Smerter, nummenhet og prikker i fingrene

Tinning og følelsesløshet i fingrene kan forekomme hos pasienter av alle aldre og kjønn. I noen er slike symptomer ganske kortvarige, men andre lider av konstante ubehagelige manifestasjoner. Nylig er klager av nummenhet og prikking i overkroppene i stadig større grad utført av pasienter av ung og middelalderen.

Hovedårsakene til patologi

Årsakene som kan provosere tinning i hendene, er ganske mye, og noen av dem kan utgjøre en reell trussel mot pasientens liv. I barndommen er denne symptomatologien ekstremt sjelden, og hos voksne er det ganske mulig å forstyrre arbeidet i det nervøse og kardiovaskulære systemet.

I tilfelle når fingrene snurre, er det mulig å utvikle følgende patologiske forhold:

Kubalt syndrom

Utseendet på det cubitale syndromet er forårsaket av økte belastninger på den indre siden av albuen. Ofte forekommer dette syndrom hos pasienter som er involvert i datafunksjoner. Svært sjelden kan det cubitale syndromet skyldes kroppens fysiologiske egenskaper, for eksempel nervefortykkelse. Dette syndromet er preget av en lesjon av ulnarnerven, forårsaker følelsesløp av ringfingeren eller lillfingeren, samt prikking, skjelving av hender og smerter. En lignende tilstand observeres etter at albuen slår på en flat overflate og er ledsaget av en sterk lumbago.

Tunnelsyndrom

Denne tilstanden er preget av prikking og en svak nummenhet i padsene til indeksen, stor og langfinger. Indirekte symptomer på tunnel syndrom kan være å trekke smerter og hevelse av fingrene. Risikogruppen inkluderer frisører, pianister, sømmer og andre yrker som er tvunget til å utføre monotone bevegelser med hendene. I tillegg er årsakene til tunnelsyndrom forårsaket av brudd på metabolske prosesser, ulike traumatiske skader og også kardiovaskulær insuffisiens.

Trappesyndrom

Et karakteristisk trekk ved utviklingen av trappesyndromet er klemingen av nerveendingene i brachial plexus. Lokalisering av smerte er observert i underarmen og forsterkes ved å snu hodet, bestråling i fingrene på fingrene. Muskelspasmer er kjent hovedsakelig hos pasienter med osteokondrose på grunn av klemning av nerverøttene.

Karpaltunnelsyndrom

Dette syndromet ledsages av følelsesløp i fingrene under søvn hos personer som har vært i tvunget stilling i lang tid, hvor armene er så tette som mulig. Med dette syndromet føles pasienten under søvn ikke bare nummenhet, men også alvorlig smerte i hendene. Det er ganske mulig å dumpe fingertuppene samtidig på venstre arm og på høyre hånd.

polynevropati

Krymping i hendene kan oppstå som følge av polyneuropati (organisk skade på nerveplexus). Denne sykdommen er ledsaget av alvorlig kløe, som veksler med prikker i øvre lemmer. Intensiteten av symptomene avhenger av graden av nerveskade og kan variere fra 2-3 ganger i uken til 5-6 angrep innen 7 dager.

Osteochondrose

Denne patologien er ofte ledsaget av nummenhet av fingrene på ett lem. Inflammatorisk prosess i begge hender er svært sjelden i medisinsk praksis. Selv en liten tinning i litenfingeren skal alltid bli diagnostisert, siden en slik symptomatologi kan være tilstede i mange sykdommer i ryggsøylen.

gikt

Betennelse i fingerleddene eller hendene på bakgrunn av leddgikt ledsaget av alvorlig sykdomsbilde i form av hypertermi, ødem, brenning og smerter. Ofte er det en symmetrisk lesjon av flere ledd (polyartrit). Sykdommen er preget av et alvorlig kurs og kan føre til ganske alvorlige konsekvenser.

Vaskulær trombose

I trombose skyldes følelsesløp av fingrene på grunn av okklusjon av karene i de øvre lemmer. Samtidig vokser venstre eller høyre arm ofte følelsesløs, og smerten vokser, forutsatt en permanent karakter. I det tilfelle hvor thrombosing store skip og en mangel på riktig behandling, mulig tap av armen eller benet, så det er viktig å ta kontakt med en medisinsk innretning ved første tegn på trombose.

Diabetes mellitus

Smerte, brennende, prikking og parestesi i hendene kan skyldes en komplikasjon av diabetes mellitus, klassifisert som diabetisk nevropati. Denne sykdommen er preget av økte smerte symptomer under søvn. Oftest forekommer denne sykdommen hos barn og middelaldrende mennesker som er genetisk utsatt for diabetes, samt som følge av metabolske forstyrrelser og økte kolesterolnivåer i blodet. I det kompliserte løpet av diabetisk nevropati er det mulig å miste følsomheten til det berørte lemmet med videre deformering.

Raynauds sykdom

Med utviklingen av denne sykdommen, forårsaket av et brudd på vaskulær tone, er det hudfarge i fingrene i fingrene på hendene, som blir kaldt til berøring. Reynauds sykdom er vanlig blant kvinner. I den kalde årstiden kan fingrene dumme og immobilisere.

I tillegg kan en liten prikkling i hendene være tilstede med migrene, multippel sklerose, anfall og iskemisk angrep, hvor pasienten føler at det samtidig dummer hendene og den ene siden av ansiktet.

Ofte årsaken til følelsesløshet, prikkende og ømme fingre, blir for stramt elastisk på ermene i klærne eller ubehagelig holdning under en natts søvn, slik at slike symptomer krever en rekke alvorlige diagnostiske studier.

diagnostikk

Først og fremst bør du besøke en terapeut som om nødvendig vil utpeke konsultasjoner av smale spesialister (vertebrolog, endokrinolog, nevrolog, kardiolog, reumatolog, etc.). Den første diagnosen er samlingen av en detaljert medisinsk historie og en visuell undersøkelse av pasienten.

Følg deretter disse trinnene:

 • røntgenografi av ryggraden;
 • CT og MR av karene i hjernen og ryggmargen;
 • Ultralyd av hjertet;
 • et elektrokardiogram;
 • klinisk og biokjemisk analyse av blod og urin.

I tillegg til dette, anbefales det å holde electroneuromyography, med hjelp av hvilke bestemmes av eksitabiliteten av muskel og mobilitet, tilstand og følsomhet av perifere nervefibre.

Etter at diagnosen er bekreftet, velger legen den mest hensiktsmessige behandlingen.

behandling

Taktikken for å behandle følelsesløshet og kramper av hendene bestemmes av årsakene som fremkalte en slik tilstand. I osteokondrose, i tillegg til legemiddelbehandling, er terapeutisk fysisk trening, massasje, osteopati, fysioterapi og manuell terapi vist.

Sirkulatoriske forstyrrelser anbefales oppgave vasodilaterende midler, og om nødvendig polynevropati forbedre nervelednings spesielle legemidler og vitaminer fra gruppe B. Når traumatiske skader kreves antiinflammatorisk terapi og kirurgiske inngrep hvis det er nødvendig.

Når følelsen av fingrene er foreskrevet:

 • preparater av NSAID (ikke-steroide anti-inflammatoriske midler tegn), hvilken handling er rettet på fjerning av bløtvev ødem og inflammasjon vekk prikking og nummenhet i de øvre ekstremiteter. Den hyppigst foreskrevne ibuprofen, diclofenac, Nurofen, Ortofen, Ketonal og Nimesulide og anbefalte piller Mydocalm (tolperisonhydroklorid) for fjerning av en krampe i nakkemuskulaturen;
 • Milgamma (injeksjoner og tabletter) er foreskrevet for å forbedre tilstanden til nervefiberen, høye doser av B-vitaminer6 og b1;
 • For å redusere blodets viskositet, forbedre mikrosirkulasjonen, hemming av aggregering, foreskrives slike legemidler som Pentoxifylline, Trental, Vazonite etc. I de fleste tilfeller har disse stoffene den mest positive effekten i kampen mot Raynauds sykdom;
 • For å redusere tonen i glatte muskler, samt utvidelse av koronar og perifere kar, anbefales det å ta Nifedipin, Corinphar, Cordafen og andre legemidler i denne gruppen. I tillegg er amlodipin, Norvax, Corvadil, etc. ofte utnevnt. Disse stoffene, i tillegg til utvidelsen av kranspulsårene, forhindrer sammenfallet (innsnevring) av arteriene, inkludert de som fremkalles av røyking;
 • for å gjenopprette brusk i artritt og artrose, forårsaker nummenhet og kribling av fingre, er det anbefalt mottak hondroprotektorov (glukosamin sulfat chondroitin) og kollagen forsterkende snorer, ben og ledd og vev;
 • I tilfelle når følelsesløp av fingrene er forbundet med en alvorlig løpet av symptomer, anbefales bruk av kortikosteroider (tabletter, injeksjoner, salver, geler, etc.). Ved bruk av steroider (Dexamethasone, Prednisolone, Diprospan, etc.) er det mulig med en rekke alvorlige bivirkninger, så det er viktig å vurdere at varigheten av behandlingens totale løpetid er begrenset i tide.

I tillegg har kortikosteroider en toksisk effekt på kroppen, som reduseres ved et ekstra inntak av aktivatorer av leverenzymer, og undertrykker også kroppens forsvar og kan forårsake arytmi mens du tar diuretika.

