Hjertets hjerterytme: de farligere, de viktigste typene av arytmier

Arytmi - en hjerterytmeforstyrrelse, som er ledsaget av en feil på de elektriske impulsene som forårsaker hjertet til å slå for fort, langsom eller uregelmessig uregelmessig. Vanligvis er arytmier ikke bære en trussel og er forårsaket av ufarlige årsaker (ubehagelig klær, overspising osv.). Pasienten beskriver dem som en følelse av tap av en eller flere sammentrekninger, hyppige hjertebanker eller uregelmessigheter i hjertets arbeid. I noen tilfeller kan deres utseende betraktelig nedsette pasientens livskvalitet og å være assosiert med alvorlige sykdommer i hjerte, nervesystemet, endokrine og andre systemer i kroppen.

Mekanismen for arytmieutvikling

Normalt kontraherer et hjertes hjerte i en viss rytme med en frekvens på 60-80 slag per minutt. rytme frekvensen blir justert og genereres klynge av nerveceller (lomme), som er anordnet i den øvre delen av hjertemuskelen i høyre atrium. Etter utseendet av impulser fra sinusnoden spredte seg til alle deler av hjertet. Noen av dem forårsaker atriumet, mens andre sendes til AV-noden (atrioventrikulær knutepunkt). Det senker impulser, noe som gir atriumet med tid nok til full reduksjon og overføring av blod til ventrikkel. Etter dette strekker pulsen seg til bunten av Hyis som deler seg i to ben. Det høyre benet av fascicle bidrar til impulser til høyre ventrikel, og venstre til venstre.

Årsakene til forstyrrelser i arbeidet til hjertets ledningssystem kan være:

 • krenkelse av dannelsen av en puls i en av nodene til det ledende system;
 • brudd på å gjennomføre gjennom en av nodene til det ledende systemet.

Når svikt i funksjon av en av de "power" arytmi utvikler seg, noe som kan manifestere seg bradykardisk (bremse) eller et takykardi (rask) puls eller rytmeforstyrrelse av deres standard.

Typer av arytmi

Ifølge kilden til opprinnelsen kan arytmi være:

 • atrioventrikulær;
 • atrial;
 • supraventrikulær;
 • ventrikkel.

Antall kilder er:

 • monotopiske arytmier;
 • polytopisk arytmier.

På grunn av utviklingen av arytmi kan være relatert til:

 • med rytmeendringer i sinusnoden;
 • med ledningsforstyrrelser.

Ved forstyrrelsens art kan impulsledningsevnen være:

 • med redusert konduktivitet;
 • med økende konduktivitet.

Med endringer i rytmen i sinusnoden, kan slike typer arytmier utvikle seg:

 • sinus takykardi: hjertefrekvensen overstiger 90 slag per minutt, palpitasjon er følt, skyldes sterk følelsesmessig og fysisk stress, feberlige forhold og i sjeldne tilfeller hjertesykdom;
 • sinus bradykardi: antall hjertefrekvensen reduseres til 55 eller mindre slag per minutt, føles som smerte, svakhet, kan være ledsaget av svimmelhet, forårsaket av hypotensjon, redusert funksjon i skjoldbruskkjertelen eller hjertesykdom;
 • sinusarytmen: manifest feil alternerende hjerteslag, hyppig observert hos barn og ungdom, det kan være operativt forbundet med pusten (inspiratoriske antall hjertefrekvensen øker, og på puster - redusert), denne type arytmi i de fleste tilfeller ikke krever behandling;
 • syk sinus-syndrom: manifestert som bradykardi eller bradykardi med paroksysmal atrieflimmer, arytmi, kan være asymptomatisk eller ledsaget av svakhet, hjertebank og synkope, forårsaket forstyrrelser i det autonome nervesystem, hjertesykdom, traumatiske skader i hjertet, giftige stoffer og mottak noen medisiner.

Når nedsatt excitability (myokardceller evne til å generere en puls i handlingspotensialet), kan slike arytmittyper utvikle seg:

 • paroksysmal takykardi: frekvens riktig puls når 140-240 slag per minutt, oppstår takykardi episoder plutselig forsvinne og kan vare fra noen få sekunder til flere timer, ledsaget av følelser av svakhet, koma i halsen og hjertebank, svimmelhet, kvalme, svette, hyppig vannlating, forårsaket av hjertesykdom, hypertensjon, lungebetennelse, difteri, sepsis, ukontrollert inntak av efedrin, hjerteglykosider, diuretika, og kinidin;
 • beats: vises for tidlig (ekstraordinær) hjertets kontraktilitet, det er en kraftig dytt eller visne i hjertet, kan være ledsaget av en bølge i epigastriet regionen, angst, svetting, blekhet, følelse kortpustet, eller besvimelse, kalles funksjonelle årsaker (emosjonelt stress, autonome forstyrrelser, misbruk av koffein, alkohol og nikotin) eller organisk hjertesykdom.

Fare for arytmier

Typen av arytmi forutbestiller graden av fare. For eksempel krever sinusarytmi ikke spesiell terapi og går i de fleste tilfeller av seg selv. Det er mer vanlig hos ungdom og barn. I noen tilfeller er sinusarytmi et tegn på alvorlige sykdommer: sirkulasjonssykdom, hjernesvulster, anemi, neurose eller infeksjon. Denne type arytmi kan utgjøre en alvorlig trussel i svangerskapet, siden graviditeten i utseendet av sinusarytmi kan øke, og konsekvensene kan ha en negativ innvirkning på liv og helse hos fosteret og den forventende moren.

En av de farligste formene for hjerterytmeforstyrrelser er atrieflimmer, noe som kan føre til hjertesvikt, tromboembolisme og hjertestans. Hennes angrep kan skyldes ulike sykdommer i hjertet, skade på elektrisitet, bruk av betydelige doser alkohol, slag, alvorlig stress, kirurgi eller overdosering av visse medisiner. Denne type arytmi ledsaget av takykardi, retrosternal smerte, myokardial iskemi (opp til hjerteinfarkt), EKG-forandringer (atrial fibrillering) og hjertesvikt. Ved alvorlig sykdom, noe som førte til utviklingen av atrieflimmer, kan pasienten bli anbefalt et fast inntak av antiarytmika, og i sjeldne tilfeller slike arytmier ikke er tildelt en spesifikk terapi.

For angina, cerebral ischemi, hjertesvikt og plutselig død kan forårsake alvorlige utbrudd av fullstendig eller ufullstendig hjerteblokk, hvor det er en demping eller stans av pulsene i hele strukturen av myokard. Når delvis kryss-blokkering hos pasienter observerte tap av hjertelyder og hjertefrekvens, og i løpet av den totale blokade oppstår senke hjertefrekvensen (mindre enn 40 slag per minutt) og utvikler et angrep av Morgani-Adams-Stokes (synkope, krampeanfall).

