7 store og mange andre årsaker til følelsesløshet i hender og fingre

Nummen av øvre ekstremiteter forstyrrer hver person minst en gang i livet. Vanligvis oppstår denne tilstanden under en natts søvn, noe som påvirker lengden og kvaliteten på søvn. Hvis det virker for ofte og forårsaker ubehag, må du se lege. Spesialisten utnevner en undersøkelse og vil på denne bakgrunn fortelle deg hvorfor hendene dine er nummen. Legen vil også bestemme passende terapeutiske tiltak.

Generell informasjon

Nummer i hendene - tap av følsomhet i øvre del eller en del av det. Tilstanden er typisk for folk i ulike aldre. Vanligvis oppstår i løpet av en natts søvn, men kan av og til vises på dagtid.

Av denne grunn anbefaler leger at man ikke ignorerer en slik tilstand, og hvis hyppige manifestasjoner, kontakt lege.

Hvorfor er hendene nummen?

Det er flere grunner til at hendene dine blir nummen. Bestem den nøyaktige faktoren kan bare være en lege etter de relevante studiene.

Feil livsstil

Skadelig avhengighet og feil ernæring forårsaker nummenhet i hendene. Hvis straks før natts søvn ble brukt krydret mat, full alkohol, kaffe eller svart te, så i søvn vil det være smerte syndrom i hode og mage.

Feil kroppsposisjoner

Nummen i de øvre lemmer oppstår fra en ubehagelig stilling eller et lengre opphold i en kroppsstilling. Ubehagelige opplevelser vises når som helst på dagen eller natten og ikke bare i hendene, men også i andre deler av kroppen. Nummenhet forekommer ikke umiddelbart. For det første er det ubehag - prikker i hånden eller brennende. Etter det oppstår nummenhet.

Hvis posen ikke endres, er lemmen hovent, det er vondt. Deretter reduserer hånden og det er mye smerte. Etter håndbevegelsen blir tilstanden sterkere, og etter en stund forsvinner den helt.

Ubeleilig pute

Hvis hendene dine blir nummen, kan årsaken være en ubeleilig pute. For mye høyde og økt tetthet av dette objektet fører til overdreven avbøyning av ryggvirvlene i livmorhalsområdet. Som et resultat slutter blodet å sirkulere godt i nerveenden av de intervertebrale skivene, som er ansvarlige for mobiliteten av hendene. Dette fører til nummenhet.

Hvis tilstanden oppstår på grunn av en høy og stiv pute, kan du selv løse dette problemet. For å gjøre dette, anbefales dette temaet om natts søvn å bli endret til en ortopedisk modell. Det vil helt gjenta alle bendene i kroppen, som vil påvirke tilstanden til ryggraden positivt, samt kvaliteten på søvn. Du kan også bli kvitt følelsesløpene på lemmer om natten.

Tunnelsyndrom

Slike patologi forekommer oftest hos kvinner etter 40 år, hvis faglige aktivitet er forbundet med konstant spenning av hendene. Dette skjer når du arbeider på en datamaskin, med musikkinstrumenter og syutstyr.

Patologier er også utsatt for menn som i lang tid må være bak rattet på en bil. Årsaken til denne tilstanden er puffiness og klemt nerve, ansvarlig for mobiliteten av hånd og fingre, samt for følsomheten til børsten.

Symptomatisk symptomatologi er lunefingeren og tommelen, og etter en stund taper følsomheten hele børsten. Tilstanden skjer om natten, noe som fører til søvnforstyrrelser.

Sykdommer i ryggraden

En slik patologi kjennetegnes ved å klemme nerveendingene på ryggvirvlene, noe som forverrer blodtilførselen. Symptomer på sykdommen - følelsesløp i øvre ekstremiteter om natten, utseende av smerte i hodet, svimmelhet. Hvis en patologi utløses, oppstår et bevissthetstap.

Vegeto-vaskulær dystoni

Med vegetativ-vaskulær dystoni er det et brudd på blodtilførselen til perifert vev. Fartøyene kan ikke fungere ordentlig, noe som forårsaker problemer med blodsirkulasjonen. Dette fører til nummenhet i lemmer. Vanligvis dumme hender, ikke ben.

diabetes

Nummen i de øvre lemmer er et av symptomene på diabetes mellitus av enhver type. Med denne patologien stiger nivået av glukose, noe som forårsaker ubehagelige opplevelser i hendene. Denne tilstanden foregår av overoppheting eller hypotermi, en ustabil emosjonell bakgrunn eller overdreven fysisk aktivitet.

Andre sykdommer

Patologier der det er nummenhet i overkroppen:

 • sykdommer i sirkulasjonssystemet, særlig anemi og kronisk nedsatt blodsirkulasjon;
 • høyt blodtrykk;
 • sykdommer i nervesystemet;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • mangel på næringsstoffer;
 • felles sykdommer;
 • Multiple sklerose.

Er det noen forskjell mellom nummenhet i høyre og venstre hånd?

Noen patologier er preget av nummenhet i begge øvre lemmer, men det er også sykdommer hvor bare en av dem blir nummen. Den venstre hånden snakker om tilstanden til kardiovaskulærsystemet. Hvis det er nummenhet, indikerer det mulige patologier i hjertet eller leddene.

Hvis nummen høyre øvre ekstremiteter, tyder det vanligvis en ubekvem stilling i løpet av en natt med resten, utvikling av tunnelsyndrom, artritt eller degenerative plate sykdom. Denne tilstanden oppstår også før et hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Hvorfor er fingrene numme?

Det skjer at ikke alle beina blir nummen, men bare fingrene. Dette skjer av samme grunner som ved hender, men det er også grunner til at det oppstår ubehag.

I svangerskapet

Årsakene til følelsesløp i fingrene under babyens lager:

 • brudd på vann-saltbalanse;
 • mangel på jern og lavt hemoglobin;
 • ubalanse av hormoner;
 • mangel på nyttige stoffer;
 • mangel på normal motoraktivitet;
 • sett med stor vekt.

Under graviditet kan følelsesløp i hender også snakke om tilstedeværelsen av patologier, hvor symptomet er tap av følsomhet i øvre lemmer. Av denne grunn, når denne tilstanden oppstår, anbefales det at du kontakter en lege.

polynevropati

Polynuropati - komplikasjoner av diabetes mellitus. De karakteristiske symptomene på patologi er smerte i øvre lemmer og følelsesløshet. Polyneuropati kan ikke bare være diabetisk, men også alkoholisk. Patologi utvikler seg på grunn av overdreven forbruk av alkoholholdige drikkevarer. Karakterisert også av nummenhet av hendene.