Når tatt ineffektivitet terapeutiske tiltak anbefales kirurgi som gjør det mulig å eliminere den sammenpressing av nervefibre, etterfulgt av rehabilitering, som omfatter flere hjelpeaktiviteter (fysioterapi, massasje, fysioterapi, etc.).

For å bli kvitt parestesi i hendene, utvikles en spesiell terapeutisk øvelse som utføres av pasienten i løpet av dagen. Slike øvelser kan redusere de negative konsekvensene som er mulige med milde former for patologi.

En av de effektive kompleksene er:

 • Ikke å komme seg ut av sengen, umiddelbart etter søvnen, må du løfte hendene opp og minst 50 ganger klemme og løsne knyttneve, etter hvilke armene strekker seg langs stammen og etter 5-7 minutter gjentar øvelsen;
 • Stiger opp fra sengen, bør du vende ansiktet mot veggen, stå på tærne og heve nummen dine hender opp, forbli i denne stillingen i 5-7 minutter. Denne øvelsen anbefales å gjentas hele dagen minst 5-6 ganger;
 • Palmer presses mot hverandre, og fingrene griper inn i låsen, hvorpå de komprimeres og åpnes minst 30 ganger.

Disse enkle øvelsene kan redusere nummen på fingrene flere ganger. I tillegg har treningsbehandling en gunstig effekt på kroppen som helhet.

massasje

Hvis pasienten har en prikken i fingreområdet, kan du utføre en massasje for børsten, ved hjelp av oppvarming i form av skjær, gavl, strekk og trykkbevegelser. Videre utføres gnidning (rettlinjet, kam-lignende, sirkulær og saging), vibrasjon og slag. Det er viktig å massere hver finger separat, med bevegelser som nødvendigvis er rettet mot basen. I tillegg må enhver massasje du trenger for å starte og avslutte med lett strøk med gradvis økning i eksponeringsintensitet.

Det må huskes at forebygging er av stor betydning for å forhindre denne tilstanden. Ikke overkjøles, da dette kan påvirke hele kroppen negativt, inkludert leddene i de øvre lemmer. I tillegg anbefales det å holde seg til riktig ernæring, unngå økt fysisk anstrengelse og ta riktig stilling under søvnen.

Spine skal være rett, så du bør unngå utskeielser av nakkevirvelsøylen, som et resultat av langvarig kompresjon av blodårer kan vises parestesi, og prikking i hender og føtter. Ved de første symptomene på patologiske manifestasjoner, er det nødvendig å søke medisinsk hjelp for å begynne rettidig behandling. Ellers er det mulig med en rekke alvorlige konsekvenser, noe som vil kreve mer radikal terapi.

Stikker i fingrene

Krymping i fingrene er en følelse at hvert menneske opplevde minst en gang i livet. Ofte ble det manifestert samtidig med nummenhet. Årsakene til en slik patologisk tilstand kan enten være helt ufarlig eller alvorlig nok. Men noen av de ansatte i manifestasjon av nummenhet eller prikking i fingrene søke hjelp av kvalifiserte fagfolk. Og faktisk dette symptom kan tyde på at fremgangen farlige sykdommer, for eksempel slik som diabetes, aterosklerose, lunge hyperventilering syndrom, etc. i menneskekroppen. Bakgrunnspatologier krever rettidig og fullstendig diagnose, samt tilstrekkelig og omfattende behandling.

Krymping i fingrene til høyre eller venstre hånd kan manifestere i absolutt enhver person. Begrensninger, angående kjønn og aldersgruppe, har denne patologiske tilstanden ikke. Ofte skjer det selv hos barn. Det er også verdt å merke seg at dette symptomet er oftere manifestert hos personer i den eldre aldersgruppen. Dette skyldes fysiologisk aldring av organismen, samt utvikling av ulike sykdommer i hjerte-og nervesystemet i dem.

Etiologiske faktorer

Tilfeller der prikking i fingertuppene på høyre eller venstre hånd åpenbart for ganske ufarlig og godartet grunn - på grunn av mekanisk kompresjon av vev og blodkar i ekstremiteter. Som et resultat av dette, i noen grad brutt drevet hånd kroppsvæsker, i dette tilfellet, blod og lymfe. Denne personen er merket ikke bare utseendet prikking i fingrene, men også nummenhet i armen eller benet. Et eksempel på et slikt tilfelle - en lang dvale i samme posisjon når personen hele vekten av kroppen hennes presser på den ene siden. Når han våkner og skifter posisjon, er sirkulasjonen gradvis utvinne, og blir erstattet av en følelse av nummenhet prikkende følelse i fingrene.

Andre grunner til manifestasjonen av en slik følelse tilskrives patologiske klinikere. I dette tilfellet er det en viss sykdom, for eksempel av nervesystemet, som en ledende årsak til utseende av prikker i fingrene til høyre eller venstre hånd. I dette tilfellet vil tinning fungere som et symptom på denne sykdommen, og det er viktig å konsultere en lege i tide for komplisert diagnose og behandling.

Årsaker til prikken i fingrene til venstre eller høyre hånd:

 • Cubital syndrom er en av de vanligste årsakene til prikker i fingrene;
 • syndrom av hyperventilering av lungene;
 • diabetes mellitus;
 • traumatisering av nervefibre som passerer gjennom området;
 • Osteochondrose. Ofte blir det årsaken til manifestasjon i fingrene til høyre eller venstre hånd;
 • Buerger sykdom;
 • Tilstedeværelsen i blodkarene til en person av et visst antall aterosklerotiske plakk, som skaper en mekanisk hindring for normal blodstrømning;
 • artritt;
 • reduksjon i konsentrasjonen av elektrolytter i blodet;
 • økt belastning på leddleddene. For eksempel, i lys av profesjonell aktivitet eller ensformig fysisk anstrengelse når du gjør sport;
 • Lyme sykdom;
 • multippel sklerose;
 • hyppige depressive forhold
 • økt angst. Ofte ledsaget av ikke bare prikking, men også nummenhet;
 • tretthet,
 • konstant stressende situasjoner.

Spesiell oppmerksomhet bør utvises på dette symptomet i tilfelle at både prikken og følelsesløshet opptrer i venstre arm. Ofte er dette symptomet en harbinger av et forestående hjerteinfarkt eller hjerneslag. I dette tilfellet kan du ikke forsinke, men du bør umiddelbart ta pasienten til klinikken for diagnose og behandling.

Stinging på fingertuppene

I de fleste tilfeller, hvis det bare er tin og dumhet bare ved fingertuppene, er det et tunnelsyndrom. Denne sykdommen er mer typisk for personer som på grunn av sin faglige virksomhet er tvunget til å utføre monotone mekaniske bevegelser med fingrene og børsten. I risikogruppen er typister, pianister, sømstresser, frisører og så videre.

I tilfelle av tunnel syndrom manifesteres prikking og følelsesløp på grunn av spasmer eller mekanisk kompresjon av nervefiberen som går gjennom håndleddet. Det kalles også medianen. Ytterligere symptomer som indikerer utviklingen av denne spesielle sykdommen er hevelsen av den berørte ekstremiteten, smertestillende syndrom.

Helbredende tiltak

Hvis et slikt symptom oppstår, bør du besøke flere spesialister, for eksempel endokrinolog, kardiolog og nevrolog. De vil kunne identifisere den sanne årsaken til dette symptomet, og også utvikle en individuell og effektiv behandlingsplan som vil bidra til å eliminere både prikking og følelsesløshet.

Behandlingsplanen kan omfatte følgende prosedyrer og aktiviteter:

 • kompilering av et fullverdig diett og normalisering av dietten. Det er også nødvendig å nekte fra forbruk av fastfood;
 • normalisering av søvnmønstre;
 • behandling ved hjelp av manuell terapi;
 • gymnastikk;
 • forbruk av legemidler, hvis tiltak er rettet mot å normalisere blodsirkulasjonen i hjernen og vitale organer, samt redusere konsentrasjonen av dårlig kolesterol;
 • mottak av vitaminkomplekser;
 • hirudotherapy;
 • vakuum terapi;
 • akupunktur.

"Tetninger i fingrene" blir observert i sykdommer:

Vibrasjonssykdom er en patologisk prosess som oppstår mot bakgrunnen av en langvarig eksponering for vibrasjonens kropp, noe som til slutt fører til endringer i reseptorapparatet og visse deler av sentralnervesystemet.

Neuropati av ulnarnerven - virker som en forskjellig karakter av lesjonen av en slik ledd, noe som påvirker ytelsen og følsomheten for ytre stimuli. En slik lidelse anses å være en temmelig vanlig lidelse i nervesystemet, den er først etterfulgt av karpaltunnelsyndrom.

Karpaltunnelsyndrom er en vanlig patologi som tilhører kategorien tunnelssyndrom og er preget av kompresjon eller iskemi av medianen. En slik sykdom er oftest diagnostisert hos middelaldrende personer, og hos kvinner flere ganger oftere enn menn.

Historisk har mange leger det tidligere Sovjetunionen og sier at en slik skoliose, en vekt på det faktum at det er fast eller ikke fast avvik fra ryggraden på sin akse, men i dagens medisinske leksikon Skoliose er definert som en tre-plane sideveis deformering av hoveddelen av den aksiale menneskelig skjelett.

Tenosynovitt - inflammatorisk sykdom som påvirker sene vev og membraner som dekker den (de kalles i medisin seneskjede). Denne sykdom er karakterisert ved tendinitt i den inflammatoriske prosessen forekommer bare i de anatomiske områder hvor seneskjede er dekket av spesifikk - ankelleddet, underarmen, fot, hånd, håndledd felles.

