Sykdommer i hjertet

Dessverre dør hver andre innbygger på planeten vår fra kardiovaskulærsystemets patologi. Dette skyldes vaskulære innskudd, som også kalles aterosklerotiske plakk. Lignende vaskulære innskudd svekker det arterielle lumen betydelig, reduserer blodstrømmen til hjertet. Som et resultat begynner hjertet å lide av oksygen sult og utvikler iskemi. For det første manifesterer denne tilstand seg på tidspunktet for emosjonell eller fysisk anstrengelse. En lignende tilstand manifesteres vanligvis av skarpe smertefulle opplevelser i retrograd regionen kalt angina pectoris. En slik følelse indikerer mangel på sirkulasjon i hjertemuskelen i den iskemiske regionen. Hvis pasienten vil vasodilatorer såsom nitroglyserin, har hans tilstand bedret, men årsaken for koronarsykdom, dessverre, på denne måten vil ikke bli eliminert.

Aterosklerotisk plakk, som ble årsak til iskemi, kan bli skadet, noe som vil føre til trombose. Det er trombosen som senere kan forårsake overlappingen av arteriell lumen. Som et resultat opphører hjerteområdet, ernæringen av den blokkerte arterien, ikke å levere blod, noe som fører til hjertesykdommens død. Ca. 7 timer senere døde stedet, som var uten blodforsyning, helt, det vil si hjerteinfarkt.

Metoder for behandling av infarkt

Grunnlaget for terapi for hjerteinfarkt, avhengig av stadium og intensitet i en slik tilstand, er et sett med metoder. Den mest effektive terapien er åpning av en arterie, avhengig av infarkt. I løpet av ca. 10 år er slik behandling standard for behandling av infarcte tilstander.

Utviklingen av alvorlige aterosklerotiske komplikasjoner kan forhindre rettidig stenting. Denne operasjonen er bare effektiv i de første få timene fra angrepet.

Som praksis viser, i de første timene av infarkt, er det mulig å forhindre både hjerteinfarkt selv og dets uønskede konsekvenser. Som et resultat av rettidig stenting, er ardannelse av sonen berørt av infarkt helt utelukket. Derfor, ofte i de første timene med hjerteinfarkt, tyver de til stenting.

stenting

1 - stenten er satt; 2 - stenten utvides; 3 - normal blodgass er gjenopprettet.

Coronary stenting i de siste tiårene er en viktig kardiologisk prestasjon. Stenten er en slags overveiende metallisk ramme som er installert i arteriell lumen i prosessen med koronar angioplastikk. Denne designen er designet for å holde, oppblåst med en spesiell ballong, den arterielle lumen. Til dags dato har mange forskjellige stentmodeller blitt opprettet, med antall endringer som øker hver dag. Stent modeller kan variere i form og arrangement av hull, legeringer, belegg og lengde. I tillegg kan disse enhetene åpnes av seg selv eller med en spesiell ballong.

De moderne mulighetene for mikrokirurgi tillater deg å installere stenter ikke bare i myokardets kar, men også i lårbenet, døsig, abdominal eller abdominal arterier.

Typer av stenter

Stenten er et lett, sterkt rør med en maskestruktur laget hovedsakelig av koboltlegering. Stents er laget med eller uten belegg. Slike ubelagte design brukes til installasjon hovedsakelig på mellomstore arterier. Det er også stenter med et belegg bestående av en polymer, som i løpet av et år avgir en spesiell medisin som forhindrer gjentatt arteriell stenose. Men disse designene trenger et konstant inntak av stoffer som forhindrer trombose, og de er mye dyrere.

For operasjonen for å etablere stentarterien krever en meget høy kirurgisk kvalifisering av legen og spesielt operasjonsutstyr. Som et resultat av en slik endovaskulær inngrep gjenopprettes blodstrømmen til myokardiet.

Fremdrift av operasjonen

For å installere en stent i et hjertefartøy setter kirurgen et spesielt kateter inn i lårbenet med en spiss i form av en beholder som stenten er plassert på. Kateteret innføres i kransarterien og forsiktig beveget for det innsnevrede partiet, hvoretter ballongen ekspanderer til den ønskede størrelse og presser aterosklerotiske plakk i den vaskulære vegg. Under ballongens trykk ekspanderer stenten, som forblir i arterien, og kateteret med ballongen fjernes.

Oppmerksomhet vær så snill! Stenting forbedrer tilstanden til pasienten og reduserer risikoen for plutselig død, men det eliminerer ikke den aterosklerotiske prosess, og utelukker ikke ytterligere dannelse av aterosklerotiske avleiringer, slik at pasienten er viktig å ta medisiner foreskrevet av legen etter planen. Vanligvis spesialister etter stenting foreskrive anti-trombogene legemidler som Plavix.

Varigheten av stenting-operasjonen er ikke mer enn tre timer. Kirurgisk inngrep utføres under lokalbedøvelse, og alle handlinger fra angio-kirurgen styres av spesialteknologisk høyteknologisk utstyr. I tillegg til anestesi blir pasienten også gitt blodfortynnende medisiner før kirurgi for å utelukke muligheten for trombusdannelse. Etter stenting er pasienten på stasjonær observasjon i en uke. For raskt å fjerne fra kropps kontraststoffer, foreskrives pasienten diuretika, og for forebygging av trombose - antikoagulantia.
Indikasjon for stenting er:

 1. hyppige preinfarktstilstander og alvorlige anginale angrep;
 2. vedlikehold av en smalende aortokoronær shunt (kunstig blodstrøm);
 3. alvorlig form for transmural infarkt;
 4. høy risiko for død.

Etter stenting blir pasienten plassert i intensivavdelingen, der han må ligge for en stund uten å bevege seg. Og en trykkbinding blir påført på innsatsen av kateteret, noe som unngår mulig blødning.

Konsekvenser og postoperativ rehabilitering

Pasientens hjem kan slippes ut innen et par dager etter operasjonen. I rehabiliteringsperioden fortsetter pasienten å ta anti-trombotiske legemidler (Clopidogrel og Aspirin). Pasienten skal nøye overvåke helsestatusen sin, og i tilfelle avvik, kontakt lege. Slike avvik inkluderer:

 • hevelse, ømhet, overbelastning, blødning eller annen utladning fra kateterstedet;
 • forhøyet temperatur og andre tegn på å utvikle infeksjon;
 • et brudd på følsomheten til lemmen som kateteret ble plassert på;
 • økt svette;
 • et kvalme-oppkast syndrom som varer lenge.
 • brystsmerter, dyspné og hoste;
 • hematuri (urin med blod), hyppig eller smertefull vannlating.

Hvis et slikt symptom oppstår, anbefales det sterkt at du søker kvalifisert medisinsk hjelp.