Årsaker til arytmi

Årsaken til utviklingen av hjertearytmi kan bli ulike sykdommer og predisponerende faktorer. Periodiske ekstrasystoler kan registreres i en helt sunn person. De vises under påvirkning av fysisk eller emosjonell overstyring, bruk av alkoholholdige drikker, nikotin, koffeinholdige produkter og medisiner.

Patologiske arrytmier utvikles på grunn av ulike sykdommer. Deres grunner kan være:

 • hjertepatologier: IHD, kardiomyopati, hjertefeil, myokarditt;
 • tar medisiner, for eksempel hjerte glykosider, diuretika, antiarytmika, sympatomimetika;
 • giftige virkninger: narkotiske stoffer, alkohol, nikotin, tyrotoksikose, insektbitt;
 • elektrolyttbalanseforstyrrelser: hypo- og hyperkalemi, hyperkalsemi, hypomagnesemi, etc.;
 • lesjoner av nervesystemet: hjernesvulster, cerebrale blodstrømforstyrrelser, kranietskader, neuroser, stress;
 • arytmier med uforklarlig etiologi (idiopatisk).

Som enhver sykdom trenger arytmi behandling og forebygging. Når dette symptomet fremkommer, må pasienten gjennomgå en test og bestemme årsaken til brudd på hjerterytmen. For å behandle denne patologiske tilstanden kan terapeutiske og kirurgiske teknikker brukes.

Det anbefales også at pasientene følger slike anbefalinger:

 • overholdelse av den daglige rutinen;
 • begrensning av fysisk aktivitet
 • nektelse fra røyking, mottak av narkotika og alkoholholdige drikkevarer;
 • konstant overvåking av blodsukker, blodtrykk og kroppsvekt
 • balansert ernæring;
 • rettidig behandling av smittsomme sykdommer, kardiovaskulære patologier, sykdommer i skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Overholdelse av disse enkle anbefalingene vil gjøre det mulig for pasienten å redusere risikoen for utvikling av funksjonshemming betydelig og forlenge det aktive livet i flere tiår.

RBC, "Good Morning" -programmet, dr. Pavel Evdokimenko snakker om hva en arytmi er, om årsakene til arytmier og prinsippene for deres behandling.

Er hjertearytmi farlig?

Men arytmen er farlig - typer arytmier og farer

Arytmi - hjerteslagssvikt. Forklart rytmeforstyrrelser "feil" lokaliseringspulskilden endres i forhold til normal regularitet, frekvens og sekvens av kontraksjoner av hjertemuskelen. Det kliniske bildet av patologiens forlengelse avhenger av dens variasjon, som utviklingsets etiologi. Symptomer lar deg forstå hvilken type arytmi og hvor farlig den er.

De viktigste typene av arytmier

Hvorvidt hjertearytmi er farlig, vil eksperter si etter undersøkelsen. Mulige komplikasjoner og manifestasjon av samtidig helseskader er avhengig av type arytmi. Konsekvensene påvirkes også av:

 • sykdommens varighet
 • alvorlighetsgraden av hjerterytmeforstyrrelser;
 • pasientens alder;
 • tilknyttet patologi.

Før du finner ut hva slags fare som er forbundet med arytmi, la oss finne ut hva som er de viktigste patologiene for endringer i hjertets rytme:

 1. Sinus takykardi (rask hjertefrekvens);
 2. Sinus bradykardi (sjeldne hjerteslag);
 3. Extrasystolia ("fading" av hjertet);
 4. Atrieflimmer ("uregelmessig" hjertefunksjon);
 5. Paroksysmal takykardi (arytmi med hjertebank).

Hjertrytmen må styres, han trenger det ikke mindre enn blodtrykket. Som enhver annen sykdom trenger hjertearytmi nøyaktig diagnose og forebygging. Det er nødvendig å oppdage livstruende arytmier som fører til død i tid.

Farene ved sinus takykardi

Symptomene på sykdommen er avhengig av lekkasjen. Subjektive tegn observeres ikke eller er ikke merkbare:

 • migrene;
 • muskel svakhet;
 • Manglende evne til å puste dypt
 • brudd på søvn og appetitt.

Dårlig blodtilførsel til organer kan forårsake anfall, noen ganger tap av bevissthet. Langvarig sinus takykardi fører til hypotensjon. Det er ledsaget av avkjøling av lemmer og en reduksjon i diuresis (mengden urin tildelt for en viss tid). Men generelt gir sinusarytmi ikke helsefare.

Et unntak er graviditetsperioden. Feil i hjerterytmen i denne stillingen kan føre til negative konsekvenser, ikke bare for helsen til den fremtidige moren, men også for fosteret. "Feil" hjertekontraksjoner påvirker blodtilførselen til livmoren negativt, noe som forårsaker mangel på vitale stoffer og oksygen.

Viktig! Hos barn og ungdom påvirker utprøvde tegn på sykdommen noen ganger utdanningsprosessen, sportsopplæringen og utviklingen av personligheten som helhet.

Fare for sinus bradykardi

Sjeldne hjertekontraksjoner er farlige i kombinasjon med organiske hjertesykdommer. Mange mennesker med bradykardi lever og klager ikke over hjertets arbeid. Vanligvis manifesterer man seg:

Noen ganger forårsaker en bradykardi:

 • hjertesvikt;
 • hypotensjon;
 • hjertesmerter (som med angina pectoris).

Hvis manifestasjoner av bradykardi er forbundet med hjertemuskelenes patologier, kan det bidra til dannelsen av ekstrasystoler (untimely hjerte sammentrekninger).

I idrettsutøvere medfører bradykardi vanlig trening. Kroppen "blir brukt" til et sjeldent hjerteslag, senker energibalansen. Men alvorligheten av denne tilstanden for idrettsutøvere skyldes den progressive hypertrofi av hjørnets vegger og hulrom. Hvis det er en kronisk infeksjon, kan det oppstå et såkalt sportshjerte. Han er preget av lav arbeidskapasitet og dårlig blodtilførsel til kroppen, som er full av utvikling:

 • hjerteinfarkt;
 • Vaskulær trombose;
 • Cardiosclerosis.

Hvis en bradykardi observeres hos et nyfødt barn, er gjenoppliving indisert for ham. Hos eldre barn kan hun snakke om inflammatoriske prosesser i perikardialposen eller myokardiet. Hvis det ikke er kvalifisert hjelp for slike patologier, kan hjertet stoppe. Et sjeldent hjerterytme under graviditet kan signalere betennelse i hjerteinfarkt eller tilstedeværelse av hjertesvikt. Dette er fulle av nød (intrauterin hypoksi) av fosteret og dets død.

Bradykardi kan forårsake Morgagni-Adams-Stokes syndrom. Pasienten med arytmi feiler. Angrepet begynner plutselig, det er en pause mellom hjertekontraksjoner i 3-10 sekunder.

