Hva er operasjonen etter hjerneslag?

Stroke fører til alvorlige komplikasjoner og død. Det er viktig å gi medisinsk hjelp til en syke i tide. Operasjonen etter hjerneslag er utført for å fikse en aneurysm, excisjon av hematom, cyst eller plakett. Kirurgisk behandling i 85% tilfeller sparer livene til pasientene. Med blødning i hjernen, er det egentlig bare effektivt i de første 6 timene å gi effektiv og effektiv hjelp til en syke person. Nevrokirurgiske avdelinger fungerer på byens sykehus. Der pasientene får akutthjelp, haster operasjoner utføres på hjernen.

Typer av kirurgi

Operative behandlingsmetoder brukes i både hemorragisk og iskemisk berøring. Brudd på integriteten til store arterier, brudd på en aneurysm, dannelsen av aterosklerotiske lag fremkaller en blødning i hjernehulen. Konsekvensene av et slag er plakk, blåmerker og cyster. De klemmer vevet, forårsaker hevelse. Oppdrag av en nevrokirurg er å fjerne svulster, forhindre et sekundslag, gjenopprette fullverdig hjernevirksomhet.

Det finnes slike typer operasjoner for hjerneslag:

 1. Trepanation av skallen (craniotomi). Åpent kirurgisk inngrep utføres kun i 25% av tilfellene. Craniotomi er foreskrevet for fjerning av voluminøse neoplasmer, med hevelse, tilbakevending av den patologiske tilstanden.
 2. Klipping av en aneurisme. Gjennom et lite snitt på huden blir et kateter satt inn i lårbenet. Den beveger seg langs blodbanen til skadestedet i hjernen. Aneurismen er komprimert av spesielle instrumenter som ligner klipp. Blodsekken trekkes inn i normal blodstrøm.
 3. Carotid endarterektomi. Gjennom nakke åpnes tilgangen til halspulsåren. Kirurgen stopper blodstrømmen og gir et kutt i innsnevringsområdet. Veggene i halspulsåren skrapes, atherosklerotiske plakk blir fjernet, snittet sutureres. Operasjonen utføres best under lokalbedøvelse.
 4. Stenting av fartøy. Dette er et lavt traumatisk inngrep som utføres for å forhindre tilbakefall. Et kateter med en dilatator settes inn gjennom lårarterien. Verktøyet når innsnevringsområdet. Deretter installeres et rutenett som utvider lumen av arterien.
 5. Selektiv trombolyse. Behandling utføres strengt i de første 6 timene etter et slag. Terapi er rettet mot å løse blodproppen inne i fartøyet. Legemidlet injiseres i det berørte området gjennom kateteret langs arteriene (lårben eller karoten).

Mange mennesker er interessert i hva slags operasjon de gjør for et slag. Beslutningen om å gjennomføre en kirurgisk inngrep av en bestemt type er laget av en nevrokirurg. I behandlingsprosessen deltar nevropatologen og phlebologen også. Valget av operativ teknikk påvirkes av pasientens alder og generelle tilstand, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Det er viktig å skanne fartøyene grundig. Basert på de diagnostiske resultatene, er den aktuelle typen kirurgisk behandling foreskrevet.

Egenskaper av craniotomi

Trepanering av skallen er en lang og komplisert prosedyre. Nevrokirurgen bruker på operasjonstabellen fra 5 til 15 timer på rad. Restaurering av cerebral sirkulasjon krever omsorg, nøyaktighet og erfaring fra legen. Åpen kirurgisk inngrep er sjelden foreskrevet, da det er stor risiko for livstruende komplikasjoner. Men i noen tilfeller er craniotomi den eneste måten å hjelpe en syke person på.

Åpen operasjon for slag består av slike stadier som:

 1. Forberedelse av pasienten for trepanering. Anestesiologen introduserer den syke personen i en tilstand av anestesi. Medikamenter kommer gjennom en vene eller endotracheal. Når pasienten sovner, er hodet festet i en spesiell enhet for å sikre fullstendig ustabilitet. For å redusere trykket i cerebrospinalvæsken etableres en nedre lumbar drenering i den nedre delen av ryggraden.
 2. Åpning av skallen. For det første gjør nevrokirurgen et kutt med en skalpell langs linjen av hårvekst. Bein og skallle er skilt fra huden. Et hull er laget av boret. En medisinsk sag innenfor fremtidig kirurgisk inngrep fjerner skallenflappen, som etter at operasjonen er satt på plass.
 3. Åpning av meninges. En nevrokirurg setter på spesielle briller med et mikroskop. Dette gjør det mulig å fikse de minste endringene i hjernevævet. For ikke å skade sunne områder, opererer legen med et veldig tynt instrument. Dura materen åpnes, konsekvensene av blødning blir fjernet.
 4. Lukking av skallen hulrom. Når hovedproblemet er løst, legger nevrokirurgen på plass den kutte skallefliken og fester den med spesielle metallklammer. Kosmetiske sømmer legges på overflaten på overflaten. På hodebunnen er arret ikke synlig i fremtiden, siden regionen under operasjonen blir overgrodd med hår.

Med iskemisk berøring, ledsaget av omfattende hevelse, kan dekompresjonskanotomi være nødvendig. For å redusere kompresjonen av hjernevævet, blir et spesifikt område av skallet bein fjernet. Dekompresjonsoperasjon er sjelden, siden det har uforutsette konsekvenser. Fjernelse av kranialflappen er utpekt i tilfellet når andre behandlingsmetoder er umulige eller av visse grunner er ineffektive.

Hvor farlig er kirurgisk behandling for hjerneslag

Åpen kirurgisk inngrep gir høy risiko for pasientens liv.

Effektiviteten og sikkerheten til trepanering er avhengig av førstehjelpstiden, alderen på den syke personen og alvorlighetsgraden av hjerneslaget. Kirurgi er ikke allmektig, så i noen tilfeller oppstår alvorlige komplikasjoner etter kirurgisk behandling. Følgende konsekvenser av kraniotomi er notert:

 • epilepsi;
 • intrakranial blødning;
 • omfattende hevelse;
 • brudd på integriteten til vev og blodkar;
 • infeksjon;
 • delvis eller fullstendig lammelse
 • problemer med minne og tale;
 • vekttap;
 • nedgangen av styrker;
 • feil fordøyelse;
 • midlertidig oversvømmelse av sinnet;
 • kvalme og oppkast;
 • svimmelhet og migrene;
 • vanskeligheter med oppfatningen av den omkringliggende virkeligheten.

I noen tilfeller er forekomsten av en gjentatt slag etter operasjonen sannsynlig. Tilbakeslag er forbundet med svakhet i veggene i blodkar og arterier. Under operasjonen blir sunt vev noen ganger skadet. I fremtiden fører dette til gjentatte blødninger i hjernehulen. Den postoperative perioden er alltid vanskelig å tolerere. Pasientene lærer praktisk talt å gå, snakke, skrive, lese og så videre. De husker gradvis fakta i deres liv, de kjenner ikke umiddelbart familien og nært folk. Men full restaurering er ekte. Det viktigste er riktig omsorg for pasienten og pasientens egen innsats.

Kontraindikasjoner til kirurgisk behandling av hjerneslag

Blødning i hjernen er en alvorlig patologi. Det krever en lang rehabilitering. De fysiske og mentale ressursene til en person er utarmet, så operasjonen utføres på en rettidig og ekstremt nøyaktig måte. I noen tilfeller anbefales det ikke å ta en kirurgisk behandling av en nevrokirurg eller phlebologist.

Dette skyldes sannsynligheten for alvorlige komplikasjoner og til og med død.