Trombose i øvre lemmer

Patologi, der det er tilstoppede arterier med blodpropper. Hvis fingrene er nummen, og etter en stund, og alle lemmer og denne tilstanden observeres i mer enn 60 minutter, anbefales det å konsultere lege.

Raynauds syndrom

Vasospastisk patologi, som forårsaker skade på blodårene. Dette fører til en forverring av blodsirkulasjonen i fingrene. Som et resultat oppstår nummenhet. Denne tilstanden vises når som helst på dagen. Det skjer hovedsakelig i høst-vinterperioden og tidlig på våren.

Guillain-Barre syndrom

Dette er en autoimmun patologi, hvor en inflammatorisk prosess utvikler seg i nerveenden som er ansvarlig for motoraktiviteten til de øvre lemmer. En av symptomene på sykdommen er følelsesløp i fingrene og alle øvre lemmer. Med denne patologien er det også smertefulle opplevelser i baken, hofter og rygg, det er kortpustethet, svakhet og rask puls.

Generelle prinsipper for behandling av følelsesløp i hender

Hvis det er nummenhet i øvre ekstremiteter, anbefales det å konsultere en terapeut, kardiolog eller nevrolog. Pasienten vil bli tildelt diagnostiske tiltak, hvoretter årsaken til denne tilstanden vil bli bestemt.

Hvis kjent at nummenhet i øvre lemmer ikke er forbundet med patologi, som følge av forverring av lokal blodsirkulasjon, foreskriver legen pasienten terapeutisk massasje og anbefaler spesifikke øvelser for å bedre blodsirkulasjonen. Det anbefales å besøke kiropraktoren.

Det viktigste er å velge en høyt kvalifisert spesialist med lang erfaring. En uerfaren lege i en bevegelse kan forverre pasientens tilstand.

Ved følsomhet av hender utnytter også fysioterapeutiske tiltak. Bruken av en laser eller ultralyd påvirker positivt tilstanden til bløtvev og blodårer. I noen tilfeller er elektroforese foreskrevet. Kjernen i prosedyren er innføring av narkotika i problemssonen.

Folkemidlene

Med følelsesløp i øvre lemmer, brukes folkemidlene også. Deres bruk er bare mulig etter å ha konsultert en lege. Alternativ medisin anbefales ikke å brukes som en selvstendig behandlingsmetode, men inngår i den komplekse behandlingen.

Hvis hendene dine er nummen, anbefales det å bruke en alkoholblanding. Tilberedingen tar 10 ml kamferalkohol og 50 ml ammoniakk. Begge produktene blandes og fortynnes med en liter vann ved romtemperatur. I preparatet fortynn skjeen med bordssalt. Sammensetningen brukes til å gni på problemområdene når de dør.

Hvis hendene dine blir nummen, anbefales det å ta et bad med rosmarin. For dette helles en håndfull rosmarin i tre liter kokende vann. Legemidlet er infundert i en halv time og lagt til på badet. Prosedyren utføres før nattetiden. Varigheten av å ta et bad er en kvart time.

konklusjon

Hvorfor er hendene nummen? Dette spørsmålet vil bli besvart av legen, siden så mange patologier manifesterer seg. I mangel av rettidig kvalifisert terapi kan det oppstå komplikasjoner. I noen tilfeller kan konsekvensene være alvorligste på grunn av manglende tilstrekkelig hjelp.

For å unngå dette, må du kontakte en spesialist i tide. Bare legen kan fortelle, fra hva hendene blir nummen og utnevne riktig behandling.

Numbness of hands

Nummen av hendene er et tegn som manifesterer seg som et brudd på mobiliteten til de øvre ekstremiteter av kort eller lang varighet. Det kan være et symptom på en alvorlig patologisk prosess. Hyppig nummenhet i hendene krever samråd med legen og etterfølgende omfattende behandling. Ignorer dette symptomet er umulig, da det kan provosere utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

etiologi

Hvis hånden er nummen etter søvnen eller lang tid i ubehagelig stilling og kort tid, så utgjør et slikt symptom ikke en trussel mot livet. I tilfelle at følelsen av hender eller fingre blir observert ofte og kontinuerlig, kan dette være en manifestasjon av en bestemt patologisk prosess.

Følgende etiologiske faktorer av dette symptomet skiller seg ut:

 • patologi av det endokrine systemet, spesielt problemer med skjoldbruskkjertelen;
 • inflammatoriske prosesser i leddene;
 • karpaltunnelsyndrom;
 • Raynauds syndrom;
 • osteokondrose av cervical ryggrad og ekstremiteter;
 • mekanisk komprimering av arterielle fartøy i øvre og nedre ekstremiteter;
 • polynevropati;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • konsekvenser av en bit av encefalittmid;
 • diabetes mellitus.

Det skal bemerkes at de etiologiske faktorene kan variere, avhengig av lokalisering av symptomet. Så følelsesløp i venstre arm kan skyldes følgende årsaker:

I tillegg kan nummenhet i lemmen manifestere seg fra en akutt mangel på vitamin B12. Nummen av hendene under graviditet i tidlig alder og kort tid skyldes fysiologiske endringer i kroppen.

Nummen på høyre arm kan skyldes følgende etiologi:

I noen tilfeller kan følelsesløp av høyre eller venstre hånd være en manifestasjon av den patologiske prosessen i indre organer, blant annet med hensyn til kreft. Derfor bør du kontakte legen din i tide for behandling. Ikke selvstendig sammenligne årsakene og behandlingen og ta medisiner etter eget skjønn.

symptomatologi

Det samlede kliniske bildet vil bli supplert med karakteristiske trekk, avhengig av etiologienes etiologi.

Nummen av hender og føtter er ledsaget av følgende symptomer:

 • svakhet i lemmen, manglende evne til å bevege seg eller plukke opp et objekt;
 • prikker i fingrene;
 • dannelsen av goosebumps;
 • en følelse av kulde i hånden.

Hvis denne tilstanden ikke går forbi innen 2-3 minutter, kan vi snakke om symptomet som en manifestasjon av en bestemt patologisk prosess. I tilfelle at årsaken til nummenhet i høyre eller venstre arm er diabetes, blir det generelle kliniske bildet supplert med følgende symptomer:

I patologien til det muskuloskeletale systemet blir det kliniske bildet supplert med følgende symptomer:

 • dumhet av hender om natten, selv om kroppen er behagelig;
 • periodiske angrep av smerte;
 • stivhet av bevegelser;
 • forverring av muskeltonen;
 • prikkende i den laterale delen av håndflatene;
 • følelse av følelsesløp i fingrene.

