Hvorfor fingrene er nummen: årsakene, diagnosen og behandlingen

Nummenhet i fingrene er et kjent problem, dessverre for mange. Vanligvis begynner det å forårsake alarm bare når ubehag blir nesten konstant og kan ledsages av sårhet. Ofte for første gang ser vi nummenhet, våkner om morgenen eller om natten, og i utgangspunktet legger vi ikke vekt på dette, fordi årsaken kan være ubehagelig.

Hvis følelsesløp i fingrene blir vanlige, er det verdt å skynde legen, fordi noen behandling er mer vellykket i de tidlige stadiene av sykdommen, og dette symptomet er en grunn til bekymring.

Hvorfor fingrene blir nummen

Med ulike problemer kan vi føle nummenhet i ulike deler av hånden. Ganske ofte er det følelsesløp av pekefingeren, men ubehagelige opplevelser i tommelfingerområdet er mindre vanlige.

Årsakene til følelsesløshet i hender eller fingre kan være forskjellige.

Oftest er denne tilstanden forbundet med osteokondrose, men dette er ikke den eneste grunnen.

Årsaker til følelsesløshet

 • Osteochondrose;
 • Karpaltunnelsyndrom;
 • Endokrine lidelser;
 • Inflammatoriske prosesser i leddene;
 • polynevropati;
 • Raynauds sykdom;
 • traumer;
 • Brudd på patency av fartøyer;
 • Overeksponering av muskelfibre;
 • Sterk stress.

Den mest uskyldige grunnen som forårsaker nummenhet i armene, er overbelastning av muskler. Hvis hodet på puten ligger våken under søvnen, er feil stilling, når du arbeider ved et bord eller på en datamaskin, en sterk spenning i nakke muskler. Muskelpasm komprimerer nærliggende nevrale fibre.

Ubehagelige opplevelser kan være i forskjellige fingre i øvre ekstremiteter, fra litenfingeren til den store, avhengig av hvilken nerve og i hvilket område den ble klemt.

Pinched nerver oppstår og med en konstant spenning i hendene, når en person jobber lenge med hendene. I dag er dette oftest knyttet til arbeid på en datamaskin, fordi aktiv tastaturbruk er en unaturlig aktivitet for våre hender. Fra monotont arbeid er blodsirkulasjonen forstyrret, hevelse utvikler, sener eller ledd kan bli betent.

Som et resultat er nerver fastkjørt. Median nerve, som passerer gjennom karpaltunnelen, lider oftest. Først føltes følelsesløp i hendene bare om morgenen, senere blir ømhet lagt.

Hvis du ikke tar hensyn til symptomene, vil tilstanden forverres, og hendene dine vil vondt hele dagen og natten. Denne sykdommen kalles karpaltunnelsyndromet, det kan bare manifestere seg på den ene siden, oftere nummen i høyre arm, fordi den vanligvis har mer stress.

Omtrent de samme konsekvenser fører og betennelsesprosesser i leddene. Oftere skjer det artrose. Det påvirker første felles, men kan spre seg til andre.

Hvis du for eksempel merker nummen i din venstre arm og ikke tar handling i lang tid, så etter en stund kan den symmetriske skjøten til høyre øke.

Årsakene til følelsesløshet vil også bestå i å klemme nerven.

Nummen i hendene kan skyldes Raynauds sykdom. Dette er et brudd på mikrocirkulasjon og ubehagelige opplevelser spredt i begge hender. Allerede i begynnelsen av sykdommen fryser fingrene seg, blir blek og skadet i kulde. Nerver som er ansvarlige for operasjonen av fingrene og hendene påvirkes av polyneuropati. I sin tur kan årsakene til denne sykdommen også være annerledes.

Årsaker til polyneuropati

 • Diabetes mellitus;
 • vitaminmangel;
 • anemi,
 • Smittsomme sykdommer.

Lignende prosesser, ledsaget av klemmer av nerver, forekommer med visse endokrine sykdommer, med nervøse overbelastninger, for eksempel når de er i kronisk stress eller etter sterkt følelsesmessig sjokk.

Skader kan skade nervevevet og føre til irreversible konsekvenser, så vil nummen av hendene forbli for alltid.

Et bekymringsfullt symptom kan være ensidige opplevelser.

Dette kan skyldes innsnevring av blodkarets lumen på grunn av ulike sykdommer. Aterosklerotisk plakk eller trombose i karene betyr en trussel om iskemisk berøring.

Faktum er at nummenhet av fingrene på den ene hånden oppstår når vertebralarterien er komprimert eller blokkert på den ene siden. Vertebrale arterier forsyner blodet til hjernen, og innsnevrer lumen, mye mindre overlappende kan bli en katastrofe for hjernen.

Dermed kan selv en svak nummenhet i fingrene på venstre hånd (så vel som den rette) være et symptomvarsel om et pågående slag, så det krever oppmerksomhet.

Osteochondrosis som årsak til nummenhet i hender

Den vanligste årsaken til lidelse i lemmer er osteokondrose. Denne sykdommen er så utbredt at en sjelden voksen ikke opplever sine symptomer. Med betydelig skade på ryggradspatologisk prosess kan det dumpe hender og føtter, men denne sykdomsgraden er ikke så vanlig.

Nummen i fingrene forårsaker osteokondrose i livmoderhalsen. Degenerative-dystrophic endringer i denne sykdommen fører til skade på intervertebralskivene og ryggvirvlene selv.

Av denne grunn oppstår kompresjon av nerveender, og funksjonene til vertebrale arterier blir forstyrret, spesielt blir de mindre lekkede. Disse patologiske prosessene forårsaker nummenhet i øvre lemmer.

Skader på intervertebrale skiver fører til dannelse av fremspring og brok, som presser på nerverøttene, på fartøyene som passerer forbi. Degenerering av vertebrale legemer kan manifesteres ved dannelse av osteofytter (beinvækst), som også presser nerver.

Dermed kan følelsesløpene være et tegn på cervikal osteokondrose, og man kan til og med bestemme hvilke hvirvler som lider, fordi kompresjon på bestemte nivåer reflekteres av nummenhet i de tilsvarende sonene i kroppen vår.

For eksempel viser følelsesløpet av lillefingeren og ringfingeren skade på den 8 livmorhalsen. Hvis nummenheten sprer seg til ringfingeren og langfingeren, påvirkes 7 vertebraen. Med slike opplevelser på nivået av de store, indeks- og midterfingrene, er årsaken vanligvis problemet i 6 vertebra.

Diagnose av problemet

Det er veldig viktig å sette riktig diagnose. Det mest alarmerende signalet er nummenhet av fingrene på venstre hånd. For det første er det nødvendig å utelukke preinfarkt og pre-kulturell tilstand.

Nummen av fingrene på høyre hånd kan også være et signal om et forestående slag. Alvorlige sykdommer i cerebral sirkulasjon kan forebygges hvis patologien diagnostiseres i tide. Deretter må du finne ut tilstanden til ryggraden for osteokondrose. Hans behandling avhenger av scenen, så undersøkelsen bør være grundig, du må gjøre alle prosedyrene som legen vil foreskrive.

