klassifikasjonen av arteriell insuffisiens av beinene i beina, kan symptomene ovenfor deles inn i 4 stadier av sykdomsutviklingen.

 • Fase I - smerter i beina, som bare vises etter en stor fysisk anstrengelse, for eksempel å gå på lange avstander.
 • IIa trinn - smerte når du går i en relativt liten avstand (250-1000 m).
 • IIb trinn - Avstanden til smertefri gangavstand reduseres til 50-250 m.
 • Trinn III (kritisk iskemi) - smerter i bena ved gange i en avstand på mindre enn 50 m På dette trinn kan den nedre lemmer muskelsmerter starte selv om pasienten er i ro, spesielt tydelig om natten.. For å lindre smerten, har pasientene en tendens til å senke beina fra sengen.
 • IV-scenen - på dette stadiet forekommer trofiske sår. Som regel vises områder av hudintensjon (nekrose) på fingre eller hælområder. I fremtiden kan dette føre til gangrene.

For ikke å bringe utryddende aterosklerose i ekstremt stadium, er det viktig å diagnostisere det i tide og utføre behandling i en medisinsk institusjon.

Behandling av aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter

Denne sykdommen krever et individuelt formulert behandlingsregime for hver enkelt pasient. Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter avhenger av sykdomsstadiet, dets varighet, nivået av skade på blodkarene. I tillegg tar diagnosen og samlingen av et klinisk bilde også hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer hos pasienten.

Hvis utryddelse av aterosklerose oppdages i utgangspunktet, kan det være tilstrekkelig å forbedre tilstanden for å eliminere risikofaktorene. I dette tilfellet kan du:

 1. Obligatorisk nektelse av røyking og andre dårlige vaner.
 2. Overholdelse av diett med lavere innhold av animalsk fett og senking av kolesterol i blodet.
 3. Med overdreven fetthet eller fedme - vektkorreksjon.
 4. Opprettholde normalt blodtrykk på et nivå på ikke mer enn 140/90 mm Hg. Art.
 5. Regelmessig fysisk aktivitet (turgåing, svømmebasseng, treningssykkel, etc.).
 6. For pasienter med diabetes, blodsukker kontroll.

Når aterosklerose er strengt forbudt bruk av følgende produkter: smør, margarin, smult, margarin, fete kjøtt, pølser, patéer, kjøttprodukter, meieriprodukter med høyt fett, stekte poteter, iskrem, majones, mel baking.

Det er viktig å: En stillesittende livsstil gjør fartøyene mindre elastiske og øker sykdomsprogresjonen.

I andre stadier for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter benyttes følgende metoder:

 • konservative;
 • Endovaskulær (minimal invasiv);
 • Operativ.

Konservativ behandling

Det kan også brukes i begynnelsen av sykdommen, så vel som i tilfeller der pasientens tilstand ikke tillater bruk av andre metoder (i tilfelle komplikasjoner med samtidig patologi). Konservativ behandling involverer bruk av medisiner, fysioterapi og inkluderer pneumoprespirasjon, dosert walking og fysioterapi øvelser.

Medikament medisiner som helt gjenoppretter normal sirkulasjon i den blokkerte arterien og helbreder aterosklerose, men dessverre eksisterer det dessverre ikke. Medisinsk behandling kan bare gi støtte og påvirke de små karene gjennom hvilke blod går rundt den blokkerte delen av arterien. Narkotikabehandling er rettet mot å utvide disse "løsningene" og kompensere for manglende blodsirkulasjon.

For å fjerne spasmer fra små arterier, fortynne blod og beskytte veggene i arteriene fra ytterligere skade, brukes spesielle medisiner, hvorav noen må være full av kurs, og andre må tas kontinuerlig.

I tillegg til medisinering, er pasienter foreskrevet pneumo-respirasjon - massasje av det myke vevet av foten ved hjelp av spesialutstyr. Ved å vekslere lavt og høyt blodtrykk i mansjetten, slitt på lemmen, øker de perifere arteriene, blodstrømmen til huden, muskler og subkutant vev øker, og karene stimuleres.

Endovaskulær behandling

De vanligste behandlingsmetodene for åreforkalkning av benkarmer er endovaskulære metoder - stenting av arterier, ballongdynatasjon, angioplastikk. De lar deg gjenopprette normal blodsirkulasjon gjennom fartøyet uten kirurgi.

Utfør slike prosedyrer i røntgen, på spesialutstyr. På slutten av pasienten påføres en trykkbinding på pasientens ben, og innen 12-18 timer må han følge sengestøtten.

Kirurgisk behandling

Hvis de blokkerte områdene av arterien på beina er for lange til å bruke endovaskulære metoder, brukes en av følgende kirurgiske prosedyrer for å gjenopprette blodsirkulasjonen i bena:

 1. protetikk del av arterien av et kunstig kar (alloprotese);
 2. bypass - gjenoppretting av blodstrøm ved omdirigering av blodstrøm gjennom en kunstig beholder (shunt). Som en shunt kan segmentet av pasientens saphenøsvein brukes;
 3. Trombendarterektomiya - fjerning av den berørte arterien aterosklerotisk plakk.

Foto: kirurgi for å fjerne plakk fra det berørte fartøyet

Kirurgiske metoder kan kombineres eller suppleres med andre typer operasjoner. Hvis operasjonen utføres på IV-stadium av sykdommen, når de nekrotiske områdene allerede har oppstått, utføres den operative fjerning av disse områdene og lukking av trofasår med en hudflappe.

Hvis utryddelse av aterosklerose flyttes til ekstremt stadium, når pasienten utviklet gangren i underbenet, og det er allerede umulig å gjenopprette blodstrømmen, utføres en amputasjon av beinet. Noen ganger blir dette den eneste måten å redde pasientens liv på.

Hvordan unngå sykdommen?

Forebygging av aterosklerose omfatter for det første:

 • Avslag på røyking.
 • Riktig ernæring, kolesterolfri diett.
 • Fysisk aktivitet.

Dette er tre hvaler som vil redusere risikoen for arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Ikke utvide deg selv med fysiske øvelser, du kan bare gå til fots og gjøre fotgymnastikk hver dag. I tillegg bidrar det som forebyggende verktøy til spesiell akupressur og oppskrifter av tradisjonell medisin.

Mer informasjon om kompleks forebygging av aterosklerose leses her.

Hva er okklusjonen av karene i nedre lemmer

Patologier i sirkulasjonssystemet er ledende i hele strukturen av sykdommer, blant de viktigste årsakene til funksjonshemming og dødelighet av befolkningen. Dette tilrettelegges av prevalensen og stabiliteten av risikofaktorer. Sykdommer påvirker ikke alltid hjertet og blodkarene samtidig, noen utvikler seg i årene og arteriene. Det er mange av dem, men okklusjonen av arteriene i underekstremiteter er den farligste.

Begrepet okklusjon (blokkering) av beinene i beina

Blokkering av arteriene i nedre lemmer fører til at oksygen og næringsstoffene stanser til de organer og vev som de leverer. Ofte overrasket popliteale og femorale arterier. Sykdommen utvikler seg skarpt og uventet.

Lumen av fartøyet kan blokkeres tromber eller emboli av forskjellig opprinnelse. Diameteren avhenger av diameteren av arterien, som blir ugjennomtrengelig.

I dette tilfellet Nekrose av vev utvikler seg raskt på stedet under blokkering av arterien.

Graden av tegn på patologi avhenger av plasseringen av okklusjonen og funksjonen av lateral - sikkerhetsblodstrøm på friske fartøy som går parallelt med de berørte. De leverer næringsstoffer og oksygen til det iskemiske vevet.

Klogging av arteriene er ofte komplisert koldbrann, hjerneslag, hjerteinfarkt, som fører pasienten til funksjonshemming eller død.

Det er umulig å forstå hvilken okklusjon av beinene i beina er å innse alvorlighetsgraden av denne sykdommen, uten å vite dens etiologi, kliniske manifestasjoner, behandlingsmetoder. Vi må også ta hensyn til betydningen av å forhindre denne patologien.

