Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Symptomer og behandling av sinus takykardi

Hva er en sinus takykardi i hjertet? Dette er akselerasjonen av rytmen der sinuskoden fungerer. Det er han som sender en elektrisk impuls, initierer sammentrekningen av hjertemuskelen, og bestemmer dermed hastigheten på sitt arbeid. Sinusrytme mer enn 100 slag per minutt i hvile betraktes som et tegn på denne sykdommen for en voksen. Og hvis eksperter vurderer at akselerert hjerterytme hos barn er et forbigående aldersrelatert fenomen, er lignende symptomer for en fullstendig organisert et alarmerende tegn.

Men sinus takykardi er farlig

Er sinus takykardi farlig? Hjertefrekvensen (puls) hos en person endres hele tiden - avhengig av miljøforhold, fysisk aktivitet, følelsesmessig tilstand, etc. Ofte øker det kraftig og når en verdi som er mye større enn 100 slag per minutt. Det er en naturlig reaksjon av kroppen til fysisk eller følelsesmessig stress. Er analog akselerasjon av rytme med sinus takykardi farlig?

Faktum er at hvis rytmen til et sunt hjerte akselereres bare i nærvær av eksterne stimuli og raskt gjenopprettes i fravær, endrer det med takykardi det vilkårlig, noen ganger i lang tid. Dette kan føre til plutselige og langvarige anfall av svakhet, dyspné, svimmelhet og kvalme. Noen ganger forårsaker det selv bevissthetstap.

I tillegg er sykdommen med sinus takykardi et tegn på en ulykkelig tilstand i kroppen. Faktisk hvis chss øker uten påvirkning av eksterne faktorer, betyr det at de interne faktorene - de eller andre dysfunksjoner av organer virker. Disse årsakene til sinus takykardi er et alarmerende signal som ikke kan ignoreres.

De langsiktige konsekvensene av sinus takykardi er ikke mindre alvorlige - det kan være hjertesvikt og andre hjertesykdommer.

Symptomer på sinus takykardi

I tillegg til økt hjertefrekvens kan symptomene på sinus takykardi være som følger:

 • ulike former for dyspné;
 • en tett følelse i brystet;
 • svimmelhet og svimmelhet;
 • brystsmerter;
 • en tilstand av generell svakhet.

Disse symptomene ligner på mange måter tegn på en rekke andre sykdommer. I praksis betyr dette at selv uttalt sinus takykardi sjelden er definert av en lekmann. En kvalifisert terapeut kan diagnostisere det. Selv om en foreløpig diagnose av "sinus takykardi" er gjort, bør den endelige avgjørelsen, samt tiltakene som gir behandling for sinus takykardi, tas av en kardiolog.

Hvordan diagnostiseres sinus takykardi?

Evnen til å korrekt vurdere symptomene og effektiv behandling av sinus takykardi er i stor grad avhengig av legenes kompetanse. Til tross for mulighetene for moderne utstyr, krever sinus, som enhver annen takykardi, forskjellige analysemetoder. Diagnose av sinus takykardi kan ikke uten analyse av anamnese basert på en detaljert undersøkelse av pasientens klage, kjennskap til hans livsstil, etc. Det er også nødvendig å finne ut hvilke medisinske, kosmetiske og andre legemidler, piller, etc., pasienten som tidligere ble brukt. Dette bidrar til å identifisere faktorene som påvirker kroppen for å bestemme både selve sykdommen og omstendighetene der det kan oppstå.

Det neste stadiet av diagnostikk er stadiet av fysisk undersøkelse av pasienten, hvor huden undersøkes for tilstrekkelig tilførsel av oksygen, og pust og hjerte lyttes, inkludert under moderat fysisk anstrengelse.

På grunn av den generelle analysen av blod, oppdages anemi (anemi), og nivået av leukocytter er også bestemt. Ved hjelp av en biokjemisk blodprøve bestemmes og kvantifiseres alle varianter av kolesterol inneholdt i det, glukose, kalium, urea og kreatinin. Kroppens sirkulasjonssystem er en av de viktige interne faktorene som kan forårsake sinus takykardi.

En generell urintest er nødvendig for å utelukke årsakene til en økning i forekomsten av sykdommer i det genitourinære systemet. Studien av pasientens hormonprofil gjør det mulig å karakterisere skjoldbruskkjertelen i form av påvirkning på hjertefrekvensen.

Imidlertid er den viktigste metoden ved hvilken sinus takykardi er diagnostisert et kardiogram. Ofte er diagnosen gjort ved hjelp av standard elektrokardiografi (EKG). Det er basert på registrering av elektriske svingninger som oppstår under hjerteoperasjonen og den avgjørende hjertefrekvensen. Den sinusformede elektriske strøm karakteriserer den såkalte hjerteens elektriske akse (EOS) er den totale verdien av bioelektriske impulser i arbeidet i hjertemuskelen. Det er horisontale og vertikale posisjoner til EOS, samt en rekke mellomliggende stillinger. En signifikant endring i stillingen til EOS indikerer tilstedeværelsen av kardiovaskulær patologi. Således kan sinus takykardi bli løst på EKG. Electrocardiogram Holter (HMECG) gir daglig overvåking av elektriske parametere i hjertet. Så det kan noteres noen forstyrrelse av hjerterytmen, som er indikativ for sinus takykardi i hjertet. Metoden for ekkokardiografi (ekkokardiografi) kan avsløre patologiske endringer i strukturen i hjertemuskelen.

Oppstår sinus takykardi alene?

Ulike typer og former for sinus takykardi indikerer en rekke faktorer som er ansvarlige for forekomsten. Fysiologisk sinus takykardi er svaret på hvilken som helst belastning, mens utilstrekkelig sinus takykardi er preget av anfall selv i ro. Skjemaer av neurogen takykardi utvikles med nervestress av varierende grad av påvirkning. Manifestasjoner av giftig takykardi skyldes virkningen av giftige stoffer, for eksempel alkohol, tobakk, forskjellige tabletter og andre legemidler.

Den medisinske form av takykardi forårsaker ikke bare kjemiske legemidler, men også preparater av naturlig opprinnelse (for eksempel ginseng, sitrongress eller eleutherococcus), som aktiverer hjertearbeidet.

Hypoksisk sinus takykardi oppstår med luftmangel i lungene på grunn av respiratoriske sykdommer, samt anemi.

