Funksjoner, indikasjoner og kontraindikasjoner av Palomos operasjoner og ifølge Ivanissevich med varicocele

Helt for å bli kvitt varikotsele er det bare mulig ved bruk. En av de mest tilgjengelige alternativene er klassisk varicocelectomy ifølge Ivanissevich.

Kostnaden av prosedyren er dekket av forsikring, men før du bestemmer deg er det nødvendig å vurdere all risiko og lære om mulighetene for komplikasjoner og tilbakefall.

Egenskaper av sykdommen

Varicocele - en sykdom forbundet med venøs lesjoner i testiklene (vanligvis venstre) og sædlederen. Når du mottar blodkarene i ventilene ikke fungerer som den skal, er blodstrømmen forstyrret, forårsaker hevelse av årer, smerte og ubehagelig følelse av fylde i testikkel.

I første fase kan du se et mer uttalt venetisk nett under huden. Ved utviklingen av sykdommen rager venene mer skarpt ut, og står sterkt ut mot bakgrunnen av en annen testikkel, som ikke er rammet av sykdommen.

Over tid kan skrotet sakke, den berørte testikelen vil senke i størrelse, som i stor grad bekymrer pasienter. Den alvorligste komplikasjonen av sykdommen er infertilitet.

Hvis en varicocele er mistenkt, gir pasienten et spermogram.

I utgangspunktet er behandling med medisiner og ulike folkemidlene mulig.

Noen eksperter mener imidlertid at konservativ terapi ikke er så mye behandling, som å utsette det uunngåelige - kirurgiske inngrep.

Riktig feilen vil bare hjelpe varicocelectomy. Haster denne prosedyren ikke krever. Legen har mulighet til å observere utviklingen av sykdommen, evaluere sin dynamikk og gi pasienten det beste alternativet for å løse problemet.

Den planlagte operasjonen foregår i et rolig miljø, komplikasjoner oppstår mye sjeldnere.

Varianter av operativ intervensjon

Moderne urologi tilbyr et bredt spekter av varianocelectomy varianter. Valget av denne eller den intervensjonen avhenger av pasientens alder, sykdomsstadiet, organismens individuelle egenskaper og den tilstedeværende legenes mening.

Oftest tilbys pasienten okklusiv kirurgi. Deres essens er bandaging venen, leverer den berørte testikelen, og normaliserer blodstrømmen. Denne kategorien inkluderer kirurgi for varicocele Ivanissevich, Palomo, Marmara, laparoskopisk varicocelectomy, ikke-kirurgisk intervensjon (koagulering, sklerose), mikrokirurgiske prosedyrer.

En delikat saken er kostnaden for varicocelectomy. De dyreste alternativene er mikrokirurgisk kirurgi og endovaskulær embolisering. De er laget på forskjellige stadier av sykdommen, relapses og komplikasjoner er sjeldne. Men ikke alle kirurger kan utføre slike inngrep, mange klinikker inkluderer ikke engang dem i prislisten.

Oftere tilbys pasienter klassisk varicocelectomy ved metoden Palomo, Marmara, Ivanissevich. Den generelle sykeforsikringen dekker bare kostnadene ved den siste operasjonen.

Vanligvis i klinikker blir operasjonen for Ivanisevich satt i gang, noe som garanterer kirurgens kvalitetsarbeid og reduserer risikoen for komplikasjoner.

Klassisk varicocelectomy kan gjøres uten politikk. Prisen er tilgjengelig for de fleste pasienter. Kostnaden inkluderer anestesi og forblir i en sykehus seng.

Drift Ivanissevich på varikotsele: i hva er hennes essens?

Drift Ivanissevich utføres i de fleste russiske klinikker. Krever sykehusinnleggelse, utført under generell eller spinalbedøvelse. Barn og ungdom er kun egnet for generell anestesi.

Suksessen avhenger av kirurgens dyktighet, snittet er laget i inguinalfoldet, hvorpå den forstørrede testikelvenen er sydd og trukket.

Såret er sydd, en steril bandasje påføres den. Gjenoppretting varer opptil 2 uker, med komplikasjoner blir rehabiliteringstiden forlenget.

Variasjon av forstyrrelser ifølge Ivanissevich - Operation Palomo med varicocele. Hovedforskjellen er stedet for kuttet.

I tilfelle av Palomo, er det laget over inngangskanalen. På dette stedet er ikke testikelvenen avgrenet, en enkel dressing er nødvendig.

Et unntak kan være løs type åre, i dette tilfellet kirurgen må binde alle fartøyene separat.

Operasjonen utføres på et sykehus, anestesi kan være generell eller lokal.

I sammenligning med prosedyren for Ivanissevich reduseres risikoen for komplikasjoner, siden venen er på et sted der det ikke er store kar og nerver.

Gjenoppretting tar 2 uker, i noen tilfeller forlenges den til 1 måned.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Klassisk varicocelectomy er indisert hos pasienter med stadium 3 varicocele. Som den andre prosedyren, involverer kutt og søm, har Ivanissevichs operasjon en rekke kontraindikasjoner.

Disse inkluderer:

 • hemofili og andre blodsykdommer;
 • enhver kronisk sykdom i fasen av forverring;
 • inflammatoriske prosesser av forskjellige natur;
 • ondartede svulster.

Ivanissevichs metode brukes sjelden til å behandle barn og ungdom. Drift kan ikke gjøres ved høy temperatur eller generell svekkelse av kroppen.

Fordi varicocele ikke trenger akutt inngrep, kan kirurgen velge det gunstigste øyeblikket for pasienten.

Teknikk av operasjonen

Før operasjonen gir pasienten blodprøver (biokjemisk, totalt, for sukker og for koagulering). Urinanalyse er også nødvendig.

På operasjonsdagen, pasienten spiser ikke, drikkeregimet er begrenset. Det anbefales å ta en dusj og barbere håret i underlivet. Ofte utføres operasjonen under lokalbedøvelse, men barn og ungdom får generell anestesi.

Under prosedyren ligger pasienten på ryggen, et langsgående skrå snitt gjøres i inngangsregionen. Gradvis dissekere vevet, når kirurgen venøs plexus.

Vanligvis er venen lett funnet, men det er vanskeligere å oppdage om det kommer igjen. Visse problemer oppstår også med løs type blodåre, som danner mange "grener" som gir testikelen.

Etter deteksjonen blir venen plukket opp av en tråd, syet og trukket. Blodstrømmen fra den stopper. I løs type er hver gren bundet separat. Det er viktig å ikke gå glipp av de tynne karene, ellers vil tilgang til blod snart eller senere komme seg.

Etter å ha bundet en vene setter kirurgen såret og lukker det med et sterilt serviett, som er festet med et bandasje. På lyskeområdet plasseres en boble med is, oppmerksom på ødemet og reduserer ubehagelige opplevelser. Etter 2 timer blir blæren fjernet.