Videre diagnose av følelsesløshet i øvre lemmer er forbundet med deteksjon av inflammatoriske prosesser, kompresjon eller skade på nerveender som er ansvarlige for hånd- og fingersoperasjon.

Diagnostiske prosedyrer

 • Røntgen av livmoderhalsen i forskjellige fremspring;
 • Dopplerografi og angiografi av fartøy;
 • Magnetisk resonans avbildning av ryggraden;
 • Beregnet tomografi av hjernen;
 • Elektroencefalografi.

behandling

Hvis du våkner om morgenen eller om natten og føler følelser i fingrene, må du ikke ignorere denne manifestasjonen. Kanskje, noe må gjøres, fordi det kan være et signal fra kroppen om problemer.

Først av alt, selvfølgelig, tror vi at årsakene er enkle: en ubeleilig pute, en pose under søvnen. Ofte i dette tilfellet, føler vi følelsen av fingerfingeren, hvis du er i en ubehagelig stilling i lang tid, kan ubehagelige opplevelser spre seg til hele hånden, men som regel skjer det bare på den ene siden.

For å ekskludere dette alternativet og ikke forstyrre legen forgjeves, prøv å bytte sengen, det er sannsynligvis verdt å kjøpe en ortopedisk pute, slik at om natten når du endrer posen igjen, ikke være i en ubehagelig stilling.

Hvis problemet er dette, så vil det umiddelbart bli et positivt resultat, og ingenting annet må gjøres.

Hvis enkle tiltak ikke hjalp, må du se lege for å få tilstrekkelig behandling.

Jamming av nerveender av hånden behandles av en nevropatolog ved hjelp av medisiner, vitaminer og fysioterapi. Hvis årsaken er overdreven fysisk anstrengelse eller en feil posisjon i kroppen under arbeidet, må du eliminere disse årsakene og gjennomgå et lite behandlingsløp, gjenopprette balansen i kroppen og arbeidet med nerveender.

Spesifikk behandling er foreskrevet for inflammatoriske sykdommer eller osteokondrose.

Mulige måter å behandle følelsesløp på fingrene på

 • Medisinering. Fjerner inflammatorisk ødem, reduserer smerte, forbedrer arbeidet med blodårer og nerver. Vitaminer og kondroprotektorer bidrar til restaurering av vevsfunksjoner.
 • Lokal behandling innebærer manuell terapi og massasje.
 • Fysioterapeutiske prosedyrer stimulerer blodsirkulasjon og vevregenerering. Den mest brukte laser, ultralyd, magnetoterapi.
 • Medisinsk gymnastikk lar deg i mange tilfeller fullt ut takle nummen i hendene eller redusere tilstanden betydelig.

Forebygging av nummenhet i hendene

Det er alltid mye lettere å hindre sykdommen enn å behandle den. Å forårsake nummenhet i overkroppene kan være et brudd i arbeidet med blodårer og nerver. For å redde blodårer må du overholde en sunn livsstil, det vil si, ikke misbruke alkohol, slutte å røyke, begrense salt, krydret mat.

Nødvendig i dietten bør være kjøtt, fisk, sjømat, mye grønnsaker og frukt, greener.

Hvis du jobber med hendene, er det viktig å ta pauser 45-60 minutter senere for litt gymnastikk, slik at den normale blodstrømmen i lemmerne kan gjenopprette seg selv. Hvis du mistenker mer alvorlige problemer, kontakt en spesialist umiddelbart.

Nummen av fingrene

Sammendrag: Nummer på fingrene manifesteres i tap av følsomhet av en eller flere fingre på hånden, det kan være ensidige eller tosidige, symmetriske eller forskjellige fingre på begge hender kan bli påvirket. Den vanligste årsaken til følelsesløshet i fingrene er intervertebral brokk eller fremspring av livmoderhalsen, i en eldre alder - cervical spondylosis. Hvis følelsesløshet er ledsaget av andre symptomer som hodepine, svimmelhet, blodtrykksforstyrrelser, smerte i nakken, under skulderen, skal du umiddelbart lage en MR-av ryggradene.

Nøkkelord: intervertebral brokk, skivefremspring, cervical spondylosis, nakke smerte, hodepine, svimmelhet, skulder smerte, smerte under scapula

Nummen av fingrene på den ene eller begge hender er et delvis tap av følsomhet i hånd og fingre. Ofte kan følelsesløp ledsages av andre endringer, for eksempel følelser av prikking og / eller brenning. I tillegg kan svakheten i muskler i hånden, hånden og / eller fingrene på hånden være til stede, et brudd på motorens funksjon. Nummenhet kan være en konsekvens av nederlaget på en nerve eller bli symmetrisk i begge hender.

årsaker

Nummen av fingrene er vanligvis forårsaket av skade, irritasjon eller kompresjon av ett eller flere nerver i livmoderhalsen, i armen eller håndleddet.

Sykdommer som påvirker perifere nerver, som diabetes, kan også føre til følelsesløshet, selv om følelsesløp i fingrene, i dette tilfellet, blir ofte ført av nummenhet i foten og / eller tærne.

Sjelden følelsesløshet kan skyldes problemer i hjernen eller ryggmargen, selv om de ofte ledsages av svakhet og nedsatt funksjon av hånd og / eller hånd. Heldigvis er følelsesløshet sjelden forbundet med potensielt livstruende forhold, for eksempel slag eller svulstdannelse.

Mulige årsaker til følelsesløshet i fingrene kan være:

 • alkoholisme eller hyppig bruk av alkohol;
 • amyloidose (metabolsk lidelse, hvor et spesifikt protein-polysakkarid-kompleks-amyloid er avsatt i vev);
 • traumer av brachial plexus (skade på nerver som overfører signaler fra ryggraden til skulder, arm og hånd);
 • traumer av livmorhalsen;
 • mellomvirvelskive fremspring eller brokkdannelse av myke nakkesøylen som kan klemme nerver som kommer ut av ryggmarg i spinalkanalen. Dette skjer vanligvis dersom resultatet av naturlig degenerasjon av prosessen, er det et brudd i hardt ytre skall av en mellomvirvelskive (anulus fibrosus) og en del av den gel-lignende midten av platen (nucleus pulposus) blir presset inn i spinalkanalen og komprimerer den omgivende roten av ryggmargen, forårsaker dets betennelse. Men selv om en fullstendig brudd i det ytre skall av skiven ikke har skjedd, ringrommet fibrosus kan likevel bli skadet, noe som fører til en endring i form og plassering av skiven sentrum, noe som også kan føre til sammenpressing av nerveroten;
 • syndrom carpal (carpal) kanal - komprimering av medianen mellom bein og sener i musklene i håndleddet. Det manifesterer seg i kronisk smerte og nummenhet i håndens hånd og fingre. Foreløpig er syndromet i karpalkanalen mye mindre vanlig, men i klinikken er dette den hyppigste diagnosen med nummen fingre.
 • cervikal spondylose (av aldersrelaterte endringer som påvirker intevertebralskivene av nakkesøylen (dehydrering, tap av elastisitet og utflatning av mellomvirvelskiver, forekomsten av skjelett vekster og andre symptomer på osteoartritt));
 • leddgikt (betennelse i en eller flere ledd);
 • Frostbit av fingrene på hånden;
 • lepra (Hansens sykdom) er en sakte progressiv smittsom sykdom som ødelegger huden og nervesystemet;
 • hygrom (godartet svulstliknande formasjon, som er en overbelastning av serøs væske. Oftere blir hygromer dannet langs sener eller ledd i hånd eller håndledd);
 • Julian-Barre syndromet (en ganske sjelden sykdom der immunsystemet angriper nervøs vev);
 • HIV / AIDS;
 • Lims sykdom (Lyme sykdom) er en smittsom sykdom som overføres gjennom en kryssbit
 • Multipel sklerose - en sykdom som forårsaker demyelinering av nervene i hjernen og ryggmargen. Når dette skjer, slutter axonene (en del av nervecellen som impulser til andre celler) å utføre sitt arbeid godt. Funksjonen av myelin kan sammenlignes med isoleringen av elektriske ledninger. Når flere og flere regioner blir fratatt myelin, utvikler pasientene symptomer på et nevrologisk underskudd, fordi impulser svekkes eller forsvinner helt,
 • paraneoplastiske syndrom i nervesystemet (en gruppe sjeldne sykdommer som utvikler seg hos noen som lider av kreft);
 • perifer neuropati (nerveskade, som ofte forårsaker nummenhet og smerte i hender og føtter);
 • Raynauds sykdom (en sykdom hvor visse deler av kroppen blir nummen som følge av lave temperaturer eller stress);
 • Sjogrens syndrom (autoimmun sykdom, manifestert, spesielt i tørrhet av slimhinner i øynene og munnen);
 • ryggmargenskade;
 • syfilis;
 • syringomyelia (dannelse av cyster i ryggmargen);
 • diabetes av den andre typen;
 • komprimering (komprimering) av ulnarnerven;
 • vaskulitt (betennelse i blodårene);
 • Vitamin B12 mangel;
 • obstruksjon av fartøyene i overbenet;
 • Buerger's sykdom (utrydding av tromboangiitt) - innsnevring av arterier og vener som følge av betennelse i immunopatologisk natur;
 • håndskader;
 • hyperventilering skjer med øket åndedrett, når ventilasjonen skrider den metabolske forespørsel som fører til visse fysiologiske effekter: svimmelhet, tap av koordinasjon, svakhet, kortpustethet, muskelkramper i hender og føtter, og en prikkende følelse i fingrene og rundt munnen;

Det er viktig å finne årsaken til følelsesløshet i fingrene. Hvis følelsesløp i fingrene føles lenge eller spre seg til andre deler av kroppen, kontakt lege.

diagnostikk

Legen din vil trenge detaljert informasjon om symptomene du opplever for å finne ut hva som er årsaken til følelsesløshet. For å kunne starte riktig behandling, kan det være behov for en rekke undersøkelser (som kan omfatte magnetisk resonansbilleddannelse av hjernen og / eller rygg, vaskulær studie, nerveledning, etc.). Hvis legen mistenker at du har et problem med ryggen (intervertebral brokk, spondylose), mest sannsynlig etter eksamen han vil anbefale deg å gjennomføre magnetic resonance imaging (MRI). Radiografi i slike tilfeller er sjelden tildelt fordi den diagnostiske verdien av studien, i de fleste tilfeller, usikker. Bilder tatt med ved hjelp av røntgenstråler, bare reflekterer tilstanden til benvev, mens ryggraden er en kompleks struktur, som i tillegg til ben omfatte muskler, leddbånd, sener, nerver og mellomvirvelskiver. MRI er en sikker metode for undersøkelse, som har høy diagnostisk verdi i mistenkte problemer med ryggraden, noe som gjør det mulig å oppnå høy kvalitet detaljerte bilder av forskjellige vertebrater strukturer. Et "ekstra" alternativ for å diagnostisere problemer med ryggraden er datatomografi (CT). CT-skanningen er også ganske detaljert, men det er ganske dårligere enn MR i kvalitet. CT er vanligvis foreskrevet hvis pasienten har en kontraindikasjon for MRI oppførsel, den viktigste av disse er tilstedeværelsen av metallimplantater i kroppen (for eksempel, kunstige ledd) eller enheter (pacemaker, enkelte typer høreapparater, etc.).

behandling

Behandling av følelsesløp av fingrene avhenger av årsaken som forårsaket det. Hvis følelsen av fingrene er en konsekvens av problemer med ryggraden, kan behandlingsmetodene være som følger:

 • ikke-voldelig spinal traksjon (spesielt effektiv i behandlingen av spondylose og intervertebral brokk);
 • terapeutisk gymnastikk;
 • terapeutisk massasje;
 • hirudoterapi (behandling med medisinske leeches), akupunktur;
 • fysioterapi;
 • i nærvær av smertesyndrom, er det mulig å gjennomgå et behandlingsforløp med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;

Kirurgiske inngrep for spinal lidelser er sjeldne, og som oftest er diskektomi (fjerning av en del av mellomvirvelskiven, typisk ved intervertebral brokk), laminektomi (fjerning av benfragmenter vertebra i løpet av nerverøtter), og / eller spinalfusjon (fusjon av ryggvirvler for å forhindre ustabilitet i vertebral segmentet).

Når du trenger å se en lege snarest

Ring for en ambulanse dersom nummenhet oppstår plutselig, spesielt hvis det er ledsaget av svakhet, lammelse eller parese, sløret syn, taleforstyrrelse, svimmelhet eller plutselig alvorlig hodepine.

Hvis du har ett eller flere av følgende symptomer, kontakt legen din:

 • følelsesløshet oppstår eller forverres gradvis og forsvinner ikke med tiden;
 • nummenhet sprer seg til andre deler av kroppen;
 • følelsesløshet observeres i begge hender;
 • nummenhet vises og forsvinner;
 • utbrudd av nummenhet ser ut til å være forbundet med visse typer fysisk aktivitet, spesielt med repeterende bevegelser;
 • døsighet påvirker en finger isolert.

Artikkelen ble lagt til Yandex. Webmaster 2015-03-23, 16:28

Når du kopierer materialer fra vårt nettsted og plasserer dem på andre nettsteder, krever vi at hvert materiale ledsages av en aktiv hyperkobling til vår hjemmeside:

 • 1) Hyperkoblingen kan føre til domenet www.spinabezboli.ru eller til siden hvor du kopierte våre materialer (etter eget skjønn);
 • 2) På hver side av nettstedet ditt, hvor materialene våre er plassert, bør det være en aktiv hyperkobling til vår nettside www.spinabezboli.ru;
 • 3) Hyperlinks bør ikke forbudt å bli indeksert av søkemotorer (ved hjelp av "noindex", "nofollow" eller andre metoder);
 • 4) Hvis du kopierte mer enn 5 materialer (dvs. på nettstedet ditt mer enn 5 sider med våre materialer, må du legge til hyperkoblinger til alle forfatterens artikler). I tillegg bør du også legge til en link til vår nettside www.spinabezboli.ru, på hovedsiden til nettstedet ditt.