Det er slike kontraindikasjoner til det kirurgiske inngrep i slag:

 • onkologiske patologier;
 • koma;
 • høyt blodtrykk;
 • nevrologisk underskudd;
 • diabetes mellitus;
 • mindre enn 6 måneder siden slag eller infarkt;
 • suppurativ betennelse i meninges;
 • pasientens alder er over 70 år;
 • nyre- eller leverinsuffisiens
 • hjertesvikt.

Hvis en eller flere av de ovenfor angitte kontraindikasjoner er til stede, blir kirurgi forsinket til pasientens tilstand er normalisert. I sjeldne tilfeller utføres kirurgisk behandling fortsatt, da det er den eneste sjansen for frelse. Imidlertid er overlevelsesgraden for pasienter i dette tilfellet bare 50%. I fravær av kontraindikasjoner er dødeligheten 25%. Effektiviteten av radikal terapi avhenger av pasientens individuelle fysiologiske parametere.

Strokeoperasjon på hodet

Sterkt slag

I prinsippet er det ikke noe slikt som et alvorlig slag, slag er et slag, men det er veldig kompliserte tilfeller.

Alvorlig slag slutter vanligvis med dødelig utgang eller alvorlig funksjonshemning.

Etter et slag er det nyttig å gå gjennom manuell terapi. Osteopati kan også hjelpe til med behandlingen, og derfor anbefaler jeg å lære om osteopati i Almaty.

Alvorlighetsgraden av et slag beror på faktorer som:

-Aktualitet for å gi assistanse - for å minimere konsekvensene av et slag, er det nødvendig å være i intensivavdelingen i de første 3 timene, bør førstehjelpen også gis;

-sted for lokalisering og storhet av hjerneinfarkt;

-bruk av visse preparater

Etter å ha lidd et alvorlig slag. sannsynlig at folk vil falle i koma der det er nødvendig å innføre narkotika (det kan være nødvendig å kjøpe medisiner er ikke tilgjengelig på sykehuset), samme person i koma trenger spesiell omsorg (om vanskelighetene med omsorg for pasienter i koma her).

Jeg tror at mitt slag kan kalles tungt. Broen i hjernen og cerebellum ble rørt (se funksjonene i denne strekningen her).

Drift på hodet for å være ærlig vet jeg ikke hvor lenge fikk jeg vite at alt er veldig forsinket, da det var en bevisst ett sykehus aksepterte ikke, ble sendt til den andre, der jeg mistet bevisstheten, begynte de å ta på analyse av spinalvæske for å utelukke eventuelle andre sykdommer, så gjør MR + hjem jeg led til siste idioten svelge smertestillende generelt, tror jeg tiden har gått timer 8. koma naturlig jeg hadde også et par uker i en normal og et par måneder i en kunstig, ble også koblet til respirator så.K. han kunne ikke puste seg.

Det vil bli vanskeligere å gjenopprette etter et alvorlig slag, bortsett fra at det er nødvendig å starte rehabilitering så snart som mulig og regelmessig for å være forlovet, kan det være nødvendig å få en korrigerende operasjon, avhengig av hvilke komplikasjoner som har oppstått.

Hvis du vurderer artikkelen nyttig å dele den med en person i nød

Konsekvensen av strekningen

fornærmelse (på latin: insulto - hesteveddeløp ) - kalles akutt brudd på kransløpssirkulasjonen denne skaden på hjernen, som er preget av blokkering eller ruptur av hjernens kar.

Hvis det er et brudd på blodtilførselen til hjernen, dør eller beskadiges nervecellene på grunn av mangel på oksygen. De kan også lide hvis det er blødning i selve hjernen eller mellom de omkringliggende skjellene. De resulterende nevrologiske lidelsene blir kalt cerebrovaskulære sykdommer. fordi de er forbundet med hjerneskade på grunn av et brudd på funksjonen av blodkar.

Utilstrekkelig blodtilførsel til hjernedelen i kort tid fører til utvikling av et forbigående iskemisk angrep - en midlertidig uorden av hjernefunksjoner. Fordi blodtilførselen raskt gjenopprettes, dør hjernevevet ikke som det skjer i et slag. Forløpende iskemisk angrep er et tidlig varselsignal om mulig utvikling av et slag.

I de fleste land refererer stroke til de vanligste årsakene til nevrologiske lidelser, noe som resulterer i vedvarende funksjonshemming. De viktigste faktorene i risikoen er høyt blodtrykk og aterosklerose (arteriell innsnevring på grunn av avsetning av fettstoffer i deres vegger). Hyppigheten av slag i de siste tiårene har redusert hovedsakelig fordi folk har blitt bedre klar over viktigheten av å kontrollere høyt blodtrykk og kolesterol i blodet.

Alvorlighetsgraden av konsekvensene av et slag eller et forbigående iskemisk angrep avhenger av hvor blodstrømmen eller blødningen har skjedd i hjernen. Hvert område av hjernen leveres med visse blodkar. For eksempel, hvis det er blokkering av et blodkar i området som styrer bevegelsene til musklene i venstre ben, vil dette benet bli lammet. Hvis området som mottar signalet for å berøre høyre hånd er skadet, vil høyre hånd miste følsomhet. Brudd på funksjonen er mer uttalt umiddelbart etter at slaget har begynt, men da blir det delvis restaurert, siden minst noen av hjernecellene vil dø, andre vil bli delvis skadet og vil kunne utføre sitt arbeid.

Noen ganger oppstår et slag eller forbigående iskemisk angrep hvis blodet ikke inneholder nok oksygen i normal blodtilførsel til hjernen. Dette kan skje i alvorlig anemi, karbonmonoksid forgiftning, og under forhold som er ledsaget av dannelsen av unormale blodceller eller blødningsforstyrrelser, såsom leukemi eller polycytemi.

Forløpende iskemisk angrep utvikler seg plutselig og varer vanligvis fra 2 til 30 minutter. I sjeldne tilfeller varer det mer enn 1-2 timer (opp til en dag). Symptomene varierer avhengig av hvilken del av hjernen som er blottet for blod og oksygen.

Hvis den blokkerte arterien, som strekker seg fra halspulsåren, og personen blir vanligvis merket blindhet i ett øye eller sensitivitetsforstyrrelser, og muskelsvakhet. Hvis tilstoppede arterier, som er grener av det vertebrale arterier som forsyner lav rygg deler av hjernen, pasienten vil oppleve svimmelhet, dobbeltsyn og generell svakhet. Men i tillegg til disse symptomene kan det være andre, for eksempel:

 • tap av følsomhet eller patologiske følelser i arm, ben eller på den ene siden av kroppen
 • svakhet eller lammelse av armen, benet eller den ene siden av kroppen
 • delvis tap av syn eller hørsel
 • dobbeltsyn
 • svimmelhet
 • inarticulate tale
 • Vanskeligheten ved å velge riktig ord eller å uttale det
 • manglende evne til å gjenkjenne kroppsdeler
 • uvanlige bevegelser
 • ufrivillig vannlating
 • ustabilitet og fall
 • besvimelse

Selv om disse symptomene ligner symptomene på et slag, er de midlertidige og reversible. Imidlertid kan forbigående iskemiske angrep gjentas: fra flere angrep i løpet av dagen til to eller tre i intervaller på flere år. Omtrent en tredjedel av pasientene med TIA har et slag. Omtrent halvparten av disse slaget forekommer innen ett år etter det forbigående iskemiske angrepet.