Postoperativ periode: begrensninger og særegenheter

Klassiske prosedyrer, betyr kutt, krever lang gjenoppretting i 3-4 uker. Drift Ivanissevich - er ikke noe unntak.

Helbredingsprosessen er avhengig av kroppens individuelle egenskaper. En gang hver 2-3 dager, endres steril bandasje på såret, mottar pasienten et kurs av antibiotika som forhindrer betennelse. Ved angrep av smerte, får pasienten anestetika i form av tabletter.

Under gjenopprettingsperioden skal pasienten ha en suspensjon som støtter skrotet i en komfortabel stilling. Suturer fjernes på dag 9.

Kirurgen undersøker skrotum og testikler, utfører palpasjon, og sørger for at helbredelsesprosessen er korrekt. I fremtiden anbefales pasienten å besøke urologen 2 ganger i året. Ved mistanke om tilbakefall får han et spermogram.

I rehabiliteringsperioden er det ikke tillatt å bade og bad, Hygieniske prosedyrer er begrenset til en varm dusj. Det er nødvendig å redusere fysiske belastninger, ikke løfte vekter og ikke press musklene på pressen. Under gjenopprettingen anbefales det ikke å ha sex, etter avslutningen av den postoperative perioden blir denne begrensningen fjernet.

Hvordan unngå tilbakefall?

Klassisk varicocelectomy er preget av høy risiko for tilbakefall, ifølge medisinske statistikere kan den nå 40%. Slike data skyldes egenartet av operasjonen.

Oftest forekommer det tilbakefall hos pasienter med forgreningsårer. Hvis kirurgen ikke legger merke til en av grenene og ikke overtar den, vil blodstrømmen i den berørte venen ikke stoppe.

Fartøyet vil fungere som før, trykkfallet vil provosere utvidelsen av venene og sykdommen vil begynne å utvikle seg igjen. I dette tilfellet er en re-operasjon tilordnet. Vanligvis utføres en minimal invasiv prosedyre med minimal risiko for tilbakefall. Det er ikke anbefalt å gjøre snitt i lysken.

Tilbakeslag kan provosere en feil livsstil. Pasienten anbefales moderat motoraktivitet, et balansert kosthold, avslag fra røyking og alkohol.

Operasjon Ivanissevich og dens versjon av operasjonen Palomo med varicocele - en rask og ganske effektiv behandlingsmetode. Med en rimelig livsstil og kirurgens ferdighet, klarer pasienten å unngå tilbakefall og komplikasjoner, helt gjenopprette helse og effektivitet.

Nyttig video

Om hvordan operasjonen for behandling varikotsele på Ivanissevich forekommer, kan du lære av følgende video:

Operasjonen av Ivanissevich er en enkel måte å kvitte seg med varicocele

I motsetning til venereologi, som kan unngås, hvis en person er engasjert i beskyttet sex og ikke forringer personlig hygiene, er ingen immun mot urologiske sykdommer.

De kan skyldes både ytre stimuli (infeksjoner, sopp) og mekanisk skade, genetisk predisponering.

Hva er varicocele?

Varicocele - utvidelse av venene i lobulær plexus av testikkel.

Denne sykdommen er vanlig hos menn uansett alder og forekommer ganske ofte - mer enn 15% av hele mannlige befolkningen opplevde sine negative effekter.

Det er varicocele på grunn av økt trykk i venene i skrotet eller ventilsykdom i blodets vener. Menn opplever vanligvis vondt i det berørte området, legger merke til endringer i venøs mønster på penis.

Sykdommen utvikler seg i fire stadier. Legen kan bare diagnostisere den på andre - når venene begynner å bli palpert med hender, og noen ganger også merkbar når de blir sett.

Hvis tiden ikke begynner behandling varicocele, kan det føre til atrofi av testikelen eller til og med infertilitet.

Essensen av metodikken Ivanissevich

Når varicocele når andre, tredje eller fjerde fase, anbefaler leger at menn anker kirurgi for å hindre mulig infertilitet.

Ivanissevichs operasjon er en unik behandlingsmetode, hvis essens ligger i en enkel veinligasjon i testikelen på nivået av retroperitonealavdelingen.

Spesifikke kontraindikasjoner for en operasjon ikke eksisterer, alt er redusert til standardreglene: kirurgi er ikke mulig hvis pasienten har alvorlige problemer med blodpropp, er han syk eller syk kort tid før eventuelle smittsomme sykdommer.

På grunn av sikkerheten ved denne metoden er det lov til å holde menn i alle aldre, men legene anbefaler ikke å bruke det i behandling av barn under tretten år, gitt behovet for en lang skånsom behandling etter operasjonen.

Operasjonen kan skje på noen klinikk, vanligvis er det ikke skape noen problemer for leger, men på grunn av den høye sannsynligheten for gjentakelse er bedre å slå til en spesialisert urologi klinikk.

Ja, det vil ta mer penger, men sannsynligheten for en re-operasjon vil bli mye lavere.

Fordeler og ulemper med metoden

Den utvilsomt fordelen av Ivanissevichs operasjon forblir nesten fullstendig mangel på komplikasjoner i postoperativ perioden.

På grunn av sin hastighet og minimal innblanding i en manns kropp, er det nesten ingen fare for blødning, infeksjon eller dråpe i eggstokken.

Et annet positivt aspekt ved denne metoden er den lave prisen, sammenlignet med andre metoder. I tillegg kan den brukes til alle aldersgrupper og i alle stadier av sykdommen.

Etter operasjonen er nesten alt tillatt, og dette tiltrekker seg også menn. Etter en uke kan du drikke alkohol, en måned senere - gå inn for sport. Du kan ha sex etter at akutte smertefulle opplevelser stopper.

En av de viktigste ulempene ved denne operasjonen er en lang rehabiliteringsperiode. Et halvt år må mannen observere en streng modus, og bare etter legens tillatelse igjen for å komme tilbake til belastninger. Spesielle problemer det medfører i mennesker, hvis arbeid er direkte forbundet med fysisk arbeidskraft.

Tilbakeslag er den største ulempen

Tilbakeslag er et stort problem med Ivanissevichs operasjon. Han kan oppstå fra Forty prosent av operert. Dette skyldes ikke metodenes ineffektivitet, men til kirurgenes vanskelige tilgang til grenene i testikkelen.

Som en konsekvens, hvis legen ikke har klart å krysse alle grener, kan varicoceleen utvikles igjen.

Oftest slike problemer oppstår hos menn i fjerde og tredje stadier av varicocele, siden sykdommen er fullt påvirker testicular vein og begynner å spre sine konsekvenser som kirurgen noen ganger bare ikke kan få det uten ytterligere inngrep.

