Drift med varicocele testikler: typer inngrep, plusser og minuser

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor med varicocele kirurgi er den eneste metoden for behandling, typer kirurgiske inngrep for denne sykdommen. Indikasjoner og kontraindikasjoner til dem, deres fordeler og ulemper.

Varicocele er en patologi der vene i testikkelen ekspanderer i form av noder, vri og overvelde blod. Årsaken til dette er en økning i trykket i systemet med testulære vener på grunn av en revers tilbakestrømning av de større venene (nyre, dårligere hul) i hvilken de strømmer.

Klikk på bildet for å forstørre

Operasjonen lar deg avbryte denne tilbakestrømmingen ved å kle seg, krysse eller fjerne de dilaterte venene. Slike intervensjoner eliminerer helt de problemer og konsekvenser som er forbundet med varicocele, gjenoppretter mannen full helse. Behandling er ikke komplisert og utføres av urologer eller kirurger på alle urologiske og kirurgiske sykehus.

Hvorfor operasjonen er den eneste veien ut

Årsakene og mekanismene til varicocele utvikling er rent mekanisk av natur: den berørte testikel (frø) venen er ikke i stand til å forsyne venøs blodutstrømning fra testiklene på grunn av:

 • Skader på ventiler plassert i lumen og ansvarlig for at blodet beveger seg i bare én retning - fra testikkel oppover til større vener;
 • Tilstedeværelse av en obstruksjon eller økning i trykk (venøs hypertensjon) i de store årene som partinalcellene flyter, noe som kompliserer blodstrømmen i dem og forårsaker venøs overbelastning;
 • svakhet og flaskighet av veggene på fartøyene.

Alt dette fører til det faktum at blodet ikke bare flyter bort fra testiklen, men akkumuleres i dets venøse plexuser på grunn av revers reflux fra store vaskulære trunks. Ved venøs trang, taper følsomt kjønsvev sin normale struktur, evnen til å produsere fullverdig seminalvæske og hormoner.

Mekanismen for blodsirkulasjon i friske og åreknuter. Klikk på bildet for å forstørre

Etikkene i testiklene blir ikke blodkar, men et patologisk depot for det. Den eneste måten å løse problemet på er å forstyrre den onde forbindelsen mellom dem, som vil eliminere tilbakestrømning og stagnasjon av blodet. Dette er formålet med varicocele operasjonen. Det innebærer tildeling, dressing, kryssing eller fullstendig fjerning av hovedstammen til de seminiferøse venene over nivået av deres forgrening i små grener som danner sammenflettede plexuser.

Dermed vil den patologiske stagnasjonen av blod i karene og testiklene elimineres uten å gå på blodsirkulasjon. Venøs utstrømning fra skrotet vil skje gjennom systemet av andre fartøy, siden spermatisk åre er den viktigste, men ikke den eneste måten for blodstrøm. Videre, under stagnasjonsforhold og økt trykk i spermatene, er ytterligere utstrømningsbaner ved kirurgi allerede godt dannet og vil fortsette å danne seg i den postoperative perioden.

Kirurgisk behandling i 80-85% utføres på venstre varicocele. Dette skyldes det faktum at venstre eggstokkåre faller inn i nyrene, og til høyre - inn i nedre hul. På grunn av den anatomiske beliggenheten, forgreningsvinkelen og andre egenskaper i venstre nyreskar, øker trykket i dem. Derfor hersker den venstre sidede lokalisering av varicocele over høyre side.

Sammenligning av strukturen av sunn testikkelvein og berørt varicocele

Typer av operasjoner, indikasjoner og kontraindikasjoner til dem

Det er to hovedtyper av kirurgiske inngrep for varicocele:

 1. Klassisk - gjennom kuttet (operasjon Ivanissevich). Drift Ivanissevich. Klikk på bildet for å forstørre
 2. Minimalt invasiv - gjennom punkteringer (endoskopisk, mikrokirurgisk og endovaskulær).

Endovaskulær kirurgi for å fjerne varicocele. Klikk på bildet for å forstørre

Målet med alle metoder er det samme - for å eliminere utslipp av testikelvenen, som overlapper dens lumen. Det er måter å oppnå dette målet på.

Tabellen beskriver funksjonene i klassisk og minimal invasiv (mild) operasjoner:

Drift på varicocele av testis

Mange takk til forfatteren for artikkelen om varicocele. Jeg lærte all detaljert informasjon som interesserte meg.

Ved søsteren har ektemannen i en ungdom overført operasjon, sannsynligvis, gjort aby som, nå på det eller ham problemer i sengen, uten at skaprost oftest ikke kan gjøre. Og hvordan gjør man det slik at det ikke er noen konsekvenser? Til sønnen 15, snakk, er det nødvendig å bli operert?

Hva slags operasjon bør gjøres for å unngå konsekvenser? Og så opererte broren min på en ungdom, og nå måtte problemene i sengen kjøpes, selv smartprost. Jeg ville ikke ha slike problemer for min sønn.

Alle operasjoner er risikofrie. Det virker for meg, det er fortsatt greit når det er en smartprost, for eksempel hjelper det. men jeg vet saken når mannen etter operasjonen ikke kunne få barn. her og tenk. og kan ikke betjenes på noen måte

Ansatt nylig med dette problemet, spurte legen hvordan å kurere. Jeg ble tilbudt ikke å forsinke og gjøre operasjonen. Etter operasjonen må du holde deg i seng i noen timer og flytte så lite som mulig. De anbefalte å kjøpe en krem ​​og bruke den som en profylakse. Legene er erfarne, jeg likte alt. Hvis venstre testikkel gjør vondt etter operasjonen, er dette normalt. Det er ikke noe fryktelig her, ikke bekymre deg.

Jeg bruker etter operasjon med en krem, som hjelper eller hjelper. Jeg prøver ikke å løfte mye vekt, det kan bli dårlig vist i fremtiden. Med dette problemet er det viktigste å ta betimelige tiltak, ellers kan resultatene være beklagelige. Hvis du spør deg selv hvordan du bestemmer deg selv, se på Internett. Det er ikke nødvendig å tenke spesielt. Hvis du stoler på Wikipedia-ordboken og andre lignende kilder som dette nettstedet, kan du svare på mange spørsmål uten å gå til legen. Hvordan er operasjonen utført hos menn i lysken, hvordan ser arret ut etter det, hvordan går operasjonen ut på kvalitet og tid. Vanskelig og forferdelig det er ingenting her, ikke vær så umiddelbart bekymret. Det faktum at venene er igjen er normalt. Over tid vil alt passere. Men det er tilrådelig å gå igjen for å se en lege.

Jeg har en hard jobb, begynte å legge merke til etter 20 år i mitt liv, at det er et utvalg i lyskeområdet. Fra begynnelsen var det ubehagelig og små smerter begynte, jeg fikk mod og dro til legen. Selvfølgelig må jeg si kjøpe en salve og følge forebyggende tiltak. Etter det registrerte jeg meg for en operasjon. Jeg hadde også en testikkelmassasje. Jeg ble fortalt at du ikke kan gjøre etter operasjonen. De sa, hvis ikke behandlet, hva skjer neste og så videre.

