Hva er klipping av vaskulære aneurysmer, konsekvensene

En aneurisme i hjernen skjer med patologiske forandringer i karene, mens formen endrer seg. De blir tynne og sprø, de strekker seg og stikker ut. På deformasjonsstedet dannes en aneurysmal sek, som senere kan briste, noe som fører til intrakranial blødning.

Sannsynligheten for et dødelig utfall med ruptur av fartøyet er veldig høyt, så når diagnosen er bekreftet, utføres kirurgisk inngrep raskt. I dette tilfellet klipper ofte en aneurisme i hjernen, unntatt situasjoner når posen er for dyp.

Essensen av aneurisme klipping, løpet av operasjonen

Når vi snakker om hva en aneurysmutklipp er, mener vi prosedyren for aneurysmavkobling fra den totale blodstrømmen. Dette skjer ved å bruke et klips på halsen på det berørte fartøyet.

Avhengig av formen på aneurysmen, kan det være nødvendig å klemme klemmene dobbelt. For å få tilgang til ønsket sted utføres trepanering av skallen.

Hvordan utføres kirurgi?

Under manipulasjonen utføres følgende handlinger:

 1. Pasienten får generell anestesi.
 2. Trepanering av ønsket område av skallen.
 3. Kranitom utskåret åpning.
 4. Det harde skallet i hjernen er åpnet.
 5. Definert område og skilt fra andre vev.
 6. Aneurismen er avskåret fra total blodstrøm ved å bruke et klips.
 7. Kraniet er restaurert. Det utskårne hullet er festet med plater og skruer.

Å utføre operasjonen krever kirurgens nøyaktighet og oppmerksomhet. Under prosedyren benyttes forskjellige mikrokirurgisk utstyr. Hvis legen ser at karene er fortynnet, kan de pakkes rundt dem med kirurgisk gassbind eller muskelpartikler. Dette reduserer risikoen for brudd når trykket stiger.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for kirurgisk inngrep

Beslutningen om å utføre operasjonen utføres av den behandlende legen etter pasientens samtykke til prosedyren. De viktigste indikasjonene for klipping er:

 • en aneurisme som når 7 mm eller mer;
 • genetisk predisposisjon til brudd på en aneurysmal sac.

Når operasjonen er kontraindisert

I noen tilfeller bør operasjonen bli forlatt:

 1. Med sykdommer i sirkulasjonssystemet.
 2. Med dekompensering av diabetes.
 3. I nærvær av akutte inflammatoriske og smittsomme prosesser.
 4. Hvis bronkial astma har en alvorlig kurs.
 5. Med forverring av kroniske sykdommer.

Klipping utføres ikke når aneurismen ligger dyp nok.

Prispolitikk

Når du blir spurt hvor mye en operasjon koster, kan du svare på forskjellige måter. Med en planlagt sykehusinnleggelse har pasienten rett til fri behandling. For dette, når du søker på Helse, må du fylle ut papirene og gi de aktuelle dokumentene.

I dette tilfellet kan det ta flere uker eller måneder å gjennomgå søknaden og tildele midler fra budsjettet.

Hvis det ikke er tid, kan du søke på klinikken privat, så koster prosedyren fra 80 til 180 000 rubler. Det avhenger av operasjonens kompleksitet, klinikkens prestisje og kvalifikasjonene til legene, samt prisen på materialene som skal brukes i klipping.

Hvordan tilrettelegge for prosedyren riktig

Ved valg av aneurysm behandlingsmetode utføres en rekke undersøkelser. I utgangspunktet er det:

 • Generell analyse av blod, urin.
 • En blodprøve for biokjemi og smittsomme sykdommer.
 • Radiografi.
 • Cardiogram.
 • Besøk terapeuten og nevrolog, og noen ganger andre spesialister, avhengig av symptomatologien.
 • Magnetisk resonans angiografi. Det er vist med en aneurisme fra 3 mm.
 • CT er nødvendig for å oppnå et generelt bilde når det dannes fra 5 mm. Med hjelpen er det mulig å oppdage kalkninger og trombier innenfor en aneurisme.
 • Digital subtraksjon angiografi lar deg se formasjoner opptil 3 mm.

Før klipping av cerebral fartøy er det nødvendig å forberede kroppen til kirurgisk inngrep. Til dette formål er de eksisterende sykdommene normalisert: de kompenserer for diabetes mellitus, arteriell trykk og andre kroniske sykdommer som forekommer i akutt form.

Etter undersøkelsen fyller kirurgen, anestesiologen og samtykkeskjema inn dato for operasjonen. På elva anbefales det ikke å spise mat og væsker etter 18.00.

Postoperativ periode

For at pasienten raskt skal komme tilbake til den vanlige livsstilen etter operasjonen, blir han vist fred og positiv holdning.

Når den planlagte operasjonen utføres, blir pasienten igjen i flere dager i intensivavdelingen for å kunne gi medisinsk hjelp i tide i tilfelle komplikasjoner. På slutten av denne tiden blir pasienten overført til en generell menighet.

I den postoperative perioden kan rask tretthet, svakhet være forstyrrende. Derfor anbefales full hvile og sengestøtte.

Et hodepineangrep er også en hyppig følgesvenn av en aneurysmutklippsoperasjon. Dette symptomet elimineres av narkotika, så for sterke og hyppige migrene bør du konsultere legen din.

Den totale rehabiliteringsperioden er om lag to måneder. Det er viktig å vurdere tilstedeværelsen av andre sykdommer og graden av alvorlighetsgrad, tilstanden der pasienten var på tidspunktet for klipping. Hvis operasjonen var planlagt og størrelsen på utdanningen var ubetydelig, er prosedyren enklere å overføre, gjenopprettingen av organismen skjer raskere.

Er operasjonen farlig, hvorfor klargjøre etter klipping?

Forverring av tilstanden etter operasjonen er ganske sjelden. Ifølge statistiske data overstiger dette beløpet ikke 10%. Men enig i behandlingen av en aneurysm, må pasienten vurdere alle risikoene.

Konsekvensene kan være svært forskjellige: alt fra mindre brudd på tale, minne, oppmerksomhet, konstant hodepine og slutt med iskemiske komplikasjoner, lungeødem, i noen tilfeller dødelig.

Men du bør ikke forlate operasjonen. Hovedbetingelsen for vellykket behandling er valget av kvalifisert personell, overholdelse av alle anbefalinger fra legen og rettidig diagnostisering av komplikasjoner i postoperativ perioden.

I de fleste tilfeller oppstår komplikasjoner med preoperativ aneurysmbrudd eller blødning under prosedyren.

 • Forstyrrelse av koordinasjon av bevegelser eller reduksjon av følsomhet i ekstremiteter, lammelse.
 • Dysfunksjon av taleapparatet.
 • Redusert syn.
 • Blokkering av blodkar.
 • Psykologiske lidelser.
 • Utseendet til epilepsi.