Teknikk av operasjonen

Før operasjonen skal pasienten ta alle de generelle testene, samt noen få andre, for eksempel sjekke blodet for sukker og koagulerbarhet, utfør sin biokjemiske analyse.

Umiddelbart før operasjonen starter, blir pasienten barbert fra magen.

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse (novokain), barn kan bli foreskrevet generell anestesi. Pasienten er plassert på ryggen, kirurgen gjør en langsgående, skrå snitt på omtrent fem centimeter i lengde, i den fremre abdominalvegg parallelt med forløpet av lyskekanalen.

Deretter skal legen tildele testikelvenen, ta den på trådholderen og bandasjen, forsøke å gripe og krysse en stor del av sine ekstra grener.

Oftest fører dette ikke til noen problemer og tar minimum tid, det kan oppstå problemer med allokering av alle berørte grener.

Såret etter operasjonen syes tett, gir sterilitet med en spesiell bandasje. Det tar litt mer enn tretti minutter, men ikke mer enn en time.

Videoen viser tydelig hele operasjonen av Ivanissevich fra "A" til "I":

Gjenoppretting etter operasjon

Etter operasjonen setter pasienten en ispakke på sømmen for å redusere hevelsen og stoppe blødningen.

For å unngå smerte etter inngrep, er pasienten foreskrevet et kurs av smertestillende medisiner, og for å forhindre utvikling av smittsomme sykdommer, foreskrives ikke-sterke antibiotika.

De neste tre til fem dagene bør regelmessig erstattes med en steril bandasje.

Flere dager etter operasjonen skal pasienten ha en spesiell bandasje (suspensjoner) som støtter eggstokkene.

Etter utslipp blir forandringen forandret til tettsittende trunker, som uten ekstra ubehag for en mann bør utføre en lignende funksjon. Smerter under urinering etter operasjonen Ivanissevich oppstår ikke.

Sømmer fjernes i løpet av den andre uken, avhengig av hvor godt pasienten har gjennomgått operasjon.

Etter det er pasienten forbudt å trene i de neste seks månedene, og for de første dagene foreskrevet en streng sengestøtte.

Det er ingen dietter og andre restriksjoner for Ivanissevichs operasjon. Så snart smerte forsvinner, kan en mann sikkert ha sex.

Alkohol er også tillatt, så vel som å gjøre sport (unntatt å løfte baren eller andre tunge gjenstander).

I hvilke tilfeller er mikrokirurgisk revaskularisering av testiklene - prosedyrens teknikk, fordeler og ulemper ved prosedyren og andre data.

Menns mening

I deres svar, klager nesten alle menn etter operasjonen Ivanissevich på smerte, noe som ikke alltid oppnås ved å ta medisiner foreskrevet av behandlingslegen.

Ofte forsvinner smerten helt i løpet av den første måneden, men i enkelte tilfeller kan det vare tre eller fire måneder.

Dette skyldes oftest pasientens manglende overholdelse av sparsommelen og overdreven fysisk anstrengelse, mindre ofte på grunn av en kirurgs feil som kunne gripe nerveens ligatur under operasjonen.

Mange som blir syke etter operasjonen opplever ødem, noe som anses som ganske vanlig for denne typen kirurgisk inngrep.

Det tar omtrent to uker etter operasjonen og har ingen smerte, og noen ganger - ubehag i lysken. Det eneste tilfellet når det er verdt å se en lege på grunn av ødem, er feber og skarp, skarp smerte.

Ofte er ubehagelige opplevelser og komplikasjoner klaget av menn som bestemte seg for å ha kirurgi allerede i tredje og fjerde fase av varicocele. De som vendte seg til legen i andre fase, beskytter seg mot mulige komplikasjoner og tilbakefall.

Kostnad for operasjonen i Russland

Ivanissevichs operasjon er mye billigere enn mange lignende operasjoner, men i dette tilfellet alt avhenger av klinikken og dens priser.

Hvis dette er en privat institusjon med alle fasiliteter, så vil behandlingen sammen med analysen, legenes konsultasjon og laboratorieundersøkelse koste rundt 44 000 rubler. Gjennomsnittlig pris for denne operasjonen svinger vanligvis fra 25 til 30 tusen rubler.

Operasjon Ivanissevich - ganske effektiv og billig, men en traumatisk behandlingsmetode varikotsele med en lang, noen ganger smertefull periode med rehabilitering.

Før du tar en beslutning om å benytte denne metoden, studer nøye andre tilbud fra klinikkene, og kanskje vil alternativet være bedre egnet for din sak. I noen situasjon, hør etter råd fra den behandlende legen.

Ivanissevichs operasjon: essens og vitnesbyrd, ledelse, rehabilitering

Drift Ivanissevich (OI) med åreknuter i spermatikkledningen (varicocele) regnes som en av hovedtypene kirurgisk pleie for denne patologien. hun består i ligering av blodkar for å eliminere retrograd blodstrømning gjennom venene i testiklen.

Modern kirurgi har en rekke teknikker for å behandle åreknuter og dets grener. Minimalt invasive og endoskopiske metoder foreslås, men Ivanissevits operasjon fortsetter å være populær, selv om den har blitt mindre hyppig.

Vene-ligeringen av testikelen ble foreslått av Ivanissevich i begynnelsen av forrige århundre, metoden hadde mange ulemper og ga en høy forekomst av tilbakefall. I tillegg er dette en av de mest traumatiske operasjonene med varicocele. Samtidig gjør relativ enkelhet og effektivitet at operasjonen går over testikelvenen en av de mest tilgjengelige teknikkene for et bredt spekter av pasienter.

Den største ulempen ved metoden er den høye frekvensen av tilbakefall. Blant voksne menn opp til en fjerdedel operert igjen overfor problemet med varicocele i pediatrisk praksis, når dette tallet 40% eller mer, noe som er forbundet med fortsatt vekst og dannelse av vaskulær som barnet vokser system.

Utvilsomt fordel av Ivanissevichs operasjon kan betraktes som en direkte innvirkning på patologiske patogenetiske mekanismer, det vil si gjennom inngripen, blir substratvaricoceleen selv, testikelvenen, eliminert. Øk effektiviteten av prosedyren tillater mikrokirurgisk utstyr og optisk utstyr.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til operasjonen Ivanissevich

OI administreres til både voksne menn og barn og ungdom. Den eneste indikasjonen for henne er åreknuter av en hvilken som helst grad av alvorlighetsgrad, men hensiktsmessigheten og tidspunktet for behandlingen bestemmes individuelt.

Meninger om når det er nødvendig å operere varikotsele, avviker. Noen kirurger mener at behandlingen ikke bør forsinkes, siden varicose forårsaker infertilitet. Andre eksperter androgolister, ikke uten grunn, indikerer en mangel på fruktbarhet hos mange pasienter med varicocele, og det er ikke alltid kommer etter at intervensjons forbedrede sædparametre, noe som betyr at det ikke er noen hast i kirurgisk behandling av sykdom.