Stroke skjer iskemisk eller hemoragisk. ved iskemisk slag blodtilførselen til delen av hjernen stopper på grunn av blokkering av fartøyet, som oppstod som et resultat av aterosklerose eller dannelse av en trombus. ved hemorragisk slag det er et brudd på blodkarets vegg, som et resultat av hvilken normal blodstrøm blir forstyrret, blod siver seg inn i hjernen og ødelegger det.

Ischemisk slag - ødeleggelsen av hjernevev (cerebralt infarkt), som oppstår på grunn av utilstrekkelig blodstrømmen og oksygentilførselen til hjernen mozgu.V de fleste tilfeller begynner plutselig slag, å utvikle seg raskt og forårsaker hjerneskader i løpet av få minutter (fullført slag). Mindre pasients tilstand fortsetter å forverres i flere timer eller en dag eller to, da området øker dødt hjernevev (slag i utvikling). Som regel er sykdomsutviklingen stoppet for en stund, når det berørte området opphører midlertidig å vokse, og det er enda en liten forbedring.

Symptomer på iskemisk berøring er avhengig av hvilken del av hjernen som er skadet. De ligner på symptomer ved forbigående iskemiske angrep. Imidlertid er nedsatt hjernefunksjon vanskeligere, manifesterer seg for flere funksjoner, for et større område av kroppen, og er vanligvis resistent. Det kan ledsages av koma eller en mildere depresjon av bevissthet. I tillegg er pasienter med hjerneslag deprimert og kan ikke alltid kontrollere deres følelser.

Iskemisk slag kan forårsake hjerne ødemer, noe som er spesielt farlig, siden det ikke er "ekstra" ledig plass i skallen. Den resulterende komprimeringen fører til enda mer skade på hjernevævet, og som et resultat blir den nevrologiske tilstanden forverret, selv om slagssonen i seg selv ikke øker.

Mange pasienter som gjennomgikk et iskemisk hjerneslag, gjenoppretter alle eller de fleste funksjonene, og slike mennesker lever i mange år et normalt liv. I andre pasienter er det et brudd på fysiske og intellektuelle funksjoner, de mister evnen til å bevege seg normalt, snakke eller spise. I de første dagene kan leger som regel ikke forutsi om pasientens tilstand vil bli bedre eller forverres. Om lag 50% av personer med ensidig lammelse og de fleste pasienter med mindre alvorlige symptomer blir delvis gjenopprettet etter at de er utladet fra sykehuset og er i stand til å ta vare på seg selv. De kan tydelig tenke og bevege seg trygt, men bruken av den berørte armen eller benet er vanligvis vanskelig. Krenkelser påvirker ofte armen mer enn beinet.

Ca 20% av pasientene med iskemisk hjerneslag dør på sykehuset, og deres andel er høyere blant eldre. Noen symptomer på denne sykdommen gjør det mulig å forutse en trist slutt. Blant dem er den ubevisste tilstanden og brudd på puste- eller hjertefunksjoner spesielt truende. Hvis nevrologiske lidelser vedvarer i 6 måneder, så er de mest sannsynlige irreversible, selv om noen fortsetter å sakte forbedre seg. Eldre pasienter gjenoppretter seg langsomt enn yngre pasienter. Folk som har andre alvorlige sykdommer, blir værre.

Hemorragisk hjerneslag (intrakraniell blødning) - blødning med blod inn i hjernevevet.

Intracerebral blødning starter brått med en hodepine, som er ledsaget av tegn på jevn økning av nevrologiske forstyrrelser slik som svekkelse, manglende evne til å bevege seg (paralyse), sanseforstyrrelser, tap av tale eller syn, og forvirring.

Hyppige symptomer er også kvalme, oppkast, kramper og bevissthetstap, som utvikles innen få minutter.

Legen diagnoser vanligvis intracerebral blødning uten noen tilleggsundersøkelser, men mistenkt ischemisk slag utføres vanligvis computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI).

Hvis du har hatt et hjerneslag eller en forbigående sykdom i hjernecirkulationen, er det en seriøs grunn til å tenke på fremtiden. Ifølge statistikken, hvis du ikke tar noen tiltak for forebygging, overtar en andre slag i 1-3 år, noe som gjør en person dyp ugyldig, eller fører til døden.

Ved skade på hjernen (slag, kirurgi, traumer) faller nervesvevet rundt lesjonen i parabioser og er i "dumme", "halv død" tilstand. Restaurering og rehabilitering av sykdommer og skader i nervesystemet består av metoder for å gjenopprette tapte nervevev egenskaper, hjelpe henne "komme ut" av "sløvhet" og teknikker, opplæring og utvikling av normale motoriske funksjoner som ligger i en frisk person.

Under utvinning perioden etter et slag, bruker vitenskapelig medisin medisiner (tildelingsinnretning, cerebral sirkulasjonsforbedrende midler - Cavintonum, Sermion og metabolisme i hjernevevet - piracetam, cinnarizin, Cerebrolysin), massasje, terapeutisk fysisk trening.

Typer av kirurgisk behandling for slag

Neurokirurgisk hjelp ved behandling av hjerneslag. i henhold til programmet for omsorg for pasienter med vaskulære sykdommer, kan utføres på grunnlag av regionale vaskulære sentre. Neurokirurgiske avdelinger er tilgjengelige i mange primære vaskulære sentre, i dette tilfellet blir pasienten operert på stedet.

Nevrokirurgiske operasjoner kan utføres både i iskemisk og hemoragisk slag, og kan omfatte både forebyggelse av slag, når det er tegn til innsnevring av hovedårene i hodet og nakke, samt eliminering av konsekvensene av den innfallende slag.

Før operasjonen utføres spesielle studier vanligvis:

De bidrar til å bestemme nivået og alvorlighetsgraden av blodgennemstrømningen i nakkes og hoders fartøy, hastigheten på blodstrømmen, tilstedeværelsen av plakk og noen andre parametere i hjernens sirkulasjon.

Operasjoner utført med iskemisk slag

Den vanligste operasjonen for iskemisk slag er karotid endarterektomi.

Indikasjon for operasjonen av carotid endarterektomi er tilstedeværelsen hos pasienter med alvorlig innsnevring av lumen av karoten arterier, spesielt de forbigående iskemiske angrep. som har en tilfredsstillende generell tilstand.

Kontraindikasjoner til karotid endarterektomi er:

 • omfattende slag
 • vanlig hevelse
 • høyt blodtrykk
 • ustabil angina
 • hjerteinfarkt de siste 6 månedene
 • kongestiv hjertesvikt
 • tegn på progressiv hjernesykdom, slik som Alzheimers sykdom

Med iskemiske slag blir også stenter i nakken og hodekarene utført. Dette gjøres vanligvis for å forhindre videre utvikling av iskemisk slag i nærvær av forbigående iskemiske angrep.

Også kan utførelsen av selektiv trombolyse skyldes kirurgisk inngrep i iskemiske slag. intravaskulær intervensjon reduseres til den gjennom en av de store arteriene (ofte femoral) holdes tynt kateter, som tilføres direkte til stedet for arterielle blokkering i hjernen -trombolitik (substans oppløse tromber som roten til iskemisk hjerneslag), administreres lokalt og i liten doser. Derved løser ofte opp trombe som lukker for fartøyet, er det såkalte "rekanalisering av blodstrøm" og foran slagsymptomer regress. Ofte gjennomfører selektive trombolizika kombinert med stent - den gir pålitelig gjenoppretting av blodstrømmen til urolig fartøyet.

Med omfattende (hemisferisk) iskemisk slag kan den såkalte dekompressive trepanering av skallen utføres. dvs. fjerning av et stort område av knektene i kranialhvelvet for å redusere kompresjonen av hjernen med ødem i skallen. Denne operasjonen utføres med utilstrekkelig effektivitet av konservativ anti-edematøs terapi.