Livstid etter behandling

Generelt, hvis alle anbefalinger følges og operasjonen utføres i tide, blir pasientens forventede levealder ikke redusert.

I tilfelle avslag på behandling, vil aneurismen gradvis øke i størrelse, og til slutt vil den sprekke, blødning, som ofte fører til døden.

De viktigste anbefalingene for tidlig gjenoppretting er:

 • Revisjon av ernæring.
 • Normalisering av fysiske belastninger.
 • Observasjon med en nevrolog.
 • Avslag fra dårlige vaner.
 • Passasje av MR-angiografi og CT-skanning 6 måneder etter operasjonen.
 • Tilstandsovervåking for å unngå nye formasjoner.

Funksjonshemming i en aneurisme

Spørsmålet om utnevnelse av funksjonshemning etter trepanering av skallen avgjøres under sosial og medisinsk undersøkelse. Generelt er det bare 7-10% av de som gjennomgår kirurgi, må registrere fordeler. Tilstanden er vurdert ved følgende kriterier:

 1. Tilstedeværelsen av en systematisk funksjonell ubalanse på grunn av operasjonen.
 2. Delvis uførhet, dette kan både være en begrensning for mobilitet og psykiske lidelser.
 3. Behovet for rehabilitering.

Hvis de nevnte komplikasjonene vedvarer i løpet av året, er jeg, II eller III gruppesykdom registrert avhengig av symptomene:

 • Jeg gruppe er gitt til folk som ikke kan gi seg selv, de trenger konstant tilsyn og omsorg. Disse innbyggerne anses å være ufrivillige, vaktmesteren er tildelt dem.
 • II gruppe av funksjonshemning gir delvis forstyrrelse av kroppens funksjonalitet etter sykdommen. En person kan anses som delvis inkompetent.
 • Gruppe III er laget for personer med moderat kroppsforstyrrelse. For eksempel, delvis lammelse, desorientering, hørselstap. En slik kategori av funksjonshemmede trenger ikke konstant tilsyn. De selv kan utføre alle nødvendige selvbetjeningsaktiviteter.

Ved bestemmelse av den aktuelle gruppen vurderes konsekvensene av operasjonen, typen og plasseringen av aneurismen. Et viktig argument er tilstedeværelsen av psykiske lidelser og epilepsi.

Basert på statistikken, går mer enn 40% av de opererte pasientene etter rehabiliteringstiden tilbake til deres vanlige arbeidsaktiviteter. Resten av dyktige borgere passerer rekvisifikasjonen i spesielle institusjoner og kan holde stillinger med lette arbeidsforhold.

En aneurisme i hjernen er farlig ved ruptur av fartøyet. Beslutningen om å utføre en operasjon skal gjøres av pasienten med en forståelse av alle mulige risikoer og komplikasjoner. Generelt er livet etter klipping ikke veldig forskjellig fra preoperativ perioden. Hovedkriteriet for vellykket manipulering er rettidig diagnose av sykdommen og overholdelse av anbefalingene fra den ansvarlige legen.

Drift for å fjerne cerebrale aneurysmer: indikasjoner, ledning, prognose, rehabilitering

Aneurysm er et patologisk fremspring av fartøyets vegg. I motsetning til et normalt fartøy, har en aneurisme en tynnere vegg med mulighet for brudd og inntrengning av blod inn i hjernen eller inn i rommet mellom hjernemembranen (subaraknoid blødning).

Hovedårsakene til dannelsen av vaskulær aneurisme er medfødt forstyrrelse av strukturen i vaskulærveggen; Aterosklerose, hvor midterlaget av arterier er ødelagt og veggen er tynnet; endring av vaskulær veggen i den inflammatoriske prosessen.

Formen på aneurysmen kan være sacculated - med nakke, kropp og kuppel spinkel - der fartøyet er jevnt utvidet i stor grad lateral minner om svulstvegg i karet.

Diameteren er:

 • Opptil 3 mm - veldig liten;
 • Fra 4 til 15 mm - konvensjonell;
 • Fra 16 til 25 mm - stor;
 • Mer enn 25 mm er gigantiske.

Ofte forekommer ueksploderte aneurysmer asymptomatisk og blir funnet ved et uhell når de undersøker hjernen av en annen grunn.

Når er kirurgi nødvendig for vaskulær aneurisme i hjernen?

aneurisme av cerebral vesikel

En streng tilnærming til gyldigheten av kirurgisk inngrep med en ueksplodert aneurisme er nødvendig i forbindelse med mulige komplikasjoner under operasjonen. En aneurisme med en størrelse på mer enn 7 mm betraktes som en indikasjon på kirurgi. Indikasjoner for kirurgi er mer sikker med økende aneurisme som observasjoner og familiær disposisjon for blødning (blødning fra aneurisme tilfeller nære slektninger).

Forbereder for en operasjon

Dersom pasienten har indikasjoner på kirurgisk fjerning av en ueksplodert aneurisme, blir han innlagt på en planlagt måte til klinikken, som må oppfylle følgende krav:

 1. Har en nevrokirurgisk avdeling, samt spesialister med erfaring i å gjennomføre både åpne mikrokirurgiske inngrep på hjernens kar, og med erfaring i å gjennomføre inngrep av endovaskulær aneurysmavstand.
 2. Har en røntgendiagnostikkavdeling, med mulighet for spiralcomputerangiografi, magnetisk resonansangiografi, digital subtraksjon angiografi;
 3. Operasjonsrommet skal være utstyrt med spesialutstyr for mikrokirurgi av cerebrale aneurismer;
 4. Har en neuroreanimation avdeling.

Forberedelse for kirurgi er en viktig del av vellykket behandling.

Utføre kliniske tester (blodprøver, urinprøver, blodkjemien, koagulasjon, blodprøve for visse infeksjoner (HIV. RW, viral hepatitt), brystrøntgen, EKG), konsultasjoner hos spesialister (nevrolog, indre og andre spesialister er angitt).

Alle de ovennevnte undersøkelsene kan gjøres på klinikken under sykehusinnleggelse, men det er mulig å gjennomgå disse studiene på poliklinisk grunnlag, før sykehusinnleggelse.

For å velge metoden for kirurgisk inngrep, utføres studier for å vurdere arten og strukturen til aneurysmet, så vel som tilstanden i hjernevæv.

 • Magnetisk resonans (time-of-flight) angiografi. Denne teknikken lar deg få et klart bilde av en aneurisme med en aneurysmstørrelse på 3 mm eller mer.
 • Datatomografi i angiografisk modus. Ved den angitte inspeksjonen er det mulig å avsløre forekomsten av forkalkninger i en vegg og blodpropp i en aneurisme. Imidlertid er denne teknikken dårligere enn magnetisk resonansangiografi som nøyaktig reflekterer aneurysmstrukturen mindre enn 5 mm i størrelse.
 • Digital subtraksjon angiografi. Til dags dato forblir denne studien "gullstandarden" ved anerkjennelse av aneurysmer med en størrelse på mindre enn 3 mm og kar med liten diameter. Studien utføres kun på et sykehus, i forbindelse med muligheten for komplikasjoner i sin oppførsel.