På grunn av hva det er en slik sykdom, er svarene allerede skrevet i vår artikkel. Du kan lese det ovenfor. Åreknuter er ikke bare på beina, men også på andre organer. Varicocele - varicose forstørrelse og oppblåsthet av vener på testikler hos menn. De berørte årene begynner å vises på ledd og testikler. Det meste av sykdommen utvikles på venstre side. Dette skyldes det faktum at i prosessen med forekomst er en forening av venen på venstre side i en rett vinkel. Venen smelter deretter inn i renalvenen. På samme måte kan sykdommen utvikles på høyre side, men dette skjer i sjeldne tilfeller. Det er mulig at manifestasjonen er fra begge sider, tosidige. Patologi kan utvikles hos menn og unge i tidlig alder. Sykdommen selv går smertefritt og uten fare for kroppen. Personen absolutt ingenting forstyrrer og forårsaker ikke ulemper, bortsett fra utseende. Men det viktigste som en sykdom kan forårsake er konsekvenser. På grunn av pasientens uaktsomhet kan hans uansvarlighet være ufruktbarhet. Hver mann ønsker å være far og fortsette sin familie, dette er svært viktig for hver mann og kjærlig far. Derfor er det nødvendig å ta dette problemet nøye og ansvarlig. På grunn av unormaliteter i selve testikelns ernæring, som kreves for fullstendig sunn funksjon, kan den nå sin atrofi. Varicose nodules begynner å utvikle seg og øke gjennom hele segmentet av spermatisk ledning eller testikkel. Følgelig er den ønskede varme ikke tilført i sin tidligere mengde. Dette problemet forårsaker en feil og problemer i utviklingen av det viktigste, hva er i testiklene, smektomoider. Som en konsekvens kan en mann og til og med en tenåring i en tidlig alder bli steril. Du kan glemme for alltid om opprettelsen av en fullverdig familie. På grunn av dette må du være forsiktig, se på kroppen din og til rett tid ta den riktige beslutningen. Husk at sykdommen mest utvikler seg på venstre testikkel. Dette skyldes det faktum at blodtrykket i venen kommer fra venstre testikkel mer enn fra den høyre. Som følge av dette presset begynner åreknuter på venstre side. Ikke glem at det også kan være på høyre side (høyre hånd) og bilateralt samtidig. Som barnekirurg og urolog-ogrologist notater, blir åreknuter ansett som en av de hyppigste sykdommene. Halve ledningen er en halvcirkel lang opptil 20 centimeter, som ligger i lysken. Ifølge statistikken begynner varicoceleen på spermatisk ledd å opptre i ungdommens alder, under puberteten. Den dannes i øvre venstre del av pungen. I begynnelsen er det en vene, i fremtiden begynner den å øke og blir synlig for øyet. Testiklen blir mindre fra den andre, strekker seg litt nedover, sammenlignet med den andre, blir den mye mer merkbar. I prosessen med slik utvikling oppstår ikke alvorlig smerte, men det er noen ubehagelig følelse og ubehag. Også, mindre smerte kan oppstå.

Menns sykdom regnes som ung alder, og leger er interessert i hva som forårsaker tenåringer og alle mulige komplikasjoner. Som praksis viser, går sykdommen i de fleste tilfeller frem til venstre i en tenåring 16 år og eldre. Svaret på spørsmålet om hvordan du bestemmer deg selv er veldig enkelt. Når ansikter, på grunn av det som ser ut, kan passere eller finne sted. Nå kan du åpne et hvilket som helst nettsted eller forum og finne svar på alle spørsmålene. Vi har allerede besvart alle slike spørsmål i denne artikkelen. Hvilke øvelser kan ikke gjøres, i utgangspunktet er det generelt forbudt å utføre øvelser og løfte vekter. Hvis du har begynt, så spør ikke hvorfor testikelen økte etter operasjonen. Selv om dette ikke er en diagnose og ikke et tilbakefall. Enten det påvirker unnfangelsen, kan sykdommen selvfølgelig påvirke om den ikke kan stoppes i tide. Det er fare for infertilitet, prostatitt og så videre. Unge mennesker spør ofte om onani er mulig etter operasjonen. Det er bedre å ikke komme til slike metoder. Forberedelse for operasjonen tar tid bare etter levering av noen tester. Gjenopprettingsperioden tar opptil 1 måned, noen ganger mer. Legen vil svare på alle spørsmålene.

Drift med varicocele: metoder, indikasjoner, oppførsel, rehabilitering

Varicocele er en utvidelse av venene i skrotet eller seminiferous tubule hos menn. Sykdommen oppstår ofte hos ungdom og kan ikke manifestere seg i løpet av livet. I noen tilfeller utviser pasienten symptomer som testikulær smerte, infertilitet, utseendet av hunder på skrotet.

Den eneste måten å behandle varicocele på er kirurgi. Spørsmålet om nødvendigheten i fravær av kliniske manifestasjoner er diskutabelt. Drift med varicocele, som regel, tolereres lett og forårsaker sjelden komplikasjoner.

Stages av sykdommen og indikasjoner på kirurgi

Det er 4 stadier av varicocele utvikling:

 • Spredning av varicose er kun bestemt ved hjelp av ultralyd.
 • Venene til lobate plexus er probet i stående stilling.
 • Ved palpasjon i en hvilken som helst stilling kan legen diagnostisere sykdommen.
 • Årene er synlige for det blotte øye.

Reduksjon av spermatogen funksjon, som til slutt kan føre til infertilitet, begynner vanligvis bare i de siste stadiene av sykdommen.

Operasjonen kan utføres i følgende tilfeller:

 1. Brudd på spermedannelse er avslørt. I løpet av studien ble det funnet at i sædvæsken er mengden spermatozoer redusert, deres mobilitet er redusert, det er blod eller pus.
 2. Pasienten er bekymret for smerte. De begynner å manifestere i 2-3 stadier av sykdommen, i begynnelsen ubetydelig. Ubehagelige opplevelser øker med å gå, etter fysisk anstrengelse. Merk. I de aller fleste tilfeller utvikles varikocelen til venstre testikkel, så smerten har oftest samme lokalisering.
 3. Pasienten liker ikke skrotets utseende.
 4. Testiklene begynner å synke i størrelse.

I fravær av symptomer, kan kirurgi også anbefales for. Noen leger mener at kirurgisk inngrep, utført i tide, unngår infertilitet. Andre mener at dette er en uberettiget risiko, og det anbefales å begrense observasjon til periodiske undersøkelser og ultralyd.

Viktig! Drift opp til 18 år utføres vanligvis ikke. Ifølge statistiske data, i voksen alder etter kirurgi, er relapses mye mindre sannsynlig - re-utviklingen av varicocele. Derfor er det bedre å implementere det etter puberteten.

Vene komprimering kan føre til utvikling av den såkalte "sekundære varicocele". Det oppstår som et resultat av en svulst, cyste eller annen formasjon. I dette tilfellet er pasienten bekymret for feber, blod i urinen, kjedelig eller stikkende smerte i lumbalområdet. Med sekundær varicocele må årsaken til sykdommen elimineres, Det er ikke nødvendig å operere på venetrekning før manifestasjonen av resultatene av terapi av den underliggende patologien.

Kontra

Ulike metoder for å gjennomføre en operasjon kan ha forskjellige kontraindikasjoner. Åpne kirurgiske prosedyrer utføres ikke når:

 • Tilstedeværelsen av sykdommer i dekompensasjonsstadiet (brudd på kroppens funksjoner som ikke kan gjenopprettes uten behandling) - diabetes, levercirrhose, etc.
 • Betennelse i aktiv fase.

Endoskopiske operasjoner i tillegg til de beskrevne kontraindikasjoner utføres ikke med kirurgiske inngrep på bukhulen utført tidligere. Dette skyldes et brudd på klinisk bilde og økt sannsynlighet for feil hos legen.

