Drift Ivanissevich på varikotsele

Operasjon Ivanissevich - for i dag, den mest effektive metoden for behandling varikotsele. Kjernen i metoden er i vene ligering av testikkel på nivået av retroperitoneal avdelingen. Varicocele er en slags "tumor" på spermatisk ledning, bestående av venøse noder. Det er mulig å kvitte seg med denne sykdommen bare ved hjelp av kirurgi.

Sykdommen refererer til det mannlige reproduktive systemet. Plexus er vanligvis dannet i en testikkel, mindre ofte i to. Patologi er karakteristisk for alle aldersgrupper, men en større prosentandel faller på ungdomsår, når intensiv vekst er notert. Det er denne sykdommen som er den mest populære blant alle mannlige problemer. Det er diagnostisert hos 10-12% av mannlige mennesker rundt om i verden.

Selvfølgelig påvirker varicocele evnen til å bli barn. Som statistikk viser, om lag 40% med infertilitet lider av slike venøse plexuser. Hvis en mann allerede har barn, garanterer dette ikke oppfatningen av det andre. Dette øyeblikket kalles sekundær infertilitet.

Årsaker til varicocele

Den vanligste årsaken til varicocele er høyt blodtrykk. På grunn av det er det en lobular plexus. I de fleste tilfeller lider venstre testikkel på grunn av de spesielle egenskapene til venenees plassering.

Av andre grunner er de inneholdt i følgende faktorer:

 • en stor mengde fysisk anstrengelse;
 • økt intra-abdominal trykk;
 • Tilstedeværelse av trombi i nyreårene;
 • nyrekreft.

I tillegg kan det kalles at rettidig tilgang til lege og årlige forebyggende undersøkelser kan beskytte mot problemer.

Symptomer på sykdommen

Diagnostisering av sykdommen er ikke vanskelig, fordi pasienten umiddelbart forstår at det er et problem. Varicocele er primært smerte. Det kan bare lokaliseres i den berørte testikelen eller flytte til hele lysken.

Ubehagelige opplevelser øker under samleie, når du går og under store belastninger. Hvis smerten ikke bryr seg, men det er i lang tid ikke mulig å tenke barn, bør du også gjennomgå en undersøkelse.

Etter å ha studert sykdommen nøye, kan vi skille faser av kurset:

 • venene kan ses bare når de trykkes;
 • Veneutvidelse klart synlig uten depresjon;
 • Størrelsen og konsistensen av testikelen er sterkt endret.

For å identifisere sykdommen er det nok å være oppmerksom på kroppen din. Du kan ikke sette av fotturer til legen eller håpe at alt vil passere seg selv. Sykdom i reproduktive systemet kan gi mye problemer, så det er bedre å behandle dem i de første stadiene.

Essensen av Ivanissevichs operasjon

Drift Ivanissevicha er en slags behandling varikotsele. I dag er det den vanligste og mest effektive. Kjernen i prosedyren er i ligasjonen av den dilaterte venen. På grunn av dette stopper omvendt utstrømning av blod.

Før operasjonen må du gjøre alle viktige tester: generell urin og blodprøver, en biokjemisk blodprøve, en blodprøve for koagulering og sukker. Umiddelbart før operasjonen, barber håret fra bunnen av magen.

Generell anestesi for en voksen mann er ikke nødvendig. Nok lokalbedøvelse. Men denne tilnærmingen vil ikke være ideell for barn og ungdom. Det er bedre for dem å bruke generell anestesi.

Hvordan utføres kirurgi?

Ivanissevichs operasjon følger alltid ett mønster. Det er så enkelt som mulig, så kirurgen finner raskt en løsning:

 1. Pasienten er plassert på operasjonstabellen med ryggen nede.
 2. Når anestesien begynner å virke, gjør kirurgen et langsgående skrå snitt.
 3. Skjelettene til inngangskanalen blir dissekert i sin tur. Så legges veien til en venøs pleksus.
 4. Nå er det viktig å finne en forstørret vene. Vanligvis er dette ikke et problem, men det er tider når en kirurg ikke bare finner et problem. Spesielt gjelder det relapses.
 5. Den dilaterte venen er bandasjert, gjenget og krysset.
 6. Det gjenstår å sy innsnittet og påfør et bandasje.

Hele prosessen tar litt tid. Pasienten kommer raskt til hans sanser.

Vanskeligheter for å bli møtt

Behandling av varicocele ved kirurgi betraktes så enkelt som mulig. Men noen ganger kirurger gjør feil:

 1. Skader på iliac arterien. Ethvert brudd på arteriedekslene fører til alvorlig blodtap. Skade kan være årsaken til en utilsiktet kutt, når problemvenen er dyp. Noen ganger er arterien forvirret med denne venen. Under alle omstendigheter gjenopprettes en slik alvorlig kutt raskt under operasjonen.
 2. Skader på underordinær nerve. Det er en komplikasjon bare etter operasjonen. Pasienten begynner å føle alvorlig smerte og følelsesløshet i det indre lårområdet.

Når varicocele bør operasjonen foregå i et profesjonelt operasjonsrom med erfarne kirurger. Da kan du unngå ubehagelige øyeblikk.

Indikasjon for behandling

Ingen lege vil gi 100% garanti for at operasjonen vil være løsningen på alle problemer. Dette gjør det vanskelig å bestemme avlesningene. Men langsiktig praksis gir oss muligheten til å analysere ulike saker og trekke konklusjoner.

Indikasjon nr. 1: Infertilitet

Ikke alltid infertilitet går etter operasjonen. Det er ikke engang garantert at det er på grunn av varicocele at det ikke er mulig å tenke barn. Men uansett, hvis det er et problem og infertilitet, må du gjøre operasjonen.

Det er dette symptomet som oftest fører pasienten til operasjonstabellen. Det er ikke nødvendig å håpe på medisinsk behandling varikotsele. Det er bedre å fjerne problemkoden umiddelbart.

Indikasjon № 2: Forebygging av infertilitet

En stor andel av operasjonene forekommer hos ungdom som har blitt diagnostisert med sykdommen. Prosedyren er profylaktisk, fordi ingen vet hvordan i fremtiden denne utvidelsen av venene vil påvirke kjønnsfunksjonen.

I tillegg har eksperter bestemt at jo tidligere venøs knutepunkt er fjernet, jo flere sjanser for et sunt seksuelt liv.

Indikasjon nr. 3: Smerte

Smertefulle følelser er nesten umulige å tåle. Den forstørrede venen strekker spermatikkledningen og forårsaker smerte. Klumper eller betennelser kan også dannes, noe som medfører ytterligere trusler.