Behandling av sinus takykardi

Hvordan behandle sinus takykardi? I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med et spesielt behandlingsforløp - det er nok å følge instruksjonene fra en kardiolog. Først av alt handler det om pasientens ernæring og livsstil.

Som regel med sinus takykardi, er forbruk av produkter som bidrar til fedme begrenset. Det er også ønskelig å unngå skarpe og salte matvarer, redusere forbruket av alkohol, tonic drikke som te eller kaffe, samt sjokolade. I tillegg trenger du mer tid til å ta turer på friluftsområdet, samtidig som du unngår ekstrem og langvarig fysisk anstrengelse.

I tilfeller der et spesielt behandlingsforløp er nødvendig, velges medisiner avhengig av årsakene som forårsaket sinus takykardi. Disse kan være preparater som inneholder jern, hvis årsaken til sykdommen ligger i anemi. Med takykardi forårsaket av stress, brukes sedativer, både naturlige og kjemiske. Pasientens individuelle egenskaper er også tatt i betraktning.

Hva er farlig sinus takykardi?

Sinus takykardi i hjertet er en sykdom hvor sinusrytmen blir hyppigere, og pulsfrekvensen overstiger 100 slag per minutt. Sykdom er en spesiell type takyarytmi i den supraventrikulære opprinnelsen. I spesielle tilfeller er denne tilstanden normal, men i de fleste situasjoner manifesterer sinus takykardi seg mot bakgrunnen av patologiske endringer i kardiovaskulærsystemet.

I en helt sunn person kan en slik funksjonsfeil skje i stressende situasjoner og etter tung fysisk anstrengelse. Samtidig øker pulshastigheten kraftig til 140-160 slag per minutt. De fleste legger merke til at de på slike tider føler seg tydelig i hjertet. Med patologisk takykardi, er det en systematisk økning i hjertefrekvensen. I en rolig tilstand forplikter pasientens hjerte 95-110 slag per minutt.

På EKG, er sinus takykardi vanskelig å bestemme, det er ingen tredjeparts verdier, bare en økning i hjertefrekvensen. En slik sykdom er ofte manifestert hos kvinner under graviditet, dette skyldes det faktum at morens hjerte må gi alle nødvendige 2 organismer. Sykdommen manifesterer seg i mennesker i forskjellige aldre, det er verdt å bli kjent med manifestasjoner.

Symptomer og manifestasjoner

En person kan ikke mistenke at sykdommen starter lenge. Sinus takykardi er preget av et asymptomatisk kurs. Etter noen år fra begynnelsen av sykdommen begynner pasienten å klage på svimmelhet, økt hjertefrekvens og svimmelhet. I noen tilfeller er det en "dolk" smerte i hjertet. På en slik tid er en person vanskelig å flytte.

Når sinus takykardi utvikler seg, vises andre symptomer:

 • svimmelhet, ofte med bevissthetstap
 • konstant svakhet;
 • økt tretthet;
 • kortpustethet i ro
 • lavt blodtrykk.

Symptomer på sinus takykardi er lett forvirret med manifestasjoner av andre hjertesykdommer. Den beste forebyggelsen av hjertesykdom er en årlig medisinsk undersøkelse med den obligatoriske gjennomføringen av EKG.

Tilstedeværelsen av takykardi kan bestemmes hjemme alene. For å gjøre dette må du måle pulsen daglig i en rolig tilstand i 2 uker. Normen for reduksjoner for en voksen er 70 slag per minutt. Det er viktig å merke seg at hvis pulsverdien overstiger 100 slag per minutt, bør du konsultere kardiologen uten feil. Dette kan være et advarselstegn ved sykdommenes begynnelse.

årsaker

Hovedårsaken til sinus takykardi er den økte aktiviteten til sinusnoden. Den menneskelige organismen er ordnet av naturen slik at folk ikke føler hjerteslagene i en normal rytme. Men hvis antall hjerteslag overstiger 90 slag per minutt, opplever en person ubehagelig smerte.

Ofte overstiger hjertefrekvensen i en person 150 slag per minutt. Dette er ikke kritisk, hvis slike situasjoner forekommer sjelden. Hovedårsakene til slike manifestasjoner er:

 1. Overdreven fysisk aktivitet.
 2. Øyeblikk av sterke, følelsesmessige sjokk.
 3. Bruk av medisiner.
 4. Drikker alkohol.
 5. Finessen er innendørs.
 6. Overdreven forbruk av mat.

Hvis sykdommen manifesterer seg når skadelige faktorer skjer, krever det ikke behandling. Hjertefrekvensen vil umiddelbart tilbake til normal etter isolering av negative årsaker.

Behandling av sinus takykardi utføres i tilfelle når sykdommen er forårsaket av patologier av hjertemuskulatur og sinusknudepunkt. I slike tilfeller kan sykdommen være en harbinger av hjerteinfarkt.

Patologisk sinus takykardi oppstår:

 • med medfødte hjertefeil;
 • med kronisk hjertesvikt;
 • etter hjerteinfarkt;
 • med iskemisk hjertesykdom;
 • som en manifestasjon av kardiovaskulære sykdommer;
 • etter nevroser;
 • med endokrine sykdommer;
 • på bakgrunn av tuberkulose eller sepsis;
 • narkomaner i perioden med nektelse.

Behandling av sinus takykardi utføres etter en fullstendig undersøkelse.

diagnostikk

I tilfelle pasienten er konstant bekymret for symptomene på takykardi, utpeker kardiologen en fullstendig undersøkelse. For å identifisere en negativ faktor er det viktig å studere egenskapene til pasientens liv og arbeid. Pasienten må gjennomgå:

 1. EKG.
 2. Biokjemisk blodprøve.
 3. Generell analyse av urin.
 4. Ekkokardiografi.

Basert på resultatene av disse studiene, er pasienten foreskrevet behandling. Pasienten undersøkes hos kardiologen en gang hver 6. måned. I noen tilfeller er det nødvendig med en nevrolog.

Farlig sinus takykardi, avhenger av helsetilstanden. For en sunn person er sykdommen ikke farlig, men det kan forverre forekomsten av eksisterende hjertesykdommer.

Egenskaper ved behandling

For effektiv behandling er det viktig å identifisere og utelukke årsaken til takykardi. Som en del av kompleks behandling blir det gitt et spesielt sted til en diett og en målt livsstil. Pasienten har ikke lov til å drikke alkohol og røyk.