Mer enn 90% av tilfeller av okklusjon av benene i bena har to hovedårsaker:

 1. Tromboemboli - blodpropper dannes i hovedkarene, blodstrømmen leveres til arteriene i underekstremitetene og overlapper dem.
 2. Trombose - en trombose som følge av aterosklerose fremkommer i arterien, utvider og lukker lumen.

etiologi

Etiologien til de resterende sakene er som følger:

 • akkumulering kolesterolplakk på vegger av fartøy med aterosklerose til blokkering;
 • emboli partikler av fett eller fremmedlegeme, luftbobler, injeksjonsvæske;
 • aneurisme av arterier - deres strekking og fremspring, hvor blodpropper og embolier raskt samler seg
 • mekanisk vaskulært traume, klemme, blokkerer blodstrømmen;
 • inflammatorisk sykdom Arterier ledsaget av hevelse og opphopning sårvæske;
 • hjerteiskemi, hypertensjon, hjertesykdom, hjerteinfarkt, diabetes mellitus bidrar til utvikling av okklusjon;
 • leukose - lumen av arterien tresker de prolifererende maligne cellene.

Risikofaktorer

Vaskulær okklusjon er en sykdom for utviklingen av som tilstedeværelsen av risikofaktorer. Deres minimering reduserer muligheten for obstruksjon. De er:

 • alkoholisme, rusmisbruk, røyking;
 • arvelighet;
 • kirurgisk operasjon på beina på bena;
 • ubalansert kosthold
 • graviditet, fødsel;
 • fedme;
 • stillesittende livsstil;
 • Seksuelt tilbehør - menn er oftere syk, alder - mer enn 50 år.

Effekter av hovedårsaker og risikofaktorer oftest akkumulerer lang tid.

Viktig! Spesialister merker spredningen av beneksluksjon blant unge mennesker, hvorav mange sitter foran datamaskiner og gadgetmonitorer. Derfor, når de første tegn på okklusjon oppstår, uansett aldersgruppe, bør du umiddelbart kontakte legen din.

Typer og tegn på sykdommen

Okklusjon av arterier kan forekomme på en hvilken som helst del av nedre ekstremitet, forskjellige karldiametre overlapper. I samsvar med dette, arter okklusjoner:

 1. hindring store og mellomstore arterier. Blodforsyningen til lårbenet og tilstøtende områder er forstyrret.
 2. hindring små fartøyer, leverer blod i underbenet og foten.
 3. mixed obstruksjon - store og små arterier samtidig.

På de etiologiske faktorene som provoserte utseendet og utviklingen av sykdommen, er okklusjonene delt inn i disse typene:

 • luft - tette fartøyet med luftbobler;
 • arteriell obstruksjon skaper trombi;
 • Fett - blokkering av arterien av partikler av fett.

Obstruksjon av beinene på beina fortsetter i to former:

akutt Okklusjon oppstår når arterien er blokkert av en trombose. Den utvikler seg plutselig og raskt. Kronisk sykdom flyter sakte, manifestasjoner avhenger av akkumulering av kolesterolplakk på veggen av karet og reduksjon av dens lumen.

symptomatologi

Det første tegn på obstruksjon av benens arterier er symptom på intermittent claudication. Intensiv gangavgang begynner å forårsake smerte i lemmer, personen som sparer beinet hans, limper. Etter en kort hvile forsvinner smerten. Men med utviklingen av patologi oppstår smerten fra mindre belastninger på lemmen, ømhet øker, en lang hvile er nødvendig.

Over tid, 5 hovedsymptomer:

 1. Konstant smerte, økende selv fra en liten økning i belastningen på beinet.
 2. Svakt og kaldt å berøre huden i lesjonens område, som til slutt viser en cyanotisk nyanse.
 3. Pulsering av blodkar i blokkeringsområdet er ikke probet.
 4. Redusere følsomheten av foten, følelsen av å løpe gåsebud, som gradvis forsvinner, forblir nummen.
 5. Utbruddet av lemmerlammelse.

viktig Vær oppmerksom på at flere timer etter at utseendet på de karakteristiske tegnene på blokkering begynner å nekrotisere vevene i området med okklusjon av fartøyet, er det mulig å utvikle gangren.

disse prosesser er irreversible, så tidlig behandling vil føre til amputasjon av lemmer og funksjonshemming hos pasienten.

Hvis det er tegn på intermittent claudikasjon eller minst ett stort okklusivt symptom - dette er grunnen til et akutt anrop til legen.

Metoder for behandling

Den phlebologist gjennomfører de nødvendige studiene som bekrefter diagnosen. Deretter utpeker han behandling. Ved begynnelsen av sykdomsutviklingen er det konservativt og utført hjemme. Anvendt medisinering:

 • antikoagulantia, blodfortynning og senking av viskositeten (Cardiomagnum, Plavix, Aspirin Cardio);
 • spasmolytika, fjerne spasmer av blodkar (No-Shpa, Spazmol, Papaverin);
 • trombolytika (fibrinolytika), ødelegge trombier (Prourokinase, Actylase);
 • smertestillende, lindre angrep av smerte (Ketanol, Baralgin, Ketalgin);
 • hjerte glykosider, forbedre hjertearbeidet (Korglikona, Digoxin, Strofantina);
 • antiarytmiske legemidler, normaliserende hjerterytmer (Novokainamid, Prokainamid).

Antikoagulerende effekt av heparinsalve brukes til lokal behandling av okklusjon. Tilordne et kompleks av vitaminer. Bruk fizioprotsedury.

elektroforese akselererer og sikrer maksimal penetrering av legemidler til arterien.

Magnetoterapi lindrer smerte, forbedrer blodsirkulasjonen, øker oksygenmetningen av blod.

Ved alvorlig utvikling av okklusjon og ineffektiv medikamentbehandling brukes operativ behandling:

 1. thrombectomy - fjerning av trombi fra fartøyets lumen.
 2. stenting - Introduksjonen av en spesiell beholder åpner arterien lumen og etablerer en stent for å hindre sin innsnevring.
 3. bypass - opprettelse av en bypass arteri i stedet for det berørte området For dette kan et implantat eller et sunt lemfartøy brukes.

Ved utvikling av gangrene blir delvis eller fullstendig amputasjon av lemmen utført.

forebygging

Utfører enkel regler for forebygging reduserer risikoen for sykdommen betydelig:

 1. Å lede et aktivt liv, å bruke moderat fysisk aktivitet.
 2. Besøk isbaner, svømmebassenger, treningsstudioer.
 3. Avvis fra røyking og alkohol eller reduser bruken av sterke drikker til et minimum.
 4. Spis riktig mat som inneholder nok vitaminer og mineraler. Eliminer matvarer som øker kolesterolet i blodet, dets viskositet, blodtrykk, som inneholder en stor mengde fett.
 5. Ikke la en betydelig økning i kroppsvekt, opprettholde den er normal.
 6. Unngå stress, lær å bli kvitt dem.
 7. Overvåk kurset og behandlingen av kroniske sykdommer som kan føre til obstruksjon av beinene i beina.

konklusjon

Okklusjon av arterier i nedre ekstremiteter utvikler seg i de fleste tilfeller i lang tid, derfor forekommer tidlige symptomer i begynnelsen av sykdommen. De signaliserer om problemer med blodkar. Vi må ikke gå glipp av dette øyeblikket og besøke en spesialist. Dette er den eneste måten å fastslå årsaken til okklusjonen av kar, eliminere den, stoppe utviklingen av patologi og ha en gunstig prognose for utvinning.

Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter - en plutselig trombose eller emboli i den perifere arterien, ledsaget av akutte sirkulasjonsforstyrrelser i ekstremitetene distal til stedet for beholderobservasjon. Akutt okklusjon av karene er preget av smerte, blek hud, mangel på pulsering, parestesi, lammelammelse. Den komplekse diagnostikken av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter inkluderer laboratorietester, dopplerografi, angiografi. Ved akutt okklusjon av karene i ekstremiteter utføres antitrombotisk, fibrinolytisk, spasmolytisk og infusjonsbehandling; med ineffektivitet, trombemboektomi, endarterektomi, bypass-grafting, limambuttering utføres.

Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter - plutselig vaskulær obstruksjon på grunn av emboli, trombose eller spasmer i arteriene. Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter er ledsaget av en kraftig forverring eller opphør av arteriell blodstrøm, utviklingen av akutt iskemisk syndrom, som er en potensiell trussel mot levedyktigheten av lemmen. I kardiologi og angiosurgery er akutt okklusjon av karene i ekstremiteter et av de presserende tilstandene, da det kan føre til tap av lemmer og funksjonshemming. Vanligvis utvikler akutt okklusjon av ekstremiteterne hos menn over 60 år. Pasienter med akutt okklusjon av karene i ekstremiteter utgjør 0,1% av alle kirurgiske pasienter.

Årsaker til akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Begrepet "akutt okklusjon av legene" er kollektiv, da det kombinerer tilfeller av plutselig arteriell insuffisiens i perifer blodstrøm som skyldes akutt trombose, emboli, spasme eller traumatisk kjærlighet av fartøyet.