Typer av kirurgisk inngrep for hemorragisk slag

Med blødninger i hjernen, såkalte slag, hematom, kan oppstå spontan subarachnoid blødning på grunn av aneurysmbrudd. Blødninger, spesielt dype, blir ofte ledsaget av et gjennombrudd av blod inn i hjertekammeret, noe som fører til brudd på væskesirkulasjonen og dannelsen av såkalt okklusiv hydrocephalus.

Målene for kirurgisk behandling er: maksimal mulig fjerning av blodpropper med minimal skade på hjernesubstansen, reduksjon av lokalt og generelt intrakranielt trykk.

Når spontane hjernehinneblødning som skyldes cerebrale aneurismer utført aneurisme klipping eller endovaskulær inngrep via spoler (spoler). Denne teknikken har blitt brukt siden 1980-tallet - gjennom et kateter satt inn i lårbenet.

Drift i hjerneslag - konsekvenser

CABG, uavhengig av sin type, er en terapeutisk patologi som har et organisk substrat. På et mer tilgjengelig språk er slagtilfelle en sykdom hvor patogenetiske mekanismer danner en fokus av nekrose i hjernebarken (heretter referert til som GM) eller i subkortiske strukturer. Følgelig vil det være et organisk nederlag, og hele eksisterende klinikk bestemmes av størrelse og plassering.

Som du vet, gjenopprettes neurokinetikk (neuroner) veldig sakte, og kroppen vil ikke ha sine egne krefter for å reparere den døde ilden - selv om det bare tar litt plass.

GM er den mest komplekse strukturen i menneskekroppen, slik at selv et lite nederlag vil føre til katastrofale konsekvenser.

Med tanke på alt ovenfor blir det klart at det ikke vil være mulig å gjenopprette de døde celler. Det er derfor alle tilnærminger til behandling og rehabilitering av pasienter som gjennomgikk ONMC, er rettet utelukkende ved å bidra til forbedring av arbeidet hos de neo-cellige overlevende. Til dags dato er dette den eneste tilnærmingen som gjør det mulig å oppnå relativt gode resultater med rettidig kvalifisert medisinsk behandling.

Det er imidlertid et viktig punkt - alle disse algoritmene fungerer bare hvis spredning av det patologiske fokuset på nekrose har stoppet. Ellers, når nærliggende celler fortsetter å dø, ser terapeutiske teknikker ut til å være helt meningsløse, og den eneste mulige veien ut av situasjonen er kirurgisk inngrep. Og da - ikke det faktum at nevrokirurger vil gjennomføre en slik kompleks prosedyre, her er beslutningen fattet om sekunder, og bare forholdet mellom mulig nytte og risiko tas i betraktning.

Typer av kirurgi

Neurokirurgiske operasjoner (refererer til inngrep på GM) utføres i både iskemisk OHMI og hemorragisk. Når det oppstår blødninger i hjernen, er det ofte et hjernehematom, så vel som forekomsten av spontan subaraknoid blødning på grunn av brudd på aneurysmen. Denne termen innebærer saccular deformasjon av fartøyet - dens diameter økes mange ganger på grunn av tynningen av veggen. Den dype lokalisering av cerebrospinalvæske er i mange tilfeller forbundet med gjennombrudd av blod inn i systemet i ventriklene til GM. I sin tur fører denne patofysiologiske mekanismen til en forstyrrelse av væskesirkulasjonen og utseendet til den såkalte hydrocephalus av okklusiv etiologi. Hovedmålene som etterfølges av kirurgisk behandling anses å være følgende:

 1. Sikre maksimal tillatelig fjerning av blodpropper med minst døde nevrotoksiner av GM-stoffet.
 2. Normalisering av lokalt og generelt trykk inne i skallen. Ved utbruddet av plutselig CAA, som skyldes ruptur av aneurysmer av blodkar som er ansvarlig for å gi trofisk vev til GM, utføres klipping av aneurysmen på kortest mulig tid. En alternativ løsning er å utføre intravaskulær intervensjon med spiraler (spiraler).

I enkelte kliniske situasjoner vises en operasjon med hjerneslag, uten tidligere medisinsk behandling.

I første omgang vil pasienten være for en spesifisert tidsperiode intensivt behandlet på ICU avdeling, ved å innføre ham til stoffer, hvis virkning er rettet ikke bare på å forbedre cerebral blodsirkulasjon, men også for å optimalisere driften av hele kardiovaskulære systemet (i det følgende vil bli referert til som CCC ).

Denne tilnærmingen er som regel berettiget i nærvær av et nekrotisk fokus, som oppsto på grunn av iskemien i vevet til GM. Med andre ord, i begynnelsen alt er gjort for å sikre at ble gitt av bølgen av næringsstoffer og oksygen til overlevende neyrokletkam, som vil ta "ansvaret" for vedlikehold av nervesystemet i en funksjonell tilstand. Bare hvis denne tilstanden er oppfylt, vil det være mulig å gå trygt for å fjerne et enkelt fokus, og reseksjonen utføres ikke klart langs grensen til avgrensningsrommet, men med en liten opptak av sunt vev. Dette er nødvendig for å utelukke muligheten for å spre den patologiske prosessen etter en operativ inngrep.

Kontra

De viktigste faktorene som tas i betraktning når det avgjøres om det er hensiktsmessig å utføre en operasjon etter manifestet ONMK, er følgende:

 1. Alderen på pasienten med hvem slaget skjedde.
 2. Den generelle tilstanden til kroppen hans, egenskapene til indikatorer for den funksjonelle aktiviteten til nervesystemet.

Til tross for det faktum at det ofte utføres kirurgisk inngrep er den eneste mulige sjansen for en person å gjenopprette, er det en viss liste over kategoriske kontraindikasjoner til denne behandlingsmetoden, nemlig:

 1. Alder på personen over 70 år.
 2. Tilstedeværelsen av en tidligere alvorlige somatiske sykdommer (slik angår diabetes, så vel som nyre, lever, hjerte, lunge patologi i sub- trinn dekompensasjon og dessuten betydelige problemer ved koagulering, septisk og kreft).
 3. En forstyrrelse av bevissthet som kvalifiserer som koma. I tilfelle at det er minst en, og enda mer, flere av de ovennevnte kontraindikasjoner, er kirurgisk inngrep enten eliminert helt eller det blir utsatt til øyeblikk av normalisering av pasientens tilstand. Det finnes flere private israelske klinikker hvor de gjennomfører det kirurgiske inngrep i hjernen i nærvær av disse kontraindikasjonene, men overlevelsesraten, og enda mer rehabilitering, er lite.

Dette er viktig!

Mange mennesker (vanligvis slektninger til pasienter) insisterer på at behandling av selv de mest kompliserte kliniske tilfellene ikke utføres kirurgisk, men ved bruk av tradisjonell medisin. Hvorfor skulle "klippe" og til å betale "for det er ikke klart at" dersom driften kan unngås - faktisk det er slike fantastiske verktøy som urte og apitherapy (behandling med bee produkter av livet).

Faktisk har alle disse verktøyene ingenting å gjøre og er nær å sikre normal drift av GM, og enda mer til gjenopprettingen etter en kardiovaskulær katastrofe.

Og følge dette synspunktet fører ofte til pasientens død - av den enkle grunn at deres slektninger ikke samtykker til en operativ intervensjon på et tidspunkt da det virkelig fortsatt kan redde liv. Det som er mest interessant, etter det, anklager de legene for at de angivelig behandlet sykdommen feil eller ikke var omsorgsfull for pasienten. Hva kan du snakke om hvis folk er vant til å stole på informasjonskilder av tvilsom natur, snarere enn profesjonelle leger!