Magnetisk - resonans angiografi og computertomografi i angiografi modus kan utføres før opptak til sykehuset, forutsatt at fra den tiden av studien før opptak ikke var mer enn 6 måneder, tiden som har gått siden undersøkelsene ikke har vært noen endringer i pasientens tilstand og forskning utført underlagt alle nødvendige tekniske krav.

Før operasjonen blir blodtrykkstallene justert til konsekvent normale figurer, blodsukkernivåene justeres i diabetes mellitus, med forverring av kroniske sykdommer - staten kompenseres.

Etter at alle nødvendige undersøkelser er fullført og funnet ut at det ikke er kontraindikasjoner for operasjonen, blir pasienten plassert i klinikken. Han undersøkes av en kirurg, forklarer operasjonsplanen og mulige komplikasjoner, anestesiologen snakker med pasienten. Pasienten fyller ut spørreskjemaet og gir samtykke til operasjonen.

På kvelden for operasjonen fra seks om kvelden er det forbudt å spise og drikke vann, hvis operasjonen er planlagt etter 12, kan du tillate en lett kveldsmat. Overholdelse av denne tilstanden er svært viktig for å sikre sikker generell anestesi.

Før operasjonen må du ta en dusj og vaske håret. Renhet er forebygging av smittsomme komplikasjoner.

Alle uforståelige spørsmål må avklares av legen eller sykepleiepersonalet, noe som vil hjelpe til i noen grad å fjerne den preoperative spenningen som er forbundet med intervensjonen.

Hvordan utføres kirurgisk fjerning av cerebrale karters aneurisme?

For kirurgisk fjerning av en aneurisme som brukes som en åpne inngrep på hjernen: klipping av en aneurisme styrke veggene i en aneurisme ved å pakke inn en aneurisme med kirurgisk gassbind; Stopp av blodstrømmen gjennom arterien ved å påføre klemmer på arterien til en aneurisme eller før og etter en aneurisme (fangst), og endovaskulære metoder.

Direkte kirurgiske inngrep i anledning av en cerebral aneurisme bekymret for hi-tech manipulasjoner og etterspørsel fra kirurgen av erfaring og besittelse av mikrokirurgisk teknikk.

Kompleksiteten i operasjonen består i behovet for å isolere fartøyet og aneurysmen på en slik måte at det forhindrer ruptur av aneurysmen og skade på hjernevevet.

Slike operasjoner utføres hovedsakelig for unge mennesker, og tar hensyn til muligheten for å korrigere en aneurisme fra åpen tilgang.

Operasjonen utføres under generell anestesi og varer i flere timer.

Under intervensjonen utføres en permanent kontroll av kroppens grunnleggende funksjoner:

 1. De viktigste parametrene til organismen og hjernens funksjon er overvåket;
 2. Blodtrykk er korrelert, hjernevæv er beskyttet mot iskemi, etc.

Skjematisk kan løpet av åpen kirurgi på en aneurisme i hjernen bli representert som følger:

 • Trepanation av skallen;
 • Deretter kuttes et hull i kranen, den separerte delen av beinet stiger og fjernes (etter at operasjonen er fullført, kommer denne delen av beinet tilbake til sin plass);
 • Dura materen åpnes og kirurgen får tilgang til hjernen;
 • Den patologiske (bære) arterien og selve aneurysmen utmerker seg;
 • På halsen til aneurismen, ved basen, pålegge klips - samozazhimayuscheesya microdevice med kjever, kjever tillukket ned i halsen til aneurismen og aneurismen fra blodet;
 • Under operasjonen nødvendigvis styrt radikalitet av aneurismen fra blodet via punktering av aneurismen blir aneurisme undersøkt ved hjelp av kontakt Doppler ultralyd, mulig undersøkelse av aneurismen gjennom et mikroskop eller endoskop, samt gjennomføre intra fluorescens angiografi;
 • Fullfør operasjonen på en aneurisme av hjernen ved å sutur dura materen, den kuttede delen av skallen vender tilbake til sin plass og er festet med titanplater og skruer.

Effektiviteten av å slå av aneurismen under klipping når 98%.

Når er endovaskulær behandlingsmetode indikert?

 1. Alder over 60 år;
 2. Tilstedeværelsen av alvorlige sykdommer;
 3. Aneurysmer komplisert for tilgang med åpen intervensjon.

Fordelen med endovaskulær behandling er den lave traumatismen og den korte postoperative perioden.

Hvordan utføres endovaskulær intervensjon i hjernens vaskulære aneurismer?

Operasjonen utføres under generell anestesi, da det krever fullstendig kontroll av blodtrykket og pasientens stilling på operasjonstabellen.

Alle manipulasjoner på fartøyene utføres under røntgenkontroll i røntgenrommet. Inngrepet skjer hovedsakelig gjennom en punktering i den femorale bretten, hvor gjennom den femorale arterie i retning av aneurismen kateteret holdes, blir aneurismen fullstendig fylt med platinaspoler på og av fra blodet.

For tiden for endovaskulær korreksjon av en aneurysm med bred nakke, brukes metoder for å beskytte halsen til en aneurysm for å forhindre spredning av mikro-spiraler i støttefartøyet:

endovaskulær aneurysmbehandling

Midlertidig beskyttelse av aneurysmhalsen med ballong (ballongassistert teknikk), når et kateter med en ballong settes inn i bærerbeholderområdet, som oppblåses, og deretter setter mikroarmer inn i aneurismen, hvoretter ballongen fjernes;

 • Konstant beskyttelse av aneurysmhalsen ved hjelp av en stent, som innføres i fartøyet og forblir konstant i fartøyet. Stenten har celler gjennom hvilke mikroarmer er satt inn i det aneurysmale hulrom og aneurismen er avskåret fra blodstrømmen;
 • Introduksjon til fartøyets strømning - omdirigering av stent, som har en høy tetthet og styrer blodet langs fartøyet på en slik måte at blodet ikke kommer inn i aneurismen og aneurismen er trombosed, det vil si at muligheten for brudd er utelukket. Komplett trombose av aneurysmen forekommer innen 4 til 6 måneder etter inngrep.
 • Etter installasjon av stenter av noe slag i tre måneder, er det nødvendig å ta medikamenter for å forhindre stenttrombose, som må tas i betraktning ved valg av denne teknikken for intervensjon.