Som for noen inngrep, er det visse kontraindikasjoner for stenting:

 1. Overdimensjonal liten diameter av det vaskulære lumen (mindre enn 2,8 mm);
 2. diffus stenose av kanalen i koronarbeholderen;
 3. nedsatt funksjon av blodstrømmen;
 4. luftveissvikt, nedsatt lever- eller nyrefunksjon;
 5. Det anbefales ikke å utføre operasjonen i nærvær av magesår, siden en slik sykdom er en absolutt kontraindikasjon for å ta antitrombotiske medisiner som nødvendigvis foreskrives etter stenting.

Stenting kan kompliseres ved blødning på stedet av kateterisering, utvikling av arytmiske forstyrrelser, allergisk reaksjon til kontrastmidlet, hjerneslag, restenose (re-arteriell) begrensning. Derfor er det legen før operasjonen må ta hensyn til tilstedeværelsen av pasientfaktorer øker risikoen for komplikasjoner, slik som fedme, nikotinavhengighet, medikament allergier, eldre, krovesvertyvaemostyu problemer, diabetes og så videre.

Stå med hjerteinfarkt

Myokardieinfarktstativ. Stent vil stoppe hjerteinfarkt

Som en del av etableringen av Chelyabinsk-regionen for å modernisere helsevesenet fire største helseregion - Clinical Hospital № 3 av Chelyabinsk, Chelyabinsk Regional Hospital, ANO "IFL Magnitogorsk Administrasjon og OJSC MMK" MSH "Road Clinical Hospital av den russiske jernbanen" begynte å lage ny virksomhet. For pasienter vil det være gratis. Initiativøren var direktør for CEFOMS Mikhail Verbitsky.

Operasjonen for å installere stenten i de første timene etter utviklingen av hjerteinfarkt er i stand til å begrense sin sone i hjertemuskelen betydelig for å oppnå forebygging av komplikasjoner.

Stenten er en konstruksjon i form av et meget tynt metallramme (en fjær), som er installert i lumen av kranspulsåren. Denne konstruksjonen, som utvider, holder den oppnådde økningen i lumen av den trange arterien. Som en konsekvens gjenopprettes den normale blodstrømmen i hjertet. Under operasjonen er det ikke nødvendig med store inngrep i thoraxen, stenten er satt inn gjennom lårbenet. Prosedyren for stenting varer fra 15 minutter til en og en halv time avhengig av situasjonen, relativt trygg og praktisk talt ikke komplikasjoner. Innen få dager blir den opererte pasienten tømt fra sykehuset. Eventuelle restriksjoner etter denne prosedyren blir vanligvis trukket tilbake, en person vender tilbake til det normale livet, inkludert hans arbeidsaktivitet, og ytterligere overvåking utføres uten pasient av legen på bostedsstedet. Etter stenting anbefales pasienten å ta medikamenter som fortynner blodet.

Det skal bemerkes at for denne pasienten er denne prosedyren helt fri. Alle utgifter betales av Chelyabinsk Oblast Obligatorisk Medisinsk Forsikringsfond, som godkjente tariffen for behandling av hjerteinfarkt ved hjelp av koronar stenting. Han lager 204,4 tusen rubler for en behandlet pasient.

I 2011, på grunn av midler fra Chofomso under moderniseringsprogrammet, er det gitt finansiering til 400 pasienter med denne diagnosen, 100 tilfeller for hvert av de fire sykehusene som deltar i implementeringen av denne standarden. I alt vil 81 millioner 758 tusen rubler bli tildelt for disse formål i år.

Nå for Sør-Ural-folket har denne prosedyren blitt gratis og i en nødsituasjon under de første timene av infarktutviklingen, noe som gjør det mulig å unngå alvorlige komplikasjoner.

Tidligere ble gratis stenting rutinemessig utført ved Federal Center for kardiovaskulær kirurgi, som regel under stabilisering av pasientens tilstand etter at en infarkt oppstod.

Dina KRAVCHENKO

Hva er stenting?

Når medisiner ikke hjelper til behandling av koronar hjertesykdom, er det nødvendig å finne en rask og effektiv måte å gjenopprette patensen til okkluderte arterier. Så kommer stenten til redning.

Alexander Tushkin / "Helseinfo"

Iskemisk hjertesykdom (CHD) er en kronisk sykdom forårsaket av mangel på blodtilførsel av hjertemuskelen - myokardiet. Hjertet skal få tilstrekkelig mengde oksygen, ellers begynner cellene å sulte (iskemi), og dør deretter gradvis (nekrose av vevet).

I 97-98% av tilfellene er årsaken til atherosklerose i kranspulsårene, der kolesterolplakkene dannes på karets indre vegger. De begrenser lumen av arterien. På tidspunktet for belastningen (fysisk eller psykisk, psykologisk sjokk) trenger hjertet mer oksygenforsyning, men fartøyets lumen hindrer at blodet raskt leverer muskelen. I øyeblikket føles en person å klemme, trykke smerter bak brystbenet eller litt til venstre. Hvis iskemien varer mer enn 20 minutter, truer hjertesykdom til å utvikle seg til et hjerteinfarkt.

Angioplastikk og stenting

For å forhindre et hjerteinfarkt og videre utvikling av hjerte-karsykdommer, er det nødvendig å øke clearance i de blokkerte arteriene. For dette utføres ballongangioplasti, som også kalles perkutan transosuskulær koronar angioplastikk.

Under kirurgi setter kirurgen et ballonkateter inn i karet. Ballongen svulmer i området for innsnevring, og åpner lumen i kranspulsåren, og presser plakkene inn i veggen av fartøyet.

Problemet er at i omtrent halvparten av pasientene er det en gjentatt innsnevring av arterien på samme sted. Dette fenomenet kalles restenose og manifesterer seg hovedsakelig når det gjelder 3 til 6 måneder etter ballongangioplastikk. For å redusere risikoen for restenose, er angioplastikk vanligvis supplert med koronarstenting.

Hva er en stent?

stent Er en metallkanalkanal som er installert i lumen av arterien og sikrer vedlikehold av fartøyets vegger, innsnevret av den patologiske prosessen. Stenter implantert i koronarbeholdere er et produkt av høyteknologi i medisinsk industri. For deres fremstilling brukes inerte metalllegeringer av høyeste kvalitet.

I dag er det mer enn 400 typer koronarstenter, som er forskjellige i typen metall, design, celledesign, overflatebelegg, blodkontakt og leveringssystemet til koronarbeinene. Vanligvis koronar stents er delt inn i ledning, rørformet, ring og netto.

Imidlertid bør alle disse nyansene kjenne legen. Pasienten trenger bare å velge mellom to fundamentalt forskjellige fra hverandre stenter: en enkel metall og stoff-belagte stenter stoff som hindrer vekst av glatte muskelvev av lumen av stenten. For dette formål er en metallramme anvendt på en spesiell polymer i stand fordele doserte legemiddelsubstans i løpet av få måneder. For eksempel, i koronar stent inngår selskapet Cypher Sirolimus, deprimerende prosesser av celledeling. Noen ganger brukes paclitaxel, som også undertrykker celledeling. Bruken av stenter som frigjør legemidler har signifikant redusert forekomsten av restenose. Imidlertid er deres kostnader flere ganger høyere enn prisen på konvensjonelle stenter: 2500 fra $ 800.