Kontraindikasjoner til kirurgi Ivanissevich på Varikotsele er også. Blant dem:

 • Alvorlig dekompensert patologi av indre organer;
 • Akutte smittsomme sykdommer;
 • Endringer i huden er purulent-inflammatorisk, spesielt på stedet der snittet vil bli gjort;
 • Genitourinary infeksjon;
 • Patologi av blodpropp.

Sykdommer i indre organer før planlagt intervensjon bør behandles så mye som mulig eller overføres til et stabilt kurs. Infeksiøs patologi og hudskade vil være et hinder til de blir helt eliminert.

Forberedelse og kurs av Ivanissevichs operasjon

Preoperativ forberedelse varierer lite fra det i andre operasjoner. Pasienten må gjennomgå en rekke tester for å bekrefte diagnosen og avklare arten av endringene undersøkelsen - for å passere blod og urintester, for å passere en ultralyd i pungen med en doppler, et spermogram og en test for kjønnshormoner.

Listen over prosedyrer inneholder nødvendigvis et koagulogram, en HIV-test, hepatitt, syfilis og seksuelle infeksjoner. Med den planlagte generell anestesi bestemme gruppemedlemskapet for blod og Rh-faktor, utnevne fluorografi, EKG.

Hvis pasienten i tillegg til åreknuter ikke lider av noen annen kronisk sykdom, og deretter sette en sjekk av en urolog (androgolister), og rådgivning anestesilegen utøveren rapport om den påståtte sikkerheten av behandlingen. I tilfelle av samtidig patologi vises konsultasjoner fra smale spesialister - kardiolog, endokrinolog, nevrolog, etc. -.

Drift Ivanissevich utføres vanligvis under lokalbedøvelse, men det er tilrådelig for barn og følelsesmessig labile pasienter å bruke generell anestesi når pasienten sover, føler ingenting og husker ikke hendelsene i operasjonen.

På et sykehus er det nødvendig å vises på utsatt tid med resultatene av alle bestått eksamener. På kvelden før kirurgi, om kvelden, tar pasienten en dusj, barberer håret på magen og lysken og bytter klær. Det siste måltidet - senest 22 timer. Om natten kan en beroligende middel administreres eller en mild hypnotisk foreskrives.

Fremdriften i operasjonen inkluderer flere faser:

 1. Inngrep av bukveggen;
 2. Isolering av testikkelvenen, dens ligasjon og skjæringspunktet;
 3. Sjekk om hemostase og sår suturering.

OI utføres når pasienten ligger på ryggen. Etter en lokal bedøvelse vil være i drift (prokain) eller synke pasienten i narkose, håndterer kirurgen antiseptisk sted kommende seksjon, deretter dissekere huden og det subkutane vev i tverretningen i en skråprojeksjon av lyskekanalen, eller snarere på forsiden iliaca ryggraden. Snittet ligner det av blindtarmbetennelse, lengden er ca 5 cm.

Aponeurosis muskler er kuttet, og muskelfibrene selv blir flyttet fra hverandre. Ved å skyve det ytre peritonealbladet til midten av magen, ser kirurgen på det vaskulære plexus, utskiller vevet av testiklen, fikserer det med klemmer og krysser det.

Det skjer at ikke en stor ven forlater inngangskanalen, men flere samtidig, og hvis alle collaterals ikke er bandasje, er et tilbakefall uunngåelig. For å hindre tilbakeføring av patologi undersøker kirurgen nøye utgangssonen fra inngangskanalen til venøse kar og binder alle synlige store grener.

Varicocele i pungen grozdevidnom plexus akkumulerer en betydelig mengde blod, og for å øke hastigheten på sine evakuering spadenie fartøy og hurtig oppløsning av åreknuter i pungen Kirurgen gjør massasje av vev, mens klemmen på den annen side allerede forlenges den distale ende av testiklene vene.

Blodet som strømmer fra venene fjernes, såret skylles, karene er bandasjert eller koagulert. Etter forsiktig hemostase suges bløtvev, kan avløp gjenstå i såret. Sømmen er dekket med en steril bandasje. Operasjonen varer ikke mer enn en halv time.

Intervensjon for ligering av testikelvenen regnes som trygg, men fortsatt noen komplikasjoner. En av de farligste er hofte arterieunderbinding, noe som kan skje ved et uhell, kirurgi feil, hvis han tar henne i blodåre, eller når lange søkeelver hvor det er fare for skade på blod verktøy.

Ubehagelig, men ikke livstruende, konsekvens av operasjonen kan være en ligering av nerve som passerer gjennom inngangskanalen. Det kan fanges ved et uhell sammen med fartøyet eller skadet av instrumenter med langvarig manipulasjon på venøs plexus. Som følge av skader på denne nerven er følsomheten fra den indre siden av hoften brutt, og smerter er også sannsynlig.

Postoperativ periode og komplikasjoner

Når operasjonen er fullført, blir mistanke lagt på pungen - en slags bandasje som forhindrer frøledningen fra å strekke seg og bevegelsen av testiklene når den tar opp kroppens vertikale stilling. Fra operasjonsrommet blir pasienten levert til menigheten for videre observasjon.

I de første dagene kan smertefulle opplevelser i sømområdet forstyrres, som stoppes ved hjelp av smertestillende midler. For å forebygge smittsomme komplikasjoner må antibiotika foreskrives for de neste fem dagene. På dagen etter intervensjonen erstattes dressingen, dreneringen fjernes etter noen dager.

I den postoperative perioden er den opererte pasienten på sykehuset under tilsyn i opptil 8-10 dager. Ved slutten av denne perioden fjernes hudsømmene. Med et gunstig forløb av gjenopprettingsfasen og ingen komplikasjoner, kan pasienten slippes hjem et par dager senere for observasjon av en kirurg i en polyklinisk.

Rehabilitering etter operasjonen Ivanissevich kan ta flere uker, og til slutt å dømme sin effektivitet kan være etter 3-6 måneder. I løpet av hele utvinningsperioden bør pasienten helt utelukke å besøke badstuen eller badet, ta varme bad og andre forhold hvor skrotalen kan overopphetes.

For å forebygge komplikasjoner og tilbakefall bør ikke være de første ukene å ha stramt tett klær og klær, må du gi opp en stund og seksuell aktivitet.

I de første seks månedene etter operasjonen anbefales ikke intensiv fysisk øvelse og aktiv sport, bør man avstå fra å løfte vekter og trene i treningsstudioet, som er forbundet med en belastning på den fremre bukveggen.