Tunnelsyndrom eller karpaltunnelsyndrom er en nevrologisk lidelse. Det er inkludert i gruppen av tunnelneuropatier. Det manifesterer seg med langvarig smerte og følelsesløp i fingrene. Den vanligste årsaken til utseendet er en langvarig komprimering av medianen mellom bein og sener i håndleddet.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Krymping i fingrene: årsaker og behandling

Ubehagelige opplevelser direkte i fingrene kan oppstå av flere årsaker. Nesten hver person opplever fortsatt en prikkende følelse i fingrene. Denne tilstanden kan ikke ha en patologi eller være forbundet med et brudd på blodsirkulasjonen i kroppen. I noen tilfeller indikerer prikking i øvre lemmer alvorlige problemer - utvikling av diabetes, aterosklerose og andre plager.

Tingling kan følges konstant eller periodisk. Dette symptomet indikerer et brudd på blodtilførselen til fingers organiske vev. Tingling i ekstremiteter bør behandles med spesiell oppmerksomhet. Noen ganger kan tilstanden vare i mer enn to sekunder, og i noen tilfeller være forlenget. For å løse problemet må du identifisere årsakene til dette symptomet.

etiologi

Ofte tinning fører til mekanisk kompresjon av organiske vev. I dette tilfellet forstyrres blodtilførselen til musklene, blodkarene klemmes, forholdet mellom lymf og blod i kroppen er forstyrret. Den bedøvede lemmen blir nummen. Årsaken til følelsesløp i hånd og fingre kan være en feil posisjon i kroppen i drømmen, en lang klemme på lemmen. Når posisjonen endres, blir blodstrømmen gjenopprettet, følelsesløshet forsvinner og en sterk prikken i musklene oppstår. En slik stat er ikke farlig og går fort. Blodstrømmen gjenopprettes raskt.

Det er imidlertid patologier som indikerer fare for mennesker. Krymping i fingrene kan følges når:

 • frostskader;
 • sykdommer i nervesystemet;
 • Buerger sykdom;
 • et syndrom av hyperventilasjon av lungene;
 • Osteochondrose;
 • depresjon;
 • reduserte elektrolytter i blodet;
 • artritt;
 • Multiple sklerose;
 • tretthet,
 • sterk fysisk eller sportsbelastning.

Sykdommer i nervesystemet som kan forårsake et symptom oppdages av en nevrolog. Noen ganger kan en alvorlig patologi påvirke hjernens struktur. Forskjellige seneforstyrrelser, sykdommer i muskuloskeletale systemet forårsaker også ubehagelig ubehag i lemmer.

Svært ofte er en prikken i hånden et symptom på en neoplasma i hjernen. Ofte diagnostisert ondartede gliomer, der det er en prikker i fingrene. Og symptomatologien kan påvirke både en og begge hender. For en svulst er symptomet ikke spesifikt - sykdommen kan også uttrykkes i døsighet i lemmen, alvorlig hodepine, brudd på muskeltonen.

Krymping i fingrene er ofte assosiert med nedsatt cerebral sirkulasjon. I dette tilfellet kan pasienten oppleve:

 • forverring av visjonen;
 • støy i auriklene;
 • svimmel tilstand
 • svimmelhet;
 • bevissthetstap.

Redusert minne og dårlig mental aktivitet indikerer også tilstedeværelse av nedsatt hjernecirkulasjon. Med disse symptomene og prikken av flere fingre, bør du definitivt konsultere en lege. Intrakraniell hematom er en av årsakene til utseendet på ubehagelige opplevelser i fingrene. Brudd på blodtilførselen forårsaker ubehag i lemmer. Det kan være svimmelhet og besvimelse. Utviklingen av hematom er lettere ved traumer til skallen og hjernekonstruksjonene.

Polyneuropati er en annen årsak til prikker i fingrene. Sykdommen er preget av nederlaget i nerveplexus. Lemmen er nummen, en ubehagelig tinning er følt i den. Ved utviklingen av sykdommen kan anfall bli hyppigere.

Nummen i fingertuppene i medisin kalles "karpaltunnelsyndrom". Utseendet er typisk for arbeidstakere i enkelte yrker. Den prikkende følelsen av fingrene utvikler seg ofte i typene, pianister og også frisører. De menneskene som daglig blir utsatt for monotone mekaniske bevegelser av fingre, opplever tunnelsyndrom oftere enn andre. Dette skyldes mekanisk kompresjon av visse kar og nervefibre i håndleddet. Klemming av håndleddens nerve fjernes kirurgisk.

Idrettsutøvere kan møte et kumulativt syndrom, som også er preget av ubehag i fingrene. Det utvikler seg på grunn av overdreven fysisk anstrengelse på lemmer. De spesielle egenskapene til fingers nervestruktur fører til periodisk numme av phalangene. Nervefibre kan plasseres veldig nært. Hvis du ikke starter behandling med en nevrolog, kan du bli ugyldig.

behandling

Valget av terapi er avhengig av årsaken til utviklingen av patologi. Det er nødvendig å eliminere faktorene som fremkaller utseende av et ubehagelig symptom. Terapi er vanligvis kompleks og er rettet mot korreksjon av mikrosirkulasjon av blodmasser og forbedring av vaskulær tone. Integrerte tiltak inkluderer:

 • bruk av midler som forbedrer mikrosirkulasjonen i lemmer;
 • et komplett kosthold og ernæring av kroppen med nyttige vitaminer og mineraler;
 • terapeutisk gymnastikk;
 • manuell terapi;
 • hirudotherapy;
 • akupunktur;
 • stabilisering av søvn og hvile.

Behandling av neoplasma i hjernen krever også en spesiell tilnærming. Alt avhenger av typen av svulst, dens karakteristiske symptomer. En biopsi av neoplasma og kirurgisk utskjæring av de organiske delene av hånden utføres. Kjemoterapi kan være foreskrevet. Radiosurgery vil bidra til å ødelegge kreftceller.

Fjern betennelse i fingrene med leddgikt og leddgikt vil bidra til å varme opp anti-inflammatorisk mahi. Rettsmidler for prikking vil være i stand til å hjelpe Nyz, Ketorol. De kan også brukes til osteochondrosis, senesener, ledbånd og muskler. Legemidlene gjenoppretter skadede muskelfibre og nerveplexuser, fremmer helbredelse av traumer og returnerer motoraktiviteten til hendene. Det er narkotika direkte i hjertet av betennelse.

For å lindre smerte med prikking, gjelder:

 • smertestillende midler;
 • fysioterapi;
 • massasje;
 • magnetisk terapi;
 • elektroforese.

Det er tilrådelig å ta smertestillende midler hvis patologi er ledsaget av smertefulle opplevelser. Midlene vil hjelpe deg ikke å lide det smertefulle ubehaget i musklene. Du kan bruke Baralgin, samt bedøvelse salver.

Fysioterapi, bad og elektroforese effektivt lindre ømhet i leddene, forbedre blodmikrocirkulasjonen i fingrene, forbedre overføringen av nerveimpulser. Hendene får bevegelsesfrihet, stivhet av bevegelser, følelsesløshet og prikker i leddene. Terapi er foreskrevet av legen på individuell basis.

Behandling med leeches eller hirudoterapi er en effektiv måte å stabilisere blodsirkulasjonen i kroppen. Medisinsk leeches kaster mange nyttige stoffer og organiske forbindelser inn i blodet av en person. Hirudoterapi forynger hele kroppen, påvirker søvn gunstig, eliminerer stress og mange plager.

Gymnastikk og massasje

Ubehagelig ubehag i hendene kan i stor grad utmatte personen. Utviklet svakhet og redusert effektivitet. I dette tilfellet vil kroppen hjelpe terapeutisk gymnastikk. Fysisk kultur bør være rettet mot å forbedre blodtilførselen til indre organer og styrke sentralnervesystemet. Nødvendig informasjon om gymnastikk kan fås fra rehabilitator eller nevrolog. Innledende konsultasjon med en lege vil bestemme de viktigste behandlingspunktene. Eksperten vil fortelle deg hvilke øvelser som vil hjelpe med å stikke i fingrene.

Komplekset med øvelser for fingrene bidrar til å gjenopprette gymnastikken med en prikkende følelse i fingrene:

 • Klem neven din og følg den neste sirkulære bevegelsen i en retning og den andre;
 • flexion og forlengelse av hender;
 • klem fingrene dine og utvid dem så mye
 • Rett fingrene dine, utfør hver sirkelbevegelse;
 • unbend og bend phalanx;
 • Spred fingrene konsekvent, start med en liten finger.

Dette komplekset er utformet spesielt for gjenopprettingsperioden etter et slag og med et brudd på hjernens sirkulasjon. Gymnastikk bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i hendene, blodtilførselen til fingrene, lindre utmattelse av hendene.

Også uerstattelig med tinning i hendene på en massasje. For å utføre det behøver ikke å ansette en profesjonell massør. Det er nok å kjøpe en effektiv krem ​​til selvmassasje og utføre enkle bevegelser. Massasje er nødvendig 2-3 ganger om dagen. Fingre bør være intensivt knedd med ulike bevegelser. Prosedyren påvirker positivt blodets mikrosirkulasjon i ekstremiteter. Massasje kan kombineres med treningsstudioet ovenfor.