  Gjenoppretting etter operasjon

  Etter operasjonen blir pasienten plassert i den postoperative menigheten for å observere det medisinske personalet, hvor han begynner å puste selvstendig, hvorpå han blir overført til intensivavdelingen. Tiden i intensivavdelingen avhenger av kompleksiteten og egenskapene til kirurgi og anestesi og er 24-48 timer.

  Deretter i pasienten blir pasienten overvåket og behandlet i en til to uker, avhengig av direkte eller endovaskulær inngrep. Noen pasienter må gjennomgå rehabilitering.

  Varigheten av den postoperative oppfølgingsperioden etter endovaskulær intervensjon er mye kortere enn etter direkte operasjon og er 5 til 6 dager i fravær av komplikasjoner.

  Konsekvenser av kirurgisk inngrep

  Det er komplikasjoner forbundet med en negativ reaksjon på anestesi, skade på karveggen under operasjonen. Konsekvensene av intervensjonen inkluderer blodpropp, hjerneødem, infeksjon, hjerneslag, kramper, vanskelighetsproblemer, nedsatt syn, minne, balanse, koordinering av bevegelse etc.

  Men fjerning av aneurisme å sprekke den, utsatt for forstyrrelser i et spesialisert klinikk med lang erfaring kirurgisk korreksjon av vaskulære aneurismer, det reduserer muligheten for alvorlige komplikasjoner, og er makeløs med alvorlige konsekvenser cerebral arterie aneurisme ruptur. I tillegg er noen komplikasjoner fjernet under operasjonen eller umiddelbart etter operasjonen. I noen tilfeller krever det en lang periode med rehabilitering ved hjelp av fysioterapi teknikker, arbeider med en logoped med talevansker, en psykolog, spesialist i fysioterapi, massasje, etc.

  Livet etter operasjonen

  Fullstendig gjenoppretting etter åpen operasjon tar opptil to måneder, etter at endovaskulær kirurgisk pasient har gått tilbake til fullverdig liv på kort tid. Varigheten av utvinning avhenger av pasientens helse før kirurgi, postoperative komplikasjoner.

  Aneurysme før og etter endovaskulær kirurgi

  Etter kraniotomi er det vondt i flere dager i såret, etter hvert som såret healer, blir det kløe, det er mulig hevelse i dette området og nummenhet i flere måneder.

  Ca. to uker kan det være hodepine, bekymret for tretthet og angst opptil åtte uker etter den åpne operasjonen. Derfor anbefales en dags søvn om ettermiddagen.

  Pasienten skal være under oppsyn av en nevrolog, ta de nødvendige legemidlene, smertestillende medisiner. I løpet av året bør kontaktsporter unngås, løft på mer enn 2 - 2,5 kg, langvarig sittende.

  Hvis arbeidet ikke er relatert til arbeidsbelastningen, kan du etter ca 6 uker diskutere med legen din muligheten til å starte arbeidet.

  Til tross for at bruken av MR-angiografi og CT-angiografi er begrenset til nærværet av mulige bildeforvrengninger fra metallklemmer, stenter og spiraler, forblir disse metodene tilstrekkelig effektive i postoperativ kontroll.

  Gjentatt undersøkelse etter åpne inngrep anbefales å utføres mellom 6 og 12 måneder etter inngrep.

  Etter en endovaskulær operasjon anbefales en kontroll digital subtraksjon angiografi mellom 6 og 12 måneder etter inngrep.

  Pasienter med en predisposisjon for dannelse av aneurismer, uavhengig av hvilken type av kirurgisk inngrep, etter slutten av observasjonsperioden er anbefalt gjennomføring av magnetisk - resonans-angiografi, computertomografi angiografi i modus 1 gang i 5 år for å unngå dannelsen av nye aneurismer.

  Anmeldelser av pasienter etter kirurgisk korreksjon av vaskulære cerebrale aneurysmer er positive. Blant de bivirkningene som vedvarer i den forsinkede perioden etter operasjonen, registrerer mange mennesker en forverring av velvære når været endres.

  Mange positive vurderinger om behandling på NN Burdenko Institute, hvor over de siste ti årene ble mer enn 400 kirurgiske korreksjoner av ueksploderte aneurysmer utført, med positive resultater av operasjoner.

  Operasjonen for å fjerne unexploded cerebral aneurysm utføres uten kostnad for kvoten for høyteknologiske operasjoner. For hvilke det er nødvendig å sende de aktuelle medisinske dokumentene til den valgte klinikken, og i nærvær av kvoter, vil en "Protokoll av kvotebeslutningen" bli utstedt, blir pasienten inngått operasjonsplan og venter på sin tur.

  Dersom pasienten gjelder uavhengig av klinikken, uten henvisningskjema, utføres operasjonen på betalt basis.

  I tilfelle av betalt behandling kostnadene for operasjonen er svært individuelt og avhenger av materialene som brukes under operasjonen, legen kvalifikasjoner, tidsbruk på sykehuset, etc. Den gjennomsnittlige kostnaden for kirurgi i klinikker i Moskva for aneurisme klipping -.. 80 000, for endovaskulær nedleggelse aneurysmer - ca 75.000 rubler.

  Gitt den høye dødeligheten fra blødning med aneurysmbrudd, i nærvær av indikasjoner, anbefales en profylaktisk operasjon å slå av en aneurisme fra blodstrømmen.

  Behandling og operasjon for å fjerne aneurisme av cerebral fartøy

  En aneurisme kalles patologisk formasjon i form av lokal ekspansjon av cerebral arterien på grunn av en svak, uelastisk, fortynnet vaskulærvegg. Sykdommen er alvorlig, noe som kan føre til døden. Det er farlig å rive skipet på ekspansjonsstedet, etterfulgt av subaraknoid eller intracerebral blødning.

  Aneurysm på resultatene av angiografi.

  Inntil krisen kan sykdommen utvikles asymptomatisk, noen ganger gi en mild nevrologisk symptomatologi, som lett forveksles med andre ikke-farlige patologier. Ofte antar en person ikke at han har en "bombe" i hodet som "skjuler" i årevis, men kan sprekke når som helst. Etter at skipet brister og blod blir utstøtt fra det, fyller strukturen i hjernen en aneurisme allerede i full kraft. De underliggende tegn på blødning er en plutselig forferdelig hodepine og tap av bevissthet. Dessverre slutter forsyningen av medisinsk behandling som regel i tragedie.

  Sykdommen kan oppstå i alle aldre, men er vanlig hos unge (20-45 år) og i alderen (45-60 år). Den totale andelen av sykelighet i den voksne befolkningen er fra 0,3% til 5%, hos barn-aneurysmer - et svært sjeldent fenomen. Ifølge statistikk blir 30% til 50% av mennesker døde på grunn av en plutselig hjernesblødning på grunn av aneurysmer, 15% til 30% blir deaktivert og bare ca 20% går tilbake til normal arbeidskapasitet. Ja, tallene er skuffende, men med tidlig diagnose og rettidig behandling kan selv en formidabel foki i hjernen med hell bli nøytralisert.