I tilfelle takykardi oppstår mot en bakgrunn av stress, foreskrives pasienten følgende urtepreparater:

 • avkok av valerian;
 • infusjon av en peon, morwort eller hagtorn.

Legemidlet er valgt individuelt. Avhengig av årsakene til takykardi, kan en lege foreskrive inntak av vitaminer som har en generell styrking på kroppen. Hvis behandlingen med urter ikke virker, er kalsiumkanalblokkere foreskrevet.

Førstehjelp

Med et plutselig angrep av takykardi, trenger pasienten nødhjelp. I dette tilfellet er en persons liv helt avhengig av hans kunnskap om førstehjelp på tidspunktet for angrepet. En handlingsalgoritme er nyttig å kjenne mange:

 1. Sørg for luftstrøm. For å gjøre dette, gå ut eller åpne vinduene.
 2. Ved svimmelhet er det nødvendig å ta kontakt med personer som er i nærheten.
 3. Sett på pannen et håndkle fuktet i kaldt vann, eller bare vaske.
 4. Hold pusten.

Det siste elementet bidrar til å redusere antallet hjerteslag uten å ta medisiner. Hvis pasientens tilstand forverres etter å ha utført disse tiltakene, ring en ambulanse.

Sinus takykardi betraktes ikke som en farlig sykdom i kardiovaskulærsystemet. Likevel bør man være oppmerksom på hjertets arbeid, og i tilfelle symptomer, søk medisinsk hjelp, spesielt for personer med kroniske hjertesykdommer.

Er sinus takykardi farlig?

takykardi

takykardi - (gresk tachys - fast og kardia - hjerte) denne økningen i hjertefrekvensen mer enn 90 slag per minutt. Det er mange typer takykardier. Først og fremst er den fysiologiske takykardien som oppstår under fysiske og følelsesmessige belastninger (sinus takykardi) og patologisk som oppstår som følge av medfødte eller oppkjøpte sykdommer i hjertet og andre organer, uttalt. Patologisk takykardi er farlig av flere grunner. Når hjertet slår for fort, har det ikke tid til å fylle, noe som fører til en reduksjon i frigjøring av blod og oksygen sult i kroppen, så vel som selve hjertemuskelen. Hvis en slik takykardi varer lenge (vanligvis flere måneder), kan det være en såkalt arytmogen kardiopati, noe som fører til brudd på hjertets kontraktilitet og en økning i størrelsen. Takykardi er ikke en sykdom, det er et symptom. Det kan oppstå som en uavhengig sykdom, og manifestasjonen av andre sykdommer.

Symptomer på takykardi

De viktigste symptomene på hjerte takykardi: økningen i hjertefrekvens i området 90-120 og til og med 150-160 slag per minutt; økt hjertebank hjertet lyder lyden mer intens mulighet for å lytte til funksjonell systolisk støy. Symptomer på takykardi kan enkelt bestemmes ved å måle pulsen. Hvis du har et problem, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Ytterligere symptomer på takykardi: pulsering av store fartøy på nakken; svimmelhet; besvimelse; bekymre deg. problemer.

Sinus takykardi

Sinus takykardi er en sinusrytme med en hjertefrekvens på mer enn 100 min-1. Ved ung puls kan nå 200 min-1. Men hos eldre mennesker overstiger det vanligvis ikke 150 min-1. Sinehodet er plassert i sidevæggen til høyre atrium. Normalt avhenger frekvensen av eksitering av sinusnoden av sympatisk og parasympatisk stimulering. Sinus takykardi tjener ofte bare som et symptom på andre sykdommer, metabolske abnormiteter eller effekten av medisiner. Årsaken til sinus takykardi kan omfatte: smerte, angst, trening, feber, hypovolemi, sjokk, hjertesvikt, fedme, graviditet, tyreotoksikose, beriberi, anemi, hyperkapni, koffein, nikotin, atropin og katekolaminer, samt ved seponering alkohol, narkotika og narkotika.

Sinus takykardi kan være fysiologisk og patologisk. Den fysiologiske sinus takykardi er en adaptiv respons er å opprettholde blodsirkulasjon, og patologiske brudd oppstår når det sympatiske eller parasympatiske innervasjon, og også på selve sinus patologi. Den kliniske manifestasjonen av sinus takykardi er avhengig av tilstedeværelsen av andre hjertesykdommer. For eksempel, i alvorlig koronar aterosklerose, venstre ventrikulær dysfunksjon og hjertesykdommer sinus takykardi kan gjennomføres meget dårlig og forårsake hjertebank, kortpustethet og brystsmerter.

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er et angrep av kraftig økt hjertefrekvens med en hjertefrekvens på 130 til 200 eller mer per minutt. Vanligvis begynner angrepet plutselig og slutter også plutselig. Varigheten av angrepet fra flere sekunder til flere timer og dager. Med paroksysmal takykardi, i noen av delene av hjertets ledende system, oppstår et eksitasjonsfokus som genererer elektriske pulser med høy frekvens. Et slikt fokus kan forekomme i cellene i det ledende system av atriene eller ventrikkene. Følgelig forekommer paroksysmal takykardi: atriell, ventrikulær.

Atriell paroksysmal takykardi er vanligvis preget av en vanlig hjerterytme. Årsaken forbigående myokardial anoksi, endokrine forstyrrelser, elektrolyttmengder (kalsium, klor, kalium) i blodet. Kilden til økt produksjon av elektriske impulser er oftest atrioventrikulærknutepunktet. Pasienten klager over hyppige hjertebank, ubehagelige opplevelser i brystet. Noen ganger er det smerter i hjertet, kortpustethet. Ofte er et angrep av takykardi ledsaget av svimmelhet, svakhet. Hvis angrepet av paroksysmal takykardi er forårsaket av lidelser i det autonome nervesystemet, kan pasienten få økt blodtrykk, feber, kortpustethet, føler en klump i halsen, overdreven og hyppig vannlating etter angrepet. Diagnosen er laget på grunnlag av å lytte til hyppige hjertebanken. Type paroksysmal takykardi er spesifisert i analysen av elektrokardiogrammet. Noen ganger er slike angrep kortvarige og kan ikke ses på et vanlig elektrokardiogram. Deretter tilbringer daglig overvåkning - en permanent registrering av elektrokardiogrammet innen 24 timer. Pasienter med atriell form av paroksysmal takykardi bør undersøkes godt, siden behandlingen i stor grad avhenger av paroksysmen som forårsaker sykdommen.