Etter installasjonen av belagte stenter er kravene til å ta antiplatelet narkotika mye strengere, og varigheten av deres kurs er lengre. Dette er nødvendig før stoffet frigjøres fra stentoverflaten, som varer ca. 12 måneder. Ellers er det risiko for stenttrombose. Heldigvis kan stenten enkelt byttes ut.

Hvordan utføres stenting?

Før kateteret innføres, behandles hudområdet med et antiseptisk og bedøvet med anestetika. Deretter settes en kateterleder inn i lårbenet. Inngangsprosessen styres av en kirurg ved hjelp av en røntgenmonitor. Etter at dirigenten var på innsnevringsstedet, ble et kateter satt inn i karet - et tynt rør med en oppblåst ballong på enden.

Når kateteret når stedet for innsnevring av koronararterien, oppblåser legen kanen og veggene til fartøysdelen. I dette tilfellet føler pasienten ikke smerte, siden indrevegen til karene ikke har nerveendringer. For å installere stenten, fjerner kirurgen kateteret og setter inn et annet kateter med en stent på enden. Kateteret når arterien og svulmer, og trykker på stenten til veggene på fartøyet.

Operasjonen varer fra 45 minutter til 3 timer.

Fordeler med stenting

Det viktigste pluss av stenting er at denne operasjonen refererer til minimal invasiv kirurgi. Stenten er ikke nødvendig for å åpne brystbenet eller andre deler av kroppen, som i tilfelle av shunting og andre åpne operasjoner. Bare en liten (ca. 2 mm) punktering på stedet for innføring av kateteret er nødvendig.

I dette tilfellet utføres operasjonen under lokalbedøvelse. Pasienten kan snakke under operasjonen og rapportere om sin helsetilstand, ta innhalasjoner og hold pusten hans på forespørsel fra legen. Den opererte pasienten blir tømt fra sykehuset noen dager etter operasjonen og går tilbake til normal.

Stenting gir nesten ikke komplikasjoner. I løpet av de første månedene etter stenting er det en økt risiko for trombusdannelse rundt stenten. For å advare denne komplikasjonen kan legen, etter å ha registrert seg for pasienten aspirin. Det alvorligste problemet med stenting er restenose. Antall sager er 15-20%. Risikoen for denne komplikasjonen reduseres ved bruk av narkotika-eluerende stenter. Ifølge statistikk reduserte stents med sirolimus antall restenoser til 5%.

Hvordan leve med en stent?

Etter stenting kan pasienten gå videre til neste behandlingsstadium - hjerterehabilitering. Hovedforbindelsen i hjerterehabilitering etter koronar stenting er trening, diett og psykologisk stemning.

Terapeutisk trening skal vare minst 30 minutter om dagen 5-7 dager i uken. Du må forme musklene dine, bli kvitt overflødig fettmasse og senke trykket. Normalisering av trykk reduserer risikoen for hjerteinfarkt betydelig og forhindrer stroke, inkludert mulig cerebral blødning etter stenting.

Kostholdet skal inneholde en begrenset mengde animalsk fett. Dette er nødvendig for å redusere nivået av kolesterol med lav tetthet ("dårlig" kolesterol) til 2,6 mmol / l. I dette tilfellet kan en lege foreskrive kolesterolsenkende legemidler.

Dessverre, etter stenting, må du ta medisiner hver dag i 6-12 måneder, for eksempel aspirin og Plavix, for å forhindre risikoen for blodpropper. Det er bevist at de mest nyttige stoffene kalles ACE-hemmere og beta-blokkere. De øker bokstavelig levetid etter stenting.

Du bør konsultere legen din før du bestemmer deg for å gå for kirurgi. Og sørg for å fortelle legen at du vil gå til en tannlege eller lage en MR.

Medisinsk utstyr

Myokardieinfarktstativ. Myokardinfarkt

Informasjon om sykdommen. Et infarkt er en situasjon hvor en del av hjertet mister blodstrømmen. Hjerte muskelen opplever oksygen sult og slutter å kontrakt. I denne tilstanden kan hjertet stoppe. Medisinsk statistikk er tragisk: I listen over alle dødsårsaker av befolkningen rangerer hjerteinfarkt først.

behandling. I Kazan er det opprettet et unikt system for medisinsk behandling som gjør det mulig å behandle myokardinfarkt i henhold til de høyeste internasjonale standarder. Røngenet og operasjonen i det interregionale kliniske og diagnostiske senteret i Kazan jobber døgnet rundt. Denne behandlingen er gratis. Undersøkelsen av pasienten begynner rett i resepsjonen. Først gjør de en krisehjerne angiografi - en kontraststudie av hjertets blodkar. Det avslører hovedårsaken til smerte i hjertet. Hvis årsaken til denne atherosklerotiske plakk, som blokkerte fartøyet, må du gjenopprette blodbanen i tide, ellers kan hjertemuskelen dø. For å gjenopprette blodstrømmen i fartøyet, plasseres en stent på innsnevringsstedet, som vil utvide beholderen og fullstendig gjenopprette blodtilførselen. Gjennom en liten punktering i låret langs fartøyene til hjertet fører en leder. En stent er en metallfjær som åpner inne i fartøyet. For å åpne stenten, er en liten boks oppblåst i den. Som følge av denne prosedyren, er blodtilførselen i fartøyet fullstendig restaurert, pasientens liv er ikke lenger truet.

Hva er stenting med hjerteinfarkt

I den moderne verden er patologiske endringer i kardiovaskulærsystemet en av de vanligste årsakene til døden.

Grunnen for utviklingen av mange patologier er aterosklerose - en sykdom hvor de innvendige veggene av blodkar akkumulerer kolesterol, som danner en fullstendig plakk over tid, å blokkere blodstrømmen.

Hvis blodet ikke kommer til hjertet på grunn av en lignende plakk, så utvikler muskeliskemi, som deretter utvikler seg til et hjerteinfarkt.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Som plakk bygger seg, kan små deler av det komme ut, og skaper trusselen om en trombose. Hvis en slik koagulasjon blokkerer sterkt blodkaret som er ansvarlig for å gi blod til hjertet, vil det først oppstå en skarp iskemi, og da vil cellens død utvikles.

Myokardinfarkt behandles med en rekke forskjellige teknikker, men en av de mest effektive for dagens er stenting.

Stenting med hjerteinfarkt er svært effektivt ikke bare i de tidlige stadiene av sykdommen, men også på et ganske sent stadium.

Typer av stenter

En stent i hjertet med hjerteinfarkt bidrar til å utvide den smalede lumen av arterien, gjenopprette den forstyrrede blodstrømmen på denne måten.