Hvis smerten er akutt, er behandlingen av varicocele en akutt operasjon. Hvis det er hematomer eller testikler sterkt deformert, begynner de med preparat og tester.

Kontraindikasjoner for behandling

Det er ingen spesielle kontraindikasjoner angående denne sykdommen. Det er nok å kjenne standard kontraindikasjoner:

 • Tilstedeværelsen av akutte smittsomme sykdommer, hvor pasienten er i alvorlig tilstand
 • dårlig blodpropp;
 • diabetes mellitus;
 • egenskaper hos eldre mennesker;
 • forekomst av en svulst.

Drift Ivanissevich kan gi mye problemer hvis pasientens kropp ikke er klar for en slik test. Komplikasjoner kan begynne under operasjonen og etter det.

Postoperativ periode

Etter operasjonen varicocele, som regel, ikke bry. Men du må følge forskjellige regler som er utformet for rask gjenoppretting. La oss starte med de viktigste bestemmelsene:

 • De første ukene, lysken kan være blåst og hovent, det er ubehagelig smerte (dette er normalt, alt vil snart passere);
 • allerede på den tredje dagen etter operasjonen kan du gå på jobb;
 • Noen ganger anbefaler legen en spesiell bandasje som brukes i ca 2 uker;
 • du må gå oftere, at blodet sirkulerte godt.

I tillegg til nyttige ting må du vite de grunnleggende forbudene etter varicocele-operasjonen:

 • De første 48 timene du bare trenger å ligge ned uten unødvendige bevegelser;
 • ingen tung trening;
 • Du må overvåke bandasjen, ikke våt eller fjerne uten legens tillatelse;
 • Seksuelt liv kan gjenopprettes en uke etter varicocele operasjonen;
 • Den første uken kan du ikke løfte ting tyngre enn 4 kg;
 • 5 dager kan du ikke ta et bad.

Hurtiggjenopprettingsregler

For en ung og sunn organisme vil Ivanissevichs operasjon være enkel og enkel. Men fortsatt trenger å følge gode råd. Den behandlende legen vil nødvendigvis gi lignende anbefalinger etter Ivanissevichs operasjon.

Til magen virker bra og strekker ikke inngangssonen, det er verdt å spise matfattig mat. Ideell for ris, kyllingfilet, yoghurt, toast. Hvis du ikke har en tarmbevegelse i lang tid, kan du bruke et lett avføringsmiddel. Dette bør ikke bli forsinket, da forstoppelse kan føre til divergens av sømmer og alvorlig smerte.

En kald komprimering vil hjelpe til med smerten som vanligvis følger med den postoperative perioden. Men du kan holde den bare i 10-15 minutter, på forhånd, legge litt klut.

Til slutt skal det bemerkes at ytterligere undersøkelser ikke bør unngås for å unngå tilbakefall eller komplikasjoner. Generelt går behandlingen varikotsele i dag raskt og kvalitativt. Ikke vær redd for ham. Tidlig behandling av dilaterte vener gjør det mulig å tenke sunne barn og å kvitte seg med kompleksiteten i det intime liv.

Funksjoner, indikasjoner og kontraindikasjoner av Palomos operasjoner og ifølge Ivanissevich med varicocele

Helt for å bli kvitt varikotsele er det bare mulig ved bruk. En av de mest tilgjengelige alternativene er klassisk varicocelectomy ifølge Ivanissevich.

Kostnaden av prosedyren er dekket av forsikring, men før du bestemmer deg er det nødvendig å vurdere all risiko og lære om mulighetene for komplikasjoner og tilbakefall.

Egenskaper av sykdommen

Varicocele - en sykdom forbundet med venøs lesjoner i testiklene (vanligvis venstre) og sædlederen. Når du mottar blodkarene i ventilene ikke fungerer som den skal, er blodstrømmen forstyrret, forårsaker hevelse av årer, smerte og ubehagelig følelse av fylde i testikkel.

I første fase kan du se et mer uttalt venetisk nett under huden. Ved utviklingen av sykdommen rager venene mer skarpt ut, og står sterkt ut mot bakgrunnen av en annen testikkel, som ikke er rammet av sykdommen.

Over tid kan skrotet sakke, den berørte testikelen vil senke i størrelse, som i stor grad bekymrer pasienter. Den alvorligste komplikasjonen av sykdommen er infertilitet.

Hvis en varicocele er mistenkt, gir pasienten et spermogram.

I utgangspunktet er behandling med medisiner og ulike folkemidlene mulig.

Noen eksperter mener imidlertid at konservativ terapi ikke er så mye behandling, som å utsette det uunngåelige - kirurgiske inngrep.

Riktig feilen vil bare hjelpe varicocelectomy. Haster denne prosedyren ikke krever. Legen har mulighet til å observere utviklingen av sykdommen, evaluere sin dynamikk og gi pasienten det beste alternativet for å løse problemet.

Den planlagte operasjonen foregår i et rolig miljø, komplikasjoner oppstår mye sjeldnere.

Varianter av operativ intervensjon

Moderne urologi tilbyr et bredt spekter av varianocelectomy varianter. Valget av denne eller den intervensjonen avhenger av pasientens alder, sykdomsstadiet, organismens individuelle egenskaper og den tilstedeværende legenes mening.

Oftest tilbys pasienten okklusiv kirurgi. Deres essens er bandaging venen, leverer den berørte testikelen, og normaliserer blodstrømmen. Denne kategorien inkluderer kirurgi for varicocele Ivanissevich, Palomo, Marmara, laparoskopisk varicocelectomy, ikke-kirurgisk intervensjon (koagulering, sklerose), mikrokirurgiske prosedyrer.

En delikat saken er kostnaden for varicocelectomy. De dyreste alternativene er mikrokirurgisk kirurgi og endovaskulær embolisering. De er laget på forskjellige stadier av sykdommen, relapses og komplikasjoner er sjeldne. Men ikke alle kirurger kan utføre slike inngrep, mange klinikker inkluderer ikke engang dem i prislisten.

Oftere tilbys pasienter klassisk varicocelectomy ved metoden Palomo, Marmara, Ivanissevich. Den generelle sykeforsikringen dekker bare kostnadene ved den siste operasjonen.

Vanligvis i klinikker blir operasjonen for Ivanisevich satt i gang, noe som garanterer kirurgens kvalitetsarbeid og reduserer risikoen for komplikasjoner.

Klassisk varicocelectomy kan gjøres uten politikk. Prisen er tilgjengelig for de fleste pasienter. Kostnaden inkluderer anestesi og forblir i en sykehus seng.