Det skal forstås at slik symptomatologi kan være en manifestasjon av både tunnelsyndrom og sklerose, og patologier med en lignende etiologi. Derfor, i nærvær av et slikt klinisk bilde, må du øyeblikkelig søke medisinsk hjelp.

diagnostikk

I utgangspunktet utfører doktoren en detaljert fysisk undersøkelse av pasienten med en forklaring på den generelle anamnese. Under overfladisk undersøkelse bør legen finne ut om pasienten har hatt noen av de nevnte plager, om han tok medisiner før symptomet startet, og i så fall hvilke. For formulering av en nøyaktig diagnose kan laboratorie-instrumentelle undersøkelsesmetoder brukes:

 • biokjemisk blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • blodprøve for glukose;
 • test for nærvær av et allergen;
 • CT;
 • MRI;
 • radiografi av indre organer.

Gitt det kliniske bildet, vil det generelle diagnostiske programmet suppleres med passende metoder. Legen kan foreskrive terapiprogrammet først etter den endelige diagnosen og identifisering av etiologi. Uautorisert bruk av medisiner kan føre til alvorlige komplikasjoner. Hvis pasienten har tatt medisiner for å eliminere dette symptomet, bør du definitivt si dette før undersøkelsen begynner.

behandling

Hvordan behandle følelsesløshet i venstre eller høyre hånd, kan bare fortelle legen, etter en nøyaktig sluttdiagnose. Basis terapi vil avhenge av etiologien til den patologiske prosessen, i det kliniske bildet som det er dette symptomet. Medikamentterapi er også utnevnt utelukkende individuelt.

Behandlingsforløpet kan omfatte følgende:

 • fysioterapeutiske prosedyrer;
 • øvelser av medisinsk gymnastikk;
 • kurs i manuell terapi;
 • refleksologi.

Når det gjelder fysioterapeutiske prosedyrer, kan legen foreskrive følgende:

 • elektroforese;
 • eksponering for mikrostrøm;
 • ultralyd.

Behandlingsforløpet og prosedyrens varighet er kun foreskrevet av den behandlende legen. Det er umulig å stoppe behandlingen eller foreta justeringer, selv om du føler deg bedre.

forebygging

Det er ingen forebyggingsprogram, da det er et symptom, ikke en egen sykdom. Det bør generelt holde seg til reglene for en sunn livsstil, gjennomgå periodisk en forebyggende medisinsk undersøkelse og ikke engasjere seg i selvmedisinering.

Numbness of hands

Numbness of hands Er en tilstand der en person føler seg prikker, en følelse av ubehag og "lav kroppstemperatur". Nummen av hendene kan manifestere som et resultat av en rekke sykdommer, og på grunn av påvirkning av noen eksterne faktorer.

Hvordan manifesterer hendene i nummenhet?

Nummen av hendene om natten, samt i prosessen med aktiv bevegelse i løpet av dagen, indikerer at personen har sirkulasjonsforstyrrelser i hendene. Som regel klager folk med sirkulasjonsforstyrrelser om nummenhet av hender om natten. Nummen i fingrene og i børsten som helhet kan føltes når en drøm bøyer armen i albuen i en drøm. Noen ganger er nummenhet i hendene på hendene bemerket når av graviditet.

Hvis en person har nummenhet i øvre ekstremiteter, har han en tendens til å føle en prikkende følelse i nummen fingre og hender. Det er en følelse av chilliness, constriction, det kan også være en brennende følelse. I dette tilfellet er det i utgangspunktet vanskelig å fastslå hvordan man skal behandle nummenhet i hendene, siden denne tilstanden i de fleste tilfeller er forbundet med visse sykdommer.

Ved følelsesløp opplever personen nok ubehagelige opplevelser. Imidlertid skjønner pasienten seg ikke, hvor alvorlig tilstanden hans kan være, noen ganger, selv med å innse at følelsesløshet er forbundet med blodstrømforstyrrelser. Noen ganger indikerer dette symptomet at det oppstår alvorlige problemer i funksjonen av et kardiovaskulært system av en person. Derfor, med regelmessig manifestasjon av nummenhet i hendene bør alltid rådføre seg med en lege.

Sørg for å besøke en nevrolog, hvis det i tillegg til nummenhet er svakhet, smerte, tap av følsomhet, sammen med nummenhet, er det et brudd på koordinering av bevegelser. Angst er staten når en person ikke kan skille mellom varmt vann og kaldt vann.

Hvorfor er det nummenhet i hendene?

Årsakene til følelsesløshet i hender og føtter er oftest forbundet med utviklingen av sykdommen. Følgelig skjer behandlingen av denne tilstanden i de fleste tilfeller under behandling av den underliggende sykdommen.

Ofte er følelsesløshed forbundet med nervekompresjon, noe som medfører en rekke årsaker. Dette, først og fremst, Osteochondrose og andre problemer med ryggraden. Periodisk nummenhet i lemmer manifesteres i forbindelse med mangel i menneskekroppen vitamin B12. Faktum er at dette vitaminet er aktivt involvert i metabolske prosesser. Og hvis det mangler det, blir en person veldig trøtt, hans hjerterytme er ødelagt, og et brudd på følsomheten blir eliminert.

ved Raynauds sykdom en person har brudd på blodsirkulasjonen av arteriene, noe som fører til periodisk nummenhet i hender og føtter. Personer med Raynauds sykdom opplever nummenhet, så vel som svært raske frysing, cyanotiske fingre.

Numbness er mulig med nevropati, som utvikler seg på grunn av rus eller metabolske sykdommer. I denne tilstanden klager pasientene på "stivhet" av lemmer. Neuropati observeres ofte hos pasienter diabetes mellitus, revmatoid artritt og andre.

Nummen av ekstremiteter kan følge medi iskemisk slag lavere cerebellar og vertebral arterier. I sjeldnere tilfeller blir hendene nummen på grunn av hyperventilasjon, hvor en person opplever hyppig og grunne pust i en tilstand av frykt.