Stents er laget hovedsakelig av metalliske materialer og er små hule rør med vegger stiplet med en rekke hull - mesh. Hovedmaterialet for å lage slike stenter er kobolt.

Stents er delt inn i to hovedundertyper:

Det må tas i betraktning at den første typen stenter alltid er dyrere, og krever også konstant mottak av antikoagulasjonsbehandling for å forhindre dannelse av blodpropper.

På den annen side beskytter den andre typen av stent ikke arterien mot skleroserende prosesser.

Når du velger type stent, er det verdt å lytte til legenes anbefalinger i denne saken, og også å fokusere på indikasjonene på bruk av en bestemt art.

Moderne medisiner kan tilby et bredt utvalg av forskjellige stents, som også kan variere:

 • formen på hullene i veggene;
 • lang;
 • materiale.

Stenter i dag besluttet å sette ikke bare i koronararteriene, men også i andre store skip, så i hvert tilfelle, er modellen og materialet velges individuelt avhengig av patologi.

Prosessen med stenting med hjerteinfarkt

For å installere en stent, pleier du vanligvis å bruke femoral arterien. For dette, piercerer jeg arterien og injiserer et spesielt kateter i det, på slutten av hvilket stenten er festet. Spissen av kateteret er også utstyrt med en liten boks.

Under forsiktig røntgenkontroll blir et kateter med en stent ført til kranspulsåren. Så snart stenten når det nødvendige stedet der innsnevringen har skjedd, er esken fylt med luft, tvinger stenten til å utvide seg og å trykke plakken på veggen av fartøyet.

Etter at stenten oppstår pålidelig, blir ballongen med kateteret også fjernet gjennom femorale arterien.

Når kateteret er fjernet, behandles injeksjonsstedet nøye og deretter påføres et tett bandasje på såret, noe som forhindrer blødning og påfølgende blodtap.

Stenting etter hjerteinfarkt påvirker pasientens helse positivt, men redder ikke ham fra å danne nye aterosklerotiske plakk i denne og andre fartøy. For å forebygge tilbakefall anbefales pasienten vanligvis å følge en diett, foreskrive en rekke medisiner og forlate under oppsyn av en lege.

Stenting tar vanligvis fra en time til tre timer, men varigheten av operasjonen i hvert enkelt tilfelle kan variere betydelig, alt avhenger av plasseringen av plakk og det berørte fartøyet. Pasienten er under lokalbedøvelse.

Etter prosedyren blir pasienten igjen på sykehuset i en uke for å overvåke tilstanden hans. Legen i observasjonsperioden kan foreskrive pasienten ikke bare antikoagulantia, men også diuretika, som brukes til å kvitte seg med kontrast.

Det er en rekke indikasjoner, der stenting anses som den beste utvei:

 • pasienten lider av alvorlig angina pectoris;
 • pasienten har ofte pre-infarkt forhold
 • det er nødvendig å støtte aortokoronær shunt;
 • pasienten led et transmuralt infarkt med et stort lesjonområde;
 • et hjerteinfarkt har høy risiko for død.

Når operasjonen kommer til slutt, går pasienten inn i intensivavdelingen. Der må han nøye observere regimet, som er spesielt strenge med hensyn til bevegelser etter operasjonen.

Konsekvenser og postoperativ periode

Etter manipulasjon forblir pasienten på sykehuset i opptil en uke, men i fravær av komplikasjoner og en god generell tilstand kan slippes ut mye tidligere. Vilkårene varierer avhengig av hver pasientens personlige egenskaper.

Les om forskjellen mellom et slag og et hjerteinfarkt her.

Etter utslipp, foreskrives en rekke medisiner for pasienten, anbefalinger om livsstil er gitt

Dessuten skal pasienten nøye overvåke eventuelle avvik i tilstanden hans, som kan omfatte:

 • utseendet av rødhet, hevelse på stedet der kateteret ble introdusert;
 • åpningen av en blødning fra stedet for innføring av kateteret;
 • purulent utladning fra stedet for innføring av kateteret;
 • utvikling av syndromet av generell forgiftning, som inkluderer feber, hodepine, svakhet, vondt og andre tegn på infeksjon;
 • overdreven tildeling av svette;
 • tap av følsomhet eller ufullstendig volum bevegelser i ekstremiteten gjennom hvilket kateteret ble satt inn;
 • oppkast og kvalme, forstyrrende i flere dager på rad;
 • en sterk hosterefleks, utseendet av smerte i hjertet, kortpustethet;
 • utseendet av blødning i urinen - hematuri;
 • smerte under blæren tømming eller for hyppige ønsker for tømming.

Hvis en pasient begynner å bekymre seg for ett av disse symptomene eller flere på en gang, anbefales han ikke å nøle og rådføre seg med en lege for å hindre risikoen for å utvikle mer alvorlige komplikasjoner.

Stenting anbefales heller ikke i det hele tatt hvis:

 • fartøyets lumen er for liten;
 • det er stenoserende endringer i koronarfartøyet;
 • pasienten mangler koagulasjonsfaktorer
 • pasienten har et mage- eller duodenalt sår.

Forbud mot stenting for magesår lesjoner er forbundet med det faktum at disse sykdommene pålegge strenge forbud mot mottak av platehemmere, og stenting uten å få denne gruppen av legemidler er umulig å gjennomføre.

Stenting, som noen intervensjoner, kan også føre til utvikling av en rekke komplikasjoner.

De hyppigste er:

 • alvorlig blødning fra lårarterien
 • forekomst av arytmier;
 • allergier mot kontrast eller stent dekning;
 • utvikling av et slag
 • utviklingen av gjentatt stenose eller restenose.

Legen gir pasienten løse problemet med arteriosklerose og myokardialt infarkt ved hjelp av operasjonen for å etablere stenten må også vurdere tilstedeværelse av dårlige vaner eller systemiske sykdommer slik som diabetes, i en pasient.

Spørsmålet om funksjonshemming er gitt etter stenting er ganske relevant. Pasienter bør huske på at svaret er negativt.

Intervensjon, om enn med minimal restriksjoner, men returnerer pasientens evne til å jobbe, og påvirker også hans tilstand positivt.

Invaliditet kan høstes av en person etter en medisinsk og sosial undersøkelse, men bare hvis det er noen sammenhengende alvorlige sykdommer.

Beskrivelse av restenose

I noen tilfeller, etter at stenten er blitt installert, kan en slik alvorlig patologi forekomme, som for eksempel gjentatt innsnevring av fartøyet på samme sted, den såkalte restosen.

Restenose utvikler seg ganske sjelden, og årsakene til dannelsen kan være følgende:

 • individuell uforutsigbar reaksjon av vaskulær veggen til nærvær av fremmedlegeme;
 • den første alvorlige patologien til vaskemuren, som vanligvis følger med en systemisk sykdom, som for eksempel diabetes, som primært påvirker blodårene;
 • feil valgt type stent.