 • svimmelhet;
 • blekhet;
 • tap av bevissthet i noen sekunder;
 • kramper;
 • vannlating (ikke alltid).

Palpitasjonen gjenopprettes plutselig og er preget av rødmen av huden. Pasienten kommer til hans sanser.

Farer ved ekstrasystole

"Singel" ekstrasystole er anerkjent som normen, en person tenker ikke engang på hva en arytmi er. Han, som leger, skal alarm "volley" eller gruppekonstruksjoner av atriene, siden de oppstår på grunn av organiske skader og provoserer forekomsten av atrieflimmer. Den største faren for livet er ventrikulær ekstrasystole, spesielt sin gruppeform. Dette er en harbinger av atrieflimmer eller ventrikulær fibrillasjon (når kombinert med alvorlig hjertesykdom).

Påvisning av polytopisk ekstrasystole på et elektrokardiogram bør også tiltrekke seg en spesialist oppmerksomhet. Dens tilstedeværelse indikerer et av alternativene:

 • Kilden til eksitasjon "fant ikke" til et bestemt sted;
 • hjertepatologi er så flott, impulser blir født hvor som helst.

Viktig! Hos menn oppstår komplikasjoner av hjertearytmier i alle aldre. Vanligvis resulterer dette i en begrensning av fysisk aktivitet og overdreven sportsopplæring.

Fare for atrieflimmer

Regelmessige langsiktige symptomer på atrieflimmer truer pasientens helse. Disse er:

 • hjertebanken;
 • smerte i brystbenet;
 • myokardisk iskemi;
 • kvalme;
 • angst.

Atriell fibrillasjon provoserer den supraventriculære patologien til hjerterytmen, og sammen med den:

 • tromboembolisme;
 • hjertesvikt;
 • hjertestans.

Hjertesvikt

Oppstår med atrieflimmer, hvis hjertemuskelen ikke leverer kroppen med tilstrekkelig blodvolum. Mangel på vitale stoffer og oksygen kan forårsake stagnasjon av blod, hjerte og høyre og venstre ventrikulær svikt. Avhengig av lokaliseringen er patologien preget av:

 • hevelse;
 • hosteangrep;
 • takykardi;
 • rask tretthet;
 • kortpustethet.

tromboembolisme

Negative endringer i blodtilførsel og hjerterytmeforstyrrelser kan føre til blokkering av arteriene. Er det mulig å dø av arytmi i dette tilfellet? Hvis et vitalt blodår er tilstoppet, er det dødelig utfall. Embolus kan forårsake hjerteinfarkt og hjerneslag.

Hjertesvikt

Atrieflimmer forårsaker noen ganger hjertestans å stoppe - selv om det ikke er tegn på patologi og personen er helt sunn. Identifisere den farlige tilstanden kan være av en rekke grunner:

 • mangel på puls;
 • stopper pusten;
 • brede elever som ikke svarer på lys;
 • ansiktet av en grå-blå fargetone;
 • besvimelse i mer enn 20 sekunder.

Offeret under slike forhold krever akutt medisinsk hjelp og gjenoppliving, ellers kan han dø. For hurtig hjelp til å gjenopprette pusten og "starte" tar hjertet ikke mer enn 10 minutter. Bare en tredjedel av ofrene klarer å overleve hjertestans. Til et helt liv returnerer enhetene.

Viktig! Tegn på aggressive hjertepatologier er noen ganger svært lik symptomene på relativt milde "plager".

Fare for paroksysmal takykardi

Angrepet er preget av kortpustethet og ekstremt høyt hjerterytme (opptil 250 slag). Før angrepet føles pasienten sterkt hjerteslag. Med påfølgende takykardi observert:

 • sternale smerter;
 • redusert blodtrykk;
 • blanchering av huden;
 • panikk.

Alternativ rytmisk og uregelmessig hjerterytme kombineres ofte med aktive patologiske soner i myokardiet. Faren for patologi ligger i det faktum at den er mangfoldig i manifestasjoner og vanligvis provoserer:

 • arytmisk sjokk;
 • svikt i venstre ventrikel;
 • tromboembolisme av cerebral fartøy;
 • ventrikulær fibrillasjon;
 • mangel på blodtilførsel til hjernen (besvimelse med et akutt angrep).

Arrhythmisk sjokk

På bakgrunn av paroksysmal takykardi, blodtrykket faller kraftig, og noen ganger svulmer lungene. Når du gjenoppretter normale sammentrekninger av hjertemuskelen, er sjokk som.

Akutt venstre ventrikulær svikt

Når takykardi kan manifestere astma med kvelning, hevelse i lungene og ekstremiteter, smerter i brystbenet. Ben og hender blir blå. Med redusert arterielt trykk, er det en økning i venetrykk. Pulsen er nesten ikke håndgripelig, venene er hevelse på nakken. Ofte stopper hjertet.

Tromboembolisme av cerebral fartøy

Det manifesteres ved innsnevring av hjernen, deres okklusjon. Konsekvensen av emboli kan være iskemisk berøring, cerebralt ødem. Angrepet er vanligvis ledsaget av:

 • besvimelse;
 • tråkking av muskler;
 • dilaterte elever.

Ventrikulær fibrillasjon

Ventrikulær fladder kan føre til plutselig død, siden denne patologien vanligvis forekommer i kombinasjon med hjerteinfarkt i akutt form. Blod til organene er matet "ujevnt" på grunn av ubalansert bevegelse av mageveggene. I 80% av tilfellene under disse omstendighetene forekommer hjertestans.

Viktig! Kvinner i reproduktiv alder fra hjerteinfarkt er beskyttet av hormoner. Overgangsalderen øker frekvensen.

Farer under angrep av blokkeringer

Noen ganger arytmier provoserer hjerteblokkering. De forårsaker i sin tur:

 • hjertesvikt;
 • cerebral iskemi;
 • angina pectoris;
 • døden.

Angreper sakte eller stopper puls signaler i hele myokardiet. Delvis blokkering forårsaker en "fall" av puls, den fulle karakteriseres av en sjelden puls (mindre enn 40 slag), ufrivillig muskelkontraksjon, besvimelse.

ischemi

En alvorlig blokade provoserer hjerne-iskemi, forårsaker død i fem minutter. Med iskemi er blodforsyningen svekket på grunn av oksygenmangel. Det er en innsnevring av hjerneskarene eller deres blokkering. Hvis pasienten ikke gir medisinsk hjelp til rett tid, vil iskemi anta en kronisk form, som er preget av tretthet og redusert hjerneaktivitet. Over tid blir symptomene lagt til:

 • minneverdigelse;
 • migrene;
 • bevissthetstap
 • ustabilt trykk;
 • problemer med taleenheten.