Etter Ivanissevichs operasjon, mulig komplikasjoner, selv om de er relativt sjeldne:

 • blødning;
 • Pus-inflammatoriske endringer fra operasjonssår;
 • Dropsy testikkel - er relativt vanlig;
 • Atrofi av testikelen - opptrer når ligasjonen av brystkjernen og fører til vedvarende infertilitet.

En av de hyppigste konsekvensene av kirurgisk behandling varicocele betraktes som tilbakefall av patologi. Ifølge ulike data, er sannsynligheten for at den når 40%, men moderne mikrokirurgisk teknikk, grundig undersøkelse og søk av alle grener og collaterals av venøs plexus med deres dressing gjør det mulig å redusere risikoen for returpatologi betydelig.

For å forebygge smittsomme komplikasjoner, foreskrives antibiotika, en vanlig bandasjeendring utføres, og pasienten anbefales ikke å våte den og informere legen om eventuelle mistenkelige endringer fra siden av suturen.

Ivanissevichs operasjon utføres i de vanlige kirurgiske eller urologiske enhetene, i de fleste tilfeller - gratis, ifølge MHI-systemet. Pasienter som ønsker å gjennomgå behandling på betalte sentre, kan også gå dit. I gjennomsnitt er kostnaden for en operasjon som går over testikelvenen ca. 20 tusen rubler.

De mennene som planlegger en operasjon, eller deres slektninger, ønsker å kjenne tilbakemelding fra allerede opererte pasienter, ikke bare om bestemte klinikker eller spesialister, men også om gjenopprettingsperioden og effektiviteten av prosedyren.

De fleste menn som gjennomgår intervensjonen, på den ene siden, merker dens effektivitet, derimot, klager over smerter i lysken under belastning, fysisk innsats, samleie, tyngde og smerte i pungen. Leger i slike tilfeller anbefaler ikke å panikk - tyngde og noen ømhet følger ofte perioden med utvinning og forsvinner etter noen måneder.

Med utseende av nye åreknuter, følelser av tyngde og smerte seks måneder eller mer etter operasjon, kan man mistenke et tilbakefall av patologien, der det er nødvendig å besøke urologen for å løse problemet med gjentatt inngrep.

Kirurgisk andrologi

(495) -506 61 01

Kirurgisk andrologi | Drift Ivanissevich på varikotsele

Drift Ivanissevich på varikotsele

Mikrokirurgisk tilnærming med varicocele

Behandling varicocele i Moskva

Klinisk senter for mikrokirurgi i Republikken Moldova på grunnlag av den føderale statens institusjon for medisinsk og rehabiliteringssenter ved departementet for helse og sosial utvikling i Russland - operasjoner med varicocele:

 • Operasjoner under veiledning av den berømte mikrosurgeon-andrologen dmn Professor Sokolshchik MM.
 • All slags kirurgisk behandling varicocele
 • Stor erfaring med å gjennomføre unike mikrokirurgiske operasjoner med varicocele

Opptak for konsultasjon og drift i den andrologiske avdelingen i FGU LRC av Helse- og sosialutvikling i Russland - 8 (495) 66-44-888

I dag anerkjent av tradisjonell kirurgisk behandling vurderes Ivanissevicha drift varicocele (Ivanissevich), som består i testiklene vene ligation ved retroperitoneal kort. Den er enkel, effektiv og pathogenetically lyd fremgangsmåte for å eliminere denne sykdom, som er langt å foretrekke av mange eksperter over hele verden.

Indikasjonen for operasjonen Ivanissevich er tilstedeværelsen av varicocele av en hvilken som helst grad av alvorlighetsgrad. Intervensjonen ser slik ut. Kirurgen kutter den fremre bukveggen i den venstre iliacregionen på nivået av den fremre overlegen ostium av ilium parallelt med inngangen til inngangskanalen.

Lengden av snittet er omtrent fire til fem centimeter, i virkeligheten er det i likhet med seksjonen ved appendoektomii, men holdes på venstre side. Deretter får tilgang til det retroperitoneale rom og retroperitonealt vev utskiller testikkel vene, som mobiliserte over en kort avstand, og så ligert og krysser mellom de to ligaturer den og, om mulig, alle andre grener. Det kirurgiske såret suges tett, og en steril bandasje påføres fra oven. Intervensjon utføres under lokalbedøvelse. For lindring av smerte hos en postoperativ pasient er foreskrevet medikamenter med smertestillende virkning og for å unngå utvikling av infeksjonssykdommer antibiotika.

I flere dager etter operasjonen har pasienten på skrotet en spesiell støtteforbinding som gjør det mulig å redusere spenningen av spermatestrengen og ubehag. Sting etter kirurgisk inngrep i henhold til Ivanissevich blir fjernet etter omtrent åtte til ni dager. De første dagene begrenser de motoraktiviteten, de neste seks månedene utelukker tung fysisk aktivitet.

Komplikasjoner (blødning, ødem, sekundær infeksjon, etc.) etter denne prosedyren for operasjonen er sjeldne. Gjentakelse av varicocele forekommer et sted i 40% av tilfellene. Det er forbundet med en av de store ulempene ved den beskrevne fremgangsmåten for kirurgisk behandling av varicocele, nemlig det faktum at kirurgen kan se at testiklene vene er bare en meget liten over det som et resultat av en hvilken som helst gren som strekker seg over eller under den operasjonsområde, risikoer forbli ubemerket. Faktisk, her er snakk om er ikke et tilbakefall av sykdommen som sådan, men på de tekniske mangler.

I tillegg til utførelsesformen kirurgi slått ved Ivanissevicha i 1924, og det ser for seg gjennomføring ringstestikkel vene ved perekrestov med bekken fartøy, der arsenal av Urology modifikasjon som er utviklet av sin elev Bernardi (Bernardi) og som innebærer en lavere ligering testikkel vene, dvs. ved nivået for den indre lyske ringer (1946).

Nå er Ivanissevits operasjon utført både for voksne og for barn. Men det må tas hensyn til at det er ganske traumatisk, og det er nødvendig å vurdere andre muligheter for kirurgisk behandling.