  Hva kan påvirke dannelsen av en vaskulær aneurisme, hva slags det kan være, hvordan å forebygge en tragedie, er det viktig å vite absolutt alle. Så, i detalj går vi videre til hovedtrinnet.

  Årsaker til Aneurysm Development

  Uheldige faktorer som øker risikoen for alvorlig sykdom er konsekvensene av noen patologier og livsstil:

  • noen bindevevssykdommer (de påvirker karene, gjør dem svake og uelastiske);
  • arteriell hypertensjon og hypertensjon (høyt blodtrykk øker belastningen på vaskulære strukturer, fører til overstretching av veggene);
  • avhengighet av røyking, alkohol, narkotika (under påvirkning av giftige stoffer, er det aktivt ødelagt vascular tissue, som er fulle av fremveksten av en aneurisme, en rask økning i volum og stimulering av bruddet);
  • mekanisk skade (hode traumer), som provoserte funksjonelle og degenerative endringer i cerebral arterier;
  • aterosklerotiske og infeksiøse fenomener (meningitt, soppinfeksjon, endokarditt, etc.), noe som har alvorlig innvirkning på kvaliteten på den arterielle komponenten i hjernen;
  • intrakranielle neoplasmer av godartet eller ondartet form (de bryter styrken i vaskulærene, kan akselerere brudd på en allerede eksisterende aneurisme).

  I dannelsen av cerebrale aneurysmer er den genetiske faktoren ofte skyldig. Du og alle familiemedlemmer bør undersøkes raskt hvis det er kjent at noen fra direkte slektninger er assosiert med denne diagnosen.

  Klassifisering av cerebrale aneurysmer

  Vaskulære aneurysmer i hjernen i nevrokirurgi klassifiseres vanligvis etter lokalisering, form, størrelse, antall kamre i utdanning. La oss vurdere hver parameter.

  1. Ifølge det lokale tegnet er det patologiske fremspringet:
  • Anterior cerebral / connective artery (forekommer i 45% av tilfellene);
  • intern deling av karoten arterien (i 30%);
  • midtre cerebral arterie (i 20%);
  • vertebrobasilar bassenget (4-5%);
  • blandet type - to eller flere deler av vaskulaturen påvirkes samtidig (flere foci diagnostiseres hos 10% av pasientene, mens de resterende 90% bestemmes av en enkelt aneurisme).
  1. I form er aneurysmiske dilasjoner delt inn i:
  • Sack-like (sekk) - den vanligste typen formasjoner (98%), mer utsatt for perforering enn andre;
  • spindelformet (fusiform) - mindre aggressiv og sjelden type formasjoner, i strukturen av alle aneurysmer kun 2%;
  • stratifisert - er dannet i mellomlagsrommet i vaskulærveggen, som oppsto på grunn av en løs forbindelse av lagene der blod under trykk (i arteriene, utvikler hjernebasene i de mest isolerte tilfeller).
  1. Utbulingen av arterievegget i størrelse kan være:
  • liten eller liten - opp til 4 mm;
  • vanlig eller medium - 5-15 mm;
  • stor - 16-24 mm;
  • gigantiske - fra 25 mm og mer.
  1. Antallet av kamre er preget av en aneurisme:
  • Enkeltkammer - består av ett kammer (typisk struktur);
  • multi-kammer - veksten oppstår med dannelsen av flere hulrom.

  Spesialister etablerte mønsteret for utvikling av patologi hos voksne menn og kvinner. Den mannlige befolkningen er 1,5 ganger mindre sannsynlig å lide av den enn den kvinnelige befolkningen. I barndommen tvert imot dominerer sykdommen litt oftere hos gutter enn hos jenter (forhold 3: 2). Unge mennesker har samme epidemiologi.

  Skjematisk avbildning av foci avhengig av plasseringen.

  Symptomer på en aneurisme av cerebral fartøy

  Som vi nevnte tidligere, er en aneurisme i de fleste tilfeller ikke klinisk manifestert før en akutt fase av brudd oppstår. Men i store størrelser, når ilden seriøst presser på nærliggende strukturer og forstyrrer overføringen av nerveimpulser, er det vanligvis følelsen av neurogene symptomer. Siden cerebral aneurisme gjør en persons liv i fare, er det viktig å identifisere det i de tidlige stadiene, men problemet er at ingen selv kommer til sykehuset uten noen eller få klager.

  Legene ringer på hver voksen, spesielt etter alder av 35 år, minst en gang i året for å gjennomgå en diagnose av cerebral fartøy til egen fordel.

  Nå vil vi høres alle mulige kliniske tegn, som i utgangspunktet begynner å forstyrre ved farlige volumer av en ueksplodert defekt, når kraniale nerver påvirkes:

  • smerte i øyet, nedsettelse eller sløret syn;
  • hørselsforstyrrelse (reduksjon, støyfølelse),
  • heshet av stemme;
  • nummenhet, svakhet, smerte langs ansiktsnerven, vanligvis på den ene siden av ansiktet;
  • muskelspasmer i nakken (umulighet å berøre brystet med haken);
  • spasmer av skjelettmuskler;
  • svakhet i arm eller ben
  • nedsatt følsomhet, nedsatt taktil oppfatning i enkelte områder av huden;
  • problemer med koordinering;
  • svimmelhet, kvalme
  • urimelig døsighet eller omvendt, søvnløshet;
  • Inhibering av bevegelse og mental aktivitet.

  For å utelukke eller bestemme en patologi, gå straks gjennom en målrettet medisinsk undersøkelse hvis du merker minst ett symptom!

  Konsekvenser av ikke-behandling

  Hvis fartøyet brytes, blir blod hellet i hjernen, spesifisiteten av kliniske tegn er mer spesifikk og uttrykt. Det patologiske scenariet som ligger i et aneurysmalt sjokk er:

  • Plutselig intens hodepine, som raskt sprer seg og når en forferdelig smertestopp;
  • kvalme, flere oppkast;
  • undertrykkelse av bevissthet av forskjellig varighet;
  • meningeal syndrom;
  • kan forekomme anfall, som minner om epileptisk;
  • noen ganger en økning i total kroppstemperatur, takykardi, økning / reduksjon i blodtrykk;
  • Med massiv blødning på grunn av dyp inhibering i hjernebarken, faller en person inn i koma med nedsatt pust.

  De som er nær et slikt offer (en enkel forbipasserende, venner eller slektninger), tar hensyn til! Nå er livet til en person avhengig av hastigheten på reaksjonen din. Fremveksten av det beskrevne symptomkomplekset (hovedtegnene ved begynnelsen av bruddet - de tre første poengene) - et signal om straks å ringe til ambulanslaget. Kvalifiserte leger vil gi tilstrekkelig førstehjelp til pasienten på stedet, de vil ta ham til medisinsk institusjon for en fullstendig undersøkelse og motta nødbehandling.