Kompleks behandling nødvendigvis vil gi et positivt resultat og bidra til å eliminere ubehag i lemmer. Også, ikke glem daglige turer i frisk luft. Oksygen som tilføres organiske vev bidrar til metningen med nyttige forbindelser. Det er nyttig å besøke bassenget noen ganger - svømming har en gunstig effekt på behandlingen av mange nevrologiske lidelser og forbedrer blodsirkulasjonen.

Nummen av fingrene

Nummen i fingrene kan være et tegn på mange sykdommer forbundet med nervesystemet, bein og muskelsystemer. Osteochondrosis av cervical ryggraden viser seg oftest på denne måten.

Årsaker til følelsesløshet i fingrene

Nummen av fingrene er det første tegn på svekket ledning av nerver. Ofte kan du møte dette tegnet med cervical osteochondrosis. Du kan sjekke deg selv - hvis du føler deg en knase, ubehag eller smerte når du lår hodet til siden eller snu hodet, er det en sjanse for at livmorhvirvelene påvirkes av osteokondrose. Med denne sykdommen er tommelen eller pekefingeren for det meste dum. For å bekrefte diagnosen, er det nok å lage en røntgen i livmorhalsen. Osteokondrose forekommer ofte etter 45 år. Lignende symptomer er med en plateherni eller spondyloarthrose.

Årsaken er enklere - for eksempel hvis lemmen har blitt presset lenge, da du sov. Eller en finger kan ikke være dum hvis ringen ikke passer i størrelse.

Nummen i fingrene skjer hos kvinner i overgangsalder og graviditet. Det forekommer også hos migrene.

Venstre hånds venstre fingre indikerer noen ganger problemer med hjertet. Denne tilstanden kan skyldes angina pectoris. Spesielt bør varsles av følelsesløp av ringfingeren eller nummenhet som sprer seg til underarmen.

Noen ganger er årsak til nummenhet en traumatisk hjerneskade eller en hjerneslagstrussel.

Nummen i fingrene etter traumer

Nummen i fingrene kan ikke bare være forbundet med nerveskade eller betennelse, men også med håndskader eller craniocerebral skade. I dette tilfellet oppstår andre ubehagelige symptomer ofte: brennende, smerte i hånden, prikking, spasme og til og med kløe. Trekningen av lemmen er mulig. Hvis symptomene blir tilsatt med en rystende gang, kan det være multippel sklerose.

Etter hodeskader oppstår ofte svakhet sammen med nummenhet. Ofte mister pasienten, som har fått en craniocerebral skade, bevissthet. Også følelsesløshed oppstår med nakkeskader og karpaltunnelsyndrom.

Med nummen fingre etter skaden vil det bidra til å takle spesielle øvelser for utvikling av ledd. Ofte er mobiliteten ikke begrenset av traumer av selve hånden, men snarere ved sin lange immobilitet når den er funnet i et kast. Det er immobilisering som forårsaker muskelatrofi og sirkulasjonsforstyrrelser som fører til nummenhet. Etter operasjoner på nerver og sener, må fingrene utvikles.

Hvis hendene blir nummen og tingle etter skaden ofte, må du besøke en ortopedist. Han vil avgjøre hva som skal gjøres neste, hvilke øvelser som trengs, kan foreskrive et sett med fysioterapiprosedyrer. I legenes retning kan du kontakte en osteopat eller kiropraktor. Noen ganger hjelper akupunktur.

Ikke bære vekter i en nylig skadet arm eller skulder på denne siden. Kanskje, i tillegg til å trene terapi og fysioterapi, vil legen foreskrive deg multivitaminpreparater. Ofte kan følelsesløpene oppstå med mangel på vitamin B12. Også, stress og følelsesmessig stress, spesielt langvarige, bør unngås. Med monotont arbeid, ta pauser, gå mer, løp.

Nummen i fingrene etter brudd på hender

Etter brudd, kan årsaken til følelsesløshet i fingrene være en mislykket påføring av gips. Når du bruker gips, unngå å bruke tette klær.

Ofte kan følelsen av følelsesløshet og prikkende følelser være skader på skulderen, strekking av fellesposen, sprukket bein. Disse skader er ofte mottatt av eldre, faller om vinteren på isen eller profesjonelle idrettsutøvere. Hånden svulmer raskt, og det blir umulig å bevege det. Vanligvis begynner de gymnastikk i et kast på den femte dagen. En sunn hånd er bøyd og ubent med fingrene på en syk hånd. Aktive bevegelser starter fra den andre uken: De tar en kopp, en blyant og en kam i hånden. Etter 3 uker etter å ha tatt gipset i hånden, kan du allerede ha 2 kg vekt.

Etter flere skader på hendene kan Raynauds sykdom utvikles, karakterisert ved smerte, cyanose og stadig kalde hender. For å unngå forverring av sykdommen anbefales det å bruke varme naturlige hansker i kaldt vær.

Nummen i fingrene i osteokondrose

Når cervical osteochondrosis, de tar hensyn til slike symptomer:

 1. Sterkt begrenset bevegelse i livmoderhalsen.
 2. Skjelvende hodepine og smerter i skulderen.
 3. Smerte kan ligne smerte i hjertet.

Sykdommen fremkaller stress og stillesittende arbeid, overdreven kroppsvekt.

Med Raynauds sykdom dør fingrene til både høyre og venstre hender, og med osteochondrose er bare en av hendene.

Også følelsesløp i fingrene er ofte bekymret for diabetespasienter. Denne tilstanden kalles polyneuropati. Du kan takle problemet ved å justere nivået av sukker i blodet og gjøre den gjennomførbare øvelsen.

Når du refererer til en ortopedist og en nevrolog, er følelsesløpene en svært vanlig klage. Ofte øker nummenhet etter å ha sovet eller i transport.

Symptomer på følelsesløshet i fingrene

Et bunt av sener, som får fingrene til å bevege seg, går gjennom en smal kanal. Gjennom denne kanalen passerer også nerven, som er ansvarlig for følsomheten til hele palmen. Vanligvis er det beskyttet. Men noen ganger skjer det at hånden svulmer med langvarig monotont arbeid. Nummenhet i fingrene samtidig ledsaget av bankende smerter, prikking, prikking eller tap av følelse, kløe og svie, muskelkramper og rykninger. Hvis karpaltunnelsyndromet ikke blir behandlet i tide, kan du miste evnen til å bøye tommelen. Andre årsaker til følelsesløshet i fingrene er mulige. Om dem ble det sagt ovenfor. Men symptomene er liknende, for eksempel både med profesjonelle overgrep, og med spinal skade og selv med panikkanfall. Forklar årsaken bør legen.

Når et slag kan forstyrre følelsesløp i den nedre delen av hånden, taleforstyrrelser og koordinering av bevegelser. Med smerter i brystet og problemer med å puste, kan du mistenke et hjerteinfarkt. Kirurgi, vedheft i lungene og bronkiene kan også føre til nummenhet i fingrene.

Oftest kan problemet løses ved å sette et kurs av tabletter og salver. Som forebygging kan du anbefale å unngå overbelastning av psyken, infeksjoner, hypotermi.

Nummen i tommelen

Nummenhet store fingrer ofte er tilfelle med frostskader, multippel sklerose, slag, visse sykdommer i blodkar og nerver, isjias og carpal tunnelsyndrom, når en håndskade, dårlig sirkulasjon, Raynauds sykdom, Osteochondrose, artritt, diabetes, pankreatitt, mangel på visse vitaminer og sporelementer. Hvis nummenhet oppstår ofte og er ledsaget av svakhet, blir det vanskelig å utføre daglige oppgaver, nedsatt finmotorikk, da lagt til synshemming og ganglag, et presserende behov for å finne ut av nevrolog, hva de skal gjøre. Du må kanskje være på sykehus, for eksempel hvis du har et slag. Nummen i tommelen sammen med pekefingeren indikerer at noe er galt med den cervicale ryggraden.

Nummenhet i fingrene er en vanlig forekomst i dag. Du kan ikke jobbe uten pauser. Nyttig for løping, ski, svømming, kontrasterende håndskuffer og honningpakning. Det er nok å smøre fingrene med honning og pakke børsten med en klut.

Nummen i fingertuppene

Vågner opp om morgenen, noen ganger føler vi en prikker på fingertuppene på grunn av en ubehagelig holdning. Oftere forstyrrer lignende tegn de eldre. Men det er også mer alvorlige grunner for at det er nummenhet i fingrene, en prikkende følelse ved fingertuppene. For eksempel, med trombose, kan arterien bli tilstoppet og føre til nummenhet. Trombose er en farlig tilstand. Hvis den ikke blir behandlet, kan du miste hånden din.

Når et hjerneslag truer, oppstår nummen alltid i en hånd. Pasienten har økt blodtrykk. Det kan være taleforstyrrelser. I dette tilfellet bør du få hjelp umiddelbart, uten å miste verdifull tid. Ved feil eller forsinket behandling fører stroke til vedvarende funksjonsforstyrrelser.

Diabetisk nevropati er også en ganske vanlig årsak til denne lidelsen. Med diabetes spiser sukker fra blodet blodårene. Personer med diabetes har også høyere risiko for å få gangrene. Hold blodsukkeret under kontroll.

Sjelden følelsesløshet oppstår med revmatisme, nervøs overbelastning eller etter traumer. Noen ganger er årsak til nummenhet i hyperventilering av lungene, overfladisk hyppig puste. Noen ganger er det spasmer av blodkar i hendene på Raynauds sykdom. Med denne sykdommen føler en person hele tiden chilliness i hendene og en brennende følelse. Noen ganger kan fingrene dine klø. Fingre kan bli blå eller tvert imot veldig blek.