(495) 506-61-01 - referanse på kirurgisk andrologi

Mikrokirurgisk operasjon med varicocele i Moskva

En unik mikrokirurgisk teknikk for behandling av varicocele av en hvilken som helst grad i den andrologiske avdelingen i FGU LRC i Helse- og sosialutvikling i Russland. Lær mer

Prostata adenom - behandling i Tyskland

Programmet for undersøkelse og behandling av prostataenom i et av de største medisinske sentrene i Tyskland - Urologisk klinikk "Maria Hilf". Klinikken er ledet av professor Herbert Sperling, MD. Kostnaden ved diagnose for prostata adenom - 1.900 €, behandling av prostataadenom ved laserfordampning - 8.000 €. Lær mer

Prostatakreft - Diagnose og behandling i Israel

I Israel, en av de beste indikatorene i verden på resultatene av behandling av prostatakreft. Mer enn 90% av mennene som er diagnostisert med prostatakreft, lever minst 10 år etter diagnosen, og 75% - 15 år. Lær mer

Robot system "Da Vinci" for prostatakreft

Til dags dato har robotsystemet "Da Vinci" blitt utviklet for prostatakreftoperasjoner. Denne metoden består i å utføre operasjonen laparoskopisk, det vil si uten å bruke et stort snitt i blæreområdet, men bare ved hjelp av flere snittpunkter. Denne teknologien er tilgjengelig i spesialiserte sentre i Sveits, Tyskland, Israel og Tyrkia. Lær mer

Drift Ivanissevich på varikotsele: teknikk for å utføre

Varicocele er en åreknuter av epididymis og epididymis. Denne patologen oppstår ganske ofte, gutta som opplever puberteten er mest sannsynlig å utvikle sykdommen. Sykdommen behandles utelukkende gjennom kirurgi.

I dag, i territoriene til post-sovjetiske rom, operasjonen er oftest brukt av metoden foreslått av Ivanissevich i 1924, hvoretter hun ble kalt. Det er enkelt og i lang tid ble ansett som den viktigste måten å fjerne varicocele, til små invasive teknikker begynte å dukke opp med færre risikoer for tilbakefall.

Men som tidligere, i storheten i vårt land i de fleste statsklinikker, utføres behandlingen av BPV i henhold til Ivanissevich-metoden. Denne artikkelen vil tillate deg å vite mer detaljert når Ivanissevich-operasjonen brukes i varicocele-teknikk og alle funksjonene knyttet til denne universelt anerkjente metoden for å eliminere venøs patologi.

vitnesbyrd

Varicocele behandling i henhold til Ivanissevich-metoden er indisert for personer i forskjellige aldre i noen grad av sykdomsutviklingen. Vanligvis utføres intervensjonen under lokalbedøvelse, men for yngre pasienter kan generell anestesi brukes.

Det er viktig å vite. Essensen av enhver kirurgisk behandling for BPV er å stoppe blodsirkulasjonen gjennom åreknuter, hvoretter blodstrømmen utføres gjennom sunne årer.

Kontra

Kontraindikasjoner kan være de samme faktorene som for alle kavitoperasjoner:

 • dårlig blodpropp;
 • Tilstedeværelse av andre kroniske sykdommer som forstyrrer inngrep med retroperitoneal tilgang
 • dårlig generell tilstand hos pasienten, behandlet som alvorlig.

Vær oppmerksom. Kirurgisk behandling kan bli utsatt for gutter hvis det er en varicocele i første grad, som ikke bringer smerte.

I noen tilfeller kan kirurgi bli forsinket eller ikke utført i det hele tatt, noe som ikke er forbundet med kontraindikasjoner, og kirurgisk inngrep er forbundet med overføring av reassuranse mulige komplikasjoner eller rett og slett det ikke er strengt nødvendig. Tabellen beskriver og forklarer årsakene til at operasjonen ikke gjennomføres.

Årsakene til at kirurgisk korreksjon ikke utføres

Dersom beslutningen er fattet om ikke å gjennomføre kirurgisk behandling, skal pasienten være under konstant tilsyn. Pasienten mottar en detaljert instruksjon om bruk av narkotikabehandling som er rettet mot å stabilisere sykdommen og opprettholde spermatogenese i forsvarlig tilstand.

I tillegg er det en rekke forebyggende tiltak, for eksempel et forbud mot å løfte vekter eller unngå betydelig fysisk anstrengelse (se, Er det mulig å gå inn for sport med varicocele).

teknikk

Umiddelbart før terapien bør det tas flere forberedende tiltak:

 • å passere tester, blod (total, glukose og koagulering), urin;
 • Fjern håret på magen i det fremtidige snittet, om noen.

Teknikker for gjennomføring

Varicocele for Ivanisevich for voksne er under lokalbedøvelse, generell anestesi er mulig for barn. Pasienten ligger på ryggen, hudoverflaten er tidligere desinfisert og behandlet med et antiseptisk middel.

Legen utfører en horisontal disseksjon av venstre side (ikke over 4-6 cm) av bukhinnevegen i ileumområdet ved nivået av den fremre overlegen ostium av ilium parallelt med innløpskanalens passasje. Klippet er nesten identisk med det som er gjort når vedlegget er fjernet, men ikke på høyre side, men på venstre side.

Nå, når snittet er gjort av kirurgen ved hjelp av spesielle kroker, beveger hun lagene av muskelvev for å få tilgang til testikkårene i retroperitonealområdet, som vist på bildet. I regelen er det ikke vanskelig å søke etter en betent vene, men i tilfelle av løs varicocele eller med eliminering av tilbakefall, kan det være vanskelig å finne åreknuter.

Når den ønskede vene fant dem mobilisere, kan den tråd-tapet, gjør dressing på de riktige steder og tverr vener mellom de to ligaturer, og fortrinnsvis samtidig for å finne alt avfall fra den ekstra grener, og gjøre dem til den samme fremgangsmåten.

Etter å ha fullført manipulering av åreknuter, de er satt på plass, snittet ble sydd i lag tett på sveiser steril bandasje påført, som ikke endrer de to første dagene. Varigheten av hele operasjonen går vanligvis ikke over en time og er i gjennomsnitt 40 minutter.

komplikasjoner

Sannsynligheten for komplikasjoner både under operasjonen og etter er mest høy i sammenligning med andre metoder for fjerning av varicocele som brukes i moderne medisin.

De oppstår av følgende grunner:

 • feil hos en teknisk kirurg
 • tekniske vanskeligheter.

Komplikasjoner oppstår på grunn av skade på nærliggende vev eller blodårer. Det er tilfeller når legen feilaktig kutter en perfekt sunn fartøy, slik at venene påvirkes av varicose intakt.

Vi kaller de hyppigste komplikasjoner:

 1. Skader på iliac arterien. Kanskje kan det bli kalt den mest alvorlige komplikasjonen av alt mulig. Denne arterien ligger ved siden av testulærvenen og ligger på samme dybde. Med vanskeligheter med å finne en betent vene kan arterien feiltakes som varicose og bandasje. Det er heller ikke utelukket utilsiktet skade ved sine instrumenter;
 2. Traumer av lymfatiske kar er årsaken til manifestasjonen av hydrocele allerede i den postoperative perioden;
 3. Skade eller anfall i nerveens ligatur. Dette er ikke en veldig farlig komplikasjon, men konsekvensene er ganske ubehagelige. Konsekvensene vil bli synlige etter inngrepet og vil oppstå som smerte i lyske og følelsesløshet av enkelte områder på lårets indre overflate.