Angina pectoris

Hjerteblokkering kan provosere angina med brystsmerter. Det kan skyldes psyko-emosjonell overbelastning. Angina pectoris er et skjult tegn på en mer alvorlig sykdom. Hovedårsaken til tilbakevendende angrep er "sult" av hjertemuskelen og et brudd på hjerterytmen. Mangel på blodtilførsel bidrar til en reduksjon i passasje av koronarbeholdere (på grunn av vasospasme eller aterosklerose).

Det er ikke mulig å forutsi konsekvensene av arytmier utvetydig. Negative rytmeendringer som ikke er knyttet til organiske patologier i hjertemusklene, helse og livstrusler gjør det ikke. Men det er livstruende arytmier. Ciliary, for eksempel, er i stand til å provosere alvorlig hjertesvikt og iskemisk slag. Den mest alvorlige form for arytmi anses å være ventrikulær fibrillasjon. Det krever umiddelbar gjenoppliving, da det kan føre til døden.

Vi anbefaler deg også å lese:

Hva er faren for hjertearytmier i ulike former, hvordan å gjenkjenne og behandle patologi?

Hjertets hjertefunksjon er avhengig av funksjonen av alle organer og kroppssystemer, slik at eventuelle avvik fra normen umiddelbart påvirker helsestatusen. Hvis hjertefrekvensen forstyrres, får de elektriske impulser som påvirker hjertet, til å slå for sakte, uregelmessig eller raskt, noe som resulterer i arytmi. Mange er bekymret for spørsmålet: Er hjertearytmen i hjertet farlig, hvordan å behandle den, hvis en slik diagnose er gjort, og hvor mange menn og kvinner i forskjellige aldre lever med arytmen. Tilstedeværelsen av arytmi reduserer pasientens livskvalitet betydelig, i noen, spesielt alvorlige tilfeller, fører sykdommen til forverring.

Hvordan arytmi utvikler seg

Først og fremst må du vite: Hva er en arytmi og hvordan den utvikler seg. I fravær av sykdomstilstander og uregelmessigheter med hjertet er den puls, som tilsvarer 60-80 slag per minutt, tilsvarer frekvensen hastigheten til opphopning av nerveceller i høyre forkammer, den øvre delen av hjertemuskelen. Som forekomsten av nerveimpulser oppstår og påvirker alle av hjertet, noen av dem er ansvarlig for atriekontraksjonen, den andre - påvirker AV-knuten, hvor impulser bremset ned, slik at atriene til kontrakt og pumpe blod inn i ventrikkelen. Da går handlingen av pulsen over til bunten av Guiss, som består av to ben.

Det høyre benet i bunten er ansvarlig for å utføre pulser til høyre ventrikulær sone, venstre til venstre. Hvis hjertesvikt og rytmeforstyrrelser forekommer, er årsaken vanligvis problemet med dannelsen av en impuls i ledningen til ledningssystemet eller et brudd på dets adferd gjennom en bestemt knute. Utseendet på en funksjonsfeil fremkaller utviklingen av en arytmi, som er delt inn i flere typer og er i stand til å manifestere seg i form av bradykardi, takykardi og andre varianter.

Farlige abnormiteter i bradykardi og takykardi

Svar nøyaktig på spørsmålet: Hva er farlig, er hjertearytmen - i hvert enkelt tilfelle er det bare mulig etter kardiologens og diagnosens undersøkelse. Siden arytmi er delt inn i flere arter, inkludert takykardi og bradykardi av sinus eller paroksysmal type, ekstrasystol, atrieflimmer. Hver av dem har sine egne egenskaper, egenskaper og mulige farer. Etter en nøyaktig diagnose foreskrives pasienten behandling som bidrar til å kontrollere hjertets rytme.

Med sinus takykardi øker hjertefrekvensen med pasienten, med en bradykardi av denne typen, reduseres hjertefrekvensen. Faren for liv er avhengig av sykdomsstadiet. Takykardi provoserer en forsinkelse av blodtilførselen til organer, hyppig besvimelse, kan føre til hypotensjon. For arytmi av denne typen er kolde ekstremiteter og en reduksjon i mengden urin utgitt per dag karakteristisk. Sinus takykardi utgjør ikke en stor helsefare.

Viktig! Under graviditet utgjør hjertefrekvensmangler en trussel mot moren og fosteret, da problemer med hjertekontraksjoner har en negativ innvirkning på blodtilførselen til livmoren og provoserer mangel på stoffer og vitaminer.

Faren for en sinus-type bradykardi er en trussel bare i kombinasjon med andre problemer i hjertearbeidet. I noen tilfeller kan bradykardi forårsake hjertesvikt eller hypotensjon, karakteristisk smerte i hjertet, som ligner et angina pectorisangrep. Ofte utviklet hos idrettsutøvere som regelmessig trener, kan observeres i fosteret under graviditet, nyfødte og eldre barn, noe som krever rettidig inngrep. Symptomer på bradykardi og takykardi inkluderer:

 • migrene;
 • depressive forhold
 • svakhet i musklene;
 • problemer med søvn og appetitt
 • manglende evne til å puste i full.

Avvik fra normal med ekstrasystol og arytmi av cilantial type

Mange pasienter med ekstrasystol og arytmisk forstyrrelse av ciliartypen er interessert i spørsmålet: er det mulig å dø av hjertearytmi og hva er risikoen for arytmi av denne typen. Med en enkelt ekstrasystol anses denne form for arytmi som vanlig, men klemme i atriumområdet med volley eller gruppeutseende er et advarselsskilt, da de signalerer organiske skader. Ekstrakorporeal ventrikulær type er en stor fare, spesielt når det gjelder gruppeform.

Kardiogram med ekstrasystol

Slike patologi forsvarer atrieflimmer eller ventrikulær fibrillasjon, som i kombinasjon med andre patologier i hjertet kan forverre pasientens tilstand alvorlig. Polytopisk ekstrasystol betraktes også som et dårlig symptom, det kan identifiseres ved å fjerne EKG, som gjør at spesialisten kan ta tiltak og foreskrive behandling så snart som mulig. Hvis arytmi av den cilierte typen er fast permanent eller atriell fibrillering observeres, er det også en harbinger av mer alvorlige patologier. Om dem signaler tilstedeværelse:

 • hjertebanken;
 • smerte i brystbenet;
 • myokardisk iskemi;
 • kvalme;
 • følelser av angst.

Alvorlige patologiske forhold med atrieflimmer

Atrieflimmer kan provosere hjertesvikt i de tilfellene når kroppen ikke mottar nok blod. Med mangel på vitale stoffer og komponenter, utvikler oksygen i kroppen patologien til høyre eller venstre ventrikel i hjertet, blodtilførselen reduseres, noe som provoserer stagnasjon. Pasienter med puffiness, takykardi, dyspné, rask tretthet og tretthet, hosteangrep. Mange leger merker slike symptomer under diagnosen og under undersøkelsen av pasienten.