Se også

Følg oss i sosiale nettverk

Når du kopierer materialer fra vårt nettsted og plasserer dem på andre nettsteder, krever vi at hvert materiale ledsages av en aktiv hyperkobling til vår hjemmeside:

Nummen av fingrene

Nummenhet i fingrene er en ganske ubehagelig følelse som nesten alle opplevde på seg selv. Tidligere ble det antatt at denne tilstanden er prerogativ for bare eldre, men faktisk er den helt annerledes. Nummen av fingrene til høyre eller venstre hånd kan forekomme i absolutt enhver person. Det er ingen restriksjoner på kjønn eller aldersgruppe i dette tilfellet. I noen situasjoner kan følelsesløp ledsages av en følelse av svak prikking ved fingertuppene eller til og med utseendet av smerte i hånden.

Oftest årsaken til nummenhet i fingrene på den høire eller til venstre for det er fysiologisk - sirkulasjonssvikt på grunn av mekanisk trykk på lemmet. I dette tilfellet er det et spørsmål om faktum at behandling av biologiske væsker som blod eller lymfe, kan brytes i tilfelle at personen holder hånden for lenge i en stilling, eller rett og slett presset henne vekten av kroppen hans under søvn. Våkne om natten, føler folk ofte ikke bare fingertuppene, men hele hånden, hvis de ligger på den. I dette er det ingenting å bekymre seg for. Så snart en person forandrer kroppsstilling og blodstrømmen fortsetter, vil nummen gradvis begynne å passere. Denne prosessen kan også være ledsaget av en følelse av prikking.

Hvis du vil utelukke den angitte situasjonen, kan utseende av følelsesløshet i fingrene til venstre eller høyre indikere utviklingen av en hvilken som helst sykdom i menneskekroppen. Vanligvis følger manifestasjonen av et slikt symptom smertene i ryggraden. Men også som en årsak kan det oppstå trombose av karene i øvre ekstremiteter eller slag. Det er verdt å merke seg et viktig poeng at hvis en person har nummen fingre på venstre hånd, så er dette et veldig forstyrrende tegn, noe som kan indikere en gradvis utvikling av hjerteinfarkt og hjerneslag. Å forlate uten oppmerksomhet er et symptom under ingen omstendigheter det er umulig. Ofret skal straks tas til en medisinsk institusjon for diagnose og behandling.

Etiologiske faktorer

Faktisk, årsakene som fører til nummen fingre er ganske mye. For eksempel, hvis en person har følelsesløshet i pekefingeren eller tommelen på armen, kan årsaken være osteokondrose. Hvis det oppstod et trauma til albuebeskyttelsen eller posen hans betent, er det nummenhet i indeks og langfinger. Årsaken til følelsesløpet av lillefingeren og ringfingeren på hånden er tilstedeværelsen av hjertepatologier hos en person.

Det er viktig å forstå at det ikke er mulig å bestemme årsaken i seg selv på grunn av følelsen av nummenhet i fingrene til høyre eller venstre. Hvis et slikt symptom manifesteres gjentatte ganger, forekommer det hovedsakelig om natten og ledsages av smerte syndrom - du må først løpe til legen. Bare han kan etablere årsaken til en slik stat og helt eliminere den.

Hovedårsakene til følelsesløp på fingrene på dagtid og om natten:

 • traumatisering av fingertuppene, en hånd, en albuefeste og hele lemmen som helhet;
 • diabetes mellitus;
 • nederlaget på visse deler av ryggraden - ganske ofte årsaken til følelsesløshet i fingrene;
 • ulike sykdommer i det endokrine systemet;
 • hjerneslag. I dette tilfellet føles personen følelsesløs av fingrene på venstre hånd. Først påvirker det bare deres tips, og senere kan det spre seg helt til hele hånden;
 • Raynauds syndrom;
 • klemming av nervefiberen i dette området av lemmen;
 • nærvær av en intervertebral brokk;
 • revmatisme;
 • inflammatorisk lesjon av noen leddledninger, spesielt håndleddet og albuen;
 • unormal sirkulasjon av blod i lemmen. Oftest observert i nærvær av vaskulær trombose eller i aterosklerose, når de dannede kolesterolplakkene i lumen i fartøyet forstyrrer normal blodstrømning;
 • multippel sklerose;
 • traumatisering av nervefibre på grunn av noen eksisterende arvelige patologier;
 • mangel på vitamin B12 i menneskekroppen;
 • konsum av alkoholholdige drikkevarer i store mengder.

diagnostikk

Hvis det er følelser av nummenhet i fingrene til venstre eller høyre hånd, bør du umiddelbart gå til en lege. Tidlig diagnose og full behandling vil bidra til å unngå utviklingen av ulike sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Hvis pasienten klager til legen for numb fingre, blir han tilordnet slike instrumentelle diagnostiske metoder:

 • elektroencefalografi;
 • radiografi. Spesielt tilstanden til cervical ryggraden er evaluert. Det er nødvendig å ta bilder på en gang i flere fremspring for å nøyaktig avsløre stedet for mekanisk kompresjon av blodkar og nervefibre;
 • echoencephalography;
 • Doppler;
 • magnetisk resonans angiografi av fartøy;
 • MRI av livmoderhalsen;
 • CT i livmoderhalsen.

Basert på resultatene fra undersøkelsen, vil legen kunne tildele den mest hensiktsmessige og effektive behandlingen plan for å hjelpe eliminere så nummenhet i fingrene på høyre hånd eller venstre, og, faktisk, patologi provosere symptomer.

Helbredende tiltak

Behandlingsplanen avhenger direkte av hva som er den sanne årsaken til nummenhet av fingrene til høyre eller venstre. Behandlet terapi bør være komplisert, bare da vil det være mulig å oppnå maksimalt resultat. De viktigste behandlingsmetodene er som følger:

 • vitaminterapi. I løpet av behandlingen obligatorisk inkludere vitamin komplekser eller stoffer, innholdet av vitamin B12. Også vist er inntaket av mineraler og kondroprotektorer;
 • stoffbehandling. Som regel er det symptomatisk, og er derfor rettet mot å eliminere de viktigste symptomene. Pasienten er foreskrevet antiinflammatoriske legemidler, antispasmodika, legemidler som positivt påvirker blodstrømmen, samt stoffer som inneholder stoffer som fremmer fjerning av patologiske metabolske produkter fra kroppen.
 • terapeutisk gymnastikk. I løpet av behandlingen inngår det nødvendigvis for raskt å eliminere nummenhet, gå tilbake til muskeltonen og normalisere blodsirkulasjonen i overkroppen;
 • manuell terapi;
 • I behandlingsplanen inngår nødvendigvis fysioterapi, da hennes metoder gjør at du raskt kan normalisere tilstanden til lemmen. De viktigste innflytelsesmetoder: laserbehandling, magnetoterapi, ultralyd og så videre;
 • Ytterligere behandlingsmetoder: hirudoterapi, vakuumbehandling, akupunktur;
 • Full behandling vil være umulig uten å normalisere dietten og søvnregimet.