  Diagnostiske tiltak

  Undersøkelsen, som gjør det mulig å diagnostisere cerebral aneurisme, er basert på bruk av kompleks diagnostikk. En integrert tilnærming vil identifisere sykdommen, etablere årsaken, episenterets eksakte område, antall lesjoner, variasjonen, størrelsen, forholdet til hjernedepartementene og andre arterier.

  Hvis vi ikke snakker om de allerede eksisterende hullene, men om hensikten med pasienten å bli undersøkt for å sjekke tilstanden til fartøyene, starter besøket med en appell til nevrolog. Legen, etter å ha grundig hørt pasientens anamnese, gjennomfører en generell fysisk undersøkelse, inkludert:

  • palpasjon av individuelle deler av kroppen for definisjon av smertefulle soner;
  • percussion eller perkusjon av kroppsdeler for å bestemme tilstanden til de testede indre organene etter lydens natur;
  • auskultasjon, som bidrar til å høre unormale lyder i hjertet, karotisarterier som et indirekte tegn på hjernens aneurisme;
  • standard trykkmåling, noe som gjør det mulig å vurdere trykknivået av sirkulerende blod langs arteriene;
  • vurdering av hjertefrekvens, respirasjonsfrekvens (ofte patologiske avvik fra disse parametrene indikerer bindevevsdysplasi, smittsomme prosesser);
  • nevrologiske tester, hvis essens er studien av sener, muskler, hudreflekser, muskel-skjelettsystemets motoriske funksjoner, graden av følsomhet i lemmer og trunk,

  Basert på alle de ovennevnte metodene for foreløpig vurdering av staten, er det fortsatt umulig å diagnostisere. Alle disse metodene kan bare rent hypotetisk indikere den mulige (unøyaktige) forekomsten av denne sykdommen ved påvisning av risikofaktorer. Derfor skriver spesialisten ut retninger for grunnleggende diagnostiske prosedyrer - gjennomføring av instrumentelle metoder for visualisering av hjernekonstruksjoner. De utføres på spesielle enheter:

  • Beregnet tomografi (CT);
  • magnetisk resonans imaging (MR);
  • cerebral angiografi.

  Standard angiografi er mest fordelaktig når det gjelder pris tilgjengelighet for pasienter som ønsker å gjennomgå en primær forebyggende undersøkelse. Dens nøyaktighet er selvsagt lavere enn for avansert CT og MR. Imidlertid håndterer den angiografiske studien ganske enkelt oppgaven med å oppdage aneurysmer, inkludert informasjon om lokalisering, utseende og omfanget av utvidelsen. Men for pasienter som gikk inn på sykehuset med tegn på et ødelagt kar eller langvarig blødning, er standard for diagnose bruk av alle disse prosedyrene. Sammen med dem utføres elektroencefalografi (EEG) og transcranial dopplerografi (TCDG).

  Prinsipper for førstehjelp

  Før legen kommer, skal de som er nær pasienten kunne gi ham grunnleggende førstehjelp. Instruksjon av akutte tiltak for å redde liv før et medisinsk besøk, er tydelig fremsatt.

  1. Sett offeret på en flat overflate, hodet må være i forhøyet stilling. En høy stilling av hodet vil bidra til å forbedre venøs sirkulasjon, og dermed forhindre rask opphopning av væske i hjernevæv og hjerneflug.
  2. Opprett betingelser for god tilførsel av frisk luft på stedet der den kliniske hendelsen skjedde. Og det er ekstremt viktig utgivelse fra halsen spenne av ting, for eksempel fjerne slips, halstørkle, knepper skjorten hans, og så videre. N. Dette tiltaket vil bidra til å holde sirkulasjonsfunksjon og forsinke prosessen med massedød av nerveceller.
  3. Hvis en syke har overhalet en synkope, er det nødvendig å sjekke luftveiene for åpenhet. Når hodet kastes tilbake, må du trykke på pannen med samtidig forlengelse av underkjeven og ta haken underfra. Å åpne pasientens munn, utfør en revisjon av munnhulen (fingrene) på nærvær av fremmed innhold, slakking av tungen. Det er nødvendig å trekke ut flyttbare proteser, hvis noen. Slik at en person ikke kveler med oppkast, returner hodet til en høy pute, snu den på hans side.
  4. For å forhindre hjerne ødem og redusere mengden blødning, er det viktig å bruke ispakker til hodet (frosne matvarer, ispakker, etc., kan brukes).
  5. Hvis det er mulig, er det verdt å observere endringen i blodtrykk ved hjelp av en tonometer, og også å lytte til hjerteslag, for å overvåke pusten. Hvis en person slutter å puste, eller hvis hans hjerte slutter å slå, er det uheldig å begynne gjenopplivning (kunstig åndedrett, indirekte hjertemassasje). Uten dem, i denne situasjonen, er risikoen for en tragisk ende enorm.

  Dessverre er alle disse tiltakene ikke alltid effektive etter den briste aneurismen. Det dødelige utfallet av noen kommer i lynhurtighet - i de aller første minuttene. Men uten spesielt medisinsk utstyr og faglig kunnskap er det vanskelig å forstå hva som skjer i kroppen. Derfor er det verdifullt å ikke miste selvkontroll og tro på resultatet. Fortsett å kjempe uopphørlig for livet, til pasienten personlig overlater til spesialistene.

  Operasjon for å fjerne aneurisme av cerebral fartøy

  Den terapeutiske teknikken (kirurgisk eller ikke-kirurgisk) bestemmes av smal spesialiserte leger individuelt på grunnlag av diagnostiske data. Med små aneurysmer som ikke utvikler seg, kan konservative taktikker foreslås. Deres formål er å redusere potensialet for vekst i utdanning, redusere risikoen for brudd og redusere nevrologiske symptomer. Ikke-invasiv terapi er å gi en pasient med kvalitetsmedisin som gir støttende virkning ved:

  • vasokonstriktor;
  • kardiotonika med antihypertensiv effekt
  • antiepileptiske legemidler;
  • smertestillende tabletter;
  • dopaminolytika (fra oppkast, kvalme).

  Små aneurismer som ikke drives, krever konstant overvåking. Samtidig advarer eksperter om at det ikke er mulig å bli kvitt dem konservativt. Derfor er den viktigste tilnærmingen i å eliminere sykdommen og dens konsekvenser nevrokirurgisk behandling, det vil si en slags operasjon på et problembåren.

  Venstre før kirurgi, rett etter.

  Velge type kirurgi avhenger av bevis, lokalisering, integritet, anatomiske trekk ved aneurisme av fartøyet, den generelle tilstanden til pasienten, graden av trussel mot liv, tekniske muligheter for nevrokirurgisk senter. Intervensjon kan utføres i henhold til en av operasjonens taktikk.