Emboli er den mest vanlige årsak til akutt okklusjon av lemmer, som beløper seg til 95% av tilfellene. Arterielle tromboemboliske materiale substratet er fet, vev, luft, mikrobielle, tumorfragmenter så vel som fragmenter av primære trombe som en strøm blod fra kjernen migrere til periferien av herden.

Embologenic sentre kan tjene som en svulst i lungene og hjertet, spesielt den venstre atrium myxom. Du kan oppleve en paradoksal emboli, i kontakt med en blodpropp i en arterie av den store sirkelen gjennom patent foramen ovale, patent ductus arteriosus, atrial defekt eller ventrikkelseptumdefekt. Mindre vanlige årsaker til akutt okklusjon av lemmer stikke ut foregående kirurgi arterier, frostskader, elektrosjokk, blodsykdommer (leukemi, polycytemi) ekstravasal kompresjon, vaskulære spasmer.

Risikofaktorer for akutt okklusjon av lemmer er av perifere vaskulære sykdommer: aterosklerose, arteriell okklusiv sykdom, ikke-spesifikk aortoarteriit (Takayasus sykdom), periarteritis nodosa. Fragmentering og mobilisering primære tromboembolisme kan oppstå når du endrer hjertefrekvens og styrke på hjerte sammentrekninger, blodtrykket synker, fysisk og psykisk stress, tar visse medisiner og andre. I 5-10% av tilfellene er ikke i stand til å identifisere kilden til emboli eller ved klinisk undersøkelse eller obduksjon.

Patogenese av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Akutte iskemiske lidelser som utvikles ved okklusjon av ekstremiteterne, skyldes ikke bare en mekanisk faktor (plutselig emboli i arterien), men også til arteriell spasme. På kortest tid etter okklusjon og spasme av arterien i fartøyets lumen dannes en trombose. Forhold til trombose oppstår på grunn av en reduksjon i blodstrømshastigheten, hyperkoagulerbarhet og endringer i vaskulærvegg. Forplantning i de distale og proksimale retningene, innkaster trombosen sekvensielt sekvenser, noe som ytterligere forverrer bildet av akutt iskemi.

Den primære dannelsen av en arteriell trombus forekommer i kar med en allerede endret vegg. Faktorer av lokal trombose er skade på endotelet, senker frekvensen av regional blodstrøm og blodpropper.

Iskemiske sykdommer i det berørte lemmet med akutt okklusjon av karet er patogenetisk forbundet med oksygen sult av vev, et brudd på alle metabolske former og uttalt acidose. På grunn av død av cellulære elementer og økt cellulær permeabilitet, utvikler subfascial muskel ødem, noe som øker sirkulasjonsforstyrrelser.

Klassifisering av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Blant okklusive lesjoner av arteriell fartøyer på det første sted er i forekomsten av akutt okklusjon av mesenteriske fartøy (40%), etterfulgt av - okklusjon av cerebrale arterier (35%), den tredje - tromboembolisme aortabifurkasjonen og ekstremiteter arterier (25%). I synkende rekkefølge av akutt okklusjon av lemmer forekomstfrekvens er anordnet som følger: Femoral arterieokklusjon (34-40%), bekkenarteriene og aortabifurkasjonen (22-28%), popliteale arteriene (9-15%), subclavia arterier, og skulderen (14 -18%), arteriene i underbenet.

I praksis er det enkelt- og multiple tromboemboliske arterier. Den sistnevnte kan være flere artikler (multilevel tromboembolisme i en arterie), kompositt (tromboemboli i arterier forskjellige lemmer) og kombinert (i lesjoner av cerebrale arterier og lem eller viscerale arterier).

Iskemiske endringer forårsaket av akutt vaskulær okklusjon av lemmer gjennomgår flere trinn: I trinn ischemi tegn til sirkulasjonsforstyrrelser alene ingen spenning, og bare vises under trening.

II grad - det er forstyrrelser i bevegelse og følsomhet i lemmen:

 • IIA - parese av lemmen (reduksjon av muskelstyrke og volum av aktive bevegelser i distale seksjoner)
 • IIB - Lammelammelse (mangel på aktive bevegelser)

III grad - utvikler nekrobiotiske fenomener:

 • IIIA - subfasial ødem
 • IIIB - partiell muskelkontraktur
 • IIIB - totalt muskelkontrakt

Grad av lemkemi er tatt i betraktning når man velger en metode for behandling av akutt okklusjon av kar.

Symptomer på akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Akutt okklusjon av karene i ekstremiteter symptom vises, betegnet i engelsk litteratur som "et kompleks av fem P» (regn - smerte rulselessness - ingen puls, rallor - blekhet, raresthesia - parestesi, raralysis - lammelse). Tilstedeværelsen av minst ett av disse tegnene gjør at man tenker på mulig akutt okklusjon av karene i ekstremiteter.

Plutselig smerte distal til okklusjonsstedet forekommer i 75-80% tilfeller og fungerer som det første tegn på akutt okklusjon av karene i ekstremiteter. Hvis sikkerhetssirkulasjonen er bevart, kan smerten være minimal eller fraværende. Oftere har smerten et diffust tegn med en tendens til å øke, ikke avtar når stillingen av lemmen endres; I sjeldne tilfeller av spontan oppløsning av okklusjon, forsvinner smerten alene.

Et viktig diagnostisk tegn på akutt okklusjon av karene i lemmer er fraværet av pulsering av arteriene distalt til okklusjonsstedet. I dette tilfellet får lemmen først blek, og oppnår deretter en cyanotisk nyanse med et marmor mønster. Hudtemperaturen er kraftig redusert - lemmen er kald for berøring. Noen ganger ved undersøkelse, vises tegn på kronisk iskemi - rynker og tørr hud, mangel på hår, sprø negler.

Forstyrrelse av følsomhet og motoriske områder hos akutt okklusjon av lem blodårer blir manifestert ved nummenhet, prikkende følelse og krypende "frysninger", reduksjon taktile følelse (parestesi), redusert muskelstyrke (parese) eller fravær av aktive bevegelser (paralyse) først i de fjerne og deretter proksimale ledd. I fremtiden kan det komme et fullstendig immobilitet av armen eller benet, som peker til en dyp ischemi og er en formidabel prognostisk tegn. Det endelige resultatet av akutt okklusjon av karet kan være endre i extremiteten.

Diagnose av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Den diagnostiske algoritme for mistenkt akutt okklusjon av lemmer gir for kompleks fysisk, laboratorieforskning verktøy. Palpasjon puls i typiske steder (arterier på baksiden av foten, i popliteal fossa, for lårarterien og zadnebolshebertsovoy et al.) Viser fraværet av pulserings under arteriell okklusjon og dens retensjon over lesjonen området. Ved innledende undersøkelse gi funksjonelle forsøk: trekk (Delbo-Perthe prøve), kneet fenomen (Panchenko prøve), bestemmelse av reaktive hyperemi sone (Moshkovich probe).

Laboratorie blodprøver (koagulogram) ved akutt okklusjon av ekstremiteterne, viser en økning i PTI, en reduksjon i blødningstiden, en økning i fibrinogen. Endelig diagnose av akutt vaskulær okklusjon av lemmer og valg av behandlingstaktikker blir bestemt data UZDG (tosidig skanning) arteriene i de øvre og nedre ekstremiteter, perifer arteriografi, CT arteriografi, MR-angiografi.

Differensiell diagnose utføres med splittende aneurysm i abdominal aorta og akutt dyp venetromboflebitt.

Behandling av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Hvis det er mistanke om akutt okklusjon av ekstremiteterne, trenger pasienten akutt sykehusinnleggelse og konsultasjon av en vaskulær kirurg.

Når spenningen ischemi og ischemi IA grad utført intensiv medisinsk behandling, som omfatter tilførsel av trombolytiske (heparin i.v.), fibrinolytiske midler (fibrinolysin, streptokinase, Streptodekaza, vevsplasminogenaktivator), antiblodplatemidler, antispasmotika. Viser fysioterapi (diadynamic, magnetisk, barotherapy) og ekstra hemocorrection (plasmaferese).

I fravær av positive dynamikken i løpet av 24 timer fra tidspunktet for opptreden av en akutt vaskulær okklusjon av lemmer må utføre bevarende kirurgi - trombembolektomii fra perifer arterie ved en Fogarty ballongkateter eller endarterektomi.

Med IB-IIB iskemi er det nødvendig med akutt inngrep for å gjenopprette blodstrømmen: embol- eller trombektomi, by-pass shunting. Protese av det perifere arteriesegmentet utføres med uendrede akutte okklusjoner av karene i ekstremiteter.