"Nummer av fingrene" er observert i sykdommer:

Hands - dette er den viktigste delen av menneskekroppen, fordi det er gjennom dem at personen kan utføre en rekke aktiviteter: å skrive, å male, å produsere en rekke utstyr og produkter, kjøre bil osv Og hvis fingrene det er noen problemer.. Dette påvirker i stor grad kvaliteten på menneskelivet. En av de mest ubehagelige sykdommene som kan berøre fingrene er leddgikt. Artritisk vev, som er basis for skjøten blir betent, blir det meget tynn, og etterhvert alle ødelagt.

Neuropati av ulnarnerven - virker som en forskjellig karakter av lesjonen av en slik ledd, noe som påvirker ytelsen og følsomheten for ytre stimuli. En slik lidelse anses å være en temmelig vanlig lidelse i nervesystemet, den er først etterfulgt av karpaltunnelsyndrom.

Karpaltunnelsyndrom er en vanlig patologi som tilhører kategorien tunnelssyndrom og er preget av kompresjon eller iskemi av medianen. En slik sykdom er oftest diagnostisert hos middelaldrende personer, og hos kvinner flere ganger oftere enn menn.

Symptomokompleks, som indikerer et brudd på cerebral sirkulasjon, som oppstår mot bakgrunnen av kompresjon av ett eller flere blodårer gjennom hvilke blod går inn i hjernen, er et syndrom i vertebralarterien. For første gang ble sykdommen beskrevet så tidlig som 1925 av berømte franske leger som studerte symptomene som fulgte med cervikal osteokondrose. Deretter møttes han hovedsakelig hos eldre pasienter, men i dag har sykdommen blitt "yngre" og symptomene er i stadig større grad funnet hos 30 og noen ganger 20 år gamle unge.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Årsaker til følelsesløshet i fingrene

Generell informasjon

Hvis det er det følelsesløp av fingrene, Dette symptomet forårsaker selvsagt ubehagelige opplevelser. Men siden du kan tåle det helt, dummer ofte fingertuppene folk lenge overlatt uten tilsyn. Men denne tilnærmingen er uakseptabel, siden dette tegnet kan indikere utviklingen av ubehagelige sykdommer. Ofte er dette tap av følsomhet imidlertid forbundet med banale grunner. Men om sykdommene som er måtene å provosere slike manifestasjoner, trenger du fortsatt å vite for å ta til rette tid og tilstrekkelig behandling.

Hva kan være forbundet med nummenhet av fingrene?

Hvis fingrene blir nummen, kan årsakene til et slikt fenomen ikke være relatert til utviklingen av sykdommer eller være en følge av plager. Følgende naturlige årsaker til følelsesløshet i hendene er bestemt:

 • alvorlig hypotermi
 • langvarig opphold i en ubehagelig stilling under søvn;
 • Påvirkningen av kjemikalier - tungmetaller, narkotika, alkohol.

Av slike grunner kan ikke fingrene på beina være dumme.

Årsaker forbundet med utvikling av patologier:

 • Tunnelsyndrom - ulnar tunnel syndrom, karpaltunnelsyndrom.
 • Autoimmune sykdommer - sklerodermi, Guillain-Barre syndrom.
 • Andre sykdommer - anemi, forstyrrelser av metabolske prosesser (diabetes mellitus og andre), beriberi, smittsomme sykdommer (difteri), progressive nervesykdommer, spondylose av cervical ryggrad, depressiv tilstand.

Det er viktig å huske at følelsen av fingrene på hendene, som gradvis dekker hele lemmen eller til og med den ene siden av kroppen - dette er grunnen til å kontakte en lege. Slike tegn kan indikere det fornærmelse.

Nummenhet, som ikke er forbundet med sykdommen

Hvis fingertipsene blir dumme, kan årsakene til denne tilstanden være relatert til fysiologi, og derfor må du være oppmerksom på tilstanden til kroppen. Nesten hver person opplevde en følelse av "ikke egne hender", da i en drøm var begge lemmer klemmet eller en. Det er, hvis børsten har "hvilte", så fingrene nummer. Men det tar bare noen få minutter å holde hånden din i en normal stilling og aktivt knytte knyttneve for å eliminere denne tilstanden. For det første vil tinning bli følt, og nummenhet vil gradvis passere.

Midlertidig tap av følsomhet er ganske mulig, hvis du i frostige dager holder på gaten eller holder hendene i vannet. Men hvis det samme gjentas regelmessig eller dersom nummen fra kulden bare er karakteristisk for en bestemt del av kroppen (for eksempel er bare en finger nummen), så er det grunn til å mistenke utviklingen av patologi.

Numbness of one finger er berettiget, hvis det er et spørsmål om å ha for tett en ring på den.

Tunnelsyndrom

Disse er patologiske forhold karakterisert ved tap av følsomhet.

Karpaltunnelsyndrom (karpaltunnelsyndrom)

Denne tilstanden er en følge av kompresjonen av medianen, som går gjennom håndleddet. Som regel utvikles dette syndromet hos personer som er involvert i visse typer aktiviteter, hvor man må bøye mange hender i håndleddene. Disse pakkerne, musikerne, de som jobber mye på datamaskinen, etc.

Sannsynligvis utviklingen av dette syndromet etter traumas, operasjoner, med ødem hos gravide, med fedme. Hovedtegnene til denne sykdommen - brennende, følelsesløshet, prikken i pekefingeren, tommel og midterfingre. Det skjer at slike følelser dekker hele penselen.

Personen føler seg verre om natten. Ved langvarig kompresjon svekkes musklene, og det oppstår permanent skade på nerver.

I prosessen med å etablere diagnosen styres legen av pasientens klager, samt ved resultatene av MR, elektromyografi, etc. Behandlingen innebærer bruk av antiinflammatoriske stoffer, bruk av dekk i håndleddet. I noen tilfeller frigjøres muskler og nerver fra klemming ved kirurgiske metoder.

Det er viktig å konsultere en lege ved utseendet til de første symptomene, siden slike fingersykdommer kan føre til tap av arbeidsevne.

Elbow Tunnel Syndrome

Denne tilstanden medfører at ulnarnerven blir krenket fra albue til håndledd. Ofte er denne tilstanden manifestert på grunn av slike grunner:

 • deformiteter av albue ledd hos mennesker som lider av artroseog gikt;
 • led skade
 • vanen med å stadig hvile på albuene, når en person hviler eller jobber;
 • omfattende hematom med blodsykdommer;
 • Tilstedeværelsen av et subkutant implantat for prevensjon;
 • hevelse;
 • mislykket piercing av venen, når pasienten setter på en dropper og tar blodet for analyse;
 • utmattelse, ledsaget av tap av muskel og fettmasse;
 • uforklarlige årsaker.