Drift Ivanissevich på varikotsele: i hva er hennes essens?

Drift Ivanissevich utføres i de fleste russiske klinikker. Krever sykehusinnleggelse, utført under generell eller spinalbedøvelse. Barn og ungdom er kun egnet for generell anestesi.

Suksessen avhenger av kirurgens dyktighet, snittet er laget i inguinalfoldet, hvorpå den forstørrede testikelvenen er sydd og trukket.

Såret er sydd, en steril bandasje påføres den. Gjenoppretting varer opptil 2 uker, med komplikasjoner blir rehabiliteringstiden forlenget.

Variasjon av forstyrrelser ifølge Ivanissevich - Operation Palomo med varicocele. Hovedforskjellen er stedet for kuttet.

I tilfelle av Palomo, er det laget over inngangskanalen. På dette stedet er ikke testikelvenen avgrenet, en enkel dressing er nødvendig.

Et unntak kan være løs type åre, i dette tilfellet kirurgen må binde alle fartøyene separat.

Operasjonen utføres på et sykehus, anestesi kan være generell eller lokal.

I sammenligning med prosedyren for Ivanissevich reduseres risikoen for komplikasjoner, siden venen er på et sted der det ikke er store kar og nerver.

Gjenoppretting tar 2 uker, i noen tilfeller forlenges den til 1 måned.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Klassisk varicocelectomy er indisert hos pasienter med stadium 3 varicocele. Som den andre prosedyren, involverer kutt og søm, har Ivanissevichs operasjon en rekke kontraindikasjoner.

Disse inkluderer:

 • hemofili og andre blodsykdommer;
 • enhver kronisk sykdom i fasen av forverring;
 • inflammatoriske prosesser av forskjellige natur;
 • ondartede svulster.

Ivanissevichs metode brukes sjelden til å behandle barn og ungdom. Drift kan ikke gjøres ved høy temperatur eller generell svekkelse av kroppen.

Fordi varicocele ikke trenger akutt inngrep, kan kirurgen velge det gunstigste øyeblikket for pasienten.

Teknikk av operasjonen

Før operasjonen gir pasienten blodprøver (biokjemisk, totalt, for sukker og for koagulering). Urinanalyse er også nødvendig.

På operasjonsdagen, pasienten spiser ikke, drikkeregimet er begrenset. Det anbefales å ta en dusj og barbere håret i underlivet. Ofte utføres operasjonen under lokalbedøvelse, men barn og ungdom får generell anestesi.

Under prosedyren ligger pasienten på ryggen, et langsgående skrå snitt gjøres i inngangsregionen. Gradvis dissekere vevet, når kirurgen venøs plexus.

Vanligvis er venen lett funnet, men det er vanskeligere å oppdage om det kommer igjen. Visse problemer oppstår også med løs type blodåre, som danner mange "grener" som gir testikelen.

Etter deteksjonen blir venen plukket opp av en tråd, syet og trukket. Blodstrømmen fra den stopper. I løs type er hver gren bundet separat. Det er viktig å ikke gå glipp av de tynne karene, ellers vil tilgang til blod snart eller senere komme seg.

Etter å ha bundet en vene setter kirurgen såret og lukker det med et sterilt serviett, som er festet med et bandasje. På lyskeområdet plasseres en boble med is, oppmerksom på ødemet og reduserer ubehagelige opplevelser. Etter 2 timer blir blæren fjernet.

Postoperativ periode: begrensninger og særegenheter

Klassiske prosedyrer, betyr kutt, krever lang gjenoppretting i 3-4 uker. Drift Ivanissevich - er ikke noe unntak.

Helbredingsprosessen er avhengig av kroppens individuelle egenskaper. En gang hver 2-3 dager, endres steril bandasje på såret, mottar pasienten et kurs av antibiotika som forhindrer betennelse. Ved angrep av smerte, får pasienten anestetika i form av tabletter.

Under gjenopprettingsperioden skal pasienten ha en suspensjon som støtter skrotet i en komfortabel stilling. Suturer fjernes på dag 9.

Kirurgen undersøker skrotum og testikler, utfører palpasjon, og sørger for at helbredelsesprosessen er korrekt. I fremtiden anbefales pasienten å besøke urologen 2 ganger i året. Ved mistanke om tilbakefall får han et spermogram.

I rehabiliteringsperioden er det ikke tillatt å bade og bad, Hygieniske prosedyrer er begrenset til en varm dusj. Det er nødvendig å redusere fysiske belastninger, ikke løfte vekter og ikke press musklene på pressen. Under gjenopprettingen anbefales det ikke å ha sex, etter avslutningen av den postoperative perioden blir denne begrensningen fjernet.

Hvordan unngå tilbakefall?

Klassisk varicocelectomy er preget av høy risiko for tilbakefall, ifølge medisinske statistikere kan den nå 40%. Slike data skyldes egenartet av operasjonen.

Oftest forekommer det tilbakefall hos pasienter med forgreningsårer. Hvis kirurgen ikke legger merke til en av grenene og ikke overtar den, vil blodstrømmen i den berørte venen ikke stoppe.

Fartøyet vil fungere som før, trykkfallet vil provosere utvidelsen av venene og sykdommen vil begynne å utvikle seg igjen. I dette tilfellet er en re-operasjon tilordnet. Vanligvis utføres en minimal invasiv prosedyre med minimal risiko for tilbakefall. Det er ikke anbefalt å gjøre snitt i lysken.

Tilbakeslag kan provosere en feil livsstil. Pasienten anbefales moderat motoraktivitet, et balansert kosthold, avslag fra røyking og alkohol.

Operasjon Ivanissevich og dens versjon av operasjonen Palomo med varicocele - en rask og ganske effektiv behandlingsmetode. Med en rimelig livsstil og kirurgens ferdighet, klarer pasienten å unngå tilbakefall og komplikasjoner, helt gjenopprette helse og effektivitet.

Nyttig video

Om hvordan operasjonen for behandling varikotsele på Ivanissevich forekommer, kan du lære av følgende video:

Varikotsele og hans behandling av Ivanissevich

Varicocele er en hyppig patologi blant den mannlige befolkningen, som regnes som en av årsakene til infertilitet. Hans behandling utføres utelukkende av en kirurgisk metode. Den vanligste og eldste er teknikken til Ivanissevichs operasjon.

Varicocele og dens funksjoner

Varicocele er forstått som åreknuter i testikkel. Ofte manifestert i gutter i modningsperioden, er en av de vanligste årsakene til infertilitet (40% av alle tilfeller). Sykdommen er observert hos ca 15% av alle menn.