Ventrikulær takykardi, paroksysmal former forekomme når hyppig fokus eksitasjon generering av elektriske pulser er i ventriklene eller det interventrikulære septum. Ventrikulær paroksysmal takykardi kan være farlig, fordi den har en tendens til å bli ventrikulær fibrillasjon. Samtidig er ikke hele muskel i ventriklene kontrahert, men dens individuelle fibre i en tilfeldig rytme. Da kan hjertet ikke utføre sitt arbeid, siden de faktiske fasene av systol og diastol er fraværende. Det er alvorlige sirkulatoriske forstyrrelser, sjokk, ventrikulær takykardi legkih.Prichinami svelling er mest akutte og kroniske former for koronar hjertesykdom (CHD), noen ganger er det kardiomyopati, inflammatorisk sykdom i hjertemuskelen, hjertefeil. Hos 2% av pasientene forekommer ventrikulære former av paroksysmal takykardi mot bakgrunnen av hjerteglykosider. Dette er et tegn på overdose av hjerteglykosider. Og hos et lite antall pasienter kan årsaken ikke avklares. På elektrokardiogrammet er kompleksene karakteristiske for ventrikulær paroksysmal takykardi bestemt.

Årsaker til takykardi

Årsakene til takykardi er mangfoldige. Takykardi oppstår som en normal, naturlig reaksjon på fysisk og følelsesmessig stress, økt kroppstemperatur, alkoholforbruk, røyking. Ansporer den hjerteslag også ved reduksjon av blodtrykket (for eksempel ved en blødning), med en reduksjon i hemoglobin-nivå (anemi), med purulent infeksjoner, maligne tumorer, øket i skjoldbruskkjertelen, med bruk av enkelte medisiner. Endelig er det en gruppe takykardier, der årsaken er relatert til patologien til hjertemuskelen selv eller til forskjellige forstyrrelser i hjertets elektriske ledningssystem. Takykardi kan betraktes som et symptom, ikke en sykdom, siden det fremgår som følge av ulike sykdommer. Årsaken til takykardi kan være et brudd på det endokrine system, lidelser i det autonome nervesystemet, hemodynamiske forstyrrelser og forskjellige former av arytmi. Takykardi kan vises som en ganske normal reaksjon på en stor fysisk og følelsesmessig stress, samt med en økning i kroppstemperatur, tar alkohol, røyking. Hjertet hjertesykdommer kan også øke fra lavt blodtrykk, fra et lavt nivå av hemoglobin i blodet, dvs. anemi, infeksjonssykdommer særlig i purulent fra ondartede svulster, skjoldbruskkjertel økt funksjonalitet, eller fra å ta visse legemidler.

Behandling av takykardi

Behandling av takykardi avhenger av årsakene til utviklingen og dens spesifikke type. I noen situasjoner er det ikke nødvendig med behandling - bare slapp av, slapp av, bytt livsstil, etc. Noen ganger er det nødvendig med medisinsk behandling, men legen kan avgjøre om man bare skal forskrive medisiner etter den aktuelle undersøkelsen. Forekomst av takykardi uten tilsynelatende grunn bør være en unnskyldning for omgående å kontakte en lege. Behandling av takykardi er rettet mot eliminering, forbedring av trivsel og tilstand hos pasienten. For ham kan medisiner brukes, fordi noen pasienter har, for eksempel, korreksjon av blodtrykk (det kom tilbake til normalt og hjerterytmen redusert). Hvis takykardien er alvorlig, med åpenbare angrep, blir det oftest spørsmålet om driften av radiofrekvensablation. Dette er en moderne behandlingsmetode, som gjør det ikke bare mulig å kvitte seg med arytmi, men også lønnsomt ut fra et økonomisk synspunkt. (Langvarig inntak av dyre stoffer er dyrere enn å utføre en radiofrekvensablasjon). Med ventrikulær takykardi er det klare kriterier for å vurdere dødsrisikoen hos pasienter. Hvis pasientens risiko for arytmisk død er høy, deretter i behandlingen, først og fremst spørsmålet om implantasjon av et apparat som forhindrer hjertesvikt - en cardioverter-defibrillator. Ved rytmefeil kan han enten lindre ventrikulær takykardi med en serie pulser eller med en fullstendig nedbryting av rytmen ved utladning av en elektrisk strøm, gjenopprette sinusrytmen.

Metoder for behandling av takykardi er avhengig av årsaken til sykdommen, pasientens alder og den generelle tilstanden av hans helse, samt en rekke andre faktorer. Behandling av takykardi er rettet mot å redusere den hurtige hjertefrekvensen, forhindre etterfølgende episoder av takykardi og redusere risikoen for komplikasjoner. I noen tilfeller er det tilstrekkelig å eliminere årsaken til takykardi, for eksempel ved hypertyreose (skjoldbrusk hyperaktivitet). I noen tilfeller kan årsakene til takykardi ikke opprettes, og det kan være nødvendig å prøve ulike behandlingsmetoder. Metoder for å senke hjertefrekvensen. Du kan kontrollere takykardi på to måter: gjenopprette normal hjerterytme; kontroller hjertefrekvensen.

Reflekshandling

Refleksvirkning på vagusnerven kan stoppe et angrep av paroksysmal takykardi. I patologiske prosesser i atria kan de ekstrakardiale nerver forårsake et angrep av atrieflimmer ved å påvirke ledningsevnen i atria og deres ildfaste fase. Skiftet i det vegetative systemet og den økende tonen i vagusnerven bidrar sterkt til krampen i koronarbeinene, spesielt hvis det er sklerotiske prosesser i dem. Sklerose av kranspulsårene prediserer for å spasme. I nærvær av sklerose kan spasmer lett føre til blokkering av grenen av koronarbeinene og hjerteinfarkt. Effekter på vagusnerven inkluderer hoste, forsøk på å presse (som med avføring) og plassere en ispakke på pasientens ansikt. Hvis dette ikke hjelper å normalisere pasientens hjerteslag, må du kanskje ta antiarytmiske legemidler.