Skleroterapi utføres ikke med følgende kontraindikasjoner:

 1. Store anastomoser (linteller) mellom karene, noe som kan føre til inntak av stoffet som brukes til liming i friske årer eller arterier;
 2. Forhøyet trykk i nærliggende årer (f.eks. Nyre);
 3. Strukturen på fartøyene tillater ikke innføring av sonden (blodig karakter av vener).

Forbereder for en operasjon

10 dager før den foreslåtte prosedyren, må pasientene gjennomgå noen undersøkelser:

 • Blodtest (totalt, per gruppe og Rh-faktor, koagulerbarhet, sukkerinnhold).
 • Generell analyse av urin.
 • Røntgen i lungene.
 • Elektrokardiogram (kan gis til alle pasienter eller bare hos menn over 30 år).
 • Analyse for virus av hepatitt B og C, HIV.

I tillegg foreskriver legen vanligvis scrotal ultralyd eller ultralyd ved bruk av Doppler (ved bruk av kontrastmedium) for å få et mer komplett klinisk bilde. Ytterligere studier er mulige avhengig av pasientens tilstand.

Siden morgen før drift er det nødvendig å nekte mat og vann, for å ta en hygienisk dusj. Den pubis og magen må være ren barbert. Ta medisiner for kroniske sykdommer (diabetes, hypertensjon, bronkitt, etc.) bør avtales med legen.

Fremgangsmåter for å utføre operasjonen

Klassifisering av kirurgiske behandlingsmetoder kan være basert på tilgangsmåten og teknologien til å gjennomføre. Basert på den andre karakteristikken er to store grupper av operasjoner preget:

 1. Med bevaring av rekoagulerende anastomose;
 2. Med sin excision.

Merk. En renal kaval shunt (anastamose) er en jumper-en kommunikasjon mellom to blodårer i testiklen. Det oppstår som en patologi på grunn av varicocele og fremmer stagnasjon av blod.

Den andre metoden er for tiden anerkjent som den mest effektive og brukes oftest.

Med teknologi er det vanlig å skille tre hovedtyper av operasjon:

 • Laparoskopi (minimal invasiv metode);
 • Endovaskulær skleroterapi;
 • Åpen drift (kan utføres i ulike modifikasjoner - ifølge Marmara, Ivanissevich, Palomo).

Viktig! Fjerningsoperasjoner med varicocele utføres ikke. Alle fartøyene forblir inne i kroppen, de er enten limt (sclerized) eller bandaged.

sclerotherapy

Denne operasjonen er minst invasiv. Det reduserer til skleroserende (liming) varicose vessels. Det store pluss av skleroterapi er at det ikke krever sykehusinnleggelse for det. Det utføres under forhold av et angiografisk rom under lokalbedøvelse. Etter anestesiutbrudd punkterer kirurgen den perkutane veggen til høyre femorale venen. Der innføres en sonde, ved hjelp av hvilken tilstanden til problemkarrene blir evaluert og det terapeutiske stoffet blir levert.

Som en skleroserende forbindelse brukes en 3% trombovar løsning. Kontraststoffer blir introdusert i karene, og dermed er suksessen til operasjonen bestemt. Hvis åreknussen ikke visualiseres, betyr det at den fargede ledd ikke kommer inn i den, og det kirurgiske inngrep var effektivt. I dette tilfellet blir sonden fjernet, en bandasje påføres på punkteringsstedet. På samme dag kan pasienten reise hjem.

Det er generelt akseptert at med skleroterapi er risikoen for tilbakefall høyere enn i en klassisk operasjon, men leger sier bare en litt økt sannsynlighet. På grunn av redusert effektivitet utføres slike kirurgiske prosedyrer sjelden. De er vanligvis anbefaler på begynnelsen av sykdommen, når det fortsatt ikke er noen klager fra pasienten.

Laparoskopisk kirurgi

Generell eller lokal (oftere) anestesi brukes. Også, epidural anestesi er noen ganger brukt (bedøvelse injiseres i ryggraden). Etter anestesiutbrudd utfører kirurgen en punktering i nålens område med en diameter på ca. 5 mm. Det introduserer en trocar - en trekantet nål koblet til røret. Gassen injiseres i bukhulen for å frigjøre plass til kirurgisk manipulasjon.

Et laparoskop er satt inn i åpningen-et rør, koblet til en belysningsenhet og et kamera. Det lar doktoren følge utviklingen av operasjonen. Under laparoskopet kontrolleres to fem millimeter punkteringer i ileum og over livmor, og trokere blir introdusert i dem. Pasienten vippes til høyre ved 15-20 ° for bedre visualisering. Legen kutter bukhinnen med saksene satt inn i punkteringen.

Videre isoleres arterier og lymfatiske kar. Dette er nødvendig slik at de ikke blir påvirket under operasjonen. De dilaterte venene er bandasjert. Brystbenet er sydd. En aseptisk dressing påføres punkteringene. Institusjonsperioden er avhengig av valgt anestesi. Etter lokalbedøvelse kan du gå hjem på operasjonsdagen eller den neste. Etter generell anestesi kommer utslippet 3-7 dager etter intervensjonen. Effektiviteten av operasjonen vurderes ved hjelp av ultralyd eller dopplerografi.

Operasjon Marmara

Denne typen intervensjon innebærer mikrotilgang og lav grad av invasivitet. Det utføres under kontroll av et mikroskop. Valget av anestesi er i stor grad avhengig av pasientens ønske, i de fleste tilfeller nok lokal anestesi, ved hvilke små smertefornemmelser eller følelse av prikking, varme er mulig.

Kirurgen gjør et snitt i kjønnsområdet, så nær ileum, som gjør sømmen etter operasjonen usynlig (den ligger under den øvre kanten av vasken). Legen kutter slørene og subkutan vev, utskiller kanalen og binder venen. Stoffer er sydd. Suturer fjernes på syvende dagen. Drift på Marmara er svært nøyaktig, noe som reduserer risikoen for skade på arteriene eller lymfekarrene.

Operasjon på Ivanissevich

Operasjon på Ivanissevich

Generell anestesi med denne type intervensjon brukes oftest, men det er også mulig å bruke lokal eller epidural anestesi. Essensen av operasjonen ligger i ligering av venene med varicose forstørrelse mens konservering av lymfekarrene.

Kirurgen gjør et snitt i skjønnhetsområdet opp til 10 cm i lengden. Vanligvis er størrelsen mindre enn 5-6 cm. Ved hjelp av en skalpell og kroker, kutter han og skyver alle underliggende muskler opp til den direkte vaskulære pleksus i testiklen. Her er det nødvendig å skille lymfekar. Ved hjelp av en dissektor (dum, buet saks) blir venene beslaglagt og bandasert. Muskler og vev sutureres.

Operasjon Palomo

Denne typen intervensjon ligner den forrige. Imidlertid blir snittet høyere, noe som gir et bedre overblikk for kirurgen. Med denne tilnærmingen er risikoen for tilbakefall lavere, men det er en høyere sannsynlighet for å kutte arterien som forsyner den seminale kanalen med blod.

Det er et lite fartøy som nærmer seg lobar plexus, og er derfor ofte skadet under operasjonen. Det er også risiko for lymfatiske anfall, spesielt i barndommen. Dette kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Drift prognose

Prognosen er vanligvis gunstig. Ved bruk av minimalt invasive metoder er sannsynligheten for tilbakefall nær 2%, mens operasjonen for Ivanissevich er ca 9%. I enkelte kilder er andre tall indikert, private klinikker rapporterer data om re-utvikling av varicocele med åpne inngrep på 30%.