Viktig! Mange farlige symptomer manifesterer seg ikke tydelig, de fleste kan lett forveksles med tegn på lette avvik. Noen pasienter dør på grunn av tidlig omsorg, så pasienter med atrieflimmer bør være spesielt oppmerksomme på helse.

Med utviklingen av arytmi av den cilierte typen forekommer tromboembolisme ofte fremkalt av et brudd på blodtilførsel og hjerterytme, noe som fører til tilstopping av arteriene. De fleste med denne diagnosen er interessert i om hjertearytmi kan føre til død i dette tilfellet. Dette er ganske mulig etter blokkering av et vitalt fartøy. Også, emboli blir ofte den viktigste årsaken til hjerneslag eller hjerteinfarkt. Selv i fravær av synlige patologier, kan tilstedeværelsen av atrieflimmer provosere hjertestans.

Denne farlige tilstanden kan bestemmes ved fravær av puls, delvis eller fullstendig stopp av pusten, fraværet av en karakteristisk reaksjon av elever til lys, en gråaktig nyanse i ansiktet, eller en svimlende tilstand som varer mer enn tjue sekunder. I denne situasjonen er det viktig å gi offeret nødvendig hjelp rettidig, gjenoppliving og rask gjenoppretting av pust vil være nødvendig, legene vil bli gitt ti sekunder for prosedyren. En tredjedel av pasientene overlever hjertesvikt, men ikke alle kan komme tilbake til et helt liv.

Behandling og kontroll av sykdommen

De fleste pasienter bryr seg om hvordan man skal leve med arytmi og hvordan man skal behandle sykdommen. Tidlig diagnose og riktig foreskrevet behandling kan forhindre en rekke negative konsekvenser og alvorlige komplikasjoner. Hvis spenningen og ledningsevnen til hjertepulser forstyrres, får pasienten komplisert terapi med behørig hensyntagen til organismens individuelle egenskaper. Foreløpig kardiolog utfører en detaljert undersøkelse for å identifisere typen av arytmi og tilstedeværelsen av flere sykdommer og unormaliteter.

I bradykardi, i de fleste tilfeller, er en pacemaker implantert. Operasjonen er hensiktsmessig i nærvær av AV-blokkering eller reduksjon av hjertefrekvens til 40 slag per minutt. Med mindre avvik er pasientens tilstand korrigert ved hjelp av medisiner. Hvis vi snakker om atrieflimmer, bør medisinen tas under anfallet eller kontinuerlig, avhengig av sykdomsforløpet. Brudd på en slik plan behandles med novokainamid, propanorm, kinidin, en rekke andre legemidler. Noen ganger anbefales en elektrisk kardioversjon som normaliserer sammentrekningen av ventrikkene og atriene.

Normalisering av hjertet er effektivt tidlig etter at de første symptomene på patologien er oppdaget, og terapeutiske tiltak kan ikke gi resultater på grunn av dannelsen av blodpropper i karene og risikoen for hjerneslag. Tidlige terapeutiske tiltak kan forbedre pasientens tilstand. Leger anbefaler at pasienter med arytmi holde riktig ernæring, for å observere regime av dagen, og begrense fysisk aktivitet, eliminere dårlige vaner, for å kontrollere trykk, vekt og blodsukker på en riktig måte å behandle flere sykdommer. Mer informasjon om arytmi kan fås fra videoen:

Hva kan være en arytmi i hjertet og hvordan å behandle den?

Hjertedrytmi - hvor farlig og hvordan å behandle det ordentlig? I medisin er arytmi et brudd på rytmer, frekvens, regelmessighet og periodicitet av kardiale sammentrekninger. Få arytmi kan være ikke bare etter at de organiske lesjoner (f.eks myokardinfarkt, eller vice), men også på grunn av endringer i væske- og elektrolyttbalansen, rus, skader funksjonen av nervesystemet og vegetative systemer i helt friske mennesker, etter å ha fått forkjølelse, tretthet og stress, samt etter en lang mottak av alkoholholdige drikker.

Noen forstyrrelser i hjertefrekvensen kan ikke engang følges, fordi de ikke har noen symptomer (sinus takykardi eller atriell ekstrasystole). Oftere enn ikke, hevder de eksisterende patologier som ikke påvirker hjertet (for eksempel økt skjoldbruskfunksjon).

Den farligste form for takykardi er ventrikulær, i 84 pasienter ut av 100 slutter de dødelig. Ikke mindre farlig for livets bradykardi, særlig atrioventrikulære blokker, som er preget av kortt bevissthetstap. Ifølge statistikken dør hver sytten av hundre mennesker.

Folk sammenligner ofte hjertet til motoren, selv om det faktisk er mer som en pumpe, uten pause til lunsj, og utgangen pumper mer enn seks tonn blod per dag og for det gjennomsnittlige menneskelivet - mer enn 175.000 tonn. For å forstå hvor sykdommen kommer fra og hva det er farlig, deler vi sykdommen i arter og forstår deres symptomer.

Typer av sykdom

Det er følgende brudd på rytmen:

 1. Atrieflimmer.
 2. Paroksysmal takykardi.
 3. Sinus bradykardi.
 4. Sinus takykardi.
 5. Arytmi.

Trusselen mot livet og konsekvensene av sykdommen avhenger betydelig av typen av arytmi, samt av en rekke andre årsaker, som faktorer, varighet, alvorlighetsgraden av arytmen, pasientens alder og tilstedeværelsen av samtidige patologier.

Ved første øyekast kan den enkleste formen av sykdommen kalles sinusarytmi. Ofte oppstår denne "frivolous" sykdommen hos unge mennesker. Det kan være av nervøs opprinnelse og krever ikke behandling, men det kan også være en manifestasjon av sykdommer i sentralnervesystemet, hemodynamikkmangel, smittsomme sykdommer og hjernesvulster.

Den mest alvorlige typen arytmi er hjerteblokk. Med et langvarig angrep av blokade er det en mulighet for et dødelig utfall, og med en varighet på mer enn fem minutter, uunngåelig død. Som en mindre kompleks konsekvens - hjernens iskemi.

Hva er farlig atrieflimmer? Oftest innebærer denne form for arytmi alvorlige konsekvenser i form av et iskemisk slag, ofte med dødelig utgang. Hvis rettidig behandling av sykdommen ikke er startet, særlig med atriell fibrillasjon, er risikoen for slag, lungeemboli og andre, flere ganger mer forferdelige og farlige sykdommer enn disse.

Fare for hjertearytmi

Hvorvidt hjertearytmi er farlig, er det mulig å forstå, etter å ha forstått de grunnleggende konseptene og klassifikasjonene av denne sykdommen. Alle bør være oppmerksomme på konsekvensene og farene ved hjerte-og karsykdommer. Dette gjelder spesielt for pasienter med kroniske sykdommer og patologier i hjertet. I tilfelle av manifestasjon av symptomer, enten svimmelhet, kortpustethet, plutselig svakhet, er en følelse av svikt og herding av hjertet, brystsmerter eller andre symptomer blandet, umiddelbart søke profesjonell medisinsk hjelp, som raskt identifisere og stoppe risikoen. Husk: Enhver sykdom er bedre forhindret enn behandlet.