Medisinsk effekt

For å gjenopprette normale hjerteslag, injiseres et antiarytmisk legemiddel. Injeksjon gjøres på et sykehus. Legen kan også foreskrive et oralt antiarytmisk legemiddel, for eksempel flekainid (Tambocor) eller propafenon (Ritmol). Narkotika utfører følgende funksjoner: gjenopprette normal hjerterytme; kontroller hjertefrekvensen; gjenopprett normal hjertefrekvens og kontroller hjertefrekvensen. Valget av antiarytmisk medikament for behandling av takykardi er avhengig av følgende faktorer: type takykardi; andre sykdommer hos pasienten; bivirkninger av det valgte stoffet; pasientens respons på behandling. I noen tilfeller er flere antiarytmiske stoffer indikert.

Pacing med elektrisk støt (elektropulsterapi)

Elektroder er festet til pasientens bryst gjennom hvilken hjertet stimuleres av en elektrisk strøm. Den elektriske utladningen påvirker elektriske impulser i hjertet og gjenoppretter normal hjerterytme. Denne prosedyren utføres på et sykehus. Effektiviteten av kardioversjon er over 90% gitt tidlig diagnose av takykardi. Elektropulsterapi kan brukes til nødhjelp hvis nødvendig, og når andre behandlinger feiler.

Hvordan takle en bølge av takykardi

Styrken og frekvensen av hjerteslag reguleres av sympatiske og parasympatiske (vagus) nerver. Hvis hjertet begynner å slå sterkere, dominerer sympatisystemet. Det bør inkludere kontroll - et mer rolig parasympatisk nettverk. Stimulering av vagusnerven utløser en kjemisk prosess som virker på hjertet som en brems.

 • Puste med trengsel - ta et dypt pust og trykk det ned, som om du er stiv.
 • Pust ut med innsats - ta tak i tommelen med tommelen og prøv å blåse den med all din makt.
 • For å bidra til å stoppe angrepet av takykardi kan kunstig fremkallende oppkast eller alvorlig hoste.
 • En mild massasje av høyre halspulsår er en annen måte å "trykke på bremsene". Du må forsiktig massere arterien der den kommer i livmorhalsen og så lavt som mulig under kjeve, vil det være bedre hvis poenget er vist av legen.
 • Trykk på øyebollene - lukk øynene og press forsiktig øyebullene på øyebollene med fingertuppene i 10 sekunder. Prosedyren bør gjentas flere ganger.
 • Refleks nedsenking - når marine dyr er nedsenket i de kaldeste vannlagene, reduseres hjertefrekvensen på dem automatisk. Fyll bassenget med isvann og fordyp ansiktet i det i noen sekunder.
 • Følelsen av et angrep av takykardi, ta et stort glass, fyll det med kaldt vann. Stående drikke vannet fra glasset og ligge på sengen slik at hode og ben er på samme nivå. Prøv å slappe av og roe ned.

Hvordan ikke miste bevisstheten under et angrep av takykardi

Siden et takykardiangrep kan føre til tap av bevissthet, bør du vite noen metoder for å hindre synkope.

 • Skal sitte eller ligge, løsne klær, gi frisk luft til rommet eller gå ut, fukte ansiktet, nakken og brystet med kaldt vann.
 • Det er nødvendig å ta en tablett Validol under tungen eller drikke 20-30 dråper Corvalolum eller Valocardinum fortynnet med vann. I tillegg kan du fukte med flytende ammoniakk et lommetørkle eller bomullsull og forsiktig innånding av dampene.
 • Finn et punkt over overleppen, plassert midt i den sentrale sporet. Hvis du trykker på punktet i noen sekunder eller masserer til mild smerte, vil det bidra til å holde seg i bevisstheten eller bringe den personen som har mistet bevisstheten til livs.
 • Finn poenget med artikulasjon av indeksen og tommelen på baksiden av håndflaten - en form for vinkel under huden, dannet av håndens bein. Massasje på dette punktet vil bidra til å forhindre besvimelse.
 • Koble de små padsene til tommelen og fingerfingeren til venstre. Med tommelfingeren din under fingerfingerens negle til mild smerte. På samme måte kan man med bevissthet bringe personen som har mistet bevisstheten.

Takykardi i svangerskapet

Hovedårsaken til takykardi hos gravide kvinner er det høye innholdet av hormoner som øker hjertefrekvensen. Andre årsaker er: økt metabolisme, vektøkning i svangerskapet, hypotensjon og anemi. Hvis en kvinne fortsetter å drikke alkohol og røyk under graviditeten, kan hun også ha hjerte takykardi. I tredje trimester av graviditeten vises takykardi oftest. Takykardi under graviditet er et ganske vanlig fenomen, og det er ikke nødvendig å bekymre seg mye om det. Mindre angrep av takykardi gir fosteret oksygen og nødvendige næringsstoffer. Langvarige angrep av takykardi, samt kvalme og oppkast med takykardi - er alvorlige grunner til å konsultere en lege, da de kan indikere hjertesykdom. Under et taktak av takykardi, er det nødvendig å ligge seg bedre og slappe av, og etter noen minutter vil hjerterytmen gå tilbake til normal. Når takykardi under graviditet, må du nekte å ta medisiner uten å konsultere lege.

Takykardi hos barn

Takykardi er en manifestasjon av ulike sykdommer. Takykardi er i de fleste tilfeller skadelig, spesielt i barndommen, når barnets hjerte opplever sterke sammentrekninger.

Sinus takykardi hos barn bestemmes av økningen i hjertekontraksjoner i hjernen sinus node. Sinus takykardi forekommer som regel i barn av asthenisk grunnlov, som er preget av en svak utvikling av muskulaturen og langstrakt fysikk. Andre årsaker til sinus takykardi hos barn er overdreven fysisk aktivitet eller tilstedeværelse av en slags hjertesykdom. Sinus takykardi er farlig fordi det kan føre til utvikling av hjertesvikt i barnet.

Paroksysmal takykardi hos barn er preget av en uventet økning i hjertefrekvensen, som er mer enn 2-3 ganger normal. Under et angrep blir barnet redd, blir blek, venene begynner å pulsere, dyspné, magesmerter og cyanose vises - cyanotisk farging av hud og slimhinner. Behandling av paroksysmal takykardi er bruk av slike legemidler som seduxen og kaliumklorid. Under et angrep av takykardi, får barnet en intravenøs injeksjon av forskjellige hjerteglykosider. Ved slutten av angrepet utføres terapi med spesielle vedlikeholdsmedisiner.