Indikasjon for operasjonen

Kirurgisk inngrep utføres utelukkende for legenes resept og kan anbefales både for hemorragisk type ONMIK og iskemisk. Målene som forfølger kirurgisk inngrep kan karakteriseres som følger:

 1. Profylakse for å øke størrelsen på det nekrotiske stedet - risikoen for disse komplikasjonene er hvis tegnene på okklusjon av karene i hovedartariene som leverer hodet og nakken, er notert.
 2. Direkte fjerning av konsekvensene av UNMIK, som allerede har skjedd;

Kirurgi for hemorragiske slag er som regel utført med blødninger i GM, hvorav hematomas utvikles senere. En lignende type problem oppstår etter aneurysmbrudd. Blødninger, spesielt dypt blod, fører til at blodet helles i GM-kammersystemet. I så fall, dersom operasjonen utføres på kortest mulig tid, vil en slik tilstand føre til at manifest såkalt hydrocefalus - tilstopning delvis eller total blokkering av en eller to åpninger anordnet mellom ventriklene.

Hvis en pasient med en hvilken som helst type ONMI har alvorlig smerte, til tross for den pågående terapeutiske behandlingen, bør en operasjon utføres. Sannsynligvis er dette syndromet forbundet med økt trykk inne i skallen, noe som betyr at det er problemer med sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken. I denne situasjonen vil det ikke være vanskelig å gjette at årsaken til alle disse problemene er nekrose av en viss del av GM-vev. Følgelig er det mulig å redde livet til pasienten bare under tidlig drenering hode og å utlede kraniocerebralt væske, og videre forsynt fjerning av nekrotisk parti, som fortsetter å vokse i størrelse.

Mange strokepasienter er i koma - de har ingen klinikk for nevrologisk aktivitet i det hele tatt. Det er logisk å anta at deres hjerner gjennomgikk en ekstremt ugunstig effekt, og med fjerning av deadened området, ville det være sjanser til frelse, men i praksis er alt noe annerledes. Dessverre var ikke alle forsøk på å utføre kirurgi på vev av GM hos pasienter som var i koma, vellykket (dødeligheten var 100%).

Utvinningen av pasienter som gjennomgikk kirurgi, er den samme som i tilfeller der bare terapeutisk behandling ble brukt.

I begge tilfeller slått hele hjernegionen av "- for funksjonen av sentralnervesystemet er det ikke mye forskjell på om den ble fjernet eller erstattet av bindevev.

Mulige konsekvenser av operasjonen

Åpen kirurgisk inngrep er i stor grad forbundet med høy risiko for pasientens liv. Effektivitet og sikkerhet ved trepanasjon er avhengig av førstehjelpstiden, alderen på den syke personen og alvorlighetsgraden av hjerneslag. Kirurgi er ikke allmektig, så i noen tilfeller oppstår alvorlige komplikasjoner etter kirurgisk behandling. Det er slike konsekvenser av craniotomi:

 • epilepsi;
 • intrakranial blødning;
 • omfattende hevelse;
 • brudd på levetiden til vev og blodkar;
 • infeksjon;
 • delvis eller fullstendig lammelse
 • problemer med minne og tale;
 • vekttap;
 • nedgangen av styrker;
 • feil fordøyelse;
 • midlertidig oversvømmelse av sinnet;
 • kvalme og oppkast;
 • svimmelhet og migrene;
 • vanskeligheter med oppfatningen av virkeligheten.

I noen tilfeller kan en re-stroke etter operasjon oppstå. Tilbakeslag er forbundet med svakhet i veggene i blodkar og arterier. Under operasjonen blir sunt vev noen ganger skadet. I fremtiden fører dette til gjentatte blødninger i hjernehulen.

Hvis det i det nevrokirurgiske sykehuset er funksjonen av hjernevirksomhet som følge av kirurgisk inngrep, opprettholdes, er det veldig bra, og prognosen for utvinning vil være relativt gunstig. Selv når burst fartøyet og blod sølt med subaraknoidalrommet - i tilfelle at operasjonen vil bli gjennomført i de første minuttene av NAO, og deretter riktig omsorg for de syke, vil det være mulig å oppnå betydelig fremgang.

Men det er svært viktig etter operasjonen hos pasienter for å stabilisere nivået av blodtrykk. Selv hypertensjon i første grad kan føre til et tilbakefallsslag med alle de følgende konsekvensene.

Hvordan redusere risikoen for komplikasjoner?

Effektiviteten av kirurgisk behandling bestemmes i stor grad av de enkelte fysiologiske egenskapene til hver pasient. Det er klart at all risiko ikke kan forutsettes per definisjon, men en helhetlig undersøkelse av kroppen bør være obligatorisk.

Den rehabiliteringsprosess tar flere år, men i en medisinsk innretning insultnik forblir ikke mer enn 2-3 måneder, når de beskåret neurologisk skade og sannsynligheten for at risikoen for tilbakefall av blødning i hjernen. Fjerning av postoperative suturer utføres på dagene 10-14, men sporet av intervensjonen vil være synlig i flere måneder.

Hver pasient, selv håpløs, fortsatt håper på en mirakuløs redning, og hvis du allerede har gjort en beslutning som bør utføres kirurgi, er det nødvendig å gjøre alt for å ikke bare innse de forventede fordeler, men også for å sikre riktig nivå sikkerhet. Ja, gir kirurgi en mye mer håndgripelig resultater enn medisinsk tilnærming, og for å sikre at den foreslåtte behandlingsmetode ga bare positive effekter, må nøye undersøke pasientens medisinske historie og bli kjent med andre samtidige sykdommer er tilstede.

Forstå riktig, er det ikke nødvendig å nekte den planlagte operasjonen umiddelbart etter å ha funnet den samtidige patologien - det vil være nok til å inkludere i listen over premedikasjoner spesielle legemidler som vil utelukke muligheten for forverring. Etter dette kan GM bli "renset" av produktene av nekrotisk forfall uten skade på kroppen.

konklusjon

Det er nødvendig å behandle hver behandlingsmetode fornuftig og å bedømme situasjonen nøye. Det er klart at kirurgisk inngrep er en betydelig belastning på menneskekroppen, som allerede er svekket, og det vil ikke føre til noe godt, men det skjer noen ganger at spørsmålet ikke kan løses ellers.

Bare hør på legen din anbefalinger og følg dem - så vil alt bli bra. Ikke selvmedisinere - akutt svikt i blodsirkulasjonen av GM-vev er en svært vanskelig oppgave å takle som kun høyteknologiske spesialister kan takle.

Og dette er gitt at en tverrfaglig tilnærming vil bli gitt - leger av ulike spesialiteter skal lede slike pasienter.

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Hemorragisk hjerneslag symptomer, behandling, prognose

Hva er det og hvorfor forekommer det?

Hemorragisk slag er et brudd i blodsirkulasjonen, og er ledsaget av blødning i hjernen. Den representerer den mest alvorlige katastrofen for hjernen, og i den moderne verden er det slag som fungerer som en vanlig dødsårsak. Separat iskemisk og hemorragisk slag, som er delt inn i en rekke typer og typer, avhengig av lokalisering og kompleksitet. Et iskemisk hjerneslag oppstår når hjerneskarene er blokkert, og fortsetter sakte nok. Hvis du finner et slag i tide og konsulterer spesialister, kan du unngå bivirkninger.

Hemorragisk slag er flere ganger farligere, da det raskt utvikler seg og oppstår spontant, med øyeblikkelig skade på hjernevæv. De vokser raskt etter at tiden går ut.