Iskemi IIIA-IIIB er en indikasjon på en nødtrombus eller embollektomi, bypass shunting, som nødvendigvis suppleres med fasciotomi. Restaurering av blodsirkulasjon med begrensede kontrakturer gjør det mulig å utføre forsinket nekrektomi eller påfølgende amputasjon på et lavere nivå.

Når ishemiyai IIIB grad vaskulær kirurgi kontra fordi strømningsreduksjon kan føre til utvikling av post-ischemiske syndrom (tilsvartraumatisk toksemi i løpet av knuse-syndrom), og pasientens død. På dette stadiet utføres amputasjon av den berørte lemmer.

I den postoperative perioden fortsetter antikoagulant terapi å forhindre rethrombose og tilbakevendende emboli.

Prognose og forebygging av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter

Det viktigste prognostiske kriteriet for akutt okklusjon av karene i ekstremiteter er tidsfaktoren. Tidlig drift og intensiv behandling kan gjenopprette blodstrømmen i 90% av tilfellene. Ved sen behandling eller mangel på det oppstår uførhet på grunn av tap av lem eller død. Med utviklingen av reperfusjonssyndrom kan døden komme fra sepsis, nyreinsuffisiens, multisorgfeil.

Forebygging av akutt okklusjon av karene i ekstremiteter består i rettidig eliminering av potensielle kilder til tromboembolisme, forebyggende administrasjon av antiplateletmidler.

Symptomer og behandling av legbuer okklusjon

En akutt forstyrrelse av blodstrømmen, som er forbundet med innsnevring eller fullstendig blokkering av blodårer, kalles okklusjon. Det oppstår som et symptom på en bestemt sykdom og forårsaker patologiske forandringer i nærliggende vev og organer.

Årsaker til okklusjon

I følge lokaliseringen av okklusjon er det:

Det er flere hovedårsaker til utseendet på denne anomali.

emboli

I fartøyet er det dannet et hinder i form av noen fremmed formasjon i stedet for bifurkasjoner.

Det er følgende typer emboli:

 • Oppsto mot bakgrunnen av infeksjon. Akkumuleringer av pus eller mikroorganismer forstyrrer blodstrømmen.
 • Luften. Luftboblen kommer inn i arterien og lukker fartøyet tett. Oppstår som et resultat av traumer i luftveiene eller unøyaktig injeksjon.
 • Fettstoffer. Fettcellene akkumuleres i en trombose. Denne embolien kan påvirke en person både på grunn av skade og mot bakgrunnen av metabolske forstyrrelser i kroppen.
 • Arteriell. I nærvær av hjertefeil i ventiler, mobil trombi form.

trombose

På arterienees vegger er det akkumulasjoner av fremmede celler som blokkerer veien til blodet.

Selv om fartøyet ikke smelter til enden, blir stedet for dannelse av trombose utsatt for tromboembolisme.

aneurisme

Det er en kraftig økning i vaskulærveggene, som er predisponert for nederlaget i dette området med trombose eller emboli.

skader

Som et resultat av et brudd på integriteten til muskel- eller beinvev, separerer enkelte celler seg og begynner å bevege seg gjennom blodbanen, akkumuleres og forårsaker trombose.

Tilgjengelighet av bakgrunnssykdommer

Okklusjon av arterier i nedre ekstremiteter oppstår aldri som et selvstendig fenomen. Det kan være en konsekvens eller symptom på følgende sykdommer:

 • eventuelle brudd i hjertets arbeid: hjerteinfarkt, vice, iskemi, aneurisme;
 • høyt blodtrykk;
 • skade på grunn av elektrisk støt;
 • frostskader.

Prosessen med forekomst

Algoritmen for utvikling av okklusjon er som følger:

 1. En blodpropp dannes i sirkulasjonssystemet.
 2. Han tetter fartøyet.
 3. Blodstrømmen reduserer eller stopper helt.
 4. Occlusal deformasjoner av karveggen oppstår, patologiske endringer i vev utløses.

Når iskemi oppstår:

 • metabolske forstyrrelser;
 • mangel på oksygen;
 • acidose;
 • hevelse.

Typer og stadier av okklusjon

Okklusjon av beina er forskjellig ved lokalisering av problemet i blodet:

 • Obstruksjon av små arterier. Det påvirker føttene og bena.
 • Nederlaget for store og mellomstore. Iliac og femoral arterier lider.
 • Blandetype, kombinere både tidligere (okklusjon av poplitealarterien og underbenet).

Vanligvis utvikler sykdommen i stadier og har følgende symptomer:

 1. Huden på beina blir blek og blir kult å ta på. Det er tretthet i kalvene.
 2. Det er smerte i lemmer, limp, stivhet i musklene.
 3. Smerte syndrom passerer ikke selv under hvile.
 4. Nekrotisk, avsluttende stadium. Trofiske endringer i huden fører til utseende av sår som truer med å utvikle seg til gangrene.

symptomer

Sykdommen har følgende manifestasjoner:

 • lameness lokalisert i ankelen;
 • lemmer iskemi;
 • smertefulle opplevelser av en uforståelig natur selv om natten;
 • parestesi,
 • frysninger;
 • kramper.

En ytterligere undersøkelse viser et ikke-standard respons av blodkar til menneskelig bevegelse (forvrengning av veggene i stedet for utvidelse).

diagnostikk

Oftest i beina forekommer okklusjon av iliac eller lårarterien. Hva er det, og hva er den første hjelpen til kroppen - karet kirurg vil fortelle.

Den initierte okklusjonen av karene i nedre ekstremiteter har alvorlige konsekvenser for organismen, opptil amputasjonen av beina, Derfor krever enhver mistanke om sykdommen nøye etterforskning på sykehuset:

 1. Kirurgen vurderer visuelt stedet for den påståtte blokkering, og noterer tilstedeværelsen av puffiness, tørrhet og andre hudskader.
 2. Vaskulær skanning hjelper til med å identifisere de traumatiserte segmentene.
 3. Hvis bildet er uklart, foreskrives en røntgen eller angiografi, der en kontrastfarve injiseres i arterien.
 4. Ankel-brakialindeks bidrar til å vurdere tilstanden til sirkulasjonssystemet.

behandling

Hvis det er mistanke om okklusjon, må du raskt kontakte en vaskulær kirurg.

Hvert stadium av sykdommen har egne behandlingsmetoder:

 1. Den første fasen krever en konservativ behandling som eliminerer symptomer. Legen foreskriver stoffene og bestemmer ordningen for å ta følgende legemidler:
  • antispasmodik for å eliminere spasmer av arterienees vegger;
  • trombolytika for resorbsjon av trombi;
  • fibrinolytiske legemidler:
  • lipotropy;
  • vitamintilskudd, rettet mot ytterligere inntak av vitamin B og C i kroppen;
  • vasodilatorer, øker klaring for blodstrøm.

For å gjenopprette kroppen, vises pasienten fysioprocedures:

 • terapi med magneter;
 • barotherapy;
 • plasmaferese.

Tilordne antiochulant terapi.

 1. Den andre fasen kan ikke uten kirurgiske manipulasjoner: eksplosjon av trombus, stenting, shunting og proteser. De har som mål å gjenopprette sunn blodsirkulasjon.

I 90% av tilfellene, hvis de første stadier av okklusjon blir behandlet, forventes pasienten å gjenopprette seg helt.

Godt bevist endarterialektomi fra lårarterien med opprettelsen av en lateral "patch", som øker diameteren av fartøyet.

 1. Den tredje fasen innebærer tromboektomi, fasciotomi og mild amputasjon.
 2. Med trofiske endringer ledsaget av gangren, vil enhver operasjon på fartøyene forverre pasientens tilstand. For å unngå et dødelig utfall bestemmer kirurgen å amputere lemmen helt, begynner med den nedre tredjedel av låret. Arteriografi bestemmer graden av operasjon som kreves.

Prognose og forebygging

Løpende okklusjon av nedre ekstremiteter krever oftest kirurgisk inngrep og mekanisk rensing av arteriene. Vaskulær kirurg fjerner trombi eller kutter ut hele områder, og oppretter normal blodstrøm. Tilfeller av arteriell bypass er hyppige.

Ved nekrotisk stadium av sykdommen med rask utvikling av gangren, kan legen bestemme seg for delvis eller fullstendig amputasjon av lemmer for å forhindre et dødelig utfall på grunn av:

 • sepsis;
 • nyresvikt
 • flere organsvikt.

Bare en rettidig forespørsel om medisinsk hjelp og intensiv behandling i de tidlige stadiene vil bidra til å unngå et tragisk utfall.