Medisineringsterapi

Behandlingsvaricocele innebærer samtidig bruk av medisiner (se Behandling for behandling av varicocele: gjennomgang av legemidler), både før og etter operasjonen. I det første tilfellet kan det være venotonika og rusmidler som stimulerer spermogenese, og de fortsetter å bli tatt i gjenopprettingsperioden.

Ved varikotsele etter operasjon blir Ivanisevich utnevnt eller nominert:

 • antibiotika, for å forhindre utvikling av infeksjoner;
 • smertestillende;
 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • vitaminer og immunmodulerende medisiner;
 • Det er ønskelig å bruke tonic og fastere kosttilskudd.

Funksjoner av den postoperative perioden

Opphold i stasjonen kan være fra 8 til 14 dager. Suturer fjernes på den 8. dagen, og hvis det ikke er noen negative konsekvenser etter operasjonen, går pasienten hjem (se Varikotsele (operasjon): hvor mye skal ligge på sykehuset etter inngrep?).

Det skal bemerkes at rehabiliteringsperioden etter Ivanissevits intervensjon er lengst i forhold til andre kirurgiske metoder for varicocelebehandling.

I de første dagene må pasienten overholde sengestøtten fordi sømene fremdeles er svært svake og enhver belastning kan forstyrre deres integritet. For å redusere smerte og hevelse, samt å redusere hematomene på sårområdet, påføres iskompresser i de første postoperative timene, med forskjellige intervaller, men ikke mer enn 20-30 minutter.

Den sterile bandasje som påføres såret, erstattes av den andre dagen, og ytterligere regelmessige bandasjer blir gjort til fullstendig helbredelse.

Et par dager senere pasienten får lov til å gå på samme tid være sikker på å bære en jockstrap - en spesiell bandasje for å holde pungen, som utfører funksjonen til avskrivninger og ikke strekke musklene festet til egg som vil gi dem en avslappet tilstand.

Postoperativ periode utelukker fysisk anstrengelse eller vektløfting i seks måneder. Spesielt viktig er overholdelse av disse instruksjonene i den første måneden etter intervensjonen.

Varigheten av rehabiliterings- og gjenopprettingsperioden, som i andre kavitoperasjoner, skyldes at retroperitoneal tilgang innebærer disseksjon av muskelvev, og gjenoppretting av integritet tar lang tid.

Det bør vurderes. Siden i arsenalen av moderne medisin er det minimalt invasive metoder for kirurgisk behandling av varicocele, betraktes Ivanissevichs operasjon utilstrekkelig effektiv og traumatisk behandlingsmetode for sykdommen med en signifikant sannsynlighet for tilbakefall.

Postoperative komplikasjoner

Som allerede nevnt har denne teknikken en høy sannsynlighet for å utvikle tilbakefall og komplikasjoner. Ifølge statistikken er ut av ti opererte menn minst tre støtende postoperative konsekvenser av en annen art, og sannsynligheten for å utvikle tilbakefall er betydelig høyere (30-40%) enn manifestasjonen av andre postoperative komplikasjoner.

Gjentakelse av varicocele

Forekomsten av tilbakefall skyldes at kirurgen ikke har mulighet til å undersøke hele venen fordi bare et lite segment er tilgjengelig for ham. På samme tid forblir mulige grener av fartøy, også berørt av åreknuter og ligger utenfor snittet, usynlige.

Under slike omstendigheter kan man ikke snakke om tilbakefall, som sådan, i ren forstand, eller snarere kalle det tekniske defekter eller begrensede tekniske evner ved drift. Det er et annet alternativ, når venene ikke er bandasje eller, nærmere bestemt, er bare en del av dem bandasjert, hvilket er tilfellet med den såkalte løse varicoceleen.

Kirurgen kan ikke legge merke til betennelse i venene, siden i liggende stilling vil noen av dem være i en fallet tilstand, spesielt hvis lesjonen ikke er sterk, og legen har naturligvis ikke mulighet til å se dem. Slike fartøy forblir ubundet.

Etter behandling begynner blodet å sirkulere noe mer intensivt enn før, og en annen utvikling av varicocele oppstår.

komplikasjoner

Komplikasjoner vedrører ikke tilbakefall, men ofte deler mange ikke disse konseptene. Hvis integriteten til nærliggende vev er forstyrret, oppstår det komplikasjoner som er forårsaket nettopp av kirurgisk inngrep og har ingenting å gjøre med den opprinnelige sykdommen.

Når du bruker Ivanissevichs metode, er komplikasjoner ikke hyppige, men det er fortsatt mulig å:

 • hematomer og blødning;
 • ødem av testikkel (hydrocele);
 • brudd på innervering av enkelte steder;
 • sekundær infeksjon.

Mekanismene for forekomst av de tre første komplikasjonene er allerede blitt beskrevet ovenfor. Infeksjonen tilskrives et brudd på antiseptisk behandling både under operasjon og ved endring av sterile dressinger under dressing.

De positive og negative aspektene ved denne teknikken

Operasjon Ivanissevicha lang tid vært praktisk talt uten motstand ved å fjerne en varicocele (ikke medregnet de samme metoder, for eksempel Palomo), men i moderne praksis, nye mindre traumatiske metoder for behandling ved hjelp mikrodospupa, forstørrelses skyting utstyr, datamaskiner og andre nyvinninger.

Disse operasjonene blir stadig mer populære, og klassiske kavaleriintervensjoner forsvinner gradvis inn i fortiden. Imidlertid beholder enkelheten og tilgjengeligheten til drift ifølge Ivanissevich denne metoden i toppen som ofte brukes.

For objektivitet indikerer vi positiv og negativ slik behandling, vi starter med positive:

 1. Den laveste prisen;
 2. Normalt operasjonsrom er egnet for intervensjon, det er ikke behov for spesialutstyr;
 3. Teknikken krever ikke spesialisert spesialopplæring (i motsetning til laparoskopi eller skleroterapi);
 4. Egnet for fjerning av varicocele av hvilken som helst grad og uten alder av pasienten.

Imidlertid er negative aspekter langt høyere enn det som gjør at progressive klinikker nekter å bruke denne teknikken og gå videre til mer effektive måter å eliminere varicocele.

Blant de viktigste negative egenskapene skiller vi ut følgende:

 1. Høy traumatisme;
 2. En signifikant sannsynlighet for postoperativ komplikasjon eller tilbakefall (30-40%);
 3. For behandling er sykehusinnleggelse nødvendig fra 8 til 14 dager, avhengig av pasientens individuelle egenskaper;
 4. Sømmene fjernes på den 8. dag;
 5. Lang periode med rehabilitering. Full restaurering er mulig ikke tidligere enn i seks måneder;
 6. Alvorlig smertsyndrom;
 7. Etter operasjonen er det et stort arr (ligner et arr fra blindtarmbetennelse).

analoger

Det er en rekke åpne mageoperasjoner som ligner på behandlingsmetoden ifølge Ivanissevich, som må nevnes.