I 45% av tilfellene er pasienten etter operasjon bestemt normal spermogram, i 90% tilfeller er det en statistisk signifikant forbedring i indeksene. I eldre aldersgruppen, når varicocele blir forsømt, er alle verdier verre enn hos unge pasienter.

Gjenopprettingstid

Pasienten kan bli foreskrevet følgende stoffer for å gjenopprette spermatogenese:

 1. Vitaminkomplekser.
 2. Biologisk aktive tilsetningsstoffer med selen og sink.
 3. hormoner. Viktig!Deres opptak utføres strengt ved kurs under tilsyn av en lege og i forbindelse med konstant laboratorieforskning.
 4. Salve som inneholder et antibiotikum. Det er nødvendig å forhindre infeksjon av såret.
 5. Smertestillende. I noen pasienter kan ubehag i den opererte testikelen vedvare lenge. Vanligvis ordinerer legen ketonal eller lignende medisiner.

I de første 1-2 dagene etter operasjonen er det nødvendig:

 • Hold såret tørt. Kanskje anvendelsen av is for å lindre smerte. En plastflaske med frosset vann, innpakket i et håndkle, er egnet.
 • Minimer all aktivitet, prøv å hvile mer.
 • Det er ønskelig å bære en bandasje som støtter testiklene.

Innen 1-2 uker etter at operasjonen ikke anbefales:

 1. Gjør fysiske øvelser som krever økt innsats.
 2. Ta et bad.
 3. Ha sex

Etter den angitte perioden er seksuelt liv mulig, hvis pasienten ikke føler smerte, ubehag, ubehagelige trekkfølelser i løpet av prosessen eller etter handling. Ereksjonsfunksjon etter operasjonen lider ikke. Rehabiliteringsperioden er avhengig av type operasjon, anestesi, pasientens generelle tilstand.

Mange pasienter er redd for at venen etter operasjonen er igjen. Det synes for dem at dette er et tegn på mislykket kirurgisk inngrep.

Viktig! Det er nødvendig å forstå at karene ikke blir hentet fra pungen, men bare slutte å bli forsynt med blod. Årene kan bli palpert eller synlig opptil seks måneder.

Komplikasjoner etter operasjon

Etter operasjon kan følgende syndrom og sykdommer oppstå:

 • Betennelse. Det bestemmes av passende symptomer og resultater av ultralyd, vellykket behandlet med medisinering.
 • Neuralgisk smerte.Det oppstår som et resultat av skade på nerveenden og er vanskelig å behandle (nål og fysioterapi er vanligvis indikert).
 • Lymfatisk ødem. Den utvikler seg som følge av skade på lymfekar under operasjonen, den kan passere seg selv eller gjennom påføring av et bandasje som støtter skrotet, spesielle truser.
 • Dropsy av testis (hydrocele). Årsaken er uaktsom lymfekar, behandling er lik.
 • Nedgang i testikkelstørrelse - En farlig komplikasjon som oppstår som følge av skade på den spermatiske arterien. Dette er en av de mest ubehagelige konsekvensene av operasjonen, siden det er ganske vanskelig å stoppe det.
 • tilbakefall - re-utvikling av varicocele Behandling er bare kirurgisk.
 • Skader på tarmen eller urineren. Disse komplikasjonene etter operasjonen skjer med laparoskopi, oftere hos uerfarne unge kirurger.
 • Trombose (blokkering) av dype vener. Det oppstår som en reaksjon på innføring av kontrastmedium i karene, som et resultat av et hematom (indre blødning) på punkteringsstedet.

Prisen på en operasjon

Drift med varicocele er ikke inkludert i listen over tjenester som "høyteknologisk omsorg", for hvilken midler er tildelt. Nettstedet til noen klinikker indikerer at de jobber med OMS og LCA, men i det første tilfellet er det bare en rabatt at en kunde kan søke på dem, eller returnere noen av de brukte midler.

Kostnaden for operasjonen avhenger av den valgte metoden og regionen. I provinsbyene i Sentral-Russland starter prisen for åpen kirurgi fra 5.000 rubler, i Moskva fra 8 000 til 10 000 rubler. Omtrent samme beløp vil koste skleroserende. Mikrokirurgisk inngrep (ifølge Marmara) vil koste minst 20 000 - 30 000 rubler. Litt billigere vil koste laparoskopisk kirurgi - 15 000 - 25 000 rubler. Prisene er basert på lokalbedøvelse, hvis pasienten foretrekker generell anestesi, må han betale det separat - 7 000 - 10 000 rubler.

Pasientanmeldelser

De fleste pasientene er ganske en operasjon, spesielt hvis denne måten er mulig å bli kvitt infertilitet. Når en mann lærer at nå kan han få barn, øker dette betydelig selvtillit, selv om han ikke hadde slike planer i nær fremtid.

Operasjonen tolereres godt. Mange foretrekker generell anestesi. Gjenopprettingsperioden for alle passerer annerledes. Noen vender straks tilbake til normale aktiviteter, andre - selv med minimalt invasive inngrep, føler de seg alvorlig smerte og de går nesten ikke rundt i huset om noen dager.

Som vitnesbyrdene vitner om, viser et dårlig slag for familier seg å være dårlige indikatorer for spermogram og vanskeligheter med å tenke på et barn, selv etter operasjonen og medisinen. Noen ganger i begynnelsen er det en skarp positiv dynamikk, som forverres med tiden. Hjelp i denne saken kan bare være en spesialist på høyt nivå. Noen pasienter endrer 5 eller flere urologer før de finner en god diagnostiker. Teknikken til selve operasjonen, som praksis viser, er av sekundær betydning.

Kirurgisk inngrep med varicocele bidrar til å kvitte seg med sykdommen og de tilhørende symptomene. Det øker signifikant sannsynligheten for unnfangelse og forbedrer pasientens livskvalitet.

Varicocele: årsaker, tegn, grader, fjerning

Inntil åreknuter i sædlederen showet, kan pasienten ikke være klar over det, fordi Varicocele symptomer kan være lite synlig, ikke bare i begynnelsen av sin utvikling. Her, som noen er heldige - utvikler sykdommen etter puberteten som regel ikke fremgang. Ofte avsløres patologien ved noen undersøkelser eller i forbindelse med gjennomføring av en medisinsk provisjon av beskyldninger. Noen ganger utvikler hendelser at en person fortsatt bekymrer seg og søker hjelp fra medisin. Når alt kommer til alt, fremkommer det, uansett om det er noen ganger, å trekke smerter og en følelse av tyngde i et slikt intimt sted, foreslå noen patologi.

Gitt alderen til en slik "lykke", er spørsmålet om virkningen av varicocele (virkningen på kroppens funksjonelle kapasitet) alltid i første omgang. Vil sykdommen ikke forstyrre et fullt familieliv og vil det ikke påvirke reproduktiv funksjon?

Grader og årsaker til varicocele

Ifølge ulike klassifikasjoner er spiserørets spiserør i 3 eller 4 grader (spesielt "Wikipedia" angir 3 typer eller grader). Avhengig av om forfatteren tar hensyn til nullgraden, når patologien bare er født og kun oppdages med ultralyd, men ikke påviselig.

Ultralyd kjøres imidlertid ikke av alle, så det er bedre å begynne klassifiseringen med varikotsele 1 grad, når de forstørrede venene kan oppdages ved berøring, men bare i stående stilling og med spenningen i bukveggen. Hvis den patologiske prosessen går videre, trenger ikke lenger diagnose ytterligere tilpasninger og bestemmer følgende "prestasjoner" av åreknuter:

 • Varicocele 2 grader kan detekteres visuelt, hvor de forstørrede årene er tydelig synlige, men selve testikelen har ikke endret seg i størrelse;
 • Varicocele 3 grader preget av uttalt åreknuter og en reduksjon i testikkel, noe som kan forandre konsistensen.