Antiaggreganter bidrar til oppløsning av blodpropper.

For å redusere risikoen for sykdommen kan det være å følge de følgende reglene for en sunn livsstil:

 • Personer med høyt blodtrykk må kontrollere blodtrykket og unngå tilbakefall;
 • Alle akutte, stekt og fete påvirker ikke bare tilstanden i mage-tarmkanalen, men bidrar også til dannelsen av blodpropper fra kolesterolplakk. Vegetabilsk fiber, inneholdt i grønnsaker, frukt, fullkornsbrød og kli, har en rensende effekt på hele kroppen og viser produkter av forfall;
 • kampen mot hypodynamien bør oppstå gjennom hele dagen. Charge, vanlig sport, ekstra belastning i form av et rimelig avslag på heisen og transporten forbedrer metabolismen, øker tonen, styrker fartøyene, reduserer overflødig vekt;
 • alkohol og røyking er kontraindisert;
 • stressende situasjoner provoserer hypertensjon
 • skoene skal være myke, komfortable, ikke klemme på beinet;
 • personlig hygiene beskytter leddene mot skader og infeksjoner med soppinfeksjoner;
 • Et ekstra inntak av vitamin- og mineralkomplekser vil ha en generell styrking på kroppen, øke nivået av hemoglobin.

Clogging av blodårer blokkerer veien til blodet, en av hovedoppgaver som er å forsyne celler av hele kroppen med nyttige stoffer og oksygenlevering. Tidlig behandling av okklusjon av arteriene i underekstremiteter bidrar til å unngå funksjonshemning.

Obstruksjon av karene i nedre ekstremiteter behandling

Symptomer på bein sykdom

Kardiovaskulære sykdommer forekommer svært ofte, er de hyppigste dødsårsakene. Hvert år øker andelen forekomster av kardiovaskulære patologier hos unge og personer som bor i landlige områder.

Kardiovaskulære sykdommer inkluderer et helt kompleks av plager, i en egen gruppe kan identifiseres patologi av karene i nedre ekstremiteter.

De viktigste årsakene til vaskulære sykdommer i beina

Irrasjonell ernæring. Spise mye stekt og fet mat. Feil diett, spise mat som inneholder store mengder kolesterol.

 1. Diabetes mellitus
 2. Alderfunksjoner. I løpet av årene øker risikoen for å utvikle sykdommer i karene i underdelene betydelig.
 3. Arvelighet.
 4. Fedme. Overvekt er en byrde på hele kroppen, karene på beina er ikke noe unntak.
 5. Konsekvensen av nikotin. Nikotin påvirker det vaskulære systemet negativt, er i stand til å provosere en inflammatorisk prosess i sirkulasjonssystemet.
 6. Hyppig stress, psykisk overbelastning.

Klassifisering av vaskulære sykdommer i nedre ekstremiteter

• Aterosklerose
• Endarteritt
• Åreknuter
• Vaskulær blokkering
• Blokkering av dype vener
Tromboflebitt

Inntil nylig sykdom relatert til patologiske tilstander i nedre ekstremiteter, hyppige i visse grupper av mennesker, som idrettsutøvere, arbeidere, maskinoperatører, leverandører militiaman - et yrke forbundet med langvarig opphold på føttene. Men i vår tid er det stadig flere sykdommer blant mennesker som opplever minimal stress på beina på grunn av sitt yrke og livsstil.

Aterosklerose i nedre ekstremiteter

Obliterating sykdommer i beinbeinene inkluderer en slik sykdom som aterosklerose. Det er en tilstand der det er blokkering av blodkar på grunn av dannelsen av kolesterolplakk på veggene. Med sykdomsprogresjonen blir karetets lumen mindre og mindre, inntil karetets lumen er helt lukket med en kolesterisk plakett. Som et resultat av en reduksjon i fartøyets lumen, forringes blodtilførselen. Obliterating sykdom er mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Symptomer som kan tyde på utvikling av aterosklerose - en smerte i leggen under gange og dens gevinst når trapper eller forbedret fysisk trening, halthet, utvikling av tørr koldbrann. Sykdommen utvikler seg mot bakgrunnen av nedsatt fettmetabolisme og er hovedårsaken til utviklingen av hjerte-og karsykdommer.

Obliterating endarteritt i nedre ekstremiteter

Endarteritt - en sykdom der det er brudd i strukturen av veggene i blodårene, noe som fører til en innsnevring av det vaskulære lumen og en reduksjon i blodtilførselen av vev. Symptomene på sykdommen: halthet, smerte på fotturer, tretthet i benene, prikking og nummenhet i benene, blekhet og tørr hud ben, hevelse, sår.

Uklart årsak til sykdommen er ikke klart, Det er imidlertid bemerket at utviklingen av denne sykdommen har en stor effekt av virkningen av nikotin. Røyker folk lider ofte av denne sykdommen. Risikofaktorer inkluderer postoperativ periode hvor kroppen er lett mottakelig for virkningen av ulike sykdommer.

Obliterating arteritt er en sykdom som skjer nesten utelukkende hos menn, det er ekstremt sjelden hos kvinner. Med patologiens utvikling og mangel på riktig behandling, kan sykdommen forårsake amputasjon av nedre ekstremiteter. Arteritt manifesteres oftere i en alder av 20-40 år, den patologiske prosessen gjennomgår fartøyene til føttene og underbenene, mens utslettende sykdom i de fleste tilfeller påvirker store kar.

Åreknuter i underekstremiteter

Åreknuter er en sykdom hvor fleksibiliteten og elastisiteten i venene reduseres. Over tid blir venene strakt og deformert. Den patologiske prosessen skjer mot bakgrunnen av feil operasjon av ventiler i venesystemet, noe som fører til en omvendt blodstrøm. En slik tilstand kan oppstå mot bakgrunnen av fravær eller skade på ventiler, samt resultatet av arvelige mangler. Som et resultat av omvendte blodkaster er det et lokalt overløp av blodårer og som følge av deres ekspansjon. Sykdommen kjennetegnes av en langsom kurs, symptomene på sykdommen oppløser seg gjennom årene.

Hva er symptomene på åreknuter? Først og fremst har pasienten en følelse av tyngde i beina, tretthet av nedre ekstremiteter er observert, visuelt på beina kan du se utvidelsen av subkutane årer.

Kalvemuskler kan utvikle kramper, som ofte blir forstyrret om natten. Om kvelden er det sterk hevelse i føttene, bena. Sykdommen er veldig alvorlig, siden det kan gi komplikasjoner av følgende type: utvikling av alvorlig blødning, tromboflebitt, dannelse av hudssår og eksem.

Obstruksjon av fartøyene i nedre ekstremiteter

Sykdommen oppstår mot bakgrunnen av patologiske forandringer i blodkarets vegger. Årsaken til obstruksjonen kan være trombose eller emboli, samt traumer til arteriene og klemme dem. For hindring av blodårer er preget av slike symptomer som: skarp smerte i lemmer og spasmer ikke bare av skadet lem, men også sunt. Predisponerende faktorer for utvikling av vaskulær obstruksjon inkluderer: diabetes mellitus, effekten av nikotin, metabolske forstyrrelser, hypertensjon.

Blokkering av dype vener i nedre ekstremiteter

Okklusjon av dype vener observeres mot bakgrunnen av dannelsen av blodpropp, noe som som resultat kan lukke fartøyets lumen. Patologi observeres hos 15-20% av alle innbyggere på planeten. Symptomer: Skarpt utviklende ødem i bena. øker temperaturen på den skadede underbenet, ømhet.

Overflate tromboflebitt

Tromboflebitt er den vanligste årsaken til behandling for en vaskulær lege. Tromboflebit kalles patologi, der det foreligger en akutt venøs trombose i kombinasjon med den inflammatoriske prosessen i venøs veggen og omgivende vev. Inflammatorisk prosess med tromboflebitt oppstår uten deltakelse av mikroorganismer. I de fleste tilfeller forekommer tromboflebitt mot bakgrunnen til åreknuter. og i sjeldne tilfeller forekommer sykdommen i umodifiserte årer.

Tromboflebit forekommer ofte hos personer eldre enn 60 år. De provokerende faktorene er: fedme, hormonelle stoffer, onkologiske patologier, infeksjonssykdommer, graviditet og fødsel og kirurgi. Tromboflebitt med varicoseforstørrelse påvirker oftest den øvre tredjedel av shin og den nedre delen av låret. Symptomer på tromboflebitt er rødmen av huden i projeksjonen av en patologisk endret vene, utseendet av en skarp smerte når det berøres til et slikt sted. Det kan også være en liten forverring i den generelle tilstanden: feber og generell ubehag.