I mange tilfeller er årsakene til patologien en forstyrrelse i funksjonen av venøse ventiler, som forhindrer omvendt blodstrøm. Over tid strekker blodårene seg og danner rundt vesken en vaskulær svamp. Som et resultat er termoreguleringen brutt, og evnen til spermatogenese går tapt.

På grunn av den anatomiske strukturen er mer vanlig patologi venstre testis.

Tradisjonell behandling ble varicocele utført kirurgisk. Etter ligering (skjæringspunkt) av karene, de dilaterte årene avtar, blir blodstrømmen normalisert.

For en mann er varicocele ikke en betydelig trussel. Å skape et betydelig problem kan bare komplikasjoner - smerte symptomer, infertilitet. I barndommen anbefaler legene obligatorisk kirurgisk behandling. I normal løpet av sykdommen, i voksne menn, blir vanligvis observasjons taktikk vanligvis valgt.

Indikasjoner for operasjonen for dem er følgende punkter:

 • alvorlig smerte i skrotområdet,
 • undertrykkelse av testikler hos ungdom,
 • infertilitet (av menn),
 • forverring av spermogrammet,
 • estetisk defekt.

Hvordan behandles sykdommen?

Kirurgisk inngrep er skjæringspunktet mellom testikelvenen. Følgende typer patologisk behandling utmerker seg:

 • Drift Ivanissevich. En tradisjonell åpen kirurgi, som utføres hovedsakelig under lokalbedøvelse. Krever en lang gjenopprettingstid.
 • Operasjon Marmara. Progressiv teknikk, hvor vener er bandasjert i undersporet. Den er preget av rask gjenoppretting og lav skadefrekvens, minimal risiko for komplikasjoner. Snittet er laget i inngangsrøret, lengden er ikke mer enn 2 cm. Gjenvinningsperioden er kort, erret er umerkelig. Den største ulempen er den høye prisen ved prosedyren.
 • Endoskopisk metode. Karakterisert av mindre invasivitet, gunstig postoperativ kurs. Med denne prosedyren er samtidig eliminering av en bilateral varicocele mulig. I navleområdet utføres små punkteringer, der et laparoskop er satt inn. Kirurgen-andrologen har mulighet til å se hele venen. Fordeler - et snitt i lysken er ikke brukt, det har ingen komplikasjoner.
 • Mikrokirurgisk operasjon. Betyr implementering av revaskularisering av testikel. Det tillater i skrotet å umiddelbart gjenopprette blodsirkulasjonen, fysiologiske funksjoner. Innsnittet er laget opp til 6 cm i lengde parallelt med inngangskanalen. Ovarievenen trekkes tilbake og elimineres, i stedet for epigastrisk blødning. Det utføres under generell anestesi.

Kirurgisk metode Ivanissevich

For å behandle varicocele blir Ivanissevichs operasjon utført.

Dette er den første metoden for å eliminere sykdommen.

Dens formål er: blokkerer omvendt blodstrøm og akkumulering av blod ved å knytte testulærvenen.

Indikasjon for bruk: infertilitet, varicocele 2-4 grader.

Kontra: dårlig blodkoagulasjon, generell ubehag eller alvorlig tilstand hos pasienten. Ved lenken kan du lese hvordan du kan kurere varicocele hos menn uten kirurgi.

Teknikken ble først brukt i 1924 - i lang tid ble det ansett som den eneste til å eliminere varicocele. Etterpå dukket opp flere progressive kirurgiske teknikker. Separate urologiske enheter fortsetter å fungere med en gammel og velprøvd metode.

Teknikken er irrelevant fra det kosmetiske synspunktet - sømmen etter det er ganske merkbar. I forbindelse med hyppige tilbakefall som forekommer i 40% av tilfellene, anses operasjonen som ineffektiv.

Kirurgen kan ikke skanne og krysse individuelle årer i spermatisk ledning. De hyppigste komplikasjonene er forbundet med komplikasjoner under operasjon eller spesialfeil. Blant dem er nerveen til inngangskanalen og iliac arterien isolert.

Informasjon! Ifølge statistikk faller frekvensen av komplikasjoner de første 30 dagene og er ca 10%.

Fordelene ved teknologi inkluderer:

 • tilgjengelighet,
 • lav pris,
 • behandling i avanserte stadier.

Blant manglene er:

 • høy grad av tilbakefall,
 • en merkbar arr etter prosedyren,
 • langvarig rehabiliteringstid,
 • høy grad av traumer.

utstyr

Kirurgen gjør et snitt på ca 4 cm i inguinalkanalområdet. det Eksternt lik kuttet når du fjerner blindtarmbetennelse. Vevet er skåret lag for lag. Inngangskanalens mur er kuttet.

Deretter strekker andrologisk kirurg musklene, finner venene til eggstokkplexus og alle de andre grenene, krysser dem (binder dem). Etter spesialisten lag-for-lag suturerer alle vevene og påfører et bandasje.

Etter 8 dager fjernes alle sømmer. Hele utvinningsperioden varer en måned. For å lindre smerte, er de foreskrevet smertestillende medisiner, om nødvendig - ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. For å forhindre smittsom betennelse, er antibiotikabehandling foreskrevet.

Forventet resultat:

 • eliminerer den eksterne feilen (atrofi) i de sentrale stadiene,
 • eliminering av smertefulle opplevelser,
 • forbedring av spermogramindekser.

Anbefalinger for seksuell aktivitet: sex er tillatt etter full gjenoppretting. I gjennomsnitt varer rehabiliteringsperioden omtrent en måned. Conception kan forekomme innen ett år, allerede en måned etter prosedyren.

Varighet! Drift Ivanissevich passerer under lokalbedøvelse (anestesi). Lengden er 25-40 minutter.

Rehabiliteringsperiode

Etter inngrepet må mannen være i menigheten under oppsyn av leger 5-7 dager. I løpet av denne tiden vises hvile og hvile. Ved å observere doktors regler og forskrifter, minimerer pasienten uønskede fenomen og postoperative komplikasjoner.

Innen 1 til 2 måneder etter operasjoner på Ivanissevich ikke anbefalt:

 • varme bad (dusjing er tillatt),
 • Å gjøre sport,
 • har sex / onani,
 • fysisk anstrengelse, inkludert vektløfting,
 • strekker seg når de blir defecated.

I 3-6 måneder anbefales det å unngå store belastninger. Etter slutten av rehabiliteringsperioden er lite fysisk arbeid mulig.