Hyppigheten av hjertefrekvensen skal holdes under observasjon ikke mindre enn blodtrykket. Tross alt kan symptomene på en sykdom lignes på manifestasjoner av andre, mer aggressive typer hjertesykdommer.

Pessimister etablerer symbolet på likestilling mellom usikker arytmi og uventet død, inkludert død som sådan. Sannheten er i denne saken.

Det antas at hovedårsaken til plutselig død er den såkalte ventrikulære fibrillasjonen, når hjertemuskelfibrene er så inkonsekvente og gjentatte ganger at hjertet stopper å oppfylle sin hovedoppgave.

Men tenk ikke på det triste, fordi ifølge leger, alle - det spiller ingen rolle, sunn eller syk person - minst en gang i livet, men det er en rytmeforstyrrelse. Sinusnoden er som en hjerterytmebærer. Som om enheten, som markerer over tidsintervaller, slår ut 50 - 80 pulser per minutt.

Ikke bekymre deg for en sunn person på grunn av raske hjerteslag. Tross alt er arbeidet til den viktigste "pumpen" tilpasset både fysiske øvelser og sterke erfaringer. Negativt påvirker: Sterk kaffe, dårlige vaner og til og med høy temperatur (øker hjertefrekvensen med mer enn ti tegn per minutt i kroppen med en grad.

Subjektive følelser er en falsk ting. Noen ganger ser det ut til at hjertet er i ferd med å stikke ut av brystet ditt, men hvis du tar deg selv i hånden, må du kontrollere pulsen din, så vil indikatoren være i en liten avvik fra normen på 80-100 slag per minutt. Men når det er i ro, er det et uheldig akselerert hjerteslag, og noen ganger kan ikke pulsen telles, så det er nødvendig å be om hjelp.

Sannheten er at følelser av smerte, ujevn hjerteslag og generell svakhet, hevelse av føtter, kortpustethet - alt dette er et tegn på at et av kroppens systemer har sviktet. Derfor er hjertearbeidet ikke like effektivt som å levere kroppen med oksygen, og dette bruddet i rytmen er ekstremt usikkert for livet.

Mest av alt er leger redd for takykardi med høy svingning av sammentrekninger, først ventrikulær takykardi. Tenk deg bare at hjertet kan slå med en hastighet på to hundre slag per minutt! I dette tilfellet har hjertets ventrikler rett og slett ikke tid til å fylle med blod, slik at alle organene i kroppen "sulter". Det er farlig så mye at alt kan ende i et dødelig utfall.

Diagnose av sykdommen

For å gjøre en nøyaktig diagnose og forstå alvorlighetsgraden av sykdommen, hjelper en lege den spesifikke definisjonen av symptomer. Det er nødvendig å karakterisere hjerterytmen i detalj:

 • hvor langsom eller rask er han;
 • vanlig eller feil;
 • lang eller kort;
 • Er det svakhet og svimmelhet;
 • mistet pasienten bevisstheten
 • Om brystsmerter er tilstede eller ikke i hjertet;
 • Tilstedeværelse av dyspné eller andre ubehagelige opplevelser.

Kardiologen bør forstå hva som forårsaker plutselige eller gradvise forekomster av økt hjertefrekvens. Kanskje årsaken til elementær fysisk anstrengelse eller uvanlig stress, stress.

For å bestemme den nøyaktige årsaken til pasientens tilstand, er det ofte nødvendig å gjennomgå en lengre studie kalt elektrokardiografi for å forstå hvor farlig arytmen er.

Ved hjelp av et kardiogram med arytmi, kan du se den elektriske aktiviteten til hjertet i grafisk form. Denne studien er imidlertid feil og har sine ulemper. Du kan kun se hjerterytmen på kort tid, og angrep med arytmier er ofte korte og korte. Å gi mer informasjon vil hjelpe holterovskiy monitoren, som pasienten vil måtte villify hele dagen.

Mens en person tilbringer en dag i det vanlige miljøet, i vanlig modus, holder skjermen en oversikt over alle symptomene i 24 timer i "dagboken". Ved hjelp av hvilken kardiologen studerer og diagnostiserer arytmi. Personer med livsrisiko er vanligvis innlagt på sykehus for undersøkelser.

For mer alvorlige typer arytmi er det en elektrofysiologisk studie. For denne studien er et lite kateter plassert i hjertet med elektriske ledere - ledninger som sendes der gjennom hjertevenen. Under forskningen brukes sofistikerte kontrollmetoder og elektrostimulering som bidrar til å bestemme type arytmi.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Ta en sitron, 250 gram tørkede aprikoser, 20 gram rosiner, 50 gram valnøtter og 6 ss honning. Sitronsaft blandet med honning. Kryss tørkede aprikoser i en bolle, skrell med en massasje av sitron og bland med rosiner. Tilsett de findelte nøttene til blandingen. Kombiner med sitron, bland godt med honning og la stå i tre timer. Ta etter måltid to spiseskjeer en gang om dagen. Behandlingsforløpet er 30 dager.

100 gram valnøtter hakket i en blender, tilsett en halv liter honning og bland godt. Ta innsiden en halv mateskje tre ganger om dagen.

Finhakk ss asparges rot, helle kopp varmt vann, kok i noen minutter, tilsett varm buljong to ts av tørket urter asparges, vikle et håndkle for to timer. Ta på en arytmi i en halv time før måltider to spiseskjeer tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet er opptil fire uker.

Rist ett eple på en liten rist, bland med det hakkede løkhodet. Den resulterende blandingen blir tatt mellom måltidene to ganger om dagen. Behandlingsforløpet er tre uker.

Enhver sykdom bærer visse farer for kroppens liv.

Det er viktig i tide, når de første symptomene vises, søk kvalifisert medisinsk hjelp.

Det er nødvendig å beskytte seg mot komplikasjoner og irreversible konsekvenser i fremtiden. Ta deg selv!

3 stemmer, gjennomsnitt: 3,00 av 5 Loading.

Enn hjertearytmen er farlig og hvordan å behandle den

Brudd på rytmen i hjertet legene kaller en arytmi. Denne patologien utvikler seg ikke bare på grunn av andre lesjoner av det ovennevnte viktige organet (infarkt, medfødt misdannelse, etc.), men også av andre grunner:

 • endring i elektrolyttbalanse;
 • rus;
 • patologi av sentralnervesystemet og vegetativt system;
 • som en komplikasjon etter en forkjølelse;
 • mot bakgrunnen av stress og tretthet;
 • ved å misbruke alkohol.