Kronisk takykardi hos barn er preget av gjentatte brudd på hjertet, noe som kan plage barnet i årevis. Som regel oppstår kronisk takykardi som et resultat av arvelige hjertesykdommer. Manifestasjoner av kronisk takykardi er preget av følgende symptomer: senking av blodtrykk, brystsmerter, kvelning og kortpustethet. I noen tilfeller kan barnet miste bevisstheten under et angrep av kronisk takykardi. Kramper kan vises. Kronisk takykardi må behandles, da det kan føre til utvikling av hjertesvikt hos barn.

Hvis et barn har kronisk takykardi, må foreldrene overvåke sin daglige rutine: den kan ikke overbelastes, barnet kan bli utsatt for følelsesmessig stress eller overdreven fysisk anstrengelse mv. Hvis barnet har et angrep av takykardi - legg ham i sengen og gi barnet full fred. Det er også en spesiell øvelse for å bekjempe slag av takykardi - barnet må strekke musklene i hele kroppen i femten til tjue sekunder, og deretter slappe av i omtrent to minutter. Gjenta øvelsen flere ganger. Og viktigst - du trenger å se en lege for råd og tilstrekkelig behandling.

Spørsmål og svar på takykardi

spørsmål: Velkommen! Jeg er 39 år gammel. Jeg blir ofte forstyrret av takykardiangrep. Vis plutselig i en rolig tilstand eller av en eller annen grunn etter et måltid. Anfall som varer, ledsaget av kortpustethet, tetthet i brystet, raping, og noen ganger er det smerter i venstre arm, men det er mest ubehagelig rødhet i ansiktet (kinn, nese, overføres) og fingre, de bare bake. Noen ganger begynner en alvorlig hodepine, og trykket stiger 140/90 (hvis du kan måle det). I 1997 ble jeg diagnostisert med en autoimmun tyroiditt. For øyeblikket aksepterer jeg: eutiroks - 75, arifon (ikke alltid), anaprilin bare med et angrep av hytta under tungen (ifølge legenes råd). Svært mye du spør jeg, hva du skal gjøre eller gjøre. Hvordan fjerne et angrep, og hvis det er mulig å ta stoffet for takykardi?

svare: God ettermiddag, er fulltidskonsultasjon av kardiologen og undersøkelse nødvendig. Ifølge klager er det umulig å avgjøre hva som egentlig medfører en slik tilstand. Også, ingen medisiner er foreskrevet.

spørsmål: Jeg har takykardi, kan dette påvirke hjerteets arbeid og mangel på det?

svare: Hallo Du må se en lege slik at han diagnostiserer og foreskriver behandling. Takykardi som et fysiologisk fenomen (akselerasjon av hjertefrekvensen over 90-100 slag per minutt) er en kompensasjonsmekanisme som hjertet bruker for å opprettholde et normalt minuttvolum. I noen tilfeller kan alvorlig takykardi være en faktor ved økende hjertesvikt. Hvis du mener ventrikulær eller atriell takykardi som en av hjertearytmier, så er det best for deg å søke råd fra en kardiolog.

spørsmål: Hallo Jeg ved 32 uker med graviditet med gjentatt ekg viste hypertrofi av hjerteets ventrikel, takykardi. Hva skal jeg gjøre? Kan jeg føde til meg selv eller trenger jeg en keisersnitt? Takk

svare: Hva er årsakene til venstre ventrikulær hypertrofi? Mer detaljert undersøkelse av hjertet (Doppler-studien av hjertet) er nødvendig. Spørsmålet om leveringsmetoden avhenger av bekkenets plassering, den estimerte vekten av fosteret, graviditeten, de medfølgende sykdommene i mor og foster.

spørsmål: Hva å gjøre hvis takykardi angriper i gravide kvinner fra 3. semester.

svare: Økningen i hjertefrekvensen i tredje semester av svangerskapet betraktes ikke som en patologi, da dette er en kompensatorisk reaksjon av kroppen til økte behov for oksygen og næringsstoffer. Behandling er bare nødvendig hvis hjerteslaget blir ledsaget av kvalme og oppkast, hjertefrekvensen overstiger 100 slag / minutt og stopper ikke lenge. I fravær av kardiologisk patologi omfatter det plante sedativer, kalium og magnesium preparater, vitamin-mineral komplekser. Rådfør deg med en kardiolog for råd.

spørsmål: Velkommen! Jeg er 21 år gammel, og jeg begynte å bekymre meg for helsen min. I en alder av 15 år ble jeg diagnostisert med takykardi (holter registrerte en puls opp til 189 slag per minutt), på uzi-mitralventilen prolaps, atenolol, ble fenibut foreskrevet, men medisinene hjalp ikke mye. Slår dem til å drikke, stoppet angrep av rask hjertefrekvens gradvis. Men nå begynte de å gjenta seg igjen. Når jeg tar en horisontal posisjon, blir det mørkt i øynene, svie i ørene, en følelse av at bakken sklir fra under hans føtter og puls på 200 slag per minutt, spesielt om morgenen. Om kvelden ble angrepene redusert til 120 slag. I sitteposisjonen er pulsen 85-100 slag ved et normalt trykk på 115/70. Men forbi dette, nylig ble jeg ofte forstyrret av smerter i brystet. og særlig fra venstre side. Fra medfølgende sykdommer kan jeg merke dysbakterier og en liten krumning i ryggraden. Jeg vil gjerne rådføre deg med den forventede diagnosen og anbefalt behandling

svare: I følge det kliniske bildet som er beskrevet av deg og resultatene av tidligere studier - har du takykardi. Det krever en mer detaljert undersøkelse i hjertesenteret og behandling (utpekt og kontrollert av den ledende kardiologen). Ta ansvarlig for helsen din - takykardi til 200 er livstruende fenomen. Smertene som vises på venstre side av brystet, kan være symptomer på å utvikle iskemisk hjertesykdom (ofte utviklet mot en paroksysmal takykardi).

spørsmål: Jeg er 32 uker gravid. Ved undersøkelse av ultralyd viste jeg at babyens hjertefrekvens er rask: 166 slag per minutt. Og min puls overstiger ofte 100 slag per minutt. Legen foreskrev meg metoprolol på en halvpille en gang daglig. Jeg leste instruksjonene og anbefalingene, og kom til den konklusjonen at det ikke er nødvendig i det hele tatt, fordi hos gravide er dette et vanlig fenomen. Fortell meg, vær så snill, hør på meg en lege eller bare reduser mengden fysisk aktivitet?