Nummen av lemmer i søvn og under oppvåkning av en person forekommer ofte med osteokondrose, intervertebrale brok. Kanskje periodisk nattlig følelsesløshet i hendene på avitaminose, mangel på visse sporstoffer i kroppen, med alkoholmisbruk. Dette symptomet manifesteres hos pasienter diabetes mellitus, Multiple sklerose, ved forbigående iskemiske angrep, ved forstyrrelser i blodstrømmen. Også følelsesløp i hendene kan observeres når nerven komprimeres i enkelte områder, med nerveskader på grunn av felles deformiteter, samt i nederlag av nerver som er forbundet med arvelige lidelser.

Årsakene til at numrene på hendene om natten er ofte forbundet med en ubehagelig pute eller en ubehagelig holdning i søvnen. Som regel, i slike tilfeller bør du prøve å sove på en annen pute, sovner i en annen stilling, og årsaken til følelsesløshet i hendene på lemene vil bli eliminert. Når, etter å ha endret posisjonen, forsvinner følelsesløp gradvis, føler en person en prikken i nummen lemmer.

Men hvis årsakene til følelsesløshet i fingrene i en drøm ikke er relatert til stillingen, men denne tilstanden er svært ofte manifestert, bør det konsulteres med legen om dette. Nummen i fingrene i søvn kan knyttes til utviklingen av karpaltunnelsyndrom. Ofte er denne sykdommen observert hos folk som er nødt til å være i samme posisjon i lang tid og strekke hendene sine. Med utviklingen av denne sykdommen i en drøm kan en person ikke bare føle nummenhet om natten under søvnen, men også smerte i fingrene. Kanskje nummenhet av fingertuppene til høyre eller venstre hånd. Nummen av de små fingrene i begge hender kan indikere utviklingen av osteokondrose.

Noen mennesker, avhengig av typen av aktivitet og de spesielle egenskapene til den tatt stilling, kan legge merke til nummenhet i enkelte fingre - tommel, langfinger, pekefinger, ringfinger. I dette tilfellet er det nødvendig å konsultere en spesialist som bestemmer hvordan du skal behandle følelsesløp i fingrene. Definitivt behandling av følelsesløp i fingrene vil være forbundet med behandling av sykdommen, hvor symptomet er denne tilstanden.

Noen ganger klager kvinner på følelsesløp under graviditeten. Vanligvis skjer dette i tredje trimester, når en kvinne er alvorlig bekymret for hevelse, spesielt hevelse i hendene. I denne forbindelse er blodsirkulasjonen forstyrret. I dette tilfellet bør den gravide kvinnen nødvendigvis fortelle hennes følelser til legen, som vil forklare hvordan man skal gjøre en spesiell massasje, og hvordan man kan justere dietten. Hvis kvinnen er nummenhet i høyre arm om natten eller nummenhet i venstre hånd, kan det være grunn til upraktisk holdning for søvn. På sene vilkår under graviditeten, kan den fremtidige moren bare sove på hennes side. Følgelig, etter langvarig søvn i en pose, er følelse av høyre hånd, venstre hånd, nummenhet i underarmen notert.

Det skal bemerkes at med hendenees konstante nummenhet kan visse komplikasjoner senere oppstå. Og vi kan snakke om en rekke sirkulasjonsforstyrrelser, så vel som mer alvorlige brudd, opp til en delvis koldbrann lemmer. Derfor, med en time med nummenhet i hendene, er det nødvendig å etablere riktig diagnose i tide for å unngå alvorlige komplikasjoner i fremtiden.

Saker av nummenhet i fingrene har økt siden den tiden da datateknologien kom til stor bruk. Folk som bruker lang tid på en datamaskin, lider oftere av nummenhet i fingrene på grunn av ensartet arbeid. Hvis nødvendig behandling ikke er gitt under behandling av dette symptomet, kan muskelens død, som sikrer bevegelsen av tommelen, forekomme.

Hvordan behandle nummenhet i hendene?

Først av alt må legen etablere en nøyaktig diagnose, hvorefter en pasient som klager over hendelsesfølelse behandles. Hvordan behandle nummenhet i venstre arm eller høyre arm, avhenger av sykdommen som provoserte symptomet. Under diagnosen utfører doktoren en detaljert undersøkelse som bestemmer naturen og egenskapene til nummenhet (hvor ofte er det et slikt symptom, hvilken del av børsten blir dum). Hvis pasienten har nummenhet i håndflaten, høyre eller venstre hånd, tommel, liten finger, etc., kan dette tyde på en viss sykdom, som nødvendigvis tar hensyn til legen.

Ofte er effekten behandling av osteopat, noe som gjør at du kan forbedre blodstrømmen, metabolisme, og dermed gjenopprette den normale funksjonen av nerveender.

ved polynevropati, som er en konsekvens av diabetes, er det nødvendig å justere glukosenivået for å fylle ut B-vitaminer. Det foreskriver også bruk av narkotika som forbedrer blodegenskapene og aktiverer perifer mikrosirkulasjon.

Hvis pasienten er diagnostisert med vitaminmangel og redusert nivå hemoglobin, da er han sammen med andre stoffer foreskrevet bruk av multivitamin-komplekser og midler som kan overvinne anemi. Det anbefales også å øve fysioterapi og fysioterapi.

For å forhindre at hendene blir nummen, er det viktig først og fremst å følge de generelle anbefalingene som omhandler en sunn livsstil. Det er viktig å forbedre dietten, minimere forbruket av konserveringsmidler, produkter med fargestoffer, alkohol, slutte å røyke og redusere mengden kaffe. Å gjenopprette riktig mengde B-vitaminer i kroppen vil hjelpe til med riktig ernæring. Det er nødvendig å spise mat av animalsk opprinnelse, for ikke å misbruke konstant strenge dietter. Gjenopprettingsrate vitamin A vil hjelpe til med bruk av røde grønnsaker, gulrøtter, fiskeoljegrønner. For å fylle salater fra disse grønnsaker trenger du vegetabilsk olje.

Ikke la hendene fryse for mye under frost vær. Hvis en person observerer at han har veldig sterk og stadig fryser hendene, så skal han umiddelbart kontakte en lege for ikke å gå glipp av utbruddet av en alvorlig sykdom.

Etter legens godkjenning kan du også øve noen metoder tradisjonell medisin. Nyttige vanlige håndbad, som kan tilberedes fra mynter, mynte, salvie. Det er nødvendig å stjele en skje med tørre urter og tilsett et par skjeer salt til infusjonen. I en slik vassel bør hendene holdes i ca. 10 minutter, hvorpå de legges på hansker.