Obliterating sykdommer i beinbeinene trenger alvorlig kompleks behandling. Når sykdommer i karene i nedre ekstremiteter er foreskrevet:

→ bruk av kompresjonslinne
→ tonic geler, styrke veggene i blodårene
→ fysiske øvelser med sikte på å forbedre blodsirkulasjonen i nedre lemmer.
→ behandling av den underliggende sykdommen som utløste utviklingen av vaskulær patologi
→ medikamentbehandling (statiner, nikotinsyre, gallsyresekvestranter)
→ massasje

Kirurgisk behandling

Behandlingen av vaskulær sykdom er avhengig av årsaken som forårsaket den og sykdomsstadiet. Et viktig aspekt ved behandling er å endre pasientens vanlige livsstil. Først av alt er behandlingen basert på overholdelse av et riktig kosthold, som det er mulig å senke nivået av kolesterol i blodet betydelig. Terapeutisk trening har en gunstig effekt på sykdomsforløpet. Det krever også et fullstendig nektelse å røyke og drikke alkohol. Hvis sykdommen ble forårsaket av hypodynami, dvs. Mangel på riktig muskelaktivitet på grunn av faglig aktivitet, bør behandlingen ta hensyn til behovet for endring i yrke.

Ernæring i vaskulære sykdommer

Medikamentterapi kan ikke gi et riktig resultat uten å følge en diett. Behandlingen bør primært rettes mot å redusere overflødig vekt og stabilisere nivået av kolesterol i blodet.

Det er nødvendig å begrense forbruket av matvarer rik på animalsk fett. Kostholdet bør nødvendigvis omfatte matvarer som er rike på fiber - grønnsaker og frukt. De forbedrer tarmaktiviteten, og hjelper kroppen å ekskludere kolesterol.

Vurder denne artikkelen >>>>> (stemt:34. vurdering: 4,06 av 5)

Utelukkelse av benkarmer: årsaker, klinisk bilde og behandling av patologi

okklusjon av nedre ekstremiteter kalt flere patologier i fartøyer av benene under hvilke utviklet akutt sirkulasjonsforstyrrelser i ben stoffer: aterosklerose, flebotromboz og tromboflebitt.

Den første patologien gjelder blokkering av arterier i nedre ekstremiteter, som følge av at innstrømningen av arterielt blod til beinet forstyrres.

Responsen fra leseren vår Victoria Mirnova

Nylig leste jeg en artikkel som beskriver preparatet Holedol for rengjøringsfartøy og bli kvitt kolesterol. Dette stoffet forbedrer den generelle tilstanden til kroppen, normaliserer venøs tone, hindrer avsetning av kolesterol plakk, renser blod og lymfe, og beskytter også mot høyt blodtrykk, slag og hjerteinfarkt.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte emballasjen. Jeg la merke til endringene i en uke: de konstante smerter i hjertet mitt, tyngden, trykket hopper som plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

De to siste sykdommene gjelder benene på beina, på grunn av okklusjonen, blir utstrømningen av venøst ​​blod vanskelig.

Årsaker, mekanisme for utvikling og symptomer på bein okklusjoner

I følge sykdomsforløpet er det utelukkende okklusjoner:

Akutte okklusjoner av venene i nedre ekstremiteter oppstår når venen er helt blokkert, når lumen helt overlapper. Ved akutt okklusjon utvikles akutt vaskulær insuffisiens.

Kroniske okklusjoner kjennetegnes av en delvis overlapping (innsnevring) av lumen i venen og utvikling av kronisk venøs insuffisiens. Fra graden av overlapping vil fartøyets lumen avhenge av behandlingens taktikk.

Årsaken til utviklingen av okklusjon av karene i nedre ekstremiteter er den såkalte Virchova triaden:

 1. Økt koagulabilitet eller ubalanse i koagulasjons / antikoaguleringssystemer.
 2. Senker strømmen av blod gjennom karene.
 3. Brannskaderens integritet.

Denne triaden av faktorer forårsaker utbrudd av patologisk intrapartum trombusdannelse i karene.

Helseskadelig kolesterol - årsaken til INSULTS og INFARCTS Nytt verktøy for å senke kolesterol anbefalt av Kardiologi-departementet Offisielt nettsted Helsedirektoratet for helse i Russland Intervju Helsedepartementet.

CHOLESTERIN vil forsvinne og fartøyene blir rengjort om 3 dager! Hjemmevei. For å rydde blodkarene og bli kvitt kolesterol, trenger du... Intervju Doktor-Kardiolog Helsedepartementet minzdrav.ru

TOTAL rengjøring av blodkar og reduksjon av kolesterol fra Malysheva For å rense blodårene og bli kvitt dårlig kolesterol trenger du hver dag... Elena Malyshevas nettsted Intervju med lege malisheva.ru

En av årsakene til okklusjon av benene er atherosklerose. Ulcerert aterosklerotisk plakk er grunnlaget for dannelsen av trombi.

Den andre årsaken til okklusjon av benarterien er den frittliggende intrakardiale trombus / embolus. Risikofaktorer for utvikling av okklusjoner av karene i nedre ekstremiteter er:

 • graviditet og fødsel;
 • abort;
 • kirurgiske inngrep;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • onkologiske patologier;
 • traumer;
 • dårlige vaner (alkohol, røyking);
 • bruk av narkotiske stoffer;
 • vektig;
 • stillesittende livsstil;
 • lange flyreiser og overføringer i busser eller biler.

Trombi i arteriene i nedre ekstremiteter faller oftest fra venstre hjerte, hvor de dannes på ventiler eller inne i hulrommene i hjertet. Tårer av seg, kommer en slik blodpropp med arteriell blodstrøm inn i arteriene av beina, hvor det fører til okklusjon.

Blodpropp som dannes i de dype venene i bena, i 90% av tilfellene stammer i suralnyh venøse bihulene ligger dypt i leggen.

Disse bihulene selv er ikke i stand til å opprettholde sin tone, så for tømming må muskler i skaftet bli kontraktet. En slik mekanisme for fremme av venøst ​​blod kalles muskuløs venøs pumpe.

Etter langvarig immobilisering av personen eller på grunn av lav fysisk aktivitet i sinus bihulene, utløses patologisk trombose. Fra de dannede bihulene faller trombi inn i de dype venøse karene i beina, hvor de fortsetter å vokse som regel forankret like under venøse ventiler.

For å rengjøre FARTØYER, forhindre blodpropper og bli kvitt kolesterol, bruker leserne et nytt naturlig preparat, anbefalt av Elena Malysheva. Sammensetningen av stoffet inkluderer blåbærjuice, kløverblomster, innfødt hvitløkskonsentrat, steinolje og leekweedjuice.

Videre progresjon av venøs veggskade fører til en reduksjon av elasticiteten av venene og utilstrekkelsen av deres ventiler.

Som et resultat blir de dype beinene på beina til rør som ikke er i stand til å strekke seg og forhindre reversering av blod. Prosessen med dannelse av blodpropp i overfladiske årer begynner i disse årene, men åreknuter. Når betennelsen er festet, blir åreknuter akutt tromboflebitt.

Forskjeller mellom tromboflebitt og flebotrombose

En av de viktigste forskjellene mellom tromboflebitt og flebotromoza er at flebotromboz - et brudd av åpenheten av de dype venene i de nedre ekstremiteter, og tromboflebitt - overflate.

Den andre store forskjellen mellom flebotrombose og tromboflebitt er den forskjellige sannsynligheten for å utvikle en dødelig komplikasjon - PE (lungeemboli).

Sannsynligheten for PE i flebotrombose er svært høy, mens det er praktisk talt ingen tromboflebitt.

Når konsistensen sapheno-femoral veikryss, som gir en melding overfladisk vene med dyp venetrombose overgang fra overfladisk til dype vener praktisk talt umulig.

Våre lesere anbefaler!

Mange av våre lesere for rengjøring årene og senke kolesterolnivået i kroppen aktivt bruker veletablerte prosedyrer på grunnlag av frø og saften av Amaranth, en åpen Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

Hvis ventiler av denne anastomosen er utilstrekkelige, kan en blodpropp fra overfladisk vene fortsette sin vekst i iliac venen. Oftest, danner dermed flytende (flytende) blodpropper av dype årer.