Det er også mulig å skille arteriell og venøs fornærmelse, de er avhengige av størrelsen på burstfartøyet. Den raske strømningen, som i sin tur ødelegger hjernens celler, forskyver vevet og forårsaker hematom i hjernen. Hvis du ikke gir adekvat medisinsk hjelp i tide, vil hjernevævet være nekrotisk, og da vil det bli et dødelig utfall. Generelt er det nødvendig å yte medisinsk behandling innen tre timer etter at de første tegnene på et slag er utstilt, og etter denne tiden er det absolutt umulig å eliminere konsekvensene. En person har klinisk og biologisk død. Det er isolerte tilfeller når pasienten klarer å overleve, men han er alltid i vegetativ tilstand. Stroke hemorragisk, høyre side, konsekvensene av denne sykdommen er svært ugunstig for pasienten, men med riktig medisinsk behandling kan man få gode resultater.

Hemorragisk berøring forekommer mye mindre ofte enn iskemisk slag, og dette faktum er meget godt bevist av statistikk.

De viktigste årsakene til slag

Denne sykdommen, som alle andre, har mange grunner som ikke kan ignoreres:

 • Hypertensiv sykdom, som er årsaken til slag i 85% av tilfellene;
 • Vaskulære aneurysmer, som kan fungere som medfødt, og også bli anskaffet;
 • Sykdommer i blodet og aterosklerose;
 • Endringer og betennelser som oppstår i hjernen
 • beriberi;
 • Misdannelse av cerebral fartøy. Denne sykdommen kan være medfødt og være farlig gjennom hele livet til en person. Det kan også kjøpes som følge av andre sykdommer.
 • Blodpropper
 • Langvarig bruk av trombolytika, som fortynner blod;
 • Aterosklerose forårsaket av høyt kolesterol i blodet;
 • Encefalitt, som er en sykdom forbundet med nedsatt hjernefunksjon;
 • Angiopati, som bidrar til ødeleggelse av blodårer og hjernevæv;
 • Cerebral vaskulitt og andre sykdommer.

Som et resultat av sykdommene som er oppført, er det forskjellige brudd på operasjonen av fartøyets vegger, og hvis høyt blodtrykk blir observert, er resultatet en økning i belastningen på endotelet, og dette fører til videre utvikling av sykdommen. Også viktig er plasseringen av karene i hjernen, der forekomsten og etterfølgende utvikling av slag beror på.

I tillegg kan lokalisering identifiseres parenkymalt og subaraknoidt slag. I det første tilfellet er det en hemisfærisk sykdom i hjernen, i hjernens bro, og det andre tilfellet er en vanlig sykdom hvor hematomene i hjernen kan utvikle seg. Som den viktigste mekanismen som går foran blodutslipp, er det en hypertensive krise, fysisk stress i en betydelig mengde stressende situasjoner, traumer.

I tillegg, hvis det er et hemorroide slag, kan det forårsakes ikke bare av de listede sykdommene, som har en direkte effekt på hjernefunksjonen, men også de som påvirker indirekte. Blant dem kan du legge merke til overflødig vekt, underernæring, misbruk av røyking, alkohol, tar narkotika, solstråle, forgiftning av kroppen.

Risikogrupper

Statistikken over hevelse av slag i mennesker som lider av noen andre sykdommer er gitt.

 • Stress og nervespenning - 2%;
 • Alkohol - 2%;
 • Depresjon - 3%;
 • Sykdommer i hjertet - 4%;
 • Diabetes mellitus - 3%;
 • Feil mat - 11%;
 • Røyking - 11%;
 • Fedme - 15%;
 • Lavt innhold av leukocytter i blod - 16%;
 • Hypertensjon - 19%.

Typer av slag

Det er nødvendig å skille en slik sykdom som hjerneslaget, noe som fører til rask død, og i noen tilfeller med denne diagnosen er det mulig å enkelt redde pasientens liv. Samtidig er det liten sannsynlighet for at det kommer tilbake til hele livet, men det blir redusert til null.

Hjernestammen er den sentrale delen av kroppen, som er knuten for alle dens funksjonelle systemer. Han knytter seg til ryggmargen og forbinder de viktigste lagene i tanketanker. Takket være broen kan en person flytte, puste, se og gjøre alle de vanlige handlingene. Hjernestammen er dessuten ansvarlig for reguleringen av sirkulasjonssystemet, samt for regulering av hjerterytmen, så oftest fører skaden i tilfelle av et slag ofte til døden.

Hematomer kan variere i lokalisering, og dette er medial, skadet thalamus, lateralt, noe som bidrar til nederlaget for subkortiske kjerner og lobar. Denne hematom er i en del av hjernen og går ikke utover barken. Det er også en blandet type hematom, som påvirker flere områder av hjernen, og denne typen oppstår ofte.

Hemorragisk hjerneslag kan være primært og sekundært avhengig av forekomsten.

Primær slag - provosert av krisen, eller det faktum at veggene av arterier og blodårer har blitt fortynnet. Dette slag beror på at de var i stor ublu belastning, på grunn av økt fysisk aktivitet, høyt blodtrykk, nervøsitet og overbelastning.

sekundær - oppstår på grunn av ruptur av en aneurysm, et hemangiom og også som et resultat av andre deformasjoner av fartøy.

De viktigste symptomene på hemorragisk slag

Blødning i hjernen oppstår ganske vanskelig, og i de fleste tilfeller, fra 50% til 90%, observeres et dødelig utfall. I hvilken grad symptomene på en sykdom går gjennom, bestemmes av utseende av sekundære symptomer som indikerer forekomsten av sykdommen. Slike endringer inkluderer hjernestemme ødem, forskyvning og kile. Blod, hvor utstrømningen har skjedd, utløser en kaskade av biokjemiske reaksjoner, noe som fører til utseendet av cerebralt ødem. Denne perioden kalles akutt. Og neste dag utvikler angiospasmet, som fører til kalsiumdød av cellen. Konsekvensene av hemorragisk slag i venstre side kan bare bestemmes når man mottar informasjon om situasjonen, er ganske vanlig, og for dette er det nødvendig å utføre en kompetent diagnose av sykdommen.

Det er mulig at blødning begynner å utvikle seg gjennom blødning, som oppstår på grunn av en langvarig spasme i fartøyet, samt et resultat av en senking av blodstrømmen og utvidelsen i fremtiden. I dette tilfellet blir fullstendig funksjon av endotelet brutt, permeabiliteten til veggen øker, blodelementene svetter til det omkringliggende vevet. Ved sammenløp danner små blodutgasser hemorragiske foci av små størrelser. I dette tilfellet er det hodepine, som bør behandles så nøye som mulig. Det kan fungere som en harbinger av en hjerne katastrofe.

Hvis hodepine er spesielt alvorlig, bygger det raskt opp, det er kvalme og oppkast, samt smerte i øyet, spesielt når man ser på lyse farger og roterende øyne - alt dette er et scenario med hemorragisk slag. Det er også et brudd på bevissthet, som kan uttrykkes i hvilken som helst grad. Det er mulig at sykdommen vil begynne med et epilepsiangrep, under sterke følelser på jobben, med traumer, en person faller, har utstedt et gråt og kaster tilbake hodet, og deretter begynner kramper. Fra munnen kan det gå skum med blod. Personens syn er rettet mot blødningen og pasienten ser ut som om til denne siden. I tilfelle av et slag, er strabismus mulig, eyeballs synes å gjøre flytende bevegelser, synet kan ikke løses på en ting.