Det finnes andre oppskrifter i folkemedisin. For eksempel anbefales ofte dumme fingre å bruke en varm pølse fra et nytt gresskar. Også i hendene dine kan du gni mye pepper og vegetabilsk olje. For å gjøre det må du legge til 100 g sort pepper i 1 liter fersk vegetabilsk olje. Denne blandingen er kokt over lav varme for 30 minutter, og etter kjøling flere ganger om dagen gniddes i hendene på hendene.

Ved nummenhet i hender er det mulig å øve kontrasterende skuffer. Hendene vekselvis må dyppes i et veldig varmt og kaldt vann flere ganger.

Du kan med jevne mellomrom lage komprimerer fra honning. Før du går i dvale, må du smøre hendene med honning og pakke det med en stoff av naturmateriale. Etter noen få prosedyrer kan nummenhet forsvinne. Du kan også gni hendene med kamfersalve før sengetid. Dette bør gjøres veldig intensivt, til huden blir rød. Etter sliping blir vanter på hendene.

For å hindre nummen i fingrene på hendene om morgenen, kan du gjøre en enkel øvelse - løft hendene dine opp og 30-40 ganger klemmer fingrene inn i en knyttneve og løsner den. En annen øvelse er gjort på denne måten: fingrene er krysset, hvorpå de må presses 30 ganger med stor innsats.

Hva å gjøre når hendene dine blir nummen - grunner og behandling

Alle mennesker er kjent med følelsen, når det med ubehagelig stilling av hender kan miste følsomhet, dumme hender og fingre. Hvis dette fenomenet er kortsiktig, er det forbundet med å klemme nerveenden og ikke forstyrre.

Men hvis nummenhet oppstår uten en åpenbar årsak, og varer lenge, eller stopper ikke i det hele tatt, så er dette et klart tegn på den eksisterende patologien.

Ved hvilke sykdommer blir fingrene fingertopp, årsakene til og behandlingen av dette ubehagelige og noen ganger farlige fenomenet - i artikkelen.

symptomer

Karakteristiske symptomer på følelsesløp i hendene er ubehag i området for hånd, underarm og albuebøyningsområde. Samtidig kan det oppstå tinning i huden og en følelse av kravling på dem. I dette tilfellet reduseres en persons følsomhet for nummenhet av nummen hender eller føtter, det er følelse av kulde, og noen ganger smerte.

Når utseendet på dette symptomet er forbundet med patologiske prosesser, oppnår det ganske ofte huden en cyanotisk nyanse. I medisin er dette fenomenet referert til som parestesi.

Fysiologiske faktorer

Midlertidig følelsesløp i hånden kan skyldes:

 1. Lang sitter med en hånd, kastet over baksiden av en stol eller stol, noe som resulterer i at nervene klemmes, og blodtilførselen av lemmen stopper.
 2. Lang med en tung veske på skulderen eller ryggsekken.
 3. Komprimering av mansjetten ved måling av trykk, ubehagelig og tett klær.
 4. Arbeid assosiert med å hevde hendene over hjertetivået.
 5. Innsnevring av arterier i kaldt vær.

Slike åpenbare årsaker er lett eliminert: det er nok til å endre posen fra tid til annen, for å vri hånden om nødvendig, for å massere det svarte området litt, slik at blodsirkulasjonen går uten hindringer. Hvis du har mye å jobbe på jobbet - ordne fiz-minutter hver 1,5-2 time.

Årsaker til følelsesløshet i hendene

Den vanligste årsaken til nummenhet i fingrene er kortsiktig klemming av bunten av nerver og kar som ligger i dette området av bindevev eller muskler. Hvis lemmen er nummen i kort tid og etter endring av håndens stilling eller kraftig massasje forsvinner slike symptomer, det er ingen spesiell grunn til bekymring.

Hvis denne følelsen fortsetter i lang tid, og heller ikke en forandring i kroppens stilling, eller massasje bidrar til å kvitte seg med problemet, kan vi påta seg en alvorlig brudd på stedet der blodtilførselen av medianenen avhenger.

Det er en rekke sykdommer, symptomene som manifesteres av nummenhet:

 1. Vegeto-vaskulær eller nevocirkulær dystoni er et utdatert navn for et helt kompleks av vegetative forstyrrelser forårsaket av en lidelse i nervesystemet. På VSD pasienter er observert ikke bare nummen hender, men symptomer som døsighet eller søvnløshet, hodepine, svimmelhet, trykkvariasjoner, tachy eller bradykardi, panikkanfall.
 2. Osteochondrosis i livmorhalsområdet - opptrer når den intervertebrale disken i cervical ryggraden er skadet, noe som fører til klemming av nerver. Årsaker til cervical osteochondrosis - tilstedeværelsen av en brokk i vertebrae, hyperreaktivitet i livmorhalsen, artikulær degenerasjon. Symptomer på sykdommen - smerte, når nakken blir, fysisk arbeid med hender, krenkelse av koordinering av øvre lemmer, en følelse av prikking.
 3. Karpaltunnelsyndrom. Kompresjonen av medianen som passerer gjennom håndleddet, fører til karpaltunnelsyndrom. Vanligvis skjer det hos personer i bestemte yrker (musikere, programmerere, pakker), hvis arbeid er knyttet til aktiv bøyning av hender i håndleddene. Sommetider forekommer syndromet etter skader og kirurgiske inngrep, det forekommer med ødem av gravide, så vel som med uttalt fedme.
 4. Raynauds sykdom. Denne sykdommen manifesteres av paroksysmale sirkulasjonsforstyrrelser i arteriene, som oftest vises i føttene og hendene. Med Raynauds sykdom, føles ikke bare nummenhet, men også rask frysing, samt oppkjøpet av en blå skygge av fingre i kulde og med spenning. Ofte påvirker sykdommen den andre, tredje og fjerde tær og hender. Hvis du ikke betaler riktig oppmerksomhet til slike symptomer og ikke blir behandlet, kan sykdommen påvirke andre organer (hake, ører, nese). Først blir hendene påvirket, og senere bena.
 5. Mangel på vitamin "B12". Siden det er tilstede i alle livsprosesser innen nervefibre, vil det påvirke muskelsensitiviteten og ytelsen til det kardiovaskulære systemet. Som en manifestasjon av problemet, oppstår kramper og nummenhet.
 6. Dårlig blodsirkulasjon - oppstår på grunn av en rekke sykdommer (på grunn av hjerteinfarkt, iskemi, diabetes). Hendene nummer fordi nerver begynner å jobbe dårlig som følge av dårlig blodgass. For eksempel, med diabetes, er veggene til fartøyene ødelagt på grunn av glukose.
 7. Iskemisk sykdom bærer ut hjertet. Det begynner verre å presse blod gjennom blodårene. Vanligvis følelsesløshet i alle disse tilfellene kan bli ledsaget av migrene, forverring av helse, svimmelhet. Nummenhet forekommer også med anemi. Derfor er det så viktig å spise godt. Du kan ikke utelukke fra diettprodukter rik på jern.