  1. Endovaskulær kirurgi - i hulrommet av beholderen (indre) perkutan tilgang (uten å åpne skallen) under røntgenkontroll av mikrokateteret er satt inn for installasjon av en vaskulær stent eller en spiral. Utstyrer helt eller subtotalt "avskåret" arterien fra blodstrømmen. Over tid er aneurysmen trombosed og redusert i størrelse.
  2. Mikrokirurgisk (åpen under kontroll av et mikroskop) - Den økonomiske trepaneringen av skallen utføres, etterfulgt av isolering av støttende arterie og okklusjon ved å påføre et klips ved foten av aneurysmhalsen. Clipping (fra toppen av fartøyet) lar deg klemme den aneurysmale halsen i stedet for å ekskludere en vaskulær defekt fra blodstrømmen og redusere sannsynligheten for bruddet til et minimum.

  Video på endovaskulær behandling av nevrologisk aneurisme i hjernen:

  Og forebyggende operasjoner og inngrep for sprukket aneurisme - kompliserte intra-prosess, som krever den største opplevelsen av mikrokirurgi, nevrokirurgi fantastisk mestring av nye teknologier, feilfri utstyr drift enhet. Det skal bemerkes at i Russland og de post-sovjetiske landene er nevrologisk omsorg i dette området fortsatt på et utilstrekkelig nivå.

  Video av den åpne sletteoperasjonen:

  Du kan ikke si om den tsjekkiske republikk, det er - en av de få landene i verden der minimalt invasive teknikker for moderne nevrokirurgi hjernen mestret og finslipt til perfeksjon, postoperativ behandling av pasienter på en høyde. Tsjekkiske neurosurgeons utfører smykker presisjon manipulasjon selv i vanskelige å nå steder i hjernen, uten å ty til aggressive åpne teknikker. For å merke seg, la oss si at kostnaden for nevrokirurgisk operasjon og rehabilitering i Tsjekkia er flere ganger lavere enn i Tyskland og Israel.

  Aneurysme av cerebral fartøyer - en tidsbombe

  Sjeldne, men farlige sykdommer, som vil bli diskutert, med sen diagnose er forbundet med høy risiko for funksjonshemning og død. Aneurysm av cerebral fartøy er en patologi der ett eller flere blodårer i skallen er påvirket, noe som truer deres brudd og blødning.

  Aneurysm av cerebral fartøyer - årsaker

  Denne sykdommen utvikler seg i alle aldre, men i de fleste tilfeller oppdages det hos pasienter i alderen 35 til 60 år. Samtidig bemerker eksperter en høyere forekomst blant kvinner. Aneurisme cerebrovaskulære forstyrrelser dannet av en tre-lags struktur av den vaskulære veggen, karakterisert ved at resultatet av tap av elastisitet av muskelfibre medium og ytre skall, deres tynning og strekking av det innerste lag er dannet av utstående.

  Forutsetninger for dannelse av aneurysm kan være både medfødte vaskulære forandringer og oppnådde deformiteter. Faktorer av den første type (medfødt) viser, for eksempel, arteriovenøs misdannelse - patologisk tortuosity av arterier, med noen modifikasjoner anatomisk struktur i seg selv av den vaskulære vegg. Ervervet aneurisme av hjernen kan være forbundet med følgende hovedårsaker:

  • lukket craniocerebral trauma;
  • hypertensiv sykdom;
  • coarctation av aorta;
  • smittsomme lesjoner av hjernevev;
  • stråling eksponering;
  • cyster og svulster inne i hodet.

  De fleste forskere er enige om at flere faktorer spiller en rolle i utviklingen av patologi. I tillegg kan følgende ugunstige faktorer øke risikoen for tap av mekanisk styrke og elastisitet i karene, noe som bidrar til dannelsen av en aneurysm:

  • fedme;
  • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
  • alkoholmisbruk;
  • røyke.

  Aneurysme i hjernen - symptomer

  Avhengig av størrelsen, aneurisme i hjerneskibene, kan symptomene uttalt eller forbli ubemerket for pasienten. Det kliniske bildet er forårsaket av å klemme de anatomiske områdene i nærheten av vaskulær bulge og nedsatt nerveimpulser, avhenger av lokaliseringen. De viktigste kliniske manifestasjonene er ofte:

  1. Smerter i hodet - Kjennetegnet ved forskjellig varighet og intensitet, forekommer ofte paroksysmalt (i noen tilfeller er det en forbindelse med økt trykk). Lokalisering av ømhet avhenger av området av lesjonen. I dette tilfellet, hvis fokuset er dypt, er smerten mindre intens, og tvert imot gir overflatefeil alvorlig smerte.
  2. Søvnforstyrrelser - når fokuset påvirker sonen som er ansvarlig for å overvåke søvn, kan det utvikle søvnløshet, problemer med å sovne, døsighet i løpet av dagen, etc.
  3. Kvalme, trang til å kaste opp - slike symptomer er mer typiske for overfladiske formasjoner, så vel som store aneurysmer, noe som medfører økt intrakranielt trykk. Egenheten ved disse opplevelsene er at de ikke er forbundet med inntak av mat, ikke elimineres ved å ta medisiner, oppkast gir ikke lindring.
  4. Visuell forstyrrelse - med unormale vaskulære endringer i synsnerven kan føre til delvis eller fullstendig tap av syn, strabisme, dobbeltsyn, turbiditet, "slør" foran øynene, og så videre.
  5. kramper - Ukontrollerte muskelkontraksjoner kan oppstå når overfladiske deler av hjernen blir presset av en stor bulge på arteriene.
  6. Kognitiv svekkelse - minnefeil, evne til å absorbere ny informasjon, å tenke logisk, lese, telle, etc.
  7. Psykologiske lidelser - Hyppige endringer i følelsesmessig stemning, irritabilitet, overdreven angst.
  8. Nummen i ansiktsområdene, svakhet i ansiktsmuskler.

  Aneurysme i hjernens aorta - symptomer

  Aneurysm i hjernen påvirker noen ganger aortas grener - det største arterielle karet i kroppen. Blant manifestasjonene av denne patologien, observerer pasienter ofte undertrykkende ubehagelig ubehagsmessig følelse i forskjellige deler av hodet forbundet med økt intrakranielt trykk. I tillegg observeres ofte svimmelhet, nedsatt puls og svette. Noen ganger er det en liten følelse av prikker i hodet i skadeområdet.

  Sacrum cerebral arterie aneurisme

  Formen av sykdommen, der den dannede feilen ligner en blodfylt sak og dannes på grunn av lokal skade på et av de vaskulære lagene, er den vanligste. I dette tilfellet dannes en hvirvel i blodet, bevegelsen av blod bremser, det er en trussel om blodpropper. Tegnene på cerebral aneurisme av denne typen kan ikke manifesteres i lang tid, opp til ruptur av fremspring eller trombose.