Viktig! Pasienten anbefales å ha en spesiell bandasje for å opprettholde skrotumet. Det reduserer alvorlighetsgraden av smerte og ubehag, reduserer spenningens spenning.

konklusjon

Ivanissevichs metode er en tidstestet teknikk som bidrar til å eliminere patologi. Den har en rekke fordeler og mangler blant de fremlagte operasjonsteknikker. Pasienten kan evaluere alle risikoer og positive aspekter og velge riktig alternativ for varicocele behandling.

Operasjonen av Ivanissevich er en enkel måte å kvitte seg med varicocele

I motsetning til venereologi, som kan unngås, hvis en person er engasjert i beskyttet sex og ikke forringer personlig hygiene, er ingen immun mot urologiske sykdommer.

De kan skyldes både ytre stimuli (infeksjoner, sopp) og mekanisk skade, genetisk predisponering.

Hva er varicocele?

Varicocele - utvidelse av venene i lobulær plexus av testikkel.

Denne sykdommen er vanlig hos menn uansett alder og forekommer ganske ofte - mer enn 15% av hele mannlige befolkningen opplevde sine negative effekter.

Det er varicocele på grunn av økt trykk i venene i skrotet eller ventilsykdom i blodets vener. Menn opplever vanligvis vondt i det berørte området, legger merke til endringer i venøs mønster på penis.

Sykdommen utvikler seg i fire stadier. Legen kan bare diagnostisere den på andre - når venene begynner å bli palpert med hender, og noen ganger også merkbar når de blir sett.

Hvis tiden ikke begynner behandling varicocele, kan det føre til atrofi av testikelen eller til og med infertilitet.

Essensen av metodikken Ivanissevich

Når varicocele når andre, tredje eller fjerde fase, anbefaler leger at menn anker kirurgi for å hindre mulig infertilitet.

Ivanissevichs operasjon er en unik behandlingsmetode, hvis essens ligger i en enkel veinligasjon i testikelen på nivået av retroperitonealavdelingen.

Spesifikke kontraindikasjoner for en operasjon ikke eksisterer, alt er redusert til standardreglene: kirurgi er ikke mulig hvis pasienten har alvorlige problemer med blodpropp, er han syk eller syk kort tid før eventuelle smittsomme sykdommer.

På grunn av sikkerheten ved denne metoden er det lov til å holde menn i alle aldre, men legene anbefaler ikke å bruke det i behandling av barn under tretten år, gitt behovet for en lang skånsom behandling etter operasjonen.

Operasjonen kan skje på noen klinikk, vanligvis er det ikke skape noen problemer for leger, men på grunn av den høye sannsynligheten for gjentakelse er bedre å slå til en spesialisert urologi klinikk.

Ja, det vil ta mer penger, men sannsynligheten for en re-operasjon vil bli mye lavere.

Fordeler og ulemper med metoden

Den utvilsomt fordelen av Ivanissevichs operasjon forblir nesten fullstendig mangel på komplikasjoner i postoperativ perioden.

På grunn av sin hastighet og minimal innblanding i en manns kropp, er det nesten ingen fare for blødning, infeksjon eller dråpe i eggstokken.

Et annet positivt aspekt ved denne metoden er den lave prisen, sammenlignet med andre metoder. I tillegg kan den brukes til alle aldersgrupper og i alle stadier av sykdommen.

Etter operasjonen er nesten alt tillatt, og dette tiltrekker seg også menn. Etter en uke kan du drikke alkohol, en måned senere - gå inn for sport. Du kan ha sex etter at akutte smertefulle opplevelser stopper.

En av de viktigste ulempene ved denne operasjonen er en lang rehabiliteringsperiode. Et halvt år må mannen observere en streng modus, og bare etter legens tillatelse igjen for å komme tilbake til belastninger. Spesielle problemer det medfører i mennesker, hvis arbeid er direkte forbundet med fysisk arbeidskraft.

Tilbakeslag er den største ulempen

Tilbakeslag er et stort problem med Ivanissevichs operasjon. Han kan oppstå fra Forty prosent av operert. Dette skyldes ikke metodenes ineffektivitet, men til kirurgenes vanskelige tilgang til grenene i testikkelen.

Som en konsekvens, hvis legen ikke har klart å krysse alle grener, kan varicoceleen utvikles igjen.

Oftest slike problemer oppstår hos menn i fjerde og tredje stadier av varicocele, siden sykdommen er fullt påvirker testicular vein og begynner å spre sine konsekvenser som kirurgen noen ganger bare ikke kan få det uten ytterligere inngrep.

Teknikk av operasjonen

Før operasjonen skal pasienten ta alle de generelle testene, samt noen få andre, for eksempel sjekke blodet for sukker og koagulerbarhet, utfør sin biokjemiske analyse.

Umiddelbart før operasjonen starter, blir pasienten barbert fra magen.

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse (novokain), barn kan bli foreskrevet generell anestesi. Pasienten er plassert på ryggen, kirurgen gjør en langsgående, skrå snitt på omtrent fem centimeter i lengde, i den fremre abdominalvegg parallelt med forløpet av lyskekanalen.

Deretter skal legen tildele testikelvenen, ta den på trådholderen og bandasjen, forsøke å gripe og krysse en stor del av sine ekstra grener.

Oftest fører dette ikke til noen problemer og tar minimum tid, det kan oppstå problemer med allokering av alle berørte grener.

Såret etter operasjonen syes tett, gir sterilitet med en spesiell bandasje. Det tar litt mer enn tretti minutter, men ikke mer enn en time.

Videoen viser tydelig hele operasjonen av Ivanissevich fra "A" til "I":

Gjenoppretting etter operasjon

Etter operasjonen setter pasienten en ispakke på sømmen for å redusere hevelsen og stoppe blødningen.

For å unngå smerte etter inngrep, er pasienten foreskrevet et kurs av smertestillende medisiner, og for å forhindre utvikling av smittsomme sykdommer, foreskrives ikke-sterke antibiotika.

De neste tre til fem dagene bør regelmessig erstattes med en steril bandasje.

Flere dager etter operasjonen skal pasienten ha en spesiell bandasje (suspensjoner) som støtter eggstokkene.

Etter utslipp blir forandringen forandret til tettsittende trunker, som uten ekstra ubehag for en mann bør utføre en lignende funksjon. Smerter under urinering etter operasjonen Ivanissevich oppstår ikke.

Sømmer fjernes i løpet av den andre uken, avhengig av hvor godt pasienten har gjennomgått operasjon.

Etter det er pasienten forbudt å trene i de neste seks månedene, og for de første dagene foreskrevet en streng sengestøtte.