Hovedtegnene til ulnar syndromet er prikkende, brennende, følelsesløshed i lillefingeren og en anonym finger. Hvis sykdommen utvikler seg, klager pasienten om smerte og svakhet i fingrene. Hans muskler er utmattede, det blir vanskelig å manipulere hånden.

Ulnar tunnel syndrom er bestemt av et spesialtegn: Når en person gjemmer en børste i lommen på bukser, forblir sin pinky på lommens kant.

Legen legger en slik diagnose, styrt av pasientens klager. I utgangspunktet er de vanlige årsakene til nerveskader utelukket, MR-undersøkelse eller røntgenundersøkelse utføres. Spesialisten spør pasienten om skader eller kirurgiske inngrep.

Hvis det er nummenhet, selv ubetydelig, anbefales pasienten å holde hånden i en rettet stilling og gjøre det selv i en drøm. For å fikse lemmen i denne posisjonen, brukes myke dekk. Forutsatt at slike metoder er ineffektive, og svakheten øker, er kirurgisk behandling nødvendig.

Raynauds sykdom

Den såkalte Raynaud fenomen Det er vanlig å dele seg i primær og sekundær. Den første er manifestert uten visse årsaker og sykdommer. Den andre, som regel, er en konsekvens av en konsekvens av systemiske autoimmune sykdommer (revmatoid artritt, systemisk lupus erythematosus og andre). Det kan også oppstå som følge av vibrasjoner i produksjonen.

hoved~~POS=TRUNC Raynauds syndrom utvikler seg oftest hos unge kvinner. Med denne sykdommen er følgende symptomer notert:

 • fingre og tær nummen;
 • fargen på fingertuppene endres - først blir de hvite, så blir blå, så rødmen;
 • Kortsiktige endringer er notert etter hypotermi eller emosjonell stress;
 • Når vibrasjonene er kjedelige, kan de fingrene som er mest berørt (for eksempel tommelfinger på hendene) være dumme.

Hvis en person er diagnostisert med en primær Raynauds sykdom, utgjør hun ikke en trussel mot liv og helse. Det er viktig å beskytte lemmer fra kulde, for å unngå stress, vibrasjon.

For å utelukke den sekundære formen av sykdommen, er det nødvendig å konsultere en lege. Raynauds sykdom er som regel diagnostisert på grunnlag av pasientklager. Men hvis det oppstår alvorlige smerter og markerte endringer er notert, benyttes ytterligere diagnostiske metoder. Spesielt, for å utelukke trombus, undersøkes hjertekanalen, og nervegiringen undersøkes også. Autoimmune prosesser lar deg bestemme blodprøven.

Behandling av sekundære former innebærer behandling av den underliggende sykdommen. Det er også viktig å helt slutte å røyke. Påfør kalsiumkanalblokkere. Ved alvorlig sykdom utføres kirurgi.

anemi

For moderne mennesker anemi - svært vanlig tilstand Denne patologien manifesteres av ulike symptomer som ofte gjør andre sykdommer mistenkte. Personer med anemi faller under normen. innhold hemoglobin blod. I noen tilfeller er hemoglobin normalt, men det er mangel på jern i kroppen. Denne tilstanden er definert som en latent (skjult) jernmangel.

Anemi og jernmangel manifesteres av følgende symptomer:

 • nummen fingre på lemmer;
 • svakhet, blek hud og slimhinner;
 • utseendet av aversjon mot kjøtt og ønsket om å spise uspiselig mat;
 • en lang periode med lavverdig feber;
 • tilstanden av hår og negler forverres;
 • kløende hud.

Ifølge normer skal hemoglobin i en sunn mann fra 20 til 60 år være fra 137 g / l og mer. Hos kvinner skal hemoglobin ikke være lavere enn 122 g / l.

For å avgjøre om en person lider av jernmangel, nivået av ferritin i blodet.

Hvis anemi har blitt diagnostisert, er det nødvendig å ta jernpreparater som vil bidra til å fylle opp reservene i kroppen av dette metallet. Dette legemidlet Sorbifer Durules, Ferretab.

sklerodermi

Dette er en alvorlig autoimmun sykdom, når veggene i karene, huden, de indre organene gradvis blir tettere, mister deres elastisitet og slutter å utføre sine funksjoner. sklerodermi er ikke en arvelig sykdom, men slektninger til en person med denne sykdommen er mer sannsynlig å bli syk.

I de fleste tilfeller utvikler sykdommen hos middelaldrende kvinner - 30-50 år. For tiden er årsakene til sklerodermi ukjent.

Følgende tegn på sklerodermi manifesteres:

 • det er en stramming av huden, den begynner med fingrene;
 • nummenhet og prikking i fingrene;
 • rynker i ansiktet forsvinner;
 • Lys og mørke flekker vises på huden;
 • Forseglede områder skinner;
 • På huden er det små indikasjoner på blødninger;
 • vondt og muskler
 • feiret Raynaud fenomen;
 • bekymret kortpustethet, økt respiratorisk svikt
 • fordøyelsen er forstyrret;
 • synet forverres
 • en mann hvesser, det er vanskelig for ham å åpne munnen sin bred.

Diagnose av sklerodermi kan gjøres visuelt. Men for å etablere diagnosen, en biokjemisk, generell blodprøve og autoantistoffer.

Hvis diagnosen er usikker, bruk biopsi den delen av kroppen som ble rammet.

Symptomatisk terapi utføres for å fjerne de viktigste symptomene på sykdommen.

Tilordne antiinflammatoriske, mokrotorazhizhayuschie-legemidler, samt steroider, avføringsmidler, etc. I tillegg er det viktig å følge et balansert kosthold, gi opp å røyke og drikke alkohol. Du kan ikke jobbe i kalde forhold, du må håndtere alle sår og hudlidelser i tide.

For å provosere følelsesløp i fingrene, forbundet med lesjoner av nerver, kan noen sykdommer forbundet med autoimmune prosesser. Derfor er det i slike tilfeller nødvendig å konsultere reumatolog.

Noen ganger gir ubehagelige opplevelser i fingrene psykiske problemer. Derfor, i nærvær av ikke bare dette symptomet, men også andre (svette, økt puls, søvnløshet, irritasjon, etc.) må du kontakte en spesialist. Tross alt krever en deprimert tilstand riktig behandling.

Guillain-Barre syndrom

Dette er en akutt betennelse i nerver og røtter av nerver, noe som resulterer i brudd på taktil og motorisk funksjon. Som regel, når fingrene er følelsesløse og prikkende føltes, indikerer dette sykdommenes begynnelse. I tillegg skilt Guillain-Barre syndrom De er:

 • Smerter og bankende smerter i lårene, baken, ryggen;
 • for hyppig eller for sjelden hjerteslag;
 • kortpustethet;
 • vanskeligheter med å snakke og svelge;
 • svakhet i ekstremitetene, er umulighet mulig.