Restenose, som en komplikasjon av stenting, forekommer i 4-30% av tilfellene. Tilstedeværelsen av diabetes i pasientens historie øker risikoen for å utvikle denne patologien betydelig.

Men de siste årene med stenting med stents av en ny generasjon, dekket med et spesielt skall, impregnert med rusmidler. Medisiner som blir utskilt av stenthylsen, forhindrer gjenoppbygging av stenose.

Dette bidrar til å redusere forekomsten av restenose betydelig (2-4%).

Legen kan mistenke en gjentatt stenose i tilfelle pasienten igjen behandler klager angina pectoris, mindre enn seks måneder har gått siden den første intervensjonen.

Hvis restenose på stedet av den første stenten kan bekreftes ved hjelp av koronarangiografiteknikken, er det to måter å løse problemet på:

 • angioplastikk;
 • en mer stenting operasjon.

Den gamle stenten fjernes ikke ved gjentatte inngrep, men i stedet legges en ny stent inn i fartøyet, som er installert inne i den gamle stenten og igjen forstørret.

Hvis du trenger å gjøre re-stenting av stenose utvikling, er det anbefalt å prioritere stent slire belagt med medisiner som hindrer dannelsen av stenose.

Les også hva som er tarminfarkt og hva er dens konsekvenser.

Beskrivelse av hemorragisk hjerneinfarkt du finner i en annen artikkel på nettstedet.

Stenting av hjertekarene - hva er det?

Moderne kardiologi har et helt arsenal av midler for å bekjempe hjertesykdom og forebygge hjerteinfarkt, som dreper millioner av liv hvert år. En av metodene - Dette er stenting av koronarbeinene. Hva er det, og hvilke resultater kan forventes etter cardiosting?

Hvorfor trenger jeg en stent i et fartøy?

Angina pectoris og myokardinfarkt er manifestasjoner av hjerte-iskemi - en sykdom forbundet med oksygen sult av hjertemuskulaturen. Forringelse av ernæringen er et resultat av et brudd på blodsirkulasjonen i kranspulsårene, som gir blod til hjertet.

Utilstrekkelig blodtilførsel er forårsaket av innsnevring (stenose) av arteriene som følge av tilstopping av kolesterolplakkene. Ikke mindre farlig er trombi.

For å øke klaring i fartøyet, plasseres en stent i den. Det er en fleksibel maskestruktur som utvider den vaskulære sengen, gjenoppretter normal blodstrøm. I dag, i spesialiserte kardiologiske sentre, utføres en slik operasjon av alle pasienter med hjerteinfarkt.

Stenter er installert på riktig koronar (RCA), venstre fremre nedstigende gren (LAD), venstre koronararterie (LCA) og aorta.

Typer av stenter og deres egenskaper

En stent er en fjær av sylindrisk form, laget av spesielt metall eller plast. Den blir introdusert i det berørte fartøyet i komprimert form og spres på riktig sted ved hjelp av en ballong inn i hvilket trykk påføres. Boksen fjernes deretter, og våren forblir på plass og holder vaskulærveggen.

Typer av stenter er forskjellige i design, så vel som i materialet de er laget av.

Cardiosurgery bruker følgende strukturer:

 • Laget av fin ledning, de kalles ledning;
 • Bestått av individuelle lenker i form av ringer;
 • Representerer et fast rør - rørformet;
 • Utført i form av et rutenett.

Ved akutte tilstander (under et infarkt eller angrep av ustabil angina) blir blanke metallstenter ofte brukt. De brukes når innsnevringen av koronararteriene ikke når kritisk nivå, og sannsynligheten for ytterligere stenose er liten.

Stents med et stoffbelegg

Stents av den nye generasjonen er produsert med et medikamentbelegg, som forhindrer forekomsten av komplikasjoner og reduserer risikoen for re-okklusjon av arterien.

Det finnes flere typer slike stents. De er metallstrukturer med et polymerbelegg, som er dekket av et lag med medisin som undertrykker veksten av vevet av fartøyet.

Gradvis kommer dette legemidlet inn i kroppen, og polymeren løses. Holder en metallramme som støtter arterienes vegger. Biokompatible stenter med medisinsk belegg er mye brukt i europeiske og russiske klinikker.

Stent med bionedbrytbart belegg

Betingelser for opptak av stativet

Den mest moderne typen stent - stillas. Han utfører rollen som stillas i fartøyet. Driftsprinsippet er følgende - Etter innsetting i arterien støtter stenten sine vegger i ønsket tilstand.

Forkrosset aterosklerotisk plakk med en spesiell beholder skal helbrede for å forhindre dannelse av trombi på den. I perioden fra 3 til 6 måneder, er stenten "arbeider" som frigir medisinen, helbredende vaskulært endotel (indre skall) og ikke tillate den å vokse normalt.

Et stillas laget av det fineste metallnettverket (nesten 20 ganger tynnere enn et menneskehår) med en bionedbrytbar polymerbelegg. Seks måneder senere er strukturen fullstendig dekket med endotel, og polymerbelegget som inneholder stoffet, oppløses. Som et resultat forblir det normale lumen i arterien, og veggene forblir elastiske.

Fordeler, ulemper og levetid for stenter

Coronary stenting løser mange problemer forbundet med aterosklerotiske skader i arteriene. Det gjør det mulig å gjenopprette blodsirkulasjonen, forbedre livskvaliteten hos pasienter med hjerteinfarkt, forhindrer hjerteinfarkt. Og likevel er stentene ikke perfekte, sammen med de dyder de har ulemper med.

Fordelene ved stenting er:

 • Liten traumatisme i forhold til en åpen operasjon på hjertet;
 • Bruk bare lokalbedøvelse;
 • Kort rehabiliteringstid;
 • Høyt resultat - mer enn 85% av operasjonene er vellykkede.

Ulempene med stenting kan tilskrives:

 • Risikoen for komplikasjoner og re-stenose, det er lavere når du installerer narkotika-eluerende stenter;
 • Kompleksiteten i operasjonen i nærvær av kalsiumavsetninger i karene;
 • Tilstedeværelse av kontraindikasjoner.

I tillegg bryter metallstrukturen som er igjen i karveggen, sin evne til å kontrakt og slappe av. Et ufullstendig resorbert polymermateriale som inneholder stoffet kan forårsake separerte effekter i form av en allergi.

Hvor lenge vil stenten vare?

Stentens liv er avhengig av mange faktorer:

 • Stentens overlevelse (avslag er ekstremt sjeldne);
 • Overholdelse av pasientens alle kardiologiske forskrifter for neste år (i noen tilfeller er dette så lenge spesialbehandling varer);
 • God toleranse for nødvendige medisiner til pasienter;
 • Tilstedeværelse eller fravær av andre alvorlige sykdommer, for eksempel diabetes, trophic ulcers eller magesår.

Under alle gunstige forhold vil stenten tjene til slutten av livet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for kirurgi

Ikke alle pasienter med iskemi i hjertet viste stenting.