Symptomologien til et slag er ledsaget av minigial symptomer, det vil si at en person ikke kan vippe hodet fremover og få haken til brystet, det er umulig å ligge bøye benet i hoftepartiet og bøye seg i kneet. Forløpet av denne sykdommen kan bli komplisert av sekundære faktorer, stamme syndromer. Som et resultat av dette endrer brudd på pustenes område, i hjertesykdom, bevisstheten. De fleste tilfeller av stroke slutter i det faktum at blodet bryter gjennom hjernens ventrikler, og med et gjennombrudd, kan pasientens tilstand dramatisk forverres. Som et resultat er det bilaterale tegn, hemillegi, som kombineres med rastløshet i lemmer, kan pasienten føle et sterkt ønske om å trekke på teppet for å gjemme seg bak den. Utseendet til alle disse symptomene er ekstremt ugunstig.

Så når de første symptomene på et slag oppstår, er det behov for akutt medisinsk hjelp, det er nødvendig å innlegge pasienten på sykehus.

Forebygging av komplikasjoner

Hvis en person har hodepine, som gjentas konstant og har samme type lokalisering, bør hun alltid bringe legen til nevrolog. Hvis en aneurisme eller annen patologi oppdages i tide, så med en rettidig medisinsk inngrep, kan en masse konsekvenser unngås, noe som kan føre til ugunstig utfall. Pasienten må gjøre en MR, det er mulig å introdusere et kostrastnogo stoff, og volumet og graden av gjennomførte undersøkelser vil bli utnevnt individuelt. Sannsynligvis er det nødvendig med konsultasjon fra økologen, reumatologen, endokrinologen og andre eksperter. Diagnosen av denne sykdommen er laget av en nevrolog, for påvisning av en MR i hjernen, som umiddelbart bestemmer tilstedeværelsen av blødning.

Hvordan diagnostisere et angrep i andre

Det finnes flere måter å hjelpe deg med å diagnostisere sykdommen hos andre - dine kjære.

 1. Be personen til å smile - hvis smilet er asymmetrisk, er det en stor sannsynlighet for et slag;
 2. Be personen å heve hendene og hold dem for en stund, hvis en hånd faller, er dette et tegn på sykdommen;
 3. Du kan stille et enkelt spørsmål, og hvis tale endres, er det også et tegn på et slag.
 4. Språk. Du må spørre pasienten om å vise deg tungen, med et slag er det vanligvis svært vridd i munnen.

Denne testen vil tillate å enkelt identifisere et slag, men har lidd av hemoragisk hjerneslag er alle disse symptomene vedvarer en god stund, da han mistet bevisstheten, og virkningen skjer raskt og uventet.

Det er også verdt å huske førstehjelpen du trenger for å gi pasienten mens du venter på legen. Det er nødvendig å legge det i en horisontal posisjon, mens hodet ligger over kroppen, blir alt klær som utgjør pusten fjernet. Hodet vender på siden, slik at en person plutselig kvitterer for oppkast, for å gi frisk luft, er det nødvendig å åpne vinduer i leiligheten. Samtidig med prosessen med disse hendelsene, er det nødvendig å ringe en ambulanse, fordi jo raskere en kvalifisert spesialist kommer, desto bedre blir det for pasienten.

Stroken gjør som regel ikke vondt, så ofte blir problemet tatt i bakgrunnen, men det kan ikke være så undervurdert. Og hjelpen kan bare gis etter tre timer, ellers er et dødelig utfall eller kommer til en vegetativ tilstand garantert. For å endelig diagnostisere og riktig velge taktikk for behandling, er det nødvendig å gjennomføre noen undersøkelser - MR, CT og andre. De har lov til å bestemme volum og lokalisering av skader på den mest nøyaktige måten. Også, som et svært viktig kriterium, er å ta cerebrospinalvæsken, hvis det er blod i det, indikerer dette en høy sannsynlighet for diagnosen.

Behandling av hemorragisk slag

For å gi personen riktig behandling, er det nødvendig å innspille pasienten i en spesialisert avdeling med nærvær av gjenopplivning. Hovedmetoden for intervensjon vil være doktors oppgave å fjerne blodet, utløpet av dette skjedde. MR vil gi deg mulighet til å bestemme hvordan behandlingen skal behandles, og i dette tilfellet tas også den generelle tilstanden til pasienten i betraktning. I dette tilfellet må du gjøre en rekke tester og få en diagnose fra ulike leger.

Det er to behandlinger for hjerneslag - udifferensiert og differensiert. Den første inkluderer følgende:

 • Normalisering av ekstern respirasjon, gjenoppliving om nødvendig;
 • Regulering av hjertets og blodkarens funksjoner;
 • Korrigering av trykk;
 • Beskyttelse på nevrologisk nivå;

Differensiert behandling involverer slike områder som:

 • Behandling av nerver og besøk til kirurgen;
 • Overholdelse av sengestøtten i streng rekkefølge;
 • Inntak av antibiotika ved kraniocerebralt traume.

Du kan ikke være presumptuous i behandling, pasienter bør være strenge registrert hos en lege og gjennomgå rehabiliteringskurs.

Hemorragisk slag, hvor behandling krever innsats, er nettopp sykdommen som oppstår plutselig. Den er preget av smerte i hodet, som også oppstår bratt. Og denne tilstanden kan vare fra noen timer til flere dager. Hvis pasienten har minst en av tegnene på denne sykdommen, kan dette tyde på en forhåndsbetingelse, så det er veldig viktig å ringe legen i tide. Igjen, er det verdt å huske om de viktigste symptomer, som inkluderer svimmelhet, hodepine, svakhet i kroppen som et hele, redusert følsomhet i huden, nummenhet, begynner ansiktshuden til rødme dramatisk som den løper blod, pulsen blir intermitterende.

Prognosen for konvalescens etter et slag

koma

Det er mange tilfeller der et slag fører til koma. Etter påvirkning, får pasienten en viss forvirring, og så er det en tilstand av dvale, det vil si, øynene er åpne, de er svært aktive i å svare på stimuli, men folk virkelig har liten forståelse. Coma er forårsaket av mange blødninger, som ofte fører til dannelse av et hematom, i tredje fase er det en vegetativ koma, som er mangel på bevissthet. Som regel fører koma en person til døden, og gå tilbake til et normalt liv etter denne prosessen er neppe mulig, alt i dette tilfellet er helt avhengig av graden av hjerneskade. Tross alt, mulige mentale mindre forstyrrelser, samt dype skader, som kan føre til en levetid vegetativ tilstand. En koma kan vare flere dager og til og med år.

Så, hva er prognosen for en person som, etter et slag, var i koma. Som praksis viser, er dette utfallet i de fleste tilfeller ekstremt ubehagelig, og selv en spesialist med høye kvalifikasjoner kan ikke alltid forutse hendelsen, siden hjernen er et ganske komplekst system. Imidlertid kan doktoren i løpet av forskningen gjøre noen spådommer.

Den største sannsynligheten for død oppstår i løpet av de første 24 timene etter koma, hvis dette kritiske øyeblikket en person opplever, så sannsynligvis vil hans liv bli frelst. Spørsmålet gjenstår bare i livskvaliteten, fordi selv etter utgivelsen av komaet, oppstår irreversible konsekvenser. Så, til bivirkninger etter koma kan tilskrives en rekke punkter:

 • Tapet av hørsel og syn, som kan være både delvis og fullstendig;
 • Lammelse av ansiktsnerven;
 • Brudd på prosessene for å tenke;
 • Minneforstyrrelse, utseende av demens;
 • Tap av tale, evne til å oppleve informasjon;
 • Bevaring av vegetativ tilstand, tap av personlighet.