Uansett grunnen er det umulig å etablere det uten å konsultere en kompetent spesialist. Han kan råde deg til å ta et kurs av osteopati. Med polyneuropati hos diabetikere kan foreskrives som legemidler for å korrigere blodsukkernivå, og endre blodets egenskaper. Du må forbedre kostholdet ditt, ikke spise mat med fargestoffer og konserveringsmidler, gi preferanse til kjøtt, grønnsaker og grønnsaker.

Nummenhet og prikking av fingrene

Noen ganger kan årsaken til ubehagelige symptomer være en banal værforandring. Men oppstår stadig oftere mot bakgrunnen av brudd og andre skader eller skiveherni, osteoporose. Årsaken til sykdommen kan dessverre også skjule seg i svært alvorlige patologier i hjernen, for eksempel tumorer.

Med cervical myelopati, når ryggmargen komprimeres av osteofytter eller vertebral brokk, vokser forstyrrelsene gradvis, børstene blir svært svake over tid. Når nakken er bøyd, er ryggraden sterkt strukket. Hans omfattende hjerteinfarkt kan oppstå. Hos pasienter med cervikal myelopati i cerebrospinalvæske kan en laboratorietest avsløre et økt proteinnivå.

Nummen av fingre og hender

Følelsen av følelsesløshet i hendene er spesielt vanlig hos eldre. Dette skyldes at eldre mennesker beveger seg mindre. Men det er andre faktorer som forårsaker nummenhet. Det er mange grunner til dette. Blant dem:

 • Polynuropati med avitaminose, diabetes mellitus. Fingrene er også berørt på grunn av anemi.
 • Reynauds syndrom, med fingrene fryser, blir blek og blått blå.
 • Blokkering av hjernebeholderen ved en trombose.
 • En vanskelig posisjon i en drøm.
 • Betennelse i leddene.
 • Multiple sklerose.
 • Cervikal spondylose.
 • Nervekompresjon.

Du kan selvstendig anerkjenne strekningen. Du bør vite at det første tegn på forestående slag kan være bare følelsesløp av fingrene. Deretter er det problemer med å puste og gå, visuelle forstyrrelser og lammelse. Hvis du finner deg selv eller andre nær slike symptomer, ring en ambulanse!

Hvis du ignorerer problemet, kan du være i smerte i lang tid. Selv fullstendig lammelse av hendene er mulig.

Hvis hendene er nummen under operasjonen, spred dem fra hverandre og flytt fingrene, klem dem i en knyttneve.

Kanskje er det noen produkter som er gode for nummenhet bruk? Ja, vi anbefaler deg å spise rikelig med greener som inneholder spesielle stoffer - oksalater. De er i sorrel og kål. Men salt i store mengder er skadelig for deg. Det er verdt å tenke på hvordan du finner en god manuell terapeut, å ta et kurs på vannprosedyrer eller akupunktur.

Nummen i fingrene i søvn

Nummen på fingrene om natten, under søvn oftest på grunn av brudd på normal sirkulasjon i hånden. For å unngå dette, anbefaler vi deg å kjøpe en ortopedisk pute. Det vil holde hodet i en drøm i riktig posisjon, noe som vil bidra til å unngå klemmer i livmoderhalsen. Det fjerner perfekt spenning i nakke muskler. Også årsak til nummenhet kan være ubehagelig klær med stramme mansjetter. Kjøp flere gratis pyjamas. Om natten, ta av smykker. Du kan prøve å endre posen under søvnen. Du bør ikke sove, holde hendene over hodet ditt, "omfavne" puten. I dette tilfellet kan blodet ganske enkelt ikke være nok til å komme i hendene, siden i drømmen er hjertet litt tregere for arbeid.

Hvis du har en knust og sår hals, kan du anta at fingrene dine er nummen om natten på grunn av cervical osteochondrosis. Smerter med ham konstant, trekker.

Likevel, hvis du ikke kan eliminere årsaken til følelsesløshet, kan du skrive til en nevrolog, kardiolog og ortoped og finne en løsning på problemet sammen med en spesialist. For eksempel kan du ikke vite at tap av følsomhet i hendene skyldes en trombose, som bare blokkerte normal blodtilførsel til overkroppen.

Nummen av fingre og tær

Hodepine, redusert ytelse, munntørrhet, rødhet i ansiktet, nummenhet i fingre og tær, deres stikking, brenning og kløe - en svært alvorlige nevrologiske symptomer. De kan tyde på en trussel eller at et angrep allerede har angrepet deg. Det kan også være mindre slag, som hvis venstre ubehandlet kan føre til svært dårlig, og du kan få vedvarende fysiske og psykiske lidelser.

En annen grunn til nummenhet er Raynauds sykdom, manifestert av uorden av følsomheten til hender og føtter. Årsaken til sykdommen er en arvelig faktor og røyking, infeksjon. Pasientene fryser, den tredje og fjerde fingre og tær lider sterkt.

Også følelsesløpene i lemmer forekommer med en vertebral brokk, som komprimerer nerveendingene. Å sette lang tid i en pose øker følelsen av å gå skumle. Behandling av intervertebral brokk er først konservativ: ved hjelp av manuell terapi, treningsterapi, fysioterapi. Først når slike tiltak er ineffektive reflekterer de om operasjonen.

Ekspressert skoliose og iskias, isjias selv før utseende av brokk kan føre til en følelse av ubehag, "gåshud" i lemmer. Du bør være oppmerksom på disse symptomene så tidlig som mulig.

Sykdommer i stoffskiftet - en ganske vanlig årsak til nummenhet i fingre og tær. Ved en gikt, for eksempel i leddene, blir urea utsatt. Dette fører til nummenhet av tommelen. Gikt er vanligere hos menn.

Spesiell oppmerksomhet bør vies til saker der, sammen med nummenhet i lemmer brutt tale og koordinering av bevegelser. En slik person bør umiddelbart bli tatt til sykehus og undersøkt av en nevrolog. Det er nødvendig å etablere ikke bringes der til nummenhet i hender og føtter slag, kanskje er det en annen grunn, slik som en kronisk skade eller vitaminmangel, ryggproblemer, mot leddgikt eller lav ryggsmerte, brokk, hypotermi, tunnel nevropati, diabetisk nevropati, migrene, pankreatitt, Raynauds sykdom. Listen kan fortsette.

Du kan prøve å takle en svak følelsesløp gjennom løping og svømming, men sykkelen anbefales ikke for deg. Ikke lag tunge ting i lommer. Ta pauser der du aktivt beveger hendene dine, gå rundt, til lunsj, gå bedre ut av kontoret til frisk luft. Selv enkle å gå på trappen i stedet for heisen vil hjelpe. Kostholdet bør inkludere så mye frukt som mulig, salater, grønnsaker. Ikke misbruke dietter. Gi opp alkohol. Mangel på vitamin B12 påvirker negativt kroppens generelle tone, personen blir irritabel og hans lemmer kan være dumme.

Nummen av fingrene om morgenen

I dag våkner selv ungdommene seg fra fingers ubehagelige følelsesløp, men tidligere var denne trøbbel mye vanlig blant eldre mennesker. Årsaken til dette er allestedsnærværende distribusjon av datamaskiner og bærbare datamaskiner, langsiktig kontinuerlig arbeid som bidrar til uorden av normal blodsirkulasjon. Ved følelsesløp om morgenen etter oppvåkning råder vi deg til å gjøre dette: Analyser, det kan bli grunnen til at blodkarene blir sammenblandet. Kanskje du sover i en ubehagelig tett pyjamas. Hvis klærne er i orden, bør du tenke på å varme opp oftere mens du arbeider. Det er heller ikke dårlig å vite nivået av glukose og jern i blodet, da diabetes og anemi også kan forårsake slike følelser.

Nummenhet av ansikt og fingre

Nummen i ansiktet og hender med bevissthetstap skjer, hvis fartøyets lumen smalker. For eksempel, når den er blokkert med en trombose eller en aterosklerotisk plakk.

Noen ganger kan det oppstå etter unøyaktig dental manipulasjon. Røyking, bortsett fra følelsesløp i ansiktet, kan også føre til smaksforstyrrelser. Forresten er nummenhet i lemmer et ganske vanlig problem for røykere, så vi ønsker deg å bli kvitt dårlige vaner før.

Anemi, gangforstyrrelser, følelsesløp i ansiktet og fingrene kan forekomme med vitamin B12-mangel. For å identifisere det, må du passere en biokjemisk blodprøve. Vitamin B12 finnes i rødt kjøtt og lever, bruk dem i tilstrekkelige mengder.

Konstant nummenhet av fingrene

Antallet personer som klager på numb fingre vokser hvert år. Neurokirurgi og traumatologer sier dette med bekymring. Og hvis en person kommer til legen, som regel, det gjentas ikke en gang, det er, er det umulig å skylde på ubekvem stilling, klær eller en pute. Her er noen grunner:

 • Cervikal osteokondrose. Med denne sykdommen oppstår nummen ikke bare om morgenen, men hele dagen.
 • Betennelse i leddene.
 • Psyko-emosjonell overbelastning.

Med konstant nummenhet i hendene, prøv oppskriften til Academic Bolotov. Ta 3 liter vassle, tre glass knust hvitløk og et glass sukker. Rør. Legg til en teskje rømme og la den vandre i 3 måneder. Ta 100 ml 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider.

Massasje og selvmassasje i nakken.