svare: Hvis puls overstiger 100 slag per minutt med fysisk anstrengelse, er dette normalt i svangerskapet. Det er nødvendig å finne ut årsakene til utnevnelsen av gynekologen metoprolol - kanskje er spontan takykardi ikke den eneste grunnen.

spørsmål: God ettermiddag! Moren min er 81 år gammel, for seks år siden hadde hun et iskemisk slag. Nå øker hun nesten alltid frekvensen av hjerteslag. Selv ved normalt trykk. Hun klager over en rystelse i brystet hennes.

svare: Det er nødvendig å konsultere en kardiolog, det er nødvendig å identifisere årsakene til takykardi. Kanskje økningen i hjertefrekvensen er nevrologisk - hvis hjerneslag påvirket hjerneområdet som er ansvarlig for regulering av hjerteaktivitet.

spørsmål: Min sønn er 19 år gammel. I tillegg til allergi (sesongmessig, på våren - en polynus) var ikke noe alvorlig syk. Nylig, i en klassisk utdanning hoppet han (sukk) og slo ballen med hånden. Han sank til føttene og i det øyeblikket begynte hjertet å slå voldsomt. Rett flak i 10 sekunder. Han forklarer dette ved at sugene med et sukk var fullt av luft, og da de slo med en hånd klemte de hjertet slik at det fladdret. Selv en venn rørte på brystet og ble overrasket. Tidligere har dette aldri skjedd. Det var heller ingen klager på hjertet. Hva skjedde?

svare: Funksjonell takykardi oppstod. Det er ingen grunn til bekymring.

spørsmål: For meg av 39 år, for et år siden, var det et problem med hjertet, mer nøyaktig periodisk øker palpitasjonen uten synlige grunner, selv i ro. Flere måneder siden, holdt jeg en konsultasjon med en kardiolog (EKG, ECHO HEART), sjekket schitoviduyu jern (ingen avvik).I slutten fant ikke noen grunn, har legen utnevnt bare beroligende midler (nervoheel, melitor). Tilstanden er ikke forbedret, gi råd om hva du skal gjøre?

svare: Hvis brudd på det endokrine og kardiovaskulære systemet ble eliminert, anbefales det å konsultere en nevrolog igjen for utnevnelse av beroligende behandling. Denne tilstanden kan skyldes et brudd på nervesystemet.

spørsmål: Velkommen! Jeg er 29 år gammel, min puls er 92-94 slag per minutt. Mitt hjerte gjør ikke vondt, og jeg vil ikke behandle det, til jeg "presset det". Men jeg må gjennomgå en medisinsk undersøkelse, og hvis pulsene mine oppstår, noe som er uunngåelig, fordi jeg får kardiogram, vil jeg miste jobben min. Fortell meg vær så snill, hvordan kan jeg sakte hjerteslaget mitt mens jeg bestiller medisinsk undersøkelse? Hvilke medisiner kan brukes, er det ønskelig. uten å skade helsen, men samtidig redusere hjertet? Takk på forhånd!

svare: Prescribe narkotika som senker hjertefrekvensen, kan kun legekardiolog etter personlig konsultasjon og utelukkelse av mulige kontraindikasjoner.

spørsmål: Hei, jeg har en medfødt takykardi, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre når jeg har anfall. Kan det være avhengig av mat? Hvis ja, hvilken type diett skal jeg støtte?

svare: Vennligst spesifiser nøyaktig klinisk diagnose, tk. takykardi er bare en manifestasjon (symptom) av den underliggende sykdommen.

Still et spørsmål om "Takykardi"

Er sinus takykardi farlig?

Sinus takykardi: årsaker og behandling

Sinus takykardi er en sykdom hvor hjertefrekvensen økes til hundre og flere slag per minutt. Sinusnoden er kilden til normale og akselererte impulser. Alle hjertekonstruksjonene fungerer samtidig normalt, arbeidsfølgen

Sinus takykardi hos barn

En unormal økning i hjertefrekvens hos barn med sinusrytme i normen er en sinus takykardi. I dette tilfellet varierer hyppigheten av hjertekontraksjoner, som avhenger direkte av barnets alder, fra 100 til 160 slag per minutt. Sinus takykardi oppstår fra økningen

Sinus arytmi hos barn

verapamil

Verapamil er et antiarytmisk og antianginal middel som tilhører gruppen av langsomme kalsiumkanalblokkere. På markedet er dette stoffet fortsatt kjent under navnene Isoptin, Falicard, Verpamil, Finoptin, Verohalid, Isoptin, Manidon, Calan, Cardilax.

Er den ventrikulære ekstrasystolen farlig?

Ventrikulær ekstrasystole er et for tidlig hjerteopphiss, som skjer under påvirkning som kommer fra forskjellige deler av ventrikulærsystemet, impulser. Ventricular extrasystole anses som den vanligste sykdommen med hjerterytmeforstyrrelser. Frekvensen av dens

Sterk hjerteslag: behandling

Sterke hjertebanken har en medisinsk betegnelse - takykardi. Det kan være som en normal reaksjon av kroppen for stress, økt kroppstemperatur eller fysisk anstrengelse, eller det kan være et symptom på visse sykdommer i skjoldbruskkjertelen, lunger, hjerte osv. Utvalg av behandling for takykardi

Hjerterytme hos gravide kvinner

Sinus takykardi, bradykardi og andre hyppige EKG-endringer

(Ofte stilte spørsmål)

Hva gjør "sinus takykardi "I beskrivelsen av EKG?

Økningen i hjertefrekvensen er mer enn 90 per 1 minutt. I seg selv er sykdommen eller diagnosen ikke, ofte, spesielt hos barn og ungdom, så vel som under spenning, stress, under og etter fysisk anstrengelse er fysiologisk.

Ofte takykardi er et resultat av fysisk netrenirovannosti, stillesittende livsstil, spesielt i kombinasjon med overvekt og økt nervøsitet, angst, noe som fører til en ubalanse i vegetativ regulering av hjerterytmen (autonom dysfunksjon, dystoni).

Permanent takykardi med en total brudd av å være en anledning til å teste nivået av hemoglobin og andre indikatorer på anemi (anemi), jernmangel i kroppen, så vel som nivået av TSH og skjoldbruskkjertelhormoner. I tilfelle av abnormiteter i det første tilfellet må du finne årsaken til tap av jern og gjøre opp for det, i det andre - for å bli behandlet av en endokrinolog. I andre tilfeller, i fravær av strukturelle hjertesykdommer, er sinus takykardi sjelden signifikant og krever reduksjon. Gjennomsnittlige daglige verdier er viktigere for evaluering, og hvis medium frekvensen av rytmen per dag når ikke 100-115 per minutt, det er ingen fare for overbelastning av hjertet og behovet for en spesiell rytmeduksjon.