Det er ingen dietter og andre restriksjoner for Ivanissevichs operasjon. Så snart smerte forsvinner, kan en mann sikkert ha sex.

Alkohol er også tillatt, så vel som å gjøre sport (unntatt å løfte baren eller andre tunge gjenstander).

I hvilke tilfeller er mikrokirurgisk revaskularisering av testiklene - prosedyrens teknikk, fordeler og ulemper ved prosedyren og andre data.

Menns mening

I deres svar, klager nesten alle menn etter operasjonen Ivanissevich på smerte, noe som ikke alltid oppnås ved å ta medisiner foreskrevet av behandlingslegen.

Ofte forsvinner smerten helt i løpet av den første måneden, men i enkelte tilfeller kan det vare tre eller fire måneder.

Dette skyldes oftest pasientens manglende overholdelse av sparsommelen og overdreven fysisk anstrengelse, mindre ofte på grunn av en kirurgs feil som kunne gripe nerveens ligatur under operasjonen.

Mange som blir syke etter operasjonen opplever ødem, noe som anses som ganske vanlig for denne typen kirurgisk inngrep.

Det tar omtrent to uker etter operasjonen og har ingen smerte, og noen ganger - ubehag i lysken. Det eneste tilfellet når det er verdt å se en lege på grunn av ødem, er feber og skarp, skarp smerte.

Ofte er ubehagelige opplevelser og komplikasjoner klaget av menn som bestemte seg for å ha kirurgi allerede i tredje og fjerde fase av varicocele. De som vendte seg til legen i andre fase, beskytter seg mot mulige komplikasjoner og tilbakefall.

Kostnad for operasjonen i Russland

Ivanissevichs operasjon er mye billigere enn mange lignende operasjoner, men i dette tilfellet alt avhenger av klinikken og dens priser.

Hvis dette er en privat institusjon med alle fasiliteter, så vil behandlingen sammen med analysen, legenes konsultasjon og laboratorieundersøkelse koste rundt 44 000 rubler. Gjennomsnittlig pris for denne operasjonen svinger vanligvis fra 25 til 30 tusen rubler.

Operasjon Ivanissevich - ganske effektiv og billig, men en traumatisk behandlingsmetode varikotsele med en lang, noen ganger smertefull periode med rehabilitering.

Før du tar en beslutning om å benytte denne metoden, studer nøye andre tilbud fra klinikkene, og kanskje vil alternativet være bedre egnet for din sak. I noen situasjon, hør etter råd fra den behandlende legen.

Ivanissevichs operasjon: essens og vitnesbyrd, ledelse, rehabilitering

Drift Ivanissevich (OI) med åreknuter i spermatikkledningen (varicocele) regnes som en av hovedtypene kirurgisk pleie for denne patologien. hun består i ligering av blodkar for å eliminere retrograd blodstrømning gjennom venene i testiklen.

Modern kirurgi har en rekke teknikker for å behandle åreknuter og dets grener. Minimalt invasive og endoskopiske metoder foreslås, men Ivanissevits operasjon fortsetter å være populær, selv om den har blitt mindre hyppig.

Vene-ligeringen av testikelen ble foreslått av Ivanissevich i begynnelsen av forrige århundre, metoden hadde mange ulemper og ga en høy forekomst av tilbakefall. I tillegg er dette en av de mest traumatiske operasjonene med varicocele. Samtidig gjør relativ enkelhet og effektivitet at operasjonen går over testikelvenen en av de mest tilgjengelige teknikkene for et bredt spekter av pasienter.

Den største ulempen ved metoden er den høye frekvensen av tilbakefall. Blant voksne menn opp til en fjerdedel operert igjen overfor problemet med varicocele i pediatrisk praksis, når dette tallet 40% eller mer, noe som er forbundet med fortsatt vekst og dannelse av vaskulær som barnet vokser system.

Utvilsomt fordel av Ivanissevichs operasjon kan betraktes som en direkte innvirkning på patologiske patogenetiske mekanismer, det vil si gjennom inngripen, blir substratvaricoceleen selv, testikelvenen, eliminert. Øk effektiviteten av prosedyren tillater mikrokirurgisk utstyr og optisk utstyr.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til operasjonen Ivanissevich

OI administreres til både voksne menn og barn og ungdom. Den eneste indikasjonen for henne er åreknuter av en hvilken som helst grad av alvorlighetsgrad, men hensiktsmessigheten og tidspunktet for behandlingen bestemmes individuelt.

Meninger om når det er nødvendig å operere varikotsele, avviker. Noen kirurger mener at behandlingen ikke bør forsinkes, siden varicose forårsaker infertilitet. Andre eksperter androgolister, ikke uten grunn, indikerer en mangel på fruktbarhet hos mange pasienter med varicocele, og det er ikke alltid kommer etter at intervensjons forbedrede sædparametre, noe som betyr at det ikke er noen hast i kirurgisk behandling av sykdom.

Kontraindikasjoner til kirurgi Ivanissevich på Varikotsele er også. Blant dem:

 • Alvorlig dekompensert patologi av indre organer;
 • Akutte smittsomme sykdommer;
 • Endringer i huden er purulent-inflammatorisk, spesielt på stedet der snittet vil bli gjort;
 • Genitourinary infeksjon;
 • Patologi av blodpropp.

Sykdommer i indre organer før planlagt intervensjon bør behandles så mye som mulig eller overføres til et stabilt kurs. Infeksiøs patologi og hudskade vil være et hinder til de blir helt eliminert.

Forberedelse og kurs av Ivanissevichs operasjon

Preoperativ forberedelse varierer lite fra det i andre operasjoner. Pasienten må gjennomgå en rekke tester for å bekrefte diagnosen og avklare arten av endringene undersøkelsen - for å passere blod og urintester, for å passere en ultralyd i pungen med en doppler, et spermogram og en test for kjønnshormoner.

Listen over prosedyrer inneholder nødvendigvis et koagulogram, en HIV-test, hepatitt, syfilis og seksuelle infeksjoner. Med den planlagte generell anestesi bestemme gruppemedlemskapet for blod og Rh-faktor, utnevne fluorografi, EKG.

Hvis pasienten i tillegg til åreknuter ikke lider av noen annen kronisk sykdom, og deretter sette en sjekk av en urolog (androgolister), og rådgivning anestesilegen utøveren rapport om den påståtte sikkerheten av behandlingen. I tilfelle av samtidig patologi vises konsultasjoner fra smale spesialister - kardiolog, endokrinolog, nevrolog, etc. -.