Infusjon av marsh rosmarin kan også hjelpe. 2 ss. l. Gresset skal helles et glass kokt vann. Soak i et vannbad i 15 minutter. La det kjøle seg ned og bland det med eple cider eddik 1: 3. Gjør sliping.

Kan bidra til å varme komprimeringen av varm gresskaregrøt på hele hånden.

Husk at du ikke kan drikke sterk kaffe og te. De fører til spasmer av blodkar. Bedre til frokost spis spire korn eller havregryn, Rabarbra, sorrel, bokhvete grøt. Kjør, i vinterskøyten, om sommeren - på ruller, svøm. I frost må du ikke gå uten hatt og votter. Mens du arbeider på datamaskinen, roterer du i noen tilfeller med pensler. Hold hendene mens du arbeider på datamaskinen, nær kroppen, de bør ikke henge.

Delvis nummenhet av fingrene

Delvis nummenhet i fingrene burde få deg til å handle. Kontroller tilstanden til ryggraden, spesielt livmorhalsområdet, lage en røntgen og en MR. Som et resultat vil du bli foreskrevet en massasje og treningsterapi. Spor hvordan du reagerer på stress. Hvis du har hyppige panikkanfall, er det på tide å besøke en nevrolog eller psykoterapeut. Husk om du har hatt skulder-, albue- eller håndleddskader.

Først og fremst fjerner nevrolog ved mottak av en pasient med slike klager hans cerebrovaskulære lidelser - iskemi og slagtilfelle. For å finne årsaken til følelsesløshet, må du kanskje sende en blodprøve for hormoner eller toksiner, hvis arbeidet ditt er relatert til yrkesfare.

Etter undersøkelsen er medisiner foreskrevet for å lindre smerte og øke følsomheten. En rettidig samtale til en lege vil tillate deg å bli kvitt ubehagelige symptomer på kort tid og påvirke årsaken til sykdommen.

Nummen av fingrene etter levering

Hevelse følger ofte med de siste månedene av svangerskapet, hendene er ikke noe unntak. Akkumulert væske klemt nervebunt på håndleddet, som ligger i en smal kanal, derav starter alle problemer. Selvfølgelig blir en kvinne brukes under graviditet til ubehagelige opplevelser, noen ganger er det lettere å tenke at dette er på grunn av det faktum at hånd i lang tid var i en vanskelig posisjon. Men det er fortsatt verdt å se etter årsaken i kroppen, som endres hver dag i denne perioden.

Vi anbefaler deg å kontrollere vekten under graviditeten. Økningen i kroppsvekt hjelper dumpe fingrene. Hendene bør ikke ha belastninger under graviditeten. Ikke øk mer enn 4 kg.

Nummen av fingrene etter fødselen indikerer noen ganger et hjerteproblem, med graviditet som opplever overbelastning. Ikke bli nervøs under graviditeten. Dette er en fantastisk periode i livet ditt! Nervøs overbelastning fører også noen ganger til følelsesløshet.

Årsaker til følelsesløshet i fingrene

Generell informasjon

Hvis det er det følelsesløp av fingrene, Dette symptomet forårsaker selvsagt ubehagelige opplevelser. Men siden du kan tåle det helt, dummer ofte fingertuppene folk lenge overlatt uten tilsyn. Men denne tilnærmingen er uakseptabel, siden dette tegnet kan indikere utviklingen av ubehagelige sykdommer. Ofte er dette tap av følsomhet imidlertid forbundet med banale grunner. Men om sykdommene som er måtene å provosere slike manifestasjoner, trenger du fortsatt å vite for å ta til rette tid og tilstrekkelig behandling.

Hva kan være forbundet med nummenhet av fingrene?

Hvis fingrene blir nummen, kan årsakene til et slikt fenomen ikke være relatert til utviklingen av sykdommer eller være en følge av plager. Følgende naturlige årsaker til følelsesløshet i hendene er bestemt:

 • alvorlig hypotermi
 • langvarig opphold i en ubehagelig stilling under søvn;
 • Påvirkningen av kjemikalier - tungmetaller, narkotika, alkohol.

Av slike grunner kan ikke fingrene på beina være dumme.

Årsaker forbundet med utvikling av patologier:

 • Tunnelsyndrom - ulnar tunnel syndrom, karpaltunnelsyndrom.
 • Autoimmune sykdommer - sklerodermi, Guillain-Barre syndrom.
 • Andre sykdommer - anemi, forstyrrelser av metabolske prosesser (diabetes mellitus og andre), beriberi, smittsomme sykdommer (difteri), progressive nervesykdommer, spondylose av cervical ryggrad, depressiv tilstand.

Det er viktig å huske at følelsen av fingrene på hendene, som gradvis dekker hele lemmen eller til og med den ene siden av kroppen - dette er grunnen til å kontakte en lege. Slike tegn kan indikere det fornærmelse.

Nummenhet, som ikke er forbundet med sykdommen

Hvis fingertipsene blir dumme, kan årsakene til denne tilstanden være relatert til fysiologi, og derfor må du være oppmerksom på tilstanden til kroppen. Nesten hver person opplevde en følelse av "ikke egne hender", da i en drøm var begge lemmer klemmet eller en. Det er, hvis børsten har "hvilte", så fingrene nummer. Men det tar bare noen få minutter å holde hånden din i en normal stilling og aktivt knytte knyttneve for å eliminere denne tilstanden. For det første vil tinning bli følt, og nummenhet vil gradvis passere.

Midlertidig tap av følsomhet er ganske mulig, hvis du i frostige dager holder på gaten eller holder hendene i vannet. Men hvis det samme gjentas regelmessig eller dersom nummen fra kulden bare er karakteristisk for en bestemt del av kroppen (for eksempel er bare en finger nummen), så er det grunn til å mistenke utviklingen av patologi.

Numbness of one finger er berettiget, hvis det er et spørsmål om å ha for tett en ring på den.

Tunnelsyndrom

Disse er patologiske forhold karakterisert ved tap av følsomhet.

Karpaltunnelsyndrom (karpaltunnelsyndrom)

Denne tilstanden er en følge av kompresjonen av medianen, som går gjennom håndleddet. Som regel utvikles dette syndromet hos personer som er involvert i visse typer aktiviteter, hvor man må bøye mange hender i håndleddene. Disse pakkerne, musikerne, de som jobber mye på datamaskinen, etc.

Sannsynligvis utviklingen av dette syndromet etter traumas, operasjoner, med ødem hos gravide, med fedme. Hovedtegnene til denne sykdommen - brennende, følelsesløshet, prikken i pekefingeren, tommel og midterfingre. Det skjer at slike følelser dekker hele penselen.

Personen føler seg verre om natten. Ved langvarig kompresjon svekkes musklene, og det oppstår permanent skade på nerver.

I prosessen med å etablere diagnosen styres legen av pasientens klager, samt ved resultatene av MR, elektromyografi, etc. Behandlingen innebærer bruk av antiinflammatoriske stoffer, bruk av dekk i håndleddet. I noen tilfeller frigjøres muskler og nerver fra klemming ved kirurgiske metoder.

Det er viktig å konsultere en lege ved utseendet til de første symptomene, siden slike fingersykdommer kan føre til tap av arbeidsevne.

Elbow Tunnel Syndrome

Denne tilstanden medfører at ulnarnerven blir krenket fra albue til håndledd. Ofte er denne tilstanden manifestert på grunn av slike grunner:

 • deformiteter av albue ledd hos mennesker som lider av artroseog gikt;
 • led skade
 • vanen med å stadig hvile på albuene, når en person hviler eller jobber;
 • omfattende hematom med blodsykdommer;
 • Tilstedeværelsen av et subkutant implantat for prevensjon;
 • hevelse;
 • mislykket piercing av venen, når pasienten setter på en dropper og tar blodet for analyse;
 • utmattelse, ledsaget av tap av muskel og fettmasse;
 • uforklarlige årsaker.

Hovedtegnene til ulnar syndromet er prikkende, brennende, følelsesløshed i lillefingeren og en anonym finger. Hvis sykdommen utvikler seg, klager pasienten om smerte og svakhet i fingrene. Hans muskler er utmattede, det blir vanskelig å manipulere hånden.

Ulnar tunnel syndrom er bestemt av et spesialtegn: Når en person gjemmer en børste i lommen på bukser, forblir sin pinky på lommens kant.

Legen legger en slik diagnose, styrt av pasientens klager. I utgangspunktet er de vanlige årsakene til nerveskader utelukket, MR-undersøkelse eller røntgenundersøkelse utføres. Spesialisten spør pasienten om skader eller kirurgiske inngrep.

Hvis det er nummenhet, selv ubetydelig, anbefales pasienten å holde hånden i en rettet stilling og gjøre det selv i en drøm. For å fikse lemmen i denne posisjonen, brukes myke dekk. Forutsatt at slike metoder er ineffektive, og svakheten øker, er kirurgisk behandling nødvendig.

Raynauds sykdom

Den såkalte Raynaud fenomen Det er vanlig å dele seg i primær og sekundær. Den første er manifestert uten visse årsaker og sykdommer. Den andre, som regel, er en konsekvens av en konsekvens av systemiske autoimmune sykdommer (revmatoid artritt, systemisk lupus erythematosus og andre). Det kan også oppstå som følge av vibrasjoner i produksjonen.

hoved~~POS=TRUNC Raynauds syndrom utvikler seg oftest hos unge kvinner. Med denne sykdommen er følgende symptomer notert:

 • fingre og tær nummen;
 • fargen på fingertuppene endres - først blir de hvite, så blir blå, så rødmen;
 • Kortsiktige endringer er notert etter hypotermi eller emosjonell stress;
 • Når vibrasjonene er kjedelige, kan de fingrene som er mest berørt (for eksempel tommelfinger på hendene) være dumme.