Det utføres bare i følgende tilfeller:

 • Preinfarkt med trussel om akutt myokardinfarkt;
 • Ustabil angina;
 • Progresjon av angina pectoris med hyppige alvorlige anfall ikke fjernet av nitroglyserin;
 • Akutt hjerteinfarkt;
 • Utbruddet av angina angrep for de første 2 ukene etter et akutt infarkt;
 • Stabil angina 3 og 4 funksjonell klasse;
 • Re-innsnevring av arterien etter stentplassering.

Det er en gruppe pasienter som blir vist installasjonen av en stoffeluerende stent.

Disse inkluderer pasienter:

 • Diabetes mellitus;
 • På hemodialyse
 • Med gjentatt stenose etter installasjonen av holometallisk stent;
 • Med utvikling av stenosis av shunt etter aortokoronary shunting.
til innholdet ↑

Kontra

Det finnes en rekke kontraindikasjoner for stentinstallasjon (selv i nødstilfeller):

 • Alvorlig respirasjons-, lever- og nyreinsuffisiens
 • Periode med akutt slag
 • Nåværende smittsomme sykdommer;
 • Intern blødning;
 • Redusert blodpropp med trusselen om blødning.

Kontraststoff for røntgenkontrolloperasjon inneholder jod. Derfor kan folk med allergier mot det stent ikke bli installert. Ikke bruk denne metoden med arterie lumen mindre enn 3 mm og med generell aterosklerotisk skade på vaskulærsengen.

Faser av operasjonen

Prosedyren for installering av stenten krever forberedelse av pasienten. På dette stadiet utføres koronarangiografi for å bestemme lokaliseringen av det tilstoppede karet og for å bestemme omfanget av dets lesjon. I en nødsituasjon er blodprøver og EKG også utført. Ved en planlagt operasjon utføres en grundigere undersøkelse av pasienten.

Den inkluderer:

 • Laboratorietester av urin og blod - generelt og biokjemisk, bestemmelse av blodkoagulasjon, for hepatitt og HIV;
 • Hjertestudier - ekkokardiografi, daglig EKG-overvåking, ultralyd av koronarbeholdere med dupleksskanning og Doppler.

Om nødvendig utnevner du også magnetisk resonansbilder eller datortomografi. Før operasjonen injiseres pasienten med legemidler som fortynner blodet og forhindrer blodpropper, samt en beroligende.

Hvordan sette en stent?

Tilgang til koronararteriene er gjennom lårarterien eller gjennom armen. Den andre måten - innføring av en introducer med en stent gjennom den radiale arterien av underarmen - brukes hyppigere på grunn av lettere tilgang til koronarbein.

Driftsprosedyre:

 • Punktstedet er bedøvet og en leder med en boks er satt inn i den.
 • Med blodstrømmen under kontroll av røntgen, når han det ønskede stedet i arterien;
 • Etter at ballongen er festet på riktig sted, oppblåses den med en sprøyte;
 • Under trykk oppstår ødeleggelse av den aterosklerotiske plakk;
 • En leder med en boks er fjernet og en stent med en ballong inne er installert på plass;
 • Kateteret injiseres igjen i det berørte fartøyet, ballongen ekspanderer under trykk og åpner stenten og fester den fast til veggene av arterien på stedet av den ødelagte plakken.

Etter operasjonen er pasienten i intensivavdelingen i 1 til 2 dager, deretter overført til den generelle. Rehabilitering etter stenting er begrenset mobilitet og tar 5 til 7 dager, hvoretter pasienten slippes ut fra sykehuset.

Hvordan leve med en stent?

Livet etter operasjonen må være underlagt visse regler. Legen før utslipp gir råd om å ta medisiner, fysisk aktivitet og diett.

Video: Alt om hjerte stenting

Etter operasjonen føles pasienten umiddelbart lettet - er kortpustethet, brystsmerter og andre symptomer på angina pectoris.

For å unngå komplikasjoner og re-stenose i fremtiden må følgende forhold følges:

 1. Fortsetter å ta i løpet av det første året medisin, utnevnt av en lege. Dette er stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper (Plavix, Aspirin Cardio eller Cardiomagnolo). Et år senere kan du redusere doseringen.
 2. Unngå eller alvorlig begrense mat med fettinnhold, nekte salte, røkt og syltetøy. Ta om nødvendig statiner som senker kolesterolnivået i blodet.
 3. Hypertensjon krever konstant overvåking av trykk og bruk av antihypertensive stoffer, foreskrevet av lege. Dette vil bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag etter stenting.
 4. Det er nødvendig å kvitte seg med dårlige vaner.
 5. Nødvendig dosering fysisk aktivitet. Det er nok å gjøre daglige turer i 30-40 minutter.

I løpet av året, mens du tar medisiner som reduserer blodpropp, unngå skader og kutt. Hvis det er behov for en akutt operasjon i denne perioden, bør den behandlende legen vite hvor mye tid det har gått siden stent ble installert. Disse forholdene må følges nøye når du installerer et stoffstent. Enkel holometallisk krever ikke slik behandling.

Hjertesykdom i vår tid er mye "yngre". Ofte utføres kardiostering av svært unge menn. En vellykket operasjon uten komplikasjoner tillater dem å fortsette å leve et fullt liv.

Hvor mange lever etter stentinstallasjon

Med overholdelse av en sunn aktiv livsstil, alle medisinske anbefalinger og fraværet av andre alvorlige sykdommer, er forventet levealder for pasienter med hjertesykemi betydelig økt. Dette fremgår også av pasientens tilbakemelding.

Mulige komplikasjoner

Operasjonen av stenting er nå betraktet som rutinemessig og fullt teknologisk praktisert. Derfor komplikasjoner etter utførelsen - en sjeldenhet.

Likevel er de og er som følger:

 • Under operasjonen det kan være en allergi mot medisiner som brukes, blødning (ikke mer enn 1,5% av tilfellene), forekomsten av arytmi, utvikling av angina pectoris og hjerteinfarkt;
 • postoperativ - dette er en hematom ved inngangen til lårbenet eller den radiale arterien (forekommer ofte), aneurisme, arytmi, trombose;
 • fjern - trombose, gjentatt innsnevring av arterien.
til innholdet ↑

Hvor mye koster kronisk stenting i Russland og Ukraina?

I nødstilfeller, når stenten er installert i henhold til vitale indikasjoner, gjøres det innenfor rammen av obligatorisk sykeforsikring. Det er, det er gratis for pasienten.

Kostnaden for den planlagte operasjonen består av mange komponenter og beregnes individuelt, avhengig av kostnadene ved operasjonen. Prisen for stenting for Ukraina og Russland er omtrent like stor. I Russland, kan en stent bli satt for 100 - 150 tusen rubler, i Ukraina operasjonen vil koste 30 - 40 000 hryvnia.

anmeldelser

Marina Sergeevna, 58 år gammel, Kemerovo

Moren min ble gitt en stent for 8 år siden i en nødsituasjon under et hjerteinfarkt. Gjort det gratis. Siden da har angina angina nesten opphørt, men alvorlig kortpustethet vedvarer. Men hun er allerede 81 år gammel og mange andre sår. Hun er fortsatt veldig aktiv, foretrekker å leve separat. Jeg tror at stenten betydelig forlenget livet hennes.