Disse symptomene begynner som regel å plage personen etter å ha lidd SARS eller fordøyelsessykdommer.

Den autoimmune prosessen utvikler seg, det skjer akutt, og det blir så ille som mulig for pasienten i 2-4 uker. Så reduserer symptomene gradvis.

Det er svært viktig å gjennomføre tilstrekkelig rehabilitering etter at autoimmun betennelse er redusert. Gjenopprettingsprosessen er lang, det kan ta flere måneder.

Hvis prosessen er alvorlig, kan døden oppstå som følge av å stoppe pusten eller andre alvorlige lidelser. Men i de fleste tilfeller har en person en normal sjanse for fullstendig gjenoppretting av kroppen.

Effekt av alkohol

Folk som misbruker alkohol, unntatt for en rekke andre lidelser, observerer nevropati - nederlag av nerver. Denne tilstanden bestemmes av et spesielt begrep - alkoholisk nevropati.

Å komme inn i kroppen bryter etanol ned absorpsjonen av proteiner, folater, tiamin. I tillegg bidrar etanolderivater til ødeleggelsen av nerveceller. Det kan forekomme abnormiteter i leveren som påvirker nevromuskulær overføring. Derfor får alkoholelskere ofte nummen fingre.

Forgiftning av kjemikalier og tunge metaller

Hvis en person blir tvunget til å jobbe i et foretak hvor de skadelige effektene av kjemikalier er notert, kan han også utvikle ubehagelige symptomer over tid. Vi snakker om de som jobber i bygg, metallurgiske bedrifter, i butikkene av kjemiske bedrifter. De må ofte kontakte farlige stoffer. Som et resultat oppstår ofte døsighet i fingrene ved kontakt med bly, tallium, arsen, kvikksølv, løsemidler etc.

I tillegg kan i slike tilfeller vanskeligheter med å puste, fordøyelse utvikles, og bevissthetsforstyrrelser er sannsynlig. Hvis disse tegnene oppstår etter kontakt med kjemikalier, bør legen kontaktes umiddelbart.

Legemidler

Nummen av fingrene er mulig etter bruk av noen medisiner. Dette stoffet er imot tuberkulose isoniazid, antitumormiddel vinkristin, en rekke stoffer mot AIDS, gullforbindelser, metronidazol. Instruksen til medisinen indikerer som regel slike bivirkninger.

Diabetes mellitus

Hvis det utvikler seg type 1 diabetes mellitus, da forverres pasienten raskt velvære. Sener er skadet bare etter en lang periode av sykdommen. ved type 2 diabetes Symptomer kan være milde, men nevrologiske manifestasjoner kan bli notert allerede under diagnosen. Ubehagelige konsekvenser oppstår ofte dersom en person tar medisiner uregelmessig og har dårlig kontroll over nivået glukose. En av de mest kjente lidelsene er den såkalte "diabetiske foten", når følsomhet i bena forverres og sår dannes.

Imidlertid er tilstanden til det nervøse vevet i overkroppene forstyrret, noe som fører til følelsesløp i fingrene eller hendene. Svært ofte er det nummenhet i fingrene om natten. Legen skal avgjøre årsakene til og behandlingen av denne tilstanden, dersom begge armene blir nummen om natten eller en, og personen har mistanke om å utvikle diabetes, må du raskt besøke en lege.

I prosessen med diagnose av diabetisk nevropati må legen i utgangspunktet bekrefte at pasienten har diabetes mellitus. For å gjøre dette er det viktig å bestemme hva nivået av glukose, samt det glykosylerte hemoglobin i blodet. En generell urintest utføres også.

Noen ganger er det nødvendig å gjennomføre en rekke andre undersøkelser - tilstanden til blodkar, hjerte, nerver i øyedagen etc.

Med diabetes er det viktig å kontinuerlig opprettholde et normalt nivå av glukose, bruke medisiner for å redusere sukker eller injisere insulin.

Forutsatt at pasienten nøye overvåker helsen, besøker legen regelmessig og følger alle sine anbefalinger, vil diabetes unngå alvorlige komplikasjoner.

Mangel på vitamin B1

Mangel på tiamin (vitamin B1) i kroppen kan utløse en rekke ubehagelige symptomer. På grunn av alvorlig tiaminmangel, sykdom beriberi. Med denne sykdommen blir funksjonen i nervesystemet forstyrret. Bury-beri i alvorlig form fører til skade på blodkar og hjerte. Når det er mangel på vitamin B1 i kroppen, er følgende symptomer notert:

 • Dumbbells av ekstremiteter på begge sider numb;
 • manifest muskelkramper;
 • kan utvikle muskelatrofi;
 • søvnløshet, minneverdigelse;
 • encefalopatiWernicke, Korsakovs syndrom (hjernens arbeid er forstyrret, psykiske lidelser utvikles);
 • svakhet i bena;
 • senking blodtrykk, akselerasjon puls;
 • besvimelse;
 • problemer med fordøyelsen.

Alvorlige tilfeller av beriberi er svært sjelden registrert i siviliserte land. Alvorlig sykdomssykdom er mulig i følgende tilfeller:

Noen ganger provosere en mangel på dette vitaminet kan ha en bestemt diett. Når du bruker mye ris, kaffe, te (produkter med stoffer som deler seg tiamin) og mangel på tilstrekkelig mengde kjøtt, frokostblandinger, belgfrukter (inneholdende tiaminprodukter) øker risikoen for beriberi.

For å kurere sykdommen, foreskrive midler med vitamin B1. Det er viktig å eliminere de faktorene som provoserer sykdommen, juster dietten.

Difteri polyneuropati

difteri I den moderne verden er det sjeldent, siden det er utbredt vaksinasjon fra denne sykdommen. Derfor påvirker sykdommen de som ikke ble vaksinert, eller hvis vaksinasjonen ikke ble gjort i tide.

Sykdommen starter av symptomer som ligner ARVI. Gradvis blir smerten i halsen sterkere, det er en såkalt difteri-film, lymfeknuter øker, pusten blir vanskeligere.

Difteri kan påvirke nervene, noe som fører til brudd på følsomhet, prikking og følelsesløshet i lemmer.

For behandling, bruk spesielle antidifteri serum.

spondylose

Med denne sykdommen i livmoderhalsen er en gradvis ødeleggelse av intervertebrale skiver. Når spondylose de stikker ut, danner de skarpe kanter. Ved slitasje på en persons plater, kan smerter i skulder, arm og nakke bli forstyrret. Følsomhet og bevegelse er begrenset. Som regel er det nummenhet i venstre eller høyre arm, men noen ganger føler en person at bare fingrene hans er nummen.

Hvis årsakene til følelsesløp i venstre arm eller høyre er relatert til spondylose, bekreft diagnosen vil tillate resultatene av CT og MR.

Terapi av spondylose inkluderer bruk av antiinflammatoriske stoffer, antispasmodik, fysioterapi, massasje. Noen ganger er det nødvendig å bruke kirurgisk inngrep.