Hvis en person er diagnostisert med en primær Raynauds sykdom, utgjør hun ikke en trussel mot liv og helse. Det er viktig å beskytte lemmer fra kulde, for å unngå stress, vibrasjon.

For å utelukke den sekundære formen av sykdommen, er det nødvendig å konsultere en lege. Raynauds sykdom er som regel diagnostisert på grunnlag av pasientklager. Men hvis det oppstår alvorlige smerter og markerte endringer er notert, benyttes ytterligere diagnostiske metoder. Spesielt, for å utelukke trombus, undersøkes hjertekanalen, og nervegiringen undersøkes også. Autoimmune prosesser lar deg bestemme blodprøven.

Behandling av sekundære former innebærer behandling av den underliggende sykdommen. Det er også viktig å helt slutte å røyke. Påfør kalsiumkanalblokkere. Ved alvorlig sykdom utføres kirurgi.

anemi

For moderne mennesker anemi - svært vanlig tilstand Denne patologien manifesteres av ulike symptomer som ofte gjør andre sykdommer mistenkte. Personer med anemi faller under normen. innhold hemoglobin blod. I noen tilfeller er hemoglobin normalt, men det er mangel på jern i kroppen. Denne tilstanden er definert som en latent (skjult) jernmangel.

Anemi og jernmangel manifesteres av følgende symptomer:

 • nummen fingre på lemmer;
 • svakhet, blek hud og slimhinner;
 • utseendet av aversjon mot kjøtt og ønsket om å spise uspiselig mat;
 • en lang periode med lavverdig feber;
 • tilstanden av hår og negler forverres;
 • kløende hud.

Ifølge normer skal hemoglobin i en sunn mann fra 20 til 60 år være fra 137 g / l og mer. Hos kvinner skal hemoglobin ikke være lavere enn 122 g / l.

For å avgjøre om en person lider av jernmangel, nivået av ferritin i blodet.

Hvis anemi har blitt diagnostisert, er det nødvendig å ta jernpreparater som vil bidra til å fylle opp reservene i kroppen av dette metallet. Dette legemidlet Sorbifer Durules, Ferretab.

sklerodermi

Dette er en alvorlig autoimmun sykdom, når veggene i karene, huden, de indre organene gradvis blir tettere, mister deres elastisitet og slutter å utføre sine funksjoner. sklerodermi er ikke en arvelig sykdom, men slektninger til en person med denne sykdommen er mer sannsynlig å bli syk.

I de fleste tilfeller utvikler sykdommen hos middelaldrende kvinner - 30-50 år. For tiden er årsakene til sklerodermi ukjent.

Følgende tegn på sklerodermi manifesteres:

 • det er en stramming av huden, den begynner med fingrene;
 • nummenhet og prikking i fingrene;
 • rynker i ansiktet forsvinner;
 • Lys og mørke flekker vises på huden;
 • Forseglede områder skinner;
 • På huden er det små indikasjoner på blødninger;
 • vondt og muskler
 • feiret Raynaud fenomen;
 • bekymret kortpustethet, økt respiratorisk svikt
 • fordøyelsen er forstyrret;
 • synet forverres
 • en mann hvesser, det er vanskelig for ham å åpne munnen sin bred.

Diagnose av sklerodermi kan gjøres visuelt. Men for å etablere diagnosen, en biokjemisk, generell blodprøve og autoantistoffer.

Hvis diagnosen er usikker, bruk biopsi den delen av kroppen som ble rammet.

Symptomatisk terapi utføres for å fjerne de viktigste symptomene på sykdommen.

Tilordne antiinflammatoriske, mokrotorazhizhayuschie-legemidler, samt steroider, avføringsmidler, etc. I tillegg er det viktig å følge et balansert kosthold, gi opp å røyke og drikke alkohol. Du kan ikke jobbe i kalde forhold, du må håndtere alle sår og hudlidelser i tide.

For å provosere følelsesløp i fingrene, forbundet med lesjoner av nerver, kan noen sykdommer forbundet med autoimmune prosesser. Derfor er det i slike tilfeller nødvendig å konsultere reumatolog.

Noen ganger gir ubehagelige opplevelser i fingrene psykiske problemer. Derfor, i nærvær av ikke bare dette symptomet, men også andre (svette, økt puls, søvnløshet, irritasjon, etc.) må du kontakte en spesialist. Tross alt krever en deprimert tilstand riktig behandling.

Guillain-Barre syndrom

Dette er en akutt betennelse i nerver og røtter av nerver, noe som resulterer i brudd på taktil og motorisk funksjon. Som regel, når fingrene er følelsesløse og prikkende føltes, indikerer dette sykdommenes begynnelse. I tillegg skilt Guillain-Barre syndrom De er:

 • Smerter og bankende smerter i lårene, baken, ryggen;
 • for hyppig eller for sjelden hjerteslag;
 • kortpustethet;
 • vanskeligheter med å snakke og svelge;
 • svakhet i ekstremitetene, er umulighet mulig.

Disse symptomene begynner som regel å plage personen etter å ha lidd SARS eller fordøyelsessykdommer.

Den autoimmune prosessen utvikler seg, det skjer akutt, og det blir så ille som mulig for pasienten i 2-4 uker. Så reduserer symptomene gradvis.

Det er svært viktig å gjennomføre tilstrekkelig rehabilitering etter at autoimmun betennelse er redusert. Gjenopprettingsprosessen er lang, det kan ta flere måneder.

Hvis prosessen er alvorlig, kan døden oppstå som følge av å stoppe pusten eller andre alvorlige lidelser. Men i de fleste tilfeller har en person en normal sjanse for fullstendig gjenoppretting av kroppen.

Effekt av alkohol

Folk som misbruker alkohol, unntatt for en rekke andre lidelser, observerer nevropati - nederlag av nerver. Denne tilstanden bestemmes av et spesielt begrep - alkoholisk nevropati.

Å komme inn i kroppen bryter etanol ned absorpsjonen av proteiner, folater, tiamin. I tillegg bidrar etanolderivater til ødeleggelsen av nerveceller. Det kan forekomme abnormiteter i leveren som påvirker nevromuskulær overføring. Derfor får alkoholelskere ofte nummen fingre.

Forgiftning av kjemikalier og tunge metaller

Hvis en person blir tvunget til å jobbe i et foretak hvor de skadelige effektene av kjemikalier er notert, kan han også utvikle ubehagelige symptomer over tid. Vi snakker om de som jobber i bygg, metallurgiske bedrifter, i butikkene av kjemiske bedrifter. De må ofte kontakte farlige stoffer. Som et resultat oppstår ofte døsighet i fingrene ved kontakt med bly, tallium, arsen, kvikksølv, løsemidler etc.

I tillegg kan i slike tilfeller vanskeligheter med å puste, fordøyelse utvikles, og bevissthetsforstyrrelser er sannsynlig. Hvis disse tegnene oppstår etter kontakt med kjemikalier, bør legen kontaktes umiddelbart.

Legemidler

Nummen av fingrene er mulig etter bruk av noen medisiner. Dette stoffet er imot tuberkulose isoniazid, antitumormiddel vinkristin, en rekke stoffer mot AIDS, gullforbindelser, metronidazol. Instruksen til medisinen indikerer som regel slike bivirkninger.

Diabetes mellitus

Hvis det utvikler seg type 1 diabetes mellitus, da forverres pasienten raskt velvære. Sener er skadet bare etter en lang periode av sykdommen. ved type 2 diabetes Symptomer kan være milde, men nevrologiske manifestasjoner kan bli notert allerede under diagnosen. Ubehagelige konsekvenser oppstår ofte dersom en person tar medisiner uregelmessig og har dårlig kontroll over nivået glukose. En av de mest kjente lidelsene er den såkalte "diabetiske foten", når følsomhet i bena forverres og sår dannes.

Imidlertid er tilstanden til det nervøse vevet i overkroppene forstyrret, noe som fører til følelsesløp i fingrene eller hendene. Svært ofte er det nummenhet i fingrene om natten. Legen skal avgjøre årsakene til og behandlingen av denne tilstanden, dersom begge armene blir nummen om natten eller en, og personen har mistanke om å utvikle diabetes, må du raskt besøke en lege.

I prosessen med diagnose av diabetisk nevropati må legen i utgangspunktet bekrefte at pasienten har diabetes mellitus. For å gjøre dette er det viktig å bestemme hva nivået av glukose, samt det glykosylerte hemoglobin i blodet. En generell urintest utføres også.

Noen ganger er det nødvendig å gjennomføre en rekke andre undersøkelser - tilstanden til blodkar, hjerte, nerver i øyedagen etc.

Med diabetes er det viktig å kontinuerlig opprettholde et normalt nivå av glukose, bruke medisiner for å redusere sukker eller injisere insulin.

Forutsatt at pasienten nøye overvåker helsen, besøker legen regelmessig og følger alle sine anbefalinger, vil diabetes unngå alvorlige komplikasjoner.