Mikhail Mikhailovich, 60 år gammel, Voronezh

Har fått kirurger allerede etter et hjerteinfarkt. Operasjonen for å installere stenten var relativt enkel. Etter operasjonen var det problemer med pulsfrekvensen - etter den vanlige 50-55 steg den til 90-110. Og trykket derimot gikk ned til normen - 120/80. Etter noen måneder gikk alt tilbake til normal - igjen økte trykket, og pulset returnerte til normalt. I tre år har jeg levd stille uten en konstant frykt for et hjerteinfarkt. Min tilstand har forbedret seg betydelig.

Hva er stenting med hjerteinfarkt?

innhold

Metoder for behandling av infarkt

Hva er en "stent" og dens varianter

Operasjonsbeskrivelse

Hva er restenose?

Konsekvenser og postoperativ rehabilitering

Funksjonshemming etter et angrep

Et infarkt er en alvorlig sykdom som ofte fører til døden. Alle kan beskytte sine liv mot en slik skjebne, du trenger bare å lede en sunn livsstil, spise riktig mat, spille sport. Hvis en infarkt allerede har skjedd, er en effektiv metode for behandling av den stenting. Og likevel er dietten etter hjerteinfarkt og stenting for menn, som for kvinner, obligatorisk. Riktig utvalgte produkter bidrar til rask gjenoppretting og gjenoppretting.

Myokardielle sammentrekninger veksler med avslapping, dette skjer gjennom livet. Denne muskelen, som må hele tiden virke, fordi det er det som "pumper" blodet gjennom kroppen. Selv en kort forstyrrelse av hjertemuskulaturen kan føre til irreversible katastrofale konsekvenser, og den etterfølgende restaureringen av arteriene er en lang prosess.

Metoder for behandling av infarkt

Komplekset av behandlingsmetoder er rettet mot å unngå mulige komplikasjoner, restenose og gjenoppretting av forrige tilstand av myokardiet. Under myokardinfarkt er myokardiet skadet og svekket, dette er en stor stress for hele organismen. Legene må handle raskt og nøyaktig for å redusere sannsynligheten for eventuelle konsekvenser til et minimum og eliminere eksisterende skade. Følgende metoder brukes:

 1. Restaurering av blodstrøm. Det viktigste, det første og det viktigste - er restaureringen av blodtilførselen til myokardiet i den mengden der det er nødvendig. I dette feltet forsker forskerne stadig og forbedrer seg. Nye medisiner blir allerede brukt, eksisterende blir forbedret. Suksessen til denne metoden i hvert enkelt tilfelle avhenger av infarktstadiet.
 2. Trombolytisk terapi. Det er rettet mot å bryte blodproppen inne i fartøyet. Denne metoden ikke bare bremser utviklingen av sykdommen, men forhindrer helt den opprinnelige årsaken - en blodpropp som tette fartøyet. Som den forrige metoden, er denne terapien bare effektiv i de første stadiene av infarkt. Det antas at dets adferd er hensiktsmessig i de første 6-10 timene, da cellene i myokardiet ennå ikke har begynt å dø.
 3. Intravaskulære metoder. Disse metodene er basert på mekaniske effekter på fartøyet fra innsiden. Til dette formål brukes en spesiell oppblåsbar ballong. Intravaskulære metoder er direkte virkemåter, de kan brukes uten tidligere behandling eller medisinpreparasjon. De viktigste forskjellene fra de to foregående er handlingen rett i hjertet, inne i kroppen, øvelsen vil være effektiv selv en dag etter angrepet.
 4. Kirurgisk inngrep. Operasjoner på hjertet med hjerteinfarkt utføres i sine siste stadier. Dette inkluderer: shunting, stenting av kranspulsårene og andre. Ganske dyrt, men veldig effektiv metode.

Den mest effektive blant disse er stenting. Denne metoden kan utføres uavhengig av stadium av infarkt. Enhver operasjon er imidlertid en risikofylt virksomhet, og mennesker med mildere stadier bruker sjelden kirurgisk inngrep. Det er tilfeller når det er rett og slett nødvendig, og noen ganger kan det oppstå repetisjon av arterien.

Fordeler ved den kirurgiske metoden:

 • effektiv - stenten er plassert i stedet for innsnevring. Utvidelse av arterien forbedrer blodsirkulasjonen, og myokardets arbeid fra dette vil øke betydelig;
 • rask utførelse - hele prosessen med stenting tar omtrent 30 minutter. Mye avhenger av forholdene i operasjonen og graden av alvorlighetsgrad av skaden på fartøyet;
 • smertefrihet - stenting etter hjerteinfarkt passerer uten innsnitt, under fullstendig anestesi. Etter intervensjon er det bare et lite spor igjen på snittet.
 • lav infeksjonsrisiko. Siden bare ett lite snitt er gjort, er kontakten med eksterne stimuli minimal;
 • Tegnene på hjerteinfarkt forsvinner helt - stenting påvirker ikke bare forbedringen av blodstrømmen av orgognim, men forbedrer også den generelle tilstanden til pasienten;
 • en kort gjenopprettingstid - et par dager vil være nok til en minimal gjenoppretting av kroppen. Ideelt sett bør 1-2 uker være i ro. Enig, dette er ikke en vanskelig tilstand, men det bør ikke overses. Under rehabilitering er kategorisk kontraindisert fysisk aktivitet det nødvendig å velge mat for å unngå stress.

Hva er en "stent" og dens varianter

Stenten er en liten metall fleksibel struktur som er satt inn i fartøyet og holder den i riktig form. Dette er nødvendig for å normalisere bevegelsen av blod gjennom hele kroppen. På folk som lider av aterosklerose, setter kolesterolplakkene seg på veggene på fartøyene. De hindrer passering av blod til myokardiet gjennom lumen og forstyrrer kroppens rekkefølge. For effektiv kontroll av slike plakk er det en stent. Det injiseres inn i lumen i kranspulsåren og setter seg i sammenheng med blokkering.

Legene bruker ofte stenting i sin praksis. Ulike typer stents presenteres i dag. De er:

 1. Metal.
 2. Belagt.
 3. Absorberbare.

En ikke-belagt metallstent er laget av en spesiell medisinsk legering. Det vokser veldig raskt til skipets vegger og utmerker seg med en liten kostnad. Det er imidlertid nettopp fordi stenten vokser raskt at den ikke kan fjernes. Det er en stor sannsynlighet for restenose - gjentatt innsnevring av fartøyet.