Selvfølgelig, mange unge mennesker ønsker å vite hvorfor det skjedde med ham, denne "angrep" som kan gjøre "for å gå under kirurgens kniv", men årsakene til varicocele er ikke forskjellig fra de i andre typer åreknuter:

 1. Anatomisk struktur av testikler, programmert genetisk;
 2. Arvelig predisposisjon til åreknuter, som fremkommer enten fra far eller mor, selv på nedre ekstremiteter, men på et annet sted;
 3. Overdreven fysisk aktivitet (belastning forbundet med å forfølge motorsport, sykling og ridningsporter);
 4. Trombose av nyre venøs kar.
 5. Arbeid knyttet til et lengre opphold i oppreist stilling.

Mekanismen for varicocele i menn er også typisk for andre typer av denne patologi ligger i svikt av arbeidet av veneklaffene, noe som fører til stagnasjon av blodet i de testikulære årer, som akkumuleres, utvider fartøyet, noe som bidrar til utvikling av testiklene varicocele.

"Farlig" alder og kommende operasjon

Den patologiske prosessen foretrekker vanligvis venstre side, Det kan imidlertid være tosidig eller velger plasseringen av lokaliseringen til høyre. Sykdommen starter tidlig, og kan generelt være medfødt, på grunn av særegenheter av de anatomiske struktur testikkel fartøy, men i barn det vanligvis ikke manifesterer seg selv, med unntak av at dens tilstedeværelse kan indikere blå pung til venstre (I lys av egenartene til venøs utstrømningsenhet forekommer over 95% av tilfellene på venstre side).

Asymmetrien i sirkulasjonssystemet forklarer hvorfor varicocelen fremstår oftere til venstre. (Wien av høyre testikkel strømmer direkte inn i den nedre vena cava, den venstre testisvenen i venstre renalvein)

Siden begynnelsen av den raske veksten og kjønnsmodning frekvensen av Varicocele øker og ungdom ikke bare kan uttrykke seg, men også diagnostisert en viss grad. Oppdaget ved noen forskningspatologi, ofte sjokkerende selv ikke så mye om hans tilstedeværelse, men på grunn av manglende evne til å utføre varicocele behandling ved noen annen metode enn kirurgisk. Selv om det skal bemerkes at operasjonen er langt er ikke alltid obligatorisk.

Mange unge menn lever lenger med sykdommen, som er asymptomatisk, og barn har ingenting å bekymre seg, og 40 år med det, det skjer, og styrer seg selv. I de fleste tilfeller er dette den eksakte varianten for varicocele.

Sykdommen er imidlertid ikke alltid den samme for alle, og har ikke alltid bare en gunstig prognose når det gjelder å bevare reproduktiv funksjon. Det er kjent at tarmene av testisene kan føre til hans atrofi som et resultat av sklerotiske endringer og iskemi, som uunngåelig medfører nedsatt spermatogenese med et trist resultat, kalt mannlig infertilitet. Varicocele kan føre til at testiklene, hvor sperma utvikler seg, er i et ugunstig miljø, som har helt uegnede forhold for full utvikling av kjønnscellene.

I tilfeller der patologi krever kirurgisk inngrep, vil ingen piller og lotioner hjelpe. Det er ikke nødvendig i denne situasjonen stole på flaks, og skal, etter veiing alle de "proffene" og "mot", for å velge den mest optimale metoden for kirurgisk behandling, fordi i øyeblikket driften i varicocele - ikke uvanlig, og har flere varianter.

Pasientens rett til å velge

I tillegg til å velge en kirurgisk metode, bekymrer spørsmålet om den gjennomsnittlige kostnaden for operasjon for varicocele ofte både pasienten selv og foreldrene hans, dersom han ennå ikke har fylt alderen for å ta selvstendige beslutninger. Gå til en offentlig medisinsk institusjon i to uker og få med med små materialkostnader? Eller søk i en kommersiell klinikk, Tilbringe i komfortable forhold med måltider i fem dager og gå hjem uten varicocele, betaler for alt om alt tusen 100 russiske rubler?

Dette er imidlertid gjennomsnittsprisen, hvor hver metode har sin egen kostnad, slik at du kan tenke og bestemme, og først bli kjent med de viktigste egenskapene til de foreslåtte kirurgiske inngrepene.

Drift Ivanissevich

Ivanissevichs operasjon er den mest "gamle", mange ganger testet, sier de, har ikke 100% effektivitet, men til en pris som er omtrentlig 30 tusen rubler, er den mest tilgjengelige. Essensen av intervensjonen består i å kle seg og fjerne de skadede årene og stoppe blodets omvendte strøm, som utføres under lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Operativ inngriping utføres ved åpen tilgang.

Drift Ivansevicha - dressing av de seminiferøse venene over testikelnivået

Minus av operasjonen er sannsynligheten for et tilbakefall og bevaring av risikoen for en utilsiktet ligering av testikelarterien, som senere fører til brudd på spermatogenese. Det er åpenbart at det ikke er noen spesiell ulykke her, bare kirurgens uprofesjonalitet og feil kvalitet som et resultat, derfor bør man ikke spesielt frykte det, det viktigste er å velge legen og klinikken riktig;

Marmara-metoden

Mikrokirurgisk kirurgi ved Marmara-metoden er for tiden en av de mest populære og foretrukne siden Krever ikke penetrering i bukhulen, lavt traumatisk, gir praktisk talt ikke kosmetiske feil, komplikasjoner og tilbakefall. Kostnaden for det starter fra 35-40 tusen rubler, hvis intervensjonen er ensidig, men når de utfører operasjoner på begge sider, anses de som uavhengige av hverandre og evalueres i 70-120 tusen rubler;

Laparoskopisk varicocelectomy

Laparoskopisk varicocelectomy regnes som den mest effektive og eneste metoden i saken bilateral utvidelse av spermatiske blodårer. Neste dag etter operasjonen kan pasienten gå hjem og fortsette til den vanlige virksomheten og bryr seg, rehabiliteringstiden fortløper raskt og enkelt, den kosmetiske feilen er fraværende.

Operasjonen utføres ved å punktere den fremre bukvegg under generell anestesi, og kirurgen kontrollerer løpet av operasjonen ved hjelp av optisk utstyr i sanntid på skjermen. Den laparoskopiske metoden gir praktisk talt ikke tilbakevendelser og reduserer risikoen for ovarie-arterie-ligering til null. Indikasjon for endoskopisk intervensjon er tilstedeværelsen av alvorlig smerte i skrotet, manifestasjon av et tilbakefall, infertilitet, eliminering av en kosmetisk defekt, kombinasjon av flere kliniske tegn på varicocele. Gjennomsnittskostnaden for en slik operasjon er omtrentlig 50 tusen rubler.

alternativer

Embolisering, sclerotherapy, koagulering av åreknuter i sædlederen tilhører endovaskulær manipulasjon og regnes nesten ikke-invasive metoder som ikke innebærer inngrep, masker og generell anestesi, pasienten etter inngrepet, ikke engang tilbringe natten på sykehuset, og sendt hjem, der noen dager overs selv, Unngå fysisk anstrengelse. Prisen på en slik "enkel" intervensjon er imidlertid den samme som ved normal drift og avhenger av klinikken, regionen og legens kvalifikasjoner.