Drift Ivanissevich utføres vanligvis under lokalbedøvelse, men det er tilrådelig for barn og følelsesmessig labile pasienter å bruke generell anestesi når pasienten sover, føler ingenting og husker ikke hendelsene i operasjonen.

På et sykehus er det nødvendig å vises på utsatt tid med resultatene av alle bestått eksamener. På kvelden før kirurgi, om kvelden, tar pasienten en dusj, barberer håret på magen og lysken og bytter klær. Det siste måltidet - senest 22 timer. Om natten kan en beroligende middel administreres eller en mild hypnotisk foreskrives.

Fremdriften i operasjonen inkluderer flere faser:

 1. Inngrep av bukveggen;
 2. Isolering av testikkelvenen, dens ligasjon og skjæringspunktet;
 3. Sjekk om hemostase og sår suturering.

OI utføres når pasienten ligger på ryggen. Etter en lokal bedøvelse vil være i drift (prokain) eller synke pasienten i narkose, håndterer kirurgen antiseptisk sted kommende seksjon, deretter dissekere huden og det subkutane vev i tverretningen i en skråprojeksjon av lyskekanalen, eller snarere på forsiden iliaca ryggraden. Snittet ligner det av blindtarmbetennelse, lengden er ca 5 cm.

Aponeurosis muskler er kuttet, og muskelfibrene selv blir flyttet fra hverandre. Ved å skyve det ytre peritonealbladet til midten av magen, ser kirurgen på det vaskulære plexus, utskiller vevet av testiklen, fikserer det med klemmer og krysser det.

Det skjer at ikke en stor ven forlater inngangskanalen, men flere samtidig, og hvis alle collaterals ikke er bandasje, er et tilbakefall uunngåelig. For å hindre tilbakeføring av patologi undersøker kirurgen nøye utgangssonen fra inngangskanalen til venøse kar og binder alle synlige store grener.

Varicocele i pungen grozdevidnom plexus akkumulerer en betydelig mengde blod, og for å øke hastigheten på sine evakuering spadenie fartøy og hurtig oppløsning av åreknuter i pungen Kirurgen gjør massasje av vev, mens klemmen på den annen side allerede forlenges den distale ende av testiklene vene.

Blodet som strømmer fra venene fjernes, såret skylles, karene er bandasjert eller koagulert. Etter forsiktig hemostase suges bløtvev, kan avløp gjenstå i såret. Sømmen er dekket med en steril bandasje. Operasjonen varer ikke mer enn en halv time.

Intervensjon for ligering av testikelvenen regnes som trygg, men fortsatt noen komplikasjoner. En av de farligste er hofte arterieunderbinding, noe som kan skje ved et uhell, kirurgi feil, hvis han tar henne i blodåre, eller når lange søkeelver hvor det er fare for skade på blod verktøy.

Ubehagelig, men ikke livstruende, konsekvens av operasjonen kan være en ligering av nerve som passerer gjennom inngangskanalen. Det kan fanges ved et uhell sammen med fartøyet eller skadet av instrumenter med langvarig manipulasjon på venøs plexus. Som følge av skader på denne nerven er følsomheten fra den indre siden av hoften brutt, og smerter er også sannsynlig.

Postoperativ periode og komplikasjoner

Når operasjonen er fullført, blir mistanke lagt på pungen - en slags bandasje som forhindrer frøledningen fra å strekke seg og bevegelsen av testiklene når den tar opp kroppens vertikale stilling. Fra operasjonsrommet blir pasienten levert til menigheten for videre observasjon.

I de første dagene kan smertefulle opplevelser i sømområdet forstyrres, som stoppes ved hjelp av smertestillende midler. For å forebygge smittsomme komplikasjoner må antibiotika foreskrives for de neste fem dagene. På dagen etter intervensjonen erstattes dressingen, dreneringen fjernes etter noen dager.

I den postoperative perioden er den opererte pasienten på sykehuset under tilsyn i opptil 8-10 dager. Ved slutten av denne perioden fjernes hudsømmene. Med et gunstig forløb av gjenopprettingsfasen og ingen komplikasjoner, kan pasienten slippes hjem et par dager senere for observasjon av en kirurg i en polyklinisk.

Rehabilitering etter operasjonen Ivanissevich kan ta flere uker, og til slutt å dømme sin effektivitet kan være etter 3-6 måneder. I løpet av hele utvinningsperioden bør pasienten helt utelukke å besøke badstuen eller badet, ta varme bad og andre forhold hvor skrotalen kan overopphetes.

For å forebygge komplikasjoner og tilbakefall bør ikke være de første ukene å ha stramt tett klær og klær, må du gi opp en stund og seksuell aktivitet.

I de første seks månedene etter operasjonen anbefales ikke intensiv fysisk øvelse og aktiv sport, bør man avstå fra å løfte vekter og trene i treningsstudioet, som er forbundet med en belastning på den fremre bukveggen.

Etter Ivanissevichs operasjon, mulig komplikasjoner, selv om de er relativt sjeldne:

 • blødning;
 • Pus-inflammatoriske endringer fra operasjonssår;
 • Dropsy testikkel - er relativt vanlig;
 • Atrofi av testikelen - opptrer når ligasjonen av brystkjernen og fører til vedvarende infertilitet.

En av de hyppigste konsekvensene av kirurgisk behandling varicocele betraktes som tilbakefall av patologi. Ifølge ulike data, er sannsynligheten for at den når 40%, men moderne mikrokirurgisk teknikk, grundig undersøkelse og søk av alle grener og collaterals av venøs plexus med deres dressing gjør det mulig å redusere risikoen for returpatologi betydelig.

For å forebygge smittsomme komplikasjoner, foreskrives antibiotika, en vanlig bandasjeendring utføres, og pasienten anbefales ikke å våte den og informere legen om eventuelle mistenkelige endringer fra siden av suturen.

Ivanissevichs operasjon utføres i de vanlige kirurgiske eller urologiske enhetene, i de fleste tilfeller - gratis, ifølge MHI-systemet. Pasienter som ønsker å gjennomgå behandling på betalte sentre, kan også gå dit. I gjennomsnitt er kostnaden for en operasjon som går over testikelvenen ca. 20 tusen rubler.

De mennene som planlegger en operasjon, eller deres slektninger, ønsker å kjenne tilbakemelding fra allerede opererte pasienter, ikke bare om bestemte klinikker eller spesialister, men også om gjenopprettingsperioden og effektiviteten av prosedyren.