I noen tilfeller kan en person ikke legge merke til problemer med hjerterytmen, siden patologien fortsetter uten signifikante symptomer. I andre tegn skrives tegn på allerede eksisterende kroniske sykdommer (for eksempel funksjonsforstyrrelser i skjoldbruskkjertelen).

Les også: Hvor mange pasienter lever med atrieflimmer

Typer av arrhythmia

Men slik patologi som hjertearytmi er spesielt farlig, så dette er den tilsynelatende harmløsheten. I mellomtiden utgjør et problem som påvirker denne viktige kroppen, uten hvilken en person vil leve i flere minutter, en betydelig trussel.

I alt skiller legene fem typer arytmier. Listen over dem er som følger:

 • sinus bradykardi;
 • atrieflimmer;
 • sinus takykardi;
 • arytmi;
 • paroksysmal takykardi.

Ikke alle varianter av sykdommen bærer en dødelig fare for mennesker. Generelt øker trusselen, avhengig av følgende faktorer:

 • grad av forsømmelse;
 • tyngdekraften av dagens;
 • pasientens alder;
 • samtidige sykdommer.

De enkleste typene er sinusarytmi. Vanligvis er denne uorden funnet hos unge mennesker. Som regel utvikler den seg på nerver og krever ikke spesiell terapi. Samtidig skjer det at årsaken til utviklingen er:

 • alvorlig CNS sykdom;
 • infeksjon;
 • svulster som dukket opp i hjernen;
 • utilstrekkelig hemodynamikk.

Den farligste type arytmi kalles hjerteblokkering. Hvis angrepet varer lenge, øker risikoen for pasientens død betydelig. Varigheten av anfallet er mer enn 5 minutter - en garanti for et dødelig utfall. I sjeldne tilfeller overlever pasientene, men lider senere av cerebral iskemi.

Atrieflimmer fører ofte til iskemisk slag og død. I denne situasjonen bør behandlingen ikke bli forsinket, siden på lang sikt fører patologi til lungtromboembolisme og en rekke andre ekstremt farlige sykdommer.

Den mest lumske er ventrikulær arytmi. 84 prosent av de som lider av det, dør. Av bradykardier dør 17 prosent. Et karakteristisk tegn på tilstedeværelsen av den siste patologien er hyppig synkope.

symptomer

Først av alt skal det bemerkes at personer som allerede har visse patologier i hjertet, er i fare for arytmi.

Karakteristiske tegn på sykdommen er:

 • kortpustethet;
 • hyppig svimmelhet;
 • smerte i brystbenet;
 • ujevnt hjertearbeid;
 • plutselige angrep av svakhet.

Se også: Sinus pustearytmi hos voksne og barn

Hvis du har slike symptomer, bør du alltid kontakte lege. Tidlig behandling kan redusere risikoen for videre utvikling betydelig.

Eldre og barn må regelmessig sjekke ikke bare blodtrykk, men også hjertefrekvens. Periodiske undersøkelser kan med fordel oppdage arytmi.

Dette er spesielt viktig hvis problemet oppstår i et lite barn, fordi han ikke klart kan indikere hva det gjør vondt. Deretter er sannsynligheten for å utvikle andre farligere hjertesykdommer høy.

Mange leger tror at de fleste plutselige dødsfall oppstår nettopp på grunn av arytmi. Admittedly, det er visse grunner for slike påstander. Det antas at det fatale utfallet er fibrillering av ventriklene. Tale i dette tilfellet handler om inkonsekvent flere sammentrekninger av hjertemuskulaturen, som fører til arresteringen.

Risikofaktorer

Men ikke alt er så tragisk som det ser ut ved første øyekast. I virkeligheten står hver person overfor en rytmeforstyrrelse. Årsaken er ofte ganske uskyldige faktorer. Krenkelse av hjerteslag oppstår med høyt følelsesmessig stress på grunn av fysisk utdanning. Dårlig på hjertet påvirker:

 • mani for for sterk kaffe;
 • røyking,
 • økning i kroppstemperatur.

I mellomtiden ser det ut til at en person synes å tro at hjertet hans jobber i en gal rytme, men det viser seg faktisk at pulsen bare er litt akselerert. I slike tilfeller bør du ikke bekymre deg.

I mellomtiden vitner den raske hjerterytmen til utviklingen av arytmi, mens kroppen er i ro.

diagnostikk

Når man refererer til en spesialist (kardiolog), undersøkes pasienten og sin primære undersøkelse. I tilfelle av arytmi er det først og fremst viktig å avgjøre hvilken type hjerterytme som er tilstede hos pasienten. Spesielt finner de ut:

 • sammentrekningshastighet;
 • dens regelmessighet og periodicitet;
 • varighet.
 • om pasienten føler seg svak eller svimmel;
 • Har han nylig svimmet?
 • om det er smerter i brystet;
 • er det kortpustethet.

Legen er interessert i hvorvidt manifestasjoner er forbundet med alvorlig fysisk stress, følelsesmessige forstyrrelser, dype følelser. Etter undersøkelsen henvises pasienten til ultralydundersøkelse av hjertet og EKG. I tillegg, for å klargjøre diagnosen, må han leve i 24 timer med en såkalt Holter-skjerm. Denne enheten fanger hjerterytmer og lar deg bestemme forekomsten av arytmi med stor nøyaktighet. Problemet er at EKG ofte ikke kan oppdage denne lidelsen, siden anfall vanligvis varer veldig kort. Men overvåking gjennom hele dagen gir et komplett bilde.

I de fleste tilfeller, etter diagnose, begynner ambulant behandling. Kun i visse farlige situasjoner er pasienten underlagt akutt sykehusinnleggelse.

behandling

Hvor effektiv behandling vil være, avhenger av aktualiteten til å søke hjelp. Basis for terapi i dette tilfellet er medisiner. Folk rettsmidler kan brukes, men bare som hjelpemidler.

I enkle tilfeller kan narkotika helt fjerne problemet. I mer komplisert - narkotika er bare det første stadiet av terapi.

Medisiner foreskrevet for arytmi fungerer hovedsakelig som blokkere. De styrker cellene og beskytter hele hjertet fra mange negative faktorer. Totalt er det fire kategorier av slike stoffer:

 • Betablokkere (beskytte myokardiet fra virkningene av det sympatiske slottet);
 • kalsium (ikke tillat å assimilere dette elementet med hjertemuskelen);
 • kalium (gi gjenoppretting);
 • natrium (stabilisere rytmen og øke motstanden mot eksterne faktorer og overdreven stimulering).

Den første gruppen inneholder følgende stoffer:

 • egilok;
 • bisoprolol;
 • atenolol
 • metoprolol;
 • Celiprolol;
 • Propranolol.

Den tredje kategorien av rusmidler:

Og til slutt hører den fjerde gruppen til:

 • fenytoin;
 • Ritmilen;
 • lidokain;
 • meksiletin;
 • lidokain;
 • prokainamid;
 • propafenon;
 • kinidin;
 • Fenytoin.