Hvis det er et problem med følelsesløp i hendene, bør du ikke børste den til side, i håp om at "det vil passere seg selv". Først av alt er det nødvendig å analysere livsstilen, komforten av en pute og klær til søvn. Selvfølgelig vil konsultasjonen av en lege-terapeut, som vil tildele de nødvendige undersøkelsene, og i tvilsomme tilfeller bli sendt til smal spesialister - nevrolog, kardiolog, hematolog, er også obligatorisk. Og husk! Tidlig igangsetting av behandling i de fleste tilfeller er en garanti for et gunstig utfall.

diagnostikk

For å forstå hvordan å behandle nummenhet i hender og fingre, er det ikke bare nødvendig å diagnostisere symptomet, men også å bestemme årsaken til utviklingen. For å gjøre dette, utnevne standard tester - det er nødvendig å donere blod, urin.

Fra bruk av maskinvare teknikker:

 • roentgenografi av cervical avdelingen;
 • dopplerografi av ryggraden og nakkens arterielle kar
 • magnetisk resonans imaging (MR);
 • Beregnet tomografi (CT);
 • echoencefalografi (echoEG);
 • elektroencefalografi (EEG).

Hver metode gir tilleggsinformasjon som ikke bare hjelper med å diagnostisere, men også å velge de optimale behandlingsmetodene.

Hva skal du gjøre hvis hendene dine er nummen?

Hvis nummenhet i hendene skjer plutselig, bør du alltid søke kvalifisert medisinsk hjelp. Men hvis disse følelsene er sjeldne, kortvarige og ikke forårsaker alvorlig ubehag, kan du bli kvitt dem ved hjelp av spesielle fysiske øvelser.

En utmerket forebygging av nummenhet i hender er en morgenøvelse, som du kan gjøre uten å komme seg ut av sengen. Vri håndleddene først i en, deretter i den andre retningen. Etter det, for å lage en skulderledd trening, gjør du en sirkulær bevegelse med hånden.

I tillegg tilbyr tradisjonell medisin et bredt spekter av behandlinger for denne tilstanden. Vi har valgt den mest populære og effektive for deg. Her er noen av dem:

 1. Hell en halv liter krukke med knust fersk hvitløk. Fyll med rent vann "på skuldrene." Dekk med et tykt polyetylenlokk, legg det på et mørkt sted i 2 uker. Rist på krukken hver dag. Drikk deretter 5 dråper tinktur for 1 ts. kokt vann, tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet - minst en måned.
 2. Oppvarming Lotion: per liter vann tas 50-60 g ammoniumhydroksyd og blandes med 5-6 dråper kamfer ånd, deretter ble den resulterende oppløsning helles ss salt. Lotion skal gnides inn i de dumme leddene og gå om natten.
 3. Effektiv metode - rubbing. For ham trenger vi: 2-3 saltet agurk, 3 pods rød pepper og 500 ml vodka. Agurker og paprika forsyner forsiktig, bland med vodka og skjul på et mørkt sted i en uke. Stamme før gnidning.
 4. Kontrastbad vil hjelpe godt med langvarig smerte og nummenhet i kroppen. Du kan ta en helt kontrastdusj, og du kan hælde i 2 små skuffer med vann: den første - het, den andre - kalde. Senk nå hendene først i det første badet, deretter i det andre. Hold hendene i hvert behov minst 2-3 minutter. Før du legger hendene i det andre badet, vent 1 minutt. I løpet av dagen, gjenta denne prosedyren 4 ganger. Når du tar et varmt bad, prøv å utvikle fingrene dine. For å gjøre dette, trykk sterkt på dem på bunnen av karet, og press også og løsne.

Også svært populære teknikker for behandling av nummenhet i hendene - en lokal effekt som bidrar til å gjenopprette vevtrofisme. Det finnes flere måter, blant annet:

 1. Fysioterapi, som aktiverer perifer sirkulasjon og forbedrer ernæring i nummen sone. Spesielt er vi snakker om fononer og elektroforese, som opptrer på et ømt punkt narkotika, virkningene av microcurrent, ultralyd, laser terapi - alle disse prosedyrene har en bio-stimulerende effekt.
 2. Manuelle prosedyrer som forbedrer blodstrømmen til følelsesstedet. Når de utføres, frigjøres leddene og muskelblokkene, noe som forårsaket kompresjon av nerver og kar.
 3. Fysioterapi øvelser, som gjør det mulig å ødelegge motorstereotyper, noe som fører til at leddene og musklene utvikles og styrkes.

På tilstanden av hans helse bør en person ta seg av seg selv. Deretter vil hans tilstand av helse alltid være god, og ingen ubehagelige opplevelser vil forstyrre den vanlige livsstilen. Ved oppdagelse av sykdom, kan rettidig tiltak for å eliminere sykdommen garantere et gunstig utfall og minst kostnader, både i tid og i midler.

Nemet hendene om natten

Hvis hendene blir nummen om natten på grunn av feil holdning i søvnen eller en ubehagelig seng, bør disse faktorene utelukkes. Det er nødvendig å kjøpe en kvalitet, ikke for hard ortopedisk madrass og en liten pute som vil gi full hvile til ryggraden og ikke støtter hodet i for høy posisjon.

Også, du bør avvenge deg å sovne med hendene dine opp. I tillegg bør du ta vare på og komfortable klær til søvn. Hun bør ikke klemme hendene og begrense bevegelsen.

Hvis årsaken til problemet er en sykdom, leder legen pasienten til undersøkelse (levering av urin og blodprøver, RKT og MR i hode og nakke, radiografi av leddene i hånd og hånd).

Hva slags lege skal jeg kontakte?

Valget av en spesialist for å foreskrive behandling avhenger av hva som forårsaket følelsesløp av fingrene. For en start kan en person henvende seg til en terapeut som hører symptomer og leder pasienten til en profillege.