De fleste menn som gjennomgår intervensjonen, på den ene siden, merker dens effektivitet, derimot, klager over smerter i lysken under belastning, fysisk innsats, samleie, tyngde og smerte i pungen. Leger i slike tilfeller anbefaler ikke å panikk - tyngde og noen ømhet følger ofte perioden med utvinning og forsvinner etter noen måneder.

Med utseende av nye åreknuter, følelser av tyngde og smerte seks måneder eller mer etter operasjon, kan man mistenke et tilbakefall av patologien, der det er nødvendig å besøke urologen for å løse problemet med gjentatt inngrep.

Drift Ivanissevich - en behandlingsmetode varikotsele hos menn i alle aldre

Åreknuter - en sykdom som er alvorlig, ikke egnet til behandling. Spesielt vanskelig er det for å skade åårene, dypt liggende eller i umiddelbar nærhet av kroppen. Ofte i andre tilfeller, ty til kirurgi.

Funksjoner av kirurgisk inngrep

Varicocele refererer til utvidelsen av venene til lobulær plexus i testikkel. Denne sykdommen er svært vanlig og observeres hos 15% av mennene. Dessuten er sykdommen ikke avhengig av pasientens alder eller på den generelle fysiske tilstanden.

Enn det er farlig? Når varicoceleen forstørrer lumen av venøs fartøy, og veggene blir tynnere og svakere. Samtidig er det atypiske problemer med åreknuter med utstrømning av blod: lumen er så bredt at ventilene ikke kan blokkeres og blodet kommer tilbake. Alt dette fører til stagnasjon av blod, noe som igjen forverrer problemet. Blodets masse strekker venenees vegger og de blir svakere.

Stagnasjon av venøst ​​blod fører til mangel på nytt arterielt blod, rik på oksygen og næringsstoffer. Følgelig mottar orgelet - testikelen ikke tilstrekkelig ernæring. I dette fallet faller kroppens funksjonalitet. Som et resultat kan lidelsen føre til infertilitet.

Essensen av intervensjonen er redusert til venlig ligering på nivået av retroperitoneale avdelingen. Dermed elimineres det faktiske problemet - venen, ikke i stand til å sikre utstrømningen av blod.

Metoden er ekstremt enkel i implementering og har mange fordeler:

 • eksepsjonelt lav risiko for komplikasjoner;
 • lav pris;
 • behandling utføres på et hvilket som helst stadium av sykdommen;
 • utført i alle aldre - unntatt barn under 13 år.

Ulempene ved metoden inkluderer en høy frekvens av tilbakefall. Hvis varicocele utvikles til fase 3 eller stadium 4, er re-utvidelse av venen løst i 25% av tilfellene, og hos barn - opptil 40%. Alas, med alvorlig skade, breder plager seg også langs grenene av venene, som kirurgen ikke kan nå uten ekstra inngrep.

Essensen av operasjonen på Ivanissevich

Indikasjoner for ledning

Indikasjonen for operasjonen av Ivanissevich er varicocele. Dette er en av metodene for å bekjempe denne sykdommen. I de tilfellene når sykdommen er forårsaket ikke bare av stagnasjon av blod i blodåren, men også av en rikelig tilstrømning av arterielt blod, går det til en endret operasjon - ifølge Paolo. I dette tilfellet er ikke bare venen bandasje, men også arterien.

Drift Ivanissevich utføres uansett varikotsele:

 • Den primære sykdommen er knyttet til det medfødte fraværet av ventiler i testikkelvenen, noe som fører til en omvendt blodstrøm, utvidelse av venene og deres overdrevne utvikling. Dette gjelder også situasjonen der muskelfibrene i karetveggene er erstattet av bindevev. Wien på samme tid slutter å være funksjonelt, det vil si det kan ikke presse blod;
 • ortostatisk varicocele - årsaken til det er innsnevringen av venstre nyrene arterien. Det er krenket på området mellom mesenterisk arterie og stammen av aorta. Et karakteristisk trekk ved dette er overløpet av det klyngede plexus i stående stilling og utstrømning av blod i utsatt stilling. Drift Ivanissevich ved en ortostatisk varikotsele gjør det mulig å kvitte seg med den skadede eller skadde venen, men det opprinnelige problemet løser ikke;
 • varicocele i andre plager - stenose i nyrene, nephroptose, ringformet deformasjon av venøs stamme forårsaker en konstant fylling av de dilaterte årene. Varicocele i disse tilfellene er ledsaget av utseendet av blod og protein i urinen. Operasjonen er foreskrevet i tilfeller hvor sykdommen er ledsaget av smerte, siden den sanne årsaken er annerledes, og det er mer rasjonelt å starte behandlingen med det;
 • sekundær varicocele - oppstår når en svulst oppstår i retroperitonealrommet eller bukhulen, på grunn av hvilken utstrømningen av blod er forstyrret. I dette tilfellet skal pasienten gjennomgå en grundig undersøkelse for å etablere en patologi.

Operasjonen er foreskrevet i tilfeller der sykdommen er ledsaget av visse symptomer:

 • en endring i kvaliteten av sæd til verre;
 • smertefulle opplevelser;
 • oppsigelsen av vekst av en testikkel under puberteten;
 • hvis skaden blir til en merkbar kosmetisk defekt.

Meningen om behovet for intervensjon varierer ganske mye mellom ulike spesialister. Noen tror at risikoen for infertilitet er overdrevet, siden det er mange syke varicocele, hvorav sædematerialet forblir ganske levedyktig. Men operasjonen er fortsatt lett å ta i bruk, siden det er ganske trygt og rimelig.

Forberedelse til drift Ivanissevich

For å bekrefte diagnosen og arten av endringene, må pasienten gjennomgå en serie standardeksaminer:

 • blodprøve - generell og biokjemisk;
 • en blodprøve for bestemmelse av gruppen og rhesus, samt for koagulering;
 • blodprøve for HIV;
 • urinalyse - generell;
 • bakteriekultur av urin - kirurgisk inngrep er kun tillatt dersom alle mulige smittsomme sykdommer utelukkes;
 • EKG - En dårlig tilstand i hjertet og blodårene er en direkte kontraindikasjon til kirurgi;
 • røntgen;
 • spermogram - for å vurdere kvaliteten på frøet;
 • Ultralyd av skrotum med Doppler for å bestemme omfanget av lesjonen.

Etter bekreftelse av diagnosen og utviklingen av planen, er en kirurgisk operasjon som benytter Ivanissevich-metoden foreskrevet. På pasienten skal du ta en dusj, barbere håret i lysken og på magen hvis nødvendig. Det siste måltidet skal være senest 22.00.

Les Mer Om Fartøyene