Foto: embolisering med varicocele. Den emboliserende spiralen stopper blodstrømmen gjennom den berørte venen.

Ta hensyn til doktors mening

Om det er nødvendig å gå på drift hvis tegn varikotsele ikke er tilstrekkelig uttrykt, eller er det mulig å vente? Hvor lenge skal ventetiden? Hvilke komplikasjoner skal fryktes etter operasjonen?

Selv om pasienten er involvert i beslutningen om spørsmålet om kirurgisk inngrep, bør det siste ordet alltid forbli hos spesialisten. Som regel kan legen objektivt veie alle fordeler og ulemper ved den kommende operasjonen, hvor hensiktsmessighet det er i utgangspunktet å ta hensyn til alle faktorene "for" og "mot".

Kirurgiske behandlingsmetoder benyttes i nærvær av følgende indikasjoner:

 1. Følelser av ubehag og smerter av hvilken som helst intensitet, siden enda en liten ømhet kan indikere dannelsen av mikrothrombi og betennelse i de utvidede karene i groinlike plexus;
 2. Ufruktbarhet på grunn av nedsatt spermatogenese forårsaket av åreknuter i spermatisk ledning;
 3. En kosmetisk defekt som permanent traumatiserer en manns psyke og som et resultat fører til en sammenbrudd i seksuelle relasjoner;
 4. For å forebygge infertilitet i barndom og ungdomsår, selv om det ikke er felles mening om dette problemet.

Mange eksperter holder seg til deres synspunkt og hevder at varicocele ikke kan forårsake infertilitet og rettferdiggjøre kirurgisk behandling bare i tilfeller av forverring av spermier. Men på noen måter er klinikerne alle de samme: i nærvær av både ufruktbarhet og åreknuter i groinlike plexus er behandlingen av varicocele med kirurgisk metode utvetydig. Og bare da kan du finne en annen grunn til å se om situasjonen ikke blir bedre.

Hva truer med varicocele?

I tillegg bør man alltid huske på mulige komplikasjoner og konsekvenser av varicocele, som inkluderer:

 • Dropsy av testis (hydrocele) forårsaket av akkumulering av væske i pungen som følge av nedsatt lymfestrøm. Denne komplikasjonen er oftest sett etter operasjonen Ivanissevich og er forbundet med ligering av lymfekarene samtidig med testikelvenen. Når hydrokelen er tilstede, får pasienten en punktering eller gjentatt operasjon;
 • Tilbaketrukket av sykdommen er mer mulig med åpen tilgang og oppstår på grunn av den fortsatte blodstrømmen gjennom den indre frøvenen (ufullstendig opphør). Ved behandling av tilbakefall, er skleroterapi-metoden vanligvis brukt;
 • Atrofi av testikkel - som en sjelden komplikasjon, og så alvorlig, så er det en patologi preget av det faktum at til slutt egget, minkende i størrelse, mister sin primære funksjon, noe som er usannsynlig å behage den unge mannen som ønsker å få barn;
 • Postoperativ sykdom, når epididymis er full av blod. Slike problemer oppstår ofte etter laparoskopisk intervensjon;
 • Tromboflebitt i venene i spermatisk ledning eller perforering av vaskulærveggen;
 • Allergiske reaksjoner på kontrastmiddelet, karakteristisk for embolisering.

Åpenbart er Marmara-kirurgi den sikreste og minst traumatiske, som dessuten kan utføres under lokalbedøvelse og utelukke den negative effekten av generell anestesi.

Video: mening om varicocele spesialist

Den siste forberedelsesfasen for operasjonen

Ved valg av en kirurgisk prosedyre nødvendigvis å ta hensyn til pasientens alder, nærvær av andre sykdommer, særlig i operasjoner som krever generell anestesi, som i seg selv har kontraindikasjoner, og, selvfølgelig, alvorligheten av den patologiske prosess. Tilstedeværelsen av purulent og inflammatorisk foci, uavhengig av lokaliseringen av lokaliseringen, er en direkte kontraindikasjon for enhver kirurgisk inngrep! Sykdommer i mage-tarmkanalen tilhører også kategorien av primære kontraindikasjoner i den kirurgiske behandlingen av varicocele.

Før operasjonen gjennomgår en pasient en obligatorisk undersøkelse i slike tilfeller, som inkluderer:

 • Generell analyse av blod og urin;
 • Biokjemiske studier av blodserum (glukose, urea, kreatinin, enzymer, bilirubin);
 • EIA-HIV og syfilis;
 • Prothrombin-indeks, koagulabilitet og varighet av blødning;
 • Gruppe tilknytning av AB0 og Rh;
 • elektrokardiogram;
 • Fluorography.

Hva og når du skal spise og drikke, hvordan du rengjør tarmen og forberede psykologisk - disse spørsmålene bare ved første øyekast ser ut til å være ubetydelig. Hvis kirurgisk inngrep er viktig, hver eneste detalj, og slik at pasienten, når kirurgisk avdeling, dagen før bør være under "våkent øye" og konstant tilsyn av helsepersonell og å tro at alt det vil være stor.

Video: Presentasjon om behandling av varicocele

Forfallsforebygging

Fjerning av åreknuter uviform plexus kirurgi ikke tilhører den kategorien av komplekse og tunge, så sykehuset bli kortvarig og utvinning perioden etter operasjonen vanligvis varer ikke mer enn to eller tre måneder, der pasienten blir løslatt fra øvelsen. I tillegg er han sterkt anbefalt å avstå fra sex innen 3 uker, ettersom pasienten, etter å ha lyttet til urimelige utsagn om å redusere ereksjonen, ønsker å se raskere. Før utskrivning fokuserer legen vanligvis på disse problemene og tålmodig forklarer pasienten at den kirurgiske behandlingen av varicocele testikler for "mannlige evner" ikke påvirkes. Men da, etter abstinensperioden, kan vanlig sex være den beste forebyggingen av varicocele hos menn.

Det er kjent at arbeidet i fordøyelseskanalen påvirker testiklene veldig mye, hvor forstoppelse er den verste fienden av venene, noe som forårsaker stagnasjon i dem, så det må legges særlig vekt på reguleringen av disse prosessene. I tillegg vil ekstra pounds bare forstyrre, noe som betyr at et fullverdig diett med overvekt av grønnsaker og frukt vil være akkurat slik.

Selv om saken ikke har oppnådd aktiv deltakelse i sport, bør pasienten ikke glemme den positive effekten av en god sunn søvn, som som regel kommer etter kveldsturer. Og du kan ikke bare gjøre sport, men du må selvfølgelig etter en tre måneders pause, men det bør gis preferanse til svømming og friidrett, men en terrengsykkel skal være gjemt. Og hesten er bedre å ikke sitte ned.

Det viktigste punktet for forebyggende tiltak, som nevnes ved hvert besøk til legen: Dårlige vaner må utryddes en gang for alle! Hvert minutt får pasienten beskjed om å huske at spesielt nikotin er skadelig for kardiovaskulærsystemet som helhet, og spesielt venøs kar i det spesielle groinlike plexus.

For de som ikke gjenkjenner kirurgi

Behandling varikotsele uten kirurgi er å bruke plantens medisinske egenskaper, som ga naturen og studerte forfedrene. Tross alt var det tider da den nåværende overflod av kjemikerens rusmidler ikke var, og selv operasjonen var ikke i en slik høyde. Varikotsele - privilegiet av ikke bare en moderne mann, sykdommen er sikkert født med en mann, så behandlingen av folkemidlene av denne patologien gjenspeiles i oppskrifter av healers-herbalists.