Les også: Behandling av atrieflimmer med folkemidlene

Det er viktig å merke seg at disse stoffene i alle fall ikke kan tas før spesialisten utpeker dem.

diett

I løpet av behandlingsperioden må pasienten nøye overvåke dietten. Ofte oppstår en rytmeforstyrrelse på grunn av mangel på bestemte mikronæringsstoffer.

 • tørket frukt;
 • unge greener;
 • solsikkefrø;
 • ulike nøtter;
 • fisk (sjø);
 • gjærte melkprodukter;
 • lever (kylling, biff).

Det er best å bake eller koke maten i en dobbel kjele. Salt fra kostholdet blir tatt bort. Søtsaker er også forbudt.

Fysisk utdanning

Belastninger bør være moderate - dette vil styrke hjertet og akselerere oksygenutveksling. Passer best for dette:

 • respiratorisk gymnastikk;
 • standard lading om morgenen;
 • lange turer.

Listen over øvelser bør velge en lege.

Fare for hjertearytmi

Hjertets arrytmi. Fare for arytmi for barn, ungdom, gravide. EKG med arytmi

Hjertesykdom: arrytmi

Hjertets hjerterytme er en hvilken som helst feil i den rette hjertefrekvensen, der det er en endring i frekvensen og regelmessigheten av slag, samt sekvensen av sammentrekninger av hjertemuskelen. Arrytmi oppstår som et resultat av brudd på hovedkardiale funksjoner, som for eksempel automatisme, spenning, ledningsevne. Årsakene til arytmi kan være en rekke faktorer, blant annet de vanligste er hjerteinfarkt, medfødt hjertesykdom og misdannelser. Det er heller ikke uvanlig at arytmi vises i en helt sunn person, for eksempel arytmi etter trening, eller etter å ha drukket alkohol. Arrhythmia (Wikipedia kilde) kan ofte oppstå med ulike forkjølelser. Som du kan se, er hjertearytmi ikke en uavhengig sykdom, men oppstår som følge av en annen sykdom eller patologi. Det er også verdt å merke seg at noen typer arytmi kanskje ikke har noen åpenbare symptomer i det hele tatt, men samtidig utgjør de en alvorlig trussel mot pasientens liv og helse. Ofte diagnostiseres hjertearytmi hos gravide kvinner.

Er hjertearytmi farlig?

La oss analysere mer detaljert mekanismen i hjertet, det vil bidra til å tydeligere forestille seg, hva som er farlig, er hjertearytmen. Således er den normale drift av hjerte, eller snarere den rette rytme, oppnådd gjennom et komplekst system av spesialiserte celler som er i stand til å generere og sende en elektrisk impuls. I sin tur fører denne impulsen til sammentrekning av hjertemuskulaturen (myokardiet) til kontrakt. Til tross for at alle spesielle celler er i stand til å generere ønsket puls, er hovedkjernen for å lage elektriske pulser i den såkalte sinusnoden. Det er sinusknuten bestemmer intensiteten av forekomsten av pulsen, for derved å styre den puls (minne om at i det voksent hjerte er normalt 70-80 slag per minutt). Den elektriske impuls generert ved sinusnoden sprer seg radialt til alle nærliggende celler, og nærmere bestemt til de atrioventrikulære noder. Når den elektriske impulsen når bunten av His, deler den seg i to grener som fører til henholdsvis høyre og venstre ventrikel. Dette er mekanismen for utbruddet av hjertekontraksjoner. Brudd på den rette hjertefrekvensen, og som følge av et angrep av arytmi, kan forekomme i to tilfeller:

 1. Brudd på prosessen med pulsgenerering i en av de atrioventrikulære noder.

Som du kan se, fører noen forstyrrelser i det atrioventrikulære nettverket til en sykdom som arytmi. Jo mer farlig denne sykdommen er, og også risikofaktorene vil bli beskrevet i neste avsnitt.

Det kliniske bildet av arytmi

I vår tid blir aldersrammen for arytmi stadig uskarpe. I økende grad er diagnosen arytmi hos ungdom, og til og med arytmi hos barn. Og i noen tilfeller er det enda en arytmi i det nyfødte. Imidlertid er det rådende flertallet av tilfeller diagnostisert hos pasienter i mellom- og eldre aldersgrupper. Risikofaktorer for denne sykdommen er medfødt hjertesykdom, så vel som den konstante spenning og nervøse sammenbrudd, kan også føre til arytmi, progressiv dystoni (VVD og arytmi). I sitt kliniske bilde kan arytmi ledsages av:

 1. En rask hjerterytme (arytmi og takykardi).
 • Uregelmessig hjerterytme.
 • Reduksjon i antall hjerteslag (bradykardi).
 • Det bør understrekes at det er så mange forskjellige typer arytmier, vi vil beskrive de vanligste av dem. Atrieflimmer. Denne typen arytmi er preget av spontan dannelse av en elektrisk puls i forskjellige atrioventrikulære noder. Denne form for arytmi forekommer hovedsakelig i den voksne befolkningen. Flimrende hjertearytmi hos barn er sjelden. Hovedårsakene til flimrende arytmi er akutte infarkt, revmatisk hjertesykdom, endokrine sykdommer. Det er også ofte observert flimrende arytmi i svangerskapet. Å ta visse medisiner kan ha bivirkninger i form av arytmi. Skinnende arytmi og skjoldbruskkjertelen kan også være relatert, siden enkelte skjoldbrusk sykdommer fører til hjertesvikt. Det er også verdt å merke seg at sammenhengen mellom atrieflimmer og hjerteblokkering også er bevist. Sinus bradykardi. Ved denne type arytmi faller hjertefrekvensen under 60 slag per minutt. En slik tilstand kan også forekomme hos en sunn person i hvilestilling eller søvn. Men oftest skjer denne sykdommen mot en bakgrunn av nervøse lidelser, stress, med forstyrrelser i fordøyelsessystemet (den såkalte arytmen etter å ha spist). Arytmi. Denne form for arytmi er den vanligste. Det er en spontan kardial sammentrekning. Det er verdt å merke seg at enkelt ekstrasystoler ikke utgjør noen trussel, og kan observeres hos friske mennesker med økt opphisselse, etter å ha spist kaffe, mens de spiller sport.

  Måling av arytmidrykk

  Et hjemtonometer viser en arytmi. Det er under rutinemessig kontroll av arterielt trykk at tilfeller av arytmi oftest oppdages. En lege som kontrollerer trykket, hører tydelig en hjerterytme inn i stetoskopet, og bestemmer hvor mye det er riktig. Tonometeret for arytmi er det aller første diagnostiske verktøyet. Men det mest effektive og pålitelige instrumentet for å diagnostisere arytmi er EKG. Det er elektrokardiogrammet som avslører ikke bare selve sykdommen, men bestemmer også dens type og alvorlighetsgrad.

  Les Mer Om Fartøyene