Mangel på vitamin B1

Mangel på tiamin (vitamin B1) i kroppen kan utløse en rekke ubehagelige symptomer. På grunn av alvorlig tiaminmangel, sykdom beriberi. Med denne sykdommen blir funksjonen i nervesystemet forstyrret. Bury-beri i alvorlig form fører til skade på blodkar og hjerte. Når det er mangel på vitamin B1 i kroppen, er følgende symptomer notert:

 • Dumbbells av ekstremiteter på begge sider numb;
 • manifest muskelkramper;
 • kan utvikle muskelatrofi;
 • søvnløshet, minneverdigelse;
 • encefalopatiWernicke, Korsakovs syndrom (hjernens arbeid er forstyrret, psykiske lidelser utvikles);
 • svakhet i bena;
 • senking blodtrykk, akselerasjon puls;
 • besvimelse;
 • problemer med fordøyelsen.

Alvorlige tilfeller av beriberi er svært sjelden registrert i siviliserte land. Alvorlig sykdomssykdom er mulig i følgende tilfeller:

Noen ganger provosere en mangel på dette vitaminet kan ha en bestemt diett. Når du bruker mye ris, kaffe, te (produkter med stoffer som deler seg tiamin) og mangel på tilstrekkelig mengde kjøtt, frokostblandinger, belgfrukter (inneholdende tiaminprodukter) øker risikoen for beriberi.

For å kurere sykdommen, foreskrive midler med vitamin B1. Det er viktig å eliminere de faktorene som provoserer sykdommen, juster dietten.

Difteri polyneuropati

difteri I den moderne verden er det sjeldent, siden det er utbredt vaksinasjon fra denne sykdommen. Derfor påvirker sykdommen de som ikke ble vaksinert, eller hvis vaksinasjonen ikke ble gjort i tide.

Sykdommen starter av symptomer som ligner ARVI. Gradvis blir smerten i halsen sterkere, det er en såkalt difteri-film, lymfeknuter øker, pusten blir vanskeligere.

Difteri kan påvirke nervene, noe som fører til brudd på følsomhet, prikking og følelsesløshet i lemmer.

For behandling, bruk spesielle antidifteri serum.

spondylose

Med denne sykdommen i livmoderhalsen er en gradvis ødeleggelse av intervertebrale skiver. Når spondylose de stikker ut, danner de skarpe kanter. Ved slitasje på en persons plater, kan smerter i skulder, arm og nakke bli forstyrret. Følsomhet og bevegelse er begrenset. Som regel er det nummenhet i venstre eller høyre arm, men noen ganger føler en person at bare fingrene hans er nummen.

Hvis årsakene til følelsesløp i venstre arm eller høyre er relatert til spondylose, bekreft diagnosen vil tillate resultatene av CT og MR.

Terapi av spondylose inkluderer bruk av antiinflammatoriske stoffer, antispasmodik, fysioterapi, massasje. Noen ganger er det nødvendig å bruke kirurgisk inngrep.

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

Dette er en alvorlig sykdom, som preges av nederlag av nerveceller, som bestemmer motorfunksjonen. Ofte begynner det med en følelse av uro i høyre eller venstre hånd, som ligner følelsesløshet. I utgangspunktet oppstår det i arbeidssiden, det vil si at venstrehånderen har nummen fingre på venstre hånd og deretter den rette. Når sykdommen utvikler seg, en rystende gang, "tørking" av musklene, begynner en unøyaktighet av handlinger med hender å forstyrre en person. Etter dette er det tale om brudd på tale, vanskeligheter med å svelge, stemmefeil. Senere er det en gradvis involvering av respiratoriske muskler i prosessen. Årsakene til hyppige lungebetennelse. I slutten av sykdommen oppstår åndedrettsstanse.

Det er fortsatt ingen medisin som kan stoppe denne sykdommen. Derfor, etter sykdomsutbrudd, lever en person i gjennomsnitt fem år. Men under forsiktighet av forsiktig og skikkelig omsorg, kan livet bli forlenget.

Etter det første besøket til legen, er denne diagnosen svært sjelden satt. Langsiktig oppfølging er nødvendig for å bekrefte eller utelukke den diagnosen. For diagnosens formål gjelder eletromiografiyu - Studie av muskelaktivitet under stimulering.

Hvorfor kan ellers fingrene på venstre hånd dumme?

Hvis følelsesløp i fingertuppene blir notert eller de helt mister følsomhet, kan dette skyldes ikke bare sykdommer i ryggraden, men også andre årsaker.

Noen ganger er denne tilstanden på grunn av langvarig komprimering av nerven. Derfor, hvis etter en lang klemme tommel tommel eller liten finger, forbedre tilstanden vil hjelpe massasje eller gni.

Ofte er tap av følsomhet på pekefingeren knyttet til fortsatt arbeid på datamaskinen. Noen ganger er det overbelastning når man arbeider for gadgets i folk for hvem arbeidshånden er igjen, er svaret på spørsmålet om hvorfor ringfingeren på venstre hånd og lillefingeren blir dum.

Hvis langfingeren og fingerfingeren blir dumme, kan dette skyldes nevropati i albuefugens nerve. Hvis midt og navnløs vokser dumt - mest sannsynlig, er dette børns tunnelssyndrom.

Likevel er venstre arm nummen selv i alvorlige hjerte- og karsykdommer. Spesielt kan dette tyde på for svovelholdig tilstand.

Hva kan være forbundet med nummenhet i høyre arm?

Først av alt er det viktig å ta i betraktning at hvis dumhet av fingrene til høyre hånd manifesteres, skal spesialisten bestemme årsakene til og behandlingen av dette fenomenet.

Ofte på høyre side, blir fingrene nummen på grunn av årsakene nevnt ovenfor. Hvis fingrene på høyre arm er nummen, kan dette skyldes tunnelsyndrom, Osteochondrose, herniated intervertebral disk, polyneuropati, etc.

Nummen på høyre tommel er ofte forbundet med karpaltunnelsyndrom eller karpaltunnelsyndrom. Hvis tommelen på høyre arm er nummen, er det ofte forbundet med klemming av medianen når den passerer gjennom håndleddet. Med det samme fenomenet kan det være forbundet med tap av følsomhet på pekefingeren, også med et slikt syndrom, dør langfingeren noen ganger.

En del av svaret på spørsmålet, hvorfor nummen tommelen på høyre hånd, og hvorfor numbs ringfingeren på høyre hånd og fingre, er at personen på grunn av innholdet av arbeidet går til andre yrker, tvunget til å stadig produsere dynamisk eller statisk belastning på en og samme muskelgruppe. Siden det er høyre hånd flertallet av folket er "arbeider", mange etter en lang arbeidsdag på datamaskinen, sy, spille musikkinstrumenter, etc. klager på at det gjør vondt i ringen, indeks eller andre fingrene.

Karpaltunnelsyndrom oppstår ofte når artrose, gikt og andre sykdommer, hvor behandlingen kan forbedre situasjonen.

Nummen i fingertuppene er noen ganger forbundet med patologier i det perifere nervesystemet.

Hvis litenfingeren på sin høyre arm blir nummen, kan årsakene til dette fenomenet forklares kanalsyndrom. Nerveimpulser til småfingeren og en del av ringfingeren passerer gjennom den cubitale kanalen, som ligger på innsiden av albuen bakfra. Hvis småfingeren er nummen, blir det ofte en lengre albueposisjon i bøyd tilstand.

Nummen av hendene under graviditet

Svært ofte blir kvinner følelsesløse eller kaster fingrene når av graviditet. Årsakene til dette fenomenet er langt fra alltid forbundet med patologi. Ofte bekymrer dette fenomenet om natten på sen graviditet. I de fleste tilfeller, under graviditet, er tap av følsomhet og smerte i leddene i fingrene forbundet med manifestasjonen av et tunnelsyndrom, som oppstår på grunn av en statisk belastning på de samme sener eller ledd.

Hender kan være kjedelig og som følge av hevelse under graviditet. Hvis dette skjer, skal kvinnen fortælle legen om det.

I svangerskapet blir babyen ofte forverret av forventede mødre Osteochondrose og osteoporose, og dette kan også føre til forstyrrelse av lemmernes følsomhet.

Men du kan ikke "rabatt" og andre sykdommer, fordi en kvinne må nødvendigvis fortelle om symptomene som manifesteres til hennes gynekolog.

diagnostikk

Svært ofte, en sykdom som forårsaker tap av fingerfølsomhet, kan legen avgjøre under en ekstern undersøkelse. Imidlertid er det noen ganger nødvendig med flere analyser, nemlig:

 • bestemmelse av blodsukkernivå på tom mage;
 • blodkreatinin
 • ESR;
 • glykosylert hemoglobin;
 • nivå av TSH;
 • urinanalyse.

Etter at alle resultatene av analysene er oppnådd, utføres ofte elektromyografi - en studie hvor de elektriske potensialene til en rekke muskler registreres. De oppnådde resultatene sammenlignes med normen.

Snakker om symptomer til en spesialist, skal pasienten forstå klart om han mister følsomhet i lemmer fra to sider, eller om det er en enveis-prosess.

Fortell også legen din om alle andre symptomer som bekymrer deg. Dette er svært viktig, da det gjør det mulig å skille mellom tunnelssyndromet fra alvorlige sykdommer.

Hvordan eliminere følelsesløshet?

Hvis følsomheten er forsvunnet på grunn av alvorlig hypotermi eller på grunn av ubehagelig stilling, forsvinner denne tilstanden alene. Med en vanlig manifestasjon av nummenhet, ikke forbundet med kald eller ubehagelig holdning, er det viktig å besøke en nevrolog eller terapeut. Tross alt, behandling av denne tilstanden avhenger direkte av sykdommen som provoserte den.

Les Mer Om Fartøyene