Infusjoner av en blanding av kamilleblomster, kastanje, rue, pilbark, bringebærrot og karpa forlater ikke bare 150 gram om morgenen og om kvelden, men også i form av komprimerer på sårpunktet.

Det antas at varicocele er godt betjent av Antonov epler.

Spesielt populært i behandlingen av testulære åreknuter er metodene for felles påføring av infusjoner eller dekokser av pil, eik og kastanjebrønner.

Enn å behandle varikotsele og as-business av pasienten, men å starte sykdom eller sykdom hvis det er, er det uønsket. Et annet spørsmål, hvis det ikke er tegn på varicocele, da, som folk sier, "man kan ikke bry seg spesielt", fordi denne sykdommen bare kan behandles når den viser seg selv, og selv da, i utgangspunktet den operative. Men for menn med arvelig predisposisjon gjør det fortsatt ikke profylakse, og folkemidlene vil bidra til å takle problemet.

Typer operasjoner for varicocele hos menn: hvordan de går, hvor mye de koster, prognosen og konsekvensene

Varicocele - en patologi forbundet med åreknuter, som er i manneskrotet. Vanligvis forekommer sykdommen hos ungdommen. Det er i stand til ikke å forråde seg selv i løpet av livet. Men noen ganger er det situasjoner når varicocele fører til ømhet i testiklene og kan føre til infertilitet. Den eneste måten å bli kvitt patologien er å fjerne varicoceleen.

Når utføres operasjonen?

Det er 4 grader av varicocele:

 1. Åreknuter kan kun oppdages under ultralyd.
 2. Utvidede vener kan bli palpert når mannen står.
 1. Under palpasjon, uavhengig av pasientens stilling, undersøker legen tydelig de forstørrede årene.
 2. Symptomer varicocele (forstørrede årer) kan ses selv med det blotte øye.

På de siste stadiene av patologien begynner mannen å gradvis redusere spermatogen funksjon, noe som kan forårsake infertilitet. Drift med varicocele er foreskrevet for:

 • Identifikasjon av eventuelle brudd på sædprosessen. Spermogram kan vise en nedgang i antall spermatozoer, en reduksjon i aktivitet, tilstedeværelse av pus eller blod i ejakulatet.
 • Hvis innen 1 år eller mer, under betingelse av et vanlig seksuelt liv, har paret ikke unnfangelse og blir ikke gravid.
 • En mann klager over smerte. Dette kan forekomme i den andre eller tredje fasen av patologien. I begynnelsen er ømhet ubetydelig og oppstår fra tid til annen. Over tid øker ubehag og vises under gang eller fysisk aktivitet. Leger oftest diagnostiserer sykdommen på venstre testikkel, så smerten vises ofte til venstre.

Flere detaljer om sykdommen blir fortalt av terapeut Elena Malysheva og kardiolog Herman Shayevich Gandelman:

 • En mann kan klage på hvordan hans skrot ser ut.
 • Det er en reduksjon i testikelstørrelsen.
 • Dropsy av testis.

Noen ganger er operasjonen foreskrevet selv for menn som ikke har symptomer på sykdommen. Det er generelt antatt at rettidig kirurgisk inngrep gjør det mulig å forhindre utvikling av infertilitet. Selv om noen hevder at dette er en uberettiget risiko, og foretrekker å overvåke tilstanden til venene med ultralyd.

Prosedyren utføres som regel ikke under puberteten. Som statistikken viser, dersom intervensjonen utføres i en mer voksen alder, reduseres sannsynligheten for tilbakefall, når patologien skjer gjentatte ganger, betydelig.

Om operasjoner som utføres for å behandle sykdommen, forteller lege-urologen Iskander Ilfakovich Abdullin:

Når venene klemmes, kan det oppstå en "sekundær varicocele". Årsaken kan være cyster og andre neoplasmer. I dette tilfellet har pasienten sårhet i nedre rygg av en stump eller piercing natur, i urinen vises blod. I dette tilfellet trenger pasienten behandling av den underliggende sykdommen, noe som provoserte en sekundær varicocele.

Kontra

Hver intervensjonsteknikk har sine egne kontraindikasjoner. Åpne operasjoner kan ikke utføres når:

 1. En aktiv inflammatorisk prosess.
 2. Identifikasjon av levercirrhose, diabetes mellitus eller andre dekompenserende sykdommer.

Endoskopisk kirurgi kan ikke utføres på en mann som, i tillegg til de nevnte patologiene, hadde abdominal kirurgi tidligere. Etter slike inngrep kan det kliniske bildet av patologien endres. I tillegg øker risikoen for medisinsk feil.

Skleroterapi av vener har slike kontraindikasjoner:

 • Identifikasjon av anastomoser mellom fartøy. I dette tilfellet er det fare for at stoffet trer inn i friske kar.
 • Økt trykk i venene i det lille bekkenet.
 • Strukturen til fartøyene er sprø, noe som gjør det umulig å sette inn en sonde inn i hulrommet.

Forberedende periode

Omtrent en uke før den foreslåtte operasjonen, bør en mann gjennomgå en omfattende undersøkelse:

 1. En utvidet blodprøve.
 2. Urinalysis.
 3. HIV-test og hepatitt.
 1. Røntgen i lungene.
 2. Elektrokardiogram for pasienter over 30 år.
 3. Ultralyd av pungen.

Hvis det oppdages noen unormalitet, kan legen foreskrive ekstra diagnostiske metoder.

Umiddelbart på dagen for prosedyren, bør pasienten ikke drikke eller spise. Mannen bør gjennomføre hygieniske prosedyrer (ta en dusj, barber pubisen). Hvis pasienten har kronisk sykdom som krever medisinering, må han først diskutere dette med den behandlende legen.

Metoder for kirurgisk inngrep

Basert på tilgangsmetoden under operasjon for varicocele, utmerker seg to typer intervensjoner:

 • Med excision av recoagulent anastamose.
 • Med bevaring av dens integritet.

Den første metoden er mer effektiv.

Det er 4 måter å gjennomføre en intervensjon på:

 1. Åpen drift (ifølge Ivanissevich, Marmara eller Palomo).
 2. Embolisering av varicocele (endovaskulær skleroterapi).

Opererer på Marmara

 1. Laparoskopisk operasjon varicocele.
 2. Laserprosedyre.

Varicocele for Marmara

Teknikken til operasjonen Marmara med varicocele er ikke veldig invasiv. For å utføre det, bruker kirurgen et spesielt mikroskop. Vanligvis utføres en mikrokirurgisk operasjon med varicocele under lokalbedøvelse. I dette tilfellet vil pasienten oppleve en liten prikken eller andre følelser på operasjonsstedet. Men også å utføre en operasjon på Marmara kan forekomme under generell anestesi.

Mer informasjon om operasjonen på Marmara blir fortalt av urologen-andrologen Nikolai Konstantinovich Soloviev:

Et mikroskopisk snitt gjøres direkte nær ilium. Dermed vil postoperativ sutur være usynlig. Gjennom snittet knytter kirurgen venen. En uke senere fjernes sømmer. Drift Marmara med varicocele er den mest nøyaktige, så risikoen for utilsiktet skade på blodkar og arterier er nesten fraværende.

Driften varikotsele på Ivanissevich

Under prosedyren gjør legen en forstørret venlig ligering. Lymfeknuter påvirkes ikke. Drift Ivanissevich på varikotsele brukes hovedsakelig under generell eller vanlig narkose.