Symptomer på obstruksjon av blodårene i beina

Fullstendig okklusjon av arteriene i nedre ekstremiteter manifesteres av uttalt symptomatologi:

 • plutselig alvorlig smerte i lemmen ("piskeslag");
 • en følelse av kryp, kaldhet, følelsesløp i beinet;
 • blanchering av huden på den berørte lemmen;
 • svakhet i lemmen;
 • når det blir spørsmålstegn, blir det ofte åpenbart at det er symptom på den såkalte "intermitterende claudikasjonen" (limping på ett ben)
 • fravær av pulsering av arterier under okklusjonsstedet.

Delvis okklusjon av venene på beina er ledsaget av svake symptomer. Derfor har pasienter ofte ikke engang mistanke om at de har så alvorlige patologier av benårene.

Med en utpreget grad av overlapping i blodets lumen, oppstår følgende symptomer:

 • smerte i det berørte lemmet;
 • hevelse av lemmer under okklusjonsstedet;
 • rødhet eller blå søm;
 • Muskelstramming;
 • følelse av varme og tyngde i beinet;
 • Det skadede benet er større i volum sammenlignet med et sunt lem.

Akutt tromboflebitt av overfladiske vener i underdelene fortsetter med mer spesifikke symptomer, men det har minimal risiko for å utvikle PE.

Okklusjon av overfladiske vener i nedre ekstremiteter fortsetter med slike symptomer:

 • smerte i løpet av det tilstoppede fartøyet;
 • rødhet av huden over det berørte venøse karet;
 • palpasjon av en tett nakkeformasjon langs venetrombose
 • edematøst vev rundt karet.

Metoder for behandling av patologi

Behandling av beneklusjoner kan være konservativ og operativ. Formålet med medisiner er avhengig av typen av det berørte fartøyet.

Mengden medisinsk behandling for okklusjon av arteriene i nedre ekstremiteter påvirkes av alvorlighetsgraden av symptomene. Bruk av slike legemidler anbefales:

 • anestetika (promedol med dimedrol, morfin);
 • antispasmodics (No-shpy, Papaverina, Galidor);
 • antikoagulantia (heparin);
 • kardialglykosider (Korglikona, Strofantin);
 • antiarytmiske legemidler (Novokainamid).

Konservativ terapi av okklusjoner av venøse kar på bena omfatter utnevnelse av:

 • elastisk bandasje og klær i kompresjon (strømper, sokker, strømpebukser);
 • rasjonell ernæring (utelukkelse av fett, stekt, krydret og salt mat, berikende dietten med grønnsaker, frukt, vegetabilsk fett, sjøfisk og sjømat, nøtter);
 • salve venenotics (Venitan, Heparin salve, Lyoton, Troxevasin);
 • Orale venotonikk (Flebodia, Troxevasin, Aescin);
 • Preparater av vitamin P (Ascorutin, Rutozid, Troxerutin);
 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (diklofenak, ketanov, diklobert);
 • trombolytika og antikoagulantia (Fragmin, Klexan, Warfarin, Singular);
 • disaggregeringsmidler (aspirin);
 • systemiske enzympreparater (Wobenzym, Flogenzyme).

Ved ineffektivitet av konservativ behandling eller med stor sannsynlighet for komplikasjoner, er kirurgisk behandling indikert:

 • Med okklusjon av arterien - embobektomi (direkte, indirekte);

Ved okklusjon av venøse kar:

 • innføring av sklerosanter inn i lumen i venen;
 • endoskopisk trombektomi;
 • venectomy;
 • radiofrekvensutslettelse av vener;
 • endovenøs laser koagulasjon;
 • ligering av overfladiske vener;
 • installasjon av et cava filter.

Hovedmålet med den kirurgiske behandling av arteriell okklusjon av benene er å gjenopprette åpenheten til arterier og vener okklusjoner ben - forebygging av lungeemboli.

ProInsultMozga.ru - et prosjekt om sykdommen i hjernen og alle tilknyttede patologier.

All informasjon på nettstedet er kun publisert med det formål å bekjenne. Før du tar noen avgjørelser, sørg for å konsultere legen din.

 • Spasticitet av muskler og metoder for behandling av patologi i et sanatorium
 • Rehabilitering av kreftpasienter i et sanatorium
 • Tegn og årsaker til familiær hyperkolesterolemi
 • Ultralyd skannere fra Esaote Mylab (Italia)
 • Spørsmål og svar
 • Nettstedskart
 • Om prosjektet
 • annonse
 • Kontakt oss

© 2014 - 2017. ProInsultMozga.ru - Alle rettigheter reservert. For alle spørsmål, vennligst kontakt: [email protected]

Vaskulære sykdommer i beina

Sykdommer i beinene i beina er ganske vanlige. De har sin egen spesifisitet, som er relatert til avstanden til underlivet fra hjertet og behovet for at blodet stiger opp fra bunnen. Vaskulære sykdommer i beina er forbundet med deres deformitet, forstørrelse, blokkering, sammenbrudd, betennelse. Den type lesjon avhenger av veggens struktur: venene er tilbøyelige til å strekke veggen og forstørre lumen, arteriene er preget av muskelatrofi og innsnevring av lumen. I forbindelse med disse endringene kan fartøyene ikke utføre sine funksjoner normalt, blodsirkulasjonen forstyrres, noe som har mange konsekvenser, opp til amputasjon av ekstremiteter.

Vaskulære sykdommer kan være forbundet med både høye belastninger på underdelene, for eksempel hos idrettsutøvere og folk som tilbringer mesteparten av tiden på føttene, og med lav mobilitet. Negativt påvirke karene med dårlige vaner og ubalansert ernæring. Har et sted i utviklingen av sykdom og arvelighet.

Klassifisering av vaskulære patologier

Denne gruppen inkluderer en rekke sykdommer som kan deles inn i to typer:

 • Lesjoner av arterier: aterosklerose, utslettende endarteritt og andre.
 • Sykdommer i venene: åreknuter, flebitt, tromboflebitt, trombose.

Aterosklerose av beinene i beina

Sykdommen utvikler seg gradvis og manifesteres som regel etter 50 år. Det er preget av delvis eller fullstendig blokkering av arteriene med kolesterolplakk.

Av medisinske årsaker er årsaker:

 • Naturlig aldring av kroppen.
 • Diabetes mellitus.
 • Feil diett: Å spise mat som er rik på kolesterol.
 • Røyking.
 • Genetisk predisposisjon.
 • Overvekt, noe som fører til økt stress på fartøyene.
 • Hyppige stressende situasjoner.


I det første stadiet manifesterer ikke aterosklerose seg, og det er ikke uvanlig at han blir gjenkjent ved et uhell ved undersøkelse av en lege

Symptomene på sykdommen skyldes nedsatt blodsirkulasjon:

 • Blek, med en blåaktig tinge av lemmer.
 • Nummenhet i beina og krypende.
 • Chilliness i nedre ekstremiteter under kneet.
 • Smerter i kalvene under gang, og deretter i ro.
 • Forringelse av minne, svimmelhet.
 • Utvikling av hjertesykdommer.

Diagnosen er basert på pasientens historie om hans livsstil, instrumentell og laboratorieforskning. Den behandlende legen utpeker pasienten:

 • Blodtest for koagulering og lipider.
 • Ultralyd undersøkelse.
 • Angiografi.
 • Kapillyarografiyu.

Når aterosklerose utføres kompleks behandling, inkludert overholdelse av diett, medisinering, fysioterapi. Av stoffer utpeker som regel antikoagulantia, som forhindrer dannelsen av trombi. I tilfeller med betydelig karlukning lumen kirurgisk operasjon kan vises (bypass), idet shunt blir innført i arterien ved sin ekspansjon og gjenopprettelse av blodstrømmen.

Obliterating endarteritt

Dette er en av de mest komplekse vaskulære sykdommene i beina. Karakteriserte endarteritis lesjon blodårene, noe som resulterer i en innsnevring av deres (iblant fullstendig lukking) og dårlig sirkulasjon i underekstremitetene. Vanligvis med endring av endarteritt, forekommer endringer i store kar. Det legges merke til at røykere mennesker lider oftere. Diagnose av sykdommen hovedsakelig hos menn i alderen 20-40 år, kvinner er praktisk talt ikke syke.

Årsakene til utslettende endarteritt er ikke nøyaktig etablert.

Det antas at drivkraften til utviklingen av sykdommen kan tjene som:

 • Overtredelser i immunforsvarets arbeid.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Sykdommer i blodet.
 • Røyking.
 • Komplikasjoner etter operasjon.
 • Smittsomme sykdommer.

De viktigste symptomene på endarteritt:

 • Vanskelighetsgrad å gå og intermittent claudication.
 • Alvorlig smerte.
 • Hurtig tretthet ved lave belastninger.
 • Følelse av prikking og følelsesløshet i beina.
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.
 • Cyanose av beina.
 • Kramper.
 • Trofiske endringer på huden (tørrhet, opphør av hårvekst, misfarging).
 • Trophic ulcers.