Den neste typen er belagt. Den er laget av en standardlegering, på toppen av hvilken spesielle medisinske stoffer er påført. Disse stoffene brukes til å minimere forekomsten av restenose. Gjentatt innsnevring av fartøyet forekommer kun i 10% av tilfellene. En slik stent suger sakte nok mot fartøyets veggen. Og til slutt forblir det i arterien for alltid.

Utviklingen de siste årene er en resorberbar bioramme. Den er laget av biologisk materiale, og det er dekket fra oven med everolimus. Dette er den mest effektive metoden for å kontrollere vasokonstriksjon. Biorammen reduserer forekomsten av restenose opptil 2-3%. Ingen annen stent kan skryte av slike indikatorer. Rammen løser seg helt og lar ikke et spor i arterien, noe som er årsaken til en så høy pris. Likevel er dette en ny utvikling, og i dag er det ikke mange varianter av stentens lengde og diameter.

Utseendet på koronar hjertesykdom i 80% av tilfellene er forbundet med en innsnevring av blodkar som leverer blod til myokardiet.

Operasjonsbeskrivelse

Stenting etter hjerteinfarkt er en effektiv metode på kort tid for å eliminere konsekvensene av hjerteinfarkt eller trombose og gjenopprette normal blodsirkulasjon. Operasjonen er under anestesi, helt smertefri. Hele prosessen styres av instrumenter. Pasienten må gjennomgå obligatorisk opplæring i form av koronografi.

Stadier av stenting er gjensidig avhengige, de erstatter gradvis hverandre:

 1. En stent, kledd i en ballong, er plassert i stedet for størst innsnevring.
 2. Ballongen er oppblåst, den åpner og strekker stenten, den innsnevrede delen av fartøyet rettes ut.
 3. Ballonkateteret blir fjernet, og metallrammen forblir inne og bidrar til å opprettholde arteriene riktig form kontinuerlig.

Hva er restenose?

Stenting kan være forbundet med den påfølgende forekomsten av restenose. Restenose er den gjentatte innsnevringen av arterien på samme sted hvor stenten allerede var installert. En slik prosess kan skyldes ulike grunner, for eksempel kroppens reaksjon på et fremmedlegeme. I dette tilfellet er gjentatt revaskularisering nødvendig.

For det meste skjer restenose i første halvdel av året etter stenting. Et ekte gjennombrudd i dette området var innføringen av resorberbare stillas fra biomateriale. Deres bruk virkelig redusert forekomsten av restenose.

Konsekvenser og postoperativ rehabilitering

Etter at stenten er levert, følger en lang gjenopprettingstid. Første gang pasienten er på sykehuset, i fravær av komplikasjoner og kontraindikasjoner - går hjem.

Denne prosedyren i 88% av tilfellene er helt smertefri og fører ikke til negative konsekvenser. Det kan imidlertid være noen komplikasjoner, for eksempel:

 • hematom i punkteringsområdet;
 • blokkering av arterien;
 • allergi på grunn av individuell intoleranse mot det omsluttende stoffet;
 • skade på arterieveggen.

I perioden etter stenting foreskriver legen et bestemt kurs for effektiv gjenoppretting. For å forhindre restenose kan ytterligere behandling innføres.

Funksjoner av ernæring

Under gjenopprettingen spiller riktig valg av matvarer en viktig rolle. Kosthold etter hjerteinfarkt vil bidra til å gjenopprette kroppen til sin tidligere form og velvære. En viktig faktor i effektiv utvinning er korreksjonen av dietten.

Grunnleggende endringer som burde være:

 1. Unngå å spise fettstoffer. Spesielt er disse produktene som inneholder fett av vegetabilsk opprinnelse - egg, krem ​​etc.
 2. Legg til mer frisk frukt og grønnsaker til kostholdet. Dette vil sikre metning av kroppen med fiber og komplekse karbohydrater. For å lage mat av slike produkter, skal det være riktig: koke, stuge eller lage mat for et par og lage frukt fra frisk frukt.
 3. Reduser antall matvarer med høyt kolesterol. Kolesterol er utrolig skadelig for blodårene og for kroppen som helhet. Dette inkluderer majones, margarin, smør.
 4. Det er flere retter med flerumettede fettsyrer, som fjærkre kjøtt, fisk, ikke-raffinerte vegetabilske oljer. Dette bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen og redusere mengden lipider i blodet.
 5. Minimer saltinntaket. Det handler også om produkter av butikkopprinnelse, der det er salt. I ditt tilfelle overstiger dagpenningen ikke 5 gram.
 6. Ikke drikk for mye vann for å unngå hevelse og "vaske bort" næringsstoffer fra kroppen.

Grunnlaget for den kraft bør være følgende produkter: vegetabilsk olje, nøtter, bønner, soya, magert kjøtt og fisk, grønnsaker og frukt, lettmelk og melkeprodukter, dill, persille og andre grønnsaker. Valgfritt avkall på alle søtsaker inkludert brus, sjokolade, iskrem og sukkerholdig frukt.

Pass på at i ditt daglige diett er det produkter med kalium og magnesium. Disse er de to viktigste sporelement, ettersom kalium er involvert i dannelsen av en skøytebane, og magnesium er ansvarlig for vedlikehold av myokardial sammentrekning rytme. Korrekt dannet matrasjon bidrar til å redusere forekomsten av restenose.

fysisk trening

Å igjen lede et kjent liv etter et hjerteinfarkt og stenting, fysiske øvelser, moderat trening og gymnastikk er nødvendig. Først anbefales det å gå for effektiv rehabilitering. Fotturer i frisk luft forbedrer blodsirkulasjonen, forårsaker fartøy å tone. Effektiv gjenoppretting etter hjerte-og karsykdommer er alltid uløselig forbundet med kroppsopplæring.

Hvis det oppstår svakhet eller dyspnø etter en øvelse, er dette den første grunnen til å konsultere en lege for råd. Hvis du begynte å overbelaste kroppen din for tidlig, kan stenten ikke holde fast. De første øktene må nødvendigvis skje under tilsyn av leger, for å overvåke kroppens respons, hjertefrekvens og blodtrykk.

funksjonshemming

Etter et hjerteinfarkt, kan en person bli vurdert i lang tid ubøyelig. Faktisk vil ikke alle, etter slik stress, kunne fullføre sine plikter fullt ut, støtte seg selv og deres familier. Derfor oppstår spørsmålet om bevilgning av funksjonshemming.

Dette er en individuell prosedyre, i hvert tilfelle veier kommisjonen alle fakta og omstendigheter. Stenting i seg selv er ikke en god grunn for uførhetsregistrering. Men komplikasjonene som oppstår etter stenting, kan føre til at konsernet blir bevilget.

Avhengig av alvorlighetsgrad av sykdommen, er graden av skade på myokardiet, andre faktorer, spørsmålet om å gjenkjenne en person ineffektiv. Hvis du har hatt et alvorlig infarkt, kan en funksjonshemningsgruppe utnevnes av denne grunnen.

Les Mer Om Fartøyene