  Aneurysm av hjernens hovedarterie

  Med nederlaget til hoved-basilikaen, er smerten lokalisert i det okkipitale området av hodet og i nakken. I tillegg provoserer en aneurisme av cerebral arterien slike manifestasjoner som perifert parese av ansiktsnerven, ensidig forverring av hørsel, støy i øret som ligner et vindpust. fordi Hovedarterien forsyner blod til cerebellum og varioliumbroen, da med utilstrekkelig blodtilførsel til disse avdelingene, kan svimmelhet, hørselshemmede og koordinasjonsforstyrrelser forekomme.

  Aneurysme av hjernens karoten arterie

  Typiske tegn på en hjerne aneurisme, lokalisert i halspulsåren, inkluderer slike handlinger som støy og øresus, hodepine, svimmelhet, problemer med visuell persepsjon. Under palpasjon og undersøkelse, hvis det er overfladisk plassert, er det en unormal pulserende hevelse som er merkbar, i det området det er en liten ømhet.

  Aneurysm av cerebral fartøy - konsekvenser

  Den langvarige eksistensen av cerebrale aneurysmer og komprimering av frontallobene fører ofte til cerebral atrofi i dette området. Som et resultat er det en gradvis økende kognitiv tilbakegang, manifestert i endringer i atferd, personlige egenskaper. En hjerne aneurisme, symptomene på virkningen av vevskompresjon som det ikke er mulig å korrigere forverret syn, fører til skade på optisk nerve.

  Ruptur av cerebrale aneurysmer

  Når diagnosen "hjerneslag" enhver følelsesmessig eller fysisk stress, blodtrykket stigningen, kan dårlige vaner raskt å utløse farlige konsekvenser - gapet fylles med blod vaskulær formasjonen. Som et resultat er det blødning i hjernevæv eller intrakranielt rom, begynner blodet å utøve trykk på denne sonen, og dette fører til forstyrrelse av ulike funksjoner.

  Noen ganger kan brudd på en aneurisme av cerebral fartøy med uoppdaget kirurgisk inngrep føre til et dødelig utfall. Kjenne øyeblikket av gapet kan være på følgende sentrale funksjoner:

  • plutselig alvorlig hodepine;
  • en følelse av kvalme
  • kraftig oppkast;
  • bevissthetstap.

  Ruptur av cerebrale aneurysmer - konsekvenser

  I andre tilfeller kan brudd på cerebrale aneurismer være mindre beklagelig, men etter en blødning i hjernen blir en person ofte deaktivert. Diagnostisert med denne komplikasjonen kan være:

  Behandling av en aneurisme i hjernen

  Det er viktig å vite at moderne medisin ikke har effektive konservative metoder for å kvitte seg med cerebrale aneurysmer. Derfor, når du identifiserer en slik farlig sykdom, er det bedre å ikke risikere og ikke teste selv verken folkemidlene eller noen annen alternativ teknologi, ofte tilbys ikke av leger, men av charlatans. Effektiv behandling av cerebrale aneurysmer kan kun utføres ved kirurgisk manipulasjon.

  I tilfeller hvor vaskulær dannelse er liten, ikke medfører vesentlige avvik, er pasienter rådes til å vente-og-observasjon taktikk som innebærer jevnlige besøk til en nevrolog eller nevrokirurg, kontroll over størrelsen på aneurisme, spore sin "oppførsel". I tillegg er metoder som minimerer risikoen for farlige konsekvenser utnevnt:

  • normalisering av blodtrykk;
  • reduksjon i kolesterol i blodet;
  • økt elastisitet i arteriene;
  • behandling av smittsomme patologier;
  • avvisning av dårlige vaner
  • rationering av fysisk aktivitet, etc.

  Aneurysm i hjernens operasjon

  Hvis den oppdager en hjerne aneurisme som ofte diagnostisert av X-ray, tomografi og angiografi undersøkelser, for å flykte fra sine komplikasjoner er mulig ved hjelp av nevrokirurgi. Operativ behandling i dette tilfellet er svært kompleks, det er rettet mot å isolere hulrommet i aneurysmen og fjerne det fra hjernens sirkulasjon. Operasjonen for å fjerne en aneurisme av cerebral fartøy kan utføres ved en av hovedmetodene:

  • endovaskulær okklusjon;
  • klipping av aneurysm cervix.

  Endovaskulær kirurgi av cerebral arterie aneurysmer

  Denne metoden er minimalt invasiv, utført under generell anestesi. Endovaskulær aneurisme embolisering av cerebrale kar omfatter injeksjon gjennom en av de fjerntliggende kapillærene fleksibel kateter gradvis fremmet til det patologiske stedet i henhold til røntgenstyreenheten. Videre settes en mikrosiral inn i aneurysmhulen fra kateteret, forårsaker tilstopping og død av formasjonen. Fordelen med denne teknikken er muligheten for tilgang til dybdegående fartøy, søknad selv etter aneurysmbrudd.

  Kloning av cerebrale aneurismer

  Når en aneurisme i hjerneskarene ikke ligger dypt, eller når det er nødvendig med akutt inngrep etter blødning, utføres en åpen kirurgi. Denne teknikken innebærer å åpne kranen og isolere formasjonen fra blodstrømmen ved å etablere et spesielt metallklips på nakken. Som et resultat dør kaviteten av vaskulært fremspring gradvis ned med ytterligere erstatning av bindevevet.

  Operasjonen krever høy kvalitet mikrokirurgisk utstyr, et operasjonsmikroskop. Hvis inngrep utføres etter aneurismen eksploderte cerebrovaskulær trinn omfatter et annet avløp som dannes intra hematom og eliminering av blod i det subarachnoide plass.

  Aneurysm i hjernen - konsekvenser etter operasjon

  Selv som et resultat av vellykket vellykket kirurgisk inngrep, der aneurysmen i hjerneskarene er eliminert, kan konsekvensene etter operasjonen være fjernt. Komplikasjoner er forbundet med en reaksjon på et bedøvelsesmiddel, skade på de vaskulære veggene, ufullstendig fjerning av blodpropper, etc. I denne forbindelse kan pasienter utvikle seg:

  • forverring av blodtilførselen til hjernevævet;
  • trombose;
  • cerebralt ødem;
  • utseendet på en ny aneurisme;
  • smittsom prosess;
  • brudd på tale, hørsel, syn, etc.

  Likevel er risikoen for å gjennomføre en operasjon i de fleste tilfeller rettferdiggjort. Livet etter klipping av en aneurisme av cerebral fartøy, samt etter en endovaskulær operasjon, har noen begrensninger og anbefalinger. Mange pasienter trenger en lang periode med rehabilitering med fysioterapi, bruk av medisinering, gjentatte operasjoner.

  Les Mer Om Fartøyene