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

Dette er en alvorlig sykdom, som preges av nederlag av nerveceller, som bestemmer motorfunksjonen. Ofte begynner det med en følelse av uro i høyre eller venstre hånd, som ligner følelsesløshet. I utgangspunktet oppstår det i arbeidssiden, det vil si at venstrehånderen har nummen fingre på venstre hånd og deretter den rette. Når sykdommen utvikler seg, en rystende gang, "tørking" av musklene, begynner en unøyaktighet av handlinger med hender å forstyrre en person. Etter dette er det tale om brudd på tale, vanskeligheter med å svelge, stemmefeil. Senere er det en gradvis involvering av respiratoriske muskler i prosessen. Årsakene til hyppige lungebetennelse. I slutten av sykdommen oppstår åndedrettsstanse.

Det er fortsatt ingen medisin som kan stoppe denne sykdommen. Derfor, etter sykdomsutbrudd, lever en person i gjennomsnitt fem år. Men under forsiktighet av forsiktig og skikkelig omsorg, kan livet bli forlenget.

Etter det første besøket til legen, er denne diagnosen svært sjelden satt. Langsiktig oppfølging er nødvendig for å bekrefte eller utelukke den diagnosen. For diagnosens formål gjelder eletromiografiyu - Studie av muskelaktivitet under stimulering.

Hvorfor kan ellers fingrene på venstre hånd dumme?

Hvis følelsesløp i fingertuppene blir notert eller de helt mister følsomhet, kan dette skyldes ikke bare sykdommer i ryggraden, men også andre årsaker.

Noen ganger er denne tilstanden på grunn av langvarig komprimering av nerven. Derfor, hvis etter en lang klemme tommel tommel eller liten finger, forbedre tilstanden vil hjelpe massasje eller gni.

Ofte er tap av følsomhet på pekefingeren knyttet til fortsatt arbeid på datamaskinen. Noen ganger er det overbelastning når man arbeider for gadgets i folk for hvem arbeidshånden er igjen, er svaret på spørsmålet om hvorfor ringfingeren på venstre hånd og lillefingeren blir dum.

Hvis langfingeren og fingerfingeren blir dumme, kan dette skyldes nevropati i albuefugens nerve. Hvis midt og navnløs vokser dumt - mest sannsynlig, er dette børns tunnelssyndrom.

Likevel er venstre arm nummen selv i alvorlige hjerte- og karsykdommer. Spesielt kan dette tyde på for svovelholdig tilstand.

Hva kan være forbundet med nummenhet i høyre arm?

Først av alt er det viktig å ta i betraktning at hvis dumhet av fingrene til høyre hånd manifesteres, skal spesialisten bestemme årsakene til og behandlingen av dette fenomenet.

Ofte på høyre side, blir fingrene nummen på grunn av årsakene nevnt ovenfor. Hvis fingrene på høyre arm er nummen, kan dette skyldes tunnelsyndrom, Osteochondrose, herniated intervertebral disk, polyneuropati, etc.

Nummen på høyre tommel er ofte forbundet med karpaltunnelsyndrom eller karpaltunnelsyndrom. Hvis tommelen på høyre arm er nummen, er det ofte forbundet med klemming av medianen når den passerer gjennom håndleddet. Med det samme fenomenet kan det være forbundet med tap av følsomhet på pekefingeren, også med et slikt syndrom, dør langfingeren noen ganger.

En del av svaret på spørsmålet, hvorfor nummen tommelen på høyre hånd, og hvorfor numbs ringfingeren på høyre hånd og fingre, er at personen på grunn av innholdet av arbeidet går til andre yrker, tvunget til å stadig produsere dynamisk eller statisk belastning på en og samme muskelgruppe. Siden det er høyre hånd flertallet av folket er "arbeider", mange etter en lang arbeidsdag på datamaskinen, sy, spille musikkinstrumenter, etc. klager på at det gjør vondt i ringen, indeks eller andre fingrene.

Karpaltunnelsyndrom oppstår ofte når artrose, gikt og andre sykdommer, hvor behandlingen kan forbedre situasjonen.

Nummen i fingertuppene er noen ganger forbundet med patologier i det perifere nervesystemet.

Hvis litenfingeren på sin høyre arm blir nummen, kan årsakene til dette fenomenet forklares kanalsyndrom. Nerveimpulser til småfingeren og en del av ringfingeren passerer gjennom den cubitale kanalen, som ligger på innsiden av albuen bakfra. Hvis småfingeren er nummen, blir det ofte en lengre albueposisjon i bøyd tilstand.

Nummen av hendene under graviditet

Svært ofte blir kvinner følelsesløse eller kaster fingrene når av graviditet. Årsakene til dette fenomenet er langt fra alltid forbundet med patologi. Ofte bekymrer dette fenomenet om natten på sen graviditet. I de fleste tilfeller, under graviditet, er tap av følsomhet og smerte i leddene i fingrene forbundet med manifestasjonen av et tunnelsyndrom, som oppstår på grunn av en statisk belastning på de samme sener eller ledd.

Hender kan være kjedelig og som følge av hevelse under graviditet. Hvis dette skjer, skal kvinnen fortælle legen om det.

I svangerskapet blir babyen ofte forverret av forventede mødre Osteochondrose og osteoporose, og dette kan også føre til forstyrrelse av lemmernes følsomhet.

Men du kan ikke "rabatt" og andre sykdommer, fordi en kvinne må nødvendigvis fortelle om symptomene som manifesteres til hennes gynekolog.

diagnostikk

Svært ofte, en sykdom som forårsaker tap av fingerfølsomhet, kan legen avgjøre under en ekstern undersøkelse. Imidlertid er det noen ganger nødvendig med flere analyser, nemlig:

 • bestemmelse av blodsukkernivå på tom mage;
 • blodkreatinin
 • ESR;
 • glykosylert hemoglobin;
 • nivå av TSH;
 • urinanalyse.

Etter at alle resultatene av analysene er oppnådd, utføres ofte elektromyografi - en studie hvor de elektriske potensialene til en rekke muskler registreres. De oppnådde resultatene sammenlignes med normen.

Snakker om symptomer til en spesialist, skal pasienten forstå klart om han mister følsomhet i lemmer fra to sider, eller om det er en enveis-prosess.

Fortell også legen din om alle andre symptomer som bekymrer deg. Dette er svært viktig, da det gjør det mulig å skille mellom tunnelssyndromet fra alvorlige sykdommer.

Hvordan eliminere følelsesløshet?

Hvis følsomheten er forsvunnet på grunn av alvorlig hypotermi eller på grunn av ubehagelig stilling, forsvinner denne tilstanden alene. Med en vanlig manifestasjon av nummenhet, ikke forbundet med kald eller ubehagelig holdning, er det viktig å besøke en nevrolog eller terapeut. Tross alt, behandling av denne tilstanden avhenger direkte av sykdommen som provoserte den.

Les Mer Om Fartøyene