Den vanligste utfallet av blødning i hjernen er å opprettholde en vegetativ tilstand, først personen opplever følelser, som manifesterer seg i øynene og i noen bevegelser, men så forsvinner. Og etter hvert taper pasientens hjerne alle funksjoner, noe som fører til døden. Vitenskapen vet saker som er vanskelig å forklare, fordi noen pasienter, som har overført til noen, falt i en vegetativ tilstand, og det klarte å forlate det etter en stund. Det kan kalles et ekte mirakel, selv om mange leger er overbevist om at menneskets hjerne har mange skjulte evner. Hemorragisk slag, symptomene som er svært forskjellige, er en svært alvorlig lidelse, derfor må pasienten gi medisinsk hjelp raskt.

Det er en ekstra fare for at koma kan forårsake et gjentatt slag. Og som regel følger det andre slaget etter den første. I dette tilfellet har mange faktorer en avhengighet av årsaken, som i seg selv provoserte en slik tilstand, så den eneste måten å unngå et sekundslag er en kirurgisk operasjon.

Viktigste konsekvenser

Stroke er en ganske uforutsigbar sykdom, og de fleste pasienter overlever ikke etter blodutgassing, men enhetene kan ikke bare redde livet, men også for å bli kvitt ubetydelige konsekvenser. Og til slutt lykkes det å leve et fullt liv. I dette tilfellet er nøkkelpunktet lokaliseringen og størrelsen på utslippene, samt det faktum av hvordan rettidig medisinsk hjelp ble gitt. Generelt, hvis vi snakker om konsekvensene, er konsekvensene av hemorragisk slag lik iskemisk sykdom, og forskjellen er bare i graden av alvorlighetsgrad. I tillegg er risikoen for dødelighet i dette tilfellet mye høyere. Blant de viktigste konsekvensene er følgende:

 • Utbruddet av døden, som skjer raskt nok. Det er karakteristisk for de som mottok en alvorlig utslipp som skadet viktige områder av hodesenteret;
 • Koma. Som allerede nevnt, i svært sjeldne tilfeller, etter koma, kan man gå tilbake til normalt liv;
 • Den vegetative tilstanden ledsages av et brudd på alle hjernens funksjoner, og en person kan ikke leve et fullt liv;
 • Bevegelsesforstyrrelser. Etter et slag stenger en person ofte og snubler i gang med å gå eller bør bruke krykker for å sikre normal bevegelse;
 • Forstyrrelse av evnen til å svelge, noe som er svært farlig, siden manglende evne til å svelge uavhengig, kan føre til inntak av mat i luftveiene;
 • Skader på tale;
 • Forstyrrelse av hjerneaktivitet, som er ansvarlig for orientering i rommet;
 • Forstyrrelser innen tankeprosessen, fordi pasienten etter et slag ofte ikke kan tenke, er også sykdommen ledsaget av tap av langvarig minne, tilstedeværelse av feil;
 • Behavioral disorders - den endrede bevisstheten fører ofte til at pasienten oppfører seg utilstrekkelig, han har urimelig frykt, aggresjon, uttalelser;
 • Avvik fra den psykologiske planen;
 • Tap av evne til å kontrollere naturlige behov - Uplanlagt urinering oppstår, avføring;
 • Epilepsi, smerter.

Så, som det viste seg, hvis du ikke gir hjelp i tide, kan du få mange negative konsekvenser, som i fremtiden bare vil ha en negativ innvirkning.

Hvis vi snakker om prognoser etter sykdommen, er det verdt å merke seg at en presis dom ikke kan stå noen lege, medisinsk praksis kjente tilfeller der folk overlevde etter et massivt hjerneslag, da sjansene for utvinning er null. Det er også ganske mange dødsfall fra blødninger av liten størrelse, og i hvert tilfelle er alt individuelt, men det er generelle prediksjonskriterier som kan følges for å avklare situasjonen.

For eksempel vil en pasient som har mistet bevisstheten og har beholdt grunnleggende funksjoner, trolig overleve. En pasient som har mistet bevisstheten og reagerer på stimuli, hvis han har beholdt evnen til å svelge, har en sjanse til å bevare livet. Hvis lemaktiviteten og andre funksjoner går tapt, kan de returneres gjennom hardt arbeid på seg selv. Derfor bør pasientene til pasienten stole på spesialistene og forvente en positiv endring i helse. Hemorragisk slag, symptomer og behandling - alt dette kan bestemmes og utnevnes kvalitativt hvis kompetent å nærme seg problemet.

operasjonen

Som eneste sjanse til å overleve er kirurgisk inngrep ofte en operasjon. Men i dette tilfellet er det mange kontraindikasjoner, som er spesielt viktig å være oppmerksom på, ellers kan en slik tilnærming bare skade pasienten. I slike tilfeller er det mulig å bære følgende:

 • hematom;
 • Med stor skade på thalamus;
 • I en alder av over 70 år;
 • I nærvær av hjertesykdom;
 • Hvis leveren og nyrene er ødelagte;
 • I tilfelle av diabetes mellitus.

Kirurgisk inngrep er nødvendig for å trekke ut hematom og forhindre negativ påvirkning av blod som nedbrytes på hjernecellene. Operasjonen er også i stand til å normalisere blodtilførselen, stabilisere blodtrykket, mens hjernevæv ikke er skadet.

Typer av operasjoner for slag

Vanligvis utføres kombinert operasjon som kombinerer flere metoder, og bruken av en operasjon på mange måter avhenger av pasientens tilstand. Separate operasjoner i henhold til deres formål:

 1. Å lagre enkelte nettsteder som er ansvarlige for visse funksjoner;
 2. Bevaring av vev og restaurering av dem;

Hvis vi snakker om operasjonsmetodene, kan vi skille mellom inngripen, som innebærer trepanering av skallen, samt opererer gjennom en punktering i skallen. Også punktering kirurgi utføres ved hjelp av et dreneringssystem, der legemidler som eliminerer trombi administreres etter intervensjonen. Ved kirurgisk inngrep bør doktors handlinger være veldig tydelig, ellers kan det skade enkelte steder, noe som vil føre til de verste konsekvensene.

Dermed er hemorragisk slag, hvis gjenopprettingsprognose tvetydig, en ganske alvorlig sykdom som oppstår mot bakgrunnen av fedme, hjertesykdom og andre plager. Det er ledsaget av tap av noen grunnleggende funksjoner på grunn av hjerneskade. Med riktig tilnærming og med rettidig omsorg kan konsekvensene av sykdommen forhindres, men i dette tilfellet er alt avhengig av graden av blødning. For å diagnostisere et slag, må du be patienten å smile eller vise språket - han kan ikke gjøre disse handlingene klart og korrekt. Hvis det oppdages et slag, er det nødvendig å straks kontakte en lege som vil gi førstehjelp og foreskrive riktig behandling.

Med slag er det flere spådommer og utfall - dette er en komplett gjenoppretting, delvis gjenoppretting og den mest triste - et dødelig utfall. I dette tilfellet er alt avhengig av graden av skade på hjernen, så vel som om hvordan rettidig hjelp ble gitt. Imidlertid er det tilfeller som ikke kan forklares når en person med omfattende hjerneslag gjenopprettet, og noen leger refererer til de skjulte evner i hjernen. I alle fall, hvis du gir pasienten riktig behandling og omsorg, kan du oppnå positive resultater og få gode resultater fra behandlingen. Ellers er det risiko for død, som praksis viser. For å få gode resultater, er det nødvendig å gi medisinsk hjelp i tide, samt å nøytralisere konsekvensene.

Les Mer Om Fartøyene