La oss angi navnet på slike operasjoner og deres forskjeller kort tid:

 1. Palomo (Palomo).På nivået av inngangsringen er ikke bare inflammerte vener bandasje, men også eggstokkartoren. Blodstrømmen vil ikke forstyrres, forutsatt at testikelen har andre næringskilder, for eksempel en arterie som går parallelt med vasdeferensene;
 2. Bernardi (Bernardi) som-oppkalt studenten Ivanissevicha i 1946. Hovedpoenget er at den ligering av spermatica vener produserte noe lavere - på nivå med den indre inguinal ring, og arterien blir bevart.

Alle disse teknikkene er like: et 4-6 cm snitt er nødvendig, tilgang til venene er via retroperitoneal tilgang. I nærvær av et forstørrelsesmikroskop kan tilgang klassifiseres som mikro-tilgang, noe som vil gi høyere nøyaktighet og mindre traumatisme.

konklusjon

Ivanissevich-operasjonen er en konvensjonell tradisjonell teknikk for eliminering av varicocele og refererer til klassisk åpning av åpent hulrom med retroperitoneal tilgang. Den er egnet for pasienter i alle aldre på ulike nivåer av patologi.

Essensen består i bandasje og påfølgende undertrykkelse av testulære vener, for å gjenopprette blodstrømmen gjennom sunne kar. Siden teknikken er enkel i utførelse, krever ikke spesialisert kirurgisk utstyr, det er preget av lave kostnader og patogenetisk begrunnet av flertallet av spesialister rundt om i verden.

Denne metoden for å eliminere åreknuter i små byer, provinser og fattige land er spesielt utbredt.

Operasjon Ivanissevicha har noen betydelige ulemper: langsiktig rehabilitering, en høy sannsynlighet for tilbakefall og postoperative komplikasjoner, så mer og mer skjøvet i bakgrunnen av moderne høy presisjon minimalt invasive teknikker. Ytterligere informasjon er tilgjengelig på videoen i denne artikkelen, som tydelig viser teknikken til denne prosedyren.

Behandling varicocele: operasjon Ivanissevich

Varicocele - dette er en ganske vanlig mannlig sykdom, der det er en utvidelse av venene til spermatisk ledning. For å bli kvitt denne sykdommen for i dag er det mulig utelukkende på en operativ måte. Den vanligste metoden for behandling av varicocele i Russland er Ivanissevichs operasjon. Denne kirurgiske prosedyren ble først brukt i 1924, og i lang tid var den eneste måten å behandle sykdommen på. For øyeblikket er det mange andre, mer avanserte, metoder for kirurgisk inngrep i varicocele, men de fleste av statlige medisinske institusjoner i vårt land fortsatt bruker driften Ivanissevich som eneste metode for behandling av denne sykdommen.

Indikasjoner for operasjonen og kurset

Operasjonen er foreskrevet for menn med en hvilken som helst grad av utvikling varicocele. Kontraindikasjoner til prosedyren er dårlig blodpropp og alvorlig tilstand hos pasienten. Operasjonen er indisert for pasienter i alle aldre: Ungdom får generell anestesi, og voksne menn får bedøvelsespreparater av lokal tiltak for å eliminere smerte. Essensen av kirurgisk inngrep er tildeling og dressing av testikelvenen for å hindre at blodet tilbake går langs den i retning av pungen.

Technique of Ivanissevich operasjoner er som følger: pasienten i den venstre siden av hofteområdet androgolister kirurg gjør fem centimeter horisontal disseksjon av bukhinnen langs lyskekanalen. Utad er kuttet i denne type kirurgi ikke forskjellig fra kutt som skal tas når en operasjon for å fjerne blindtarmbetennelse, men det er ikke riktig og venstre.

Etter disseksjon av abdominal muskel strekker spesialisten via kroker gjør tilgang til retroperitonealrommet, det skiller fra testiklene blodåre. Kirurgen krysser og knytter venen og alle dens grener som han klarte å oppdage. Etter dette vender venen tilbake til stedet, sømmen ligger over innsnittet og en steril bandasje.

Funksjoner av den postoperative perioden

Etter operasjonen på Ivanissevich må pasienten være i medisinsk institusjon i flere dager. For å forhindre komplikasjoner og redusere smertefulle manifestasjoner, foreskrives mannen antibakterielle og smertestillende preparater i den postoperative perioden. For å fjerne overdreven belastning på sædlederen og redusere ubehag i de første dagene etter operasjonen, en mann anbefales å bruke en slynge pungen. Suturer fjernes 8-9 dager etter operasjonen. I flere dager etter operasjonen trenger Ivanivsevich hvile og begrensning av fysisk aktivitet. Han er kontraindisert i idrett og tung fysisk arbeid i seks måneder.

Drift Ivanissevich - veldig traumatisk og ineffektiv behandling, som ikke gir garanti for fullstendig å bli kvitt varicocele.

Hos fire pasienter av ti oppstår sykdommen etter kort tid etter operasjonen. Dette forklares av det faktum at kun en del av testikelvenen er tilgjengelig for legen under operasjonen. Alle grenene som ligger utenfor kuttet, kan legen ikke bli sett og ikke krysset. Dette er årsaken til at sykdommen kommer tilbake. I tillegg til tilbakefall kan en ubehagelig konsekvens av operasjonen kalles en større sannsynlighet for utvikling etter det hydrocele (dropsy testikler).

Som en metode for behandling av varicocele har Ivanissevichs operasjon positive og negative sider. Fordelene ved denne kirurgiske prosedyren inkluderer:

 • lav pris, i forhold til andre metoder;
 • muligheten for bruk i forskjellige grader av sykdommen.

Ulemper ved operasjonen kan kalles:

 • økt traumatisme;
 • høy sannsynlighet for tilbakefall;
 • langsiktig rehabiliteringsperiode;
 • et merkbart arr som gjenstår etter operasjonen for livet.

Selv om operasjonen på Ivanissevich i dag er den mest tilgjengelige måten å bli kvitt varicocele på grunn av den lave prisen, men flere og flere klinikker nekter det. Moderne leger erstatter den med mer effektive og mindre traumatiske metoder (Marmara kirurgi, laparoskopisk kirurgi, mikrokirurgisk revaskularisering og andre), som gir dem mulighet til å oppnå høye resultater i kampen mot varicocele.

del henne med venner og de vil sikkert dele noe interessant og nyttig med deg! Det er veldig enkelt og raskt, enkelt trykk knappen for tjenesten du bruker oftest:

Les Mer Om Fartøyene