Hvis årsaken til nummenhet er hjertesykdom, må du gå til en kardiolog og gjennomføre passende undersøkelser, med nevrologiske patologier, må du besøke en nevrolog.

forebygging

For ikke å møte de listede sykdommene, bør du:

 • unngå langvarig slitasje på vekter
 • å være ute i frisk luft
 • å introdusere i mat flere produkter som inneholder vitamin B12;
 • under et monotont arbeid for å ta pauser for aktive fysiske bevegelser;
 • rettidig behandling av stress;
 • helt gi opp røyking og alkohol;
 • varme klær i kaldt vær.

Ikke glem om forebyggende undersøkelser, som anbefales å bli holdt minst en gang i året.

Nemyut hender - hva skal jeg gjøre? Årsaker og behandling av nummenhet i hendene

Hurtigsides navigasjon

For sikkerheten har hver av oss opplevd en tilstand når en bestemt del av kroppen taper følsomhet på grunn av en lang og feil posisjon. Ikke desto mindre klager pasienter ofte på at armen eller benet er nummen, og denne tilstanden var ikke på forhånd av ubehagelig stilling av lemmen. Hvor farlig er dette fenomenet? Er det verdt det å høre alarmen og rush til legen?

karakteristiske symptomer

Til å begynne med bør det avklares at sykdommene "dumme hender" ikke eksisterer. Reduksjon eller tap av følsomhet er bare ett symptom som kan oppstå i mange patologier. Ikke legg merke til denne tilstanden er svært vanskelig, siden den er ledsaget av sårhet, ubehagelig følelse og prikkende.

Bildet av utviklingen av den patologiske tilstanden er som følger. Ofte oppstår nummen i hånden i underarmen, albuen, hånden eller fingrene. Dette skaper en følelse av svak prikking, så vel som en følelse av skumle kryp. Taktilitet kan endres: lett smerte, falsk følelse av kulde, noen ganger sårhet av varierende alvorlighetsgrad (lys eller uttalt algia).

Hvis følelsesløshet oppstår, er det viktig å ikke "savne" og i rett tid innse parestesi, som skyldes komprimering av nerven, som for eksempel ligger nær svulstfokuset.

I dette tilfellet, når nervefibre er alvorlig påvirket, blir lokale trofiske lidelser tilsatt i form av blå hud og et langvarig tap av følsomhet.

Hvorfor fingre og hender blir nummen - vi søker etter grunnen

Hvis hendene og fingrene blir nummen om natten, en gang og for kort tid, fører fysiologiske faktorer vanligvis til slik følelsesløshet. Dette inkluderer situasjoner der bløtvev er komprimert, noe som resulterer i svekket innervering av nerve ledning og forverring av lokal blodsirkulasjon. Etter å ha utelatt faktoren, blir nummenhet eliminert.

Likevel, med langvarig og alvorlig eksponering (for eksempel på grunn av bilulykke, er lemmen kraftig innblandet), kan følsomheten ikke bli fullstendig gjenopprettet etter utvinning. I noen tilfeller er amputasjon angitt.

Listen over vanlige fysiologiske årsaker til følelsesløshet i hender og fingre:

 • En ubehagelig stilling under søvnen (hånden under puten klemmes av bagasjen eller henger ned);
 • Når du sitter, kastes armen over stolens bakside, og den delen av brachial plexus som befinner seg i det aksillære fossa, komprimeres derfor;
 • Langvarig slitasje på en tung veske på skulderen eller på albueforbindelsen;
 • Stramt og klemmet klær (mansjetter, stramme ermer), klemme ornamenter på håndledd (klokker, armbånd) og fingre (ringer);
 • Konsentrasjon av blodkar under lengre opphold i et kaldt rom eller på gaten.

Eliminering av nummenhet forårsaket av en fysiologisk faktor er veldig enkel. Det er nok å massere området som har mistet følsomheten, å gjøre lett gymnastikk eller til og med å klemme problemssonen. Det er viktig å kvitte seg med årsaken som forårsaket en ubehagelig tilstand, ellers vil nummenhet komme tilbake igjen.

Nemet hender om natten: årsakene

Noen ganger er en person tvunget til å våkne opp fra det faktum at hånden plutselig har mistet følsomheten. Om natten er dette fenomenet oppfattet kraftig, siden det er vanskelig for det søvnige offeret å avgjøre påfølgende tiltak for å lette tilstanden.

Faktum er at om natten er hjertefrekvensen og blodstrømmen redusert. Hvis en person ofte blir sovende i hendene i løpet av søvnen, vil han først og fremst mistenke problemene i kardiovaskulærsystemet.

Listen over mulige sykdommer:

Nemet venstre hånd om natten. Siden venstre arm er nærmere hjertet enn den rette, synes alle negative endringene som oppstår å bekrefte et brudd på sirkulasjonen. Hvis ubehagelige opplevelser angriper ikke bare om natten, men også om dagen - det kan betraktes som en alvorlig hjertesvikt rett opp til preinfarktstaten.

Et symptom der en pinkie eller en ringfinger er nummen på armen, kan være en harbinger av en iskemisk blødning i hjernen. Under alle omstendigheter er det nødvendig med en tidlig høring av en kardiolog.

Nemeth høyre hånd om natten. Hvis nummen høyre arm under søvn, kan mistenkes for de følgende sykdommer: cervical thorax eller ryggsmerter, innsnevring av blodkarene i halsen, sykdommer i det perifere eller sentrale nervesystem. Men i første omgang bør problemene i hjertet og blodårene elimineres.

Noen ganger skjer det at om natten kan tap av følsomhet bli følt i flere lemmer. Hvis denne tilstanden ikke ble forårsaket av fysiologiske faktorer av kompresjon, anbefales det å finne den egentlige årsaken ved å gå om morgenen til en kardiolog, som etter å ha studert resultatene av studien vil svare på spørsmålet, hvorfor numne hender om natten under søvn.

Hvorfor dør dine hender og føtter?

Mange pasienter vil identifisere patologien så snart som mulig, på grunn av hvilken fingrene er nummen. Årsaken og hva de skal gjøre i dette tilfellet er nært beslektet, for å behandle symptom på nummenhet uten behandling av den underliggende patologien er meningsløs.

Tabell. De viktigste faktorene i utviklingen av tap av følsomhet.

Hvis øvre eller nedre lemmer har mistet følsomhet, og fingrene på høyre arm blir nummen, kan kun en kvalifisert spesialist bestemme årsaken!