Jeg ble diagnostisert med "sinus bradykardi ". Fortell meg hva er det og hvordan det skal behandles?

Dette er ikke en diagnose, men en senking av hjertefrekvensen. Hvis du ikke har vertigo, synkope, trenger du ikke ta medisiner, bremser hjertefrekvens og hjertefrekvens ved hvile over 40 i 1 minutt (for idrettsutøvere - 30 per minutt), og på en øvelse frekvens av lastøkning på mer enn 100 i 1 minutt, behandle bradykardi ikke nødvendig. Ellers må du se en arytmolog.

Hva er sinusarytmi. Enn hun truer?

Variant av normen, en liten svingning i frekvensen av hjerterytmen, avhengig av fasene av pusten, vegetativ tone. Ingenting ille truer.

moderat Ikke-spesifikke endringer i repolarisering på EKG. Er det dårlig?

Nei, de ikke-spesifikke endringene i repolarisering indikerer ikke hjerteproblemer av seg selv, de er ikke-spesifikke. De kan ha en ikke-kardial natur, de er ofte funnet hos friske mennesker. En slik formulering i EKG-beskrivelsen innebærer ofte nøyaktig fraværet av den spesifikke hjerte (iskemiske) naturen til EKG-kurvefunksjonene. Kanskje påvirkning av hormonell bakgrunn, medisiner tatt, metabolske sykdommer, en svekket tilstand etter sykdommen, nevrale refleks grunner, spisevaner og livsstil.

Er migrasjon av pacemakeren, atriell rytme hos barn. Er dette en kontraindikasjon for å trene?

Som et funn på EKG hos et sunt barn eller en ung person med selvstendig betydning, gjør det det ikke. Du kan studere fysisk kultur.

Hva er syndrom av tidlig repolarisering ventrikler, hvordan kan det påvirke helse i fremtiden?

Dette er et individuelt trekk ved opptak av elektriske potensialer på EKG, som i en isolert form på hjertearbeidet ikke reflekteres på noen måte og ikke krever behandling. Det fortjener oppmerksomhet bare i kombinasjon med noen ganske sjeldne typer alvorlige hjerterytmeforstyrrelser.

Hva er lokale intraventrikulære ledningsforstyrrelser og avbøyning av elektrisk akse hjerter til høyre?

Beskrivelse av de enkelte detaljer i EKG, innenfor rammen av normen.

Hva betyr det? Blokkering av antero-øvre gren av venstre gren av bunten. Blokkering av høyre ben av bunten. Er det farlig for helse? Funnet på EKG ved et uhell. Det er ingen klager om hjertet.

Krenkelser av intraventrikulær ledning. I seg selv, uten andre manifestasjoner av hjertesykdom, er disse EKG-tegnene ikke helsefarlige. For å avklare dette problemet må du lage en ultralyd av hjertet.

Hva er fenomen eller WPW syndrom ?

Fenomenet WPW (ERW) - en karakteristisk form (en grafisk kurve) elektrokardiogram, noe som skjer når den valgfrie (med hensyn til den eksisterende normal) medfødt hjelp av elektriske impulser, noe som resulterer i en reduksjon av hjertemuskelen. På grunn av denne kortere banen kommer den elektriske impulsen inn i en av hjertets ventrikler noe tidligere, for tidlig i forhold til den andre ventrikkelen. Denne funksjonen av pre-excitering, endring av kurvenes form og registrerer EKG-registreringen. I seg selv har det ingen effekt på hjerteets effektivitet, eller på velvære, avslører bare en karakteristisk form, "bildet" fenomen av EKG ved registrering.

Men ofte av denne grunn er det plutselige, uforsagte hjerteinfarkt - WPW-takykardi, siden en ekstra rute kan skape spesifikke forhold for forekomsten av en slik arytmi. Så sier de WPW-syndrom. i ikke bare et fenomen på et elektrokardiogram, og man må konsultere en arytmolog for å bestemme seg for eliminering (radiofrekvensablation) av denne banen. Denne metoden pålidelig, effektivt og uten komplikasjoner eliminerer anomali og radikalt eliminerer angrepene av takykardi. Sjeldne tilbakemeldinger (takykardi-tilbakemeldinger) er mulig med ufullstendig eliminering av en ekstra bane, som er løst ved å utføre en gjentatt RFA. Gjentatt prosedyre i dette tilfellet, som regel, er ikke et problem på grunn av enkel overførbarhet og mangel på behov for rehabilitering.

Med hensyn til fenomenet uten angrep WPW takykardi behandling tilnærming kan være mer tilbakeholdne, snarest ta RFA ved identifisering i EKG er ikke nødvendig. Men når overvåking folk med WPW fenomen produsert bevis for å tro at før eller senere vil det være utbrudd av takykardi med en tilstrekkelig høy grad av sannsynlighet, og noen ganger kan være sammen med andre arytmier og komplikasjoner. Derfor, når ingen tvil om et stabilt fenomen WPW tilrådelig å ta RFA, uten å vente på angrep av takykardi, er det bedre å til 16-18 år i WPW er eliminert. Først og fremst er det viktig for idrettsutøvere, og det bør også tas i betraktning og gestikulasjoner - til graviditetens begynnelse.

Hva er CLC syndrom. En slik konklusjon er gitt på EKG av mitt barn.

Utgått betegnelse av et enkelt tegn - forkorting av PQ (PR) -intervallet på EKG. Tidligere ble det antatt at dette kunne snakke om en variant av pre-excitasjonssyndrom og den potensielle faren for arytmier (takykardier). I dag er det antatt at dette syndromet ikke er bevist at forkortelsen av intervallet bare snakker om akselerasjonen av atrioventrikulær elektrisk impuls til hjertet, normalt for barn, ungdom og som har funksjoner for vegetativ regulering av folks hjerter. Å observere, å være redd og å behandle i dette tilfellet, er ingenting. Hvis vi har flere måter hjertet, ventrikulær pre-eksitasjon syndrom og arytmi - er ikke CLC syndrom, en type WPW-syndrom.

Les Mer Om Fartøyene