Lengden på snittet som kirurgen har gjort, er ca. 5-10 cm. Etter å ha nådd vaskulær plexus, separerer legen pent lymfekarene og griper venen med en dissektor. Etter dette blir dressingen utført.

sclerotherapy

Røntgen endovaskulær kirurgi for varicocele anses å være minst invasiv. Kjernen i prosedyren er å introdusere en spesiell substans i venen, som holder seg til veggene. Fordelen med denne metoden er at pasienten ikke trenger å ligge på sykehuset.

Under skleroterapi gjør doktoren en punktering av lårbenen, hvor en spesiell sonde settes inn, som brukes til å vurdere tilstanden til fartøyene og innføringen av et limemiddel (3% trombovarløsning).

Stadier av skleroterapi kirurgi

For å evaluere resultatet, injiseres et kontrastmiddel i karene. Hvis problemet venen ikke manifesterer seg, konkluderer legen at det ikke kommer blod inn, derfor var operasjonen vellykket. Først etter dette kan sonden trekkes ut. De benytter seg av embolisering av varicocele bare i begynnelsen av utviklingen av patologi, når endringer i venen ennå ikke er signifikante.

Laparoskopi for varicocele

I de fleste tilfeller utføres laparoskopi med varicocele under lokalbedøvelse. I utgangspunktet gjør kirurgen en punktering med en diameter på 5 mm rundt navlen, gjennom hvilken et rør med en triedralnål er satt inn. For å øke plassen for å manipulere legen, injiseres gass inn i kaviteten i bukhinnen.

Videoen viser en laparoskopisk operasjon med varicocele:

Med hjelp av et laparoskop når legen den skadede venen og binder den. Deretter suges bughulen. Hvor mye pasienten vil ligge på sykehuset etter laparoskopi, avhenger av den valgte anestesien. Hvis operasjonen ble utført under lokalbedøvelse, vil neste dag han kunne gå hjem. Hvis generell anestesi ble brukt, skulle mannen bruke på sykehuset fra 3 til 7 dager.

For å vurdere kvaliteten på prosedyren bruker doktoren Doppler ultralyd eller ultralyd.

Laser koagulasjon

Prosedyren består i å cauterizing den skadede delen av venen med en laser. For å utføre manipulasjon, brukes et intravaskulært endoskop. Etter innblandingen er venen utelukket fra total blodstrøm. Anestesi for laseroperasjon er ikke nødvendig.

Hvor lenge varer operasjonen for varicocele?

Varigheten av prosedyren avhenger av den valgte kirurgiske teknikken. Vanligvis er den gjennomsnittlige varigheten av operasjonen 30 til 60 minutter. I vanskelige tilfeller kan det vare opptil 3 timer.

Ikke-kirurgisk behandling varicocele

Behandling uten bruk av kirurgiske metoder er kun mulig dersom det er nødvendig å korrigere den hormonelle bakgrunnen eller normalisere testiklene. Ikke-kirurgisk behandling er foreskrevet for eldre og ungdom yngre enn 18 år. For å gjøre dette, velger de venetonika og antioksidanter. Hovedoppgaven for slik terapi er å forhindre fremdriften av patologi. En full behandling av varicocele hjemme er umulig.

Et foredrag om behandling av patologi uten kirurgi er lest av legeimmunolog Georgy Alexandrovich Ermakov:

outlook

I de fleste tilfeller er prognosen etter operasjonen positiv. Risikoen for tilbakefall ved bruk av minimalt invasive prosedyrer overstiger ikke 2% ved bruk av Ivanissevich-metoden - 9%.

Omtrent halvparten av mennene etter kirurgisk inngrep resulterer i at spermogrammet kommer tilbake til normal.

Rehabiliteringsperiode

For å gjenopprette spermatogenese til pasienten vil slike legemidler bli foreskrevet:

 • Vitamin-mineralske komplekser.
 • Bioadditiver som inneholder sink og selen.
 • Hormonal medisiner. Hormonbehandling kan foreskrives og administreres kun under veiledning fra behandlende lege.
 • For pleie etter kirurgi, brukes antibiotika-baserte salver på sømmen for å forhindre infeksjon av såret.
 • Anestesi ("Ketanol", etc.). Dette skyldes det faktum at mange pasienter klager over at etter at behandlingen varicocele har en venstre testikkel vondt.

I løpet av de første 2 dagene etter inngrepet, trenger pasienten:

 1. Sørg for at såret er tørt. For å lindre smerte, er det lov å påføre kaldt til dette stedet.
 2. Hold deg til sengen hvile og minimere motor aktivitet.
 3. For å støtte testiklene bruk en spesiell bandasje.

Bandasje for testiklene

I den postoperative perioden (innen 2 uker), skal mannen gi opp:

 • Sexarbeid (inkludert onani er forbudt).
 • Å gjøre sport og gjøre fysiske aktiviteter.
 • Resepsjon av badet.
 • Drikker alkohol.

Hvis en mann ikke etter 2 uker blir forstyrret av smerte og annet ubehag, er det mulig å gjenoppta seksuell aktivitet. Operasjonen fører ikke til brudd på erektil funksjon eller reduksjon i seksuell opphisselse. Tiden som kreves for utvinning fra varicocele kirurgi, avhenger av hvilken anestesi som ble brukt under prosedyren og den generelle tilstanden til mannen.

Mulige komplikasjoner

Noen ganger rapporterer menn slike komplikasjoner etter en operasjon varicocele:

 1. Betennelse, som manifesterer seg karakteristisk for prosessen med symptomer. For behandling vil legen foreskrive antiinflammatorisk behandling.
 2. Sårhet av nevrologisk natur. Årsaken til følelser er skade på nerveenden. Denne tilstanden er vanskelig å behandle.
 3. Lymphostasis eller lymfatisk ødem, som er forbundet med skade på lymfekar under kirurgi. For å rette opp situasjonen, vil legen gi råd til en mann til å bære en spesiell støtteforbindelse.
 4. Hydrocele, inkludert bilaterale. Patologi oppstår som følge av skade på lymfekarrene.

Flere detaljer om årsakene, symptomene og behandlingen av hydrocele blir fortalt av urologen og andrologen Alexei Mikhailovich Kornienko:

 1. Etter operasjon økte varicocele testikkel, eller omvendt, redusert. Denne konsekvensen betraktes som ganske alvorlig, siden den kan være forbundet med skade på den spermatiske arterien.
 2. Skader på tarmene eller urinveiene. Ifølge pasientens tilbakemelding kan dette forekomme etter laparoskopisk kirurgi, som ble utført av en uerfaren kirurg.
 3. Trombose.
 4. Tilbakefall.

Hvor mye koster varicocelen?

Kostnaden for kirurgi for å fjerne varicocele kan variere avhengig av region og klinikk valgt. I Moskva, for en åpen drift vil måtte betale fra 8 tusen rubler. I regioner vil samme operasjon koste et beløp på 5 tusen rubler.

Omtrent det samme tallet er prosedyren for sklerosering.

Les mer om den postoperative perioden på videoen:

Laparoskopisk kirurgi koster i gjennomsnitt 15-25 tusen rubler. Kostnaden for varicocele kirurgi for Marmara vil koste pasienten 20-30 tusen rubler.

Ifølge pasientens vurderinger tolereres operasjonen for å fjerne varicocele godt av dem. Er det mulig å få varicocele etter operasjonen å ha barn? Operasjonen for pasienter med denne diagnosen blir i de fleste tilfeller den eneste muligheten til å bli far.

Les Mer Om Fartøyene