Sykdommen anses uhelbredelig For å lette tilstanden bør pasientene følge følgende anbefalinger:

 • Helt avstå fra å røyke og drikke alkohol.
 • Unngå superkjøling og tung fysisk anstrengelse på beina.
 • Ta antiinflammatoriske og blodfortynnende medisiner.

I alvorlige tilfeller kan kirurgisk behandling foreskrives: omgå arteriene, fjerne det berørte området av fartøyet.


I fravær av behandling kan sykdommen raskt utvikles, noe som fører til amputasjon av benet

Varicose føtter

Dette er en svært vanlig sykdom i de nedre lemmer, reduksjon av elastisitet karakterisert venøse vegger og svikt av ventiler, slik at blod stagnerer i venene, årene utvider langstrakt forløpende under de hudområder. Sykdommen rammer kvinner oftere. De eksakte årsakene til åreknuter er ikke klare. De provokerende faktorene inkluderer:

 • Arvelig disposisjon.
 • Defekter av ventiler og svakhet i venøse vegger.
 • Betydende belastninger på beina.
 • En stillesittende livsstil.
 • Mottak av hormonelle prevensjonsmidler.
 • Vektig.

Les også:
Tromboflebitt av føttene og dens behandling
Åreknuter i underekstremiteter

Symptomatisk utvikler seg gradvis - fra lettere til mer alvorlige manifestasjoner:

 • Ødem og tyngde i beina om kvelden.
 • Utseendet til vaskulære stjerner.
 • Smerte og nattkramper i kalver.
 • De utstående blåårene er under huden.
 • Kløe i huden, utvikling av eksem.
 • Trofiske forandringer (pigmentering, tørrhet og peeling, glanset hud, opphør av hårvekst).
 • Trophic ulcers.

Åreknuter er helt uhelbredelige, men det må kontrolleres, ellers kan alvorlige komplikasjoner utvikle seg. Behandling av sykdommen i blodårene på bena skal være kompleks og fortsette gjennom livet. Terapeutiske metoder inkluderer:

 • Tar medisiner og bruker salver, geler, kremer som reduserer smerte og lindrer hevelse. Dette venotonics, antikoagulerende midler, ikke-steroide anti-inflammatoriske midler, anti-oksidanter (Detraleks, Phlebodia, trombotisk-ACC Curantil, Troxevasin, Troxerutin Lioton gel Ginkor Forth, og så videre).
 • Bruk av kompressive jersey, som normaliserer blodstrømmen, forhindrer hevelse, forenkler tilstanden.
 • Balansert næring og vekt normalisering.
 • Avslag på bad og badstuer, solprosedyrer og varme bad.
 • Fysisk utdanning med vekt på gastrocnemius muskler, som tar en direkte rolle i å skyve blod fra underkroppene.
 • Unngå langvarig sitte eller stående.
 • Løft bena over hjertet i hvert øyeblikk (4 ganger om dagen i 10-15 minutter).

Med varicose kan brukes minimalt invasive behandlingsmetoder: skleroterapi, radiofrekvens ablation, laser koagulasjon og andre. Disse metodene er ikke egnet for en forsømt form av sykdommen, da er en kirurgisk operasjon foreskrevet - phlebectomy, der det berørte området av venen fjernes.

Denne betennelsen i venenees vegger med etterfølgende forstyrrelse av blodårene og nedsatt blodsirkulasjon. Hovedårsakene til flebitis utvikling er følgende:

 • Varicose sykdom.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Skade.
 • Den berørte venen deformeres, øker i størrelse og blir tett.
 • Huden i stedet for den berørte beholderen blir rød, temperaturen stiger.
 • I vondt ben, oppstår ubehag, det kan hovne.

Sykdommen er både akutt og kronisk. Når flebitt tromboflebitt ofte utvikler, som er betennelse av veggene i blodårene lagt til deres okklusjon (delvis eller fullstendig) trombe.

Behandling vil avhenge av årsakene til flebitt. Vanligvis er pasienter foreskrevet antiinflammatoriske legemidler i form av tabletter eller injeksjoner, antikoagulantia for å forhindre økning av koagulering og blodpropper.

tromboflebitt

Denne sykdommen er preget av betennelse i venenees vegger med samtidig økning i blodviskositet, dannelse av trombi, innsnevring av blodkarets lumen og brudd på blodsirkulasjonen. Trombi utgjør en fare for livet, da de kan komme ut og komme inn i en hvilken som helst del av sirkulasjonssystemet, inkludert lungearterien. Ofte utvikler tromboflebitt i nedre ekstremiteter med åreknuter, men det er andre årsaker til patologien:

 • Smittsomme sykdommer.
 • Skader på underekstremiteter.
 • Økt koagulerbarhet av blod.
 • Forandring i blodsammensetningen, for eksempel som følge av å ta visse medisiner.
 • Graviditet og fødsel.

Utviklet med varicose thrombophlebitis fanger vanligvis nedre delen av låret og den øvre tredjedel av shin. Følgende symptomer er nevnt:

 • generell forverring av helse (utilpash, feber);
 • smerte i det berørte fartøyets område, som forverres av bevegelse;
 • rødhet og glans av huden i fremspringet av den berørte venen;
 • ødem i det syke benet og dets markerte forskjell fra sunn i størrelse;
 • Lett å grope for infiltrater i form av snorliknende seler.

Behandling av tromboflebitt innebærer primært bruk av blodfortynnende legemidler for å forhindre dannelse av blodpropper, etterfulgt av inkludering av antiinflammatoriske legemidler. I nærvær av en trombose er det angitt en kirurgisk prosedyre, hvor blokkeringen av venen elimineres. I tillegg er det nødvendig å bruke kompresjonsjersey, bruk av geler, massasje, fysiske øvelser som forbedrer blodsirkulasjonen i blodårene.

Inflammasjon av dypårene og dannelsen av trombi i dem kalles trombose. En trombose dannes raskt, og hvis den er løst festet til blodveggveggen, kan den til enhver tid gå av og bevege seg langs karet.

Hovedårsakene til trombose er:

Mer å lese: Aterosklerose av karene i underarmene og legemidler til behandling

 • medfødte abnormiteter av blodkar;
 • hormonelle lidelser;
 • hevelse;
 • skader med vaskulære lesjoner;
 • frakturer;
 • kirurgiske inngrep;
 • lammelse av beina og parese;
 • alvorlige infeksjoner;
 • overflødig vekt.

I tillegg inkluderer provokerende faktorer:

 • alderdom;
 • tung fysisk aktivitet;
 • stillesittende livsstil;
 • langvarig sengen hviler og immobilitet;
 • dårlige vaner (alkoholforbruk, røyking).

Symptomene på sykdommen er ikke alltid tydelig uttalt. Trombose kan mistenkes av følgende tegn:

 • Bursting, pulling, klemme smerte om kvelden.
 • Nummenhet og løpende rystelser i underbenet.
 • Tyngde i beinet ved slutten av dagen.
 • Ødem og en økning i volumet av den berørte lemmen.
 • Tynning av huden på et sykt ben, blek og cyanose.
 • Glanset skinn.
 • Økning i temperatur (generelt og lokalt).
 • Fyll overflatene med blod og uttrykke mønsteret under huden.
 • Temperaturen på sykebenet er lavere enn det som er sunt.

Behandling av trombose kan være konservativ og operativ. I det første tilfellet foreskrive stoffene i følgende grupper:

 • anti-inflammatorisk;
 • antikoagulantia av direkte og indirekte virkning;
 • enzymer med trombolytiske egenskaper;
 • midler som forbedrer mikrosirkulasjon og flyt av blod.

I tillegg er det vist elastisk bandasje eller bruk av komprimeringsstrikk.

Kirurgisk behandling foreskrives i tilfelle av alvorlig betennelse, flotasjonstromb og høy risiko for trombusbrudd, etterfulgt av utvikling av lungeemboli. Den vanligste operasjonen er en trombektomi, hvor en trombose fjernes og blodstrømmen gjenopprettes.

Som konklusjon

Sykdommer i beinene på beina kan føre til irreversible forandringer, forringelse av livskvaliteten, funksjonshemning og til og med død. Derfor er det viktig å behandle dem i begynnelsen av utviklingen. Og det er enda bedre å være engasjert i forebyggingen: kvitte seg med dårlige vaner, spis riktig, opprettholde normal vekt, trene, unngå stress.

Les Mer Om Fartøyene