Vi snakket om de hyppigste årsakene, noe som førte til tap av følsomhet av perifere deler av kroppen. I neste kapittel vil vi fortelle om alvorlige patologier, for hvilke et sterkt smertesyndrom er karakteristisk.

Sår og numme hender - hva betyr dette?

Symptomer som skader og dummer hender og fingre, bør varsle enhver person, som i normen for denne symptomatologien ikke bør være. Ikke desto mindre er det ikke nødvendig å få panikk før tiden og å finne mange sykdommer - i noen tilfeller er det nok bare for å forandre arbeidet eller den vanlige levemåten.

Nemer armen fra skulderen til fingrene: årsakene som krever grundig diagnose og obligatorisk behandling:

1) karpaltunnelsyndrom (karpaltunnelsyndrom). En av manifestasjonene av sykdommen er at tommelen vokser nummen på armen. Den patologiske tilstanden oppstår ved klemming av medianen, som går mellom bein og sener i musklene i håndleddet.

Vanligvis syndrom er assosiert med utvikling av denne type aktivitet, som innebærer hånd og fingre (som spiller musikk, som arbeider med datamaskinen, broderi, matlaging i store mengder). Til brudd på karpaltunnelen er kvinner disponert etter 40 år.

Når aktiviteten endres, går staten alene. Ellers forsømmelse syndrom kan føre til nekrose av musklene i tommelen, som er fylt med den manglende evne av målfeltet ved skjøten.

2) Neurofibromatose. Dette er en gruppe arvelige sykdommer forårsaket av mutasjonen av genet "nf1" i 17q-kromosomet. I patologi er det karakteristiske endringer i huden (grå flere flekker), og irreversible forandringer forekommer i nervesystemet.

 • Noen ganger påvirker svulster bein og dyp muskelvev av hånd eller ryggrad (for eksempel med segmental nevrofibromatose).

I dette tilfelle vil pasienten klager over smerte i underarmen, skulder, hånd, og det er jevning, hevelse, nummenhet og svakhet i bena, som ble truffet.

3) Konsekvenser av iskemisk berøring, traumer, patologiske forstyrrelser, samt godartede eller ondartede hjernesvulster. Med disse sykdommene kan sentralnervesystemet, som er ansvarlig for betjening av hender og føtter, forstyrres.

 • Hos mennesker er koordinasjonen svekket, følsomheten går tapt til lemmen er helt immobilisert.

4) revmatoid artritt. Når sykdommen oppstår, påvirkes bindevev, hovedsakelig i leddene, med karakteristiske erosive forandringer. Funksjoner av revmatoid artritt: Morgenstivhet i fingrene (umulighet av håndflaten til å knytte seg til en knyttneve), smerte, hevelse, midlertidig nummenhet i leddene og tilstøtende muskler. Over tid kan dette føre til atrofi av myke vev og tap av deres følsomhet.

5) Diabetisk nevropati. Denne alvorlige konsekvens av diabetes (fortrinnsvis den andre typen, men noen ganger først), noe som resulterte i de berørte nerver og ryggmargen som styrer muskler.

I dette tilfellet, en diabetisk komplikasjon hos en pasient observert en rekke brudd: prikking, kribling lemmer og en følelse av "krypende maur", muskelkramper og svakhet, brennende smerter i muskler i en "elektrisk sjokk".

Som et resultat av muskulær dysfunksjon oppstår og andre grove brudd: sløret tale, ufrivillig vannlating, uskarpt syn, problemer med å svelge og puste.

I tillegg bør man huske på at det er en falsk følelse av nummenhet i hendene. Dette skjer på grunn av bruk av alkohol og narkotika, og kan også være en manifestasjon av psykisk lidelse.

Nemyut hender - hva skal du gjøre først?

Hva om følsomheten til hånden eller fingeren plutselig falt dramatisk? Det anbefales å gjøre lett gymnastikk - først bør du prøve å klemme og løsne knyttneveen fem ganger, og drei med en pensel. Lette fysiske øvelser vil bidra til å gjenopprette sensitiviteten til lemmen.

Den neste anbefaling er å gni det berørte området i retning av børsten. Dette kan gjøres med din knyttneve, håndflate eller bøyde fingre. Hvis huset har reflekserapeutiske anordninger for tilbakelevering av taktil følsomhet (ved hjelp av typen applikator Kuznetsova eller Lyapko), så kan de påføres følelsesområdet på armen.

Hvis du ofte blir dumme hender under søvnen, kan du bruke en enkel folkemetode - ved hjelp av kontrastbad. Gjør dem enkle og raske. Ta to beholdere, en helles varmt vann, og det andre - kaldt. Hendene bør senkes igjen, holder i vann noen få minutter.

Prosedyren bør gjentas fire til fem ganger om dagen. Under "vann" arrangementet anbefales det å utføre lett gymnastikk (den er skrevet over).

Når skal du gå til legen?

Hvis følelsesløshet var forårsaket av en fysiologisk faktor og passert uavhengig, bør legen ikke bli behandlet. I tilfeller hvor tap av følsomhet ble dannet på grunn av ikke-spesifikke årsaker, og det er ikke mer negative symptomer rådes til å kontakte klinikken samme dag eller neste dag (vedkommende lege - Fastlegen, en kardiolog og en nevrolog).

Hvis følelsesløp i arm eller ben er ledsaget av ømhet, alvorlig lameness, kramper, nedsatt syn og tale, svimmelhet, oppkast, ring så straks en ambulanse.

Liste over standardundersøkelser for klager av lidelse i lemmer:

 • en generell blodprøve;
 • elektrokardiogram;
 • studie av glukose nivå (for å ekskludere diabetes mellitus);
 • Røntgen, magnetisk resonans eller beregnert tomografi av ryggraden, hjernen, berørt lem eller ledd (etter skjønn fra legen);
 • biokjemisk blodprøve (total protein, proteinfraksjoner, urea, kreatinin, totalt kolesterol, bilirubin - direkte og generelt, ALT, AST);
  måling av muskel tone
 • Immunologisk analyse av blod (for å ekskludere reumatoid artritt);
 • Ultralyd av indre organer - i henhold til indikasjoner;
 • urinalyse: general og Nechiporenko.

Det er svært viktig å identifisere negative symptomer i tide for å konsultere en spesialist. Omfattende diagnose, et riktig foreskrevet terapeutisk diett eller kirurgisk inngrep favoriserer rask gjenoppretting. Det er nødvendig å fullstendig stole på den behandlende legen og følge hans anbefalinger fullt ut.

Les Mer Om Fartøyene